Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

PERIERGAA


PERIERGAA


Huang Yijun: 60 χρόνια έγκυος. Κουβαλάει από το 1948 το αγέννητο παιδί της.

Posted: 11 Oct 2011 01:18 PM PDT



Το 1948 η Huang Yijun ενημερώθηκε από τους γιατρούς ότι το παιδί που κουβαλούσε είχε πεθάνει. 


Τότε της ζήτησαν για να το αφαιρέσουν χρήματα πολλά περισσότερα από αυτά που έβγαζε η οικογένεια της σε ένα χρόνο. 
Δεν μπορούσε να το πληρώσει για αυτό και σηκώθηκε να φύγει. Εκρυβε το μυστικό της χρόνια τώρα, η κοιλιά της δεν ήταν τίποτα άλλο παρά...

το παιδί που βρισκόταν ακόμα εκει μέσα. Σήμερα είναι 92 χρονών και πριν λίγες μέρες είχε πόνους στην κοιλιά και αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο.
Οι γιατροί τα έχασαν, δεν είχαν δει ποτέ κάτι τέτοιο. Τώρα εξετάζουν μήπως πρέπει της αφαιρέσουν το νεκρό παιδί αλλά ίσως είναι πολύ μεγάλη για κάτι τέτοιο...


http://xamaileonnews.blogspot.com

Ο μεγαλύτερος ιός στον κόσμο

Posted: 11 Oct 2011 11:22 AM PDT

Εντοπίστηκε από Γάλλους επιστήμονες.
Γάλλοι επιστήμονες «ψάρεψαν» τα ανοιχτά της Χιλής τον μεγαλύτερο ιό που έχει βρεθεί ποτέ στον κόσμο. Ονομάστηκε Megavirus chilensis, είναι 10 έως 20 φορές πιο μεγάλος από τον μέσο ιό και παίρνει πλέον τα σκήπτρα μεγέθους από τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ, τον ιό Mimivirus, που είχε ανακαλυφθεί το 2003. Ο Megavirus θεωρείται μακρινός συγγενής του Mimivirus και είναι κατά 7% μεγαλύτερος από αυτόν.

Ο γιγάντιος ιός, που δεν φαίνεται να είναι επιβλαβής για τον άνθρωπο, απομονώθηκε από το θαλασσινό νερό, έχει διάμετρο περίπου 0,7 μικρόμετρα (χιλιοστά του χιλιοστού), είναι μεγαλύτερος από ορισμένα βακτήρια και είναι ορατός με ένα συνηθισμένο και όχι ηλεκτρονικό μικροσκόπιο. Ο Megavirus έχει το πιο πολύπλοκο DΝΑ από κάθε άλλο ιό, καθώς η γενετική ανάλυσή του δείχνει πως περιέχει πάνω από χίλια γονίδια. Το γονιδίωμά του είναι κατά περίπου 6,5% μεγαλύτερο από αυτό του Mimivirus.
Ο ξενιστής του Megavirus (ο οργανισμός που τον «φιλοξενεί» ) παραμένει ακόμα άγνωστος, αλλά πιθανότατα ο ιός μολύνει αμοιβάδες, δηλαδή μονοκύτταρους οργανισμούς που επιπλέουν στη θάλασσα, καθώς, όπως όλοι οι ιοί, δεν μπορεί να αυτό-αντιγραφεί, δηλαδή να πολλαπλασιαστεί, αν δεν διεισδύσει σε ένα άλλο κύτταρο. Ο ιός, όπως και ο Mimivirus, διαθέτει στο εξωτερικό του νημάτια σαν μικροσκοπικές τρίχες, τα οποία πιθανώς χρησιμοποιεί για να προσελκύσει τις αμοιβάδες κοντά του.
Η ανακάλυψη παρουσιάστηκε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), από ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή Ζαν-Μισέλ Κλαβερί του πανεπιστημίου Αιξ-Μασσαλίας και του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) της Γαλλίας, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι ερευνητές έριξαν τα «δίχτυα» τους στον ωκεανό στα ανοιχτά της Κεντρικής Χιλής με στόχο να ανασύρουν οτιδήποτε θα μπορούσε να έχει βιολογικό ενδιαφέρον. «Πρόκειται για ένα νέο τρόπο να ασχολείται κανείς με την ιολογία. Ως τώρα ανακαλύπταμε μόνο ιούς που προκαλούσαν αρρώστιες στους ανθρώπους, στα φυτά και τα ζώα. Τώρα όμως εγκαινιάσαμε ένα είδος περιβαλλοντικής ιολογίας, αναζητώντας ιούς παντού. Πάμε σε λίμνες, θάλασσες και ωκεανούς, συλλέγουμε νερό, το φιλτράρουμε και προσπαθούμε να απομονώσουμε τον ιό, καλλιεργώντας τον μαζί με κάποιον δυνητικό ξενιστή», δήλωσε ο Κλαβερί.
Οι ιοί των ωκεανών συγκεντρώνουν ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον, επειδή επηρεάζουν το πλαγκτόν, δηλαδή τους πληθυσμούς των μικροσκοπικών οργανισμών που συνιστούν τη βάση της τροφικής αλυσίδας των θαλασσών. Οι ιοί που σκοτώνουν το πλαγκτόν, έχουν και μια άλλη επίπτωση, γεωχημικής φύσης, καθώς οι νεκροί θαλάσσιοι μικροοργανισμοί καταβυθίζονται σταδιακά στους βυθούς, εγκλωβίζοντας στρώματα άνθρακα για εκατομμύρια χρόνια.
Ορισμένοι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι γιγαντοϊοί προήλθαν από πολύπλοκα κύτταρα, τα οποία στην πορεία της εξέλιξης έγιναν απλούστερα. 'Αλλοι, αντίθετα, επιμένουν ότι οι ιοί ακολούθησαν αντίστροφη πορεία και διεύρυναν σταδιακά το DNA τους, κλέβοντας γονίδια από τα κύτταρα που μόλυναν.



http://www.kathimerini.gr/
http://obelix7.blogspot.com

Mountain Biker, το να συγκρουστείς με αντιλόπη ενώ κάνεις ποδήλατο δεν γίνεται συχνά! [Video]

Posted: 11 Oct 2011 10:31 AM PDT

Οπως ο Evan van der Spuy της ομάδας Jeep στη Νότια Αφρική, σε ποδηλατικό αγώνα amountain στο φράγμα Albert Falls!! Δείτε λοιπον την στιγμή της σύγκρουσης από τον ομόσταβλό του Travis..





http://tsekouratoi.blogspot.com

Μεγάλωναν επί 12 χρόνια τα... λάθος παιδιά

Posted: 11 Oct 2011 10:15 AM PDT

Η ιστορία δύο οικογενειών από τη Ρωσία μοιάζει να είναι βγαλμένη από ταινία, με δραματικό περιεχόμενο…Οι εν λόγω οικογένειες μεγάλωναν επί δώδεκα χρόνια τα «λάθος» μωρά, λόγω ενός τραγικού σφάλματος που συνέβη στο μαιευτήριο.


Η αλήθεια αποκαλύφθηκε όταν ο πρώην σύζυγος ενός εκ των μητέρων αρνήθηκε να πληρώσει διατροφή, διότι, όπως ισχυριζόταν, το παιδί δεν του έμοιαζε καθόλου. Ύστερα από εξετάσεις DNA στις οποίες υποβλήθηκαν οι γονείς, στην πόλη Kopeisk, αποδείχθηκε ότι το παιδί όντως δεν ανήκε στην οικογένεια στην οποία μεγάλωνε.

Μετά την αποκάλυψη αυτή, η αστυνομία ανέλαβε να εντοπίσει τους πραγματικούς γονείς του κοριτσιού, οι οποίοι αποδείχθηκε ότι μεγάλωναν το παιδί της έτερης οικογένειας. Μετά την εξέλιξη αυτή και αφού αποκαλύφθηκε η αλήθεια, οι δύο οικογένειες κινήθηκαν δικαστικώς κατά του μαιευτηρίου και ζητούν 158.000 δολάρια ως αποζημίωση.



http://tsekouratoi.blogspot.com

ΕΒΑΛΑΝ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ!!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Posted: 11 Oct 2011 06:34 AM PDT

 Στην Premier League της Βοσνίας, στο ντέρμπι ανάμεσα στην Zrinjski και Velez  ο επιθετικός της Βελέζ, Rijad Demic σημείωσε το γκολ της νίκης στις καθυστερήσεις και οι οπαδοί της Zrinjski εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο για  να χτυπήσουν τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας. ν νικήτρια ομάδα.
Zrinjski και Velez αντιπροσωπεύουν αντίθετες πλευρές στην εθνικά διχοτομημένη πόλη - του Μόσταρ, η οποία χωρίζεται σε Κροάτες και μουσουλμάνους.


Το φαινόμενο είναι επαναλαμβανόμενο αφού το Σάββατο, ένα ακόμη ματς της Premier League μεταξύ Borac και Zeljeznicar διακόπηκε από
οπαδούς της Borac, οι οποίοι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και πέταξαν πέτρες και πυρσούς στο αντίπαλους.



http://www.exypna.gr

Πανέμορφες φωτογραφίες με ουράνιο τόξο!

Posted: 11 Oct 2011 06:23 AM PDT






 
 
 
 
http://xsefoto.blogspot.com

Θα εξαφανιστούν έως το 2040 οι εφημερίδες

Posted: 11 Oct 2011 06:20 AM PDT



Θα κυκλοφορούν μόνο σε ψηφιακές εκδόσεις Μόλις 29 χρόνια απέχει το τέλος του περιοδικού Τύπου, ενώ στις ανεπτυγμένες χώρες όπως οι ΗΠΑ θα έρθει μέσα στην τρέχουσα δεκαετία.




Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο επικεφαλής της υπηρεσίας πνευματικής ιδιοκτησίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σε συνέντευξή του.

Ο Francis Gurry, ο οποίος ηγείται του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας τόνισε ότι σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν πια εφημερίδες σε έντυπη μορφή όπως τις ξέρουμε σήμερα. «Έτσι είναι η εξέλιξη. Δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό». Σημείωσε δε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες ήδη πωλούνται περισσότερες ψηφιακές εκδόσεις εφημερίδων από έντυπες. Τον ίδιο δρόμο ακολουθούν και τα βιβλιοπωλεία, τα οποία στις μεγάλες πόλεις μειώνονται, τόνισε ο Gurry.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, ένα βασικό πρόβλημα είναι το σύστημα διασφάλισης εσόδων. «Πως μπορεί ένας εκδότης να πληρώσει αυτούς που γράφουν τα άρθρα»; διερωτάται ο Gurry και προσθέτει ότι το σύστημα των πνευματικών δικαιωμάτων πρέπει να διαφυλαχτεί ως μηχανισμός για την πληρωμή των αρθρογράφων.





www.newsbeast.gr
http://clikare.blogspot.com

ΑΤΙΑ - ΠΙΛΟΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΟΥΑΔΟΡ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ 2007 - ΒΙΝΤΕΟ

Posted: 11 Oct 2011 06:17 AM PDT

Ecuador ufo file.jpg
Αποκαλυπτικό βίντεο με ελληνικούς υποτίτλους από συνεντεύξεις πιλοτών τις πολεμικής αεροπορίας του Εκουαδόρ που μιλούν για καταδιώξεις ufo, παρουσιάζεται στο ΥouTube. Το αποχαρακτηρισμένο περιστατικό άφορα την καταδίωξη, από 2 μαχητικά, αγνώστων ιπταμένων αντικειμένων που εισήρθαν στο εναέριο χώρο του Εκουαδόρ στις 25 Ιουνίου 2007.


"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις,
να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και
ανασκευάζεις, όχι νια να πιστεύεις,
και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια,
άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την
κατάσταση και να σκέφτεσαι
σαν λογικός άνθρωπος".



http://thesecretrealtruth.blogspot.com
http://ellania.pblogs.gr

Τα ζώδια στην αρχαία Ελλάδα

Posted: 11 Oct 2011 06:11 AM PDT

Για το αν και κατά πόσο οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν και παραδέχονταν την αστρολογία, οι γνώμες διίστανται.
Σε γενικές γραμμές συμφωνείται πως την αξιολογούσαν ως απαράδεκτη και μη εφαρμόσιμη.
Αυτό που δέχονταν ήταν η αστρονομία στην πρακτική και μετρήσιμη πλευρά της, στη βαθιά γνώση των ουρανίων φαινομένων, των τροχιών τους, αλλά και όλων των ιδιοτήτων των πλανητών και των αστέρων.

Ωστόσο υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ή ακόμα και αποδείξεις, πως αυτό που σήμερα ονομάζουμε αστρολογία, ήταν παραδεκτή τουλάχιστον σε ορισμένους μυημένους κύκλους και, ίσως, σε κάποια Μυστήρια. Πάντως, αν και ο Θεόφραστος διευκρινίζει πως «οι Στωικοί, και ειδικά ο Ποσειδώνιος, είναι υπεύθυνοι για την εισαγωγή της αστρολογίας στην Ελλάδα» από τους Χαλδαίους, είμαστε σε θέση να επισημάνουμε, πως η αστρολογία ήταν γνωστή μερικούς αιώνες νωρίτερα, αφού στους Ορφικούς Ύμνους διαβάζουμε ότι οι «αστερισμοί ορίζουν το πεπρωμένο, ρυθμίζουν τη μοίρα αλλά και τη ζωή των ανθρώπων».

Ο Ησίοδος, μάλιστα, πολύ πριν τους Στωικούς, συνιστούσε (εκείνη την εποχή) «οι γάμοι να γίνονται όταν ο πλανήτης Δίας βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων». Ο πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτης και ο μεταγενέστερος μεγάλος γιατρός Γαληνός αναφέρουν τις επιρροές που δεχόμαστε από την κίνηση ορισμένων άστρων και πλανητών, οι οποίες συμβάλλουν στην υγεία των ανθρώπων.

Ο Δημόκριτος, που δεν ήταν γιατρός, έχει την ίδια γνώμη. Ο Πρόκλος, μάλιστα, μας παραδίδει πως ο ωροσκόπος του παγκοσμίου ωροσκοπίου είναι ο Καρκίνος! Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν αυτό που εμείς σήμερα λέμε «κάρμα» απλά το ονόμαζαν «αντιπεπονθός». Γνώριζαν και παρακολουθούσαν την πορεία της ψυχής. Ο Πλάτωνας δίνει πολύ χαρακτηριστικές περιγραφές του ταξιδιού της.

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ


Πριν δύο χιλιάδες χρόνια είχε αναγνωριστεί (από τον Πτολεμαίο 140 μ.Χ.) ότι το σημείο τομής του ουράνιου ισημερινού με την εκλειπτική, από το οποίο περνά ο Ήλιος κατά την ημέρα της εαρινής ισημερίας (σήμερα στις 21/03), συνέπιπτε με την αρχή του ζωδιακού κύκλου, τον Κριό. Στην εποχή μας, όμως, λόγω της μετάπτωσης των ισημεριών, όλα αυτά έχουν αλλάξει. Σήμερα την θέση του Κριού έχουν καταλάβει οι Ιχθείς, την θέση των Ιχθύων έχει πάρει ο Γανυμήδης (Υδροχόος) και γενικά τα ζώδια-αστερισμοί έχουν μετακινηθεί προς τα αριστερά ή αλλιώς προς τα πίσω.

Τα ζώδια με τα σημερινά και αρχαία ονόματα είναι τα εξής:

ΚΡΙΟΣ ή ΑΡΝΕΙΟΣ, σημερινή ονομασία ΚΡΙΟΣ: Αναφέρεται στο αθάνατο χρυσόμαλλο κριάρι που μετέφερε τον Φρίξο και την Έλλη. Επίσης, στην Αιγυπτιακή Μυθολογία, το Κριάρι είναι σύμβολο του Άμμωνος-Ρα, καθώς απεικονίζεται με κέρατα ή ακόμα και κεφάλι κριαριού. Ο Άμμων-Ρα, όπως γνωρίζουμε πολύ καλά ταυτίζεται, ήδη από τον 6ο π.Χ. αιώνα με τον Δία ως Ζευς Άμμων. Αλλά και ο Πίνδαρος στους Πυθιονίκες του, ταυτίζει τον Δία με τον Κριό, καθώς είχε μεταμορφωθεί σε κριάρι (το χρυσόμαλλο) προκειμένου να ξεγελάσει τους Γίγαντες. Λέγεται ότι αντιπροσωπεύεται ή κυριαρχείται από την θεά Αθηνά.

 

ΣΙΔΩΝΙΟΣ ΤΑΥΡΟΣ σημερινή ονομασία ΤΑΥΡΟΣ: Είναι ο ταύρος, στον οποίο μεταμφιέστηκε ο Δίας προκειμένου να ξεγελάσει την, αφάνταστης ομορφιάς, Ευρώπη, κόρη του Φοίνικα και της Τηλεφάσας, από την Σιδώνα της Φοινίκης. Όταν εκείνη τον καβάλησε, ο Δίας πέταξε στην θάλασσα και ταξίδεψε έως την Κρήτη. Μαζί της, έκανε τρία παιδιά. Τον Ραδάμανθυ, τον Σαρπηδόνα και τον Μίνωα. Λέγεται ότι αντιπροσωπεύεται ή κυριαρχείται από την θεά Αφροδίτη.

 

ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ σημερινή ονομασία ΔΙΔΥΜΟΙ: Διόσκουροι (Διός κούροι) είναι τα δίδυμα παιδιά του Δία και της Λήδας: οι φημισμένοι Λάκωνες Κάστωρ και Πολυδεύκης. Το σύμβολο ΙΙ με το οποίο παριστάνεται το ζώδιο-αστερισμός τους, αποτελεί το έμβλημα που έφεραν οι Σπαρτιάτες στις μάχες. Με τους Διδύμους σχετίζονται οι Στήλες του Ηρακλή, αλλά και το «ποιούν» και το «πάσχον» (γιν-γιανγκ). Επίσης, συμβολίζουν τον θάνατο και την ζωή, καθώς ο Κάστορας ήταν θνητός και ο Πολυδεύκης αθάνατος. Λέγεται ότι αντιπροσωπεύεται ή κυριαρχείται από τον θεό Απόλλωνα, ή τον θεό Ερμή.

 

O ΚΑΡΚΙΝΟΣ σημερινή ονομασία ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ο Καρκίνος υπάρχει στον γνωστό μύθο της Λερναίας Ύδρας. Ο Ηρακλής ενώ προσπαθούσε να κόψει τα κεφάλια του τέρατος, εμφανίστηκε ένας κάβουρας (καρκίνος), σταλμένος από την Ήρα, με σκοπό να τον βλάψει. Ο Ηρακλής τελικά κατάφερε και τον σκότωσε. Από τον Πλάτωνα θεωρείται ως η πύλη των ψυχών που εισέρχονται στην Γη. Λέγεται ότι αντιπροσωπεύεται ή κυριαρχείται από τον θεό Ερμή, ή την θεά Άρτεμις.

 

ΛΕΩΝ ή ΒΑΣΙΛΙΣΚΟΣ σημερινή ονομασία ΛΕΩΝ: Αποτελεί τον πρώτο άθλο του Ηρακλή, ο οποίος λόγω της φιλοδοξίας του, δεν σκότωσε το λιοντάρι της Νεμέας με τα όπλα του, αλλά με τα χέρια. Εικάζεται ότι στο μεταίχμιο του Λέοντα και της Παρθένου κατασκευάστηκε η αιγυπτιακή Σφίγγα –γι' αυτό και είναι μισή άνθρωπος και μισή λιοντάρι! Συνδέεται με τον θεό Απόλλωνα, ενώ πολύ εύκολα μπορεί να συσχετιστεί με όλους τους αρχαίους θεούς ή ακόμα και (στις μέρες μας) τους αγίους που έχουν σκοτώσει κάποιο δράκο ή τεράστιο ερπετό, όπως ο Ίντρα, ο Μίθρας, ο άγιος Γεώργιος κλπ. Λέγεται ότι αντιπροσωπεύεται ή κυριαρχείται από τον θεό Δία, ή τον θεό Απόλλωνα.

 

ΔΙΚΗ σημερινή ονομασία ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Η Δίκη (Αστραία) είναι κόρη του Δία και της Θέμιδος (ή κατά πάσα πιθανότητα του Αστραίου και της Ηούς). Ήταν εκείνη που έδινε κάθε φορά τον κεραυνό στον Δία και φρόντιζε να βρίσκει τον στόχο του. Πρώτα ζούσε στην Γη με τους θνητούς. Όταν οι άνθρωποι δεν τηρούσαν πια το δίκαιο και άρχισαν στάσεις και πολέμους, η Δίκη δεν παρέμεινε μαζί τους. Ανέβηκε στον Ουρανό, Γι' αυτό και από πολλούς ταυτίζεται με την Νέμεση. Από την Δίκη φαίνεται πως ξεκίνησε η εποχή της μητριαρχίας. Με την νίκη της Αμαζόνας Υψιπύλης από τον Ηρακλή, ο τελευταίος έλαβε την σκυτάλη για την δημιουργία του πατριαρχικού συστήματος. Είτε για την βοήθεια που προσέφερε στον Δία, είτε για το χάσιμο της εξουσίας του γυναικείου φύλου πάνω στο αντρικό, ο Δίας καταστέρισε την Δίκη. Λέγεται ότι αντιπροσωπεύεται ή κυριαρχείται από την θεά Δήμητρα.

 

ΧΗΛΑΙ ΣΚΟΡΠΙΟΥ σημερινή ονομασία ΖΥΓΟΣ: Οι Χηλές (δαγκάνες) Σκορπιού είναι η συνέχεια του Ζωδίου-αστερισμού του Σκορπιού. Κατά τα ρωμαϊκά χρόνια ονομάστηκε Ζυγός. Λέγεται ότι αντιπροσωπεύεται ή κυριαρχείται από τον θεό Ήφαιστο, ή την θεά Ήρα.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ σημερινή ονομασία ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Μία από τις πολλές εκδοχές του ίδιου μύθου, αναφέρει ότι τον Σκορπιό δημιούργησε η θεά Άρτεμις προκειμένου να τσιμπήσει τον όμορφο Ωρίωνα, διότι σε κάποιο κυνήγι μαζί της προσπάθησε να την βιάσει. Λέγεται ότι αντιπροσωπεύεται ή κυριαρχείται από τον θεός Άρης.

 

ΟΦΙΟΥΧΟΣ: Λέγεται ότι είναι ο Ασκληπιός, ο οποίος ασκούσε την ιατρική τέχνη τόσο καλά, ώστε ανάσταινε ακόμα και νεκρούς. Επειδή, λοιπόν, διατάραζε την τάξη, ο Δίας οργισμένος τον κεραυνοβόλησε. Μετά, για χάρη του Απόλλωνα τον ανέβασε στα άστρα. Αν και καταλαμβάνει μεγάλη επιφάνεια (948 τετραγωνικές μοίρες) και στο νότιο τμήμα του διασχίζεται από την εκλειπτική δεν συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των ζωδίων του δυτικού ωροσκοπίου. Δεν είναι γνωστό για ποιο λόγο δεν συμπεριλήφθηκε (ενδεχομένως από τον Πτολεμαίο Κλαύδιο). Λέγεται ότι αντιπροσωπεύεται ή κυριαρχείται από τον θεό Διόνυσο.

 

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ή ΚΡΟΤΟΝ σημερινή ονομασία ΤΟΞΟΤΗΣ: Κατά μία εκδοχή πρόκειται για τον Κένταυρο Χείρωνα. Άλλοι όμως λένε ότι πρόκειται για τον Κρότωνα, γιο της Εύφημης, της τροφού των Μουσών, ο οποίος εφηύρε το τόξο.
Λέγεται ότι αντιπροσωπεύεται ή κυριαρχείται από την θεά Άρτεμις, ή τον θεό Δία.

 

ΠΑΝ σημερινή ονομασία ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Είναι ο τραγόμορφος γιος του Αιγίπανα. Όταν ο Δίας εκστράτευσε εναντίων των Τιτάνων, ο Πάνας τους τρόμαξε τόσο ξαφνικά που άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι. Από το όνομα «Παν» δημιουργήθηκε η λέξη «πανικός» κι ύστερα από αυτό, ο Δίας τον τίμησε με καταστερισμό. Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, θεωρείται ως η πύλη για την έξοδο των ψυχών. Συχνά συγχέεται με την Αμάλθεια, δηλαδή την κατσίκα με το κέρατο της αφθονίας. Λέγεται ότι αντιπροσωπεύεται ή κυριαρχείται από την θεά Εστία.

 

ΓΑΝΥΜΗΔΗΣ σημερινή ονομασία ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Ο Γανυμήδης είναι ο οινοχόος των θεών. Ήταν τόσο ωραίος, που ο θεός τον απήγαγε και τον έφερε στον Όλυμπο. Εκεί, οι θεοί τον έκριναν άξιο να τους σερβίρει κρασί. Έτυχε αθανασίας που, τότε, ήταν άγνωστη στους ανθρώπους. Από την κανάτα που κρατάει δεν χύνεται νερό (υδροχόος) αλλά κρασί και πολλοί θεωρούν ότι είναι το νέκταρ που πίνουν οι θεοί. Κατ' αυτόν τον τρόπο διανέμει το Διονυσιακό κρασί σε κάθε συνδαιτυμόνα που είναι μία άλλου είδους Θεία Κοινωνία. Λέγεται ότι αντιπροσωπεύεται ή κυριαρχείται από την θεά Ήρα, ή τον θεό Ήφαιστο.

 

ΙΧΘΥΕΣ σημερινή ονομασία ΙΧΘΥΕΣ: Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, οι δύο Ιχθύες είναι η θεά Αφροδίτη και ο γιος της ο Έρωτας, οι οποίοι τρομοκρατημένοι από τους Γίγαντες και ειδικά τον Τυφώνα, εγκατέλειψαν προσωρινά (όπως και οι άλλοι θεοί) τον Όλυμπο, μέχρι να ανασκουμπωθούν, και κατέφυγαν στην Αίγυπτο, όπου εκεί μεταμορφώθηκαν σε ψάρια. Για να τιμήσουν τους δύο αυτούς ιχθύες, τους τοποθέτησαν στον ουρανό με έναν σύνδεσμο αναμεταξύ τους (τους λεγόμενους «λινούς») για να δείξουν την συγγένειά τους (μάνα και γιος). Άλλη εκδοχή θέλει τους δύο ιχθύες να είναι τα δύο δελφίνια που συνόδευαν πάντα τον θεό Ποσειδώνα. Λέγεται ότι αντιπροσωπεύεται ή κυριαρχείται από τον θεό Ποσειδώνα.




diadrastiko
http://pournari.blogspot.com

Γιατί ο Χριστός στα ευαγγέλια μιλάει για το ελληνικό νόμισμα τη δραχμή ή το δίδραχμο;

Posted: 11 Oct 2011 05:57 AM PDT

Απάντηση σε φίλο της ιστοσελίδας ο οποίος διερωτάται πώς και γιατί ο Ιησούς Χριστός μέσα στα ευαγγέλια μιλάει για την ελληνική δραχμή ή το δίδραχμο, ένα νόμισμα το οποίο είχε  κυριαρχήσει στην οικονομική ζωή της Παλαιστίνης από την αρχαιότητα, αλλά και στην εποχή του Ιησού!
Οι δύο όψεις του Αθηναϊκού τετράδραχμου. Στην μία η Αθηνά και στην άλλη, το σύμβολο της Αθήνας, η γλαυξ (κουκουβάγια).
ΛΑΒΑΜΕ μία επιστολή, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που μας έστειλε ένα καλός φίλος (Λ.Π.). ο οποίος αναφέρει επί λέξει τα εξής:
«Kύριε Σακκετο καλησπέρα.
Ο Χριστός στο κεφάλαιο ΙΕ 8-10 του Κατά Λουκά Ευαγγέλιον αφηγείται την παραβολή της απολεσθείσης δραχμής. Η δραχμή στη συγκεκριμένη παραβολή είναι το ελληνικό νόμισμα ή ήταν νόμισμα άλλων λαών την εποχή εκείνη; Φυσικά πρωταγωνιστικό ρόλο την εποχή εκείνη που έζησε ο Κύριος, αλλά και πριν γεννηθεί, έπαιζαν οι Έλληνες στην περιοχή εκείνη. Μπορεί και να αναφερόταν σε εμάς έμμεσα. Ευχαριστώ.
Λ. Π.»
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Τι ήταν η δραχμή
Από την αρχαία ακόμα εποχή μέχρι την ώρα που μπήκαμε στην ΟΝΕ, η δραχμή είναι η βάση του νομισματικού μας συστήματος. Η δραχμή των αρχαίων Αθηναίων, δηλαδή η αττική δραχμή, όπως τη έλεγαν, που ισοδυναμούσε προς το 1/100 της μνας και το 1/12 του στατήρα, από τη μια πλευρά είχε την εικόνα της θεάς Αθηνάς και από την άλλη μια κουκουβάγια. Υπήρχε, όμως, και η αιγινήτικη δραχμή που από τη μια όψη είχε μια χελώνα και από την άλλη όψη γράμματα.
Μακεδονικό τετράδραχμο στο οποίο απεικονίζεται ο Μέγας Αλέξανδρος.
Για αιώνες η δραχμή ήταν ένα από τα νομίσματα του νομισματικού συστήματος του αρχαίου ελληνικού κόσμου αφού αρκετές πόλεις - κράτη εξέδωσαν νομίσματα με το όνομα αυτό με πιο γνωστά το αργυρό δίδραχμο του Φείδωνα, το Αθηναϊκό τετράδραχμο το τετράδραχμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Παρόλο που δεν υπήρχε ενιαία τυποποίηση σε όλο τον ελληνικό κόσμο για το βάρος (δηλαδή 1 αθηναϊκή δραχμή είχε διαφορετικό βάρος από την δραχμή άλλων πόλεων) μία δραχμή είχε την εξής σταθερή σχέση με τα άλλα νομίσματα-βάρη της ίδιας πόλης κράτους:
 1 δραχμή = 6 οβολοί
 2 δραχμές = 1 στατήρας
 100 δραχμές= 1 μνα
 6000 δραχμές =1 τάλαντο
Ειδικά το αθηναϊκό τετράδραχμο, όπως γράφει και η Βικιπαίδεια, αποτέλεσε το πλέον διαδεδομένο νόμισμα την περίοδο της ακμής της Αθήνας τον 5ο αιώνα π.Χ. έως και την εποχή του Μεγάλου Αλέξανδρου όπου επικράτησαν τα Μακεδονικά νομίσματα. Γινόταν δεκτό στις συναλλαγές σε όλον τον ελληνικό κόσμο ακόμα και στις πόλεις εκείνες οι οποίες δεν κρατούσαν φιλική στάση προς την Αθήνα. Στις μια όψη του απεικονίζεται η Αθηνά και στην άλλη το σύμβολο της πόλης των Αθηνών την γλαύκα (κουκουβάγια). Το νόμισμα αυτό ήταν ποιο γνωστό απλώς ως Αθηναϊκή γλαύκα. Αιώνες αργότερα η γλαύκα του Αθηναϊκού τετράδραχμου απεικονίζεται και πάλι στη ελληνική εθνική όψη του κέρματος του 1 ευρώ. Με τις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο όρος δραχμή διαδόθηκε και εκτός ελληνικού κόσμου
Η πρώτη δραχμή που κυκλοφόρησε μετά την Ελληνική Επανάσταση, στις 8 του Οκτώβρη το 1833, είχε από τη μια όψη την εικόνα του βασιλιά Όθωνα. Από τότε μέχρι και πριν το δημοψήφισμα του 1974, οι μεταλλικές δραχμές είχανε σχεδιασμένο από τη μια όψη το πρόσωπο του κάθε βασιλιά.
Η δραχμή του 1944 είχε από την μια όψη την Μπουμπουλίνα και από την άλλη γράμματα.
Η δραχμή διαιρούνταν σε εκατό λεπτά. Σήμερα όμως τα κέρματα των 10 και των 20 λεπτών και των 50 λεπτών, αλλά και τα κέρματα της μιας δραχμής έχουν αποσυρθεί από την κυκλοφορία. Κυκλοφορούν κέρματα των 5, 10, 20, 50 και των 100 δρχ.
Όλα τα νομίσματα από εκεί και πάνω είναι χάρτινα. Το κατοστάρικο κυκλοφορεί και σε μεταλλικό νόμισμα. Η σημερινή αξία της δραχμής σε σχέση με τα ξένα νομίσματα αλλάζει τακτικά.
Τι λένε τα Ευαγγέλια
Ο Ιησούς Χριστός, μέσα στα ευαγγέλια, δεν κάνει μόνον αναφορά στη δραχμή, αλλά και στο δίδραχμο. Ας δούμε τις σχετικές περικοπές:
«… 22 Αναστρεφομένων δε αυτών εις την Γαλιλαίαν είπεν αυτοίς ο Ιησούς· Μέλλει ο υιός τού ανθρώπου παραδίδοσθαι εις χείρας ανθρώπων 23 και αποκτενούσιν αυτόν, και τή τρίτη ημέρα εγερθήσεται. και ελυπήθησαν σφόδρα. 24 Ελθόντων δε αυτών εις Καπερναούμ προσήλθον οι τα δίδραχμα λαμβάνοντες τώ Πέτρω και είπον· Ο διδάσκαλος υμών ου τελεί τα δίδραχμα; 25 λέγει, Ναί. και ότε εισήλθον εις την οικίαν, προέφθασεν αυτόν ο Ιησούς λέγων· Τί σοι δοκεί, Σίμων; οι βασιλείς της γής από τίνων λαμβάνουσι τέλη ή κήνσον; από των υιών αυτών ή από των αλλοτρίων; 26 λέγει αυτώ ο Πέτρος· Από των αλλοτρίων, έφη αυτώ ο Ιησούς· Άρα γε ελεύθεροί εισιν οι υιοί. 27 ίνα δε μη σκανδαλίσωμεν αυτούς, πορευθείς εις την θάλασσαν βάλε άγκιστρον και τον αναβάντα πρώτον ιχθύν άρον, και ανοίξας το στόμα αυτού ευρήσεις στατήρα· εκείνον λαβών δός αυτοίς αντί εμού και σού.» (Ματθ. 17, 22-27)
«1 Ήσαν δε εγγίζοντες αυτώ πάντες οι τελώναι και οι αμαρτωλοί ακούειν αυτού. 2 και διεγόγγυζον οί Φαρισαίοι και οι γραμματείς λέγοντες ότι Ούτος αμαρτωλούς προσδέχεται και συνεσθίει αυτοίς. 3 είπε δε προς αυτούς την παραβολήν ταύτην λέγων· 4 Τίς άνθρωπος εξ υμών έχων εκατόν πρόβατα και απολέσας έν εξ αυτών, ου καταλείπει τα ενενήκοντα εννέα εν τή ερήμω και πορεύεται επί το απολωλός έως ού εύρη αυτό; 5 και ευρών επιτίθησιν επί τους ώμους αυτού χαίρων, 6 και ελθών εις τον οίκον συγκαλεί τους φίλους και τους γείτονας λέγων αυτοίς· συγχάρητέ μοι, ότι εύρον το πρόβατόν μου το απολωλός. 7 λέγω υμίν ότι ούτω χαρά έσται εν τώ ουρανώ επί ενί αμαρτωλώ μετανοούντι ή επί ενενήκοντα εννέα δικαίοις, οίτινες ου χρείαν έχουσιν μετανοίας. 8 Ή τις γυνή δραχμάς έχουσα δέκα, εάν απολέση δραχμήν μίαν, ουχί άπτει λύχνον και σαροί την οικίαν και ζητεί επιμελώς έως ότου εύρη; 9 και ευρούσα συγκαλεί τας φίλας και τας γείτονας λέγουσα· συγχάρητέ μοι, ότι εύρον την δραχμήν ήν απώλεσα…» (Λουκ. 15, 1-9)
Τι λένε οι ίδιοι οι εν Ελλάδι Ισραηλίτες
Για το γεγονός ότι η δραχμή, το ελληνικό νόμισμα, ήταν ένα κυρίαρχο στοιχείο οικονομικής ζωής στην αρχαιότητα πέριξ της λεκάνης της Μεσογείου και δη στην Παλαιστίνη, κάνουν λόγο οι ίδιοι οι εν Ελλάδι ευρισκόμενοι Ισραηλίτες. Διαβάστε ένα απόσπασμα κειμένου τους, που υπάρχει και μέσα στο διαδίκτυο:
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ της ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ στην ΑΘΗΝΑ
«Στην αρχαία εβραϊκή ιστορία η Αθήνα καταλαμβάνει δευτερεύουσα θέση, συγκριτικά με τη σπουδαιότητα των πόλεων της Αλεξάνδρειας, Αντιόχειας, Ρώμης, Κυρήνης ή άλλων λιγότερο γνωστών πόλεων της Μικράς Ασίας. Παρ'όλα αυτά οι ενδείξεις για την ύπαρξη σχέσεων μεταξύ Αθηνών και Παλαιστίνης χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα π.Χ. Μεγάλος αριθμός τεμαχίων κεραμικής, που ανακαλύφθηκαν σε διάφορες περιοχές της Παλαιστίνης κατά την περσική περίοδο, αποδεικνύουν την οικονομική επίδραση της Αθήνας. Νομίσματα, που χρονολογούνται από την περσική περίοδο της Παλαιστίνης, φέρουν από τη μία πλευρά την επιγραφή «Γιαχούντ» και από την άλλη την απεικόνιση μιας κουκουβάγιας, που μοιάζει με την Αττική δραχμή.
Μετά την κατάκτηση της Παλαιστίνης από τον Μέγα Αλέξανδρο υπήρξε, προφανώς, αύξηση των δραστηριοτήτων των Αθηναίων στην κατεχόμενη χώρα. Η παρουσία κάποιου Αθηναίου στην Παλαιστίνη μαρτυρείτε από ένα συμβόλαιο με την αγορά μιας δούλης από την Υπεριορδανία, με χρονολογία 259 π.Χ. Μεταξύ των υπογραφών των μαρτύρων του συμβολαίου εμφανίζεται το όνομα του «Ηρακλείου, γιου του Φιλίππου, Αθηναίου», (Tchericover, Corpus 1 (1975), 119-20 ), ο οποίος ήταν στην υπηρεσία του Απολλώνιου, θησαυροφύλακα του Πτολεμαίου του Β'. Ένας Αθηναίος ήταν επικεφαλής του στρατού του Αντιόχου του Επιφανούς, που εστάλη στην Παλαιστίνη για την επιβολή της θρησκευτικής πολιτικής του, (Β΄ Μακκαβαίων, 6:1).
Με την εγκαθίδρυση του κράτους των Ασμοναίων η Αθήνα υπήρξε μία από τις πόλεις, που συνήψαν σχέσεις με το νέο κράτος. Ο Ιώσηπος αναφέρει (Αρχ. 14:149) μια απόφαση, που ελήφθη από το λαό της Αθήνας προς τιμήν του Αρχιερέα Υρκανού, εθνάρχη των Ιουδαίων. Στην απόφαση τονίζεται, ότι ο Υρκανός διατήρησε πάντοτε φιλικές σχέσεις με τους Αθηναίους και τους δεχόταν πάντα με εγκαρδιότητα, όταν τον επισκέπτονταν.
Ως εκ τούτου αποφασίστηκε να απονεμηθεί σε αυτόν χρυσό μετάλλιο, να τοποθετηθεί ένα οριχάλκινο άγαλμά του στο ναό του Δήμου και να εκφρασθεί έτσι η ευαρέσκεια της πόλης. Ο Ιστορικός Ιώσηπος συσχετίζει αυτό τοι έργο με τον Υρκανό τον Β΄, αλλά οι περισσότεροι από τους συγχρόνους επιστήμονες υποστηρίζουν, ότι το έργο αφορά τον Υρκανό τον Α΄ και το προσδιορίζουν κατά το έτος 106|5 π.Χ. (το έτος κατά το οποίο άρχων της Αθήνας διετέλεσε ο Αγαθοκλής). Επίσης ο Ηρώδης συνέχισε την παράδοση καλής φιλίας με την Αθήνα (Ιώσηπος, Πολ.1:425). Ποικίλα στοιχεία διασώζονται, τα οποία επιβεβαιώνουν την ύπαρξη φιλικών σχέσεων μεταξύ του των Αθηναίων και του οίκου του Ηρώδη.
Συγκεκριμένα στοιχεία για την ύπαρξη κάποιας εβραϊκής κοινότητας στην Αθήνα υπάρχουν μόνο από τις αρχές του α΄ αιώνα μ.Χ. Ο Αγρίππας ο Α΄ σε επιστολή του προς τον Γάιο Καλλιγούλα αναφέρει την Αττική σαν μία από τις περιοχές που κατοικούν Εβραίοι (Φίλων, Legat.281). Επίσης ο Παύλος επισκέφθηκε μία συναγωγή στην Αθήνα και συνάντησε εκεί, εκτός από Εβραίους, αρκετούς εθνικούς που τιμούσαν την Ιουδαϊκή θρησκεία (Πράξεις, 17:17). «Διελέγετο λοιπόν εν τη Συναγωγή μετά των Ιουδαίων και μετά των θεοσεβών και εν τη αγορά καθ' εκάστη ημέρα μετά των τυχόντων». Διάφορες επιγραφές μαρτυρούν, ότι στην Αθήνα έζησαν Σαμαρίτες (I.G., ed. Minor. Nol. 2-3, part 3|2, now. 10219-92), καθώς και Εβραίοι (no. 12609), συμπεριλαμβανομένου κι ενός Ιεροσολυμίτου (no.8934).
Στην Ιουδαίο – ελληνιστική λογοτεχνία δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην Αθήνα, την περιφημότερη πόλη του ελληνικού πολιτισμού. Ο Φίλων αναφέρεται στην Αθήνα με βαθύ σεβασμό, κατά το πρότυπο των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων (βλ.prob.140), και μνημονεύει φημισμένα πρόσωπα της ιστορίας της Αθήνας, όπως τον Σόλων (Spe. 3:22), όπως επίσης και ιστορικά γεγονότα, που σχετίζονται με την Αθήνα, συμπεριλαμβανομένης και της διαμάχης Αθηναίων και Λακεδαιμονίων, (Mos. 2:19). Ο Ιώσηπος αναφέρεται συχνά στην Αθήνα και τα έθιμά της, ιδιαίτερα στο έρο του «Κατ'Απίωνος».
Σημαίνουσα θέση κατέχει η Αθήνα και στην Ταλμουδική – Μιδρασική λογοτεχνία. Το Μιδράς επί του βιβλίου «Θρήνοι» περιέχει αναρίθμητες ιστορίες – θρύλους, που σκοπό έχουν να συγκρίνουν την αξία Εβραίων της Ιερουσαλήμ και Αθηναίων. Πολλές από αυτές τις iστορίες αρχίζουν με τη φράση : «Κάποιος Αθηναίος ήλθε στην Ιερουσαλήμ». Στο βαβυλωνιακό Ταλμούδ καταχωρείται η ιστορία του Ραββί Γεοσούα μπεν Χανανία, ο οποίος με την προτροπή του Ρωμαίου αυτοκράτορα ήρθε στην Αθήνα και διεξήγαγε διαλογική συζήτηση με τους πρεσβύτες της πόλης. (...)»
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Από την ιστοσελίδα του κ. Άγγελου Σακκέτου
 
 
 
http://www.sakketosaggelos.gr
http://kalyterotera.blogspot.com 

7 πράγματα που προκαλούν πειστικές θεάσεις UFO

Posted: 11 Oct 2011 05:55 AM PDT

Το σύννεφο σε σχήμα Ντόνατ πάνω από τη Μόσχα
Το σύννεφο σε σχήμα Ντόνατ πάνω από τη Μόσχα
Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να πειστούν οι περισσότεροι άνθρωποι ότι έχουν δει μια πειραματική εκτόξευση ή ένα UFO. Ένα σύννεφο με περίεργο σχήμα ή ένας ιδιαίτερα λαμπρός πλανήτης είναι συνήθως υπεύθυνοι. Θα δούμε στη συνέχεια 7 πράγματα που δίνουν την εσφαλμένη εντύπωση θέασης Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (Α.Τ.Ι.Α.).

7. Αστραπές

Μυστηριώδεις θεάσεις UFO μπορεί να ερμηνεύονται μέσω κάποιων φυσικών καιρικών φαινομένων που είναι γνωστά ως «sprites» και πρόκειται για μεγάλης κλίμακας ηλεκτρικές εκκενώσεις που συμβαίνουν σε μεγάλο ύψος σε καταιγίδες πάνω από τα σύννεφα δίνοντας συνήθως περίεργα και εντυπωσιακά σχήματα. Οι περίεργες αυτές λάμψεις εμφανίζονται ξαφνικά όταν οι αστραπές από καταιγίδες διεγείρουν το ηλεκτρικό πεδίο που βρίσκεται πάνω από την καταιγίδα προκαλώντας λάμψεις που χορεύουνε ή έντονο φως. Τα sprites μπορούν να πάρουν το σχήμα παλλόμενων σφαιρών ηλεκτρισμού αν και μπορούν επίσης να έχουν σχήμα λωρίδων ή σπειρών. Οι ηλεκτρικές αυτές εκκενώσεις είναι συχνές στο Βόρειο Ημισφαίριο κατά τους χειμερινούς μήνες. 

6. Δοκιμές Πυραύλων

Το Δεκέμβριο του 2009 εμφανίστηκε ένα εντυπωσιακό σπειροειδές φως στον ουρανό πάνω από τη βόρεια Νορβηγία. Ένα γιγάντιο σπιράλ με μια πρασινογάλαζη στήλη φωτός να εκτοξεύεται από το κέντρο του φώτισε τον ουρανό μοιάζοντας σα μια σκουληκότρυπα που προερχόταν από άλλη διάσταση. Τελικά προέκυψε ότι οι λάμψεις προήλθαν από έναν Ρωσικό πύραυλο που έπεσε ακριβώς μετά την εκτόξευσή του, σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Αμύνης. Ο Ρωσικός βαλλιστικός δοκιμαστικός πύραυλος τύπου 'Bulava' ξέφυγε από τον έλεγχο δημιουργώντας αυτήν τη μυστηριώδη εντύπωση του περιστρεφόμενου φωτεινού σπιράλ. 

5. Περίεργοι Σχηματισμοί από Σύννεφα

Στις 7 Οκτωβρίου του 2009 εμφανίστηκε στο YouTube το βίντεο από ένα γιγάντιο κυκλικό φωτοστέφανο πάνω από τον ουρανό της Μόσχας. Το βίντεο είχε όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνταν για να εκκινήσει τη φημολογία σχετικά με UFO. Το βίντεο είναι αρκετά κοκκώδες. Σε κάποιο σημείο ένα σκοτεινό αμβλύ αντικείμενο φαίνεται να εξέχει από τον δακτύλιο. Υπάρχει ακόμα και μια ρωσική ραδιοφωνική εκπομπή στο υπόβαθρο που δίνει την εντύπωση πανικού.
Οι ψυχρόαιμοι μετεωρολόγοι γρήγορα ερμήνευσαν την περίεργη αυτή ιστορία: επρόκειτο απλά για μια οπτική πλάνη που προήλθε από το φως του ήλιου το οποίο προσέκρουε σε ένα σύννεφο το οποίο είχε διαταραχθεί και σχηματοποιηθεί κατάλληλα λόγω του αέρα ή κάποιου αεροπλάνου που είχε περάσει από εκεί. Ή αλλιώς, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από την αντανάκλαση του φωτός σε ένα σύννεφο με τη μορφή ντόνατ. Τέτοιες μορφές δημιουργούνται σε υψηλά σύννεφα που βρίσκονται σε ύψος 6 έως 15 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας του τύπου 'θύσανοι' και 'θυσανοστρώματα', τα οποία συχνά αποτελούνται από κρυστάλλους πάγου και υπέρ-ψυχρα σταγονίδια νερού, δηλαδή νερό που βρίσκεται κάτω από τη θερμοκρασία πήξεως αλλά που είναι ακόμα υγρό. Οι φυσικές ιδιότητες που διατηρούν τη μορφή αυτών των σύννεφων είναι ευαίσθητες και όταν διαταράσσονται από ένα αεριωθούμενο αεροπλάνο ή από τον αέρα, τα σταγονίδια μπορούν να παγώσουν αστραπιαία ή να εξατμιστούν. Στην περίπτωση της εξάτμισης δημιουργείται το σχήμα τρύπας. 

4. Μπαλόνια

Αν και έχουν υπάρξει περιπτώσεις προσπάθειας εξαπάτησης με ψεύτικα UFO που στην πραγματικότητα είναι μπαλόνια, αυτό δε σημαίνει πως όλες οι περιπτώσεις θέασης UFO μπαλονιών είναι σκόπιμες. Το απόγευμα της 13ης Οκτωβρίου της περασμένης χρονιάς (2010) εκατοντάδες άνθρωποι στην περιοχή Chelsea του Manhattan είδαν ένα σύμπλεγμα από ασημένια γυαλιστερά φώτα να λάμπουν στον ουρανό. Όπως είναι φυσικό, οι αρχικές περιγραφές για την υποτιθέμενη θέαση αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων ποικίλε ευρέως. Κάποιοι κάτοικοι ανέφεραν ότι είδαν ένα μεγάλο, αργά κινούμενο αντικείμενο με πολλά φώτα, ενώ άλλοι είπαν ότι είδαν περίπου μισή ντουζίνα αντικείμενα.
Τα παράξενα, λαμπυρίζοντα φώτα προέκυψε ότι προήλθαν από 12 μπαλόνια Ηλίου που ξέφυγαν από ένα πάρτι αρραβώνων που δινόταν για έναν δάσκαλο του σχολείου Milestone του υψώματος Vernon στην περιοχή Westchester, περίπου 15 μίλια πιο πέρα. Τα μπαλόνια απελευθερώθηκαν κατά λάθος στη 1 μετά τα μεσάνυχτα και η πρώτη υποτιθέμενη θέαση UFO συνέβη περίπου στη 1.30. 

3. Αφροδίτη

Ο πλανήτης Αφροδίτη συχνά συγχέεται με UFO. Για τους θεατές που βρίσκονται στη Γη, ο δεύτερος πλανήτης από τον Ήλιο εμφανίζεται σαν ένα λαμπρό φως που φαίνεται στον ουρανό κατά το Ηλιοβασίλεμα, μοιάζοντας σα να ταλαντεύεται σιγανά στο ημίφως καθώς είναι λαμπρότερο από κάθε άστρο εκτός από τον Ήλιο. Η τροχιά της Αφροδίτης είναι εσωτερικά της δικής μας τροχιάς και για τη δική μας προοπτική μοιάζει σα να εξακοντίζεται συνεχώς προς την κάθε πλευρά του Ηλίου, κάτι που οι άνθρωποι συχνά μπερδεύουν με τη θέαση UFO. 

2. Αεροπλάνα

Σχεδόν κάθε τι περίεργο στον ουρανό μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση. Στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη (2010) υπήρξε καταιγισμός αναφορών για έναν μυστηριώδη πύραυλο που εμφανίστηκε πάνω από την ακτή της California. Οι θεάσεις είχαν καταγραφεί σε βίντεο όπου φαινόταν ένα συμπυκνωμένο ίχνος, σαν ίχνος πυκνών ατμών αεροπλάνου, που διέσχιζε τα σύννεφα τα οποία φωτίζονταν από τον ανερχόμενο Ήλιο. Κανείς δε μπορούσε να πει με σιγουριά εκείνη την ώρα περί τίνος επρόκειτο, οι αξιωματικοί στο Υπουργείο Άμυνας ανέφεραν ότι δεν υπήρχαν προγραμματισμένες εκτοξεύσεις πυραύλων, η NORAD (North American Aerospace Defense Command) και η USNORTHCOM (United States Northern Command) δεν εντόπισαν κάποια ξένη δραστηριότητα και η FAA (Federal Aviation Administration) δεν ανέφερε κάποια εμπορικής φύσεως εκτόξευση ή απογείωση στην περιοχή.
Μετά από προσεκτική έρευνα πολλοί ειδικοί πιστεύουν πως η πολύ έντονη λωρίδα που εμφανίστηκε στον ουρανό ήταν στην πραγματικότητα μια γραμμή συμπυκνωμένων ατμών από κινητήρα αεροσκάφους που έτυχε να παραμείνει στον ουρανό περισσότερο από το συνηθισμένο. Οι γραμμές αυτές είναι πιο ζωηρές κοντά στην αυγή και στο ηλιοβασίλεμα και δεν είναι σπάνιο πως η εμφάνιση μιας τέτοιας γραμμής σε μια μη αναμενόμενη περιοχή θα δημιουργήσει ψιθύρους για UFO ή για πειραματικά στρατιωτικά αεροσκάφη.
Φώτα στον ουρανό, ιδιαίτερα όταν τα βλέπουν πιλότοι, μπορούν επίσης να δημιουργήσουν έξαψη και ανησυχία, αλλά τις περισσότερες φορές αποκαλύπτεται ότι πρόκειται για φώτα άλλων αεροσκαφών, ή για φωτοβολίδες που ρίπτονται από σκάφη που ερευνούν τον καιρό. 

1. Στρατιωτικά Πειράματα

Τα τέλη της δεκαετίας του 1940 και οι αρχές του 1950 ήταν πολύ καλή εποχή για εντοπισμό UFO και εξωγήινων στο Νέο Μεξικό, κυρίως επειδή στην περιοχή αυτή ήταν εκεί που η Αεροπορία διενεργούσε κάποια από την πιο απόρρητη έρευνα. Ένα από τα προγράμματα αυτά ήταν το Σχέδιο Mogul και περιλάμβανε επιπλέοντα μπαλόνια που έφεραν μικρόφωνα και κινούνταν σε μεγάλα ύψη με σκοπό να εντοπίσουν τα ηχητικά κύματα που προκαλούνταν από τις δοκιμές ατομικών βομβών των Σοβιετικών. Έκτοτε η Αεροπορία επιβεβαίωσε ότι η συντριβή ενός τέτοιου μπαλονιού το 1947 προκάλεσε τα συντρίμμια που γέννησαν τη φήμη για τη συμπλοκή των UFO στο Roswell.
Ένα άλλο στρατιωτικό πείραμα παρείχε τα σώματα για το UFO αυτό. Στη δεκαετία του 1950 οι επιστήμονες της Αεροπορίας πέταξαν μερικές δεκάδες ανθρωπόμορφα ανδρείκελα από αεροπλάνα για να ελέγξουν καινούργια αλεξίπτωτα μεγάλου ύψους και να προσδιορίσουν εάν στα σώματα θα δημιουργούνταν μια επικίνδυνη περιστροφή καθώς θα έπεφταν. Τα αποτελέσματα αυτών των μελετών συντέλεσαν στο σχεδιασμό αλεξίπτωτων και στολών που θα φορούσαν στη συνέχεια πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών και αστροναύτες. Η Αεροπορία ήταν περισσότερο από ευτυχής να αφήνει τους Ρώσους κατάσκοπους να πιστεύουν ότι κάτι περίεργο και εξωγήινο συνέβαινε στο Νέο Μεξικό παρά να ανακαλύψουν την πραγματική στρατιωτική προέλευση των μυστηριωδών θεάσεων.
Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: Αμαλία Τσακίρη, για το ESOTERICA.gr
 



Πηγή: Esoterica.gr
Από το pathfinder
http://kalyterotera.blogspot.com

Ένα σύγχρονο θαύμα του γέροντος Παισΐου

Posted: 11 Oct 2011 05:44 AM PDT

 
Ο Βασίλειος Βάθης, από το Δρέπανο Ναυπλίας, ένα νέο παιδί 27 χρονών,
έφεδρος των ειδικών δυνάμεων και μάχιμος στην δύναμη ΔΙΑΣ,  είχε πριν
λίγες ημέρες, την 3η Οκτωβρίου το πρωϊ , ένα ατύχημα με μηχανή μεγάλου
κυβισμού στην περιοχή του Ναυπλίου (θέση Αγ.Ελεούσα) που προκλήθηκε
από την κακοτεχνία του δρόμου .

Η μηχανή έγινε σμπαράλια, τα σίδερα λυγίσανε, μα ο Βασίλης σώθηκε
με λίγο μόνο ελαφρύ τραυματισμό.
«Την στιγμή που έπεσα» όπως μας αναφέρει, «έλεγα από μέσα μου τους
Χαιρετισμούς της Θεοτόκου και μάλιστα βρισκόμουν απ'ότι θυμάμαι στο


σημείο «Σώσαι θέλων τον κόσμον»
».

Το ακόμη όμως συγκλονιστικό είναι ότι, το βράδυ της παραμονής του
ατυχήματος, είδε η μητέρα του σε όνειρο, ότι σκοτώθηκε ο Βασίλης με
την μηχανή και ότι κατόπιν ήρθε ο Γέροντας Παίσιος και τον επανέφερε
στην ζωή.


Μάλιστα ο Βασίλης έφερε  την στιγμή του ατυχήματος  μαζί με την
ευλάβειά του προς τον π.Παίσιο  και ένα σταυρουδάκι δοσμένο από τα
χέρια του,  τρείς ημέρες πριν κοιμηθεί στην Ι.Μ. Σουρωτής.
Να που οι Αγίοι είναι οι καλύτεροι φίλοι μας, προνοητές και προστάτες,
με την χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Την ευχή και την σκέπη του Γέροντος Παίσίου να έχουμε .


π.Διονύσιος Ταμπάκης.
Ι.Ν.Παναγίας Ναυπλίου
 


Από το anavaseis
http://kalyterotera.blogspot.com

Ο Ελέφαντας αυτός εχει μόλις 2 ώρες που πέθανε.Δειτε τι θα συμβεί μετά. ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΖΩΗΣ !!

Posted: 11 Oct 2011 02:29 AM PDT

Ζιμπάμπουε - Aφρική :



Ο Ελέφαντας αυτός εχει μόλις 2 ώρες που πέθανε.Δειτε τι θα συμβεί μετά.


Δείτε...






























 
 
 
 
 
http://ola-e-tipota.blogspot.com

Ο Αγανακτισμένος BarMan [FaiL ViDeo]

Posted: 11 Oct 2011 02:07 AM PDT


Δείτε το Βιντεάκι και μετά θα πειστείτε ότι και η δουλειά τουBarman δεν είναι και εύκολη υπόθεση






http://tsekouratoi.blogspot.com



Διαγωνισμός καλύτερης... γενειάδας! (φώτος!)

Posted: 11 Oct 2011 01:28 AM PDT

Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στο Lancaster αυτό το Σαββατοκύριακο, τα πράγματα είναι εγγυημένο ότι θα είναι αρκετά.. . "τριχωτά".
Η πόλη είναι η τοποθεσία τους δεύτερου εθνικού ετήσιου Πρωταθλήματος για γένια και μουστάκια και περίπου 200 υπότροφοι θα διαγωνιστούν σε πέντε κατηγορίες:
Μουστάκια, Μερική γενειάδα, (όπως φαβορίτες, goatees κτλ), Πλήρης γενειάδα καλλωπισμένη, Πλήρης γενειάδα φυσική και την... ολοένα και πιο δημοφιλή κατηγορία Freestyle στην οποία οτιδήποτε μπορεί να συμμετέχει. Διοργανωτής της εκδήλωσης είναι ο Phil Olsen, ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας Γενειάδας των ΗΠΑ, μια οργάνωση για άτομα με γενειάδες από όλη τη χώρα, και περιμένει ως ανταγωνισμό τριχωτούς άντρες από τη Γερμανία, τη Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά να ανταγωνιστούν για το αξίας $ 5.000 σε μετρητά έπαθλο και τα υπόλοιπα βραβεία που προσφέρονται στην εκδήλωση. Και ενώ θα μπορούσε να υποτεθεί ότι οι περισσότεροι από τους διαγωνιζόμενους θα είναι άντρες, ο Olsen δεν αποκλείει συμμετέχοντες και των δύο φύλων. "Όπως είπα, δεν κάνουμε αποκλεισμούς. Εμείς δεν ελέγχουμε για το φύλο", δήλωσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. "Έχουμε αρκετά να κάνουμε ήδη." Ο Olsen έγινε για πρώτη φορά υπέρμαχος της Αμερικής για αυτό που αποκαλεί άθλημα του "bearding" το1999 όταν παρακολούθησε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γενειάδας στηνYspad της Σουηδίας, και είδε ότι οι ΗΠΑ "υποεκπροσωπούνταν." Αυτό έκανε τον Olsen να χάσει την μεγάλη ιδέα που είχε για την Αμερική, και έτσι αποφάσισε να κάνει την Αμερική πιο δυνατή στο "άθλημα" του "bearding". Μέχρι το 2003, ήταν μερικής απασχόλησης κριτής από τη λίμνη Tahoe, Καλιφόρνια, οργανώνοντας τουρνουά χρησιμοποιώντας κριτήρια βαθμολόγησης παρόμοια με πατινάζ στον πάγο ή γυμναστική. Πέρυσι ήταν το πρώτο έτος των εθνικών πρωταθλημάτων, και πήρε μεγάλη ώθηση όταν το ανεξάρτητο κανάλι Κινηματογράφου έβγαλε το "Οι πόλεμοι Whisker," σειρά ντοκιμαντέρ σε εφτά επεισόδια για τις προσπάθειές του Olsen. Καθ όλη αυτήν την διάρκεια ήταν μεγάλος υποστηρικτής των γενειάδων, αλλά λέει ότι οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να ξέρουν ότι οι γενειάδες δεν είναι ακριβώς παιχνιδάκι. "Υπάρχουν περισσότερα για το bearding από ότι μπορεί κανείς να φανταστεί", είπε. "Χρειάζεται πολλή ικανότητα για να είναι το μούσι έτοιμο για τον ανταγωνισμό. Αλλά, όπως με όλα, οι άνθρωποι με καλά γονίδια έχουν μια καλύτερη τύχη. Μερικοί άνθρωποι το έχουν πάρει τους γονείς τους και έτσι εύκολα μπορούν να αναπτύξουν μια καλή γενειάδα, όπως ακριβώς και οι καλαθοσφαιριστές που είναι ψηλότεροι και έχουν ένα πλεονέκτημα." Αλλά θέλει σίγουρα δουλειά, σύμφωνα με τον John Myatt, ένα διαγωνιζόμενο Bearder στο Λος Άντζελες, ο οποίος ήρθε δεύτερος πριν λίγο καιρό φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Τροντχάιμ, της Νορβηγίας, στην κατηγορία μερικής γενειάδας για "Βέρντι", δηλαδή μια σύντομη, στρογγυλεμένη γενειάδα . "Κάνω πολλή περιποίηση", είπε. "Τρώω υγιεινά, χρησιμοποιώ σαμπουάν και κοντίσιονερ καθημερινά. Πιστεύω ότι αν έχετε μια υγιεινή διατροφή, θα έχετε υγιή μαλλιά. Η τρίχα του προσώπου μου είναι λίγο λιπαρή, αλλά κρατάει καλά."







 
 
 
 
 
http://tsekouratoi.blogspot.com

Οφθαλμαπάτη: Έλεγχος της ταχύτητας

Posted: 10 Oct 2011 04:32 PM PDT


Βάλτε το χέρι σας μπροστά από την εικόνα και θα παρατηρήσετε ότι οι μπλε βούλες κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα. Απομακρύνετε το για να δείτε τη διαφορά. Όσο μεγαλύτερη η επιφάνεια που καλύπτετε με το χέρι σας τόσο μεγαλύτερη και η ταχύτητα.

Περιμένετε να φορτώσει η εικόνα...


Οφθαλμαπάτη: Έλεγχος της ταχύτητας



 

http://www.piperies.gr
http://kokoraki.blogspot.com

Ρισκάρουν τη ζωή τους για να ζήσουν την εμπειρία και να δουν την αδρεναλίνη τους να ανεβαίνει στα ύψη..(video).

Posted: 10 Oct 2011 10:41 AM PDT

Ταλαντεύονται κατά μήκος μίας καταρέουσας διάβασης πεζών, του El Caminito Del Rey στην Ισπανία που είναι το πιο επικίνδυνο μονοπάτι στην Ισπανία τα τελευταία 110 χρόνια.


Θαρραλέοι ορειβάτες τρέχουν να απολαύσουν την διαδρομή πριν αρχίσει η ανακαίνισή του το επόμενο έτος. Μάλιστα, ταξιδιωτικές εταιρείες άρχισαν να προσφέρουν εκδρομές μέσα στα πακέτα των οποίων περιλαμβάνεται και το πέρασμα από το συγκεκριμένο σημείο.


Και όλα αυτά μετά από το παρακάτω  βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και δείχνει την διαδρομή:



http://www.newsit.gr

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ

Posted: 10 Oct 2011 08:29 AM PDT


Η προσφορά ισχύει για τα LINGUAPLUS Τρικάλων
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στην εικόνα

Οι καλύτερες φωτογραφίες του Σεπτεμβρίου 2011 μέσα από τον φακό του National Geographic!

Posted: 10 Oct 2011 08:09 AM PDT





 
 
 
 
http://xsefoto.blogspot.com

Πότε δημιουργήθηκε η Νέα τάξη Πραγμάτων;

Posted: 10 Oct 2011 08:05 AM PDT


Στις 27 Οκτωβρίου 1986 γεννήθηκε Οικονομικά και Θρησκευτικά η Νέα Τάξη. Η απόδειξη είναι στο video. Η επίσημη πολιτική αναγγελία της από τον πρόεδρο Μπους περιέχεται επίσης, όπως και η προειδοποίηση για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον «κασσιδιάρη».




http://www.pentapostagma.gr
http://xsefoto.blogspot.com

ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ .....ΦΩΤΟ. .....NASA ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΕΡIΕΡΓΟ.... ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Posted: 10 Oct 2011 07:04 AM PDT






http://volostv.blogspot.com

Ο ΑΣΤΡΑΧΑΝ ΤΡΕΛΑΝΕ ΚΟΣΜΟ!!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Posted: 10 Oct 2011 06:56 AM PDT

 

Αν είναι πραγματικό το video, τότε το άλογο αυτό, έριξε όλα τα στοιχήματα, στο κουβά!!!




http://www.exypna.gr

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ακανθώδη ζώα

Posted: 10 Oct 2011 06:31 AM PDT

Η φύση έχει προικίσει τα ζώα με διάφορους μηχανισμούς άμυνας, για την προστασία τους από τους εχθρούς τους. Ένας από αυτούς τους μηχανισμούς είναι ο εξοπλισμός τους με αγκάθια. Δείτε κάποια πλάσματα, που το σώμα τους είναι καλυμμένο με αγκάθια κι έτσι προστατεύονται από τα αρπακτικά.
Thorny devil
Ο ακανθώδης διάβολος

Μια σαύρα, η οποία ζει σε άγονες περιοχές και στις ερήμους της κεντρικής Αυστραλίας. Όλο το σώμα της είναι καλυμμένο με αιχμηρά, σκληρά αγκάθια. 
Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο προστατεύεται από τους εχθρούς της. Ποιο είναι εκείνο το αρπακτικό που θα τολμούσε να βάλει στο στόμα του αυτή την αγκαθωτή σαύρα;;
Crown-of-thorns starfish

Ένας αστερίας, ενδημικός σε κοραλλιογενείς ύφαλους του Ινδικού και του Ειρηνικού Ωκεανού και της Ερυθράς θάλασσας. Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος θαλάσσιος αστερίας. Το μέγεθός του κυμαίνεται από 25 έως 35 εκατοστά.
Όλο το σώμα του είναι καλυμμένο με δηλητηριώδη αγκάθια.  Ο αστερίας παράγει μια νευροτοξίνη, που απελευθερώνεται από τα αγκάθια του. Για το λόγο αυτό δεν είναι ελκυστικός στόχος για τα περισσότερα αρπακτικά των υφάλων.

Αχινός




Τα μικρά θαλάσσια ζώα, που όλο το σώμα τους είναι καλυμμένο με αγκάθια. 

Απαντώνται σε όλες τις θάλασσες του κόσμου. Χρησιμοποιούν τα αγκάθια τους όχι μόνο για την προστασία τους, αλλά και για να κινηθούν. 

Κάποια είδη έχουν μακριά και πολύ μυτερά αγκάθια. Συνήθως τα αγκάθια τους έχουν μήκος 1-3 εκατοστών. Ο αχινός Diadema antillarum, είδος γνωστό στην Καραϊβική, έχει αγκάθια που το μήκος τους κυμαίνεται από 10-30 εκατοστά. 

Οι κυριότεροι εχθροί τους είναι οι αστερίες και διάφορα σαρκοφάγα ψάρια και ζώα της θάλασσας.

Σκαντζόχοιρος


Φωτογραφία Gibe

Τα μικρά αγκαθωτά θηλαστικά ζώα, που όλοι γνωρίζουμε.

 Υπάρχουν 15 είδη σε 4 γένη. Τα αγκάθια τους έχουν μήκος περίπου 2 εκατοστά και δεν είναι δηλητηριώδη. Όλοι οι σκαντζόχοιροι μπορούν να τυλιχτούν σε σφιχτή μπάλα και με τη βοήθεια υποδόριων μυών να κάνουν τα αγκάθια τους να πεταχτούν προς τα έξω. 

Αυτός είναι ο τρόπος να αμύνονται  έναντι των αρπακτικών. Βέβαια δεν είναι ο μοναδικός τρόπος που χρησιμοποιούν. Κάποιοι προτιμούν να διαφύγουν τρέχοντας, άλλοι πάλι μπορεί και να επιτεθούν στον εχθρό τους.

Το ψάρι Porcupine




Το ψάρι αυτό ζει στις τροπικές ζώνες των μεγάλων ωκεανών: στον Ινδικό, στον Ατλαντικό και στον Ειρηνικό. Έχει μεγάλα, δηλητηριώδη αγκάθια στο σώμα του. 

Όταν απειλείται γεμίζει το σώμα του με νερό ή αέρα και γίνεται σαν μπαλόνι. Με τον τρόπο αυτό, τα αγκάθια του είναι σε πλήρη έκταση, γεγονός που το καθιστά λιγότερο απολαυστικό γεύμα για το αρπακτικό.

Η κάμπια Io



http://aksioperierga.blogspot.com
http://anoixti-matia.blogspot.com

Τι σημαίνει ο αριθμός 15 -και τι σκόπο έχει;

Posted: 10 Oct 2011 06:28 AM PDT


Μετά από μιά μικρή μας ερεύνα που κάναμε για το αριθμό "15" τι σημαίνει; Πριν ξεκινήσω την θεωρία της ερεύνας που κάναμε, να θυμήθειτε ποτέ έγινε το Μαΐο με τους "αγανακτισμένους"; 15 Μαΐού. Και θα γίνει παγκόσμιος ξεσηκωμός για την "αλλαγή" και πάλι με το "15", 15 Οκτωβρη. Ο αριθμός αυτός.... προέρχεται απ' την Μασωνία που είναι ο δικός τους αριθμός, διαβάστε:


"FIFTEEN
A sacred number symbolic of the name of God, because the letters of the holy name YOD HE, Jah, are equal, in the Hebrew mode of numeration by the letters of the alphabet, to fifteen; YOD is equal to ten, and HE is equal to five. Hence, from veneration for this sacred name, the Hebrews do not, in ordinary computations, when they wish to express the number fifteen, make use of these two letters, but of two others, which are equivalent to nine and six."
http://www.masonicdictionary.com
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ μέσω GOOGLE:
"ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ
Ένας ιερός αριθμός που συμβολίζει το όνομα του Θεού, επειδή τα γράμματα του ιερού ονόματος YOD HE, Jah, είναι ίσες, στη λειτουργία εβραϊκή αρίθμηση από τα γράμματα της αλφαβήτου, σε δεκαπέντε? YOD είναι ίσο με δέκα, και είναι ίση με πέντε. Ως εκ τούτου, από τη λατρεία για αυτό το ιερό όνομα, οι Εβραίοι δεν έχουν, κατά τη διάρκεια τακτικής υπολογισμούς, όταν θέλουν να εκφράσουν τον αριθμό δεκαπέντε, κάνουν χρήση αυτών των δύο επιστολές, αλλά και από δύο άλλες, οι οποίες ισοδυναμούν με εννέα και έξι"

Σας προκαλούν να φέρετε έναν δικό τους ΘΕΟ της Νέας Τάξης και να διώξετε την πλέον ΔΙΕΦΘΑΡΗΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, για να μην υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ και ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΟΡΟ όλη της γης. Το μεγάλο κόλπο (εφαρμόζετε τουλάχιστον εδώ και δύο αιώνες, από το χάος στην τάξη).
Αυτά είναι τα βασικά συνθήματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων και αυτά πράττουν :

ΔΡΑΣΗ (Σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο) :

1. Πόλεμοι
2. Οικονομικά κραχ
3. Τρομοκρατικές ενέργειες
4. Αύξηση της εγκληματικότητας
5. Αμφισβήτηση της ιστορίας
6. Αμφισβήτηση των Θρησκειών
7. Μόλυνση του περιβάλλοντος

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ (κατά αντιστοιχία)
1. Παγκόσμια ειρήνη
2. Παγκόσμιο νόμισμα (βιοτσίπ)
3. Αναστολή των νομίμων δικαιωμάτων
4. Ενίσχυση της αστυνομίας
5. Δημιουργία ενός παγκόσμιου κράτους με νέα ιστορία
6. Δημιουργία μιας νέας θρησκείας
7. Οικολογικό κίνημα
Επίσης και τέλος, αν έχετε το χρόνο διαβάστε το (ΕΔΩ) και μελετήστε, αξίζει και όποτε έχετε το δικό σας προσωπικό χρόνο. Και είναι δική σας επιλογή τι πιστεύετε ή όχι. Εμείς προσπάθουμε να ερεύνησουμε όσο μπορούμε τι κρύβονται όλα απ' αυτά οι συμβολισμοί και οι αριθμοί της ΜΑΣΩΝΙΑΣ και της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, όπως το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ για δήθεν "ΑΛΛΑΓΗ".
 



asimpiestos.blogspot.com
listonplace

http://www.katohika.gr

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Αντικείμενο Προκαλεί Έκρηξη Στον Ήλιο!

Posted: 10 Oct 2011 06:22 AM PDT

Ένα ενδιαφέρων και αρκετά εντυπωσιακό βιντεάκι που βρήκαμε στο Youtube. Κάποιου είδους αντικείμενο προσκρούει επάνω στον ήλιο από ότι φένετε και προκαλεί μια ηλιακή έκρηξη!




http://astrikiprovoli.blogspot.com

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές