Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Μας "δουλεύουν": Τελικά, αισιοδοξία χρειαζόταν, όχι λεφτά!

Posted: 29 Jun 2011 01:13 PM PDT


Φοβερά πράγματα συμβαίνουν στην συζήτηση στη Βουλή του νόμου για το Μεσοπρόθεσμο: Εκεί που θα έβαζαν τους Έλληνες πολίτες να επιστρέψουν την ... επιστροφή φόρου ύψους 600 εκατ. ευρώ, το πρόβλημα λύθηκε ως εκ θαύματος και τα λεφτά βρέθηκαν, πώς; Με αισιοδοξία και περικοπές δαπανών! Έτσι ακριβώς το είπε ο ΥΠΟΙΚ: "Με μία πιο αισιόδοξη αντιμετώπιση των εσόδων καλύφθηκε το μισό των 600 εκατ. ευρώ"!
Ναι, δεν είναι ανέκδοτο, το είπε ο κατά τεκμήριο σοβαρός Ε.Βενιζέλος πριν λίγο στη Βουλή και αν λένε τέτοια πράγματα οι σοβαροί της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, φανταστείτε τι γίνεται πιο μέσα σε κυβέρνηση, κόμμα και Κ.Ο.
Αν είναι λοιπόν να βρίσκουν 300 εκατ. από μια "αισιόδοξη αντιμετώπιση" των εσόδων να υποβάλουμε σε μία "ψυχολογική κούρα" την τρόϊκα για να βλέπουν τα πράγματα αισιόδοξα και να μην λιώνουν τους Έλληνες με απαιτήσεις για χρήματα που έτσι ή αλλιώς δεν πρόκειται να εισπράξουν ποτέ!
Αλλά επειδή η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή θα διατυπώσουμε ένα απλό ερώτημα: Τα χρειαζόμασταν τα 300 εκατ., ναι ή όχι; Φαίνεται πως δεν τα χρειαζόμασταν γιατί αν συνέβαινε αυτό δεν θα μας την χάριζε το "αισιόδοξο πνεύμα" της τρόϊκας.
Η δικαιολογία της "αισιόδοξης αντιμετώπισης" είναι επιεικώς έωλη. Άρα; Άρα πήγαν να φάνε τα λεφτά του κοσμάκη ενώ μπορούσαν να τα γλυτώσουν. Αυτή είναι η μία και μόνη αλήθεια. Και όχι μόνο τα 300 από τα 600 εκατ. ευρώ του συνόλου των χρημάτων που θα κερδίζαν από την επιστροφή των ... επιστροφών φόρου, αλλά και τα 600 εκατ. ευρώ, καθώς τα άλλα 300 εκατ. βρέθηκαν από ... περικοπές δαπάνων.
Δηλαδή ενώ υπήρχαν λύσεις για το σύνολο του ποσού, πήγαν να φορτώσουν στους Έλληνες φορολογούμενους 600 εκατ. ευρώ επιπλέον!
Όλα αυτά ομολογήθηκενα και δηλώθηκαν στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, που ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με την κρίσιμη ψηφοφορία.
Στην αρχή της συζήτησης ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε στο Σώμα τα παραπάνω, ότι "καλύφθηκε το «κενό» των 600 εκατ. ευρώ που άφησε η απόσυρση της διάταξης για την επιστροφή φόρου λόγω αποδείξεων κατά το ήμισυ (300 εκατ. ευρώ) από μία πιο αισιόδοξη αντιμετώπιση των εσόδων (σ.σ.: !!!), χωρίς νέα μέτρα και κατά το άλλο ήμισυ από περικοπές δαπανών".
Με την απόφαση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης, ανέφερε ο κ Βενιζέλος, έχει επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα.
Απίστευτα πράγματα...

Ανοιχτή επιστολή στον ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλο: Η ώρα του "Όχι"!

Posted: 29 Jun 2011 01:10 PM PDT


09-06-2011 16:56:15
Το Μνημόνιο σκοτώνει (και) τις Ένοπλες Δυνάμεις. Μόνο που οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι η ίδια η Ελλάδα. Δεν υπάρχουν Ένοπλες Δυνάμεις; Δεν υπάρχει και Ελλάδα. Πολλοί προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε αυτή την βασική αρχή, αλλά ματαιοπονούν. Σήμερα βρισκόμαστε ενώπιον μιας προσπάθειας ολικής αποδόμησης των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ασφάλειας της χώρας.
Το προσωπικό των Ε.Δ., όταν δεν το βρίζουν οι κυβερνώντες ως "αντιπαραγωγικό» κλπ, το βρίζουν οι διάφοροι κονδυλοφόροι ή τηλεπαρουσιαστές του ευρύτερου κυβερνητικού pay-roll. Τους βρίζουν, τους υποτιμούν, τους περιφρονούν.
Τους λένε «καραβανάδες» και «αρβυλοφύλακες». Τους θεωρούν ικανούς μόνο για να τους μεταφέρουν με τα VIP αεροσκάφη και ελικόπτερα. Τους έχουν κόψει τα πάντα, τους έχουν λασπώσει την αξιοπρέπεια.
Όταν πέφτουν τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα, λένε ότι ευθύνονται οι ? ίδιοι οι στρατιωτικοί, τα στελέχη των Ε.Δ. που δεν είχαν ενημερώσει την πολιτική ηγεσία ότι το τάδε ανταλλακτικό έχει πλησιάσει επικίνδυνα το όριο ζωής του ή ότι δεν υπάρχουν μηχανικοί!
Ο υπουργός απλά κόβει συνέχεια κονδύλια και ισχυρίζεται ότι "Τώρα με τον εξορθολογισμό των δαπανών θα έχουμε ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις". Ο Ιονέσκο έχει στοιχειώσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επί Μνημονίου. Αλλά το αίμα των στελεχών κυλάει από τις σκάλες τις κεντρικής πύλης...
Kύριε υπουργέ, μπορείτε να πείτε '"Οχι" στις απαιτήσεις της τρόϊκας. "Όχι" στην απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων. "Όχι" στην μείωση της ασφάλειας της χώρας. "Όχι" στην θυσία των στελεχών των Ε.Δ. στο βωμό του Μνημονίου.
Έχετε και το πολιτικό ανάστημα και θα έχετε και την στήριξη όλων των Ε.Δ. και πάνω απ'όλα του ελληνικού λαού. Μπορεί εσείς να θεωρείτε ως "πολιτική παρένθεση" και "χρυσό κλουβί" την θητεία σας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά όλοι εμείς οι άλλοι περιμένουμε πολλά από εσάς.
Οι μισθοί που παίρνουν οι πιλότοι, οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων, τα στελέχη του Π.Ν. που πολεμάνε καθημερινά εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια, είναι το 50% ενός υπαλλήλου ΔΕΚΟ που απλά τυχαίνει να είναι κυβερνητικός συνδικαλιστής.
Και αυτό το αντέχουν τα στελέχη των Ε.Δ..
Αλλά το να μην αγοράζονται ανταλλακτικά ή να μην υπάρχουν σύγρονα εκπαιδευτικά μέσα γιατί η τρόϊκα θέλει κι άλλες περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις και ο υπουργός θέλει να δείξει καλή διαγωγή στην τρόϊκα, αυτό δεν αντέχεται. Και αν το αντέχουν αυτοί, τα στελέχη των Ε.Δ., γιατί η δουλειά τους είναι ο κίνδυνος, δεν το ανέχεται ο ελληνικός λαός κ.υπουργέ.
Τέσσερις νεκροί, τρία μαχητικά στο πάτο της θάλασσας, δύο επιθετικά ελικόπτερα κατεστραμμένα και άλλα δύο μαχητικά «σακατεμένα» μέσα σε δέκα μήνες, είναι πολλά κ.Ε.Βενιζέλο. Πάρα πολλά.

Άσυλο ρεντίκολο - O οικογενειακός καυγάς της Αποστολάκη τιμώρησε τη Βουλή

Posted: 29 Jun 2011 01:04 PM PDT


Η καθαρά Συντεχνιακή Απόφαση των Ελλήνων Βουλευτών να αρνηθούν να αφαιρέσουν τη Βουλευτική Ασυλία της Μιλένας Αποστολάκη, στην προσπάθεια τους να την προστατεύσουν από μια Μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο πρώην σύζυγός της εισαγωγέας αυτοκινήτων, Συγγελίδης καταδικάστηκε από το Ευρωπαικό Δικαστήριο και η Ελληνική Βουλή, πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 12.000 ευρώ στο Συγγελίδη και 7.000 ευρώ τα δικαστικα έξοδα!
Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που θα γίνει μέγα θέμα, εκτός αν το θάψουν τα ΜΜΕ, όχι μόνον γιατί αποκαλύπτει περίτρανα τον απαράδεκτο Συντεχνιακό τρόπο με τον οποίον σκέπτονται και συμπεριφέρονται οι Έλληνες Βουλευτές, αλλά επιβεβαιώνει την κατάχρηση της Βουλευτικής Ασυλίας και σε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με τις Πολιτικές Ενέργειες των Βουλευτών, και κατ επέκταση επισφαγίζουν τις κατηγορίες περί Διαφθοράς!
Οι Έλληνες Βουλευτές αρνήθηκαν να αφαιρέσουν τη Βουλευτική Ασυλία από την Μιλένα Αποστολάκη, προκειμένου να δικαστεί γιατί αθέτησε τη συμφωνία να βλέπει ο πρώην συζυγός της τα παιδιά του μετά από το χωρισμό τους, με αποτέλεσμα ο πετυχημένος επιχειρηματίας, να στραφεί στα Ευρωπαικά Δικαστήρια και να δικαιωθεί!

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α Σ Υ Λ Ι Α = ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α Σ Υ Δ Ο Σ Ι Α Θαυμα μην μου πείτε! Ετσι????

animation

Posted: 29 Jun 2011 12:14 PM PDT



Προσθήκη λεζάντας



















































































































































































































































Θα γίνει τελικά το "X-Factor Junior" στον ΑΝΤ1 ;

Posted: 29 Jun 2011 10:59 AM PDT

Ιδιαίτερη συζήτηση έχει γίνει όλο αυτό τον καιρό, για το "X-Factor Junior"... Πολλά ήταν τα δημοσιεύματα εκείνα που υποστήριζαν πως οι Αντεννικοί μπορεί να γυρνούν την πλάτη στην... ενήλικη, τηλεοπτική έκδοση του "X-Factor" ,όμως, σκέφτονται σοβαρά να εντάξουν στο ολοκαίνουργιο πρόγραμμά τους ένα "X" αποκλειστικά και μόνο για παιδιά.

Μάλιστα, η συζήτηση γύρω από το συγκεκριμένο θέμα ήρθε και... φούντωσε τόσο πολύ, που είχαμε και την... αυτο-πρόταση της Καλομοίρας, η οποία έσπευσε να δηλώσει πως θα της άρεσε πάρα πολύ να αναλάμβανε την παρουσίαση του συγκεκριμένου φορμά.

Ομως, τι πραγματικά συμβαίνει με το "X-Factor Junior" ; Υπάρχει όντως περίπτωση να βγει στον αέρα την σεζόν 2011-2012 μέσα από τον ΑΝΤ1 ή όλο αυτό είναι ακόμα ένα τηλεοπτικό σενάριο της εποχής ; Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του καναλιού, η ιδέα του να γίνει του χρόνου το μουσικό ριάλιτι με πρωταγωνιστές τους μικρούς μας μπόμπιρες, όχι απλώς δεν βρίσκεται στα άμεσα σχέδια των Αντεννικών, αλλά δεν έχει πέσει καν και στο τραπέζι των συζητήσεων !

Με άλλα λόγια; Οι Αντεννικοί ισχυρίζονται πως το συγκεκριμένο φορμά δεν συγκαταλέγεται στα τηλεοπτικά σχέδια που καταστρώνουν για του χρόνου , - τουλάχιστον για την ώρα - , οπότε όλα αυτά που ακούγονται δεν είναι τίποτα άλλο, παρά... φήμες - φούμαρα !

Θεσσαλονίκη: Γνωστός επιχειρηματίας βούτηξε στο κενό και σκοτώθηκε!

Posted: 29 Jun 2011 10:58 AM PDT

Η είδηση κάνει το γύρω της χώρας και συγκλονίζει - Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα...

Από το μπαλκόνι του σπιτιού του έπεσε το πρωί γνωστός επιχειρηματίας του χώρου της εστίασης στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ο 45χρονος Λ. Μ συμμετείχε στην ιδιοκτησία των δύο από τα γνωστότερα εστιατόρια της πόλης, στην περιοχή της οδού Καλαποθάκη, το ένα από αυτά είναι το ρεστοράν "7 θάλασσες" ενώ είχε επιχειρηματική παρουσία και στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με το newsit η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα για το θάνατό του, συμπεριλαμβανομένης της αυτοκτονίας. 'Οπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές από κύκλους της αστυνομίας, ο Λ.Μ. άφησε ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο ανέφερε ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα

Καίγεται το Σύνταγμα! Χωρίς τέλος τα επεισόδια

Posted: 29 Jun 2011 10:57 AM PDT

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η Αθήνα με τα ΜΑΤ να έχουν πνίξει το κέντρο στα δακρυγόνα, με τους διαδηλωτές να απαντούν με ότι βρίσκουν μπροστά τους και με τους γνωστούς προβοκάτορες να βρίσκουν χώρο να καταστρέψουν και να λεηλατήσουν.

Οι μάχες συνεχίζονται. Η καταστροφή συνεχίζεται και όλα όσα συμβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας τις τελευταίες ώρες δίνουν την χαριστική βολή, τόσο στον τουρισμό, όσο και στο κίνημα των Αγανακτισμένων.

Η σημερινή διαδήλωση θα μπορούσε να είναι μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών και να είναι και ειρηνική. 'Ομως κάποιοι είχαν άλλα σχέδια. Και σε αυτά τα σχέδια βοήθησε και η αστυνομία.

Η χρήση χημικών που γίνεται τις τελευταίες ώρες είναι το λιγότερο υπερβολική.

Περίπου στις 18:00 και ενώ τα επεισόδια συνεχίζονταν με αμείωτο ρυθμό, άγνωστοι πυρπόλησαν τα γραφεία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κάτω ακριβώς από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά η Πυροσβεστική είναι αδύνατο να φτάσει στο σημείο.

Ε. Παπαρίζου: Όλο το παρασκήνιο του χωρισμού της με τον Τόνυ Μαυρίδη!

Posted: 29 Jun 2011 10:56 AM PDT


Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην ελληνική showbiz, η είδηση για το χωρισμό της Έλενας Παπαρίζου με τον Τόνυ Μαυρίδη. Το ζευγάρι που ήταν μαζί εδώ και 12 χρόνια απόφάσισε να βάλει τέλος στη σχέση που πολλoί περίμεναν πως θα έφθανε ως τα σκαλιά της εκκλησίας.
Η Έλενα και ο Τονυ ήταν δυο από τα πιο αγαπητά παιδιά της ελληνικής showbiz που ενώνονταν με μια ειλικρινή και ανιδιοτελή αγάπη. Οι δυο τους έχουν περάσει μαζί μια ολόκληρη ζωή, έχουν μοιραστεί άγχη, αγωνίες, δυσκολίες, αλλά και ευυτυχισμένες στιγμές και μεγάλες επιτυχίες. Ο Τόνυ ήταν στο πλευρό της αγαπημένης του από τα πρώτα βήματα της καριέρας της και πάντα τη συμβούλευε και την βοηθούσε, αλλά και η Έλενα μιλούσε με λόγια αγάπης για εκείνον.

"Με τον Τόνυ είμαστε μαζί από όταν ήμουν 17 χρόνων. Το έχω ξαναπεί και παλιότερα σε συνέντευξή μου: Εγώ την "έπεσα" στον Τόνυ, λέγοντας του "απόψε θα κοιμηθείς μαζί μου!"Ποια ήταν η αντίδρασή του; Δεν έβγαλε μιλιά... Αλλά έτσι είμαι εγώ, αν θέλω κάτι πάρα πολύ, θα κάνω τα πάντα για να γίνει δικό μου!", είχε αναφέρει πριν λίγο καιρό σε συνέντευξη που έδωσε στον Πέτρο Κωστόπουλο.
Ακόμη, το 2004 οι δυο τους είχαν αποφασίσει να αρραβωνιαστούν. Το χαρμόσυνο γεγονός είχε λάβει χώρα στο σπίτι της Έλενας στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Ωστόσο, η σχέση τους ήταν ιδιαίτερα έντονη και παρόλο που οι δυο τους κρατούσαν την προσωπική τους ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κυκλοφορούσαν κατά καιρούς, σενάρια για χωρισμό τους.

Μάλιστα πριν από λίγους μήνες η μοναχική εμφάνιση του Τόνυ Μαυρίδη σε νυχτερινό κέντρο είχε πυροδοτήσει τις φήμες που ήθελαν το ζευγάρι να περνά κρίση. Οι δυο τους το είχαν διαψεύσει, αλλά τα πράγματα ήταν ήδη πολύ σοβαρά. Την ίδια στιγμή, πολύ αναρωτιούνταν γιατί, ενώ είχαν αρραβωνιαστεί και συζητούσαν το θέμα του γάμου, δεν έπαιρναν τη μεγάλη απόφαση. Άτομα από το στενό τους περιβάλλον, είχαν αποκαλύψει ότι η σχέση τους πέρασε πράγματι κρίση, χώρισαν και μετά από λίγο καιρό αποφάσισαν να της δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία, η οποία όμως φαίνεται πως δεν άλλαξε τα πράγματα και ο οριστικός χωρισμός ήταν αναπόφευκτος.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Star, οι δυο τους ζουν χωριστά τους τελευταίους δυόμιση μήνες, έχουν σταματήσει τις κοινές τους εμφανίσεις αλλά το χωρισμό τους τον κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό. Η απόφαση τους είναι κάτι παραπάνω από οριστική και έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες να χωρίσουν την κοινή τους περιουσία και ανέθεσαν σε γνωστό μεσιτικό γραφείο να εκτιμήσει το σπίτι που έχουν μαζί στη Γλυφάδα.
Η Έλενα μάλιστα, που απουσίαζε φέτος από τα βραβεία Mad Music Awards στα οποία βραβεύθηκε Γυναίκα Καλλιτέχνις αλλά και Fashion Icon σε βίντεο κλιπ (Baby it's over), καθώς βρισκόταν στη Σουηδία επέστρεψε για λίγο στην Ελλάδα. Η ίδια ήρθε την προηγούμενη Τρίτη στην Αθήνα για επαγγελματικές υποχρεώσεις, αλλά δεν συναντήθηκε με τον Τόνυ. Δίπλα της, ήταν "φύλακας άγγελος" η μητέρα της. Το Σάββατο το βράδυ, η Έλενα επισκέφτηκε τον πολύ καλό της φίλο Αντώνη Ρέμο και την Κυριακή πήρε το πρώτο αεροπλάνο και επέστρεψε στη Σουηδία.


Αν και οι δυο τους δεν έχουν επιβεβαιώσει το χωρισμό τους, η είδηση ότι δεν είναι μαζί έχει κάνει το γύρο του κόσμου και έχει αποτελέσει θέμα συζήτησης σε πολλές χώρες που έγινε γνωστή η τραγουδίστρια μετά τη Eurovision. Σύμφωνα με την Espresso, με το που δημοσιοποιήθηκε ο χωρισμός της έγινε είδηση σε πολλά αγγλόφωνα sites με τίτλο"Helena Paparizou split with Tony".

Δες φωτογραφίες:









Ψηφίστηκε το μνημόνιο της προδοσίας!

Posted: 29 Jun 2011 09:12 AM PDT


ΕΚΤΑΚΤΟ: Ψηφίστηκε το μνημόνιο της προδοσίας!

undefinedΜε 155 ΝΑΙ μπήκε η ταφόπλακα του σύγχρονου Ελληνισμού! Μας ξεπούλησαν στους τοκογλύφους οι χαφιέδες και υποτακτικοί βουλευτάδες…

Σατιρίζοντας την Επικαιρότητα

Posted: 29 Jun 2011 08:35 AM PDT














































Seleo.gr News

Posted: 29 Jun 2011 08:23 AM PDT

Seleo.gr Newsletter

Αποχώρησε από την Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας ο Κ.Κιλτίδης

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο ο βουλευτής Κιλκίς που είχε εκλεγεί με την ΝΔ και στην συνέχεια

Read More


 

 

______________________

"Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/98 (ΦΕΚ 290 τεύχος Α) και την οδηγία
2002/31/CE της ΕΕ, το e-mail αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί
spam διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από
τη λίστα παραληπτών"

www.seleo.gr

Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε το Newsletter μας, πατήστε εδώ: Unsubscribe

Greek Alert

Posted: 29 Jun 2011 07:28 AM PDT

Greek Alert


Πόλεμος στο Σύνταγμα- Έκκληση για γιατρούς στο Μετρό Συντάγματος

Posted: 29 Jun 2011 07:27 AM PDT


Αφού ψηφίστηκε και επίσημα η κατοχή της χώρας τώρα η κατοχική κυβέρνηση βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης κάθε αντίδρασης.
διαβάστε την συνέχεια εδώ

Που θα πάτε ρε προδότες; μόνο με δύο διμοιρίες ο καθένας θα κυκλοφορείτε!

Posted: 29 Jun 2011 07:20 AM PDT

Και τώρα θα αρχίσουν οι "χοροί"....

Posted: 29 Jun 2011 06:44 AM PDT

Δεν έχει ξαναγίνει...συνήθως την προδοσία την έκαναν 1,2...τώρα την έκαναν 155!!

Posted: 29 Jun 2011 06:18 AM PDT

Με μεγάλη χαρά και τιμή!!! όπως είπε ο Πετσάλνικος (πρόεδρος της βουλής) ανακοίνωσε πως η κατοχή (μεσοπρόθεσμο) ψηφίστηκε από 155!...και αμέσως μετά είπε πως ο Παπανδρέου αποφάσισε πως ο Κουρουπλής δεν ανήκει πλέον στο ΠΑΣΟΚ!

Παλιά έδιωχναν οι Έλληνες τους προδότες...τώρα διώχνουν οι προδότες τους Έλληνες!

Και όμως ένας τυφλός είδε το φως....Ο Κουρουπλής είχε το θάρρος να πει ΟΧΙ στην προδοσία!

Posted: 29 Jun 2011 06:10 AM PDT

http://www.kouroumplis.gr/image/cv_img.jpg 

Οι υπόλοιποι "πατριώτες" του ΠΑΣΟΚ και του giorgakis (με την Ντόρα σε ετοιμότητα αν χρειαζόταν και αλλα ΝΑΙ) είπαν ΝΑΙ και υπέγραψαν το ξεπούλημα της Ελλάδας

Ξεκίνησε ο πόλεμος με το....ΠΑΣΟΚ...

Posted: 29 Jun 2011 05:51 AM PDT

greekalert: Μην φανεί σε κανέναν περίεργο αν αυτό πάρει μορφή ντόμινο και συμβαίνει από εδώ και πέρα σε όλη την Ελλάδα...ψήφισαν ξεπούλημα...ζήλεψαν την δόξα του εφιάλτη!...

Γης μαδιάμ έκαναν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο [φωτο]

Γης μαδιάμ έκαναν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο [φωτο]Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ πλήρωσαν … τη μήνυ άγνωστων ατόμων που εισέβαλαν σήμερα το μεσημέρια και τα έκαναν γης μαδιάμ! Μάλιστα ευτυχώς που δεν προκλήθηκαν και βιαιοπραγίες καθώς μέσα στα γραφεία της Νομαρχιακής γινόταν εκείνη την ώρα συνεδρίαση!
Ήταν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι όταν μια ομάδα 50 περίπου άγνωστων ατόμων ανέβηκε στα γραφεία της Νομαρχιακής και προσπάθησε να μπει μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον συντονιστή κ.Μιχ.Παπαδάκη προσπάθησαν να τους εμποδίσουν κι έμειναν πίσω από την πόρτα. Άρχισαν οι φραστικές αντεγκλήσεις, ακούστηκαν συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ, των στελέχων κλπ αλλά το επεισόδιο φάνηκε να σταματά εκεί…
Την ώρα όμως που οι «εισβολείς» ήταν έτοιμοι να αποχωρήσουν διαπίστωσαν ότι ο διπλανός τοίχος ήταν γυψοσανίδα και ακολούθησε…το γκρέμισμα! Με το που έριξαν τον τοίχο μπηκαν στην μεγάλη άιθουσα έριξαν τις φωτογραφίες, τα γραφεία, έσπασαν τον υπολογιστή- δεν άφησαν τίποτα όρθιο!
Ευτυχώς πάντως παρά την ένταση που υπηρξε δεν ήρθαν στα χέρια με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Έμειναν για λίγο και μετά απόχώρησαν ,ενώ αστυνομία δεν υπηρχε!

συνέχεια του άρθρου εδώ

 

To πράσινο κράτος και παρακράτος σε αγαστή συνεργασία για να πουλήσουν τα πάντα!

Posted: 29 Jun 2011 05:41 AM PDT






Εφιάλτης, Γούσης, Παπανδρεού...ονόματα που θα μείνουν χαραγμένα στην ιστορία!

Posted: 29 Jun 2011 04:32 AM PDT

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjuvKSZNN3sSV0h4cTg9tckjJeuvPYUrHdzeCd3aZ4cZZXtGD9oOhv15OC4y7F9M9s1e34gf3ed38Bj9rBGJZ-X76pbFu4wpHgjtLZnsw0kE0XdIZBdft9e9110nKfwx_RLUHDS6lZSPfAk/s400/G_P.jpg

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ οι εξελίξεις στην Ελλάδα

Posted: 29 Jun 2011 04:25 AM PDT



Λεπτό προς λεπτό καταγράφουν τις εξελίξεις τα διεθνή ΜΜΕ




Λεπτό προς λεπτό παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ελλάδα τα ΜΜΕ του εξωτερικού, καταγράφοντας την πρωτόγνωρη 48ωρη απεργία, τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως το θρίλερ για την...
ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

"Γενικός συναγερμός για το δημόσιο χρέος", γράφει το χθεσινό πρωτοσέλιδο της "Monde", συνδυάζοντας το ελληνικό πρόβλημα με τον κίνδυνο στάσης πληρωμών στις ΗΠΑ και τον ογκούμενο δημοσιονομικό κίνδυνο της Γαλλίας. Η ηλεκτρονική σελίδα της γαλλικής εφημερίδας -όπως και όλων των μεγάλων ΜΜΕ- ενημερωνόταν συνεχώς για τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις συγκρούσεις στο Σύνταγμα. Η αγωνία των Ισπανών μήπως "μολυνθούν" αποτυπώθηκε στο κύριο θέμα της "El Pais", που αφορά το γαλλικό σχέδιο για διακράτηση του 50% των ελληνικών ομολόγων και την ωρίμανσή τους σε διάστημα 30ετίας.

"Η αστυνομία ρίχνει δακρυγόνα στους διαδηλωτές", τόνιζε η ιστοσελίδα του CNN, την ώρα που η αντίστοιχη του BBC πρόβαλλε ως πρώτο θέμα τη βίαιη εκτροπή των διαδηλώσεων κατά του πακέτου λιτότητας. Σε περίοπτη θέση φιλοξένησαν και οι "New York Times" τη "διήμερη απεργιακή κινητοποίηση κατά των μέτρων λιτότητας", την υπερψήφιση των οποίων χαρακτήρισαν "κρίσιμη για την εκταμίευση της διεθνούς οικονομικής βοήθειας".

Μεταξύ άλλων τα γεγονότα κάλυψαν (και καλύπτουν) εκτενώς οι "Financial Times", το Al Jazeera, η "Deutsche Welle" και το "Spiegel". Το γερμανικό περιοδικό, που... κήδεψε προσφάτως το ευρώ με την ελληνική σημαία, δεν έκρυψε την αγωνία του για την έκβαση της κοινοβουλευτικής μάχης. Oσο για την "Deutsche Welle", επικεντρώνεται στην "έκκληση του Γ. Παπανδρέου προς τους βουλευτές του για έγκριση του πακέτου λιτότητας την ώρα που οι διαδηλώσεις γίνονται βίαιες".


πηγη

Πλακάκια και…αμπούλες

Posted: 29 Jun 2011 04:23 AM PDT


  • Του Θανάση Νικολαΐδη
ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ μυστήρια πράγματα, ανεξήγητα(;) και απείρως… αστυνομικά. Παλιά κόλπα, χωροφυλακίστικα, προσαρμοσμένα στην τεχνική των καιρών μας. Με την μολότοφ στα χέρια του ταραξία που ανάβει φωτιές, αλλά προσφέρει και άλλοθι στην Αστυνομία. Για να αντιτάξει βία των ΜΑΤ στη βία πετροβολητών και είναι φυσικό. Για να δικαιολογεί, την επόμενη, τα αδικαιολόγητα ο εκπρόσωπός της και είναι αφύσικο. Με τον Υπουργό εξαφανισμένο, γιατί δεν «δάκρυσε» απ' τα χημικά, δεν εισέπνευσε δηλητήριο από ληγμένες(;) αμπούλες, δεν δείραν' το παιδί του.

ΓΝΩΣΤΟ (και παλιό) το κόλπο των «γνωστών αγνώστων», γνωστή και η πρακτική της Αστυνομίας. Παρακολουθούμε τη «μάχη» και κρατάμε την ανάσα, όταν τα ρόπαλα ανεβοκατεβαίνουν σε κεφάλια πεσμένων καταγής. Βλέπουμε τον αστυνομικό των ΜΑΤ να γίνεται παρανάλωμα (της μολότοφ) και φυσάμε από μέσα μας για να σβήσει η φωτιά. Ωστόσο, το ξαναλέμε. Ένας τους δεν όρμησε, απιθώνοντας την ασπίδα του, να γραπώσει έναν προβοκάτορα, να τον…ξεκουκουλώσει και να φωνάξει τις κάμερες. Δεν έχει τέτοιαν εντολή και το(ν) κατανοούμε. Μετράμε τραυματίες στα νοσοκομεία και δεν το κατανοούμε. Ούτε τη στάση και συμπεριφορά του εθνικού φορέα της τάξης και ασφάλειας του πολίτη κατανοούμε και τα ερωτήματα πληθαίνουν.

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ τα ερωτήματα, έρχονται και οι συνειρμοί. Όταν ο έλληνας θέλει, δεν τον κρατάς. Όταν πιστεύει (στο καλό είτε στο κακό) το πετυχαίνει. Το ίδιο και οι διωκτικές αρχές κάθε επιπέδου και «αντικειμένου». Καθυστέρησαν (ποιος ξέρει γιατί…), αλλά έριξαν φως στη «σκοτεινή» «17 Νοέμβρη» αξιοποιώντας το «τίποτα» και οι δράστες είναι στα κελιά. Ήθελαν να φακελώσουν κομμουνιστές, στο παρελθόν, και ο χαφιές έκανε υπερωρίες. Δεν γουστάρουν να δώσουν τέλος στο φαινόμενο «δράση κουκουλοφόρων» και το…πετυχαίνουν.

ΟΛΑ έχουν την αφετηρία τους, και την αναζητήσαμε στις προθέσεις και στην πρακτική των πολιτικών μας. Αυτοί νομοθετούν, αυτοί φέρουν και την ευθύνη. Κι αν άφησαν τον τελευταίο πολίτη αφύλαχτο στα νύχια του κακοποιού κρατώντας φύλακες για το…τομάρι τους, είναι δείγμα πειστικό πόσο μας λογαριάζουν. Κι αν δεν παραιτείται κανένας τους από ντροπή την επομένη των επεισοδίων, είναι απόδειξη πως και οι σημερινοί πορεύονται «κλασικά». Με το παρακράτος να τους «ζεσταίνει» την καρέκλα και τον Υπουργό ψυχρό και απόμακρο. Στ' αχνάρια των παλιών, με τους Γιοσμάδες στη δούλεψή τους και τους Γκοτζαμάνηδες, που έφεραν στα χείλη του Κ. Καραμανλή τη φράση-κραυγή «ποιος κυβερνάει κ.λπ.» και παραμένει «προσαρμοσμένη», πλην αναπάντητη.

πηγη

Τάγματα Ασφαλείας τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα. Επίορκοι αστυνομικοί, αντί να συλλάβουν τους πολιτικούς απατεώνες, λειτούργησαν σαν κατοχικά SS.

Posted: 29 Jun 2011 04:19 AM PDT



Σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά πάντων προχώρησαν τα ΜΑΤ σήμερα στο Σύνταγμα. Λειτουργώντας ως Τάγματα Ασφαλείας, αντί να κάνουν το καθήκον τους και να συλλάβουν τους πολιτικούς απατεώνες που ετοιμάζονται να σακατέψουν κάθε περιθώριο ελπίδας επιβίωσης του Ελληνικού Λαού, με την ψήφιση του αναθεωρημένου μνημονίου, διέλυσαν τα πάντα στο πέρασμά τους, ξεπερνώντας σε αγριότητα τα Ναζιστικά SS της γερμανικής κατοχής.
Σε ένα απίθανο τσίρκο συνεργασίας με τους «γνωστούς αγνώστους», κατάφεραν για μια ακόμη φορά στην ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας, να μετατρέψουν τον Έλληνα Αστυνομικό σε δακτυλοδεικτούμενο εχθρό του Λαού, κόβοντας κάθε νήμα σχέσης του με το σώμα της ελληνικής Κοινωνίας.
Λειτουργώντας με έναν γελοίο και παιδαριώδη σχεδιασμό μεταφοράς της σύγκρουσης των «γνωστών-αγνώστων» μπροστά στη Βουλή, αφήνοντας άθικτο για μια ακόμη φορά και στο απυρόβλητο επιλεγμένα σημεία της Πλατείας Συντάγματος, επέλεξαν να εισβάλουν μέσα στο χώρο που γίνονταν το Δημοψήφισμα της Συμμαχίας για την Ελλάδα. Καταστρέφοντας τα πάντα, ξεσχίζοντας τις κάλπες και πετώντας τα ψηφοδέλτια, και ρίχνοντας χημικά,  μέσα στον καλυμμένο χώρο, όπου στεγάζονταν η εφορευτική επιτροπή.
Το ήδη νεκρό πολιτικό σύστημα που εκφράζεται σήμερα από τον θλιβερό ΓΑΠ, παρασέρνει μαζί του μια σειρά από δημόσιους λειτουργούς, οι οποίοι αργά η γρήγορα θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Όσοι πιστεύουν πως «θα την βγάλουν καθαρή» να θυμούνται πως οι επίορκοι πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί, όπως γίνεται σήμερα σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, θα πληρώσουν το ακριβές αντίτιμο της επιλογής τους.
Οι καιροί της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας είναι μπροστά μας και τα όνειρα θα πάρουν εκδίκηση.
Παρά τα χημικά, τα SS-ΜΑΤ, και τους άθλιους πολιτικούς απατεώνες, το Δημοψήφισμα στο Σύνταγμα θα συνεχισθεί σε καθημερινή βάση και ο ελληνικός Λαός, θα εκφράσει την θέλησή του. Γιατί πολύ απλά, ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πέσανε οι μάσκες! ΝΑΙ απο την Ντόρα στο Μεσοπρόθεσμο!

Posted: 29 Jun 2011 04:17 AM PDT

ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Α(Υ)ΝΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ..

Με 141 περνάει πλέον το Μεσοπρόθεσμο! ...
Παρόλο που η πλειοψηφεία των μελών του κομματός της όπως και οι βουλευτές της, ζήτησανε να ψηφίσουν οχι, η δημοκρατική Ντορούλα, εχτές ζήτησε να ψηφίσουν κατά συνείδηση ,αλλά και επειδή πάλι είδε οτι η συνείδηση θα πήγαινε στο ΟΧΙ σήμερα τα αλλάξε και πλέον ζήτησε απο τους βο(υ)λευτές της να ψηφίσουν παρών.. δηλαδή ΝΑΙ.

Έτσι η Ντόρα.... βοηθά την κυβέρνηση να μακροημερεύσει (άρα αυτά που λέει για κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης είναι για τα τηλεοπτικά παράθυρα). Γιατί σήμερα μιλούν τα πολιτικά μαθηματικά:


Η κυβέρνηση έχει 155 ψήφους και ίσως πάει προς τα κάτω. Η αντιπολίτευση έχει 145. Για να περάσει το μεσοπρόθεσμο χρειάζεται η πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών. Δηλαδή τουλάχιστον 146; Λάθος με τα 5 «παρών» της Ντόρας τα «όχι» γίνονται 140. Άρα στον ΓΑΠ αρκούν 141. Τόσο απλά. Και τόσο κυνικά η Ντόρα στήριξε τον Παπανδρέου. Θα της χρωστά ευγνωμοσύνη που πρέπει να της την ξεπληρώσει (ίσως στον εκλογικό νόμο).
tromaktiko

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ. ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ.

Posted: 29 Jun 2011 04:07 AM PDT


Πέταξαν με τις κλωτσιές τις κουκούλες οι αγωνιζόμενοι Έλληνες με αποτέλεσμα να φύγουν και να γυρίσουν με την …προστασία των ΜΑΤ!
Όποιος έχει δει τις εικόνες δεν έχει καμμία αμφιβολία!
Με την προστασία των ΜΑΤ ανέβηκαν από την Κ. Σερβίας και μόλις έφτασαν Αμαλίας, τα ΜΑΤ άρχισαν να ρίχνουν δακρυγόνα στον κόσμο!
ΑΘΛΙΟΙ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΑΣ.
απο olympia.gr

Το πράσινο παρακράτος ξανακτύπησε

Posted: 29 Jun 2011 03:52 AM PDT

Το ίδιο κόλπο ξανά και ξανά: Κουκουλοφόροι μπαχαλάκηδες άρχισαν να πετούν πέτρες κλπ στα ΜΑΤ και αυτά το εκμεταλλεύτηκαν για να διώξουν τον κόσμο μπροστά από την Βουλή με χημικά. Το πλήθος υποχωρεί αυτήν την στιγμή προς την Πανεπιστημίου και την Αμαλίας.
Ομάδα κάποιων  έσπασε λίγο μετά τη 1 τα λουκέτα της μεταλλικής πόρτας του Εθνικού Κήπου στην Αμαλίας. Η ομάδα αυτή προσπαθεί να φτάσει στο Κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθεί για το μεσοπρόθεσμο.
Η αστυνομία κινητοποίησε τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες κινήθηκαν πίσω από τη Βουλή μέσα στον Εθνικό Κήπο για να διώξει τους Αγανακτισμένους.

πηγη

αφού αποφασίσατε να το ψηφίσετε...θα πληρώσετε και τισ συνέπειες...έρχεται...

Posted: 29 Jun 2011 03:52 AM PDT

Le Monde: Υποτιμήστε το Ευρώ για να σωθεί η Ελλάδα !

Posted: 29 Jun 2011 03:52 AM PDT


Αναδημοσιεύουμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Γάλλου οικονομολόγου καθηγητού, Jean-Pierre Vesperini, το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Le Monde της 24ης.06.2011. Εκτιμούμε ότι πρόκειται για ένα άρθρο σταθμό- μακράν -το πιο σημαντικό από τα ως τώρα ξένα δημοσιεύματα για την ελληνική κρίση:
Πρώτον, γιατί δημοσιεύτηκε στη Le Monde.
Δεύτερον, γιατί βάζει το πρόβλημα Πανευρωπαϊκά και ρίχνει την Ευθύνη στην Νομισματική Πολιτιή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στους Γερμανούς που την επιβάλλουν και στους Γάλλους που την ανέχονται, παρά το γεγονός ότι βλάπτει το μεγαλύτερο μέρος των κρατών μελών, οδηγεί όλες τις νότιες χώρες σε χρεοκοπία και ωφελεί ΜΟΝΟΝ τους Γερμανούς (και κάποια ελάχιστα κράτη μέλη δίπλα στη Γερμανία).
Τρίτον διότι χαιρετίζει την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του Ελληνικού λαού! από τις στήλες της Le Monde!!!
«Πρέπει να υποτιμηθεί το Ευρώ έναντι του δολαρίου. Είναι η λύση στην κρίση του Ελληνικού χρέους»
Εδώ και κάτι παραπάνω από ένα χρόνο, η Ελλάς ήταν στα πρόθυρα της πτώχευσης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα [EKT] επεξεργάσθηκαν ένα σχέδιο το οποίο θα βοηθούσε την χώρα να αποφύγει την πτώχευση. Το σχέδιο αυτό αποτελούνταν από δύο σκέλη: το πρώτο, το οποίο προορίζονταν να καλύψει τις ανάγκες της Ελλάδος σε ρευστό χρήμα και το οποίο συνίστατο σε ένα δάνειο ύψους 110 δις Ευρώ, εκ των οποίων τα 80 δις θα εδίδοντο από τις χώρες της ζώνης του Ευρώ και τα υπόλοιπα 30 δις από το ΔΝΤ. Το δεύτερο σκέλος αποτελείτο από ένα σύνολο δημοσιονομικών μέτρων [αύξηση του ΦΠΑ, μείωση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, πάγωμα συντάξεων κ.τ.λ.]. Αυτό το δεύτερο σκέλος είχε ως στόχο να αποκαταστήσει την δημοσιονομική φερεγγυότητα της Ελλάδος, ούτως ώστε να μπορέσει να βγει και να δανειστεί στην ελεύθερη αγορά.
Έναν χρόνο μετά η Ελλάδα ευρίσκεται πάλι στα πρόθυρα της πτωχεύσεως σε μια οικονομική όμως κατάσταση η οποία έχει επιδεινωθεί από την λιτότητα που της έχει επιβληθεί και από την αύξηση του χρέους της. Ενώπιον μιας τέτοιας δραματικής καταστάσεως, τι θα περίμενε κανείς ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ θα πρότειναν στην Ελλάδα; Να ξαναπαιχθεί το ίδιο σενάριο, με το ίδιο σχέδιο σε δύο σκέλη: Πρώτο σκέλος: τα κράτη της ζώνης του Ευρώ καλούνται να διαθέσουν 100 δις στο τραπέζι. Δεύτερο σκέλος: οι Έλληνες καλούνται να σφίξουν και άλλο τις ζώνες τους και να ξεπουλήσουν ένα τμήμα της εθνικής τους κληρονομιάς.
Μπορούμε, χωρίς καμία δυσκολία, να προβλέψουμε ότι και αυτό το δεύτερο σχέδιο θα αποτύχει, όπως εξ άλλου απέτυχε και το πρώτο και τούτο γιατί η Ελλάδα δεν έχει καμία οικονομική φερεγγυότητα, καθότι έχει χάσει την ανταγωνιστικότητά της. Η Ελλάδα έχει χάσει την ανταγωνιστικότητά της γιατί το ευρωπαϊκό νόμισμα είναι υπερεκτιμημένο εξ αιτίας της συναλλαγματικής πολιτικής που έχει υιοθετήσει η ΕΚΤ. Βλέπει λοιπόν κανείς ότι το κλειδί του προβλήματος της Ελλάδος δεν ευρίσκεται στις τσέπες των Ευρωπαίων φορολογουμένων, ούτε στις νέες θυσίες στις οποίες καλείται να υποβληθεί ο Ελληνικός λαός, ούτε βέβαια στο ξεπούλημα της εθνικής του κληρονομιάς.
Το κλειδί του προβλήματος το κρατά στα χέρια της η ΕΚΤ διότι, με την νομισματική της πολιτική, είναι ο υπεύθυνος, όχι ο μοναδικός αλλά ένας από τους κύριους, της Ελληνικής κρίσεως. Μπορεί λοιπόν, αλλάζοντας την νομισματική της πολιτική να επιλύσει την Ελληνική κρίση και να σώσει το Ευρώ. Η αλλαγή αυτή θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει δύο σκέλη: να θέσει πρώτα τέλος στην υπερτίμηση του Ευρώ, και η ΕΚΤ διαθέτει όλα τα μέσα για να το κάμει αυτό, αρκεί βεβαίως να το θελήσει. Κατόπιν θα πρέπει να επέμβει στις αγορές ελληνικών τίτλων για να μειώσει το ύψος των επιτοκίων του Ελληνικού χρέους.
Εδώ επίσης μπορεί να το πράξει εφαρμόζοντας μια πολιτική ανάλογη με αυτήν που εφήρμοσε η Federal Reserve των ΗΠΑ και η Τράπεζα της Αγγλίας [την αποκαλεί ποσοτική χαλάρωση, assouplissement quantitatif]. Η χαλάρωση αυτή θα μεταφερθεί στα ελληνικά επιτόκια και στην συνέχεια στα επιτόκια των άλλων περιφερειακών χωρών (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία). Θα ελάφρυνε έτσι τα δημοσιονομικά βάρη των χωρών αυτών. Μια σημαντική υποτίμηση του Ευρώ θα επέφερε μια σημαντική επιτάχυνση της ανάπτυξης σε όλη την ζώνη του Ευρώ, κάτι που θα είχε ευεργετικά αποτελέσματα και θα αποτελούσε και ένα επιπλέον μέτρο για την μείωση του δημόσιου χρέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.
Αναμφιβόλως η υποτίμηση του Ευρώ θα οδηγούσε και σε μια αύξηση των τιμών. Η αύξηση όμως αυτή θα ήταν περιορισμένη, δεδομένου του υψηλού ποσοστού ανεργίας . Η Μεγάλη Βρετανία, η οποία υποτίμησε το εθνικό της νόμισμα κατά 20% περίπου έναντι του Ευρώ, από τις αρχές της οικονομικής κρίσεως  [Αύγουστος 2007], καταγράφει μια διαφορά στον πληθωρισμό, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο των χωρών της Ευρωζώνης, κατά 1,6%. Μια ελαφρά επίσης επιτάχυνση του πληθωρισμού θα συνεισφέρει στην μείωση του δημόσιου χρέους.
Συνεπώς ο μόνος και ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος να βοηθηθεί η Ελλάδα είναι να οδηγηθεί η ΕΚΤ σε αλλαγή της νομισματικής της πολιτικής. Για να γίνει αυτό θα πρέπει η Γαλλία να αρνηθεί το σχέδιο που προτείνει η ΕΚΤ για την Ελλάδα. Θα πρέπει να αρνηθεί να παράσχει την βοήθειά της σε ένα σχέδιο το οποίο θα οδηγήσει τον Ελληνικό λαό σε μαρασμό και στην αποψίλωση ενός τμήματος της κληρονομιάς του, κάτι που θα υποθηκεύσει τις μελλοντικές του πιθανότητες για έξοδο από την κρίση (αποκατάσταση). Όπως θα πρέπει [η Γαλλία] να σταματήσει να χορηγεί εγγυήσεις για κεφάλαια τα οποία πάνε χαμένα και τα οποία προέρχονται από τα χρήματα που πληρώνουν οι φορολογούμενοι.
Με την άρνησή της αυτή η Γαλλία θα θέσει την ΕΚΤ ενώπιον των ευθυνών της: να αλλάξει νομισματική πολιτική για να επιλύσει το πρόβλημα του Ευρωπαϊκού χρέους ή να αποδεχθεί την διάλυση του Ευρώ. Η αλλαγή νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ εξυπηρετεί και τα αντικειμενικά συμφέροντα της Γαλλίας. Οι Γάλλοι Βιομήχανοι γνωρίζουν ότι η σωστή συναλλαγματική ισοτιμία του Ευρώ έναντι του δολαρίου θα πρέπει να είναι  1 Ευρώ=1,15 δολάρια (συν πλην δέκα λεπτά). Η σημερινή συναλλαγματική ισοτιμία του Ευρώ εξυπηρετεί μόνον την Γερμανική οικονομία και τις οικονομίες των χωρών που συνδέονται με αυτήν.
Έχει γίνει πλέον αβάσταχτη (αυτή η συναλλαγματική ισοτιμία) για την Γαλλία, αλλά και για την Ιταλία και για όλες τις οικονομίες των χωρών της περιφέρειας. Είναι πλέον καιρός η ΕΚΤ να υιοθετήσει μια νομισματική πολιτική η οποία δεν θα εξυπηρετεί μόνον την Γερμανία και τους συμμάχους της αλλά  η οποία θα είναι στην υπηρεσία όλης της ζώνης του Ευρώ.
Όταν ήταν υποψήφιος για την Προεδρία ο Nicolas Sarkozy είχε πει πως η συναλλαγματική ισοτιμία του Ευρώ ήταν πολύ υψηλή και πως η ΕΚΤ όφειλε να την μειώσει. Η ισοτιμία, τότε, ήταν 1 Ευρώ=1,36 δολάρια. Πέντε περίπου χρόνια αργότερα και παρά την κρίση της ζώνης του Ευρώ, η ισοτιμία αυτή αυξήθηκε στο 1,43 δολάρια, αύξηση δηλ. κατά 5%.
Κατά την διάρκεια της πενταετούς θητείας του Γάλλου Προέδρου δεν ελήφθη κανένα μέτρο για την μείωση της ισοτιμίας του Ευρώ. Η Ελληνική κρίση δίδει στον Γάλλο Πρόεδρο και στο Γαλλικό Κοινοβούλιο την ευκαιρία να αλλάξει τον ρου της νομισματικής πολιτικής της ζώνης του Ευρώ και να εξυπηρετήσει έτσι τα συμφέροντα της Γαλλίας και της Ελλάδος.
Οφείλουμε να χαιρετίσουμε τον Ελληνικό λαό ο οποίος έχει το κουράγιο να επαναστατήσει εναντίον ενός σχεδίου το οποίο οδηγεί σε αδιέξοδο. Ενός σχεδίου το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ θέλουν να του επιβάλλουν.  [Οφείλουμε να χαιρετίσουμε] την θέληση του να παραμείνει ελεύθερος. Οι Έλληνες θα πρέπει να θυμούνται ότι:
«ΟΥΣ ΝΥΝ ΥΜΕΙΣ ΖΗΛΩΣΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΔΑΙΜΟΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ, ΤΟ ΔΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ ΚΡΙΝΑΝΤΕΣ ΜΗ ΠΕΡΙΟΡΑΣΘΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ» [Θουκυδίδης, Επιτάφιος του Περικλέους].

πηγη

ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΗΞΕΙΣ ΑΦΗΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

Posted: 29 Jun 2011 03:23 AM PDT

Μέχρι τώρα δεν ήξεραν τι ψήφιζαν. Τώρα δεν ξέρουν για… τι ψηφίζουν. Για να αποφευχθεί η χρεοκοπία ή για να… οργανωθεί καλύτερα;
Μέσα σ' ένα κλίμα γενικευμένης τρομοκρατίας, με επεισόδια που κατέστρεψαν το κέντρο της Αθήνας, που για άλλη μια φορά θυμίζει σήμερα βομβαρδισμένη πόλη, με αντεγκλήσεις και εσωκομματικά χτυπήματα στην Επιτροπή Οικονομικών και στην Ολομέλεια, με τις δηλώσεις Πάγκαλου περί τανκς να επιτυγχάνουν τον αποπροσανατολιστικό σκοπό τους – μια παγίδα μέσα
στην οποία ξανάπεσαν μια χαρά όλοι – και με τους δανειστές μας να φάσκουν και να αντιφάσκουν περί του περίφημου «Σχεδίου Β», η πολιτική σκέψη και πρόβλεψη έχει πλήρως παραχωρήσει τη θέση της στο θυμικό και στον φόβο.
Η Βουλή παραμένει για δεύτερη μέρα ζωσμένη από τους «Αγανακτισμένους» που επέστρεψαν μετά τα φοβερά επεισόδια με κουκουλοφόρους – που όλως τυχαίως κάνουν την εμφάνισή τους όποτε υπάρχουν μεγάλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, γεγονός που κατήγγειλαν τα κόμματα της Αριστεράς.
Η γενική απεργία συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, καθώς έχει παραλύσει τόσο ο δημόσιος, όσο και ο ιδιωτικός τομέας.
Η Ελλάδα παραμένει πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, που συνδέουν τις εξελίξεις στη χώρα μας με την επιβίωση της ευρωζώνης.
Και οι Ευρωπαίοι, παρά το γεγονός ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες δήλωναν πως είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο – και επομένως και για την απόρριψη από τη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου – επανήλθαν στην άκαμπτη στάση τους, επιμένοντας πως το Μεσοπρόθεσμο είναι μονόδρομος (Όλι Ρεν) και πως δεν υπάρχει Σχέδιο Β (Μπαρόζο).
Υποστηρίζουν δηλαδή πως το μοναδικό Σχέδιο Β που έχουμε μπροστά μας είναι η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία – σε αντίθεση με όσα είπε πρόσφατα ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών Σόιμπλε, σύμφωνα με τα οποία η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη και για την περίπτωση που το ελληνικό κοινοβούλιο δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.
Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ'ς, το Σχέδιο Β είναι έτοιμο, καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα και να μην μεταδοθεί η κρίση στην υπόλοιπη Ευρώπη – κυρίως στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία – με τρομερές συνέπειες στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
Άλλωστε, ο Επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια ήταν ξεκάθαρος: Η ελληνική κρίση απειλεί να αποσταθεροποιήσει την οικονομία της ευρωζώνης και τη σωστή λειτουργία της νομισματικής ένωσης.
Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, υπάρχει η υπόνοια πως οι ιδιώτες πιστωτές με τους οποίους συζητούν η γαλλική και η γερμανική κυβέρνηση, δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα πρόθυμοι να συμμετάσχουν εθελοντικά στο ελληνικό χρέος.
Διαφορετικά, τι νόημα είχε η σπουδή με την οποία ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ρεν διευκρίνισε πως δεν διεξάγονται επίσημες διαπραγματεύσεις με τον ιδιωτικό τομέα, απλώς βρίσκονται σε εξέλιξη «ξεχωριστές επαφές».
Αλλά και ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, στο ίδιο μήκος κύματος βρέθηκε. Όπως είπε, χρειάζεται πολλή δουλειά για να καταλήξουν κάπου οι συζητήσεις, προσθέτοντας πως «πρέπει να μπουν στη βάρκα όλοι οι επενδυτές» - κι' αυτό σημαίνει πως κάτι τέτοιο κάθε άλλο παρά έχει συμβεί, παρά τις γαλλογερμανικές εργώδεις προσπάθειες.
Σ' αυτό το κλίμα, όπου κανείς δεν είναι σίγουρος για τίποτε, όπου όλα αναιρούνται, όπου πολλά ακούγονται αλλά το τοπίο παραμένει θολό, ο καθένας πια λέει το μακρύ του και το κοντό του.
Για παράδειγμα, ο Μίμης Ανδρουλάκης τάχθηκε υπέρ της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμού, παρομοιάζοντάς το με «κακογραμμένο μυθιστόρημα» που ίσως διορθωθεί στην πορεία από πλευράς σεναρίου, διαφορετικά θα πρέπει να επιλέξει κανείς ένα θρίλερ αιφνίδιου θανάτου.
Μ' αυτήν την λογική, το Πολιτικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας αποφάσισε να αφήσει ελεύθερους τους βουλευτές του κόμματος να ψηφίσουν κατά συνείδηση.
Απόφαση που συνοδεύτηκε από την διφορούμενη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, «η Δημοκρατική Συμμαχία αντιλαμβανόμενη τον άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να μην αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει»…
Με λίγα λόγια, ουδείς είναι σε θέση να μας πει με βεβαιότητα αν και πότε θα χρεοκοπήσει η χώρα και κάτω από ποιες προϋποθέσεις.
Κι' αυτό σημαίνει πως επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι ψηφίζοντας το Μεσοπρόθεσμο το μόνο που αποφεύγεται είναι η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Η ελεγχόμενη αποτελεί βεβαιότητα και θα έλθει το 2013…
http://www.elzoni.gr/html/ent/959/ent.10959.asp

ΙΣΡΑΗΛ: Το Κόσσοβο θα το αναγνωρίσουμε μόνο, αφότου το αναγνωρίσει η Ελλάδα.

Posted: 29 Jun 2011 03:23 AM PDT



Αυτό ήταν το μήνυμα που μετέφερε ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Avigdor Liberman στον Αλβανό ομόλογό του Edmond Haxhinasto. Ο Ισραηλίτης Υπ.Εξ. ο οποίος βρίσκεται αυτές στις μέρες στα Τίρανα σε ερώτηση Αλβανού δημοσιογράφου αναφορικά με την αναγνώριση του Κοσσόβου από το κράτος του Ισραήλ, απάντησε: «Για το κράτος του Ισραήλ αυτό είναι ένα ευαίσθητο θέμα, αλλά εν συντομία θα ήθελα να πω, ότι εμείς θα αναγνωρίσουμε... (ΕΔΩ η συνέχεια!)

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΣΥΜΒΑΤΕΣ

Posted: 29 Jun 2011 03:23 AM PDT

ΑΘΗΝΑ 29-6-2011 .


Έχω την στερεή πεποίθηση ότι πρέπει ως λαός να αποφασίσουμε τι ρόλο θέλουμε να διαδραματίσουμε σε μια οικουμένη που απαρτίζεται από έθνη τα οποία θέλει ο νεοταξικός αδελφός να τα μετατρέψει σε αγέλη πρόθυμων σκλάβων. Τα προβλήματα που μας ταλανίζουν είναι ξεκάθαρα πολιτικά και δομικά. Δεν είναι σε καμία περίπτωση ούτε τυχαία ούτε εξειδικευμένα. Ο δε ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει αν θα ζήσει ή αν θα επιβιώσει απλώς. Αν θα μείνει ελεύθερος ή αν θα παραμείνει υπηρέτης ξένων συμφερόντων. Να αποφασίσει αν θα εξυπηρετήσει τα εθνικά του συμφέροντα ή αν θα τα ξεπουλήσει.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι να κατακτήσουμε το αυτεξούσιο ως έθνος από τη στιγμή που έως σήμερα έχουμε εκχωρήσει όλες τις εξουσίες του τόπου σε πολιτικούς εκπροσώπους ξένων συμφερόντων. Διότι η Ελλάς σήμερα με τις δανειακές συμβάσεις, τις ανοχές στις εχθρικές βουλήσεις και την πολυπολιτισμική πλημμυρίδα στην κοινωνία μας κυβερνιέται και δεν κυβερνάει την ύπαρξή της. Αλλά η συμπεριφορά του ραγιά δεν μας ταιριάζει και οπωσδήποτε αν εξακολουθήσει, ο αφανισμός μας θα είναι αναπόφευκτος. Στην ουσία το έθνος μας έχει μια μοναδική ευκαιρία αφύπνισης σε βαθμό που μάλλον θα χρωστά χάρη στο τέλος στην υποκινούμενη σε βάρος του κρίση.

Ο Ελληνισμός και η Παγκόσμια Διακυβέρνηση που λατρεύουν σύσσωμοι οι καθεστωτικοί πολιτικάντηδες και οι θεσμικές τους ορντινάντσες σε οικονομικό και επικοινωνιακό επίπεδο, εξουσιαστικοί και «αντεξουσιαστικοί», είναι έννοιες ασύμβατες. Η Ελλάς ως κατεξοχήν παραγωγός δύναμη πολιτισμών και πλουτοπαραγωγικών πόρων δεν έχει πολλούς δρόμους να διαλέξει. Η γεωπολιτική μας θέση και το γεωφυσικό μας υπόβαθρο οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη σύγκρουση με τις λεγόμενες μεγάλες δυνάμεις του καιρού, τα συμφέροντα των οποίων ζητούν να τους δώσουμε πόρους και εθνικά εδάφη. Διότι όταν έχεις διαχειριστές επί ενοικίαση κι όχι εξουσιαστές τότε σκύβεις εκ των πραγμάτων το κεφάλι.

Όμως το Ελληνικό Έθνος δεν ψάχνει κηδεμόνες και τα παιδιά του δεν είναι ανταλλάξιμες αξίες. Σε καμία περίπτωση φυσικά δεν αναζητούμε ύπατους αρμοστές αντί ταγούς ούτε πουλάμε Ελληνικό Αίμα και προγονικές θυσίες. Η Ελλάς υποχρεούται να κυβερνηθεί από εγγενείς δυνάμεις και να κυβερνήσει την οικουμένη εκ νέου. Κακά τα ψέματα. Η πολιτική κάθαρση σήμερα δεν είναι δικαίωμα αλλά ιερή υποχρέωση. Η Ελλάς πρέπει να συμμαχήσει με τον ίδιο της τον εαυτό. Να συμμαχήσει με τους καλούς και γνήσιους Έλληνες. Με τους απαιτητικούς Έλληνες που θέλουν να γίνουν κύριοι του εαυτού τους και να κοινωνήσουν πνεύμα ελληνικό σ' αυτούς και τα παιδιά τους. Να γίνουν πρώτοι στην μάχη της εθνικής εργασίας, της ελληνικής κοινωνίας και της στρατιωτικής ετοιμότητας.

Πρέπει λοιπόν να δομήσουμε τάχιστα ελληνικό σύστημα πολιτικής διοίκησης. Επομένως πρέπει να βαδίσουμε σε δρόμους ενέργειας ριζοσπαστικούς και επαναστατικούς. Να διαλέξουμε την διαδικασία αναγεννήσεως της Ελληνικής Φυλής. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεριζώσουμε άπαξ δια παντός και την παραμικρή ύπαρξη του απερχόμενου καθεστώτος απαγορεύοντας του κάθε σκέψη επαναφοράς.

Η Πατρίδα είναι απείρως προτιμότερη από τη «δημοκρατία» και η αληθινή Ελευθερία κουρνιάζει στην αγκάλη του δυνατού. Τα μνημόνια, οι περιστολές των εργασιακών δικαιωμάτων, η απόπειρα νόθευσης της ελληνικής κοινωνίας αρκούν για να ξεσχίσουμε ανήθικους νόμους και καθεστώς. Ύψιστος νόμος είναι το δίκαιο του Έλληνα και η κραταίωση μιας καθαρής Ελληνικής Πατρίδας. Αυτά υπαγορεύει η εθνική μας συνείδηση και αυτή την εθνική παιδεία θα μετουσιώσουμε στην ζώσα πολιτική και καθημερινότητα.

Δεν είμαστε τάχα αντιιμπεριαλιστές και δεν χαρίζουμε ευαισθησίες σε βαλτούς προστάτες. Δεν αδικούμε κανέναν αλλά και δεν δεχόμαστε την αδικία από κανένα. Η Ελλάς έχει τη δική της Ελληνική Τάξη Πραγμάτων. Δεν χρειάζεται τίποτα το ξένο και δανεικό. Έχει το ήθος της, την αξιοσύνη της, τη ρωμαλεότητα και την ευφυΐα των παιδιών της, τον πλούτο της Εθνικής Ιδέας και της Γης της. Θέλει να δημιουργήσει έναν Νέο Ελληνικό Πολιτισμό και θα το πράξει. Έχει το απόλυτο δικαίωμα να δομήσει ένα κλειστό φυλετικό πολιτειακό σύστημα και να θωρακίσει κοινωνία και σύνορα. Και θα το πράξει.

Η Ελλάς έχει το απόλυτο δικαίωμα να δει ελεύθερους όλους τους Έλληνες κάτω από μια μεγάλη ελληνική πατρίδα και θα το πετύχει. Η αυτοδιάθεση λαού και οικονομίας ισχύει για τους Έλληνες όταν ο σιωνιστικός νεοταξισμός επιδιώκει και παίρνει πράγματα και εξουσίες που δεν του ανήκουν. Η δε Ευρώπη που τώρα έχει χάσει τον μπούσουλα και την φυσική της θέση στην παγκοσμιότητα θα τη βρει μονάχα υπό την καθοδήγηση μιας ισχυρής Ελλάδος. Η Ευρώπη των λαών έχει μονάχα γαλανόλευκο χρώμα.

Ο Ελληνικός Εθνικοκοινωνισμός αποσκοπεί στην ηγεμονική θέση του Ελληνισμού. Αυτό συνεπάγεται την ενότητα των Ελλήνων και την πλήρη εθνικοποίηση της κρατικής περιουσίας και της αγοράς εργασίας. Σκοπός μας είναι το γκρέμισμα της παγκόσμιας νεοταξικής διακυβέρνησης από μια Μεγάλη Ελλάδα. Και οι όποιες συμμαχίες μας θα πρέπει να σεβαστούν το Ελληνικό Έθνος από θέση ισοτιμίας.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ

Posted: 29 Jun 2011 03:23 AM PDT

Προσκαλείσθε στην εκδήλωση την οποία ο Σύνδεσμος Εθνοφυλάκων Λεμεσού διοργανώνει την Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011, ώρα 20:00 μ.μ. στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λεμεσού, (οδός Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, παράλληλος της Μακαρίου, πλησίον ξενοδοχείου Αλάσια) με θέμα: «Ελλάς – Κύπρος – Τουρκία – Γεωπολιτική πραγματικότητα – Γεωστρατηγικές δυνατότητες και Εθνικό συμφέρον» με εισηγητή τον κ. Σταύρο Καρκαλέτση εξ' Αθηνών, ιστορικό, αμυντικό αναλυτή και συγγραφέα.
Θα προβληθεί επίσης και η ταινία μικρού μήκους «Το Βουνό της Σιωπής» αφιερωμένη στη μνήμη των ηρωικών νεκρών της 181 ΜΠΠ με πρώτο τον διοικητή της Μοίρας Ανχη (ΠΒ) Στυλιανό Καλπουρτζή και όλων των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή.
Η εκδήλωση αποβλέπει να πλήξει την εθνοκτόνο λήθη και να ενισχύσει την ιστορική μνήμη.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 99538550, 99560563

πηγη

Σε κώμα τα κόμματα και ετοιμοθάνατη η Ελληνική δημοκρατία

Posted: 29 Jun 2011 03:23 AM PDT


Αχός βαρύς ακούγεται… Στο κέντρο της Αθήνας η χούντα Παπανδρέου δίνει την μάχη της για την παραμονή της στην εξουσία. Πρέπει να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου της Ελλάδας και των πολιτών της. Οι υποχρεώσεις του Παπανδρέου προς τους διεθνείς τραπεζίτες δείχνουν πως ξεπερνούν την υποχρέωσή του να υπακούσει στην λογική. Κατά τα φαινόμενα, ο πρωθυπουργεύοντας Παπανδρέου παραγκωνίζει ακόμη και την φωνή του ενστίκτου που τον καλεί να αλλάξει γραμμή, προκειμένου να ελπίζει πως θα διασωθεί…

Οι κρεμάλες που έστησαν οι Έλληνες πολίτες στο Σύνταγμα, πολύ σύντομα θα «κουνηθούν»… αφού η χούντα Παπανδρέου αποφάσισε να επιβάλει την τρομοκρατία στον λαό. Μάταια, όμως. Η πλατεία του Συντάγματος είναι πλέον η πλατεία της Ελευθερίας των Ελλήνων. Σε αυτή την πλατεία, αποπειράθηκαν οι καθεστωτικές δυνάμεις της κατοχικής κυβέρνησης Παπανδρέου να επιβάλουν την άποψη του ενός (υπαλληλάκου τρίτων) σε έναν ολόκληρο λαό… Οι παρακρατικοί κινήθηκαν με κάθε μέσο και αρκετοί από αυτούς ένιωσαν στο πετσί τους την οργή πολιτών, αφού «τσακίστηκαν» από εργατικά χέρια, από οικογενειάρχες που αγωνιούν για τα παιδιά τους και παλεύουν για την πατρίδα, για την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, σε βαθύ κώμα βρίσκονται τα κόμματα. Κυβερνών κόμμα αλλά και ολόκληρη η αντιπολίτευση, επιμένουν να συμμετέχουν σε μία Βουλή που δεν λειτουργεί υπέρ της χώρας, αλλά υπέρ των «δανείων δυνάμεων» κατοχής. Αυτή ακριβώς η συμμετοχή (έστω και με διαμαρτυρίες, έστω και με απλή παρουσία) στηρίζει την χούντα του Παπανδρέου, την χούντα της τρόικας, την χούντα των «δάνειων δυνάμεων», την χούντα των υπαλλήλων των τραπεζιτών και των τοκογλύφων…

Απαιτείται η άμεση αποχώρηση όλων των κομμάτων από την Βουλή και η καταγγελία παύσης του Δημοκρατικού πολιτεύματος από την χώρα… Απαιτείται από τους πολιτικούς να αποδείξουν πως λειτουργούν για την χώρα και τους πολίτες της και για κανέναν άλλο… Απαιτείται να καταγγελθεί ολόκληρος ο παρακρατικός μηχανισμός που έστησαν διάφορες υπηρεσίες για να επιβάλουν τον τρόμο και να στηρίξουν μία οικονομική δικτατορία που έχει σκοπό να διαμελίσει και να ξεπουλήσει την χώρα, ενώ νομοθετεί προς την κατεύθυνση της εξαθλίωσης των Ελλήνων πολιτών και της μετατροπής τους σε σύγχρονους δούλους των «δάνειων δυνάμεων»…

Η πολιτική και οι πολιτικοί οφείλουν να αποδείξουν πως τάσσονται κατά της χούντας του Παπανδρέου, πως συντάσσονται στο πλευρό των πολιτών… Οφείλουν να καταγγείλουν διεθνώς τις μεθοδεύσεις του παρακράτους που σήμερα έκανε την θριαμβευτική του εμφάνιση. Εάν δεν το πράξουν, τότε θα συγκαταριθμηθούν σε εκείνους που στήριξαν έμμεσα ή άμεσα το δικτατορικό καθεστώς Παπανδρέου…


Σύνταγμα (βίντεο)

Posted: 29 Jun 2011 03:23 AM PDT

Το παρακράτος του Παπανδρέου επιτίθεται στους πολίτες και στην Δημοκρατία

Posted: 29 Jun 2011 03:23 AM PDT


  • Θα πρέπει οι πραιτωριανοί αστυνομικοί (κουκουλοφόροι και μη) να γνωρίζουν πως οι Έλληνες θα απαιτήσουν, θα ψάξουν και θα βρουν τα ονόματα ενός εκάστου από αυτούς που στηρίζουν την χούντα του ΠΑΣΟΚ και θα τους επιβληθούν ποινές συμμετεχόντων σε στρατό κατοχής
  • Ο Παπανδρέου πήρε απόφαση να αιματοκυλίσει την πλατεία Συντάγματος και τα ΜΑΤ εκτελούν πιστά τις εντολές του, μαζί παρακρατικούς που θρέφονται από τις υπηρεσίες του κυρίου Μπίκα
  • Το παρακράτος του Παπανδρέου χτυπάει αλύπητα την Ελληνική Δημοκρατία
  • Θέλουν νεκρούς! - Το υπέρτατο όπλο τρομοκράτησης των πολιτών
Είναι σαφές πλέον, τόσο από την κίνηση των 300 γνωστών-αγνώστων κουκουλοφόρων προβοκατόρων, όσο και με την εντολές απλώς ... κατευνασμού τους που έχει λάβει η αστυνομία, η οποία παρά το γεγονός ότι διαθέτει όλα τα μέσα δεν κινείται ενεργητικά προς σύλληψή τους, ότι κάποιοι θέλουν νεκρούς για να ανακοπεί το κύμα ξεσηκωμού στη χώρα κατά της τρόϊκας και της κυβέρνησης.

Θέλουν να επαναληφθεί αυτό που έγινε πέρσι στην Marfin με τους τρεις θανάτους υπαλλήλων της (και ένα έμβρυο στη κοιλιά της μάνας του) από ασφυξία και από τότε "πάγωσαν" οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας επί ένα χρόνο. Επιζητούν νεκρούς χωρίς καμία αναστολή. Άλλωστε, το δήλωσε και χθες ο Θ. Πάγκαλος στη Βουλή: "Θέλετε να γίνουμε Αργεντινή που είχε 42 νεκρούς στο Μπουένος Άϊρες σε 3 ημέρες;"

Η τακτική της κατατρομοκράτησης των πολιτών για να μείνουν στα σπίτια τους και των βουλευτών για να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο είναι αυτή που κυριαρχεί αυτή την στιγμή

Σήμερα, τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε, όταν ξαφνικά στις 13:40 επί της οδού Όθωνος 10, έξω από το Costa Coffee, όταν δεκάδες διαδηλωτές απέκλεισαν τον χώρο, απομονώντας κουκουλοφόρους που είχαν καμία απολύτως σχέση με τους συγκεντρωμένους. Αμέσως δημιουργήθηκε ένταση, ενώ άτομα εκτόξευσαν μπουκάλια και καδρόνια μπροστά στην είσοδο του Μετρό.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, ένας πολίτης τραυματίστηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο τραυματίας είναι μαχαιρωμένος.

Τραυματίστηκαν επίσης τρεις αστυνομικοί από ρίψη πετρών, οι οποίοι παρελήφθησαν από ασθενοφόρο.

Ξαφνικά από όλες τις οδούς που οδηγούν στο Σύνταγμα, ξεπετάχθηκαν κουκουλοφόροι οπλισμένοι με βόμβες μολότοφ! Πως είναι δυνατόν; Κινούνται από τα σπίτια τους με βόμβες μολότοφ; Μήπως τις είχαν προαποθηκευμένες στους δρόμους περί την πλατεία Συντάγματος; Φυσικά και αυτό έγινε, όπως επίσης υπήρχαν προαποθηκευμένα και άλλα όπλα, όπως αιχμηρά ξύλα, λοστοί, κοντάρια, βαριοπούλες κλπ.

Εκτός και αν νομίζει κανείς ότι όλα αυτά τα έφεραν από το σπίτι τους ή από τα κουβαλούσαν από την πλατεία Εξαρχείων. Κανονικό οργανωμένο επιχειρησιακό σχέδιο με έντονα τα στοιχεία της λογιστικής υποστήριξης και της διοικητικής μέριμνας. Ρεπόρτερ του defencenet.gr κατέγραψαν τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, όπου ζευγάρια κουκουλοφόρων πήγαιναν σε συγκεκριμένες κρύπτες, άνοιγαν τα καπάκια και έβγαζαν από μέσα προαποθηκεμένες βόμβες μολότοφ.

Στις 14:00, οι αστυνομικές δυνάμεις προωθήθηκαν στην οδό Φιλελλήνων και προχώρησαν στη ρίψη χημικών αλλά και βομβίδων κρότου-λάμψης, προκειμένου να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους. Εν τω μεταξύ, ομάδες ατόμων, κρατώντας βαριοπούλες, έσπαζαν μάρμαρα και τσιμέντα, πετώντας τα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Παράλληλα, μια άλλη ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε εναντίον του κτηρίου όπου στεγάζεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με τα ΜΑΤ που βρίσκονται στη στοά του Υπουργείου Οικονομικών να απωθούν το πλήθος, κάνοντας ρίψη δακρυγόνων και βομβίδων κρότου-λάμψης.

Επιπλέον, στις φλόγες τυλίχθηκε ένα βαν εταιρείας τηλεοπτικού συνεργείου στην οδό Όθωνος, ενώ φωτιές ξέσπασαν σε κάδους επί του πεζόδρομου στην Ερμού, ενώ νεαροί, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έβαλαν φωτιά στις ομπρέλες των καφενείων που βρίσκονται μέσα στην πλατεία Συντάγματος.

"Σφαλιάρα" ΓΕΕΘΑ σε Πάγκαλο: "Δεν εκτελούμε παράνομες εντολές"!

Posted: 29 Jun 2011 03:23 AM PDT

«Κόκκινο» ανάβουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα σχέδια της κυβέρνησης που εκφράζονται δια του αντιπροέδρου της, Θεόδωρου Πάγκαλου, που τις προορίζουν να υπερασπίσουν τις ... τράπεζες, όπως δήλωσε στην ισπανική εφημερία «Ελ Μούντο» σε περίπτωση που ξεσπάσουν ταραχές μετά από ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας, σε περίπτωση που δεν θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο και δεν θα λάβουμε την 5η δόση του δανείου των 110 δις. ευρώ.
Και μάλιστα πέρα από τις αρχικές του δηλώσεις χθες στην Βουλή υπαινίχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα μπορούσαν ακόμα και να στρέψουν ....
τα όπλα τους κατά των Ελλήνων πολιτών, όπως συνέβη στην Αργεντινή με αποτέλεσμα 42 νεκρούς.

Σε δήλωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) προς το defencenet.gr ξεκαθαρίζεται ότι «Εκτελούμε μόνο τις εντολές που προβλέπονται και ορίζονται από το Σύνταγμα στο οποίο έχουμε ορκιστεί πίστη και αφοσίωση».

Το ερώτημα του defencenet.gr προς το ΓΕΕΘΑ, ήταν συγκεκριμένο: «Τι θα πράξουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση που λάβουν εντολή από την πολιτική ηγεσία να επιχειρήσουν στο εσωτερικό της χώρας σε αποστολές καταστολής, ένα ενδεχόμενο το οποίο άφησε ανοικτό ο άντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος;»

Και η απάντηση δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρανόησης. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να πειθαρχήσουν σε καμία πολιτική εντολή της οποίας το περιεχόμενο θα είναι αντίθετο με όσα ορίζει το Σύνταγμα της χώρας και ο ρόλος για το οποίο προορίζονται που είναι ένας και μοναδικός: Η υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας και των δικαιωμάτων της χώρας σε γη αέρα και θάλασσα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ στο ερώτημα του defencenet.gr

«Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια εντολή γιατί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν συγκεκριμένο ρόλο, ο οποίος περιγράφεται με ακρίβεια στο Σύνταγμα, κάτι που τόνισε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μόλις εχθες.

Δεν μπορούν να δεχθούν να εκτελέσουν διαταγές οι οποίες εντολές βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τον υπέρτατο νόμο της χώρας, του Συντάγματος. Αποστολή τους είναι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας έναντι έξωθεν απειλών. Δυνάμεθα να λειτουργούμε αποκλειστικά εντός των ορίων του Συντάγματος».

Τα «αντιπαραγωγικά», όπως τα έχει χαρακτηρίσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλος, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αρνούνται, λοιπόν, να συνταχθούν ακόμα και θεωρητικά στα όποια σχέδια της κυβέρνησης για εμπλοκή τους σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας και να στρέψουν τις κάννες των τανκς κατά Ελλήνων πολιτών.

Πρακτικά, αρνούνται και να συμμετάσχουν στο παιχνίδι του τρόμου που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση εμπλέκοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις, με στόχο την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος που οδηγεί στην εξαθλίωση περισσότερο απ'όλους τα ίδια τα στελέχη των Ε.Δ. που διαβιούν σε επίπεδα κάτω από τα όρια της αξιοπρέπειας, ειδικά τα μέσα και τα κατώτερα στελέχη…

Ενδιαφέρον έχει και η προσέγγιση ανωτάτου αξιωματικού του ΓΕΣ στο θέμα: «Αν μου ζητήσουν να στείλω άρματα για να προστατέψω τράπεζες, θα στείλω, αλλά θα είμαι κι εγώ μέσα και το πρώτο βλήμα θα το ρίξω … στην τράπεζα! Να είστε σίγουροι γι' αυτό!»

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Από τον Πάγκαλο στους μπαχαλάκηδες

Posted: 29 Jun 2011 03:23 AM PDT


Προχθές ο Πάγκαλος μας είπε για τα τανκς
Χθες μίλησε για 40 νεκρούς, όπως στην Αργεντινή
Και σήμερα οι γνωστοί άγνωστοι αλλά καταπράσινοι στο βάθος μπαχαλάκηδες προσπαθούν με καδρόνια και μολότοφ και με την συνδρομή των χημικών της αστυνομίας να διώξουν τον κόσμο από την πλατεία.
Είναι όλα τόσο προφανή, τόσο ευτελιστικά πλέον
Ντροπή !!!
Και όλοι στο Σύνταγμα το βράδυ και αύριο. Τι άλλο θα μας κάνουν;

πηγη

Ε. Μενεγάκη: "Μάγεψε" όλο το νησί με το σώμα της! Δείτε φωτογραφίες...

Posted: 29 Jun 2011 03:24 AM PDT

Εντυπωσιακή όπως πάντα, η δημοφιλής παρουσιάστρια έκανε όλα τα βλέμματα, αντρικά και γυναικεία να καρφώνονται πάνω της. Ειδικά, η εμφάνισή της με μαγιό στον Άγιο Προκόπιο, ήταν "όλα τα λεφτά"!

Ο φωτογραφικός φακός του "ΟΚ!" αποθανάτισε την Ελένη Μενεγάκη ενώ έκανε το μπάνιο της στην παραλία, κοντά στο συγκρότημα Naxion Suites όπου διέμενε. Ευδιάθετη και χαλαρή, η Ελένη κολύμπησε μαζί με τις κόρες της, Λάουρα και Βαλέρια, που βρίσκονταν στο νησί.


ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε τροχαίο στην επαρχιακή οδό Γαστούνη - Παλαιοχωρι

Posted: 29 Jun 2011 03:21 AM PDT

Ραντεβού με το θάνατο είχε χθες το απόγευμα ένας 58χρονος από την Αλβανία, μόνιμος κάτοικος Γαστούνης, που άφησε την τελευταία του πνοή σε... τροχαίο στην επαρχιακή οδό Γαστούνης- Παλαιοχωρίου, ενώ στο ίδιο τροχαίο τραυματίστηκε ένας ομοεθνής του 34 ετών.

Ο 58χρονος Βλαντιμίρ Μενίκου άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο και η είδηση του θανάτου του διαδόθηκε αστραπιαία στη Γαστούνη και σκόρπισε θλίψη, καθώς ο 58χρονος διατηρούσε καφενείο για αλλοδαπούς στο κέντρο της πόλης και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Προσέκρουσε στο αγροτικό
Η ώρα ήταν 8:15 χθες το απόγευμα, όταν οι δείκτες του ρολογιού σταμάτησαν για πάντα για τον 58χρονο, πατέρα τριών γιών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Γαστούνης που έχει επιληφθεί της υπόθεσης, μηχανή και αυτοκίνητο που ενεπλάκησαν στο τροχαίο είχαν την ίδια κατεύθυνση.

Το ΙΧ αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 65χρονος Δημήτρης Αντωνιάδης από τη Γαστούνη, είχε κατεύθυνση από Γαστούνη προς Παλαιοχώρι και όπως ανέφερε ο οδηγός του μιλώντας στην εφημερίδα ?Πατρίς? αλλά και σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς, την ώρα που κατευθυνόταν προς Παλαιοχώρι, είδε ξαφνικά πίσω του μία μηχανή μεγάλου κυβισμού. Ο ίδιος δεν πρόλαβε να κάνει πολλά πράγματα, επεχείρησε να πάει το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου, ωστόσο μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα η μηχανή προσέκρουσε στο πίσω μέρος του οχήματος και εκσφενδονίστηκε στον αέρα.

Χουντικό ΣΚΑΙ

Posted: 29 Jun 2011 03:20 AM PDT

Αυτοί στο ΣΚΑΙ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.Μετά τον Πάγκαλο και τα Τανκς τώρα γράφεις μύνημα στο Facebook και το φιλτράρουν και ότι είναι αντίθετο απο το μνημόνιο δεν το εμφανίζουν.
Αυτό ξεπερνάει και πρακτικές Χούντας παιδιά που ζούμε ξυπνήστε καταλύουν την δημοκρατία αυτοι που κυβερνούν μαζί με τα ΜΜΕ πρέπει να αντιδράσουμε όλοι τώρα.

23ο ΑΤΤΙΚΟ RALLY SPRINT RONDE 2011

Posted: 29 Jun 2011 03:18 AM PDT

Οι μέρες που θα αναβιώσει το γνωστό από το παρελθόν, ΑΤΤΙΚΟ RALLY από την «νέα» Α.Λ.Α. έφτασαν.

Την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 10:00΄, θα πάρει εκκίνηση το 1ο αυτοκίνητο για την 1η από τις 3 προσπάθειες του.

Το 23ο ΑΤΤΙΚΟ RALLY SPRINT RONDE στην γνωστή ειδική της «Μαυροσουβάλας», από τις τελευταίες εντός Αττικής, όλα έχουν μπει στην προβλεπόμενη θέση.

Ο Δήμος Ωρωπού, αρωγός της εκδήλωσης, έχει βοηθήσει τα μέγιστα στο να βρίσκεται η διαδρομή σε άψογη κατάσταση.

Η S E A J E T S του αγωνιζόμενου Μάριου Ηλιόπουλου, επίσης βοηθά την προσπάθεια της Λέσχης μας για τον συγκεκριμένο αγώνα.

Η οργανωτική επιτροπή έχει υπερβεί εαυτούς ώστε όλα να είναι άψογα και ασφαλή για πληρώματα και θεατές.
Τα πληρώματα θα απολαύουν έναν αγώνα σχεδόν μοναδικό.

Οι θεατές θα βρίσκονται σε οριοθετημένα ασφαλή σημεία, με ορατότητα σε μεγάλα κομμάτια της ειδικής.

Στον χώρο του service park θα υπάρχουν εκπλήξεις!

Μετά την ολοκλήρωση των 3 σκελών του αγώνα, ΟΛΟΙ θα μπορέσουν να απολαύουν μια βουτιά στην πεντακάθαρη θάλασσα του Ωρωπού, αλλά και ένα δροσερό ποτό στο beach bar RED που βρίσκεται απέναντι από τον χώρο του sevice park.

Πρόθεση όλων των εμπλεκόμενων είναι το 23ο ΑΤΤΙΚΟ RALLY SPRINT RONDE να περάσει στην ιστορία σαν μια καλοκαιρινή γιορτή μηχανοκινήτου αθλητισμού κάτω από τον Αττικό καυτό Ήλιο.

Ο τεχνικός έλεγχος των συμμετεχόντων θα διενεργηθεί στις εγκαταστάσεις της Mr KTEO στην οδό Μπιχάκη 30 στον Α.Ι. ΡΕΝΤΗ την Τετάρτη 29 Ιουνίου από 17:00΄ έως 20:00΄ .

Οι συμμετοχές κλείνουν την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 20:00΄

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία της λέσχης Α.Λ.Α. Κηφισίας & Βολανάκη 3
στo τηλέφωνο 210 6923180, fax 210 6923135
και στο www.ala-racingclub.gr

Εννέα νέοι από τα Βαλκάνια ένωσαν τα χέρια τους για να μάθουν ο ένας τον άλλον

Posted: 29 Jun 2011 03:16 AM PDT

Ο Ιγκορ από την Ιταλία, η Ανέλια από τη Βουλγαρία, η Μόνικα από τη Ρουμανία, ο Αμπερ από τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, η Αντέλα από την Αλβανία, η Βασιλική, η Ντίνα, ο Κωνσταντίνος και η Βερονίκη από την Ελλάδα είναι μέλη της οργάνωσης... Balkans Beyond Borders (Βαλκάνιοι πέρα από τα Σύνορα). Βασικός σκοπός τους είναι η διαβαλκανική συνεργασία. Είναι νέοι, γύρω στα 30, και παρ' όλο που ζουν χιλιόμετρα μακριά και τους χωρίζουν εθνικά σύνορα, επικοινωνούν μέσω των προβληματισμών και των ανησυχιών τους. Η Βασιλική Μαλτάσογλου, μια από τους εννέα, λέει σχετικά:"Οι νέοι που ζουν στα Βαλκάνια βρίσκουν τελικά πολλές ομοιότητες. Αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι η μεγάλη ιστορία που κουβαλάμε όλοι εμείς οι νέοι της περιοχής των Βαλκανίων. Εμείς θέλουμε όλα αυτά να τα ανακαλύψουμε και να τα φέρουμε σε ένα άλλο επίπεδο συνεργασίας. Με ποιον τρόπο; Παρ' όλο που τα περισσότερα μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης είναι απόφοιτοι πανεπιστημιακών σχολών, με ειδίκευση στις σπουδές στα οικονομικά ή στις διεθνείς σχέσεις, αποφάσισαν να φέρουν κοντά τους νέους από τα Βαλκάνια μέσα από τον κινηματογράφο".

Νοοτροπία Έλληνα

Posted: 29 Jun 2011 03:14 AM PDT

Ειμαι ξενοδοχοϋπάλληλος μια δεκαπενταετια. Θα σας περιγραψω αφιξη (check in) Έλληνα πελατη. Οι συναδελφοι που θα το διαβασουν θα γελασουν, γιατι το εχουν συναντησει.
Οι υπολοιποι θα καταλάβετε τι εστι Έλληνας πελάτης ξενοδοχειου 5 αστερων, δηλαδη μιλαμε για πλουσιου ή νεόπλουτους (η πλειονοτητα). Ωρα 07:00 αυτοκινητο τζιπ μάρκας πορσε σταματαει ακριβώς εξω απο την πορτα της κεντρικής εισοδου. Κατεβαινει ο Ελληναρας με την σαγιοναρα και έρχεται στην reception. Οπου (π) πελάτης, οπου (υ) υπάλληλος. Υ.Καλημερα σας καλώς ηρθατε. Π. μμμμ. εχω κλεισει ενα δωματιο στο ονομα ταδε. Υ. Μισο λεπτο να κοιταξω. Μαλιστα, υπαρχει αλλα αυτη την στιγμη το δωματιο ειναι κατειλημμένο. Το check out ειναι στις 12:00 και το check in στις 14:00. Π.ποιο? Εγω τωρα ηρθα τι να κανω, αφου το ξερατε (αρχιζει και φορτωνει). Ειναι βεβαια περιττο να του εξηγησουμε περι check in - check out, γιατι απλα δεν καταλαβαινει. Η γυναικα του εν τω μεταξυ εχει αρχισει να κατεβαζει σακουλες και σακουλάκια απο το αμαξι. Για να μην μακρυγορω, αφου βρουμε τροπο να τον ικανοποιησουμε, του λεμε οτι πρεπει να συμπληρωσει το registration. Αρχιζουμε...Υ.Το ονομα σας παρακαλω?. Π Αφου το εχετε. Υ Ημ.γεννησης παρακαλω; Π αστο. Υ. αρ.ταυτοτητας παρακαλω; Π. Τωρα την θες? Την εχω στο αμάξι, θα στην φερω μετα (δεν την φερνει ποτε). Υ. Το ονοματεπονυμο της γυναικας σας παρακαλω? Π.τι το θες? Φτανουν αυτα. Αυτη ειναι μια αφιξη ενος Ελληνα πελατη σε 5αστερο ξενοδοχειο. Την επομενη ημερα παει για πρωινο στο εστιατοριο, ενω εχει οτι μπορει να φανταστει ανθρωπος αυτος με υφος πρωθυπουργου θα πει στον σερβιτορο. Ρε παλληκαρι κανενα φραπεδακι θα μας φτιαξεις? Τα περιστατικα με Ελληνες πελατες δεν εχουν τελειωμο. Θεωρουμαστε βασει στατιστικων απο τους χειροτερους πελατες στην Ευρωπη σε τροπους, και ειμαστε. Απο την παραπανω ιστορια εξαιρουνται παρα πολλοι Ελληνες πελατες που δυστυχως ειναι η μεινοτητα. Παρτε λοιπον την νοοτροπια του προηγουμενου πελατη, γενικοποιηστε την και θα καταλαβουμε ολοι γιατι εχουμε φτασει εδω. Οι πολιτικοι ισως κλεβουν πολλα και τους βριζουμε, αλλα και εσυ που διαβαζεις τωρα, ναι εσυ σε εσενα το λεω οταν περισσεψε καποτε ενα 5ευρω απο το ταμειο του μαγαζιου ή της επιχειρησης που δουλευες το πηρες. Η νοοτροπια, φιλοι μου, η νοοτροπια...

Αν πετύχει το ελληνικό πείραμα

Posted: 29 Jun 2011 03:11 AM PDT

Χθες το πρωί τα αγγλικά κανάλια στα δικά τους πρωϊνάδικα είχαν συνεντεύξεις από οικονομολόγους και πολιτικούς, οι οποίοι όλοι ανεξαιρέτως έλεγαν... ότι το μεσοπρόθεσμο που προσπαθούν να εφαρμόσουν στην Ελλάδα, δεν βγαίνει, ότι ο ΄Ελληνας πρωθυπουργός είναι επικίνδυνος και προέτρεπαν την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση ούτε λίγο ούτε πολύ να τον καταργήσει, φοβούμενοι ότι αν επιτύχει το ελληνικό πείραμα που διεξάγεται στην Ελλάδα από κάποιες δυνάμεις, θα μεταφερθεί και στις χώρες τους, ΑΝ ΠΕΤΥΧΕΙ. Είναι τυχαίο που στις δικές μας ειδήσεις τίποτε από όλα αυτά που συζητούνται στο εξωτερικό δεν αναφέρεται? Είναι τυχαίοι οι εκβιασμοί που γίνονται στον λαό προκειμένου να σκύψει το κεφάλι και να αποδεχτεί το ξεπούλημα της χώρα του?

Κύριοι βουλευτές, μετά την ονομαστική ψηφοφορία αναρωτιέμαι όχι πώς θα κυκλοφορείτε, γιατί αυτό θα είναι αδύνατον, αλλά πώς θα πάτε μεθαύριο να ψηφίσετε τους εαυτούς σας που θα σας περιμένουν οι ψηφοφόροι να σας δείρουν.

Tα δικαιωματά μας, σε περίπτωση αυτόφωρης διαδικασίας σύλληψης

Posted: 29 Jun 2011 03:09 AM PDT

Γράφει ο Χρήστος Ηλ. Τσίχλης, Δικηγόρος Αθηνών
Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθ. 242 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, έχουμε αυτόφωρο έγκλημα, εφόσον σε κάθε περίπτωση δεν έχει περάσει ολόκληρη η...
επόμενη μέρα από τη διάπραξη του εγκλήματος και συντρέχει μία από τις εξής περιπτώσεις:

1. Το έγκλημα είναι εν τω πράττεσθαι, δηλαδή όταν ο δράστης συλλαμβάνεται αμέσως τη στιγμή εκείνη, που διαπράττει την αξιόποινη πράξη.

2. Όταν ο δράστης έχει ήδη ολοκληρώσει την πράξη του, αλλά σε πρόσφατο χρόνο. Αναφέρονται ενδεικτικά (που σημαίνει ότι και άλλες περιπτώσεις υπάγονται εδώ) στην παραπάνω σχετική διάταξη ιδίως:

α) η αμέσως, μετά την τέλεση της πράξης, καταδίωξη του δράστη από τη δημόσια δύναμη, ή από τον παθόντα ή με δημόσια κραυγή,

β) η σύλληψη - οπουδήποτε - του δράστη, που φέρει αντικείμενα ή ίχνη από τα οποία συμπεραίνεται ως πολύ πιθανόν ότι αυτός διέπραξε το έγκλημα, πριν από λίγη ώρα.

Β. Χρονκά όρια αυτόφωρου.

Τα χρονικά όρια του αυτόφωρου αρχίζουν από της στιγμής της τέλεσης της αξιόποινης πράξης και εκπνέουν με τη παρέλευση ολόκληρης της επόμενης μέρας (12η ώρα βραδυνή), η οποία (επόμενη μέρα) κατά τη κρατούσα και ορθότερη πρέπει να υπολογίζεται από μεσονύκτιο της μέρας που ετελέσθη η πράξη, σε μεσονύκτιο (12η ώρα βραδυνή) της επόμενης μέρας, που αποτελεί και ακριβές σημείο εκπνοής του χρονικού ορίου του αυτοφώρου. Συνεπώς μπορεί να υπάρξει ανώτατο χρονικό όριο αυτοφώρου έως και 48 ώρες (για ακρίβεια 47 ώρες και 59 πρώτα λεπτά) π.χ. αν η αξιόποινη τελέσθηκε την 0 και 1' ώρα σήμερα, η διάρκεια του αυτόφωρου θα είναι κατ ανώτατο χρονικό όριο 47 ώρες και 59 πρώτα λεπτά. Πρακτική συνέπεια της παρελεύσεως του χρόνου του αυτοφώρου είναι ότι κανένας κατά το νόμο δεν μπορεί να συλληφθεί ως δράστης αυτοφώρου (δηλ. χωρίς κοινοποίηση νόμιμου δικαστικού εντάλματος).
Σε πλημμελήματα που είναι τα πραγματικά περιστατικά ξεκάθαρα και ο δράστης έχει συλληφθεί μέχρι το πέρας της επόμενης ημέρας από την τέλεση της πράξης ακολουθείται η διαδικασία του αυτοφώρου, η υπόθεση εισάγεται δηλαδή χωρίς προδικασία απευθείας στο Αυτόφωρο Μονομελές ή Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Η ΚΡΙΣΗ ΠΕΡΙ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ: Πρέπει να σημειωθεί ότι ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών κρίνει σε κάθε περίπτωση για το αν υπάρχει ή όχι αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, αφού ο νόμος του δίδει το δικαίωμα έκδοσης εντάλματος σύλληψης κατά του διωκόμενου δράστη του επ αυτοφώρου εγκλήματος (άρθ. 275 παρ 3 ΚΠοινΔ), μέσα στα νόμιμα χρονικά όρια του αυτόφωρου.

Στα επ αυτοφώρω εγκλήματα που διώκονται κατ έγκληση (δηλ. σε εκείνα που απαιτείται καταγγελία του παθόντος, προκειμένου ν ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του δράστη) απαγορεύεται η σύλληψη του επ αυτοφώρω δράστη, αν δεν προηγηθεί η κατά νόμον (άρθ. 275 παρ 2 ΚΠοινΔ) υποβολή έγκλησης του παθόντος εντός του χρόνου που διαρκεί το αυτόφωρο.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ:
Μπορεί να συλληφθούμε και να οδηγηθούμε στο αστυνομικό τμήμα κάτω απ την δικαιολογία ότι έχει διαπραχτεί κάποιο αυτόφωρο έγκλημα. Όταν η αθωότητα μας είναι φανερή,διαμαρτυρόμαστε έντονα.

Στο τμήμα δίνουμε μόνο τα στοιχεία μας και αρνούμαστε να απαντήσουμε σε άλλες ερωτήσεις ... βιογραφικά, κατάσταση κατηγορουμένου κ.λ.π ή να τις υπογράψουμε. Αρνούμαστε να δώσουμε δείγμα γραφικού χαρακτήρα.

Μετά από αυτά,απαιτούμε να μας αφήσουν ελεύθερους και αν όχι,να μας δηλωθεί ότι είμαστε κατηγορούμενοι. Εάν είμαστε κατηγορούμενοι, υπογραφούμε την έκθεση σύλληψης αφού βεβαιωθούμε ότι σ αυτή γράφεται η ακριβής ώρα σύλληψης.

Κατόπιν απαιτούμε να τηλεφωνήσουμε σε συγγενείς μας και στον δικηγόρο μας. Αρνούμαοτε σταθερά οποιαδήποτε συζήτηση, κατάθεση κλπ, προτού επικοινωνήσουμε με το δικηγόρο μας.

Η αστυνομία συχνά κάνει προανάκριση, και χωρίς εισαγγελική παραγγελία. Το να αρνηθούμε να απαντήσουμε σαν κατηγορούμενοι στην αστυνομική ανάκριση δεν είναι αδίκημα.

Μπορούμε να καταθέσουμε μόνο με τη φράση αρνούμαι τις κατηγορίες και να το υπογράψουμε ακόμα και αν δεν παρίσταται ο δικηγόρος μας.

Αμέσως ή το πολύ σε 24 ώρες πρέπει να οδηγηθούμε στον εισαγγελέα.

Αν τώρα περάσει το 24ωρο και δεν έχουμε πάει στον εισαγγελέα, διαμαρτυρόμαστε έντονα και απαιτούμε σύμφωνα με το Σύνταγμα να μας αφήσουν ελευθέρους. Μόνο στην περίπτωση που ο τόπος σύλληψης δεν ανήκει στην έδρα του εισαγγελέα, μπορεί να παραταθεί το 24ωρο, και πάντα όχι περισσότερο από τον αναγκαίο χρόνο για την μεταφορά του κρατούμενου. Η παραβίαση αυτών των προθεσμιών είναι ποινικό αδίκημα για τους υπεύθυνους αστυνομικούς, οπότε μπορούμε να τους μηνύσουμε.

Αν μας οδηγήσουν στον εισαγγελέα, πέραν του 24ώρου, διαμαρτυρόμαστε και εδώ έντονα, απαιτούμε να αφεθούμε ελεύθεροι, και με τον δικηγόρο μας υποβάλλουμε ένσταση.

Αν οδηγηθούμε εμπρόθεσμα, ο εισαγγελέας αποφασίζει αν θα ασκήσει δίωξη ή όχι.

Από τη στιγμή που ο εισαγγελέας μας απαγγείλει την κατηγορία, μπορεί:
(α) ή να μας αφήσει ελεύθερους, και να προσδιορίσει ρητή δικάσιμο
(β) ή να μας παραπέμψει στο αυτόφωρο δικαστήριο (άμεσα ή το αργότερο σε 24 ώρες)
(γ) ή να διατάξει συμπλήρωση της προανάκρισης στο αστυνομικό τμήμα (οπότε ζητούμε να αφεθούμε προσωρινά ελεύθεροι)
(δ) ή τέλος αν θεωρήσει ελλιπή τα στοιχεία, να μας παραπέμψει στον ανακριτή για κυρία ανάκριση (άμεσα), οπότε λήγει και η συνοπτική διαδικασία του αυτόφωρου.

Τώρα στο αυτόφωρο Δικαστήριο, μπορούμε να ζητήσουμε τριήμερη αναβολή (το δικαστήριο τη δίνει υποχρεωτικά). Ακόμα το δικαστήριο αποφασίζει για τη συνέχιση ή μη της κράτησης.

Στον ανακριτή πάλι μπορούμε να ζητήσουμε τριήμερη (τουλάχιστον) προθεσμία για να απολογηθούμε (που μας δίνεται υποχρεωτικά). Μέχρι την απολογία μπορεί να αφεθούμε προσωρινά ελεύθεροι. Μετά την απολογία στον ανακριτή, ο ανακριτής πρέπει άμεσα ή το πολύ σε 24 ώρες σε συνεργασία με τον εισαγγελέα είτε να εκδώσει ένταλμα προφυλάκισης στα αδικήματα που ο νόμος το επιτρέπει, είτε να μας αφήσει ελεύθερους (και να παραπέμψει την υπόθεση σε Δικαστικό Συμβούλιο).

Επικίνδυνες καταστάσεις

Posted: 29 Jun 2011 03:06 AM PDT

Πριν μερικές μέρες μία από τις ενώσεις αποστράτων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, η ΑΝΕΑΕΔ, εξέδωσε μία ανοικτή επιστολή προς τους...
επικεφαλείς της εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας, τους τρεις πυλώνες της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Με την επιστολή αυτή οι απόστρατοι αυτής της ένωσης :
· Στιγμάτιζαν τη διαχρονική πολιτική που οδήγησε σταδιακά τον Ελληνικό Λαό στην υποθήκευση της χώρας και του μέλλοντος των νέων του,
· Δήλωναν τη συμπαράστασή τους στους Έλληνες που διεκδικούν την χαμένη τους αξιοπρέπεια στις πλατείες,
· Διατύπωναν τις αμφιβολίες που έχουν, μαζί με τους διαμαρτυρόμενους Έλληνες, για τη συνταγματικότητα των πολιτικών επιλογών προς αντιμετώπιση της κρίσης,
· Διατύπωναν με σαφήνεια την προσήλωσή τους στο Σύνταγμα και την πρόθεσή τους να το προστατεύσουν, οδηγώντας όσους το καταστρατηγούν στη Δικαιοσύνη και τέλος
· Προέτρεπαν τους εν ενεργεία συναδέλφους τους να μη δεχθούν να χρησιμοποιηθούν σε καμία ενέργεια που θα είναι αντίθετη με τις Συνταγματικές επιταγές.

Ανησυχία και αιφνιδιασμός διαφόρων κύκλων για την ενέργεια, που πράγματι υπερέβη τα εσκαμμένα.

ΜΑ ΠΩΣ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ;;;!!!
ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ;;;!!!
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ;;;!!!
ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ;;;!!!
ΚΑΙ ΤΙ ΥΠΟΝΟΟΥΝ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΝΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΌ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ;;;!!!

Και το τελικό ερώτημα : ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ;;;
Αυτή η ανησυχία εκφράστηκε από τον ΥΕΘΑ κ. Μπεγλίτη την επομένη στη Βουλή, όπου κατά την ομιλία του χαρακτήρισε την προτροπή προς τους εν ενεργεία συναδέλφους για ετοιμότητα και πίστη στο Σύνταγμα ως ενέργεια που πρέπει ν' αντιμετωπισθεί σαν «ανησυχητική». Κατηγόρησε τους συναδέλφους ότι επηρεάζουν αρνητικά το αίσθημα ασφαλείας του Ελληνικού Λαού για να εξυπηρετήσουν συντεχνιακά συμφέροντα. Κατηγόρησε επίσης και την αντιπολίτευση για καθοδήγηση των στελεχών αυτών και μίλησε για ομφάλιο λώρο που συνδέει τους απόστρατους με κομματικούς μηχανισμούς και που πρέπει να κοπεί. Δεν αναλογίστηκε ούτε στο ελάχιστο για το ενδεχόμενο λανθασμένων επιλογών της Πολιτείας, που έφεραν τους Αξιωματικούς στο σημείο να γράψουν αυτή την επιστολή!

Δεν θα σχολιάσω τα ερωτήματα, που πιθανολογώ ότι δημιούργησε η επιστολή και προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Υπουργού. Είμαι στρατιώτης και όχι πολιτικός.

Θα πω όμως απερίφραστα τα εξής :
Ο Μικρασιάτης πρόσφυγας και βιοπαλαιστής πατέρας μου από μικρό με δίδαξε με το παράδειγμά του να σέβομαι τον εαυτό μου, να σέβομαι και να τιμώ τους ανθρώπους γύρω μου και να έχω την Πατρίδα μου και την οικογένειά μου πάνω ακόμα και από τη ζωή μου.

Τα ίδια με δίδαξαν και οι εκπαιδευτές μου στο Στρατό. Και επιπλέον ότι σαν Διοικητής σε οποιοδήποτε επίπεδο Διοικήσεως θα πρέπει :

· Κύριο και αυστηρά προσωπικό μέλημά μου να έχω το ηθικό των ανδρών, με τους οποίους θα κληθώ να εκτελέσω την αποστολή μου.

· Να τους τιμώ, να τους σέβομαι και να καταλογίζω κάθε επιτυχία της ομαδικής μας προσπάθειας σε κείνους και κάθε αποτυχία σε μένα.

· Σε περίπτωση αποτυχίας να αναλαμβάνω ευθαρσώς τις ευθύνες μου και όχι να προσπαθώ να τις μεταβιβάσω, ειδικά σε υφισταμένους μου, και να ψάχνω τις αιτίες, ξεκινώντας πάντα από το τι δεν έκανα καλά εγώ, για να μη το επαναλάβω.

Αυτές είναι οι αρχές με τις οποίες γαλουχήθηκα και υπηρέτησα εύορκα την Πατρίδα. Είναι οι αρχές πάνω στις οποίες χτίζεται η προσωπικότητα του Έλληνα Αξιωματικού. Είναι οι αρχές που τον κάνουν να ξεχωρίζει σε ό,τι κάνει μέσα ή έξω από την Πατρίδα στην ενέργεια ή στην αποστρατεία του. Είναι οι αρχές με τις οποίες ζει μέχρι να κάνει το τελευταίο του ταξίδι τυλιγμένος στη γαλανόλευκη, τον μόνο «ομφάλιο λώρο» που τον συνδέει μόνο με τον Κώδικα Τιμής του Έλληνα Στρατιώτη και που κόβεται μόνο εκείνη την ύστατη ώρα και παραδίδεται στην οικογένειά του.

Άνθρωποι με τέτοιες αρχές θεωρώ ότι έγραψαν αυτή την επίμαχη επιστολή, σε μία προσπάθεια να πουν επιτέλους ελεύθερα αυτά που κάθε Έλληνας λέει και να δηλώσουν μαζί με όλους τους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες τους την ανησυχία αλλά και την αποφασιστικότητά τους για τη διεκδίκηση της αξιοπρέπειάς τους και του μέλλοντος των παιδιών τους.

Αλλά αυτό, κατά τον κ. Υπουργό, είναι ανησυχητικό και επικίνδυνο.
Αυτό βρήκε να πεί !!!
Δείχνοντας με τον πλέον εύγλωττο τρόπο πόσο οι αρχές του απέχουν από τις αρχές του περιβάλλοντος, του οποίου καλείται να ηγηθεί. Δείχνοντας με τον πλέον εύγλωττο τρόπο πόσο λίγο γνωρίζει, τιμά και σέβεται τους άνδρες, στους οποίους η Πολιτεία τον έταξε πολιτικό προϊστάμενο.

Αυτό είναι το επικίνδυνο !
Επειδή έτσι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αποδεκτός από τους άνδρες αυτούς. Και, αν δεν συνειδητοποιήσει γρήγορα το σφάλμα του, θα λειτουργήσει περισσότερο σαν διαχωριστική γραμμή μεταξύ Πολιτείας και ΕΔ, παρά σαν συνδετικός κρίκος, όπως θα έπρεπε.

Και αυτό είναι περισσότερο επικίνδυνο !!!
Και τούτο, επειδή οι καιροί έχουν αλλάξει, ο πολιτικός κόσμος έχει προδώσει τις προσδοκίες του κόσμου που τον εμπιστεύθηκε και οι νέοι μας ψάχνουν με απόγνωση για την ελπίδα. Και είναι επόμενο και τα στελέχη των ΕΔ, παραδοσιακοί Έλληνες οικογενειάρχες στη συντριπτική τους πλειοψηφία, να σπάνε ταμπού, να ξεπερνούν αγκυλώσεις, και να κρίνουν την εξουσία σαν ελεύθεροι άνθρωποι, όπως όλοι οι Έλληνες.

Και δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένοι ν' ανέχονται πλέον ούτε αυτό τον προσβλητικό τρόπο αντιμετώπισής τους από την Πολιτεία ούτε τη «βολική» απομόνωσή τους από τον υπόλοιπο Ελληνικό Λαό, αφού είναι αναπόσπαστο κομμάτι του, αλλά ούτε και τον αποκλεισμό τους από τα δρώμενα της κοινωνίας μας.

Συνειδητοποιούν ότι η θέση τους είναι δίπλα στο δοκιμαζόμενο Ελληνικό Λαό και ότι αυτό πρέπει ο Λαός αυτός να το ξέρει, για να μπορεί να διεκδικήσει τα δίκαιά του και να προστατεύσει τη Δημοκρατία, χωρίς να φοβάται τα νώτα του.

Και αυτό είναι πράγματι πολύ επικίνδυνο !!!
Το ερώτημα είναι: Για ποιούς;

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....

Posted: 29 Jun 2011 03:02 AM PDT

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....


Γέμισε με σκουπίδια η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη

Posted: 29 Jun 2011 01:11 AM PDT

Λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στις τοπικές αυτοδιοικήσεις στην 48ωρη γενική απεργία, το πρόβλημα με τα σκουπίδια εντείνεται…


Τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη οι ΧΥΤΑ είναι κλειστοί και τα απορριμματοφόρα δεν μπορούν να ξεφορτώσουν με αποτέλεσμα οι κάδοι να είναι γεμάτοι, κάνοντας αφόρητη την ατμόσφαιρα. Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ ο δήμος Αθηναίων καλεί όλους τους πολίτες να μην κατεβάζουν στο δρόμο τα σκουπίδια.

Κουγιας - Το παιχνιδι του Μπεου & Τσακογιαννη

Posted: 29 Jun 2011 01:10 AM PDT

Απο την εποχη που ειχε τα Γιαννενα ο Κουγιας ο Μπεος με τον Τσακογιαννη τον ειχανε για το παιχνιδακι τους.!!!! Οταν επαιζε Γιαννενα-Ηλιουπολη και ηθελαν μονο νικη οι πρωτοι για να ανεβουν κατηγορια ειχανε ηδη κανονισει το διδυμο Μπεου Τσακογιαννη ετσι για να του την χαλασουν του Κουγια με 2.000 ευρω!!!...


που δωσανε σε πρεζονι εαν κερδιζαν τα Γιαννενα στο 80 ο λεπτο του αγωνα να μπουκαρει μεσα στον αγωνιστικο χωρο και να χτυπησει τον εποπτη με αποτελεσμα να γινει διακοπη του αγωνα οριστικα και να μηδενιστουν τα Γιαννενα οπως και εγινε!!!! Ετσι απλα .... Ουτε στημενα ματς ουτε τιποτα ,καταπληκτικο ετσι;;;; Τρελλενοτανε ο Κουγιασ πανεξυπνοσ ομωσ οπωσ ειναι τουσ την εστεισε τοσα χρονια και περιμενε ποτε θα τουσ την καρφωσει οπωσ και εγινε!!!!Οποιος θελει ας βγει να το διαψευσει αυτο το περιστατικο οτι δεν εγινε ... Παντως μου εκανε εντυπωση που μεχρι στιγμης δεν εχουνε βγει ονοματα απο Θεσσαλονικη για την υποθεση με τα στημενα και το παρανομο στοιχημα αν και ειναι πολλες οι περιπτωσεις ανθρωπων που καταστραφηκαν απο παρανομα στοιχηματα και εκβιασμους μπραβων ,;;; Τι κανει εδω το παιγνιων ;; Εχασε τα στοιχεια για ανθρωπους που επιασε στο παρελθον για κατι καφε στην ανατολικη πλευρα της πολης οπου διακινουσαν τεραστια μαυρα ποσα απο παρανομο στοιχημα και τα οποια ειναι συμπτωματικα εδω και μια εβδομαδα κλειστα;;;



Αναγνώστης

Καταγγελία για ΔΕΗ Χαλκίδας

Posted: 29 Jun 2011 01:08 AM PDT

Χθές εγινε κλασσικα διακοπη ρευματος στις 3 το μεσημερι. Τους παιρνω τηλεφωνο το σηκωνει ενας τυπος και του λεω..


Τηλεφωνω απο εξω Παναγιτσα δεν εχουμε ρευμα. Μου λεει : τωρα δεν κοπηκε ? Του απανταω ναι τωρα κοπηκε και τον ρωτησα μηπως υπαρχει καποια βλαβη.οχι μου λεει εχουμε απεργια.και μενα τι με νοιαζει του λεω δεν σας πληρωνω καθε τετραμηνο τον λογαριασμο κανονικα ? Και μου λεει : kυριε πληρωνετε οτι καιτε .εχω στοσπιτι του λεω αρρωστο ανθρωπο ο οποιος ειναι με οξυγονο και χρειαζεται ρευμα μια συσκευη και ξερετε τι μου απανταει ?

Δεν με νοιαζει κυριε επρεπε να ειχατε προνοησει να αγορασετε μια γεννητρια οχι μεγαλη μια μικρη !!!!!!!!! Ενταξει με ακουσε ολη η περιοχη απο τα καντηλια και τις παναγιες που πηγαιναν συνεφο. Αυτοι ειναι οι δεητζηδες που εγω σε πληρωνω ρε καραγιοζη αν διαβαζεις την αναρτηση .αλλα ξερεις τι ? Πρεπει να σου ευχηθω να παθει κατι παρομοιο δικος σου ανθρωπος. Να δουμε μετα θα σε νοιαζει η οχι ? Που μας αφησατε χωριζς ρευμα απο τις 3 το μεσημερι μεχρι τις 5.30 το απογευμα !!! Μονο να παιρνετε τις αργιες που δουλευετε 60 ευρω μεροκαματο και να πληρωνετε μειωμενο ρευμα σπιτια σας ξερετε Δεν ανηκω σε καννενα κομμα αλλα παρακαλαω να σας πουλησουν να σας παρει ιδιωτης να δουμε μετα λαμογια αν θα κανετε τετοιες μαγκιες.το νου σας γιατι παιζετε με αθωους ανθρωπους. Να πατε να κοψετε το ρευμα ρε στα σπιτια των 300σιων. Εκαλη κηφισια και οπου αλλου μενουν. Τι χρωσταμε εμεις να κινδυνευει η ζωη μας ? Μια φορα ακομα να ξανακοπει το ρευμα εξω παναγιτσα εχω ερθει εκει που ειστε μαζι με τους υπολοιπους και τρεχατε να κρυφτειτε καραγκιοζηδες



Αναγνώστης

Η στιγμή ακρωτηριασμού του ΜΑΤατζή και οι έρευνες για το κομμένο δάχτυλο [ΒΙΝΤΕΟ]

Posted: 29 Jun 2011 01:02 AM PDT

Αστυνομικός των ΜΑΤ, καθώς έπαιζε με χειροβομβίδα κρότου λάμψης, αυτοακρωτηριάστηκε και έχασε ένα δάχτυλο...



Οι συνάδελφοι του άρχισαν να ψάχνουν για να το βρουν σε απόσταση αναπνοής από τους διαδηλωτές.

Οι πολίτες που μέχρι εκείνη την ώρα έτρωγαν βροχή τα δακρυγόνα από τα ΜΑΤ σαν πληροφορήθηκαν τι είχε συμβεί, όχι μόνο έκαναν εκεχειρία με δική τους πρωτοβουλία αλλά βοήθησαν και στις έρευνες.

Μάλιστα, το ακρωτηριασμένο άκρο βρέθηκε από διαδηλωτή.

Το συμβάν έγινε λίγο μετά τις 23.00 της Τρίτης 28 Ιουνίου.

Στην αρχή του βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τη στιγμή του ακρωτηριασμού. Είναι η έντονη έκρηξη ανάμεσα στη διμοιρία. Στη συνέχεια έχουμε καταγράψει τις έρευνες που έκαναν από κοινού ΜΑΤ και διαδηλωτές για να βρουν το δάχτυλο.


 
 
http://www.tsantiri.gr

Καλλιμάρμαρο: Κλείσανε τους δρόμους οι Αγανακτισμένοι!

Posted: 29 Jun 2011 12:59 AM PDT

Ο συγκεντρωμένος κόσμος κατάφερε να κλείσει την Ερατοσθένους και από την κάτω μεριά την Αρδηττού/Καλλιρόης (κολυμβητήριο).


Οι βο(υ)λευτές αναμένεται να πάνε
στη Βουλή μετά τις 12, ο καθένας με την συνοδεία δεκάδων αστυνομικών!

Χρειάζεται επιπλέον ενίσχυση για να παραμείνουν μπλοκαρισμένοι οι δρόμοι...

ενώ γίνετε μεγάλη προσπάθεια να κλείσει ο κόσμος και τους δρόμους στο μετρο του Ευαγγελισμού ώστε να εμποδίσουν τους Βο(υ)λευτές να πάνε στην Βουλή.

Μυρίζει μπαρούτι και σήμερα

Posted: 29 Jun 2011 12:52 AM PDT

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στον περιβάλλοντα χώρο του κοινοβουλίου. Ήδη, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος των...


ανθοπωλείων, έχει τοποθετηθεί ο σιδερένιος φράχτης, ώστε να καταστεί αδύνατη η είσοδος στο κοινοβούλιο.



Σήμερα, ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, προγραμματίζεται η περικύκλωση της Βουλής και τα μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων» καλούν σε συγκεντρώσεις στις 8 το πρωί στο Καλλιμάρμαρο, στη στάση του Μετρό στον «Ευαγγελισμό» και στην πλατεία Συντάγματος.



Σε ανακοίνωσή τους, οι Αγανακτισμένοι καλούν, επίσης, τους οδηγούς ΙΧ να βοηθήσουν την περικύκλωση με το αυτοκίνητό τους από τις οκτώ το πρωί συμμετέχοντας σε μια «κυκλοφοριακή διαδήλωση».



«Μερικές εκατοντάδες αυτοκίνητα που θα κινούνται διαρκώς με 10-20 χλμ την ώρα στην Κηφισίας, την Μεσογείων και τη Μιχαλακοπούλου και θα επιστρέφουν από εναλλακτικούς δρόμους κάθε φορά που η τροχαία θα τα εκτρέπει, μπορούν να δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στην πρόσβαση των βουλευτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.



Από νωρίς το πρωί μάλιστα είναι κλειστές οι: Αμαλίας από Διάκου, Βασιλίσσης Σοφίας, Ακαδημίας και Πανεπιστημίου, ενώ τα αυτοκίνητα στο κέντρο μπορούν να κινηθούν αυτή την ώρα μόνο από την Σταδίου και την Φιλελλήνων.



Δρακόντεια είναι τα μέτρα της αστυνομίας, μετά και τα εκτεταμένα χθεσινά επεισόδια. Έξω από τη Βουλή θα υπάρχουν αρκετές διμοιρίες, προκειμένου να εμποδίσουν όσους προσπαθήσουν να αποκλείσουν τους βουλευτές.



Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία σήμερα το πρωί στο Σύνταγμα ενώ διοργανώνουν συγκέντρωση στις επτά το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.



Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στην Ομόνοια στις 10 το πρωί.



Το χρονικό των σημερινών κινητοποιήσεων

9:06 Επεισόδια με τρεις τραυματίες στην Βασ. Σοφίας από Αγανακτισμένους που προσπάθησαν να αποκλείσουν το σημείο.

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΤΟ 1969? - ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟ (VIDEO) Ή ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ?

Posted: 29 Jun 2011 12:16 AM PDT

Μην πιστεύετε ό, τι η κύρια ροή πολυμέσων σας λέει, έστω και αν είναι αλήθεια, το μεγαλύτερο μέρος τους είναι να σας απομακρύνει από την αλήθεια Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ο κόσμος μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται Ποια είναι λοιπόν η
αλήθεια; Αυτό είναι το ένα ερώτημα που όλοι πρέπει να καταλάβουμε μόνοι μας.


Κάντε την δική σας έρευνα για να βρείτε την αλήθεια και να κατακτήσετε την γνώση που χρειάζεται για να ελευθερωθεί ο νους σας από τον συμβατικό τρόπο σκέψης που μας έχουν διδάξει. Κατακτήστε τον νου σας.Είναι σημαντικό όλοι να γνωρίζουν... Τα δικά μας ματιά παραμονεύουν Παντού.



Θέλουν πανθρησκεία, παγκόσμια κυβέρνηση και ανατρέπουν τους πάντες στην Μεσόγειο

Posted: 29 Jun 2011 12:15 AM PDT

Επιδιώκουν να επιτύχουν την παγκόσμια διακυβέρνηση, μέσω συνεχών «ομογενοποιήσεων» σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και μέσω της πανθρησκείας, με τη δημιουργία τη Μεσογειακής Ένωσης (στα πρότυπα της ΕΕ) και πρωτεύουσά της, την Ιερουσαλήμ! Το ντόμινο των εξεγέρσεων που εξαπλώνεται (φαινομενικά ανεξέλεγκτο) στη γεωπολιτική μας γειτονιά, δεν είναι τόσο αθώο ή αυθόρμητο, όσο αρχικά φαίνεται με την πρώτη ματιά. Όσο κι αν το αρνούνται κάποιοι....




έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τις υποκινούμενες «πορτοκαλί» επαναστάσεις, που πριν από καιρό άλλαξαν το γεωπολιτικό χάρτη στον Καύκασο. Αλλά εδώ, υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά, ένα εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι, με ό,τι πιο ευαίσθητο για τον άνθρωπο: τη θρησκεία, τη μεταφυσική του αγωνία, την ίδια του την υπόσταση. Κι εδώ, μπαίνει η πανθρησκεία, η ένωση όλων των μονοθεϊστικών θρησκειών, σε μία. Χριστιανισμός, Ισλάμ, Ιουδαϊσμός...Με πρωτεύουσα, ή αν θέλετε, επίκεντρο, την Ιερουσαλήμ! Μια εξέλιξη, που κάποιοι ισχυρίζονται ότι θα σημάνει την παγκόσμια θρησκευτική ειρήνη!

Θέλουν τον (οικονομικό) έλεγχο...

Κάποιοι επέλεξαν την ευαίσθητη Μέση Ανατολή και τα μουσουλμανικά κράτη της Βόρειας Αφρικής, για το νέο γεωπολιτικό παίγνιο, που θα βοηθήσει τους κερδοσκόπους να ανοίξουν τις αγορές τους, να επιτύχουν το μεγαλύτερο δυνατό πληθυσμιακό έλεγχο, το μεγαλύτερο δυνατό έλεγχο των αγορών και κυρίως, των ενεργειακών πηγών. Φυσικά, κάποια παιχνίδια δεν βγαίνουν αμέσως. Η απόπειρα αποσταθεροποίησης του Ιράν, χώρας με δημοκρατικές δομές και λειτουργία, όπου οι θρησκευτικές μειονότητες απολαμβάνουν ελευθερίας και προστασίας, αποτυγχάνει για άλλη μια φορά. Ο κόσμος εκεί είναι ευχαριστημένος και δεν έχει καμία διάθεση να ακολουθήσει τα κελεύσματα των ανθρώπων που κινούν τα νήματα των παγκόσμιων εξελίξεων, από το παρασκήνιο.


Προβλήματα στην εφαρμογή... Την ίδια ώρα στη Λιβύη, ο Καντάφι βλέποντας ότι χάνει τα πάντα, «δίνει τα ρέστα του», στη λογική του «εγώ ή αυτοί» και δεν διστάζει να χύσει πολύ, πάρα πολύ αίμα, ώστε να κερδίσει χρόνο και να πατάξει την εξέγερση, τη νίκη της οποίας όμως δύσκολα θα αποτρέψει. Εδώ, αποκαλύπτεται και ο ρόλος της Δύσης.


Η Σοσιαλιστική Διεθνής, ένα εξουσιαστικό κλαμπ συνάθροισης κατ' επίφαση σοσιαλιστών, φυλλοροεί, καθώς οι διεφθαρμένοι τύραννοι που συμμετέχουν σε αυτό ανατρέπονται κατόπιν λαϊκών και μαζικών εξεγέρσεων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κακή εικόνα (η οποία πλήττει και τον Έλληνα πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Διεθνούς, Γιώργο Παπανδρέου).


Ήδη, υπάρχουν φόβοι και για εξεγέρσεις αλλού, καθώς με τις εξεγέρσεις να μαίνονται στο Μπαχρέιν, στην Αλγερία και στην Υεμένη, το Ιράκ σε καθεστώς μόνιμης έντασης (μεταξύ σουνιτών και σιιτών) και τις συγκρούσεις στο Αφγανιστάν να βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχουν φοβίες για το τι μέλλει γενέσθαι στην Ιορδανία και στη Συρία.

Ο μεγάλος φόβος όμως της Δύσης, την ώρα μάλιστα που λόγω των γεγονότων η τιμή του πετρελαίου εκτινάσσεται, είναι η Σαουδική Αραβία, η οποία έσπευσε να στηρίξει τη μοναρχία του Μπαχρέιν, ανησυχώντας την ίδια ώρα για τα νώτα της: στο δυτικό τμήμα της μεγάλης αυτής χώρας, κατοικούν ανήσυχοι σιίτες, που δεν βλέπουν με καλό μάτι τη σουνιτική μοναρχία. Τα ίδια και στο Μπαχρέιν, όπου η σουνιτική δυναστεία έχει να κάνει με σιίτες στην πλειοψηφία τους κατοίκους.

Κάποιοι όμως στο μεταξύ, μας δουλεύουν «ψιλό γαζί»

Ο Μανουέλ Μπαρόζο, Πρόεδρος της άνευ δημοκρατικής νομιμοποίησης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υποτιμώντας τη νοημοσύνη όλων, είπε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να παραμένει θεατής των εξελίξεων (λες και δεν μετέχει!) και πρόσθεσε πως αυτή είναι μια ιστορική στιγμή και «πρέπει να είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας». Φυσικά, το επιθυμούν άλλωστε οι «πάτρωνές» του, οι σιωνιστές κερδοσκόποι!

Το σχέδιο Που το πάνε: θέλουν να εγκαταστήσουν νέες ελεγχόμενες κυβερνήσεις, από τη Συρία ως και το Μαρόκο, σε μια Μεσογειακή Ένωση, που θα μπορέσει να στεγάσει όλους αυτούς, στο μαλακό υπογάστριο της ΕΕ, που δεν μπορούν για ευνόητους λόγους, να ενταχθούν στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Στην Μεσογειακή Ένωση, θα ενταχθούν όλοι οι ασιατικοί & αφρικανικοί λαοί της λεκάνης της Μεσογείου. Μιλάμε για την πρώτη φάση της ομογενοποίησης... Θυμηθείτε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται: η Ελλάδα μπήκε στην ΕΕ, λίγα μόλις χρόνια μετά την «αποκατάσταση» της Δημοκρατίας, με προσδοκίες που σε λίγα χρόνια θα κρίνουμε αν επιβεβαιώθηκαν.

Στην Ευρώπη, η ομογενοποίηση έχει προχωρήσει πολύ. Θυμηθείτε εδώ τη δήλωση της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελας Μέρκελ, για «παγκόσμια οικονομική πολιτική», την άνοιξη του 2010. Η ένωση των μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών, θα βοηθούσε πάρα πολύ τα σχέδιά τους... Οικουμενισμός, αίρεση!

Κάποιοι βιάζονται, θέλουν να δουν το σχέδιο να ολοκληρώνεται μέσα σε ένα χρόνο, το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι του 2012. Ήδη, αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου κόβουν βόλτες στα εξεγερμένα κράτη, συνομιλώντας με άτομα που θα παίξουν ρόλο στη διάδοχη κατάσταση.

Μόλις ηρεμήσουν λοιπόν τα πράγματα και εμπεδωθούν και πάλι η ασφάλεια και η σταθερότητα, θα ακολουθήσει σύνοδος στην ιερή πόλη των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών, την Ιερουσαλήμ, που θα ορισθεί και έδρα της Μεσογειακής Ένωσης. Τώρα, το ότι αυτό αποτελεί και αίτημα του Ισραήλ στα διεθνή κέντρα εξουσίας, αυτό είναι μια άλλη υπόθεση...Η σιωπή του Ισραήλ ενώπιον κατακλυσμικών εξελίξεων, ερμηνεύεται από πολλούς με λανθασμένο τρόπο. Στο Ισραήλ, επιχαίρουν.

Εκεί λοιπόν, στην Ιερουσαλήμ, θα ανεγερθεί ο ναός λατρείας του ενός «αποδεκτού» Θεού, ο τρίτος ναός του Σολομώντος, που ουσιαστικά θα επισφραγίσει τη θρησκευτική ειρήνη.

Κάτι που θα συνεισφέρει στο απρόσκοπτο των εμπορικών συναλλαγών... Θα πρόκειται πάντως, λένε οι Εβραίοι, για τον εντυπωσιακότερο τόπο λατρείας, την έδρα της πανίσχυρης πανθρησκείας, μιας μεγάλης απάτης με στόχο τον έλεγχο των συνειδήσεων. Όμως, είδαμε τα συμπτώματα και δεν αντιδράσαμε. Παραθέτουμε μερικά στοιχεία, που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι εννοούμε.

Επίσκεψη-ντροπή, βήμα για την πανθρησκεία

Όσοι ομογενείς έψαχναν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009 στη Νέα Υόρκη, όπου βρισκόταν για επίσημη επίσκεψη, ματαιοπονούσαν. Αν και ήταν εθνική εορτή, ο αρχιερέας, είχε κάτι «καλύτερο» να κάνει...

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, βρισκόταν στη μεγαλύτερη συναγωγή της Νέας Υόρκης, την περίφημη Park East Synagogue, ενώ την ίδια ώρα, κύκλοι του Φαναρίου ζητούσαν από τους δημοσιογράφους να μη μεταδώσουν την είδηση, κάτι που δυστυχώς έγινε δεκτό.

Η «επίσκεψη» έγινε κατά παράβαση των ιερών κανόνων της Εκκλησίας μας, που απαγορεύουν ΡΗΤΑ σε χριστιανούς να εισέρχονται στους χώρους λατρείας των Ιουδαίων. Υπάρχει μάλιστα και ο 65ος κανών, που προβλέπει τον αποσχηματισμό των ιερέων που εισέρχονται σε συναγωγές... Ο κκ Βαρθολομαίος, στην 15λεπτη ομιλία του, είπε απίθανα πράγματα:

«Όπως και ο διάδοχος του Αγίου Πέτρου, ο αδελφός μας, η αγιότητά του ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος ήταν εδώ πέρυσι, έτσι και εμείς, σαν διάδοχοι του γήινου αδελφού του αγίου Πέτρου, του πρώτου που καλέστηκε απόστολος, του Αγίου Αντρέα, εμπνευσμένοι από την διακαή πεποίθηση πως το πιο επείγον έργο που στέκεται μπροστά σε όλες τις θρησκευτικές κοινότητες είναι η παγκόσμια συνεργασία μας για την προώθηση μεγαλύτερης ανεκτικότητας και κατανόησης ανάμεσα στους ανθρώπους, τις φυλές και τις θρησκείες του πλανήτη μας...

Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μας πως ένας διαθρησκευτικός διάλογος είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων των θρησκευτικών ηγετών της εποχής μας. Διότι δεν έχουμε μόνο κοινά σημεία που μας ενώνουν, όπως οι ιερές γραφές που λατρεύουμε, οι Πατριάρχες και οι Προφήτες που τιμούμε, αλλά έχουμε και κοινά θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε στον κόσμο...

Είμαστε ενωμένοι με τον Ραβίνο Σνάιερ και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με το Ίδρυμα 'Έκκληση στη Συνείδηση' για να ενθαρρύνουμε την μεγαλύτερη κατανόηση και ανεκτικότητα ανάμεσα στις θρησκείες... όταν είναι απαραίτητο να λέμε την αλήθεια με αγάπη και να ανακοινώνουμε, όπως έγινε πρώτα στην Βέρνη της Ελβετίας και επαναβεβαιώθηκε στην Ιστανμπούλ, ένα έγκλημα που γίνεται στο όνομα της θρησκείας είναι έγκλημα κατά της θρησκείας. Το χρωστάμε, σαν Εβραίοι και Χριστιανοί, στην κοινή κληρονομιά μας, να μιμηθούμε τον προπάτορα μας Αβραάμ... Ας πιαστούμε από τα χέρια όχι μόνο για να προσευχηθούμε, αλλά και σε ένδειξη αλληλεγγύης».

Όσο για την Κωνσταντινούπολη, αυτή στην ομιλία του ήταν πάντα «Ιστανμπούλ». Σημειώνουμε εδώ και τη δήλωση του Κωνσταντινουπόλεως σε άλλη χρονική στιγμή, ότι προσευχόμαστε στον ίδιο Θεό με τους μουσουλμάνους...

«Ταπεινή μας άποψη είναι ότι, λαμβανομένης υπ' όψιν της φθοροποιού δράσεως των απανταχού Εβραίων και των διαφόρων εβραϊκών οργανώσεων, όπως π.χ. είναι ο Τεκτονισμός, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν έπρεπε να πραγματοποιήσει την επίσκεψη αυτή», έγραψε ο Αιγιαλείας & Καλαβρύτων Αμβρόσιος, στις 13 Νοεμβρίου 2009.

Τι έλεγε ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, προκειμένου να προστατεύσει τους χριστιανούς της Αντιόχειας, οι οποίοι πίστευαν ότι οι ιουδαίοι λάτρευαν τον ίδιο Θεό και σύχναζαν στις συναγωγές;

Για να δούμε: «πολλοί των μεθ' ημών τεταγμένων, και τα ημέτερα λεγόντων φρονείν, οι μεν επί την θέαν απαντώσι των ιουδαϊκών εορτών, οι δε και συνεορτάζουσι και των νηστειών κοινωνούσι και τούτο το πονηρόν έθος βούλομαι της Εκκλησίας απελάσαι νυν... Αλλά μη γένοιτο τούτο ειπείν! Ουδείς Ιουδαίος προσκυνεί τον Θεόν».

Εκπληκτικό φαινόμενο πάνω από την Ακρόπολη.

Posted: 29 Jun 2011 12:10 AM PDT

Εκπληκτικό φαινόμενο αποθανάτισε μια φωτογραφική μηχανή. Στην ιστοσελίδα στην οποία είδαμε την φωτογραφία αυτή αναρωτιούνται αν αυτό «είναι ένα παιχνίδισμα του φωτός» ή «σύμπτωση του χώρου και των γεγονότων».Εμείς, ως Εθνικιστές....


δεν πέφτουμε σε υλιστικές παγίδες και δεν έχουμε υλιστικούς τρόπους σκέψης, τρόπους με τις οποίες όλος ο «Εθνικιστικός χώρος» προσπαθεί να ερμηνεύσει τα πάντα στην ζωή μας και, ουσιαστικά, δεν διαφέρει σε τίποτα από την επιβληθείσα από τους Σήμιτες υλιστική κοσμοαντίληψη των ιδεολογικών εχθρών μας.

Το φαινόμενο της ύπαρξης των διαφόρων Εθνών είναι η πιο τρανή απόδειξη της μη υλιστικής δομής του Σύμπαντος. Όπως υπάρχουν διάφορα Έθνη, έτσι υπάρχουν και οι διάφοροι Θεοί τους. Μόνο με την έλευση του χριστιανισμού η απλή αυτή διαπίστωση τέθηκε (όχι τυχαία) υπό αμφισβήτηση. Οι πρόγονοι μας λέγανε: ότι γίνεται στην Γη, γίνεται και στα Ουράνια. Το Ελληνικό Έθνος στις μέρες μας θα χρειαστεί να παλέψει για την φυσική του επιβίωση. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να μην έχει αντίκτυπο στους φυσικούς προστάτες του, δηλ. στους Εθνικούς του Θεούς. Δείτε την φωτογραφία καλά : είναι αναμφίβολα απεικόνιση μιας μάχης. Όχι μόνο αυτό, αλλά πίσω από τον «ταύρο», σαν να διακρίνουμε και κάποιον «άγιο» του ιουδαιοχριστιανισμού (κάντε κλίκ εδώ) ; Όταν γράφαμε για αυτό το φαινόμενο στην Μόσχα, ελπίζαμε να υπάρξει κάτι αντίστοιχο ή κάποιος οιωνός και στην Πατρίδα μας, αλλά αυτό στην φωτογραφία είναι πέρα από την φαντασία μας. Είναι απλός εκπληκτικό.....


Οι Άριοι Θεοί , οι οποίοι περίπου από το 2 αιώνα π.Χ ευρίσκοντο σε μειονεκτική θέση στον παρειακό ζωδιακό κύκλο του Ιχθύς έναντι των σημιτικών θεοτήτων, έχουν ξυπνήσει για τα καλά με την έλευση του ευνοϊκού για τους Άριους ζωδιακού κύκλου του Υδροχόου. Τρανές αποδείξεις είναι η αποχριστιανοποίηση πολλών Άριων ανθρώπων (και η επανελλήνιση πολλών Ελλήνων) και το αναμφισβήτητο γεγονός ότι στο άμεσο μέλλων θα ζήσουμε κοσμικές αλλαγές στον πλανήτη μας.


Η χρονική στιγμή της ορατότητας του πολέμου που διεξάγον οι Θεοί μας στα Ουράνια με ξένους Θεούς, δηλ. ορατότητα την στιγμή της λαϊκής «αγανάκτησης» , σίγουρα δεν είναι τυχαία. Ίσος να αποτελεί σαφείς εντολή στους Ελλήνες Πολεμιστές για δράση ....

Η φωτογραφία αυτή, τραβηγμένη πάνω από ένα ιερό μέρος της Πατρίδας μας, όπως και μια άλλη σε μια άλλη χώρα των Άριων, στη Ρωσία, για την οποία είχαμε γράψει όχι τυχαία, μας δίνει κουράγιο και ελπίδα για το μέλλον της Λευκού Ανθρώπου και του Ελληνισμού και, το κυριότερο, μας γεμίζει με θάρρος και τόλμη.

Σημ: Παρακαλούμε όποιον γνωρίζει περισσότερα για την ημέρα, για τις συνθήκες ή για οτιδήποτε άλλο που με την πρώτη ματιά μπορεί να φανεί ασήμαντο, να μας γράψει.

Οι Θεοί μας είμαι μαζί μας.



ΓΕΝ.ΕΛ.

http://polemosgenel.blogspot.com


ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ, ΕΝ ΜΕΣΩ "ΚΡΙΣΗΣ";

Posted: 29 Jun 2011 12:07 AM PDT

Η εμβληματική λεοντοκεφαλή της δυτικής όψης του Παρθενώνα «κατέβηκε» την Πέμπτη από την κορυφή του ναού μέσα σε επτά λεπτά (...), με τη βοήθεια ενός γερανού. Θα βρίσκεται στο εργαστήριο για συντήρηση και αναμένεται (;;;) να τοποθετηθεί πάλι στη θέση του μέχρι το 2013 (!!!).


«Αυτό που γίνεται σήμερα εδώ είναι μια απόδειξη πως μερικά πράγματα δεν πρόκειται να μειωθούν ούτε στο παραμικρό με την κρίση. Ένα από αυτά είναι η συμπεριφορά μας στον πολιτισμό. Συνεχίζουμε τη δουλειά χωρίς καμία καθυστέρηση» ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού (...) Παύλος Γερουλάνος, από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Πάνω στην επιβλητική μαρμάρινη λεοντοκεφαλή, βάρους 1,2 τόνων, σώζεται ακόμα το χρυσαφί χρώμα της χαίτης της, ενώ οι λεπτομέρειες που διαγράφονται μέχρι και στις πιο μκρές λεπτομέρειες του λαιμού έκαναν όσους το είδαν να συμφωνήσουν πως «φτιάχτηκε για τους θεούς». Ακόμα και οι αθέατες επιφάνειες είναι τέλεια λαξευμένες. Από κοντά, ωστόσο, εμφανή είναι τα σημάδια και από τους βομβαρδισμούς, αλλά και τους δυνατούς σεισμούς που έχουν ταλαιπωρήσει τον ναό του Παρθενώνα.

Για τις εργασίες αυτές, το υπουργείο Πολιτισμού έχει εξασφαλίσει από το ΕΣΠΑ 8 εκατ. ευρώ (!!!). Μεταξύ άλλων, από την δυτική πλευρά του Παρθενώνα θα αποξηλωθούν και θα αποκατασταθούν 80 μαρμάρινα μέλη, 43 εξ αυτών από τη βορειοδυτική πλευρά και 37 από τη νότια (;;;)

Συνολικά επτά μετώπες θα αποξηλωθούν και θα αντικατασταθούν από χυτά αντίγραφα (γιατί;;;). Οι δύο πρώτες μετώπες της δυτικής όψης του ναού θα μεταφερθούν στο νέο μουσείο της Ακρόπολης (οι άλλες πού;;;).

«Τον τελευταίο καιρό ακούγονται μόνο τα προβλήματα γύρω από το θέμα της φύλαξης στους αρχαιολογικούς χώρους και ξεχνάμε το τόσο σπουδαίο έργο που γίνεται εδώ» ανέφερε η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΤ (...), Λίνα Μενδώνη.

Μέσα στα έργα που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2013 συμπεριλαμβάνονται η αποκατάσταση των κιόνων από τις ραβδώσεις στη βόρεια πλευρά, όπως και η αναστήλωση της νότιας πλευράς των Προπυλαίων.

Η νότια πλευρά αποτελεί το πιο ιδιόμορφο, από αρχιτεκτονικής πλευράς, τμήμα του μνημείου. Κατά τον 15ο αιώνα είχε κτισθεί επάνω του ο λεγόμενος Φράγκικος Πύργος, μέσα στον οποίο ενσωματώθηκαν από τους Φλωρεντινούς όλα τα αρχιτεκτονικά μέλη που είχαν αποσυναρμολογηθεί από την δυτική πλευρά.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

Posted: 29 Jun 2011 12:04 AM PDT

Αφού, λοιπόν, μιλάμε για δημοσιεύματα που κλείστηκαν στα δώματα του παρελθόντος, ας κάνουμε τον κόπο να ανοίξουμε τη λησμονημένη αυτή πόρτα για να δουν οι νεότεροι μερικά πράγματα.....




Ένα δημοσίευμα αυστραλιανής εφημερίδας τάραξε τα ιστορικά ύδατα, τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1990. Το δημοσίευμα έλεγε για Ελληνικό πολιτισμό σε πόλη της Κίνας. Έτσι έχουμε το παράδοξο ότι αφού ο Μέγας Αλέξανδρος έφθασε μέχρι το Γάγγη ποταμό πως υπάρχουν Ελληνικές πόλεις στην Κίνα;

Μήπως ο Αλέξανδρος έφθασε μέχρι το εσωτερικό της Κίνας; Ή τουλάχιστον, έφθασαν εκεί στρατεύματά του; Αναπάντητα ιστορικά ερωτήματα, αφού δεν υπάρχουν οι ανάλογες ιστορικές πηγές που να τεκμηριώνουν κάτι τέτοιο.

Κι όμως στην Κίνα βρέθηκε αρχαία Ελληνική πόλη. Αυτό μας λέει το δημοσίευμα της Μελβούρνης το 1993. Ή για να ακριβολογούμε: σε πανάρχαια κινεζική πόλη είχαν εγκατασταθεί στρατεύματα του Αλεξάνδρου, τα αντικείμενα των οποίων έμελλε να βρεθούν 2.300 χρόνια μετά.

Η ανακάλυψη δεν είναι νέα, δηλαδή δεν είναι ούτε του προαναφερόμενου χρόνου. Πηγαίνει αρκετά πίσω..

Ο Βρετανός εξερευνητής σερ Όρελ Στέιν, περιδιαβάζοντας την Κίνα το 1903 άκουσε από Κινέζους χωρικούς για την ύπαρξη μιας αρχαίας Ελληνικής πόλης κάτω από μεγάλους αμμόλοφους. Πρόκειται για την πανάρχαια πόλη Νίγια που στις επόμενες δεκαετίες χάθηκαν τα ίχνη της. ( Όταν επιβλήθηκε στην Κίνα το κομμουνιστικό καθεστώς τα αρχαιολογικά ενδιαφέροντα αδράνησαν).


Από τη δεκαετία, όμως, του 1980, αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον και έτσι μια ομάδα Κινέζων και Ιαπώνων ερευνητών άρχισε να ψάχνει για την χαμένη πόλη Νίγια κάπου 640 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Kashgar.

Πράγματι έπειτα από κοπιώδη έρευνα βρήκαν κάτω από τους αμμόλοφους τα ερείπια της αρχαίας πόλης.

Στη διαδικασία της ανασκαφής με μεγάλη έκπληξη εντόπισαν μέσα στα ερείπια έπιπλα Ελληνικού στυλ(!!)

Βρήκαν δηλαδή, ανάγλυφες παραστάσεις με μαιάνδρους, αμφορείς Ελληνικούς με αναπαραστάσεις από τα Ομηρικά Επη.

Η χρονολόγησή τους ανάγεται στα χρόνια της Αλεξανδρινής Εκστρατείας. Η ανακάλυψη είχε μεγάλο ενδιαφέρον.

Κανένα ιστορικό στοιχείο δεν υπήρχε που να αναφέρει έστω αόριστα την παρουσία των Ελλήνων στην κινεζική αυτή επαρχία.

Η είδηση των ευρημάτων της ανασκαφής μεταδόθηκε από το κινεζικό πρακτορείο και δημοσιεύθηκε πρώτα στην Αυστραλία και από εκεί αναδημοσιεύθηκε στον Ελληνικό Τύπο.

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ... ΡΕΥΜΑ ΣΤΗ "ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ"!

Posted: 29 Jun 2011 12:01 AM PDT

Νέες εικόνες από το εσωτερικό του άξονα, της "Μεγάλης Πυραμίδας", δείχνουν στοιχεία ηλεκτρικών ακροδεκτών, καλώδια, μέχρι και διαγράμματα συνδεσμολογίας!



Η ανακάλυψη των ηλεκτρικών επαφών και καλωδίων, στο
εσωτερικό της "Μεγάλης Πυραμίδας", μαζί με τα σημάδια που δείχνουν πώς...
να συνδέονταν, δεν "χωράνε" πουθενά στη συμβατική Αιγυπτιολογίας, αλλά επιβεβαιώνουν τη θεωρία, που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο βιβλίο , Giza Power Plant: Τεχνολογίες της Αρχαίας Αιγύπτου, το 1998.

Μόνο αυτή η θεωρία έχει γίνει κάνει τέτοιες προβλέψεις, και κάθε εξερευνητής ρομπότ, που στέλνεται μέχρι τους άξονες, βρίσκει όλο και περισσότερα στοιχεία, για να αποδείξει ότι η θεωρία είναι σωστή.

δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες..










πηγη

Τεράστιο φαγοπότι οι Special Olympics

Posted: 28 Jun 2011 11:54 PM PDT

Στην υγειά των κορόιδων.


Και η ιστορία επαναλαμβάνεται.. Μετά τις τεράστιες σπατάλες που έγιναν στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004, στο φαγοπότι έρχονται να προστεθούν και οι Special Olympics.


Στις πλάτες των παιδιών με αναπηρίες, κάποιοι έχουν στήσει παιχνίδια εκατομμυρίων. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως στους Special Olympics της Σανγκάη, ξοδεύτηκαν 30 εκατ € ενώ στην χώρα μας θα δαπανηθούν πάνω από 70 εκατ. €. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και τα χρήματα που παίρνει ο γιος της Δεσποτοπούλου, ο οποία θα αμειφθεί συνολικά με 93.480€, περισσότερα από όσα θα πάρει ένα υπουργός!!

Θα... μπει κανείς φυλακή κύριε Παπανδρέου;;

Θα συνεχιστεί για πολύ αυτή η κοροϊδία;;



από το τρελό κουνέλι

ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ 666 - Η προφητεια που εκπληρωνεται

Posted: 28 Jun 2011 11:36 PM PDT

Πέρασαν περισσότερα από 1.900 χρόνια από τότε που ο τελευταίος εν ζωή απόστολος του Ιησού του Ναζωραίου, ο γέροντας πια αγαπημένος του μαθητής Ιωάννης, εξόριστος σ' ένα άγονο νησί του Αιγαίου κατέγραψε το προφητικό του όραμα για την εποχή του «θηρίου», κατά την οποία, όπως έγραφε, ένα νέο οικονομικό σύστημα θα επιβληθεί παγκοσμίως. Τότε λέει, όλοι οι άνθρωποι της Γης θα αναγκασθούν να συναλλάσσονται με ένα «χάραγμα» που θα τους δοθεί επάνω στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο. Κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει ή να πωλήσει οτιδήποτε, παρά
μόνο αυτός που θα έχει το χάραγμα, το οποίο είναι σφραγίδα του ονόματος του θηρίου, ή ο αριθμός του ονόματός του, δηλαδή το νούμερο 666. Σήμερα γνωρίζουμε πλέον με βεβαιότητα ότι εκείνος ο άγιος γέροντας έβλεπε την εποχή μας…


Το «χάραγμα» του 666, ως σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της παγκόσμιας αχρήματης κοινωνίας που διαμορφώνεται, αποτελεί ένα κρισιμότατο σημείο των καιρών μας που βρίσκεται σε πορεία εξέλιξης.


Καθώς το σημείο αυτό εκπληρώνεται, οι επίμονες συστάσεις της Αγίας Γραφής και των Αγίων μας για επαγρύπνηση, εγρήγορση, και προσοχή, λαμβάνουν πλέον μείζονα σημασία! Η παγκόσμια εμφάνιση και διάδοση του αριθμού 666 τις τελευταίες δεκαετίες, η επικράτησή του με τη μορφή γραμμωτού κωδικού και ο ηλεκτρονικός του σύνδεσμος με τις συναλλαγές, είναι ένα φαινόμενο που σημαίνει συναγερμό για τους μελετητές, τους γνώστες των ιερών κειμένων και για κάθε αληθινά πιστό χριστιανό. «Εσείς όμως προσέχετε· ιδού, σας προείπα τα πάντα», μας τονίζει με προνοητική φροντίδα η φωνή του Λόγου του Θεού (Μαρκ. ΙΓ'23).

Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ


«Και (το θηρίο) επιβάλλει σε όλους, τους μικρούς και τους μεγάλους, και τους πλούσιους και τους φτωχούς, και τους ελεύθερους και τους δούλους, να δεχθούν για τους εαυτούς τους χάραγμα επάνω στο χέρι τους το δεξί ή επάνω στα μέτωπά τους, και έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να αγοράσει ή να πωλήσει παρά μόνο αυτός που έχει το χάραγμα, που είναι το όνομα του θηρίου ή ο αριθμός του ονόματός του. Εδώ είναι η (εκ Θεού) σοφία· αυτός που έχει (φωτισμένο) νου, ας λογαριάσει αθροιστικά τον αριθμό του θηρίου· γιατί είναι αριθμός ανθρώπου· και ο αριθμός του είναι 666» (Αποκ. ΙΓ'16-18).

Η Αποκάλυψη μας μιλά για την εποχή που ο Αντίχριστος θα αναγκάσει όλη την ανθρωπότητα να συναλλάσσεται με το δικό του σύμβολο, ένα χάραγμα, δηλαδή μια σφραγίδα πλήρους υποτέλειας κατά τη συνήθεια των αρχαίων ηγεμόνων που χάραζαν ή σφράγιζαν τους δούλους τους, το οποίο θα τοποθετηθεί στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο των ανθρώπων. Θα είναι το σύμβολο του ονόματός του ή του αριθμού 666 που ταυτίζεται με το όνομά του. Χρειάζεται σοφία, μας τονίζει το ιερό κείμενο (η οποία ως δώρο Θεού είναι ανύπαρκτη στους απομακρυσμένους από το θέλημά Του), για να αθροίσει κανείς, την κατάλληλη στιγμή, τους αριθμούς που αντιστοιχούν σε κάθε γράμμα του ονόματος του Αντιχρίστου και τότε να βεβαιωθεί για ποιο πρόσωπο ακριβώς πρόκειται.

Ο αριθμός 666 εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αγία Γραφή σε ένα κείμενο πολύ αρχαιότερο της Αποκάλυψη: Στην Παλαιά Διαθήκη αναφέρεται ότι ο βασιλιάς Σολομώντας καθόρισε και επέβαλε να εισπράττεται από τον λαό για λογαριασμό του, ετήσια φορολογία εξακοσίων εξήντα έξι (666) ταλάντων (βλ. Γ΄ Βασιλ. Ι΄14, Β΄ Παραλειπ. Θ΄13). Αυτό συνέβη όταν ο Σολομώντας είχε εγκαταλείψει την λατρεία του Μόνου Αληθινού Θεού και είχε αφιερωθεί με πάθος σε δαιμονικές απόκρυφες τέχνες, με σκοπό να αποκτήσει σοφία και πλούτο (βλ. Σοφ. Σολομ. Ζ΄17, Γ΄ Βασιλ. ΙΑ΄ 5-10). Το 666 λοιπόν, δηλώνει την φιλαργυρία και τη φιλοδοξία ενός υπέρτατου άρχοντα, καθώς και την καταπίεση του λαού του καθ' υπαγόρευση του Σατανά. Για πολλοστή φορά στην Παλαιά Διαθήκη σκιαγραφείται μια κατάσταση και έννοια που επαναλαμβάνεται στην Καινή.

Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΣΤΟ …6

Οι Πατέρες της Εκκλησίας μας δίνουν και μια ακόμη σημαντική έννοια του συμβόλου 666, που σχετίζεται με τα χρονικά και πνευματικά διαστήματα των «ημερών» της δημιουργίας του Κόσμου και της ανθρώπινης ύπαρξης:

Ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής μας εξηγεί, ότι η 6η ημέρα σημαίνει τη δημιουργία του ανθρώπου, αλλά και την αχρείωσή του λόγω της πτώσης του. Η 7η ημέρα σημαίνει την μετά την Ανάσταση του Χριστού ανόρθωση, την ανάκληση των ανθρώπων προς την τελειότητα, που μπορεί να πετύχει ο άνθρωπος δια της μετάνοιας και του αγώνα για αγία ζωή. Η 8η ημέρα σημαίνει την αμετάπτωτη, αιώνια τελειότητα, την ολοκλήρωση του προορισμού μας, την Αιώνια Ζωή στη Βασιλεία του Θεού, μετά τη Δευτέρα Παρουσία! (βλ. Μαξίμου Ομολογητού P.G.90, 1104 C, πρβ. και Ιωάννου Δαμασκηνού P.G. 96, 560 A-B).

Ο άνθρωπος έχει ως αποστολή του να εγκαταλείψει την πτωτική του κατάσταση της 6ης ημέρας, δηλαδή να αγωνισθεί εδώ στη Γη, με ζωή κοντά στον Χριστό, να ζήσει την «πρώτη του Ανάσταση», το στάδιο της 7ης ημέρας, και τελικά να κερδίσει την αιώνια Ζωή του Μέλλοντος Αιώνος, που είναι η 8η ημέρα!

Με αυτή την έννοια, η πνευματική πρόοδος του ανθρώπου από την πτώση προς την Αιώνια Ζωή, είναι 6-7-8. Γι αυτό το λόγο, ο αριθμός 888 είναι το σύμβολο του Ιησού Χριστού, που συμβολίζει την διαρκή και αιώνια Ανάσταση της Θεϊκής του φύσης, της οποίας μας καλεί να γίνουμε κατά χάριν μέτοχοι! Αντίθετα, το 666 είναι το σύμβολο του Σατανά, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή πτώση και θέλει να φέρει τον άνθρωπο στη δική του κατάσταση, να τον κρατήσει στάσιμο στην 6η ημέρα, δέσμιο της πτώσης του αιωνίως, για πάντα στην κόλαση! Αυτό ακριβώς σημαίνει η εμμονή του στο 6-6-6!

Η Αποκάλυψη μας δίνει τρία βασικά σημάδια αναγνώρισης των καιρών του Αντιχρίστου.

1) Θα επιβληθεί τότε ένα ελεγχόμενο παγκόσμιο σύστημα συναλλαγής με το οποίο αναγκαστικά θα συναλλάσσονται όλοι.

2) Οι συναλλαγές θα γίνονται υποχρεωτικά με ένα χάραγμα στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο των ανθρώπων.

3) Μέσα στο χάραγμα θα εμπεριέχεται ο αριθμός 666, όχι ως τυχαίος αριθμός, αλλά ως ο αριθμός του ανθρώπου-Αντιχρίστου.


Δεν εννοείται δηλαδή ο τυχαίος αύξων αριθμός 666 που αριθμεί π.χ. τη σελίδα ενός βιβλίου, αλλά ο αριθμός που συνδυάζεται με τα παραπάνω στοιχεία της Αποκάλυψης. Ο αριθμός που επιλέχθηκε να υπάρχει σε όλες τις συναλλαγές και επιβλήθηκε ως σύμβολο του Αντιχρίστου. Κατανοούμε λοιπόν ότι ο χριστιανός δεν φοβάται ούτε αποφεύγει το 666 όταν παρουσιάζεται τυχαία. Το αποστρέφεται όμως όταν προβάλλεται καθαυτού ως σατανικό σύμβολο ή όταν επιβάλλεται ως υποχρεωτικός τρόπος συναλλαγής!


Η ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ 666 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΩΝΕΣ ΑΦΑΝΕΙΑΣ

Το 666 ως ένας αριθμός-σύμβολο δεν είχε ποτέ, επί 19 αιώνες κάνει την εμφάνισή του στη δημόσια ζωή, δεν είχε συζητηθεί, δεν είχε θεωρηθεί απειλή, δεν είχε χρησιμοποιηθεί πουθενά. Αν εξαιρέσουμε την διακίνησή του σε απόκρυφα κείμενα, ήταν πάντα στην αφάνεια. Σήμερα που κυριαρχεί πια στη ζωή της ανθρωπότητας, αποτελεί μέγιστο σημείο ότι βρισκόμαστε στους έσχατους καιρούς.

Η αρχή έγινε τη δεκαετία του 1970 στην Αμερική, όταν ξαφνικά κυκλοφόρησαν πιστωτικές κάρτες που εμφάνιζαν επάνω τους κανονικά το 666 ως φυσικό αριθμό – πρόθεμα του κωδικού των πελατών τους. Επειδή επιστρέφονταν με έντονες διαμαρτυρίες και οι εταιρείες υπέστησαν ζημιές, γρήγορα αποσύρθηκαν για ν' αντικατασταθούν σε λίγα χρόνια από άλλες που το είχαν πλέον κρυπτογραφημένο…

ΕΝΑ ΧΑΡΑΓΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Τη δεκαετία αυτή εφευρέθηκαν τα συστήματα γραμμωτών κωδικών, τα γνωστά μας «barcodes». Τα barcodes UPC χρησιμοποιούνται σε ΗΠΑ και Καναδά από το 1973, ενώ τα παρόμοια του συστήματος ΕΑΝ χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη από το 1976. Ως γνωστόν, το barcode είναι ένα σύστημα γραμμών που αντιστοιχούν στους φυσικούς αριθμούς από το μηδέν μέχρι το εννέα και «διαβάζονται» από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το πρόβλημα είναι ότι επιλέχθηκε τα ανωτέρω συστήματα που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως, να έχουν σε όλους του κωδικούς τους, σε όλα τα προϊόντα της αγοράς, τις τρεις «μπάρες ασφαλείας» που αντιστοιχούν στο 666.

Με αυτόν τον «διακριτικό» τρόπο το 666 σφραγίζει πια όλα τα καταναλωτικά αγαθά και θεωρείται πλέον ως «μήτρα» ή «βάση» τεχνολογικά αναντικατάστατη, όχι γιατί δεν θα μπορούσε να αντικατασταθεί (υπάρχουν κάποιες εταιρείες που παράγουν barcodes ή τσιπς χωρίς αυτό), αλλά λόγω υπερβολικού κόστους αντικατάστασής του! Επιβλήθηκε λοιπόν το 666 ως ο πιο κατάλληλος δήθεν αριθμός, και παρά τις αμφιβολίες γι' αυτό, ούτως ή άλλως έγινε σύμβολο του παγκόσμιου εμπορίου και των συναλλαγών, πράγμα που άρχισε να εκπληρώνει την Αποκαλυπτική προφητεία.

Βεβαιότατα και η όψη του barcode παραπέμπει στο «χάραγμα» του προφητικού κειμένου, καθώς «χάραγμα» ονομάζεται το αποτέλεσμα του «χαράσσω», που σημαίνει «κάνω γραμμές». Η συστηματική χρήση του 666 ως κωδικού στα μηχανογραφικά συστήματα ανάγνωσης των εμπορικών και οικονομικών συναλλαγών είναι ένα γεγονός καθομολογούμενο από πολλούς ειδικούς και αρμόδιους, επιβεβαιωμένο αδιάσειστα από τους επιστήμονες (επιβεβαιώθηκε και από τον ίδιο τον δημιουργό του UPC, αλλά και από Έλληνες υπουργούς όπως ο Θ. Πάγκαλος και ο Λ. Παπαδήμας).

Η ΜΟΔΑ ΤΟΥ 666

Παράλληλα με την χρήση του στις συναλλαγές, το 666 άρχισε να εμφανίζεται και ως σύμβολο μόδας, προκλητικά φανερό και βλάσφημο πάνω σε εξώφυλλα δίσκων, σε τραγούδια ροκ συγκροτημάτων, σε ρούχα, κόμικς, βίντεο-κλιπς, τατουάζ, επάνω σε διάφορα αντικείμενα και σε ηλεκτρονικά παιχνίδια, συνδυασμένο με δαιμονικές, αιμοσταγείς μορφές και διάφορα μαγικά και αποκρυφιστικά σύμβολα.

Σε διάφορα μέρη του κόσμου εμφανίστηκε άλλοτε φανερό και άλλοτε κρυπτογραφημένο με ευφυείς σχεδιασμούς, επάνω σε δημόσια έγγραφα, σε χαρτονομίσματα (π.χ. στο ελληνικό πεντοχίλιαρο), σε κάρτες, (π.χ. στην κάρτα απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣ), σε λογότυπα εταιρειών, αθλητικών διοργανώσεων κ.α. Αργότερα επιλέχθηκε ως πρόθεμα των ηλεκτρονικών διευθύνσεων του Διαδικτύου με τη μορφή «www», καθώς το γράμμα W (βαβ) στο εβραϊκό αλφάβητο έχει την αριθμητική αξία του 6. Κανένας άλλος αριθμός δεν κρυπτογραφήθηκε και δεν διαδόθηκε τόσο σε δημόσια θέα, σε παγκόσμια κλίμακα.

Ακόμα πιο πρόσφατα το barcode άρχισε συστηματικά να προβάλλεται ως πολυδιαφημισμένο λογότυπο τηλεοπτικών εκπομπών σε πολλά μέρη του κόσμου, σαν να ήταν κάτι… έξυπνο ή όμορφο (π.χ. στις ελληνικές εκπομπές «Αρβύλα» και «Lifestyle»), ακόμα και σαν έμβλημα εμπορικών πολυκαταστημάτων και εταιρειών που αναρτούν διαφημίσεις με αυτό σε δρόμους, αεροδρόμια, ρούχα, έντυπα κλπ. Όσοι τυχόν δεν το πρόσεξαν, ας προσέξουν καλύτερα! Το υποσυνείδητο μας το έχει καταγράψει άπειρες φορές…

Έτσι, με πολλούς τρόπους το παγκόσμιο κοινό εξοικειώνεται με το βδελυρό αριθμοσύμβολο του Αντιχρίστου-Μεσσία της «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης», ώστε όταν έλθει η στιγμή να «χαραχθεί» επάνω στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο των ανθρώπων, να έχει γίνει κάτι το πολύ συνηθισμένο, κάτι κοινώς αποδεκτό ως όψη και ως χρήση και κάθε φωνή που θα ξεσηκώνει σε αντίδραση να φαντάζει οπισθοδρομική, φανατική, ακόμα και βλακώδης…

ΝΑ ΑΡΙΘΜΗΘΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ !

Αφού λοιπόν δόθηκε ηλεκτρονική ταυτοποίηση σε κάθε προϊόν με τους γραμμωτούς κωδικούς-666, οι επικυρίαρχοι του πλανήτη επιχειρούν σε επόμενη φάση να δώσουν ηλεκτρονική ταυτότητα σε κάθε άνθρωπο και παράλληλα να προσδιορίσουν ηλεκτρονικά τα πάντα, κάθε κινητό ή ακίνητο, ζωντανό ή αντικείμενο παγκοσμίως.

Γι' αυτό το σκοπό ψηφίστηκαν τα νομοθετήματα περί ΕΚΑΜ (Ενιαίου Κωδικού Αριθμού Μητρώου), με τα οποία η Νέα Παγκόσμια Τάξη των «εκλεκτών», για τη λειτουργία της επερχόμενης Παγκόσμιας Κυβέρνησης στοχεύει να αποδώσει σε κάθε άνθρωπο της Γης έναν μοναδικό αριθμό προσδιορισμού του, έναν αριθμό που θα είναι τελικά 18ψήφιος όπως λέγεται, αποτελούμενος από ΤΡΙΑ σύνολα ΕΞΙ ψηφίων το καθένα (νάτο κι εδώ το 6-6-6).

Ήδη με εθνικούς νόμους ΕΚΑΜ και με διεθνείς συμφωνίες, όπως η ευρωπαϊκή «Συνθήκη Σένγκεν», νομοθετήθηκε η ηλεκτρονική παρακολούθηση όλων των πολιτών, που σημαίνει την κατάργηση της προσωπικής μας ελευθερίας και της ιδιωτικής μας ζωής. Ο άνθρωπος βρέθηκε αιχμάλωτος της τεχνολογίας του και μετατρέπεται σταδιακά σε ένα άβουλο πιόνι, υποταγμένο στα μεγάλα κέντρα αποφάσεων, που τον θέλουν θύμα ανήλεης παρακολούθησης της κάθε κίνησής του, όχι μόνο από το κράτος της χώρας του, αλλά από άγνωστα σ' αυτόν υπερεθνικά κέντρα με ανεξέλεγκτη εξουσία!

Καθώς είναι αναμφισβήτητα αποδεδειγμένο ότι με τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου δεν υπάρχει καμιά ασφάλεια για την ιδιωτική ζωή και την ακεραιότητα του κάθε πολίτη, ουσιαστικά με το να δεχθούμε μια ηλεκτρονική ταυτότητα οποιασδήποτε μορφής, νομιμοποιούμε την ασυδοσία ενός αισχρού και επικίνδυνου συστήματος, το οποίο δεν μας επιτρέπει να γνωρίζουμε ποιος συγκεντρώνει τα προσωπικά μας στοιχεία και για ποιο λόγο. Σε κάθε επίθεση που μπορεί να δεχθούμε είτε από προσωπικό εχθρό, είτε από την ίδια την εξουσία (π.χ. με μια αλλοίωση των στοιχείων του ποινικού μας μητρώου), δεν θα γνωρίζουμε από ποιον κινδυνεύουμε και πώς μπορούμε να αμυνθούμε. Όσο κι αν πολλοί δεν θέλουν να βλέπουν το εφιαλτικό πρόσωπο της «προόδου», δυστυχώς είναι σαφές ότι οι ευεργεσίες της ηλεκτρονικής εξέλιξης χρησιμοποιούνται για να αποδυναμωθεί ο πολίτης…


ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ «ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗ»

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι νομοθετικά δεν υπάρχει δέσμευση σχετικά με τον τρόπο που θα δοθεί ο ΕΚΑΜ. Προκειμένου δηλαδή, να αποδεχθούν οι πολίτες το πρωτοφανές φακέλωμα, να παραδώσουν προς επεξεργασία το ηλεκτρονικό προφίλ τους με άγνωστο σ' αυτούς μέγεθος και περιεχόμενο, μπορεί ακόμη και να μη χρησιμοποιήσουν το 666 σε πρώτη φάση. Όμως, όπως θα δούμε, κάθε τέτοιο ενδεχόμενο δεν πρέπει να μας καθησυχάσει καθόλου!

Από το 2001 και μετά, κάποιες ασιατικές χώρες (Ταϋλάνδη, Σιγκαπούρη, Μαλαισία και η πολυπληθής Κίνα) άρχισαν με Εθνικό νόμο να εφοδιάζουν τους πολίτες τους με μια ηλεκτρονική κάρτα-ταυτότητα που περιέχει μικροτσίπ για την αποθήκευση προσωπικών δεδομένων. Στην ίδια κατεύθυνση προσανατολίζονται η Ινδία, η Νότια Αφρική, η «ορθόδοξη» Ρωσία και, βέβαια, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει ήδη εγκαταστήσει την υποδομή για έκδοση μιας ηλεκτρονικής κάρτας-ταυτότητας για κάθε Ευρωπαίο πολίτη.

Οι ευρωπαϊκές λεγόμενες «κάρτες πολίτη», εφοδιασμένες με μικροτσίπς, θα εντοπίζονται από τον δορυφόρο «Γαλιλαίος», ο οποίος θα φωτογραφίζει και θα βιντεοσκοπεί τις κινήσεις κάθε Ευρωπαίου πολίτη με ακρίβεια ενός έως πέντε μέτρων. Για να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο, χρειάζεται η ψήφιση νόμου από το κάθε κράτος, που θα υποχρεώσει τους πολίτες να φέρουν μαζί τους την ηλεκτρονική «κάρτα πολίτη» και βέβαια, πρακτικά, να αποδεχθούν και να παραλάβουν οι πολίτες αυτές τις κάρτες!

Η ανησυχία των Ευρωπαίων για τις κάρτες αυτές είναι έκδηλη. Ήδη οι Βρετανοί, οι Γερμανοί, και οι Ρουμάνοι αρνήθηκαν να τις παραλάβουν, μετά από έντονες αντιδράσεις ειδικών και τις προειδοποιήσεις των χάκερς, που απέδειξαν τηλεοπτικά πόσο εύκολα γίνεται εκβιάσιμος ο κάτοχος της κάρτας που εκτίθεται στο διάτρητο σύστημά της. Μάλιστα το Ρουμανικό κράτος οπισθοχώρησε μετά την σθεναρή άρνηση που προβάλλει η Σύνοδος της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, τα ΜΜΕ στην Ελλάδα προκλητικά υποβαθμίζουν τις αντιδράσεις ανησυχίας του λαού και το μέγεθος του κινδύνου. Οι Έλληνες σαν πειραματόζωα πιέζονται από τις ξένες δυνάμεις κατοχής του «Μνημονίου» να παραλάβουν «κάρτες πολίτη» για να μην πτωχεύσει η χώρα (!), ενώ το κράτος μας δελεάζει με φοροαπαλλαγές και άλλες παραπλανητικές υποσχέσεις. Η κάρτα αυτή, λένε, θα μας βγάλει από την «κρίση» πατάσσοντας την φοροδιαφυγή. Το επιχείρημα είναι δολιότατο και ψευδαίστατο, δεδομένης της απόλυτης εξάρτησης της χώρας μας από τους τραπεζίτες-δανειστές της! Εκείνοι ανεβάζουν τοκογλυφικά το χρέος μας σε απίθανα ύψη, από εκείνους και μόνο πλέον εξαρτάται η οικονομική μας κατάσταση.

Με την απειλή της τέλειας πτώχευσης (που θσ σήμαινε όμως και παραγραφή του χρέους), μας αναγκάζουν σε «ελεγχόμενη πτώχευση», δηλαδή να δουλεύουμε αιωνίως για ένα χρέος που ποτέ δεν ξεχρεώνεται. Η «εξυπηρέτηση» που υπόσχονται με τις «κάρτες πολίτη», δεν είναι δική μας εξυπηρέτηση αλλά δική τους! Μας βλέπουν μόνο σαν καταναλωτές και σαν φθηνό εργατικό δυναμικό. Ελέγχουν την εργασία, την ασφάλιση, τον μισθό και επιθυμούν να γνωρίζουν και να ελέγχουν κάθε κίνησή μας, από τις καθημερινές μας αγορές και συνήθειες μέχρι τις πολιτικές, τις ιδεολογικές, τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις. Θα τους το επιτρέψουμε; ΟΧΙ βέβαια!!!



Αρχιμ. Δαβίδ Τσελίκας - Θεολόγος ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΣΥ τ.66

ΙΑΝ. -ΜΑΡΤ. 2011

ΤΡΙΚΟΡΦΟ ΦΩΚΙΔΟΣ

ΠΗΓΗ

Oι υποθαλασσιες Πυλες του Αδη των Μαγια! -VIDEO

Posted: 28 Jun 2011 10:57 PM PDT

Οι Μάγια τις θεωρούσαν ως πύλες εισόδου στον Κάτω Κόσμο. Λέγονται σενότες και είναι μεγάλες κοιλότητες νερού που έχουν βάθος ακόμη και 60 μέτρα.



Ορισμένες από αυτές βρίσκονται στη μικρή χώρα Μπελίσε, στην
Κεντρική Αμερική, και οι επιστήμονες που είναι ειδικοί στην ενάλια αρχαιολογία έχουν αρχίσει να τις εξερευνούν, προσπαθώντας να βρουν ίχνη του χαμένου πολιτισμού.



Η Λίζα Λουκέρο, που είναι καθηγήτρια Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, λέει ότι μέχρι στιγμής, από τις καταδύσεις που έγιναν, βρέθηκαν απολιθωμένα υπολείμματα ζώων και είδη αγγειοπλαστικής. Προσθέτει ότι οι σενότες ήταν πολύ σημαντικές για τους Μάγια, κατά τον 9ο και 8ο αιώνα, και μάλιστα δίπλα σε αυτές τις νεροκοιλότητες έκτισαν ορισμένα οικοδομήματα.



Κατά μία εκδοχή, οι Μάγια ίσως κατέφευγαν σε αυτές τις φυσικές υδάτινες δεξαμενές για να προμηθεύονται νερό, όταν άρχισε η μεγάλη περίοδος ξηρασίας που αποδεκάτισε μεγάλες εκτάσεις από τροπικά δάση.



Ομως όπως τονίζει η Πατρίτσια Μπέντους, που είναι υδρολόγος και γεωχημικός στο Πανεπιστήμιο του Νορθγουέστερν, στα οικοδομήματα δίπλα στις σενότες δεν βρέθηκαν οχήματα μεταφοράς νερού παρά μόνο δοχεία. Από την άλλη, ίσως να έκαναν προσφορές στον θεό της βροχής ή σε κάποια άλλη υπερδύναμη για να δώσει τέλος στην παρατεταμένη ξηρασία.



Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πώς είναι το εσωτερικό μίας "σενότα".
 

 
 
ΠΗΓΗ

ΤΟΓΚΟΥΣΚΑ: ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΡΟΣΓΟΥΕΛ (Ντοκιμαντερ)

Posted: 28 Jun 2011 11:04 PM PDT

Μην πιστεύετε ό, τι η κύρια ροή πολυμέσων σας λέει, έστω και αν είναι αλήθεια, το μεγαλύτερο μέρος τους είναι να σας απομακρύνει από την αλήθεια Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ο κόσμος μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια; Αυτό είναι το ένα ερώτημα που όλοι πρέπει να καταλάβουμε
μόνοι μας. Κάντε την δική σας έρευνα για να βρείτε την αλήθεια και να κατακτήσετε την γνώση που χρειάζεται για να ελευθερωθεί ο νους σας από τον συμβατικό τρόπο σκέψης που μας έχουν διδάξει. Κατακτήστε τον νου σας.Είναι σημαντικό όλοι να γνωρίζουν...


Τα δικά μας ματιά παραμονεύουν Παντού.










πηγη

Tο … τατουάζ της Ζέτας !!

Posted: 28 Jun 2011 10:48 PM PDT






Βλέπουμε το …



τατουάζ της Ζέτας !!




Έπεσε από 300 μέτρα – τον βρήκαν όρθιο να διάβάζει χάρτη!

Posted: 28 Jun 2011 10:45 PM PDT

Μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκε ομάδα διασωστών στη Σκοτία. Ένας ορειβάτης έπεσε από... βουνό ύψος 305 μέτρων. Όταν τον βρήκαν στεκόταν στα δύο του πόδια και διάβαζε τον χάρτη.




Σύμφωνα με το BBC ο 35χρονος που έκανε αναρρίχηση μαζί με άλλα 25 άτομα έχασε την ισορροπία του σε βουνοκορφή των Χάιλαντς και έπεσε στο κενό. Αμέσως ειδοποιήθηκε βοήθεια και το ελικόπτερο άρχισε να ψάχνει για το ..
πτώμα του.

"Αρχίσαμε να ψάχνουμε με το ελικόπτερο την πλαγιά και είδαμε έναν άνδρα να βρίσκεται όρθιος στη βάση του βουνού. Πραγματικά εκείνη την ώρα δεν πιστέψαμε ότι μπορεί να ήταν αυτός που ψάχναμε γιατί στεκόταν όρθιος και διάβαζε έναν χάρτη" λέει ο διασώστης Τιμ Μπάρκερ.

"Επειδή δεν πιστέψαμε ότι ήταν αυτός ξανακάναμε τη διαδρομή μας από το βουνό και είδαμε ότι πίσω του βρισκόταν το σακίδιό του και άλλα αντικείμενα δικά του. Πρέπει να τα έχασε ενώ έπεφτε". Ο διασώστης λέει ωστόσο ότι όταν τον βρήκαν ωστόσο βρισκόταν σε τρομερό σοκ.

Ο γιατρός που τον είδε λέει ότι είχε κάποιες αμυχές και πρηξίματα και έναν μικρό τραυματισμό στο στηθος. Κατά τα άλλα ήταν "περδίκι"...

«Κινδύνεψε» το πλήρωμα του Διαστημικού Σταθμού

Posted: 28 Jun 2011 10:42 PM PDT

Το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού αναγκάστηκε να βρει καταφύγιο για λίγο σήμερα μέσα στο διαστημικό σκάφος διαφυγής, για μια εκκένωση έκτακτης ανάγκης, καθώς ένα διαστημικό συντρίμμι απείλησε τον ISS, και πέρασε σε απόσταση μόλις 250 μέτρων από αυτόν, ανέφερε το
ρωσικό πρακτορείο Interfax.



«Διαστημικά συντρίμμια εντοπίστηκαν πολύ αργά ώστε ο σταθμός να μπορέσει να κάνει έναν ελιγμό αποφυγής. Τα έξι μέλη του πληρώματος έλαβαν την εντολή να λάβουν θέσεις στο διαστημικό σκάφος Σογιούζ», δήλωσε μια πηγή της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας την οποία επικαλέστηκε το Interfax.

Λίγο μετά, η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο κίνδυνος είχε περάσει, αλλά σημείωσε ότι ένα συντρίμμι άγνωστης ταυτότητας πέρασε πολύ κοντά από τον διαστημικό σταθμό.






TreloKouneli.gr





Πλήρης διάλυση του Κέντρου Υγείας Βόνιτσας, Ν. Αιτωλοακαρνανίας

Posted: 28 Jun 2011 10:40 PM PDT

Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


Η ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας σε συνδυασμό με την...

προσαρμογή της λειτουργίας τους ως επιχειρήσεις έχουν σοβαρές επιπτώσεις στους ασθενείς ιδιαίτερα των λαϊκών οικογενειών. Η αντιλαϊκή - φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις για την υγεία του λαού. Αυτή η πολιτική... αντιμετωπίζει την υγεία σαν εμπόρευμα και τους ασθενείς σαν πελάτες.



Αυτή η πολιτική δείχνει το πιο σκληρό πρόσωπό της στο Κέντρο Υγείας Βόνιτσας, Νομού Αιτωλοακαρνανίας, που έχει περιέλθει σε πλήρη διάλυση, οδηγείται σε κλείσιμο, δεν υπάρχει κανένας μόνιμος γιατρός παθολόγος ειδικότητα βασική που στηρίζεται ολόκληρη η λειτουργία μιας μονάδας υγείας. Οι άλλες ειδικότητες γιατρών είναι πολυτέλεια για τους κατοίκους της περιοχής, που είναι περίπου 25.000 και τους θερινούς μήνες πολλαπλασιάζονται.



Οι ελλείψεις δεν είναι μόνο στο ιατρικό προσωπικό αλλά και σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, που δυσκολεύουν παραπέρα τη λειτουργία του Κ.Υ. Τις περισσότερες φορές δεν δουλεύει το ακτινολογικό, το μικροβιολογικό και το ΚΥ έχει ασθενοφόρο μόνο για μια βάρδια.



Να σημειωθεί ότι στην περιοχή υπάρχει το αεροδρόμιο του Ακτίου και ο δρόμος καρμανιόλα που οδηγεί στην Λευκάδα όπου υπάρχει αυξημένη τουριστική κίνηση. Έχουν ξεψυχήσει άνθρωποι στην άσφαλτο αβοήθητοι στο δρόμο καρμανιόλα Αμφιλοχία - Βόνιτσα - Άκτιο - Λευκάδα από έλλειψη ασθενοφόρου.



Γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσει το Κ.Υ. με αγροτικούς γιατρούς, που στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι χωρίς ειδικότητα, χωρίς να μπορεί να γίνει αυτό. Το μόνο που καταφέρνει η κυβέρνηση με την πολιτική της είναι να κλείνει αγροτικά ιατρεία και να αφήνει χωρίς την παραμικρή υπηρεσία υγείας κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών ιδιαίτερα ηλικιωμένους ανθρώπους .



Ήδη αγροτικά ιατρεία όπως το αγροτικό ιατρείο του τοπικού διαμερίσματος Παλιαμπέλων έχει μείνει χωρίς γιατρό με τεράστια ταλαιπωρία για τους 1.000 περίπου κατοίκους. Σε λίγες μέρες κλείνει και το αγροτικό ιατρείο του διαμερίσματος Θυρρείου με τον ίδιο αριθμό κατοίκων που απέχει από το Κ.Υ. Βόνιτσας πάνω από 25 χλμ. και υπάρχει μόνο ένα δρομολόγιο συγκοινωνίας την ημέρα. Σοβαρά προβλήματα έχουν και τα άλλα αγροτικά ιατρεία της περιοχής.



Γιατρός του ΙΚΑ υπάρχει μόνο για 2 ώρες την ημέρα και η ταλαιπωρία περίπου 2.500 εργαζομένων είναι αφάνταστη.



Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα μιας συνειδητής αντιλαϊκής πολιτικής που έχουν εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις χρόνια τώρα. Πολιτική που απαξιώνει το δημόσιο σύστημα υγείας σπρώχνοντας μεγάλα τμήματα των λαϊκών στρωμάτων σε ιδιωτικές εταιρίες παροχής υπηρεσιών υγείας . Ο νέος «υγειονομικός χάρτης» με τις συγχωνεύσεις, τις καταργήσεις υπηρεσιών υγείας θα έχει τραγικές συνέπειες για την υγεία των λαϊκών στρωμάτων.



Το ΚΚΕ καλεί τα φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής να παλέψουν για ενιαίο δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας με κεντρικό σχεδιασμό, για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.



ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια μέτρα θα λάβει για την κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στο Κ.Υ. Βόνιτσας, με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση, τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και των υποδομών, καθώς και την κάλυψη με μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς όλων των αγροτικών ιατρείων;



Οι βουλευτές

Νίκος Μωραΐτης

Μπάμπης Χαραλάμπους

Απαγόρευση εισόδου σε κέντρο διασκέδασης («πόρτα»): Είναι νόμιμη;

Posted: 28 Jun 2011 10:39 PM PDT

Ένα φαινόμενο, κατά μία έννοια κοινωνικό, αποτελεί η πρακτική κάποιων κέντρων διασκέδασης ή clubs να απαγορεύουν...


με αυθαίρετα κριτήρια, την είσοδο σε κάποιους που επιθυμούν την είσοδο σε αυτά προκειμένου να διασκεδάσουν. Έτσι, ενώ οι υπεύθυνοι υποδοχής των κέντρων αυτών επιτρέπουν σε κάποιους θαμώνες να εισέλθουν στο κέντρο, δεν επιτρέπουν την είσοδο, κατά το δοκούν και χωρίς αιτία ή με προσχηματικές αιτιολογίες, σε ορισμένα άτομα.

Το εν λόγω φαινόμενο εκτός από κοινωνικές, έχει και νομικές διαστάσεις; Σε κάποιες περιπτώσεις, σαφέστατα. Έτσι, σύμφωνα με το άρθρο 57 του Αστικού Κώδικα, όποιος προσβάλλεται παράνομα στην προσωπικότητα, έχει δικαίωμα να απαιτήσει να αρθεί η προσβολή και να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 59 του Αστικού Κώδικα, σε περίπτωση προσβολής της προσωπικότητας, ο υπαίτιος μπορεί να καταδικαστεί σε ικανοποίηση της προκληθείσας ηθικής βλάβης είτε με καταβολή χρηματικού ποσού, είτε με δημοσίευμα είτε με οποιονδήποτε τρόπο επιβάλλεται από τις περιστάσεις.

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 914 περί αδικοπραξίας, όποιος ζημιώσει άλλον παράνομα και υπαίτια έχει υποχρέωση να τον αποζημιώσει και, επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 932 του ίδιου νομοθετήματος, σε περίπτωση αδικοπραξίας, ανεξάρτητα από την περιουσιακή ζημία, μπορεί να επιδικαστεί και χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη.

Ωστόσο, κατά την εφαρμογή των ως άνω άρθρων στο υπό εξέταση ζήτημα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να εξετάζονται ορισμένες παράμετροι που θα πρέπει να πληρούνται προκειμένου να υφίσταται η προσβολή της προσωπικότητας, αναπόσπαστο τμήμα της οποίας είναι και η τιμή και η αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου, η οποία διαχέεται στην αντίληψη και την εκτίμηση που ο κοινωνικός του περίγυρος τρέφει γι' αυτόν.

Ιδιαίτερα σημαντική προς αυτή την κατεύθυνση είναι η νομολογία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την 23238/2006 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, «Η απαγόρευση εισόδου σε δημόσιο κατάστημα (καφέ-μπαρ) χωρίς εύλογη αιτία, εφόσον δεν πραγματοποιείται κάποια ιδιωτική εκδήλωση και δεν δικαιολογείται από λόγους ασφαλείας, αποτελεί μειωτική διάκριση, πρόκειται για αδικοπραξία που προσβάλλει παράνομα την προσωπικότητα και παρέχει στον προσβληθέντα αξίωση χρηματικής ικανοποίησης της ηθικής βλάβης».

Ωστόσο, θα πρέπει όντως να υφίσταται προσβολή προσωπικότητας, η οποία να είναι παράνομη και να γίνεται άνευ δικαιώματος ή με δικαίωμα το οποίο υφίσταται αλλά ενασκείται καταχρηστικά ή είναι ήσσονος σπουδαιότητας. Επιπλέον, απαιτείται να υπάρχει πταίσμα του υπαιτίου της προσβολής.

Το Δικαστήριο, με την ως άνω απόφαση, έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή, σύμφωνα με την οποία δεν επετράπη η είσοδος σε νυκτερινό κέντρο στον ενάγοντα, παρόλο που η ως άνω συμπεριφορά δεν δικαιολογήθηκε από λόγους ασφαλείας, αλλά ούτε και το κέντρο διασκέδασης ήταν πλήρες αλλά ούτε και «κλεισμένο» για κάποια ιδιωτική εκδήλωση, μιας και η είσοδος επιτρεπόταν σε ορισμένους προσερχόμενους κατά το δοκούν από τον υπεύθυνο υποδοχής του καταστήματος.

Η απόφαση κατέληξε ότι «η πράξη αυτή της εναγόμενης συνιστά αδικοπραξία (άρθρο 914 ΑΚ), προσβάλλει παράνομα την προσωπικότητα του ενάγοντος και παρέχει σ' αυτόν αξίωση χρηματικής ικανοποιήσεως λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη (άρθρα 57-59 ΑΚ). Για την αποκατάσταση δε αυτής προσήκει, ενόψει του είδους, της βαρύτητας, του τρόπου της προσβολής, ως και της κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης των διαδίκων μέτρων, η καταβολή χρηματικής ικανοποίησης ποσού 1.000 ευρώ.», απορρίπτοντας, ωστόσο, την αγωγή κατά τα λοιπά.

Πρόκειται για μία νομολογιακή κατεύθυνση σημαντική, που αφενός θέτει τα κριτήρια στοιχειοθέτησης της εν προκειμένω προσβολής και αφετέρου προβαίνει σε μία ξεκάθαρη και αταλάντευτη δικαστηριακή κρίση περί της ύπαρξης προσβολής του δικαιώματος της προσωπικότητας στη συγκεκριμένη περίπτωση, συντείνοντας στην άποψη ότι όντως υφίσταται.

Πέραν της αστικής, που αναπτύχθηκε παραπάνω, αναφορικά με την ποινική ευθύνη του υπαιτίου της εν λόγω προσβολής, ενδέχεται, υπό προϋποθέσεις, να πληρούται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος της «έργω» εξύβρισης του άρθρου 361 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο, θεωρείται αξιόποινη πράξη η προσβολή της τιμής άλλου με λόγο ή με έργο ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Είναι σημαντικό, ωστόσο, εδώ να σημειωθεί ότι προκειμένου να στοιχειοθετηθεί βάσιμη αξίωση για αποζημίωση αφενός ή αξιόποινο της πράξης αφετέρου, πρέπει να πληρούνται τα προαναφερόμενα κριτήρια είτε για τη θεμελίωση αστικής είτε ποινικής ευθύνης για την προσβολή της προσωπικότητας στην παραπάνω περίπτωση.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι σε ένα κράτος δικαίου, όλοι οι άνθρωποι γίνονται κοινωνοί προστασίας ορισμένων σημαντικών έννομων αγαθών, όπως η τιμή και η προσωπικότητα.

Σε περιπτώσεις προσβολής τους, η Πολιτεία οφείλει να δράσει επεμβατικά, αίροντας την όποια προσβολή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί αυτό που αναπτύχθηκε.

http://nomosfera.blogspot.com

Kαταγγελία για Ansura και Goldendelas

Posted: 28 Jun 2011 10:36 PM PDT

Aγόρασα ένα κουπόνι από goldendeals το οποίο αδυνατεί εδώ και ένα μήνα να παρέχει την υπηρεσία μέσω του ινστιτούτου Ansura, στο...


κέντρο της Θεσσαλονίκης, προφασιζόμενοι πως δεν υπάρχει διαθέσιμο ραντεβού (μιλάμε για ενα μηνα πριν τη λήξη του κουπονιού)

Στη goldendeals δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος για να μιλήσει και έχουν βάλει κάτι κορίτσια να λένε "στείλτε επιστολή", το οποίο και έκανα αλλά δεν απαντάει ποτέ κανείς! Η ευθύνη η δική τους είναι να επιστρέψουν τα χρήματα εφόσον η εταιρεία αδυνατεί να παρέχει την υπηρεσία. Αντιθέτως δεν εμφανίζεται κανένας υπεύθυνος παρά κρύβονται πίσω από τις τηλεφωνήτριες. ~Τέτοιου είδους κρυφτό παραπέμπει σε εταιρεία- απάτη και πρακτικές όχι πολύ διάφανες και ξεκάθαρες!

Από την άλλη η εταιρεία ansura εφόσον έχει εισπράξει τα χρήματα υποχρεούται να παρέχει την υπηρεσία έστω και εκπρόθεσμα ή αν αδυνατεί να προσλάβει extra προσωπικό. Πόσο νόμιμο είναι να εισπράτεις χρήματα για τα οποία δεν μπορείς να παρέχεις την υπηρεσία?? Λογιστικά δεν εμφανίζεται πουθενά κάποια απόδειξη (εφόσον δεν λαμβάνει χώρα η υπηρεσία), άρα μιλάμε και για δεύτερη παρανομία.

Είναι κρίμα για ένα τόσο μικρό ποσό (9e) να παίζουν όλοι αυτοί παιχνίδια πίσω από τις πλάτες του καταναλωτή..

Και ποιος μπορεί να μας πείσει ότι δεν αποτελεί πάγια τεχνική να πουλάς υπηρεσία για την οποία δεν υπάρχει αντίκρυσμα? και πού πηγαίνουν τα χρήματα? και ποιος κόβει αποδείξεις γι'αυτό??



Αναγνώστρια

Τα 10 υποψήφια soundtrack του ΠΑΣΟΚ

Posted: 28 Jun 2011 08:29 PM PDT

να «χτυπήσει» ένας πολίτης, μεμονωμένα, μία κυβέρνηση, είναι απολύτως απίθανο. Εκτός αν έχει στα χέρια του τίποτα κασέτες με τηλεφωνικές συνομιλίες, αν και πάλι «παίζεται» αν συμβεί κάτι. Το έχω ξαναπεί και δε θα βαρεθώ να το λέω: Η ψήφος μας είναι το μόνο σοβαρό όπλο που
έχουμε. Ας μάθουμε να την αξιοποιούμε σωστά.


Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι τρόποι, τουλάχιστον για να διαμαρτυρηθούμε και μέσα σ'αυτούς δε βάζω τα γιαουρτώματα και τις επιθέσεις σε πολιτικούς (όχι ότι κλαίω κιόλας όταν τα βλέπω…). Η κόρη του μέγιστου Μάνου Λοΐζου επέλεξε έναν πολύ ωραίο τρόπο να εκφράσει την οργή της προς την κυβέρνηση: Απαγόρεψε στο ΠΑΣΟΚ να καπηλεύεται εκμεταλλεύεται στις συγκεντρώσεις του το περίφημο «Καλημέρα Ήλιε» του μεγάλου μας δημιουργού.

Μέχρι να βγει κάποιος απόγονος του Carl Orff και να απαγορέψει το Carmina Burana και ξεμείνει το κόμμα χωρίς soundtrack, ο «Νίντζα των αποκαλύψεων» μεταμφιέζεται σε DJ και προτείνει στον Παπανδρέου 10 τραγούδια που μπορούν να «φορεθούν» στις επόμενες κομματικές συγκεντρώσεις:



πηγη


Posted: 28 Jun 2011 08:21 PM PDT

29 Ιουνίου
Γιορτάζουν: Παύλος, Παυλίνα, Πέτρος, Πετρούλα
Γεγονoτα

1850: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναγνωρίζει τελικά το αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ελλάδος, που είχε επιβληθεί από τη
Βαυαροκρατία το 1833.



1874: Δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Καιροί» το περίφημο άρθρο του Χαρίλαου Τρικούπη με τίτλο «Τις πταίει». Σε αυτό, ο μεσολογγίτης πολιτικός καταδεικνύει ως υπεύθυνο για την πολιτική κρίση που διέρχεται ο τόπος τον βασιλιά Γεώργιο Α' και του ζητά να λαμβάνει υπόψη του κατά το σχηματισμό των κυβερνήσεων την Αρχή της Δεδηλωμένης.



1920: Η Ρεάλ Μαδρίτης αποκτά το όνομά της από τον βασιλιά Αλφόνσο τον 13ο, τροποποιώντας το προηγούμενο που ήταν Madrid FC.



1929: Ο Αλέξανδρος Φλέμινγκ ανακοινώνει ότι στη μούχλα ενυπάρχει αντιβιοτική δράση.



1942: Κάνει πρεμιέρα η Συμφωνία αρ. 7 («Του Λένινγκραντ») του Ντμίτρι Σοστακόβιτς.



1946: Κύριο άρθρο του ηγέτη του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη στον «Ριζοσπάστη» με τίτλο «Τραβάμε για εμφύλιο πόλεμο;».



Γεννησεις

1900: Αντουάν ντε Σεν Εξιπερί, γάλλος συγγραφέας. («Μικρος Πρίγκιπας») [θαν. 31/7/1944]



1911: Μπέρναρντ Χέρμαν, αμερικανός συνθέτης. Έγινε γνωστός από τη μουσική που έγραψε για τις ταινίες του Άλφρεντ Χίτσκοκ. [θαν. 24/12/1975]



1929: Οριάνα Φαλάτσι, ιταλίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας. [θαν. 15/9/2006]



Θανατοι

67: Απόστολος Πέτρος. (σταυρώθηκε από τους Ρωμαίους στη Ρώμη)



1951: Αιμίλιος Βεάκης, κορυφαίος έλληνας ηθοποιός του δραματικού θεάτρου. [γεν. 13/12/1884]



1976: Χρήστος Παπακυριακόπουλος, διαπρεπής έλληνας μαθηματικός. [γεν. 1914]





Σπύρος Σούλης : Gay λόγω συμβολαίου!

Posted: 28 Jun 2011 08:44 AM PDT

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά από δηλώσεις της πρώην συντρόφου του Σπύρου Σούλη , σε γνωστό περιοδικό, η οποία καταγγέλλει πως...
τηλεοπτικά συμφέροντα έφεραν τέλος σε μια σχέση που μετρούσε πάνω από 4 χρόνια.


Η πρώην σύντροφος του γνωστού και πολυαγαπημένου παρουσιαστή μίλησε για όλα και για όλους σε μια καταιγιστική συνέντευξη που μπορεί και να διαμορφώσει το τηλεοπτικό τοπίο του χρόνου.

Αφορμή στάθηκε η ιδέα του ΑΝΤ1 να εντάξει μια νέα real life εκπομπή στο πρόγραμμα του με πρωταγωνιστές τους Σαμαρά, Ψινάκη, Σωφρονίου και Σούλη ως επίδοξους ομοφυλόφιλους που θα παρέχουν συμβουλές στον μέσο ετεροφυλόφιλο Έλληνα.

Η εκπομπή πρόκειται για μια Ελληνική έκδοση του Αμερικάνικου "Queer eye for a straight guy" η οποία προβαλλόταν για ένα διάστημα από την συχνότητα του ΣΚΑΙ.

Για τις ανάγκες της εκπομπής όμως θα έπρεπε και οι 4 πρωταγωνιστές να δηλώνουν ομοφυλόφιλοι , κάτι το οποίο έφερε σε δίλλημα τον γνωστό παρουσιαστή Σπύρο Σούλη , ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με το να επιλέξει ανάμεσα στην μακροχρόνια σχέση του και σε ένα ακριβοπληρωμένο συμβόλαιο.

Μετά από πιέσεις του μεγάλου καναλιού , σύμφωνα πάντα με την πρώην σύντροφο του παρουσιαστή , ο Σπύρος Σούλης δέχθηκε τελικά να υπογράψει – καταδικάζοντας έτσι την σχέση του.

Το παρόν κείμενο αποτελεί μέρος της συνέντευξης που έδωσε η πρώην συντρόφος σε μηνιαίο περιοδικό:

Βρισκόμουν με δεμένα τα χέρια , με μόνη επιλογή να παίζω μονίμως κρυφτό με έναν άνδρα που συζητούσαμε μέχρι και το ενδεχόμενο του γάμου μαζί.

Ενώ τόνισε

Η σκέψη να ζω με βάση ένα συμβόλαιο, πραγματικά μου έφερνε αηδία. Αυτό έφερε τις πρώτες εντάσεις και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Το ζευγάρι μετράει ήδη 2 μήνες χώρια και σύμφωνα με την ίδια, έχει δωθεί οριστικό τέλος.

http://tokoutsobolio.wordpress.com/

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Η Συνταγή της Ημέρας!

Posted: 29 Jun 2011 03:03 AM PDT

Κρεμ Καραμελέ του Παρλιάρου
Συνταγή για 6-8 άτομα

Υλικά:
Για την καραμέλα:
300γρ. ζάχαρη
150γρ. νερό

Για την κρέμα:
375γρ. γάλα
375γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
4 αυγά
8 κρόκους
150γρ. ζάχαρη
φλοίδες από 1 λεμόνι

Προετοιμασία:
Για την καραμέλα:
Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε έως ότου γίνει μία σκούρα καραμέλα. Αδειάζουμε αμέσως από λίγη καραμέλα σε φορμάκια της κρεμ καραμελέ ή σε μια φόρμα μεγάλη.

Για την κρέμα:
Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος με τις φλοίδες από το λεμόνι (δεν το αφήνουμε να βράσει). Ανακατεύουμε πολύ καλά τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά, ρίχνουμε μέσα σε αυτά το μίγμα του γάλακτος, ανακατεύουμε και σουρώνουμε. Γεμίζουμε τα φορμάκια πάνω από την καραμέλα, τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι 24 εκ. με νερό και ψήνουμε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC για 45-50 λεπτά περίπου, έως ότου σταθεροποιηθεί και πήξει η κρέμα. Δοκιμάζουμε με ένα πολύ λεπτό μαχαίρι και αν τραβήξουμε καραμέλα, είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και σερβίρουμε. Απολαύστε!

Αποκρυπτογραφήθηκε ο μηχανισμός της όρασης

Posted: 29 Jun 2011 03:01 AM PDT

Ιάπωνες επιστήμονες ανακάλυψαν πώς αντιδρά η όραση των ζώων στο φως...
Τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν και αντιδρούν τα ζώα σε διαφορετικές συνθήκες φωτός ανακάλυψαν ειδικοί από το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ.

Το μάτι της …μύγας

Μελετώντας μύγες δροσόφιλες, οι ειδικοί εντόπισαν την πρωτεΐνη INAD η οποία δρα ως «ρυθμιστής» και βοηθά τα ζώα να προσαρμόζουν την όρασή τους ανάλογα με την ένταση του φωτός - από το αμυδρό νυχτερινό φως μέχρι την έντονη ηλιοφάνεια.

«Οι επιστήμονες εργάζονται πυρετωδώς εδώ και δεκαετίες προκειμένου να καταφέρουν να κατανοήσουν τους μηχανισμούς των οπτικών συστημάτων των ζώων - δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο εντοπίζουν το φως υπό διαφορετικές συνθήκες: από το βαθύ σκοτάδι της νύχτας μέχρι την έντονη ηλιοφάνεια της ημέρας» αναφέρουν οι ειδικοί.

Παρά το γεγονός ότι η πρωτεΐνη INAD δεν αποτελεί καινούργια ανακάλυψη, οι ειδικοί ωστόσο κατάφεραν τώρα να προσδιορίσουν τον ρόλο της ως «ρυθμιστή» της οπτικής αντίδρασης στο φως.

Για τον λόγο αυτόν, υποστηρίζουν ότι προβλήματα που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη θα μπορούσαν να αποβούν επικίνδυνα έως καταστροφικά.

Ταχύτητα ζωτικής σημασίας

«Εάν ένα άτομο δει ένα όχημα να πλησιάζει και αντιδράσει μέσα στα επόμενα δευτερόλεπτα και όχι μέσα σε κάποια κλάσματα του δευτερολέπτου, όπως θα έπρεπε, τότε πιθανόν κάτι τέτοιο είναι μοιραίο για τη ζωή του. Το ίδιο θα μπορούσε αντίστοιχα να συμβεί και στην περίπτωση που μία μύγα αργούσε να αντιδράσει στο κούνημα της μυγοσκοτώστρας» εξηγεί γλαφυρά ο επικεφαλής της μελέτης καθηγητής Μινγκζιέ Ζανγκ.

«Μέσα από τη διαδικασία πρωτεϊνικής οξείδωσης, κατά την οποία η INAD ρυθμίζει την αντίδραση της όρασης στο φως, οι ειδικοί θα μπορούσαν να κατανοήσουν καλύτερα και άλλες νόσους όπως το AIDS και ο καρκίνος. Πρόκειται για μία διαδικασία που συνδέεται άμεσα με αρκετές ανθρώπινες νόσους» καταλήγει ο ειδικός.

Online Draw ''

Posted: 29 Jun 2011 01:21 AM PDT

Microsoft Promotion Award Team
Dr.Helen Gibson
Stamford New Road,
Altrincham Cheshire
WA14 1EP
London.
United Kingdom.
 
MICROSOFT WINNING NOTIFICATION.
 
     It is obvious that this notification will come to you as a surprise but please find time to read it carefully as we congratulate you over your success in the following official publication of results of the E-mail electronic online Sweepstakes organized by Microsoft, in conjunction with the foundation for the promotion of software products, (F.P.S.) held this month in London United Kingdom. Where your email address emerged as one of the online Winning emails in the 2nd category and therefore attracted a cash award of 650,000.00 {Six Hundred and Fifty Thousand Great British Pounds Sterling's}.
 
The selection process was carried out through random selection in our Computerized Email Selection System (C.E.S.S.) from a database of over a million email addresses from each continent of the world wide web drawn from all the continents of the world.
 
They are arranged in this format below:
 
CATEGORY NO.OF WINNERS WINNING PRIZES
1st. (2) 1.000.000.00 pounds each
2nd. (9) 650,000.00 pounds each
3rd. (13) 450,000.00 pounds each
4th. (27) 350,000.00 pounds each
 
We write to officially notify you of this award and to advise you to contact the processing office immediately upon receipt of this message for more information concerning the verification, processing and eventual payment of the above prize to you. It is important to note that your award information was released with the following particulars attached to it.
 
(1) Award numbers: MLAT#2010
(2) Email ticket numbers: 1587-5896-4598-87,
(3) Batch numbers: 850THL#2010
(4) The file reference numbers: MLY-Y/250-450890
(5) Serial Numbers: McST/776/ML10101
 
For verification purpose be sure to include:
 
VERIFICATION AND FUNDS RELEASE FORM-:
1. Full Names:
2. Sex:
3. Age:
4. Marital Status:
5. Nationality:
6. Residential Address: :
7. Occupation:
8. Telephone Number:
9. Fax Number:
10. Have you ever won an Online Lottery ?
 
Mode Of Prize Remittance.
 
(1)Cash Pick-Up (You coming Down to United Kingdom Personally to Pick Your Prize).
(2)Courier Delivery Of your Certified Winning Cheque Name and other Winning Documents safely to you.
 
To file for your claim, Please contact your Validating Officer for VALIDATION of your winning within Twenty-nine working days of this winning notification. Winnings that are not validated within Twenty-nine working days of winning notification are termed void and invalid. You are required to mention the above particulars of your award in every correspondence to enable the Agent validate your winning.
***********************************************************
FOREIGN TRANSFER MANAGER
MR. RICHARD SCHOLES
MICROSOFT SECURITY DEPARTMENT (UK).
M.S.PRO. ZONAL COORDINATOR
Email: mrrichardscholes02@w.cn
 
***********************************************************
 
The Microsoft Internet E-mail lottery Awards is sponsored by our CEO/Chairman, Bill Gates and a consortium of software promotion companies. The Intel Group, Toshiba, Dell Computers and other International Companies. The Microsoft internet E-mail draw is held periodically and is organized to encourage the use of the Internet and promote computer literacy worldwide. The Microsoft Window lottery has discovered a huge number of double claims due to winners informing close friends relatives and third parties about their winning and also sharing their pin numbers.
 
As a result of this, these friends try to claim the lottery on behalf of the real winners. The Microsoft lottery has reached a decision from headquarters that any double claim discovered by the Lottery Board will result to the Canceling of that particular winning, making a loss for both the double claimer and the real winner, as it is taken that the real winner was the informer to the double claimer about the lottery. So you are hereby strongly advised once more to keep your winnings strictly confidential until you claim your prize.
 
Once again on behalf of all our staff,
 
CONGRATULATIONS!!!
 
Sincerely,
 
MICROSOFT DIRECTORATE UNIT
M.S.PRO. ZONAL COORDINATOR.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

1 σχόλια:

MR LUIS CARLOS είπε...

Χρειάζεστε ένα γνήσιο δάνειο για να εξοφλήσετε τους λογαριασμούς σας, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή οποιοδήποτε είδος δανείου εφαρμόστε τώρα στο luiscarlosfinance@outlook.com

Email: luiscarlosfinance@outlook.com

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές