Κυριακή 22 Απριλίου 2012

www.tsekouratoi.gr


www.tsekouratoi.gr


Η σημαία της Ελληνικής Βουλής στις καλύτερες φωτογραφίες του ΤΙΜΕ

Posted: 22 Apr 2012 03:08 PM PDT

Η σημαία της Ελληνικής Βουλής στις καλύτερες φωτογραφίες του ΤΙΜΕΚάθε εβδομάδα η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού... Time συγκεντρώνει μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες της εβδομάδας.

Αυτή την εβδομάδα στις πρώτες δεκαπέντε θέσεις βρίσκεται και μια φωτογραφία με ελληνικό θέμα.ελληνική σημαία με μια καινούρια. Τον τελευταίο καιρό είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στα διεθνή μέσα εικόνες καταστροφής και επεισοδίων από την Ελλάδα ο Πρόκειται για την φωτογραφία με τους υπαλλήλους της Βουλής να αλλάζουν την παλιά πότε αυτή αποτελεί μια ευχάριστη εξαίρεση.

Δείτε την:

2012-04-18t155959z_1992





 mediagate.gr








ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Φως για την αποκατάσταση της όρασης των τυφλών

Posted: 22 Apr 2012 02:56 PM PDT

Επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να ...αποκαταστήσουν την όραση τυφλών ποντικιών, αφού προηγουμένως τους μεταμόσχευσαν στα μάτια, κύτταρα-υποδοχείς του φωτός.

Το επίτευγμα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την μελλοντική θεραπεία ανθρώπων που πάσχουν από οφθαλμολογικές εκφυλιστικές παθήσεις, που προκαλούν μερική ή ολική απώλεια της όρασης.



Οι Βρετανοί από το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας του Λονδίνου, πήραν περίπου 26.000 κύτταρα φωτο-υποδοχείς (ραβδία) από νεαρά υγιή ποντίκια και τα τοποθέτησαν απευθείας στον αμφιβληστροειδή φακό κάθε ματιού των ενηλίκων ποντικιών που έπασχαν από νυκταλωπία και δεν μπορούσαν να δουν στο σκοτάδι και στο ημίφως. Κάθε μάτι ποντικιού περιέχει περίπου 6 εκατ. τέτοια κύτταρα- ραβδία.




Τα αποτελέσματα φάνηκαν σχεδόν ένα μήνα μετά όταν, ένα στα έξι μεταμοσχευμένα κύτταρα το 15% δηλαδή, είχαν αναπτύξει τις κατάλληλες νευρικές διασυνδέσεις, που του επέτρεπαν να μεταδίδει οπτικές πληροφορίες στον εγκέφαλο και έτσι βελτιώθηκε αισθητά η όραση των ζώων. Οι ερευνητές υπέβαλαν σε τεστ τα ποντίκια αυτά και επιβεβαίωσαν ότι πλέον μπορούσαν να βρουν το δρόμο τους μέσα σε αμυδρά φωτισμένους λαβυρίνθους στο εργαστήριο.




Οι ερευνητές ελπίζουν ότι σύντομα θα μπορέσουν να επαναλάβουν το επίτευγμά τους με κύτταρα φωτο-υποδοχείς από εμβρυικά βλαστικά κύτταρα (και όχι από άλλα πειραματόζωα), ώσπου τελικά να προχωρήσουν στις πρώτες κλινικές δοκιμές με ανθρώπους. Αυτό το ορίζουν ότι μπορεί να συμβεί μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Όμως θα χρειαστούν ακόμα χρόνια, ωσότου η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια σε τυφλούς ανθρώπους. Δεν είναι εξάλλου ακόμα γνωστό με πόση επιτυχία μπορεί να γίνει η μεταμόσχευση φωτο-υποδοχέων από βλαστικά κύτταρα.




Το μάτι έχει δύο βασικά είδη κυττάρων φωτο-υποδοχέων στον αμφιβληστροειδή, τα ραβδία και τα κωνία. Όταν καταστρέφονται και τα δύο αυτά είδη κυττάρων, τότε η τύφλωση είναι ολική. Η καταστροφή των κυττάρων φωτο-υποδοχέων είναι η αιτία της τύφλωσης σε πολλούς ανθρώπους, π.χ. όσων πάσχουν από εκφύλιση της ωχράς κηλίδας λόγω ηλικίας ή από απώλεια όρασης λόγω διαβήτη.




Αν και κατέστη εφικτή η επιτυχής μεταμόσχευση ραβδίων, δεν έχει ακόμα γίνει το ίδιο με τα κωνία, που είναι ζωτικά για την ανθρώπινη όραση τη μέρα. Οι άνθρωποι, σε σχέση με τα ποντίκια, εξαρτώνται περισσότερο από τα κωνία (που «βλέπουν» τα χρώματα) παρά από τα ραβδία (που «βλέπουν» το αμυδρό φως).




24ωρο



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τι σχέση έχουν οι ημικρανίες με την παχυσαρκία;

Posted: 22 Apr 2012 02:46 PM PDT

Τι σχέση έχουν οι ημικρανίες με την παχυσαρκία; Επιστημονικές έρευνες δείχνουν πως οι επίμονες ημικρανίες... μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά το βάρος της γυναίκας.

Είναι μία από τις πιο ενοχλητικές παθήσεις της σύγχρονης εποχής, η οποία μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα "δημοφιλής" στο γυναικείο φύλο, καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες παραπονιούνται πως υποφέρουν από αυτή. Οι ημικρανίες όμως, αυτοί οι έντονοι πόνοι που μας πιάνουν από τη μία πλευρά του κεφαλιού, φαίνεται πως ευθύνονται και για κάτι άλλο, εξίσου δυσάρεστο. Την αύξηση του σωματκού βάρους στις γυναίκες.



Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, τέσσερις στις δέκα γυναίκες που υποφέρουν από ημικρανίες και έχουν παιδί, τείνουν να αντιμετωπίζουν αύξηση στο βάρος του σώματός τους της τάξης των 10 κιλών μέσα σε 18 χρόνια.



Η έρευνες αποκάλυψαν, επίσης, πως οι ημικρανίες εμφανίζονται κυρίως σε γυναίκες που έχουν περιττά κιλά. Μία στις τέσσερις παχύσαρκες γυναίκες ανέφερε πως υπέφερε από ημικρανίες, ενώ μόλις μία στις έξι υγιείς γυναίκες δήλωσε το ίδιο.



"Όσο πιο πολύ ζυγίζει ένα άτομο, τόσο πιο συχνά υποφέρει από πονοκεφάλους", λέει η ερευνήτρια Michelle A. Williams, του Washington University στο Seattle. "Οι υπέρβαρες γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποφέρουν από ημικρανίες, σε σύγκριση με τις γυναίκες με φυσιολογικό βάρος".


Οι επιστήμονες πιστεύουν πως η ναυτία που έρχεται μαζί με τις ημικρανίες είναι ο βασικός παράγοντας που τελικά δημιουργεί αλλαγές στην διατροφή και την άσκηση που κάνει μια γυναίκα.

Η λύση βρίσκεται στην σωστή και υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με συχνή σωματική άσκηση, έτσι ώστε να αποφευχθεί η παχυσαρκία στο μέλλον και έτσι, ως αποτέλεσμα, να μειωθούν οι πιθανότητες να το βάρος σας να γίνει πιθανή αιτία για ημικρανίες.



queen.gr 








ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔEITE: Το πιο επικίνδυνο νησί

Posted: 22 Apr 2012 02:35 PM PDT

Ένα καταπράσινο νησί με ωραίες παραλίες... στη Βραζιλία που καλύπτει μια έκταση περίπου 430.000 τετραγωνικών μέτρων... αποτελεί χωρίς αμφιβολία έναν επίγειο παράδεισο αλλά και ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του πλανήτη, καθώς δεν υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι και απαγορεύονται οι επισκέψεις.



Κι αυτό, γιατί πολλά δηλητηριώδη φίδια έχουν κάνει κυριολεκτικά κατάληψη σε κάθε γωνιά του νησιού, Ilha de Queimada Grande.



Συγκεκριμένα, το είδος Bothrops insularis, που ευθύνεται για τους περισσότερους θανάτους ανθρώπων στη βόρεια και νότια Αμερική.









Τα φίδια βρίσκονται παντού στο νησί, ενώ οι ντόπιοι υποστηρίζουν ότι σε κάθε τετραγωνικό μέτρο θα συναντήσει κανείς πάνω από 5 ερπετά. Το συγκεκριμένο φίδι απειλείται με εξαφάνιση για το λόγο αυτό οι Αρχές της Βραζιλίας τα προστατεύουν με κάθε τρόπο.




24ωρο



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι γυναίκες μυρίζονται ποιον θα ερωτευθούν...

Posted: 22 Apr 2012 02:27 PM PDT

Oι άνδρες εστιάζουν στην εμφάνιση...

, καθώς χρησιμοποιούν κυρίως τα μάτια αντί για τη μύτη για να επιλέξουν την ιδανική σύντροφοΗ μυρωδιά του σώματος είναι τόσο ξεχωριστή για τον καθένα όσο και το DNA μας. Καθορίζεται μάλιστα από την ίδια ομάδα γονιδίων που διαμορφώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Είναι η προσωπική χημική υπογραφή μας.



Παρότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει πολύ λιγότερες περιοχές αφιερωμένες στην όσφρηση από ό,τι τα ζώα, είμαστε πολύ ευαίσθητοι στη μυρωδιά. Μέσα σε λίγες μόνο ώρες μετά τη γέννα τα νεογέννητα και οι μητέρες τους αναγνωρίζονται μεταξύ τους από τη μυρωδιά τους.



Οι γυναίκες έχουν γενικότερα πολύ πιο ανεπτυγμένη την αίσθηση της όσφρησης από ό,τι οι άνδρες. Μπορούν μάλιστα συχνά να αναγνωρίσουν και τον ερωτικό σύντροφό τους από τη μυρωδιά του.



Γι' αυτόν τον λόγο η όσφρηση παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή ερωτικού συντρόφου για τις γυναίκες, ενώ οι άνδρες δίνουν ελάχιστη σημασία. Αυτό που χρησιμοποιούν κυρίως οι άνδρες είναι η όραση.



Ετσι, μπορούν να επιλέξουν ερωτική σύντροφο από μακριά αφού λειτουργούν περισσότερο με τα μάτια, ενώ οι γυναίκες προτιμούν να βρεθούν σε κοντινή απόσταση για να τον... μυρίσουν. Όλα αυτά βέβαια δεν γίνονται συνειδητά.



Παρ' όλα αυτά, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους Τα Νέα, η γυναικεία μυρωδιά κάνει τη διαφορά σε συγκεκριμένες ημέρες του μήνα. Σε προηγούμενες έρευνες οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι, όταν οι γυναίκες βρίσκονται στη διαδικασία της παραγωγής ωαρίων, φαίνονται πολύ πιο ελκυστικές στους άνδρες χάρη στη μυρωδιά τους.



Αντίστοιχα, πειράματα έχουν καταδείξει ότι οι γυναίκες έλκονται ιδιαίτερα από τη μυρωδιά των στεροειδών που παράγονται ως αποτέλεσμα της τεστοστερόνης, της ονομαζόμενης και «ανδρικής» ορμόνης.




24ωρο



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διαζύγιο με κοκτέηλ

Posted: 22 Apr 2012 02:18 PM PDT

http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/8b210552c45092282168cab5574a24d5_M.jpgΕίναι από αυτές τις μόδες, τις ξενόφερτες...

Χωρίζεις, γιορτάζεις.Στην Αυστραλία διαβάζω ότι έχει γίνει μόδα πλέον. Οι ειδήμονες των bachelor party προωθούν την ιδέα ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να ξεφύγεις από την κατάθλιψη ενός διαζυγίου κάνοντας ένα πάρτι. Έτσι η λέει η τηλεπαρουσιάστρια τους Μπρόνουεν Φάλινς ακολούθησε την τάση "Σκέφτηκα ότι άξιζε να το γιορτάσω μιας και περίμενα αρκετό χρόνο να συμβεί.Ξεκινά μια καινούρια φάση στη ζωή μου, πιθανόν να συμβούν ωραία πράγματα, γιατί να μη το γιορτάσω;"







Πέραν όμως από τα λεγόμενα των celebrities που δουλεύουν και τα μιντιακά τους παιχνίδια το να γιορτάσεις ένα χωρισμό είναι πολύ θετική σκέψη αφού δεν βλέπεις ότι κάτι τελειώνει αλλά ότι κάτι άλλο αρχίζει. Επίσης υπάρχουν ζευγάρια όπως ο Charles Braufrau και η γυναίκα του Bonnie που είναι ακόμα πιο μπροστά από αυτό. Το πάρτι το έκαναν από κοινού. Η μεγαλύτερη πλάκα σε αυτό είναι οι καλεσμένοι. Προφανώς θα κάλεσαν ίδιους ανθρώπους με το γάμο τους οπότε και το ερώτημα που θέτω είναι; Μα τί τους πήραν για δώρο; Σίγουρα όχι πλυντήριο πιάτων.



queen.gr





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η συνύπαρξη με πότες βλάπτει την… ποιότητα ζωής

Posted: 22 Apr 2012 02:08 PM PDT

Σύμφωνα με έρευνα από τη Νέα Ζηλανδία... η συνύπαρξη ή συναναστροφή με έναν άνθρωπο που πίνει πολύ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη ζωή κάποιου, αλλά και την υγεία του.



Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι και δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Addiction» έδειξε ότι άνθρωποι, οι οποίοι είχαν κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο, φίλο ή συνάδελφο που πίνει πολύ, βρίσκονταν σε χειρότερη κατάσταση από πλευράς υγείας.



Σε σύγκριση με άλλους, που δεν είχαν κάποιον βαρύ πότη στον κύκλο τους, εκείνοι που ανήκαν στην πρώτη κατηγορία ήταν λιγότερο ευχαριστημένοι από τη ζωή τους, είχαν χρόνιο πόνο, άγχος και συμπτώματα κατάθλιψης.



Κάτι αντίστοιχο παρατηρείται με ανθρώπους που φροντίζουν άτομα με ειδικές ανάγκες, εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης Σάλι Κάσγουελ του πανεπιστημίου Massey στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.



«Υπάρχει μία σχέση ανάμεσα στη συναναστροφή ανθρώπων που πίνουν πολύ και στη μειωμένη αίσθηση ευχαρίστησης από τη ζωή και την κακή κατάσταση της υγείας σε αυτό το δείγμα γενικού πληθυσμού. Η συναναστροφή με κάποιον που πίνει πολύ μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στους άλλους», λέει η ίδια.



Επιπλέον, οι άνθρωποι που γνωρίζουν κάποιον που πίνει πολύ μπορεί να πίνουν πολύ και οι ίδιοι, τείνουν να είναι λιγότερο μορφωμένοι ή να έχουν μικρότερο εισόδημα.

24ωρο



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Άντρες σε… ψηλά τακούνια!!!

Posted: 22 Apr 2012 01:57 PM PDT

Συνήθως η θέα των ανδρών πάνω σε ψηλά τακούνια και γόβες στιλέτο δεν
είναι κάτι συνηθισμένο!
Άντε να δεις την εικόνα αυτή τις Απόκριες στα
πλαίσια του μασκαρέματος, σε κάποια κοινωνική συνεστίαση ή σε ένα πάρτι
μασκέ.

perierga.gr - Άντρες σε... ψηλά τακούνια!



Στην Καλιφόρνια, όμως, «ορδές» αντρών άφησαν τις δουλειές τους και
βγήκαν στους δρόμους φορώντας δωδεκάποντα, μπότες και πλατφόρμες με
σκοπό να λάβουν μέρος στον πρωτότυπο Μαραθώνιο που πραγματοποιείται κάθε
χρόνο για την ευαισθητοποίηση της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών.



perierga.gr - Άντρες σε... ψηλά τακούνια!



Με τον τίτλο «Walk a Mile in Her Shoes» (σ.σ. «Περπάτησε ένα μίλι
στα παπούτσια της»
), ο Μαραθώνιος συγκέντρωσε άνδρες από διαφορετικές
ηλικίες, επαγγέλματα και κοινωνική θέση, οι οποίοι, όμως, είχαν κοινό…
τρόπο και στόχο: Φορούσαν γυναικεία παπούτσια για να στηρίξουν τις
γυναίκες που υποφέρουν από τη βίαιη συμπεριφορά των αντρών!



perierga.gr - Άντρες σε... ψηλά τακούνια!



Αν και το περπάτημα επάνω στα ψηλοτάκουνα δεν ήταν ό,τι καλύτερο για
τους περισσότερους, παρόλα αυτά όλοι τα πήγαν μια χαρά! Δεν έλειψαν,
βέβαια, τα πειράγματα από φίλους και συγγενείς, που, όμως, δεν έδειξαν
να πτοούν τους άντρες. Το αντίθετο, μάλιστα!



perierga.gr - Άντρες σε... ψηλά τακούνια!



Η εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2001 σε διάφορες
πολιτείες και πόλεις των ΗΠΑ και σκοπό έχει να σταματήσει ο βιασμός, η
σεξουαλική επίθεση και η γενετική βία σε ολόκληρη τη χώρα.



perierga.gr - Άντρες σε... ψηλά τακούνια!






totefteri




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τι να τρώμε σε κάθε ηλικία για να έχουμε καλή υγεία...

Posted: 22 Apr 2012 01:51 PM PDT


Το φαγητό είναι απαραίτητο για να επιβιώσουμε
, καθώς αποτελεί την πηγή όλων εκείνων των διατροφικών στοιχείων που μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό στη σωστή δόμηση των ιστών, την ανάπτυξη, την σωστή άμυνα, αλλά και την εξασφάλιση της ευζωίας και της μακροζωίας.

Οι διατροφικές ανάγκες για άντρες και γυναίκες είναι διαφορετικές και διαμορφώνονται αναλόγως με την ηλικιακή ομάδα, κατά τον κλινικό διαιτολόγο-βιολόγο Χάρη Δημοσθενόπουλο, προϊστάμενο του Διαιτολογικού Τμήματος στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας και επιστημονικό υπεύθυνο του «Κέντρου Διατροφικής Αγωγής» Αμπελοκήπων.
Ο κ. Δημοσθενόπουλος και το iator.gr,  παραθέτουν  τις ειδικές απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά ανά ηλικιακή ομάδα και φύλο.
20-29 ετών
Το σώμα στην ηλικία αυτή βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία ανάπτυξης. Έτσι, η κατάλληλη διατροφή παίζει ρόλο όχι μόνο στο σωματικό βάρος, αλλά μακροπρόθεσμα και στην υγεία.
Για τις γυναίκες είναι μια κρίσιμη ηλικία αφού είναι η δεύτερη περίοδος, μετά την εφηβεία, που στην προσπάθεια για κατάκτηση ενός χαμηλού βάρους, κινδυνεύουν να διαμορφωθούν κακές και ακραίες διατροφικές συνήθειες, οι οποίες θα οδηγήσουν σε διατροφικές ανεπάρκειες.
Εκτός από τις ικανοποιητικές για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκώνθερμίδες, κλειδί σε αυτή την ηλικία είναι το ασβέστιο, για την εξασφάλιση μιας σωστής οστικής υγείας στην μετέπειτα ενήλικη ζωή. Για αυτό η λήψη τουλάχιστον 1.000 mg ασβεστίου την ημέρα, κυρίως από γαλακτοκομικά, είναι σημαντική.
Προσοχή χρειάζεται και η ικανοποιητική λήψη απορροφήσιμου σιδήρου.
Απαιτούνται 10 mg σιδήρου για να καλυφθούν οι ημερήσιες ανάγκες ενός ενήλικα άντρα και μίας εμμηνοπαυσιακής γυναίκας.
Αντίθετα οι ημερήσιες ανάγκες μίας ενήλικης γυναίκας σε αναπαραγωγική ηλικία ανέρχονται σε 15 mg ημερησίως. Οι απαιτήσεις σε σίδηρο είναι διαφορετικές στις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες, αλλά και στις εγκύους.
Υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο έχει το κόκκινο κρέας, τα ψάρια και τα πουλερικά, με το μεγαλύτερο ποσοστό του σιδήρου (50-60%) να είναι εύκολα απορροφήσιμο. Σίδηρο περιέχουν και φυτικές πηγές (όπως φακές, φασόλια, πίτουρο, φρούτα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά και εμπλουτισμένα δημητριακά πρωινού), αλλά βρίσκεται σε μορφή με την οποία δύσκολα απορροφάται ή απορροφάται σε μικρό ποσοστό. Γι' αυτό συνιστάται ταυτοχρόνως η κατανάλωση τροφίμου πλούσιου σε βιταμίνη C (π.χ. πορτοκάλι), που τον μετατρέπει σε μία πιο απορροφήσιμη μορφή.
Για τους άντρες είναι η περίοδος που διαμορφώνουν τη διατροφική συμπεριφορά, όπου η κατανάλωση έτοιμου φαγητού και αλκοόλ συγκρούεται με την υγιεινή διατροφή του γυμναστηρίου, με τις άπαχες πρωτεΐνες και τα πολλά λαχανικά.
Η δίαιτα σε αυτή την ηλικία παίζει καθοριστικό ρόλο στην καρδιαγγειακή υγεία της επόμενης δεκαετίας, ενώ επίσης μειώνει ή αυξάνει την ανάπτυξη προδιαβήτη. Για αυτό είναι σημαντικό να έχουν υψηλή κατανάλωση λαχανικών και φρούτων, μέτρια κατανάλωση αλκοόλ και μειωμένη πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών.
Είναι η ηλικία που απαιτείται η μέγιστη πνευματική ικανότητα για τις σπουδές. Για αυτό το λόγο τα ωμέγα 3-λιπαρά οξέα από τα λιπαρά ψάρια και τα ιχθυέλαια είναι απαραίτητα, αφού διεγείρουν την εγκεφαλική λειτουργία.Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα δεν παράγονται από τον οργανισμό, γι' αυτό και πρέπει να τα προμηθευόμαστε από τη διατροφή μας. Υπάρχουν βασικά δύο μορφές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, το εικοσιπεντανοϊκό οξύ (EPA) και το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA).
Ειδικά στην περίπτωση καπνίσματος απαιτείται, εκτός από την κατανάλωση πηγών βιταμίνης C και η συμπληρωματική χορήγηση συμπληρωμάτων της μαζί με άλλα αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη Ε.
Στην περίπτωση λήψης αλκοόλ απαιτούνται τρόφιμα που θα μας τροφοδοτήσουν με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, με φολικό οξύ και μαγνήσιο (όσπρια, σκουροπράσινα λαχανικά, ξηρούς καρπούς και άπαχο κρέας).
Οι νέοι που αποφεύγουν τα κρέατα ή ακολουθούν μέτρια ή αυστηρή χορτοφαγική διατροφή πρέπει να προσέξουν ώστε να μην εκδηλώσουν ανεπάρκεια σιδήρου και βιταμίνης Β12. Αυτό θα το εξασφαλίσουν καταναλώνοντας όσπρια, δημητριακά ολικής άλεσης και σόγια και λαμβάνοντας ίσως μια πολυβιταμίνη την ημέρα.
30-39 ετών
Είναι ίσως η πιο κρίσιμη ηλικιακή ομάδα, αφού οι εγκυμοσύνη στις γυναίκες, ο στρατός στους άντρες, η οικογενειακή ζωή και οι επαγγελματικές και κοινωνικές υποχρεώσεις αρχίσουν να «φορτώνουν» με κιλά άντρες και γυναίκες.
Είναι η κατ' εξοχήν ηλικία του περισσότερου φαγητού, σε άστατες ώρες και στα πλαίσια επαγγελματικών γευμάτων, που συσσωρεύει περιττά κιλά στους γυναικείους γοφούς και τις ανδρικές κοιλιές. Σημαντικό παράγοντα κινδύνου αποτελούν επίσης η σταδιακή μείωση της σωματικής δραστηριότητας και ο περιορισμός του ελεύθερου χρόνου.
Επιπλέον, στις ηλικίες αυτές αρχίζει να μειώνεται ο βασικός μεταβολικός ρυθμός (κατά 2-10%) και να αυξομειώνεται, μέσα από τις όλο και πιο δύσκολες δίαιτες, το σωματικό βάρος. Για αυτό χρειαζόμαστε λιγότερες θερμίδες (50-100 θερμίδες λιγότερες την ημέρα).
Για τις γυναίκες, είναι και πάλι σημαντικό να προσλαμβάνουν επαρκείς ποσότητες σιδήρου και ασβεστίου, ενώ για όσες προγραμματίζουν μια εγκυμοσύνη απαιτείται συμπληρωματική χορήγηση φολικού οξέος (400 mcg) ή λήψη του από τροφές όπως είναι τα σκουροπράσινα λαχανικά. Χρειάζονται επίσης ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από λιπαρά ψάρια ή διατροφικό συμπλήρωμα.
Για τους άντρες είναι η περίοδος όπου το «στομαχάκι» μπορεί να παίξει ρόλο στην πρώτη εμφάνιση υψηλών τριγλυκεριδίων ή σε μια ήπια διαταραχή στις τιμές σακχάρου. Έτσι, οι μειωμένοι απλοί υδατάνθρακες, οι άλιπες πρωτεΐνες, τα λαχανικά και η αποφυγή των γλυκών είναι σημαντικά για την αντιμετώπιση τους. Επίσης η άσκηση θα εξασφαλίσει τη διατήρηση της μυϊκής μάζας και θα διατηρήσει υψηλό το βασικό μεταβολισμό.
Επειδή αυτή η ηλικία αρχίζει να μας φορτώνει με στρες και άγχος σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, απαραίτητα είναι ακόμα τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, για να υπάρχει ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Τέλος πρέπει να υπάρχει ικανοποιητική πρόσληψη ιωδίου (από αλάτι και θαλασσινά) για την ομαλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.
40-49 ετών
Σε αυτή την ηλικία είναι σημαντικό να λαμβάνουμε ασβέστιο για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, βιταμίνη Ε για να εξουδετερώνουμε τις ελεύθερες ρίζες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα για την προστασία της καρδιάς, των αρτηριών και του εγκεφάλου.
Επίσης οι θερμίδες θα πρέπει να ρυθμίζονται από τη συνολική κατανάλωση ενέργειας μέσω της άσκησης και της μειωμένης καθημερινής δραστηριότητας.
Τα τρόφιμα που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες συμβάλλουν στη γήρανση των κυττάρων (όπως χρωματιστά λαχανικά, ξερά φρούτα, αβοκάντο και ελαιόλαδο) είναι σημαντικά και πρέπει να καταναλώνονται συστηματικά. Επίσης, λίγο πριν την εμμηνόπαυση τα οστά πρέπει να προστατευτούν με ικανοποιητική λήψη ασβεστίου από διαιτητικές πηγές όπως ημίπαχα γαλακτοκομικά και χαμηλά σε λίπος τυριά.
Η ρύθμιση του σωματικού βάρους είναι ακόμα πιο δύσκολη και οι δίαιτες δεν έχουν τα αποτελέσματα που είχαν παλιότερα. Ο μεταβολισμός επιβραδύνεται ακόμα περισσότερα, και απαιτούνται περίπου 100 λιγότερες θερμίδες, σε σχέση με τα 30.
Η καθημερινή άσκηση γίνεται επιτακτική ανάγκη για τη ρύθμιση του βάρους αλλά και των επιπέδων γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα και την αποφυγή του διαβήτη.
Για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τυχόν δυσκοιλιότητας, εξάλλου, είναι σημαντικό να καταναλώνονται καθημερινά τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες ταυτόχρονα προστατεύσουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής και όσπρια πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά.
Είναι επίσης σημαντική η λήψη 1,5-2 λίτρων υγρών ημερησίως για καλή ενυδάτωση του σώματος, καθώς και η λήψη προβιοτικών που επίσης βοηθούν στην καλή εντερική λειτουργία.
50-59 ετών
Αυτή η ηλικιακή ομάδα χαρακτηρίζεται από τη δραστική επιβράδυνση του μεταβολισμού, οπότε απαιτούνται περίπου 200 λιγότερες θερμίδες την ημέρα.
Το ασβέστιο πρέπει να λαμβάνεται συστηματικά, αν και οι ανάγκες του οργανισμού δύσκολα πλέον καλύπτονται μόνο από τη διατροφή. Απαραίτητη είναι και η ικανοποιητική λήψη βιταμίνης D, η οποία συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου.
Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα απαραίτητο είναι επίσης το μαγνήσιο για τη ρύθμιση της ψυχικής διάθεση (καλές πηγές είναι ξερά φρούτα, λαχανικά, πίτουρα και μεταλλικό νερό), τα φυτοοιστρογόνα (από σόγια, φάβα, μπρόκολο και μήλα) λόγω παρόμοιας δράσης με τα οιστρογόνα και οι φυτικές ίνες για ενίσχυση της εντερικής λειτουργίας και μείωση του κινδύνου εκδήλωσης ορισμένων μορφών καρκίνου του πεπτικού και του εντέρου.
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από λιπαρά ψάρια και ιχθυέλαια, αλλά κα πηγές όπως ο λιναρόσπορος και τα καρύδια, είναι σημαντικά για φυσική «λίπανση» των αρθρώσεων.
Επίσης, δεδομένου ότι η γήρανση συνοδεύεται από εντονότερη δράση των ελευθέρων ριζών, η πρόσληψη αντιοξειδωτικών συστατικών (βιταμίνες Α, C και Ε) από φρούτα, λαχανικά, ελαιόλαδο και ξηρούς καρπούς προστατεύει από τη φυσική φθορά του δέρματος και οργάνων όπως η καρδιά, από τη στεφανιαία νόσο και από ορισμένες μορφές καρκίνου.
Απαραίτητο είναι ακόμα το κάλιο για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης (καλές πηγές του είναι μπανάνες, αχλάδια, μπρόκολο, γκρέιπ φρουτ, σπανάκι, μαρούλι και τα ειδικά εμπλουτισμένα προϊόντα).
Προσοχή απαιτείται στη λήψη ζάχαρης και αλατιού για τη ρύθμιση του σακχάρυ και της πίεσης.
60+ ετών
Οι άντρες και οι γυναίκες άνω των 60 ετών απαιτούν μια διατροφή που να καλύπτει τις υψηλές ανάγκες του οργανισμού τους σε ασβέστιο και βιταμίνη D για αποφυγή της οστεοπόρωσης.
Χρειάζονται ακόμα μαγνήσιο και αντιοξειδωτικές ουσίες για καλύτερη καρδιακή λειτουργία και προστασία από τη στεφανιαία νόσο, λουτεΐνη για καλύτερη όραση, βιταμίνες του συμπλέγματος Β για καλύτερο νευρικό σύστημα, φυτικές ίνες και προβιοτικά για καλύτερη εντερική λειτουργία, πρωτεΐνες για συντήρηση του μυϊκού συστήματος και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας και την πρόληψη νευρολογικών παθήσεων όπως η νόσος Aλτσχάϊμερ.
Οι πηγές των θρεπτικών συστατικών
Ασβέστιο (ποσότητες σε mg)
ΑΝΑΓΚΕΣ
Εφηβεία
11-24 ετών = 1.200-1.500
Άντρες
25-65 ετών = 1.000
Πάνω από 65 ετών = 1.500
Γυναίκες
25-50 ετών = 1.000
50-65 ετών = 1.200
Πάνω από 65 ετών = 1.500
Κύηση, γαλουχία = 1.200
Πηγές ασεβστίου
Γαλακτοκομικά προϊόντα, όλα τα τυριά και ιδιαίτερα τα κίτρινα, ψάρια (λ.χ. σαρδέλες, σολομός), ξηροί καρποί (λ.χ. φιστίκια, καρύδια, αμύγδαλα), ξερά φασόλια και λαχανικά (λ.χ. μπρόκολο, λαχανίδες).
Περιεκτικότητες
Αγελαδινό γάλα (1 ποτήρι 200 ml) = 240
Γιαούρτι με φρούτα (1 κεσεδάκι150 γρ.) = 210
Τυρί τσένταρ (30 γρ.) = 216
Παρμεζάνα (50 γρ.) = 600
Μαύρο ψωμί (30γρ.) = 40
Σαρδέλες (πέντε, με το κόκκαλο) = 390
Σοκολάτα γάλακτος (μία) = 130
Σουσάμι (1 κουταλιά της σούπας) = 100
Αμύγδαλα (100 γρ.) = 240
Βιταμίνη C
* Εσπεριδοειδή (λεμόνια, πορτοκάλια, γκρέιπ φρουτ, μανταρίνια κλπ)
* Πατάτες
* Ντομάτες
* Πεπόνι
* Καρπούζι
* Μούρα
* Όλα τα κόκκινα φρούτα (π.χ. μύρτιλα, φράουλες, κεράσια)
* Πράσινα λαχανικά (σπανάκι, μπρόκολο, κουνουπίδι, πιπεριές, σέλινο, λάχανο).
Βιταμίνη Β12
* Πουλερικά
* Θαλασσινά και ψάρια
* Κρέας
* Αυγά
* Γαλακτοκομικά προϊόντα
* Εμπλουτισμένα τρόφιμα, όπως ορισμένα δημητριακά πρωινού
http://www.ofono.gr




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Στοιχεία σοκ έρευνας: Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια πνίγουν από τα 13 τα Ελληνόπουλα...

Posted: 22 Apr 2012 01:42 PM PDT

Έντονη ανησυχία προκαλούν οι εξαρτήσεις των εφήβων στη χώρα μας
καθώς ακόμη και από τα 13 τους χρόνια καπνίζουν πίνουν και δοκιμάζουν κάνναβη.

Τριπλασιασμό της χρήσης ναρκωτικών τα τελευταία 25 χρόνια στους έφηβους, καταδεικνύει η πανελλήνια έρευνα του ΕΠΙΨΥ για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών. Αυξήθηκε η κατανάλωση αλκοόλ στους μαθητές σε Θεσσαλονίκη και άλλα αστικά και ημιαστικά κέντρα, σε αντίθεση με τους Αθηναίους. Μειώθηκε το κάπνισμα παρότι ξεκινά από πολύ νωρίς.

Γνώριμοι με το κάπνισμα, το αλκοόλ αλλά και τα ναρκωτικά είναι οι μαθητές ηλικίας 13 έως 19 ετών, σύμφωνα με πανελλήνια έρευνα που υλοποιήθηκε από το ΕΠΙΨΥ σε συνεργασία και τον ΟΚΑΝΑ σε συνολικά 37.000 μαθητές, 676 σχολικών μονάδων.
Πρόκειται για την έβδομη συνεχή πανελλήνια έρευνα για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών στο σχολικό πληθυσμό από το 1984.

Το κάπνισμα συνεχίζει να αποτελεί μια από τις πλέον διαδεδομένες αρνητικές συνήθειες των μαθητών. Πάνω από 1 στους 7 και για την ακρίβεια το 14%, είναι συστηματικός καπνιστής, ενώ ένας στους πέντε (20%) έχει καπνίσει μέσα στον τελευταίο μήνα, με τα αγόρια να καπνίζουν περισσότερο από τα κορίτσια.
Οι περισσότεροι έφηβοι ξεκινούν την κακή συνήθεια όσο πλησιάζουν τα 19. Συγκεκριμένα, οι ηλικίες 13 και 14 ετών αποτελούν την περίοδο έναρξης του καπνίσματος για τη μειονότητα, δηλαδή λιγότερο από 2%, αλλά έως την ηλικίες 17 και 18 το ποσοστό των καπνιστών ξεπερνά το 24% για να εκτιναχθεί στο 51% στην ηλικία των 19.

Παρόλα αυτά, η μεγάλη αύξηση των καπνιστών εφήβων, που παρατηρήθηκε μεταξύ του 1984 και 1998, άρχισε να μειώνεται προοδευτικά από το 2003 έως το 2011.

Πολύπλοκη αποδεικνύεται η σχέση των μαθητών με το αλκοόλ.
Μέσα στον τελευταίο μήνα, έξι στους δέκα νέους (61%) κατανάλωσαν αλκοόλ , ενώ το 11% ήπιε αλκοολούχο ποτό πάνω από δύο φορές την εβδομάδα. Μάλιστα, το 34% έχει μεθύσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του, ενώ ένα 13% έχει μεθύσει περισσότερες από δύο φορές.

Το κρασί, η μπύρα, τα ισχυρά ποτά, και τα αλκοολούχα αναψυκτικά είναι τα ποτά με την ευρύτερη κατανάλωση ενώ μεγαλύτεροι πότες αποδεικνύονται οι μαθητές σε Θεσσαλονίκη και άλλα αστικά και ημιαστικά κέντρα, σε σύγκριση με την Αθήνα.

Η κατανάλωση αλκοόλ και η μέθη αυξάνονται ιδιαιτέρως με την ηλικία. Το 18% των εφήβων 17 και 18 ετών και ένας στους τέσσερις 19χρονους, πίνουν πάνω από δυο φορές την εβδομάδα.
Παρόλα αυτά, αν και η τάση μείωσης της ευκαιριακής κατανάλωσης αλκοόλ είναι εντονότερη στην Αθήνα, παρατηρείται αύξηση της στη Θεσσαλονίκη και άλλα αστικά και ημιαστικά κέντρα, την τετραετία 2007-2011.

Δυστυχώς, σημαντική αύξηση παρατηρείται και στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, με τα κορίτσια να αυξάνουν τα ποσοστά σε σχέση με τα αγόρια, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Ακόμη πιο ανησυχητικά είναι τα στοιχεία της έρευνας για τη σχέση των εφήβων με τα ναρκωτικά.

Η χρήση ναρκωτικών ουσιών στις ηλικίες 15 έως 19 ετών τριπλασιάστηκε από 6% το 1984 σε 15,3% το 2011.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας για το 2011, το 15,2% έχει κάνει χρήση παράνομης ουσίας, κυρίως κάνναβης, έστω και μία φορά και η πλειονότητά έχει επαναλάβει τη χρήση. Περισσότεροι χρήστες είναι αγόρια από ότι κορίτσια, σε αναλογία 2,5 προς ένα, ενώ Αθήνα και Θεσσαλονίκη υπερτερούν στη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Όπως και στο αλκοόλ, στην κάνναβη, η χρήση αυξάνεται με την ηλικία. Το 13,6% των εφήβων 17 και 18 ετών έχει κάνει χρήση τον τελευταίο χρόνο και ένα 8% τον τελευταίο μήνα.
Η κάνναβη δεν είναι άγνωστη και σε μικρότερες ηλικίες, με το 2,6% των αγοριών και το 0,9% των κοριτσιών ηλικίας 13 και 14 ετών να έχει κάνει χρήση.

Αυτό όμως που είναι τραγικό είναι το γεγονός ότι παρατηρήθηκε έστω και σε μικρό ποσοστό, η χρήση κάνναβης έστω και μία φορά στην ηλικία των 13-14 ετών.
Η μελέτη διεξάγεται στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Έρευνας ESPAD στην οποία συμμετέχουν πάνω από 40 χώρες, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και το συντονισμό του Σουηδικού Οργανισμού CAN.
iatropedia.gr




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Για ευτυχισμένα αγόρια και κορίτσια...

Posted: 22 Apr 2012 01:34 PM PDT

Για ευτυχισμένα αγόρια και κορίτσια

Ανεξάρτητα από το φύλο τους, υπάρχουν κάποια πράγματα που ενδείκνυνται και κάνουν καλό τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια, όπως:

- Οι αγκαλιές, τα χάδια και τα φιλιά.

- Να ανακαλύπτουν ότι οι άνθρωποι έχουν πολλές πλευρές. Ο μπαμπάς βοηθάει στην κουζίνα και η μαμά αλλάζει μια λάμπα.

- Όμορφες ιστορίες ή τρυφερά τραγούδια πριν τον ύπνο.

- Η μαμά είναι καλή, μπορεί όμως και να επιβληθεί.

- Να τα εμπιστευόμαστε και να τα πιστεύουμε.

- Να τα επιβραβεύουμε για τις προσπάθειές τους.

- Να τα αφήνουμε να κλαίνε και μετά να τα παρηγορούμε.

- Να τους δίνουμε κίνητρο και αυτονομία.

- Μαμάδες και μπαμπάδες που μπορούν να παραδεχτούν τα λάθη και τις αδυναμίες τους.

- Να ακούνε ότι είναι μοναδικά, αξιαγάπητα, δυνατά και έξυπνα.

- Να τους μάθουμε ότι τα προβλήματα λύνονται χωρίς φωνές και εντάσεις.

- Να μην τους επιλύουμε κάθε (μικρή) δυσκολία που αντιμετωπίζουν.

- Γονείς που θέτουν όρια.

- Γονείς που κάποιες φορές ξέρουν να υποχωρούν
http://www.daypress.gr




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι γυναίκες «μυρίζονται» ποιον θα ερωτευθούν...

Posted: 22 Apr 2012 01:28 PM PDT

Oι άνδρες εστιάζουν στην εμφάνιση
, καθώς χρησιμοποιούν κυρίως τα μάτια αντί για τη μύτη για να επιλέξουν την ιδανική σύντροφοΗ μυρωδιά του σώματος είναι τόσο ξεχωριστή για τον καθένα όσο και το DNA μας. Καθορίζεται μάλιστα από την ίδια ομάδα γονιδίων που διαμορφώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Είναι η προσωπική χημική υπογραφή μας.

Παρότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει πολύ λιγότερες περιοχές αφιερωμένες στην όσφρηση από ό,τι τα ζώα, είμαστε πολύ ευαίσθητοι στη μυρωδιά. Μέσα σε λίγες μόνο ώρες μετά τη γέννα τα νεογέννητα και οι μητέρες τους αναγνωρίζονται μεταξύ τους από τη μυρωδιά τους.

Οι γυναίκες έχουν γενικότερα πολύ πιο ανεπτυγμένη την αίσθηση της όσφρησης από ό,τι οι άνδρες. Μπορούν μάλιστα συχνά να αναγνωρίσουν και τον ερωτικό σύντροφό τους από τη μυρωδιά του.

Γι' αυτόν τον λόγο η όσφρηση παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή ερωτικού συντρόφου για τις γυναίκες, ενώ οι άνδρες δίνουν ελάχιστη σημασία. Αυτό που χρησιμοποιούν κυρίως οι άνδρες είναι η όραση.

Ετσι, μπορούν να επιλέξουν ερωτική σύντροφο από μακριά αφού λειτουργούν περισσότερο με τα μάτια, ενώ οι γυναίκες προτιμούν να βρεθούν σε κοντινή απόσταση για να τον... μυρίσουν. Όλα αυτά βέβαια δεν γίνονται συνειδητά.

Παρ' όλα αυτά, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους Τα Νέα, η γυναικεία μυρωδιά κάνει τη διαφορά σε συγκεκριμένες ημέρες του μήνα. Σε προηγούμενες έρευνες οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι, όταν οι γυναίκες βρίσκονται στη διαδικασία της παραγωγής ωαρίων, φαίνονται πολύ πιο ελκυστικές στους άνδρες χάρη στη μυρωδιά τους.

Αντίστοιχα, πειράματα έχουν καταδείξει ότι οι γυναίκες έλκονται ιδιαίτερα από τη μυρωδιά των στεροειδών που παράγονται ως αποτέλεσμα της τεστοστερόνης, της ονομαζόμενης και «ανδρικής» ορμόνης.
24h NewsRoom




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ο κακός εραστής & πώς να τον βελτιώσεις (μπορείς!)

Posted: 22 Apr 2012 01:21 PM PDT

Ας πούμε την αλήθεια!
Το σεξ δεν είναι πάντα εκείνο το οργασμικό ντελίριο που περιγράφουν οι ταινίες! Κάποιες φορές έχεις από πάνω σου έναν κακό εραστή που κάνει κακό σεξ. Αλλά το κακό σεξ δεν παύει να είναι σεξ.Κι αν είσαι και μαστόρισσα στο είδος, μπορείς να μεταμορφώσεις τον κακό εραστή σε ξεφτέρι πραγματικό.

1. Το προφυλακτικό κι άλλα θέματα αντισύλληψης:

Εσύ δεν θέλεις να πάρεις το χάπι, αλλά προφυλακτικά μαζί σου δεν κουβαλάς. Εκείνος έχει αλλεργία στο λάτεξ λέει, αλλά δεν ψάχνει και τις εναλλακτικές. Πάρε στα χέρια σου το θέμα της αντισύλληψης. Έχε πάντα ΕΣΥ μαζί σου προφυλακτικά και μην εμπιστεύεσαι ως μέθοδο αντισύλληψης τη διακεκομμένη συνουσία. Κι αν δεν μπορεί να φορέσει ένα προφυλακτικό, μάθε να του το βάζεις χωρίς να χάνει ούτε εκατοστό της στύσης του.

2. Δεν μπορεί να τελειώσει με τίποτα:

Το παλεύετε, το παλεύεις εσύ με μπόλικο στοματικό αλλά δεν λέει να έρθει η λύτρωσή του. Ρώτησέ τον, τι θα ήθελε να του κάνεις; Αν δεν γίνεται τίποτα, φίλησέ τον και ζήτα να αγκαλιαστείτε (δεν τρέχει και τίποτα αν αυτή τη φορά δεν ολοκληρώσει), μπορεί να σας έρθει αργότερα και πάλι η όρεξη.

Αν πάλι εκείνος κάνει κάτι λάθος (ξεκινά και σταματά) και η εκσπερμάτωση του δεν έρχεται (ούτε και οργασμός σου για να λέμε την αλήθεια) να είσαι ειλικρινής μαζί του. Αν το πρόβλημα επιμένει, στο γιατρό ολοταχώς...

3. Βρε δεν του σηκώνεται:

Όσο πιο πολύ φρικάρεις εσύ, τόσο εκείνος δεν θα σηκώσει τη σημαία. Μπορεί να είναι αγχωμένος, οπότε ένα μασάζ θα τον χαλαρώσει. Μπορεί να είναι κουρασμένος, οπότε ένα ντους μαζί θα σας διεγείρει. Φυσικά, αν το ίδιο σκηνικό συμβαίνει κάθε φορά και οι δυο σας αρνείστε να το συζητήσετε, ε, η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί. Αν μάλιστα το αγόρι είχε το ίδιο πρόβλημα και στο παρελθόν αλλά καμία από τις συντρόφους του εν φρόντισε να του μιλήσει, θα το θεωρεί φυσιολογικό.

4. Τελειώνει πολύ πολύ νωρίς:

Ο καημένος είναι ενθουσιασμένος ή είχε καιρό να κάνει σεξάκι. Βοήθησέ τον κι εσύ με στάσεις που ευνοούν την διάρκεια της στύσης. Και μην τον περιποιείσαι τόσο συχνά με φιλιά εκεί χαμηλά, ειδικά πριν να διεισδύσει. Αν δεν δεις γιατρειά, μιλήστε ανοιχτά. Όσο δεν συζητάς το πρόβλημα, τόσο εκεί θα το θεωρεί φυσιολογικό. Δεν είπαμε να κάνετε και μαραθώνιους οριζοντίως και καθέτως αλλά ένα τέταρτο πρέπει να είναι το ελάχιστον δυνατό παθιάρικο σεξ (συμπεριλαμβανομένων και των προκαταρκτικών).

5. Το κορμάκι του μυρίζει (ειδικά εκεί χαμηλά):

Οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας στοιχειώνουν το πέος του και για να το βρεις, εικά μες το σκοτάδι, χρειάζεσαι τσάπα και φακό. Εν το μεταξύ, μπάνιο ή έστω ντους έχει να κάνει από τον καιρό του Νώε κι εσύ παλεύεις να τον πλησιάσεις αλλά δεν γίνεται. Για να μην του πεις στα μούτρα του ότι βρωμεί, παίξε μαζί του. Ερωτικό θεωρείται το κάλεσμα στο ντους κάτω από άφθονο χλιαρό νερό, όπου και καλά για να του φτιάξεις τη διάθεση, θα προσφερθείς να τον σαπουνίσεις παντού. Μην σου πω να του ζητήσεις να τον ξυρίσεις κιόλας.


6. Εμπειρία ώρα μηδέν:

Τα κουνελάκια τα ξέρεις. Έτσι κάνει κι εκείνος σεξ. Ντάπα ντούπα και τέλος. Αν έχεις κεφαλάρι στο κρεβάτι, ξήλωσε το πριν πάθεις διάσειση. Αν δεν θέλεις να υποστείς άλλο το εφηβικό αυτό σεξ, δέσε τα χέρια του στο κρεβάτι και πάρε εσύ το πάνω χέρι...γυναίκα από πάνω!


7. Που να βρω το ρυθμό μου που έχασα:

Εσύ ξεκινάς, εκείνος σταματά. Εκεί που κάτι αρχίζει να κάνει με τα χείλια ή τα δάχτυλά του, το κόβει προτού χορτάσεις. Μίλα! Πες ''ΣΥΝΈΧΙΣΕ, ΜΟΥ ΑΡΈΣΕΙ ΑΥΤΌ ΟΥ ΚΑΝΕΙΣ''. Όσο ντρέπεσαι θα στερεύεσαι, κι αν προσποιείσαι, εκείνος θα νομίζει πως όλα σωστά τα κάνει και θα συνεχίσει να είναι κακός εραστής.

8. Στοματικό, αυτός ο άσχετος:

Δεν θέλει με τίποτα να πλησιάσει τη μικρή σου περιοχή. Από τη μεριά του θεωρεί το στοματικό απαραίτητο και δεδομένο. Οδήγησέ τον στην μικρή σου περιοχή, καθοδήγησέ το στα σωστά σημεία κι αν δεν σε επισκεφτεί ξανά, μάθε να ζητάς. Μπορείς φυσικά να περιποιείσαι το χώρο, να είναι καλά αποτριχωμένος και να προσφέρει γλυκιές απολαύσεις, πχ σαντιγί για να γίνει η μικρή σου περιοχή πιο θελκτική.


womenonly.gr


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Βρήκε τρόπο να αγκαλιάσει ξανά τη νεκρή μαμά του;

Posted: 22 Apr 2012 01:13 PM PDT


Η φωτογραφία του μικρού Ιρακινού που ζωγράφισε τη μαμά του
στο πάτωμα του ορφανοτροφείου για να κοιμηθεί στην αγκαλιά της αναρτήθηκε σταsocial media προκαλώντας πληθώρα συγκινητικών σχολίων.

Τελικά, όπως αποδεικνύεται στο βίντεο που ακολουθεί, η φωτογραφία δεν είναι αληθινή αλλά αποτελεί μέρος ιρακινής εκστρατείας ευαισθητοποίησης του κοινού….

Όπως και να έχει, οι δημιουργοί της καμπάνιας πέτυχαν το σκοπό τους και με το παραπάνω!

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο





radar.gr


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO: Μωράκι παίζει με μαϊμουδάκι!

Posted: 22 Apr 2012 01:05 PM PDT

http://www.mediagate.gr/media/k2/items/cache/138ee0970bab0d7e40dba3001313b40e_M.jpg?t=1335095750Μπορεί να έχουμε συνηθίσει τα βίντεο με μωρά που παίζουν με σκυλάκια και γατάκια...


Όμως στην Νικαράγουα, τα μωράκια έχουν την ευκαιρία να συναναστραφούν και με μαϊμουδάκια.







Πρόκειται για ένα παλιότερο βίντεο του YouTube, που όμως παραμένει πολύ δημοφιλές:





mediagate.gr





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

QUIZ: Ποια ψηφίστηκε ως το πιο όμορφο πρόσωπο της Αγγλίας...

Posted: 22 Apr 2012 12:58 PM PDT

Αν ακούγατε ότι κάποια κοπέλα ψηφίστηκε ως το πιο όμορφο πρόσωπο μιας χώρας τι δουλειά πιστεύατε ότι θα έκανε...




Μοντέλινγκ, διαφημίσεις ή καμπάνιες;



Κι όμως η Florence Colgate που ψηφίστηκε ως το πιο όμορφο πρόωπο της Βρετανίας δουλεύει σε κατάστημα που πουλάει τσιπς.



Το προσωπο της θεωρείται ότι έχει τις τέλειες αναλογίες και χαρακτηριστικά.Η 18χρονη φοιτήτρια έχει τις αναλογίες προσώπου που οι επιστήμονες έχουν χαρακτηρίσει ως ιδανικές ήδη από τότε που ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι εξέφρασε τη θεωρία του για το ιδανικό πρόσωπο. Έχει επίσης μπλε μάτια και ξανθά μαλλιά και ένα πραγματικά όμορφο χαμόγελο.



Οι κοπέλες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό όπως και η Florence δεν έπρεπε να έχουν μακιγιαριστεί ή να έχουν κάνει ποτέ πλαστική. Η νεαρή κοπέλα θα κάνει ένα ταξίδι στο Λονδίνο και θα εμφανιστεί σε διάφορες αφίσες και διαφημίσεις αλλά συνεχίζει να δουλεύει κανονικά στο κατάστημα με τα τσιπς και μάλιστα δήλωσε ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι να συνεχίσει τις σπουδές της στη διοίκηση επιχειρήσεων.







Η Florence όταν ήταν μωρό μαζί με τη μαμά της!



24ωρο





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

M.ΣΟΛΩΜΟΥ: Ζηλεύω τις θαυμάστριες του Μουζουράκη

Posted: 22 Apr 2012 12:51 PM PDT

http://www.newsbeast.gr/files/temp/A8C42C19B2817E59C04A8B02C52FCFD4.jpgΕφόδους στο καμαρίνι του κάνει η Μαρία Σολωμού...


Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται. Και ως ερωτευμένη γυναίκα η Μαρία Σολωμού είναι λογικό να προχωρά ορισμένες φορές σε ακραίες αντιδράσεις. Μεταξύ αυτών και οι έφοδοι που κάνει στο καμαρίνι του αγαπημένου της, Πάνου Μουζουράκη.







Η δημοφιλής ηθοποιός έκανε την εξομολήγηση στη Real News: «Εφόδους στο καμαρίνι βέβαια κάνω. Όταν είμαι στο μαγαζί που δουλεύει θα πάω στο καμαρίνι. Δεν ζηλεύω θαυμάστριες, μου αρέσει που λυσσάνε. Όταν είμαι εκεί και το βλέπω το απολαμβάνω, αλλά όταν λείπω και φαντάζομαι τι γίνεται, τότε με πιάνει λίγο. Προτιμώ να το βλέπω. Αν και εκεί να είμαι, τα κοριτσάκια δεν μου δίνουν σημασία», δήλωσε η Μαρία Σολωμού.

24ωρο



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Στους Ολυμπιακούς και η Κεφάλα

Posted: 22 Apr 2012 12:44 PM PDT

Στους Ολυμπιακούς και η Κεφάλα Η Τίνα Κεφάλα μόλις στον δεύτερο μαραθώνιο της καριέρας της...
εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η αθλήτρια της ΑΕΚ τερμάτισε σε 2 ώρες 41.01 και κατέλαβε την πρώτη θέση στον αγώνα στο μαραθώνιου του Ενσχεντε, ενώ η επίδοση είναι καλύτερη από το χαμηλό όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. «Το σημαντικό είναι ότι κατάφερα να πετύχω το στόχο μου, που ήταν το όριο για το Λονδίνο. Δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την επίδοση, περίμενα έναν καλύτερο χρόνο. Ο καιρός δεν ήταν πολύ καλός. Είχε δυνατό αέρα που πραγματικά με ταλαιπώρησε» είπε η μαραθωνοδρόμος που είχε τρέξει πρώτη φορά μαραθώνιο το 2010 στην Αθήνα. Με την Κεφάλα η λίστα με τους Ελληνες που έχουν πιάσει το όριο για το Λονδίνο περιλαμβάνει 22 αθλητές.

Στον διεθνή μαραθώνιο που έγινε στο Βελιγράδι παράλληλα με το Βαλκανικό Πρωτάθλημα , ο Γιάννης Παπαδόπουλος τερμάτισε σε 2 ώρες 29.47, σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ και κατέλαβε την δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα και την έβδομη στην γενική κατάταξη.




Onsports.gr 





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προπονητής του μπάσκετ χτύπησε αναίτια 12χρονο!

Posted: 22 Apr 2012 12:32 PM PDT



Προπονητής του μπάσκετ χτύπησε αναίτια 12χρονο!Ειδικός όχι μόνο στο μπασκετ αλλά και ...
στο μποξ φαίνεται πως είναι ο προπονητής μπάσκετ, που χωρίς αφορμή επιτέθηκε και χτύπησε ένα 12χρονο παιδί! Το αδιανόητο περιστατικό συνέβη, χθες το απόγευμα, στην αυλή δημοτικού σχολείου στην περιοχή του Μασταμπα, όπου ο προπονητής είδε τον πρώην αθλούμενό του, όμως αντί να τον χαιρετίσει ... τον ξυλοφόρτωσε!

Το 12χρονο αγόρι πήγε, χθες το απόγευμα, στην αυλή του 15ου δημοτικού σχολείου στην περιοχή της Παναγίτσας Μασταμπά, στο Ηράκλειο για να παίξει μπάσκετ. Σε διπλανό χώρο βρισκόταν ο 45χρονος προπονητής, στην ομάδα του οποίου ανήκε μέχρι πρότινος ο 12χρονος. Ωστόσο κάποια προβλήματα στη συμπεριφορά του προπονητή ανάγκασαν το μικρό να ζητήσει από τους γονείς του να τον μετακινήσουν σε άλλη ομάδα, όπως κι έγινε.

Όταν ο 45χρονος, χθες το απόγευμα, είδε το παιδί κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του και χτυπώντας το του είπε "Δε σου έχω πει όπου με βλέπεις να μην έρχεσαι;". Το αγόρι γύρισε στο σπίτι και διηγήθηκε όσα συνέβησαν στον πατέρα του, γόνο γνωστής οικογένειας του Ηρακλείου, ο οποίος με τη σειρά του υπέβαλλε μήνυση κατά του γυμναστή, ο οποίος μάλιστα φαίνεται πως και στο παρελθόν έχει παρουσιάσει πρόβλημα συμπεριφοράς.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει αναστάτωση στην "μπασκετική" κοινωνία, ενώ για άλλη μία φορά προκαλούνται ερωτηματικά και ανησυχία σε σχέση με τα κριτήρια με βάση τα οποία προσλαμβάνονται προπονητές παιδικών ομάδων, οι οποίοι αναλαμβάνουν όχι μόνο να προπονήσουν αλλά και να συμβάλλουν στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

24ωρο



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ

Posted: 22 Apr 2012 12:22 PM PDT

Με αφορμή περιστατικά αποπλάνησης και ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων σε διάφορες περιοχές της χώρας
κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με τη βοήθεια των ψυχολόγων...
 της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Σώματος, απευθύνει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες σε γονείς και παιδιά, με σκοπό την προφύλαξη των ανηλίκων από παιδόφιλους. Τι είναι η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου; Σεξουαλική κακοποίηση είναι οποιουδήποτε τύπου επαφή ενός ενήλικου (παιδόφιλος) με ένα παιδί με στόχο τη σεξουαλική ικανοποίηση του ενηλίκου, ο οποίος έχει πάντα την αποκλειστική ευθύνη μιας τέτοιας πράξης. Ο παιδόφιλος, στα γενικά του χαρακτηριστικά, είναι συνήθως άντρας, άνω των 30 ετών, με λίγους φίλους της ηλικίας του και συχνάζει σε χώρους με παιδιά όπως παιδικές χαρές, Ίντερνετ καφέ, αθλητικά κέντρα κ.α. Συχνά μάλιστα εργάζεται με παιδιά, ενώ δεν αποκλείεται να είναι άτομο «υπεράνω πάσης υποψίας». Σε πολλές περιπτώσεις είναι γνωστό μέλος της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας και συνήθως ανήκει στο περιβάλλον του παιδιού ή και της οικογένειας. Όπως έχει αποδειχθεί σε αρκετές περιπτώσεις στην πράξη, χρησιμοποιεί τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε παιδιά, ενώ ενδέχεται να προσποιείται τον έφηβο για να συζητά και να παίζει παιχνίδια μαζί τους στο Διαδίκτυο. Στοχεύει σε συγκεκριμένες ηλικίες και φύλο, συνήθως παιδιά προεφηβικής ηλικίας, και δρα μεθοδικά και με υπομονή για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Μπορεί επίσης να προβεί σε πράξεις συναισθηματικού εκβιασμού ή να απειλήσει το παιδί, προκειμένου να μην αποκαλύψει τις δραστηριότητές του στους γονείς του. Οδηγίες προς τους γονείς: 1) Παρατηρήστε το άτομο που υποψιάζεστε για σεξουαλικά κακοποιητική συμπεριφορά σε παιδιά: α) Παρατηρήστε τη συμπεριφορά του:Ενδιαφέρεται περισσότερο για τα παιδιά απ' ότι για τους ενήλικες;Προσφέρεται να κρατήσει τα παιδιά σας για να κάνετε τις δουλειές σας ή για να βγείτε έξω;Εργάζεται με παιδιά;Είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός με τα παιδιά;Εμπλέκεται σε δραστηριότητες με παιδιά, όταν δεν είναι παρόντες οι γονείς;β) Παρατηρήστε τις προσωπικές του σχέσεις:Είναι ελεύθερος, δεν ενδιαφέρεται να έχει ένα σύντροφο της ηλικίας του ή έναν οποιονδήποτε σύντροφο;Ενδιαφέρεται περισσότερο για τα παιδιά της συντρόφου του απ' ότι για την ίδια; (σε μονογονεϊκές οικογένειες)Είναι παντρεμένος, αλλά πιο εκδηλωτικός με τα παιδιά του απ' ότι με τη σύζυγό του;γ) Παρατηρήστε τις κοινωνικές του σχέσεις:Ταυτίζεται περισσότερο με τα παιδιά απ' ότι με άτομα της ηλικίας του;Έχει περισσότερες φιλικές σχέσεις με παιδιά απ' ότι με ενήλικες;Οι φίλοι του (που είναι παιδιά) είναι συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας ή/και φύλου;2) Προσέξτε τα παιδιά σας:Παρατηρείτε κάποια απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού σας;Μήπως εμφανίζει ξαφνικά προβλήματα στον ύπνο ή βλέπει πιο συχνά εφιάλτες;Ζωγραφίζει θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο;Έχει σεξουαλική συμπεριφορά που δεν ταιριάζει με την ηλικία του ή επιδεικνύει σεξουαλική συμπεριφορά προς άλλα παιδιά;Έχει παλινδρομήσει σε προηγούμενες συμπεριφορές, όπως ενούρηση και εγκόπρηση, ενώ είχε μάθει να ελέγχει τις συμπεριφορές αυτές;Φοβάται πρόσωπα ή μέρη που δεν φοβόταν παλιότερα;Μιλάει τον τελευταίο καιρό συνέχεια για κάποιον ενήλικο για τον οποίο δε μιλούσε στο παρελθόν;Προσπαθεί να σας πει κάτι, αλλά σταματά όταν εμφανίζεται κάποιος άλλος ενήλικος;Έρχεται σπίτι με σκισμένα ρούχα ή λερωμένα εσώρουχα;Εμφανίζει δυσκολία να περπατήσει ή να καθίσει;Όλα τα παραπάνω αποτελούν σημάδια που θα πρέπει να υποψιάσουν τους γονείς, προκειμένου να δώσουν περισσότερη προσοχή στο παιδί τους και να δουν τι συμβαίνει. Μην πανικοβάλλεστε, αλλά έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά. 3) Ασφάλεια στο Διαδίκτυο:Συζητείστε με το παιδί σας για τους κινδύνους του Διαδικτύου, χωρίς βέβαια να απαγορεύσετε τη χρήση του. Εξηγείστε του ότι δεν πρέπει να δίνει προσωπικές πληροφορίες (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κ.λπ.) ή να στέλνει φωτογραφίες σε αγνώστους μέσω Διαδικτύου. Σκόπιμο είναι να φροντίσετε ώστε να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο από το σπίτι, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τις ηλεκτρονικές δραστηριότητες του παιδιού σας και να μη χρειάζεται να πηγαίνει σε Ίντερνετ καφέ. Βάλτε τον υπολογιστή σε έναν κοινό χώρο του σπιτιού και όχι στο παιδικό δωμάτιο, για να αποφύγετε την πιθανότητα να το «βρει» ο παιδόφιλος μόνο του. Ρωτήστε το παιδί σας ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεται ή/και ελέγξτε το μόνοι σας μέσω των «αγαπημένων» και του «ιστορικού περιήγησης» του προγράμματος φυλλομετρητή (browser) και κάντε του προτάσεις για ηλεκτρονικές διευθύνσεις κατάλληλες για την ηλικία του.Λάβετε επίσης υπόψη ότι τα παιδιά στην εφηβεία μπορεί να είναι αντιδραστικά και να αναζητούν την ιδιωτικότητα, ενώ πολλές αλλαγές στη συμπεριφορά τους μπορεί να οφείλονται στο σεξουαλικό ξύπνημα της εφηβικής ηλικίας. Σταθείτε δίπλα τους με τρόπο διακριτικό και όχι παρεμβατικό. Μιλήστε στα παιδιά σας, κερδίστε την εμπιστοσύνη τους. Πρέπει να πιστεύουν ότι μπορούν να σας πουν οτιδήποτε χωρίς να φοβούνται ή να ντρέπονται. Μιλήστε τους για το σώμα τους. Πείτε τους τι να προσέχουν. Διδάξτε τους τις συμπεριφορές που είναι αποδεκτές απέναντι στους άλλους ενήλικες, αλλά και απέναντι στα παιδιά της ηλικίας τους. Οδηγίες προς τα παιδιά: Ο παρακάτω ενδεικτικός οδηγός μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα παιδιά, είτε διαβάζοντάς τον απευθείας, είτε μπορεί να διαβαστεί από τους γονείς, προκειμένου να πάρουν ιδέες για το πώς μπορούν να μιλήσουν με απλό τρόπο στα παιδιά τους για το τι να αποφεύγουν.Ένας ενήλικος δεν πρέπει ποτέ να ζητάει από ένα παιδί να αγγίξει το ίδιο τα γεννητικά του όργανα. Κανένας ενήλικος δεν πρέπει να αγγίζει τα γεννητικά όργανα των παιδιών, εκτός αν είναι γιατρός στο ιατρείο του. Κανένας ενήλικος δεν πρέπει να ζητάει από ένα παιδί να κάνει οτιδήποτε μαζί του, ενώ είναι είτε εκείνος είτε το παιδί χωρίς ρούχα. Κανένας ενήλικος δεν πρέπει να ζητάει από ένα παιδί να κρατήσει κάτι κρυφό ή μυστικό από τους γονείς του, κυρίως κάτι που αφορά το ίδιο.Πες «όχι» όταν:Ένας ενήλικος σου ζητά να κάνεις κάτι που ξέρεις ότι είναι λάθος. Ένας ενήλικος θέλει να σε αγγίξει κάπου που δεν θέλεις εσύ. Ένας ενήλικος κάνει κάτι στο σώμα σου, που σε κάνει να νιώθεις περίεργα ή και να πονάς. Ένας ενήλικος σου ζητά να κάνεις κάτι και να μην το πεις στους γονείς σου.Ξεχώρισε το «δώρο» από τη «δωροδοκία»: Δώρο έιναι κάτι που σου δίνει κάποιος γιατί σε αγαπάει. Δωροδοκία είναι όταν κάποιος σου δίνει κάτι ή σε αφήνει να κάνεις κάτι και ζητάει αντάλλαγμα για αυτό. Για παράδειγμα: «Θα σου δώσω ένα γλυκό, αν βγάλεις τα ρούχα σου και ξαπλώσεις δίπλα μου». Προστασία στο δρόμο:Φρόντισε να είσαι έξω με παρέες και απόφυγε να τριγυρνάς μόνος σου. Μη μιλάς σε αγνώστους ή άτομα που δεν γνωρίζεις καλά. Βάλε τις φωνές και τρέξε γρήγορα, αν κάποιος προσπαθήσει να σε παρασύρει κάπου απόμερα ή να σε βάλει σε ένα αυτοκίνητο. Έχε το νου σου να αρνηθείς, αν είσαι έξω και κάποιος σου προσφέρει χρήματα για να του κάνεις μια χάρη. Πρόσεχε στις δημόσιες τουαλέτες και πήγαινε με έναν φίλο, αν αυτό είναι δυνατό. Βγες γρήγορα έξω αν σε πλησιάσει κάποιος. Έχε πάντα χρήματα μαζί σου για να γυρίσεις στο σπίτι και μην ξοδεύεις ποτέ αυτά τα χρήματα.Προστασία στο Διαδίκτυο:Ρύθμισε την ασφάλεια του λογαριασμού σου (στο facebook , myspace , friendster κ.λπ.), ώστε να μπορούν μόνο οι «φίλοι» σου να δουν λεπτομέρειες του προφίλ σου.Μη δίνεις ποτέ και σε κανέναν τους κωδικούς πρόσβασής σου.Χρησιμοποίησε μια φωτογραφία προφίλ που να μη δείχνει το πρόσωπό σου ή να εμφανίζει άλλες πληροφορίες για εσένα.Μη δίνεις πληροφορίες για το σχολείο σου, το πού μένεις ή το τηλέφωνό σου.Μην κάνεις «φίλους» άτομα που δεν έχεις γνωρίσει προσωπικά.Μη συναντάς άτομα που έχεις «γνωρίσει» στο Διαδίκτυο, χωρίς την παρουσία ενός από τους γονείς σου.
fimotro



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παράξενες φιλίες...

Posted: 22 Apr 2012 12:14 PM PDT



Πως δύο "αιώνιοι" εχθροί μπορούν να είναι οι καλύτεροι φίλοι...
Δείτε το βίντεο..










Himaira




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μια βόλτα στον νυχτερινό πλανήτη...

Posted: 22 Apr 2012 12:05 PM PDT



Η Nasa μας δείχνει το "Walking On Air". Ένα υπέροχο βίντεο με τον πλανήτη μας την νύχτα...


Δείτε το...




Himaira



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΟΚ: 7χρονη Μάθαινε Σεξουαλικές Εκφράσεις Από Την Ντόρα Τη Μικρή Εξερευνήτρια

Posted: 22 Apr 2012 11:58 AM PDT


Η Joanna Greene δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι η αγαπημένη ηρωίδα των παιδιών θα ήταν τόσο κακό δώρο για την κόρη της Jamie-Leigh Stutter.


Η μητέρα άκουσε σοκαρισμένη την 7χρονη κόρη της να λέει "έλα να κάνουμε σεξ"!


Η 26χρονη μητέρα ρώτησε την κόρη της από πού έμαθε τέτοιες εκφράσεις και η μικρή της έδειξε τον ένοχο, την Ντόρα την μικρή εξερευνήτρια. Η κούκλα υποτίθεται ότι επαναλάμβανε δέκα εκφράσεις από το γνωστή σειρά κινουμένων σχεδίων όμως η συγκεκριμένη, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, είχε πολύ πλούσιο αλλά κακό λεξιλόγιο!

"Είναι αηδιαστικό. Η κόρη μου έπαιζε μαζί με άλλα παιδάκια, τριών και τεσσάρων ετών, που άρχισαν να το επαναλαμβάνουν κι αυτά", δήλωσε η μητέρα που έχει ακόμα ένα παιδάκι.


Πάντως η εταιρεία κατασκευής του παιχνιδιού υποσχέθηκε να το ερευνήσει…

ierosagon




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αυτοκτόνησε 26χρονη μητέρα δύο παιδιών

Posted: 22 Apr 2012 11:49 AM PDT



Η ανεργία και τα οικονομικά προβλήματα την οδήγησαν στην αυτοκτονία...

Το νεαρό ζευγάρι ρωσικής καταγωγής ζούσε στο Σχηματάρι και είχε 2 παιδιά, ηλικίας 3 και 5 ετών. Και οι δύο γονείς ήταν άνεργοι και τα οικονομικά τους παρά πολύ χάλια, όπως λένε όσοι γνώριζαν την οικογένεια.
Στις 10:30 πρωί της Κυριακής ο πατέρας βγήκε με τα παιδιά μια μικρή βόλτα, αφού όπως είπε η 26χρονη μητέρα δεν είχε διάθεση να ακολουθήσει.

Όταν επέστρεψαν στο σπίτι αναζήτησαν τη νεαρή μητέρα άλλα δεν απαντούσε. Δυστυχώς τα μικρά παιδιά άνοιξαν τη πόρτα του υπνοδωματίου και αντίκρισαν τη μητέρα τους κρεμασμένη.

Όλοι η τοπική κοινωνία έχει σοκαριστεί και από την απώλεια της νεαρής μητέρας, αλλά κυρίως για τα μικρά παιδιά που θα κουβαλούν μαζί τους για μια ζωή τον σημερινό εφιάλτη που έζησαν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η 26χρονη δεν άφησε κάποιο σημείωμα.


lamiareport





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διαφήμιση απο γυμναστήριο...

Posted: 22 Apr 2012 11:40 AM PDT


Πάρτε ιδέες για μερικές αστείες διαφημίσεις για γυμναστήριο....




"Βαρεθηκες να εισαι χοντρος και ασχημος???   Ελα στο γυμναστηριο μας
και μεινε μονο ασχημος"...



Χρόνια τώρα ο κώλος μου προσπαθεί να πει τη λέξη ''πρόβατο'' αλλά
μένει πάντα στο πρρρρρρρρρρ...... :


Αυτή η νέα αλυσίδα μαγαζιών "ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ" που έχει ανοίξει, πολύ
μεγάλη επιτυχία βλέπω..


Δεν έχω κοιλιά, έχω ένα προστατευτικό στρώμα γύρω από τους
γραμμωμένους κοιλιακούς μου μύες!


- Θέλω 1 κιλό ντομάτες.
- Για Νταλάρα ή για γεμιστά;


Όταν τα καταστήματα μου στέλνουν φυλλάδια που γράφουν "ανοίξαμε και
σας περιμένουμε" στέλνω κάρτες που γράφουν "κλείστε δεν θα έρθω"


Είναι δυο νυχτερίδες και κάθονται κλασικά, ανάποδα σε ένα κλαδί...
Λέει η μια στην άλλη:
-Μήτσο ποια ήταν η χειρότερη μέρα της ζωής σου?
-Όταν είχα διάρροια...


H ζωή είναι σαν τη ζέβρα. Άσπρο, μαύρο, άσπρο, μαύρο, άσπρο, μαύρο, κώλος....


Το να μπαίνεις σε ζαχαροπλαστείο και να ζητάς κουλουράκια διαίτης...
Είναι σαν να μπαίνεις σε μπ@υρδέλο και να ζητάς αγκαλίτσες..


Ο γνήσιος ο άντρας πρέπει να χτυπάει το χέρι του στο τραπέζι και να λέει...
Εγώ θα αποφασίσω τι ώρα θα σφουγγαρίσω..!!


Μπαμπά, μπαμπά στο σχολείο, με φωνάζουν μαφιόζο.
- Καλά, θα περάσω να το κανονίσω.
- Ωραία, κοίτα να φανεί σαν ατύχημα ε;


Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα ή παράνομα ή παχαίνουν.


-Μάνα πάω...
-Πού πας;
-Θα κάνω επανάσταση...
-Βρε έξω βρέχει...
-Άστο τότε, θα κάνω αύριο...είμαι και λουσμένος......


Περπατάνε δύο φίλοι και ρωτάει ο ένας τον άλλον..
-Ρε συ, η κλανιά έχει βάρος;;
-Όχι.......
-Εεε, τότε χέστηκα...


Τριτοκοσμική χωρα και μ@λ@κιες.....  αν δεν δω την A.Τζολι να υιοθετει
ελληνοπουλο, δεν το πιστευω..!''

Himaira



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές