Συνταγές μαγειρικής |
Posted: 27 Jul 2011 02:23 AM PDT Προσωπικά έχω συνδυασμένο το τυρόψωμο με την παιδική μου ηλικία, όταν κάθε τόσο η γιαγιά μου έφτιαχνε από ένα ταψί της μανιάτικης συνταγής της και μας μπούκωνε όλους με το ζόρι. Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να μην είναι μανιάτικη, είναι όμως πιο απλή και γρήγορη, χωρίς να υστερεί σε νοστιμιά. Ιδανικό για λιγούρες, για ορεκτικό, για συνοδευτικό μπύρας, ακόμα και για κολατσιό στο γραφείο, απλώς δεν μπορείς να μην αγαπάς το τυρόψωμο. Υλικά 2 κούπες αλεύρι 1 κούπα σπορέλαιο 1 κούπα γάλα 4 αυγά 1 μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά του γλυκού κοφτή, αλάτι 300γρ. φέτα κασέρι, όσο θέλετε θυμάρι (προαιρετικά) Εκτέλεση 1. Βάζετε όλα τα υλικά (εκτός του θυμαριού) σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με το χέρι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. 2. Βουτυρώνετε ένα ταψί και αδειάζετε το μείγμα μέσα. 3. Πασπαλίζετε με το θυμάρι και με τρίμματα του κασεριού. 4. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα (περίπου μισή ώρα). |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου