Κυριακή 27 Μαΐου 2012

www.tsekouratoi.gr


www.tsekouratoi.gr


Δείτε τον τύπο που έπεσε από κινούμενο λεωφορείο [video]

Posted: 27 May 2012 03:21 PM PDT

Ένας τύπος είχε κρεμαστεί σχεδόν όλος
έξω από το παράθυρο του λεωφορείου, με αποτέλεσμα ξαφνικά το παράθυρο να φύγει και αυτός να βρεθεί εκτός λεωφορείου!

Την ώρα μάλιστα που το όχημα πήγαινε κανονικά τη διαδρομή του!




tromaktiko
Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι 10 πιο δημοφιλείς αρχαιολογικοί προορισμοί παγκοσμίως

Posted: 27 May 2012 03:11 PM PDT

To διεθνές ταξιδιωτικό περιοδικό
Travel & Leisure έκανε πρόσφατα μια έρευνα για τα αρχαιολογικά αξιοθέατα που συγκεντρώνουν... τους περισσότερους επισκέπτες σε ετήσια βάση. Στη λίστα των δέκα κορυφαίων αρχαιολογικών προορισμών συμπεριλαμβάνονται τρεις στην Ιταλία, δυο στην Κίνα και δυο στην Τουρκία, ενώ Ελλάδα και Αίγυπτος έχουν από μια θέση στο Top 10.

Η μεθοδολογία της κατάταξης βασίστηκε σε συγκεκριμένα κριτήρια όπως ότι οι αρχαιολογικοί χώροι θα πρέπει να έχουν ηλικία αρκετών εκατοντάδων ετών (για την Αμερική, τουλάχιστον 600 ετών), να είναι κατασκευασμένα από ανθρώπινο χέρι και να παρέχουν σήμερα αρχαιολογική και τουριστική χρήση. Για παράδειγμα, η Ασία έχει εκατοντάδες βουδιστικούς ναούς, οι οποίοι ανταποκρίνονται στα πρώτα δύο κριτήρια αλλά επειδή χρησιμοποιούνται ακόμα για λατρευτικούς σκοπούς αποκλείστηκαν από την λίστα. Τα στατιστικά στοιχεία προήλθαν από πληθώρα αξιόλογων πηγών όπως τουριστικά πρακτορεία, υπουργεία τουρισμού και πολιτισμού, αρχαιολογικές έρευνες και τοπικές εφημερίδες.

Η λίστα έχει ως εξής
Νο 1: Σινικό Τείχος, Κίνα
Ετήσιοι επισκέπτες: 9 -10 εκ.

Το Σινικό Τείχος: ένα όνομα τόσο απλό, αλλά με τόση δύναμη. Εξαπλώνεται σε μήκος 8.851 χλμ., και το πιο όμορφο κομμάτι του τυχαίνει να είναι εύκολα προσβάσιμο -σε απόσταση 112 χλμ. από το Πεκίνο. Το μέρος που είναι ορατό σήμερα, χτίστηκε κατά την διάρκεια της Δυναστείας των Ming (1368-1644) αλλά η αρχική κατασκευή του τείχους ξεκίνησε το 770 π.Χ. Εκατομμύρια σκλάβων και φυλακισμένων μετέφεραν κομμάτια γρανίτη, τούβλα, πέτρες και λάσπη στην πλάτη τους επάνω στις κορυφογραμμές.

Νο 2: Κολοσσαίο, Ρώμη, Ιταλία
Ετήσιοι επισκέπτες: 6,9 εκ.

Όταν ολοκληρώθηκε το 80 μ.Χ. το αμφιθέατρο είχε χωρητικότητα 50.000 θεατών που παρακολουθούσαν από μυθολογικά έργα μέχρι αναπαραστάσεις μαχών και ναυμαχιών όπως και μάχες μέχρι θανάτου μεταξύ μονομάχων και άγριων ζώων. Οι υπόγειες στοές όπου κρύβονταν οι μονομάχοι έγιναν προσβάσιμες στο κοινό το 2010 μαζί με τις υψηλότερες κερκίδες του αμφιθεάτρου που προσφέρουν πανοραμική θέα στην αιώνια πόλη

Νο 3: Ρωμαϊκή Αγορά, Ρώμη, Ιταλία
Ετήσιοι επισκέπτες: 5,1 εκ.

Το κοινωνικό κέντρο της Ρώμης για 1.200 χρόνια ξεκίνησε την ζωή του από τις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ.. Με μήκος 640 μ. αποτέλεσε κυβερνητικό και εμπορικό κέντρο της πόλης. Υπολείμματα στηλών και θραυσμάτων αρχαίων ναών, αφιερωμένων είτε στον θεό Κρόνο, είτε στους αυτοκράτορες Βεσπασιανό και Τίτο, αναδεικνύουν την μεγαλοπρέπεια της περιοχής την Ρωμαϊκή εποχή

Νο 4: Ο Πήλινος Στρατός, Xi' an, Κίνα
Ετήσιοι επισκέπτες: 3,6 - 4,5 εκ.

Ο στρατός ανακαλύφθηκε το 1974 και αποτελείται από πήλινα γλυπτά ανθρώπινων διαστάσεων που φέρουν μοναδικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά ο καθένας όπως πρόσωπο, μαλλιά αλλά και ρουχισμό. Ο στρατός αποτελείται από στρατηγούς, στρατιώτες, τοξότες, οδηγούς αρμάτων αλλά και από 400 άλογα και 100 άρματα. Όλοι είναι στοιχισμένοι σε σειρές μέσα σε λάκκους και αποτελούν μέρος της νεκρόπολης του αυτοκράτορα Qin Shi Huang. Πιστεύεται ότι υπάρχουν ακόμα περισσότερα πήλινα αγάλματα θαμμένα αλλά οι εργασίες έχουν σταματήσει μέχρι να βρεθεί τρόπος να διατηρηθεί το χρώμα των αγαλμάτων, το οποίο ξεθωριάζει όταν έρθει σε επαφή με τον αέρα.

Νο 5: Πυραμίδες της Γκίζας, Αίγυπτος
Ετήσιοι επισκέπτες: 4 εκ.

Ως ένα από τα "Επτά θαύματα του Κόσμου" οι πυραμίδες αποτελούν το σύμβολο της Αιγύπτου, μετρώντας ζωή 4.500 ετών. Ο τρόπος κατασκευής τους αποτελεί ακόμα ένα μυστήριο, στοιχείο που γοητεύει τους απανταχού ταξιδιώτες. Οι τρείς βασικοί τάφοι των Φαραώ αποτελούν Παγκόσμιο πολιτιστικό μνημείο της UNESCO και περιστοιχίζονται από την πόλη του Καΐρου, ο πληθυσμός της οποίας φτάνει τα 11 εκατομμύρια

Νο 6: Πομπηία, Νάπολι, Ιταλία
Ετήσιοι επισκέπτες: 2,5 εκ.

Η Πομπηία δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες της να ζήσουν από πρώτο χέρι την εμπειρία του να ζεις σε μια ρωμαϊκή πόλη του 1ου αιώνα. Η διάσημη παραλιακή πόλη εξαφανίστηκε κάτω από στάχτη και ελαφρόπετρα όταν εξερράγη ξαφνικά το ηφαίστειο του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. Τα ανθρώπινα σώματα που καλύφθηκαν από την στάχτη δημιούργησαν ένα είδος πλαστικών αγαλμάτων, και υπενθυμίζουν ότι κάποτε αληθινοί άνθρωποι και ζώα ζούσαν στην πόλη.

Νο 7: Ακρόπολη, Αθήνα, Ελλάδα
Ετήσιοι επισκέπτες: 2 εκ.

Η Ακρόπολη αναφέρεται στον λόφο που χρησιμοποιήθηκε ως οχυρό για την πόλη των Αθηνών. Στην κορυφή της υπάρχει το πιο ισχυρό μνημείο της, ο Παρθενώνας, αφιερωμένος στην θεά Αθηνά, σύμβολο της Κλασικής Ελλάδας και της απαρχής της δημοκρατίας. Χτισμένος τον 5ο αιώνα π.Χ. ο Παρθενώνας έχει χάσει αρκετά από τα μαρμάρινα γλυπτά και μετόπες που τον διακοσμούσαν χάριν στα ευρωπαϊκά μουσεία - κατά περιόδους γίνονται σποραδικές διαπραγματεύσεις για την επιστροφή τους.

Νο 8: Έφεσος, Τουρκία
Ετήσιοι επισκέπτες: 2 εκ.


Πριν από 30 χρόνια η Έφεσος ήταν ένα ξεχασμένο ρωμαϊκό ερείπιο περιστοιχισμένο από τουρκικά χωριά. Σήμερα ολόκληρη η τοπική οικονομία εξαρτάται από αυτή. Η βιβλιοθήκη και άλλα ιστορικά κτίρια έχουν αναστηλωθεί δίνοντας την αίσθηση μιας μεγάλης πόλης ηλικίας 2.000 ετών. Στο θέατρο της, χωρητικότητας 25.000 θεατών, πραγματοποιούνται σήμερα πολλές εκδηλώσεις.

Νο 9: Τεοτιουακάν, Teotihuacán, Μεξικό
Ετήσιοι επισκέπτες: 1,9 εκ.


Οι Πυραμίδες του Ήλιου και του Φεγγαριού κυριαρχούν στην αρχαία πλατεία της ιερής πόλης που χτίστηκε μεταξύ του 1ου και 7ου αιώνα. Με μήκος 228 μ. στην μία πλευρά και ύψος 61 μ. περίπου, η Πυραμίδα του Ήλιου είναι η τρίτη μεγαλύτερη πυραμίδα του κόσμου. Αλλά ο Ναός του Κετζαλκόατλ (ισπ. Quetzalcóatl) είναι περισσότερο διακοσμημένος - αφιερωμένος στον φτερωτό φιδίσιο θεό που κυριαρχεί σε όλα τα γλυπτά και ανάγλυφα του ναού.

Νο 10: Ιεράπολη, Τουρκία
Ετήσιοι επισκέπτες: 1,6 εκ.


Οι θαυμαστές άσπρες πισίνες στα πεζούλια του Παμουκάλε (Pamukkale) έλκυαν τους ανθρώπους για περισσότερο από 2 εκ. χρόνια και αποτελούν τον λόγο για την ύπαρξη της ελληνορωμαϊκής πόλης της Ιεράπολης. Αυτή η αρχαία πόλη των spa, χτισμένη το 190 π.Χ. έχει υπολείμματα ναών, ένα καλοδιατηρημένο θέατρο και την Ιερή Πισίνα όπου οι επισκέπτες κολυμπούν ανάμεσα σε σπασμένες ρωμαϊκές στήλες.
erroso.blogspot.com



Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μάθετε πόσες θερμίδες έχει ο καφές που πίνετε.

Posted: 27 May 2012 03:01 PM PDT

Κοιτάξτε πρώτα καλά πόσο μεγάλο είναι το φλιτζάνι σας και τι περιέχει.



Αν είναι καφές – σοκολάτα, με ζάχαρη, πλήρες γάλα και μπόλικη κρέμα γάλακτος, μπορεί εύκολα να φτάνει τις… 550 θερμίδες – όσες δηλαδή και ένα χάμπουργκερ ή ένα μεγάλο κομμάτι παστίτσιο!

Αυτό τονίζει η Αμάντα Ουρσέλ, διαιτολόγος της εφημερίδας «Τάιμς» του Λονδίνου, η οποία....



 ασχολήθηκε με τις θερμίδες, τα λίπη και τα άλλα συστατικά διαφόρων ευρύτατα διαδεδομένων ειδών καφέ. Η ετυμηγορία της προκαλεί έκπληξη, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται πως μερικοί από τους καφέδες που πίνουμε είναι πιο παχυντικοί και από τα κλασικά… σουβλάκια! Απίστευτο; Ιδού:

Εσπρέσο macchiatο: 7 θερμίδες, 0,5 γραμμάρια λίπος, 75 mg καφεΐνη.

Το κλασικό «εσπρεσάκι» χρησιμοποιείται από πολλούς για να «ανοίξει το μάτι» το πρωί. Μια χαρά επιλογή είναι, κατά την Αμάντα Ουρσέλ, ακόμα κι αν περιέχει γάλα (είθισται να προστίθεται λίγο λίγων λιπαρών ή άπαχο γάλα απ' όσους θέλουν να «διώξουν» την πικρή γεύση του καφέ).

Καπουτσίνο grande με άπαχο γάλα: 82 θερμίδες, 0,2 γραμμάρια λίπος, 150 mg καφεΐνη.

Σερβίρεται σε μεγάλο φλιτζάνι (των 470 ml) και μοιάζει τεράστιος, αλλά επειδή το γάλα είθισται να είναι άπαχο, οι θερμίδες του είναι λίγες. Παρέχει επίσης σχεδόν 8 γραμμάρια πρωτεϊνών (όσες περίπου περιέχονται και σε ένα αυγό), γεγονός που σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος καφές μάς… χορταίνει κιόλας (έως έναν βαθμό). Προσέξτε μόνο πόση ζάχαρη προσθέτετε….

Καπουτσίνο grande με γάλα σόγιας: 92 θερμίδες, 3,2 γραμμάρια λίπος, 150 mg καφεΐνη.

Σε ορισμένα καταστήματα σερβίρεται καπουτσίνο με γάλα σόγιας, αντί για αγελάδας. Κατά την κ. Ουρσέλ, αυτό σημαίνει πως ο οργανισμός τροφοδοτείται με λίγες ισοφλαβόνες _ θρεπτικά συστατικά της σόγιας με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην υγεία των οστών. Οι πρωτεΐνες της σόγιας, εξάλλου, πιστεύεται ότι παίζουν ρόλο στη διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας.

Καπουτσίνο grande λάτε με βανίλια: 199 θερμίδες, 0,3 γραμμάρια λίπος, 35 γραμμάρια σάκχαρα, 150 mg καφεΐνη.

Μπορεί να μοιάζει «αθώο» να ζητήσετε έναν «καπουτσίνο βανίλια», αλλά το σιρόπι της βανίλιας παρέχει 17 γραμμάρια πρόσθετων σακχάρων (περισσότερα από 4 κουταλάκια του καφέ ζάχαρη). Η Αμάντα Ουρσέλ λέει πως καλύτερα είναι να επιλέγετε τον στάνταρ λάτε καπουτσίνο, ο οποίος περιέχει λάιτ γάλα (αυτός παρέχει 188 θερμίδες και πολύ λιγότερα σάκχαρα).

Καφές σοκολάτα grande με πλήρες γάλα και κρέμα γάλακτος: 556 θερμίδες, 33,5 γραμμάρια λίπος (τα 20 γρ. κορεσμένο), 48 γραμμάρια σάκχαρα, 20 mg καφεΐνη.

Αν περιμένετε να ξυπνήσετε με αυτόν τον καφέ, ατυχήσατε! Χώρια που αν τον πιείτε πρωί πρωί θα έχετε καταναλώσει σχεδόν το… ένα τέταρτο των ημερήσιων θερμίδων σας, συν τα μισά από τα λίπη! Αν σας αρέσει ο καφές με γεύση σοκολάτα, προτιμήστε τη μικρή «εκδοχή» του (περίπου 240 ml) και με άπαχο γάλα, αντί για κρέμα.

ygeianews.gr


Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πόσα κουνούπια χρειάζονται για να πιουν όλο το αίμα ενός ανθρώπου

Posted: 27 May 2012 02:51 PM PDT

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πόσα κουνούπια θα έπρεπε...
να μαζευτούν και να αρχίσουν να σας τσιμπάνε ταυτόχρονα ώστε να μην... αφήσουν ούτε σταγόνα αίματος στις φλέβες σας;

 Η απάντηση είναι...

1.200.000! Μάλλον είναι απίθανο να συμβεί και δεν φαίνεται να κινδυνεύουμε.

to-potistiri


Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ηλιακή δραστηριότητα 600.000 βαθμών Κελσίου

Posted: 27 May 2012 02:40 PM PDT

Το Ηλιακό Παρατηρητήριο της NASA
(Solar Dynamics Observatory) κατέγραψε στο φακό του την επιφάνεια του Ηλίου, παρουσιάζοντας τη συνεχή δραστηριότητα μια ακραίας υπεριώδους ακτινοβολίας, της οποίας η θερμότητα υπολογίζεται στους 600.000 βαθμούς....




Κελσίου. Το βίντεο καλύπτει 24 ώρες ηλιακής δραστηριότητας, το οποίο καταγράφηκε την 25η Σεπτεμβρίου 2011. Το Ηλιακό Παρατηρητήριο της NASA έχει συλλάβει τις περισσότερες φωτογραφίες ηλιακών εξάρσεων και καταιγίδων τα τελευταία έτη.

Η διαστημική καταγραφή του Solar Dynamics Observatory της NASA έχει συμπέσει με μια περίοδο ασυνήθιστα υψηλής ηλιακής δραστηριότητας, κάτι που συνεπάγεται υψηλότερες θερμοκρασίες στη Γη.

Τα ισότοπα στους πάγους και τα δέντρα μας υποδεικνύουν πως η παρούσα υψηλή ηλιακή δραστηριότητα είναι 24η υψηλότερη τα τελευταία 9.300 έτη. Ωστόσο, τα υψηλά επίπεδα του μαγνητικού πεδίου του Ηλίου θα μειωθούν στο μέλλον.

Αν και αυτό ακούγεται σαν καλή είδηση, οι αλλαγές στο ηλιακό μαγνητικό πεδίο θα μπορούσαν να αφήσουν τη Γη ευάλωτη σε μελλοντικές εκρήξεις των γαλαξιακών ακτινών. Επιπλέον, οι ηλιακές καταιγίδες ενδέχεται να είναι πιο βίαιες και αισθητές στο μέλλον.

Το πιο πιθανό σενάριο, σύμφωνα με τον Luke Barnard του Πανεπιστημίου του Reading, είναι ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα μειωθεί στο μέλλον, προκαλώντας την αύξηση των κοσμικών ακτινών κατά ένα συντελεστή 1,5 και τη Γη να βομβαρδίζεται από οκτώ μεγάλες ηλιακές εκρήξεις ανά αιώνα.
http://www.trelokouneli.gr/2012/05/600000.html
Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι χειρότερες στιγμές αμηχανίας των ζωδίων

Posted: 27 May 2012 02:31 PM PDT

Για τα ζώδια, ποιες είναι οι
χειρότερες στιγμές κοινωνικής αμηχανίας;

Τι δεν θα ήθελαν ποτέ μα ποτέ να τους συμβεί μπροστά σε κόσμο;

Φυσικά ο καθένας μας έχει διαφορετικά πράγματα, που τον φέρνουν πιο πολύ σε δύσκολη θέση.

Να τα τέσσερα «τοπ» για κάθε εκπρόσωπο του ζωδιακού......



ΚΡΙΟΣ

• Να του φάνε τη σειρά σε ένα γκισέ, να διαμαρτυρηθεί έντονα και ο υπάλληλος να τον κοιτάξει ανέκφραστα και να εξακολουθήσει να εξυπηρετεί τον άλλον. Μπροστά σε όλη την υπόλοιπη ουρά…

• Να τον περάσουν για κάποιον άλλο. Και μάλιστα χαιρετώντας τον εγκάρδια: «Πού ήσουν βρε μεγάλε, χάθηκες..»

• Να σχολιάσουν ότι τα μαλλιά του έχουν αραιώσει. Έχει τριχόπτωση, ε; Μήπως να έπαιρνε καμιά βιταμίνη;

• Να αντιμετωπιστούν με απόλυτη αδιαφορία οι αφηγήσεις του από την εποχή που υπηρετούσε στα ΟΥΚ. Και μετά, ενώ συνεχίζει να μιλάει, κάποιος άλλος να τον κόψει αλλάζοντας θέμα.



ΤΑΥΡΟΣ

• Να διοργανώσει σπίτι του ένα τέλεια προετοιμασμένο γεύμα, οι καλεσμένοι να αργήσουν όλοι και τα φαγητά να φαγωθούν κρύα και κοκαλωμένα ή ξαναζεσταμένα και… λαστιχωτά.

• Να του πουν ότι πιάστηκε εντελώς κορόιδο στην τιμή, σε κάτι που αγόρασε και που το επιδεικνύει με καμάρι σε όλους τους παριστάμενους.

• Να πάει σε ένα σημείο συνάντησης, να μη βρει κανέναν και μετά να προκύψει πως άλλαξαν τα σχέδια και ήταν ο μόνος που, από αμέλεια, δεν ειδοποιήθηκε.

• Εκεί που έχει… μερακλώσει η παρέα και τραγουδάνε όλοι μαζί, να του πουν να μην τραγουδάει τόσο δυνατά, αν όχι καθόλου, γιατί είναι φάλτσος.



ΔΙΔΥΜΟΙ

• Να αγορεύει σε ένα πηγαδάκι και ένας-ένας οι παριστάμενοι να… την κάνουν, δήθεν για να φέρουν ποτό, να μιλήσουν σε κάποιον που μόλις μπήκε, («συγνώμη μια στιγμή, μου επιτρέπεις…») κ.λπ.

• Να μη χτυπήσει καθόλου το κινητό του για ώρες, σε αντίθεση με όλων των άλλων, που δέχονται κάθε τρεις και λίγο τηλεφωνήματα.

• Να παίζει ένα παιχνίδι στο οποίο θεωρεί τον εαυτό του εξπέρ, τύπου μπιλιάρδο ή μπόουλινγκ, να έχει μαζευτεί γύρω μια ομάδα θεατών και να χάσει από κάποιον πολύ κατώτερό του.

• Το πρόσωπο που τον ενδιαφέρει, όχι μόνο να μην ανταποκριθεί στο φλερτ, αλλά και να τον βγάλει «λάθος» σε κάποια συζήτηση μπροστά σε όλους.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ

• Να αφηγηθεί μια πονεμένη ιστορία του και όλοι να εκθειάσουν το χιούμορ του χαχανίζοντας, «τι αστεία που τα λες!».

• Να σκοντάψει στο τραπεζάκι του μπαρ, όπου μόλις έχουν σερβιριστεί τα ποτά της παρέας και να βρεθούν όλα κάτω, τραβώντας τα βλέμματα όλων των άλλων θαμώνων.

• Να δείξει με καμάρι τη φωτογραφία του παιδιού του και να τον ρωτήσουν: «Μα καλά, σε ποιον μοιάζει; Σε κανέναν σας, ε;»

• Να προσφέρει περήφανος μια ανθοδέσμη με εντυπωσιακά και πανάκριβα λουλούδια, στα οποία ο αποδέκτης να αποδειχτεί τραγικά αλλεργικός, και να αρχίσει να φτερνίζεται, να δακρύζει και άλλα τέτοια.



ΛΕΩΝ

• Να φοράει και κάποιος άλλος στον χώρο ακριβώς το ίδιο ρούχο, που του το πούλησαν πανάκριβα σαν «μοναδικό κομμάτι».

• Να χορέψει μόνος του στην πίστα την… παραγγελιά του και κανείς να μην του κρατάει τον ρυθμό με παλαμάκια, ούτε να χειροκροτήσει.

• Να πηγαίνει σε μια πολύ επίσημη βραδιά, ντυμένος με τα καλά του, και να «μείνει» το αυτοκίνητό του. Να περιμένει την οδική βοήθεια, ενώ στο μεταξύ θα βρέχει και ο δρόμος θα έχει γίνει ένα λασπωμένο ποτάμι…

• Να εμφανιστεί ο/η πρώην του στον ίδιο χώρο, με τον/την… διάδοχό του, ενώ ο ίδιος είναι μόνος. Οι φίλοι του να σχολιάσουν τη «διάδοχη κατάσταση» με θαυμασμό: «Είδες κελεπούρι που πέτυχε η Μαιρούλα;».



ΠΑΡΘΕΝΟΣ

• Να του πέσει φαγητό στα ρούχα, δημιουργώντας έναν τεράστιο εμφανή λεκέ πάνω στο στέρνο του σαν παράσημο και να μείνει έτσι όλη την υπόλοιπη βραδιά.

• Να αναλύει εμπεριστατωμένα κάποιο θέμα, να βρεθεί κάποιος που ξέρει καλύτερα και να τον βγάλει εντελώς άουτ. Μπροστά σε άλλους, εννοείται.

• Να πάει σε ένα σπίτι που τον κάλεσαν μια ώρα νωρίτερα από παρανόηση και να βρει τους οικοδεσπότες εντελώς απροετοίμαστους.

• Να διαπιστώσει ότι η πιατέλα με την εντυπωσιακή σύνθεση από την οποία σερβιριζόταν τόση ώρα στον μπουφέ δεν ήταν για φάγωμα παρά μόνο για ντεκόρ, το οποίο κατέστρεψε.



ΖΥΓΟΣ

• Να φοράει ένα γνησιότατο Γκούτσι και να τον ρωτήσουν αν είναι από την καινούργια σειρά της Ζάρα.

• Να βρεθεί κάπου, όπου να είναι όλοι οι άλλοι ζευγάρια και μόνο αυτός ασυνόδευτος.

• Να χειροκροτήσει σε λάθος σημείο, μονάχα εκείνος, σε μια συναυλία κλασικής μουσικής ή σε μια ομιλία.

• Να εμφανιστεί σε μια κοινωνική εκδήλωση ντυμένος υπερβολικά επίσημα ή υπερβολικά «κάζουαλ» σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο (το δεύτερο, φυσικά, το θεωρεί τρισχειρότερο).



ΣΚΟΡΠΙΟΣ

• Να παινευτεί για τις μεταφυσικές του ικανότητες και τα προαισθήματά του που βγαίνουν αληθινά και οι άλλοι, αντί να τον αντιμετωπίσουν με δέος, να τον πάρουν στο ψιλό.

• Ο/η συνοδός του σε μια εκδήλωση, με τον οποίο δεν έχει σχέση αλλά την επιδιώκει, να βρει σε κάποιον άλλο παριστάμενο μεγαλύτερο ερωτικό ενδιαφέρον. Και να τον παρατήσει μόνο του όλη την υπόλοιπη βραδιά.

• Να του βγάλουν στη φόρα μπροστά σε κόσμο ένα επτασφράγιστο μυστικό του, π.χ.: «Τι μας λες που δεν βλέπεστε πια με τον Χ.; Εγώ άλλα ξέρω… Αφού σας έχουν δει».

• Χωρίς να το πάρει είδηση, να του έχει σκιστεί το παντελόνι βγάζοντας σε κοινή θέα το εσώρουχό του.



ΤΟΞΟΤΗΣ

• Να τον ρωτάνε επίμονα γιατί δεν έχει παντρευτεί ακόμα και πότε έχει σκοπό να το κάνει. Και να μην μπορεί να απαντήσει «Δεν σε αφορά», όπως θα ήθελε.

• Να σχολιάσει ότι είναι «για τα μπάζα» ένα πρόσωπο που νόμιζε ότι τον φλερτάρει. Όμως ήταν καθηγητής αστροφυσικής αμερικανικού πανεπιστημίου, συνεργάτης της ΝΑΣΑ. Και δεν τον φλέρταρε.

• Να οδηγήσει την παρέα του σε μια υπέροχη, ερημική παραλία, μέσα από απότομα κατσάβραχα. Φτάνοντας εκεί να ανακαλύψουν πως υπήρχε άσφαλτος από την άλλη μεριά, απ' όπου ήρθαν χιλιάδες αυτοκίνητα.

• Να προκύψει στον έλεγχο καυσαερίων του αυτοκινήτου του ότι οι εκπομπές του κινητήρα ξεπερνούν τα όρια σε επίπεδα… αισχύνης.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

• Να τον σταματήσουν για αλκοτέστ και να τον χαζεύουν οι επιβάτες από όλα τα περαστικά αυτοκίνητα, λες και είναι ο επικηρυγμένος εγκληματίας που πιάστηκε.

• Να έχει βγει με σημαντικά άτομα που να θέλει να εντυπωσιάσει, να έρχεται η ώρα της πληρωμής και να διαπιστώνει ότι έχει ξεχάσει το πορτοφόλι του.

• Να νομίσει πως γίνεται σεισμός και να πεταχτεί έντρομος, ενώ κανένας άλλος δεν έχει αντιληφθεί τίποτα παρόμοιο. Γεγονός που θα προκαλέσει τη γενική θυμηδία.

• Να φλερτάρει επίμονα κάποιο άτομο που να αποδειχθεί όχι απλώς παντρεμένο, αλλά και σύζυγος του προϊσταμένου του στη δουλειά.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ

• Να υποστεί βουβά κάποιου είδος φανατικό κήρυγμα (θρησκευτικό, πολιτικό ή οτιδήποτε) εντελώς αντίθετο με τις απόψεις του, όπου για ειδικούς λόγους να μην του δίνεται δυνατότητα να φέρει αντίρρηση.

• Στη συνέχεια, ο συνομιλητής του να θριαμβολογήσει σε τρίτους «Μα και ο Χ. συμφωνεί μαζί μου, τόση ώρα αυτά λέγαμε», εννοώντας εκείνον, παρόλο που ο ίδιος δεν έχει αρθρώσει κουβέντα.

• Να αποδειχθεί πως είναι ο μόνος που δεν έχει ενημερωθεί για κάτι, πράγμα που να προκαλέσει σχόλια από τους άλλους του είδους «Καλά, πού ζεις εσύ, στον Άρη;».

• Να διαπιστώσει ότι το πρόσωπο που του έφεραν για… προξενιό και το απέρριψε ασυζητητί, έχει βραβευτεί για τους οικολογικούς του αγώνες.



ΙΧΘΕΙΣ

• Χωρίς να το θέλει, να του ξεφύγει ένα μυστικό, που δεν έπρεπε να μαθευτεί όπως: «Τον περασμένο Μάρτιο που ο Αντώνης βρισκόταν στην Πράγα… Τι; Εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη είχε πάει; Α…»

• Το πρόσωπο που φλερτάρει να του ζητήσει επιτέλους ραντεβού, στο οποίο να του εξομολογηθεί το ενδιαφέρον του… για τον κολλητό του, ζητώντας τη μεσολάβηση του.

• Να προσφερθεί να ετοιμάσει την τούρτα για μια γιορτή γενεθλίων. Να ξεχάσει να βάλει τη ζάχαρη, πράγμα που θα διαπιστωθεί όταν ο πρώτος καλεσμένος θα δοκιμάσει το κομμάτι του.

• Να του παραπονεθούν ότι με όλα αυτά τα κεριά και τα λιβάνια που βάζει να καίνε, και καλά για ατμόσφαιρα, το σπίτι του βρωμοκοπάει σαν τεκές…

 astrologos


Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΙΔΙΟΦΥΪΑ ΕΤΩΝ 16: Έλυσε γρίφους του Νεύτωνα 350 ετών!

Posted: 27 May 2012 02:21 PM PDT

350 ολόκληρα χρόνια προσπαθούσαν
να λύσουν τους γρίφους του Νεύτωνα οι μαθηματικοί ανά τον κόσμο. Ένας 16χρονος μαθητής, όμως, του έβαλε τα γυαλιά! Ο Σουρίγια Ρέι (Shouryya Ray) από τη Γερμανία, αποδείχτηκε ιδιοφυία, αφού κατάφερε να δώσει απαντήσεις σε μαθηματικά προβλήματα που....





έθεσε ο Ισαάκ Νιούτον. Το σχολιαρόπαιδο από τη Δρέσδη, βρήκε την απάντηση σε δύο θεμελιώδεις θεωρίες δυναμικής των σωματιδίων, τις οποίες οι επιστήμονες μπορούσαν να υπολογίσουν μόνο με τη χρήση πολύπλοκων υπολογιστών.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοφυής νεαρός είναι σε θέση να υπολογίσει την ακριβή "διαδρομή" της κίνησης μίας μπάλας που εκτοξεύεται προς έναν τοίχο και να προβλέψει πως θα χτυπήσει πάνω στον τοίχο και προς τα πού θα αναπηδήσει.

Ο Σουρίγια έλυσε το πολύπλοκο πρόβλημα, σε επίσκεψή του στο πανεπιστήμιο της Δρέσδης, αφήνοντας έκπληκτους τους καθηγητές, οι οποίοι προηγουμένως τον διαβεβαίωναν ότι είναι άλυτο!

"Σκέφτηκα, γιατί να μην δοκιμάσω;", δήλωσε ο 16χρονος στη Daily Mail, προσθέτοντας: "Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μια ανοησία. Δεν πίστευα ότι ήταν δυνατόν να έχω βρει τη λύση!"
radar.gr

Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Άφησα μία κάμερα στη Σελήνη"

Posted: 27 May 2012 02:13 PM PDT

Είναι ένας από τους πιο γνωστούς
ανθρώπους του πλανήτη και κάνει σπάνια δημόσιες εμφανίσεις. Ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη, ο Νιλ Άρμστρονγκ, παραχώρησε συνέντευξη και όπως είπε, μεταξύ άλλων, εύχεται σύντομα να πάει κάποιος ξανά, για να του φέρει την κάμερα που...




ξέχασε εκεί... Ο 82χρονος σήμερα Άρμστρονγκ παραχώρησε συνέντευξη στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο CPA.

"Έναν μήνα πριν την απογείωση του Apollo 11, αποφασίσαμε ότι ήμασταν αρκετά αισιόδοξοι και έτοιμοι για την πραγματοποίηση της αποστολής.

"Η στιγμή ήταν ξεχωριστή και αλησμόνητη, αλλά ήταν μονάχα μία στιγμή. Δεν βρισκόμασταν εκεί για να συλλογιστούμε αλλά για να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα. Και αυτά κάναμε", είπε.

Ακόμη, απαντώντας σε όλους όσους πιστεύουν πως η προσελήνωση ήταν απλώς μία απάτη είπε:

"Οι άνθρωποι λατρεύουν τις θεωρίες συνωμοσίας. Παρόλο που είναι ελκυστικές, προσωπικά δεν με απασχόλησαν ποτέ γιατί είμαι σίγουρος ότι μία μέρα κάποιος θα πετάξει ξανά ως εκεί και θα βρει την κάμερα που εγώ άφησα".

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε κατά την παραμονή του στην Αυστραλία το 2011, όμως τώρα δόθηκε στη δημοσιότητα.
http://www.trelokouneli.gr/2012/05/blog-post_6310.html
Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τραγωδία: Πυροβόλησαν και σκότωσαν 21χρονο στο γήπεδο

Posted: 27 May 2012 02:06 PM PDT

Νεκρός έπεσε 21χρόνος φίλαθλος
από σφαίρα, την ώρα που έμπαινε στο γήπεδο! Πρόκειται για τον φίλαθλο της Λανούς Ντανιέλ Σόσα που πήγε να παρακολουθήσει τον αγώνα της ομάδας του με την Ολντ Μπόις, για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος Αργεντινής και....





τραυματίστηκε θανάσιμα από πυροβολισμό, υποκύπτοντας λίγο αργότερα στα τραύματά του, στο νοσοκομείο «Περόν» όπου διακομίστηκε.

Από τους πυροβολισμούς πέντε ακόμη φίλαθλοι τραυματίστηκαν. Η αστυνομία του Μπουένος Άιρες έχει συλλάβει 9 άτομα σαν ύποπτα για τον φόνο και τους τραυματισμούς.
http://www.trelokouneli.gr/2012/05/21_27.html
Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι 5 παράγοντες που συμβάλλουν στο αίσθημα της πείνας

Posted: 27 May 2012 01:31 PM PDT


Οι 5 παράγοντες που συμβάλλουν στο αίσθημα της πείναςΕντοπίστε και καταπολεμήστε τους...


Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που, με το που
τελειώνουν ένα γεύμα, αναρωτιούνται ποιο θα είναι το επόμενο, σας έχουμε
νέα: μπορείτε να απαλλαγείτε από το μόνιμο αίσθημα της πείνας,
"χτυπώντας" τις αιτίες πίσω από αυτό. Ας δούμε ποιες μπορεί να είναι
αυτές.

1) Ο καιρός
Σύμφωνα με έρευνες, όταν
πέφτει η θερμοκρασία, έχουμε την τάση να τρώμε περισσότερο. Αυτό
συμβαίνει επειδή, όταν ο οργανισμός μας χρειάζεται τροφή, οι ρυθμοί του
μεταβολισμού επιβραδύνονται και, αμέσως μετά την κατανάλωση του φαγητού,
η θερμοκρασία του σώματός μας ανεβαίνει. Αυτός είναι και ο λόγος που
τον χειμώνα νιώθουμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερο φαγητό.

2) Το μέγεθος του πιάτου και του ποτηριού μας
Οι
έρευνες δείχνουν ότι, όσο μεγαλύτερο είναι το πιάτο μας, τόσο
περισσότερο τρώμε, αφού καταναλώνουμε από 25% έως 28% μεγαλύτερες
μερίδες. Το ίδιο ισχύει και για τα ποτά- όσο μεγαλύτερο το ποτήρι, τόσο
μεγαλύτερες ποσότητες καταναλώνουμε.

3) Η όσφρηση
Σκεφτείτε
την μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού. Δεν πεινάσατε ήδη; Οι μυρωδιές
των τροφίμων δημιουργούν στον οργανισμό την ψευδαίσθηση ότι χρειάζεται
να τα καταναλώσει. Παρόλα αυτά, έρευνες έχουν αποδείξει ότι, όσο πιο
αρωματικό ένα τρόφιμο, τόσο λιγότερες μπουκιές τρώμε από αυτό-
σκεφτείτε, για παράδειγμα, τις μπουκιές σας όταν τρώτε τυρί.

4) Ο φωτισμός
Τρώγοντας
υπό το φως των κεριών, ή σε έναν χώρο με χαμηλό φωτισμό, έχουμε την
τάση να κάνουμε περισσότερη ώρα να καταναλώσουμε το φαγητό μας, με
αποτέλεσμα να αυξάνεται το αίσθημα κορεσμού στον εγκέφαλο. Το δυνατό φως
προκαλεί ακριβώς το αντίθετο.

5) Ο ύπνος
Πρόσφατες
έρευνες σουηδικού Πανεπιστημίου αποδεικνύουν ότι, η αντίληψή μας
σχετικά με το πότε χρειαζόμαστε φαγητό, μπορεί να επηρεαστεί από την
έλλειψη ύπνου. Επιπλέον, η όρεξή μας επηρεάζζεται ευκολότερα από την
εικόνα φαγητού, όταν δεν έχουμε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ. Αυτό
συμβαίνει επειδή το σώμα μας, όταν δεν έχει ξεκουραστεί αρκετά, παράγει
σε μεγαλύτερη ποσότητα μία ορμόνη που ερεθίζει το αίσθημα της πείνας
ενώ, ταυτόχρονα, μειώνονται οι ρυθμοί της ενέργειας που καίμε.


queen



Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Το διατροφικό μυστικό της Καίτης Γαρμπή

Posted: 27 May 2012 01:15 PM PDT



Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και...




όλες τρέχουμε να χάσουμε τα
περιττά κιλά. Ποιο είναι το μυστικό της Καίτης Γαρμπή που την βοηθά στην
απώλεια του περιττού βάρους;


Το μυστικό της είναι το πράσινο τσάι. Καταναλώνει μεγάλες ποσότητες
γιατί διαλύει τις τοξίνες και αποτρέπει τον σχηματισμό της κυτταρίτιδας.
Επίσης της αρέσει κι ένα μίγμα βοτάνων: χαμομήλι, μαντζουράνα, τζίντζερ
και λεβάντα, το όποιο την τονώνει και την κάνει να νιώθει όλη μέρα
ευεξία.




Η τραγουδίστρια αποφεύγει σάλτσες, πατατάκια, και τηγανιτά ενώ στα
γεύματα της συνήθως προτιμά τα ψητά με σαλάτα ενώ για σνακ φρούτα και
γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.






Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η τσιγκουνιά είναι κληρονομική!

Posted: 27 May 2012 01:03 PM PDT



Γερμανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ...




ένα γονίδιο, σε δύο παραλλαγές, που
κάνει τους ανθρώπους λιγότερο ή περισσότερο «σφιχτούς» με τα χρήματά
τους και γενναιόδωρους.

Υπολογίζουν ότι περίπου ένας στους τέσσερις ανθρώπους
φέρει στο DNA του αυτόν τον γενετικό παράγοντα, τον οποίο έχει
κληρονομήσει από τους γονείς του. Οι ερευνητές του τμήματος ψυχολογίας
του πανεπιστημίου της Βόννης, υπό τον Μάρτιν Ρόιτερ, που δημοσίευσαν τη
σχετική μελέτη στο περιοδικό νευροεπιστήμης «Social Cognitive and
Affective Neuroscience», σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ»,
διαπίστωσαν ότι άνθρωποι που... διαθέτουν την «τσιγκούνικη» γενετική
παραλλαγή, γενικά δίνουν λιγότερα χρήματα σε δωρεές και φιλανθρωπίες,
«κάνουν τράκες» τσιγάρων αντί να αγοράζουν τα δικά τους, δανείζονται
χρήματα ή πράγματα που ξεχνούν μετά να επιστρέψουν, επιμένουν να
πληρώνει στο εστιατόριο ο καθένας ακριβώς ό,τι έχει φάει, αντί να
μοιράζεται ο λογαριασμός σε ίσα μερίδια κλπ. Οι γερμανοί επιστήμονες
πήραν δείγματα κυττάρων από το στόμα 101 νεαρών ανδρών και γυναικών και
μελέτησαν την επίδραση ενός συγκεκριμένου γονιδίου, του COMT, το οποίο
υπάρχει σε δύο παραλλαγές (A και G). Το γονίδιο είναι γνωστό ότι επιδρά
στην χημεία του εγκεφάλου και οι ερευνητές ήθελαν να εξακριβώσουν κατά
πόσο αυτή η επίδραση έχει ως συνέπεια να κάνει ένα άνθρωπο περισσότερο ή
λιγότερο τσιγκούνη. Οι εθελοντές κλήθηκαν να παίξουν ένα χαρτοπαικτικό
παιγνίδι στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και στη συνέχεια να δωρίσουν ένα
μέρος από τα κέρδη τους σε ένα φτωχό παιδί στο Περού. Η παραλλαγή (A ή
G) του γονιδίου δεν επηρέασε πόσο κέρδισε κάθε παίκτης στο παιγνίδι,
όμως επηρέασε σημαντικά πόσο χρήματα δώρισε κατόπιν. Έτσι, πάνω από το
20% των εθελοντών με την παραλλαγή G του γονιδίου COMT έδωσαν στο
παιδάκι όλα τα χρήματα που είχαν κερδίσει, αλλά λιγότερο από το 2% όσων
είχαν την παραλλαγή Α του γονιδίου, ήσαν εξίσου γενναιόδωροι. Κατά μέσο
όρο, όσοι διέθεταν την «τσιγκούνικη» εκδοχή του γονιδίου, έδωσαν
λιγότερα από τα μισά κέρδη τους σε φιλανθρωπίες. Προηγούμενες πάντως
έρευνες έχουν δείξει ότι η τάση για τσιγκουνιά ή γενναιοδωρία εν μέρει
μόνο εξηγείται από τα γονίδια, καθώς παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες,
όπως η ανατροφή, η εκπαίδευση, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις κ.α. Από την
άλλη, όπως επισημαίνουν και οι γερμανοί ερευνητές στην μελέτη τους,
υπάρχει μεγάλη διαμάχη μεταξύ των επιστημόνων διεθνώς κατά πόσο υπάρχει
αληθινός αλτρουισμός, καθώς ορισμένοι επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι από
τη στιγμή που ο φιλάνθρωπος παίρνει -για διάφορους λόγους- ικανοποίηση
από την πράξη του, στην ουσία νοιάζεται περισσότερο να ευχαριστήσει τον
εαυτό του παρά τους άλλους.





Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

O Μίχαελ Χάνεκε κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα

Posted: 27 May 2012 12:48 PM PDT



Η ταινία...


«Αγάπη» του αυστριακού σκηνοθέτη Μίχαελ Χάνεκε, με

πρωταγωνιστές τον Ζαν Λουί Τρεντινιάν, την Εμμανουέλ Ριβά και την
Ιζαμπέλ Ιπέρ, κέρδισε σήμερα τον Χρυσό Φοίνικα του 65ου Φεστιβάλ των
Κανών.


Η ταινία πραγματεύεται τη σχέση μεταξύ δύο ηλικιωμένων ανθρώπων, από την στιγμή που η γυναίκα παθαίνει εγκεφαλικό.




Ο σύζυγος της είναι εκεί στο πλευρό της, ενώ η κόρη τους κάνει
επισκέψεις. Πρόκειται για μια πολύ δυνατή και συγκινητική ταινία, έναν
ύμνο στην αγάπη και την αφοσίωση των συντρόφων στα καλά και τα κακά της
ζωής.




Ο Χάνεκε είχε κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα και το 2009 με την αντιπολεμική του ταινία «Η Λευκή Κορδέλα».






Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κρητικό καλωσόρισμα στους Ρώσους τουρίστες

Posted: 27 May 2012 12:40 PM PDT



Με κρητικό χρώμα και παραδοσιακή...



μουσική πλημμύρισε ο χώρος
στάθμευσης του αεροδρομίου Ηρακλείου Ν.Καζαντζάκης στην τελετή υποδοχής
των Ρώσων τουριστών που έφτασαν με την πρώτη προγραμματισμένη πτήση της
κρητικής αεροπορικής εταιρίας «Bluebird Airways», από τη Μόσχα.


Η εταιρία, που από 1 Απρίλη έχει υποδεχθεί τη νέα θερινή τουριστική
περίοδο πετώντας από/προς ΗΡΑΚΛΕΙΟ , ΡΟΔΟ, ΚΩ - ΤΕL AVIV, με την
σημερινή της πτήση, ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ την συνεργασία της με τον μεγάλο ρώσικο
τουριστικό οργανισμό "TEZ TOUR" για την θερινή περίοδο 2012 πετώντας:




από /προς ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ




από /προς ΜΟΣΧΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΡΟΔΟ, ΚΩ και ΚΕΡΚΥΡΑ




από /προς ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΖΑΝ




από /προς ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΡΟΣΤΟΒ




Από το 2008, που το "TEZ TOUR", με πρωτοβουλία του επιχειρηματία
Παναγιώτη Σταυριανάκου, γενικού αντιπρόσωπου στην Ελλάδα,
συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα στους προορισμούς του, χιλιάδες Ρώσων,
Λευκορώσων, Ουκρανών, Βαλτικών αλλά και Βούλγαρων τουριστών,
μετακινούνται πρωτίστως στην Κρήτη, την Ρόδο και την Κέρκυρα ενώ από
φέτος το πρόγραμμα στην Ελλάδα εμπλουτίζετε με Κω και Πελοπόννησο,
φτάνοντας έτσι τους ελληνικούς προορισμούς, που πωλούνται με επιτυχία
στις παραπάνω αγορές, σε πέντε.




Η τελετή, με μουσικές, άρωμα και γεύσεις Κρήτης, έχει απώτερο στόχο τόσο
την ανάδειξη της Κρήτης, ως αγαπημένου προορισμού, όσο και την τόνωση
της αισιοδοξίας -που απαιτείται να επικρατήσει από όλους- στο μέτωπο του
Τουρισμού.





Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Απαγγέλθηκαν επισήμως κατηγορίες στον μπάτλερ του Πάπα

Posted: 27 May 2012 12:32 PM PDT



Ο μπάτλερ το έκανε, λέει το Βατικανό: Κατηγορίες ...

για παράνομη κατοχή

απόρρητων εγγράφων απαγγέλθηκαν και επισήμως το Σάββατο στον μπάτλερ του
Πάπα στην... υπόθεση διαρροής διαβαθμισμένων
εγγράφων -ακόμη και επιστολών προς τον Βενέδικτο ΙΣτ'- με τις αρχές να
ανακοινώνουν πως γίνεται εντατική έρευνα για το εάν υπάρχουν συνεργοί.

Ο
46χρονος Πάολο Γκαμπριέλε παραμένει φρουρούμενος σε ασφαλή αίθουσα
εντός του Βατικανού (το οποίο δεν έχει κρατητήρια) και εάν κριθεί ένοχος
μπορεί να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης ακόμη και 30 ετών για παράνομη
κατοχή εγγράφων αρχηγού κράτους.

Τα ιταλικά ΜΜΕ σημειώνουν πως
θεωρείται σχεδόν απίθανο ο 46χρονος να έδρασε μόνος του. Ο Γκαμπριέλε
ήταν επιφορτισμένος με καθήκοντα όπως το σερβίρισμα των γευμάτων του
Πάπα και το ντύσιμό του.

Από τις αρχές της χρονιάς στα ιταλικά
μέσα δημοσιεύονται έγγραφα που έχουν διαρρεύσει από το Βατικανό,
συμπεριλαμβανομένων και προσωπικών εγγράφων του ίδιου του Βενέδικτου.

Κάποια από τα έγγραφα φανερώνουν περιστατικά διαφθοράς και κακοδιοίκησης που αφορούν συμβόλαια συνεργασίας με το Βατικανό.




Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Φρίκη! 19χρονη την είχαν φυλακισμένη σε σπίτι και την κακοποιούσαν

Posted: 27 May 2012 12:23 PM PDT


Επιχείρηση
πραγματοποίησε η Βοσνιακή ...



Αστυνομία για να ελευθερώσει μια νεαρή
Γερμανίδα, την οποία κρατούσε παράνομα και κακοποιούσε επί 8 χρόνια ένα
ζευγάρι σε χωριό της βορειοανατολικής Βοσνίας σε ιδιαίτερα «απάνθρωπες»
συνθήκες, όπως ανακοίνωσαν οι βοσνιακές αρχές. Η αστυνομία επενέβη αφού
ειδοποιήθηκε από έναν γείτονα ο οποίος γνώριζε για την ύπαρξη της
κοπέλας, που σήμερα είναι 19 ετών, και ήταν μάρτυρας της απάνθρωπης
μεταχείρισης στην οποία την υπέβαλαν ο Μιλένκο και η Σλαβόικα
Μαρινκόβιτς, 52 και 45 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν και
κρατούνται, σύμφωνα με το FTV.


Η επιχείρηση της αστυνομίας
πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαΐου στο χωριό Καράβλασι της επαρχίας Τούζλα.
Οι Μαρινκόβιτς από το 2004 «κρατούσαν την κοπέλα κλειδωμένη και δεν της
επέτρεπαν να έχει επικοινωνία με άλλους ανθρώπους, ούτε να πηγαίνει στο
σχολείο. Την υπέβαλαν σε απάνθρωπη μεταχείριση και την βασάνιζαν»,
δήλωσε ο Αντμίρ Αρναούτοβιτς, εκπρόσωπος της αστυνομίας στο FTV. Οι
κάτοικοι του διπλανού χωριού Γκογτσίν δήλωσαν στην τοπική εφημερίδα
Ντνέβνι Αβάζ ότι είχαν ακούσει «τις φωνές και τα κλάματα» της κοπέλας,
από τα οποία είχαν συμπεράνει ότι οι Μαρινκόβιτς την ανάγκαζαν να
υποκύπτει στις σεξουαλικές ορέξεις «των φίλων της οικογένειας που
επισκέπτονταν το σπίτι». Επικαλούμενο την εισαγγελία, το FTV μετέδωσε
ότι πλέον το κορίτσι, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί,
βρίσκεται σε «ασφαλές σπίτι», όπου δέχεται ιατρική βοήθεια.


Ακόμη
δεν είναι ξεκάθαρο πώς η νεαρή Γερμανίδα έφτασε στη Βοσνία. Σύμφωνα με
τον τοπικό Τύπο είχε πάει στη χώρα με τη μητέρα της, η οποία έκανε λευκό
γάμο με τον Μιλένκο Μαρινκόβιτς, ώστε εκείνος να λάβει άδεια παραμονής
στη Γερμανία. Η μητέρα του θύματος, που αναφέρεται μόνο με το όνομα
«Κριστίνα» και ζούσε μεταξύ Γερμανίας και Βοσνίας, ήταν παρούσα στο
χωριό όταν έλαβε χώρα η επιχείρηση της αστυνομίας, επεσήμανε η κρατική
τηλεόραση. Η αστυνομία την ανακρίνει και ερευνά τον ρόλο της στην
υπόθεση αυτή. Ο Κάζιμ Μάκαλιτς, ο γείτονας που ενημέρωσε την αστυνομία,
δήλωσε ότι είχε δει τον Μαρινκόβιτς να δένει την κοπέλα σε ένα κάρο και
να την αναγκάζει να το τραβά την ώρα που εκείνος και οι φίλοι του
επέβαιναν σε αυτό και την χτυπούσαν. «Δεν μπορούσαν να τους βλέπω πια να
την χτυπούν και να της στερούν την τροφή», δήλωσε.



prionokordela



Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχαιολόγοι με ρεβόλβερ

Posted: 27 May 2012 12:04 PM PDT




Τέσσερα καπέλα και ένα ρεβόλβερ...



Ο νεαρός γάλλος αρχαιολόγος που έφθανε
στις αρχές του 1920 στη Θάσο φέρνοντας στο μόλις πριν από λίγα χρόνια
απελευθερωμένο νησί τις...

συνήθειες της εποχής, εκτός από τα καπέλα του (το
φελλένιο, το ψάθινο, το πάνινο και την τραγιάσκα) είχε κρίνει σκόπιμο να
έχει μαζί του και ένα όπλο. Στο τετράδιό του το μέλος της Γαλλικής
Αρχαιολογικής Σχολής δεν εξηγεί τους λόγους αυτής της ανάγκης, όμως οι
συνθήκες που επικρατούσαν στο φτωχό νησί ίσως και να τον φόβιζαν.


Πριν από λίγα χρόνια, Απρίλιο του 1911, είχαν αρχίσει οι ανασκαφές στη
Θάσο χάρη στο τουρκικό φιρμάνι που είχε εξασφαλίσει η Γαλλική
Αρχαιολογική Σχολή σε μία εποχή όπου απαιτούνταν αριστοτεχνικές
«διπλωματικές» ενέργειες. Διότι χρειάστηκε να γίνει ταυτοχρόνως
διαπραγμάτευση με τον αιγύπτιο χεδίβη για τις αιγυπτιακές ιδιοκτησίες,
να ζητηθεί άδεια από τα μοναστήρια του Άθω που διέθεταν κτήματα στο νησί
και να γίνουν συμβόλαια με τους ιδιοκτήτες, κάτι που οι ανασκαφείς
φαίνεται ότι αρχικά είχαν αγνοήσει.




Σήμερα, έναν αιώνα έπειτα από εκείνες τις δύσκολες αλλά γόνιμες ημέρες, η
αποκάλυψη της σπουδαίας αρχαίας πόλης του Βορρά έχει ολοκληρωθεί. Η
διαδρομή όμως αποτελεί ένα πολύτιμο αρχαιολογικό, πολιτιστικό και
ιστορικό αρχείο, που περιλαμβάνεται τώρα στο λεύκωμα «100 χρόνια
γαλλικές ανασκαφές στη Θάσο, 1911-2011», μία συνέκδοση της Γαλλικής
Σχολής Αθηνών και των εκδόσεων Ολκός.






Ένα παζλ του οποίου τα κομμάτια - επιστολές, σχέδια, σπάνιες και συχνά
ανέκδοτες φωτογραφίες από τις ανασκαφές και τα εκπληκτικά ευρήματα, 230
στο σύνολο - συνθέτουν οι συγγραφείς Άρθουρ και Ντομινίκ Μίλερ μέσα από
αυτό το επετειακό λεύκωμα, το οποίο συμπίπτει με τα 100 χρόνια από την
ενσωμάτωση της Θάσου στην ελληνική επικράτεια. Μέσα στο ίδιο πνεύμα
άλλωστε ήταν και η έκθεση που προηγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της
Θεσσαλονίκης το 2011 με τον ίδιο τίτλο.


Τα ευρήματα




Στην πραγματικότητα οι έρευνες της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής είχαν
αρχίσει το 1856 - δέκα χρόνια μετά την ίδρυσή της -, όχι όμως
συστηματικά. Εκείνη την εποχή μόνο τυχαία ήταν τα ευρήματα γλυπτών και
επιγραφών που εμπλούτιζαν τις συλλογές του αιγύπτιου κυβερνήτη Toussoun
Bey ή του Μ. Βουλγαρίδη, αντιπροξένου της Γαλλίας στην Καβάλα, ή ακόμη
κοσμούσαν τα σαλόνια του κυβερνήτη του Λιμένα, όταν δεν τεμαχίζονταν για
να χρησιμοποιηθούν σε κατασκευές ή όταν δεν τροφοδοτούσαν τις
ασβεστοκάμινους.




Σκαπανείς της αρχαιολογικής έρευνας στη Θάσο:



η έναρξη των ανασκαφών στην Ακρόπολη του νησιού

από την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή





Ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος είχε τραγικές συνέπειες και για την αρχαιολογία,
αφού οι ανασκαφές στη Θάσο διακόπηκαν απότομα, ενώ τρεις από τους
τέσσερις πρώτους ανασκαφείς του νησιού (Adolphe-Joseph Reinach, Gustave
Blum και Charles Avezou) πέθαναν. Μόλις το 1916 επιχειρήθηκε μια νέα
αποστολή, οι αρχαιολόγοι όμως «χρειάστηκε να αποχωρήσουν, ύστερα από μια
σύντομη ανασκαφική περίοδο, λόγω των πρακτικών δυσκολιών, των κινδύνων
των αεροπορικών βομβαρδισμών και της επίσημης προειδοποίησης του
στρατηγού Sarrail».


Ο κολοσσός




Το πιο σημαντικό γεγονός όμως αμέσως μετά τον πόλεμο ήταν, το 1920, η
αποτοίχιση ενός αρχαϊκού κολοσσικού αγάλματος που είχε εντοπισθεί σε
θραύσματα στην οχύρωση της πόλης. Τα κατέβασαν με κόπο από τις πλαγιές
της Ακρόπολης μέσα σε βοϊδάμαξα και το σύνολο αποκαταστάθηκε τελικώς το
1923. Με τη δεκαετία του 1920 άλλωστε αρχίζει μια καινούργια εποχή για
τις ανασκαφές στη Θάσο. Και παρ' ότι οι συνθήκες εξακολούθησαν να είναι
δύσκολες - ή έστω παράξενες, αν υπολογίσει κάποιος ότι στη διατροφή των
αρχαιολόγων εναλλάσσονταν ως μόνα τρόφιμα ο τόνος, το πατέ(!), οι
σαρδέλες, το σκουμπρί και οι ρέγκες -, οι ανασκαφές και οι ανακαλύψεις
συνεχίστηκαν.




Σήμερα οι αρχαιολόγοι γνωρίζουν ότι η Θάσος, μια παριανή αποικία του 670
π.Χ., είχε ένα από τα σπουδαιότερα νομισματοκοπεία του ελληνικού
κόσμου, πλούσιο εμπόριο, κυρίως κρασιού, και απολάμβανε τα αγαθά της
ευημερίας της για αιώνες. Γι' αυτό και το βιβλίο δεν είναι μια έκδοση
τέχνης, αλλά παρουσίασης αρχειακού υλικού που συγκεντρώθηκε από γενιές
αρχαιολόγων, φωτογράφων, αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών.




Μια πόλη γεμάτη ιερά




Ελάχιστες είναι οι πτυχές της ζωής της αρχαίας πόλης της Θάσου που δεν
έχουν μελετηθεί στα 100 χρόνια ερευνών της Γαλλικής Αρχαιολογικής
Σχολής, είτε πρόκειται για το αστικό πλαίσιο και την περιφέρειά της είτε
για τους πολιτικούς και θρησκευτικούς θεσμούς ή την οικονομική και
καλλιτεχνική ζωή της. Οι ανασκαφές έχουν αποκαλύψει το θέατρο και την
αγορά, με σύνολο ιερών στην κεντρική πλατεία της. Στην κορυφή της
Ακρόπολης δεσπόζουν τα ιερά του Πυθίου Απόλλωνα και της Αθηνάς, ενώ στην
πόλη βρίσκονται ακόμη το ιερό του Διονύσου, το ιερό του Ηρακλή,
Θεσμοφόριο, αλλά και το ιερό της Αρτέμιδος, η ανασκαφή του οποίου έφερε
στο φως πολυάριθμα αναθήματα, όπως ειδώλια, κεραμικά, αντικείμενα από
χρυσό, ελεφαντόδοντο, χαλκό ή ορεία κρύσταλλο.




Κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από μάρμαρο στις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ.
ήταν το τείχος αυτής της πόλης, με ένα δίκτυο πύργων που διασφάλιζε την
επιτήρηση της επικράτειας. Δεν είναι περίεργο λοιπόν που η Θάσος έγινε
μια πόλη τόσο ισχυρή ώστε να συγκρουστεί με τα συμφέροντα ακόμη και των
Αθηνών στην περιοχή.




πότε και που




Η έκδοση «100 χρόνια γαλλικές ανασκαφές στη Θάσο, 1911-2011» κυκλοφορεί
εντός της εβδομάδος από τις εκδόσεις Ολκός και τη Γαλλική Σχολή Αθηνών.




Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέντε αυτοκτονίες σε λίγα εικοσιτετράωρα…

Posted: 27 May 2012 11:54 AM PDT



Πέντε περιστατικά αυτοκτονιών, τέσσερα στο Ηράκλειο και ...




ένα στο
Ρέθυμνο, σε διάστημα λίγων ημερών έχουν συγκλονίσει την Κρήτη και έχουν
βυθίσει στο πένθος τέσσερις οικογένειες.


Το φαινόμενο λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις και προκαλεί αναστάτωση
καθώς η λίστα των συνανθρώπων μας που αποφάσισαν και έβαλαν τέλος στη
ζωή τους μακραίνει.




Το σκηνικό του τελευταίου δράματος ξεκίνησε στις 16 Μαΐου στο λιμάνι του
Ηρακλείου. Ένας 57χρονος βρέθηκε νεκρός ενώ σοκ προκαλεί σημείωμα που
άφησε πίσω του στο οποίο ζητούσε συγγνώμη από την οικογένεια του
εξηγώντας ότι πήρε την δραματική αυτή απόφαση λόγω των προβλημάτων
υγείας που τον ταλαιπωρούσαν.




Λίγες ώρες μετά, εντοπίστηκε να επιπλέει στην θαλάσσια περιοχή του
Παγκρητίου Σταδίου το πτώμα ενός νεαρού Σύρου. Οι αρχές, εντόπισαν στο
πτώμα του άτυχου νεαρού το πορτοφόλι του μέσα στο οποίο υπήρχε
υπηρεσιακό σημείωμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την απέλαση του από την
χώρα σε 30 ημέρες, από το οποίο και εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του. Η
υπόθεση ερευνάται, ενώ από την πρώτη στιγμή το σενάριο της αυτοκτονίας
ήταν το επικρατέστερο.




Την ίδια ημέρα, μια ακόμη τραγική ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας.




Με διαφορά λίγων ωρών ένας 69χρονος άνδρας κρεμάστηκε από το μπαλκόνι
του σπιτιού του σε περιοχή του Ρεθύμνου. Τον άτυχο άνδρα εντόπισε
περαστικός που ειδοποίησε τις αρχές που διερευνούν τους λόγους που ο
69χρονος προχώρησε σε αυτή την πράξη απελπισίας.




Την Παρασκευή, 61χρονος, από τον Πύργο, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή
του καταπίνοντας φυτοφάρμακο. Τον άτυχο άνδρα εντόπισε συγγενικό του
πρόσωπο ενώ βρέθηκε σημείωμα μέσω του οποίου ο αυτόχειρας δεν εξηγούσε
τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη απελπισίας ωστόσο
αποχαιρετούσε τους οικείους του.




Λίγες ώρες αργότερα, νέα τραγωδία σημειώθηκε στην περιοχή των Αθανάτων. Ο
αυτόχειρας, ηλικίας 72 χρόνων, έβαλε τέλος στη ζωή του πάνω στην
αγχόνη.




Τον ηλικιωμένο βρήκαν τα ίδια του τα παιδιά, που ήρθαν αντιμέτωπα με το φρικτό θέαμα του απαγχονισμένου πατέρα τους.





Ημερίδα για τις αυτοκτονίες


Το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου και η Κινητή Μονάδα Ψυχικής
Υγείας, Νομού Λασιθίου, συνδιοργανώνουν ημερίδα την ερχόμενη Τετάρτη,
στις 6 μ.μ., στο Κινηματοθέατρο REX.




Το θέμα της ημερίδας είναι «Αυτοκτονία στην Εποχή μας. Μπορούμε να την
προβλέψουμε;», με σκοπό τη ρεαλιστική απεικόνιση του αριθμού των
αυτοκτονιών στην Κρήτη (και πιο συγκεκριμένα στο Νομό Λασιθίου) και πως
αυτή επηρεάζεται από την αλλαγή των κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών ζωής.



Η ημερίδα απευθύνεται στο ευρύ κοινό και η παρακολούθηση είναι ελεύθερη.




Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Επαγγελματίας απατεώνας έγδυσε ιερέα...

Posted: 27 May 2012 11:39 AM PDT


Κατάφερε να του αποσπάσει συνολικά...


5.119 ευρώ, έπεσε όμως στη "φάκα" της αστυνομίας...



Ο 31χρονος απατεώνας τηλεφώνησε στον 76χρονο ιερέα στη Κάρυστο Ευβοίας,
προσποιούμενος τον υπάλληλο Πρόνοιας του Ταμείου Κληρικών Ελλάδας.


Διαβάστε το αναλυτικό δελτίο τύπου της αστυνομίας:




Εξιχνιάστηκε, χθες (25-05-2012) το μεσημέρι στη Κάρυστο Ευβοίας, μετά
από μεθοδικές έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου, υπόθεση απάτης
σε βάρος 76χρονου συνταξιούχου ιερέα.




Για την συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος
ενός 31χρονου ημεδαπού, του οποίου τα στοιχεία ταυτοποιήθηκαν.




Ειδικότερα, ο 31χρονος δράστης το χρονικό διάστημα από 29-12-2011 έως
11-01-2012, προσποιούμενος υπάλληλο Πρόνοιας του Ταμείου Κληρικών
Ελλάδας, κατάφερε να πείσει τον συνταξιούχο ιερέα ότι προκειμένου να
λάβει το χρηματικό ποσό των (13.700) ευρώ, που υποτίθεται ότι του
οφείλεται από το ανωτέρω Ταμείο, θα έπρεπε πρώτα να καταθέσει κάποια
χρήματα για κρατήσεις υπέρ της Εκκλησίας και απόδοση ΦΠΑ.




Με το πρόσχημα αυτό ο 76χρονος πείσθηκε και κατέθεσε μέσω τραπεζικού συστήματος:



- Την 29-12-2011 το χρηματικό ποσό των (2.376) ευρώ.

- Την 05-01-2012 το χρηματικό ποσό των (1.193) ευρώ.

- Την 11—01-2012 το χρηματικό ποσό των (1.550) ευρώ.


Όλες οι ανωτέρω καταθέσεις έγιναν με στοιχεία δικαιούχου που του είχε
υποδείξει ο 31χρονος δράστης σε υποκαταστήματα τραπέζης στην περιοχή της
Κάτω Αχαΐας, ενώ το συνολικό παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισε
ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (5.119) ευρώ.




Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου, αξιοποιώντας κατάλληλα
προανακριτικό υλικό, που συνέλεξαν στο πλαίσιο της μεθοδικής
αστυνομικής έρευνας, σε συνδυασμό με στοιχεία που τους παρασχέθηκαν από
το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας, κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση
και να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του δράστη.




Σε βάρος του 31χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.




Τις έρευνες και την προανάκριση διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου,
ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή του δράστη και σε άλλες περιπτώσεις
απάτης.





Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τραγωδία στη Λήμνο – Νεκρός 29χρονος σε τροχαίο

Posted: 27 May 2012 11:29 AM PDT



Τροχαίο Ατύχημα, στην περιοχή...



«Μούδρος» της Λήμνου.
Θανάσιμος τραυματισμός 29χρονου ημεδαπού.Σήμερα
(27-05-2012) το πρωί, στην περιοχή «Μούδρος» της Λήμνου, δίκυκλη
μοτοσικλέτα που οδηγούσε 29χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της και
προσέκρουσε σε τοίχο κτιρίου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό
του 29χρονου.
Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας.





Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ο Χολίδης για τη σχέση του με την Δούκισσα

Posted: 27 May 2012 11:22 AM PDT



Χρειάστηκαν αρκετοί μήνες μέχρι να μιλήσει...



δημόσια για τη σχέση του με την Δούκισσα Νομικού.


Ο Χρήστος Χολίδης μιλά στο περιοδικό Εγώ για τη σχέση τους. «Δεν ξέρω
πώς να διαχειριστώ το θέμα ώστε να μην γίνω γραφικός, να μην περάσει
ούτε κατ΄ ελάχιστο από το μυαλό κάποιων ότι το χρησιμοποιώ για
οποιοδήποτε σκοπό», λέει και συμπληρώνει: «Είμαι ένα απλό παιδί που έχει
το κορίτσι του. Δεν νιώθω ότι κάνω κάτι ιδιαίτερο». Όσο για το ένιωσε
στιγμές αμηχανίας; «Πάρα πολλές φορές στην αρχή, αισθάνθηκα αμήχανα και
για αυτό απέφευγα τις δημόσιες εμφανίσεις. Δεν προκάλεσα, δεν πήρα το
κορίτσι μου να κυκλοφορώ έξω για να με φωτογραφίζουν».






Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ανήλικη Γερμανίδα όμηρος έζησε την φρίκη

Posted: 27 May 2012 11:12 AM PDT



Όμηρος κρατείτο επί οκτώ χρόνια μία ...




-19χρονη σήμερα- Γερμανίδα από
ένα ζευγάρι στη Βοσνία, ενώ υπόκειτο σκληρά βασανιστήρια, φραστικές και
σωματικές επιθέσεις.


Η κοπέλα, για μία οκταετία δεν είχε καμία επαφή, με τον «έξω κόσμο», δεν
της επιτρεπόταν να πάει σχολείο, ενώ τις περισσότερες ημέρες παρέμενε
νηστική και χωρίς νερό.




Σύμφωνα με το BBC η κοπέλα, κατάφερε να ξεφύγει και τελικά εντοπίστηκε από την αστυνομία σε δάσος κοντά στην πόλη Kalesija.




Οι άνθρωποι που την βασάνισαν, ο 52χρονος Milenko Marinkovic και η
45χρονη σύζυγός του Slavojka, συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες στην
περιοχή Tuzla μετά από καταγγελίες γειτόνων.




Στην κοπέλα που ζυγίζει μόλις 40 κιλά (!) παρασχέθηκαν ιατρική βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς.




Σημειώνεται ότι ο Milenko Marinkovic είναι πρώην σύζυγος της μητέρας του θύματος.






Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Αγγλία ετοιμάζεται να κλείσει την πόρτα στους Έλληνες;

Posted: 27 May 2012 11:01 AM PDT


Η Βρετανία καταρτίζει σχέδια εκτάκτου...


ανάγκης για τον
περιορισμό της μετανάστευσης ώστε να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ραγδαία
αύξηση των οικονομικών μεταναστών είτε από την Ελλάδα ή από άλλες χώρες
της ΕΕ σε περίπτωση που το ευρώ καταρρεύσει, επισήμανε η υπουργός
Εσωτερικών της χώρας σε δηλώσεις της οι οποίες δημοσιεύθηκαν χθες.



Η Τερίσα Μέι δεν διευκρίνισε τι είδους μέτρα σχεδιάζει να λάβει η Βρετανία σε μια τέτοια περίπτωση. Κάθε πολίτης κράτους-μέλους της Ένωσης έχει δικαίωμα να αναζητήσει εργασία σε κάθε άλλο κράτος-μέλος, αν και μπορούν να επιβληθούν προσωρινοί περιορισμοί σε ό,τι αφορά νέα κράτη-μέλη της ΕΕ.



«Όπως συμβαίνει και με κάθε άλλη κυβερνητική υπηρεσία, το σωστό είναι
να καταρτίζουμε σχέδια έκτακτης ανάγκης για μια τέτοια κατάσταση»,
δήλωσε η Μέι στην εφημερίδα The Daily Telegraph. «Αυτή είναι ένα έργο
που είναι συνεχές».


Οι φόβοι ότι η Ελλάδα και άλλες χώρες της ΕΕ ενδέχεται να
αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την 17μελή ευρωζώνη συνοδεύονται από
ανησυχίες πως εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να χάσουν τις δουλειές τους
και να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό σε αναζήτηση εργασίας.



Αν και η Βρετανία μπορεί να μοιάζει ένας ελκυστικός προορισμός γι'
αυτούς, αφού παραμένει εκτός της ευρωζώνης, η χώρα εξαρτάται από την
περιοχή όπου εφαρμόζεται η οικονομική και νομισματική ένωση--αφού σε
αυτήν κατευθύνεται το 40% των εξαγωγών της--ενώ βρέθηκε ξανά σε ύφεση το
πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς κι αντιμετωπίζει συγκριτικά υψηλή
ανεργία, 8,2% κατά τις επίσημες στατιστικές.



Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, στα μέτρα που ενδέχεται να επιβληθούν σ' ένα
τέτοιο σενάριο για τον έλεγχο της μετανάστευσης συμπεριλαμβάνονται
προσωρινές θεωρήσεις εισόδου (βίζες), καθώς και ένα σύστημα παροχής
αδειών παραμονής κι εργασίας.


Το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Ένας
εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι δεν θα κάνει κανένα σχόλιο
έως ότου πληροφορηθεί λεπτομερειακά τι ακριβώς προτείνει η βρετανική
κυβέρνηση.



Το ζήτημα της μετανάστευσης παραμένει στις πιο ψηλές θέσεις σε ό,τι
αφορά τις ανησυχίες των Βρετανών ψηφοφόρων. Ήταν ένα από τα ζητήματα που
τέθηκαν στην προεκλογική εκστρατεία του 2010 όταν το Συντηρητικό Κόμμα
της Μέι--μείζων κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού με το μικρότερο κόμμα
των Φιλελευθέρων Δημοκρατών--υποσχέθηκε να μειώσει τη συνολική
μεταναστευτική ροή σε μερικές δεκάδες χιλιάδες, κάτι που απέτυχε να
κάνει.


Ο αριθμός των Ελλήνων κατοίκων στη Βρετανία οι οποίοι απέκτησαν
τη βρετανική υπηκοότητα αυξήθηκε κατά 30%, στους 325 από τους 250
μεταξύ 2010 και 2011,
σύμφωνα με στοιχεία του βρετανικού
υπουργείου Εσωτερικών. Ο πληθυσμός των Ελλήνων στη Βρετανία κατά κύριο
λόγο ζει στο Λονδίνο κι αριθμεί από 30.000 ως 40.000 ανθρώπους, σύμφωνα
με την εφημερίδα Financial Times, η οποία επικαλείται στοιχεία του
ελληνικού προξενείου.




newscode.gr 



Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΗΤΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ Η TUI ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Posted: 27 May 2012 10:53 AM PDT



Να έχουν μαζί τους περισσότερα...



μετρητά σε ευρώ», συμβουλεύει η
γερμανική ταξιδιωτική εταιρεία TUI τους πελάτες της που θα επισκεφθούν
το...

επόμενο διάστημα την Ελλάδα, ώστε να μην επηρεαστούν
από ενδεχόμενο περιορισμό ρευστότητας, σε περίπτωση που η Ελλάδα
αποχωρήσει από το ευρώ.

Ο επικεφαλής του τμήματος για διακοπές
στην Ανατολική Μεσόγειο Μάρκους Μπρουχμίλερ, σε σημείωμά του στην
ιστοσελίδα της εταιρείας, με το οποίο, όπως επισημαίνει, απαντά σε
ερωτήματα πελατών οι οποίοι εξέφρασαν ανησυχία, εξηγεί ότι στην
περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, η
ρευστότητα στο νέο νόμισμα μπορεί να μην αποκατασταθεί άμεσα σε όλη την
επικράτεια, οπότε οι ταξιδιώτες είναι καλό να έχουν μαζί τους
περισσότερα ευρώ σε μετρητά.

Όπως επισημαίνει, όμως, σε ό,τι
αφορά τις τιμές, εξηγείται ότι, εάν η Ελλάδα επέστρεφε στην δραχμή, αυτή
θα υποτιμάτο σε σχέση με το ευρώ, άρα τρόφιμα, ποτά και εισιτήρια για
μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους θα ήταν ακόμη φθηνότερα, από ό,τι
είναι ήδη, καθώς οι τιμές έχουν πέσει περίπου κατά 10% σε σχέση με το
2011.

Στο ίδιο σημείωμα πάντως διευκρινίζεται ότι παρά τις λίγες
διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Αθήνα, στις περιοχές διακοπών δεν
υπάρχουν προβλήματα, ενώ δεν έχει παρατηρηθεί και «απολύτως καμία κακή
διάθεση εναντίον των Γερμανών». Ακόμη και σε περίπτωση απεργίας, η TUI
υποστηρίζει ότι διαθέτει τα μέσα να εξυπηρετήσει χωρίς προβλήματα τους
πελάτες της.

Ο κ Μπρουχμίλερ διαβεβαιώνει τους πελάτες του ότι
και στο μέλλον, ακόμη και εάν η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει το ευρώ, οι
διακοπές στην Ελλάδα θα παραμείνουν ελκυστικές, καθώς οι μεγάλοι
ταξιδιωτικοί οργανισμοί θα διαπραγματεύονται τα συμβόλαιά τους με τους
Έλληνες συνεταίρους τους σε ευρώ, όπως γίνεται με την Τουρκία και την
Αίγυπτο, προκειμένου να αποφεύγονται οι κίνδυνοι λόγω ισοτιμίας.

Τους
καθησυχάζει δε ότι ακόμη και αν η Ελλάδα δεν ανήκει στην Ευρωζώνη, θα
εξακολουθήσει να ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε οι Γερμανοί θα
μπορούν να ταξιδεύουν απλώς με την ταυτότητά τους, χωρίς να χρειάζονται
διαβατήριο...





Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 μετάλλια στην ιστορία των ευρωπαϊκών για την Ελλάδα

Posted: 27 May 2012 10:47 AM PDT


16 μετάλλια στην ιστορία των ευρωπαϊκών για την ΕλλάδαΗ Ελλάδα μετά την κατάκτηση των ...


6 μεταλλίων στο Ντέμπρετσεν,
έφτασε τα 16 μετάλλια στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων της
κολύμβησης.

Η Ελλάδα άρχισε να πανηγυρίζει μετάλλια σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
κολύμβησης το 2002. Έκτοτε έως και σήμερα έχει κατακτήσει 16 μετάλλια.


Αναλυτικά τα ελληνικά μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κολύμβησης:

Χρυσά : Άρης Γρηγοριάδης (50μ. ύπτιο, 2008)
Άρης Γρηγοριάδης (100μ. ύπτιο, 2012)
Ασημένια: Άρης Γρηγοριάδης (50μ. ύπτιο, 2006)
Γιάννης Δρυμωνάκος (200μ. πεταλούδα, 2006)
Άρης Γρηγοριάδης (100μ. ύπτιο, 2008)
Χάλκινα : Εθνική ομάδα ανδρών (4Χ200μ. ελεύθερο, 2002)
Νέρι Νιαγκουάρα (100μ. ελεύθερο, 2004)
Άρης Γρηγοριάδης (100μ. ύπτιο, 2006)
Εθνική ομάδα ανδρών (4Χ200μ. ελεύθερο, 2006)
Νέρι Νιαγκουάρα (100μ. ελεύθερο, 2006)
Γιάννης Δρυμωνάκος (200μ. πεταλούδα, 2010)
Γιάννης Δρυμωνάκος (200μ. πεταλούδα, 2012)
Γιάννης Δρυμωνάκος (400μ. μικτή ατομική, 2012)
Νέρι Νιαγκουάρα (50μ. ελεύθερο, 2012)
Παναγιώτης Σαμιλίδης (50μ. πρόσθιο, 2012)
Παναγιώτης Σαμιλίδης (200μ. πρόσθιο, 2012)






Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές