Σάββατο 7 Απριλίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Κυριακή 8 Απριλίου

Posted: 08 Apr 2012 02:54 AM PDT

Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του έργου «Ο δρόμος περνάει από μέσα» στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν. Με αυτό το έργο το Θέατρο Τέχνης, συμπληρώνοντας 70 χρόνια λειτουργίας , θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του Ιάκωβου Καμπανέλλη, συγγραφέα που συνέδεσε στενά τη δημιουργία του με το συγκριμένο θέατρο. Γραμμένο το 1990, το έργο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και ωριμότερα έργα του μεγάλου συγγραφέα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Διαγόρας Χρονόπουλος. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Φέρτης,...

Για κίνδυνο ακυβερνησίας προειδοποιεί ο Βενιζέλος

Posted: 07 Apr 2012 10:09 AM PDT

Για κίνδυνο ακυβερνησίας κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι η χώρα δεν θα μπορεί να κυβερνηθεί εάν το αποτέλεσμα των εκλογών επαληθεύσει την εικόνα του κατακερματισμού των πολιτικών δυνάμεων των δημοσκοπήσεων.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής υποστηρίζει πως «οι εκλογές δεν είναι μια καθολική δημοσκόπηση, είναι η ώρα της απόφασης» και προσθέτει πως οι πολίτες «πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η παραμονή στο ευρώ συνδέεται άμεσα με τη νέα συμφωνία».

Ό,τι φάνε κι ό,τι αρπάξουν

Posted: 07 Apr 2012 09:52 AM PDT

Τα νέα «νέα μέτρα» που πρέ­πει να εφαρμόσει η όποια κυβέρνηση έως και το 2014 έφτασαν αισίως τα 16 δισ. ευρώ. Μόλις ελάχιστο καιρό πριν, τα μέ­τρα αυτά τιμολογούνταν σε 11,5 δισ. και μετά τη... σωτήρια επιτυχία του PSI αναθεωρήθηκαν σε 14 δισ. Ποιος μπο­ρεί να βάλει το χέρι του στο ευαγγέλιο και να πει ότι αυτή είναι η τελευταία αναθεώρηση; Προφανώς κανείς...

Μπορεί η χώρα να βαδίζει προς τις εκλογές, με τα κόμματα εξουσίας να προσπαθούν να πείσουν ότι το εκλο­γικό σώμα καλείται να αποφασίσει ...

Πρόταση Τσίπρα προς ΚΚΕ-ΔΗΜΑΡ-Οικολόγους για κοινούς υποψήφιους στις μονοεδρικές

Posted: 07 Apr 2012 09:33 AM PDT

«Είναι οκτώ έδρες, ας μην τις χαρίσουμε ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στη ΝΔ» τονίζει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος και απευθύνει πρόταση στις ηγεσίες του ΚΚΕ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Οικολόγων Πράσινων για κοινή κάθοδο στις μονοεδρικές.

Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει παρά μία μόνο από τις οκτώ μονοεδρικές. «Στις υπόλοιπες θα στηρίξουμε τα άλλα κόμματα. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να συμφωνήσουμε ότι στις τέσσερις θα στηρίξουμε όλοι το ψηφ...

Κατά των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων τάσσεται ο Πάγκαλος

Posted: 07 Apr 2012 09:03 AM PDT

«Απαράδεκτο και ύποπτο» χαρακτηρίζει ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης το επιχείρημα περί συγκέντρωσης ποσοστού άνω του 51% στις εκλογές από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ προκειμένου τα δύο κόμματα να έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση για το σχηματισμό κυβέρνησης.

 «Αν υπάρξουν 151 βουλευτές θα υπάρχει και κυβέρνηση στη χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά στη «Real News» ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Την ίδια ώρα εξέφρασε την εκτίμησή του ότι κανένα κόμμα δεν θα επιτύχει αυτοδυναμία, ενώ τάχθηκε κατά των αλλεπάλληλων εκ...

Οκτώ μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ σε νέα δημοσκόπηση

Posted: 07 Apr 2012 08:36 AM PDT

Προβάδισμα 8 μονάδων στην πρόθεση ψήφου δίνει στη ΝΔ δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστά της ΝΔ αγγίζουν το 20,5%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13,8%, τρίτο το ΚΚΕ με 7,5%. Ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,4%, η ΔΗΜΑΡ με 6,75%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,5%, η Χρυσή Αυγή με 3%, ο ΛΑΟΣ με 2,9%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,55%, η ΔΗΣΥ με 2%, η Κοινωνική Συμφωνία με 1,4% και το Αρμα Πολιτών 0,8%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 24%, ΠΑΣΟΚ 16%,...

Άγνωστοι επιτέθηκαν σε ειδικό φρουρό μετά την κηδεία του 77χρονου φαρμακοποιού

Posted: 07 Apr 2012 07:41 AM PDT

Επίθεση δέχτηκε ειδικός φρουρός στο Σύνταγμα από ομάδα αγνώστων, λίγο μετά την ολοκλήρωση της πολιτικής κηδείας του 77χρονου φαρμακοποιού Δημήτρη Χριστούλα.

Οι άγνωστοι επιτέθηκαν στον ειδικό φρουρό την ώρα που τελείωνε τη βάρδια του και του αφαίρεσαν το μπουφάν που φορούσε, τη ζώνη, το αλεξίσφαιρο γιλέκο και τον ασύρματο, τα οποία και κρέμασαν στο δέντρο κάτω από το οποίο έδωσε τέλος στη ζωή του ο 77χρονος συνταξιούχος την προηγούμενη Τετάρτη.

Ο ειδικός φρουρός μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό ...

Η αναγέννηση της Αθήνας

Posted: 07 Apr 2012 06:10 AM PDT

Tου Λεωνίδα Κουρή, πρώην δημάρχου Αθηναίων

Πριν από λίγες ημέρες παρου­σιάστηκε η πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση για τη χρημα­τοδότηση ευρωπαϊκού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ανασυγκρότησης του κέ­ντρου της Αθήνας με άξονα τη λεωφό­ρο Πανεπιστημίου.

Η εξαιρετικά χρήσιμη, σε καιρούς χαλεπούς για τα δημόσια οικονομικά και όχι μόνο, χορηγική πρωτοβουλία του Ιδρύματος αποβλέπει, σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα:

  • Στο να καταστεί το κέντρο της πόλης τόπος προορισμού και όχι οδός διέλευ­σης οχημάτων.
  • Στη λειτ...

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε το Δημήτρη Χριστούλα

Posted: 07 Apr 2012 05:58 AM PDT

Φίλοι, συγγενείς και πλήθος κόσμου είπαν το τελευταίο αντίο στον 77χρονο συνταξιούχο Δ.Χριστούλα, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος.

Η πολιτική κηδεία έγινε στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε η κόρη του επεσήμανε ότι η πράξη του πατέρα της είναι βαθιά πολιτική, ενώ διαβάστηκε και μήνυμα του Μ.Θεοδωράκη.

Μηνύματα απηύθυναν ακόμα η Σοφία Σακοράφα, ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλό...

Από τη Μ.Δευτέρα η συνταγογράφηση βάσει της δραστικής ουσίας

Posted: 07 Apr 2012 05:25 AM PDT

Τη Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου αρχίζει η πλήρης εφαρμογή της συνταγογράφησης φαρμάκων βάσει της δραστικής ουσίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει τις 10 πρώτες δραστικές ουσίες, για τις οποίες οι γιατροί θα μπορούν να συνταγογραφούν οποιοδήποτε φάρμακο θεωρούν απαραίτητο για τους ασθενείς τους από τον κατάλογο των φαρμάκων ανά δραστική ουσία.

Σε κάθε ομάδα φαρμάκων έχει καθοριστεί η τιμή αναφοράς με βάση το φθηνότερο γενόσημο για την αγορά του οποίου οι ασ...

Φεστιβάλ Νεολαίας Συνασπισμού 6 & 7 Απριλίου στο Θησείο

Posted: 07 Apr 2012 05:02 AM PDT

Φεστιβάλ εκδηλώσεων πραγματοποιεί το διήμερο 6-7 Απρίλη η Νεολαία Συνασπισμού, στο χώρο του Θησείου δίπλα στον σταθμό του ηλεκτρικού. Το σημερινό πρόγραμμα έχει ως έξης:

Σάββατο 7/4:

14.00 Συλλογική κουζίνα

15.00 ανοιχτή συζήτηση για το μεταναστευτικό ζήτημα, την κουβέντα ανοίγει η Ιωάννα Κούρτοβικ

18.00 εκδήλωση για τα εγχειρήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, την κουβέντα ανοίγουν οι Ελένη Πορτάλιου , Γ.Κολμανιώτης και Τάσος Κορωνάκης

Θα ακολουθήσει συζήτηση για τη σύνδεση ρεμπέτικης μουσικής και λα...

Όλι Ρεν: Λάθος η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη

Posted: 07 Apr 2012 04:57 AM PDT

«Μεγάλο λάθος» χαρακτήρισε την ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ευρωζώνη θα πρέπει να θωρακιστεί πριν δεχθεί νέα μέλη, ούτως ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές κρίσεις.

«Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα ή να επικρίνω κανέναν, όμως το γεγονός ότι η Ελλάδα μπόρεσε να ενταχθεί στην ευρωζώνη το 2001 είναι, κρίνοντας εκ των υστέρων -και ίσως και από τότε-, μεγάλο λάθος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Όλι Ρεν μιλώντας στο ...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φωτορεπόρτερ και στη Θεσσαλονίκη

Posted: 07 Apr 2012 04:35 AM PDT

Δεκάδες επαγγελματίες φωτορεπόρτερ αλλά και απλός κόσμος συγκεντρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τον βαρύ τραυματισμό του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Μάριου Λώλου, από άνδρα των ΜΑΤ στη διάρκεια των επεισοδίων της Πέμπτης στο Σύνταγμα.

«Το χτύπημα δεν ήταν στον Μάριο, ήταν στο κεφάλι στα μάτια και στα αυτιά όλων μας. Να μη τους αφήσουμε να μας τυφλώσουν» τονίζουν οι διαμαρτυρόμενοι, ενώ άφησαν στο πεζοδρόμι...

Στερεύει το πετρέλαιο...

Posted: 07 Apr 2012 03:12 AM PDT

Πώς μπορεί να οδηγηθεί μία ολόκληρη χώρα σε οικονομικό στραγγαλισμό; Όταν εκείνοι που την επιβουλεύονται της κόβουν κάθε πρόσβαση σε όλες τις μορφές χρηματοδότησης. Ακριβώς όπως έγινε με την Ελλάδα.

Πώς μπορεί να οδηγηθεί μία ολόκληρη οικονομία στον αφανισμό; Όταν οι «σύμμαχοι» φροντίσουν να της στερήσουν την πρόσβαση στις ενεργειακές πρώτες ύλες. Ακριβώς όπως γίνεται σήμερα με την Ελλάδα!

Η ομοιότητα των δύο καταστάσεων δεν είναι καθόλου τυχαία, ούτε συμπτωματική! Στη σημερινή εποχή, καμία χώρ...

PSI: Ρέκβιεμ για την Ελλάδα

Posted: 07 Apr 2012 02:52 AM PDT

Της Μαρίας Νεγρεπόντη -Δελιβάνη, πρώην πρυτάνεως και καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, προέδρου του Ιδρύματος Δελιβάνη

ΙΙΙ. Πώς θα αναβιώσει η ελπίδα

Υπάρχει ένα προβληματικό εύρημα στις δημοσκοπήσεις, που επαναλαμβάνεται και που καταλήγει σε ασύμβατο συνδυασμό προτιμήσεων του ελληνικού λαού. Αναφέρομαι στο περίπου 80% των Ελλήνων, που αντιτίθενται στα Μνημόνια, κάτι απολύτως κατανοητό, αλλά που ταυτόχρονα, και με το ίδιο υψηλό ποσοστό, αντιτίθενται σε πιθανή επάνοδο στο εθνικό μας νόμισ...

Χρυσοχοΐδης: Μετά το Πάσχα ο πρώτος χώρος για τους μετανάστες στην Αμυγδαλέζα

Posted: 07 Apr 2012 02:34 AM PDT

Ο πρώτος χώρος κλειστής προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών θα λειτουργήσει σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αμέσως μετά το Πάσχα στην Αμυγδαλέζα.

Παράλληλα, ο Μ.Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι η σχετική τροπολογία για τη χωροθέτηση κέντρων φιλοξενίας μεταναστών κατατίθεται τη Μ.Δευτέρα στη Βουλή.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αξία» ο Μ.Χρυσοχοΐδης διαβεβαιώνει τους κατοίκους ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα ασφάλειας από τη λειτουργία του κέντρου.

«Είναι επιτακτικό να βρούμε ρεαλιστικές, εφ...

Εννέα τραυματίες από τη συντριβή ενός F18 στη Βιρτζίνια

Posted: 07 Apr 2012 02:11 AM PDT

Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν ένα καταδιωκτικό αεροσκάφος F-18 του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή της Βιρτζίνια.

Τα δύο μέλη του πληρώματος που εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση πρόλαβαν και χρησιμοποίησαν τα αυτοεκτοξευόμενα καθίσματά τους προτού το αεροσκάφος προσκρούσει στο συγκρότημα κατοικιών.

Σύμφωνα με τις αρχές υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν εντοπιστεί, αλλά ακόμα δεν θεωρούνται αγνοούμενοι.

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Μπομπ Μακντόνελ δήλωσε στο...

«Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση

Posted: 07 Apr 2012 01:50 AM PDT

Την Κυριακή των Βαΐων, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη , η οποία έχει ερμηνεύσει με τη μοναδική φωνή της μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια των τελευταίων ετών, «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση.

Η παρουσία της έντονη και ξεχωριστή στο μουσικό χώρο, αφήνοντας το στίγμα της σε κάθε εμφάνιση που πραγματοποιεί. Εξίσου έντονη όμως είναι η απουσία της από τις τηλεοπτικές εκπομπές . Μετά από 6 χρόνια , η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μοιράζεται μαζί μας τις πιο δυνατές στιγμές της ζωής και της καριέρας της…

…τις εικόνες ...

Παράταση για χρέη

Posted: 07 Apr 2012 01:36 AM PDT

Παράταση έως τις 30 Απριλίου δόθηκε τελικά για τους οφειλέτες του Δημοσίου που επιθυμούν να εξοφλήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους. Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, για διευκόλυνση των φορολογουμένων, δίδονται οι παρακάτω παρατάσεις:

1. Υποβολής αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση της παραγράφου 8 του άρθρου 3 του ν. 4038/2012 των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2012, η οποία λήγει την 30ή Μαρτίου 2012.

2. Υποβολής οριστικής δήλωσης Απόδοσης Φόρου Μισθωτών ...

Φουλάρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ...

Posted: 07 Apr 2012 01:28 AM PDT

Ανέκαμψε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το πείραμα της εξυγίανσής της, με αποτέλεσμα στο τέλος του 2011 τα οικονομικά της να περνούν σε θετικό έδαφος, υλοποιώντας έτσι τους όρους που είχε θέσει η τρόικα στο πρώτο μνημόνιο για κερδοφορία της εταιρείας.

Αυτό προκύπτει από τα οικονομικά, στατιστικά και άλλα στοιχεία που παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η θετική αυτή εξέλιξη αποτελεί ένα πρώτο, αλλά σημαντικό, βήμα για την εξυγίανση και επιβίωση της εταιρείας, ...

Αυτοβιογραφική προκήρυξη

Posted: 07 Apr 2012 01:17 AM PDT

Προκήρυξη με πολλά «αυτοβιογραφικά» στοιχεία ήταν αυτή που αναρτήθηκε ξημερώματα της... Πρωταπριλιάς στο athens.indymedia.org, για ν' «αποκαθηλωθεί» λίγο αργότερα από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας και να επανέλθει περίπου 24 ώρες αργότερα και αμέσως μόλις η συντονιστική ομάδα διαπίστωσε ότι ήταν αυθεντικό το κείμενο και όχι κάποια κακόγουστη φάρσα.

Αρκετά νωρίτερα, ωστόσο, αμέσως μόλις οι «ιεροφάντες» της αντιτρομοκρατικής ανέγνωσαν μέχρι το «μεδούλι», και το υστερόγραφο δηλαδή, την προκήρ...

Kάλπες διαμαρτυρίας και ρήξης...

Posted: 07 Apr 2012 01:03 AM PDT

Όχι απλώς ισχυρό, αλλά... «πανίσχυρο» θέλει ο Περισσός το ΚΚΕ μετά τις εκλογές και με αυτό το σύνθημα τις τελευταίες ημέρες καλεί τον λαό να συντρίψει τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ αλλά και όλους εκείνους που εμφανίζονται ως «νέα» κόμματα αλλά στην ουσία έχουν συγκροτηθεί με πρόσωπα που επί δεκαετίες στελέχωσαν τα δύο κόμματα εξουσίας και στήριξαν την πολιτική τους. Οι αναφορές αυτές στρέφονται σαφώς προς τον Πάνο Καμμένο και τη Λούκα Κατσέλη με τον Χάρη Καστανίδη, ωστόσο το ΚΚΕ δεν παραλείπει να εντά...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές