Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Προκλήσεων συνέχεια

Posted: 26 Jun 2012 11:36 AM PDT

Επανέφερε η Άγκυρα - με δηλώσεις Νταβούτογλου - τα περί μη εκπλήρωσης υποχρεώσεων της Ελλάδας έναντι της μου­σουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, την οποία βέβαια αναφέρει παρανόμως ως «τουρκική». Επικαλείται δε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιω­μάτων. Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του CHP Οσμάν Κορουτούρκ στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε:«Ο μεγάλος αριθμός υποθέσεων που το ΕΔΑΔ - το τελευταίο καταφύγιο έπειτα από την εξάντληση των εσωτε­ρικών ...

Η τρόικα θέλει να έρθει στην Αθήνα

Posted: 26 Jun 2012 10:08 AM PDT

Αίτημα να έρθει στην Αθήνα, το ταχύτερο δυνατόν, έχει υποβάλει σύμφωνα με πληροφορίες στο Υπουργείο Οικονομικών η τρόικα, ενώ τη Δευτέρα φθάνει στην Ελλάδα ο επικεφαλής της ομάδας δράσης Χορστ Ράχενμπαχ, μετά από 2 μήνες απουσίας.

Όπως αναφέρεται ωστόσο, απάντηση στο αίτημα της τρόικα δεν θα δώσει ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Γ. Ζανιάς αλλά ο νέος υπουργός Γ. Στουρνάρας μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ήταν προγραμματισμένη η άφιξή της την προ...

Δικαίωμα η είσοδος στα ΑΕΙ

Posted: 26 Jun 2012 09:43 AM PDT

Του Χρήστου Πιλάλη, μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού

Και οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις με τα μεγάλα προ­βλήματά τους επιβεβαίωσαν ότι το σύστημα της εισαγωγής στα Πα­νεπιστήμια είναι αρνητικό και επικίν­δυνο από όλες τις απόψεις. Στο ελά­χιστο χρονικό διάστημα που διαρκούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις εκτυλίσ­σεται ένα δράμα για κάθε μαθητή και μαθήτρια, ενώ εκδηλώνονται όλα τα παθολογικά φαινόμενα της εκπαί­δευσης, οι ταξικές διακρίσεις και τα μεγάλα ποσοστά μαθησιακή...

Έπιασαν 13χρονο χάκερ

Posted: 26 Jun 2012 09:35 AM PDT

Δικογραφία σε βάρος ενός 13χρονου σχηματίστηκε από την ΕΛΛΑΣ καθώς συμμετείχε στην ομάδα Greek Hacking Scene η οποία θεωρείται υπεύθυνη για περισσότερες από 100 κυβερνοεπιθέσεις σε κρατικούς οργανισμούς και υπουργεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Ο ανήλικος δεν συνελήφθη καθώς είχαν παρέλθει τα όρια της αυτοφώρου διαδικασίας, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένας σκληρός δίσκος φορητού υπολογιστή, οι οποίοι θα σταλθούν για έρευνα στη Διεύθ...

Η σελίδα του λοξού

Posted: 26 Jun 2012 09:33 AM PDT

♦  Ευτραπελολογία μετεκλογικής συλλογιστικής και τα απανθίσματα των ερμηνευμάτων επιφέ­ρουν πλήγμα καίριον στην περιοχή της φαιάς ου­σίας, καθιστώντας για μια ακόμη φορά αδύνατη την είσοδο της λογικής στο επιτρεπτό όριο του μέσου όρου.

♦ Και το τοπίο, έρμαιο των περιστάσεων των επιλογών και των άλλων γενικών, καταλήγει στην αδιαφορία, ερημαία λεπτομέρεια ενός διο­ρισμένου συνθέματος.

♦  Ιδεολογήματα υπόφαιου σχηματισμού και δοκησισοφίες εκ του ασφαλούς μαστιγώνουν άνευ οίκτου τα σώματα των κατα...

Κυβέρνηση έχουμε. Και τώρα;

Posted: 26 Jun 2012 09:28 AM PDT

Η κυβέρνηση σχηματίστηκε. Και τώρα τι κάνουμε; Το ερώτημα αυτό κυριαρχεί την επομένη των εκλογών για την ελληνική αγορά και οικονο­μία, καθώς την πρώτη ευφορία της αγοράς για τη συγκρότηση κυβέρνη­σης με την υπόσχεση περί «κυβερνη­τικής σταθερότητας» έρχεται να αντι­καταστήσει η απορία για τα επόμενα βήματα: τι θα γίνει, πώς θα γίνει, αλ­λά και με ποιους θα γίνει.

Ο σταδιακός μετασχηματισμός του ελληνικού επιχειρείν - κρατικού και ιδιωτικού - που συντελείται εδώ και 2-3 χρόνια θα ολοκληρωθεί β...

Όσο ζω δεν θα υπάρξει καμία κοινή ευθύνη για τα χρέη λέει η Μέρκελ

Posted: 26 Jun 2012 09:18 AM PDT

Σύμφωνα με το Reuters η  Άνγκελα Μέρκελ σε συνάντηση με το FDP που είναι κυβερνητικός της εταίρος δήλωσε πως «όσο ζω η Ευρώπη δεν θα έχει κοινή ευθύνη για το χρέος».

Τη δήλωση μετέφεραν ανώνυμα στο πρακτορείο ειδήσεων άτομα που συμμετείχαν στη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελάριου με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες. 

Παράλληλα η Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει κοινή ευθύνη για το χρέος ούτε εντός της Γερμανίας μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ανάψει το «πράσινο φως» στα ομόσπονδα κρατ...

Γκλέτσος: «Δεν υπάρχει αστυνομία - Ας βγει ο στρατός να μας φυλάει»

Posted: 26 Jun 2012 08:24 AM PDT

Εκτός ελέγχου πλέον η κατάσταση με τις κλοπές και τις φθορές στην Ανατολική Φθιώτιδα και όχι μόνο...

Εκτός από τις διαρρήξεις στα σπίτια, οι κλοπές και οι φθορές, κυρίως από ρομά, σε μετασχηματιστές, γεωτρήσεις και καλώδια, είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή του Δήμου Στυλίδας, με αποτέλεσμα ο Δήμος να μην μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά, αλλά και να κινδυνεύουν ολόκληρες περιοχές μέσα στο καλοκαίρι να μείνουν χωρίς νερό και ρεύμα.

«Θα καταθέσουμε επίσημη πρόταση στο υπουργείο για ...

Χαμηλές επιδόσεις…

Posted: 26 Jun 2012 08:02 AM PDT

Πολλά μπορεί να λέγονται και να ακούγονται για το θέμα των μεταναστών, μπορεί οι κυβερνήσεις να υπόσχονται συνέχεια επι­τάχυνση της απόδοσης χορήγησης πολιτικού ασύλου, αλλά μέ­χρι τώρα τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τόσο σε απόλυτους όσο και σε σχετικούς αριθμούς, η Ελλάδα βρίσκεται προς τις τελευταίες θέσεις του πίνακα. Συγκεκριμένα, η χώρα μας έκανε δεκτά 585 πρόσωπα, από τα οποία 240 έλαβαν καθεστώς προσφύγων, 165 καθεστώς επικουρικής προστασίας ...

ΠΑΣΚΕ εναντίον Βενιζέλου

Posted: 26 Jun 2012 07:52 AM PDT

«Η ΠΑΣΚΕ δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός» τονίζει σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στους ΟΤΑ με αφορμή τις διαρροές από την Ιπποκράτους για ενδεχόμενη διάλυση της συνδικαλιστικής παράταξης του κόμματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Δύο χρόνια μετά την πλήρη αυτονόμηση της  Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α., κάποιοι δυστυχώς αδυνατούν να αντιληφθούν και να κατανοήσουν το πνεύμα, την έννοια, και το υπόβαθρο αυτής της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ που διέπεται από αρχές και ιδέες, που ουδέποτε ...

Με έγκριση Σαμαρά οι μετακινήσεις υπουργών και υφυπουργών

Posted: 26 Jun 2012 06:53 AM PDT

Μετά από έγκριση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα γίνονται οι μετακινήσεις των υπουργών και υφυπουργών.

Σύμφωνα με επιστολή που έστειλε προς τους υπουργούς και υφυπουργούς ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Παναγιώτης Μπαλτάκος, από την έγκριση του πρωθυπουργού θα εξαιρούνται μόνο οι μετακινήσεις προς τις εκλογικές τους περιφέρειες.

 

 

Σε θετικά αποτελέσματα από τη Σύνοδο προσβλέπει ο Παπούλιας

Posted: 26 Jun 2012 06:35 AM PDT

Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, καθώς θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ο Κ. Παπούλιας συναντήθηκε ήδη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και με τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Ζαννιά και Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.

Υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ομάδα Ελληνοαμερικανών φοιτητών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, την Πέμπτη και την Παρασκευή στις ...

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γ. Βερνίκος λόγω offshore

Posted: 26 Jun 2012 06:26 AM PDT

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γ. Βερνίκος και εντός της ημέρας αναμένεται να κάνει και δημόσια τοποθέτηση. Η κυβέρνηση έκανε δεκτή την παραίτησή του και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά δεν θα υπάρξει αντικαταστάτης.

Ολόκληρη η δήλωση παραίτησης του Γ. Βερνίκου:

«Με την ευγενικά διατυπωμένη για το πρόσωπό μου ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, πληροφορήθηκα ότι η πρόσφατη ιδιότητά μου αυτή του Υφυπουργού Ναυτιλίας, είναι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ασυμβίβαστη με τη συμμετοχή σ...

Μπαρόζο: Αλληλεγγύη αλλά και αιχμές για όσους διαφωνούν!

Posted: 26 Jun 2012 06:04 AM PDT

Τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρός της, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μπαρόζο επανέλαβε την ανάγκη, τόσο η Ελλάδα όσο και η ευρωζώνη, να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει για την εκπλήρωση αυτού του στόχου και συμπλήρωσε ότι τα κράτη - μέλη θα πρέπει να επιδείξουν αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, εξετάζοντας διάφορους τρόπους για την τόνωση της ανάπτυξης στη χώρα.

Ερωτηθεί...

Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο!»

Posted: 26 Jun 2012 05:48 AM PDT

Γράφει ο «Ειρηκώς εν παρόδω»

Πάλιν Ηρωδιάς μαίνεται, πάλιν ταράττεται, πάλιν ορχείται,

πάλιν την Κεφαλήν Ιωάννου

ζητεί λαβείν επί πίνακι…

Και ο λόγος;Όχι πια το άλλοθι!

Αυτό το έδωσε η ΔΗΜΑΡ!.

Είναι η σπίλωση, η απαξίωση, o εξοβελισμόςτου ΣΥΡΙΖΑ από το πολιτικό προσκήνιο.

Είναι ο χαρακτηρισμός του ως«αποφώλιον τέρας»,

χαρακτηρισμός που κυριαρχούσε στις αστυνομικές κατηγορίες και τις δίκες κατά των αριστερών  τις δεκαετίες του '50 και του ΄60.

Είναι το κερασάκι στην τούρτα της μόνιμης κατάληψηςκαι εκ...

Μέχρι τις 5 Ιουλίου θα εξοφληθούν οι φαρμακοποιοί, σύμφωνα με τον Λυκουρέντζο

Posted: 26 Jun 2012 05:45 AM PDT

Το ποσό των 125 εκατ. ευρώ θα δοθεί στους φαρμακοποιούς έως τις 5 Ιουλίου προκειμένου να τους εξοφληθούν τα χρήματα που τους χρωστάει ο ΕΟΠΥΥ για τον Απρίλιο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά το τέλος της σημερινής διυπουργικής σύσκεψης για το θέμα.

Η εξόφληση θα ξεκινήσει από την Πέμπτη 28 Ιουνίου και οι παλαιότερες οφειλές θα τακτοποιηθούν το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον υπουργό ο οποίος απηύθυνε επίσης έκκληση στους φαρμακοποιούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

Από τ...

Προς ενιαίο υπουργείο Οικονομικών η Ευρωζώνη

Posted: 26 Jun 2012 05:11 AM PDT

Φυγή προς τα μπρος επιθυμεί η Γερμανία η οποία τάσσεται υπέρ μίας ισχυρότερης δημοσιονομικής ένωσης - στα πρότυπα της δικής της οικονομικής πολιτικής - με αυστηρότερο έλεγχο επί των οικονομικών και δημοσιονομικών των κρατών-μελών, ενώ δεν αποκλείει τη δημιουργία ενιαίου υπουργείου Οικονομικών.

Το Βερολίνο έχει ήδη κάνει γνωστές τις θέσεις του, ενώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δεν απέκλεισε σήμερα μια αλλαγή της ευρωπαϊκής συνθήκης για να υπάρξει «πρόοδος προς μια δη...

Το τζιν ήταν… σε προσφορά

Posted: 26 Jun 2012 05:07 AM PDT

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Στους καιρούς της κρίσης κανείς σχεδόν δεν ντρέπεται πλέον  να ψωνίζει από τα λεγόμενα «πανέρια». Τα μαγαζιά κάνουν συνεχώς προσφορές  για να μαζέψουν κόσμο και μπορείς  να βρεις μια χαρά ρούχα σε εξευτελιστικές τιμές.

 Η Ντέμπορα Τόμπσον πήγε σε ένα εμπορικό κέντρο με εκπτώσεις και μεταχειρισμένα ρούχα στη Μινεσότα και αγόρασε ένα τζιν παντελόνι στην τιμή των μόλις 4 δολαρίων. Ήξερε ότι ήταν ευκαιρία και εκμεταλλεύτηκε την προσφορά για να αποκτήσει ένα παντελόνι στην ...

Δεκάδες Έλληνες μαθητές εγκαταλείπουν το σχολείο

Posted: 26 Jun 2012 04:53 AM PDT

Το 13,1% των Ελλήνων μαθητών εγκαταλείπει το σχολείο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  την ώρα που η Ελλάδα στο πλαίσιο της στρατηγικής «Ευρώπη 2020»,  έχει δεσμευθεί να μειώσει το ποσοστό της πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης στο 10%.

Μετά από σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γ. Παπανικολάου η Επίτροπος για θέματα Εκπαίδευσης Ανδρούλα Βασιλείου μιλώντας για την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων από τη χώρα μας τόνισε ότι η πρόωρ...

Απαθανατίζοντας τον μεγαλύτερο καλλιτέχνη του πλανήτη

Posted: 26 Jun 2012 04:37 AM PDT

Eπιµέλεια: Mitsila 

Ο Ondrej Pakan είχε γίνει κυριολεκτικά µούσκεµα περιµένοντας υποµονετικά να τελειώσει η καταρρακτώδης βροχή. Μόλις η νεροποντή σταµάτησε, όπλισε τη φωτογραφική του µηχανή και άρχισε να κλικάρει το αγαπηµένο του θέµα, τα έντοµα! «Αν δεν µείνεις στη βροχή, θα χάσεις αυτό το υπέροχο θέαµα. Γιατί µόλις τελειώσει η νεροποντή πρέπει να είσαι έτοιµος για το κλικ. Μετά είναι πολύ αργά, αφού τα σταγονίδια του νερού εξατµίζονται…» λέει ο φωτογράφος, που έχει γίνει γνωστός στην παγκόσ...

Διπλή χρυσή διάκριση για τους αθλητές του ΤΤ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Posted: 26 Jun 2012 04:28 AM PDT

Αυξάνονται οι επιτυχίες των αθλητών της ισχυρής ομάδας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης και η Νικόλ Κυριακοπούλου αναδείχθηκαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε πρωταθλητές Ελλάδας κατακτώντας την 1η θέση στο ύψος και το επί κοντώ αντίστοιχα κατά την διάρκεια του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό στάδιο.

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης κατέκτησε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών με άλμα στα 2.25. «Κάθε Έλληνας αθ...

Μπαρμπαρούσης η πρώτη μεταγραφή του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού

Posted: 26 Jun 2012 04:08 AM PDT

Την πρώτη του μεταγραφή θα ολοκληρώσει εντός ολίγον ωρών ο Παναθηναϊκός, αφού ο 22χρονος ομογενής Κώστας Μπαρμπαρούσης βρίσκεται προ των πυλών της Παιανίας.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός αποτελεί μέλος της ολυμπιακής ομάδας της Νέας Ζηλανδίας, ενώ αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης και πίσω από τον σέντερ φορ.

Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Αλάνια Βλαντικαφκάζ , η οποία έδωσε 1,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Μπρισμπέιν Ρόαρ της Αυστραλίας.

Πιθανότατα ο Μπαρμπαρούσης, που αποτελεί προσω...

Ηλικιωμένη μπήκε σε φέρετρο για διαμαρτυρία έξω από ΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη

Posted: 26 Jun 2012 03:30 AM PDT

Μια διαμαρτυρία διαφορετική από τις άλλες πραγματοποίησαν την Τρίτη το μεσημέρι συνταξιούχοι και μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Θεσσαλονίκης έξω από το ΙΚΑ της Αριστοτέλους.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα μπήκε σε ένα φέρετρο και από πάνω της έχει πανό στο οποίο αναγράφεται το σύνθημα «η υγεία πεθαίνει».

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται καθώς δεν τους χορηγούνται φάρμακα με πίστωση.

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, δεν έχουν τη δυνατότητα να τα πληρώσουν από την τσέπη τους και για το λόγο αυτό η υγεία τους κ...

Εξιτήριο πήρε ο Β. Ράπανος

Posted: 26 Jun 2012 02:56 AM PDT

Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης πήρε εξιτήριο από το θεραπευτήριο Υγεία ο Βασίλης Ράπανος ύστερα από νοσηλεία τεσσάρων ημερών.

Κληθείς να σχολιάσει τους λόγους οι οποίοι δεν του επιτρέπουν να αναλάβει τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών, αναφέρθηκε στην επιστολή που απέστειλε τη Δευτέρα στον πρωθυπουργό.

Στη συγκεκριμένη επιστολή παραίτησης προς τον πρωθυπουργό, ο Β. Ράπανος αναφέρει: «Μετά από συζητήσεις που είχα με τους θεράποντες ιατρούς μου, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η κατάστ...

Άσμουσεν: Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ

Posted: 26 Jun 2012 02:45 AM PDT

«Η Ευρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα και εγώ προσωπικά προτιμούμε ξεκάθαρα την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», δηλώνει ο Γιόρκ Άσμουσεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Σε συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Focus, ο Γιορκ Άσμουσεν χαρακτήρισε επιπόλαιες τις σκέψεις περί εξόδου μίας χώρας από την ευρωζώνη και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το ευρώ θα συνεχίσει να υφίσταται και μετά από 10 χρόνια και μάλιστα με περισσότερα κράτη.  Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν «και δεύτε...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές