Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Αντιδράσεις για τον "Ξένιο Δία" - Eμμένει ο Ν. Δένδιας

Posted: 05 Aug 2012 11:13 AM PDT

Ολοκληρώθηκε η Τρίτη ημέρα της αστυνομικής επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» η οποία, σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης θα συνεχιστεί έχοντας ως στόχο την επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών στον Έβρο και στις χώρες προέλευσής τους.

Παρά τα σημαντικά μέσα που χρησιμοποιήθηκαν και που προκάλεσαν την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας στη Θράκη όπου οι τοπικές σχολές αστυνομίας μετετράπησαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα αποτελέσματα είναι μάλλον ισχνά.

Παράλληλα αντέδρασαν με σφοδρότητα τα κόμματα τ...

Προσβλητικές δηλώσεις για μία ακόμη φορά από τη «συντηρητική» Γερμανία

Posted: 05 Aug 2012 09:52 AM PDT

«Όταν μια χώρα σαν την Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη της, τότε πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ», υποστηρίζει ο Βαυαρός υπουργός Οικονομικών, Μάρκους Σέντερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Bild am Sonntag".

«Σε μια δεδομένη στιγμή ο καθένας πρέπει να μετακομίσει από το σπίτι της μαμάς και οι Έλληνες βρίσκονται σε αυτό το σημείο», λέει ο Σέρντερ και προσθέτει πως «Η Γερμανία δεν μπορεί να πλέον να είναι ο ταμίας για την Ελλάδα», παραβλέποντας πλήρως...

Ο Μόντι βλέπει "ψυχολογική διάλυση της Ευρώπης"

Posted: 05 Aug 2012 06:59 AM PDT

«Οι εντάσεις που εδώ και χρόνια συνοδεύουν την Ευρωζώνη έχουν ήδη τα χαρακτηριστικά της ψυχολογικής διάλυσης της Ευρώπης. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να τις καταπολεμήσουμε» δηλώνει o Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι στο Spiegel, χωρίς να κρύβει την ανησυχία του για την αντιγερμανική στάση του ιταλικού Κοινοβουλίου.

Ο Μάριο Μόντι εξομολογείται στο γερμανικό περιοδικό ότι «τους περασμένους μήνες τον ανησύχησε -όπως είπε και στην καγκελάριο Μέρκελ- η αυξανόμενη αρνητική διάθεση του ιταλικού...

Φωτιές και δακρυγόνα για τα μεταλλεία χρυσού

Posted: 05 Aug 2012 06:47 AM PDT

Επεισόδια σημειώνονται στις Σκουριές Χαλκιδικής μεταξύ κατοίκων που αντιδρούν στην επένδυση μεταλλείων χρυσού και αστυνομικών δυνάμεων. Φωτιές πήραν τρία περιπολικά της αστυνομίας και σημεία του δάσους.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα κατοίκων προσπάθησε να ανέβει στο δάσος αλλά απωθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση δακρυγόνων. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χημικών.

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής που αντιδρούν στην εξόρυξ...

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στα πογκρόμ

Posted: 05 Aug 2012 06:29 AM PDT

Την αντίθεση του με «κάθε είδους πογκρόμ» που «προσβάλλει την ανθρώπινη φύση και τα ανθρώπινα δικαιώματα», εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» στο κέντρο της Αθήνας.

«Η κυβέρνηση σε μια ύστατη προσπάθεια να κρύψει το πραγματικό της πρόσωπο κρύβεται πίσω από βαρύγδουπες εκφράσεις και επικοινωνιακά τρυκ, που στερούνται σοβαρότητας, και υποτιμά τη λογική, τη νοημοσύνη, τις γνώσεις μας και ό,τι μας έχει απομείνει και δεν μπορούν με τίποτα να το ξεπουλήσουν, τον πολιτισμό μας»,...

Αντιπολίτευση: Τα μεγάλα ψέματα της κυβέρνησης

Posted: 05 Aug 2012 04:52 AM PDT

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν την Κυριακή τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με την τρόικα για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η συνάντηση είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, δηλαδή, μείωση μισθών και συντάξεων, περικοπές κοινωνικών επιδομάτων και διάλυση του κοινωνικού κράτους, με βασικό θύμα την υγεία».

«Ο κατάλογος με τα μέτρα δεν έχει τέλος» σημειώνει στην ανακοίνωση, κατηγορώντας την κυ...

Δυο χρονάκια καπέλο

Posted: 05 Aug 2012 04:49 AM PDT

Στα 67 έτη από τα 65 που είναι σήμερα ετοιμάζονται να αυξήσουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης τα τζιμάνια της κυβέρνησης. Αυτό έρχεται σε συνέχεια του κοψίματος των επικουρικών, προνοιακών επιδομάτων και εφάπαξ. Έτσι, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, σε διάστημα λιγότερο από έναν χρόνο και πριν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ο προηγούμενος ασφαλιστικός νόμος, θα πρέπει να προσθέσουν επιπλέον χρόνια στον εργασιακό τους βίο, βλέποντας παράλληλα τις όποιες μελλοντικές συντάξιμες αποδοχές τους να συρρ...

Αδιάβαστος ο Ρόμνεϊ

Posted: 05 Aug 2012 04:01 AM PDT

Καθώς απομένουν μόλις 95 ημέρες μέχρι τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και οι σφυγμομετρήσεις δεν δίνουν μεγάλες διαφορές, θα περίμενε κανείς ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες διεξάγεται «μάχη γιγάντων» ανάμεσα στους δύο κορυφαίους υποψηφίους γύρω από τα μεγάλα διεθνή ζητήματα!

Όμως, τη στιγμή που η Ευρώπη κλυδωνίζεται από την οικονομική κρίση, η Μέση Ανατολή φλέγεται και Ρωσία και Κίνα ετοιμάζονται να διαδραματίσουν ξανά παγκόσμιο ρόλο, η αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο υποψήφιους είναι αποκαρδιωτι...

Στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ισραήλ

Posted: 05 Aug 2012 02:03 AM PDT

Στην Αθήνα φθάνει τη Δευτέρα για τριήμερη επίσημη επίσκεψη ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Η τελετή υποδοχής του θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Στη συνέχεια ο κ. Πέρες θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Παπούλια, με το πέρας της οποίας θα ακολουθήσει και διευρυμένη συνάντηση παρουσία ισραηλινών και ελληνικών αντιπροσωπιών.

Μετά τις δηλώσε...

Ο Νικολόπουλος «ρίχνει το γάντι» στον Σαμαρά

Posted: 05 Aug 2012 01:40 AM PDT

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ν.Δ. και Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. κ. Νίκος Νικολόπουλος ζητά να πληροφορηθεί ποια είναι η Επιτροπή Δεοντολογίας που θα εξετάσει το αίτημα διαγραφής του, ποιοι θα μετέχουν σε αυτή, πότε θα συνεδριάσει, καθώς και το εις βάρος του «κατηγορητήριο» ενώ σημειώνει πως, «εύλογα και αυτοδίκαια, περιμένει να κληθεί σε απολογία, προκειμένου να υποστηρίξει τον εαυτό του και τις απόψεις του».

Όπως αναφέρει, μέχρι τώρα, δεν έχει ενημερωθεί ...

Τα μέτρα θα μείνουν μόνιμα

Posted: 05 Aug 2012 01:30 AM PDT

Από τη μια, ο Περισσός εκτιμά ότι η κυβέρνηση είναι αποφασι­σμένη να βαδίσει στον γνωστό δρόμο των σκληρών περικοπών και της λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας – «το "κοστούμι" έχει κοπεί», αναφέ­ρουν χαρακτηριστικά οι ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου.

Από την άλλη, σημειώνει εμφατικά ότι τα μέτρα, που ρίχνουν όλο το βά­ρος της κρίσης στον λαό, δεν πρόκει­ται να έχουν προσωρινή διάρκεια, αλλά «παίρνονται για να λειτουργήσουν και την περίοδο της ανάκαμψης, για να λειτουργήσουν όσο θα υπάρχει η εξ...

Mετωπική για τις τράπεζες

Posted: 05 Aug 2012 01:17 AM PDT

Η αναμόρφωση του τραπεζι­κού τομέα διά των συγχω­νεύσεων και ιδιωτικοποι­ήσεων, βασικός πυλώνας των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν συμ­φωνηθεί με την τρόικα, βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την «κατεπείγουσα» ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ, την οποία η αξιωματική αντιπολί­τευση καταγγέλλει ως «σκάνδαλο του αιώνα». Ούτως ή άλλως, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει, από την επομένη σχεδόν των εκλογών, κηρύξει τον πόλεμο στην κυβέρνηση στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωματίζει με τα μελανό­τερα χρώματα τι...

Το γαϊτανάκι των 11,5 δισ.

Posted: 05 Aug 2012 12:56 AM PDT

Σε ένα ατελείωτο γαϊτανάκι εξελίσσεται η οριστικοποίη­ση των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, τα οποία η τρόικα ζητάει να πέσουν οπωσδήποτε πά­νω στο τραπέζι «εδώ και τώρα», πριν από οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, συ­ζήτηση κ.λπ.

Στην πραγματικότητα τα μέτρα που θα απαιτηθούν εντός του 2012 αφο­ρούν πολύ μεγαλύτερο ποσόν, αφού ήδη έχουμε τη βεβαιότητα για επιπλέ­ον 3 δισ. ευρώ – εξαιτίας των φετινών μέχρι στιγμής αποκλίσεων – αλλά και άγνωστο επιπλέον ποσό, το οποίο θα προκύψει μετά τη φθινοπωρινή έκθε...

ΚΚΕ: Επίδειξη απανθρωπιάς από την συγκυβέρνηση

Posted: 05 Aug 2012 12:56 AM PDT

Για επίδειξη απανθρωπιάς στα θύματα της μετανάστευσης με αφορμή την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»κατηγορεί την συγκυβέρνηση το ΚΚΕ.

«Την ίδια στιγμή», συμπληρώνει, «κρύβει από το λαό ότι τα κύματα των μεταναστών θα πληθύνουν όσο οι σύμμαχοί της, ΗΠΑ, ΕΕ, Ισραήλ, με τις απροκάλυπτες επεμβάσεις τους φουντώνουν τη φωτιά του πολέμου στη Συρία».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι «το μεγάλο πρόβλημα της συσσώρευσης μεταναστών που διαρκώς θα οξύνεται, δεν αντιμετωπίζεται με την επίδε...

Άκης: «Γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα»

Posted: 05 Aug 2012 12:40 AM PDT

«Γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα και τον ρόλο που έπαιξαν όλοι» αναφέρει μέσα από τη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο πρώην υπουργός δηλώνει πως υπάρχει σκευωρία εις βάρος του και πολιτικές σκοπιμότητες, με στόχο να σωθούν οι άλλοι.

Υποστηρίζει ότι θα ανοίξει τα χαρτιά του ενώπιον του φυσικού του δικαστή και απαντά στις αποκαλύψεις του άλλοτε στενού του συνεργάτη Νίκου Ζήγρα, κάνοντας λόγο για «συνειδητή επιλογή να δώσει κάτι για να τύχει ευνοϊκής...

Επιχείρηση "Κόκκινος Πλανήτης"

Posted: 05 Aug 2012 12:13 AM PDT

Το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, εφόσον όλα πάνε καλά, το Curiosity, το πυρηνοκίνητο ρομπότ της NASA, θα προσεδαφιστεί στον Αρη για να ξεκινήσει μια νέα αποστολή εξερεύνησης του κόκκινου πλανήτη.

Όπως έγινε γνωστό η NASA συμφώνησε με τον ηθοποιό Ουίλιαμ Σάτνερ να είναι εκείνος που θα περιγράψει την στιγμή της προσεδάφισης.

Ο Σάτνερ έγινε γνωστός στον ρόλο του «Κάπτεν Κερκ», του κυβερνήτη του διαστημόπλοιου USS Enterprise στην τηλεοπτική σειρά Star Trek που άφησε εποχή και απέκτησε εκατομμύρια φα...

Πέντε 5 δις κόβονται από συντάξεις και επιδόματα!

Posted: 04 Aug 2012 11:37 PM PDT

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι αποχώρησαν από το υπουργείο οικονομικών οι εκπρόσωποι των δανειστών μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, το υπουργείο του οποίου θα κάνει τις μεγαλύτερες περικοπές από το πακέτο των 11,5 δις.

Η συνάντηση διήρκησε περίπου δυόμισι ώρες. Οι διαπραγματεύσεις «πήγαν καλά», δήλωσε απερχόμενος ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν.

Η τρόικα θα αναχωρήσει από την Αθήνα και θα επιστρέ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές