Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Χωρίς αποφάσεις έληξε η σύσκεψη

Posted: 09 Sep 2012 12:08 PM PDT

 

Υπό εξέταση θα παραμείνει το νέο πακέτο μέτρων αφού η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών έληξε χωρίς να επιτευχτεί συμφωνία.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι δεν έχει κλείσει το πακέτο των μέτρων και επεσήμανε ότι όταν συμβεί αυτό θεωρεί αυτονόητο ότι θα δοθεί η παράταση του προγράμματος, η οποία όπως επανέλαβε προβλέπεται από τη σύμβαση.

«Δεν έχουμε κλείσει. Υπάρχουν απαράβατα όρια. Δεν μπορούμε να είμαστε οριζόντιοι», δήλωσε.

Στο ερώτημα αν τίθεται θέμα στήριξης της κυβέρνησης ο Ευάγγελος Βενιζ...

Σε εξέλιξη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Posted: 09 Sep 2012 09:15 AM PDT

Στο Μέγαρο Μαξίμου συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έφτασε πρώτος στο Μέγαρο Μαξίμου και ακολούθησε ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας. Οι δύο άνδρες ανέλαβαν να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό για τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικα και για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση. 

Από τις συναντήσεις η τρόικα περιμένει σ...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας

Posted: 09 Sep 2012 09:05 AM PDT

Περίπου τρεις ώρες διήρκεσε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γίαννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της τρόικας.

«Ήταν μια καλή συζήτηση» σχολίασε φεύγοντας ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν , ενώ ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ Κλάους Μαζούχ τόνισε πως «εργαζόμαστε νύχτα και μέρα».

Σύμφωνα με στελέχη που μετείχαν στη σύσκεψη, παραμένουν ανοιχτό κάποια μέτωπα ενώ συζήτηση ήταν εφ' όλης  της ύλης και δεν έγινε αναλυτική διαπραγμάτευση για το κάθε μέτρο.

Όπως ανέφεραν τα στελέχη, πρέπει να εντατικοποιηθεί ...

Κόλπο γκρόσο για Όσκαρ...

Posted: 09 Sep 2012 08:44 AM PDT

Την ώρα που, ακόμη μια φορά, απειλούνται – και πετσοκόβονται ανηλεώς – μισθοί και συντάξεις, την ώρα που στο στόχαστρο βρίσκο­νται οι εργοδοτικές εισφορές και το πενθήμερο, την ώρα που τα ασφα­λιστικά ταμεία βρίσκονται επί της ουσίας υπό καθεστώς πτώχευσης, αποκαλύπτονται από την ίδια τη δι­οίκηση του ΙΚΑ απίστευτες μέθοδοι εισφοροδιαφυγής με την ανάπτυξη ιδιαιτέρων τεχνασμάτων μέσα από τη δημιουργία εταιρειών - «δορυ­φόρων»!

Η διοίκηση του ΙΚΑ έχει καταθέσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μ...

Ανεβάζει τους αγωνιστικούς τόνους το ΚΚΕ

Posted: 09 Sep 2012 08:38 AM PDT

Ανεβάζει σταδιακά τους αγωνιστικούς τό­νους το ΚΚΕ και επιχειρεί να αναβαθμίσει την παρουσία του στον δρόμο και τη Βουλή, εν όψει του νέου πακέτου μέτρων, το οποίο ση­ματοδοτεί το επόμενο στάδιο κοινωνικής εξα­θλίωσης, ενώ παράλληλα συνεπάγεται κοινω­νικές και πολιτικές εξελίξεις.

Μπροστά στο ενδεχόμενο μιας πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης ή εκρήξεων στο κοινωνικό πεδίο, το ΚΚΕ προετοιμάζεται για να είναι παρόν στις μάχες που έρχονται. Με στό­χο μεταξύ άλλων να πετύχει τον «επαναπατρι­σμό» των ψ...

Συννέφιασε, συννέφιασε

Posted: 09 Sep 2012 08:09 AM PDT

«Συννεφάκια» έχουν αρ­χίσει και μαζεύονται στον… ουρανό της ΔΗΜΑΡ, με αφορμή το πα­κέτο των μέτρων και προς το παρόν εί­ναι με ερωτηματικό αν θα πυκνώσουν και θα ξεσπάσει καταιγίδα, τυφώνας ή απλώς ψιλόβροχο, όταν ανακοινωθούν αυτά και προωθηθούν προς ψή­φιση στη Βουλή.

Η ηγεσία δεν παραλείπει να υπεν­θυμίζει στο εσωτερικό της και στο ακροατήριό της τις «κόκκινες γραμ­μές» που έχει χαράξει: την πολιτική σταθερότητα της κυβέρνησης και την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Σε γενικές γραμμές, ο πρόεδρ...

Με συνοπτικές διαδικασίες

Posted: 09 Sep 2012 07:46 AM PDT

Συνοπτικές διαδικασίες ελέγχου θα εφαρμόσουν τα ελεγκτικά κέντρα και οι εφορίες για το κλείσιμο 100.000 εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των χρήσεων 2000 - 2009, που αφορούν κυρίως επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι δεν εντάχθηκαν στις προηγούμενες ρυθμίσεις περαίωσης της διετίας 2010-2011. Οι ελεγκτικές διαδικασίες, όπως αναφέρει ο «Κόσμος του Επενδυτή», προβλέπουν ότι η επιλογή των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών που θα ελεγχθούν θα γίνει με βάση 16 αντικειμενι...

Στο στόχαστρο της εφορίας

Posted: 09 Sep 2012 07:42 AM PDT

Φορολογικούς ελέγχους σε 8.500.000 ιδιοκτή­τες ακινήτων, μισθωτών, συνταξιούχων, αγρο­τών, ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών ετοιμάζει το ΤΑΧΙS έως το τέλος του χρόνου σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η φοροδιαφυγή.

Στο στόχαστρο μπαίνουν, 3.000.000 πολίτες που απέκτησαν το 2011 εισοδήματα από μι­σθωτές υπηρεσίες και είτε δεν υπέβαλαν φο­ρολογική δήλωση είτε απέκρυψαν μέρος ή το σύνολο του εισοδήματός τους. Η διαδικασία προβλέπει το άθροισμα όλων των εσόδων που προκύπτουν ώστε να ...

Πύρινα μέτωπα σε Κάρυστο, Σαλαμίνα και Μάνη

Posted: 09 Sep 2012 05:06 AM PDT

Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές σε περιοχές της Καρύστου, της Σαλαμίνας και της Μάνης.

Η πυρκαγιά στην Εύβοια εκδηλώθηκε στις δέκα το πρωί σε χαμηλή βλάστηση στην θέση Πλατανιστό Λυγιά αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι φλόγες πέρασαν μέσα από το χωριό Καστρί όπου μάλιστα προξένησαν ζημιές σε κτίσματα.

Η πυρκαγιά εξακολουθεί να είναι σε κατοικημένη περιοχή ενώ επί τόπου βρίσκονται και ενεργούν για να την θέσουν υπό έλεγχο ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς κα...

Κανείς δεν πρέπει να μας θεώρει δεδομένους λέει ο Κουβέλης

Posted: 09 Sep 2012 03:48 AM PDT

Σε μια προσπάθεια κατευνασμού των εσωκομματικών αντιδράσεων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης δήλωσε  πως «κανείς δεν πρέπει να μας θεωρεί δεδομένους». 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Real News κάνει λόγο για υπεύθυνη στάση που δεν πρέπει να παραμονεύεται: «Κανείς δεν πρέπει να παρεξηγήσει, να παρερμηνεύσει και να αποπειραθεί να εκμεταλλευτεί την στάση ευθύνης που επιδεικνύουμε» 

Ο Φ. Κουβέλης επανέλαβε ότι στόχος της ΔΗΜΑΡ είναι να να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, ώστε να μην θιγούν οι πι...

Αιχμές Βενιζέλου για την εμφάνιση Σαμαρά στη ΔΕΘ

Posted: 09 Sep 2012 01:44 AM PDT

Την δυσφορία του για τις δηλώσεις Σαμαρά εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη ΔΕΘ.

«Δεν μας συγκινεί η επίδειξη υπερβάλλοντος κυβερνητικού ζήλου για τη λήψη αποφάσεων, όποιος θέλει να πάρει δύσκολες αποφάσεις να τις πάρει. Έχουμε πάρει δύσκολες αποφάσεις και ξέρουμε πως είναι. Για να καταλάβετε τι εννοώ, δείτε τι έλεγα εγώ πέρυσι, ως υπουργός Οικονομικών, και τι έλεγαν άλλοι, υπό το φως αυτών που μεσολάβησαν» ανέφερε.

 Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τους προέδρους της ...

Spiegel:H Mέρκελ θέλει να αποτρέψει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Posted: 09 Sep 2012 12:58 AM PDT

Όπως υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό η καγκελάριος φέρεται να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να αποτραπεί με κάθε τρόπο η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη και αναζητά τρόπους για να το επιτύχει.

Μπορεί η Ευρώπη να αναμένει την έκθεση της Τρόικα προκειμένου να αποφασίσει τα επόμενα βήματα στην υπόθεση της ελληνικής κρίσης, ωστόσο, η καγκελάριος Μέρκελ φέρεται να έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις της για το μέλλον της Αθήνας. Σύμφωνα με το Spiegel-Online που επικαλείται πληροφορίες...

Απόψε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Posted: 09 Sep 2012 12:14 AM PDT

Για τις επτά το απόγευμα έχει οριστεί το ραντεβού του Αντώνη Σαμαρά με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Θα προηγηθεί συνάντηση του υπ. Οικονομικών Γιάννη  Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της τρόικας οι οποίοι αύριο το πρωί θα συναντήσουν τον πρωθυπουργό.

Την Τρίτη ο Αντ. Σαμαράς θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές