Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Μ.Τρίτη 10 Απριλίου

Posted: 10 Apr 2012 02:58 AM PDT

Ένα πασχαλινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη Μεγάλη Εβδομάδα με τίτλο «Βρήκαμε τα αυγά και τα πασχάλια» φιλοξενείται στον «Ελληνικό Κόσμο». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών και είναι σχεδιασμένο με σκοπό να ανακαλύψουν μέσα από το παιχνίδι τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας που συνδέονται με τη Λαμπρή, αλλά και να δημιουργήσουν ιδιαίτερα πασχαλινά χειροποίητα αντικείμενα. To κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα.

 

Info: Κέντρο Πολιτισμού «Ελλη...

Διαχειριστής blog κατηγορείται για δυσφήμηση και εκβίαση βουλευτή

Posted: 09 Apr 2012 11:00 AM PDT

Δικογραφία σε βάρος ενός διαχειριστή blog για συκοφαντική δυσφήμηση και απόπειρα εκβίασης βουλευτή στην Ήπειρο σχημάτισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η Διώξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε την δικογραφία στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για κατ' επανάληψη δημοσίευση αναρτήσεων με εκβιαστικό και δυσφημιστικό περιεχόμενο, σε βάρος βουλευτή στην Ήπειρο.

Ο βουλευτής είχε καταγγείλει στη Δίωξη ότι στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα από το 2009 μέχρι και πριν από ένα μήνα περίπ...

Παίρνει «φωτιά» η υπόθεση της δολοφονίας Φιλόπουλου

Posted: 09 Apr 2012 10:47 AM PDT

Με αστυνομικό του τμήματος ανθρωποκτονιών να αναιρεί την κατάθεση του στον πρώτο βαθμό και να εμπλέκει κι άλλον εκ των κατηγορουμένων, συνεχίστηκε την Μ.Δευτέρα η εκδίκαση της έφεσης των καταδικασθέντων για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου στη Λεωφόρο Λαυρίου πριν από πέντε χρόνια. Ένταση μεταξύ δικηγόρων και αιχμές του δικαστηρίου για τις ΠΑΕ, ενώ αποφασίστηκε βίαιη προσαγωγή μαρτύρων!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ανατροπές και βολές κατά των «στρατών» των ΠΑΕ, περιελάμβανε η δεύτερη μέρα της πολύ...

Για «καθ' υπερβολή λιτότητα» προειδοποιεί το IIF

Posted: 09 Apr 2012 10:34 AM PDT

Έκκληση στη νομισματική ένωση απεύθυνε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο , προκειμένου να «κινηθεί πέραν της δημοσιονομικής πειθαρχίας και να εφαρμόσει πιο διαφοροποιημένη σταδιακή πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής».

Συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο απέστειλε κείμενο στην επιτροπή διεθνών νομισματικών και οικονομικών υποθέσεων του ΔΝΤ, εφιστώντας τη προσοχή, καθώς «η έμφαση που έχει δοθεί μέχρι τώρα στη δημοσιονομική πειθαρχία έχει ήδη συμβάλει σε έντονη συρρίκνωση της εσωτερικής ζήτησης στο...

Στην ανιούσα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Posted: 09 Apr 2012 10:25 AM PDT

Ακριβότερα έως κατά 6% είναι πλέον τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.Παράγοντες της τουριστικής αγοράς επιμένουν ότι σε σχέση με πέρυσι το Πάσχα οι τιμές των εισιτηρίων κινούνται στα ίδια επίπεδα, αφού τους προηγούμενους μήνες είχαν μεσολαβήσει μικρές μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων. Σε σύγκριση με το περσινό Πάσχα εκτιμάται ότι φέτος οι εκδρομείς θα είναι λιγότεροι. Ενδεικτικά, ενώ το 2011 είχαν προγραμματιστεί αρκετά έκτακτα δρομολόγια προς Μύκονο με πλοία High Speed , φέτος τη Μεγάλη Πέμπτη θα γί...

Επιστρέφει Μπιλμπάο ο Ορμπάιθ

Posted: 09 Apr 2012 09:46 AM PDT

Την επιστροφή του στην Μπιλμπάο τον ερχόμενο Ιούνιο προανήγγειλε ο Πάμπλο Ορμπάιθ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Onda Cero». Ο δανεισμός του Βάσκου μέσου τελειώνει, ωστόσο έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα της Μπιλπάο και έτσι θα πρέπει να επιστρέψει.

Παρόλα αυτά, ο 33 χρονος μέσος περιμένει πιθανές συζητήσεις των δύο ομάδων για την αγορά ή την επέκταση του δανεισμού του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από την υπόθεση παραμονής ή όχι του Ερνέσ...

Στο επίκεντρο η προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ

Posted: 09 Apr 2012 09:32 AM PDT

Το ευρύτερο πολιτικό κλίμα που επικρατεί καθώς και η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος τέθηκε επί τάπητος κατά τη διάρκεια της συνάντησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Γιάννη Ραγκούση και το Γιώργο Παπακωνσταντίνου

Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να επικαλέστηκε και την προηγούμενη ιδιότητα των δύο ανδρών, δηλαδή του κ. Παπακωνσταντίνου ως υπουργού Οικονομικών και του Γ.Ραγκούση ως υπουργού Εσωτερικών για να του προτείνουν ιδέες για την εκστρατεία.

Παράλληλα, φαίνεται πως δεν...

Βρέθηκαν γερμανικά μάρκα κατοχής στην ΤτΕ

Posted: 09 Apr 2012 09:27 AM PDT

Πάνω από 50 σάκοι με 14.334.000 γερμανικά μάρκα Κατοχής βρέθηκαν σε θησαυροφυλάκιο του ΙΕΤΑ της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργίου Οικονομικών.

Η αξία τους σήμερα είναι μόνο ιστορική και γι' αυτό ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης αποφάσισε τη σύσταση 6μελης επιτροπής για τον έλεγχο και την υποβολή πρότασης για τη διατήρηση ή μη των γερμανικών μάρκων Κατοχής.

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Μπουκουβάλας και τη γραμματειακή υποστήριξη της Επιτροπής θα...

Ασμουσεν: Περιμένω θετικό ρυθμό ανάπτυξης στην Ελλάδα από το 2014

Posted: 09 Apr 2012 09:10 AM PDT

«Εάν το πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης εφαρμοστεί περιμένω θετικό ρυθμό ανάπτυξης στην Ελλάδα από το 2014», υπογράμμισε σε δηλώσεις του το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Γιέργκ Ασμουσεν.

Μιλώντας στην εφημερίδα Rheinische Post, ο Ασμούσεν επισήμανε πως κεντρικός στόχος για την Αθήνα είναι να επαναλάβει τον δανεισμό από τις Χρηματοπιστωτικές Αγορές το 2015.

Παράλληλα, επέστησε τη προσοχή, προμηνύοντας πως «δεν θα υπάρξει επανάληψη των δύο μαζικών τριετών επιχειρήσεων χρηματοδότησης ...

Διαμαντοπούλου: Προεκλογική σκοπιμότητα του ΚΚΕ η απεργία της ΠΝΟ

Posted: 09 Apr 2012 09:06 AM PDT

Επίθεση στο ΚΚΕ εξαπέλυσε η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου με αφορμή την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να πραγματοποιήσει 48 απεργία από την Μεγάλη Τρίτη.

Συγκεκριμένα η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι η 48ωρη απεργία της ΠΝΟ ήταν «προειλημμένη απόφαση που υπαγορεύτηκε από τις προεκλογικές σκοπιμότητες του ΚΚΕ εδώ και μία εβδομάδα».

Η υπουργός ξεκαθάρισε επίσης ότι μετά την απόφαση για απεργία δεν θα ισχύσει τίποτα από τα όσα είχαν συμφωνηθεί με τους συνδικαλιστές της Ομοσπ...

Προπονητής κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων

Posted: 09 Apr 2012 09:05 AM PDT

Ποινική δίωξη για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανήλικων παιδιών ασκήθηκε στον 57χρονο προπονητή ποδοσφαιρικής ομάδας, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του προπονητή, ο οποίος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις «της αποπλάνησης ανηλίκου, της κ...

Εκτελούνται πλέον οι συνταγές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Posted: 09 Apr 2012 08:57 AM PDT

Ήδη από σήμερα το απόγευμα Δευτέρας, οι φαρμακοποιοί παρέχουν κανονικά τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας , αφού άρχισε η σταδιακή πληρωμή μέρους των οφειλών του οργανισμού προς τους ιδιοκτήτες φαρμακείων. 

Νωρίτερα, όπως ανακοίνωσα οι φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά δεσμεύτηκαν πως θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις μετά τη καταβολή οφειλών ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ και των επιπλέον 48 εκατομμύριων ευρώ έως τη Μ. Τετάρτη.

Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί εξακ...

Κατασχέσεις για χρέη στο Δημόσιο που ξεπερνούν τα 300 ευρώ

Posted: 09 Apr 2012 08:42 AM PDT

Σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για χρέη που ξεπερνούν τα 300 ευρώ θα προχωρά το Δημόσιο σύμφωνα με τον οδηγό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών στον οποίο περιγράφονται τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών, καθώς και τα δικαιώματα που έχουν οι οφειλέτες.

Ο οδηγός είναι υπό την μορφή ερωτήσεων – απαντήσεων και έχει ως εξής:

1) Ποια μέτρα εκτέλεσης λαμβάνονται για το μη ρυθμισμένο ληξιπρόθεσμο χρέος;

α) Κατάσχεση απαιτήσεων του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτ...

Συμφώνησε με άλλη ομάδα ο Σιμάο

Posted: 09 Apr 2012 08:41 AM PDT

Πως έχει συμφωνήσει με άλλο σύλλογο παραδέχτηκε σε δηλώσεις του ο Σιμάο. Ο μέσος του Παναθηναϊκού δεν ανέφερε ομάδα, ωστόσο τόνισε πως περιμένει το τέλος της σεζόν για να δει τι θα γίνει».

Και είναι λογικό να προχωρά σε τέτοιες δηλώσεις, αφού παρά τις προσπάθειες του ίδιου, κανείς δε βρέθηκε τόσο καιρό να ανανεώσει το συμβόλαιό του Μοζαμβικανού άσσου.

Εξάλλου, τόσο αυτός όσο και ο Νίνης είναι σε ηλικία που πολύ εύκολα θα μπορούσαν να βρουν σύλλογο για να τους αγοράσει έναντι μικρού ποσού.

Ανα...

Παράγοντας εν δράσει…

Posted: 09 Apr 2012 08:39 AM PDT

Έξαλλοι είναι πολλοί στο ΠΑΣΟΚ με τον ρόλο και τη συμπεριφορά τού, κατά τα άλλα έμπιστου Γιάννη Δατσέρη. Του καταλογίζουν παραγοντισμό, έφεση στις διαρροές ακόμα και πίσω από κλειστές συσκέψεις και σοβαρή πολιτική αστάθεια «που κοστίζει στον πρόεδρο και στην εικόνα του». Επισημαίνουν επίσης με νόημα ότι ήταν από τους πρώτους που εγκατέλειψαν τον Βενιζέλο το 2007 και από τους πρώτους που επέστρεψαν πρόσφατα όταν ήταν φανερό ότι επρόκειτο να επικρατήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διά...

«Πως η Αθήνα υποφέρει χαμηλόφωνα»

Posted: 09 Apr 2012 08:27 AM PDT

«Πως η Αθήνα υποφέρει χαμηλόφωνα» τιτλοφορείται εκτενές ρεπορτάζ του Tobias Piller που δημοσιεύεται στις σελίδες της Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Το δημοσίευμα περιγράφει σε δραματικό τόνο τις επιδεινούμενες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στην Ελλάδα και μερικές από τις ζοφερές εικόνες που παρατηρούνται στο κέντρο της Αθήνας: «Στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Ομονοίας, υπάρχουν αυτή τη στιγμή περισσότερα κλειστά παρά ανοιχτά μαγαζιά. Όποιος δεν έχει ακόμα κατεβάσει για πάντα τα ρολά,...

Συμφωνία 120 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της Αθήνας

Posted: 09 Apr 2012 08:06 AM PDT

Σύμφωνο συνεργασίας προκειμένου να αναβαθμιστεί το κέντρο της Αθήνας υπέγραψαν η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Με βάση το σύμφωνο που φέρει τον τίτλο «Αθήνα Ξανά» εξασφαλίζονται για τον δήμο Αθηναίων 100 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης και 20 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εργασίας μέσω ΕΣΠΑ.

Η διαχείριση των συγκεκριμένων πόρων θα γίνεται από τον δήμο με στόχο όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «τη...

Λαγκάρντ: «Οι Έλληνες είναι πολύ χαλαροί για την δουλειά»

Posted: 09 Apr 2012 07:58 AM PDT

Σκληρά λόγια κατά της ΕΕ αλλά και της Ελλάδας χρησιμοποίησε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η Ευρώπη μοιάζει με μια θάλασσα, στην οποία όταν τραβηχτούν τα νερά της παλίρροιας, μπορεί κανείς να δει ποιοι δεν φοράνε το μαγιό τους».

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS τόνισε πως «η Ελλάδα γλίτωσε στο παρά πέντε. Έμεινε, ωστόσο, τελείως γυμνή». Δεν παρέλειψε μάλιστα να επιρρίψει και ευθύνες, αναφέροντας πως «η χώ...

Διαμαρτυρία οικοδόμων συνοδεία… φέρετρου

Posted: 09 Apr 2012 07:45 AM PDT

Με μία συμβολική κίνηση οι οικοδόμοι της Πάτρας θέλησαν να διαμαρτυρηθούν στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την κατάσταση με την οικονομική κρίση που έχει πλήξει περισσότερο από όλους τον κλάδο τους.

Ως αποτέλεσμα αυτής της κρίσης, οι περισσότεροι οικοδόμοι δεν συμπλήρωσαν πέρσι τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων και έτσι φέτος είναι ανασφάλιστοι με αποτέλεσμα να μην έχουν πρόσβαση στην Υγεία.

Οι οικοδόμοι της Πάτρας κατέφθασαν το πρωί στο γραφείο του Περιφερειακού Διοικητή Δημήτρη...

Βαρύ πρόστιμο σε ΑΕΚ

Posted: 09 Apr 2012 07:44 AM PDT

Νέα δυσάρεστα μαντάτα χτυπούν την πόρτα της ΑΕΚ, αφού η Εφορία μετά από έλεγχο για το διάστημα Μάρτιος-Δεκέμβριος 2011 επέβαλε πρόστιμο ύψους 3 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αφορά την περίοδο προεδρίας του Σταύρου Αδαμίδη, όταν πέραν του Νίκου Νοτιά μέτοχος ήταν ακόμη και ο Πέτρος Παππάς.

Όσον αφορά στο νέο «μπουγιουρντί», ο Ανδρέας Δημητρέλος επιδιώκει να προστεθεί στη ρύθμιση των υπόλοιπων οφειλών της ΠΑΕ προς το Δημόσιο, καθώς η διοίκηση της «Ένωσης» έχει έρθει σε απόγνωση...

Την αντισυνταγματικότητα του δεύτερου μνημονίου έθιξε ο Καμμένος στον ΠτΔ

Posted: 09 Apr 2012 07:32 AM PDT

Ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνος Καμμένος, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και του ανέπτυξε το θέμα της αντισυνταγματικότητας του δεύτερου μνημονίου και «ειδικότερα όσον αφορά στην παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας».

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο και για τις επικείμενες εκλογές, εκφράζοντας την εκτίμηση πως «είναι μονόδρομος για εθνική στροφή της χώρας».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της χρηματοδότησης των κομμάτων και επισήμανε πως «πρόκειται για δυστυχία ...

Matthias Rath: «Μην υποκύπτετε στην πίεση»

Posted: 09 Apr 2012 07:30 AM PDT

Για τους λάθους χειρισμούς της Άνγκελα Μέρκελ στο θέμα της οικονομικής κρίσης μίλησε ο διάσημος Γερμανός γιατρός Matthias Rath τονίζοντας ότι «στο λαό της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, που εκβιάζονται με πτώχευση εάν δεν υποταχτούν στους όρους των επιτροπών του καρτέλ στις Βρυξέλλες, φωνάζουμε μην υποκύπτετε στην πίεση».

«Εκ μέρους εκατομμυρίων ανθρώπων από όλη την Ευρώπη, σας λέμε τώρα ότι δεν χρειαζόμαστε το ευρώ σας. Το νόμισμα αυτό επιτελεί μία και μον...

Οι Beatles ξανάρχονται!

Posted: 09 Apr 2012 07:12 AM PDT

του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Ήταν χωρίς αμφιβολία το μεγαλύτερο συγκρότημα όλων των εποχών. Ή, αν θέλετε, η μπάντα που επηρέασε περισσότερο από κάθε άλλη την παγκόσμια μουσική σκηνή. Οι θρυλικοί Beatles διαλύθηκαν πολύ γρήγορα και δεν ολοκλήρωσαν ποτέ την πορεία τους, ειδικά αν σκεφτούμε ότι άλλες μπάντες συνομήλικες τους, όπως οι τεράστιοι Stones, συνεχίζουν ακόμη να παίζουν και να τραβάνε τα πλήθη σαν μαγνήτης.

Οι τελευταίες πληροφορίες από την Αγγλία όμως δίνουν μια ελπίδα στους εκατομμύρια θαυ...

Δεκτή κατά πλειοψηφία η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Posted: 09 Apr 2012 06:52 AM PDT

Με 155 «ναι» υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εκτός αλλά και εντός κυβέρνησης.

Συνολικά ψήφισαν 215 από τους 300 βουλευτές, με 155 «ναι», 56 «όχι» και 3 «παρών».

Από το ΠΑΣΟΚ την τροπολογία καταψήφισαν Αννα Νταλάρα και ο Γ. Χαραλαμπόπουλος και η Όλγα Ρενταρή.

Κατά της τροπολογίας τάχθηκε και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όπως και οι βουλευτές του κόμματός του.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο υπουργό...

Ψηφίζονται τη Τρίτη οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ

Posted: 09 Apr 2012 06:43 AM PDT

Οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ θα έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση για την υπαγωγή τους στις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου τη Τρίτη.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας που θα σταματήσει να ισχύει τον Ιανουάριο του 2015, οι οφειλέτες θα λάβουν έκπτωση 100% επί των πρόσθετων τελών για εφάπαξ καταβολή και εκπτώσεις 75%  ή 40% επί των πρόσθετων τελών για περισσότερες δόσεις.

Παράλληλα, θα μπορούν να ζητήσουν την υπαγωγή τους κατά...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές