Συνταγές μαγειρικής |
- Πατατοσαλάτα με χταποδάκι Συνταγή για 4 άτομα
- Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια
- Ποια τρόφιμα μας προκαλούν αλλεργία;
- Αστεράκια κανέλας
- Μπισκότα Χριστουγέννων
Πατατοσαλάτα με χταποδάκι Συνταγή για 4 άτομα Posted: 03 Dec 2011 11:16 AM PST |
Posted: 03 Dec 2011 11:06 AM PST Και να 'μαστε ξανά εδώ να φτιάχνουμε υπέροχα χριστουγεννιάτικα κουλουράκια . Θα σας πω ένα μυστικό. Η μισή χαρά είναι στις ώρες που θα περάσετε διακοσμώντας τα χριστουγεννιάτικα κουλουράκια σας. Δηλαδή ρε παιδί μου ...; η χαρά την ώρα της δημιουργίας είναι μεγαλύτερη και από την ώρα που τα τρως. Αλλά ας αφήσουμε τα λόγια και πάμε να δούμε μια συνταγή για απλά κουλουράκια ζάχαρης. Τώρα το απλά ...; αν δείτε τη φωτογραφία μου είναι σχετικό ...; αλλά μη μασάτε ειναι ευκολότερο απο όσο δείχνει |
Ποια τρόφιμα μας προκαλούν αλλεργία; Posted: 03 Dec 2011 11:05 AM PST Οι αλλεργίες επηρεάζουν περισσότερο από το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού ενώ οι τροφικές αλλεργίες περίπου το 6% των παιδιών ...; και 2-3% των ενηλίκων. Τα τελευταία 20 χρόνια μάλιστα έχει αυξηθεί η επικράτηση των αλλεργιών στα πιο ανεπτυγμένα κράτη, ενώ παρουσιάζεται αντίστοιχη αύξηση και στα περιστατικά άσθματος. Κατά πόσο ένα άτομο θα εμφανίσει συμπτώματα αλλεργίας εξαρτάται από τις συνδυασμένες επιδράσεις γενετικών, περιβαλλοντικών, λοιμογόνων, φυσικών ή και ορμονικών παραγόντων. Η συνέργεια και οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ αυτών των παραγόντων δεν είναι πλήρως κατανοητές ενώ πρόσφατες πληροφορίες οδηγούν στην ανάπτυξη νέων υποθέσεων όπως η υπόθεση υγιεινής. Η γενετική προδιάθεση για την εμφάνιση αλλεργιών καλείται ατοπία. Αν ένας γονέας είναι αλλεργικός τότε ο απόγονος έχει 48% πιθανότητα να εμφανίσει αλλεργίες ενώ το ποσοστό φτάνει στο 70% εάν και οι δυο γονείς είναι αλλεργικοί. Τα κλινικά σημεία των αλλεργιών συνήθως εμφανίζονται σε περιοχές του σώματος οι οποίες είναι άμεσα εκτεθειμένες στο περιβάλλον όπως είναι το δέρμα, το γαστρεντερικό σύστημα καθώς οι ανώτερες και κατώτερες αναπνευστικοί οδοί. Εξωγενείς εκκινητές αλλεργικών αντιδράσεων μπορεί να είναι είτε περιβαντολλογικοί παράγοντες είτε ουσίες που περιέχονται στα τρόφιμα. Στα βρέφη, για παράδειγμα, το πρώτο και μεγαλύτερο αλλεργικό φορτίο προέρχεται από την τροφή, η οποία γενικά μπορεί να προκαλέσει δερματικές και γαστρεντερικές εκδηλώσεις. Ο επιπολασμός των ανεπιθύμητων αντιδράσεων από τρόφιμα και των τροφικών αλλεργιών είναι δύσκολο να εκτιμηθεί εξαιτίας της φύσης των διαταραχών που προκαλούν. Σχεδόν όλα τα συστατικά των τροφών μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες σε ασθενείς με τροφική υπερευαισθησία αλλά το 90% αυτών προκαλούνται από οκτώ τρόφιμα. Τα περισσότερα τροφικά αλλεργιογόνα είναι πρωτεΐνες ή γλυκοπρωτεΐνες, ενώ πολλά τρόφιμα περιέχουν πολλαπλές πρωτεΐνες που προκαλούν αλλεργία. Τα αλλεργιογόνα μπορούν να ταξινομηθούν σε ανωτέρα και κατώτερα αλλεργιογόνα. Για παράδειγμα μια πρωτεΐνη που προκαλεί αλλεργίες στο 50% ή στους περισσότερους από τους αλλεργικούς ασθενείς, αποτελεί ένα ανώτερο αλλεργιογόνο. Οι 8 μεγαλύτερες ομάδες τροφίμων που προκαλούν συχνά αλλεργία είναι: Αυγό 73% Ψάρι 55% Γάλα 50% Φιστίκια 49% Σόγια 28% Σιτάρι 22% Καρποί δένδρων Οστρακοειδή Άλλα τρόφιμα που μπορούν να προκαλέσουν τροφική αλλεργία είναι : Ρύζι Ακτινίδιο Μπανάνα Μήλο Καρυκεύματα Τεχνητά γλυκαντικά Σέλινο Πιο αναλυτικά: |
Posted: 03 Dec 2011 08:05 AM PST Υλικά για 50 αστεράκια 3 ασπράδια αυγού λίγο αλάτι 300 γρ. ζάχαρη άχνη 2 δόσεις βανίλιας 350 γρ. αμύγδαλα τριμμένα 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα λεπτές φέτες αμυγδάλου για την βάση Εκτέλεση Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μάζα. Προσθέστε σίγα σιγά την ζάχαρη. 1/3 του μείγματος το αφήνετε στην άκρη. Προσθέστε βανίλιες, κανέλα και την μισή δόση αμύγδαλου στο μείγμα ανακατεύοντας το προσεκτικά. Προσθέστε τα υπόλοιπα αμύγδαλα ώσπου η ζύμη να μην "κολλάει". Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 130 βαθμούς. Απλώστε την ζύμη σε πάχος ενός πόντου σε μια επιφάνεια όπου έχετε στρώσει τις λεπτές φέτες αμυγδάλου. Με φόρμα αστεριού κόψτε τα αστέρια και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Πασαλείψτε τα με το μείγμα από τα ασπράδια και την ζάχαρη που είχατε αφήσει στην άκρη. Αφήστε τα αστέρια να ψηθούν για περίπου 30 λεπτά στην μεσαία θέση του φούρνου. Πρέπει να είναι λίγο μαλακά στην κάτω πλευρά. Βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν. Καλή σας απόλαυση! |
Posted: 03 Dec 2011 08:02 AM PST 125 γρ. βούτυρο 1/2 κούπα ζάχαρη καστανή 2 κ.γ. κανέλα ½ κ.γ. γαρύφαλλο (προαιρετικό) 1 κ.γ. αλάτι 1 αυγό Ύ κούπας μέλι 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ κ.γ. σόδα Ό κ.γ. μπέικιν πάουντερ Γλάσο (δυνατό) 2 ασπράδια αυγού 3 Κούπες ζάχαρη άχνη 1 βανίλια Χρώματα ζαχαροπλαστικής (κίτρινο, κόκκινο, πράσινο, μαύρο) Οδηγίες Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψουν. (Αν δείτε πως η καστανή ζάχαρη δεν έχει λιώσει καλά μην ανησυχήσετε, όταν μπουν και τα υγρά υλικά στο τέλος, θα έχουν όλα ομογενοποιηθεί). Προσθέτουμε την κανέλα και το αλάτι. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αυγό και το μέλι. Σε άλλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν και προσθέτουμε κι αυτό το μίγμα σε δόσεις στο μίξερ. Σε αυτό το σημείο χρησιμοποιούμε το γάντζο (το εξάρτημα του μίξερ) για να αναμίξει και να ενοποιήσει καλά τη ζύμη. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε φύλλα πάχους 0,50 εκατ. Με Χριστουγεννιάτικα κουπ-πατ κόβουμε διάφορα σχέδια μπισκότων και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 15 λεπτά, και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα. Φτιάχνουμε το γλάσο: Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια για λίγο, προσθέτουμε την άχνη και τη βανίλια χτυπώντας για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το γλάσο. Θέλουμε ένα πυκνό μίγμα, που να στέκεται και να μπορεί όμως εύκολα να βγαίνει από μικρή μύτη κορνέ. Χωρίζουμε το γλάσο σε μπολάκια και χωριστά ρίχνουμε μερικές σταγόνες από το κάθε χρώμα μέχρι να αποκτήσει το κάθε χρωματιστό γλάσο μας την απόχρωση που επιθυμούμε. Διακοσμούμε τα μπισκότα μας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Λίγα μυστικά ακόμα Μπορούμε να κολλήσουμε στα μπισκότα και μικρά ζαχαρωτά ή smarties. Εάν θέλουμε τα πασπαλίζουμε και με ζάχαρη άχνη. |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου