Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

www.tsekouratoi.gr


www.tsekouratoi.gr


10 γυναικείοι μύθοι καταρρίπτονται..

Posted: 05 Jan 2013 03:04 PM PST




Τιμώντας την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποφασίσαμε να διαλευκάνουμε ορισμένους μύθους γύρω από την γυναικεία σεξουαλικότητα, τον γυναικείο εγκέφαλο αλλά και την συνολική γυναικεία φιλοσοφία ζωής.

Σκοπός μας να αποδείξουμε, ακόμα και για τα πιο ευτελή θέματα, πόσο μας έχετε αδικήσει…
Περί εγκεφάλου…

Μύθος: Οι γυναίκες είναι καλύτερες στο multi-tasking.
Αλήθεια: Κάποιες παλαιότερες έρευνες, βασισμένες όπως αποδείχτηκε σε μικρά δείγματα, υποστήριζαν πως το corpus callosum (το μεσολόβιο) του γυναικείου εγκεφάλου -το όργανο που συνδέει τα δύο ημισφαίρια- είναι παχύτερο στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Αυτό, σύμφωνα με τις τότε έρευνες, επιτρέπει στις γυναίκες να κάνουν εξίσου καλά πολλά πράγματα ταυτόχρονα ή να αναπτύσσουν πολλές συζητήσεις με διαφορετικούς ανθρώπους ταυτόχρονα –π.χ. να αισθάνονται και να μιλάνε, να ψήνουν μπριζόλες και να κόβουν σαλάτα, να φροντίζουν να είναι καθαρό το σπίτι και έτοιμο το φαγητό. Νέες και πιο εκτεταμένες έρευνες, ωστόσο, λένε πως ούτε το corpus callosum είναι πιο παχύ στον γυναικείο εγκέφαλο ούτε οι γυναίκες είναι πιο ικανές στο multi-tasking από τους άνδρες –πιθανώς να είναι απλά καλύτερα εκπαιδευμένες.


Μύθος: Οι γυναίκες είναι κακές στα μαθηματικά.
Αλήθεια: Πόση έκταση έχει πάρει αυτός ο μύθος και πόσο άστοχος είναι αν σκεφτούμε ότι απλά και μόνο προωθώντας στερεότυπα όπως το παραπάνω (του τύπου οι γυναίκες είναι έτσι οι άνδρες αλλιώς) δημιουργούμε ήδη την προδιάθεση στους ανθρώπους να είναι έτσι ή αλλιώς; Είναι γεγονός ότι στον κόσμο των «θετικών» ή πολυτεχνικών επιστημών συναντάμε λιγότερες γυναίκες από άνδρες, όμως αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι, ήδη ως κορίτσια, δεν υποστηρίζονται όσο οι άνδρες από το περιβάλλον τους για να γίνουν καλές στα μαθηματικά.

Ένας άλλος είναι ο εξής: Πολλές γυναίκες που ασχολούνται με τις θετικές επιστήμες αναγκάζονται -για να δείχνουν ισότιμες με τους άνδρες- να χάσουν μέρος της θηλυκότητάς τους. Κάποιες, λοιπόν, εξίσου ικανές με τους άνδρες στα μαθηματικά, πιθανώς να προτιμήσουν να ακολουθήσουν μία άλλη ακαδημαϊκή ή επαγγελματική πορεία προκειμένου να μην χάσουν στοιχεία της προσωπικότητάς τους. Κάτι τέτοιο, βέβαια, ίσχυε κυρίως στο παρελθόν και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όλο και περισσότερες γυναίκες σήμερα καταξιώνονται στα καθαρά επιστημονικά επαγγέλματα.

Μύθος: Τα κορίτσια εκ φύσεως προτιμούν να παίζουν με κούκλες και τα αγόρια με αυτοκινητάκια.
Αλήθεια: Τα περισσότερα παιδιά υπόκεινται σε φυλετικά στερεότυπα πριν ακόμα γεννηθούν. Ακόμα και ο τρόπος που η έγκυος μιλά για το έμβρυο διαφέρει, ανάλογα αν είναι αγόρι ή κορίτσι. Όταν γεννιούνται εισέρχονται σε έναν κόσμο με ξεκάθαρες φυλετικές διαφορές: Τα αγόρια δεν φοράνε φούστες, τα κορίτσια έχουν συνήθως μακριά μαλλιά, τα κορίτσια έχουν περισσότερα ροζ πράγματα, τα αγόρια χρησιμοποιούν διαφορετικές τουαλέτες από τα κορίτσια στους δημόσιους χώρους, τα κορίτσια πάνε μπαλέτο. Όλα αυτά κάνουν τα παιδιά να πιστεύουν πως, είτε είναι αγόρια είτε είναι κορίτσια, το φύλο τους είναι πολύ σημαντικό και ασυνείδητα οδηγούνται και εκείνα, με την σειρά τους, να διαιωνίσουν αυτά τα στερεότυπα.

Μία μελέτη που αποδεικνύει ξεκάθαρα τον ρόλο που παίζει η «φυλετική καταλληλότητα» στην επιλογή ενός παιχνιδιού από τα ίδια τα παιδιά, σε αντίθεση με τα πραγματικά του χαρακτηριστικά, είναι η εξής:

Οι ερευνητές μεταμόρφωσαν ένα παστέλ «Μικρό μου Πόνυ» κρατώντας την χαίτη αλλά βάφοντας το υπόλοιπο μαύρο και προσθέτοντας αιχμηρά δόντια. Έπειτα, το έδειξαν σε μία μικτή ομάδα παιδιών και τα ρώτησαν αν είναι παιχνίδι για αγόρια ή για κορίτσια. Όλα σχεδόν τα παιδιά είπαν ότι είναι παιχνίδι για αγόρια, ενώ τα περισσότερα αγόρια (αλλά κανένα κορίτσι) ρώτησαν από πού μπορούν να το αγοράσουν.
Περί σεξ…

Μύθος: Οι γυναίκες δεν σκέφτονται το σεξ τόσο συχνά όσο οι άνδρες.
Αλήθεια: Η επιθυμία της γυναίκας για σεξ είναι εξίσου ισχυρή με αυτή του άνδρα, όπως μπορεί να είναι και η απόλαυση που εισπράττει από αυτό. Η κλειτορίδα της γυναίκας αποτελείται από ίσους σε αριθμό νευρώνες όσο η βάλανος στο μόριο του άνδρα, απλά στην περίπτωση της γυναίκας είναι περισσότεροι συμπυκνωμένοι σε μικρότερη περιοχή. Η αίσθηση, λοιπόν, που έχει κατά την διάρκεια του σεξ είναι το ίδιο έντονη όσο αυτή που έχει ο άνδρας. Γι'αυτό, άλλωστε, πολλές γυναίκες βιώνουν πολλαπλούς οργασμούς –κάτι που στους άνδρες είναι πολύ δύσκολο να συμβεί.

Η διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα είναι ότι οι γυναίκες δεν εκφράζουν τόσο συχνά την επιθυμία τους για σεξ όσο οι άνδρες.

Μύθος: Η γυναίκα πρέπει να έρθει σε οργασμό για να απολαύσει το σεξ.
Αλήθεια: Πρόκειται για έναν από τους συχνότερους μύθους που πιστεύουν οι άνδρες. Φυσικά ο οργασμός είναι κάτι που απολαμβάνουν όλες οι γυναίκες, όμως οι περισσότερες μπορούν να ικανοποιηθούν εξίσου με την τρυφερότητα ή την σωματική επαφή που τους προσφέρει ο σύντροφός τους κατά την διάρκεια του σεξ, ακόμα και αν τελικά δεν έρθουν σε οργασμό.

Μύθος: Οι φυσιολογικές γυναίκες έρχονται σε οργασμό κάνοντας σεξ.
Αλήθεια: Μόνο μία στις τρεις γυναίκες έρχεται τακτικά σε οργασμό απλά κάνοντας σεξ. Μία στις τρεις, επίσης, έρχεται σε οργασμό με την σεξουαλική επαφή αλλά χρειάζεται διέγερση με κάποιον άλλον τρόπο, ενώ το τελευταίο τρίτο των γυναικών δεν έρχονται σε οργασμό κάνοντας σεξ αλλά «χειροκίνητα» ή «στοματικά». Το να έρχεται μία γυναίκα σε οργασμό με άλλους τρόπους, και όχι με το σεξ, είναι άκρως φυσιολογικό και δεν έχει καθόλου να κάνει με την ψυχολογία ή την συναισθηματική της ωριμότητα.
Περί φιλοσοφίας ζωής…


Μύθος: Οι γυναίκες ονειρεύονται τον τέλειο γάμο από πολύ μικρή ηλικία.
Αλήθεια: Αυτό που στην πραγματικότητα ονειρεύονται οι γυναίκες δεν είναι ο «γάμος» ως θεσμός -για την ακρίβεια αυτό τις αγχώνει ακριβώς όσο και τους άνδρες- αλλά τον τέλειο άνδρα (τον Brad Pitt όταν είμαστε μικρές, τον George Clooney μεγαλώνοντας). Ακριβώς όπως οι άνδρες φαντασιώνονται να έρχονται σε επαφή με την τέλεια γυναίκα (την Pamela Anderson όταν είναι μικροί, την Charlize Theron μεγαλώνοντας). Κάποιες ονειρεύονται ακόμα το τέλειο νυφικό, με τον ίδιο τρόπο που μεγαλώνοντας ονειρεύονται ένα τέλειο ζευγάρι γόβες ή την τέλεια δουλειά.

Μύθος: Μετά τα 30 το βιολογικό ρολόι της γυναίκας «χτυπάει κόκκινο».
Αλήθεια: Όλο και περισσότερες γυναίκες κάνουν παιδί μετά 30 γιατί δίνουν προτεραιότητα στην καριέρα τους, ενώ δεν είναι λίγες και αυτές που γεννούν υγιέστατα παιδιά μετά τα 40 και που είναι άκρως ικανοποιημένες με την επιλογή τους. Το ζητούμενο είναι πόσοι άνδρες μετά τα 40 έχουν κουράγιο να μεγαλώσουν ένα παιδί…;

Μύθος: Οι γυναίκες ντύνονται και καλλωπίζονται για να εντυπωσιάσουν τους άνδρες.
Αλήθεια: Ρωτήστε όποια γυναίκα θέλετε και θα σας απαντήσει πως το πρώτο πράγμα που σκέφτεται όταν ντύνεται και καλλωπίζεται είναι να αρέσει στον εαυτό της. Ακόμα και προκλητικά εσώρουχα όταν φορά το κάνει πρώτα για να νιώσει εκείνη sexy και μετά να το μεταδώσει αυτό στον άνδρα. Ο δεύτερος λόγος που προσέχει μία γυναίκα τι θα φορέσει είναι για να εντυπωσιάσει άλλες γυναίκες –ή για να τις ξεπεράσει σε εμφάνιση. Οι άνδρες έρχονται σε τρίτη μοίρα.

Μύθος: Όλες οι γυναίκες θα ήθελαν να έχουν μεγαλύτερο στήθος.
Αλήθεια: Όχι όλες και σίγουρα όχι πολύ μεγαλύτερο. Είναι ελάχιστες αυτές που θέλουν όταν τους μιλά ένας άνδρας να έχει καρφωμένο το βλέμμα του στο στήθος τους, ενώ όσες έχουν μεγάλο στήθος ξέρουν πολύ καλά πόσα προβλήματα στη μέση τους ή στις ενδυματολογικές τους επιλογές μπορεί να τους δημιουργήσει. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, όπως ισχύει παραπάνω, ακόμα και οι γυναίκες που αποφασίζουν να κάνουν προσθετική στήθους το κάνουν καταρχήν για να αρέσουν στον εαυτό τους, ενώ δεν είναι λίγες αυτές που μετά από λίγο καιρό αφαίρεσαν τα εκθέματα γιατί τους δημιουργούσαν προβλήματα στο σώμα.







pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Τα 10 ωραιότερα cafés στον κόσμο!

Posted: 05 Jan 2013 03:00 PM PST







Από το τη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια μέχρι τη Βιέννη, την Πράγα και τη Βουδαπέστη,δείτε τα 10 πιο..

εντυπωσιακά cafés!


1. «AIA Coffee & Restaurant», Πόρτο, Πορτογαλία


Ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα στεγάζει ένα από τα πλέον δημοφιλή cafes στο Πόρτο, όπου η διακόσμηση κλέβει την παράσταση: vintage έπιπλα και διάφορες κορνίζες στους τοίχους, χειροποίητα λευκά είδη και προσεγμένα σερβίτσια μεταφέρουν τους επισκέπτες σε μια άλλη εποχή.

2. «D'espresso», Νέα Υόρκη


Εντυπωσιακό design που δημιουργεί την ψευδαίσθηση… ανάποδης βιβλιοθήκης. Το μυστικό βρίσκεται στην επιλογή της ταπετσαρίας αλλά και στην «έξυπνη» τοποθέτησή της, γεγονός στο οποίο οφείλεται και η μεγάλη επιτυχία του συγκεκριμένου cafe, πέρα από τον ονομαστό εσπρέσο που σερβίρει.



3. «Le Procope», Παρίσι




Είναι ένα από τα πλέον διάσημα cafes στην Ευρώπη, που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1686, ενώ διάσημοι πολιτικοί, καλλιτέχνες αλλά και επιστήμονες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των πελατών του εδώ και αιώνες. Στα must του καταστήματος είναι τα σπάνια έργα τέχνης σε τοίχους και βιτρίνες που θυμίζουν περισσότερο γκαλερί παρά cafe.





4. «Coava Brew Bar», Πόρτλαντ, Όρεγκον


Όταν ένα παλιό γκαράζ μεταμορφώνεται σε cafe, δεν μπορεί παρά να κινήσει το ενδιαφέρον των πελατών του. Οι ιδιοκτήτες του διατήρησαν το βιομηχανικό design στο εσωτερικό, αφήνοντας, μάλιστα, μηχανές και εργαλεία σε εμφανή σημεία, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό σύνολο.



5. «Cafe New York», Βουδαπέστη


Τόπος συνάντησης καλλιτεχνών του 2ού αιώνα, το cafe στο κέντρο της πόλης αποτελεί έναν ζωντανό «θρύλο» για τους κατοίκους τους πόλης, και όχι μόνο. Η πρόσφατη ανακαίνισή του από τον σχεδιαστή Adam Tihany διατήρησε όλα τα στοιχεία του παρελθόντος, δίνοντας έμφαση στις χειροποίητες διακοσμήσεις στους τοίχους και τις οροφές αλλά και στα συλλεκτικά φωτιστικά οροφής.



6. «Antico Caffè Greco», Ρώμη


Σε έναν από τους πλέον ιστορικούς δρόμους της Ρώμης, στο κέντρο της πόλης, ένα μικρό αρχοντικό του 18ου αιώνα συγκεντρώνει καθημερινά ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, οι οποίοι μοιράζονται τις εμπειρίες τους απολαμβάνοντας έναν αρωματικό latte (φημισμένος καφές του καταστήματος), κάνοντας παράλληλα ένα μοναδικό μάθημα ιστορίας της τέχνης!

7. «LAMILL Coffee Boutique», Καλιφόρνια


«Ειρωνικό, περίπλοκο, ρετρό αλλά και σύγχρονο» χαρακτηρίζουν το cafe «Lamill» οι ιδιοκτήτες του, που έδωσαν έμφαση στο μοντέρνο design, προσθέτοντας vintage πινελιές, όπως, για παράδειγμα, η χειροποίητη ταπετσαρία στους τοίχους, εξ ολολήρου ζωγραφισμένη στο χέρι. Το αποτέλεσμα είναι μια «διασκεδαστική» μείξη που ολοκληρώνεται με έντονα χρώματα στους τοίχους και ιδιαίτερους καναπέδες.





8. «Cafe Central», Βιέννη


Πέρα από τα παλάτια και τα ανάκτορα της Βιέννης, τα ιστορικά καφέ είναι τα πραγματικά αξιοθέατα της πόλης. Τα περίφημα βιεννέζικα καφέ είναι πηγή έμπνευσης για πολλές καφετέριες σε όλο τον κόσμο, και το «Café Central» είναι η πιο όμορφη και εμπνευσμένη απ' όλες. Στεγάζεται σε ένα παλάτι του 19ου αιώνα, που διατηρεί αναλλοίωτη την αίγλη του παρελθόντος, προσφέροντας στους επισκέπτες «φιλοξενία» άλλης εποχής!

9. Caffè Giubbe Rosse, Φλωρεντία


Στέκι ακαδημαϊκών, λόγιων και διανοουμένων, το «Caffè Giubbe Rosse» βρίσκεται στην πλατεία Piazza della Repubblica και έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία του ιταλικού πολιτισμού ως εργαστήριο ιδεών, έργων και παθών, ενώ υπήρξε ο τόπος από όπου ξεκίνησαν διάφορα κινήματα στη χώρα. Στο χώρο θα βρείτε παλιές εφημερίδες και περιοδικά, ενώ φωτογραφίες διασήμων κοσμούν τους τοίχους.



10. «Cafe Imperial», Πράγα


Η ακμάζουσα «κοινωνία του καφέ» της Πράγας οδήγησε από τα τέλη του 19ου αιώνα στη δημιουργια πολλών cafes στην πόλη, τα περισσότερα από τα οποία καταστράφηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα από τα λίγα που διασώθηκαν είναι και το διάσημο «Café Imperial», ένα «στολίδι» Art Deco στο κέντρο της πόλης. πλέον εντυπωσιακά έφερε πίσω στη ζωή. Περίτεχνα ψηφιδωτά και διακοσμήσεις σε κολόνες και οροφές δημιουργούν ένα από τα ωραιότερα σκηνικά για να απολαύσει ο επισκέπτης πρωινό ή απογευματινό καφέ.










pistepseto
ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΛΟΡΕΝΣ Έχει ζήτηση και... γίνεται συζήτηση στο Χόλιγουντ

Posted: 05 Jan 2013 02:54 PM PST






Οι ρόλοι πέφτουν "βροχή" και η νεαρή ηθοποιός,
που βλέπει ξαφνικά την καριέρα της να εκτινάσσεται, τρέχει και δεν φτάνει!


Άλλωστε, μην ξεχνάτε πως ψηφίστηκε ως το πιο ποθητό κορμί στον κόσμο για τη χρονιά που μας πέρασε. Αν δεν έχει λοιπόν αυτή ζήτηση, ποια θα έχει;

Η Τζένιφερ Λόρενς (Jennifer Lawrence) πόζαρε με ρετρό σύνολο στο φωτογραφικό φακό για το περιοδικό Vanity Fair του Φεβρουαρίου.

Με λεοπάρ στενό παντελόνι, κοντό μαύρο τοπ και ψηλοτάκουνες μαύρες γόβες έσκυψε όλο νάζι στο καπό αυτοκινήτου.




pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Αυτό το αγοράκι ήταν πρωταγωνιστής στην "Πολυκατοικία"

Posted: 05 Jan 2013 02:49 PM PST






Το δίχρονο αγοράκι στη φωτογραφία, μεγαλώνοντας έγινε ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της νέας γενιάς.

Μάλιστα οι περισσότεροι από εσάς τον αγαπήσατε μέσα από τον ρόλο του στην σειρά του MEGA "Η πολυκατοικία".

Είναι χαμηλών τόνων και προτιμά να μιλά με τη δουλειά του παρά να περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι σαν... μαϊντανός.

Το αγοράκι στη φωτογραφία είναι ο ηθοποιός Χάρης Ασημακόπουλος!




pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Ζωγραφίζοντας στην άμμο!

Posted: 05 Jan 2013 02:44 PM PST






Οι μοναδικές "ζωγραφιές" είναι δημιουργίες του Αμερικανού καλλιτέχνη Τζιμ Ντένεβαν (Jim Denevan).


Οι πρωτότυπη τέχνη του Ντένεβαν "εκτίθεται" στις παραλίες της Καλιφόρνια αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Με πολύ ταλέντο αλλά και εντατική εργασία εκμεταλλεύεται την άμπωτη για να δημιουργήσει γεωμετρικά σχήματα στην άμμο, απλά χαράζοντάς την με ένα απλό ξύλο!

Ο Ντένεβαν ασχολείται με αυτή του τη δραστηριότητα για περισσότερο από 17 χρόνια.

Δείτε τις απίστευτες φωτογραφίες:































pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Τα 9 μυστικά που δεν γνωρίζετε για τις αεροσυνοδούς!

Posted: 05 Jan 2013 02:38 PM PST






Οι ευγενικές κυρίες που σας υποδέχονται κάθε φορά στην είσοδο ενός αεροπλάνου εύχονται να έχετε ένα καλό και ασφαλές ταξίδι!


Αναρωτηθήκατε ποτέ και εσείς όμως αν συμπεριφέρεστε με τέτοιο τρόπο ώστε και η δική τους δουλειά να γίνεται με ευκολία; Σας αποκαλύπτουμε μερικά μυστικά που μάλλον δεν έχουν περάσει ποτέ από το μυαλό σας!
Ξεκινάμε...
Μην ρωτάτε μια αεροσυνοδό που μπορείτε να τοποθετήσετε την προσωπική σας αποσκευή... Είναι στις αρμοδιότητες της να τακτοποιήσει αυτό το θέμα ακόμη και μόνη της.. Οι ίδιες εκμυστηρεύονται ότι τις εκνευρίζει πολύ αυτό το γεγονός!
Ακόμη χειρότερα συναισθήματα όμως τους προκαλούν οι επιβάτες που τις σκουντάνε με το δάχτυλο του χεριουύ για να ρωτήσουν κάτι! Σε κάθε περίπτωση το διακριτικό κουδουνάκι σε κάθε θέση βρίσκεται εκεί για τον ίδιο σκοπό...
Μάθετε και αυτό... Έρευνα αποδεικνύει ότι οι αεροσυνοδοί δεν συμπαθούν καθόλου τα παιδιά! Γιατί νομίζετε άλλωστε επιλέγουν να δουλεύουν μακριά από το σπίτι τους τόσο μεγάλο διάστημα; Φανταστείτε λοιπόν τη διάθεση τους όταν με το αεροπλάνο ταξιδεύει μια σχολική τάξη!
Στη διάρκεια των νυχτερινών πτήσεων, μια άτυπη πολιτική των αεροσυνοδών είναι να καθυστερούν το γεύμα στους επιβάτες ώστε αυτοί να νυστάξουν , να αποκοιμηθούν και έτσι εκείνες να αποφύγουν τις πολλές ερωτήσεις και ότι αυτό προμηνύει...









Μυστικό: Οι αεροσυνοδοί ζητούν από τον πιλότο να διατηρήσει αναμμένη την ένδειξη της ζώνης στα καθίσματα ώστε οι επιβάτες να μην μετακινούνται και εκείνες να σερβίρουν με μεγαλύτερη άνεση.


Μείνετε μακριά από τα χωράφια τους! Αν θελήσετε να ξεπιαστείτε εξερευνώντας τους λιγοστούς χώρους του αεροπλάνου, αποφύγετε να πάτε εκεί όπου οι αεροσυνοδοί ετοιμάζουν το γεύμα σας και κάνουν διάφορες άλλες δουλειές. Τις εκνευρίζει επίσης απίστευτα!


Αν θελήσετε να μάθετε πάνω από πού πετάτε, τότε την απάντηση δεν θα τη βρείτε στις «ευγενικές» κυρίες. Είναι το ίδιο άπειρες όπως εσείς και κατά πάσα πιθανότητα θα μείνετε τελικά με την απορία...


Είστε καλοντυμένος/η, ευγενικός/η, έγκυος ή φίλος/η μια αεροσυνοδού; Τότε έχετε πολλές πιθανότητες να ταξιδέψετε στην Πρώτη Θέση ή την business class δίχως να πληρώσετε παραπάνω...


Και για το τέλος, επειδή έχουμε συνδυάσει το επάγγελμα της αεροσυνοδού με το γυναικείο φύλο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι άντρες που κάνουν αυτή τη δουλειά είναι gay!


Ρεπορτάζ-Κείμενο: Ανθή Παρασκευοπούλου







Πηγή: huffingtonpost.com


ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Στα εργοστάσια παιχνιδιών της Κίνας: Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; (pics)

Posted: 05 Jan 2013 02:35 PM PST






Εσείς άραγε γνωρίζατε ότι η Κίνα βρίσκεται πίσω από το 75% της παραγωγής τωνπαιδικών παιχνιδιών σε όλον τον κόσμο; Κι όμως…

Είναι αλήθεια!

Και μπορεί οι μισθοί να μην ανταποκρίνονται στους κόπους των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από τα παιχνιδιάρικα αντικείμενα που φέρνουν το χαμόγελο στα πρόσωπα των μικρών παιδιών, όμως ο φωτογράφος Michael Wolf θέλησε με τον φωτογραφικό του φακό να αποθανατίσει όλη την «αλήθεια» των εργοστασίων αυτών…

Κάπως έτσι λοιπόν δημιούργησε το project «The Real Toy Story» όπου πρωταγωνιστούν οι ίδιοι οι εργάτες την ώρα που κατασκευάζουν τα παιχνίδια, ζωγραφίζουν κομμάτια αυτών ή κάνουν διάλειμμα για φαγητό!

Και φυσικά μέσα από το φωτογραφικό άλμπουμ που ακολουθεί εύκολα κανείς μπορεί να διακρίνει την έντονη παρουσία της χειρονακτικής εργασίας ακόμη και στις ημέρες μας!


































































pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Aγιο όρος: το «περιβόλι της Παναγιάς»

Posted: 05 Jan 2013 02:31 PM PST




Εκτός από την ακλόνητη έκφραση της πίστης αμέτρητων γενεών πιστών και την αφοσίωσή τους στο Θεό, οι 20 Μονές του Αγίου Όρους αποτελούν μνημεία πολιτισμού και τέχνης για όλο τον κόσμο.







Είκοσι Ιερές Μονές και 1.830 κάτοικοι σε μια έκταση 336 χμ², στη χερσόνησο του Άθωνα της Χαλκιδικής στη Μακεδονία (http://bit.ly/HF0Fy7 ), αποτελούν το παγκοσμίως γνωστό Άγιο Όρος, το μοναδικό αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού Κράτους, που χαρακτηρίζεται ως «Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία» και είναι ολόκληρος αφιερωμένος στην προσευχή και τη λατρεία του Θεού.
Η χερσόνησος του Άθωνα είναι η ανατολικότερη και πιο «άγρια» από τις τρεις επιμέρους χερσονήσους της Χαλκιδικής (Κασσάνδρας ή Παλλήνης, Λόγκου ή Σιθωνίας και Άθω ή Αγίου Όρους). Η χερσόνησος αυτή καλύπτεται από το όρος Άθω, που κορυφώνεται στα 2033 μ. και συνδέεται με τη Χαλκιδική με τον στενό ισθμό του Ξέρξη.
Το Άγιο Όρος αποτελεί το κέντρο του Ορθόδοξου χριστιανικού μοναχισμού με μνημεία μεγάλης εθνικής, ιστορικής, θρησκευτικής, γραμματειακής και πολιτισμικής αξίας σε παγκόσμια κλίμακα και από το 1988 συγκαταλέγεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO ( http://whc.unesco.org/en/list/454). Υπάγεται πολιτικά στο Υπουργείο Εξωτερικών και θρησκευτικά στην Δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης.
Εν αρχή ην…
Δεν είναι γνωστό το πότε ακριβώς διαδόθηκε ο Χριστιανισμός στον Άθω. Κατά μία ρωσική παράδοση φέρεται η ίδια η Θεοτόκος να εμφανίζεται στην περιοχή και οι κάτοικοι να ασπάζονται το Χριστιανισμό. Έτσι το Άγιο Όρος καθιερώθηκε να λέγεται ως «κλήρος και περιβόλι της Παναγιάς».
Σύμφωνα με άλλη παράδοση, ο Μέγας Κωνσταντίνος έκτισε στον Άθω πλείστους ναούς, γεγονός το οποίο όμως δεν πιστοποιείται από έρευνες. Πάντως, κατά τον 4ο αιώνα υπήρχαν χριστιανοί, τα ίχνη και η τύχη των οποίων παραμένουν άγνωστα. Είναι πιθανό, μεμονωμένοι ερημίτες να ασκήτεψαν στο Άθω κατά τη διάρκεια του 4ου και 5ου αιώνα, ενώ ήταν πολυάριθμοι κατά τον 9ο αιώνα, όταν έγιναν οι πρώτες προσπάθειες για οργάνωση σε μοναστηριακές κοινότητες.




Κατά το 2ο μισό του 9ου αιώνα κτίστηκε στο βόρειο τμήμα, η λεγόμενη Μεγάλη Βίγλα, το πρώτο Μοναστήρι και τότε και ορίστηκαν τα σύνορα του Άθωνα και απαγορεύτηκε η είσοδος σε αυτόν των λαϊκών, μη εξαιρουμένων και των ποιμένων. Έτσι ο Άθως άρχισε να αποτελεί αποκλειστικό τόπο ασκητών και «οικητήριο βίου Αγίου».
Από ιστορικής άποψης πάντως, οι κύριοι λόγοι της ανάπτυξης του μοναχισμού του Αγίου Όρους, ήταν η προηγούμενη διάλυση των αρχαίων πόλεων, με συνέπεια όλος ο χώρος να είναι κενός και επομένως κατάλληλος για ασκητές, η εξάπλωση των εχθρών των Βυζαντινών στις ανατολικές περιοχές, όπου και κατέστρεψαν τα παλαιότερα εκεί μοναστήρια και η εικονομαχία που ξέσπασε στην Κωνσταντινούπολη, ένεκα της οποίας πολλοί μοναχοί αναζήτησαν κάποιο νέο χώρο ως «καταφύγιο».
Ο μοναχισμός του Αγίου Όρους άρχισε περί τον 8ο αιώνα, ενώ από τον επόμενο αιώνα το Άγιο Όρος αποτελεί πλέον και ιστορικά το σημαντικότερο μοναστικό κέντρο της εποχής και όλων των μετέπειτα εποχών. Οι πρώτοι ερημίτες μοναχοί εγκαταστάθηκαν στην αρχή της χερσονήσου όπου το έδαφος ήταν ομαλό, λόγω όμως των επιδρομών των Σαρακηνών πειρατών άρχισαν σιγά σιγά να μεταφέρονται σε τελείως απρόσιτες περιοχές μέσα στη χερσόνησο.
Η αναγνώριση
Το αυτόνομο καθεστώς του Αγίου Όρους αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά διεθνώς πριν την αναγνώριση της κυριαρχίας του ελληνικού κράτους στη Χαλκιδική, με τη Συνθήκη του Βερολίνου του 1878, σύμφωνα με την οποία «οι μοναχοί του Αγίου Όρους, ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής τους, διατηρούν τις κτήσεις και τα πρότερα πλεονεκτήματά τους και χωρίς καμία εξαίρεση απολαύουν απόλυτη ισότητα δικαιωμάτων και πλεονεκτημάτων».




Το ελληνικό κράτος κύρωσε με το Ν.Δ. 10/16 Σεπτεμβρίου 1926 τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους, ο οποίος άρχισε να ισχύει το 1927 μετά τη θέση σε ισχύ του νέου Συντάγματος, οπότε και για πρώτη φορά επισημοποιήθηκε η συνταγματική προστασία του καθεστώτος αυτοδιοίκησης του Αγίου Όρους.
Το Άγιο Όρος διέπεται πλέον από ένα ιδιότυπο νομικό καθεστώς που έγκειται σε ένα πλέγμα διατάξεων του Συντάγματος, διεθνών συνθηκών, του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του υπόλοιπου εσωτερικού δικαίου, με βασικότερο κανονιστικό κείμενο τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους, ο οποίος οργανώνει διοικητικά την περιοχή.
Οι Μονές
Το έδαφος της χερσονήσου του Άθωνα είναι κατανεμημένο μεταξύ των είκοσι Ιερών Μονών του, σε καθεμιά από τις οποίες, ανήκουν και άλλα μοναστικά ιδρύματα (σκήτες, κελλιά, καλύβες, καθίσματα και ησυχαστήρια). Άλλα μοναστήρια είναι σκαρφαλωμένα πάνω στους βράχους και άλλα χαμηλά προς τις ακτές, επιβλητικά και μεγαλόπρεπα.




Οι 20 Μονές είναι οι: Μεγίστης Λαύρας, Βατοπεδίου, Ιβήρων, Χιλιανδαρίου, Διονυσίου, Δοχειαρίου, Κουτλουμουσίου, Παντοκράτορος, Ξηροποτάμου, Ζωγράφου, Ξενοφώντος, Καρακάλλου, Φιλοθέου, Αγίου Παύλου, Ρωσικού (Αγίου Παντελεήμονος), Εσφιγμένου, Σταυρονικήτα, Σίμωνος Πέτρας, Γρηγορίου και Κωνσταμονίτου.
Οι είκοσι Ιερές Μονές διαιρούνται σε πέντε τετράδες, καθεμιά από τις οποίες ασκεί ανά πενταετία για ένα έτος (από 1 Ιουνίου έως 31 Μαΐου του επομένου) την Ιερά Επιστασία. Οι Ιερές Μονές καλούμενες και Αθωνικές, είναι αυτοδιοίκητες και διοικούνται σύμφωνα με τον εσωτερικό τους κανονισμό, τον οποίο ψηφίζουν οι ίδιες και εγκρίνει η Ιερά Κοινότητα.
Άβατο και απαγορεύσεις
Σύμφωνα με το άρθρο 186 του Κ.Χ.Α.Ο., απαγορεύεται η είσοδος γυναικών στο Άγιο όρος και μάλιστα η παράβαση του άρθρου αυτού, επισύρει την ποινή φυλάκισης από δύο μηνών έως ενός έτους. Ο περιορισμός αυτός έχει την πνευματική του βάση στην παρθενία των μοναχών και την αφιέρωση του Όρους στη Θεοτόκο. Ονομάζεται άβατον και ισχύει από την αρχή της σύστασης της ιδιόρρυθμης πολιτείας, αν και κατά το παρελθόν σε στιγμές ανάγκης έχει καμφθεί.




Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 105 παρ. 2 εδ. γ΄ «απαγορεύεται να εγκαταβιώνουν στο Άγιο Όορς ετερόδοξοι ή σχισματικοί».

clickatlife.gr












ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

ΔΕΙΤΕ: Πάλι μου χάλασες τη φωτογραφία

Posted: 05 Jan 2013 02:26 PM PST



Αυτές οι φωτογραφίες είχαν σχεδιαστεί διαφορετικά και διαφορετικά βγήκανε…











































pistepseto




ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Πως βλέπουν όλοι οι άνδρες την τέλεια γυναίκα..?

Posted: 05 Jan 2013 02:22 PM PST



Ωρίστε η απάντηση....






 to-gamato.com





pistepseto




ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Αυτό είναι το Galaxy S IV

Posted: 05 Jan 2013 02:14 PM PST






Φωτογραφία του επερχόμενου μοντέλου δημοσίευσε ξένη ιστοσελίδα

Το τεχνολογικό site, SamMobile, που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα της Samsung, δημοσίευσε σήμερα μία φωτογραφία του νέου Samsung Galaxy S IV και προέρχεται από άτομο της εταιρείας.

Φυσικά, ούτε οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας μπορούν να είναι σίγουροι πως η συγκεκριμένη φωτογραφία απεικονίζει πράγματι την πολυαναμενόμενη smartphone συσκευή.

Ο σχεδιασμός, σύμφωνα πάντα με τη φωτογραφία, κινείται στο πλαίσιο του προκατόχου Galaxy SIII και του Galaxy Premier, πράγμα που κάνει τη συγκεκριμένη διαρροή ακόμα πιο πιστευτή.

Η νέα συσκευή θα λειτουργεί αποκλειστικά μέσω της οθόνης αφής, αφού δεν διακρίνεται κάποιο κεντρικό κουμπί, ενώ το πλαίσιο είναι σαφώς πιο λεπτό, γεγονός που σίγουρα θα βοηθήσει στον περιορισμό του μεγέθους που αναπόφευκτα θα μεγαλώσει εξαιτίας της οθόνης 4,99 ιντσών.

Περισσότερες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του νέου Galaxy S IV δεν έχουν γίνει γνωστές, με τις υπάρχουσες φήμες να κάνουν λόγο για οθόνη 4,99 ιντσών τεχνολογίας SuperAMOLED και ανάλυσης 1920 x 1080, τετραπύρηνο επεξεργαστή Exynos 5450 με χρονισμό στα 2.0 Ghz, 2GB μνήμης RAM, κάμερα 13 mexapixel και λειτουργικό Android 4.2.1.




pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Δείτε τι λένε τα ζώδια για την Κυριακή 6/1!

Posted: 05 Jan 2013 02:06 PM PST






Τα Ζώδια Σήμερα 6 Ιανουαρίου 2013






Κριός


21/3-20/4


Σήμερα προσπάθησε, αγαπητέ Κριέ, να ηρεμήσεις και να συγκεντρωθείς. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να σκεφτείς και κυρίως εκείνα, που αφορούν στο παρελθόν σου και τα οποία εξακολουθούν να προκύπτουν μπροστά σου, λόγω της σημερινής όψης ανάμεσα στον Ερμή και τον Πλούτωνα. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται να είσαι ψύχραιμος, για να μπορέσεις να υλοποιήσεις τους στόχους σου.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στα αισθηματικά σου σήμερα, αγαπητέ Κριέ, μπορείς να συζητήσεις με το ταίρι σου για την εξέλιξη της σχέσης σας και να κάνετε σχέδια για το μέλλον. Αν είσαι αδέσμευτος, η μέρα θα σου φέρει γνωριμίες μέσα από τον ευρύτερο κοινωνικό σου κύκλο. Άρπαξε κάθε ευκαιρία.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Στα επαγγελματικά σου, αν είσαι Κριός, θα μπορέσεις να τα πας πολύ καλύτερα αν λειτουργήσεις χωρίς άγχος και πανικό. Πάντως, ακόμα και τα οικονομικά σου βελτιώνονται και με το πρόγραμμα που ακολουθείς, θα μπορέσεις να κάνεις αρκετή οικονομία.





Ταύρος


21/4-20/5


Αν είσαι Ταύρος, είναι καιρός να στηριχθείς στις δυνάμεις σου και να δείξεις εμπιστοσύνη στις ικανότητές σου, που είναι πάρα πολλές. Μην κάνεις πίσω σε κάποιες αλλαγές, τις οποίες σκέφτεσαι εδώ και καιρό, αλλά δεν τολμάς να υλοποιήσεις. Η σημερινή Κυριακή είναι μια μέρα με δυσκολίες, λόγω της όψης που πραγματοποιεί ο Ερμής με τον Πλούτωνα, και οι δύο πλανήτες από τον Αιγόκερω, αλλά θα τα καταφέρεις πολύ καλά. Προσοχή, μην παρασυρθείς και πεις μεγάλα λόγια.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Σε ό,τι αφορά στον αισθηματικό σου τομέα, αγαπητέ Ταύρε, ανοίξου και δείξε όλη σου την αγάπη στον σύντροφό σου. Θα αισθανθείς πολύ καλύτερα. Αν δεν έχεις σχέση, αποκάλυψε την τρυφερότητά σου και θα σε πλησιάσει το άτομο που σε ενδιαφέρει.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Στα επαγγελματικά σου χρειάζεται μεγάλη προσοχή και πρόγραμμα, φίλε Ταύρε. Είναι πιθανό κάποιοι συνεργάτες να σε απογοητεύσουν, αλλά με τη δική σου ώριμη στάση, θα μπορέσεις να αποφύγεις λάθη, που θα στοιχίσουν. Όσο για τα οικονομικά σου, εκεί θα έχεις ευχάριστα νέα, αφού νέες προτάσεις μπορεί να σου αποφέρουν κέρδη.




Δίδυμοι
21/5-21/6

Πολλά από τα σχέδιά σου καθυστερούν, φίλε Δίδυμε, γιατί μάλλον πρέπει πρώτα να πείσεις τους άλλους για όσα έχεις στο κεφάλι σου και μετά να αρχίσεις να τα υλοποιείς. Μην αφήσεις τις καταστάσεις χωρίς να κάνεις ό,τι μπορείς. Ακόμα κι αν χρειαστεί να καταβάλεις προσπάθειες, στο τέλος θα δεις ότι άξιζε τον κόπο.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Αν είσαι Δίδυμος, στη σχέση σου θα πρέπει να κάνεις το μεγάλο βήμα και να ξεπεράσεις κάποια θέματα του παρελθόντος, που δεν σε αφήνουν να κάνεις σχέδια για το μέλλον. Κοίταξε μπροστά και όλα θα πάνε καλά. Κι αν ακόμη στη ζωή σου επικρατεί το απόλυτο κενό, είναι μια καλή μέρα για να φλερτάρεις και να περάσεις όσο καλύτερα γίνεται.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Η δουλειά σου πηγαίνει καλύτερα απ' όσο νομίζεις, φίλε Δίδυμε, και αν δεις τα πράγματα με λιγότερο άγχος, θα διαπιστώσεις ότι όλα κινούνται υπέρ σου. Εξάλλου, έχεις αποδείξει στον εαυτό σου πως μπορείς να τα καταφέρεις πολύ καλά, όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες. Ακόμα και τα οικονομικά σου πηγαίνουν πολύ καλύτερα και διάφορα προβλήματα που είχες, μπορούν να ξεπεραστούν.




Καρκίνος
22/6-22/7

Σήμερα, φίλε Καρκίνε, αισθάνεσαι ότι μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος σου και πολύ καλύτερα απ' ό,τι με τη βοήθεια των άλλων. Πρόσεξε όμως να μην οδηγηθείς σε λανθασμένες κινήσεις και κυρίως να μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις, χωρίς να έχεις σκεφτεί τις επιπτώσεις. Υπάρχει πιθανότητα να πεις κουβέντες, που θα πληγώσουν τους δικούς σου ανθρώπους.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στα αισθηματικά σου, αγαπητέ Καρκίνε, η μέρα μπορεί να είναι πολύ καλή. Άλλωστε έχεις ερωτική διάθεση και μπορείς να εκπλήξεις το ταίρι σου με τη συμπεριφορά σου. Μην παρασυρθείς σε εντάσεις, που θα σου χαλάσουν το κέφι. Αν είσαι ακόμη σε αναζήτηση, μην χάνεις την αισιοδοξία σου. Σύντομα η ζωή σου θα αλλάξει.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Στα επαγγελματικά σου, αν είσαι Καρκίνος, τα πράγματα πηγαίνουν καλά και θα σου γίνουν διάφορες προτάσεις. Πρόσεξε όμως, γιατί όσα φαίνονται στην αρχή πολύ βολικά, αν τα εξετάσεις διεξοδικά, μπορεί να μην σε συμφέρουν τόσο πολύ. Τα οικονομικά ζητήματα βελτιώνονται, καθώς τα έσοδα σου μπορούν να αυξηθούν με λίγη προσπάθεια.




Λέων
23/7-23/8

Αν είσαι Λέων, πρόσεξε πολύ σήμερα τις κινήσεις που θα κάνεις, καθώς κάποιες αποφάσεις θα είναι καθοριστικές για το μέλλον. Μην κρίνεις επιπόλαια τα ζητήματα που σε απασχολούν. Αν ακολουθήσεις αυτό που προστάζει η λογική σου, μπορείς να κάνεις τις σωστές αλλαγές στους τομείς που σε απασχολούν.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στα αισθηματικά σου, φίλε Λέων, τα πράγματα πάνε πολύ καλά και, με λίγη καλή διάθεση, θα περάσεις μια όμορφη Κυριακή και θα μοιραστείς με τον σύντροφό σου ευχάριστες στιγμές. Αν η μοναξιά σε βασανίσει ακόμη, βγες έξω και άσε την κοινωνικότητά σου να φέρει δίπλα σου ενδιαφέροντα άτομα.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Τα επαγγελματικά σου σε απασχολούν ιδιαίτερα, αγαπητέ Λέων, και έχεις αρκετό άγχος για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη δουλειά σου. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να παραμείνεις ψύχραιμος και να κινηθείς σύμφωνα με το πρόγραμμά σου. Στα οικονομικά σου, ίσως προκύψουν αναπάντεχα έξοδα. Δείξε υπομονή και κάλυψε όσα περισσότερα μπορείς.




Παρθένος
24/8-22/9

Έχεις γίνει λίγο περισσότερο απαιτητικός, αγαπητέ Παρθένε, τον τελευταίο καιρό και αυτό σήμερα φαίνεται πολύ έντονα. Δεν ανέχεσαι εύκολα κάποιες καταστάσεις, και κυρίως κάποια άτομα που προσπαθούν να σε ξεγελάσουν. Μην εκνευρίζεσαι με το παραμικρό και μην χάνεις τη ροή της σκέψης σου.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Τα αισθηματικά σου, φίλε Παρθένε, είναι σε μια κρίσιμη μέρα, καθώς με την όψη που πραγματοποιεί ο κυβερνήτης σου Ερμής με τον Πλούτωνα, κάποια προβλήματα του παρελθόντος θα βγουν στην επιφάνεια και θα δημιουργήσουν ένταση. Φέρσου ώριμα, για να μην χαλάσεις τη μέρα σου. Αν η μοναξιά σου έχει γίνει μόνιμος βραχνάς, εμπιστεύσου περισσότερο το ένστικτό σου και ακολούθησε τους δρόμους που θα σου δείξει, για να την διώξεις μια και καλή από τη ζωή σου. Το πλανητικό σκηνικό σε ευνοεί ιδιαίτερα!!

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Στα επαγγελματικά σου, αν είσαι Παρθένος, θα σου χρειαστεί πολύ ψυχραιμία και ωριμότητα, για να ξεπεράσεις τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις. Όλες οι στάσιμες καταστάσεις, σύντομα θα αρχίσουν να εξελίσσονται. Τα οικονομικά σου έχουν την πρώτη θέση στο μυαλό σου. Κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς, χωρίς όμως να πανικοβάλλεσαι.




Ζυγός
23/9-22/10

Πολλά ζητήματα που αφορούν στην οικογένειά σου, αγαπητέ Ζυγέ, θα αρχίσουν να εξελίσσονται θετικά σήμερα, αλλά αυτό δεν πρέπει να σε κάνει να επαναπαύεσαι, γιατί θα χάσεις πολύτιμο χρόνο. Όπως και να έχει, προσπάθησε να μην ακολουθήσεις τον αυθορμητισμό σου και να μην κάνεις ό,τι σου έρχεται στο μυαλό. Χρειάζεται λίγη παραπάνω σκέψη αυτήν την Κυριακή, λόγω των επιρροών που δέχεσαι από την αρνητική όψη που πραγματοποιείται ανάμεσα στον Ερμή και τον Πλούτωνα και καλό θα είναι να έχεις το νου σου.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι Ζυγός, πρέπει να πάρεις τις καταστάσεις στα χέρια σου και να δώσεις λύσεις σε προβλήματα που σε απασχολούν μέσα στη σχέση σου. Εσύ που περιμένεις ακόμη την καινούργια γνωριμία να έρθει στη ζωή σου, να ξέρεις ότι η σημερινή μέρα σε καλεί να ζήσεις ερωτικές στιγμές.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Στη δουλειά σου φίλε Ζυγέ, τα πράγματα πάνε καλά, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή, για να μην διαταράξεις τις ισορροπίες. Μην πάρεις ρίσκα και μην υποκύψεις σε πιέσεις για κάποιες συμφωνίες. Ειδικά στα οικονομικά σου, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός για να μην χάσεις χρήματα.




Σκορπιός
23/10-22/11

Η σημερινή μέρα, αγαπητέ Σκορπιέ, με τον Ερμή να πραγματοποιεί αρνητική όψη με τον κυβερνήτη σου Πλούτωνα, φέρνει εσωτερικές συγκρούσεις και σε κάνει λίγο αναποφάσιστο. Από τη μια η λογική και από την άλλη το συναίσθημα, σε οδηγούν σε δρόμους που σε διχάζουν. Καλύτερα να πάρεις παραδείγματα από το παρελθόν και να σκεφτείς πού σε έχει οδηγήσει μέχρι τώρα το ένστικτό σου. Με βάση αυτό, θα ξέρεις αν πρέπει να το ακούσεις ή όχι.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Αν είσαι Σκορπιός, τα αισθηματικά σου είναι σε πολύ καλό δρόμο και ο διάλογος θα σε φέρει πιο κοντά στο ταίρι σου. Αν ακόμη προσπαθείς να διώξεις την μοναξιά από τη ζωή σου, μην αφήσεις τη βραδιά να περάσει χωρίς να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν, με την κατάλληλη παρέα.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Στη δουλειά σου τα πράγματα πάνε καλά, φίλε Σκορπιέ, και κάποιες καθυστερήσεις αρχίζουν να μένουν πίσω. Όλα προχωρούν όπως τα θέλεις και τα σχέδιά σου μπαίνουν σε μια σειρά. Απόφυγε τις μεγάλες αλλαγές, γιατί θα ρισκάρεις. Τα οικονομικά σου θέλουν προσοχή. Τα έξοδα είναι πολλά και χρειάζεται πολύ οργάνωση, για να μην ξεφύγεις.




Τοξότης
23/11-21/12

Σήμερα, φίλε Τοξότη, ο συναισθηματισμός παίρνει το πάνω χέρι και σε κάνει αρκετά ευαίσθητο. Αυτή η διάθεση μπορεί να σε κάνει να κλειστείς στον εαυτό σου και να αποφύγεις τις πολλές συναναστροφές. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν σου φταίνε οι γύρω σου και ότι η απομόνωση και η μελαγχολία δεν θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στα αισθηματικά σου γίνεσαι λίγο γκρινιάρης, αγαπητέ Τοξότη, και αυτό μπορεί να σε φέρει σε σύγκρουση με τον σύντροφό σου. Μην μιλάς, πριν σκεφτείς αν έχεις δίκιο. Αν πάλι είσαι μόνος, το παρελθόν σου μπορεί να επιστρέψει και να φλερτάρεις με κάποιο άτομο που γνωρίζεις από παλιά. Ωστόσο, φρόντισε να μην οδηγηθείς σε καταστάσεις που δεν σε εκφράζουν.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Αν είσαι Τοξότης, η δουλειά σου είναι αρκετά φορτωμένη από υποχρεώσεις και καλό είναι να μην αναλάβεις καινούργιες, γιατί θα αγχωθείς και δεν θα είσαι αποτελεσματικός. Αλλά και στα οικονομικά, απόφυγε τις αποφάσεις που μπορεί να σε βάλουν σε έξοδα. Δείξε ωριμότητα, για να μην μετανιώσεις για τις κινήσεις σου.




Αιγόκερως
22/12-19/1

Αν είσαι Αιγόκερως, αυτή η Κυριακή, με τον Ερμή να πραγματοποιεί αρνητική όψη με τον Πλούτωνα, και οι δύο πλανήτης από το ζώδιο σου, σε καλεί να υπερασπιστείς τον εαυτό σου και να τον προστατέψεις από τις κακοτοπιές. Έτσι, θα προχωρήσεις προς τους στόχους σου, χωρίς να έχεις ανάγκη κανέναν. Ωστόσο, να θυμάσαι πως κάποια άτομα θέλουν το καλό σου και μπορείς να στηριχθείς πάνω τους. Μην χάσεις το μέτρο, γιατί δεν θα κρίνεις σωστά.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στα αισθηματικά σου, φίλε Αιγόκερε, μην κρατάς όλες σου τις σκέψεις για τον εαυτό σου. Μίλα στον σύντροφό σου και προσπάθησε να καταλάβεις και τη δική του πλευρά. Γενικά, μην κλείνεσαι και μην είσαι απόλυτος. Εσύ που κυνηγάς την ευτυχία στο πρόσωπο ενός πολύ κοντινού σου φίλου, να ξέρεις πως οι συνθήκες σήμερα είναι πολύ καλές, για να έρθετε πιο κοντά ο ένας στον άλλον.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Τα επαγγελματικά σου είναι σήμερα σε μια δύσκολη μέρα, αγαπητέ Αιγόκερε, αλλά με ένα καλό πρόγραμμα, θα καταφέρεις να τελειώσεις με όλες σου τις υποχρεώσεις, χωρίς να αγχώνεσαι. Προσοχή στα έξοδα, τα οποία βγαίνουν εκτός ελέγχου και σε πιέζουν.




Υδροχόος
20/1-19/2

Σήμερα αν αφήσεις τον εκνευρισμό σου να σε κατευθύνει, αγαπητέ Υδροχόε, θα βρεθείς μπλεγμένος σε διαμάχες και εντάσεις, που δεν θα σε οδηγήσουν πουθενά. Μην παρασυρθείς, λοιπόν, και μείνε μακριά από τις υπερβολικές κινήσεις και τα βαριά λόγια.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στα αισθηματικά σου, φίλε Υδροχόε, τα πράγματα θα πάνε καλά, εφόσον συγκρατήσεις τα νεύρα σου. Μην ξεσπάς στο ταίρι σου, αντίθετα προσπάθησε να μοιραστείς τα προβλήματά σου. Αν δεν έχεις βρει κάτι ακόμη που να σε ευχαριστεί, υπάρχει πιθανότητα να κάνεις σήμερα μία πολύ ενδιαφέρουσα ερωτική γνωριμία.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Αν είσαι Υδροχόος, στα επαγγελματικά σου θα έχεις πολύ χρήσιμες επαφές με τους συνεργάτες σου και θα μπορέσεις να υλοποιήσεις κάποια σχέδια, που έμεναν στάσιμα εδώ και πολύ καιρό. Δείξε προσοχή στα οικονομικά σου, που είναι και η κύρια πηγή του εκνευρισμού σου. Απόφυγε τις άσκοπες αγορές, για να μπορέσεις να βάλεις σύντομα μια σειρά.




Ιχθείς
20/2,20/3

Ίσως πρέπει σήμερα να αναλογιστείς τα λάθη σου, φίλε Ιχθύ, και να δεις ποιές καταστάσεις χειρίζεσαι με λάθος τρόπο και τι πρέπει να κάνεις, για να αλλάξεις τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τα γεγονότα. Προσοχή στον αυθορμητισμό και τη βιασύνη που μπορεί να έχεις, γιατί η αρνητική όψη που πραγματοποιείται ανάμεσα στον Ερμή και τον Πλούτωνα δεν συγχωρεί τέτοιου είδους ενέργειες.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Τα αισθηματικά σου μπορεί να έχουν εντάσεις σήμερα, αν ανήκεις στους δεσμευμένους Ιχθείς, και να φτάσεις να λογομαχήσεις με τον σύντροφό σου χωρίς λόγο. Πρόσεξε την συμπεριφορά σου. Κι αν ακόμη σε βασανίζει η μοναξιά, αποφάσισε τι θέλεις και μην δέχεσαι τίποτα λιγότερο. Δεν υπάρχει λόγος να συμβιβάζεσαι.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Στη δουλειά σου, αγαπητέ Ιχθύ, θα έχεις κάποιες καθυστερήσεις που σε εκνευρίζουν, με αποτέλεσμα να ξεσπάς στους συνεργάτες σου. Μέτρησε τα λόγια σου και διατήρησε την ψυχραιμία σου. Τα οικονομικά σου είναι σε δύσκολη μέρα, αφού τα έξοδά σου και σήμερα είναι αρκετά. Βάλε ένα πρόγραμμα και μην το παραβιάζεις.
Πηγή: myastro.gr


ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Δείτε το νέο look της Αγγελικής Ηλιάδη

Posted: 05 Jan 2013 02:04 PM PST






Η τραγουδίστρια βρέθηκε στη Ρόδο και απόλαυε με τη παρέα της τη νυχτερινή ζωή!....


Η Αγγελική Ηλιάδη πόσταρε στο twitter της δυο φωτογραφίες. Μία με το νέο της look και μία με την παρέα της!

Η τραγουδίστρια εμφανίστηκε με σοφιστικέ look, φόρεσε κοκάλινα γυαλιά ηλίου και είχε τρελά κέφια. Μάλιστα, αν παρατηρήσετε καλά θα δείτε ότι «άνοιξε» αρκετά και τα μαλλιά της... τα έχει κάνει ξανθά!

Κάτω από τη φωτογραφία, που απεικόνιζε την Αγγελική με το ανανεωμένο look έγραψε «crazy» δηλαδή «τρελή».












gossip-tv.gr


ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Πάει το μυαλό σας ποιος είναι ο διάσημος ηθοποιός της φωτογραφίας;

Posted: 05 Jan 2013 02:01 PM PST






Κατά καιρούς για τους ρόλους του αλλάζει πολλές φορές το πρόσωπο του για να είναι όσο πιο αυθεντικός γίνεται...
.

Να υποθέσουμε ότι και αυτή η νέα αλλαγή που τον κάνει σχεδόν αγνώριστο, έχει να κάνει με κάποιο ρόλο;

Ο κύριος με το μούσι δεν είναι άλλος από τον Ralph Fiennes και αν κοιτάξει λίγο προσεκτικά κανείς σίγουρα θα τον αναγνωρίσει. Τον ηθοποιό τον είδαμε πρόσφατα στο Skyfall να παίζει το ρόλο του νέου αφεντικού του James Bond, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι θα συνεχίσει και στα επόμενα φιλμ στον ίδιο ρόλο, αν και τίποτε δεν είναι βέβαιο ακόμη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σύντομα θα πρωταγωνιστήσει με πλειάδα άλλων διάσημων ηθοποιών στην ταινία The Grand Budapest Hotel, με σκηνοθέτη τον Wes Anderson.




pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Δείτε την Paris Hilton σε ηλικία 15 ετών!

Posted: 05 Jan 2013 01:52 PM PST






Τα φλας των φωτογράφων ανέκαθεν κυνηγούσαν την Πάρις Χίλτον (Paris Hilton)!....


H χρυσή κληρονόμος ξέρει να "ερωτοτροπεί" με το φακό και συχνά πυκνά γίνεται εξώφυλλο σε κάποιο περιοδικό. Η δημοσιότητα της... πάει, που λέμε!

Η ίδια η Πάρις, την Παρασκευή το απόγευμα, ανέβασε στο twitter μία φωτογραφία της από την εφηβεία και oι θαυμαστές της ξετρελάθηκαν!

Όσο και να παρατηρούσαμε την εικόνα δεν μπορούσαμε να βρούμε κάποια διαφορά με το σήμερα...

Λες και δεν έχει περάσει δευτερόλεπτο από τα χρόνια της... αθωότητάς της!

Συμπαθητική πάντως, δεν μπορούμε να πούμε!




pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ!!!!!

Posted: 05 Jan 2013 01:46 PM PST






ΚΑΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ....
ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ..
.ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΣΠΡΙΣΕΙ...ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΩΡΑΙΑ ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ...

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ...
















pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Αεροπλάνο μεταμορφώθηκε σε… παιδικό σταθμό!

Posted: 05 Jan 2013 01:39 PM PST






Η Gari Chapidze εργάζεται ως διευθύντρια παιδικού σταθμού στην πόλη  Rustavi της Γεωργίας, αλλά όχι ενός συνηθισμένου παιδικού σταθμού....


Ο λόγος βέβαια είναι κάτι παραπάνω από προφανής, αφού αντί για τάξη η Gari κάνει μάθημα σε… αεροπλάνο!

Η νηπιαγωγός δεν μπορούσε να βρει καλύτερο τρόπο για να… εξυψώσει την εκπαίδευση των μαθητών της από το να κάνει καθημερινά τις παραδόσεις της… πάνω από το έδαφος!

Αφού αγόρασε από τις Γεωργιανές Αερογραμές το παροπλισμένο Yakovlev Yak-42, ανακαίνισε το εσωτερικό του, πρόσθεσε εκπαιδευτικό υλικό, παιχνίδια και βιβλία και μετέτρεψε την εκπαιδευτική καθημερινότητα των παιδιών σε… περιπέτεια.

«Άφησα ανέπαφο μόνο το πιλοτήριο έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να εξερευνήσουν με την άνεσή τους τα όργανα, το πηδάλιο… Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο τους αρέσει!»

Σίγουρα μπορούμε…




























perierga.gr




ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

H σοκολάτα έχει καλύτερη γεύση… σε πορτοκαλί κούπα!

Posted: 05 Jan 2013 01:29 PM PST






Ο τρόπος που γευόμαστε τα πράγματα εξαρτάται από το χρώμα που βλέπουμε. Αυτό απέδειξαν επιστήμονες σε ό,τι....

αφορά στη ζεστή σοκολάτα.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «El Mundo», μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of Sensory Studies» και πραγματοποιήθηκε από το πολυτεχνικό πανεπιστήμιο της Βαλένθια σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έδειξε ότι τα φλιτζάνια που είναι πορτοκαλί ή κρεμ δίνουν νοστιμότερη γεύση στη ζεστή σοκολάτα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 57 άτομα που έπρεπε να δοκιμάσουν το ρόφημα σε διάφορα φλιτζάνια με διαφορετικό χρώμα. Το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο, καθώς όλοι απάντησαν ότι το πορτοκαλί φλιτζάνι περιείχε τη νοστιμότερη σοκολάτα, ακόμα κι αν δεν διέφερε σε τίποτα με εκείνη των υπόλοιπων φλιτζανιών.

Η «φαντασία» ορισμένων πήγε ακόμα πιο μακριά καθώς υποστήριξαν ότι η σοκολάτα των κρεμ φλιτζανιών ήταν πιο γλυκιά και αρωματική.

Οι επιστήμονες για ακόμα μία φορά ήθελαν να αποδείξουν ότι η όραση του ανθρώπου συνδέεται με τη γεύση του φαγητού ή του ποτού. Σημαντικό ρόλο παίζει και το πιάτο ή το φλιτζάνι στο όποιο σερβίρεται το περιεχόμενο.

Μπορεί ακόμα οι ερευνητές να μην είναι σε θέση να εξηγήσουν πώς λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός στον άνθρωπο, αλλά ύστερα από το πείραμα επιβεβαίωσαν την ύπαρξή του. Οι επιστήμονες συμβουλεύουν τις εταιρείες να είναι πιο προσεκτικές στην επιλογή χρωμάτων για τις συσκευασίες των φαγητών και ροφημάτων, καθώς το χρώμα επηρεάζει τελικά τη γεύση μας.






perierga.gr




ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Έξυπνες διαφημίσεις σε στάσεις λεωφορείων

Posted: 05 Jan 2013 01:22 PM PST






Είναι ένας από τους πιο αποδοτικούς τρόπους διαφήμισης, καθώς είναι ορατές σε πολύ μεγάλο κοινό, πεζούς, οδηγούς και επιβάτες....


Όταν μάλιστα επιπλέον οι διαφημίσεις είναι έξυπνες και δημιουργικές όχι μόνο έχουν καλύτερο αποτέλεσμα για το διαφημιζόμενο αλλά μας δημιουργούν και μερικές ευχάριστες στιγμές στη ρουτίνα της καθημερινότητας.




















































perierga.gr




ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

ΜΕ ΑΚΤΙΝΕΣ Χ Βρέθηκε κρυμμένη εικόνα κάτω από γνωστό πίνακα!

Posted: 05 Jan 2013 01:19 PM PST






Έκπληξη προκαλεί η ανακάλυψη πως κάτω από ένα πίνακα που εκτίθεται στην Εθνική Πινακοθήκη της Βρετανίας βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας και του....

Χριστού!

Οι ειδικοί που εξέτασαν με ακτίνες Χ τον πίνακα που απεικονίζει τον Σερ Φράνσις Γουόλσινχαμ (Sir Francis Walsingham) του πιστού σύμβουλου της Ελισάβετ Α'.

Η γκαλερί την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου έβαλε σε μια οθόνη με ακτινογραφίες τους πίνακες ζωγραφικής και ανακαλύφθηκε κάτω από το πορτρέτο η κρυφή εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας.

Κρυφές εικόνες βρέθηκαν επίσης και κάτω από άλλους πίνακες που απεικονίζουν τα πρόσωπα της βασιλικής δυναστείας των Τούντορ!

Το πορτρέτο του Γουόλσινχαμ χρονολογείται από το 1580 όταν η προτεσταντική Αγγλία απομονώθηκε υποστηρίζοντας τον πόλεμο της Ολλανδίας κατά της Ισπανίας.

Η ζωή του σερ Γουόλσινχαμ που γεννήθηκε το 1532 και πέθανε το 1590 καταγράφεται και στην ταινία "Ελισάβετ" με την Κέιτ Μπλάνσετ (Cate Blanchett) που κέρδισε το Όσκαρ.








radar.gr



ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ Της την "έπεσε" ο Στρος Καν και του έριξε "χυλόπιτα"

Posted: 05 Jan 2013 01:12 PM PST






Την Σάσα Σταμάτη είχε βάλει στο "μάτι" όταν είχε επισκεφθεί τη χώρα μας, ο Ντομινίκ Στρος Καν....

(Dominique Strauss-Kahn), αλλά εκείνη τον απέρριψε!

Το περιστατικό αποκάλυψε μέσα από την εκπομπή "Πρωινό mou" ο παρουσιαστής Γιώργος Λιάγκας, αφήνοντας έκπληκτους τους τηλεθεατές, αλλά και το πάνελ!

"Είναι αλήθεια ότι μου την έπεσε. Ήμασταν παρέα σε ένα μαγαζί και δίπλα μας καθόταν ο Στρος Καν. Κάποια στιγμή έρχεται μία κυρία και μου λέει "θέλουμε να έρθεις στο τραπέζι δίπλα".

Δεν δώσαμε σημασία. Μέχρι που μας είπε η κοπέλα του Σρόιτερ ότι "Αυτός δίπλα είναι ο Στρος Καν"", είπε η Σταμάτη. Και συμπλήρωσε: "Δεν πήγα στο τραπέζι του γιατί δεν τον κατάλαβα. Πάντως ήταν γλοιώδης και πέφτουλας. Σιγά, έχασα το πουρό".

Δείτε το βίντεο:


pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ VIDEO: Το αποκεφαλισμένο ψάρι - ζόμπι που... κινείται!

Posted: 05 Jan 2013 01:00 PM PST






Η θάλασσα είναι πηγή της ζωής και όπως φαίνεται, πλέον είναι και δημιουργός ψαριών-ζόμπι....

που συνεχίζουν να κινούνται ακόμα και μετά τον... αποκεφαλισμό τους!

Το συγκεκριμένο βίντεο συγκλονίζει και από την μέρα που κυκλοφόρησε το έχουν κοινοποιήσει μέσω των κοινωνικών δικτύων χιλιάδες άνθρωποι.

Το άψυχο σώμα του αποκεφαλισμένου και καθαρισμένου ψαριού είναι τοποθετημένο στον πάγο.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, το ψάρι φαίνεται να έρθει πίσω στη ζωή, συσπάται και κινείται...

Δείτε το τρομακτικό βίντεο με το ψάρι-ζόμπι:


pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Το «παράδοξο» της παχυσαρκίας!

Posted: 05 Jan 2013 12:51 PM PST






Το λεγόμενο «παράδοξο της παχυσαρκίας» έρχεται να επιβεβαιώσει νέα επιστημονική μελέτη, που κατέληξε στη διαπίστωση ότι αν κανείς είναι πολύ παχύσαρκος....

και έχει βάρος αρκετά πάνω από το κανονικό, αντιμετωπίζει σημαντικά αυξημένο (σχεδόν κατά 30%) κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

Αν όμως είναι απλώς υπέρβαρος ή έστω ελαφρώς παχύσαρκος, δεν έχει δηλαδή υπερβολικά παραπανίσια κιλά, τότε ο κίνδυνος θανάτου είναι ελαφρώς μειωμένος (κατά περίπου 5% έως 6%), σε σχέση με όσους έχουν φυσιολογικό βάρος. Σημειώνεται πάντως ότι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις επιστημόνων απέναντι στα νέα αποτελέσματα οι οποίοι έκαναν λόγο για αφερέγγυα ευρήματα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Κάθριν Φλέγκαλ των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA), προχώρησαν σε μετα-ανάλυση περίπου 100 προηγούμενων δημοσιευμένων επιστημονικών μελετών οι οποίες περιελάμβαναν συνολικά σχεδόν τρία εκατομμύρια ενήλικους ανθρώπους από πολλές χώρες.

Η μετα-ανάλυση, που συσχέτισε τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΒΜΙ) με τη θνησιμότητα, έδειξε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ υπέρβαρων και παχύσαρκων όσον αφορά τον κίνδυνο θανάτου. Φυσιολογικό, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θεωρείται το βάρος, όταν ο δείκτης ΒΜΙ είναι μεταξύ 18,5 και 25. Υπέρβαρος είναι κάποιος, όταν ο δείκτης είναι μεταξύ 25 έως 30, ενώ παχύσαρκος όταν ξεπερνά το 30 (δείκτης άνω του 35 δείχνει νοσογόνο παχυσαρκία). Ο δείκτης υπολογίζεται όταν διαιρέσει κανείς το βάρος σε κιλά με το τετράγωνο του ύψους σε μέτρα (π.χ. 75 δια 1,65 Χ 1,65).

Η στατιστική ανάλυση δείχνει ότι οι υπέρβαροι (με BMI 25-30) έχουν κατά μέσο όρο μικρότερο κίνδυνο θανάτου κατά 6% και οι ελαφρώς παχύσαρκοι (με ΒΜΙ 30-35) επίσης μικρότερο κίνδυνο κατά 5% σε σχέση με όσους έχουν φυσιολογικό βάρος. Όμως οι σοβαρά παχύσαρκοι (με δείκτη άνω του 35) έχουν αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας κατά 29%.

Οι επιδημιολόγοι έχουν παρατηρήσει εδώ και κάποια χρόνια αυτή την αντιστρόφως ανάλογη σχέση ανάμεσα στο βάρος και το ποσοστό θνησιμότητας, μέχρι τουλάχιστον ένα επίπεδο πάχους. Σε χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές και οι νεφρικές παθήσεις, οι άνθρωποι με βάρος πάνω από το φυσιολογικό έχουν συχνά μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, γι' αυτό άλλωστε το πάχος τους δεν θεωρείται κατ' ανάγκη επιβαρυντικός παράγων σε αυτές τις περιπτώσεις (κάτι που όμως θα πρέπει να αξιολογήσει ο γιατρός).

Οι ερευνητές θεωρούν ως πιθανές αιτίες γι' αυτό το παράδοξο (δηλαδή οι υπέρβαροι και ελαφρώς παχύσαρκοι να κινδυνεύουν λιγότερο από πρόωρο θάνατο σε σχέση με όσους έχουν κανονικά κιλά) διάφορους παράγοντες, όπως την προστατευτική μεταβολική δράση του αυξημένου λίπους του οργανισμού. Πάντως, οι επιστήμονες αναγνωρίζουν ότι επί της ουσίας δεν γνωρίζουν ακόμα τους συγκεκριμένους βιολογικούς μηχανισμούς που θα μπορούσαν να εξηγήσουν το εν λόγω παράδοξο.

Από την άλλη, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι συνήθως η αύξηση του πάχους αυξάνει τους καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου όπως η χοληστερόλη και η αρτηριακή πίεση, συνεπώς τα παραπανίσια κιλά μπορεί να εντάξουν κάποιον σε ομάδα κινδύνου, όσον αφορά την υγεία του.

Υπογραμμίζεται πάντως ότι υπήρξαν έντονες επιστημονικές αντιδράσεις μετά τη δημοσίευση των νέων αποτελεσμάτων. Αντίστοιχες αντιδράσεις είχαν εκφραστεί και το 2005 όταν η ίδια ερευνητική ομάδα είχε πρωτοπαρουσιάσει στοιχεία τα οποία έδειχναν πως το επιπλέον βάρος συνδέεται με μακροζωία. Τότε η επικεφαλής της μελέτης δρ Φλέγκαλ είχε κατηγορηθεί ότι παραποίησε τα ευρήματα περιλαμβάνοντας καπνιστές αλλά και άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας όπως ασθενείς με καρκίνο ή καρδιοπαθείς στην ομάδα των αδύνατων εθελοντών.

Και η τελευταία μελέτη της δρος Φλέγκαλ δέχθηκε τα πυρά άλλων επιστημόνων σε ό,τι αφορούσε προβλήματα στον σχεδιασμό της. Και πάλι οι ειδικοί ανέφεραν πως στη μελέτη χρησιμοποιήθηκαν καπνιστές και άτομα με προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας τα οποία συνδέονται με απώλεια βάρους. «Μια ομάδα των αδύνατων εθελοντών που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη ήταν άρρωστοι και οι άρρωστοι άνθρωποι τείνουν να πεθαίνουν νωρίτερα» σχολίασε ο δρ Ντόναλντ Μπέρι, ειδικός στη Βιοστατιστική στο Κέντρο για τον Καρκίνο MD Anderson του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Χιούστον.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Τζον Βας, αντιπρόεδρος του Βασιλικού Κολεγίου Ιατρικής της Βρετανίας έθεσε το εξής ερώτημα, δίνοντας μόνος του την απάντηση: «Εχετε ποτέ δει έναν 100χρονο να είναι υπέρβαρος; Η απάντηση είναι πιθανότατα όχι». Ο καθηγητής σημείωσε ότι το περιττό βάρος συνδέεται με σοβαρά προβλήματα υγείας όπως οι καρδιοπάθειες και ο διαβήτης και συνέστησε προσοχή απέναντι σε τέτοιες μελέτες.

pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Ο Psy - Mr Gangnam δείχνει την… Gangnam τεχνική σε ηλικιωμένους (video)

Posted: 05 Jan 2013 12:49 PM PST






Στην εκπομπή της Betty White, «Off Their Rockers», βρέθηκε ο Psy και δεν έχασε την ευκαιρία να διδάξει στους ηλικιωμένους φίλους...
.
της τον σωστό τρόπο που χορεύεται το Gangnam Style!

Μάλιστα, μέχρι να φορέσει το γυαλί ηλίου του πέρασε απαρατήρητος!

Δείτε το βίντεο:


pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Βρήκε τη λύση στην γκρίνια του μωρού

Posted: 05 Jan 2013 12:42 PM PST






Ωραίος ο γονέας....



pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές