Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βενιζέλος προς Χρυσοχοΐδη: "Σήκω φύγε από το ΠΑΣΟΚ"

Posted: 01 Aug 2012 12:09 PM PDT

Δραματικές εξελίξεις στο  ΠΑΣΟΚ… μετά το σοβαρότατο επεισόδιο που έγινε κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με ιδιαίτερα έντονο ύφος απέπεμψε από τη κοινοβουλευτική ομάδα τον πρώην υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προφανώς επειδή καταψήφισε το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Παιδεία!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχεδόν κραυγάζοντας είπε στον πρώην υπουργό ότι δεν έχει καμιά δουλειά στην κοινοβουλευτική ομάδα  αφού εδώ και καιρό υπ...

Μη χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 2 Αυγούστου

Posted: 01 Aug 2012 10:44 AM PDT

Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί την Πέμπτη, 2 Αυγούστου, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ρεσιτάλ υποκρισίας» και αναλυτικό ρεπορτάζ για το πώς η συγκυβέρνηση γίνεται παράρτημα της τρόικας και οδηγείται σε «μετωπική» με την κοινωνία. Το κακόγουστο «φιλολαϊκό» θέατρο Βενιζέλου – Κουβέλη και οι τούμπες Σαμαρά φέρνουν αστάθεια και μυρίζουν… εκλογές

ΠΑΣΟΚ: Εσωκομματικός εμφύλιος με πρόσχημα την Παιδεία. Οι πρώτοι πράσινοι αντάρτες εμφανίστηκαν στη Βουλή

ΝΔ: Ακόμα ψάχνουν γραμματέα στη Συγγρού για τις δύσκολές μέρες...

Υποχώρηση Βενιζέλου σε Σαμαρά

Posted: 01 Aug 2012 09:30 AM PDT

Στην άμεση λήψη μέτρων συμφώνησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εγκαταλείποντας τη θέση του ιδίου και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για δύο φάσεις καθώς όπως δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου «εφόσον ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα τα μετρά, είμαι υποχρεωμένος να δεχθώ την εκτίμησή του. Δεν θα οδηγήσουμε εμείς τη χώρα σε εκλογές». Εγκαταλείποντας την κοινή θέση του με τον κ. Κουβέλη συμπλήρωσε ότι πρότεινε να τεθεί τώρα σε υψηλό επίπεδο το ζήτημα της παρ...

Η αμέλεια «σηκώνει» πρόστιμο

Posted: 01 Aug 2012 09:28 AM PDT

Τέλος ετοιμάζεται να βάλει το υπουργείο Οικονομικών στο καθεστώς των αλλεπάλληλων παρατάσεων που χαρακτηρίζουν σήμερα το σύστημα υποβολής δηλώσεων… Έτσι, όσοι δεν έχουν υποβάλει τη δήλωσή τους θα είναι αντιμέτωποι με αυστηρές ποινές, όπως να πληρώνουν διπλάσιο φόρο οι αμελείς!!!   Α.Χ.

Διαβάστε στο Ποντίκι art που κυκλοφορεί

Posted: 01 Aug 2012 08:55 AM PDT

Συνέντευξη Νίκος Κουρής

«Δεν είχα καμία ζέση να γίνω πρωταγωνιστής»

«Ο μπαμπάς μου ο εγκληματίας πολέμου»

Οι απόγονοι των Ναζί σκιαγραφούνται στο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη  Χανόχ Ζεεβί, «Τα παιδιά του Χίτλερ».

Η σύγχρονη τέχνη σαλπάρει για τα νησιά

Παρά την κρίση, και φέτος το καλοκαίρι η τέχνη ταξιδεύει στα νησιά.

«Έχω υπάρξει Ιφιγένεια»

Η Ιωάννα Παππά υποδύεται τον ομώνυμο ρόλο στην «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» που σκηνοθετεί ο Θέμης Μουμουλίδης.

Batman

Κάτω τα χέρια από το σινεμά. Ο 24χρονος ...

Χάλκινος ο Ηλιάδης

Posted: 01 Aug 2012 08:42 AM PDT

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ηλίας Ηλιάδης στα90 κιλάτου τζούντο νικώντας τον Βραζιλιάνο Τιάγκο Καμίλο με Yuko.

Πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου ενώ είναι το δεύτερο του Ηλιάδη καθώς το 2004 λίγο πριν κλείσει τα 18 του κατέκτησε το χρυσό στην κατηγορία των81 κιλών.

Η απλή μέθοδος των ...Τριών

Posted: 01 Aug 2012 08:34 AM PDT

Του Δημήτρη Μυ

Σύμφωνα με τον Εμμανουὴλ Ροΐδη «κόμμα εἶναι ὁμὰς ἀνθρώπων εἰδότων ν᾿ ἀναγιγνώσκωσι καὶ νὰ ὀρθογραφῶσιν, ἐχόντων χεῖρας καὶ πόδας ὑγιεῖς ἀλλὰ μισούντων πᾶσαν ἐργασίαν, οἵτινες ἑνούμενοι ὑπὸ ἕνα ἀρχηγὸν οἱονδήποτε ζητοῦσι ν᾿ ἀναβιβάσωσιν αὐτὸν διὰ παντὸς μέσου εἰς τὴν ἕδραν τοῦ πρωθυπουργοῦ ἵνα παράσχῃ αὐτοῖς τὰ μέσα νὰ ζῶσιν χωρὶς νὰ σκάπτωσιν».

Ενδεχομένως ο ορισμός του Ροίδη να είναι υπερβολικά καυστικός και να μην αφορά στα σημερινά τρία κόμματα της συγκυβέρνησης της χώρας. Ενδ...

Στο εδώλιο 49 άτομα για τις μετοχές-«φούσκες» του Χρηματιστηρίου

Posted: 01 Aug 2012 08:34 AM PDT

Το εδώλιο του κατηγορουμένου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, «δείχνει»  μετά από 13 χρόνια η Δικαιοσύνη σε 49 άτομα για την υπόθεση με τις μετοχές-«φούσκες» του Χρηματιστηρίου την περίοδο 1999-2000.

Μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται χρηματιστές, επιχειρηματίες, τραπεζικά στελέχη κ.ά., που εμφανίζονται να πρωταγωνίστησαν σε ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι.

Χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, η οποία είχε διερευνηθεί από την 19η τακτική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλ...

Έκκληση για Ολυμπιακή εκεχειρία στη Συρία

Posted: 01 Aug 2012 08:10 AM PDT

Έκκληση προς όλες τις πλευρές στη Συρία να σεβαστούν και να τιμήσουν την Ολυμπιακή εκεχειρία, απευθύνει το Διεθνές Ίδρυμα Ολυμπιακής Εκεχειρίας από τη βρετανική πρωτεύουσα.

Σε δήλωση του ιδρύματος αναφέρεται ότι η αναστολή των εχθροπραξιών, έστω και αν διαρκέσει μόνο για την περίοδο της αγωνιστικής δραστηριότητας στο Λονδίνο, θα δώσει το περιθώριο για διαπραγματεύσεις προς μία ειρηνική επίλυση της κρίσης.

Σε εκδήλωση του ιδρύματος και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας στο «Σπίτι των Ελ...

Κύπρος: Ολοταχώς προς Μνημόνιο

Posted: 01 Aug 2012 07:36 AM PDT

Εντός του Σεπτεμβρίου ή του Οκτωβρίου αναμένεται να είναι έτοιμη η κυπριακή κυβέρνηση να παρουσιάσει το πρώτο μνημόνιο ενώπιον της Ευρωζώνης, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή.

Ο κ. Σιαρλή, μιλώντας στο ΡΙΚ ανέφερε ότι θέματα, που αφορούν μισθούς, συντάξεις και τον 13ο μισθό βρίσκονται στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με την τρόικα. Διευκρινίσε, όμως, ότι η κυβέρνηση δεν συμφωνεί απόλυτα με ό,τι προτείνουν οι τεχνοκράτες της.

Ο υπουργός Οικονομικών απέφυγε να αποκαλύψει το περιεχό...

Ευθείες βολές Λ. Κατσέλη κατά της μνημονιακής πολιτικής

Posted: 01 Aug 2012 07:01 AM PDT

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τους αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση απέστειλε ο Λούκα Κατσέλη στην οποία επισημαίνει την αντίθεσή της με την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή της στο RealFM.

Η κυρία Κατσέλη επισημαίνει την ανάγκη αντιστροφής της λογικής της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και την επανατοποθέτηση του θέματος της βιωσιμότητας του χρέους σε πολιτική βάση σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της Ε...

Αποσύρθηκε από τους Ολυμπιακούς λόγω εγκυμοσύνης

Posted: 01 Aug 2012 06:47 AM PDT

Την απόφασή της να αποσυρθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω εγκυμοσύνης, ανακοίνωσε στην Πορτογαλική Ολυμπιακή Επιτροπή η ιστιοπλόος Καρολίνα Μπόρχες.

Η ιστιοπλόος σε δηλώσεις της στην πορτογαλική αθλητική εφημερίδα "Α Bola" ανέφερε ότι είναι τριών μηνών έγκυος. «Λυπάμαι που έπρεπε να αποσυρθώ, αλλά φανταστείτε πως θα ήταν αν "έσπαγα" κάτι. Δεν έλαβα ποτέ χρηματική ή ηθική υποστήριξη. Προχώρησα στην απόφαση να αποσυρθώ λόγω έλλειψης στήριξης. Αν είχα την καθοδήγηση ενός προπονητή, τα πράγματ...

Ατταλί: Αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ, θα ακολουθήσουν Ισπανία και Ιταλία

Posted: 01 Aug 2012 06:19 AM PDT

«Αν αναγκαστεί να βγει από το ευρώ η Ελλάδα, μετά θα έρθει η σειρά της Ισπανίας και της Ιταλίας» δηλώνει ο Γάλλος οικονομολόγος και συγγραφέας, Ζακ Ατταλί, υποστηρίζοντας παράλληλα πως «μόνο ένα ομοσπονδιακό σύστημα θα σώσει την Ευρώπη».

Ο κ. Ατταλί, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσσατζέρο εκτιμά ότι το ευρώ δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς την Ελλάδα, «διότι κανείς δεν θα πιστέψει ότι η Ευρωζώνη είναι ικανή να σώσει τις χώρες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση».

Παράλληλα, υποστηρίζε...

Bild: Η Γερμανία έχει κερδίσει 70 με 100 δις ευρώ από την κρίση

Posted: 01 Aug 2012 05:49 AM PDT

Μία διαφορετική αλήθεια, πέραν των επιθέσεων κατά της χώρας μας, δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Bild καθώς σε άρθρο της αναφέρει πως η Γερμανία «κερδίζει χρήματα χάρη στην κρίση του ευρώ».

Όπως επισημαίνει, «ειδικά το κράτος και οι καταναλωτές επωφελούνται από τα χαμηλά επιτόκια», ενώ ο υπουργός Οικονομικών «Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κερδίζει μάλιστα χρήματα ακόμα κι όταν δανείζεται», χάρη στα αρνητικά επιτόκια για τα δεκαετή γερμανικά ομόλογα.

Η εφημερίδα μάλιστα υπολόγισε και τ...

Συνελήφθη ο εκδότης Μ. Ανδρουλιδάκης

Posted: 01 Aug 2012 05:24 AM PDT

Στο Αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού κρατείται ο εκδότης Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, ο οποίος πριν από δύο μέρες καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή από το Β' Τριμελές Κακουργιοδικείο για υπόθεση υπεξαίρεσης.

Συγκεκριμένα στο κατηγορητήριο αναφερόταν ότι ο ίδιος είχε υπεξαιρέσει το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ που προοριζόταν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του καναλιού Tempo.

Ο εκδότης αρνήθηκε τις κατηγορίες και απουσίαζε από το δικαστήριο την ώρα της απόφασης με αποτέλεσμα να αναζητηθ...

Σώστε τα καπνά

Posted: 01 Aug 2012 05:18 AM PDT

Κείμενο ψηφίσματος διακινεί η Ένωση Καπνοπαραγωγών, με το οποίο καλεί την ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβουν υπ' όψιν τους τη σφοδρή οικονομική κρίση και να σταθμίσουν τις κοινωνικές συνέπειες για τους Έλληνες καπνοπαραγωγούς κατά τη διαδικασία αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της Οδηγίας για τα προϊόντα καπνού. Οι περισσότεροι βουλευτές ανταποκρίνονται θετικά και οι υπογραφές πληθαίνουν. Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι που, είτε από αδιαφορία είτε από πολιτική ...

Η πόλη που σταματά για ένα λεπτό κάθε χρόνο

Posted: 01 Aug 2012 04:17 AM PDT

Κάθε χρόνο, την 1 Αυγούστου, οι κάτοικοι της Βαρσοβίας, πρωτεύουσας της Πολωνίας, αποτίνουν φόρο τιμής στους πεσόντες του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

Η πόλη έτσι, σταματά για ένα λεπτό…

Στην ανακρίτρια ο τμηματάρχης του ΓΛΚ για διαρροή απόρρητου εγγράφου

Posted: 01 Aug 2012 04:17 AM PDT

Στην ανακρίτρια για «παραβίαση μυστικών της Πολιτείας» σε βαθμό κακουργήματος και για «παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων» αναμένεται να οδηγηθεί ο τμηματάρχης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ο υψηλόβαθμος υπάλληλος φέρεται να εμπλέκεται σε διαρροή απόρρητου εγγράφου που θα χρησιμοποιούσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Το έγγραφο που διέρρευσε στο διαδίκτυο είχε συνταχθεί από υψηλόβαθμη αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομ...

Κρούγκμαν: Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ εντός του 2012

Posted: 01 Aug 2012 03:48 AM PDT

Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ εντός του 2012 προβλέπει ο Aμερικανός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν σε συνέντευξή του στη γερμανική δημόσια τηλεόραση. Παράλληλα ασκεί κριτική στην πολιτική της Α. Μέρκελ.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν είναι γνωστός για τις ξεκάθαρες αναλύσεις του και ίσως γι' αυτό να είναι πάντα ένας καλοδεχούμενος επισκέπτης στο Λευκό Οίκο. Αποκλειστικά για το πρώτο πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης ο Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος διδάσκει στο πανεπιστήμιο του Princeto...

Λονδίνο 2012 – Κωπηλασία: Αποκλεισμός για τα αδέρφια Γκουντούλα

Posted: 01 Aug 2012 03:37 AM PDT

Δεν κατάφεραν να προκριθούν οι Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας στον τελικό στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου, στην κωπηλασία.

Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε στην πέμπτη θέση, στη δεύτερη ημιτελική σειρά, με χρόνο 7:07,15, με αποτέλεσμα να λάβει μέρος στον μικρό τελικό του αγωνίσματος.

Στον τελικό της 3ης Αυγούστου προκρίθηκαν οι:

Νέα Ζηλανδία 6:48.11
Ιταλία 6:55.82
Μεγάλη Βρετανία 6:56.46
Καναδάς 6:56.47
Γαλλία 6:58.67
Αυστραλία 7:02.12

Βγάζουν τις μάσκες

Posted: 01 Aug 2012 03:31 AM PDT

Το πιο σκληρό πρόσωπο της δεξιάς είναι αποφασισμένος να δείξει ο Αντ. Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι θα προχωρήσει με κάθε κόστος το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων και τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να εμφανιστεί φερέγγυος συνομιλητής απέναντι στους δανειστές μας.

«Η τακτική μας είναι η επίθεση», είπε πριν από λίγες μέρες μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του και διεμήνυσε ότι είναι αποφασισμένος με κάθε τρόπο να κά­νει πράξη αυτά που λέει. Εμφανίστη­κε ακόμα έτοιμος να πάρει κα...

Ταξίδι στο παρελθόν

Posted: 01 Aug 2012 03:16 AM PDT

Μία δεκαπενταετία πίσω μάς γύρισε η κρίση και η πολιτική των μνημονίων όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας στη χώρα μας. Μόνο μέσα σε έναν χρόνο, το 2011, «χάθηκε» περίπου το 4% της ενεργειακής ζήτησης, ενώ από την εποχή του ιστορικού υψηλού στην κατανάλωση, το 2007, η μείωση ξεπερνά το 12,6%, δηλαδή μέσα σε πέντε χρόνια η απώλεια στην ενεργειακή αγορά είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση «Statistical Review of World Energy» π...

Η κερκόπορτα

Posted: 01 Aug 2012 03:03 AM PDT

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης Ιστορικός-Εκδότης

Κύκλοι της ανανεωτικής Αριστεράς προωθούν την κατάργηση της εκκλησιαστικής προσευχής από τα σχολεία.Το επιχείρημα τους είναι ότι η Προσευχή δεν ταιριάζει με τα έθιμα μιάς ανοιχτής ευρωπαικής κοινωνίας. Φυσικά,ο σκοπός των σκοτεινών κύκλων είναι να εθιστεί το παιδί σε μια Καθημερινότητα όπου δεν θα υπάρχουν οι ηθικοί κανόνες της θρησκείας.Το Μοτίβο της νέας καθημερινότητας θα είναι ένα άτομο που θα διεκδικεί τα Πάντα ακόμη και με τις πρακτικές τη...

Λονδίνο 2012 – Κολύμβηση: Αποκλείστηκε η Νέρι Νιανγκουάρα

Posted: 01 Aug 2012 02:32 AM PDT

Εκτός ημιτελικών των 100 μέτρων ελεύθερο έμεινε η Νέρι Νιανγκουάρα. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια κατέλαβε την 8η θέση στην 5η προκριματική σειρά καλύπτοντας την απόσταση σε χρόνο 53.63. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Κινέζα Γι Τανγκ, η οποία έκανε 53.28.

Η Νιανγκουάρα έμεινε στην 32η θέση της γενικής κατάταξης.

Τι είπε και τι… δεν είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού

Posted: 01 Aug 2012 02:25 AM PDT

Του Χρήστου Πιλάλη, μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ

Το τοπίο στον αθλητισμό θα συνεχίσει να είναι ζοφερό, δεδομένου ότι η «νέα» κυβέρνηση, διά του υφυπουργού της Γιάννη Ιωαννίδη, δεν σκοπεύει να θίξει τα κακώς κείμενα. Σε κάποια δε από αυτά, όπως η καταπολέμηση της βίας, ο υφυπουργός αποποιείται την ευθύνη του υπουργείου του και πετάει το μπαλάκι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη . Είναι η γνωστή νεοφιλελεύθερη λογική του παλαιότερα χαρακτηριζόμενου και ως συντηρητικού χώρου...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές