Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα

Posted: 02 Dec 2012 11:47 PM PST

Έφτασε η εποχή που ξεκινάμε να φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα κουλουράκια και μπισκότα. Τώρα αν με ρωτήσετε τι διαφορά έχουν τα κουλουράκια με τα μπισκότα θα δυσκολευτώ να σας απαντήσω μια και δε το έχω ξεκαθαρίσει ακόμα στο μυαλό μου. Κάποιοι λένε πως ονομάζουμε μπισκότα αυτά που κόβουμε με τα κουπ πατ. Αλλά στην τελική ποιος νοιάζεται για τις λέξεις; το θέμα είναι να είναι νοστιμα και όμορφα είτε λέγονται χριστουγεννιάτικα κουλουράκια είτε χριστουγεννιάτικα μπισκότα!

xmasbiskota Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα

Και τα δικά μου βγήκαν και όμορφα και νόστιμα όπως βλέπετε! Μη τα βλέπετε έτσι ασπρουλιάρικα και ξυνίζετε μουτράκια.  Επίτηδες έμειναν έτσι γιατί θα διακοσμηθούν με χίλια δυο πραγματάκια προσεχώς.

xmasbiskota2 Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα

Αλλά πριν τη φάση της διακόσμησης, πρέπει να δούμε τη βασική συνταγή για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα μας. Φυσικά εσείς μπορείτε να τα αφήσετε και έτσι όπως είναι χωρίς διακόσμηση αρκεί να τα αφήσετε να πάρουν λίγο χρωματάκι και να τα αλείψετε με αυγουλάκι πριν το ψήσιμο.

Η συνταγή μου είναι για μια ικανοποιητική ποσότητα που βγάζει περίπου 1,5 κιλό μπισκότα, εσείς όμως αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε τη μισή ποσότητα πολύ εύκολα ή να την διπλασιάσετε, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Πάμε όμως να δούμε τη συνταγή!

Τι θα χρειαστούμε;

1 κιλό αλεύρι

300 γρ. ζάχαρη

250 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη (μια πλάκα κοινώς)

4 κουταλιές συμπυκνωμένο γάλα (κονσέρβα)

4 αυγά

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες

½ κουταλάκι αλάτι

λαδόκολλες, πλαστική μεμβράνη, αλουμινόχαρτο

πλάστη, κουπ-πατ για το κόψιμο, ταψί

Και πως το κάνουμε;

Ανακατεύουμε με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη μας που έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου. Τώρα εσείς αν δεν έχετε μίξερ, μη χολοσκάτε, με τα χεράκια μια χαρά γίνεται η όλη διαδικασία.

Προσθέτουμε 2 αυγά και το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μίξερ.

Προσθέτουμε το μπέκιν, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά.

Αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μας και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να δούμε οτι αρχίζει να ψιλοζορίζεται το μίξερ οπότε το σταματάμε για να μη το κάψουμε και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι.

Ζυμώνουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική ζύμη. Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 6 μπαλίτσες, τις πατάμε να γίνουν επίπεδες και τις τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη κουζίνας. Βάζουμε τις ζύμες μας στο ψυγείο 2-3 ωρίτσες ή ακόμα καλύτερα για όλη τη μέρα και φτιάχνουμε τα μπισκοτάκια μας την επόμενη μέρα.

Για το άνοιγμα της ζύμης, δε θα χρησιμοποιήσουμε αλεύρι. Επαναλαμβάνω, δε θα χρησιμοποιήσουμε καθόλου επιπλέον αλεύρι, ότι βάλαμε, βάλαμε, αυτό ήταν.

Τη ζύμη μας θα την ανοίξουμε με τον πλάστη μεν αλλά αφού πρώτα τη βάλουμε ανάμεσα σε λαδόκολλες. Εδώ να σημειώσουμε ότι δε βγάζουμε όλα τα κομμάτια ζύμης απο το ψυγείο, βγάζουμε κάθε φορά από 1 κομμάτι, το δουλεύουμε, το φουρνίζουμε και μετά βγάζουμε το επόμενο από το ψυγείο.

Αν έχετε κουπ-πατ που κάνουν μαγκίτσες και κόβουν εσωτερικά κομματάκια από ένα βασικό σχέδιο για να δημιουργηθούν μοτίβα όπως τα δικά μου, το κάνετε με τον εξής τρόπο. Κόβετε το αρχικό σχέδιο, το βάζετε στο ταψί σας και μετά κόβετε τα εσωτερικά. Διότι αν δε το κάνετε έτσι μέχρι να το μεταφέρετε μετά στο ταψί θα γίνει ολίγον σαν πλάγιο γαμώτο που λέγαμε και στην εφηβεία μου.

Αφού τα κόψετε λοιπόν, τα βάζετε σε ταψί με λαδόκολλα και τα σκεπάζετε από πάνω με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 10 λεπτάκια περίπου ανάλογα με το φούρνο και το πάχος των μπισκότων σας. Όταν τα βγάλετε από το φούρνο θα σας φαίνονται σχετικά μαλάκά από πάνω , μην ανησυχείτε, έτσι πρέπει, όπως κρυώνουν θα σκληρύνουν.

Ρόφημα σοκολάτας με λικέρ μέντα

Posted: 02 Dec 2012 11:43 PM PST

Δοκιμάστε το με το πρωινό σας, τις κρύες, χειμωνιάτικες μέρες!

Υλικά:

2 κουταλιές της σούπας λικέρ μέντας 250 ml γάλα 50 γρ. σοκολάτα μαύρη 1 κουταλιές της σούπας ζάχαρη μαύρη

Εκτέλεση:

Βράζουμε 200 ml γάλα μαζί με τη ζάχαρη σε κατσαρολίτσα σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να ανακατεύουμε. Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια μέσα στην κούπα όπου θα σερβίρουμε.

Μόλις πάρει βράση το γάλα, το ρίχνουμε στην κούπα και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και το χτυπάμε με το εξάρτημα του φραπέ μέχρι να γίνει αφρόγαλα.

Προσθέτουμε το χτυπημένο γάλα στην κούπα με τη σοκολάτα και προσθέτουμε τέλος τις κουταλιές του λικέρ.

Βασιλόπιτα με σοκολάτα

Posted: 02 Dec 2012 11:41 PM PST

Μία παραλλαγή της κλασικής βασιλόπιτας για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Υλικά: 150 γρ. βούτυρο 150γρ. ζάχαρη άχνη 150γρ. αλεύρι 3 αβγά 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 150γρ. κουβερτούρα 50γρ. πορτοκάλι γλασέ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 100γρ. κρέμα γάλακτος 100γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση:

1. Ανακατεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει λεία κρέμα

2. Προσθέτετε τα αβγά ένα ένα και μετά το αλεύρι και το μπέικιν παουντερ

3.Μέσα στο μείγμα βάζετε τη σοκολάτα τα ψιλοκομμένα πορτοκάλια τα ψιλοκομμένα πορτοκάλια και το ξύσμα πορτοκαλιού

4.Αφού τα ανακατέψετε πολύ καλά  τοποθετείτε το μείγμα σε μία φόρμα τάρτας 24εκ.

5 .Ψήνετε στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά

Φτιάχνετε τη Ganache:

Ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος και ρίχνετε σιγά σιγά την τεμαχισμένη κουβερτούρα ενώ συγχρόνως ανακατεύετε μέχρι να γίνει λεία γυαλιστερή κρέμα.

Αφού ξεφορμάρετε την πίτα την γλασάρετε με την ganache.

Βασιλόπιτα με γεύση πορτοκάλι!

Posted: 02 Dec 2012 11:40 PM PST

Μια χριστουγεννιάτικη συνταγή με υπέροχη γεύση

Υλικά (Για 8-10 άτομα):

260 γρ. πορτοκάλι πούλμπα (βλέπε εκτέλεση) 250.γρ. ελαιόλαδο 400 γρ. ζάχαρη 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 αυγά 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ 5 σταγόνες μαστιχέλαιο 1 κ.γ. μαχλέπι

Εκτέλεση:

Μια χριστουγεννιάτικη συνταγή με υπέροχη γεύση πορτοκάλι για εσάς και τους καλεσμένους σας!

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C βαθμούς, εν συνεχεία παίρνουμε 3 πορτοκάλια και τα πλένουμε καλά, κατόπιν τα προσθέτουμε και τα βράζουμε για μία ώρα, Αφού δούμε ότι έχουν μαλακώσει τα κόβουμε σε κομμάτια (μαζί με τη φλούδα) αφαιρούμε και τα κουκούτσια, αμέσως μετά τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ πολύ καλά και ανακατεύουμε μαζί με το ελαιόλαδο.

Στο μίξερ κτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και ανακατεύουμε με το μείγμα απ" το πορτοκάλι, στο ίδιο μπολ με το μείγμα μας και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, το μαχλέπι και το μαστιχέλαιο.

Τοποθετούμε το μείγμα σ' ένα τσέρκι ή ταψί υψηλό διαμέτρου 26 εκ. (Υπόψιν το φλουρί). Κατόπιν, τοποθετούμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 170οC για μία ώρα. Αν δείτε πως δεν είναι έτοιμα στη 1 ώρα ψήνετε λίγο ακόμα.

Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι από μπισκότα

Posted: 02 Dec 2012 11:38 PM PST

Φτιάξτε ένα ιδιαίτερο γλυκό αυτά τα Χριστούγεννα, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά (για 8-10 άτομα): Για το σπιτάκι: 500 γραμμάρια βούτυρο 500 γραμμάρια καστανή ζάχαρη 150 γραμμάρια λευκή ζάχαρη 2 αυγά ολόκληρα 40 γραμμάρια γάλα 2 κουταλιές του γλυκού τζίντζερ 2 κουταλιές του γλυκού κανέλα 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο 1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλο 1 κιλό αλεύρι

Για το γλάσο: 450 γραμμάρια άχνη ζάχαρη 90 γραμμάρια ασπράδια αυγών (περίπου 3 ασπράδια)

Εκτέλεση: Στο μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη (καστανή και λευκή) και με το φτερό του ανακατεύουμε το μείγμα μας και αφού αφρατέψουν και ασπρίσουν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και τελευταίο το αλεύρι και τα μπαχαρικά.

Δε δουλεύουμε πολύ τη ζύμη να μη μαλακώσει υπερβολικά. Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο για μια ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Με τη βοήθεια κουπ πατ που έχουμε ήδη προμηθευτεί, κόβουμε τη ζύμη του μπισκότου για τις πλευρές του σπιτιού (ή σχεδιάζουμε τις πλευρές του σπιτιού σε χαρτόνι και το χρησιμοποιούμε ως οδηγό για να κόψουμε τη ζύμη).

Ψήνουμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα για μισή ώρα περίπου. Το Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το διακοσμήσουμε με γλάσο. Για το γλάσο: Χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ τα ασπράδια με την άχνη για περίπου 35 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να σφίξουν. Αν θέλουμε χωρίζουμε σε μέρη το γλάσο και προσθέτουμε διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Θέλει προσοχή στα κομμάτια μπισκότου για το σπιτάκι να είναι ίσα ώστε να μπορέσει να σταθεί όρθιο όταν θα το κολλήσουμε. Επειδή οι ζύμες απλώνουν στο φούρνο καλό είναι να έχουν σφίξει λίγο στο ψυγείο, έτσι δεν αλλοιώνεται το σχήμα που έχουμε κόψει.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα στολισμένα!!

Posted: 02 Dec 2012 11:35 PM PST

Αυτή η συνταγή δεν είναι κάτι παραπάνω από μια κλασσική βρετανική συνταγή για μπισκότα, όμως ακριβώς επειδή είναι πολύ εύκολη, μπορείτε να πειραματιστείτε με τα σχέδια και τον στολισμό τους. Δοκιμάστε χριστουγεννιάτικα σχέδια και στολίστε τα μπισκότα σας με φοντάν, ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκολάτας, γλάσο, άχνη, τρούφα και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε.

Υλικά: 250 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη 2 μεγάλα αυγά 1/2 κουταλάκι του γλυκού φυσικό εκχύλισμα βανίλιας 500 γραμμάρια άσπρο αλεύρι 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Εκτέλεση: 1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς στον θερμό αέρα. 2. Στρώστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί. 3. Χτυπήστε με το μίξερ μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι το μείγμα να είναι ελαφρύ και αφράτο. 4. Προσθέστε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε το χτύπημα. 5. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι και το baking powder σε ένα ξεχωριστό μπολ και μετά προσθέστε τα στο μείγμα του βουτύρου. 6. Αλευρώστε λίγο τα χέρια σας και ζυμώστε τη ζύμη σε μια μπάλα. 7. Χωρίστε τη στα δύο, τυλίξτε τη με σελοφάν και βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα. 8. Αλευρώστε μια επιφάνεια και ανοίξτε την μπάλα σε πάχος περίπου ενός κέρματος. 9. Κόφτε τη στα σχήματα που θέλετε, βάλτε τα μπισκότα στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί και ψήστε για 12 περίπου λεπτά (μέχρι να ροδίσουν). 10. Αφήστε τα να κρυώσουν και ξεκινήστε τη διακόσμηση.

Σοκολατένια Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Posted: 02 Dec 2012 11:31 PM PST

Τι θα χρειαστείτε:

2,5 κούπες αλεύρι 3/4 κούπας κακάο 1 κ.γ μπέικιν 1/2 κ.γ αλάτι 3/4 κούπας βούτυρο 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη 1/2 κούπα λευκή ζάχαρη 2 αυγά 2 κ.γ βανίλια

Γέμιση

2,5 κούπες άχνη 1/3 κούπας βούτυρο 1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού 3 κ.σ χυμό πορτοκαλιού

Τι θα κάνετε:  Ανακατεύετε το αλεύρι με το κακάο το μπέικιν και το αλάτι. Χτυπάτε στο μίξερ τα δύο είδη ζάχαρης και προσθέτετε το βούτυρο. Ρίχνετε ένα ένα τα αυγά κι έπειτα την βανίλια. Αδειάζετε σε αυτό το μίγμα του αλευριού. Ανοίγετε φύλλο το μίγμα μας και κόβετε με κουπ πατ ο,τι σχήμα θέλετε, χριστουγεννιάτικο ή μη. Προσέχετε να είναι ζυγός αριθμός αλλιώς αυτό που περισσεύει το τρώμε μόνο του! Βάζετε τα μπισκοτάκια σε λαδόκολλα στον φούρνο, πάντα προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς για 8 με 10 λεπτά. Για την γέμιση χτυπάτε όλα τα υλικά της στο μίξερ μέχρι να γίνει μία πηχτή κρέμα. Τη βάζετε σε ένα κορνέ και τα γεμίζετε. Πασπαλίζετε αν θέλετε με άχνη.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου

Posted: 02 Dec 2012 11:29 PM PST

Τι θα χρειαστείτε:

100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 100 γρ ζάχαρη 1 αυγό 280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 βανίλια ½ κουταλάκι αλάτι 1 κουταλάκι μπέικιν

Για το γλάσο:

400 γρ ζάχαρη άχνη 3-4 κουταλιές νερό Χρώμα ζαχαροπλαστικής 

Τι θα κάνετε: Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν. Ανακατεύετε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το αυγό και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Ρίχνετε το αλεύρι λίγο-λίγο, και ζυμώνετε μέχρι να πετύχετε μια μαλακή ζύμη. Αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου. Έτσι μπορείτε να δουλέψετε την ζύμη πιο εύκολα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου. Κόβετε τη ζύμη με φορμίτσες σε διάφορα σχέδια και μεταφέρετε τα μπισκοτάκια με προσοχή στο ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνετε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.  Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν καλά.  Για το γλάσο ανακατεύετε τη ζάχαρη άχνη με το νερό. Μοιράζετε το γλάσο σε 2-3 διαφορετικά μπολ, ανάλογα με το πόσα χρώματα θέλετε για τη διακόσμηση. Ρίχνετε 2-3 σταγόνες από κάθε χρώμα στα διαφορετικά μπολ και ανακατεύετε. Καλύπτετε τα μπισκοτάκια με το γλάσο και διακοσμούμε με γλάσο διαφορετικού χρώματος ή με χρωματιστές μπιλίτσες (χρωματιστές πέρλες, στα σούπερ μάρκετ).

Χριστουγεννιάτικα «γυάλινα» μπισκότα

Posted: 02 Dec 2012 11:23 PM PST

Υλικά συνταγής: Σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο: 125 γρ. Μέλι: 1/3 κούπας Ζάχαρη: 1/3 κούπας Αυγό: 1 μεγάλο Αλεύρι: 2 1/2 κούπες Σόδα φαγητού: 2/3 κουταλάκι τσαγιού Κανέλα: 1/2 κουταλάκι τσαγιού Σκόνη τζίντζερ: 1/2 κουταλάκι τσαγιού Τριμμένο γαρύφαλλο: 1/3 κουταλάκι τσαγιού Σκληρές, χρωματιστές, ημιδιάφανες καραμέλες: 200 γρ. περίπου Οδηγίες: 1. Ανακατεύετε το αλεύρι με τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το τζίντζερ. Τα κρατάτε κατά μέρος. 2. Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτετε το μέλι και το αυγό. Προσθέτετε σιγά - σιγά και το αλεύρι, ανακατεύοντας. Βάζετε την ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνετε για 5 - 6 λεπτά. Την χωρίζετε στη μέση, την ανοίγετε σε 2 χοντρούς δίσκους και την τυλίγετε σε μεμβράνη. Την βάζετε στο ψυγείο μισή ώρα να σφίξει. Σε αυτή την φάση μπορείτε να την κρατήσετε στο ψυγείο, μέχρι και 5 μέρες μέχρι να την χρησιμοποιήσετε. Διακοσμητικά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα - ζύμη 3. Χωρίζετε τις καραμέλες, σύμφωνα με το χρώμα τους και τις βάζετε σε σακουλάκια. Με σφυρί ή κάποιο άλλο βαρύ αντικείμενο, τις σπάτε σε κομματάκια. Διακοσμητικά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα - καραμέλα 4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε λαμαρίνες με λαδόχαρτο ψησίματος. Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγετε σε φύλλο, πάχους περίπου 6 χιλιοστών. Κόβετε με κουπ πατ, χριστουγεννιάτικα σχήματα. Με μικρότερα κουπ πατ αφαιρείτε σχήματα από το κέντρο των μπισκότων. Αν θέλετε να τα κρεμάσετε, κάνετε στο πάνω μέρος των μπισκότων, μια τρύπα, χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι του καφέ. Τα βάζετε στις λαμαρίνες. Τη ζύμη που περισσεύει την ξανακάνετε φύλλο και κόβετε κι άλλα μπισκότα, μέχρι να τελειώσει η ζύμη. 5. Στο κέντρο των μπισκότων μοιράζετε τις σπασμένες καραμέλες. Διακοσμητικά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα - γέμισμα 6. Ψήνετε τα μπισκότα στο φούρνο για 10 - 12 λεπτά, να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν αρκετά, ώστε να σταθεροποιηθεί η καραμέλα, πριν τα βγάλετε από το ταψί. 7. Όταν τα μπισκότα κρυώσουν εντελώς, τα φυλάτε σε αεροστεγές δοχείο ή τους περνάτε κορδελίτσα και τα κρεμάτε στο δέντρο ή στα παράθυρα.

Χριστουγεννιάτικες συνταγές όλο φαντασία!

Posted: 02 Dec 2012 11:18 PM PST

Πώς σας φαίνονται αυτά τα κουλουράκια; Είναι τάρανδοι και είναι υπέροχα! Το μόνο που χρειάζεστε να προσθέσετε είναι μυτούλα, μάτια και κερατάκια, λίγο πριν τα βγάλετε από τον φούρνο!

cookie1

Αλλά κι αυτά τα ντόνατς, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη είναι μοναδικά! Με μερικά σοκολατάκια και μια καραμελίτσα, γίνονται έτοιμοι χιονάνθρωποι για φάγωμα!

ccookie2

Τα τυράκια La vache qui rie μεταμορφώνονται σε μικρούς βοηθούς του Άγιου - Βασίλη και το πιάτο με φαντασία γίνεται το έλκηθρο που την νύχτα των Χριστουγέννων θα πετάξει στον παραμυθένιο κόσμο της γεύσης! Δεν σας κρύβω...ανυπομονώ πολύ γι' αυτό το συναρπαστικό ταξίδι! cookie3

Τα τυράκια Babybel με λίγη κρέμα τυρί γίνονται μικρά Άγιο- Βασιλάκια έτοιμα να τα φας ή να παίξεις μαζί τους! Τα φαντάζομαι στο γιορτινό τραπέζι μας και την κόρη μου με τους φίλους της, να τα κρατάνε στα χεράκια τους και να τους μιλάνε. Θα είναι πολύ διασκεδαστικό!

cookie4

Αλλά κι αυτό το μπισκότο είναι υπέροχη λιχουδιά! Με κρέμα σαντιγί, μπανάνα, σταφίδες και μαρμελάδα φράουλα μεταμορφώνεται σ ' έναν υπέροχο Άγιο Βασίλη! cookie5 Και μην ξεχνάτε! Φράουλες με σαντιγί και σαμπάνια μπορεί να είναι το απόλυτα συναρπαστικό πρωϊνό αλλά το θέμα μας είναι φράουλες με σαντιγί για να φτιάξουμε τον πιο γλυκό Άγιο- Βασίλη! Το μόνο που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο χριστουγεννιάτικο γλυκό είναι έμπνευση! Το γλυκό προορίζεται για ειδικές περιστάσεις, μετά από ξενύχτι την Πρωτοχρονιά! Καλές γιορτές να έχουμε!

cookie6

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές