Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Mai Tai

Posted: 02 Jan 2012 03:45 AM PST

Περιγραφή

Ένα τροπικό κοκτέηλ που συμβολίζει περισσότερο απο οποιοδήποτε άλλο την ΤΙΚΙ (Πολυνησιακή) κουλτούρα, διάσημο σαν καλοκαιρινό κοκτέηλ στα μπαρ, εδώ απλοποιημένο ωστε να μπορούμε να το φτιάχνουμε και να το απολαμβάνουμε όλοι στο σπίτι μας. Προσοχη όμως γιατι το ποτό δαγκώνει, παρόλη τη φρουτένια και δροσιστική του γεύση.

Τι χρειαζόμαστε:

3 μέρη ποιοτικό σκούρο ρουμι (πχ Havana club 7 anos) ½ μέρος Cointreau/triple sec 1 μέρος χυμό lime ½ μέρος σιρόπι αμύγδαλο (Σουμάδα) σιρόπι ζάχαρης ή αχνη ζάχαρη (προαιρετικά, αναλογα ποσο γλυκο θέλουμε το ποτό μας) σιρόπι grenadine (ελάχιστο για το χρώμα) χυμό ανανά (Αν είστε ιερόσυλοι)

Πως το κάνουμε:

    Χτυπάμε όλα τα υλικά στο σέικερ με πάγο και στραγγίζουμε σε χαμηλό ποτήρι με παγάκια/τριμμένο πάγο Γαρνίρουμε με δυόσμο

Λίγα μυστικά ακόμα

Μία δέυτερη παραλλαγή του κοκτέηλ περιέχει και χυμο ανανά και σερβίρεται σε ψηλό ποτήρι με πάγο, αν και για πολλούς, μεταξύ αυτών και εγώ, αυτο αποτελεί ιεροσυλία.

Το κοκτέηλ εχει σκοπό να αναδείξει τη γεύση του ρούμι που χρησιμοποιήσατε, οπότε όσο καλύτερο ρούμι εχετε, τοσο καλύτερο θα βγει.

Ειναι απο τα λίγα κοκτέηλ που ενδείκνυται να χρησιμοποιήσει κανεις αλκοόλ το οποίο υπο άλλες συνθήκες θα το έπινε straight.

ΔΕΙΤΕ: 10 Φονικά Φαγητά Που Υπάρχουν Στον Κόσμο

Posted: 01 Jan 2012 02:03 PM PST

ierosagon1143 200x140 ΔΕΙΤΕ: 10 φονικά φαγητά που υπάρχουν στον κόσμοΜια μπουκιά μπορεί να σκοτώσει αν δεν έχει ετοιμαστεί σωστά ...;
Μεγάλες ποσότητες τοξινών και δηλητηρίου βρίσκονται μέσα στα ...; συγκεκριμένα εδέσματα τα οποία μπορεί να αποτελέσουν και το τελευταίο γεύμα σας. Δείτε την λίστα!.
1: Fugu - Shimonoseki, Ιαπωνία Fugu , επίσης γνωστό και σαν pufferfish, είναι ένα ψάρι του οποίου το συκώτι και γενικότερα τα εσωτερικά του όργανα περιέχουν θανατηφόρες ποσότητες της δηλητηριώδους τοξίνης "tetrodotoxin" για την οποία και δεν υπάρχει αντίδοτο. Παρόλα αυτά υπάρχουν άξιοι ειδικοί fugu chefs στην Ιαπωνία,που επιχειρούν και αφήνουν ακριβώς την ποσότητα δηλητηρίου που χρειάζεται για να δώσει μια μοναδική γεύση στο ψάρι.. Αν το λέει η καρδιά σας να αφήσετε την τύχη σας στον μάγειρα καλή σας όρεξη!
2: Ackee - Τζαμάικα Αποτελεί και το εθνικό φρούτο της Τζαμάικα. Παρόλο που είναι πλούσιο σε βιταμίνες και πρωτείνες, αν το φρούτο φαγωθεί πριν να έχει ωριμάσει αρκετά έχει θανατηφόρες ιδιότητες.. Εμποδίζει την γλυκόζη να ελευθερωθεί από το συκώτι, το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα τους συνεχείς εμετούς και τις κρίσεις.
3: Bullfrog - Αφρική Γιατί κάποιος να συμβιβαστεί μόνο με βατραχοπόδαρα στην Γαλλία αν μπορεί να φάει και ολόκληρο τον βάτραχο; Ο γιγάντιος Giant Namibian Bullfrog είναι μια λιχουδιά στο Αφρικανικό έθνος, αρκεί να κυνηγηθεί και να φαγωθεί την σωστή περίοδο. Πρέπει με άλλα λόγια να είναι περίοδος ζευγαρώματος αλλιώς επιφέρει νεφρική ανεπάρκεια.
4: San Nak Ji - Κορέα Δεν χρειάζεται μεγάλο κόπο παρασκευής για να σερβίρει κανείς san nak ji (ωμό μικρό χταπόδι) στους λάτρεις του ιδιαίτερου φαγητού. Πρόκειται για πλοκάμια μικρού χταποδιού μαγειρεμένα στο λάδι με σουσάμι τα οποία όμως κολλάει ακόμα με τις βεντούζες τους. Συμβουλή αν θέλετε να το δοκιμάσετε, μασήστε καλά πριν καταπιείτε μιας και τα περιστατικά πνιγμού δεν είναι και λίγα.
5: Apricot Seeds - Τουρκία Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο και τα βερύκοκα μπορούν να αποβούν μοιραία.. Από μικρούς μας βομβαρδίζουν με διατροφικές συμβουλές του τύπου να τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά αλλά κανείς δεν μίλησε για τις επικίνδυνες τοξίνες που υπάρχουν και χρειάζεται να εξοντωθούν. Οι σπόροι από κεράσια, δαμάσκηνα, ροδάκινα, αμύγδαλα, βερύκοκα ακόμα και μήλα,περιέχουν υδρογονούχο κυάνιο. Μπορεί με ένα φρούτο να μην έχετε πρόβλημα αλλά προσοχή στην μεγάλη κατανάλωση!
6: Cassava - Αφρική, Νότια Αμερική Τα φύλλα και οι σπόροι από το cassava είναι προς έκπληξη πολλών, πλούσια σε κυάνιο. Το Cassava είναι ένα τροπικό λαχανικό προερχόμενο από την Νότια Αμερική, αλλά έχει κερδίσει και κοινό στην Αφρική, κυρίως για τον χυμό του ο οποίος και χρησιμοποιείται στην παραγωγή ενός ποτού, το piwarry.
7: Casu Marzu - Ιταλία Το Casu Marzu είναι στην πραγματικότητα παράνομο στην Ιταλία, και μάλιστα πολλοί ανά τον κόσμο το θεωρούν περισσότερο σκουπίδι παρά φαγητό. Παρόλα αυτά, η προετοιμασία του είναι τόσο σχολαστική όσο και ένα εκπληκτικό επιδόρπιο. Τυρί από αρνίσιο γάλα έχει αφεθεί έξω για να "σαπίσει", καθ' όλη την διάρκεια το επισκέπτονται τακτικά ένα είδος από μύγες οι οποίες και βοηθούν στην διαδικασία γεννώντας τα αυγά τους μέσα στο τυρί. Τα αυγά παραμένουν μέσα μέχρι να σκάσουν ώστε να ξεκινήσουν να τρώνε το τυρί. Στο τέλος τα σκουλήκια αυτά καταφέρνουν αν μαλακώσουν το τυρί και το καθιστούν έτοιμο για φάγωμα με την προϋπόθεση να φαγωθεί το τυρί μαζί με τα σκουλήκια για να ελαττωθεί η τοξικότητα. Τώρα ποιος ο λόγος να φαγωθεί κάτι τέτοιο.. με την απορία θα μείνουμε!
8: Elderberries - Ευρώπη Ίσως να είναι το λιγότερο θανατηφόρο φαγητό στην συγκεκριμένη λίστα, παρόλα αυτά κρύβει και επικινδυνότητα αν δεν φαγωθεί αρκετά ώριμο. Δεν έχουν καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις θανάτου αλλά σίγουρα δεν είναι και στην κατηγορία του ακίνδυνου.
9: Blood Clams - Shanghai, Κίνα Να και μια τροφή η οποία σε κολλάει και ηπατίτιδα. Τα "ματωμένα μύδια" στην Κίνα την προκαλούν και μάλιοστα σε μεγάλο βαθμό. Παρόλο που θεωρείται ένα από τα πιο γευστικά εδέσματα της χώρας, η παρασκευή τους απαιτεί γρήγορο βράσιμο κάτι που αφήνει πίσω ιιούς και βακτήρια συμπεριλαμβανομένων και αυτών την ηπατίτιδας και της δυσεντερίας!
10: McDonald's - ΗΠΑ
Ναι καλά διαβάσατε. Ο νούμερο ένα δολοφόνος στην Αμερική είναι τα αποτελέσματα από χρόνια κατανάλωση fast food. Υψηλή χοληστερόλη, διαβήτης, καρδιοπάθειες και παχυσαρκία. Αυτός είναι και ο χειρότερος θάνατος.. Ο αργός θάνατος!Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Βαρκούλες γεμιστές με κιμά και μπεσαμέλ

Posted: 01 Jan 2012 03:01 AM PST

Περιγραφή

Πατάτες γεμιστές με κιμά που περίσσεψε και μπεσαμέλ.

Τι χρειαζόμαστε:

Πατάτες Κιμάς μαγειρεμένος Μπεσαμέλ Αλάτι Πιπέρι

Πως το κάνουμε:

    Καθαρίζουμε τις πατάτες εξωτερικά και αφαιρούμε το εσωτερικό(όπως τα κολοκυθάκια) Αφήνουμε γύρω στο μισό πόντο φλούδα. Τηγανίζουμε τις πατάτες ώσπου να μαλακώσουνε και να πάρουνε λίγο χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό τους και γεμίζουμε με τον κιμά. Στο τέλος προσθέτουμε τη μπεσαμέλ και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Γεμιστές διπλοφουρνιστές πατάτες

Posted: 01 Jan 2012 02:58 AM PST

Περιγραφή

Απλη συνταγη, συνοδευτικο για κρεατικά και ψαρικά

Τι χρειαζόμαστε:

4 μεγάλες, φρέσκιες πατάτες 4 κοφτές κουταλιές βούτυρο 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα 4 κουταλιές γεμάτες τυρί μασκαρπόνε ή σάουαρ κριμ 1 πρέζα μοσχοκάρυδο αλάτι χονδρό αλάτι ψιλό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πως το κάνουμε:

recipe image
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C.
recipe image
2. Πλένετε καλά τις πατάτες (τις αφήνετε λίγο υγρές για να κολλήσει απάνω τους το αλάτι).Τις τρίβετε με χοντρό αλάτι.
recipe image
3. ΄Υστερα τις τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα (δοκιμάστε αν είναι έτοιμες μπήγοντας μέσα ένα μαχαιράκι. Δεν πρέπει να βρίσκει αντίσταση). Βγάζετε τις πατάτες από το φούρνο και ρυθμίζετε το θερμοστάτη στους 210 C.
recipe image
4. Βγάζετε τις πατάτες απο το αλουμινόχαρτο. Τις χαράζετε βαθιά κατά μήκος, κατά τα 3/4 περίπου του ύψους τους, προσέχοντας να μην τις κόψετε εντελώς στα δυο. Ύστερα με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεχτικά την ψίχα τους, μέχρι 1 εκ. περίπου από την φλούδα, για να κρατούν το σχήμα τους και βάζετε τις κουταλίες που βγάζετε σε ενα μπολ.
recipe image
5. Λιώνετε με πιρούνι τις πατάτες μαζί με τον βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε μέσα την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνετε.
recipe image
6. Γεμίζετε ξανά τις πατάτες με το μιγμά (μέχρι εδώ μπορούν να ετοιμαστούν και 2 ώρες πριν τις ξαναψήσετε).
recipe image
7. Τις βάζετε σε ταψί και τις ψήνετε ξάνα για 10΄περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους. Τις τοποθετείτε σε πιατέλα και βάζετε απάνω τους από 1 κουταλία τύρι μασκαρπόνε. Τις σερβίρετε αμεσως.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε χρησιμοποίειτε τύρι κρέμα αντί μασκαρπόνε. Επίσης στην γέμιση αν θέλετε προσθεστε και λίγη πάπρικα. Εγώ πρόσθεσα 1 κουταλία ζωμό λαχανικών σε σκόνη και παρέλειψα το άλατι απο την γέμιση.

Υποδεχτείτε το 2012 με super cocktails

Posted: 31 Dec 2011 10:52 AM PST

Η αντίστροφη μέτρηση για το 2012 αρχίζει και ο νέος χρόνος θα σε βρει με ένα ποτό στο χέρι. Αντί να είναι λοιπόν η καθιερωμένη σαμπάνια μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις τρία διαφορετικά κοκτέιλ για σένα και τους φίλους σου.
Happy New Year
 Τα κοκτέιλ της πρωτοχρονιάς
Η αλήθεια είναι πως το όνομα δεν είναι τόσο πιασάρικο, ωστόσο αυτό είναι ένα κλασικό κοκτέιλ για την Πρωτοχρονιά.
Θα χρειαστείς:
4 μεζούρες σαμπάνια 3/4 μεζούρας πόρτο 3/4 μεζούρας χυμός πορτοκάλι 1/4 μεζούρας μπράντι πάγο
Βάλε στο shaker και ανακάτεψε το μπράντι, το πόρτο, τον χυμό και τον πάγο. Χτύπησε για λίγο και στη συνέχεια βάλε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι σαμπάνιας. Τέλος, γέμισε το ποτήρι με σαμπάνια.
Leap Year
Leap Year είναι το δίσεκτο έτος και παρόλο που έρχεται κάθε 4 χρόνια μπορείς να εντυπωσιάσεις με αυτό το κοκτέιλ κάθε Πρωτοχρονιά.
 Τα κοκτέιλ της πρωτοχρονιάς
Θα χρειαστείς:
2 μεζούρες τζιν Μισή μεζούρα γλυκό βερμούτ Μισή μεζούρα λικέρ Grand Marnier 1/4 μεζούρας χυμό λεμόνι πάγο ξύσμα λεμονιού για γαρνίρισμα
Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα shaker και χτυπάς. Στη συνέχεια βάζεις το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι για κοκτέιλ και βάζεις το λεμόνι.
Resolution Martini
Αρκετά δυνατό για να σε βοηθήσει να κάνεις τον απολογισμό του 2011.
 Τα κοκτέιλ της πρωτοχρονιάς
Θα χρειαστείς:
3 μεζούρες τζιν 1 μεζούρα μπράντι βερίκοκο Μισή μεζούρα χυμό λεμόνι πάγο Φέτα λεμόνι ή ξύσμα λεμονιού για το γαρνίρισμα
Βάζεις τα υλικά στο shaker με πάγο και χτυπάς. Βάζεις το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι martini και τοποθετείς το λεμόνι.
Διάλεξε όποιο θες για την αλλαγή του χρόνου, όλα έχουν υπέροχη γεύση και είναι ό,τι πρέπει για να σε συνοδεύσουν ολόκληρη τη βραδιά. Αν το παρακάνεις βέβαια ...; το πρωινό hangover είναι αναπόφευκτο!

Αλλιώτικος μουσακάς

Posted: 31 Dec 2011 04:50 AM PST

Περιγραφή

Με αυτή την συνταγή βραβεύτηκα απο το περιοδικό olive. Ειναι πραγματικά πολύ ωραίος αυτός ο... αλλιώτικος μουσακάς.

Τι χρειαζόμαστε:

10 φύλλα κρούστας 10 αγκινάρες 700γρ. αρακά 3 κρεμμύδια σε φετάκια 1/2 φλ.  μαιντανό ψιλοκομμένο 1/2 φλ.δυόσμο ψιλοκομμένο 5κσ. λάδι αλάτι πιπέρι ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ 1 κιλό κιμά 2 κονσέρβες μανιτάρια ψιλοκομένα 2 κρεμμύδια λιωμένα 1/2 φλ. λάδι 1/2φλ. κρασί 1 νεροπότηρο ντομάτα τριμμένη αλάτι πιπέρι μπαχάρι ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ 1 lt. γάλα 6κσ. αλεύρι 6κσ. λάδι 1 αυγό 200γρ μανούρι τριμμένο 100γρ γραβιέρα τριμμένη 1/2 κγ. αλάτι μοσχοκάρυδο

Πως το κάνουμε:

    Κόβουμε τις αγκινάρες κομματάκια και τις βράζουμε με τον αρακά 15 λεπτά. Σουρώνουμε. Σε ενα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και βαζουμε το κρεμμύδι μέχρι μαλακώσει λίγο. Προσθέτουμε τον αρακά με τις αγκινάρες και τα μυρωδικά. Τσιγαρίζουμε άλλα 5 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βαζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Επειτα προσθετουμε το λάδι και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, καρυκεύουμε και βράζουμε 45 λεπτά. Καλό είναι ο κιμάς να μην έχει πάρα πολλά ζουμια. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε μεχρι να ξανθίνει και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό. Μόλις αρχισει να πήζει ανακατεύουμε ζωηρά και προσθέτουμε το αυγό . Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βαζουμε και τα τυριά.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
    Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισα φύλλα λαδώνοντας ενδιάμεσα. Στρώνουμε τις αγκινάρες- αρακά. Μετά βάζουμε τον κιμά και από πάνω την μπεσαμέλ. Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα και χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Ψήνουμε στους 185 για περίπου 1 ώριτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο κιμάς γίνεται πιό γευστικός αν βάλετε 500γρ. μοσχαρι, 500γρ.προβατο.

Αγκινάρες με κιμά

Posted: 31 Dec 2011 04:47 AM PST

Τι χρειαζόμαστε:

6 μεγαλες αγκινάρες 1/2 κιλο κιμά 1/2 νεροποτηρο λάδι 1 μεγαλο κρεμμύδι αλατι, πιπερι

Πως το κάνουμε:

    Καθαριζουμε, πλενουμε και κοβουμε σε κομματια τις αγκιναρες. Στο μεταξυ εχουμε τσιγαρισει τον κιμα με το ψιλοκομμενο κρεμμυδι, το αλατι και το πιπερι. Τοποθετουμε στο ταψι μια στρωση αγκιναρες απο πανω μια στρωση κιμα και ξανα μια στρωση αγκιναρες. Ριχνουμε λιγο λαδι και αν θελουμε μπορουμε να περιχυσουμε το φαγητο μας με κρεμα μπεσαμελ. Ψηνουμε στο φουρνο στους 180 βαθμους για 1 ωρα.

ΣΥΝΤΑΓΗ: Γιορτινή σαλάτα για την Παραμονή

Posted: 29 Dec 2011 01:54 PM PST

Άλλη μια γιορτινή σαλάτα Εύκολη, γρήγορη και γευστική, η σαλάτα αυτή ενδείκνυται για κάθε ρεβεγιόν και γιορτινό τραπέζι...
Υλικά 1 λόλα χοντροκομμένη 100 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο 1/2 τριμμένο λάχανο Λίγα φιστίκια Λίγα καρύδια Λίγα φουντούκια Αποξηραμένα σύκα Μερικές φέτες βραστής γαλοπούλας που σας έχει περισσέψει από το γιορτινό τραπέζι 1 ρόδι καθαρισμένο Λίγο ελαιόλαδο Χυμός ενός λεμονιού Λίγο αλάτι Λίγο πιπέρι 400 γρ. κατσικίσιο τυρί Εκτέλεση 1. Πλένετε και καθαρίζετε καλά τα λαχανικά σας 2. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ με τους καρπούς και τα αποξηραμένα σύκα και τη γαλοπούλα. 3. Λίγο πριν σερβίρετε ρίξτε το λάδι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι, το κατσικίσιο τυρί και το φρέσκο ρόδι και σερβίρετε χωρίς να ανακατέψετε.

Να σας ανοίξουμε την όρεξη;Σοκολατόπιτα ηφαίστειο

Posted: 29 Dec 2011 01:51 PM PST

Είναι πεντανόστιμη και μυρίζει υπέροχα
.Βγάζουμε το βούτυρο και τα αυγά από το ψυγείο και τα αφήνουμε 1-2 ώρες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου... Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν-μαρί - έτσι η σοκολάτα δεν καίγεται και διατηρεί όλα τα αρώματα της! Προσοχή να μην πάνε υδρατμοί στο μείγμα, θα αλλοιώσουν τη σοκολάτα! Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν - το χρώμα του μείγματος όσο αφρατεύει ανοίγει. Συνήθως χρειάζεται χτύπημα 4-5 λεπτά στο μίξερ στη μεγαλύτερη κλίμακα. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο στο μείγμα των αυγών και της ζάχαρης και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα-μαρίζα από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ενωθούν τα μείγματα. Προσοχή! Μην χρησιμοποιήσετε το μίξερ γιατί το μείγμα δεν θε γίνει αφράτο όταν όταν ψηθεί. Ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι κοσκινισμένο και μαζί προαιρετικά τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια πορσελάνης (χρειάζονται γύρω στα 6-8) ή σε ένα πυρέξ ή ταρτιέρα πορσελάνης αρκετά, όμως, ψηλή, διαμέτρου 22 εκατοστών, αφού, πρώτα, βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε καλά για να μην κολλήσει. Δεν γεμίζουμε μέχρι επάνω, αλλά τα 2/3 περίπου, γιατί όταν ψηθεί φουσκώνει γύρω στο 1-2 εκατοστά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Η σοκολατόπιτα στα ατομικά φορμάκια χρειάζεται 16-17 λεπτά ψήσιμο και στο πυρέξ ή την ταρτιέρα 20-22 λεπτά. Κλείνουμε το φούρνο και τα αφήνουμε μέσα άλλα 2-3 λεπτά. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε ίσα-ίσα μέχρι να μπορούμε να πιάσουμε τα φορμάκια για να τη βγάλουμε. Επειδή είναι ζεστή και υπάρχει κίνδυνος εάν έχει ψιλοκολλήσει στα τοιχώματα να διαλυθεί, με ένα μαχαίρι την ξεκολλάμε. Ξεφορμάρουμε. Υλικά: 2 κουβερτούρες των 125 γρ. 175 γρ. βούτυρο τύπου βιτάμ 4 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα αλεύρι 1-2 βανίλιες (προαιρετικά) ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές