Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου

Posted: 21 Feb 2012 09:44 AM PST

Ο Γιάννης Παλαμίδας και η Ηρώ Σαΐα τραγουδούν για τον έρωτα, το φως, την αγάπη στη συναυλία με τίτλο «Για Σένα», που φιλοξενείται στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης». Από τον Καβάφη μέχρι τον Καββαδία, από τον Κλάους Νόμι έως τον Κωνσταντίνο Βήτα, τη Λένα Πλάτωνος, τον Σταύρο Ξαρχάκο. Μαζί τους ο Νεοκλής Νεοφυτίδης στο πιάνο και ο Δημήτρης Σιάμπος στην ηλεκτρική κιθάρα.

Info: Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», Πειραιώς 206 , Ταύρος, τηλ. 210-3418550. Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ. Ώρα έναρξης: 21.00.

Ήξεις αφίξεις…

Posted: 20 Feb 2012 11:04 AM PST

Ευχαριστημένη πρέπει να είναι με τα πέντε λεπτά δημοσιότητας που της απέδωσε η οργισμένη επιστολή της για το ΠΑΣΟΚ η Κυριακή Τεκτονίδου. Η κυρία αυτή, επιλαχούσα στην Α' Θεσσαλονίκης που αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Θωμά Ρομπόπουλο, έστειλε σ' όλα τα μέσα μια επιστολή με την οποία μας αποκαλύπτει ότι μέχρι προχτές ανήκε σ' ένα κόμμα μεταλλαγμένο, εφιαλτική σκιά του εαυτού του, με το οποίο δεν ήθελε να έχει καμία σχέση. Η τρομερή και φοβερή επαναστάτρια που είναι έτοιμη να ανέβει στα κεραμίδ...

Διαπραγματεύσεις Βενιζέλου και IIF για το PSI

Posted: 20 Feb 2012 10:47 AM PST

Διαβουλεύσεις με τα στελέχη του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου , Τσάρλς Νταλάρα, Ζαν Λιμιέρ και Γιόζεφ Άκερμαν για την αύξηση της συμμετοχής του ιδιωτών πιστωτών  στο PSI, πραγματοποιούν παράλληλα με το Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και η τρόικα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Οι ίδιες πληροφορίες ότι από την τρόικα συμμετέχουν ο Γ. Ασμούσεν και Κλάους Μαζούχ από την ΕΚΤ, ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Δημοσιονομικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Επι...

Μπεγλίτης: Δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ ούτε με νέα ηγεσία

Posted: 20 Feb 2012 10:37 AM PST

Μια απίστευτη, για εκπρόσωπο Τύπου κόμματος, δήλωση έκανε το πρωί ο Πάνος Μπεγλίτης προκαλώντας πολλά σχόλια στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Ο στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου μιλώντας στον flash αφού αποκάλεσε το ΠΑΣΟΚ «πάλαι ποτέ κόμμα εξουσίας» αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα με την εκλογή νέας ηγεσίας λέγοντας : «δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές αν θέλετε, μεγάλες μετατοπίσεις στο ΠΑΣΟΚ με την αλλαγή ηγεσίας...».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Μπεγλίτη που έχει προκαλέσει ήδη πολλές αντι...

«Η σύλληψη του δημοσιογράφου έγινε στο πλαίσιο του νόμου»

Posted: 20 Feb 2012 10:27 AM PST

«Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του νόμου, ύστερα από εντολή των εισαγγελικών αρχών που επόπτευαν τις επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας» επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ. μετά την καταγγελία της ΕΣΗΕΑ για το προπηλακισμό δημοσιογράφου την Κυριακή.

Παράλληλα, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σημειώνει πως η σύλληψη έγινε «εφόσον ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος προσεκλήθη επανειλημμένως από τις αστυνομικές δυνάμεις να επιδείξει, όπως άλλωστε υποχρεούται, την αστυνομική και δημοσι...

Συνταγματικό κρίθηκε το "γκρέμισμα" των συντάξεων

Posted: 20 Feb 2012 10:17 AM PST

Με απόφαση της, η ολομέλεια του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου με ψήφους 28 υπέρ και 1 κατά, έκρινε πως το νομοσχέδιο που αφορά τις περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων δεν προσκρούει σε καμία συνταγματική διάταξη. Το επίμαχο νομοσχέδιο αφορά τους συνταξιούχους του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δικαστές εκφράζουν επιφυλάξεις ως προς την αναδρομικότητα εφαρμογής του νομοσχεδίου από την 1η Ιανου...

Ζωγράφισαν κρεμάλες στο δημαρχείο της Πάρου

Posted: 20 Feb 2012 10:15 AM PST

Ζωγράφισαν κρεμάλα και έγραψαν «ναι σε όλα» με αποδέκτες τους κκ. Ραγκούση, Βρούτση και Ρήγα, στο Δημαρχείο της Πάρου.

Ο Γιάννης Ραγκούσης είχε διατελέσει δήμαρχος Πάρου το 2006, κερδίζοντας με ποσοστό 50%.

Πηγή: www.e-volos.gr

Επίθεση πρυτάνεων σε Διαμαντοπούλου

Posted: 20 Feb 2012 10:08 AM PST

Για «εκστρατεία του υπουργείου Παιδείας στοχοποίησης και ποινικοποίησης της πανεπιστημιακής ζωής του τόπου» κάνουν λόγο οι πρυτάνεις στην ομόφωνη απόφαση της έκτακτης συνόδου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Τεχνολογικό Πάρκο του Λαυρίου.

Στην ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν τα εξής:

«Στη δραματική για τη χώρα μας περίοδο οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης, τα μέλη Δ.Ε.Π., οι εργαζόμενοι και οι διοικήσεις των Πανεπιστημίων, παρά την εφεδρεία, τις απολύσεις, τις περικοπές των...

Independent: Γαλλία - Γερμανία οι κύριοι υπεύθυνοι της ελληνικής κρίσης χρέους

Posted: 20 Feb 2012 09:59 AM PST

«Εν αναμονή της λήψης αποφάσεων κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ολοένα και περισσότερος κόσμος κατηγορεί Βερολίνο και Παρίσι για την κακή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, καθώς υπήρχαν ασφυκτικές πιέσεις προκειμένου η Αθήνα να αγοράσει οπλικά συστήματα που δεν μπορούσε να πληρώσει» αναφέρει η Independent.

Σε δημοσίευμα της, η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι «το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας, η Ελλάδα –με πληθυσμό 11 εκατομμυρίων ανθρώπων– υπήρξε μέσα στους πέντε πρώτους εισα...

Σώθηκε μικρή φώκια στη Σύρο

Posted: 20 Feb 2012 09:53 AM PST

Στην παραλία του Φοίνικα στη Σύρο εντοπίστηκε σήμερα το πρωί μια νεαρή αρσενική φώκια περίπου τριών μηνών. Το ζώο βρισκόταν σε κακή κατάσταση αδύναμο και αφυδατωμένο όπως ανέφεραν τα μέλη της «Mom» που βρήκαν τη νεαρή φώκια μετά από ειδοποίηση του Λιμεναρχείου.

Το νεαρό ζώο μεταφέρθηκε στο Κέντρο Περίθαλψης και Επανένταξης Μεσογειακής Φώκιας της «Mom» στην Αλόννησο, όπου και θα παραμείνει μέχρι να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να μπορεί να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον.

Συγκρατημένη αισιοδοξία Σαμαρά για το Eurogroup

Posted: 20 Feb 2012 09:38 AM PST

Την συγκρατημένη αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Eurogroup εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάτι το χειροπιαστό, τόνισε όμως ότι «πρέπει να υπάρξει ένα τέλος τόσο για το λαό όσο και για την οικονομία».

Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χρφιστόφια στον οποίο επανέλαβε ότι «παρά τις όποιες οικονομικές δυσ...

«Δεν θα γίνουν ποτέ ριψάσπιδες»

Posted: 20 Feb 2012 09:28 AM PST

«Είναι άνθρωποι με ψυχή και καρδιά, πατριώτες που θα σεβαστούν το Σύνταγμα και τις ανάγκες της πατρίδας» τόνισε με ιδιαίτερο ύφος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή την ορκωμοσία των νέων δύο βουλευτών, Χρήστου Καλαποθαράκου και Μανούσου Ντουκάκη.

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, που προσχώρησαν στη ΝΔ, σημειώνοντας για τους ορκισθέντες πως «μπορώ να εγγυηθώ ότι δύο συνάδελφοι κάτω από οποιαδήποτε κόπωση και δουλεία δεν θα γίνουν ποτέ ριψάσπιδ...

Βενιζέλος το «κοκοράκι»

Posted: 20 Feb 2012 09:15 AM PST

Μια, δυο, τρεις, χάσαμε το μέτρημα με τον Βενιζέλο να «παίζει» το ίδιο παραλήρημα σε όλα τα ντεκόρ τις τελευταίες μέρες. Από τις κορυφαίες στιγμές του «έργου», η επίθεση στον Λαφαζάνη στην Επιτροπή Οικονομικών, όπου ο Μπένι έχασε κάθε αυτοκυριαρχία και η φωνή του γέμισε «κοκοράκια». Πάντως, το βίντεο - μαρτυρία που κυκλοφορεί, δεν δείχνει αν στο τέλος ο «μελλοντικός ηγέτης της παράταξης» συγχώρεσε τον… «εκπρόσωπο της δραχμής», όπως αποκάλεσε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή χα...

Στη δημοσιότητα η λίστα με τα κλεμμένα αρχαία

Posted: 20 Feb 2012 09:07 AM PST

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες των αντικειμένων που εκλάπησαν την περασμένη Παρασκευή από το Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αρχαία Ολυμπία.

Πρόκειται για χάλκινα και πήλινα μικροαντικείμενα όπως ειδώλια, αγγεία και λυχνάρια, τα οποία χρονολογούνται από τη Γεωμετρική έως την Κλασική εποχή, καθώς και ένα χρυσό δαχτυλίδι – σφραγίδα με παράσταση ταυροκαθαψίων της Μυκηναϊκής περιόδου.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη λίστα

 

Την Κυριακή το ΑΕΚ - ΟΦΗ

Posted: 20 Feb 2012 08:58 AM PST

Την Κυριακή θα διεξαχθεί τελικά - και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Σούπερ Λίγκα - το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ που αναβλήθηκε δύο φορές το περασμένο Σαββατοκύριακό για λόγους ασφαλείας. Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής για το παιχνίδι:

«Ανακοινώνεται ότι λόγω της αναβολής από τη ΓΓΑ για λόγους Δημόσιας Τάξης του αγώνα ΑΕΚ-ΟΦΗ για την 22η αγωνιστική ημέρα του Πρωταθλήματος της Super League αλλά και των συμβατικών και κανονιστικών υποχρεώσεων προς τους εταίρους της Super League...

Υπέρ της αποφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ ο εισαγγελέας

Posted: 20 Feb 2012 08:44 AM PST

Ο εισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτης Μαντζούνης, προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών να αρθεί η κράτηση του ηγούμενου Εφραίμ με την επιβολή χρηματικής εγγύησης και περιοριστικών όρων.

Ειδικότερα στην εισήγηση του, προτείνει να αποφυλακιστεί ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου με την επιβολή χρηματικής εγγύησης, ύψους 200 χιλιάδων ευρώ αλλά και περιοριστικών όρων απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Παράλληλα ζητείται και η υποχρεωτική παρουσία του σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα.

Ο εισαγγελέας επαναλαμβάν...

Τσίπρας: Αυτοί που μας κυβερνούν δεν είναι τόσο 'Ελληνες

Posted: 20 Feb 2012 08:43 AM PST

Σε σημερινές του δηλώσεις σχετικά με τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε τα εξής: «Αφού λοιπόν οι εταίροι και οι πιστωτές διασφαλίστηκαν έναντι πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας οικονομικά αλλά και νομικά, σήμερα με την απόφασή τους οργανώνουν τη χρεοκοπία με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε το όλο βάρος  να πέσει στον ελληνικό λαό, στην ελληνική κοινωνία και οι ίδιοι μαζί με τους τραπεζίτες να διασωθούν».

«Τα επιχειρήματα του κ. Σόιμπλε που μέσα από τις σ...

Κανένας γιατρός δεν είναι εκτός ελέγχου, τόνισε ο Λοβέρδος

Posted: 20 Feb 2012 08:12 AM PST

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και σύμφωνα με τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο από την 1η Μαρτίου οι προωθούμενες ρυθμίσεις θα γίνουν νόμος του κράτους.

Μιλώντας για το πρόβλημα της υπερσυνταγογράφησης ο υπουργός τόνισε ότι «θα τηρηθεί η νομιμότητα. Κανένας γιατρός δεν είναι εκτός ελέγχου» και πρόσθεσε ότι 11 γιατροί παραπέμπονται σε πειθαρχικό έλεγχο καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία χορηγούσαν περισσότερες από 500 συνταγές ο καθένας.

Παράλ...

ΙΕΛΚΑ: Φθηνότερο το ελληνικό καλάθι από Αγγλία-Γαλλία

Posted: 20 Feb 2012 08:08 AM PST

Σύμφωνα με ευρήματα έρευνας που εκπόνησε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών το σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα κοστίζει σχεδόν 16% λιγότερο από το αγγλικό, 18% λιγότερο από το γαλλικό και 0,5% από το ισπανικό.

Τα αποτελέσματα της αναφοράς του ΙΕΛΚΑ είναι συγκριτικά με το τυπικό καλάθι προϊόντων του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων σε Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία και Ισπανία για το Φεβρουάριο. Κατά τη διάρκεια της έρευνας σε συσχετισμό μπήκαν 20 υποκατηγορίες προϊόντων.

Το ΙΕΛΚΑ υπογρα...

"Η ιστορία της Κρίσης"

Posted: 20 Feb 2012 07:47 AM PST

Πρόκειται για ένα κομμάτι του ντοκιμαντέρ του DeptOcracy - Χρεοκρατία "Η ιστορία της Κρίσης" .

Αναλύεται η Κρίση στον Ισημερινό , το ΔΝΤ και το θέμα του "ειδεχθούς χρέους".

Ίσως είναι και ένα καλό μάθημα για τη χώρα μας…

Πότε θα εκτίσουν τις ποινές τους Σιμάο - Βιτόλο

Posted: 20 Feb 2012 07:47 AM PST

Τα παιχνίδια στα οποία δε θα αγωνιστούν οι τιμωρημένοι Σιμάο και Βιτόλο, επέλεξε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο Σιμάο, ο οποίος συμπλήρωσε 7 κάρτες στο ματς με τον Εργοτέλη, θα απουσιάσει από τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και ΟΦΗ.

Από την άλλη μεριά, ο Βιτόλο συμπλήρωσε και αυτός με τη σειρά του τις 4 κίτρινες κάρτες και αποφασίστηκε να χάσει την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, προκειμένου να μην πέσει στα παιχνίδια που θα λείψει ο Μοζαμβικανός.

Δεδομένο είναι και πως οι δυο θα είναι παρόντες στο ντέ...

«Ιερή υποχρέωση στη κληρονομιά μας να συλληφθούν οι ληστές»

Posted: 20 Feb 2012 07:40 AM PST

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας αιτήθηκε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, την επικήρυξη των δραστών της ληστείας στο Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Συγκεκριμένα, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν ο περιφερειάρχης φέρεται να επισήμανε πως «ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών αποτελεί ζήτημα τιμής αλλά και αξιοπρέπειας για την πατρίδα μας που βρέθηκε εκ νέου στο μέσο μιας παγκόσμιας αρνητικής δημοσιότητας. Είναι το λιγότερο που οφε...

Λίγο πριν την κατάρρευση…

Posted: 20 Feb 2012 07:38 AM PST

Η Πορτογαλία παίρνει ανεπίσημες δεσμεύσεις από τον Σόιμπλε για αναδιάρθρωση και του δικού της χρέους, η Ισπανία αποκλείεται να πετύχει τον στόχο για το έλλειμμα και ζητάει την αναθεώρησή του, ενώ ισπανικές και ιταλικές τράπεζες συνεχίζουν στον κατήφορο των υποβαθμίσεων.

Την ίδια ώρα ο Ολάντ απειλεί με επαναπροσδιορισμό της γαλλικής πολιτικής για την ευρωζώνη και η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι για την Ελλάδα, αφού η αναδιάρθρωση του χρέους βρίσκεται στον αέρα, αντιμετωπίζοντας πιθανώς ακόμη και ...

Σπύρος Λυκούδης: Η σύμβαση με την τρόικα δεν ανατρέπεται

Posted: 20 Feb 2012 07:36 AM PST

Συνέντευξη παραχώρησε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, στην ΑΥΓΗ και τον δημοσιογράφο Νίκο Φίλη. Σε αυτήν μίλησε για τις δανειακές συμβάσεις, το Μνημόνιο, ακόμη και για τα πρόσφατα μέτρα κατά των διαδηλώσεων που προωθεί η Κυβέρνηση.

Ο σεβασμός στις δανειακές συμβάσεις πηγάζει από "τη διεθνή πραγματικότητα και λειτουργία στον πολιτικά πολιτισμένο κόσμο τα τελευταία 200 χρόνια τουλάχιστον" υποστηρίζει ο γραμματέας της Κ.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς Σπύρος Λυκούδη...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές