Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Πατατοκροκέτες με φέτα

Posted: 09 Apr 2012 08:06 AM PDT

Υλικά

1 κουτί πουρέ πατάτας

1 ½ φλ. Νερό

½ φλ. γάλα εβαπορέ

1κ.γλ. κοφτό αλάτι

1 κ.γλ. βούτυρο

½ φλ. τυρί φέτα τριμμένο

2 αυγά

Μαϊντανό

Πιπέρι, μοσχοκάρυδο, αλεύρι, γαλέτα, λάδι ραφινέ

Εκτέλεση

Βράζετε το νερό με το γάλα και το αλάτι. Το αδειάζετε σε γυάλινο μπωλ και προσθέτετε το βούτυρο.

Ρίχνετε τον πουρέ και ανακατεύετε αργά με ξύλινο κουτάλι. Προσθέτετε το τυρί και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα κροκάδια των αυγών, λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο και πιπέρι.

Πλάθετε μικρά μπαλάκια και τα αλευρώνετε. Προσθέτετε στα ασπράδια ένα κουταλάκι λάδι και τα χτυπάτε ελαφρά.

Βουτάτε τα μπαλάκια ένα-ένα στο ασπράδι, τα σηκώνετε με πηρούνι, τα τυλίγετε στη γαλέτα και τα βάζετε πάνω σε λαδόχαρτο.

Τα ρίχνετε ένα-ένα να τηγανιστούν σε μπόλικο και καυτό λάδι επί 10 λεπτά γυρίζοντας τα για να ροδίσουν από παντού.

Σερβίρετε τις κροκέτες ζεστές με κρέας ψητό ή πουλερικό και σαλάτα.

Φράουλες γεμιστές

Posted: 09 Apr 2012 07:16 AM PDT

Υλικά
Μισό κιλό φρέσκες φράουλες
120 γρ. άπαχο τυρί κρέμα
Μισό κουταλάκι βανίλια
2,5 κουταλάκια ζαχαρίνη
Εκτέλεση
Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε στις κορυφές επίπεδα
Χρησιμοποιώντας ένα μικρό μαχαίρι, κάνουμε μια τρύπα στο πάνω μέρος από τις φράουλες.
Με ένα μίξερ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη βανίλια και τη ζαχαρίνη.
Βάζουμε τη γέμιση στις φράουλες, τις αφήνουμε να σταθούν στο ψυγείο και τις σερβίρουμε

Γεμιστά κουλούρια Θεσσαλονίκης με τυρί

Posted: 09 Apr 2012 07:09 AM PDT

Υλικά
1 κιλό αλεύρι σκληρό
500 ml νερό
100 ml ελαιόλαδο
2 φακελάκια ξερή μαγιά
20 γρ αλάτι
80 γρ ζαχαρη
1 κ.σ. ταχινι
300 γρ. σουσάμι
400 γρ. τυρί φέτα
400 γρ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση
Αρχικά ανακατεύουμε το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το λάδι, το αλάτι, το τάχινι και φτιάχνουμε μια ζύμη την οποία δουλεύουμε πολύ καλά για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε 18 κομμάτια, πλάθουμε μπαστουνάκια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε μακρόστενες λωρίδες.
Ανακατεύουμε την φέτα με το τυρί κρέμα και κάνουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Γεμίζουμε τις λωρίδες που ανοίξαμε με το μίγμα τυριών και μετα τα κλείνουμε καλά σαν ρολάκια-μπαστουνάκια.
Βρέχουμε τα χέρια μας με νερό πιάνουμε το κουλούρι με βρεγμένα χερια ωστε να βραχεί όλο το μπαστουνάκι και το βουτάμε στο σουσάμι.
Προθερμανουμε το φουρνο στους 235 βαθμούς και βάζουμε μέσα 4 κυπελάκια αλουμινένια μιας χρήσης με νερό για να δημιουργηθεί ατμός και τα αφήνουμε μέσα σε όλη την διαρκεία του ψησίματος. Τα ψήνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα για 20 λεπτά περίπου.
Γεμιστά κουλούρια Θεσσαλονίκης με τυρί

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές