Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Παπαρήγα: «Τέρας» το Μνημόνιο

Posted: 08 Jul 2012 09:51 AM PDT

Η επαναδιαπραγμάτευση ακόμα και αν «μαλακώσει» κάποια ζητήματα δεν μπορεί να αποτρέψει την κοινωνική εξαθλίωση, υποστήριξε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Η ίδια χαρακτήρισε το Μνημόνιο «τέρας» ωστόσο επισήμανε πως η κρίση έφερε το Μνημόνιο και όχι το αντίστροφο.

Η κ. Παπαρήγα τάχθηκε για άλλη μια φορά υπέρ της αποδοχής και διαγραφής του  χρέους και της αποδέσμευσης από το μνημόνιο, αιτήματα τα οποία χαρακτήρισε «πολιτικά και δίκα...

Εξαγγελία αλλαγής του φορολογικού συστήματος

Posted: 08 Jul 2012 09:46 AM PDT

Την αλλαγή του φορολογικού συστήματος με μια ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση προανήγγειλε από τη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, τονίζοντας ότι από αυτή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η οικονομική επιβίωση της χώρας.

Αναφέροντας τις δράσεις που θα αναληφθούν προς αυτή την κατεύθυνση, ο αρμόδιος υφυπουργός εξήγγειλε:

  1. Την απλοποίηση του κώδικα φορολογίας εισοδήματος με διατάξεις σαφείς και ουσιαστικές και αποφυγή γραφειοκρατικών ρυθμίσεων.
  2. προσπάθεια ώστε κάθε φορολογικό νομο...

Τα μεσάνυχτα η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Posted: 08 Jul 2012 08:04 AM PDT

Συνεχίζεται με τοποθετήσεις υπουργών και βουλευτών της συγκυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης το απόγευμα της Κυριακής στη Βουλή.

Η συζήτηση θα κορυφωθεί αργά το βράδυ της Κυριακής, με τη δευτερολογία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που αναμένεται να απαντήσει στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έβαλε πωλητήριο στη δημόσια περιουσία και ότι συνεχίζει την εφαρμογή του μνημονίου, κοροϊδεύοντας τον λαό...

Τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας ανακοίνωσε ο Παναγιωτόπουλος

Posted: 08 Jul 2012 05:30 AM PDT

Στη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας θα προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, κατά το πρότυπο ανάλογων οργάνων σε πολλές χώρες στο εξωτερικό, θα είναι, σύμφωνα με τον υπουργό, το κατεξοχήν όργανο διαχείρισης κρίσεων και θα έχει ρόλο στην πρόληψη, την αποτροπή και αν χρειαστεί και την αντιμετώπιση κρίσεων στον τομέα της εθνικής ασφάλειας. Στο Συμβούλι...

«Μαγειρέματα» από Παρίσι-Βερολίνο για την προεδρία του Eurogroup

Posted: 08 Jul 2012 04:41 AM PDT

Συμβιβαστική λύση για το ζήτημα της προεδρίας του Eurogroup εξετάζουν Γαλλία και Γερμανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», οι δύο χώρες σχεδιάζουν να μοιραστούν την προεδρία, με πρώτο να την αναλαμβάνει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και να τον διαδέχεται ο Γάλλος ομόλογός του, Πιερ Μοσκοβισί.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο κ. Σόιμπλε ήταν επικρατέστερος για την διαδοχή του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, μέχρι που ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας, Φραν...

Ολοκληρώθηκε η (νέα) συνάντηση Στουρνάρα-τροϊκανών

Posted: 08 Jul 2012 03:09 AM PDT

Νέα συνάντηση με τους «τροϊκανούς»  είχε  στο υπουργείο Οικονομικών, ο Γιάννης Στουρνάρας. Οι εκπρόσωποι των δανειστών ήθελαν, μετά τις επαφές με τους υπουργούς, να ακούσουν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, και να συναντηθούν εκ νέου με τον κ. Στουρνάρα, εν όψει της σύνταξης της αναφοράς τους προς το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Παράλληλα, για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα ενημερώσουν αύριο τη συνεδρίαση του Eurogroup. Στη συγκεκριμέν...

Αληθινά ψέματα

Posted: 08 Jul 2012 02:48 AM PDT

Ας ξεκουραστώ λιγάκι,
κουράστηκα να ψάχνω, να
νοιάζοµαι για τα όµορφα κτήρια
της πόλης µου! Ο Πινόκιο,
βέβαια, ξέρουµε ότι λέει ψέµατα!

Ειρήνη Γρατσία, αρχαιολόγος,
οµάδα MONUMENTA


Τους βασικούς άξονες πολιτικής του υπουργείου Παιδείας παρουσίασε ο Αρβανιτόπουλος

Posted: 08 Jul 2012 02:25 AM PDT

Εξορθολογισμός του χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης - με βάση ακαδημαϊκά, κοινωνικά και γεωγραφικά κριτήρια - ολοκλήρωση της εφαρμογής του νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση, ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου και διασφάλιση της εύρυθμης και απρόσκοπτης λειτουργίας του.

Αυτοί είναι οι βασικοί άξονες πολιτικής πάνω στους οποίους θα κινηθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως τους περιέγραψε σήμερα ο υ...

Τα όρια της Μέρκελ

Posted: 08 Jul 2012 02:17 AM PDT

Η έκβαση της συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγε­τών, αλλά και οι εσωτερικές εξελίξεις στη Γερμανία, οδηγούν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα, το οποίο όμως θα χρειαστεί αρκετό διάστημα για να επιβεβαιωθεί πλήρως: η Μέρκελ δεν είναι ανίκητη!

Αμέσως μετά την ευρωπαϊκή σύνοδο, η Μέρκελ έσπευσε στο Βερολίνο όπου τα δύο σώματα του κοινοβουλίου επικύ­ρωσαν τον «ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας» και το δημοσιονομικό σύμφωνο με πλειοψηφία δύο τρίτων. Όμως, όπως είπε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τω...

Οι μισθωτοί στον πάτο

Posted: 08 Jul 2012 02:11 AM PDT

Τον πάτο του βαρελιού θα αγγίξουν οι μι­σθωτοί, αφού αναμένονται περαιτέρω περικοπές, την ώρα που το τοπίο στην αγορά εργασίας περιγράφεται απ' όλους «μαύρο».

Τα συμπεράσματα που βγήκαν από τη σύνο­δο κορυφής λένε ότι ναι μεν η Ελλάδα οφείλει να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της μέσω τολμηρής εσωτερικής υποτίμησης, δη­λαδή με μείωση τιμών και κόστους παραγωγής έναντι των ανταγωνιστών της, δεδομένου όμως ότι απαιτείται χρόνος για να επιτευχθεί μεγάλη αύξηση της παραγωγικότητας πρέπει πρώτ...

Η Θέμις έχει... κέφια

Posted: 08 Jul 2012 02:06 AM PDT

Αντισυνταγματικοί και αντίθετοι στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμά­των του Ανθρώπου αλλά και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας κρίθηκαν οι δύο μνημονιακοί νόμοι 3833/2010 και 3845/2010, που επέ­βαλαν μείωση των αποδοχών και των επιδομάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Πρόκειται για την πρώτη απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων που έρχε­ται σε ευθεία αντιπαράθεση με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμ­βουλίου της Επικρατείας, το οποίο έκρινε ότι οι μνημονιακοί περιορισμοί στις αποδοχές, τα δώρα κ.λπ. τ...

Άδωνις Γεωργιάδης: Ξεφτιλίζεται ο βουλευτής αν πάρει το τρένο

Posted: 08 Jul 2012 01:46 AM PDT

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, αναφορικά με τα βουλευτικά αυτοκίνητα και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι οι πολίτες "γκρίνιαζαν" για τα βουλευτικά αυτοκίνητα και τώρα που αντικαταστάθηκαν με αυτοκίνητα των 1.400 κυβικών εκατοστών, πάλι διαμαρτύρονται γιατί δεν παίρνουν οι βουλευτές το μετρό και το λεωφορείο.

«Αφού λοιπόν τώρα πήραμε τα αυτοκίνητα των 1.400 κ.ε., αρχίζετε πάλι την ίδια συζήτηση: "Μα γιατί να π...

«Μεταλλαγμένος»... υπουργός!

Posted: 08 Jul 2012 01:42 AM PDT

Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης δεν πρόλαβε να ζεστάνει την καρέκλα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και πυροδότησε πικρόχολα σχόλια για τη σαφέστατα διατυπωμένη θέση του υπέρ των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

Όπως λένε όσοι ασχολούνται με τον γεωργικό και τον κτηνοτροφικό το­μέα, η επιλογή του ήταν «σαν να έβα­λαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα», αφού πριν από 14 χρόνια, ως εκπρόσω­πος της Ελλάδας στην ειδική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε ψηφίσει υπέρ μεταλλαγμένης καλλιέργειας της Monsan...

Νέα εποχή - νέος ΣΥΡΙΖΑ

Posted: 08 Jul 2012 01:32 AM PDT

Η ευφορία για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ/ ΕΚΜ - παρά την απογοή­τευση από την απώλεια της πρωτιάς – καλά κρατεί στο εσωτερικό του σχήματος, όμως στο προσκήνιο μπαίνουν δυναμικά οι προβληματι­σμοί για την επόμενη μέρα.

Το... άλμα εις ύψος που πραγματο­ποίησε ο χώρος και το εκλογικό πο­σοστό του 27% δεν θεωρείται κατο­χυρωμένο εσαεί, αλλά αναγνωρίζεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ότι απαιτεί δουλειά για την παγίωσή  του, ώστε να μπορεί να θεωρείται βάση εκκίνησης για την περαιτέρω ενίσχυσή  ...

Εκκρεμείς λογαριασμοί που θα πληρωθούν

Posted: 08 Jul 2012 01:23 AM PDT

Πλησιάζει λοιπόν η ώρα της αλήθειας για την κυβέρνη­ση. Δεν είναι βέβαιο ότι διαφωτιστήκαμε περισσότε­ρο από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνη­σης στη Βουλή. Είναι όμως βέβαιο ότι, είτε επισήμως στη Βουλή είτε ανεπισή­μως μέσω διαρροών στα ΜΜΕ, θα μα­θαίνουμε σταδιακά όλες τις λεπτομέ­ρειες της μνημονιακής ατζέντας – ει­δικά αυτές που αφορούν τα ζητήματα άμεσης προτεραιότητας για την τρόικα: ξεπούλημα, απολύσεις, διάλυση του κράτους, Ειδικές Οικονομικές Ζώνες.

Το ερώτημα ωστόσο δεν αφορά...

Σύγλιση θέσεων έχουν Μοσκοβισί-Μόντι

Posted: 08 Jul 2012 12:51 AM PDT

Με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, συναντήθηκε την Κυριακή ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ της Αιξ-αν-Προβάνς.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, δήλωσε ότι οι απόψεις του ιδίου και του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, «συγκλίνουν πολύ», ενώ αρνήθηκε ότι υπάρχει οποιαδήποτε υποβάθμιση στις γαλλο-γερμανικές σχέσεις.

Χωρίς να αποκαλύψει το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον Μόντι, ο Γάλλος υπουργός τόνισε: «Οι θέσεις μας συγκλίν...

Αναγκαία η δημοσιονομική προσαρμογή λέει ο Στουρνάρας

Posted: 08 Jul 2012 12:26 AM PDT

Το μνημόνιο δεν ευθύνεται για την οικονομική κρίση, αλλά είναι αποτέλεσμα αυτής, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, διευκρινίζοντας ότι «για τα επόμενα τέσσερα έτη και όχι δυο που προβλέπεται στη συμφωνία, πρέπει η χώρα να σχεδιάσει περαιτέρω μείωση των πρωτογενών δαπανών κατά 12 δισ. ευρώ περίπου».

Ο υπουργός τόνισε ότι η διαπραγμάτευση θα είναι μακρά και επίπονη και στο σημείο αυτό απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη επίμαχη δήλωσή του στους Financial Times, ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές