Κυριακή 22 Απριλίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Νίκη του Ολάντ σύμφωνα με τα exit poll

Posted: 22 Apr 2012 11:18 AM PDT

Σαφές προβάδισμα στο σοσιαλιστή υποψήφιο Φρανσουά Ολάντ έναντι του Νικολά Σαρκοζί δίνουν τα exit poll στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» ο Ολάντ συγκεντρώνει το 28,4% και ακολουθεί ο Σαρκοζί με 25,5%. Τρίτη η Μαρί Λεπέν με ένα αξιοσημείωτο 20% και τέταρτος ο υποψήφιος της αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν που φαίνεται ότι συγκεντρώνει μόλις το 11,7% των ψήφων.

Η αποχή κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα κοντά στο 19%.

Ο Ολάντ με το 28...

Μικροένταση πριν την ομιλία Χρυσοχοΐδη στο Μαρούσι

Posted: 22 Apr 2012 10:43 AM PDT

Μικροένταση επικράτησε λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Μαρούσι, καθώς περίπου 40 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο και φώναζαν συνθήματα.

Ειδικότερα, ο συγκεντρωμένος κόσμος μοίρασε φυλλάδια και καθυστέρησε την ομιλία του υπουργού, με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία. Όπως, σημείωσε η ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικές δυνάμεις στο χώρο προχώρησαν σε επτά προσαγωγές.

Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια της Δράσης

Posted: 22 Apr 2012 10:20 AM PDT

Στην Α' και τη Β' Αθήνας θα είναι υποψήφιος ο επικεφαλής της Δράσης Στέφανος Μάνος, ενώ στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού συμμετέχουν προσωπικότητες όπως ο Θ.Βερέμης, ο Γ.Βαλιανάτος όπως επίσης και πολλοί μη επαγγελματίες πολιτικοί.

«Ανθρώπους με πραγματικές δουλειές, αποτελεσματικούς που είναι σε επαφή με τον πραγματικό κόσμο και που δεν ξεπήδησαν από κομματικούς σωλήνες» χαρακτηρίζει τους υποψηφίους της η Δράση.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο συνασπισμός «οι υποψήφιοι της Δράσης...

ΝΔ: Ο Βενιζέλος ξεπέρασε και τα δικά του όρια θράσους

Posted: 22 Apr 2012 10:01 AM PDT

Έντονη ήταν η αντίδραση του Γ. Μιχελάκη στην κριτική που άσκησε νωρίτερα η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φ.Γεννηματά σχετικά με τις εξαγγελίες του Α.Σαμαρά στο Ζάππειο.

«Ο κ. Βενιζέλος ξεπέρασε ακόμη και τα δικά του όρια θράσους. Απαιτείται θράσος να μιλά για ασυνέπειες και αντιφάσεις εκείνος που τον Ιούνιο βεβαίωνε ότι έβαλε πάτο στο βαρέλι, μετά απέκλειε το χαράτσι της ΔΕΗ, μετά έλεγε πως δεν θα χρειάζονταν άλλα μέτρα και μετά έκανε τα ακριβώς αντίθετα. Απαιτείται θράσος για να προσποιείται πως δεν κ...

Δεν έφυγαν το Πάσχα

Posted: 22 Apr 2012 08:33 AM PDT

Εντυπωσιακά μειωμένη ήταν η φετινή έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, αφού, σύμφωνα με τα τελευ­ταία στοιχεία, η κίνηση τόσο στις εθνικές οδούς όσο και στα λιμάνια εμφάνισε αισθητή μείωση σε σχέση με πέρσι.

Ειδικότερα, φέτος, από την Παρασκευή πριν από το Σάββατο του Λαζάρου, οπότε κλείνουν τα σχολεία και υπολογίζεται ότι αρχίζει σταδιακά η έξοδος από τα μεγάλα αστικά κέντρα, μέχρι και τη Μεγάλη Πα­ρασκευή έφυγαν από την Αθήνα και από τα δύο εθνι­κά δίκτυα 700.330 αυτοκίνητα. Πέρσι στο ίδιο χρονι...

Έναν τόνο κάνναβης σε διαμέρισμα στη Βούλα εντόπισε το Λιμενικό

Posted: 22 Apr 2012 08:24 AM PDT

Περισσότερα από 1000 κιλά ινδικής κάνναβης εντοπίστηκαν από το Λιμενικό σε διαμέρισμα στη Βούλα, στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Συνολικά κατασχέθηκαν 1089 κιλά κάνναβης, δύο φορτηγά αυτοκίνητα ψυγεία, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και 100.000 ευρώ που βρέθηκαν στο διαμέρισμα.
Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα, ενώ κατηγορείται ακόμα ένα που κρατείται στις φυλακές της Χίου για παράβαση του νόμου περί ναρκω...

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στο Ζάππειο ΙΙΙ

Posted: 22 Apr 2012 07:24 AM PDT

Προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα βλέπει το ΠΑΣΟΚ στις εξαγγελίες Σαμαρά στο Ζάππειο, την ώρα που τα κόμματα της αριστεράς βλέπουν στο πρόσωπου του Α.Σαμαρά έναν πρόθυμο «υπηρέτη» του μνημονίου.

Για «τζάμπα» προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ: «Ο κ. Σαμαράς υπέπεσε στο ασυγχώρητο πια ατόπημα των εύκολων προεκλογικών εξαγγελιών. Των τζάμπα υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα. Οι εποχές όμως άλλαξαν. Οι πολίτες καταλαβαίνουν» δήλωσε σχετικά η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γε...

Στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας υπάρχει πρόβλημα, αναφέρει ο Σουλτς

Posted: 22 Apr 2012 07:18 AM PDT

Την εκτίμηση ότι «στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας υπάρχει πρόβλημα, και το ίδιο ισχύει και στα σύνορα των μεσογειακών κρατών» εξέφρασε ο ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουτλτς.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Passauer Neue Presse, τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι περιπολίες σκαφών της Frontex «δεν βοηθούν και πολύ», ενώ διέψευσε και το ενδεχόμενο επαναφοράς των συνοριακών ελέγχων εντός της Σένγκεν.

Ο Σουλτς καταλόγισε εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες στην «προεκλογική» εισήγηση του Σαρκοζί για ...

Βενιζέλος: Εγκλωβισμένος στη ματαιοδοξία του για την πρωθυπουργία ο Σαμαράς

Posted: 22 Apr 2012 05:20 AM PDT

Σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου της ΝΔ εξαπέλυσε ο Ευ.Βενιζέλος από την Κοζάνη, υποστηρίζοντας πως είναι «τραγικά εγκλωβισμένος στη ματαιοδοξία του για την πρωθυπουργία και την κυβερνητική αυτοδυναμία».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως ο Αντώνης Σαμαράς προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών με όσα είπε -κατά την περιοδεία του στην Ηπειρο- περί υπογραφής μόνο της νέας δανειακής σύμβασης και όχι του δεύτερου Μνημονίου.

«Δεν είναι δυνατόν να υπογράψεις μια δανειακή σύμβαση και όχι τους όρους της...

Παπαρήγα: Ο λαός να μην υποκύψει σε τρομοκρατικά διλήμματα

Posted: 22 Apr 2012 04:41 AM PDT

«Να μην κάνουν πίσω, κάτω από τρομοκρατικά διλήμματα, που θα μεγαλώσουν τις τελευταίες ημέρες» και να μην υποκύψουν σε απατηλά συνθήματα αντιμνημονιακών δυνάμεων» κάλεσε την εργατική τάξη, τους αγρότες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε συγκέντρωση αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματοβιοτεχνών.

Η Α.Παπαρήγα, τόνισε πως ο λαός δεν πρέπει να παραπλανηθεί από εκείνες τις δυνάμεις που υποστηρίζουν την συγκρότηση αντιμνημονιακής κυβέρνησης, καθώς όπως υπογράμμισε όποια ...

Γλυπτά από CD

Posted: 22 Apr 2012 02:44 AM PDT

Eπιµέλεια: Mitsila

O Sean Avery είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος. Συγγραφέας παιδικών βιβλίων και ζωγράφος αποφάσισε να ασχοληθεί και µε τη γλυπτική, µεταµορφώνοντας άχρηστα υλικά, όπως χαλασµένα CD, σε έργα τέχνης.

Το αποτέλεσµα της δουλειάς του είναι πράγµατι εντυπωσιακό. Το θέµα του είναι αποκλειστικά τα ζώα και κάθε κοµµάτι της συλλογής του είναι µοναδικό αφού τα χαλασµένα CD αλλά και άλλα µεταλλικά υλικά που χρησιµοποιεί, στα χέρια του µεταµορφώνονται ιδανικά.

Τα γλυπτά έχουν όµορφα χρώµατα και ...

Ο Ολάντ... προελαύνει

Posted: 22 Apr 2012 02:27 AM PDT

Οι δύο μονομάχοι που διεκδικούν τη θέση του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας αναμετρήθηκαν στο Παρίσι σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων. Στην πλατεία της Κονκόρντ ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συγκέντρωσε αρκετές χιλιάδες οπαδούς του προσπαθώντας να συσπειρώσει τη Δεξιά και να καλύψει τη διαφορά από τον σοσιαλιστή αντίπαλό του Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος στα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας και μπροστά στο «σατό» της Βενσέν έκανε μια αρκετά μεγάλη, αλλά κυρίως ενθουσιώδη, συγκέντρωση οπαδών του!

Οι ...

Τσίπρας: «Δεν έχουν καταλάβει την ιστορικότητα των στιγμών»

Posted: 22 Apr 2012 01:54 AM PDT

Κριτική στην Αλέκα Παπαρήγα και τον Φώτη Κουβέλη άσκησε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, εστιάζοντας στις δυνατότητες εκλογικής επιτυχίας που θα είχε η Αριστερά εάν κατέβαινε ενωμένη στις εκλογές.

 «Αν σήμερα κατεβαίναμε ενωμένοι, θα ψάχναμε να βρούμε το δεύτερο με τα κυάλια» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Αυτό που διακυβεύεται στις εκλογές της 6ης Μαΐου είναι η Αριστερά τόνισε ο Αλ.Τσίπρας και υποστήριξε πως τόσο η Αλέκα Παπαρήγα, όσο και  ο Φώτης Κουβέλης  «δ...

«Πάτωσε» η παραγωγή

Posted: 22 Apr 2012 01:28 AM PDT

Ελεύθερη πτώση, τόσο της οικοδομικής δραστηριότητας όσο και της βιομηχανικής παραγωγής, δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, με τη μεν πρώτη να υποχωρεί ακόμη και σε σχέση με τις μειωμένες περυσινές επιδόσεις κατά... 50% και τη βιομηχανία κατά σχεδόν 10%.

Αντίστοιχη πορεία διαγράφει και ο τζίρος του λιανικού εμπορίου, ο οποίος, ύστερα από δύο χρόνια συνεχών μειώσεων, υποχωρεί κατά 8,9% τον περασμένο Ιανουάριο, χωρίς από πουθενά να προκύπτουν σημάδια ανάκαμψης. Παράλλ...

Ανάληψη ευθύνης με αφιέρωση

Posted: 22 Apr 2012 01:21 AM PDT

Με το κείμενο που ακολουθεί, η οργάνωση Επαναστατική Δράση αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στις 9 Απριλίου 2012 στο κτήριο όπου στεγάζεται η Ειδική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης . Η οργάνωση «αφιερώνει» την ενέργειά της αυτήν στους προφυλακισμένους για την υπόθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς Κώστα Σακκά, Γιώργο Καραγιαννίδη, Αλέξανδρο Μητρούσια και Στέλλα Αντωνίου, εκ των οποίων οι τρεις πρώτοι βρίσκονται ήδη σε απεργία πείνας ζητώντας την αποφυλάκι...

Ο ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο για… τη διακυβέρνηση

Posted: 22 Apr 2012 12:25 AM PDT

Δύο είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ και, σύμφωνα με τους επιτελείς του σχήματος, βρίσκουν ανταπόκριση στην κοινωνία: το κάλεσμά του για ψήφο διακυβέρνησης και όχι διαμαρτυρίας και η πρόταση για ενότητα της Αριστεράς και μετεκλογική κυβερνητική σύμπραξη σε μια αριστερή κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σηκώνει… στις πλάτες του το μεγαλύτερο μέρος της προεκλογικής καμπάνιας, σε όλες τις παρεμβάσεις του πλέον τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κ...

Ψηφοδέλτια – τροχοπέδη

Posted: 22 Apr 2012 12:19 AM PDT

Με ψηφοδέλτια παλαιάς κοπής, που προέκυψαν μέσα από γκρίνιες και αντιπαραθέσεις και τα οποία δεν προσφέρουν καμία εναλλακτική πρόταση στην κρίσιμη πολιτική συγκυρία, αρχίζει τον προεκλογικό αγώνα της η Ν.Δ. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε μέχρι και την τελευταία στιγμή είναι το γεγονός ότι η ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων καθυστέρησε τέσσερις ολόκληρες ώρες, αφού μέχρι και το παρά πέντε οι συντροφικοί εκβιασμοί και τα μαχαιρώματα βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη.

Είναι χαρακτηριστικ...

Το Ζάππειο ΙΙΙ παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς

Posted: 22 Apr 2012 12:00 AM PDT

Τις επικαιροποιημένες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία «Ζάππειο ΙΙΙ» παρουσίασε στο Ζάππειο Μέγαρο ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για επιτακτική ανάγκη ανάκαμψης και ανάπτυξης της οικονομίας, εστιάζοντας στις δυνατότητες εξεύρεσης ισοδύναμων μέτρων για την αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών, στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στην υιοθέτηση αναπτυξιακών μέτρων και στην περιστολή των κρατικών δαπανών...

Στις κάλπες οι Γάλλοι για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών

Posted: 21 Apr 2012 11:29 PM PDT

Σε υψηλά επίπεδα -άνω του 80%- κινείται η προσέλευση των ψηφοφόρων στον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου. Τα εκλογικά κέντρα θα κλείσουν στις 21:00 ώρα Ελλάδας, οπότε και αναμένεται να δημοσιευθούν τα πρώτα exit poll.

Βασικοί διεκδικητές της εξουσίας είναι ο απερχόμενος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο σοσιαλιστής υποψήφιος Φρανσουά Ολάντ που θα δώσουν εκτός απροόπτου την τελική μάχη για τον προεδρικό θώκο στο δεύτερο γύρο των εκλογών στις 6 Μαΐου.

Το θέμα που κυριάρχησε κ...

Ολοταχώς για τελικό

Posted: 21 Apr 2012 05:16 PM PDT

Χωρίς απρόοπτα βαδίζουν Ολυμπιακός και παναθηναϊκός για το συνηθισμένο ραντεβού τους στους τελικούς της Α1.

Αμφότεροι έκαναν το 2-0 επί ΠΑΟΚ και Άρη και πέρασαν εύκολα στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσουν Πανιώνιο και Κολοσσό.

Οι πρωτοπόροι της κανονικής περιόδου «κόκκινοι» βρήκαν αντίσταση από τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία αλλά επικράτησαν με 68-61 χωρίς να φορτσάρουν.

Πιο εντυπωσιακοί οι πρωταθλητές «πράσινοι» συνέτριψαν τον Άρη στο «Αλεξάνδρειο» 88-65 και έδειξαν σε καλή κατάσταση ενόψει του φάϊναλ φορ.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές