Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Pantocratoria

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Cyrus Love likes Greek Dating - Free Web Cam Chat Room.

Posted: 13 Sep 2011 01:43 PM PDT

facebook
Cyrus Love likes Greek Dating - Free Web Cam Chat Room.
Update Greek Dating - Free Web Cam Chat Room
Προβολή όλων των ειδοποιήσεων
Το μήνυμα έχει σταλεί στη διεύθυνση pantocratoria.apostolh-mail@blogger.com. Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε αυτά τα email από το Facebook στο μέλλον ή αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείται η προσωπική σας διεύθυνση email για προτάσεις φιλίας, τότε: απενεργοποίηση εγγραφής. Facebook, Inc. P.O. Box 10005, Palo Alto, CA 94303

Posted: 13 Sep 2011 09:09 AM PDT

Dear Sir/Madam,
 
We are one of the main LED lighting factory in Shenzhen,China,
We have exported our products over 50countries all over the world .
 
We are specialized at all kinds of LED Lighting items: 
1. LED Spot Lamp, and Bulbs,Tube Light
2. LED Wall Washer,high power flood light,Celling/Down light
3. LED Outdoor Lights such as Inground Light, Underwater Light etc.
4. LED high bay light , tunnel light, street light.
5. LED Strip Light.
6. LED Panel light
.....
 
You can know more about our company from our website website http://www.gstar-tech.net
 
Feel free to contact me if you have any inquiry for  the LED lightings  !
 
Eric Yuan
Sales Director
********************************************
Skype: gstar-tech
Gstar Technology Co.,Ltd
Tel:86-755-8837 3844  Fax:86-755-8837 3846
Email1: eric@gstar-tech.net   Email2: eric@gstar-ledlightings.net      
Address: XinFeng Building,Danwei Tai Road, Shiyan, Bao"an District, Shenzhen, China
http://www.gstar-tech.net
*******************************************
This email is intended solely for the person or entity to which it is addressed and may contain confidential and/or privileged information. Copying, forwarding
or distributing this message by persons or entities other than the addressee is prohibited. If you have received this email in error, please contact the sender
immediately and delete the material from any computer.
 
 

Greek Alert

Posted: 13 Sep 2011 08:19 AM PDT

Greek Alert

Greek Alert


Μπείτε η διαδώστε την ομάδα του greekalert

Posted: 13 Sep 2011 07:44 AM PDT

Το τέλος του θα είναι φρικτό…

Posted: 13 Sep 2011 07:11 AM PDT

Κάθε μέρα…. μα κάθε μέρα….
Οι δικαιολογίες των πολιτικών ρουφιάνων και ξετσίπωτων γίνονται και πιο αναγουλιαστικές….
Και πάλι δεν είναι οι χειρότεροι αυτοί όμως….
Χειρότεροι είναι αυτοί που τους δίνουν πολιτικό χρόνο…… κι αυτοί είναι όλα τα υπόλοιπα κόμματα που δεν παραιτούνται….
Είναι οι συντεχνίες που γλύφουν κάθε μέρα να πάρουν κάτι παραπάνω με αντάλλαγμα την σιωπή τους….

Τι μας ετοιμάζουν Ισραηλ και Τουρκία - BINTEO

Posted: 13 Sep 2011 06:56 AM PDT

Σοβαρές αποκαλύψεις για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών

Posted: 13 Sep 2011 06:46 AM PDT


Νέα σοβαρά πολιτικά ερωτήματα εγείρονται για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών, θέμα που επανήλθε στην επικαιρότητα με την αποκάλυψη ότι μετά τις εκλογές του 2009 και την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ τα ποσά του αποκαλούμενου και «μαύρου ταμείου» του ΥΠΕΞ αυξήθηκαν, εν μέσω Μνημονίου, και μάλιστα με μεταφορά χρημάτων από άλλους κωδικούς.
Όπως προκύπτει από έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών, στις 30/11/2009, όταν υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου με αναπληρωτή υπουργό τον Δημήτρη Δρούτσα, διατυπώθηκε αίτημα να αντληθεί το υπόλοιπο των μυστικών κονδυλίων που είχε μείνει από τη χρήση της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου, δηλαδή της προκατόχου του κ. Παπανδρέου, Ντόρας Μπακογιάννη. Σε έγγραφο του ΥΠΟΙΚ με αριθμό πρωτοκόλλου 2/84132 εγκρίνεται από τον υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου η εκταμίευση ποσού μέχρι ποσοστού 90% επί του συνολικής διαμορφωμένης πίστωσης για το 2009, η οποία ανέρχετο σε 38.917.990 ευρώ.
Σημειωτέον ότι τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ μίας χρονιάς δεν μεταφέρονται στην επομένη, άρα ό,τι έχει μείνει αχρησιμοποίητο επιστρέφει στο κρατικό ταμείο. Προφανώς ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Δρούτσας θα χειρίζονταν εκείνη την περίοδο κάποια επείγουσα εθνική υπόθεση, η οποία απαιτούσε την άμεση εκταμίευση όλου του ποσού αλλά και αυτό δεν έφτασε, διότι δέκα ημέρες αργότερα, στις 10/12/2009, ζητείται η μεταφορά επιπλέον 15 εκατομμυρίων ευρώ από τον κωδικό της Διεθνούς Αναπτυξιακής Βοήθειας στα μυστικά κονδύλια.
Την επόμενη χρονιά, το 2010, τα μυστικά κονδύλια πήραν την «ανηφόρα». Ενώ η αρχική πίστωση ήταν 18 εκατ. ευρώ, τελικά έφθασαν τα 68 εκατ., υπερέβησαν δηλαδή το αρχικό προϋπολογισθέν ποσό κατά 50 εκατ. ευρώ! Αυτά σε χρονιά Μνημονίου και ενώ κόβονταν μισθοί και συντάξεις, ψαλιδίζονταν δραματικά οι αποδοχές των διπλωματικών υπαλλήλων και ακολούθησε η κατάργηση διπλωματικών Αρχών στο εξωτερικό στο πλαίσιο περικοπών. Το γεγονός ότι κανείς πέραν του άμεσου διαχειριστή και του προϊσταμένου υπουργού δεν γνωρίζει πώς γίνεται η διαχείριση δεκάδων εκατομμυρίων κάθε χρόνο, χωρίς να υπάρχει εμπιστευτική ενημέρωση έστω κάποιας ολιγομελούς επιτροπής της Βουλής και δικαστικών, όπως έχει προτείνει η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων, αποτελεί μία «μαύρη τρύπα» στη λειτουργίας της Πολιτείας και στα όσα περί διαφάνειας και λογοδοσίας επαγγέλλεται ο κ. Παπανδρέου. Για το θέμα έχει καταθέσει ερώτηση στη Βουλή ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον.
ΜΚΟ σε ρόλο «πλυντηρίου»
Τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ σχετίζονται ευθέως με μία άλλη «αμαρτωλή» ιστορία, αυτή των ΜΚΟ, ορισμένες εκ των οποίων στήθηκαν ως «βιτρίνες» με μοναδικό σκοπό την απορρόφηση κονδυλίων, είτε από το ΥΠΕΞ είτε από άλλα υπουργεία. Σε άλλες περιπτώσεις φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκαν εν αγνοία τους, όπως καταγγέλλουν, ως «πλυντήρια» για τη δικαιολόγηση ποσών που κατέληξαν αλλού. Υπενθυμίζεται ότι όταν προ μηνών ο τότε υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας παρουσίασε στη Βουλή τα στοιχεία για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ τα τελευταία χρόνια, κατόπιν ερώτησης του βουλευτή της Ν.Δ. Αργύρη Ντινόπουλου, αποκαλύφθηκαν αποκλίσεις εκατομμυρίων μεταξύ των ποσών που φέρονται να διατέθηκαν από το υπουργείο σε συγκεκριμένες ΜΚΟ και των ποσών που οι ίδιες ΜΚΟ υποστηρίζουν ότι έλαβαν.
Διαψεύδουν το ΥΠΕΞ για τα ποσά που έλαβαν
Στο υπουργείο Εξωτερικών ακόμα ψάχνουν να βρουν τι έγιναν περίπου 2 εκατ. ευρώ που λείπουν από τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ ΚΕΣΣΑ «Δήμητρα» και Οικολογική Κίνηση Δράμας. Η ΜΚΟ ΚΕΣΣΑ «Δήμητρα» φέρεται να έλαβε από το 1999 έως το 2003 -επί υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου, στενός συνεργάτη του οποίου στο υπουργείο ήταν εκείνη την περίοδο ο Δ. Δρούτσας- 2.357.480 ευρώ. Ο επικεφαλής της ΜΚΟ, Νίκος Πιτσούλης, όταν πληροφορήθηκε τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή τον περασμένο Μάρτιο ο τότε υπουργός Εξωτερικών κ. Δρούτσας, παρουσίασε παραστατικά σύμφωνα με τα οποία η ΜΚΟ μέχρι το 2003 ενισχύθηκε με 1.002.861,71 ευρώ, και όχι 2.357.480 όπως υποστήριζε το ΥΠΕΞ, και κάλεσε τον κ. Δρούτσα να επανορθώσει…
Αυτό δεν ήταν το μόνο κρούσμα ανακριβών στοιχείων. Σύμφωνα με τη λίστα χρηματοδότησης του υπουργείου Εξωτερικών, την περίοδο 2002-2003 εκταμιεύτηκαν 532.500 ευρώ προς την Οικολογική Κίνηση Δράμας, η οποία, μόλις ενημερώθηκε για τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Δρούτσας, τα αμφισβήτησε και αυτή, δηλώνοντας ότι με βάση τις συμβάσεις που έχει στο αρχείο της εγκρίθηκαν 105.000 χιλιάδες ευρώ και μάλιστα η τελευταία δόση δεν καταβλήθηκε ποτέ και ότι τελικά εισέπραξε 84.000. Αρα αναζητείται η τύχη ακόμα 448.500 ευρώ, πέραν των 1.354.618 που αγνοούνται από τη χρηματοδότηση της ΜΚΟ ΚΕΣΣΑ «Δήμητρα».
Υπό το βάρος των διαψεύσεων από τις ενδιαφερόμενες ΜΚΟ, ο τότε ΥΠΕΞ κ. Δρούτσας είχε αποδώσει την απόκλιση των στοιχείων σε… σφάλματα του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής. Φταίει το λογισμικό δηλαδή, που στην πορεία χάνονται εκατομμύρια. Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, είχε ανακοινώσει ότι συστάθηκε επιτροπή η οποία θα διερευνούσε την υπόθεση και θα συνέτασσε πόρισμα, το οποίο επρόκειτο να δημοσιοποιηθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου. Πέρασε η άνοιξη, τέλειωσε το καλοκαίρι, μπήκε το φθινόπωρο και η επιτροπή ακόμα ψάχνει τα εκατομμύρια…
Λάμπρος Καλαρρύτης στον Ελεύθερο Τύπο

Αντισυνταγματική η επιβολή έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα.

Posted: 13 Sep 2011 06:07 AM PDT


Η ιδιοκτησία, με βάση το άρθρο 17 του Συντάγματος, τελεί υπό την προστασία του κράτους και δεν αφαιρείται ούτε μειώνεται, παρά μόνο για αποδεδειγμένη δημόσια ωφέλεια και με την προϋπόθεση της πλήρους αποζημίωσης του ιδιοκτήτη. Υπέρ της προστασίας της ιδιοκτησίας συνηγορεί και το γεγονός ότι το καθεστώς στη χώρα μας είναι εκείνο της ελεύθερης οικονομίας που βασίζεται στην ατομική ιδιοκτησία. Δεν έχει η Ελλάδα κομμουνιστικό καθεστώς, για να....
αφαιρεί το κράτος ολόκληρη ή τμήμα από την ατομική ιδιοκτησία και να την κοινωνικοποιεί.

Η έκτακτη εισφορά που επέβαλε ο Παπανδρέου πάνω στα ακίνητα είναι λοιπόν πέρα για πέρα αντισυνταγματική και στην ουσία προσβάλει αυτό τούτο το δικαίωμα της ίδιας της ιδιοκτησίας, αφού αφαιρεί στην πραγματικότητα τμήμα της. Δεν πρέπει να συγχέουμε τις περιπτώσεις φόρου μεταβίβασης ακινήτων ή φόρου επί των εισοδημάτων που προκύπτουν από ακίνητα. Στις περιπτώσεις αυτές δεν φορολογείται η ιδιοκτησία αλλά η πράξη της μεταβίβασης ή τα εισοδήματα.

Αντίθετα η έκτακτη εισφορά πάνω στα ακίνητα που επέβαλε χθες το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί στην ουσία αφαίρεση με την βία μέρους της ακίνητης περιουσίας. Τούτο δε αποδεικνύεται αμέσως από το γεγονός των συνεπειών της μη καταβολής αυτής της εισφοράς. Αφενός θα διακοπεί παρανόμως το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και αυτό να μη συμβεί, οπωσδήποτε θα βεβαιωθεί από την αρμόδια ΔΟΥ η μη καταβολή και το ακίνητο θα βγει στον πλειστηριασμό, αν ο πολίτης δεν κατορθώσει να καλύψει από άλλη πηγή το συγκεκριμένο χαράτσι.

Επομένως βλέπουμε ότι απειλείται ευθέως η αφαίρεση της ατομικής ακίνητης ιδιοκτησίας, σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής της αντισυνταγματικής αυτής έκτακτης εισφοράς, χωρίς το ακίνητο να φταίει σε τίποτα ή να έχει συμβάλει στην απόκτηση εισοδήματος ή να συμμετέχει σε εμπορική συναλλαγή.

Απλά ο Παπανδρέου βρήκε έναν εύκολα υπολογίσιμο και προπαγανδιστικό τρόπο (πάλι το παιχνίδι με πλούσιους και φτωχούς), προκειμένου να αποφύγει να ομολογήσει ότι το χαράτσι είναι στην πραγματικότητα κεφαλικός φόρος.]

Δηλαδή φόρος γιατί μας επιτρέπει ο ηγέτης να αναπνέουμε.

Πηγή

30.000 σε εργασιακή εφεδρεία δηλ. το Σεπτέμβριο πήραν τον τελευταίο πλήρη μισθό τους

Posted: 13 Sep 2011 05:46 AM PDT

Με διαδικασίες-εξπρές και έξι κριτήρια θα γίνει η επιλογή των περίπου 30.000 εργαζομένων που θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία, ξεκινώντας από 151 φορείς του Δημοσίου.
Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, περίπου 30.000 υπάλληλοι θα περάσουν στην εργασιακή εφεδρεία και θα αμείβονται μόλις με το 60% του βασικού τους μισθού για 12 μήνες και πριν οδηγηθούν σε απόλυση, αν τελικά δεν τους επανεντάξουν.
«Δεν θα απολύσουμε 300.000 υπαλλήλους. Δεν το κάνουμε για λόγους σαδισμού, αλλά για να αντιμετωπίσουμε μια δραματική κατάσταση», δήλωνε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών Ντίνος Ρόβλιας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μουλόπουλου, ο οποίος κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την εργασιακή εφεδρεία «ως όπλο μαζικής καταστροφής του δημόσιου τομέα».
Νωρίτερα ο ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ Γιώργος Κυριακός είχε αποστείλει κατεπείγουσα εγκύκλιο σε υπουργούς και διευθύνοντες συμβούλους των φορέων, ζητώντας να προχωρήσουν «ταχύτατα» σε μια κατ' αρχήν εκτίμηση του πλεονάζοντος προσωπικού του φορέα που θα μπορούσε να τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
Τα έξι κριτήρια επιλογής του προσωπικού, που προσδιορίζονται με την εγκύκλιο του κ. Κυριακού και οδηγούν σε εργασιακή εφεδρεία σε δύο φάσεις, είναι τα εξής:
1 Οι έχοντες θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, όσοι έχουν φτάσει σε συντάξιμη ηλικία και όσοι έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα, δηλαδή είναι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
2 Αν με τα πρώτα τρία κριτήρια δεν καταφέρουν να συμπληρώσουν το απαιτούμενο ποσοστό τουλάχιστον 10% του προσωπικού τους, τότε θα περάσουν και στα επόμενα τρία κριτήρια επιλογής, που κατά προτεραιότητα είναι: εργαζόμενοι γενικών διοικητικών καθηκόντων, εργαζόμενοι σε τμήματα διοικητικής μέριμνας και γραμματειακής υποστήριξης.
Οι διοικήσεις των φορέων πρέπει να έχουν αποστείλει τις λίστες με τους εργαζομένους που θα περάσουν σε εργασιακή εφεδρεία μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου. Δηλαδή, έχουν διορία δύο εβδομάδες και όπως είναι προφανές, οι πρώτοι εργαζόμενοι των 151 φορέων που θα περάσουν στο εργασιακό καθεστώς της εφεδρείας πιθανότατα διανύουν τον τελευταίο μήνα απασχόλησής τους.
Από τον επόμενο μήνα πιθανότατα θα αμείβονται με το 60% του βασικού μισθού και θα ευελπιστούν στην επανένταξή τους ή θα πρέπει να αναζητήσουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος πλήττεται από την ανεργία του 16%.
3 Οι απολύσεις δεν σταματούν εδώ. Θα υπάρξει και δεύτερη φάση, καθώς οι φορείς, αν απασχολούν πάνω από 100 εργαζομένους μετά τη μείωση του προσωπικού λόγω εργασιακής εφεδρείας, θα προχωρήσουν στη διαδικασία αξιολόγησής τους εντός δύο μηνών. Δηλαδή, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουν προσλάβει ιδιωτική εταιρεία αξιολόγησης, που θα τελεί υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου να τους έχουν παραδώσει το τελικό πόρισμα αξιολόγησης του προσωπικού. Το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει από αυτή την αξιολόγηση θα περάσει και αυτό σε εργασιακή εφεδρεία.
Το σωτήριο για το πλεονάζον προσωπικό θα είναι να μεταφερθεί σε άλλο φορέα του Δημοσίου, είτε με σύμβαση ορισμένου χρόνου είτε με μερική απασχόληση, καθώς αν δεν τοποθετηθεί κάπου στο διάστημα των 12 μηνών θα οδηγηθεί σε απόλυση.
Οι 151 φορείς που θα θέσουν προσωπικό σε εργασιακή εφεδρεία

Οι 151 φορείς που θα θέσουν προσωπικό σε εργασιακή εφεδρεία (Πίνακας 2)
enet.gr

http://dexiextrem.blogspot.com/2011/09/30_13.html

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ

Posted: 13 Sep 2011 05:16 AM PDT

Η ιστορία του τάφου του Αλέξανδρου είναι η ιστορία μιας περιπέτειας. Το να ξεχωρίσουμε τους αμέτρητους θρύλους από τα πραγματικά γεγονότα και να ερμηνεύσουμε τις συχνά αντιφατικές ιστορικές πηγές είναι σαν να κινούμαστε προς έναν «αινιγματικό και φευγαλέο σαν τις οφθαλμαπάτες της ερήμου στόχο». Πράγματι, με την εγκαθίδρυση του χριστιανισμού, ο τάφος του Αλέξανδρου, ο οποίος είχε ανεγερθεί στην πόλη που έφερε το όνομά του και ο οποίος αποτελούσε αντικείμενο λατρείας και τόπο διαρκών επισκέψεων επί επτά αιώνες, μέσα σε λίγα χρόνια έπεσε στη λήθη. Εξαιτίας φυσικών αιτίων ή πολεμικών γεγονότων, εξαιτίας ενός είδους damnatio memoriae, εξαιτίας ίσως όλων αυτών των λόγων μαζί, χάθηκε κάθε ίχνος του. Παρ' όλα αυτά, στην Αλεξάνδρεια συνέχιζε να κυκλοφορεί το φάντασμα του ιδρυτή της, που ξαναβρήκε τη δύναμή του μετά την εκστρατεία του Ναπολέοντα στην Αίγυπτο, όταν πολλοί αρχαιολόγοι καθώς και μια σειρά από τυχοδιώκτες και κυνηγούς θησαυρών, αλλά και πολλοί κοινοί άνθρωποι, ανέλαβαν να ξαναβρούν το σώμα του μεγαλύτερου στρατηλάτη όλων των εποχών. Ο Βαλέριο Μάσιμο Μανφρέντι μας οδηγεί σ' αυτό το ταξίδι στην καρδιά του αινίγματος, ενώνοντας την εμπειρία και την ικανότητά του ως αρχαιολόγου με μια συναρπαστική αφήγηση του, παρουσιάζοντάς μας μέρη και περιόδους της αρχαιότητας, προκειμένου να φανταστούμε έναν κόσμο που έσφυζε από ζωή, έναν κόσμο ακραίας φιλοδοξίας και μεγάλων ονείρων.

Το βιβλίο ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ'' μπορείτε να το βρείτε εδώ

Ατιμωρησία των υπουργών και Βενιζέλος...

Posted: 13 Sep 2011 05:05 AM PDT

Η Ελλάδα υποφέρει από τον τρόπο που λειτουργούν η δημόσια διοίκηση και η Δικαιοσύνη, γι' αυτό και «έχει απόλυτη ανάγκη τη ριζοσπαστική αναθεώρηση του Συντάγματος». Τάδη έφη «μετά λόγου γνώσεως», σε νέο φιλιππικό του κατά των δημοσίων υπαλλήλων, την Παρασκευή στη Βουλή και σε....




οξύτατους διαξιφισμούς με τον Αλέξη Τσίπρα, που δεν του χαρίζεται, και καλά κάνει, ο όλο και πιο ασυγκράτητος Ανδρέας Λοβέρδος (όπως πάει, θα ξεπεράσει σε αμετροέπεια και γενιτσαρικό μένος κατά της Αριστεράς τον Θ. Πάγκαλο).

Ούτε μία λέξη αυτοκριτικής, παρ' ότι πια αποτελεί κοινό τόπο ότι τα δύο κόμματα εξουσίας, με το «πράσινο» και το «γαλάζιο» κράτος εναλλάξ και τις πελατειακές σχέσεις κοινή πολιτική πρακτική τους, κατέστησαν μεταπολιτευτικά υπερτροφική και πλαδαρή τη διοικητική μηχανή και γάγγραινα τη γραφειοκρατία -τόσο, που θέλει θράσος απύθμενο να ζητούν τώρα και τα ρέστα...

Ούτε ένας νυγμός, έστω, του (και) συνταγματολόγου υπουργού Υγείας για το εξαχρειωμένο πολιτικό σύστημα, το διάχυτο αυταρχισμό, τη θεσμική παραλυσία και το διεφθαρμένο και ανίκανο πολιτικό προσωπικό. Σαν να συμμερίζεται τον αυτάρεσκης γελοιότητας ισχυρισμό τού τέως αρχηγού του Ευάγγ. Βενιζέλου, επίσης συνταγματολόγου, ότι «το κοινοβουλευτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι το πιο απλό και λειτουργικό της Ευρώπης»!

Σίγουρα, πάντως, όταν ο Α. Λοβέρδος ιεραρχεί έτσι τους στόχους μιας «ριζοσπαστικής»(;) αναθεώρησης του Συντάγματος απέχει πολύ από τον προβληματισμό τού (και συνταγματολόγου) αείμνηστου Δημήτρη Τσάτσου, ο οποίος το 2006, όταν η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή άρχιζε την επιχείρηση συνταγματικής αλλαγής με το άδοξο τέλος, έθετε ως αφετηρία για την αναθεώρηση μία καίρια διαπίστωση: Οτι «το κύριο πρόβλημα είναι η συνεχώς αυξανόμενη αναξιοπιστία της πολιτικής ως λειτουργίας της δημοκρατικής πολιτείας».

Μίλησε ακροθιγώς και για την «επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος» ο μπαρουτοκαπνισμένος Γ. Παπανδρέου, το Σαββατόβραδο στο περικυκλωμένο από χιλιάδες οργισμένους διαδηλωτές «Βελλίδειο» της αστυνομοκρατούμενης Θεσσαλονίκης (αναγκαία η παρένθεση: Εχει δίκιο ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης να προβληματίζεται ότι πρέπει να τεθεί τέλος οριστικό στην κατ' ευφημισμόν ΔΕΘ, που από γιορτή μετετράπη σε πληγή της πόλης, αφού ούτε εμπορική έκθεση είναι πια ούτε ως, πολυδάπανη έστω, επικοινωνιακή φιέστα των πολιτικών αρχηγών μπορεί πλέον να λειτουργήσει).

Ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνησή του άνοιξε το δρόμο της αναθεώρησης, έθεσε ως έναν από τους κύριους στόχους της την αποκατάσταση της ευνομίας και της ισονομίας και την αποτελεσματική καταπολέμηση της πολιτικής διαφθοράς.

Δεν αληθεύει, βέβαια, ο ισχυρισμός (και δεν είναι η μόνη ανακρίβεια οφειλόμενη στη θολούρα από τα χημικά της ΕΛ.ΑΣ., αφού στη ρωμαλέα Ελλάδα, όπως την παρουσίασε στη γραπτή ομιλία του ο πρωθυπουργός μας, μοναδικός κάτοικος είναι ο ίδιος...). Η Ν.Δ. συνέστησε ήδη ειδική επιτροπή που δημοσιοποίησε προς διαβούλευση 31 προτάσεις της για την αναθεώρηση. Και μάλλον έχει δίκιο ο πρόεδρος της επιτροπής και αντιπρόεδρος του κόμματος Δ. Αβραμόπουλος, όταν γράφει («Καθημερινή», 14.8.11): «Πήραμε την πρωτουβουλία και αναδείξαμε την αναθεώρηση του Συντάγματος σε κορυφαία εθνική προτεραιότητα...».

Αν στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει αντίστοιχη προεργασία, παρ' ότι είναι πολύ πιθανή η προσφυγή σύντομα στις κάλπες για την αναθεωρητική Βουλή, δεν οφείλεται μόνο στην ολιγωρία μιας κυβέρνησης παραπαίουσας από εγγενή ανικανότητα και το άγχος αν θα πάρουμε την έκτη δόση και με πόσα ακόμη επαχθή μέτρα θα γονατίσει τα συνήθη υποζύγια.

Οφείλεται και στην αξίωση του πολυπράγμονος Ευάγγ. Βενιζέλου να έχει -ως κατ' εξοχήν ειδήμων- την εποπτεία της αναθεωρητικής διαδικασίας, ενώ αδυνατεί για το επόμενο δίμηνο, αφού ως υπεύθυνος για τα οικονομικά είναι οικειοθελώς επιφορτισμένος να βγάζει καθημερινά τα κάστανα από τη φωτιά...

Είτε γίνει δεκτή η αξίωση αυτή (και υπάρχουν πολλές εσωκομματικές αντιδράσεις) είτε όχι, περί τη συνταγματική αναθεώρηση πιθανολογείται ότι θα εκδηλωθεί η νέα σύγκρουση Γ. Παπανδρέου και Ευάγγ. Βενιζέλου. Διότι έχουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις σε καίρια θέματα όπως -ενδεικτικά:


*Η άμεση εκλογή, από το λαό, του Προέδρου της Δημοκρατίας, την οποία υποστηρίζει τώρα ο πρωθυπουργός όχι τόσο γιατί τον έπεισε ο συνταγματολόγος Γ. Σωτηρέλης και είναι σημείο συναίνεσης με τη Ν.Δ., όσο γιατί τον άκρατο πρωθυπουργοκεντρισμό, που χρειάζεται θεσμικό αντίβαρο, τον θεσμοθέτησε (1986) ο... πατέρας του, Ανδρέας... Και


*Πάνω από όλα η προκλητική εμμονή του Ευάγγ. Βενιζέλου που τροποποίησε το 2001 επί τα χείρω (Μιχ. Σταθόπουλος) το διαβόητο άρθρο 86 να μένουν ασύδοτοι οι υπουργοί («ανήθικο προνόμιο», κατά το συνταγματολόγο Ν. Αλιβιζάτο) στο ποινικό απυρόβλητο -γι' αυτό και κανείς τους δεν κάθεται στο σκαμνί, παρά την καθολική κατακραυγή...

Συμφωνώντας απόλυτα με το φίλο συνταγματολόγο Αντ. Μανιτάκη, ότι «μία αναθεώρηση χρειάζεται το άρθρο 86: την κατάργησή του», θεωρώ αναγκαία, συμπερασματικά, μια γενικότερη επισήμανση:

Η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι πολύ σημαντική υπόθεση για να την εμπιστευτούμε στους πολιτικούς και τους συνταγματολόγους και δεν μπορεί να γίνεται (όπως έως τώρα) ερήμην της κοινωνίας, αν στόχος της είναι να την υπηρετήσει με τη θεσμική βελτίωση της ταλαίπωρης δημοκρατίας.
Του Γιώργου Βότση
enet.gr
 

Είστε ανισόρροποι;

Posted: 13 Sep 2011 04:02 AM PDT


Η ΕΙΔΗΣΗ:
Δεν πρόκειται να κάνει πίσω ο Ραγκούσης στο σημερινό ΚΤΕ της βουλής για τα ταξί.


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ: 
Αγαπητέ κ. Ραγκούση, θα ξεκινήσουμε το σχολιασμό της αποφάσεώς σας με μία γνωστή παροιμία: " Ο κόσμος χάνεται και η που..ναχτενίζεται" !!!
  Καλά, δεν έχετε εσείς όλοι μυαλό στο κεφάλι σας και κάνει ο καθένας σας ό,τι του κατέβει ;
Εδώ έχουμε τόσα σοβαρά προβλήματα επιβιώσεως του λαού και της χώρας και εσείς ασχολείσθε με τα ταξί;
 Είναι  η ώρα, τώρα, κατάλληλη για να δημιουργήσετε επιπλέον προβλήματα στη χώρα, στους ιδιοκτήτες ταξί ;
 Η επιμονή σας αυτή, που απ ότι ξέρουμε δεν υπαγορεύεται από την Τρόϊκα, είναι και απαράδεκτη και ακατανόητη και ίσως ύποπτη.
 Εάν πράγματι δεν υφίστασθε  αφόρητες πιέσεις από την ΕΕ, τότε το μυαλό μας πηγαίνει σε πολυεθνικές εταιρίες που θα έβλεπαν με πολύ καλό μάτι τη δημιουργία εταιριών ταξί - όπως περιέργως προβλέπει το νομοσχέδιό σας...
 Θα πρέπει να εξηγήσετε -με πειστήρια- τους λόγους που σας αναγκάζουν να περάσετε άρον - άρον το "νομοσχέδιο" διακινδυνεύοντας να κάνετε για άλλη μια φορά την Ελλάδα...μπάχαλο.
 Θα πρέπει να μάθετε και να εφαρμόσετε το first things first ή το αντίστοιχο ελληνικό " κάθε πράγμα στον καιρό του..."
 Επειδή δεν πιστεύουμε ότι θα επικρατήσει η λογική και ότι θα αναβάλλετε έγκαιρα την εφαρμογή του μέτρου, σας καταλογίζουμε όλα όσα πρόκειται να επακολουθήσουν...
EFENPRESS

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΤΑΜΠΕΛΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΕ ΓΚΑΛΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Posted: 13 Sep 2011 05:05 AM PDT


BORDELO NACIONAL με μπλε σημαίες.Τι να εννοεί ο καλλιτέχνης? (Poka-Yio)
Και γιατί οι μπλε σημαίες?(στη μια έχει βάλει γούνα)

Την εξήγηση προσπαθούν να την δώσουν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες...και όποιος κατάλαβε κατάλαβε..





Σχετικά με το Bordello Nacional
Η σεξουαλικότητα είναι πάντα εκεί. Ανάμεσα στα μισάνοιχτα πόδια σου. Ένα κάθετο βέλος. Σε τραβάει προς τη Γη, σαν βαρίδι. Σου φωνάζει «εδώ, εδώ, όπου κι αν πας θα σαι πάντα εδώ», δεμένος στο χώμα, σαν μπαλόνι που προσπαθεί να ξεκολλήσει. Είναι το πρώτο σου ένστικτο. Το μόνο σου ένστικτο. Απ' έξω οι τουρίστες χάνονται στα σοκάκια. Ανοιχτοί χάρτες, το σεξ με την πόλη, την πόρνη πόλη. Την πληρώνεις για να γίνει δική σου. Τα φωτά έξω απ' τα «σπίτια» δεν είναι κόκκινα. Είναι λευκά. Στο φως της ημέρας δεν ξεχωρίζουν και πολύ. Στο φως της ημέρας ο έρωτας και το σεξ δεν ξεχωρίζουν και πολύ. Τα βογγητά, μοιάζουνε όλα μεταξύ τους. Οι οίκοι μοιάζουν με σταθμούς τρένων. Γεμάτοι φοριαμούς. Έρχεσαι και ξεφορτώνεις αυτά που σε βαραίνουν. Οι φοριαμοί τρίζουν. Τα τρένα περνάνε. Τ' αγόρια περνάνε. Κάποια τα γουστάρεις, τη βρίσκεις μαζί τους, δεν το δείχνεις, ποτέ μην το δείξεις. Ποτέ μην φανταστείς πως σε γουστάρουν κι εκείνα. Πελάτη. Θα νιώσεις άνετα εδώ στο Bordello Nacional. Υπάρχει ανοσία στην ιδέα της αποτυχίας και περιέργως αυτό μοιάζει με τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Δεν μπορείς να απογοητεύσεις κανέναν. Το αίσθημα της τάξης υπάρχει, αλλά μη φοβάσαι, είναι εξασθενημένο. Η σκηνοθεσία του κάθε δωματίου διαταραγμένη. Η ατμόσφαιρα κολλάει στο δέρμα σου σαν ιδρώτας, σαν έκκριση, διεισδύει στη συνείδηση σου, φωλιάζει πιο βαθιά από οποιαδήποτε (υπέρ-) διέγερση. Τη λατρεύεις γι' αυτό που είναι. Φτηνή. Γεννετήσια. Ένα σκηνικό για ανθρώπους-πελάτες. Ανθρώπους-μπαλόνια. Έλα και εσύ. Η συνεύρευση διαρκεί είκοσι λεπτά. Κόντρα στον γνώριμο τοίχο. Στην οδό Ιάσωνος. Στο φαλλικό κτίριο με την καλύτερη θέα προς το Ναό της Παρθένου.
Μαρίνα Βρανοπούλου

Σχετικά με τον Poka-Yio
O Poka-Yio είναι εικαστικός. H δράση του επίσης εκτείνεται στην επιμέλεια εκθέσεων ως μέλος του επιμελητικού τρίου ΧΥΖ και την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μπιενάλε της Αθήνας. Το θέμα της δουλειάς του είναι το δίπολο έλξη-απώθηση και η μεταφορά του από τη σφαίρα του προσωπικού στο πολιτικό.

Σχετικά με την Μαρίνα Βρανοπούλου
H Μαρίνα Βρανοπούλου είναι ιστορικός τέχνης, υποψήφια διδακτορικού στο Goldsmiths College στο Λονδίνο, συντονίστρια των εκθέσεων του εκθεσιακού χώρου του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ στα Σφαγεία στην Ύδρα και επιμελήτρια του προγράμματος Τι να Κάνουμε; στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Info
XYZ Outlet: Ιάσωνος 47, Μεταξουργείο
Εγκαίνια: Δευτέρα, 12/9, 17:00-22:00
Διάρκεια: 12/9-30/10/2011
Ώρες λειτουργίας: 12/9-18/9 - Τρίτη-Παρασκευή: 17:00-20:30 & Σάββατο-Κυριακή: 12:00-20:30
21/9-23/10 - Τετάρτη-Παρασκευή: 17:00-20:30 & Σάββατο-Κυριακή: 12:00-20:30
24/10-30/10 - Δευτέρα-Παρασκευή: 17:00-20:30 & Σάββατο-Κυριακή: 12:00-20:30
 

ΓΑΠ CDS δεν ήξερα τι είναι...Ούτε έχω δει - ΒΙΝΤΕΟ

Posted: 13 Sep 2011 03:24 AM PDT

ΕΡΝΤΟΓΑΝ : ''ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ - ΙΣΡΑΗΛ : ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ''!

Posted: 13 Sep 2011 03:48 AM PDT


Ξεκάθαρη απειλή σε Ισραήλ και Κύπρο εξαπέλυσε ο Ερντογάν για την έκταση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης τους δείχνοντας ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει ακόμη και το Ναυτικό για να δείξει πως θα εμποδίσει τις υποθαλάσσιες έρευνες. Ουσιαστικός στόχος της Τουρκίας είναι η συμφωνία της Κύπρου με το Ισραήλ για την ΑΟΖ

« Το Ισραήλ κατα τη δική του άποψη άρχισε να ανακοινώνει τη δική του ΑΟΖ όμως θα δει πως ποτέ δεν θα έχει αυτό το δικαίωμα. Διότι και η Τουρκία έχει δικαίωμα στην ΑΟΖ εκεί, ως εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο. Έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» και η Τουρκία χάρη στα βήματα αυτά, θα δείξει την αποφασιστικότητα της στο θέμα αυτό και θα εξασφαλίσει συνέχεια την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στην περιοχή.» δήλωσε ο Ερντογάν.
Ο τούρκος πρωθυπουργός στη μπερδεμένη αυτή δήλωση του ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι η Τουρκία διεκδικεί μερίδιο από την ΑΟΖ της Κύπρου και απειλεί με συνεχόμενη παρουσία του τουρκικού Ναυτικού στις περιοχές όπου θα γίνουν οι υποθαλάσσιες έρευνες.
Το «θερμό επεισόδιο» στην Ανατολική Μεσόγειεο πλησιάζει όλο και περισσότερο.
Αντίποινα από το Ισραήλ;
Η ισραηλινή εφημερίδα "Yedioth Ahronoth" ισχυρίζεται πως το Tελ Αβίβ, συζητά ήδη το θέμα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας και ετοιμάζει αντίποινα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Υπουργός Εξωτερικών Λίμπερμαν ετοιμάζεται να ξεκινήσει επαφές με το λόμπι των Αρμενίων για να στηρίξει της προσπάθειες της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους.
Επίσης το Ισραήλ ενδέχεται να ζητήσει από τους πολίτες του να αποφύγουν της επισκέψεις τους στην Τουρκία και να μην χρησιμοποιούν τη χώρα αυτή ως ενδιάμεσο σταθμό. Η ισραηλινή εφημερίδα αναφέρεται και σε πιθανές επαφές του Ισραήλ με την ηγεσία του PKK.

"Δεν πιάνουν οι τουρκικές απειλές. Αρχίζουμε εξορύξεις", λέει η ΥΠΕΞ της Κύπρου

«Η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει με βάση τους σχεδιασμούς της στην εξόρυξη υδρογονανθράκων από την αποκλειστική οικονομική της ζώνη (ΑΟΖ) και δεν υπάρχει καμία περίπτωση αναβολής ή αναστολής τους, λόγω των τουρκικών απειλών».

Αυτό δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, προσθέτοντας ότι γίνονται συνεχείς επαφές για παρέμβαση δυνάμεων, οι οποίες έχουν επιρροή στην Τουρκία.

Η κ. Μαρκουλλή χαρακτήρισε αρκετά ικανοποιητικές τις δηλώσεις της εκπροσώπου της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι στέλλουν στην Τουρκία το μήνυμα πως θα πρέπει να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο.

 Είπε ακόμη ότι η Ουάσιγκτον δίνει στήριξη στην αμερικανική εταιρεία Noble Energy, ενώ ταυτόχρονα προχωρεί με διπλωματικές ενέργειες προς την Τουρκία, τόσο για τις σχέσεις της με το Ισραήλ, αλλά και σε ότι αφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι το θέμα των τουρκικών απειλών θα τεθεί κατά τις επαφές που θα έχουν, τόσο ο Πρόεδρος Χριστόφιας, όσο και η ίδια, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

 Η κ. Μαρκουλλή χαρακτήρισε σενάρια φαντασίας δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία η Τουρκία, σε συνεργασία με το ψευδοκράτος και τον Λίβανο, θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις βορείως της Πάφου.


http://www.onalert.gr
http://kostasxan.blogspot.com
http://swmahellas.blogspot.com/2011/09/e.html

Το βρηκαμε εδώ

Τα νεα μετρα σε βιντεο

Posted: 13 Sep 2011 03:19 AM PDT

Καμμένος για την κερδοσκοπία της οικ. Παπανδρέου - BINTEO

Posted: 13 Sep 2011 02:59 AM PDT

Βενιζέλος Απίστευτη υποκρισία, απίστευτα ψέματα....

Posted: 13 Sep 2011 03:08 AM PDT

Η Τουρκία χάνει σε Αιγαίο και Μεσόγειο;

Posted: 13 Sep 2011 05:05 AM PDT


Θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τα τελευταία γεγονότα, με μια σειρά  λογικών παρατηρήσεων και συμπερασμάτων,  όχι με τις γνώσεις ενός στρατηγικού αναλυτή αλλά   ενός απλού παρατηρητή.
Η ιστορία ξεκινάει όταν μερικά χρόνια πίσω το Ισραήλ ξεκινάει έρευνες στην θάλασσα  του για την ανεύρεση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.
Από ότι φαίνεται τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά ώστε αποφασίζεται να γίνουν και γεωτρήσεις.
Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να οριοθετηθεί η ΑΟΖ του κάθε κράτους με το οποίο συνορεύει το Ισραήλ.
Παράλληλα εκείνη την εποχή η συμμαχία Τουρκίας Ισραήλ είναι στα ντουζένια της και τίποτα δεν προμηνύει τι θα επακολουθήσει.
Μάλιστα το Ισραήλ τα τσεπώνει κανονικά από την Τουρκία αφού αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της σε πολεμικό υλικό και τεχνολογία.
Η  Τουρκία με την εισβολή του 74 και την δημιουργία του ψευδοκράτους στην Κύπρο έχει ισχυρά συμφέροντα στην περιοχή.
Λογικό λοιπόν είναι η Τουρκία ως στενή σύμμαχος του Ισραήλ να αναμένει ότι το τελευταίο  στις διαδικασίες οριοθετήσεις της ΑΟΖ με την Κύπρο θα λάβει υπόψη τις Τουρκικές επιδιώξεις.
Αντί όμως για αυτό το Ισραήλ απευθύνεται μόνο στην Κυπριακή Δημοκρατία γράφοντας στα παλιά του παπούτσια το ψευδοκράτος και την Τουρκία.
Μέχρι τότε η Τουρκία με την επιρροή της σε Αίγυπτο, Λιβύη,  Λίβανο έχει καταφέρει να παγώσει το θέμα  της ΑΟΖ μέχρι που το Ισραήλ σπάει το εμπάργκο.
Και όχι μόνο αυτό αλλά ανακοινώνονται και σχέδια μεταφοράς του αερίου από την Κύπρο στην Ελλάδα και από εκεί στην Ευρώπη.
Μάλιστα αν δεν κάνω λάθος ένα Ιταλικό ωκεανογραφικό σκάφος κάνει μετρήσεις στην λεκάνη της Μεσογείου για να καταγράψει τα βάθη από όπου θα περάσει ο αγωγός.
Δηλαδή το Ισραήλ αναγνωρίζει γειτνίαση Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ προκαλώντας εγκεφαλικό στην Άγκυρα που βλέπει  να μην αναγνωρίζονται οι αξιώσεις της στην περιοχή του Καστελόριζου.
Εκεί λοιπόν  που ο Νταβούτογλου οραματίζεται οθωμανικά πασαλίκια που κάνει συστάσεις στην Κίνα δίνει συμβουλές στην Γερμανία  αντιλαμβάνεται ότι κάτι τρέχει στη αυλή του.
Φαίνεται ότι ο Κίσσινγκερ της Τουρκικής διπλωματίας δεν είχε διαβλέψει ότι το Ισραήλ αφού τους είχε μαδήσει οικονομικά  επέλεξε να συνεταιριστεί με Έλληνες και Κύπριους.
Τότε η Τουρκία ξυπνάει και ανακαλύπτει την καταπίεση των Παλαιστινίων της Γάζας.
Συμπτωματικά βέβαια η Γάζα έχει μέτωπο στην Θάλασσα και άρα σε περίπτωση δημιουργίας Παλαιστινιακού κράτους υφαλοκρηπίδα άρα νομικά μπορεί να μπλοκαρισθεί η Ισραηλινοκυπριακή ΑΟΖ που ήδη έχει ανακηρυχθεί και τρέχουν τα πράγματα.
Η Τουρκία προσπαθώντας να μετρήσει αντιδράσεις οργανώνει και έναν «απελευθερωτικό στόλο» από πλοιάρια που φέρνουν την Τουρκική σημαία και τον στέλνει για την Γάζα.
Το Ισραήλ βέβαια γνωρίζοντας τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά καθαρίζει καμιά δεκαριά για παραδειγματισμό δίνοντας το στίγμα για το τι πρόκειται να επακολουθήσει.
Πέρα από το διπλωματικό φτύσιμο της Τουρκίας έρχεται και το στρατιωτικό.
Παράλληλα παρά την σύλληψη Οτσαλάν οι επιχειρησιακές δυνατότητες των Κούρδων ανταρτών αυξάνονται εντυπωσιακά,  ενώ στο Βόρειο Ιράκ υπάρχει στην ουσία ανεξάρτητο Κουρδικό κράτος με πρωτεύουσα το Αρμπιλ πρόπλασμα πιθανόν ενός ενιαίου Κουρδιστάν.
Στρίμωγμα της Τουρκίας και στο κρισιμότερο για αυτήν θέμα.
Αν οι  παραπάνω υποθέσεις είναι πραγματικές τότε μιλάμε για τις μεγαλύτερες γεωπολιτικές ανατροπές στην περιοχή μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Οι εξελίξεις αποτελούν μεγάλες διπλωματικές ήττες της Τουρκίας.
Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να αντιδράσει όχι μόνο διπλωματικά αλλά και στρατιωτικά γιατί κινδυνεύει να απολέσει όλες τις ιμπεριαλιστικές της επιδιώξεις στην Μεσόγειο από το 74 και μετά.
Και επειδή πρέπει να είναι και αποτελεσματική πρέπει να πάει  κατευθείαν στο ψητό που είναι το σταμάτημα των Αμερικανοισραηλινών γεωτρήσεων ανοικτά της Κύπρου.
Ο Ερντογάν ανακοινώνει εντονότερη παρουσία του Τούρκικου στόλου στην περιοχή πιθανόν για το μπλοκάρισμα του γεωτρύπανου που θα κατευθύνεται στις περιοχές ερευνών.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε θα έχει ενδιαφέρον η αντίδραση των εμπλεκομένων πλευρών και οι παρενέργειες της κόντρας  σε ολόκληρη την Μεσόγειο.
Όσοι θέλουν να προσπαθήσουν ας τις περιγράψουν στα σχόλια.
Aris. A

πηγη

Ούτε ο Φώτης Κουβέλης γλίτωσε το "κράξιμο" (βίντεο)

Posted: 13 Sep 2011 01:38 AM PDT

"Έξω απ' τη Θεσσαλονίκη του ΠΑΣΟΚ το δεκανίκι"
φώναξαν δεκάδες αγανακτισμένοι που έκαναν "ντου" στην ταβέρνα όπου δειπνούσαν ο Φώτης Κουβέλης και τα μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς, στην πλατεία Ναυαρίνου. Ομάδα ...
 των αγανακτισμένων του Λευκού Πύργου βρέθηκε στο σημείο για να αποδοκιμάσει το "φερέφωνο του ΠΑΣΟΚ με το προοδευτικό πρόσωπο" όπως χαρακτήρισαν τον κύριο Κουβέλη. . Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: "Ο Κουβέλης την κοπάνησε σε χρόνο ρεκόρ, πριν ακόμα προλάβουμε να ανοίξουμε το πανό. Οι συνεργάτες του αρχικά φάνηκε να διασκεδάζουν με τα συνθήματα, όταν όμως άκουσαν το «έξω απ' τη Θεσσαλονίκη, του ΠΑΣΟΚ το δεκανίκι» πετάχτηκαν όρθιοι, διαρρηγνύοντας θεατρικά τα ιμάτιά τους".

δείτε το βίντεο εδώ

ΑΓΩΝΙΩΔΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ!

Posted: 13 Sep 2011 12:38 AM PDT

Το πολύ ενδιαφέρον εκκλησιαστικό ρεπορτάζ από "ΤΟ ΠΑΡΟΝ":


Την πρώτη του εσωτερική ήττα γνώρισε ο Αρχιεπίσκοπος, καθώς τα μέλη της Συνόδου έκαναν δεκτή τελικά την παραίτηση του Μητροπολίτη Ζακύνθου, παρά τις παρακλήσεις του κ. Ιερώνυμου να την απορρίψουν!

Και αυτό δείχνει με το καλημέρα ότι η Σύνοδος αυτής της εκκλησιαστικής χρονιάς δεν θα είναι καθόλου βατή για τον Αρχιεπίσκοπο. Το θέμα που ήταν πρώτο στην ημερήσια διάταξη ήταν η αξιολόγηση από τη ΔΙΣ της επιστολής παραίτησης για λόγους υγείας που είχε υποβάλει ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος.

Ο Αρχιεπίσκοπος, άγνωστο για ποιους προσωπικούς λόγους, δεν ήθελε να γίνει δεκτή η παραίτηση του Ζακύνθου. Γι' αυτό, πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, κάλεσε έναν έναν τους Μητροπολίτες-Συνοδικούς στο γραφείο του ζητώντας να απορρίψουν την παραίτηση του Χρυσόστομου. Απ' όλους εισέπραξε ένα κατηγορηματικό «ΟΧΙ» που στήριξαν με ισχυρά επιχειρήματα.

Ομόφωνα δεκτή

Έτσι το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο. Τα μέλη της Συνόδου έκαναν δεκτή την παραίτηση του Ζακύνθου παρά τις αρχικές ενστάσεις των Μητροπολιτών Ζίχνης, Γλυφάδας και Θήρας.

Το ερώτημα πάντως είναι γιατί ο Αρχιεπίσκοπος προσπάθησε να... διασώσει τον Χρυσόστομο. Οι πιθανές εξηγήσεις είναι ότι ενδεχομένως δεν έβγαιναν τα «κουκιά» για να επιλεγεί ο προστατευόμενος του Ζακύνθου, Επίσκοπος Φωτικής Διονύσιος, δεδομένου ότι οι «Χριστοδουλικοί» είναι αντίθετοι (λόγω της μεγάλης κόντρας που είχε ο Χρυσόστομος με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο). Μια άλλη εκδοχή είναι να μετάνιωσε ο Ζακύνθου ή να θέλησε ο Ιερώνυμος να τον κρατήσει μακριά του και να τον έχει σε... αναμονή. Ως γνωστόν, ο Χρυσόστομος δεν θα έκανε τον... συνταξιούχο και θα αποχωρούσε από την ενεργό δράση. Προσβλέπει στην ανάληψη της διεύθυνσης του Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας (από την οποία παραιτήθηκε ο Μ. Μπέγζος, που έγινε κοσμήτορας και θα πάει στο πανεπιστήμιο). Έχει βέβαια ως δεύτερη σκέψη την ανάληψη της Αποστολικής Διακονίας.

Όμως υπήρξαν αντιδράσεις από τους Συνοδικούς, οι οποίοι έθεσαν το ερώτημα ότι από τη στιγμή που λόγοι υγείας δεν του επέτρεπαν να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και υποχρεώσεις της Μητρόπολής του, γι' αυτό και παραιτήθηκε, πώς οι ίδιοι λόγοι υγείας δεν ισχύουν για το Διορθόδοξο Κέντρο στην περίπτωση που του ανετίθετο;

Αυτοπαγιδεύθηκε ο Χρυσόστομος. Είναι αυτό που λέει ο λαός μας, ότι το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται...

Στην πρόταση των Συνοδικών να τοποθετηθεί στο Διορθόδοξο Κέντρο ο Επίσκοπος Θερμοπυλών, ο Αρχιεπίσκοπος δεν συμφώνησε, λέγοντας ότι θα το δούμε αργότερα, ίσως για να διατηρήσει ο Χρυσόστομος ελπίδες.

Να σημειωθεί ότι και ένας από τους Μητροπολίτες που αντιτάχθηκε στην τοποθέτηση του παραιτηθέντος σ' άλλο πόστο της Εκκλησίας ήταν ο Γλυφάδας. Σε επόμενες συνεδριάσεις, με πρωτοβουλία άλλου νέου Μητροπολίτη, παρέπεμψαν ακόμη και το αίτημα του Αρχιεπισκόπου να δοθεί και πάλι στον κ. Χρυσόστομο ο τίτλος του Επισκόπου Δωδώνης, τον οποίο κατείχε πριν πάει στη Ζάκυνθο.

Η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ζακύνθου θα γίνει τον Οκτώβριο.

Βγάζουμε τα μάτια μας...

Στη συζήτηση που έγινε στη Σύνοδο Μητροπολίτες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την παραίτηση του Ζακύνθου, που είχε προαναγγείλει ότι θα την υπέβαλε μόλις συμπλήρωνε το 72ο έτος της ηλικίας του, ότι μπορεί να την εκμεταλλευθεί η κυβέρνηση και να θέσει όριο ηλικίας. Και σ' αυτό είναι αντίθετοι. Βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας, είπε χαρακτηριστικά Μητροπολίτης.

Τονίστηκε μάλιστα ότι υπάρχουν υπέργηροι Μητροπολίτες (αναφέρθηκε ο Μαρωνείας) που έχουν πλήρη διαύγεια και ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους.

Ευχαρίστησε ο Ζακύνθου

Στη συνεδρίαση της επόμενης μέρας προσήλθε στη Σύνοδο ο πρώην πλέον Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους Συνοδικούς και δήλωσε ότι είναι στη διάθεση της Εκκλησίας.


ΣΧΟΛΙΟ HELLAS-ORTHODOXY: Γιατί τόση πρεμούρα να παραμείνει στον Επισκοπικό Θρόνο ο υβριστής του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και μονίμως προκαλών με τις ανθελληνικές και ανορθόδοξες δηλώσεις του Χρυσόστομος;

Αφού ο ίδιος επέλεξε να παραιτηθεί: ΜΗΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ...ΓΝΩΜΗ;


Όπως και νά'χει, η ουσία είναι πως για μια ακόμα φορά η Ιερά Σύνοδος απέδειξε πως δεν συμβιβάζεται με τις επιθυμίες του Αρχιεπισκόπου, βάζοντας τον πρώην Ζακύνθου Χρυσόστομο ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ! (πηγή)

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Posted: 12 Sep 2011 02:04 PM PDT

ΑΘΗΝΑ 13-9-2011 .


"Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι Μαραθώνι, χρυσοφόρων Μήδων εστόρεσαν δύναμιν."

Η ιστορία του έθνους μας είναι αμείλικτη όσο και ένδοξη. Μας δίνει επαρκείς λόγους εθνικής υπερηφάνειας και την ίδια στιγμή μας δίνει ισχυρό χαστούκι μέσα από συγκρίσεις αληθινά δυσβάσταχτες. Φωτίζει πλήρως τα βήματα και τα επιτεύγματα ενός κραταιού και ηγήτορος Ελληνισμού και μας στιγματίζει όταν τα εμπόδια του παρελθόντος που είχε κατανικήσει ο λαός μας έρχονται τώρα να μας φέρουν στο χείλος του γκρεμού. Εμπόδια που επιτρέψαμε εμείς οι ίδιοι να στραφούν σε βάρος μας αφού δεν φανήκαμε έως τώρα καλοί γνώστες του χθες και ικανοί μαχητές στο σήμερα.

Η Μάχη του Μαραθώνα αποτελεί κορυφαία στιγμή Ηρωισμού και Εθνικού Καθήκοντος στο Πεδίο της Τιμής για τη Φυλή μας. Μια ολόχρυση σελίδα στο μακραίωνο βιβλίο του Ελληνισμού όταν αποκρούστηκε η εισβολή και η αλλοτρίωση τόσο της πατρίδος μας όσο και της Ευρώπης εν συνόλω. Στην πραγματικότητα με τη μάχη του Μαραθώνα αποκρούστηκε η επέλαση της Νέας Τάξης Πραγμάτων και η επιβολή της Παγκοσμιοποίησης του καιρού εκείνου που κουβαλούσε η πολυεθνική πολεμική μηχανή των Περσών από τους υπερασπιστές και εκφραστές του Ελληνικού Έθνους και του Λευκού Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Η Περσική Αυτοκρατορία είχε όλα τα χαρακτηριστικά που διαθέτει σήμερα η υπερεθνική συμμαχία του διεθνιστικού νεοταξισμού. Διέθετε το ποσοτικό προβάδισμα του στρατού, στηριζόταν στη δύναμη του χρήματος, αφαιρούσε εθνικές κυριαρχίες και πλούτη, επιδίωκε την υποδούλωση των λαών, την κατάργηση των εθνικών κρατών, την αλλαγή της πληθυσμιακής τους σύνθεσης, την κατάκτηση της παγκόσμιας εξουσίας. Είχε όμως η Περσική Αυτοκρατορία και ένα ακόμη κοινό στοιχείο με τον σημερινό νεοταξισμό. Φοβόταν τον Ελληνισμό και γύρευε αφορμές και λαβές εισβολής εναντίον του.

Η αφορμή δόθηκε όταν η Αθήνα και η Ερέτρια αποφάσισαν να εκστρατεύσουν εναντίον της Περσίας προκειμένου να βοηθήσουν τους Έλληνες της Ιωνίας που αγωνίζονταν να κερδίσουν την ελευθερία τους από τους κατακτητές του Δαρείου. Η εκστρατεία αυτή τελικά δεν στέφθηκε από επιτυχία αλλά αρκούσε προκειμένου να ξεκινήσει ο Πέρσης βασιλιάς την προγραμματισμένη επιχείρηση κατάληψης του ευρωπαϊκού χώρου. Η περσική ηγεμονία και η υπερίσχυση της ασιατικής πλημμυρίδας, η τελική αφαίρεση της Ελλάδος και της Ευρώπης από τους γηγενείς λαούς ήταν ο στόχος της εισβολής κάποιων άλλων «εκλεκτών».

Η Ελλάδα ήταν στο στόχαστρο της παγκοσμιοποίησης του καιρού εκείνου όχι μόνο διότι βρισκόταν στην πύλη της ευρωπαϊκής ηπείρου αλλά διότι αποτελούσε την Δύναμη της εποχής σε πολιτικό, οικονομικό, στρατιωτικό και πολιτισμικό επίπεδο. Η Ελλάς της κραταιάς Αθήνας του Μιλτιάδη και οι σύμμαχοί τους Πλαταιείς δεν γνώριζαν απλώς την ποιοτική διαφορά των Ελλήνων έναντι των Βαρβάρων και τα δομικά στοιχεία της υπεροχής τους, αλλά ήταν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα Ιερά και τη Γη των Προγόνων τους για να τα κρατήσουν αμόλυντα από ξένη κατοχή και παρουσία. Την δε Πατρίδα τους δεν επιτρεπόταν να την δουν μικρότερη ή υπόδουλη και τα οικεία πρόσωπα σκλάβους. Λευτεριά και μεγαλείο ήταν η βούληση εκείνων των Ελλήνων Ηρώων.

Σοβαρό μερίδιο στην επικράτηση των Αθηναίων και των συμμάχων τους είχε η φιλοσοφία της προσήλωσης και της πίστης στην Πατρίδα χωρίς τον υπολογισμό της αριθμητικής υπεροχής του εχθρού ή τα χρυσά αντίδωρα ξένης κυριαρχίας όπως συμβαίνει σήμερα από τους ελληνόφωνους ταγούς του καιρού μας. Ο εχθρός είχε περισσότερους στρατιώτες αλλά στο ελληνικό στρατόπεδο υπήρχε περισσότερη καρδιά και αποφασιστικότητα. Κι αυτά τα όπλα καλλιεργούνταν μεταξύ των πολιτών – οπλιτών από Ηγέτες κι όχι ο φόβος και το πουγκί των απέναντι από ριψάσπιδες.

Και η ηγεσία του Μιλτιάδη και των άλλων τρανών συμπολεμιστών του είχε εμπεδώσει στον άξιο λαό τους ότι έπρεπε οπωσδήποτε να νικήσουν αφού αν έχαναν οι Πέρσες είχαν που να επιστρέψουν. Αν όμως ατιμάζονταν και χάνανε οι Αθηναίοι και οι σύμμαχοί τους δεν θα είχαν που να στραφούνε και που να πάνε.

Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι Μαραθώνι, χρυσοφόρων Μήδων εστόρεσαν δύναμιν. Οι Τρανοί Πρόγονοι του Γένους μας απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι η Πίστη είναι πιο δυνατή και από τη φωτιά. Ουδείς μπροστάρης σκέφτηκε να μηδίσει όπως συμβαίνει σήμερα με την άνοδο των μηδισάντων σε θέσεις εξουσίας. Πατριωτισμός, δύναμη και ευφυΐα ελληνική οδήγησαν τους Πέρσες στην επίπλαστη εντύπωση μιας εύκολης νίκης και στον εγκλωβισμό από Έλληνες γεμάτους από αυταπάρνηση και αυτοπεποίθηση στην υπεροχή και τη Νίκη της Φυλής.

Εμείς σήμερα ως Έλληνες και Εθνικοκοινωνιστές καλούμαστε να ιχνηλατήσουμε τα βήματα Τρανών Προγόνων και να σταθούμε μπροστά στις Πύλες του Ελληνικού Έθνους υποτάσσοντας τους σύγχρονους υπερεθνικούς Βάρβαρους και τους Εφιάλτες που τους παραστέκουν. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝΔΟΞΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/

Πατροκοσμάς: "Θα σας βάλουν βαρύ και δυσβάσταχτο φόρο, δεν θα προλάβουν όμως...

Posted: 12 Sep 2011 11:17 AM PDT

ο Βενιζέλος και η συμμορία του ΠΑΣΟΚ επέβαλαν έναν δυσβάσταχτο φόρο, έναν εξοντωτικό φόρο που θα γονατίσει οικονομικά τόσο τους ιδιοκτήτες όσο και τους ενοικιαστές ακινήτων. Ο Πατροκοσμάς σχεδόν 230 χρόνια πριν το είχε προφητεύσει. Είχε, όμως, προφητεύσει και ότι δεν θα προλάβει το μισελληνικό καθεστώς να εισπράξει τον συγκεκριμένο φόρο. Γιατί όμως; Τι θα γίνει και δεν θα προλάβει η σοσιαληστρική χούντα; Η απάντηση βρίσκεται στην έντονη κινητικότητα των Τούρκων στην ευρύτερη περιοχή. Οδεύουμε, όπως όλα δείχνουν, σε μία πολεμική αναμέτρηση με την Τουρκία η οποία θα έχει και ως συνέπεια την κατάρρευση του σάπιου οικονομικοπολιτικού κατεστημένου. Έλληνίδες και Έλληνες, μην απελπίζεσθε!Θα περάσουμε από την ίδια την κόλαση αλλά στο τέλος θα βγούμε νικητές. Και τότε ΟΛΟΙ οι ανθέλληνες θα οδηγηθούν εκεί που πρέπει: Στην αγχόνη!

Υ.Γ. Δείτε τον εξής σύνδεσμο: http://ieroslochos.blogspot.com/2011/08/blog-post_678.html. Οι ημέρες της σύγκρουσης ζυγώνουν και θα πρέπει να είμαστε από κάθε πλευρά έτοιμοι.

Για τον Ιερό Λόχο,

Απόφαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου : "Απο τον άλλο μήνα το ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι προνόμιο μόνο των πλουσίων"

Posted: 12 Sep 2011 10:15 AM PDT

Την απόφαση  για  επιβολή τέλους  πάνω στα "δομημένα" ακίνητα  και της είπραξής του μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ  την ακούσατε.Αυτό όμως που δέν ακούσατε είναι  ότι  για  να διαβείτε τον σοσιαλδημοκρατικό   δρόμο  που θα σας οδηγήσει στους  κήπους της Εδέμ , θα χρειαστείτε  λάμπα πετρελαίου αφού  σε λίγο το ηλεκτρικό ρεύμα  θα είναι  είδος πολυτελείας  που θα απολαμβάνουν μόνο όσοι  θα μπορούν να πληρώσουν   500, 1000 , 2000  ευρώ στον επόμενο  λογαριασμό,διότι  αυτά περίπου θα είναι τα ποσά  που θα  γράφει  το κουτάκι  "πληρωτέο ποσό".
Αυτό το μέτρο βέβαια   κατά τον κ. Βενιζέλο αν και δυσάρεστο  είναι αναγκαίο αλλά και δίκαιο αφού δεν αφορά  τους μη προνομιούχους   αλλά  εκείνους τους άγριους καπιταλιστές που  φτύνουν αίμα για να  πληρώνουν  τις δόσεις του στεγαστικού δανείου  είτε  τις δόσεις  του  φόρου κληρονομιάς  για το σπίτι τους.
 

Τι φάρσες σκαρώνει η ιστορία. Ακριβώς 30 χρόνια πριν…

Posted: 12 Sep 2011 09:12 AM PDT

Ακριβώς 30 χρόνια πριν.
Παραμονές των εκλογών του 1981, που άνοιξαν, για την Ελλάδα, τις Πύλες του Παπανδρεϊκού «Παραδείσου».
Η Κυβέρνηση παραπαίει.
Ο πρωθυπουργός Γεώργιος (τουπίκλην Ράλλης), υιός και εγγονός Πρωθυπουργών, αντιλαμβάνεται την επερχόμενη ήττα, αλλά ακολουθεί δογματικά το δρόμο του.
Στους οπαδούς του «Ηρακλέους», που διαμαρτύρονται για τον άδικο υποβιβασμό της ομάδας τους, απαντάει ψυχρά: «Πρέπει να σας πληροφορήσω ότι εγώ είμαι Παναθηναϊκός».
Η παρουσία του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης προαναγγέλλει το Βατερλώ του.

Δίπλα του, αναμένει να αναλάβει το τιμόνι του Κόμματος, ο Αντιπρόεδρός του Ευάγγελος (ονομασθείς Αβέρωφ-Τοσίτσας), διατελέσας Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και ήδη Εθνικής Αμύνης, που ανέλαβε την Αντιπροεδρία τον Ιούνιο του 1981, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να «συμμαζευτεί» το μέγεθος της επικείμενης εκλογικής καταβαράθρωσης.
30 χρόνια μετά.
30 χρόνια ανελέητης πορείας στις εσχατιές του Παπανδρεϊκού Παραλογισμού.
Η Κυβέρνηση παραπαίει (ἤ μήπως τώρα πια με «ε»;).
Στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Πρωθυπουργός Γεώργιος (της Μαργαρίτας), υιός και εγγονός Πρωθυπουργών, δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τίποτε.

συνέχεια εδώ

Και πως φθάσαμε στους «κολασμένους μήνες»;

Posted: 12 Sep 2011 08:10 AM PDT


Ο αείμνηστος Βέγγος λιγότερο είχε τρέξει σε όλες τις ταινίες μαζί από όσο τρέχει σήμερα η κυβέρνηση! Και στην περίπτωση του αξέχαστου ηθοποιού εκείνος μεν έτρεχε για να βγάλει τον περιούσιο, ενώ η κυβέρνηση για να πάρει αυτόν του ελληνικού λαού…. Και τι έρχεται να κάνει τώρα η κυβέρνηση; Για άλλη μία φορά τρέχει για να καλύψει τις δικές της ανεπάρκειες, του ΠΑΣΟΚ ως κόμματος, κινήματος έπρεπε να πω, μην κάνουμε και τέτοια τρομακτικά λάθη, αλλά και ολόκληρου του πολιτικού φάσματος της χώρας. Τι άλλο τρέχει να κάνει; Να σεβαστεί αυτά που υπέγραψε ότι θα κάνει και δεν έκανε μέχρι σήμερα!!! Δηλαδή το αυτονόητο που κάνει κάθε έντιμος άνθρωπος.

Μπείτε η διαδώστε την ομάδα του greekalert

Posted: 12 Sep 2011 07:44 AM PDT

Seleo.gr News - "Χρυσά" πληρώνουν λουκάνικο και μπύρα οι επισκέπτες στην 76η ΔΕΘ

Posted: 13 Sep 2011 07:02 AM PDT

Seleo.gr Newsletter

 

"Χρυσά" πληρώνουν λουκάνικο και μπύρα οι επισκέπτες στην 76η ΔΕΘ

Χρυσό λουκάνικο και golden μπύρα στην 76η ΔΕΘ. Δείτε τιμές να πάθετε σοκ!

Read More


______________________

"Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/98 (ΦΕΚ 290 τεύχος Α) και την οδηγία
2002/31/CE της ΕΕ, το e-mail αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί
spam διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από
τη λίστα παραληπτών"

www.seleo.gr

Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε το Newsletter μας, πατήστε εδώ: Unsubscribe

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....

Posted: 13 Sep 2011 05:33 AM PDT

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....


Όταν η επαρχία αναστενάζει: Τα ερωτικά παιχνίδια μάνας και κόρης στην Πάτρα!

Posted: 13 Sep 2011 01:36 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Δυο εντυπωσιακές γυναίκες, μια 45χρονη μητέρα και η 19χρονη κόρη της έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, στην Πάτρα. Οι ψίθυροι και τα κουτσομπολιά που ακούγονται τους τελευταίους μήνες έχουν θέμα την έντονη σεξουαλική ζωή των δυο γυναικών καθώς και τους άντρες
που έχουν πέσει θύμα της αμαρτωλής γοητείας τους!


Οι δυο μελαχρινές γυναίκες με τις τέλειες αναλογίες, αναστατώνουν με το πέρασμά τους τον αντρικό πληθυσμό της πόλης και συχνάζουν σε καφενεία και καφετέριες της Πάτρας από το πρωί εως το βράδι, με σκοπό να γνωρίσουν τον κατάλληλο που θα πέσει "θύμα" της γοητείας τους και θα ενισχύσει το πορτοφόλι τους! Φυσικά, οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί, αφού η πιθανότητα να βρεθούν στο κρεββάτι με τη μάνα, την κόρη ή και τις δυο ταυτόχρονα, εξιτάρει τη φαντασία τους.



Βέβαια, η μητέρα "αράχνη", προσέχει πολύ τις κινήσεις της, ώστε να μην κατηγορηθεί η ίδια και η κόρη της για μαστροπεία. Γι αυτό το λόγο, μιλά συχνά στους ενδιαφερόμενους, για το "προσωπικό τους δράμα", τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και τη δυσκολία να αναθρέψει την κόρη της, ειδικά μετά τον θάνατο του συζύγου της. Με αυτό τον τρόπο, ο "πελάτης" βάζει το χέρι στην τσέπη δίνοντας στις δυο γυναίκες ένα "βοήθημα" και όχι για την αμοιβή τους.



Έτσι, ο αντρικός πληθυσμός της Πάτρας θα απολαμβάνει για καιρό ακόμα το σεξ με τις δυο γυναίκες!

..

Συμβουλές για την πρώτη λεσβιακή εμπειρία σας

Posted: 13 Sep 2011 01:34 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Είτε είναι η πρώτη σας φορά γενικώς, είτε είναι η πρώτη σας φορά με γυναίκα , ένα είναι το σίγουρο, το άγχος θα είναι μεγάλο και οι απορίες πολλές. Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές, χαλαρώστε, εξοικειωθείτε με αυτό που αποφασίσατε να κάνετε και αφήστε τη χημεία των σωμάτων σας να οδηγήσει τη στιγμή…




1. Γνωρίστε το σώμα σας. Πριν ακόμα προσπαθήσετε να σκεφτείτε, τι μπορεί να είναι αυτό που θα ερεθίσει τη κοπέλα σας, πρέπει αρχικά να ξέρετε τι είναι αυτό που ερεθίζει εσάς. Ναι, για τον αυνανισμό μιλάω. Περάστε λίγο χρόνο μόνη με τον εαυτό σας. Όσο ανακαλύπτετε αυτά που σας ανάβουν περισσότερο, τόσο πιο εύκολο θα είναι να καταλάβετε και τα δικά της μυστικά. Το σημαντικότερο είναι αφού τα γνωρίζετε, να μπορέσετε να της τα πείτε τη κρίσιμη στιγμή. Έτσι η πρώτη φορά θα γίνει πολύ πιο φυσική και για τις δυο σας.





2. Να είστε νηφάλια. Θέλετε να θυμάστε τη πρώτη σας φορά, έτσι δεν είναι; Μερικές φορές, το αλκοόλ μπορεί να μειώσει τις αναστολές σας και να κάνει το πρώτο βήμα πιο εύκολο, αλλά ποτέ δε ξέρετε τι μπορεί να κάνετε μέσα στο μεθύσι σας και να καταστρέψετε τη στιγμή, οπότε καλύτερα να το αποφύγετε. Ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί για να χαλαρώσετε και να ανεβάσει λίγο τη λίμπιντο, φυσικά δε βλάπτει, αλλά ως εκεί.



3. Πάρτε προφυλάξεις. Ναι, και στον έρωτα μεταξύ δύο γυναικών παραμονεύει ο κίνδυνος για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, συμπεριλαμβανομένου του ιού HIV και του AIDS. Ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με τις κατάλληλες προφυλάξεις για τον ''γυναικείο έρωτα'' και απολαύστε τη στιγμή χωρίς άγχος και φόβο για κάποιο ΣΜΝ.



4. Φαντασιωθείτε. Όλα ξεκινούν με τη φαντασία. Αν είστε έτοιμη να κοιμηθείτε με μια άλλη γυναίκα, θα πρέπει να το έχετε ήδη σκεφτεί πολλές φορές φτιάχνοντας διάφορα σενάρια στο μυαλό σας. Πως το έχετε φανταστεί; Να θα σας ρίξει στο κρεβάτι και να πάρει τον έλεγχο ; Ή να την αποπλανείτε εσείς, ενώ εκείνη είναι ανυποψίαστη; Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι πρέπει πρώτα να το φανταστείς για να μπορέσεις να το κάνεις κι όπως βγει.



5. Για αρχή καλό θα ήταν να αφήσετε τα ''παιχνίδια'' στο συρτάρι. Θα υπάρξει αρκετός χρόνος για να μάθετε να παίζετε και με αυτά. Τη πρώτη σας φορά δώστε περισσότερη σημασία στον αισθησιασμό, στο κάθε άγγιγμα, στο φιλί, στο βλέμμα, στην εγκεφαλική πρώτα απ' όλα ικανοποίηση και των δυο σας.



6. Χαλαρώστε και πάρτε τον χρόνο σας. Αγγίξτε το κορμί της. Μην πάτε κατευθείαν στο ξεκούμπωμα του παντελονιού η' της φούστας της. Γδυθείτε αργά, εξερευνώντας κάθε σημείο του κορμιού της, μπορεί ανατομικά να μοιάζει πολύ με το δικό σας αλλά μη ξεχνάτε ότι τώρα είναι σαν να κάνετε έρωτα στον εαυτό σας που έχει βρίσκεται σε ένα άλλο σώμα και ζειτάει να το γνωρίσετε για πρώτη φορά. Φιλήστε τους αγκώνες της. Αγγίξτε το στήθος της. Μιλήστε τρυφερά στο αυτί της. Φιλήστε το λαιμό της. Χαϊδέψτε την κοιλιά της, το εσωτερικό των μηρών της. Κάντε μασάζ η μία στην άλλη, πιπιλίστε τα δάχτυλά της. Γδυθείτε και ξαπλώστε πάνω στο σώμα της. Είναι τόσο μεγάλη η ερωτική απόλαυση που μπορείτε να μοιραστείτε, πριν καν ακόμα αγγίξετε τα πιο κρυφά σημεία. Απολαύστε το.



7. Επικοινωνήστε. Ρωτήστε την τι θέλει. Ρωτήστε την αν της αρέσει αυτό που της κάνετε. Πείτε της πού θέλετε να σας αγγίξει. Η επικοινωνία είναι το βασικό κλειδί σε κάθε καλή σεξουαλική σχέση, ανεξαρτήτως φύλου. Όταν κάνει κάτι που σας αρέσει αντιδράστε ανάλογα για να μπορέσει να γνωρίσει τα κουμπιά σας πιο εύκολα.



8. Μην είστε αυστηρές ούτε με τον εαυτό σας, ούτε με τη σύντροφο σας τη πρώτη φορά ως προς το θέμα του οργασμού. Η πρώτη φορά είναι κυρίως η γνωριμία των σωμάτων σας, να μάθετε πώς να ανάβετε η μία την άλλη και πως ταιριάζει η χημεία σας. Ο οργασμός ίσως να συμβεί την πρώτη φορά, ίσως και όχι. Είναι άκρως φυσιολογικό. Το θέμα είναι να σας βγει φυσικά, να έρθετε κοντά και να εκφράσει τα συναισθήματα και τις επιθυμίες σας…



Όλα τα άλλα θα γίνουν από μόνα τους.



Sirina Gallery

Sirina Public 5 | Παιχνίδι με τους φορτηγατζήδες!

Posted: 13 Sep 2011 01:25 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Το πέμπτο επεισόδιο της Sirina Public, διαδραματίζεται στους δρόμους του Ρέντη.



Εκεί, το καυτό κορίτσι της Sirina αναστατώνει τους περαστικούς με
την αισθησιακή της παρουσία, αλλά και με τα προκλητικά καμώματά της. Δείτε τις αντιδράσεις των ανυποψίαστων περαστικών, καθώς και το κυκλοφοριακό χάος που προκαλείται!



Sirina Public 5 by SirinaProductions

Γνωστό ....μοντέλο και... ηθοποιός πρόσφατα παραδέχτηκε ότι είναι... λεσβία και το αποδεικνύει με sex tape!

Posted: 13 Sep 2011 12:23 AM PDT

Δε Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...χρειαζόταν καν να το πει.. μόνο την ταινία να κυκλοφορήσει τα λέει όλα..

ΑΚΑΤΑΛΗΛΟ





Δεν αφήνει τίποτα αναπάντητο και πάνω από όλα τίποτα ακάλυπτο! Ακατάλληλες σκηνές sex με ομοφυλόφιλη παρτενέρ αποκλειστικά για τους φανατικούς θαυμαστές της που παραμένουν πιστοί παρά την αλλαγή προτιμήσεων... Δείτε το ακατάλληλο

video εδώ..



Άρνηση μισθώσεως από ταξί

Posted: 12 Sep 2011 11:47 PM PDT

προχθες το βραδυ 11/9/2011 και ωρα 23:45 επιβιβαστηκα μαζι με την σύζυγο μου σε ενα ταξι μαρκας scoda oktavia με αριθμό Κυκλοφορίας ΤΑΒ.40..
απο το Λιμανι του Περαματος με προορισμο το Ανω Πέραμα. Μόλις επιβιβαστικαμε και του ανακοινωσα τον προορισμο μας, μας κατεβασε κατω με πολυ χυδαίο και ασχημο τροπο του στυλ εγω δεν παω Ανω Περαμα ρε για να παρω 4 ευρω και φευγω. Ο εν λόγω επαγγελματιας εκανε αναστροφη και γυρισε πισω στην ουρα για να ξαναφορτωσει προς καποιον καλυτερο προορισμο, λες και εμεις δεν θα τον πληρωναμε ...


Ντροπη και αισχος γιατι εχει ξανασυμβει αυτο στο παρελθον απο μια συγκεκριμενη φαρα σαν αυτον, φυσικά εγω θα προχωρήσω σε καταγγελιες στην τροχαια και στο ΣΑΤΑ και απο την αλλη ντρέπομαι που ζω σε αυτη την χωρα και εύχομαι του εν λόγω επαγγελματια να του αφαιρεσουν την αδεια ταξι που εχει μιας και την εχει καταντήσει τσιφλίκι του, επίσης μετα απο αυτο ειμαι συμφωνος στην πληρη απελευθερωση των ταξι.

Αναρωτιέμαι δε εαν ηταν μια γριούλα η μια γυναικα με ενα παιδι θα επραττε το ιδιο?? Τυχαίνει να ειμαι κ γω επαγγελματιας οδηγος σε λεωφορεια και ποτε δεν εχω συμπεριφερθει ετσι σε επιβατη, έλεος δηλαδη με τους ταξιτζηδες το εχουν παρακανει!





ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Απαράδεκτο το Internet on the go της Cosmote

Posted: 12 Sep 2011 11:44 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Στις 5/8/2011 απο την Καλαματα αγορασα ενα στικακι ιnternet on the go,ομως εδω που ειμαι,σε καποιο χωριο η cosmote εχει σημα 2g και ουτε και οχι 3g.


Το σημα να ειναι τοσο αργο και τοσο εκνευριστικο,που να μην μπορω να κανω
τη δουλεια μου και τζαμπα τελικα να πληρωνω! Πηγα και ζητησα σημερα απο την cosmote να τις επιστρεψω το στικακι αυτο του ασυρματου ιντερνετ,αφου ετσι κι αλλιως δεν μπορω να κανω τη δουλεια μου!!!!Λογω προφανως τεχνικη ευθυνη δικη τους, της cosmote,αλλα μου ζητησαν να πληρωσω 37 ευρω νταβατζιλικι!!! Επειδη δεν τους πληρωνω την άχρηστη και εκνευριστικη αυτη ταλαιπωρια που με υπεβαλαν για 6 μηνες τουλαχιστον,οπως γουσταρουν!

Αυτοι ομως ποση αποζημιωση πρεπει να μου δωσουν που ηδη πληρωσα εναν- με δυο μηνιαιους λογαριασμους του ιντερνετ on the go,μολονοτι ο εκνευρισμος μου,και η οργη μου ξεχειλεισαν γιατι αργοοοουσε απιστευτα πολυ!



Αναγνώστης

ΝΤΑΒΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ: ΙΔΟΥ ΤΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΤΩΝ ΥΒΡΙΣΤΙΚΩΝ EMAIL

Posted: 12 Sep 2011 08:53 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...ΝΤΑΒΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ: ΙΔΟΥ ΤΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΤΩΝ ΥΒΡΙΣΤΙΚΩΝ EMAIL



Η ΓΕΛΟΙΑ - ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ - ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ! Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ! Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!

Posted: 12 Sep 2011 08:50 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ:


1. Κύριοι της διοίκησης, αυλικοί και πολιτικό προσωπικό: Είναι ντροπή σας να συνεχίζετε την τακτική να απαντούν στους πολίτες οι υπηρεσιακοί χωρίς καν υπογραφή πολιτικού παράγοντα του δήμου.

Πρόκειται για μια τακτική που το μόνο που κάνει είναι να δικαιώνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τον
χαρακτηρισμό που σας έχουμε δώσει και που πλέον ακούει κανείς όλο και περισσότερο παντού στο Χαλάνδρι: ΕΙΣΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.





Την αλληλογραφία του δήμου με τους πολίτες οφείλουν να την υπογράφουν οι ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ του δήμου - ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ή ο αρμόδιος ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ - και όχι να κρύβονται αυτοί πίσω από τους εργαζόμενους.

Αυτό κάνατε με την δημοτική αστυνομία, την τεχνική υπηρεσία, το Αετοπούλειο όταν απαντήσατε στον Ζαχαρόπουλο και τώρα με την μηχανοργάνωση. Αν είχατε φιλότιμο θα ντρεπόσασταν.

Και βέβαια απορούμε που ο σύλλογος των εργαζομένων δε έχει ακόμα αντιληφθεί ότι αυτή η μεθόδευση είναι ΑΚΡΑΙΑ επικίνδυνη για τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αφού τους φέρνει σε ακραία, προσωπική σύγκρουση με τους πολίτες μόνο και μόνο για να μην φτάσουν οι ευθύνες στην διοίκηση. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ.

2. Δεν ζήτησα – με την αίτησή μου – να επιληφθείτε για ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ.

ΙΔΟΥ ΤΙ ΖΗΤΗΣΑ:




Αυτό είναι άλλων υπηρεσιών δουλειά (αστυνομία, δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, δικαιοσύνη).

Σας ζήτησα να μου απαντήσετε σε ένα απλό ερώτημα: ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ SERVER ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ή ΝΑ ΣΒΗΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ EMAIL με διακομιστή αλληλογραφίας mail.halandri.gr.

Διότι ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Και ο υπάλληλος που βάλατε να μου απαντήσει ΕΧΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να προφυλάσσει τους δημότες του Χαλανδρίου από επιθέσεις στην τιμή και την υπόληψή τους μέσα από τον ΔΗΜΟΣΙΟ λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ υπηρεσιακά, άρα είναι πιθανά ελεγχόμενος – αφού εσείς, η διοίκηση περιορισμένης ευθύνης τον βάζετε να καθαρίσει μόνος του και να αναλάβει την ευθύνη της απάντησης.

Δεν μπορεί να είναι ΕΛΕΓΚΤΗΣ και βέβαια δεν μπορεί να ζητάει να επιληφθεί του θέματος.

Αν ήθελε να επιληφθεί του θέματος έπρεπε να είχε κλείσει τους δρόμους για τέτοιες αλητείες ΠΡΙΝ. Τώρα στοιχειώδης ευθιξία λέει ότι τουλάχιστον πρέπει να αυτοεξαιρεθεί από αυτή την υπόθεση αφού αν δεν είναι αυτουργός σε ό,τι έγινε (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ) είναι σίγουρα ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ και το μόνο που που θα έπρεπε να σκεφτεί για να "επιληφθεί" είναι να απολογηθεί.

3. Η διατύπωση του υπογράφοντος « … το mail που ισχυρίζεστε ότι σας έστειλαν» είναι προσβλητική εξ ορισμού και αποτελεί από μόνη της ένα νέο μεγάλο θέμα. Υποκρύπτει μια ΕΡΠΟΥΣΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ που λέει στον πολίτη ότι «εγώ ο εξουσίας, σε θεωρώ ψεύτη μέχρι να αποδείξεις ότι δεν είσαι».

4. Έχω καταγγείλει ότι τα email έχουν υβριστικό και συκοφαντικό περιεχόμενο. Είναι δυνατόν να μου ζητάει η υπηρεσία που ΔΕΝ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ, να ΔΙΑΚΙΝΗΣΩ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ EMAIL;;; Μου θυμίζει γυναίκα που καταγγέλλει βιασμό και την ρωτάνε «μήπως κουνήθηκες;» ή «δείξε στην κάμερα την μελανιά στο αιδοίο σου για να πείσεις ότι όντος σε βίασαν».

ΞΑΝΑΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ:


Από το email apoules@halandri.gr (και όχι μόνο, αλλά σιγά- σιγά θα σας "φτιάξουμε") διακινήθηκαν emails με συκοφαντικό και υβριστικό περιεχόμενο. Η υπηρεσία μηχανοργάνωσης του Δήμου έχει την δυνατότητα να δει από ποιον υπολογιστή έγινε η συγκεκριμένη ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ή να αναλάβει την ευθύνη πράξεων ή παραλείψεων. Ας επιλέξει.


πηγη

Σαν Σήμερα

Posted: 12 Sep 2011 08:28 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...ΤΡΙΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ανατολή Ήλιου: 07:03
Δύση Ήλιου: 19:38
Σελήνη 16 ημερών
Γιορτάζουν: Αριστείδης, Κορνήλιος, Κορνηλία
Γεγονoτα


1916: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και 300 οπαδοί του ξεκινούν με δύο πλοία για
τη Θεσσαλονίκη, όπου έχει ξεσπάσει κι επικρατήσει το κίνημα της Εθνικής Άμυνας.



1939: Ο Ιγκόρ Σικόρσκι κατασκευάζει το πρώτο ελικόπτερο.



1953: Ο Νικίτα Κρούστσεφ αναλαμβάνει πρώτος γενικός γραμματέας του Κομουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης.



1959: Ο Ολυμπιακός παραχωρεί ισοπαλία 2-2 στη Μίλαν, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων, για το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης. Είναι η πρώτη εμφάνιση ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση.



1986: Σεισμός, μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, συγκλονίζει την Καλαμάτα. 35 νεκροί ο απολογισμός.



1995: Υπογράφεται στη Νέα Υόρκη από τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδος και ΠΓΔΜ, Κάρολο Παπούλια και Στέβκο Τσερβένκοφσκι, η λεγόμενη «ενδιάμεση συμφωνία», που ρυθμίζει τις σχέσεις των δύο χωρών. Η Ελλάδα αίρει το εμπάργκο και αναγνωρίζει τα Σκόπια με το όνομα ΠΓΔΜ, ενώ τα Σκόπια αφαιρούν από τη σημαία τους τον Ήλιο της Βεργίνας.



Γεννησεις

1873: Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής, ένας από τους σημαντικότερους μαθηματικούς παγκοσμίως.



1967: Μάικλ Τζόνσον, αμερικανός αθλητής του στίβου, από τους κορυφαίους σπρίντερ όλων των εποχών. Κατέχει ακόμη τα παγκόσμια ρεκόρ στα 200μ (19.32) και 400μ (43.18).



Θανατοι

81: Τίτος (Φλάβιος Βεσπασιανός), ρωμαίος αυτοκράτορας.



1321: Ντάντε Αλιγκιέρι, ο εθνικός ποιητής της Ιταλίας, γνωστότερος στην Ελλάδα ως Δάντης. («Θεία Κωμωδία»)




This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

bisbos.gr

Posted: 13 Sep 2011 05:26 AM PDT

bisbos.gr


Οι φωνές

Posted: 12 Sep 2011 09:54 AM PDT

O Δημήτρης, γιατρός στο επάγγελμα,

έχει δεσμό με μια από τις ασθενείς του.
Είναι όμως πολύ προβληματισμένος με το γεγονός, μιας και θεωρεί
ότι έχει παραβεί τους κανόνες επαγγελματικής δεοντολογίας,
τον όρκο του Ιπποκράτη κλπ.

Η συνείδησή του, του μιλάει με δύο φωνές.

Η μία φωνή του λέει:

"Μην το παίρνεις τόσο βαριά. Άλλωστε δεν έχεις άλλη σχέση, δεν είσαι
παντρεμένος, δεν απατάς κανένα, και στο κάτω - κάτω άνθρωπος είσαι κι
εσύ βρε αδερφέ
και ούτε ο πρώτος είσαι ούτε ο τελευταίος γιατρός που έχει σχέση με
ασθενή του."


Η δεύτερη φωνή του επισημαίνει:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
"Δημήτρη, είσαι κτηνίατρος!"

Η θεραπεία

Posted: 12 Sep 2011 08:49 AM PDT

Μια γυναίκα έρχεται στο σπίτι και λέει στο σύζυγό της:

«Θυμάσαι εκείνους τους πονοκεφάλους που είχα όλα αυτά τα χρόνια; Λοιπόν, πάνε!!!».

«Δεν υπάρχουν πλέον πονοκέφαλοι; Τι συνέβη; " ρωτά ο σύζυγος.
Η σύζυγός: «η κουμπάρα μας η Βάσω με παρέπεμψε σε έναν υπνωτιστή. Μου είπε να σταθώ μπροστά σε έναν καθρέφτη, να κοιτάζω τον εαυτό μου και επαναλαμβάνω:

Δεν έχω πονοκέφαλο

Δεν έχω πονοκέφαλο,

Δεν έχω πονοκέφαλο..»

«Δούλεψε λοιπόν ! Οι πονοκέφαλοι έχουν φύγει..»

«Μα, αυτό είναι υπέροχο!!!!» απαντά ο σύζυγος.

Η γυναίκα του λέει τότε: «Ξέρεις, δεν ήσουν πολύ θερμός στο υπνοδωμάτιο τα τελευταία χρόνια. Γιατί δεν πας να συναντήσεις τον υπνωτιστή και να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και γι´ αυτό;»

Ο σύζυγος συμφωνεί να το δοκιμάσει.

Μετά την επίσκεψη του, ο σύζυγος έρχεται σπίτι, σχίζει τα ρούχα του, παίρνει τη γυναίκα του και τη φέρνει στο υπνοδωμάτιο.

Την βάζει στο κρεβάτι και λέει:

«Μην μετακινηθείς, έρχομαι αμέσως.»

Πηγαίνει στο μπάνιο και επιστρέφει λίγα λεπτά αργότερα και με ένα άλμα στο κρεβάτι, κάνει παθιασμένο έρωτα με τη γυναίκα του όπως ποτέ πριν.

Η σύζυγός του λέει: «αγόρι μου ήταν υπέροχο!!!»

Ο σύζυγος λέει: «Μην μετακινηθείς, έρχομαι αμέσως!!!»

Πηγαίνει ξανά πίσω στο μπάνιο.

Έρχεται πίσω και το δεύτερο ήταν ακόμα καλύτερο από το πρώτο

Η γυναίκα κάθεται και το κεφάλι της γυρίζει.

Ο σύζυγός της λέει και πάλι: «Μην μετακινηθείς, έρχομαι αμέσως!»

Με το που το λέει αυτό, πηγαίνει πίσω στο μπάνιο.

Αυτή τη φορά, η σύζυγός του τον ακολουθεί αθόρυβα και εκεί, στο μπάνιο, τον βλέπει να στέκεται στον καθρέφτη και να λέει,

«Αυτή δεν είναι η γυναίκα μου,

αυτή δεν είναι η γυναίκα μου,

αυτή δεν είναι η γυναίκα μου..»



(Η Κηδεία του θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο)

Maria Mpanti likes Panathinaikos.

Posted: 13 Sep 2011 01:53 AM PDT

facebook
Maria Mpanti likes Panathinaikos.
Update Panathinaikos
Προβολή όλων των ειδοποιήσεων
Το μήνυμα έχει σταλεί στη διεύθυνση pantocratoria.apostolh-mail@blogger.com. Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε αυτά τα email από το Facebook στο μέλλον ή αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείται η προσωπική σας διεύθυνση email για προτάσεις φιλίας, τότε: απενεργοποίηση εγγραφής. Facebook, Inc. P.O. Box 10005, Palo Alto, CA 94303

Σήμερα στο Dailyfucks.gr

Posted: 13 Sep 2011 01:38 AM PDT

Σήμερα στο Dailyfucks.gr

Link to Dailyfucks.gr

Έπεσε το παντελόνι του κουμπάρου μπροστά στην κάμερα

Posted: 12 Sep 2011 05:01 AM PDT

Και κει που ο παπάς ετοιμαζόταν να τους ενώσει με τα δεσμά του γάμου ο κουμπάρος ένοιωθε το...

Διάβασε περισσότερα στο Dailyfucks.gr

i-Live News - Ζωντανά !

Posted: 13 Sep 2011 01:16 AM PDT

i-Live News - Ζωντανά !

Link to News i-live

Μελιτζάνες με πατάτες γιαχνί

Posted:

Ειδήσεις Lifestyle: Τα λαδερά είναι τα πιο αγαπημένα φαγητά του Έλληνα, σύμβολα μια κουζίνας απλής, υγιεινής και πεντανόστιμης – οι μυρωδιές τους έχουν «ποτίσει» τις αναμνήσεις μας και σίγουρα μας...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Κένυα: Τραγωδία με 120 νεκρούς

Posted:

Ειδήσεις Διεθνή: Περίπου 120 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγωγό πετρελαίου σε μία παραγκούπολη στο Ναϊρόμπι, ενώ περισσότεροι από 100 νοσηλεύονται σε...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Eθνική Μπάσκετ: Νίκησε και ετοιμάζεται για τη Γαλλία

Posted:

Ειδήσεις Aθλητικά: Χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα με την απόδοσή της, η Εθνική επικράτησε της Γεωργίας με σκορ 73-60 στο τελευταίο παιχνίδι για τον έκτο όμιλο και πλέον έχει μπροστά της το… ραντεβού...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Victoria’s Secret: Τέσσερις «άγγελοι» επί γης (Photo Gallery)

Posted:

Ειδήσεις Lifestyle: Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Erin Heatherton και Lily Aldridge… Και τα τέσσερα μοντέλα της «Victoria’s Secret» αξίζουν… δέκα με τόνο, αφού κάθε τους...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Φτιάξτε σαλιγκαρογλυκό

Posted:

Eιδήσεις Lifestyle : Ένα νόστιμο επιδόρπιο για μετά το φαγητό… Υλικά: Για την ζύμη: 500γρ. Αλεύρι 230μλ Γάλα 110γρ. Βούτυρο 90γρ. Ζάχαρη 1 τετραγωνάκι μαγιά (42γρ.) 1 αυγό 1 πρέζα αλάτι Για την...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Γλυκό αμύγδαλο

Posted:

Eιδήσεις Lifestyle : Μία συνταγή με σίγουρη την επιτυχία για γλυκό αμύγδαλο… ΥΛΙΚΑ 1 κιλό αμύγδαλο άσπρο ψιλοκομμένο 1 1/2 κιλό ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι νερό 1 κουταλιά της σούπας χυμός ενός...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Νέο πανίσχυρο λέιζερ ορατό και από το διάστημα

Posted:

Ειδήσεις Τεχνολογία: Το λέιζερ είναι από τις τεχνολογίες που έχουν βρει εφαρμογή σε κυριολεκτικά άπειρες εφαρμογές τόσο στον ιατρικό, όσο και στον επιστημονικό τομέα. Αναφορικά τώρα με αυτά που...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Παναθηναϊκός: Βγενόπουλος για όλους και για όλα

Posted:

Ειδήσεις Αθλητικά: Η πιο μεγάλη ώρα για τη λύση στο διοικητικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι τώρα. Μέσα από μία δίωρη συνέντευξη Τύπου ο Ανδρέας Βγενόπουλος κατέθεσε τις προτάσεις του και έθεσε...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


O George Clooney στις πρώτες φωτογραφίες με το νέο κορίτσι του!

Posted:

Eιδήσεις Gossip : Σε πάρτι που έγινε στα πλαίσια του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Τορόντο ο Georgre Clooney εμφανίστηκε με το νέο του έρωτα, το μοντέλο Stacy Keibler. Η Stacy Keibler που...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


H Kelly Brook ξαναχτυπά! (Photo Gallery)

Posted:

Eιδήσεις Lifestyle : Είναι λίγο δύσκολο να περάσει έστω και μια φωτογράφιση της Kelly Brook απαρατήρητη. Γιατί είναι πραγματικά μια όμορφη κοπέλα. Το 31χρονο μοντέλο ποζάρει με σαγηνευτικό ύφος ,...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Ναταλία Γερμανού – Μάριος Αθανασίου : Mόνο φίλοι…

Posted:

Ειδήσεις Gossip : Ο Μάριος Αθανασίου σε συνέντευξή του υπήρξε άκρως αποκαλυπτικός για τα προσωπικά του. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό ακούγεται πάρα πολύ έντονα το όνομά του στα κουτσομπολιά της...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Η Megan Fox στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας (Photo Gallery)

Posted:

Eιδήσεις Lifestyle : Παραμένει εντυπωσιακή η Megan Fox παρά τη σκληρή δίαιτα που ακολούθησε, η οποία, μάλιστα, την έκανε να χάσει κάποιες από τις καμπύλες της. Η 25χρονη ηθοποιός εντυπωσίασε τους...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Τραγανιστά τσιπς παρμεζάνας

Posted:

Ειδήσεις Lifestyle: Για να μην ξοδεύετε χρήματα και παίρνετε περιττές θερμίδες από τα τσιπς του εμπορίου, και επειδή όπως και να το κάνουμε, το σπιτικό έχει άλλη γλύκα, τα ακόλουθα τσιπς παρμεζάνας...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Mercedes B-Class, νέο μοντέλο

Posted:

Ειδήσεις Αυτοκίνητο : Αυτή είναι η ολοκαίνουργια Mercedes B-Class που κάνει πρεμιέρα στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Αρχικά νέα B-Class θα διατίθεται με δύο κινητήρες βενζίνης 1,6 lt. Ο...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Λαχταριστές μπουκίτσες φυστικοβούτυρου

Posted:

Ειδήσεις Lifestyle: Το φυστικοβούτυρο που μάλλον μπορεί να χαρακτηρισθεί το εθνικό γλυκό των Αμερικάνων δεν είναι διάσημο στην Ελλάδα, αλλά είναι υλικό που μπορεί να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Jennifer Aniston: Τo μυστικό ομορφιάς της

Posted:

Eιδήσεις Lifestyle : Η μάσκαρα είναι το νούμερο ένα μυστικό ομορφιάς της Jennifer Aniston. Και μάλιστα όχι οποιαδήποτε μάσκαρα, αλλά η Voluminous Mascara της L'Oreal. Το μυστικό της ηθοποιού είναι η...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Αγανακτισμένοι πολίτες: Νέο ραντεβού την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου

Posted:

Ειδήσεις Ελλάδα: Νέο ραντεβού στο Σύνταγμα δίνουν για την Τέταρτη 14 Σεπτεμβρίου οι Αγανακτισμένοι πολίτες για να διαδηλώσουν -όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους- «μαζικά ειρηνικά χωρίς κόμματα και...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στη Γαλλία

Posted:

Ειδήσεις Διεθνή: Δυνατή έκρηξη έλαβε χώρο στην πυρηνική μονάδα της Μαρκούλ στη νότια Γαλλία, με τις τοπικές Αρχές και την πυροσβεστική να κάνουν λόγο για κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας. Η έκρηξη...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Διατροφικοί θησαυροί καθημερινά στο πιάτο μας

Posted:

Ειδήσεις Υγεία : Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο θρεπτικό πλούτο κρύβει η φύση; Τρόφιμα που βρίσκονται καθημερινά στο πιάτο μας, συστατικά πολλών συσκευασμένων τροφίμων που τα προσπερνάμε στην ετικέτα...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Η Jennifer Lopez βρήκε νέο αμόρε;

Posted:

Ειδήσεις Gossip: Τον έρωτα στα μάτια του ηθοποιού Bradley Copper φαίνεται πως βρήκε η τραγουδίστρια και ηθοποιός Jennifer Lopezαφού εθεάθησαν να γευματίζουν μαζί σε πολύ γνωστό εστιατόριο της Νέας...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Γυναικολόγος: Οι απορίες που έχουν οι περισσότερες γυναίκες

Posted:

Ειδήσεις Υγεία: Ποιές είναι οι γόνιμες ημέρες;, Πότε πρέπει να πάμε στο γυναικολόγο; Είμαι έγκυος. Μπορώ να κάνω έρωτα; Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις στις οποίες θα απαντήσει μόνο ο...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Χατζηγιάννης-Μακρυπούλια: Η νέα ερωτική φωλιά τους στην Κύπρο

Posted:

Ειδήσεις Gossip: Η Ζέτα Μακρυπούλια και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης απέκτησαν νέα ερωτική φωλιά, αυτή τη φορά στην Κύπρο. Ο τραγουδιστής αγόρασε το σπίτι για την αγαπημένη του καθώς είχαν βρεθεί εκεί...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Μ. Βρετανία: Συναγερμός από τον τυφώνα «Κάτια»

Posted:

Ειδήσεις Διεθνή: Τον κώδωνα του κινδύνου έχουν χτυπήσει οι μετεωρολόγοι της Μ. Βρετανίας καθώς ενημέρωσαν το βρετανικό κοινό για το «χτύπημα» του τυφώνα Κάτια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών η...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


iPhone 5 : Πλησιάζει το ντεμπούτο του;

Posted:

Eιδήσεις Τεχνολογία : Οι φήμες για το iPhone 5 δίνουν και παίρνουν σε καθημερινή βάση. Όπως φαίνεται θα κυκλοφορήσει στην αγορά τις δύο πρώτες εβδομάδες του Οκτώβρη, με πιο πιθανή ημερομηνία τις 7...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Απόκτησε καμπύλες σαν της Rihanna

Posted:

Ειδήσεις Lifestyle: Διαθέτει ένα κορμί για φίλημα και παρόλο που η ίδια δεν δηλώνει φαν της γυμναστικής, το σώμα της και η άψογη σιλουέτα της άλλα μαρτυρά! Ο λόγος για την κούκλα από τα Μπαρμπέιντος...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Πώς θα υπολογιστεί ο νέος φόρος στα ακίνητα Διευκρινίσεις από το υπουργείο Οικονομικών

Posted: 13 Sep 2011 12:48 AM PDT


Πώς θα υπολογιστεί ο νέος φόρος στα ακίνητα

13
εκτύπωση


Στα τετραγωνικά μέτρα που έχει στη διάθεσή της η ΔΕΗ και όχι στα στοιχεία του Ε9 θα βασιστεί ο υπολογισμός της νέας έκτακτης εισφοράς που θα επιβαρύνει εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Σύμφωνα με ανώτερο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, ο φόρος θα επιβαρύνει αποκλειστικά τους ιδιοκτήτες και όχι τους ενοικιαστές και μάλιστα αυτό θα προβλέπεται ρητά στη διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή για την εφαρμογή της νέας αυτής φορολογίας.

Ακόμη, στο υπουργείο Οικονομικών έχουν καταλήξει ότι θα φορολογηθούν μόνο τα ακίνητα που εμφανίζονται στα αρχεία της ΔΕΗ ως ηλεκτροδοτούμενα, ενώ θα ληφθεί υπόψη και η παλαιότητα όπως ακριβώς συμβαίνει και στο ΤΑΠ. Έτσι, όσο πιο παλαιό είναι το ακίνητο τόσο χαμηλότερος φόρος θα προκύψει.

Ωστόσο ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το αν τελικά θα επιβαρυνθούν με την έκτακτη εισφορά και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων, γραφείων και άλλων επαγγελματικών χώρων. Από την εν λόγω εισφορά αναμένεται να εξαιρεθούν τα ακίνητα της εκκλησίας που δεν εκμισθώνονται καθώς και εκείνα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, αθλητικών σωματείων κτλ.

Σε ό,τι αφορά τα εκτός σχεδίου ακίνητα, ο υπολογισμός του νέου φόρου θα βασιστεί στα τετραγωνικά του ακινήτου καθώς και στους κατά περίπτωση «εκτός ζώνης συντελεστές» που καθορίζουν οι Δήμοι ώστε η επιβάρυνση να μην ξεπεράσει τα 10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος.

Μικρότερη επιβάρυνση θα προκύψει για τους συνδρομητές της ΔΕΗ που έχουν ενταχθεί σε ένα από τα δύο κοινωνικά τιμολόγια (άνεργοι, πολύ χαμηλά εισοδήματα, άτομα με ειδικές ανάγκες). Σε αυτούς ανάλογα την τιμή ζώνης η επιβάρυνση ανά τετραγωνικό μέτρο θα ξεκινά από 50 λεπτά.

Είναι προφανές ότι η διαδικασία που πρόκειται να ακολουθήσει το υπουργείο Οικονομικών θα επιφέρει μεγαλύτερες επιβαρύνσεις σε όσους έχουν νεόδμητα ακίνητα και βρίσκονται σε περιοχές με υψηλή τιμή ζώνης. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναζητά την τελική μαθηματική φόρμουλα ώστε να λαμβάνονται υπόψη ο συντελεστής παλαιότητας, η τιμή ζώνης, η κατά περίπτωση έκπτωση και φυσικά τα τετραγωνικά του ακινήτου ώστε να προκύψει το τελικό ποσό επιβάρυνσης

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Ευρωμπάσκετ: Νίκη στο… ρελαντί (73-60) επί της Γεωργίας

Posted: 13 Sep 2011 12:32 AM PDT

Χωρίς να «ιδρώσει» η Εθνική Μπάσκετ υπέταξε (73-60) τη Γεωργία έχοντας στο μυαλό της τον προημιτελικό με τη Γαλλία
Ευρωμπάσκετ: Νίκη στο… ρελαντί (73-60) επί της Γεωργίας

2
εκτύπωση
Η Εθνική Ελλάδος δεν χρειάστηκε να αποδώσει… εξωπραγματικό μπάσκετ για να επικρατήσει (73-60) της υποδεέστερης Γεωργίας ολοκληρώνοντας με δύο νίκες και μία ήττα τη Β' Φάση του Ευρωμπάσκετ στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Όπως, άλλωστε, παραδέχτηκαν αρκετοί διεθνείς μετά το τέλος του αγώνα – προπόνησης με τους Γεωργιανούς, το μυαλό της ομάδας _ που πήρε την τρίτη θέση στον ΣΤ' Ομιλο _ «ταξίδευε» στο Κάουνας, όπου την Πέμπτη 15/9 (18.00) θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία σε νοκ άουτ αγώνα για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα των 37 ριμπάουντ κατά μέσον όρο στο Ευρωμπάσκετ, νικήθηκε κατά κράτος (39-25) στη… μάχη των αιθέρων, γεγονός που επιβεβαιώνει το ότι οι παίκτες του κ. Ηλία Ζούρου δεν είχαν και πολλή όρεξη να κυνηγήσουν κάθε φάση στον αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα με τη Γεωργία. Η συνέπεια, ωστόσο στην άμυνα (η Γεωργία πέτυχε 9,7 λιγότερους πόντους από τον μέσον όρο της) σε συνδυασμό με την επιθετική έκρηξη στην τρίτη περίοδο αρκούσαν, ώστε να οδηγήσουν την Εθνική στην άνετη επικράτηση απέναντι σε έναν αντίπαλο, που ούτως ή άλλως είχε χάσει τεράστιο ποσοστό της δύναμής του μετά την απώλεια του σέντερ των Ατλάντα Χοκς Ζάζα Πατσούλια.

Λόγω της μικρής σημασίας του παιχνιδιού, ο κ. Ζούρος είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του, ακόμη και τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί στα τρία προηγούμενα ματς, ενώ δοκίμασε αρκετά συστήματα για την αντιμετώπιση της «ζώνης» της Γεωργίας βλέποντας τον κατεξοχήν σουτέρ του, Κώστα Βασιλειάδη, να σημειώνει 15 πόντους με 3/5 τρίποντα. Η αποστολή της Εθνικής θα αναχωρήσει αύριο Τρίτη (13/9) με προορισμό το Κάουνας, όπου θα διεξαχθούν οι προημιτελικοί, οι ημιτελικοί και οι τελικοί (μικρός και μεγάλος) του Ευρωμπάσκετ.

ΕΛΛΑΔΑ: Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 13 (5/7 δ., 1/1 τρ., 3 ρ.ρ.), Ζήσης 5 (3 κλ.), Βασιλειάδης 15 (2/2 δ., 3/5 τρ., 2/2 β.), Καλάθης 7, Φώτσης 10 (4 ρ., 3 κλ.), Παπανικολάου 4, Μαυροειδής 6, Μπράμος, Κουφός 6, Σλούκας 3, Καϊμακόγλου 4.
ΓΕΩΡΓΙΑ: Γκαμκρελίντζε 9, Μπόισα, Σερμαντίνι 10 (14 ρ.), Παργκαλάβα, Μαρκοϊσβίλι 8, Χέινς 11, Σανικίντζε 6 (5 ρ.), Σενγκέλια 11 (5 ρ.), Τσκιτισβίλι 3.

Οι δηλώσεις μετά τον αγώνα:


Ηλίας Ζούρος (προπονητής Ελλάδας): «Συγχαρητήρια στη Γεωργία, γιατί παίζει καλό μπάσκετ, με πειθαρχία και φιλοσοφία. Τους παρακολουθούσαμε από τον πρώτο γύρο και το είχαμε διαπιστώσει. Έγινε ένα καλό παιχνίδι, για μας ήταν κάτι σαν προετοιμασία για τον προημιτελικό με τη Γαλλία. Πρέπει να παίζουμε πάντα καλή άμυνα και είμαι βέβαιος πως θα το κάνουμε στο επόμενο ματς. Αντιμετωπίζουμε μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και πρέπει να προσέξουμε τις λεπτομέρειες για να φτάσουμε στη νίκη. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο στο Βίλνιους για την ατμόσφαιρα και ελπίζουμε για το καλύτερο στη συνέχεια».

«Ήρθαμε με πολλά νέα πρόσωπα, αλλά με φιλοδοξίες. Θέλουμε να εκπλήξουμε πολλούς αντιπάλους και για να το κάνουμε αυτό στο Κάουνας θα πρέπει να παίξουμε άμυνα. Είναι η πρώτη λέξη που έμαθα στα λιθουανικά, όταν ήρθα στη Ζαλγκίρις. Επιθετικά χρειαζόμαστε χρόνο, γιατί έχουμε πολλούς νέους παίκτες και είναι φυσιολογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Πάντως αισθάνομαι πως πάμε καλά στις κρίσιμες στιγμές, καθώς κερδίσαμε στο τέλος την Κροατία και τη Σλοβενία. Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος που συνεργάζομαι με αυτά τα παιδιά».

«Ήταν έκπληξη που δεν έπαιξαν δύο παίκτες της Εθνικής Γαλλίας στον αγώνα με την Ισπανία, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για άλλες ομάδες, παρά μόνο για τη δική μου. Είναι απόφασή τους. Φάνηκε πως επέλεξαν εμάς για να αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά, αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι».

Κώστας Παπανικολάου (παίκτης Ελλάδας): «Δεν αρχίσαμε τόσο καλά στο ματς. Δεν παίξαμε καλή άμυνα στο πρώτο μέρος και ξέρουμε πως δεν πρέπει να επαναλάβουμε το λάθος με τη Ρωσία. Στα αποδυτήρια μιλήσαμε με τον προπονητή. Κάθε ματς έχει σημασία για μας και θέλουμε τη νίκη. Συνεχίζουμε και επικεντρωνόμαστε στο ματς με τη Γαλλία».

Ιγκόρ Κοκόσκοφ (προπονητής Γεωργίας): «Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Για μας κάθε παιχνίδι αποδεικνύεται μεγάλο, γιατί δεν έχουμε διάρκεια στην απόδοση. Η ελληνική ομάδα έκανε καλή κατασκοπεία και αυτό φάνηκε επειδή χτύπησε στις αδυναμίες μας. Είμαι πάντως ευχαριστημένος με την προσπάθεια που έδειξαν και είμαι υπερήφανος για ό,τι έκαναν όλο αυτό το καλοκαίρι».

Γκιόργκι Σερμαντίνι (παίκτης Γεωργίας): «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Ήταν ένα πολύ καλό ματς. Κερδίζαμε στο ημίχρονο, αλλά η Ελλάδα έπαιξε πολύ καλή άμυνα στο δεύτερο μέρος. Εύχομαι καλή επιτυχία στα προημιτελικά».


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Είναι η γελοιογραφία για το μουσείο;

Posted: 13 Sep 2011 12:31 AM PDT


Εκθεση των ελλήνων γελοιογράφων στο Μουσείο Μπενάκη
Είναι η γελοιογραφία για το μουσείο;
(File: ΚΥΡ.jpg )

25
εκτύπωση

Χιουμοριστική, εικαστική παρέμβαση γεμάτη από χρώμα αλλά κυρίως από τους εύστοχους σχολιασμούς των ελλήνων γελοιογράφων οργανώνεται από τις 21 Οκτωβρίου στο αίθριο του Νέου Κτιρίου του Μουσείου Μπενάκη. «Με το Μ…πενάκι των γελοιογράφων» είναι ο τίτλος της έκθεσης που παρουσιάζεται ως ένα εικαστικό δρώμενο, το οποίο δείχνει ότι η γελοιογραφία δεν καλουπάρεται από την παρουσία της στον Τύπο, δεν εξαιρείται από τα εικαστικά και δεν κομπλεξάρεται επειδή ασχολείται με το επίκαιρο άρα και εφήμερο... Και πράγματι, τυπωμένες πάνω σε μουσαμάδες οι γελοιογραφίες των 24 δημιουργών που παίρνουν μέρος, διεκδικούν μία ειδική θέση στον εικαστικό χώρο.
Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου, τηλ 210 345 3111). Εγκαίνια στις 19 Σεπτεμβρίου - Θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Οκτωβρίου

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από την Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων και τα έργα που παρουσιάζονται προέρχονται από την τελευταία σοδειά της παραγωγής των γελοιογράφων με αφετηρία και θέμα τους χαλεπούς καιρούς που διανύει η χώρα.

Αλλωστε οι γελοιογράφοι αρνούνται ότι υπάρχει κρίση στο χιούμορ, αντίθετα το αναζητούν και το βρίσκουν ακριβώς μέσα στην κρίση. Ετσι αν η τέχνη είναι μια σοβαρή υπόθεση, τότε και το χιούμορ είναι μια σοβαρότερη, όσο κι αν αυτό ακούγεται παράδοξο, όπως λένε.

Συγκεριμένα παίρνουν μέρος οι: Βλάχος Κώστας, Γεωργοπάλης Δημήτρης (εφημ. Realnews), Γρηγοριάδης Κώστας (Ριζοσπάστης), Ζάχαρης Πάνος/ Πάνος (Το Ποντίκι), Ζερβός Πέτρος (Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία), Καλαϊτζής Γιάννης (Ελευθεροτυπία), Κουντούρης Μιχάλης (Ελεύθερος Τύπος), Κυριακόπουλος Γιάννης /ΚΥΡ (Το Βήμα), Μακρής Ηλίας (Η Καθημερινή), Μαραγκός Πάνος (Έθνος), Μητρόπουλος Βασίλης/ BAS, Μητρόπουλος Κώστας (Τα Νέα), Ξένου Εφη (Τα Νέα), Παπαγεωργίου Βασίλης (Ριζοσπάστης), Παυλίδης Βαγγέλης, Πετρουλάκης Ανδρέας (Η Καθημερινή), Σχοινά Κατερίνα, SOLOUP (Το ποντίκι), Σταυρόπουλος Στάθης/Στάθης (Ελευθεροτυπία), Ταμπακέας Ηλίας (Ελευθεροτυπία), Χαντζόπουλος Δημήτρης (Τα Νέα), Μήλας Παναγιώτης, Δερβενιώτης Σπύρος (free Sunday) και Τζαμπούρα Μαρία (Πρώτο Θέμα).

Στο πωλητήριο, κατά την διάρκεια της έκθεσης θα διατίθενται και πρόσφατες εκδόσεις άλμπουμ των γελοιογράφων που συμμετέχουν στην έκθεση ενώ την Κυριακή 2 Οκτωβρίου (10: 30 έως13:30), οι γελοιογράφοι βρίσκονται στο αίθριο του μουσείου για να γνωρίσουν τους επισκέπτες της τελευταίας μέρας της έκθεσης, να συζητήσουν μαζί τους και να σκιτσάρουν επιτόπου, μεμονωμένα ή ομαδικά.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Bloomberg: Στο 98% η πιθανότητα ελληνικής χρεοκοπίας

Posted: 13 Sep 2011 12:30 AM PDT

Τα πιο πολλά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου αναφέρονται σε αυτόν τον κίνδυνο
Bloomberg: Στο 98% η πιθανότητα ελληνικής χρεοκοπίας

5
εκτύπωση

Τη χρεοκοπία της Ελλάδας προαναγγέλλουν, σύμφωνα με αναλυτές, τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι ενδεχόμενης πτώχευσης (credit default swaps).

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg τα ασφάλιστρα κινδύνου του ελληνικού χρέους εκτινάχθηκαν τη Δευτέρα στο 98% φτάνοντας τις 7.318 μονάδες σημειώνοντας αύξηση 52% μέσα σε μία ημέρα.

Τα διετή ελληνικά ομόλογα έκλεισαν με επιτόκιο στο 69,55%, τα δεκαετή ομόλογα με επιτόκιο 24%, ενώ τα ομόλογα 12μηνης διάρκειας έκλεισαν με επιτόκιο στο 117%.

Η «έκρηξη» των credit default swap αποδίδεται στις δηλώσεις ότι μια συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας δεν αποτελεί πλέον ταμπού, αλλά και στο ότι ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου «απέτυχε» να πείσει τους επενδυτές ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει.

Αναλυτής που επικαλείται το Bloomberg δήλωσε «ότι είναι προφανές ότι το πρόγραμμα λιτότητας στην Ελλάδα δεν λειτουργεί» και προσέθεσε ότι όλοι ποντάρουν στη χρεοκοπία.

Η λέξη «χρεοκοπία» βρίσκεται πλάι - πλάι με την λέξη «Ελλάδα» στους περισσότερους τίτλους δημοσιευμάτων διεθνών μέσων ενημέρωσης και πρακτορείων – σήμερα, πιο πολύ από ποτέ – αντανακλώντας το κλίμα που υπάρχει για τη χώρα μας.

Τα ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης προχωρούν ένα βήμα πιο πέρα, αρχίζοντας να εξετάζουν την επόμενη μέρα για το Δουβλίνο. Χαρακτηριστικά, αναφέρουν ότι εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, τότε η Ιρλανδία θα πρέπει να ακολουθήσει αναγκαστικά το σχέδιο του – παραιτηθέντος από την ΕΚΤ – γερμανού οικονομολόγου Γιούργκεν Σταρκ, ο οποίος έχει ζητήσει από το Δουβλίνο αιματηρές περικοπές στο Δημόσιο Τομέα.

Οι «Financial Times» επισημαίνουν ότι το δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, δηλαδή οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, τίθεται υπό αμφισβήτηση. «Η διάσωση σε κίνδυνο» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.

Οι «Los Angeles Times» σημειώνουν ότι οι ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι η χρεοκοπία αποτελεί ένα πραγματικό ενδεχόμενο για την Ελλάδα.

Το Spiegel σημειώνει ότι η διαχείριση της γερμανικής εσωτερικής πολιτικής κρίσης έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της Μέρκελ, κάτι που αντανακλά στις δηλώσεις των εταίρων της στον κυβερνητικό συνασπισμό και στο κλίμα που δημιουργείται για την Ελλάδα.

Η «Wall Street Journal» αναφέρεται στη δήλωση που έκανε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας αρκούν έως τα μέσα Οκτωβρίου.

Το «Reuters» επισημαίνει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Κυριακή, δηλαδή το τέλος στα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, και η περικοπή ενός μισθού σε κάθε αιρετό και μετακλητό, είναι απλά ένα «τραυμαπλάστ και σίγουρα όχι μακροχρόνια θεραπεία στο πρόβλημα», όπως ζητούν οι εταίροι.

Τέλος, τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στο ενδεχόμενο υποβάθμισης κορυφαίων γαλλικών τραπεζών λόγω της έκθεσής τους στο ελληνικό χρέος, όπως έχει προειδοποιήσει η Moody's.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Μοτοσυκλετιστής συγκρούστηκε με ... κατσίκι!

Posted: 13 Sep 2011 12:22 AM PDT


Μοτοσυκλετιστής συγκρούστηκε με ... κατσίκι!


Την ατυχία να βρει στο δρόμο του ένα κατσίκι είχε χθες ο οδηγός μιας βέσπας, ο οποίος διέσχιζε την περιφερειακή οδό της Κρέστενας, λίγο πριν από τη διασταύρωση με την Εθνική Οδό Πύργου - Κυπαρισσίας.

Ο οδηγός του δικύκλου, σύμφωνα με το ilialive κατευθυνόταν προς την εθνική, όταν μπροστά του πετάχτηκε ένα αγριοκάτσικο. Αυτό ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες γιατί λίγο ώρα μετά το συμβάν το επίσης άτυχο ζώο είχε «εξαφανιστεί» από το σημείο του ατυχήματος.

Ο οδηγός του δικύκλου μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Κρεστένων.
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Τρίτη και 13 σήμερα! Προλήψεις

Posted: 13 Sep 2011 12:19 AM PDT


Τρίτη και 13 σήμερα! Προλήψεις


Τρίτη και 13 του μήνα σήμερα και ο λαός μας συνηθίζει να πιστεύει σε ένα σωρό προλήψεις, που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά.
Κατά την ελληνική παράδοση η Τρίτη θεωρείται γρουσούζικη καθώς είναι η μέρα που έπεσε η Κωνσταντινούπολη στα χέρια των στρατευμάτων του Μεχμέτ Β'; του Πορθητή (Τρίτη 29 Μαΐου 1453). Έκτοτε γιορτές και γλέντια δεν γίνονταν ποτέ Τρίτη και τα σπιτικά παρέμεναν κλειστά για τους επισκέπτες -ήταν ένας τρόπος για να μη λησμονήσουμε ως έθνος τη μελανή εκείνη μέρα της ελληνικής ιστορίας.
Η κακοτυχία της Παρασκευής είναι μια ξενόφερτη για τον λαό μας δεισιδαιμονία καθώς δεν ταιριάζει με την ελληνική παράδοση και ιστορία. Προέρχεται πιθανότατα από την ημέρα εξολόθρευσης του Τάγματος των Ναϊτών, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 1307 (να και το 13!), από τον στρατό του βασιλιά Φιλίππου της Γαλλίας.

Επιπλέον λέγεται  σε θρύλους πως ήταν μέρα Παρασκευή όταν η Εύα έδωσε στον Αδάμ τον απαγορευμένο καρπό, με αποτέλεσμα να εκδιωχθούν από τον Παράδεισο, Παρασκευή όταν η μεγάλη πλημμύρα της Βίβλου αφάνισε τα μιασματικά όντα της γης και, ενώ η μέρα που ο Χριστός σταυρώθηκε ήταν σίγουρα η Παρασκευή.

Ο αριθμός 13 λογίζεται ως γρουσούζικος από την πρώιμη αρχαιότητα, ο οποίος συνδυάστηκε αργότερα με τις αποφράδες ημέρες (Τρίτη και Παρασκευή) και γεννήθηκαν σωρεία προλήψεων που «ταλανίζουν» το νου μας ως σήμερα.

Οι σχετικές με το 13 προλήψεις δημιουργήθηκαν με την ανακάλυψη του δωδεκαδικού συστήματος, σύμφωνα με το οποίο το 12 είναι ο τέλειος αριθμός: 12 οι ώρες της μέρας και της νύχτας, 12 οι μήνες, τα ζώδια, 12 και οι άθλοι του Ηρακλή! Με την προσθήκη του αριθμού «ένα» σ' αυτό το ιερό 12 σχηματιζόταν η αρχή ενός νέου κύκλου. Το συμβολικό αυτό άλμα προς το καινούριο «άγνωστο», που αντιπροσώπευε ο αριθμός 13, προκάλεσε ανησυχία στους ανθρώπους κι έτσι άρχισαν να του αποδίδουν ευθύνες για τα ατυχή συμβάντα. Ο Φίλιππος Β'; της Μακεδονίας λέγεται πως πέθανε αφότου τοποθέτησε το άγαλμά του δίπλα σε αυτά των δώδεκα θεών του Ολύμπου. Σύμφωνα με τις χριστιανικές θεωρίες στο μυστικό δείπνο παρίστανται 12 μαθητές και ο 13ος συνδαιτυμόνας ήταν ο Ιησούς. (Και τον Ιησού να μετρούσαμε ως πρώτο, ο 13ος θα ήταν ο Ιούδας..). Το 13ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης αναφέρεται στο θηρίο και τον Αντίχριστο, τα δύο δημιουργήματα του Διαβόλου. Ο αριθμός 13 φιγουράρει στην πιο κακότυχη κάρτα των ταρώ, τον θάνατο.

Γενικότερα, το δεκατρία μπορεί να θεωρείται "κακός" αριθμός απλά επειδή είναι μία μονάδα πάνω απ' το δώδεκα το οποίο είναι δημοφιλές σε πολλούς πολιτισμούς. Όταν μία ομάδα δεκατριών αντικειμένων διαιρεθεί στα δύο, στα τρία, στα τέσσερα ή στα έξι, πάντα ένα αντικείμενο περισσεύει. Το «κακό»!


Ο συνδυασμός του αριθμού 13 με την ημέρα Τρίτη ήταν αναπόφευκτος για να δημιουργήσουν την συγκεκριμένη αποφράδα μέρα στην Ελλάδα, άλλωστε καταγράφεται ένα ακόμη ιστορικό στοιχείο που ενισχύει τον συσχετισμό. Τρίτη και 13 Απριλίου 1204 είχε αλωθεί η πρωτεύουσα του μεσαιωνικού ελληνισμού, Κωνσταντινούπολη, απ'; τους Σταυροφόρους και δεν μπόρεσε να συνέλθει οριστικά απ'; το τέταρτο χτύπημα της Δ'; σταυροφορίας.


Φυσικά, οι δεισιδαιμονίες δεν επηρεάζουν όλους τους ανθρώπους καθώς έχουν να κάνουν με την αντίληψη τους, την σχέση τους με το εξωπραγματικό και κυρίως την παιδεία του καθενός.
Ας χαρούμε λοιπόν τη σημερινή μέρα όπως οφείλουμε να κάνουμε κάθε μέρα που ζούμε, χωρίς προκαταλήψεις και επηρεασμούς.
Οι 10 γνωστότερες από αυτές είναι:

- Αν δεις μαύρη γάτα στο δρόμο, είναι γρουσουζιά
- Αν ένα σκύλος σε ακολουθήσει μέχρι το σπίτι σου, θα έχεις καλή τύχη
- Αν βρεις στο δρόμο χρήματα, θα κερδίσεις χρήματα στη δουλειά σου
- Όταν ένα παιδί βγάζει δόντια, θα πρέπει να τα πετάξει στα κεραμίδια, ώστε τα νέα δόντια να είναι γερά
- Το πέταλο αλόγου φέρνει οικονομική ανάταση
- Αν σπάσεις καθρέφτη, θα έχεις 7 χρόνια γρουσουζιά
- Όταν δεις αστέρι να πέφτει από τον ουρανό, η ευχή που θα κάνεις θα γίνει πραγματικότητα
- Ο ιστός αράχνης στις γωνίες του σπιτιού, αλλά και το σκόρδο, φέρνει καλή τύχη
- Είναι γρουσουζιά να περνάς κάτω από σκάλα ή να αφήνεις τα παπούτσια σου ανάποδα
- Για να στεριώσει το σπίτι που χτίζεις, πρέπει να σφαχτεί ένας κόκορας στα θεμέλια
- Όταν αφήνεις τις ντουλάπες του σπιτιού ανοιχτές, ευνοείς τις κακές γλώσσες

Όλες αυτές οι προλήψεις είναι μόνο μερικές από τις εκατοντάδες που περιλαμβάνονται στη λαογραφία μας.
Πολλοί τις πιστεύουν, ενώ άλλοι τις χλευάζουν.

Ό,τι και να είναι, πάντως, δεν παύουν να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής μας παράδοσης, που δεν θα πρέπει να χαθούν αφού, άσχετα αν τις πιστεύουμε ή αν μοιάζουν αφελείς, με αυτές μεγαλώσαμε και δεν θα ήταν παράλογο να τις μεταδώσουμε και στα παιδιά μας!
Εδώ και πάρα πολλούς αιώνες η Παρασκευή και 13, είναι η μέρα συνιφασμένη με τους χειρότερους αστικούς μύθους και τη δεισιδαιμονία, ειδικότερα στις αγγλοσαξωνικές χώρες, τις ισπανόφωνες και τη Γερμανία. Σε αυτές τις χώρες ακόμη και σήμερα πολλά κτίρια και ξενοδοχεία δεν διαθέτουν 13ο όροφο και πολλοί δρόμοι δεν έχουν τον αριθμό 13.
Οι ρίζες της δεισιδαιμονίας ανιχνεύονται στη Βίβλο και τον ευρωπαϊκό Μεσαίωνα. Στη Δύση μάλιστα υπάρχει και Παρασκεβιδεκατριαφοβία (Paraskevidekatriphobia) καθώς και η τρισκαιδεκαφόβια (triskaidekaphobia), δηλαδή φοβία ενός ανθρώπου για την συγκεκριμένη ημέρα.
Οι δοξασίες
Δύο είναι οι βασικές δοξασίες που στηρίζουν τον μύθο της Παρασκευής και 13. Αρχικά στη Βίβλο, βλέπουμε το δεκατρία να εμφανίζεται στο Μυστικό Δείπνο καθώς αντιστοιχεί στον αριθμό των ατόμων που συμμετείχαν σε αυτόν. Εξάλλου, Παρασκευή ήταν η μέρα που σταυρώθηκε ο Χριστός.
Εν τω μεταξύ, πολλοί θεωρούν πως ο μύθος γεννήθηκε με την απόφαση του Πάπα να εκδώσει διάταγμα για τη σύλληψη και θανάτωση των ναϊτών ιπποτών. Το διάταγμα εκδόθηκε σε συνεννόηση με τον βασιλιά της Γαλλίας Φίλιππου του Δ΄, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 1307.
Στη φιλολογία των μύθων της Παρασκευής και 13 ανήκουν και τα εξήςΗ αποστολή της NASA, Απόλλων 13 με προορισμό το Φεγγάρι, εκτοξεύθηκε στις 13:13, ενώ μετά από τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν, η αποστολή διακόπηκε στις 13 Απριλίου. Παρασκευή επίσης, ήταν η καθιερωμένη εκτέλεση κρατουμένων στην αρχαία Ρώμη. Όταν το όνομα ενός ατόμου έχει δεκατρία γράμματα θεωρείται ότι έχει την τύχη του διαβόλου (Jack the Ripper, Charles Manson, κτλ.).

«Προσοχή» συνιστούν οι επιστήμονες

Επιπλέον, Βρετανοί επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα με τίτλο: «Πόσο κακή για την υγεία σου, είναι η Παρασκευή και 13;». Η έρευνα δημοσιεύθηκε το 1993 στο επιστημονικό περιοδικό Medical Journal και είχε ως στόχο ν' αποτυπώσει τη σχέση μεταξύ της υγείας, της συμπεριφοράς και της δεισιδαιμονίας σχετικά με την Παρασκευή και 13 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ερευνητές συνέκριναν τα ποσοστά των ατυχημάτων με αυτοκίνητο σε δύο διαφορετικές ημέρες - Παρασκευή 6 του μηνός και Παρασκευή και 13 - σε μία περίοδο μερικών χρόνων.
Η διαπίστωση των επιστημόνων ήταν πως την ημέρα εκείνη, μειώνονταν ο αριθμός των ατόμων, που επέλεγαν το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους, ωστόσο, ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία εξαιτίας αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων, ήταν σαφώς μεγαλύτερος.
Σύμπερασμα της επιστημονικής ομάδας ήταν: «Η Παρασκευή και 13 είναι μία άτυχη μέρα για ορισμένου. Ο κίνδυνος εισαγωγής στο νοσοκομείο ως αποτέλεσμα αυτοκινητιστικού δυστυχήματος μπορεί να είναι αυξημένος έως και 52%. Συνιστούμε να μείνετε στο σπίτι».
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Λόξυγγας: Τι είναι και πως περνάει;

Posted: 12 Sep 2011 11:52 PM PDT


Λόξυγγας: Τι είναι και πως περνάει;


Αν νομίζετε ότι κάθε φορά που έχετε λόξυγγα μεγαλώνει το ... αντεράκι σας και αναρωτιέστε πού θα φτάσει το μέγεθός του, τότε έφτασε η ώρα να ηρεμήσετε!!
Η ιατρική εξήγηση του λόξυγγα.
Δύο σημεία του σώματος μας ευθύνονται για τον λόξυγγα:

α) το διάφραγμα, δηλαδή ο κύριος αναπνευστικός μυς που βρίσκεται ανάμεσα στην κοιλιά και τον θώρακα.

β)το φρενικό νεύρο, δηλαδή ένα νεύρο που ξεκινάει από τον εγκέφαλο και φτιάχνει στο διάφραγμα.

Ένας ερεθισμός του διαφράγματος ή του φρενικού νεύρου σπρώχνει τον αέρα προς τα πάνω και προκαλεί τον γνωστό ενοχλητικό λόξυγγα.

Ποιες είναι οι αιτίες του τον λόξυγγα?

Με σειρά προτεραιότητας, ο λόξυγγας μας πιάνει εξ αιτίας α)του βιαστικού φαγητοού, β) του αλκοόλ, γ) του έντονου γέλιου, δ) του υπερβολικού καπνίσματος, ε) του στρες, στ) μιας ξαφνικής αναστάτωσης  και από μια σειρά ακόμη καταστάσεων.
Οι περισσότεροι λόξυγγες κρατούν μόλις λίγα λεπτά της ώρας, αλλά υπάρχουν ιατρικές καταγραφές με μεγαλύτερη διάρκεια. Ο μεγαλύτερος σε διάρκεια λόξυγγας που έχει ποτέ καταγραφεί στα ιατρικά χρονικά ήταν 6 ολόκληρα χρόνια!!!

Ο ι πιο δημοφιλείς τρόποι για να σταματήσετε τον λόξυγγα

-Πιείτε απότομα 7 γουλιές νερό.

-Κρατήστε την αναπνοή σας.

-Βουλώστε τα αυτιά σας με τα χέρια και πιείτε νερό με το καλαμάκι.

-Τραβήξτε τις άκρες των μαλλιών σας για 1 λεπτό!!

-Τραβήξτε δυνατά την γλώσσα σας.

-Πείτε σε κάποιον να σας τρομάξει.

Μην τα κάνετε όλα μαζί! Ένα από αυτά υποτίθεται πως αρκεί. Να τονίσουμε πως τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά πως σταματάει τον λόξυγγα!! Γι αυτό εμείς θα σας προτείναμε την επόμενη φορά που το ενοχλητικό "χικ, χικ" θα κάνει την εμφάνισή του, απλώς να χαλαρώσετε. Λόξυγγας είναι, θα περάσει!

Δείτε το βίντεο!
Στο βίντεο που ακολουθεί, δείτε τι κάνει ένα μωρό, όταν το δίδυμο αδελφάκι του έχει λόξυγγα:





-




Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Οι διαρρήκτες βούτηξαν ακόμα και τον σκύλο της οικογένειας!

Posted: 12 Sep 2011 11:36 PM PDT


Οι διαρρήκτες βούτηξαν ακόμα και τον σκύλο της οικογένειας!

Αυξημένες είναι οι ζωοκλοπές στην Ηλεία το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, στην αγροτική περιοχή Λάζος και στην Αγ. Κυριακή, οι ζωοκλέφτες πήραν ολόκληρο κοπάδι, ενώ παράλληλα έκλεψαν και τρεις γίδες από μαντρί.

Επίσης, σύμφωνα με το thebest.gr, στο Καλλίκωμο στη θέση Λούτσα, άγνωστοι διέρρηξαν εξοχική κατοικία και εκτός από ένα δίκαννο, μια συσκευή ηλεκτροσυγκόλλησης και ένα ξυλοκοπτικό, πήραν έναν σκύλο, ράτσας γκέκα.
Το διαβάσαμε στο newsit.gr


Οι διαρρήκτες βούτηξαν ακόμα και τον σκύλο της οικογένειας!


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Τους έπιασαν να κλέβουν και τους έκαναν μαύρους στο ξύλο!

Posted: 12 Sep 2011 11:36 PM PDT


Ηλεία: Τους έπιασαν να κλέβουν και τους έκαναν μαύρους στο ξύλο!

«Αγαπάει ο θεός τον κλέφτη, αγαπάει και το νοικοκύρη…» λέει η γνωστή παροιμία. Και κάπως έτσι ξεκίνησαν τα πράγματα σε κεφαλοχώρι της ημιορεινής Ηλείας.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ilialive.gr, μια τσιγγάνα και οι συνεργάτες της «έφαγαν» πολύ ξύλο, όταν τους έπιασαν οι κάτοικοι μέσα στο σπίτι τους.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (09-09-2011), επιστρέφοντας κατά τις 22.00 στο σπίτι τους οι ιδιοκτήτες, μετά από μια κουραστική ημέρα στο αλώνι της σταφίδας, αυτό που είδαν δεν το περίμεναν. Έξω από το σπίτι μια αθίγγανη «φύλαγε τσίλιες» και σε κοντινή απόσταση ένα «ντάτσουν» με τον ομόφυλο τους οδηγό να περιμένει.

Προχώρησαν χωρίς να υποψιάσουν τους δύο τσιγγάνους και φτάνοντας στο κατώφλι του σπιτιού, οι ιδιοκτήτες είδαν να βγαίνει από το διαρρηγμένο σπίτι τους, μια ακόμα αθίγγανη, κρατώντας σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένα λάπτοπ, παραμάσχαλα. Τι ήταν να το δουν αυτό οι άνθρωποι, άρπαξαν την τσιγγάνα και... την έκαναν ''ασήκωτη''!

Οι συνεργοί της τσιγγάνας βλέποντας την κατάσταση έκαναν να φύγουν, αλλά εισέπραξαν και αυτοί μια «δόση» ξύλου, πριν ξεφύγουν. Η πρώτη αθίγγανη όμως παρέμεινε στα χέρια τους, μέχρι που παραδόθηκε στις Αρχές.

Στα καφενεία του χωριού, το πάθημα των αθίγγανων έχει γίνει κεντρικό θέμα συζήτησης και μάλλον θα το σκεφτούν πολύ, να επισκεφθούν ξανά την περιοχή, αφού οι κάτοικοι αποδείχθηκε πως έχουν πολύ βαρύ χέρι.
Το διαβάσαμε στο newsit.gr


Ηλεία: Τους έπιασαν να κλέβουν και τους έκαναν μαύρους στο ξύλο!


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Νύφη αποπειράθηκε να πέσει από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας

Posted: 12 Sep 2011 11:36 PM PDT


Νύφη αποπειράθηκε να πέσει από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας

Είχε άγιο η νύφη της φωτογραφίας, όταν αποπειράθηκε να πέσει από τον 7ο όροφο... Η κοπέλα που βλέπεις, ύστερα από έναν επίπονο χωρισμό με τον αγαπημένο της σύντροφο, δεν άντεχε άλλο να υποφέρει και έκανε μία τραγική απόπειρα αυτοκτονίας, που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος.
Η απεγνωσμένη κοπέλα, φορώντας νυφικό, σκαρφάλωσε στο περβάζι παραθύρου, του 7ου ορόφου γνωστού κτιρίου της Κίνας και γλίτωσε τελευταία στιγμή από μία πτώση, χωρίς γυρισμό, στο έδαφος. Σύμφωνα με την Daily Mail, αφορμή της απόπειρας αυτής, ήταν μία σχέση διάρκειας 4 ετών που είχε η 22χρονη και η οποία όδευε προς τον γάμο, αλλά τελικά διαλύθηκε, ενώ δεν είναι ακόμα σαφές αν τα πλάνα τραβήχτηκαν μετά τον γάμο ή κατά τον προγραμματισμό του.

Συπτωματικά η κοπελίτσα σώθηκε, μιας και ο Guo Zhong Fan, υπάλληλος της κοινότητας στην οποία ανήκει το κτίριο, την ''άρπαξε'' από το νυφικό και τους ώμους, δευτερόλεπτα πριν τη βουτιά στο κενό. Πολλοί θεατές παρακολουθούσαν τρομοκρατημένοι έξω από το κτίριο με κομμένη την ανάσα, ενώ κάποιοι άλλοι έσπευσαν να την βοηθήσουν!

Το διαβάσαμε στο TLife.gr


Νύφη αποπειράθηκε να πέσει από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

APW

Posted: 12 Sep 2011 11:36 PM PDT

APW


Γελοίοι στίχοι: Όταν οι στιχουργοί «έχουν κέφια»

Posted: 12 Sep 2011 11:37 AM PDT


Η μούσα της έμπνευσης είναι πολύ κυκλοθυμικό πλάσμα. Ασχολείται με αριστουργήματα της μουσικής αλλά και με αριστουργήματα του κιτς. Όταν έχει τις «μαύρες» της, είναι υπεύθυνη για τις πιο δακρύβρεχτες μπαλάντες...
Όταν έχει όρεξη για χορό, σημαδεύει προς τις κονσόλες. Και όταν έχει τα (τρελά) κέφια της, επισκέπτεται την Ελλάδα και σκάει κρυφά στα γέλια από μία γωνία την μαγική εκείνη στιγμή που βάζει στο κεφάλι των στιχουργών τα παρακάτω λόγια. Διαβάστε, ακούστε, φρίξτε: Κατηγορία… καλτ/trash Η trash κοινότητα δεν θα μπορούσε να μην αναγνωρίσει την Πέπη Τσεσμελή ως γνήσιο τέκνο της που διέπρεψε κατά την δεκαετία του '90 με κομμάτια που περιείχαν το απαύγασμα του στιχουργικού μεγαλείου, όπως το «Αν θέλεις να ανοίξουν της καρδούλας μου οι πόρτες, βγάλε όλα τα ρούχα σου εκτός, εκτός από τις μπότες». Την ίδια εποχή, η Σούλα Βουρδούμπαση –κατά κόσμον Παντελής Καναράκης- ύμνησε την θρυλική «Μπουρνουζοπετσέτα»: «Η μπουρνουζοπετσέτα η καλή – είναι τόσο απαλή – σαν την καρδιά ενός μαρουλιού – είσαι έρωτας τ' Απριλιού».


Την ίδια δεκαετία, η Άντζυ Σαμίου έκανε επιτυχία με το ρομαντικό κομμάτι «Κι είχε ένα φεγγάρι, σαν κομμένο νύχι – άλλο να στο λέω κι άλλο να σου τύχει», ενώ ο Νίκος Καρβέλας ξεκινούσε ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή στο στιχουργικό πάνθεον, με προβληματισμούς που ποικίλουν από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός κατοικιδίου («Ο σκύλος μου είναι gay») μέχρι τα πρόσφατα trash τραγούδια γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής: Ποιος μπορεί να ξεχάσει την κλασική ωδή «Πού είναι ο Βάγκνερ, πού είναι ο Πουτσίνι, κανένας πια δεν έχει μείνει» ή το «Πάρε πόδι, ουστ, πάρε πόδι – κλοτσιά» της Γυναίκας-Ποδοσφαιρίστριας και το «Πρέπει να γίνει τώρα… ντου από παντού» της Γυναίκας-Επανάσταση; Πιο πρόσφατη απόπειρα του στιχουργού να παίξει με τα όρια του εκφραστικού γούστου, ο στίχος του κομματιού «Αγάπη είσαι εσύ» όπου αναφέρει πως η αγάπη κρύβεται «στο σουσάμι απ' το κουλούρι στις σχισμούλες των δοντιών σου» και «στα κομμένα νύχια που πετάς». Κλασικό γήπεδο του κιτς, ο διαγωνισμός της Eurovision έδωσε επίσης το βήμα στο ελληνικό στιχουργικό μεγαλείο, όπου φωνάξαμε «Say δι παζ-γουόρντ, ΣΑΓΑΠΩ ες έι τζι έι πι όου» συνοδεία ύψιστης ρομποτικής τέχνης από το μπαλέτο του Μιχάλη Ρακιντζή. Η Πέγκυ Ζήνα στα μαρτυρικά '90s κάνει την πρώτη της εμφάνιση με το θρυλικό κομμάτι «Αν πας με άλλη, θα σου σπάσω το κεφάλι», ενώ ο νεαρός τότε φαντάρος Σάκης Ρουβάς τραγουδούσε στο «Έλα μου», «Θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας», δίνοντας αφορμή στους απανταχού πατεράδες να χλευάσουν τα μουσικά γούστα της κόρης τους. Πλήγμα στην ελληνική γραμματική κατάφερε ο αειθαλής Δάκης, που διατεινόταν επίμονα πως «Θωρακισμένη Μερσεντές εγώ δεν ονειρεύτηκα ποτές».

Πάντα ευρηματικός και ευφυής, ο Φοίβος δεν διστάζει να μας χαρίσει εξίσου διασκεδαστικούς στίχους: Από το «Άπαπαπαπαπαπαπαπα, εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα», το «Πες μας τι πίνεις εσύ και δεν μας δίνεις – Τα 'χεις χαμένα, ανησυχώ για σένα» ή το «Μ' ένα γλυκό σου φιλί μ' έχεις στείλει, έχεις μεγάλο ταλέντο στα χείλη» της ίδιας καλλιτέχνιδος μέχρι το εξαιρετικά εύηχο «3102467» όπου ο Γιώργος Λεμπέσης αναφωνεί «Ο αριθμός μου 3102467, ίσως να 'χουμε να πούμε εμείς πολλά», ο στιχουργός των εμπορικών επιτυχιών δεν σταμάτησε ποτέ να μας εκπλήσσει.
Την σκυτάλη στον μαραθώνιο σαχλών στίχων –χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια για το αντίθετο αποτέλεσμα- παίρνουν τα τραγούδια που ακούσαμε από το στόμα της Έφης Σαρρή. Από τα «best of» της: «Στα βράχια της Αλόννησου βρήκα το παντελόνι σου, στην όμορφη Καστέλλα, σορτσάκι και φανέλα» (Γυμνός μες στην Ελλάδα), «Αφρικανέ, Αφρικανέ, σε σημειώνω στο καρνέ/θέλεις να κάνουμε κονέ/την μούρη μου ΄κανες πανέ» (από το κοινωνικό άσμα «Αφρικανέ»). Τέλος, η νέα γενιά του απόλυτου trash εκπροσωπείται επάξια από κομμάτια όπως «Θέλεις τραλαλα, θέλω τραλαλό, θέλεις γλειφιτζούρι, χωνάκι παγωτό» ή «Το νινί το νινί σέρνει καράβι, κι αν δεν το 'χεις καταλάβει». Σκυλάδικα διαλογής Πρωτοακούστηκαν και κατοικοέδρευσαν στα πιο «εμπνευσμένα» μαγαζιά της εθνικής οδού, συνοδευμένα από ξεκούρδιστα μπουζούκια, τους καπνούς της Αποκάλυψης για το εφέ και μπόλικες νοθευμένες μπουκάλες ουίσκι για να μπορέσουν οι πελάτες-έτοιμοι-για-όλα να ανεχθούν τα λαρύγγια τα οποία, σε αντάλλαγμα για τα γαρύφαλλα που τους πέτυχαν, εκσφενδόνισαν τα παρακάτω λόγια (αγνώστου πατρός): *«Σε βρίσκω πολύ κύριο, αλλά περνάω κλιμακτήριο» *«Τα ματάκια σου με καίν(ε), γιατί είσαι μανεκέν(ε)» *«Το βράδυ θα 'ρθω να σε πάρω – Γι' αυτό μη φας, θα φάμε γλάρο» (Κώστας Καφάσης σε γαστριμαργικές υποσχέσεις) *«Αν είχανε φωνή οι γκαρσονιέρες, θα 'πεφταν σαν ξερόφυλλα οι βέρες» (Άντζελα Ρέβη σε κοινωνικούς προβληματισμούς περί ροζ σκανδάλων) *«Θα φέρω τη βενζίνη, κι αναλαμβάνω την ευθύνη… Την είχα άχτι, την είχα άχτι – Τώρα την έχω μόνο σε στάχτη Μέσα στο τσίγκινο κουτί, που φύλαγε τα μπικουτί» *«Από τον πύργο της Βαβέλ, έφυγα νύχτα με το ΚΤΕΛ» *«Από το μασάζ στην γιόγκα κι απ' την γιόγκα στο μασάζ Σου το λέω και σου το 'πα, το στραβό κορμί δεν 'σιάζ΄» *«Φτου, φτύνω αίμα, έγινα φυματικός για σένα» *«Είσαι της ζωής μου γούρι, μες στον καύσωνα παγούρι» *«Έλα να κάνουμε σεξ, έλα να κάνουμε σεξ, αντέχει η αγάπη μας σαν ανοξείδωτο πυρέξ» *«Βενζινά γέμισε το ρεζερβουάρ – γιατί μου είπε au revoir – αυτή που αγαπάω» *«Στης καρδιάς μου το τερέν, προηγείσαι 1-0» *«Είσαι τρελός που πας εμένανε με άλλη να συγκρίνεις – Είσαι τρελός, γυαλιά σπασμένα σου το λέω καταπίνεις» (Πάολα) *«Πάπαλα, πάπαλα, τα 'θελα και τα 'παθα» (Βασίλης Βασιλειάδης) *«Την αγάπησα, μα μου βγήκε σκάρτη και σατράπισσα» (Ηλίας Μεγαλούδης) *«Βρήκες μέρα να λερώσεις την βέρα» (Χρήστος Αυγερινός) *«Σε κάθε άντρα αντιστοιχούν δέκα γυναίκες, το λένε οι στατιστικές μελέτες» (Νίκος Βασιλόπουλος)
in2life.gr


Η εξίσωση της δίαιτας

Posted: 12 Sep 2011 09:17 AM PDT


Δεν χρειάζεται να πεινάσετε εν όψει παραλίας. Κάντε τις σωστές επιλογές και αδυνατίστε ακόμη και με… pizza. 
Στο delivery
Φάτε μόνο αυτό…

2 κομμάτια πίτσα με παραδοσιακή ζύμη και πεπερόνι – 700 θερμίδες, 29 γραμ. λιπαρά

Ή όλα αυτά…
2 κομμάτια πίτσα με λεπτή ζύμη, τυρί και λαχανικά, μια σαλάτα με 2 κουτ. σουπ. ξύδι μπαλσάμικο με χαμηλά λιπαρά, 2 μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας μεσαίου μεγέθους και ένα κανονικού μεγέθους με λίγες θερμίδες – 685 θερμίδες, 29 γρ. λιπαρά


Συμπέρασμα
Όταν παραγγέλνετε πίτσα, επιλέξτε τα κατάλληλα υλικά και κερδίστε… χώρο για επιδόρπιο!

Στο μπαρ

Πιείτε μόνο αυτό…

1 Πίνα Κολάντα – 390 θερμίδες, 4.5 γρ, λιπαρά

Ή όλα αυτά…
1 ποτήρι λευκό κρασί, 10 τσιπς τορτίγια και 2 κουτ. σουπ. μεξικάνικη σος – 315 θερμίδες, 9 γρ. λιπαρά

Συμπέρασμα
Τα κοκτέιλ συνήθως περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και πολλές θερμίδες. Επιλέξτε λευκό κρασί και θα απολαύσετε και συνοδευτικά σνακς.

Στο μπουφέ
Φάτε μόνο αυτό…

Σαλάτα Caesar's με ψητό κοτόπουλο και κρουτόν – 560 θερμίδες, 37 γρ. λιπαρά

Ή όλα αυτά…
5 μεγάλες γαρίδες με σος κοκτέιλ, 140 γρ. ψητό μοσχαρίσιο φιλέτο, σπανάκι και μία μέτρια ψητή πατάτα με 1 κουτ. γλ. βούτυρο – 560 θερμίδες, 16 γρ. λιπαρά

Συμπέρασμα
Το κρέας μπορεί να αποτελέσει καλύτερη επιλογή από μία μεγάλη σαλάτα καλυμμένη από κρεμώδη, πλούσια σε λιπαρά σος.

Αν θελήσετε γλυκό
Επιλέξετε μόνο αυτό…

Κέικ με τριπλή στρώση σοκολάτας – 612 θερμίδες, 24 γρ. λιπαρά

Ή όλα αυτά…
1 λεπτή φέτα κέικ λεμονιού, 1 smoothie από μάνγκο και φρούτα του πάθους, 2 μπάλες παγωτό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και γεύση cheesecake και 1 μπανάνα – 609 θερμίδες, 18 γρ. λιπαρά

Συμπέρασμα
Αν νιώθετε έντονη επιθυμία για κάτι γλυκό, διαλέξτε ένα κομμάτι κέικ με χαμηλά λιπαρά και θα μπορέσετε έτσι, με τις ίδιες θερμίδες, να απολαύσετε και άλλες γλυκές λιχουδιές.

Από το περιοδικό Glamour


Ξυπνητήρι-ωρολογιακή βόμβα!

Posted: 12 Sep 2011 08:57 AM PDT


Με αυτό το ξυπνητήρι, θα ξυπνήσετε σίγουρα! (1)
Το Defusable Clock είναι ένα πλήρως λειτουργικό ρολόι – ξυπνητήρι που σας μαθαίνει επίσης να απενεργοποιείτε μια ωρολογιακή βόμβα, όπως ακριβώς βλέπετε και στις ταινίες!

Έχει σχεδιαστεί από τον Mike Krumpus από το Nootropic Design και όταν αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για το ξυπνητήρι πρέπει να ψαλιδίσετε το ένα από τα 3 καλώδια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε φορά θέλει κόψιμο διαφορετικό καλώδιο (επιλέγεται τυχαία).
Το αρνητικό βέβαια είναι ότι είστε αναγκασμένοι κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο να αντικαταστήσετε το κομένο καλώδιο.
Με αυτό το ξυπνητήρι, θα ξυπνήσετε σίγουρα! (2)


Φοιτητές έκαναν «σκονάκι» στον τοίχο του απέναντι κτιρίου! (Συγχαρητήρια στο ΤΕΙ Λάρισας)

Posted: 12 Sep 2011 07:15 AM PDT


Ένα σκονάκι αριστούργημα έκαναν φοιτητές του ΤΕΙ Λάρισας. Έγραψαν τη λύση άσκησης σε τοίχο..
απέναντι από το κτίριο που έδιναν εξετάσεις!

Μπορεί το σκονάκι στα πανεπιστήμια να έχει αναχθεί σε μια μορφή «τέχνης», ωστόσο το συγκεκριμένο ξεπερνά κάθε φαντασία.
Στο ΤΕΙ Λάρισας φοιτητές έγραψαν τη λύση άσκησης, όχι σε χαρτάκια, όχι στο ταβάνι της αίθουσας ή σε μέρος του σώματός τους, αλλά σε ένα τοίχο!
Σύμφωνα με το μπλογκ teilarissa.blogspot (απ' όπου και οι φωτογραφίες), το σκονάκι γράφτηκε στον μπροστινό τοίχο του κτιρίου Τουριστικών Επιχειρήσεων, ώστε να είναι ορατό από κτίριο, όπου διεξάγονταν οι εξετάσεις.
Όπως αναφέρει το μπλογκ, το σκονάκι έγινε για το μάθημα Φυσική 2 του τμήματος Τεχν. Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.
Ευχόμαστε τουλάχιστον να έπεσε η άσκηση που περίμεναν οι φοιτητές. Μπορεί να μην διάβασαν πολύ, ωστόσο η φαντασία πρέπει να επιβραβεύεται!

πηγή: news247.gr


Γιατί οι γυναίκες προτιμούν τους ψηλούς άνδρες;

Posted: 12 Sep 2011 05:39 AM PDT


Boy-bright-couple-dress-girl-favim.com-141896_largeΌλες οι γυναίκες έχουν στο μυαλό τους ένα συγκεκριμένο πρότυπο άντρα και οι περισσότερες από αυτές το ιδανικό αρσενικό το φαντάζονται ψηλό... Ενώ όμως, ψηλοί ή κοντοί όλοι άντρες είναι στην ουσία γιατί οι γυναίκες προτιμούν και συνήθως ερωτεύονται τα ψηλότερα αγόρια;
* Αυτοπεποίθηση. 
Οι ψηλοί άνδρες, όπως είναι φυσικό, έχουν συνήθως περισσότερη αυτοπεποίθηση από τους κοντύτερους και, όπως είναι γνωστό, αυτό λειτουργεί σαν μαγνήτης για τα θηλυκά.
* Ασφάλεια. Πάνω από όλα οι γυναίκες θέλουν να νιώθουν ασφάλεια κάθε μορφής από οικονομική μέχρι συναισθηματική. Είναι, λοιπόν, λογικό και επόμενο να ικανοποιούν την ανάγκη τους αυτή όταν σηκώνονται στις μύτες για να φιλήσουν τον καλό τους.
zaladablog.com


Χρεοκοπία : Τι σημαίνει, ποια τα αποτελέσματα

Posted: 12 Sep 2011 11:36 PM PDT


Χρεοκοπία : Τι σημαίνει, ποια τα αποτελέσματα

- Τι σημαίνει κρατική πτώχευση
- Τι σημαίνει αυτό για τους πολίτες,  τον κρατικό μηχανισμό και την οικονομία
- Η Γερμανία ανάμεσα στα ιστορικά παραδείγματα κρατών που πτώχευσαν 2 φορές

Όπως δήλωσε στο Νewsit o οικονομολόγος Βασίλης Βιλιάρδος "τον τελευταίο καιρό η χώρα μας βρίσκεται όλο και πιο συχνά αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα έχει ήδη «πτωχεύσει», ενώ αρκετοί κατακρίνουν, θεωρούν ένοχους καλύτερα για την πιθανή «χρεοκοπία», τις κυβερνήσεις μας. Κάποιοι άλλοι, μεταξύ των οποίων και οι κυβερνώντες, ενοχοποιούν την «προδιάθεση» των ελευθέρων επαγγελματιών, καθώς επίσης των μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων μας στη φοροδιαφυγή"

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

"Κατ' αρχήν", όπως εξηγεί ο οικονομολόγος "η χρεοκοπία ενός κράτους είναι ουσιαστικά η επίσημη εξαγγελία της κυβέρνησης του, με την οποία καθιστά διεθνώς γνωστή την αδυναμία της να πληρώσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη της χώρας της εξ ολοκλήρου, ενός μέρους ή των τόκων τους. Σημαίνει επίσης στάση πληρωμών στην οποία εκ των πραγμάτων υποχρεώνεται, δηλαδή άδεια ταμεία και αδυναμία πρόσθετου δανεισμού, ανεξάρτητα από το εάν έχει προηγηθεί ή όχι κάποια επίσημη ανακοίνωση"

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

"Η κυριότερη αιτία της χρεοκοπίας ενός κράτους, όπως και μίας επιχείρησης, είναι αναμφίβολα η υπερχρέωσή του η οποία μπορεί να προέλθει:

- από την κερδοσκοπική επίθεση εναντίον του εθνικού νομίσματος, κίνδυνος που σε μία χώρα της Ευρωζώνης δεν υφίσταται, λόγω του κοινού νομίσματος

- από την αρνητική οικονομική συγκυρία στις χρηματαγορές, η οποία μπορεί να καταστήσει αδύνατο ακόμη και τον «υγιή», τον εγγυημένο δηλαδή δανεισμό της. Ενας κίνδυνος υπαρκτός σήμερα καθώς είναι εν εξελίξει η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση ακόμη και για μία χώρα της Ευρωζώνης αφού, σύμφωνα με τη συνθήκη του Μάαστριχτ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απαγορεύεται να αγοράζει ομόλογα των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.

- σαν αποτέλεσμα μίας σειράς ετών ελλειμματικών προϋπολογισμών, κατά τη διάρκεια των οποίων το κράτος δαπανούσε περισσότερα από όσα εισέπραττε, ενώ χρηματοδοτούσε τα ελλείμματα του με συνεχώς αυξανόμενα δάνεια (ομόλογα) από τους πολίτες, από τις τράπεζες, από επενδυτές και από άλλα κράτη,

- από το συνδυασμό, από την χρονική «συνύπαρξη» δηλαδή των παραπάνω διαφορετικών αιτιών"

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

"Η πτώχευση ενός κράτους" συνεχίζει ο κύριος Βιλιάρδος " επιβαρύνει τους πάσης φύσεως πιστωτές του, το ίδιο το κράτος, την Οικονομία του και τους Πολίτες του. Αναλυτικότερα:

- όπως είναι φυσικό, οι πιστωτές ενός κράτους χάνουν εξ' ολοκλήρου ή ένα μέρος αυτών που του έχουν δανείσει, καθώς επίσης τους τόκους των χρημάτων τους. Συχνά βέβαια, στα πλαίσια διεθνών διαπραγματεύσεων, συμφωνείται η πληρωμή ενός ποσοστού των χρεών. Για παράδειγμα, στη γνωστή κρίση της Αργεντινής οι πιστωτές έχασαν μέχρι και το 75% των απαιτήσεων τους, η αποπληρωμή των οποίων «ρυθμίζεται» διαφορετικά, συνήθως ανάλογα με το «είδος» των πιστωτών (εσωτερικού, εξωτερικού, ιδιώτες, κράτη κλπ).

- όταν πτωχεύσει ένα κράτος, μηδενίζει ή περιορίζει σημαντικά τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πιστωτές του. Το γεγονός αυτό "ελαφρύνει" τον προϋπολογισμό του, τόσο κατά το ποσόν των τόκων, όσο και των δόσεων επιστροφής των δανείων (χρεολυσίων). Το ίδιο το κράτος «επιβαρύνεται» κυρίως λόγω της απώλειας της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας του, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα τον πιστοληπτικό του «θάνατο». Δηλαδή, το κράτος δεν είναι πλέον σε θέση να δανείζεται από τις χρηματαγορές, πόσο μάλλον με λογικά επιτόκια.

ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

- μία πολύ μεγάλη τραπεζική κρίση (οι τράπεζες είναι συνήθως αυτές που κατέχουν σημαντικό μέρος των ομολόγων δημοσίου, τα οποία υποχρεούνται να «αποσβέσουν»),

- μία εκτεταμένη οικονομική κρίση (η εσωτερική ζήτηση μειώνεται, οι επενδυτές αποσύρουν μαζικά το σύνολο των χρημάτων τους, η παραγωγή συρρικνώνεται, ο πληθωρισμός «καλπάζει», το χρηματιστήριο καταρρέει, η αγορά των ακινήτων επίσης, λόγω απουσίας αγοραστών κλπ) και

- μία νομισματική κρίση  καθώς οι ξένοι επενδυτές «αποφεύγουν» για μεγάλο χρονικό διάστημα τη «χρεοκοπημένη» οικονομία.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

"Η χρεοκοπία ενός κράτους σημαίνει πρακτικά για τους Πολίτες του τη μείωση των αποταμιεύσεων τους, είτε επειδή είναι πιστωτές του κράτους τους, είτε επειδή το νόμισμα υποτιμάται ραγδαία (δεν ισχύει για τις χώρες του Ευρώ), ενώ δεν προλαβαίνουν να κάνουν αναλήψεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
Η έμμεση επιβάρυνση τους όμως από τα καταστροφικά αποτελέσματα στην Οικονομία του κράτους (τράπεζες, επιχειρήσεις κλπ) είναι πολύ πιο επώδυνη, κυρίως λόγω της υψηλής ανεργίας που ακολουθεί, καθώς επίσης της απώλειας όλων σχεδόν των κοινωνικών παροχών (παιδεία, υγεία κλπ) που απολάμβαναν. Στην ουσία μιλάμε για κοινωνική καταστροφή.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ

Τέλος ο κύριος Βιλιάρδος μας θυμίζει κάποια ιστορικά παραδείγματα κρατικών πτωχεύσεων τα οποία είναι  πάρα πολλά.
Από το έτος 1750 και μετά, 64 χώρες έχουν χρεοκοπήσει σε 70 διαφορετικές περιπτώσεις,  κάποιες περισσότερο από μία φορά,   μεταξύ των οποίων:
- η Γερμανία χρεοκόπησε το 1923 και το 1948
- η Αυστρία το 1811
- η  Δανίας  το 1813
- η Οθωμανική Αυτοκρατορία το  1876
- η Σοβιετική Ένωση το 1918 όταν αρνήθηκε να αποπληρώσει τα χρέη της τσαρικής Ρωσίας
- η Ισπανία το 1557 το 1575 και το 1596
- η Ρωσία το 1998
- η Αργεντινή το  2002
- η Ισλανδία το  2007 και πολλές άλλες χώρες.

Ειδικά όσον αφορά την Ισλανδία, στα πλαίσια της παρούσας χρηματοπιστωτικής κρίσης κρατικοποιήθηκαν οι τρείς μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, οι οποίες είχαν συνολικές υποχρεώσεις ίσες με το 900% τους ισλανδικού ΑΕΠ. Στις 16 Οκτωβρίου του 2008 όμως, η κυβέρνηση της χώρας δήλωσε ότι δεν μπορούσε να εξοφλήσει ένα ληξιπρόθεσμο ομόλογο μίας από αυτές (Glitnir Bank), ύψους 750 εκ. $ - γεγονός που σήμαινε ταυτόχρονα αδυναμία πληρωμών εκ μέρους της Ισλανδίας. Εν τούτοις, η χώρα δεν χρεοκόπησε «τυπικά», επειδή το ομόλογο δεν είχε εκδοθεί από την ίδια, αλλά από την τράπεζα που αναγκάσθηκε να κρατικοποιήσει για να μη χαθεί η αξιοπιστία στο τραπεζικό της σύστημα  με μαζικές αναλήψεις και καταγγελία δανείων.
Το διαβάσαμε στο newsit.gr


Χρεοκοπία : Τι σημαίνει, ποια τα αποτελέσματα


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Κρήτη: Θαμμένο αίνιγμα 29 αιώνων

Posted: 12 Sep 2011 11:36 PM PDT


Κρήτη: Θαμμένο αίνιγμα 29 αιώνων

Τσαμπιά από... αγγεία, εργαλεία και λόγχες ανατρέπουν τα δεδομένα για τους κοινούς τάφους των αριστοκρατών πολεμιστών στην Ελεύθερνα του 8ου π.Χ. αιώνα

Λεπτές λόγχες κρέμονται στον αέρα. Ενα διπλό εργαλείο - από τη μια αξίνα και από την άλλη πέλεκυς - σαν εκείνο που ο Οδυσσέας χρησιμοποίησε για να φτιάξει το κρεβάτι που μοιραζόταν με την Πηνελόπη. Ενας εκπληκτικός κρατήρας με την εικόνα ενός γητευτή αλόγων. Τρεις χάλκινοι λέβητες και δεκάδες αγγεία που αιωρούνται σαν τσαμπιά.
Αντικείμενα που είδαν το φως του κρητικού ουρανού ύστερα από 29 αιώνες. Και με την εμφάνισή τους έθεσαν τους αρχαιολόγους μπροστά σε ένα τεράστιο αίνιγμα: πώς συνδέονται μεταξύ τους και τι ρόλο έπαιζαν δίπλα στον τάφο ενός γέροντα αριστοκράτη στην νεκρόπολη της Ορθής Πέτρας, στην αρχαία Ελεύθερνα - εκεί όπου πέρυσι η σκαπάνη του καθηγητή Νίκου Σταμπολίδη είχε αποκαλύψει έναν τεράστιο πίθο μέσα στον οποίο ήταν θαμμένος ο ηλικιωμένος και μαζί του τρεις γυναίκες ηλικίας 19, 30 και 35-42 ετών, όπως έδειξαν ανθρωπολογικές μελέτες.
«Πρόκειται για σκευή που παραπέμπει σε αριστοκράτη πολεμιστή και επομένως δεν θα μπορούσε να ανήκει στον γέροντα άνδρα (60-70 ετών)», εξηγεί ο υπεύθυνος της ανασκαφής και διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Νίκος Σταμπολίδης. Το αίνιγμα λύθηκε με την ανεύρεση μιας πήλινης κάλπης. Μέσα της βρέθηκαν τα καμένα οστά άνδρα ηλικίας 29-35 ετών, δηλαδή ενός αριστοκράτη - πολεμιστή, του οποίου τα υπολείμματα της ταφικής πυράς - πλυμένα και συναγμένα οστά, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ομηρος στην καύση του Πατρόκλου - είχαν καταλήξει σε έναν μικρό πίθο.
«Η ερμηνευτική λύτρωση με την εύρεση της πήλινης κάλπης και του οστεϊκού περιεχομένου της, ωστόσο, δημιουργεί ένα άλλο μέγιστο ερώτημα», λέει ο κ. Σταμπολίδης. «Γιατί τα καμένα οστά του αριστοκράτη δεν θάφτηκαν μαζί με τους άλλους πολεμιστές στον πλαϊνό τάφο, όπου θάπτονταν οι αριστοκράτες πολεμιστές της αρχαίας Ελεύθερνας από το 900 περίπου έως και τις αρχές του 7ου αι. π.Χ.; Το συγκεκριμένο εύρημα ανατρέπει τη γνωστή μας εικόνα για τάφους κοινούς, μιας φατρίας ή μιας τάξης, όπως έχει υποστηριχθεί συχνά για τη γεωμετρική Κρήτη. Εδώ συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Ο συγκεκριμένος τάφος φαίνεται να ανήκει σε έναν αριστοκράτη γέροντα, ο οποίος πεθαίνει και θάπτεται στον τεράστιο πίθο, μέσα στον οποίο τοποθετούνται και οι γυναίκες με όποια συγγενική σχέση και αν συνδέονταν με αυτόν. Οταν όμως ο αριστοκράτης πολεμιστής με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πεθαίνει, καίγεται, κατά τα ειωθότα, αλλά τοποθετείται στο πλάι του μεγάλου πίθου και όχι μαζί με τους υπόλοιπους πολεμιστές της Ελεύθερνας αλλά πλάι στον τάφο - πίθο του γέροντα αριστοκράτη, προφανώς λόγω συγγένειας (γιος; ανιψιός; νεαρότερος αδελφός;). Μήπως, λοιπόν, ανήκουν σε αυτόν ακριβώς τον πολεμιστή οι χάλκινοι λέβητες - προφανώς λέβητες νεκρικού λουτρού - που βρέθηκαν πάνω στον πίθο, όπως άλλωστε και αυτοί που παλαιότερα εντοπίστηκαν μέσα στον πλαϊνό τάφο των αριστοκρατών πολεμιστών;», συνεχίζει ο Νίκος Σταμπολίδης.
Οσο για τη μελλοντική έρευνα, έχει ακόμη να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα, σύμφωνα με τον ανασκαφέα. Γιατί ο αριστοκράτης πολεμιστής, ενώ καίγεται σε ταφική πυρά - όπως γνωρίζουμε από το ομηρικό ταφικό έθιμο και όπως συμβαίνει με τους υπόλοιπους αριστοκράτες πολεμιστές της Ελεύθερνας, των οποίων τα υπολείμματα συγκεντρώνονται σε έναν διπλανό θαλαμωτό τάφο - δεν μπαίνουν τα οστά του μαζί με αυτά των άλλων πολεμιστών και ιδιαίτερα μάλιστα όταν είναι σύγχρονος με πολλούς από τους άλλους ελευθερνείς πολεμιστές; «Αυτή η διαφορετικότητα ζητά μιαν εξήγηση που μόνον η συνέχιση των ανασκαφών στη νεκρόπολη μπορεί να δώσει», καταλήγει ο κ. Σταμπολίδης.
Το διαβάσαμε στο tanea.gr


Κρήτη: Θαμμένο αίνιγμα 29 αιώνων


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Εφεδρεία για 1 στους 10 υπαλλήλους,η λίστα με τους οργανισμούς

Posted: 12 Sep 2011 11:36 PM PDT


- 4.000 σε εφεδρεία-απόλυση μέσα σε δύο εβδομάδες
- 20.000 στο... σπίτι τους ως το τέλος του 2011
- Ιδιώτες θα κρίνουν ποιοι από τους υπόλοιπους θα μείνουν

Η προθεσμία είναι ασφυκτική. Εν΄'ω μέχρι ... χθες κάποιοι οργανισμοί δεν είχαν αποστείλει ούτε τα στοιχεία, τώρα θα πρέπει μέχρι τις 26 του μήνα να αποστείλουν τη "μναύρη λίστα" με το 10% του προσωπικού που θεωρούν ότι πλεονάζει. Τη λίστα δηλαδή με τους ανθρώπους που θα βγουν στον προθάλαμο της απόλυσης, την εργασιακή εφεδρεία.
Η πρώτη "φουρνιά" εφέδρων θα προκύψει από μια "δεξαμενή" 151 οργανισμών που δώθηκαν στη δημοσιότητα

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα βγει και οι εγκύκλιος που θα καθορίζει τα κριτήρια για μια δεξαμενή 200.000 υπαλλήλων (θα περιλαμβάνει και ΔΕΚΟ,ΟΤΑ).
Πως θα επιλεγούν οι... έφεδροι; Με έξι (προς το παρόν) κριτήρια

Τα έξι ... βήματα προς την εφεδρεία

Κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος
Ηλικία κοντά στη σύνταξη (άνω των 57 ετών)
Έλλειψη πτυχίου (υπάλληλοι Υ.Ε. Και Μ.Ε.)
Υπάλληλοι γενικών καθηκόντων
Υπάλληλοι γενικής μέριμνας
Υπάλληλοι γραμματειακής υποστήριξης

Για τους υπαλλήλους κοντά στη σύνταξη αλλά χωρίς συνταξιοδοτικό δικαίωμα ίσως προβλεφθούν "μπόνους" για οικειοθελή αποχώρηση

Οι ιδιώτες θα κρίνουν ποιοι θα μείνουν στο Δημόσιο.

Σε δεύτερη φάση και μέσω ΑΣΕΠ, μέχρι μέσα Νοεμβρίου θα περάσουν από αξιολόγηση οι εργαζόμενοι όλων των οργανισμών που έχουν περισσότερους από 100 υπαλλήλους.

"Με βάση τα διεθνώς ισχύοντα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό" θα κρίνουν οι ιδιώτες τους Δημόσιους Οργανισμούς
"Με βάση τα διεθνώς ισχύοντα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό" θα κρίνουν οι ιδιώτες τους Δημόσιους Οργανισμούς

Στη συνέχεια θα προσληφθούν (η διαδικασία τρέχει από χθες) εξωτερικοί σύμβουλοι που μέχρι τέλη Νοεμβρίου θα έχουν ολοκληρώσει την αξιολόγηση για τους υπόλοιπους οργανισμούς και το ποσοστό των υπαλλήλων που πλεονάζουν.
HELEXPO Α.Ε. ■ Invest in Greece (πρώην ΕΛΚΕ) Α.Ε. ■ ΑΕΔΑΚ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ■ «Αθηνά» Ερευνητικό Κέντρο Καινοτοµίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας των Επικοινωνιών και της Γνώσης (πρώην ΚΕΤΕΠ)
■ Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ - ΜΠΕ) Α.Ε. ■ Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτοµίας Α.Ε. ■ Α.Ε. Διώρυγας Κορίνθου ■ ΑΕΜΥ Α.Ε. - Ανώνυµη Εταιρεία Μονάδων Υγείας ■ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ■ ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. ■ Δηµόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε.
■ Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης Α.Ε. ■ Εγνατία Οδός Α.Ε. ■ Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος ■ Εθνική Λυρική Σκηνή ■ Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας Α.Ε. ■ Εθνικό Θέατρο ■ Εθνικό Ιδρυµα Αγροτικής Ερευνας
■ Εθνικό Ιδρυµα Ερευνών ■ Εθνικό Κέντρο Βιβλίου
■ Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης ■ Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ■ Εθνικό Σύστηµα Διαπίστευσης Α.Ε. ■ Εθνικό Ταµείο Επιχειρηµατικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) ■ Ειδικό Ταµείο Οργάνωσης Συναυλιών Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ■ ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ» ΚΑΒΑΛΑΣ
■ Ελληνικά Αµυντικά Συστήµατα Α.Ε. ■ Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. ■ Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.
■ Ελληνική Αεροπορική Βιοµηχανία Α.Ε. ■ Ελληνική Βιοµηχανία Οχηµάτων Α.Ε. ■ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΑΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ■ Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Δικαιωµάτων Πνευµατικής και Βιοµηχανικής Ιδιοκτησίας Ελληνικού Δηµοσίου Α.Ε. ■ Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. ■ Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ■ Ελληνικό Κέντρο Αργιλλοµάζης Α.Ε.
■ Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας Α.Ε.
■ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ & ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ «ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ» ■ Ελληνικό Κέντρο Κινηµατογράφου Α.Ε. ■ Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών ■ Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. ■ Ελληνικός Οργανισµός Γάλακτος και Κρέατος
■ Ελληνικός Οργανισµός Εξωτερικού Εµπορίου Α.Ε. (ΟΠΕ Α.Ε.) ■ Ελληνικός Οργανισµός Μικρών - Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτενίας Α.Ε. ■ Ελληνικός Οργανισµός Τυποποίησης Α.Ε.
■ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΝΟΗΤΙΚΩΣ ΥΣΤΕΡΟΥΝΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ Α.Ν.Υ. ΛΑΓΟΝΗΣΙΟΥ «ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ Ε.Γ.Ν.Υ.Α.»
■ Επαγγελµατική Κατάρτιση Α.Ε. ■ Επιστηµονικό Πάρκο Πατρών ■ ΕΡΓΑ ΟΣΕ (θυγατρική ΟΣΕ) Α.Ε. ■ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» ■ Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστηµών Αλ. Φλέµιγκ ■ Ερευνητικό Πανεπιστηµιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής ■ Ερευνητικό Κέντρο Βιολογικών Υλικών Α.Ε. ■ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ ■ Εταιρεία Ανάπτυξης Αλιείας Α.Ε. (ΕΤΑΝΑΛ Α.Ε.)
■ Εταιρεία Βιοµηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων Α.Ε. (ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε.) ■ ΕΔΕΚΤ - ΑΕΠΕΥ Α.Ε. - ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ■ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ & ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ■ Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραµικών & Πυρίµαχων Α.Ε. ■ Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας, Ενδυσης, Ινών Α.Ε.
■ Εταιρεία Βιοµηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Βιοµηχανικών Τροφίµων Α.Ε. ■ Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών ■ Ηλεκτροµηχανική Κύµης (θυγατρική ΕΑΣ) ■ Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.) ■ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ■ ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική Α.Ε.
■ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ «Η ΜΕΡΙΜΝΑ»
■ ΙΔΡΥΜΑ ΒΑΣΙΛΗ & ΕΛΙΖΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ■ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ «ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» ■ ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΑΣΠΡΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ»
■ ΙΔΡΥΜΑ ΙΑΤΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ■ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
■ ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΚΩΦΩΝ & ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ■ ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ»
■ ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΥΦΛΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ «Ο ΗΛΙΟΣ» - ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ ■ Ιδρυµα Τεχνολογίας και Ερευνας ■ Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών ■ Ινστιτούτο Υγείας και Παιδιού (Νοσοκ. Αγία Σοφία) ■ Ινστιτούτο Φαρµακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας Α.Ε. ■ Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. ■ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ «Η ΔΑΜΑΡΙΣ» ■ Κέντρο Διάδοσης Επιστηµών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ) ■ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
■ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ «Η ΧΑΡΑ» ■ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» ■ Κέντρο Εκπαιδευτικής Ερευνας ■ Κέντρο Ελληνικής Γούνας Α.Ε.
■ Κέντρο Ερευνών για Θέµατα Ισότητας
■ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ «ΕΣΤΙΑ»
■ Κέντρο Προγραµµατισµού & Οικονοµικών Ερευνών ■ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασµού Α.Ε. (ΕΛΚΕΔΕ) ■ ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ■ Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. ■ ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
■ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
■ Κτηµατική Εταιρεία Δηµοσίου Α.Ε. ■ Κτηµατολόγιο Α.Ε. ■ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ■ Μεταλλουργική Βιοµηχανία Ηπείρου Α.Ε. ■ Μονάδα Οργάνωσης Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραµµάτων Α.Ε. ■ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΡΡΕ
■ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΙΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ
■ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ
■ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
■ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ■ ΟΔΙΚΕΣ ΣΥ-ΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (ΟΣΥ Α.Ε.) ■ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ■ ΟΠΕΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ■ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΝΕΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ■ Οργανισµός Αστικών Συγκοινωνιών Α.Ε. ■ Οργανισµός Βιοµηχανικής Ιδιοκτησίας
■ Οργανισµός Διαχείρισης Δηµοσίου Υλικού Α.Ε.
■ Οργανισµός Διεξαγωγής Ιπποδροµιών Ελλάδος Α.Ε. ■ Οργανισµός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων ■ Οργανισµός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών Α.Ε.
■ Οργανισµός Λιµένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε.
■ Οργανισµός Λιµένος Βόλου Α.Ε. ■ Οργανισµός Λιµένος Ελευσίνας Α.Ε. ■ Οργανισµός Λιµένος Ηγουµενίτσας Α.Ε. ■ Οργανισµός Λιµένος Ηρακλείου Α.Ε. ■ Οργανισµός Λιµένος Καβάλας Α.Ε.
■ Οργανισµός Λιµένος Κέρκυρας Α.Ε. ■ Οργανισµός Λιµένος Λαυρίου Α.Ε. ■ Οργανισµός Λιµένος Πατρών Α.Ε. ■ Οργανισµός Λιµένος Ραφήνας Α.Ε. ■ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
■ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ■ Οργανισµός Πληρωµών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισµού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) ■ Οργανισµός Σιδηροδρόµων Ελλάδας Α.Ε.
■ Οργανισµός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (ΟΣΚ Α.Ε.)
■ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ■ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΟΗΤΙΚΑ ΥΣΤΕΡΟΥΝΤΩΝ ■ Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική - Πληροφορική Α.Ε.
■ ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ■ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ (ΣΕΦ) ■ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ Α.Ε.) ■ ΣΤΕΓΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ■ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ «Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ» - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ■ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ «SOS»
■ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ - & ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ, ΠΑΙΔΙΩΝ & ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ «ΑΓΑΠΗ» ■ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ» - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ■ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΟΗΤΙΚΑ ΥΣΤΕΡΟΥΝΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
■ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ■ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ «ΕΡΜΗΣ» ■ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Μ.Ε.Α. «Η ΑΡΓΩ»
■ ΤΕΟ Α.Ε. - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ Α.Ε.
■ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ■ ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ■ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ■ Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. ■ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Γκρινιάρηδες εργαζόμενοι!

Posted: 12 Sep 2011 11:36 PM PDT


Γκρινιάρηδες εργαζόμενοι!


           
Nέα έρευνα: ''Γιατί γκρινιάζουμε συνέχεια για τη δουλειά μας;''
Μήπως είναι στο DNA μας η γκρίνια ή όντως έχουμε δίκιο;;
Σε μια έρευνα που έγινε στη χώρα μας απέδειξε ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι-η πλειοψηφία- και κυρίως οι νεότερες γενιές, δεν είναι ευχαριστημένοι από το αντικείμενο της δουλειάς τους ή από τον εργασιακό τους χώρο........
Είμαστε λοιπόν γκρινιάρηδες;; Μήπως δεν ευχαριστιόμαστε εύκολα;;; Ή ενθουσιαζόμαστε στην αρχή και μετά η μονοτονία μας κάνει και βαριόμαστε;;;;;;;Μήπως είμαστε φιλόδοξοι και δεν ικανοποιούνται οι στόχοι μας στις θέσεις που κατέχουμε;;; Μήπως τα χρήματα είναι ο μόνος λόγος;;;;;;;;;;
Τίποτε από όλα αυτά!!!!!!!!!!
Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν φταίνε οι εργαζόμενοι! Οι εταιρείες είναι υπεύθυνες για τα αρνητικά συναισθήματα που προκαλούν στους υπαλλήλους τους. Και αυτό γιατί δεν κοιτάνε μακροπρόθεσμα!
Συγκεκριμένα, περίπου το 30% των Ελλήνων αλλάζει την αρχική εργασία του για μια πιο σχετική με το αντικείμενο των σπουδών του, ενώ το 35% φεύγει αναζητώντας ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, με προοπτικές ανέλιξης και, κυρίως, ανθρώπινο κλίμα.

Τώρα δε  λέει η έρευνα αν βρήκαν αυτό το ανθρώπινο κλίμα όσοι το αναζητούσαν!
Ο χαμηλός μισθός επίσης επηρεάζει αρνητικά τους εργαζόμενους...........καθώς και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που υπογράφουν!
Το 55% εξ αυτών, δηλώνουν απογοητευμένοι από τη συγκεκριμένη κατάσταση και δεν πιστεύουν πλέον πως το πτυχίο τους μπορεί να τους βοηθήσει.....ενώ ένα γερό ''δόντι'' , λέω εγώ, θα μπορούσε να τους κάνει ...................κατευθείαν διευθυντές, έτσι;;;;;;;;;;
Δυστυχώς-- λέει η έρευνα--,προς το παρόν, λίγες εταιρίες προσφέρουν επαρκώς ευρεία κλίμακα εργαλείων διαχείρισης καριέρας και ακόμα λιγότερες γνωρίζουν ποιοι υπάλληλοί τους είναι εξειδικευμένοι και σε ποιον τομέα. 
Οι περισσότερες δεν προσπαθούν καν να προαγάγουν μια δυναμική αμοιβαίας εκτίμησης, καθοδήγησης και μεταβίβασης δεξιοτήτων μεταξύ των εργαζομένων τους και συνήθως μόνο οι μισοί υπάλληλοι έχουν τον χρόνο, την ενημέρωση και τη διάθεση να επωφεληθούν από τα προγράμματα συνεχούς εκπαίδευσης.
Μα τέτοιες εταιρείες θέλουν να υπάρξουν στην Ελλάδα;;;;;;;;;;
Ξέρουν πού βρισκόμαστε;;;;;; Εδώ έχει καθιερωθεί ο νοικιασμένος εργαζόμενος......και ζητάμε να  δημιουργηθούν κατάλληλες και ανθρώπινες συνθήκες για τους εργαζόμενους;;;;;;;;;
Τώρα μάλλον θα πρέπει όχι μόνο να πάψουμε να γκρινιάζουμε για τις δουλειές μας, αλλά να κάνουμε  πάρτι κάθε μήνα, και επειδή εξακολουθούμε να παίρνουμε μισθό  και επειδή  έχουμε  δουλειά!!!!!!!!!!!
Και να μάθουμε να λέμε και ένα  ''ευχαριστώ'' επειδή θα έχουμε δουλειά!!!!!!!!



Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Σε ποιους φορείς και για ποιους εργαζομένους θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία

Posted: 12 Sep 2011 11:36 PM PDT


Στο στόχαστρο οι ΔΕΚΟ με περισσότερους από 100 εργαζομένους. Εξωτερικοί σύμβουλοι και ΑΣΕΠ οι αξιολογητές.

Με ταχείς ρυθμούς και με ασφυκτικές διορίες ξεκινά το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να "εξευμενίσει" τους μαινόμενους Ευρωπαίους ώστε να εγκρίνουν την έκτη δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ.
Οι επικεφαλής των ΔΕΚΟ καλούνται να αποστείλουν έως τις 26 Σεπτεμβρίου στην ειδική γραμματεία, καταλόγους με το πλεονάζον προσωπικό, που πρέπει να είναι τουλάχιστον το 10% του συνόλου των εργαζομένων ανά ΔΕΚΟ. Σε πρώτη φάση εκτιμάται έτσι ότι τουλάχιστον 3.500 υπάλληλοι θα υπαχθούν στο καθεστώς, με πρώτους στον κατάλογο να είναι όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, όσοι έχουν φτάσει σε συντάξιμη ηλικία και όσοι έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα.
Σε δεύτερο στάδιο, εάν η ΔΕΚΟ απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζομένους, το σύνολο των υπολοίπων υπαλλήλων θα τεθεί σε διαδικασία αξιολόγησης, με την υποστήριξη εξωτερικών συμβούλων, οι οποίοι θα προσληφθούν με ευθύνη του φορέα και θα τελούν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
Ειδικότερα σε πρώτη φάση προβλέπεται να ενταχθούν σε καθεστώς μισθωτής εφεδρείας 700 άτομα από τους 11 φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται (ΕΡΤ, ΚΕΔ, ΙΓΜΕ, Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, ΟΣΚ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, ΕΘΙΑΓΕ, ΔΕΠΑΝΟΜ, Θέμις Κατασκευαστική, ΕΟΜΜΕΧ) και άλλα 3.500 άτομα από τις ΔΕΚΟ.
Στη συνέχεια από την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των στοιχείων για 158.000 υπαλλήλους στους φορείς της γενικής κυβέρνησης εκτιμάται ότι άλλα 15.800 άτομα θα ενταχθούν σε καθεστώς εφεδρείας και θα συμπληρωθεί ο αριθμός της εργασιακής εφεδρείας για το 2011.
Για τον επόμενο χρόνο ο σχεδιασμός προβλέπει την έξοδο στην εφεδρεία για άλλους 20.000 υπαλλήλους από τις ΔΕΚΟ, τα νοσοκομεία, τα ασφαλιστικά Ταμεία και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το έργο αυτό, σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα αναλάβουν εξωτερικοί σύμβουλοι, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Η πρόσληψη θα γίνει εντός ενός μήνα και η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί σε δύο μήνες το αργότερο. Βάσει του πορίσματος θα ενταχθεί συμπληρωματικά στην εργασιακή εφεδρεία επιπλέον προσωπικό.
Η επικαιροποίηση του πίνακα θα γίνεται δύο φορές κάθε χρόνο, τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο. Ο κάθε φορέας θα στέλνει στο ΑΣΕΠ έναν πίνακα στον οποίο θα αναγράφεται το πλεονάζον προσωπικό με αλφαβητική σειρά. Τον ίδιο πίνακα θα κοινοποιεί και στις υπηρεσίες του ώστε οι εργαζόμενοι που περιλαμβάνονται σε αυτόν να υποβάλλουν εντός 20 ημερών τα δικαιολογητικά τα οποία θα καθορίσουν τη σειρά κατάταξής τους ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα.
Ο χρόνος παραμονής των υπαλλήλων στον Ενοποιημένο Πίνακα Κατάταξης Πλεονάζοντος Προσωπικού εξαρτάται από το πού θα κατευθυνθεί στη συνέχεια. Το προσωπικό που μεταφέρεται σε φορείς του Δημοσίου καταλαμβάνοντας τακτικές θέσεις διαγράφεται από τον πίνακα. Οσοι όμως απασχοληθούν σε θέσεις ορισμένου χρόνου ή επιλέξουν τη μερική απασχόληση δεν διαγράφονται από τον πίνακα και ο χρόνος απασχόλησής τους δεν προσμετρείται ως χρόνος παραμονής σε αυτόν. Ο χρόνος ένταξης στον πίνακα μοριοδοτείται μετά το πρώτο έτος με 70 μονάδες ανά έξι μήνες.
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές