Συνταγές μαγειρικής |
Posted: 07 May 2012 09:14 AM PDT
Δοκίμασε μια λαχταριστή συνταγή σε λίγο χρόνο Υλικά 1 δόση ζύμη για τάρτα 4 ή 5 μέτριες μπανάνες 4 κουτ. σούπας βούτυρο 4 κουτ. σούπας ζάχαρη 4 κουτ. σούπας κονιάκ 2 πορτοκάλια Mους σοκολάτα 60 γραμμ. κεράσια πορτοκάλι και λεμόνι ζαχαρωμένα 1 ή 2 μέτριες μπανάνες χυμός 1/2 λεμονιού 250 γραμμ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα 1 ποτήρι του νερού υγρή κρέμα γάλακτος Εκτέλεση Άπλωσε τη ζύμη και τη βάλ' τη στον κύκλο ή τη φόρμα. Aνασήκωσε και κόψε δαντελωτά την μπορντούρα. Ψήσ' την σκέτη στους 180° βαθμούς για 25 λεπτάκαι άφησέ την να κρυώσει. Ξεφλούδισε τις μπανάνες και κόψ' τες στα δύο. Καραμέλωσέ τες με το βούτυρο και ρίξε τη ζάχαρη και κατόπιν το κονιάκ. Mους σοκολάτα: Κόψε σε πολύ ψιλά κομμάτια τα ζαχαρωμένα φρούτα: πορτοκάλι, λεμόνι, κεράσια. Στη συνέχεια, κόψε σε πολύ λεπτά κομμάτια μια μπανάνα και βρέξε την με το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσει. Bάλε τη σοκολάτα να λιώσει σε μπεν μαρί, χτυπάς την κρέμα και ένωσέ την με τη λιωμένη σοκολάτα (όσο γίνεται πιο κρύα). Πρόσθεσε μετά τα ψιλοκομμένα φρούτα. Γάρνιρε την τάρτα και άφησέ την να πήξει σε κρύο μέρος. Bάλε τις φέτες πορτοκαλιού, κόψε την μπανάνα σε φέτες και διακόσμησε την επιφάνεια με φρούτα και με μερικά φύλλα μέντας. Πασπάλισε ελαφρά με ζάχαρη άχνη και έτοιμη να την σερβίρεις! Πηγή: Τηλεθεατής |
Posted: 07 May 2012 09:11 AM PDT Για το παντεσπάνι: 150.αλεύρι 6 κουταλιές ζάχαρη 4 αβγά 70γρ. βούτυρο 3 κουταλιές σκόνη κακάο (πικρό) 1 φακελάκι βανίλια 1 φακελάκι baking Για την κρέμα: Ξύσμα απο 1 λεμόνι 3 κουταλιές μέλι 1 φακελάκι βανίλια 500γρ. κρέμα γάλακτος Ξεκινάμε με το παντεσπάνι. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη (3 με 5 λεπτά), μέχρι να γίνουν κέμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και την βανίλια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το κακάο και το βούτυρο. Τα χτυπάμε για λίγο και προσθέτουμε και το baking. Βάζουμε το μίγμα σε αλευρωμένο ταψί ή ταψί με λαδόκολλα και το ψήνυμε για περίπου 302 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφολυ το παντεσπάνι ψυθεί το αφήνουμε να κρυώσει, ενώ συγχρόνως φτιάχνουμε την κρέμα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας το μέλικαι την βανίλια. Τέλος, προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού. Όταν κρυώσει καλά το παντεσπάνι το κόβουμε στην μέση και απλώνουμε στο μισό την κρέμα. Βάζουμε απο πάνω το άλλο κομμάτι παντεσπάνι, καλύπτουμε και τα κενά στο πλάϊ με κρεμούλα και έτοιμο το γλυκάκι μας. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. |
Posted: 07 May 2012 09:09 AM PDT Συστατικά Για το παντεσπάνι: 4 αβγά 1 φλιτζ. αλεύρι 1 φλιτζ. ζάχαρη 1 βανίλια 1/2 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ 2 κ.σ. νερό βρύσης Μερέντα Λαδόκολα Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι με το μίξερ για λίγα λεπτά. Παίρνουμε ένα ταψί παραλληλόγραμο περίπου 50χ25, το βουτυρώνουμε και το βάζουμε απο πάνω την λαδόκολα, να κολλήσει στο ταψί. Ρίχνουμε το μίγμα και βάζουμε το ταψί στο φούρνο, αφού πρώτα τον προθερμάνουμε στους 180 βαθμούς (μόνο αντιστάσεις). Το αφήνουμε για 202 λεπτά για να ψηθεί. Μόλις το βγάλουμε, το αναποδογυρίζουμε σε μια καθαρή πετσέτα και το ξεκολλάμε. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με μερέντα και το τυλίγουμε μαζί με την πετσέτα για να γίνει ρολό. Το βάζουμε σε πιατέλα και το πασπαλίζουμε με άχνη. |
Posted: 07 May 2012 09:06 AM PDT
Συστατικά 2 ώριμες μπανάνες 1 σακουλάκι κουβερτούρα ή σταγόνες σοκολάτας 2 κουταλιές βιτάμ Κόβετε τις μπανάνες στη μέση, ώστε να έχετε 2 ίδια κομμάτια και της βάζετε ένα καλαμάκι ή ξύλάκι παγωτού σε κάθε μισό. Τοποθετείτε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και της παγώνετε στην κατάψυξη για 152 λεπτά. Εν το μεταξύ, λιώνετε την σοκολάτα με το βούτυρο σε μπέν-μαρί. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Κυλλάτε κάθε μπανάνα στην σοκολάτα, στολίστε με χρωματιστή τρούφα ή με ξυρους καρπούς και τοποθετήστε τες για 302 λεπτά στο ψυγείο. |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου