Συνταγές μαγειρικής |
- Χριστουγεννιάτικες σιροπιαστές δίπλες
- Μπολονέζ (Bolognese) με απομεινάρια γαλοπούλας
- Έπεσε Πολύ Αλάτι Στο Φαγητό; Μην Βιαστείτε Να Το Πετάξετε!
- Καλά Χριστούγεννα χωρίς υπερβολές
- ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΆ ΚΕΚΆΚΙΑ
- Πίτα με γαλοπούλα και ζαμπόν Συνταγή για 4-6 άτομα
- Ενα γλυκό ταξίδι για τους εραστές της...σοκολάτας
- Χριστουγεννιάτικο Γκάμμον με σάλτσα Ανανά Συνταγή για 6-8 άτομα
- Μελομακάρονα συνταγή
- Χριστουγεννιάτικο Γκάμμον
Χριστουγεννιάτικες σιροπιαστές δίπλες Posted: 26 Dec 2011 07:09 AM PST Υλικά: 6. Τις τοποθετείτε σε πιατέλα και τις πασπαλίζετε με καρύδι, κανέλα ή με extra μέλι! |
Μπολονέζ (Bolognese) με απομεινάρια γαλοπούλας Posted: 26 Dec 2011 06:10 AM PST ![]() |
Έπεσε Πολύ Αλάτι Στο Φαγητό; Μην Βιαστείτε Να Το Πετάξετε! Posted: 26 Dec 2011 12:03 AM PST
Αν λοιπόν για κάποιο λόγο, δοκιμάσετε το φαγητό και είναι ...;λύσσα, μην βιαστείτε να το πετάξετε. Βάλτε μέσα στην κατσαρόλα που βράζει δυο πατάτες κομμένες στα 4 και μαγειρέψτε λίγο ακόμα. Η πατάτα έχει το ιδίωμα να «τραβά» το αλάτι και έτσι το φαγητό θα έρθει «στα ίσα του».Το τρικ δεν ισχύει δυστυχώς για ψητά στον φούρνο. Εκεί, η πατάτα ...;σηκώνει τα χέρια ψηλά. |
Καλά Χριστούγεννα χωρίς υπερβολές Posted: 25 Dec 2011 01:20 AM PST ![]() Η περίοδος των εορτών είναι χωρίς αμφιβολία μια χρονική περίοδος που όλοι περιμένουμε. Τα Χριστούγεννα όπως όλες οι γιορτές είναι σε συνδυασμό με το μεγάλο γιορτινό τραπέζι. Το Χριστουγέννιάτικο τραπέζι είναι αρκετά πλούσιο και αποτελείται κυρίως από την γεμιστή γαλοπούλα, τα τυριά, τις σαλάτες, τα ποτά, τα αναψυκτικά και φυσικά από τα γλυκά των ημερών. Έτσι λοιπόν και οι διατροφικές μας συνήθειες αλλάζουν αρκετά και ως προς την ποσότητα και ως προς την ποιότητα της τροφής. Μπορεί η γαλοπούλα να είναι ένα σχετικά άπαχο κρέας, αλλά η γέμιση της είναι από εντόσθια, κιμά, ρύζι και διάφορα αρωματικά. Η γέμιση λοιπόν μαζί με τα τυριά αντισταθμίζουν τις χαμηλές θερμίδες και τα λιγοστά λιπαρά της γαλοπούλας. Αυτές τις μέρες παρατηρείται αύξηση της κατανάλωσης των κορεσμένων λιπαρών οξέων και της χοληστερόλης, αύξηση της κατανάλωσης νατρίου και των απλών υδατανθράκων. Γι αυτό και έχουμε έξαρση των καρδιακών επεισοδίων με ταυτόχρονη αύξηση της θνησιμότητας από καρδιαγγειακά νοσήματα. Ως γνωστό η υπερκατανάλωση ζωικών λιπών, αλκοόλης και αλατιού είναι επιβαρυντικά για το καρδιαγγειακό σύστημα και ειδικά άτομα που αντιμετωπίζουν ήδη παρόμοια προβλήματα, όπως υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, ή υπερχοληστερολαιμία, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά με την διατροφή τους. Για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων συμβάντων θα πρέπει να διατηρήσουμε τουλάχιστον πιο χαλαρά την σωστή διατροφική συμπεριφορά τις μέρες των εορτών. Το αλκοόλ θα πρέπει να καταναλωθεί με λογική και μέτρο. Να προτιμηθεί το κόκκινο κρασί, που περιέχει αντιοξειδωτικά. Στο τραπέζι θα πρέπει να υπάρχουν αρκετές σαλάτες που εκτός του ότι συμβάλλουν στην ισορροπία της διατροφής μας, είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών. Στις σαλάτες θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ελαιόλαδο και όχι διάφορες σος που κυριαρχεί η μαγιονέζα. Καλό θα είναι να περιορισθεί η κατανάλωση κουραμπιέδων, γιατί παρασκευάζονται με βούτυρο και έχουν πολλές θερμίδες, και να προτιμηθούν οι δίπλες και τα μελομακάρονα, φυσικά με μέτρο. Λάθος είναι η αποχή από το φαγητό όλη την ημέρα για να φάμε όσο και ό,τι θέλουμε στο βραδινό γιορτινό τραπέζι. Πρέπει να διατηρήσουμε τα συνηθισμένα μας γεύματά, να μην παραλείψουμε το πρωινό μας, ούτε φυσικά τα φρούτα και τα ενδιάμεσα γεύματα, για να μην κάνουμε υπερβολές το βράδυ. Οι γιορτές είναι χαρά, η οποία πηγάζει από την αγάπη μας και από τα συναισθήματα που μοιραζόμαστε με τους φίλους μας, την οικογένειά μας, τα αγαπημένα μας πρόσωπα, τους συνανθρώπους μας και όχι από το την προσωρινή ηδονή του ουρανίσκου μας. Καλές γιορτές με όνειρα, υγεία και ευτυχία! |
Posted: 24 Dec 2011 04:34 AM PST ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Πίτα με γαλοπούλα και ζαμπόν Συνταγή για 4-6 άτομα Posted: 24 Dec 2011 04:30 AM PST ![]() |
Ενα γλυκό ταξίδι για τους εραστές της...σοκολάτας Posted: 23 Dec 2011 02:23 AM PST Ωραία τα ταξίδια, ποιος θα έλεγε ο αντίθετο. Και μάλιστα έχουν μια γλυκιά γεύση . Αλλά θα μας χάλαγε αν κάναμε ένα γλυκό ονειροτάξιδο για γλυκές σοκολατένιες απολαύσεις; Eurochocolate Festival and Casa Del Cioccolato, Perugia, Ιταλία Πάμε στην Περούτζια της Ιταλίας να παρακολουθήσουμε το ετήσιο Φεστιβάλ Σοκολάτας. Διοργανώνεται κάθε Δεκέμβριο 14 με 23. Θα δούμε όλα τα είδη της σοκολάτας, σε όλα τα σχέδια, φαντασία να υπάρχει! Θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί βολτάροντας στα κιόσκια της σοκολάτας. Φύγαμε.... Θα δούμε γλύπτες που θα σμιλεύουν τη σοκολάτα. Θα μπούμε μέσα να αγοράσουμε σοκολάτα. Δηλαδή θα γεμίσουμε τις τσέπες μας. Τι να διαλέξω, τι να διαλέξω... Πέταλα, κλειδιά, σφυριά, κάβουρες, λίμες και άλλα γλυκά εργαλεία! Και μην πάει το μυαλό σας ότι δεν υπάρχει ξενοδοχείο σοκολάτας, φυσικά και έχει, οπότε αν μας πάρει η νύχτα θα καταλύσουμε εκεί... Μετά την Περούτζια θα επισκεφθούμε τις Βρυξέλες στο Βέλγιο Αδύνατον να την προσπεράσουμε, με τέτοια παράδοση στις σοκολάτες. Εννοείται ότι θα ξεκινήσουμε από το Μουσείο Κακάο και Σοκολάτας To Βέλγιο παράγει 172.000 τόνους σοκολάτας κάθε χρόνο και σε όλη τη χώρα υπάρχουν περισσότερα από 2.000 μαγαζιά αποκλειστικά για σοκολάτες. Αρκετά από αυτά τα μαγαζιά βρίσκονται στις Βρυξέλες και μπορούμε να δούμε εργαστήρια σοκολάτας, μαγαζιά πώλησης και επιδείξεις για δοκιμές γεύσεων. Πάμε να δούμε τις μπουτίκ σοκολάτας... Le maison de maitres chocolatiers Εχει να επιδείξει βραβεία και εξαιρετική γεύση. Zaabδr Η ακαδημία της σοκολάτας! Θα μας επιτρέψουν να δοκιμάσουμε... 600 τετραγωνικά - Μη χαθείτε... Planθte Chocolat Μπορούμε να μάθουμε όλα τα μυστικά της σοκολάτας. Κάνουν επιδείξεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 4 το απόγευμα. Θα είμαστε εκεί! Le Chocolatier Manon Εργαστήριο σοκολάτας, θα μας επιτρέψει να μπούμε ύστερα από ραντεβού. Με κρύα καρδιά και γεμάτο στομάχι αφήνουμε τις Βρυξέλες και πάμε στο Μουσείο της Σοκολάτας στην Κολονία, Γερμανία Τι θέλετε να μάθετε και δεν θα το μάθετε... Θα μας λύσει όλες τις απορίες. Το μουσείο χωρίζεται σε τρία επίπεδα. Το πρώτο θα μας εισάγει στα δέντρα του κακάο, πως μεγαλώνουν, περιβάλλον κ.λπ. και υπάρχει και ένα μικρό εργοστάσιο σοκολάτας το οποίο θα μας δείξει πως φτιάχνεται η σοκολάτα. Στο δεύτερο επίπεδο θα μας εξηγήσουν την ιστορία της σοκολάτας, πως ξεκίνησε από τους αρχαίους αμερικανικούς πολιτισμούς πριν από 3.000 χρόνια. Οι Μάγια και οι Ατζέκοι χρησιμοποιούσαν το κακάο ως φάρμακο (όταν λέμε ότι η σοκολάτα γιατρεύει κάτι ξέρουμε) και επίσης ως νόμισμα (αχα, άι χάσου ευρώ!). Στην Ευρώπη η σοκολάτα ήρθε το 1544 μ.Χ. Στο δεύτερο επίπεδο θα μας εξηγήσουν την ιστορία της σοκολάτας, πως ξεκίνησε από τους αρχαίους αμερικανικούς πολιτισμούς πριν από 3.000 χρόνια. Οι Μάγια και οι Ατζέκοι χρησιμοποιούσαν το κακάο ως φάρμακο (όταν λέμε ότι η σοκολάτα γιατρεύει κάτι ξέρουμε) και επίσης ως νόμισμα (αχα, άι χάσου ευρώ!). Στην Ευρώπη η σοκολάτα ήρθε το 1544 μ.Χ. Στο τρίτο επίπεδο υπάρχουν όλα τα είδη σοκολάτας που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Και φεύγουμε από τη Γερμανία και πάμε Ελβετία στο Τρένο της Σοκολάτας - Chocolate train Το τρένο σερβίρει και τυρί και σοκολάτα. Κάνει μία αξέχαστη διαδρομή που η μία της στάση είναι το εργοστάσιο σοκολάτας της Νεστλέ. Θα δούμε το υπέροχο τοπίο και θα πιούμε μια ζεστή ή κρύα σοκολάτα. Και προτείνω, αφού πήραμε που πήραμε σβάρνα την Ευρώπη να σταματήσουμε στο Λονδίνο. Να επισκεφθούμε το μπαρ σοκολάτας στα Harrods - Harrods Chocolate Bar Φίλη των ονειροτάξιδων σημείωσε ότι απουσιάζει η Βαρκελώνη (τόσο το μουσείο της όσο και σπουδαία παράδοσή της) και διορθώνω. Τελικός προορισμός μετά το Λονδίνο η Βαρκελώνη. Μουσείο Σοκολάτας στη Βαρκελώνη - Museu de la xocolata Το μουσείο δημιουργήθηκε το 2000, είναι ιδιωτικό και περιλαμβάνει, κυρίως, σοκολατένια γλυπτά. Για παράδειγμα, θαυμάστε, γευτείτε, ό,τι θέλετε τέλος πάντων, τα: Sagrada Famνlia, Casa Batllσ και Casa Amatller. Η πρώτη βιομηχανική σοκολάτα κυκλοφόρησε στη Βαρκελώνη το 1777. Θα μείνουμε λίγο ακόμη στη Βαρκελώνη γιατί πρέπει να δούμε τα παρακάτω: Εspai sucre Εστιατόριο με γλυκά, αλλά και πολύ καλή σχολή ζαχαροπλαστικής, για όσους ενδιαφέρονται. Το κέικ που βλέπετε λέγεται Gβteau και είναι φτιαγμένο έτσι ώστε κάθε κομμάτι του να έχει διαφορετική γεύση. Τι να πρωτοφάς αναρωτιέμαι. Τελευταίο (στη σειρά παρουσίασης) το Xocoa Τι είναι τούτα; Επίτηδες τα κάνουν τόσο θελκτικά; |
Χριστουγεννιάτικο Γκάμμον με σάλτσα Ανανά Συνταγή για 6-8 άτομα Posted: 23 Dec 2011 02:20 AM PST ![]() |
Posted: 22 Dec 2011 10:10 PM PST
Τα μελομακάρονα είναι ένα ελληνικό χριστουγεννιάτικο γλυκό. Υπάρχουν διάφορες συνταγές που αλλάζουν από περιοχή σε περιοχή. Το foodzine.gr σας προτείνει μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για τα Χριστούγεννα του 2009. Καλές γιορτές σε όλους σας! Υλικά 1 κούπα ελαιόλαδο 1 κούπα ηλιέλαιο 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη ½ κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι ½ κούπα κονιάκ 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα 1 κιλό αλεύρι Υλικά για το σιρόπι 2 κούπες μέλι 2 κούπες ζάχαρη 2 κούπες νερό 1 ξυλάκι κανέλα 1 φέτα λεμόνι Εκτέλεση Σ' ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε όλα τα υγρά και τη σόδα την οποία έχουμε προσθέσει στο χύμο πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ενα σίρμα. Προσθέτουμε την κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μικρά οβάλ σχήματα και δημιουργούμε γραμμώσεις στην επιφανειά τους με τη βοήθεια του ξύστη. Ψήνουμε στους 180 C σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά. Για το σιρόπι Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζαχαρή , το μέλι, το ξυλάκι κανέλας και τη φέτα λεμόνι. Τη βάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να βρασεί για 3- 5 λεπτά Αφού κρυώσουν τα μελομακάρονα τα ρίχνουμε στο ζεστό σιρόπι για 1 λεπτό περίπου και τα βγάζουμε από το σιρόπι για να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι. Σε μια πιατέλα βάζουμε λίγο μέλι και χοντροκομμένο καρύδι, τοποθετούμε μια σειρά μελομακάρονα και επαναλαμβάνουμε με μέλι και καρύδια. - Μικρά μυστικά . Δεν ζυμώνουμε τα μελομακάρονα πολύ ώρα για να μην σφίξουν. . Για να μην υγρασιαστούν τα διατηρούμε σε κάποιο σκεύος. Μελομακάρονα με σοκολάτα Επειδή βάζω αρκετή σοκολάτα, τα αφήνω λιγότερη ώρα στο σιρόπι (τα βουτάω λιγα δεπτερόλεπτα και τα βγάζω) αλλιώς ειναι πολύ γλυκά . |
Posted: 22 Dec 2011 02:08 PM PST Υλικά: ![]() |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου