Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου

Posted: 13 Oct 2011 04:34 AM PDT

Το Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας επαναλαμβάνει την παράσταση «Σόλο Ντουέτο» με την Μάνια Παπαδημητρίου και τον Νίκο Αρβανίτη, σε σκηνοθεσία Ελένης Μποζά. Σε έξι μικρής σκηνές ο συγγραφέας Τομ Κεπίνσκι, μας «μπάζει» από την κλειδαρότρυπα στο μυστικό κόσμο της ψυχαναλυτικής διαδικασίας. Παρακολουθούμε έξι συνεδρίες, κατά τη διάρκεια των οποίων ο ψυχίατρος παλεύει με τους φόβους μιας σπουδαίας γυναίκας.

Ιnfo: Παραστάσεις από Τετάρτη έως Κυριακή. Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας – β' σκηνή. . Εισιτήρια: 16-1...

Διαβάστε στο ΠΟΝΤΙΚΙ art που κυκλοφορεί μαζί με το «Π» Για Τετάρτη

Posted: 12 Oct 2011 09:40 PM PDT

Κωνσνταντίνος Τσουκαλάς: Ο καθηγητής κοινωνιολογίας, πολιτικός στοχαστής και διανοούμενος, δηλώνει "μακροσκοπικά απαισιόδοξος" εξαιτίας της κρίσης και μας μιλάει για την απόγνωση που οδηγεί στη βία, για τον κίνδυνο που διατρέχει η Δημοκρατία αλλά και για τον κοινωνικό εμφύλιο που είναι αποτέλεσμα συστηματικής χειραγώγησης.

Ελληνικό σινεμά: Μπορεί τα βραβεία να πέφτουν βροχή αλλά οι Έλληνες σκηνοθέτες ψάχνουν λεφτά με το κιάλι και γυρίζουν ταινίες με δανεικά και με υποθήκες των σπιτιών τους. ...

Καλάμων αφιππεύσατε...

Posted: 12 Oct 2011 01:56 PM PDT

Της Τζένης Κ.

Τι είναι χειρότερο από μια αναποτελεσματική κυβέρνηση;  Μια αναποτελεσματική Κυβέρνηση που δε νοιώθει στο σβέρκο της την καυτή ανάσα μιας εν δυνάμει αποτελεσματικής Κυβέρνησης . Όταν ο μονόφθαλμος γνωρίζει ότι αποτελεί τη μία και μοναδική διέξοδο για τους στραβούς, είναι σίγουρο ότι δε θα περιοριστεί στα προνόμια και στην υπεροχή της μισής του όρασης. Θα γίνει και μαλάκας. Θα υπερεκτιμήσει τις δυνατότητές του. Θα βγει στο αντίθετο ρεύμα. Θα παραστήσει τον αητό. Θα καταχραστεί την...

Εισαγγελική παρέμβαση ζητά ο Γ. Παπακωνσταντίνου για την κατάληψη

Posted: 12 Oct 2011 12:58 PM PDT

Εντολή έδωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στη διοίκηση της ΔΕΗ, να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση για την κατάληψη της ΓΕΝΟΠ, στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών της επιχείρησης, στην οδό Πειραιώς.

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μαζί με δυνάμεις του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του εργατικού κέντρου Αθήνας, προχώρησαν σε κατάληψη του κέντρου έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ το απόγευμα, με στόχο να σταματήσουν την έκδοση λογαριασμών με το «τέλος ακινήτων».

«Κανείς δεν δικαιούται να παίζει παιχνίδια που μπορεί να κοστίσουν ακριβά στη χώρα»...

Το πολιτικό παιχνίδι των Εποπτών

Posted: 12 Oct 2011 11:56 AM PDT

Του Δημήτρη Μυ

Στην πολιτική μεγαλύτερη σημασία από την ανταλλαγή των απόψεων έχει η επιβολή τους. Σε περιόδους σχετικής ευημερίας και σταθερότητας οι κυρίαρχες πολιτικές επιλογές με τη βοήθεια και των μηχανισμών της διαχείρισης της κοινής γνώμης, έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίζουν μια ευρύτερη συναίνεση. Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν, όπως σήμερα, οι πολιτικές αποφάσεις οδηγούν όλο και μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας στο περιθώριο.

Σε τέτοιες περιόδους κρίσης και όσο το σύστημα εξου...

Απεργία την Παρασκευή για τα ταξί

Posted: 12 Oct 2011 10:59 AM PDT

Νέα απεργία προκήρυξαν για την Παρασκευή οι οδηγοί ταξί. Αυτό αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας των αυτοκινητιστών που συνεδρίασε εκτάκτως προκειμένου να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά και την έγκριση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος, από το Υπουργικό Συμβούλιο.


Θυελλώδης ήταν η συνεδρίαση των ταξί, ενώ υπήρξαν φωνές για απεργία διαρκείας. Ωστόσο, το ΔΣ του κλάδου θα συνέλθει, εκ νέου, την Παρασκευή για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσε...

Φουλ για τον γνωστό τελικό

Posted: 12 Oct 2011 10:52 AM PDT

Ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο στο άδειο λόγω τιμωρίας «Αλεξάνδρειο» και με το 80-59 επί του Άρη πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας.

Εκεί οι «κόκκινοι» θα συναντήσουν τον ΠΑΟΚ που απέκλεισε επίσης εύκολα τον Ίκαρο με 89-67.

Στον έτερο ημιτελικό ο Παναθηναϊκός θα παίξει με την Καβάλα. Η τελευταία επιβλήθηκε του Ηλυσιακού με 77-76 μετά από θρίλερ που κρίθηκε στο τελευταίο σουτ.

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου

Posted: 12 Oct 2011 10:46 AM PDT

Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, με πρωτοσέλιδο τίτλο:

«Στήνουν μαριονέτες» και αναλυτικό ρεπορτάζ για το ποιους προωθούν οι διαπλεκόμενοι σε καρέκλες πρωθυπουργού και υπουργών, παίζοντας το τελευταίο τους χαρτί για να κρατήσουν εξουσία και «χρυσές» δουλειές.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Οι λεπτομέρειες για το γαλλο-γερμανικό σχέδιο καταστροφής με το οποίο Μέρκελ και Σαρκοζί ισχυρίζονται ότι θα σώσουν την Ελλάδα. Το πορτρέτο των τριών μοιραίων ανθρώπων που έπαιξαν ρόλο στην καταστροφή της ελ...

Ιχθυοκαλλιέργειες στοπ…

Posted: 12 Oct 2011 10:36 AM PDT

Το θέμα δεν είναι σημερινό, αλλά ο αγώνας εντείνεται στην Επίδαυρο κατά της μανίας εξάπλωσης των ιχθυοκαλλιερ­γειών που ρυπαίνουν την περιοχή και ουσιαστικά οδηγούν στην… εφεδρεία πολλές παραλίες στην περιοχή υπονομεύ­οντας πλήρως την τουριστική προοπτική της περιοχής, που ανεβαίνει κάθε χρόνο και δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης. Με πόλο έλξης το καλύτερα σωζόμενο αρχαίο θέατρο στον κόσμο και την απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου, οι κάτοικοι και η δημοτική αρχή παλεύουν να σταματήσουν την εξάπλω­σ...

Ελλάς το μεγαλείο σου

Posted: 12 Oct 2011 10:08 AM PDT

Της Μιχαλούς

Και ενώ το ξεχαρβάλωμα της χώρας συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς…Βαρυσήμαντες  δηλώσεις δίνουν και παίρνουν επιμηκύνοντας την κατάσταση του μπάχαλου της ασυνεννοησίας και της ασυνέπειας που επικρατεί….

Η χθεσινή ημέρα ήταν γεμάτη από τέτοιου είδους κοκορολογίες ανάμεσα σε πολιτικούς εντός και εκτός συνόρων που άφησαν και πάλι στη σκέψη των πολιτών ένα μεγάλο ερωτηματικό σε συνδυασμό με αβεβαιότητα για το τι του ξημερώνει .

Σας παραθέτουμε μερικές ατάκες πολιτικών μεγάλου βεληνεκούς...

Αγώνας τρεξίματος... για τη Φλόγα

Posted: 12 Oct 2011 09:35 AM PDT

Έτρεξε 246 χιλιόμετρα για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες της Φλόγας και κατάφερε να τερματίσει. Ο λόγος για τη μητέρα και ναυαγοσώστρια Σοφία Κασίμη, που γνώρισε παιδιά με καρκίνο στο κολυμβητήριο όπου εργά­ζεται και αποφάσισε να βοηθήσει βαζοντας τη Φλόγα στην καρδιά της. Σε μας μένει να της πού­με ένα «ευχαριστώ» για την ευαισθησία της και να κάνουμε κάτι για τον ξενώνα της Φλόγας , στην αγκαλιά της οποίας φιλο­ξενούνται κάθε στιγμή 30 παιδιά που κάνουν χη­μειοθεραπεία... Α.Χ

Μια εναλλακτική διαδρομή…για τη NY

Posted: 12 Oct 2011 08:36 AM PDT

Με γοργούς ρυθμούς εξαπλώνεται το κίνημα των αγανακτισμένων της Wall Street, που αποφάσισαν μετά την «διατάραξη της ηρεμίας» στο χρηματιστήριο να «ενοχλήσουν» και τους έχοντες του Μανχάταν.

Συγκεκριμένα, το κίνημα των 99% μέσω της «Περιοδείας στους Δισεκατομμυριούχους» κάλεσε τον κόσμο να «ακολουθήσει  στον περίπατο στα σπίτια μερικών στελεχών τραπεζών και εταιρειών που δεν πληρώνουν φόρους, καταργούν θέσεις εργασίας, εμπλέκονται σε απάτες και όλα αυτά ενώ δίνουν μπόνους στους εαυτούς τους».

Οι...

Πράσινη και οικονομική θέρμανση

Posted: 12 Oct 2011 08:22 AM PDT

Ρεπορτάζ: Ηρώ Γλαρού

Είναι, ίσως, ένα από τα μετρημένα στα δάκτυλα μέτρα που έχει πάρει το υπουργείο Περιβάλλοντος προς τη σωστή κατεύθυνση, προς την εξυπηρέτηση, δηλαδή, της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και της τσέπης των πολιτών! Ο λόγος για την άρση της απαγόρευσης της χρήσης βιομάζας για τη θέρμανση των κτηρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - ένα μέτρο που, εάν συνοδευτεί και με κίνητρα, προσφέρει μια οικονομική για τον χρήστη και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική επιλογή, σε σχέση μ...

Κατάληψη στα τυπογραφεία της ΔΕΗ

Posted: 12 Oct 2011 08:20 AM PDT

Κατάληψη πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στα τυπογραφεία της ΔΕΗ, μέλη της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ μαζί με δυνάμεις του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, οι συγκεντρωμένοι επιχειρούν να εμποδίσουν την έκδοση λογαριασμών που θα συμπεριλαμβάνουν τα «χαράτσια», ενώ ήδη απευθύνουν έκκληση σε κόσμο να στηρίξει την κατάληψη.

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι βρίσκονται έξω από το κτίριο της ΔΕΗ στην οδό Πειραιώς 247.

Η προσπάθεια επανασύστασης του πασοκικού κράτους

Posted: 12 Oct 2011 08:16 AM PDT

Σήμερα η Ελλάδα και οι Έλληνες αποτελούν το υποκείμενο ενός μακροσκοπικού οικονομικού και κοινωνιολογικού πειράματος, με εμπνευστές τα υπολείμματα νεοφιλελεύθερων και ολοκληρωτικών πεποιθήσεων διεθνών οργανισμών, όπως το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ, και των νεοφιλελεύθερων θυλάκων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Φορέας υλοποίησης αυτού του πειράματος είναι η ομάδα με επικεφαλής τον κ. Παπανδρέου, με κοινή ψυχοσύνθεση και ιδεολογική κατεύθυνση.

Ο πασοκικός... ελιτισμός διαπνέεται από ένα κράμα ναρκισσισμού και πάθο...

Θαλάσσια «Μπανανία» το Αιγαίο με «δωράκι» στους επενδυτές

Posted: 12 Oct 2011 08:14 AM PDT

Της Βάλιας Μπαζού

Φανταστείτε ότι ένας κατασκευαστής δηµοσίων έργων ξυπνάει ένα ωραίο πρωί µε έµπνευση έχοντας «δει» στον ύπνο του έναν νέο αυτοκινητόδροµο. Πίνοντας τον καφέ του σχεδιάζει την έµπνευσή του σε µια χαρτοπετσέτα. Πλένεται, ντύνεται, στολίζεται, πηγαίνει στο γραφείο του, παραδίδει τη χαρτοπετσέτα στους µηχανικούς του και εκείνοι κάνουν το σχέδιο. Στη συνέχεια πηγαίνει στο υπουργείο Υποδοµών, καταθέτει την πρόταση -έµπνευσή του και το έργο εγκρίνεται άµεσα, µαζί βεβαίως µε το υψη...

Στο +4,75% το Χρηματιστήριο

Posted: 12 Oct 2011 07:45 AM PDT

Με άνοδο κατά 4,75% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, φτάνοντας τις 759,89 μονάδες.

Ο τζίρος των συναλλαγών ανήλθε σε 66,22 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασαν οι Τράπεζες , η Υγεία και οι Τηλεπικοινωνίες , ενώ με πτώση κατά 0,25% έκλεισε ο δείκτης Κατασκευών και Υλικών.

Παπανδρέου: Είμαστε σε συνομιλίες για τη μείωση χρέους

Posted: 12 Oct 2011 07:44 AM PDT

Σε συνομιλίες με τους εταίρους της βρίσκεται η Ελλάδα, σχετικά με τη μείωση του χρέους της, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι: «ελπίζει σε γενναίες λύσεις από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής και τη συνεδρίαση της G20, που θα αντιμετωπίζουν την κρίση χρέους».

Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε: «Διαπραγματευόμαστε με κάθε τρόπο για να μειώσουμε το χρέος. Είναι μια μεγάλη διαπραγμάτευση, και εκεί έγκειται το μεγάλο ...

Συναντήσεις Παπανδρέου με Ρομπάι και Γιούνκερ την Πέμπτη

Posted: 12 Oct 2011 07:39 AM PDT

Με τον πρόεδρο της ΕΕ Χερμάν βαν Ρομπάι και τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Παράλληλα συμφώνησαν να συναντηθούν το απόγευμα της Πέμπτης στις Βρυξέλλες.

Μπαρόζο: Ανάγκη δράσης για την Ελλάδα

Posted: 12 Oct 2011 07:23 AM PDT

Οδικό χάρτη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη παρουσίασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ενώ έκανε λόγο για ανάγκη δράσης για την Ελλάδα, για ισχυροποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών, επιτάχυνση των πολιτικών ανάπτυξης και βελτίωση της οικονομικής διακυβέρνησης.

«Η εμπιστοσύνη μπορεί να αποκατασταθεί μέσω της άμεσης ανάπτυξης όλων των στοιχείων εκείνων που απαιτούνται για την επίλυση της κρίσης. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να πείσουμε τους πολίτες μας, τους...

Ο λύκος και τα πρόβατα

Posted: 12 Oct 2011 07:13 AM PDT

Της Φωτεινής Μπάρκα

Το πιο πλούσιο ιδιωτικό μουσείο του κόσμου, το J. Paul Getty, που συστηματικά αγόραζε τις προηγούμενες δεκαετίες προϊόντα λαθρανασκαφών από τη λεκάνη της Μεσογείου, κάθεται στο τραπέζι και υπογράφει μαζί μας Μνημόνιο Συνεργασίας για την προστασία της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς!

Και ξαφνικά το μουσείο Γκετί μας επιστρέφει δύο ακόμη αρχαιότητες: ένα επιτύμβιο ανάγλυφο του 5ου αιώνα π.Χ και μια ενεπίγραφη στήλη με 65 στίχους από το Θορικό Αττικής. Η είδηση ξάφνιασε καθώ...

Eγκρίθηκε με αλλαγές το νομοσχέδιο για τα ταξί

Posted: 12 Oct 2011 07:09 AM PDT

Στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού, τέθηκε επί τάπητος η απελευθέρωση των ταξί και των φορτηγών. Ο Γιάννης Ραγκούσης κατέθεσε συγκεκριμένες τροποποιήσεις στο αρχικό σχέδιο, όπως τη μείωση του παραβόλου, ενώ επιχειρείτε - σε συνεννόηση με την Κομισιόν- να μπει πλαφόν στις άδειες.

Οι ιδιοκτήτες ταξί που είχαν άδεια έως τις 2 Ιουλίου 2011, θα λάβουν δωρεάν μία νέα άδεια, η οποία μπορεί να μεταβιβαστεί στα τέκνα τους. Σε αντίθετη περίπτωση η άδεια κατατίθεται στο κράτος. Παράλληλα, το κόστος τ...

Στο ρελαντί οι μεταφορές

Posted: 12 Oct 2011 06:56 AM PDT

Αρνητικές συνέπειες έχει η οικονομική κρίση στη διεθνή και εγχώρια εμπορευματική κίνηση σε όλους τους τομείς μεταφοράς, με άμεση συνέπεια τη μείωση του μεταφερόμενου όγκου, όπως προκύπτει από μελέτη που εκπόνησε η ελληνική εταιρεία στατιστικών και οικονομικών πληροφοριών Hellastat Α.Ε. για τον εγχώριο κλάδο των υπηρεσιών μεταφορών και logistics .

Η μεγαλύτερη υποχώρηση, το 2010, εντοπίζεται στις οδικές μεταφορές ενώ σημαντικά έχουν πληγεί και οι διεθνείς οδικές μεταφορές λόγω της πτώσης του ει...

Σοφία Βόσσου – Η επτάψυχη τηλεπερσόνα

Posted: 12 Oct 2011 06:41 AM PDT

Χαλκέντερη τηλεοπτικά αποδεικνύεται η Σοφία Βόσσου. Αφού βρέθηκε στα τηλεοπτικά αζήτητα για πολλά χρόνια επιστρέφει φέτος στην ελληνική τηλεόραση και συγκεκριμένα στο «κουτσομπολιστάν» της Τατιάνας Στεφανίδου. Είναι αλήθεια ότι στα τέλη των 80's υπήρξε μια αξιοπρεπής τραγουδοποιός, αλλά δυστυχώς αυτή είναι μια ιδιότητά της, την οποία κανείς δεν θυμάται τη σήμερον ημέρα.  Η επιρροή του Ανδρέα Μικρούτσικου υπήρξε καταλυτική στην καριέρα της και τη ζωή της. Την είδαμε στην Eurovision να φωνάζει ...

Η πρώτη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Posted: 12 Oct 2011 06:34 AM PDT

Στην τελική ευθεία για την 1η Πανελλαδική της Συνδιάσκεψη βρίσκεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία θα γίνει στις 29 - 30 Οκτωβρίου . Σύμφωνα με την οργανωτική πρόταση του Συντονιστικού της Συνδιάσκεψης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιδιώκει τον μετασχηματι­σμό της σε «πολιτικό μέτωπο δυνάμεων και αγω­νιστών της επαναστατικής, αντικαπιταλιστικής, κομμουνιστικής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας με προγραμματικά πολιτικά και ιδεο­λογικά χαρακτηριστικά». Σύμφωνα δε με το κεί­μενο Πολιτικών Θέσεων, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές