Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Ερντογάν: «Η Ολυμπιακή Φλόγα είναι τούρκικη»

Posted: 03 Aug 2012 10:07 AM PDT

Ξαναγράφει την ολυμπιακή ιστορία η Τουρκία η οποία έφτασε στο σημείο να υποστηρίζει ότι η Ολυμπιακή Φλόγα, το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, της ανήκει και θα πρέπει να της επιστραφεί!

Τους παραπάνω απίστευτους ισχυρισμούς υποστήριξε από το Λονδίνο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρογκ.

Όπως αναφέρει το newsit.gr οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Όλυμπος, σ...

Εμπρός, βήμα ταχύ...

Posted: 03 Aug 2012 09:50 AM PDT

Τα προβλήματα είναι προβλήματα, αλλά και η δουλειά... δουλειά. Και μάλιστα εντατική δουλειά, προκειμένου να προχωρήσει το ξεπούλημα, το οποίο, όσο κι αν δεν ομολογείται, αποτελεί την πεμπτουσία του προ­γράμματος της ελληνικής διάσωσης. Οι πιστωτές μας έχουν αποφασίσει να μας απαλ­λάξουν από κάθε δημόσιο περιουσιακό στοιχείο και η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να προωθήσει το σχέδιο. Και επειδή οι σωστές δουλειές γίνονται στα μουλωχτά, σύμ­φωνα με το Reuters, έχει αποφασιστεί το ξεπούλημα το...

IL GIORNALE: Η Μέρκελ και το «Τέταρτο Ράιχ»

Posted: 03 Aug 2012 08:50 AM PDT

Επίθεση κατά της Γερμανίας και της πολιτικής της στην ευρωζώνη, εξαπολύει η ιταλική εφημερίδα «Il Giornale» της οικογένειας Μπερλουσκόνι, κάνοντας λόγο για "Τέταρτο Ράιχ" και για υποχώρηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις πιέσεις του Βερολίνου.

Η εφημερίδα Il Giornale δημοσιεύει φωτογραφία της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ με το δεξί χέρι υψωμένο και τη λεζάντα "Χάιλ Άνγκελα".

Με τον τρόπο αυτό η εφημερίδα σχολιάζει τις χθεσινές δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι με τις οποίες εμφανίστ...

Εξώδικο στον υπουργό Παιδείας

Posted: 03 Aug 2012 08:45 AM PDT

Εξώδικο προς τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, απέστειλε η Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων προστασίας πολιτών καταναλωτών δανειοληπτών καλώντας τον να συμβάλει προκειμένου να καταργηθεί η διάταξη από το νόμο πλαίσιο για την Παιδεία που θέτει χρονικό όριο στις σπουδές.

Στο εξώδικο μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Ως γνωστόν η αποτυχημένη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με πρόεδρο κυβερνήσεως τον κ. Γεώργιο Παπανδρέου και υπουργό παιδείας την κα. Διαμαντοπούλου Άννα, εισήγαγε το συγκεκριμένο νόμο πλαίσιο για τ...

Καταρρέουν οι Δήμοι

Posted: 03 Aug 2012 08:10 AM PDT

Άμεση αλλαγή της πολιτικής της κυβέρνησης απέναντι στην Αυτοδιοίκηση ζητά από τον Πρωθυπουργό η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Το Δ.Σ. της Ένωσης ζητά επίσης συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά μετά από την απόφαση για περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης των δήμων.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι δήμοι μετά τις νέες περικοπές των πόρων τους, οδεύουν προς στάση πληρωμών, σε παύση παροχής βασικών προνοιακών και κοινωνικών υπηρεσιών, με θύματα τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Επιπλέον, το Δ.Σ. της ...

Στην Αθήνα ο Γιούνκερ

Posted: 03 Aug 2012 08:05 AM PDT

Την Αθήνα θα επισκεφτεί στις 22 Αυγούστου ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου – Ερό.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ δύο ημέρες αργότερα ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει σε Παρίσι και Βερολίνο, όπου θα έχει επαφές με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και την καγκελάριο Μέρκελ.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Γάλλο πρωθυπουργό, ...

Ψήφος με… την καρδιά

Posted: 03 Aug 2012 07:38 AM PDT

Στην τεχνητή κρίση που δημιουργήθηκε για την Παιδεία πρέπει να πούμε ότι ο Βενιζέλος λειτούργησε πρώτα ως πανεπιστημιακός… και μετά ως πολιτικός. Έτσι, συμφωνήθηκαν οι αλλαγές που ήταν απολύτως απαραίτητες για να λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια απρόσκοπτα τον Σεπτέμβριο… Ακολούθησε και ο καθηγητής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός… και υπερψήφισε τις αλλαγές στον νόμο για την Παιδεία, απορρίπτοντας τα εσωκομματικά παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη του ΠΑΣΟΚ…  Α.Χ.

Στους 665.740 οι δημόσιοι υπάλληλοι

Posted: 03 Aug 2012 07:04 AM PDT

Στους 665.740 ανέρχονται οι υπάλληλοι του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία οι μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου, οι δικαστικοί λειτουργοί και δημόσιοι λειτουργοί ανέρχονται σε 574.556. Οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ανέρχονται σε 54.906, οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ανέρχονται σε 31.148, οι συμβασιούχ...

Νέες συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών για μέτρα, αποκρατικοποιήσεις και συγχωνεύσεις

Posted: 03 Aug 2012 06:28 AM PDT

Νέες συναντήσεις το απόγευμα της Δευτέρας και της Τρίτης θα έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά στο τραπέζι του διαλόγου θα τεθούν οι αποκρατικοποιήσεις, οι συγχωνεύσεις στο Δημόσιο αλλά και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Παράλληλα την Κυριακή η τρόικα θα συναντηθεί εκ νέου με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το νέο πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τρόικα και οικονομικό επιτελείο είχαν συναντηθεί ξανά την Πέμπτη.

Ισπανία: Στο δρόμο προς το Μνημόνιο

Posted: 03 Aug 2012 06:27 AM PDT

Το δρόμο της γνωστής συνταγής του Μνημονίου οδεύει η Ισπανία, πέραν των 100δις που έχει συμφωνήσει για τις τράπεζες.

Εμμέσως πλην σαφώς το είπε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου τη στιγμή μάλιστα που το επιτόκιο δανεισμού των 10ετών ισπανικών ομολόγων εκτινάχθηκε στο 7,37%!

Όπως είπε ο κ. Ραχόι,  η Ισπανία είναι πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα ρευστότητας και πρόσθεσε πως ο πρώτος στόχος της χώρας είναι η αντιμετώπιση του ...

Ευχολόγια

Posted: 03 Aug 2012 05:31 AM PDT

Ο ΣΥΡΙΖΑ εύχεται σχεδόν τη χρεοκοπία προκειμένου να έρθει σαν σωτήρας, λέει η ΔΗΜΑΡ. Προφανώς κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς... εύχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι ότι οι προειδοποιήσεις πως η πολιτική των μνημονίων οδηγεί εκτός ευρώ, και μάλιστα με τους δυσμενέστερους όρους, δεν είναι καινούργιες. Διατυπώνονται από πάρα πολλούς – και πολύ σοβαρούς –, πολύ πριν ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί σε θέση αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χώρια που και πολλοί στη ΔΗΜΑΡ συμφωνούσαν την περασμένη περίοδο. Ας μη...

Ηλικιωμένες πουλούσαν λαθραία τσιγάρα

Posted: 03 Aug 2012 05:10 AM PDT

Στη σύλληψη δύο ηλικιωμένων γυναικών, ηλικίας 78 και 68 ετών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προχώρησε η αστυνομία καθώς πουλούσαν σε διερχόμενους πολίτες λαθραία τσιγάρα.

Οι ηλικιωμένες είχαν στην κατοχή τους 59 πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν διέθεταν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Σε έλεγχο μάλιστα που πραγματοποίησε η αστυνομία λίγη ώρα αργότερα στο σπίτι της 68χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 5.910 πακέτα με λαθραία τσιγάρα.

Αργεντινή: Έκλεισε και επίσημα το τελευταίο κεφάλαιο της μεγάλης οικονομικής κρίσης

Posted: 03 Aug 2012 05:07 AM PDT

Έληξε και επίσημα η πιο οδυνηρή περίοδος της μεταδικτατορικής Αργεντινής, καθώς η κυβέρνηση κατέβαλε και την τελευταία δόση του δεκαετούς ομολόγου που εκδόθηκε το 2002, προκειμένου να αποζημιωθούν οι πολίτες που έχασαν περίπου 66 δισ. δολάρια σε καταθέσεις, στην οικονομική κρίση του 2001.

Πολλοί ήταν εκείνοι που κατέφυγαν στα δικαστήρια προκειμένου να βρουν το δίκιο τους και πέτυχαν τελικά να δικαιωθούν μετά από χρόνια.

Αρκετοί άλλοι προτίμησαν να δεχθούν το 10ετές ομόλογο που εξέδωσε η μ...

Κατατέθηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Posted: 03 Aug 2012 04:50 AM PDT

Κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση νόμου για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Η πρόταση νόμου θα εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή αμέσως μετά την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής που διακόπτει σήμερα έως τις 20 Αυγούστου.

Σημαντικό στοιχείο της πρότασης είναι η ολική ή μερική διαγραφή των χρεών προς τις τράπεζες.

Μεταξύ άλλων προβλέπει:

• Την περικοπή των δόσεων των τοκοχρεολυσίων των δανείων κάθε πολίτη και κάθε νοικοκυριού ώστε να μην ξεπερνούν το 30%...

Οι «Financial Times» διώχνουν το ΔΝΤ από την Ελλάδα!

Posted: 03 Aug 2012 04:21 AM PDT

Ενώ στην Ελλάδα παιζόταν ένα απίστευτο θέατρο του παραλόγου κι ένα ασταμάτητο... κρυφτούλι στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με τα σκληρά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου να προκαλούν τριγμούς συνοχής στην κυβέρνηση εξαιτίας της ρητορικής απροθυμίας των Βενιζέλου και Κουβέλη να συναινέσουν στην υιοθέτηση του επιθετικού πακέτου που απαιτεί «εδώ και τώρα» η τρόικα, κάποιοι έβαζαν στο τραπέζι σενάρια αποχώρησης του ΔΝΤ από τη χώρα μας.

Τη Δευτέρα έσκασε μύτη ένα φοβερό κείμενο ...

Νικολόπουλος: Ξέχασαν την επαναδιαπραγμάτευση - Διεγράφη από τη ΝΔ

Posted: 03 Aug 2012 04:18 AM PDT

Στη διαγραφή του βουλευτή Αχαΐας και πρώην υφυπουργού Εργασίας Νίκου Νικολόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον Βουλευτή Αχαΐας κ. Νίκο Νικολόπουλο. Παράλληλα, με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας τη...

Η πουλημένη έκθεση

Posted: 03 Aug 2012 04:17 AM PDT

Γράφει η Σίσσυ Παπαδάκη

Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λονδίνο αλλά και Ολυμπιακοί Αγώνες στο Βερολίνο. Τέλος Αυγούστου εγκαινιάζεται στο Μάρτιν Γκρόπιους Μπάου η έκθεση «Ολυμπία: Μύθος - λατρεία - Αγώνες». Χίλια περίπου εκθέματα από μουσεία όλης της Ευρώπης – από ελληνικά μουσεία, κυρίως, αλλά και από το Λούβρο, το Βατικανό, το Μόναχο, τη Δρέσδη – διηγούνται την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων διά μέσου των αιώ­νων. Ώς σήμερα, υποτίθεται. Αλλά για αυτό το «ώς σήμερα» οι γερμανικές εφημερίδες

διατηρούν πο...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές