Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Pantocratoria©


Pantocratoria©


Παρατείνεται για έξι μήνες η ισχύς των απαγορεύσεων πλειστηριασμού που λήγουν την

Posted: 30 Jun 2011 05:35 PM PDT

Παρατείνεται για έξι μήνες η ισχύς των απαγορεύσεων πλειστηριασμού που λήγουν την 
Με το σχέδιο νόμου για τα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή παρατείνεται για έξι μήνες η ισχύς των απαγορεύσεων πλειστηριασμού που λήγουν την 30η Ιουνίου 2011.
Ειδικότερα, με το άρθρο 46 του νέου νόμου προβλέπονται τα εξής:  Αναστέλλονται για την περίοδο από την 1η Ιουλίου 2011 έως την 31η Δεκεμβρίου 2011 οι πλειστηριασμοί, οι οποίοι επισπεύδονται για την ικανοποίηση χρηματικών απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσόν των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ από πιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες παροχής πιστώσεων και από τους εκδοχείς των απαιτήσεων αυτών. Η διάταξη προστατεύει όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα (καταναλωτές, επιχειρήσεις κ.ά.).  Περαιτέρω, παρατείνεται για έξι μήνες, δηλαδή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011, η απαγόρευση πλειστηριασμού της κύριας ή μοναδικής κατοικίας. Πρόκειται για παράταση της απαγόρευσης που εμπεριέχεται στο νόμο 3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων («τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά»). Απαγορεύεται επομένως μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους ο πλειστηριασμός της κατοικίας ακόμη και όταν η απαίτηση του πιστωτικού ιδρύματος υπερβαίνει το ποσόν των 200.000 ευρώ ή και όταν ο πλειστηριασμός γίνεται από οποιονδήποτε τρίτο. Με τη διάταξη προστατεύεται η κατοικία, η αξία της οποίας δεν υπερβαίνει τα όρια που ορίζονται στο άρθρο 9 παρ. 2 του ν. 3869/2010, δηλαδή δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο απόκτησης πρώτης κατοικίας, προσαυξημένο κατά 50%. Με το νέο νόμο διευκρινίζεται πλέον ρητά ότι η απαγόρευση καταλαμβάνει την κύρια ή μοναδική κατοικία κάθε φυσικού προσώπου, ανεξαρτήτως δηλαδή αν στερείται ή όχι πτωχευτικής ικανότητας. Συνεπώς, προστατεύεται η κατοικία όλων των φυσικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένων και των εμπόρων.  Η αναστολή των πλειστηριασμών θα δώσει τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν περιέλθει σε αδυναμία πληρωμής να αναδιοργανώσουν σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία την κάλυψη των αναγκών τους και να επιδιώξουν την καλύτερη δυνατή διευθέτηση και εξυπηρέτηση των οφειλών τους. Περαιτέρω, η παράταση θα διευκολύνει την απρόσκοπτη αξιοποίηση του ν. 3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, ενόψει και του συνεχώς αυξανόμενου ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται κατά την εναρκτήρια φάση της εφαρμογής του.

Ο Ιούδας και ο Πόντιος Πιλάτος

Posted: 30 Jun 2011 05:28 PM PDT

Ίσως το μοναδικό πρόσωπο στην παγκόσμια ιστορία που έχει μισηθεί τόσο πολύ όσο ο Ιούδας ήταν ο Πόντιος Πιλάτος. Και δικαίως ίσως. Ανεξάρτητα από τα κίνητρά του (έχουν γραφτεί πολλά για αυτά και η υπόθεση δεν είναι τόσο ξεκάθαρη όσο φαίνεται από την πρώτη ανάγνωση), ο Ιούδας τουλάχιστον ανέλαβε την ευθύνη των πράξεων του. Ο Πόντιος Πιλάτος προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών του. Όλοι ξέρουμε ότι τελικά με τη στάση του εξευτελίστηκε.

Το πιο αξιοπερίεργο της χθεσινής ψηφοφορίας ήταν η στάση του Πόντιου Πιλάτου που υιοθέτησε η Ντόρα Μπακογιάννη και οι βουλευτές του κόμματός της. Τι ακριβώς δηλαδή σημαίνει «παρών» σε ένα τόσο κρίσιμο δίλημμα; Δεν ήξερε η κυρία Μπακογιάννη αν συμφωνεί ή διαφωνεί με το Μεσοπρόθεσμο; Δεν το κατάλαβε; Δεν είχε καταφέρει να διαμορφώσει άποψη, μετά από τόση συζήτηση; Δεν ήθελε να πάρει θέση στο δίλημμα που αντιμετώπιζε η χώρα; Ή προσπάθησε να κάνει έναν ελιγμό αποφυγής του πολιτικού κόστους, χωρίς παράλληλα να φανεί ότι ανακρούει πρύμνα από τις φιλελεύθερες - υποτίθεται - απόψεις της;

Ό,τι από τα παραπάνω και να ισχύει, η πρώην υπουργός εξωτερικών απέδειξε για μία ακόμη φορά πόσο υπερεκτιμημένη ήταν ως πολιτικός. Παρά την ευνοϊκή μεταχείριση που είχε από τα μίντια, αυτό είχε φανεί και από τη σιωπή της στη διάρκεια της δημοσιονομικής καταστροφής που συντελέστηκε επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή.  Οι μετριοπαθείς πολίτες του κέντρου στους οποίους απευθύνεται έχουν καταλάβει πια με τι πολιτικό μέγεθος έχουν να κάνουν και γι' αυτό δεν την εμπιστεύονται, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις. Η δε σκληρή κριτική που της άσκησε η Έλσα Παπαδημητρίου, χθες στη Βουλή, ήταν απολύτως δικαιολογημένη. Θα τολμήσω μάλιστα την πρόβλεψη ότι οι ημέρες της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι μετρημένες. Όσοι φιλελεύθεροι είχαν απομείνει να ελπίζουν ότι μπορεί να εκφράσει τις θέσεις και τις ανησυχίες τους η κυρία Μπακογιάννη, απογοητεύθηκαν τελείως.

Το ίδιο ισχύει και για τους επίσης φιλελεύθερους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (Χατζηδάκης, Μητσοτάκης, κλπ.), οι οποίοι, για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του Κ. Ι. Δεσποτόπουλου προτίμησαν να ψηφίσουν χθες υπέρ της αδυναμίας καταβολής μισθών και συντάξεων, παρά να δακινδυνεύσουν την έξοδό τους από το παρωχημένο κομματικό μαντρί. Το αυτό ισχύει βεβαίως και για όσους βουλευτές απείχαν (!) από την ψηφοφορία και κρύφτηκαν σε κάποιο διάδρομο, ή διατείνονταν ότι διαφωνούσαν με το Μεσοπρόθεσμο, αλλά το ψήφισαν ενάντια στις πεποιθήσεις τους. Είναι πραγματικά δυσερμήνευτο πώς μπορεί να ψηφίζει κανείς ενάντια στη συνείδησή του, σε τόσο κρίσιμες στιγμές. Τελοσπάντων, η ιστορία θα μας κρίνει όλους...

Στα θετικά της χθεσινής ψηφοφορίας συγκαταλέγεται φυσικά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των βουλευτών του κοινοβουλίου, υβριζόμενοι και προπηλακιζόμενοι, αγνόησαν το δυσβάστακτο πολιτικό κόστος, τις τσιρίδες των τηλευαγγελιστών και τις σειρήνες του λαϊκισμού και ψήφισαν υπέρ της - πρόσκαιρης - έστω σωτηρίας της πατρίδας. Δεν θα έχουν κανένα κέρδος από την απόφασή τους, ενώ οι κίνδυνοι για το πολιτικό τους μέλλον, ακόμη και για την προσωπική ασφάλεια και την ελευθερία τους, είναι μεγάλοι. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για το θάρρος τους.

Όσο για την Ελλάδα; το γεγονός ότι θα πάρουμε την επόμενη δόση, δεν θα μας σώσει. Μόνη λύση, όπως έχει γράψει προ πολλού ο Γρηγόρης Νικολόπουλος, είναι  παράλληλα με την απολύτως αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή, να υιοθετηθεί και ένα ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα, ώστε να αντέξει η χώρα την επώδυνη μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, αλλά και μια πολιτική απόφαση μεσοπρόθεσμα, για το χρέος. Αυτά θα τα δούμε αργότερα. Προς το παρόν τουλάχιστον, δεν θα καταρρεύσουμε ως κράτος μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες. Εδώ που φτάσαμε, κάτι είναι και αυτό. Μας δίνει μια ελπίδα.

 Υ.Γ: Επιτέλους πια, τι θα γίνει με αυτό το παρεάκι των ΜΑΤατζήδων και των μπαχαλάκηδων; Θέλουν να μας πείσουν ότι 3.000 αστυνομικοι δεν μπορούν να συλλάβουν 300 ημι-παράφρονες που βγάζουν τα μικροαστικά τους απωθημένα; Πότε θα αποφασίσει η Πολιτεία ότι είναι χρέος της να προφυλάσσει την έννομη τάξη; Δεν καταλαβαίνουν τη ζημιά για τη χώρα και την αγανάκτηση των Πολιτών; Πρέπει να έχουμε νεκρό από ασφυξία για να αναλάβει τις ευθύνες της η ΓΑΔΑ και η πολιτική της ηγεσία; Ερωτήματα που μάλλον θα μείνουν για καιρό αναπάντητα...

Απαγόρευση των χημικών από την ΕΛ.ΑΣ ζητεί ο Γ. Καμίνης

Posted: 30 Jun 2011 03:42 PM PDT

Την κυβέρνηση κάλεσε ο δήμαρχος Αθηναίων να υλοποιήσει την εξαγγελία του 2009 για την απαγόρευση...   Απαγόρευση των χημικών από την ΕΛ.ΑΣ ζητεί ο Γ. Καμίνης της χρήσης χημικών από την ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή τα χθεσινά δραματικά γεγονότα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

 

«Η χρήση των χημικών αερίων πρέπει να αναθεωρηθεί λόγω της επιβάρυνσης που προκαλεί σε μεγάλα τμήματα της πόλης», επεσήμανε ο Γ. Καμίνης.

 

 

 

Αναφορικά με τα επεισόδια, είπε ότι «προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην κοινωνική και οικονομική ζωή και ιδίως στον τουρισμό».

 

 

 

Σημείωσε ότι οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων κάνουν κάθε τι δυνατό για να απομακρύνουν τα επικίνδυνα υλικά από την πλατεία Συντάγματος και τους δρόμους. Πρόσθεσε, όμως, ότι η δημοτική αρχή, με τα μέσα που διαθέτει, αδυνατεί να επωμιστεί το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών και υπογράμμισε ότι «η πολιτεία πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί».

 

 

 

Κατέληξε στη δήλωσή του, λέγοντας ότι ο δήμος θα σταθεί δίπλα στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιές.

Έχει τέλεια πόδια, αλλά δεν έχει ακούσει για αποτρίχωση;

Posted: 30 Jun 2011 03:33 PM PDT

ΔΕΙΤΕ: Η Gwyneth Paltrow τραγουδάει στη σκηνή

Ανέβηκε στη σκηνή με μπόλικη αυτοπεποίθηση -άλλωστε, είναι δυνατόν με τέτοιο κορμί να μη νιώθεις σιγουριά;- και τραγούδησε μαζί με το υπόλοιπο καστ του Glee το κομμάτι «Forget You» του Cee Lo Green. Εκτός όμως από τα τέλεια γυμνασμένα της πόδια, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η Gwyneth μάλλον είχε ξεχάσει να κάνει ...; αποτρίχωση!!!  

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Για τυχοδιώκτες μίλησε η βουλευτής, Ευ. Κουρουπάκη

Posted: 30 Jun 2011 03:29 PM PDT

Οι εισβολείς «δρουν χωρίς κοινωνικές και πολιτικές αρχές»

Για τυχοδιώκτες που δρουν χωρίς κοινωνικές και πολιτικές αρχές, κάνει λόγο σε γραπτή της δήλωση η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά, Ευαγγελία Κουρουπάκη, με αφορμή τη χθεσινή εισβολή στο πολιτικό της γραφείο στα Χανιά. Στη γραπτή της δήλωση, η κ. Κουρουπάκη αναφέρει: «Την πάντα ανοιχτή πόρτα στο λαό των Χανίων παραβίασαν και κατέστρεψαν μαζί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό του πολιτικού μου γραφείου χθες το βράδυ και προέβησαν σε βανδαλισμούς - μετά τις απειλές - οι εκ του ασφαλούς κρυπτόμενοι. Προφανώς, πρόκειται για τυχοδιωκτικές και άθλιες πρακτικές κάποιων χωρίς κοινωνικές και πολιτικές αρχές, οι οποίοι θα έπρεπε να απομονωθούν ακόμη περισσότερο από την κοινωνία. Είναι γνωστό ότι οι πολίτες των Χανίων έχουν πρωτοστατήσει διαχρονικά σε δημοκρατικούς και κοινωνικούς αγώνες. Με αυτούς τους αγώνες συνδέομαι και με αυτούς τους αγωνιστές θα συνεχίσω, για τη δημοκρατία, την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας».

Fitch: Ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία απειλεί την παγκόσμια οικονομία

Posted: 30 Jun 2011 01:35 PM PDT

Οι βασικοί κίνδυνοι για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και του κρατικού δανεισμού...   Fitch: Ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία απειλεί την παγκόσμια οικονομία

παραμένουν το ενδεχόμενο μίας χρεοκοπίας της Ελλάδας και η ευρύτερη κρίση κρατικού χρέους της Ευρωζώνης, όπως αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch στην εξαμηνιαία έκθεσή του, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η έκθεση αναφέρει: «Μία άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας θα καταλήξει πιθανότατα σε μεγάλες διακυμάνσεις στην αγορά, σε πιέσεις στη χρηματοδότηση των κρατών και των τραπεζών, και σε μία ευρύτερη ανατιμολόγηση των δανείων στα κράτη της Ευρωζώνης. Είναι σημαντικός ο κίνδυνος της μετάδοσης σε άλλες ευάλωτες και με προβλήματα χώρες της Ευρωζώνης και τα τραπεζικά τους συστήματα. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντική, αν και όχι επαρκής, η αντιμετώπιση της τρέχουσας ελληνικής κρίσης, για να αντιμετωπισθεί μία συστημική απειλή στην Ευρωζώνη».

Ο οίκος Fitch αναφέρει ότι, εκτός της Ευρωζώνης, οι ΗΠΑ διακινδυνεύουν τη δική τους κρίση διακυβέρνησης και κρατικού χρέους, φτάνοντας στο όριο για την άρση του καταστατικού ορίου για το ανώτατο επίπεδο του χρέους. 

Γερμανία: Συμφωνία τραπεζών με κυβέρνηση για τη βοήθεια στην Ελλάδα

Posted: 30 Jun 2011 01:34 PM PDT

Σε συμφωνία φαίνεται να κατέληξαν οι γερμανικές τράπεζες και το γερμανικό υπουργείο...   Γερμανία: Συμφωνία τραπεζών με κυβέρνηση για τη βοήθεια στην Ελλάδα

Οικονομικών για τη συμμετοχή τους στο σχέδιο εθελοντικής επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, οι Γερμανοί τραπεζίτες φέρονται να ζήτησαν πρόσθετες εγγυήσεις προκειμένου να συμμετάσχουν στο σχέδιο ωστόσο ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες.

 

 

 

 

 

 

 

«Οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες θα δεσμευτούν για την παροχή χρηματοδότησης σε ένα ελληνικό πακέτο βοήθειας και σχετική ανακοίνωση έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα», σύμφωνα με το δημοσίευμα. Πάντως το σχέδιο μπορεί ακόμα και σήμερα να αλλάξει, κατά τη διάρκεια συνάντησης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με κορυφαία στελέχη της βιομηχανίας.

 

 

 

 

Τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες της Γερμανίας κατέχουν ελληνικά κρατικά ομόλογα ύψους 2 δισ. ευρώ, που λήγουν το 2014, και ύψους 4 δισ. που λήγουν το 2020. Το σχέδιο αφήνει ανοικτό το ύψος του ποσού που θα μετακυληθεί και υπό ποιες προϋποθέσεις.

Αντ. Σαμαράς: Τα πρωτοφανή επεισόδια μυρίζουν παρακράτος

Posted: 30 Jun 2011 12:22 PM PDT

Με 155 «ναι» επί της αρχής πέρασε ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, έπειτα από...   Αντ. Σαμαράς: Τα πρωτοφανή επεισόδια μυρίζουν παρακράτος

μια έντονη συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής για τα πρωτοφανή επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Όχι» επί της αρχής, όπως και όλα τα κόμματα της μείζονος αντιπολίτευσης, ψήφισε η Νέα Δημοκρατία και «ναι» σε 21 από τα 49 άρθρα.

 

 

Συγκεκριμένα, ο εφαρμοστικός νόμος πήρε 155 «ναι», 136 «όχι» και πέντε «παρών», έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία με αιτήματα του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ.

 

«Παρών» ψήφισε επί της αρχής η Ντόρα Μπακογιάννη.«Όχι» σε όλα ψήφισε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Π. Κουρουμπλής.

 

 

 

Αφού ψήφισε «όχι» σε όλα, αποχώρησε την ώρα της ψηφοφορίας ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος διαμαρτυρόμενος γιατί δεν είχε χρόνο να αναπτύξει τις απόψεις του σε σχέση με το Μεσοπρόθεσμο.

 

«Όχι» επί της αρχής ψήφισε η βουλευτής Αργολίδας Έλσα Παπαδημητρίου. Επί των άρθρων ψήφησε «όχι» στα άρθρα 27 έως 36.

 

 

 

 

 

Η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου ψήφισε «ναι» επί της αρχής, αλλά καταψήφισε τα άρθρα από 1 έως 9 και το 14.

 

 

 

 

 

 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συζήτηση του Εφαρμοστικού Νόμου, ζητώντας από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρ.Παπουτσή, να δώσει εξηγήσεις για τα επεισόδια της Τετάρτης.

 

Νωρίτερα στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ανέφερε πως αν η κυβέρνηση ζητήσει την ψήφιση του Μνημονίου 2 από 180 βουλευτές, θα είναι σαν να οδηγεί τη χώρα σε εκλογές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εξέφρασε, ταυτόχρονα, την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποδράσει μέσα από πρόωρες εκλογές, υπογραμμίζοντας: «Εκβιασμούς δεν δεχόμαστε. Εκτός αν εκείνο που δεν σας άφησαν οι δικοί σας να κάνετε, δηλαδή να παραιτηθείτε πριν λίγες μέρες, τώρα θέλετε να το κάνετε ζητώντας 180. Τέτοια μανία παραίτησης έχετε».

 

Επίσης, έκανε αναφορά στα πρωτοφανή επεισόδια που εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας κάνοντας λόγο για «περίεργες σκηνές που μυρίζουν κάτι χειρότερο από ανικανότητα, μυρίζουν παρακράτος».

 

 

 

 

 

 

 

Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα μετά την ομιλία του Προέδρου της ΝΔ, αν και δήλωσε βέβαιος ότι στο τέλος θα επικρατήσει η αίσθηση του καθήκοντος και ότι τα κόμματα θα συναντηθούν στο δρόμο της συστράτευσης και της κοινής ευθύνης, δεν δίστασε να επικρίνει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση του. 

Σχολιάζοντας τις προειδοποιήσεις του Προέδρου της ΝΔ ότι αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να περάσει από τη Βουλή το νέο Μνημόνιο με 180 ψήφους τότε θα πάμε σε εκλογές, ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι στην ουσία ζητάει από την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί μόνη της, να μην τολμήσει να ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία για τη νέα δανειακή σύμβαση, αλλά να την ψηφίσει μόνη της για να εξακολουθήσει να κυβερνά. «Η ΝΔ φοβάται τη διακυβέρνηση της χώρας και ο κ. Σαμαράς θέλει να συγκεντρώνει πολιτικό κεφάλαιο στις δημοσκοπήσεις», δήλωσε σε καταγγελτικό τόνο ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζοντας υπονομευτική για το κύρος του πολιτικού συστήματος τη φράση του προέδρου της ΝΔ, ότι αποδέχθηκε να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας παρότι είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις. 

Το video της ντροπής

Posted: 30 Jun 2011 12:19 PM PDT

Πολλά ερωτηματικά εγείρει video από τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα, όπου απεικονίζονται...   Το video της ντροπής δύο άτομα με λοστούς και καλυμμένα πρόσωπα, εκ των πέντε που διακρίνονται, να συνομιλούν με αστυνομικούς και στη συνέχεια να εισέρχονται στον προαύλιο χώρο της Βουλής, πίσω από τις τάξεις των αστυνομικών δυνάμεων στον Άγνωστο Στρατιώτη.

 

 

 

 

 

Το video προβλήθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter. Σύμφωνα πάντως με τα όσα δηλώνουν στα μέσα ενημέρωσης συνάδελφοί τους, πρόκειται για συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΘΕΛ Μιχάλης Λιάγουρης, ο οποίος μίλησε σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς το πρωί της Πέμπτης, δήλωσε πως οι δύο από εκείνους που συνομιλούν με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ «είναι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ με ανεξέλεγκτη, ακραία συμπεριφορά».

 

 

 

 

 

 

 

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΘΕΛ Απόστολος Κασιμέρης επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον κάποιοι εκ των πέντε είναι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ.

 

 

 

 

 

Ερωτηθείς για τα όσα έχουν καταγραφεί στο βίντεο, ο αντιπρόεδρος των Αστυνομικών Νίκος Καραδήμας, δήλωσε στο Μega: «Δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Ας αλλάξουν τους επικεφαλής των ΜΑΤ».

 

 

Στο μεταξύ, έγγραφο για τη διαβίβαση του video που προβλήθηκε χθες Τρίτη απέστειλε στον τηλεοπτικό σταθμό Alter η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου. Η εισαγγελία θα μελετήσει το βίντεο και θα κρίνει τις περαιτέρω ενέργειές της για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

 

Κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελλομένων για συμμετοχή εργαζομένων της πρώην ΕΘΕΛ Α.Ε. στα χθεσινά έκτροπα της Πλατείας Συντάγματος, διέταξε ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων,  Γ.  Ραγκούσης, με εντολή του προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΣΥ (πρώην ΕΘΕΛ Α.Ε.).

 

 

 

 

 

 

Ο υπουργός ζήτησε τη διερεύνηση και την παραδειγματική τιμωρία με την κίνηση άμεσης διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου και εφαρμογής των κείμενων διατάξεων σε βάρος των τυχόν υπαιτίων.

 

 

Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ζήτησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

 

Το επίμαχο υλικό έχει προκαλέσει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη συνεργασία αστυνομικών και παρακρατικών, καθώς ορισμένοι από τη συγκεκριμένη ομάδα που διακρίνεται στο μαγνητοσκοπημένο υλικό κρατούν λοστούς ή ρόπαλα, ενώ όλοι έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Παρά ταύτα δεν συλλαμβάνονται από τους αστυνομικούς, οι οποίοι συνομιλούν μαζί τους και στη συνέχεια τους συνοδεύουν πίσω από κάγκελα που έχουν στηθεί στο προαύλιο της Κοινοβουλίου.

 

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το Video

 

 

Εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ ήταν σύμφωνα με την αστυνομία τα τέσσερα άτομα που εμφανίζονται στο video που προβλήθηκε χθες σε τηλεοπτικό σταθμό και χαρακτηρίζονται σε ιστοσελίδα ως παρακρατικοί να ακολουθούν τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Σύνταγμα.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τα συγκεκριμένα άτομα βρίσκονταν στη στοά της οδού Οθωνος όταν δέχθηκαν επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων κατά τη διάρκεια πορείας.

Κατά την ανακοίνωση πολίτες που είδαν το επεισόδιο, τηλεφώνησαν στην άμεση δράση και στο σημείο έσπευσε διμοιρία των ΜΑΤ που τους απεγκλώβισε και τους συνόδευσε στον περίβολο της Βουλής, όπου παρέμειναν είκοσι λεπτά και αποχώρησαν.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Έδειρε τον εργοδότη του επειδή... τον ξύπνησε

Posted: 30 Jun 2011 12:05 PM PDT

Έδειρε τον εργοδότη του επειδή... τον ξύπνησε

Τον χτύπησε με ξύλινο λοστό και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στο Ρέθυμνο, από εργαζόμενο στην επιχείρησή του. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα πάντα ξεκίνησαν όταν ο επιχειρηματίας επέπληξε τον 28χρονο εργαζόμενο, όταν τον εντόπισε να κοιμάται κατά τη διάρκεια της βάρδιας του... Δύο μέρες αργότερα, ο φερόμενος ως δράστης εισέβαλε στο γραφείο του θύματος, κρατώντας ξύλινο λοστό και άρχισε να χτυπά τον εργοδότη του. Ο γνωστός στην τοπική κοινωνία επιχειρηματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, με κατάγματα στα πόδια και μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματος, όπου και νοσηλεύεται. Την υπόθεση ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου, οι αξιωματικοί του οποίου έχουν πάρει, ήδη, καταθέσεις από εργαζομένους του ξενοδοχείου. Ο 28χρονος, ο οποίος κατηγορείται για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, δεν έχει συλληφθεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές. Το περιστατικό έχει προκαλέσει αναστάτωση στους ξενοδόχους του Ρεθύμνου, ενώ ο τοπικός Σύλλογος Ξενοδόχων καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του συναδέλφους τους.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές