Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

kinitro news


kinitro news


ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΤΟΙΜΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ > ΕΒΕΑ σε πρωθυπουργό: Απεμπλοκή από το Μνημόνιο τώρα

Posted: 11 Oct 2011 12:09 AM PDT


Επιστολή με την πρόταση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ) προκειμένου να μειωθεί δραστικά το δημόσιο χρέος και να απεμπλακεί η χώρα από το Μνημόνιο, απέστειλε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Μίχαλος, στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. "Σας αποστέλλω το σχέδιο πρότασης του ΕΒΕΑ, για την κατάρτιση ενός αξιόπιστου ελληνικού σχεδίου, με στόχο την άμεση αποπληρωμή σημαντικού μέρους του δημόσιου χρέους μας και την παράλληλη αποδέσμευση της χώρας από τα σκληρά και εν τέλει αναποτελεσματικά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.


Θα σας παρακαλούσα, όπως μελετήσετε και επεξεργαστείτε τις συγκεκριμένες προτάσεις του ΕΒΕΑ, προκειμένου από κοινού, κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα και επιμελητηριακή κοινότητα να καταλήξουμε σε ένα κοινά αποδεκτό σχέδιο εξόδου από την κρίση", σημειώνεται στην επιστολή.
Αυτά που προτείνονται από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας είναι τα εξής:


- Κατάρτιση αναλυτικού πίνακα με τα προς αξιοποίηση περιουσιακά στοιχεία του κράτους, με εξαίρεση τα πάσης φύσεως πολιτιστικά αγαθά και δίκτυα, που θα εγκριθεί από όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών δυνάμεων.

- Ταχύτατη προώθηση των διαδικασιών αξιοποίησης των παραπάνω κρατικών περιουσιακών στοιχείων, οι οποίες θα επιταχυνθούν αν έχει προηγηθεί ευρύτατη πολιτική συμφωνία, που θα επιτρέψει την ταχεία υιοθέτηση απλού συστήματος αδειοδότησης και αντιγραφειοκρατικών επενδυτικών διαδικασιών.

- Αξιοποίηση των σχετικών κρατικών εσόδων για τη μείωση του δημόσιου χρέους, με προτεραιότητα στις υποχρεώσεις μας προς την τρόικα, με στόχο τον περιορισμό του, το ταχύτερο δυνατόν, στο 60%-80% του ΑΕΠ.

- Χάραξη ενός νέου, δυναμικού, αναπτυξιακού προγράμματος, το οποίο, με βασικό μοχλό την ιδιωτική επιχείρηση, θα στοχεύει στον περιορισμό της ανεργίας και την άμεση εφαρμογή του, χωρίς ξένες παρεμβάσεις.

- Εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη μορφή, την έκταση, τη λειτουργία, τη στελέχωση και το κόστος λειτουργίας ενός μικρότερου, ευέλικτου και αποτελεσματικού κράτους και την άμεση εφαρμογή του.

- Θεσμοθέτηση της υποχρέωσης όπως το συνολικό κρατικό χρέος μη υπερβεί, ποτέ στο μέλλον, το 70% του ΑΕΠ, με εξαίρεση έκτακτες περιστάσεις, οπότε, θα μπορούσε να φθάσει έως το 80% του ΑΕΠ, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης από τη Βουλή, με αυξημένη πλειοψηφία, της σχετικής απόφασης.

- Δικαίωμα (option) για επαναγορά περιουσιακών μας στοιχείων που κρίνονται αναγκαία για την υλοποίηση της αναπτυξιακής μας στρατηγικής, μόλις οι οικονομικές μας συνθήκες βελτιωθούν και σταθεροποιηθούν.



Πηγή:news247

kinitro news

"Ενεργειακή φτώχεια" για τα ελληνικά νοικοκυριά - Αδυνατούν να πληρώσουν ρεύμα & θέρμανση

Posted: 11 Oct 2011 12:05 AM PDT

Περίπου ένα στα πέντε νοικοκυριά στην Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπο με το φάσμα της "ενεργειακής φτώχειας", δυσκολεύεται, δηλαδή, να πληρώσει τους λογαριασμούς του ρεύματος ή να εξασφαλίσει μια επαρκή θέρμανση ή ψύξη του σπιτιού του. Το...



ποσοστό αυτό, αναμένεται να αυξηθεί άρδην το φετινό χειμώνα, αφού η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο πλαίσιο της σταδιακής εξίσωσής του με αυτόν στο πετρέλαιο κίνησης, υπολογίζεται ότι θα επιβαρύνει την τιμή του κατά 5 λεπτά το λίτρο. Ιδιαίτερα οικονομική λύση για θέρμανση θεωρούνται τα ενεργειακά τζάκια και οι σόμπες βιομάζας, αφού προσφέρουν οικονομία έως και 60% σε σχέση με το πετρέλαιο. Το κόστος ενός αερόθερμου τζακιού με φυσική κυκλοφορία αέρα, που θερμαίνει 60-80 τ.μ. αρχίζει από 1.100 ευρώ, ενώ μιας σόμπας βιομάζας για 70 τ.μ. από 1.900 ευρώ, σύμφωνα με τον "Τύπο της Κυριακής". Πρόσφατα, το ΥΠΕΚΑ έδωσε το "πράσινο" φως για την άρση μιας παλαιότερης διάταξης που απαγόρευε να γίνεται χρήση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σύγχρονων συστημάτων βιομάζας για την "πράσινη" θέρμανση των σπιτιών. "Η άρση της απαγόρευσης είναι ένα πολύ βασικό και απαραίτητο βήμα για να αλλάξουν τα δεδομένα στον ενεργοβόρο κτιριακό τομέα, που ευθύνεται για το 40% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, που αφορούν στη χώρα μας" επισημαίνεται από την Greenpeace, η οποία καλεί την κυβέρνηση να δώσει και τα κατάλληλα οικονομικά κίνητρα στους πολίτες.







Πηγή:http://anti-ntp.blogspot.com/

kinitro news

Το περίφημο e-mail της τρόικας για τις αλλαγές στα εργασιακά

Posted: 10 Oct 2011 11:55 PM PDT


Στην επιστολή, με ημερομηνία 2 Οκτωβρίου, η τρόικα ζητά την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τη μείωση και το «πάγωμα» του βασικού μισθού, μέχρις ότου αρχίσει η ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι σε άλλες χώρες που αντιμετώπισαν προβλήματα, προχώρησαν στη μείωση του κατώτερου μισθού.
Το e-mail που απέστειλε η τρόικα στο υπουργείο Εργασίας, και ζητά, μεταξύ άλλων, την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

Επίσης, η τρόικα υποστηρίζει ότι η μείωση των μισθών θα συμβάλλει σε μια μετριοπαθή μισθολογική ανάπτυξη στον ιδιωτικό τομέα, που θα καταφέρει να απορροφήσει εργαζόμενους που πρέπει να φύγουν από το δημόσιο τομέα.
Στο κείμενο της επιστολής διατυπώνονται παρατηρήσεις, που συμπεριελήφθησαν εν μέρει ή εξ ολοκλήρου στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Για κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις
Αναφορικά με τις κλαδικές συμβάσεις, η τρόικα ζητά τριετές «πάγωμα», ώστε να μην κηρύσσονται υποχρεωτικές από το υπουργείο Εργασίας και να μην επεκτείνονται ώστε να καλύψουν και τα μη μέλη. Το νομοσχέδιο προβλέπει «πάγωμα» των κλαδικών συμβάσεων για 2 έτη.
Επίσης, η κυβέρνηση ενσωμάτωσε στο νομοσχέδιο πλήρως τις προτάσεις της τρόικας για τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Η τρόικα ζητούσε να γίνονται οι διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες όχι μόνο από τα σωματεία, αλλά και από Ενώσεις Προσώπων κάτω των 20 ατόμων, με τη συμμετοχή των 2/3 των εργαζομένων.
Ακόμη, η «τρόικα» προτείνει στην Κυβέρνηση να προχωρήσει σεδιάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους ώστε να «διασφαλίσει τη δίκαιη κατανομή του βάρους της κρίσης και των κερδών της ανάκαμψης. «Εξίσου σημαντική», αναφέρει στην επιστολή, είναι η ανάγκη της επέκτασης των διαβουλεύσεων πέραν των κύριων διαπραγματευτών, των εθνικών και τομεακών συμβάσεων, τα συμφέροντα των οποίων πιθανά να τείνουν λιγότερο προς την προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων».


Πηγή:

kinitro news

Άρχισε να βγαίνει φυσικό αέριο στη Κύπρο! Τεράστιο το κοίτασμα!

Posted: 10 Oct 2011 11:52 PM PDT

Λευκωσία: Από την πλατφόρμα της Noble έρχονται από χθες δύο ιστορικές για την Κύπρο ειδήσεις: Το κοίτασμα είναι πολύ πιο μεγάλο και από τους πλέον αισιόδοξους μέχρι τώρα υπολογισμούς.
- Από χθες από το φρεάτιο της γεώτρησης «αχνίζει» φυσικό αέριο.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ετοιμάζεται για να μεταβεί στη πλατφόρμα στο τέλος της εβδομάδας και δεν αποκλείεται η επίσκεψη, να συνοδευτεί και από το πρώτο «άναμμα» φλόγας στην πλατφόρμα, από φυσικό αέριο από τα έγκατα της θάλασσας της Κύπρου.

Και αυτό, γιατί από χθες, υπάρχει έντονη αισιοδοξία, ότι το κοίτασμα στο «Αφροδίτη, είναι σημαντικά μεγαλύτερο των μέχρι τώρα υπολογισμών.
Αυτό έδειξαν υψηλής τεχνολογίας ραδιοβολίσεις του τελευταίου τριημέρου εντός του φρεατίου.

Φιλελεύθερος

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές