Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Κυριακή 16 Οκτωβρίου

Posted: 16 Oct 2011 04:45 AM PDT

Η Gizelle Smith, μία από τις πιο ανερχόμενες φωνές της Βρετανικής τζαζ σκηνής, δίνει απόψε το βράδυ την τελευταία της συναυλία στην σκηνή του Half Note Jazz Club. Η Gizelle Smith, το «χρυσό κορίτσι της φανκ», όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούν, ανήκει στο παρόν και στο μέλλον της φανκ. Με μοναδική φωνή και εκφραστικό πάθος έχει καταφέρει να κερδίσει κοινό και κριτικούς τα τελευταία χρόνια.

Info: Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς, τηλ. 210- 9213310. Ώρα έναρξης: 21.00.  Τιμές εισιτηρίων:...

Το μυστικό της εξάπλωσης του ισλαμισμού στην Δυτ.Θράκη

Posted: 15 Oct 2011 09:10 AM PDT

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης, Ιστορικός-Εκδότης

Τα τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί τα τζαμιά και οι μιναρέδες στις πόλεις και τα χωριά της Δυτ.Θράκης.Αυτό έχει ως συνέπεια να αναβαθμιστεί ο κοινωνικός ρόλος των μουσουλμάνων Της περιοχής και έμμεσα να μεγαλώνει η επίδραση της Τουρκίας στα κοινά της ακριτικής μας Γωνιάς. Το μυστικό είναι ότι οι Τούρκοι δικηγόροι έχουν την συμπαράσταση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου να παραβιάζουν νομότυπα όρο της συνθήκης της Λωζάννης που ορίζει ότι Κάθε ισλαμικός ν...

Σόιμπλε: Κοινή η γραμμή της Γαλλίας- Γερμανίας

Posted: 15 Oct 2011 09:05 AM PDT

«Γαλλία και Γερμανία έχουμε μια κοινή γραμμή και είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε από κοινού να υπερασπιστούμε το ευρωπαϊκό νόμισμα έτσι ώστε αυτό να είναι ένα σταθερό νόμισμα», τόνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε.

Βέβαια, σε πολλά ανοιχτά θέματα η επίτευξη συμφωνίας στους κόλπους της G20 θεωρείται δύσκολη υπόθεση, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την αύξηση των ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών ή την αύξηση των πόρων του ΔΝΤ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε καλέσει σε γεύμα εργασί...

Τουσκ ο κατακτητής

Posted: 15 Oct 2011 08:59 AM PDT

Η νίκη του κεντρώου κόμματος «Πλατφόρμα Πολι­τών» του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ, η πρώτη διαδοχική νίκη κόμματος από τον καιρό που κατέρρευσε το καθεστώς του υπαρκτού σοσιαλισμού, σηματο­δοτεί την εξομάλυνση της πολωνικής πολιτικής σκηνής και την ενίσχυση μιας πολιτικής δύναμης που σταθεροποιεί τη χώρα και συμβάλλει εξίσου στη σταθερότητα της Ευρωπα­ϊκής Ένωσης.

Η νίκη του Τουσκ είναι επιστέγασμα μιας αναμέτρησης ανάμεσα σε δυνάμεις που επιδιώκουν την ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας ...

Φορολογικό τρελοκομείο

Posted: 15 Oct 2011 08:52 AM PDT

Σαν να ζουν σε φορολογικό τρελοκομείο αι­σθάνονται οι φορολογούμενοι με τη νέα φορολογική κλίμακα αλλά και το νέο «μα­χαίρι» στις φοροαπαλλαγές που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και ισχύουν αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2011.

Οι φόροι εκτοξεύονται στα ύψη, αφού αυξά­νονται ακόμη και πάνω από 1.500%. Φορολογού­μενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα οδηγού­νται σε οικονομικό αδιέξοδο.

Περισσότερο από όλους πλήττονται οι οικογέ­νειες και κυρίως οι τρίτεκνοι και οι πολύτ...

Απελευθε­ρώνουν και τα ΚΤΕΛ;

Posted: 15 Oct 2011 08:45 AM PDT

Το ενδεχόμενο να προχωρή­σει και στην απελευθέρωση του κλάδου των ΚΤΕΛ, μετά την πλήρη απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών και των ταξί που προωθεί η ηγεσία του υπουρ­γείου Υποδομών, εξετάζει η κυβέρνηση. Ύστερα από απαίτηση του κλιμακίου της τρόικας, προκηρύχθηκε από το υπουργείο Υποδομών με­λέτη, η οποία θα εξετάσει την αγορά αλλά και τη δυνατότη­τα απελευθέρωσής της.

Ο διαγωνισμός αφορά την εκπόνηση μελέτης με αντι­κείμενο τη «λειτουργία του συστήματος των ΚΤΕΛ και τις δυνατό...

Ντουγρού για... Ινδία

Posted: 15 Oct 2011 08:42 AM PDT

Ντόμινο ανατροπών στην αγορά εργασίας, που θα φτάσει μέχρι και την ουσιαστική κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργα­σίας, θα προκαλέσει η νομοθετική ρύθμιση με την οποία «παγώνει» η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων και αίρονται τα εμπόδια για τη σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων.

Αμήχανοι οι θεσμικοί παράγοντες, τόσο των εργοδοτών, όπως ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος, όσο και των εργαζομένων, όπως ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, θεωρούν ότι οδηγείται σε α...

Στο κουρείο και οι τράπεζες

Posted: 15 Oct 2011 08:34 AM PDT

Την πρωτοχρονιά του 2012 το ελληνικό τραπεζικό σύ­στημα, κατά πάσα πιθανό­τητα, δεν θα έχει καμία σχέ­ση με αυτό που γνωρίζουμε σήμερα. Ήδη οι σημερινές διοικήσεις ετοιμά­ζονται για τις αλλαγές, που όλοι γνω­ρίζουν ότι θα είναι κατακλυσμιαίες, φέρνοντας νέα εποχή σε πρόσωπα και σχήματα.

Πριν από έναν μήνα, σε ένα αποκλει­στικό δημοσίευμα, την πρώτη εβδομά­δα των ελέγχων της BlackRock, το «Π» είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο κρατικοποίησης των ελληνικών τραπεζών υπό το βάρος των επιπρόσθετων προ­...

Οι τρεις μοιραίοι της οικονομίας

Posted: 15 Oct 2011 08:19 AM PDT

Η χώρα «έκλεισε» και τυπικά από τον περασμένο Ιούλιο. Ο πρωθυπουργός το ήξερε. Και ήταν σύμφωνος. Αυτό που βλέπουμε να εκτυλίσσεται τώρα είναι η μικροπολιτική και επικοινωνι­ακή πλευρά του θέματος. Τάδε έφη στο  «Π»  Ευρωπαίος αξιωματούχος που διαμένει μόνιμα στην Αθήνα και έχει αναλάβει τη χαρτογράφηση του «αύριο».

Από το καλοκαίρι του 2010 σας γράφαμε ότι το σχέδιο είναι η εξόντωση της ελληνικής κοινω­νικής και οικονομικής οντότη­τας της μεσαίας τάξης και της εγκαθίδρυσης ενός νέου πολιτικο...

Διαμαρτυρίες ιδιοκτητών ταξί για τη διαγραφή Λυμπερόπουλου

Posted: 15 Oct 2011 06:33 AM PDT

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη λεωφόρο Συγγρού έξω από τα γραφεία της ΝΔ πραγματοποίησαν περίπου 50 ιδιοκτήτες ταξί, ενώ αντιπροσωπεία τους ανέβηκε στον 3ο όροφο του κτηρίου προκειμένου να μιλήσει με κάποιον υπεύθυνο που θα τους δώσει εξηγήσεις για τα αίτια της διαγραφής του προέδρου του ΣΑΤΑ Θύμιου Λυμπερόπουλου.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τη διαγραφή του κ. Λυμπερόπουλου, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΑΤΑ κατά του Διοικητή του ΙΚΑ.

 

Με πλαφόν από σήμερα η πώληση καυσίμων

Posted: 15 Oct 2011 04:35 AM PDT

Από σήμερα Σάββατο, ανώτατη τιμή καταναλωτή για κάθε τύπο καυσίμου ισχύει σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Το πλαφόν θα ισχύσει για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο για την πλήρη εξομάλυνση της αγοράς και ανάλογα με την εξέλιξη της απεργίας στα τελωνεία, ενώ το Σάββατο, οι τελωνειακοί θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν για τη συνέχεια και τη μορφή των κινητοποιήσεων τους.

Ενδεικτικά οι τιμή της αμόλυβδης 95 διαμορφώνεται :

Αττική 1,643

Θεσσαλονίκη 1,627

Ηράκ...

Κλειστοί οι ΧΥΤΑ- Πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Posted: 15 Oct 2011 04:26 AM PDT

Κλειστός παραμένει ο ΧΥΤΑ Φυλής, παρά την έκδοση της υγειονομικής διάταξης και την εισαγγελική παρέμβαση για το άνοιγμα του ΧΥΤΑ, ενώ την ίδια ώρα πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας έκαναν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα ξεκίνησαν την αποκομιδή των σκουπιδιών, αν και μέχρι και το πρωί δεν τους επιτρεπόταν η είσοδος στη χωματερή.

Η πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ άρχισε στις 11.00 από την πλατεία Καραϊσκάκη και έγινε στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης που οργανώνουν δ...

Τι λέει η Ελληνίδα που προσέφυγε στη Χάγη κατά του ΓΑΠ

Posted: 15 Oct 2011 03:54 AM PDT

Τους λόγους που την οδήγησαν στο να καταθέσει την προσφυγή εξηγεί η μία από τις δύο γυναίκες , η Όλγα Γεριτσίδου.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από τις αποκλειστικές της δηλώσεις στο διαδικτυακό κανάλι http://www.channel114news.blogspot.com/

Σχοινοβάτες χωρίς δίχτυ πρωθυπουργός και υπουργοί

Posted: 15 Oct 2011 02:45 AM PDT

Τη μοναξιά του σχοινοβάτη βιώ­νει η κυβέρνηση, μόνη έναντι όλων: οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ξεπεράσει - σε φραστι­κό επίπεδο - κάθε όριο και απειλούν με καταψήφιση το πολυνομοσχέδιο, η κοινωνία βρίσκεται στους δρόμους και η διάχυτη ανασφάλεια, η μελαγχολία και η απόγνωση σωρεύουν «εκρηκτική ύλη» στη χώρα.

Τους κολασμένους δύο μήνες που «υποσχέθηκε» ο Ευάγγελος Βενιζέ­λος τελικά τους βιώνουν όχι μόνο οι πολίτες, που με τρόμο αντικρίζουν τη ζωή και τις προσδοκίες τους να κατακρημνίζονται, αλλ...

Η διαπλοκή παίζει ρέστα

Posted: 15 Oct 2011 02:29 AM PDT

Στην εποχή της τρόικας θα πε­ρίμενε κάποιος ότι η εγχώρια διαπλοκή θα ζούσε τις καλύ­τερες μέρες της. Οι επιτηρη­τές της ελληνικής οικονομίας - συχνά με τη χρήσιμη συμβολή επιχειρηματι­ών, μιντιαρχών και «προθύμων» από το πολιτικό σκηνικό, όπως σαφέστατα περιγράψαμε στο περασμένο φύλλο -έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν τα πιο τρελά τους όνειρα:

♦ Διάλυση του κράτους και παράδοση των λειτουργιών του, ακόμη και των πιο ζωτικών, στον ιδιωτικό τομέα.

♦ Γενικό ξήλωμα των εργασιακών σχέ­σεων.

♦  Πώληση ...

Νεκρός επικεφαλής της Αλ Κάιντα

Posted: 15 Oct 2011 02:23 AM PDT

Νεκρός από αεροπορική επιδρομή στην επαρχία Σάμπγουα της Υεμένης έπεσε επικεφαλής επικοινωνίας της Αλ Κάιντα, όπως και έξι σύντροφοί του, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Αναλυτικότερα, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι ο Ιμπραχίμ αλ Μπάνα και έξι ακόμα άτομα σκοτώθηκαν την Παρασκευή το βράδυ, ενώ σύμφωνα με το Αssociated Press, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων υπό το καθεστώς ανωνυμίας, στη Σάμπγουα διεξήχθησαν πέντε αεροπορικές επιδρομές, με στόχο θύλακες της Αλ Κάιντα στην περιοχή.

Με επεισόδια σε Ρώμη-Λονδίνο, η παγκόσμια «Αγανάκτηση»

Posted: 15 Oct 2011 12:48 AM PDT

Από τη μία άκρη του πλανήτη ως την άλλη εξαπλώνονται σήμερα, 15 Οκτωβρίου, οι διαδηλώσεις «Αγανακτισμένων» πολιτών, που ζητούν δημοκρατία και ισονομία, χωρίς όμως να λείπουν τα επεισόδια στη Ρώμη και το Λονδίνο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εξελίξεις στο Twitter στα hashtags #O15 #OCT15 #GlobalChange.

Πάνω από 3.000 άνθρωποι κατέβηκαν στις διαδηλώσεις σε πόλεις της Νέας Ζηλανδίας, ενώ άλλοι 2.000 –μεταξύ τους Αβορίγινες και μέλη συνδικάτων– βρέθηκαν έξω από την Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλί...

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα – Μέρκελ

Posted: 15 Oct 2011 12:42 AM PDT

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, με κεντρικό θέμα τον κίνδυνο διάχυσης της κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το BBC, ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε στην Γερμανίδα πολιτικό τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στην κρίση χρέους που μαστίζει την ευρωζώνη, ενώ οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν και στην επικείμενη Σύνοδο της G20 στις Κάννες. Την ίδια ώρα, οι υπουργοί ...

Άρχισε η αποκομιδή των σκουπιδιών από τρεις εταιρείες

Posted: 15 Oct 2011 12:33 AM PDT

Τρεις ιδιωτικές εταιρείες άρχισαν την αποκομιδή των απορριμμάτων στην Αττική, ενώ το βράδυ της Παρασκευής στο κόκκινο μπήκε το θερμόμετρο στο ΧΥΤΑ Φυλής όταν τα ΜΑΤ, παρουσία εισαγγελέα, ανέλαβαν να τερματίσουν τον πολυήμερο αποκλεισμό του από τους εργαζομένους της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Λίγη ώρα πριν είχε τερματιστεί νέα συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, και των συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ αυτή τη φορά, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, η οποία όπως ήταν αναμ...

Αύξηση των ανέργων εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ

Posted: 14 Oct 2011 04:26 PM PDT

Σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι κατέγραψε το Σεπτέμβριο ο αριθμός των ανέργων εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ, που ανήλθε συνολικά σε 695.259 άτομα.

Ακόμη ισχυρότερη η αύξηση στον αριθμό των μακροχρόνια άνεργων, που αυξήθηκε κατά 36,98% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Ειδικότερα, στα μητρώα του ΟΑΕΔ το Σεπτέμβριο ήταν εγγεγραμμένοι 1.930 περισσότεροι άνεργοι σε σχέση με τον Αύγουστο και 108.046 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2010 .

Όσον αφορά στον αριθμό των μακροχρόνια ανέργων, ...

Προφυλακιστέοι οι πέντε συλληφθέντες με τα καλάσνικοφ

Posted: 14 Oct 2011 04:19 PM PDT

Προφυλακίζονται μετά τις απολογίες τους σε ανακριτή και εισαγγελέα τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν για τις ληστείες της συμμορίας με τα καλάσνικοφ.

Από την άλλη, ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 16χρονη Ελληνίδα που είχε συλληφθεί για την εμπλοκή της στην υπόθεση.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε πως σε βάρος τους είχε ασκηθεί από τον Εισαγγελέα ποινική δίωξη για συνολικά δέκα πράξεις μεταξύ των οποίων εγκληματική οργάνωση, ληστεία, ομαδικός βιασμός κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή, διακεκριμ...

Παράνομη η απεργία των τελωνειακών

Posted: 14 Oct 2011 04:10 PM PDT

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Μάλιστα, το Πρωτοδικείο απηύθυνε προειδοποίηση προς τους εκπροσώπους του κλάδου ότι για κάθε παραβίαση της απόφασης θα τους επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή την επιβολή πλαφόν στην τιμή των καυσίμων σε όλη τη χώρα, λόγω της απεργίας των τελωνειακών.

 

48ωρη απεργία για την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Posted: 14 Oct 2011 02:36 PM PDT

Δύο 48ωρες απεργίες εξήγγειλε από το Σάββατο η ΠΟΕ ΟΤΑ, ενώ πρόκειται να συμμετέχει και στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 του μηνός.

Από την άλλη, άκαρπες απέβησαν οι διαπραγματεύσεις εισαγγελέα - ΠΟΕ ΟΤΑ στο ΧΥΤΑ Φυλής προκειμένου να ανοίξει η χωματερή μετά την εντολή της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ελένης Ράικου.

«Δεν μας πτοεί τίποτα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ενώ να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από το ΧΥΤΑ Φυλής ζήτησε ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔ...

Ποδηλατικός γύρος το πρωί της Κυριακής – Κλειστό το κέντρο

Posted: 14 Oct 2011 02:28 PM PDT

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν προγραμματιστεί για το πρωί της Κυριακής στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, καθώς διοργανώνεται ο ποδηλατικός γύρος.

Από τις 08:15 θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος των λεωφόρων Β.Κωνσταντίνου και Αρδηττού στο ρεύμα προς τη λεωφόρο Κηφισίας .

Έπειτα, από τις 09:00 θα σταματήσει η κυκλοφορία στους εξής δρόμους:

 

  • Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της Ιεράς οδού και της πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές