Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Ο χορός των κατασκόπων

Posted: 31 Aug 2012 05:47 AM PDT

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μαρς.

Πρωταγωνιστούν: Κλάιβ Όουεν, Άινταν Γκίλεν, Μπριτ Μπρέναν, Ντέιβιντ Ουίλμοντ, Γκίλιαν Άντερσον.

Η οικογένεια Μακ Βέι ζει στο Μπέλφαστ και όλα της τα μέλη είναι φανατικά προσκείμενα στον IRA. Η μητέρα θα κατηγορηθεί για απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο Λονδίνο και θα συλληφθεί. Η Κολέτ πολύ σύντομα θα πρέπει να αποφασίσει. Η ποινή της είναι 25 χρόνια φυλάκιση. Για να την αποφύγει θα πρέπει να δεχτεί την πρόταση που της κάνει ένας αξιωματικός της αγγλικής ΜΙ5. Να κατασκο...

Life

Posted: 31 Aug 2012 05:42 AM PDT

Κιθ Ρίτσαρντς

Μετάφραση: Γιάννης Νενές

Εκδόσεις: Το Ροδακιό

Σελ.: 696

Ανατροπές απρόοπτα, ακρότητες χρήμα, σπάνια δόξα. Ο θρυλικός κιθαρίστας των Ρόλινγκ Στόουνς αφηγείται τη ζωή του που μοιάζει με μυθιστόρημα

Είναι χιλιοειπωμένο, ωστόσο παραμένει εντυπωσιακά αληθινό ότι η πραγματικότητα - όταν είναι στα κέφια της - ξεπερνά τη φαντασία. Κι όταν πρόκειται για τη ζωή ενός τύπου σαν τον Κιθ Ρίτσαρντς, ποιος θα ρίσκαρε να ισχυριστεί το αντίθετο; Όση φαντασία κι αν διαθέτει κανείς, είναι δύσκολο να επι...

Επιστρέφει δριμύτερο το ΚΚΕ

Posted: 30 Aug 2012 10:58 AM PDT

Το κάλεσμα για γενική απεργία εκ μέρους του ΠΑΜΕ αλλά και της Αλέκας Παπαρήγα επιχειρεί να αναδείξει περαιτέρω το Πολιτικό Γραφείο της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Με ένα ακόμη κάλεσμα που δημοσιοποίησε χθες, προτρέπει τον λαό να βγει στους δρόμους, οργανωμένα, σε αυτή την «πρώτη μετεκλογική αναμέτρηση» με την κυβέρνηση και το πακέτο μέτρων που ετοιμάζεται να ανακοινώσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι καλεί τον κόσμο να στηρίξει πολιτικά και αγωνιστικά την πρωτοβουλία του σχετικά με την πρόταση νόμου για την κατά...

Διήμερο «λουκέτο» βάζουν οι δήμοι στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου

Posted: 30 Aug 2012 10:07 AM PDT

Κλειστοί θα παραμείνουν οι δήμοι της χώρας στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου μετά από απόφαση του εκτάκτου συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Η ΚΕΔΕ αποφάσισε επίσης εκτός από το διήμερο «λουκέτο» να διοργανώσει συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ θα επιδιώξει να συναντήσει τον υπουργό Οικονομικών και το προεδρείο της Βουλής.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι περισσότεροι δήμαρχοι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, δεν έμειναν ικανοποιημένοι ούτε από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης αλλ...

Πού (μας) πάνε;

Posted: 30 Aug 2012 09:39 AM PDT

Η επικοινωνιακή καταιγίδα - εντός και εκτός Ελλά­δας - για τη μεγάλη επιτυχία των συναντήσεων Σα­μαρά με Μέρκελ και Ολάντ, για τη θεαματική με­ταστροφή του κλίματος εμπιστοσύνης υπέρ της Ελ­λάδας, δεν μπορεί να κρύψει την αμείλικτη πραγματικότητα: η κυβέρνηση των τριών δεν έχει σχέδιο. Για την ακρίβεια το μόνο της σχέδιο είναι η πιστή εφαρμογή των εντολών της τρόικας.

Δεν θα πρέπει, άλλωστε, να περάσει απαρατήρητο ότι η μεταστροφή του κλίματος έγινε μετά τη δη­μόσια δήλωση... μετανοίας του Σαμ...

Παπανδρέου: «Πάλεψα μαζί με το λαό μου»

Posted: 30 Aug 2012 09:39 AM PDT

Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επανεξελέγη παμψηφεί ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μετά από ψηφοφορία με ανάταση χεριών κατά τη διάρκεια του 24ου Συνεδρίου της Διεθνούς στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.

«Είδα τον ιδεολογικό δογματισμό, τις λανθασμένες υποθέσεις και τα ειδικά συμφέροντα που αντιπροσωπεύουν οι συντηρητικές δυνάμεις. Μια ολιγαρχία μερικών τραπεζιτών είναι σήμερα πιο ισχυρή από εκλεγμένες κυβερνήσεις, πρωθυπουργούς ή ακόμα και κράτη-έθνη» ανέφερε μεταξύ άλλων ...

Δεκαήμερο κινητοποιήσεων από τους ένστολους

Posted: 30 Aug 2012 09:33 AM PDT

Δεκαήμερο κινητοποιήσεων, από την Παρασκευή 31 Αυγούστου, ξεκινούν τα Σώματα Ασφαλείας, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο περικοπής του μισθού τους.

Αύριο Παρασκευή οι συνδικαλιστικές ενώσεις ΕΛΑΣ, Πυροσβεστών και Λιμενικών προγραμματίζουν συγκέντρωση τις 11.30 στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως αναφέρουν, θα επιδιώξουν να συναντήσουν και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα ενώ θα ζητήσουν και συνάντηση με την τρόικα.

Στο ίδιο πλαίσιο, θα πραγματοποιήσουν άλλη μια διαμαρτυρία την επόμενη εβδομάδα ...

Απελευθερώθηκε το ελληνόκτητο τάνκερ που είχαν καταλάβει πειρατές

Posted: 30 Aug 2012 09:32 AM PDT

Απελευθέρωσαν το ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο οι πειρατές που το είχαν καταλάβει από την Τρίτη στα ανοικτά του Τόγκο.

Οι πειρατές κατάφεραν να κλέψουν το πλήρωμα και 3.000 τόνους πετρέλαιο και σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία έφυγαν χωρίς να επιτεθούν στο πλήρωμα.

«Πήραν 3.000 τόνους πετρέλαιο και λήστεψαν το πλήρωμα, αλλά έφυγαν. Το πλοίο τώρα πηγαίνει σε ασφαλή παραπλήσιο λιμένα», δήλωσε συγκεκριμένα στο Reuters στέλεχος της πλοιοκτήτριας εταιρίας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Κίνα: Νεκροί ανθρακωρύχοι μετά από έκρηξη

Posted: 30 Aug 2012 09:09 AM PDT

Τουλάχιστον 26 ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη σε ανθρακωρυχείο στην επαρχία Σετσουάν της Κίνας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα. Ακόμα 51 εργαζόμενοι τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι 21 αγνοούνται.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο ανθρακωρυχείο εμποδίζουν τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.

Το δυστύχημα αυτό είναι το πιο πολύνεκρο φέτος στο κλάδο της ενεργειακής βιομηχανίας στην Κίνα.

Τα ανθρακωρυχείο στην Κίνα, παρόλο που έχει μειωθεί ο α...

Στις… πάπιες για φώτιση

Posted: 30 Aug 2012 08:56 AM PDT

Δίπλα στα παπάκια στον Εθνικό Κήπο βρέθηκαν πριν από δυο μέρες ο Αντ. Σαμαράς μαζί με τον στενό του συνεργάτη Χρύσανθο Λαζαρίδη. Έπειτα από πολύωρη συζήτηση και πολλά αδιέξοδα, οι δυο άνδρες βγήκαν από το Μέγαρο Μαξίμου και κατευθύνθηκαν στον Εθνικό Κήπο για να πάρουν λίγο αέρα. Κανονικά προς κάποια εκκλησία έπρεπε να κατευθυνθούν μήπως και τους δώσει λίγη φώτιση...  Α.Χ.

ΣΥΡΙΖΑ: Σκάνδαλο η εκποίηση της ΛΑΡΚΟ

Posted: 30 Aug 2012 08:35 AM PDT

«Η εκποίηση της ΛΑΡΚΟ αποτελεί μεγάλο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σκάνδαλο καθώς το εργοστάσιο αποτελεί πηγή οικονομικής ζωής για τους έξι νομούς που δραστηριοποιείται και για χιλιάδες εργαζόμενους», επεσήμανε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τους βουλευτές Δημήτρη Στρατούλη, Βασίλη Κυριακάκη και Γιάννη Σταθά, που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις στη Λάρυμνα.

Οι βουλευτές επισήμαναν ότι είναι η μοναδική επιχείρηση στην Ευρώπη που διαχειρίζεται δικά της νικελιούχα κοιτάσματα, εκτιμώμεν...

Νικολόπουλος έτοιμος για όλα

Posted: 30 Aug 2012 07:53 AM PDT

Την «αναγέννηση και ανασυγκρότηση της ελληνικής Κεντροδεξιάς» ονειρεύεται ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος μετά την έξοδό του από τη Ν.Δ. και γι' αυτό σκοπεύει να πάρει μια πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση. Χθες το βράδυ, μάλιστα, μιλώντας σε πολιτικούς του φίλους σε ξενοδοχείο της Πάτρας επιτέθηκε εκ νέου στον Αντ. Σαμαρά λέγοντας ότι είναι «αποδεδειγμένη πλέον η υπαναχώρηση της ηγεσίας της Ν.Δ. έναντι των προεκλογικών δεσμεύσεων για επαναδιαπραγμάτευση των μνημονιακών όρων» και του...

Στήριξη της Ελλάδας αν εφαρμόσει τις δεσμεύσεις, ζήτησε ο Φρανσουά Ολάντ

Posted: 30 Aug 2012 07:42 AM PDT

Την άποψη ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου, αν η κυβέρνηση δείξει ότι τηρεί τις οικονομικές της δεσμεύσεις, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Αν οι Έλληνες το δείξουν αυτό, θα πρέπει, στην ευρωπαϊκή Σύνοδο του Οκτωβρίου, να επιτρέψουμε να συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το μέλλον», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Ολάντ.

Ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη συνάντησή τ...

Το 81,5% των πολιτών έχει καταθέσεις κάτω από 2.000 ευρώ

Posted: 30 Aug 2012 07:02 AM PDT

Καταθέσεις που δεν ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ έχει η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες της χώρας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Συγκεκριμένα μέχρι το τέλος Ιουνίου οι καταθέσεις του 81,5% των Ελλήνων αποταμιευτών δεν ξεπερνούσαν τα 2.000 ευρώ, ενώ από 2.001 μέχρι 10.000 ευρώ είχε στους λογαριασμούς του το 11,3% των καταθετών. Συνολικά το 92,8% των φυσικών προσώπων της χώρας δεν έχει περισσότερα από 10.000 ευρώ στις ελληνικές τράπεζες.

Από την αντίθετη πλευρά μό...

Μεγάλη φοροδιαφυγή "τροϊκανών" καταγγέλλει ο Μ. Γλέζος...

Posted: 30 Aug 2012 06:51 AM PDT

Μεγάλη φοροδιαφυγή «τροϊκανών» υπό τη σκιά της Πολιτείας καταγγέλλει ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

Ο κ. Γλέζος, ανακοίνωσε, ότι επισκέφθηκε σήμερα τον εισαγγελέα εφετών, αρμόδιο σε θέματα δίωξης οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη, στον οποίο κατήγγειλε ότι «με βάση τα στοιχεία που κατέθεσε εδώ και έναν χρόνο στο δημοτικό συμβούλιο Πάρου, ως μέλος του, υπάρχουν 1300 πολυτελείς επαύλεις με πισίνες, ιδιοκτησίας δυτικο-ευρωπαίων αλλοδαπών οι οποίες ενοικιάζονται μέσω διαδικ...

Πυρκαγιά έκαψε σπίτια στο Νέο Βουτζά Αττικής

Posted: 30 Aug 2012 06:32 AM PDT

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή του Νέου Βουτζά Αττικής και είχε ως αποτέλεσμα να καούν δύο σπίτια και τουλάχιστον σε άλλα δύο να προκληθούν ζημιές.

Η φωτιά ξεκίνησε από δασική έκταση και γρήγορα πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις με αποτέλεσμα το μέτωπο να προσεγγίσει ακόμα και την Καλλιτεχνούπολη. Λόγω μάλιστα της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που δημιούργησαν οι πυκνοί καπνοί, εκκενώθηκε τμήμα του Νταού Πεντέλης και το ΚΕΘΕΑ.

Για την κατάσβεσή της επιχειρού...

Κατάργηση προνομίων ζητούν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ

Posted: 30 Aug 2012 06:00 AM PDT

Κατάργηση των προνομίων πρώην πρωθυπουργών, πρώην αντιπροέδρων κυβερνήσεων, πρώην προέδρων κομμάτων και πρώην προέδρων Βουλής, με αφορμή τους διορισμούς, ως μετακλητών υπαλλήλων οικείων προσώπων, ζητούν 16 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ με επιστολή τους στον Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Επικαλούμενοι την πρόσφατη εντολή του πρωθυπουργού για την απαγόρευση διορισμού στις πιο πάνω θέσεις, μόνο οικείων προσώπων, αν και τη χαρακτηρίζουν ορθή υποστηρίζουν ότι είναι ατελής και τονίζουν ότι πρέπει να...

Βγάζουν σήμερα γραμματέα

Posted: 30 Aug 2012 04:59 AM PDT

Σε μείζον θέμα για τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμα­ρά έχει εξελιχθεί η σημερινή – εκτός... απροόπτου – ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου γραμματέα της Ν.Δ., αφού στο επιτελείο του θεωρούν πως από το αποτέλεσμα θα φανεί το κατά πόσον ελέγχει ακόμη το κόμμα του. Νικήτας Κακλαμάνης και Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι οι δύο υποψήφιοι που θα συγκρουστούν και θα διεκδική­σουν την ηλεκτρική καρέκλα ενός κόμ­ματος που βρίσκεται υπό οργανωτική διάλυση και ιδεολογικά παραπαίει ανά­μεσα στο αντιμνημ...

Ανήσυχος ο Τζιαμπάο για την κρίση στον ευρωπαϊκό νότο

Posted: 30 Aug 2012 04:46 AM PDT

«Πολύ ανήσυχος» δήλωσε ότι είναι ο Κινέζος πρωθυπουργός, τόσο για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη όσο και για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ισπανία και την Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μαζί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο στο Πεκίνο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν δύο κύριες ανησυχίες: πρώτον, αν η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Και δεύτερον, αν η Ιταλία και η Ισπανία θα λάβουν ολοκληρωμένα μέτρα ανάκαμψης».

Παράλληλα, δήλωσε ότι η Κίνα ε...

Αποδοκίμασαν τον Στυλιανίδη

Posted: 30 Aug 2012 04:36 AM PDT

Τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη αποδοκίμασαν οι εργαζόμενοι των δήμων κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας που είχε στο επίκεντρό του τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι.

Συγκεκριμένα όταν ο υπουργός Εσωτερικών ανέβηκε στο βήμα οι εργαζόμενοι τον διέκοπταν διαρκώς και άρχισαν να του φωνάζουν τα συνθήματα «με ΜΑΤ και δακρυγόνα χτυπάτε τους εργάτες και στους τραπεζίτες κάνετε τις πλάτες» και «μια νύχτα μαγική θα φύγετε με το ελικόπτερο σαν...

Απόψε μαθαίνει τους «ευρωπαϊκούς» αντιπάλους του ο Ολυμπιακός

Posted: 30 Aug 2012 04:27 AM PDT

Τα ονόματα των αντιπάλων του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα γνωρίζει σήμερα το απόγευμα λίγο μετά τις 7 ο Ολυμπιακός, μετά την κλήρωση που θα διεξαχθεί στην έδρα της UEFA στην ελβετική πόλη, Νιόν.

Για 14η φορά στην ιστορία του συμμετέχει στους ομίλους ο πειραϊκός σύλλογος, ο οποίος θα τοποθετηθεί στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας.

Αυτό σημαίνει ότι οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν θα βρουν στο δρόμο τους μία εκ των Άγιαξ, Άντερλεχτ, Γιουβέντους, Σπαρτάκ Μόσχας, Παρί Σεν Ζερμέν, Λιλ και Γαλατάσαραϊ,...

Ο Σπρίνγκστιν υπουργός

Posted: 30 Aug 2012 04:10 AM PDT

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν υπουργός Οικονομικών; «Θα ήταν εξαιρετικός για τη θέση αυτή» υποστήριξε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκάρντιαν», ο Αυστραλός υπουργός Οικονομικών Γουέιν Σουάν. Μιλώντας σε συνάντηση με στελέχη του βρετανικού Εργατικού Κόμματος εξήγησε: «Ακούστε πώς περιγράφουν τα τραγούδια του την αμερικανική, αλλά και την παγκόσμια οικονομική κατάσταση. Την εξηγεί καλύτερα από πολλούς οικονομολόγους. Γιά ακούστε το "Downbound Train" από το "Born in the USA" ή το "Jack of All Trades" από το...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές