Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

www.tsekouratoi.gr


www.tsekouratoi.gr


Οι σχέσεις εξ’αποστάσεως την εποχή των social media

Posted: 10 Jan 2012 03:34 PM PST


Την σημερινή εποχή των social media και του διαδικτύου οι σχέσεις από απόσταση μοιάζουν...

πιο εφικτές από ποτέ άλλοτε…

Κάποτε, η επικοινωνία μεταξύ των ζευγαριών εξ'αποστάσεως γίνονταν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους:
από όπου ο άντρας έκοβε την επικοινωνία με τη σύζυγο προκειμένου να κυνηγήσει για τα απαραίτητα ή την αρχαιότητα με τους συχνούς και πολυετείς πολέμους, περάσαμε στη συνέχεια στην επικοινωνία μέσω παπύρων, γραμμάτων και τηλεγραφημάτων.

Στη συνέχεια ήρθε το σταθερό τηλέφωνο, οι φωτογραφίες για να φτάσουμε πια στο κινητό τηλέφωνο…

Σήμερα λοιπόν, υπάρχουν ζευγάρια πολλών ειδών, που »καθορίζονται» από τον τρόπο επικοινωνίας τους: text-crazy, social networking, ή multimedia ζευγάρια…

Στο συγκεκριμένο λοιπόν infographic παρουσιάζεται η εξέλιξη των ζευγαριών και των σχέσεων εξ'αποστάσεως, αλλά και οι πολλαπλοί τρόποι επικοινωνίας σήμερα, που προσφέρονται από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης…



himaira


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

10 από τα καλύτερα HyperCars του 2011

Posted: 10 Jan 2012 03:23 PM PST


Το 2011 έχει φύγει, όμως οι ανασκοπήσεις συνεχίζουν ν' ανεβαίνουν στο YouTube.

Αυτή τη φορά, έρχεται βίντεο από τον CarsandCoffeeIrvine, ο οποίος έχει ανεβάσει τα 10 καλύτερα HyperCars που κατέγραψε η HD κάμερά του, τη χρονιά που μας πέρασε. Απόλαυσέ τα!



himaira


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Νεαρή δασκάλα αποπλανούσε ανήλικους μαθητές

Posted: 10 Jan 2012 03:07 PM PST


Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από καταγγελία μητέρας 15χρονου μαθητή.


Καθηγήτρια στο σεξ, για πολλούς ανήλικους στην Κρήτη, είχε γίνει 22χρονη όμορφη δασκάλα..
του δημοτικού, σε χωριό των Χανίων, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για αποπλάνηση ανηλίκων, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα που έκανε στην Κρήτη, κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από καταγγελία της μητέρας ενός 15χρονου μαθητή γυμνασίου.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η 22χρονη χρησιμοποιούσε την ιδιότητα της για να προσεγγίζει ανηλίκους, ηλικίας 10 έως 15 ετών, μέσω του facebook, προφασιζόμενη ότι θα τους βοηθούσε στα μαθήματά τους. Με τη μέθοδο αυτή, αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, κατάφερνε να οδηγεί τα παιδιά στο κρεβάτι της και σε ερωτικές πράξεις μαζί τους.

Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετική Διάταξη και Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εντοπίστηκαν στο facebook, ερωτικοί διάλογοι της 22χρονης με τον 15χρονο μαθητή γυμνασίου στην Κρήτη, οι οποίοι ήταν καταχωρημένοι στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε ο ανήλικος.

Ο 15χρονος μαθητής εξετάστηκε από το κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επιβεβαίωσε τους διαλόγους, καθώς και τις σεξουαλικές συνευρέσεις του με την δασκάλα, εδώ και πέντε μήνες, η οποία τον προσέγγισε, μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, προφασιζόμενη ότι ήθελε να τον βοηθήσει στα μαθήματά του. Για την αποπλάνηση η μητέρα του ανηλίκου ζήτησε την ποινική δίωξη της δασκάλας, αλλά ο μαθητής έχει αντίθετη άποψη και δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της 22χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα πειστήρια, μεταξύ των οποίων και πλήθος άσεμνων φωτογραφιών της, στο σπίτι και στο facebook με διάφορα άτομα, για τα οποία δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα η ακριβής ηλικία τους καθώς και διάλογοι ανάλογου περιεχομένου.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.

himaira


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Μαχαίρωσε τον 11χρονο γιο της επειδή είναι εξαρτημένος από το Internet!

Posted: 10 Jan 2012 02:54 PM PST

Η πλέον πρόσφατη ιστορία απόλυτου παραλογισμού από τη μακρινή Κίνα έχει στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ένα 11χρονο αγόρι και τη μητέρα του
Όπως αναφέρουν τα κινεζικά ΜΜΕ, ο μικρός είναι εξαρτημένος από το Internet, κάτι που έχει εξοργίσει την οικογένειά του.

Ο 11χρονος ξεκίνησε να ασχολείται με το Internet πριν από λίγους μήνες, όταν κατάφερε να εντοπίσει ένα Internet καφέ που επιτρέπει (παρανόμως) την είσοδο σε παιδιά όλων των ηλικιών. Ο μικρός άρχισε να παίζει online games και κάποια στιγμή η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει. Η μητέρα διαπίστωσε ότι ο γιος της είχε την τάση να κλέβει λεφτά από το πορτοφόλι της, ενώ αρκετές φορές "έχανε" τα ρέστα όταν πήγαινε για ψώνια του σπιτιού.
Ένα βράδυ ο πιτσιρικάς έφυγε από το σπίτι αμέσως μετά το δείπνο, αφού πρώτα έκανε τη συνήθη "επίσκεψη" στο πορτοφόλι της μητέρας του. Οι γονείς του τον εντόπισαν τελικά στο Interent καφέ και τον οδήγησαν στο σπίτι, όπου άρχισαν να τον χτυπούν. Η συγκεκριμένη "μέθοδος διαπαιδαγώγησης" είναι πολύ συνηθισμένη και απολύτως νόμιμη στην Κίνα, ωστόσο η μητέρα πήγε ένα βήμα παραπέρα και μαχαίρωσε το γιο της στο πόδι!
Η Κίνα είναι μια από τις χώρες όπου το πάθος για την τεχνολογία οδηγεί σε αδιανόητα περιστατικά . Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις του 17χρονου που πούλησε το νεφρό του για να πάρει ένα iPad, των βασανιστηρίων σε φυλακές λόγω World of Warcraft και του ζευγαριού που δε δίστασε να πουλήσει τα παιδιά του για να παίζει στο Internet.

himaira

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Γιατί οι σκύλοι τρώνε χόρτα μερικές φορές;

Posted: 10 Jan 2012 02:42 PM PST


Βλέπουμε καμιά φορά κάποιον σκύλο να τρώει χόρτα και αναρωτιόμαστε: γιατί;
Γιατί ο σκύλος τρώει χόρτα; Λιγάκι περίεργο... Τι του συμβαίνει; Δείτε!

Ο σκύλος, ναι, είναι αλήθεια, καμιά φορά τρώει χόρτα ή και γρασίδι! Σίγουρα το έχουμε δει πολλοί από εμάς.


Δεν το κάνει αυτό επειδή "την είδε" αγελάδα, αλλά συμβαίνει για 3 κυρίως λόγους.
Τα σκυλιά τρώνε χόρτα ή γρασίδι επειδή μπορεί να έχουν κάποιον πόνο στο στομάχι.

Το χόρτο γενικά, δεν ανήκει στις διατροφικές συνήθειες των σκύλων. Όπως εμείς δεν τρώμε ξύλο ή μέταλλο, έτσι και τα σκυλιά δεν τρώνε χόρτο.
Όμως, τα σκυλιά ξέρουν πως αν φάνε πχ γρασίδι, θα ξεράσουν.
Το αποβάλλει ο οργανισμός τους ως μία τοξικη - επικίνδυνη ουσία, πριν κάνει ζημιά στον οργανισμό τους.

Έτσι, αν έχουν κάποιον πόνο στο στομάχι ή κάτι έχει σκαλώσει πχ στον οισοφάγο, τρώνε βεβιασμένα χόρτο για να ξεράσουν και να αποβληθούν οι ουσίες που τους προκαλούν τα παραπάνω!
Αυτό συνήθως το καταλαβαίνουμε αν τρώνε χόρτα με "μανία" - βεβιασμένα.

Τώρα, ένας άλλος λόγος είναι ... για διατροφικούς λόγους!
Ναι, είναι αλήθεια!

Αν ένα σκυλί νιώθει οργανικά περίεργα, καταλαβαίνοντας πως του λείπουν κάποιες ουσίες, τότε τρώει σε μικρές ποσότητες χορταράκι.
Κοινώς, ο σκύλος "προσέχει" τη διατροφή του!

Έτσι, κρατάει τον οργανισμό του σε διατροφική ισσοροπία, και αναπληρώνει με αυτό τον ανορθόδοξο τρόπο, απώλειες σε θρεπτικές ουσίες!
Αυτό συνήθως το καταλαβαίνουμε αν ο σκύλος τρώει αραιά και που μικρές ποσότητες χόρτου.

Τέλος, ένας ακόμα λόγος, είναι η... βαρεμάρα!
Γι' αυτό δεν υπάρχει εξήγηση, αλλά αυτό που θα του αποβάλλει αυτή την κακιά συνήθεια, είναι η άσκηση και η ελευθερία του να παίξει - να τρέξει - να δραστηριοποιηθεί.

Έτσι, όταν ο σκύλος βαριέται, υιοθετεί αυτή τη συνήθεια!
Κι εδώ, ο σκύλος, για να μην ξεράσει, τρώει αραιά και που σε μικρές ποσότητες χορταράκι - γρασίδι.

Έτσι, αν δείτε έναν σκύλο να τρώει χόρτα:

- είτε σημαίνει ότι έχει κάποιο πόνο στο στομάχι ή έχει σκαλώσει κάτι στον οισοφάγο του,

- είτε σημαίνει ότι χρειάζεται κάποια διατροφική υποστήριξη σε βιταμίνες, κλπ ,

- είτε βαριέται!

himaira


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Χτυπούσε κινητό μέσα στο φέρετρο

Posted: 10 Jan 2012 02:32 PM PST

Ο ήχος κλήσης έλεγε… «μάγισσες φέρτε βότανα»!


Αστείο και συνάμα μακάβριο το περιστατικό. Όλα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα σε χωριό της πόλης, κατά τη διάρκεια κηδείας. Το πένθος βαρύ και ασήκωτο όπως αντιλαμβάνεστε…



Κάποια στιγμή όμως οι περισσότεροι πάγωσαν, κάποιοι χαμογέλασαν και ο ιερέας αναγκάστηκε σοκαρισμένος να διακόψει προσωρινά…Αιτία; Ο ήχος ενός κινητού τηλεφώνου, που ερχόταν μέσα από το φέρετρο! Και τι ήχος!

«Μάγισσες φέρτε βότανα»! Στην εκκλησία επικράτησε προς στιγμήν αναστάτωση, αφού κανένας δεν μπορούσε να δώσει εξήγηση στο μυστήριο.
Κάτι που έγινε λίγο αργότερα…

Στην προσπάθεια λοιπόν των ανθρώπων του γραφείου τελετών να μεταφέρουν το φέρετρο για τη νεκρώσιμη ακολουθία, βοήθησαν και δύο συγγενείς της οικογενείας.

Ο ένας είχε το κινητό του τηλέφωνο στο πουκάμισο και όπως έσκυψε, του έπεσε μέσα στο φέρετρο.

Κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας, αντιλήφθηκε ότι έχασε το κινητό του και παρακάλεσε τη σύζυγο του να τον καλέσει από το δικό της.

Εκείνος βγήκε από την εκκλησία για να το ψάξει.

Έτσι όταν τον πήρε τηλέφωνο άρχισε να χτυπάει το κινητό που βρισκόταν μέσα στο φέρετρο.
himaira

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Αγοράκι με καρκίνο ανατίναξε κτίριο!

Posted: 10 Jan 2012 02:23 PM PST


Την ευκαιρία να είναι αυτός που θα πατήσει το κουμπί για την «εκρηκτική» κατεδάφιση ενός παλιού κτιρίου στο Οχάιο είχε ένα 7χρονο αγόρι από την Καλιφόρνια, το οποίο πάσχει από καρκίνο.



Ο μικρός Μάξγουελ Χίντον δεν φανταζόταν ούτε στα πιο τρελά του όνειρα ότι θα μπορούσε να παίξει με εκρηκτικά σε τόσο νεαρή ηλικία. Ωστόσο, η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε χάρη στον οργανισμό Make a Wish, ο οποίος πραγματοποιεί ακόμα και τις πιο απίθανες ευχές, παιδιών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

«Είχα δει ένα σχετικό επεισόδιο στη σειρά MythBusters και από εκεί και μετά μου είχε γίνει έμμονη ιδέα να ανατινάξω ένα κτίριο. Έχω νευροβλάστωμα, δηλαδή καρκίνο και όταν ξεκίνησα τη θεραπεία έστειλα την ευχή μου στο Make a Wish, το οποίο και με βοήθησε να την πραγματοποιήσω», δήλωσε ο Μάξγουελ στο δίκτυο Fox.

Την ανατίναξη του κτιρίου, μιας παλιάς αποθήκης εταιρίας σιτηρών, παρακολούθησαν από κοντά συνολικά 30.000-40.000 άτομα.



himaira


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Top 10... 10άρια (vids)

Posted: 10 Jan 2012 02:12 PM PST







Το θέμα σηκώνει πολλή κουβέντα.
Το 10 είναι μικρό νούμερο για να τους χωρέσεις όλους όσους έχεις στην κούτρα σου. Αυτό όμως είναι που το καθιστά ξεχωριστό. Στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι το 10 το καλό, μα οι 10... οι καλύτεροι. Η αρχή έγινε με τους τερματοφύλακες, ακολούθησαν οι αριστεροί και δεξιοί αμυντικοί, οι στόπερ, οι λίμπερο (σέντερ μπακ), οι αμυντικοί μέσοι (κόφτες), οι πολυσύνθετοι μέσοι (box to box), οι επιθετικοί μέσοι και τώρα σειρά παίρνουν τα 10άρια. Εμείς επιχειρούμε μια –υποκειμενική– αξιολόγηση για τους κορυφαίους σε όλες τις θέσεις του ποδοσφαίρου...

Στο λεξικό του ποδοσφαίρου ως επιτελικός μέσος ορίζεται εκείνος που κατά βάση κινείται στον άξονα και σκοπός του παιχνιδιού του είναι να συνδέσει το μεσαία γραμμή με την επίθεση. Μπορεί κατά συνθήκη να γίνει box to box, μεσοεπιθετικός ή ακόμα και περιφερειακός επιθετικός. Πρωταρχικό του μέλημα είναι το να δημιουργήσει, εν συνεχεία να σκοράρει και από το μυαλό του προφανώς απουσιάζει οποιαδήποτε σκέψη για να βοηθήσει ανασταλτικά.


Πρόκειται για τα γνήσια παλαιάς κοπής 10άρια. Η πιο λατρεμένη θέση που για κάποιο... σατανικό λόγο πλέον απουσιάζει από το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Παίκτες που έχουν φυσική ροπή προς το γκολ. Συνδυάζουν οξυδέρκεια, ασίστ, σουτ από μέση ή μακρινή απόσταση, ακόμα και εκτέλεση φάουλ και εννοείται 20άρες και 40άρες μαγικές μπαλιές ακριβείας.

Αλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο (ανάλογα και με τις επιταγές της εκάστοτε ποδοσφαιρικής εποχής), οι 10 της δικής μας λίστας τίμησαν με αυτό τον τρόπο το παντεσπάνι τους. Η επιλογή έγινε με τα παραπάνω κριτήρια υπό την προϋπόθεση βέβαια της συμβολής τους στην κατάκτηση τίτλων.


10. ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΝΤΕΛ ΠΙΕΡΟ
Πιντουρίκιο, Μεγαλέξανδρος και ένα σωρό ονομασίες του έχουν αποδώσει οι οπαδοί της Γιουβέντους. Αλλωστε ο επί 19 χρόνια πιστός παίκτης της Γηραιάς Κυρίας είναι πρώτος και καλύτερος σε όλες τις λίστες του συλλόγου (γκολ και συμμετοχές σε Ιταλία και Ευρώπη). Ο Ντελ Πιέρο είναι ο μοναδικός αυτής της λίστας που δεν υπήρξε καθαρόαιμο 10άρι. Είναι περισσότερο αυτό που οι Ιταλοί αποκαλούν «trequartista» για να οριοθετήσουν την ελεύθερη θέση μπροστά από το 10άρι και πίσω από τον επιθετικό, όταν όμως εκεί δεν βρίσκεται ένας καθαρόαιμος επιθετικός, αλλά κάποιος σαν τον Τότι, τον Μπάτζιο, τον Ντελ Πιέρο, τον Κακά κτλ. Με την αγαπημένη του Γιου΄βε κατέκτησε τα πάντα: Επτά πρωταθλήματα (τα δύο του αφαιρέθηκαν εξαιτίας του Calciopoli), ένα Κύπελλο, τέσσερα Σούπερ Καπ Ιταλίας και ένα Ευρώπης (1996). Εκείνη την χρονιά πήρε και το Τσάμπιονς Λιγκ και το Διηπειρωτικό, ενώ γεύτηκε και δύο ήττες σε τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ από τη Ντόρτμουντ (1997) και τη Μίλαν (2003). Κια με την Εθνική Ιταλίας όμως έφτασε στην κορυφή με το Μουντιάλ του 2006, ενώ το 2000 εάν δεν είχε αστοχήσει εξ επαφής, λογικά δεν θα είχε χάσει από τη Γαλλία στον τελικό του EURO. Το κορυφαίο ωστόσο, που έχει κάνει είναι πως μετά το Μουντιάλ, ακολούθησε τη Γιούβε στη Σέριε Β', όπου ως πρώτος σκόρερ της λίγκας, την προβίβασε άμεσα.





9. ΓΚΙΝΤΕΡ ΝΕΤΣΕΡ
Από τους σημαντικότερους πασέρ στην ιστορία του αθλήματος. Βρέθηκε στο ξεκίνημα της μεγάλης Γκλάντμπαχ (μαζί με τους Γιουπ Χάινκες, Μπέρτι Φογκτς), οδηγώντας την σε δύο σερί πρωταθλήματα (πρώτη φορά συνέβαινε κάτι τέτοιο στη Μπουντεσλίγκα), ένα Κύπελλο και έναν χαμένο τελικό UEFA (1973). Το 1973, όταν η Μπαρτσελόνα απέκτησε τον Γιόχαν Κρόιφ, αποτέλεσε την απάντηση του Σαντιάγο Μπερναμπέου που τον πήρε στη Ρεάλ. Με τους Μαδριλένους πήρε δύο πρωταθλήματα και ισάριθμα Κύπελλα. Η διορατικότητα στο παιχνίδι του ήταν εκπληκτική, αλλά παραδόξως με την Εθνική Γερμανίας δεν έκανε σπουδαία πράγματα. Αυτό οφείλεται στην κόντρα του με τον Φραντς Μπεκενμπάουερ που τότε ως αρχηγός της Μπάγερν και των Πάντσερ έλυνε και έδενε και στη Νασιονάλμασαφτ. Ετσι βρισκόταν συχνά πυκνά εκτός αποστολή ή στον πάγκο αναπληρωματικός του Βόλφγκανγκ Οβερατ. Ακόμα και έτσι όμως ο κορυφαίος Γερμανός για to 1972 και το 1973 πανηγύρισε ένα EURO (1972) και ένα Μουντιάλ (1974).





8. ΧΟΥΑΝ ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΣΚΙΑΦΙΝΟ
Υπήρξε ο πρώτος μοντέρνος επιτελικός μέσος που έπαιξε όπως τα 10άρια των τριών ακόλουθων 10ετιών. Εχει ψηφιστεί από τους συμπατριώτες του ο κορυφαίος Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής. Η μεγαλύτερη στιγμή του ήταν όταν στον τελικό του Μουντιάλ του 1950 ισοφάρισε το γκολ του Φριάσα. Ο Γκίτζια έκανε το 2-1 και η Σελέστε κατέκτησε τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο της, νικώντας τη Βραζιλία και στο «Μαρακάνα» (σ.σ.: το περίφημο Μαρακανάσο, όπως το αποκαλούν οι Βραζιλιάνοι). Τότε έπαιζε ακόμα στην Πενιαρόλ, με την οποία στέφτηκε τέσσερις φορές πρωταθλητής, για να μετακομίσει στη Μίλαν. Με τους Ροσονέρι πρόσθεσε ακόμα τρία πρωταθλήματα, ενώ αγωνίστηκε και στον χαμένο τελικό (3-2 από τη Ρεάλ) του Πρωταθλητριών το 1958. Εκλεισε την καριέρα του με τη Ρόμα και το Κύπελλο Εκθέσεων (1961), δηλαδή τον πρόγονο του UEFA.





7. ΓΚΕΟΡΓΚΕ ΧΑΤΖΙ
Οταν το 1986 η Στεάουα Βουκουρεστίου έκανε την τεράστια έκπληξη και κατακτούσε το Πρωταθλητριών κόντρα στη Μπαρτσελόνα, στη Ρουμανία το πρωτάθλημα κατέληγε σε κάποια Σπορτούλ Στουντεντέσκ. Ηγέτης της ήταν ο Χάτζι που από το 1983 ήταν διεθνής (μέχρι και το 2000)! Ευνόητο ήταν λοιπόν το ότι τον αγόρασε η Στεάουα, με την οποία συνέχισε με τρία σερί νταμπλ, το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και έναν χαμένο τελικό Πρωταθλητριών (1989 από τη Μίλαν). Τα κατορθώματα του (πρώτος σκόρερ στο Πρωταθλητριών του 1988) τον έστειλαν στη Ρεάλ (ισπανικό Σούπερ Καπ 1990) και το 1994 έγινε ένας από τους ελάχιστους ξένους που έχουν παίξει και στους δύο μεγάλους της Ισπανίας (με τη Μπάρτσα πήρε επίσης ένα Σούπερ Καπ). Παραδόξως τα καλύτερα του έζησε με τη Γαλατάσαραϊ. Τέσσερα πρωταθλήματα (τα δύο νταμπλ), δύο Σούπερ Καπ Τουρκίας και τα καλύτερα όλων το 2000 με το UEFA κόντρα στην Αρσεναλ και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κόντρα στη Ρεάλ. Ο κορυφαίος Ρουμάνος όλων των εποχών (επτά φορές καλύτερος παίκτης) που οι δικοί του τον αποκάλεσαν «Μαραντόνα των Καρπαθίων», τα πήγε καλά και με την Εθνική, με την οποία έπαιξε σε τρία Μουντιάλ και τέσσερα EURO. Πιο σημαντική στιγμή του ήταν το 1994 στις Η.Π.Α., όπου οδήγησε τη Ρουμανία στα προημιτελικά, πέτυχε μία γκολάρα από 40 μέτρα με την Κολομβία και βρέθηκε στην 11άδα της διοργάνωσης.





6. ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΜΑΤΣΟΛΑ
Εχθροί και φίλοι την θεωρούσαν την κορυφαία ομάδα των πρώτων χρόνων που ακολούθησαν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ηταν η Grande Torino (σ.σ.: Μεγάλη Τορίνο) των πέντε πρωταθλημάτων σε επτά χρόνια (1942-1949), όσα χρόνια δηλαδή βρέθηκε στις τάξεις της ο μεγάλος αρχηγός. «Εκείνος είναι η μισή ομάδα και όλοι οι υπόλοιπη η άλλη μισή», συνήθιζε να λέει ο συμπαίκτης του Μάριο Ριγκαμόντι. Δυστυχώς, μαζί με όλη την αποστολή (συμπαίκτες, προπονητικό τιμ) το τέλος εκείνης της ιστορικής ομάδας ήταν τραγικό, καθώς έπεσε το αεροπλάνο στο λόφο της Σουπέργκα και σκοτώθηκαν όλοι πλην ενός. Ηταν 30 ετών και εκείνος που είχε οργανώσει το ταξίδι για το φιλικό με τη Μπενφίκα στη Λισσαβόνα. Το πλέον χαρακτηριστικό στο παιχνίδι του συνέβαινε όταν η ομάδα δεν έπαιζε καλά. Στο τελευταίο τέταρτο σήκωνε τα μανίκια του. Αυτό ήταν το σύνθημα ότι έπρεπε να τα δώσουν όλα. Και για έναν απίστευτο-ανεξιχνίαστο λόγο, το κόλπο έπιανε... Την παράδοση της οικογένεια συνέχισε ο γιος του Σάντρο Ματσόλα που μεγαλούργησε με την Ιντερ.








5. ΤΖΙΑΝΙ ΡΙΒΕΡΑ
Ηταν μόλις 16 όταν έκανε ντεμπούτο στη Σέριε Α με την Αλεσάντρια και τον αγόρασε η Μίλαν ως αντικαταστάτη του μεγάλου Χουάν Αλμπέρτο Σκιαφίνο. Τελικά είχαν δίκιο γιατί εκείνος ο πιτσιρικάς εξελίχτηκε στο «Χρυσό Αγόρι» του ιταλικού ποδοσφαίρου. Σε 19 χρόνια (1960-'79) με τους Ροσονέρι γεύτηκε τα πάντα. Τρία πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα, δύο Πρωταθλητριών (1963, 1969), ένα Διηπειρωτικό (1969), δύο Κυπελλούχων (1968, 1973), ενώ έπαιξε και σε έναν ακόμα χαμένο τελικό στο Κυπελλούχων (1974). Ολα αυτά είχαν ως συνέπεια και τη διεθνή αναγνώριση που του απέφερε την Χρυσή Μπάλα το 1969 και την Ασημένια το 1963. Και με την Εθνική Ιταλίας όμως έκανε σπουδαία πράγματα. Πρωταθλητής Ευρώπης το 1968 και δεύτερος στον κόσμο το 1970. Συνολικά έπαιξε σε τέσσερα Μουντιάλ και σε αυτό του Μεξικού, πρωταγωνίστησε στον τεράστιο ημιτελικό με τη Δυτική Γερμανία, γνωστό και ως ματς του αιώνα, όπου με δικό του γκολ στην παράταση η Σκουάντρα Ατζούρα νίκησε 4-3.





4. ΖΙΚΟ
Κάποτε ο Πελέ είπε πως: «Ο Ζίκο είναι ό,τι πιο κοντινό έχει υπάρξει σε μένα». Ισως και γι αυτό να τον αποκάλεσαν «Λευκό Πέλέ». Το αγγλικό περιοδικό «World Soccer» τον έχει τοποθετήσει 10ό στη λίστα με τους κορυφαίους όλων των εποχών. Ηταν εκείνος που επινόησε τα φάουλ-μπανάνα και οι ατομικές διακρίσεις του στη Βραζιλία είναι αναρίθμητες, ενώ το 1983 η FIFA τον εξέλεξε καλύτερο παίκτη της χρονιάς. Δυστυχώς για εκείνον, τη δεκαετία του '70 δεν υπήρχε ενιαίο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα για να σαρώσει τους τίτλους με τη Φλαμένγκο. Οταν δημιουργήθηκε, με τη Φλα πήρε τέσσερις τίτλους σε οκτώ χρόνια (1980-'87), ένα Κόπα Λιμπερταδόρες και ένα Διηπειρωτικό (1981). Και εκεί που περίμενε κανείς να τον δει σε κάποιον μεγάλο σύλλογο της Ευρώπης, εκείνος έριξε... χυλόπιτες σε Μίλαν, Γιουβέντους, Ρόμα και για κάποιον ανεξήγητο λόγο το 2003 βρέθηκε στην ταπεινή Ουντινέζε. Τον πρώτο χρόνο του εκεί απέδειξε το τεράστιο ταλέντο του με 19 γκολάρες, αλλά την επόμενη σεζόν ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Το 1982 βρέθηκε στη δεύτερη πιο ταλαντούχα Βραζιλία όλων των εποχών (μετά από εκείνη του 1970), όπου μαζί με τους Σόκρατες, Φαλκάο, Σερέζο, Ζούνιορ, Εντερ κατάφεραν να αποκλειστούν (3η θέση) από την μετέπειτα τροπαιούχο Ιταλία. Οπως και να χει ο Ζίκο αντιλαμβανόταν το ποδόσφαιρο με όλη την αλαγκρία που μπορεί να έχει το περίφημο jogo bonito.





2. ΜΙΣΕΛ ΠΛΑΤΙΝΙ - ΖΙΝΕΝΤΙΝ ΖΙΝΤΑΝ
Η στήλη μπορεί να έχει λατρεία για τον Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά όσοι είχαν την τύχη να ζήσουν τα καλά χρόνια του Μισέλ Πλατινί υποστηρίζουν πως ήταν τουλάχιστον ισάξιοι. Οπότε και εμείς επιλέξαμε τη... Σολωμόντεια Λύση της γαλλικής συνύπαρξης στη θέση 2 και αφήσαμε κενή την θέση 3.

Ο,τι και να πεις για τα δύο ιερά 10άρια του γαλλικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι λίγο. Ξεκινώντας από τον Πλατινί, δεν γίνεται να μείνει ασχολίαστο το ότι του απονεμήθηκε τρεις σερί χρονιές (1983, 1984, 1985) η Χρυσή Μπάλα (μόνο ο Φαν Μπάστεν το έχει καταφέρει και μάλλον φέτος ο Μέσι) και το 1980 είχε βγει τρίτος στην ψηφοφορία . Εκείνες τις χρονιές βγήκε και πρώτος σκόρερ στη Σέριε Α με τη Γιουβέντους. Το γκολ το είχε πιο εύκολα από τον Ζιντάν, ο οποίος όμως ήταν πιο οργανωτικός και έβλεπε καλύτερα γήπεδο.

Οι ατομικές διακρίσεις του Μισέλ είναι αναρίθμητες. Οι συλλογικοί τίτλοι του εξίσου πολλοί: Πρωταθλητής Γαλλίας μία φορά με τη Σεντ Ετιέν και Ιταλίας δύο φορές με τη Γιουβέντους. Με τη Γηραιά Κυρία κατέκτησε επίσης ένα Κύπελλο ένα Πρωταθλητριών (1985), έχασε ένα ακόμα το 1983 από το Αμβούργο, αλλά πήρε ακόμα ένα Κυπελλούχων 1984 και ένα Διηπειρωτικό (1985). Με την Εθνική Γαλλίας πέτυχε επίσης πολύ σπουδαία πράγματα. Μαζί με τους Ζαν Τιγκανά, Αλέν Ζιρές και Ζαν Φερναντές δημιούργησαν το «μαγικό τετράγωνο» που οδήγησε τους Τρικολόρ στην πρώτη διεθνή κατάκτηση τους (EURO 1984), με τον Πλατινί να σκοράρει στον τελικό. Στα Μουντιάλ του 1982 και του 1986 έφτασε την χώρα του στα ημιτελικά, αλλά αποκλείστηκε και τις δύο φορές από τη Δυτική Γερμανία. Μελανή στιγμή του ο έξαλλος πανηγυρισμός του στο νικητήριο πέναλτι (δεν ήταν) στον τελικό του «Χέιζελ». Αργότερα είπε πως δεν ήξερε το μέγεθος της τραγωδίας. Οι περισσότεροι πάντως επέλεξαν να τον θυμούνται για τις απίστευτες εκτελέσεις φάουλ.





Ο Ζιντάν πάλι ήταν μαγικός. Χόρευε με τη μπάλα και είχε μάτια και στην πλάτη. Το 1998 πήρε την Χρυσή Μπάλα, έναν χρόνο αργότερα ήταν τρίτος στην ψηφοφορία και το 2000 δεύτερος πίσω από τον Λουίς Φίγκο. Με τη σειρά του πήγε την Εθνική Γαλλίας ακόμα παραπέρα από τον Πλατινί. Την οδήγησε στο νικητήριο (με δύο δικά του γκολ) Μουντιάλ του 1998 και στον χαμένο τελικό του 2006. Εκεί έβαλε τέλος την καριέρα του με τον χειρότερο τρόπο, την κεφαλιά στο στήθος του Μάρκο Ματεράτσι, αφήνοντας τους Τρικολόρ να παλεύουν με παίκτη λιγότερο. Το 2000 κρέμασε στο στήθος του και το μετάλλιο του πρωταθλητής Ευρώπης. Εγινε γνωστός με τη Μπορντό, παίζοντας στον χαμένο τελικό του UEFA του 1996. Τότε τον πήρε η Γιουβέντους (μόλις είχε σηκώσει το Τσάμπιονς Λιγκ) για να κατακτήσουν παρέα δύο πρωταθλήματα, ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας, ένα Ευρώπης (1996) και ένα Διηπειρωτικό (1996). Με τη Γιούβε ήταν σούπερ, την πήγε σε δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ (1997, 1998), αλλά γνώρισε ισάριθμες απογοητεύσεις από Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα. Τελικά το 2001 έγινε Γκαλάκτικο, πηγαίνοντας στους Μαδριλένους, για να πάρει επιτέλους το απωθημένο του Τσάμπιονς Λιγκ το 2002 και μάλιστα με το κορυφαίο βολ πλανέ γκολ της καριέρας του. Με τη Βασίλισσα σήκωσε ακόμα ένα πρωτάθλημα, δύο Κύπελλα, δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας, ένα Ευρώπης (2002) και ένα Διηπειρωτικό (2002).










1. ΝΤΙΕΓΚΟ ΑΡΜΑΝΤΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ
Εδώ ταιριάζει απόλυτα το... «ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ». Μας συγχωρείτε, αλλά ακόμα και η ελληνική γλώσσα φαντάζει τόσο φτωχή για να περιγράψει τον... Θεό!!!!











himaira


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Δέκα βιομηχανίες που κατέστρεψε το "δωρεάν" στο internet

Posted: 10 Jan 2012 01:54 PM PST



Το διαδίκτυο έχει αλλάξει δραματικά τον τρόπο ζωής μας βάζοντας τέλος
σε ορισμένες βιομηχανίες και δημιουργώντας καινούριες. Πάρα πολλές εταιρίες βλέπουν καθημερινά την αγορά τους να εξαφανίζεται και ο λόγος είναι η πιο "hot" λέξη κλειδί στο internet.
Η λέξη δωρεάν ("free"). Βεβαίως οι πιο καχύποπτοι διαισθάνονται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις με κάποιον τρόπο βγαίνουν χρήματα πίσω από κάθε τι δωρεάν και ο νούμερο 1 τρόπος on-line ακούει συνήθως στο όνομα διαφήμιση. Όπως και να'χει αυτά είναι τα Top-10 πράγματα για τα οποία δεν ξοδεύουμε πλέον δραχμή.


10. Υπεραστικά τηλέφωνα




"Ναι, θα μπορούσατε να με συνδέσετε με το Τόκιο; Ναι, θα πληρώσω εγώ το κόστος κλήσης". Τέτοια λόγια σπάνια θα τα ακούσει κάποιος πλέον στην εποχή του Διαδικτύου. Η επικοινωνία έχει απελευθερωθεί με νέα δωρεάν τηλεπικοινωνιακά μέσα όπως το Facebook τα e-mail και φυσικά το αγαπημένο μας Skype. Το Skype όχι μόνο επιτρέπει στους χρήστες να καλούν ο ένας τον άλλο δωρεάν αλλά πλέον δίνει υψηλής ποιότητας κλήσεις βίντεο. Ακόμη και το CNN χρησιμοποιεί το Skype για να μιλήσει με απεσταλμένους δημοσιογράφους σε επικίνδυνες περιοχές.


9. Λογισμικό




Οι hackers και οι παίκτες βιντεοπαιχνιδιών είναι το ίδιο και το αυτό σε μεγάλο βαθμό ήδη από την πρώτη έκδοση του Doom. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο παιχνίδια "σπάζονται" και διανέμονται παράνομα ακριβώς όπως γινόταν και με τις πρώτες κινηματογραφικές ταινίες μόνο που αντί για «φέρε την κάμερα να γράψουμε» πλέον η τεχνική περιλαμβάνει απλά «αποκοπή και επικόλληση» και κάψιμο μερικών DVDs. Με τη βοήθεια του Napster και του Kazaa πολύ πριν την δημιουργία των «άπιαστων» torrents στις μέρες μας συνήθιζαν να διακινούνται πειρατικά όλα τα είδη των βίντεοπαιχνιδιών από ανθρώπους που απλά αρνούνταν να πληρώσουν. Νέες τεχνικές κατά της αντιγραφής φαίνονται να δημιουργούνται καθημερινά αλλά μαζί τους νέες μορφές πειρατείας και διανομής κάνουν την ψηφιακή πληροφορία πανταχού και άμεσα διαθέσιμη.


8. Ταινίες




Το rippάρισμα των DVDs είναι ένα πραγματικό πρόβλημα για την βιομηχανία... των video clubs - ιδιαίτερα των μεγάλων αλυσίδων. Από την άλλη η εμπειρία του cinema ακόμη φαίνεται να δικαιολογεί πλήρως τις σχετικά υψηλές τιμές του και καινούριες τεχνολογίες όπως οι 3D φαίνεται ότι θα συνεχίσουν να τραβούν τους θεατές στη μεγάλη οθόνη.


7. Τηλεόραση




Μόλις και μετά βίας νόμιμα streaming sites (συνήθως μέσω Megavideo) κάνουν σχεδόν κάθε τηλεοπτικό επεισόδιο άμεσα διαθέσιμο και χωρίς διαφημίσεις (και φυσικά χωρίς τα έξοδα της καλωδιακής τηλεόρασης). Συνεπώς οι τηλεοπτικές εκπομπές που βασίζονται στις διαφημίσεις-παρενοχλήσεις για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους δεν μπορούνε να επιβιώσουν εκτός κι αν είναι TOP στην κατηγορία τους. Αναγκάστηκαν λοιπόν κι αυτές οι βιομηχανίες να προσαρμοστούν διαθέτοντας τις σειρές τους σε ιστοσελίδες όπως το Hulu που κάνει παρεμοβλή διαφημίσεων μειώνοντας όμως ταυτόχρονα την τιμή σε σχέση με τα καλωδιακά κανάλια. Οι πάροχοι καλωδιακής τηλεόρασης επιτρέπουν επίσης την on-line παρακολούθηση σιγά σιγά πράγμα που κάνει ακόμη περισσότερο διαθέσιμες τις σειρές σε αυτούς που έχουν την όρεξη να "παίξουν" με πιο προχωρημένες τεχνολογίες "υποκλοπής".


6. Ταινίες ερωτικού περιεχομένου




Τα κακά παιδιά δεν κρατάνε πλέον μια στοίβα με "πονηρά" περιοδικά στο συρτάρι τους όπως και οι ενήλικες πλέον δεν χρειάζεται να βάλουν τις πιστωτικές τους κάρτες για να εγγραφούν σε sites "ακατάλληλου υλικού". Ταινίες ερωτικού περιεχομένου είναι πλέον ευρέως διαθέσιμες δωρεάν και με μία γρήγορη αναζήτηση στο Google μπορεί κανείς να βρει ότι θέλει. Τα sites αυτά, γρηγορότερα από κάθε άλλη βιομηχανία προσαρμόστηκαν στο να προβάλουν εκατοντάδες διαφημίσεις (για κάθε σεξουαλικό γούστο) εκμεταλλευόμενα τα παρορμητικά κλικ των ένθερμων οπαδών τους. Φυσικά δεν λείπουν και τα κλασικά εκνευριστικά pop-ups.


5. Γνωριμίες και ραντεβού




Το να βγει κανείς ένα ραντεβού είναι τόσο απλό όσο να αναζητήσει ένα δημοφιλές όνομα του εταίρου φύλου στο Facebook. Σχεδόν με την ίδια ευκολία που βλέπει κανείς τηλεόραση μπορεί να μιλήσει on-line, να γνωριστεί καλύτερα και - γιατί όχι - να προχωρήσει στη δημιουργία μίας σχέσης (on-line ή παραδοσιακής). Οι άντρες πλέον δεν πληρώνουν στα ραντεβού όπως συνήθιζαν να επιβάλουν οι τύποι και αυτή η παράδοση περιορίστηκε πλέον σε περιπτώσεις επετείων (ίσως); Στο κάτω κάτω της γραφής γιατί να πρέπει να φορέσεις κουστούμι ή φόρεμα για να μάθεις αν σου αρέσει κάποιος όταν μπορείς να μιλήσεις κατευθείαν μαζί του - να δεις αν συμφωνείς στη μουσική, τα hobby απλά και μόνο με μερικά κλικ στο προφίλ του;


4. Εγκυκλοπαίδειες




Θυμάστε τον παλιό καλό καιρό που η εγκυκλοπαίδειες όπως η Encarta σας επέτρεπαν να βρείτε οτιδήποτε θέλετε (συμπεριλαμβανομένων βίντεο και ήχου)... για λίγα μόνο δευτερόλεπτα μέχρι να σου ζητήσει να πληρώσεις μία μηνιαία συνδρομή ή να αγοράσεις τους αντίστοιχους τόμους... Αυτές οι μέρες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η Wikipedia καλύπτει σε απίστευτο βάθος σχεδόν όλα τα ενδιαφέροντα και επεκτείνεται διαρκώς αποτελώντας το νέο standard πληροφόρησης των νοικοκυριών. Μπορεί να μην είναι επαρκές για επιστημονική έρευνα μιας και είναι αρκετά δύσκολο να βρεις ποιος πραγματικά έγραψε τι για να το βάλεις στις αναφορές αλλά από την άλλη είναι μία μοναδική πηγή γνώσης στο λεπτό.


3. URLs στο internet




Μουσικά συγκροτήματα πλέον σχεδόν αποκλειστικά επικοινωνούν με τους fans μέσω του Myspace στο οποίο μπορούν εύκολα κι ελεύθερα να δημοσιεύσουν τις συναυλίες τους, τα τραγούδια τους και να μιλήσουν με τους οπαδούς τους σε καθημερινή βάση. Οικονομική και αποτελεσματική λύση τόσο για τους ανερχόμενους όσο και για τους καταξιωμένους καλλιτέχνες τους απελευθερώνει από την υποχρέωση να αγοράσουν URLs, να στήσουν sites και ούτω κάθε εξής. Το καινούριο must είναι πλέον επίσης η παρουσία στο Facebook. Οι σελίδες οπαδών επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να γειώσουν τα κόστη τους ενώ ταυτόχρονα επικοινωνούν με τους πελάτες τους με τον ίδιο τρόπο που εκείνοι επικοινωνούν μεταξύ τους.


2. Ειδήσεις




Άλλη μια βιομηχανία που κινδυνεύει να εκλείψει είναι η βιομηχανία των έντυπων και των εφημερίδων. Ποιος τρελός θα πλήρωνε για να διαβάσει κάτι το οποίο μπορεί να βρει πολύ πιο άμεσα, γρήγορα και δωρεάν στο διαδίκτυο; Η προσαρμογή είναι δύσκολη γιατί πολλοί από αυτούς που τρέχουν τις εφημερίδες είναι "παλιές καραβάνες" οι οποίες προτιμούν να έχουν το συντακτικό τους επιτελείο και τις δερμάτινες καρέκλες τους αντί να γράφουν τα άρθρα τους στα Starbucks. Δύσκολα τα πράγματα.


1. Μουσική




Αν είναι όμως μία βιομηχανία η οποία πραγματικά καταστράφηκε με την άνοδο του διαδικτύου ήταν η βιομηχανία που βασιζόταν στην αγοραπωλησία CDs ως μέσο διακίνησης μουσικής. Η πειρατεία στη μουσική υπήρχε για πάνω από μία δεκαετία αλλά πλέον με τα torrents να διακινούνται στιγμιαία και χωρίς να αφήνουν ίχνη ποιος λογικός άνθρωπος θα πλήρωνε 1 ευρώ για ένα τραγούδι που καλά καλά δεν του αρέσει; Η αλήθεια είναι ότι το μόνο "μέσο" διακίνησης μουσικής αυτή τη στιγμή το οποίο γνωρίζει απρόσμενη ανάπτυξη (παρόλο που προφανώς δεν είναι και το πιο δημοφιλές) είναι αυτό των δίσκων βινυλίου οι οποίοι ακόμη δικαιολογούν την τιμή τους όταν καταφέρεις να βρεις το αγαπημένο σου άλμπουμ στο τοπικό δισκοπωλείο. Ο τρόπος με τον οποίο η όλη βιομηχανία προσαρμόστηκε σε αυτή την αλλαγή είναι φυσικά με τον μόνο τρόπο που μπορεί να διαδοθεί άμεσα και περιορισμένα η μουσική που είναι με την ζωντανή συναυλία - τον ποιο ποιοτικό τρόπο να απολαύσει κανείς μουσική.


Μετάφραση: σαϊτες
Επιμέλεια: Himaira



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

7 μικρά μυστικά της σωστής οινοποσίας

Posted: 10 Jan 2012 01:48 PM PST


Γνωρίζετε ότι δεν αρκεί μόνο η ιδανική επιλογή και η προσεκτική συντήρηση
του κρασιού για να απολαύσετε σωστά το κρασί σας;

Πρέπει να γνωρίζετε ότι:


1. Κάθε φορά που μεταφέρουμε ένα μπουκάλι κρασί από ένα σημείο σε κάποιο άλλο θα πρέπει οπωσδήποτε να το αφήσουμε σε πλήρη ηρεμία για 2 έως 4 εβδομάδες, ώστε να ξαναβρεί την ισορροπία του και να επανέλθει στις φυσιολογικές συνθήκες του.


2. Η ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος του κρασιού είναι η εξής:

* για τα λευκά ξηρά και τα ροζέ, η σωστή θερμοκρασία είναι 8 - 12 βαθμούς C.
* για τα λευκά γλυκά και αφρώδη, η σωστή θερμοκρασία είναι 8 - 9 βαθμούς C.
* για τα ερυθρά ελαφρά φρουτώδη, η σωστή θερμοκρασία είναι 12 - 16 βαθμούς C.
* για τα υπόλοιπα ερυθρά κρασιά παλαίωσης, η σωστή θερμοκρασία είναι 16 - 18 βαθμούς C (θερμοκρασία δωματίου).


3. Το ιδανικό ποτήρι σερβιρίσματος κρασιού πρέπει απαραιτήτως να είναι διάφανο, ώστε να επιτρέπει τη θέα του κρασιού, με λεπτό πόδι για να πιάνεται εύκολα, και να έχει μεγάλο άνοιγμα.


4. Το κρασί πρέπει να καταλαμβάνει μόνο τα 2/3 του ποτηριού.
Ο υπόλοιπος χώρος που μένει κενός θα γεμίσει με το άρωμα του κρασιού.


5. Οταν στο τραπέζι μας θελήσουμε να σερβίρουμε παραπάνω από ένα κρασιά, η σωστή σειρά που πρέπει ν ακολουθήσουμε είναι η εξής:

* πρώτα τα λευκά και ύστερα τα ερυθρά.
* πρώτα τα ξηρά και ύστερα τα γλυκά.
* πρώτα τα φρέσκα κι έπειτα τα παλαιωμένα.


6. Το κρασί πρέπει να ανοίγεται τουλάχιστον μια ώρα πριν από το γεύμα, κυρίως ο ερυθρός οίνος, ώστε το οξυγόνο του αέρα να διευκολύνει την ανάπτυξη του μπουκέτου.

7. Οταν το ερυθρό παλαιωμένο κρασί μας παρουσιάσει ίζημα, πρέπει οπωσδήποτε να το βάλουμε σε καράφα, ώστε να μπορέσουμε να το απολαύσουμε χωρίς να αλλοιωθεί.
24wro


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Τι ξενερώνει τις γυναίκες βάση ζωδίου;

Posted: 10 Jan 2012 01:43 PM PST

..πότε κόλαση και πότε ο παράδεισος, είναι ο στίχος του πασίγνωστου λαϊκού
τραγουδιού, που όλοι οι άνδρες το έχουν τραγουδήσει αλλά και επικροτήσει ! Ο σύνθετος τρόπος σκέψης αλλά και τα πολύπλοκα συναισθήματα μίας γυναίκας δύσκολα μπορούν να κατανοηθούν από έναν άνδρα που από τη φύση του αντιλαμβάνεται τα πράγματα πιο απλά! Η αστρολογία ρίχνει φως στην προσωπικότητα των γυναικών και μας απαντά σε ένα βασικό ερώτημα το οποίο ακούμε διαρκώς από τους άνδρες: «Τι ξενερώνει τελικά μία γυναίκα»;



Κριός
Η γυναίκα Κριός μπορεί να ξεκινήσει μία σχέση ή μία γνωριμία με μεγάλο ενθουσιασμό, όμως πολύ γρήγορα μπορεί να της φύγει το ενδιαφέρον της αν ο άνδρας που έχει δίπλα της δεν είναι αντάξιος των προσδοκιών της. Θα ξενερώσει με έναν άνδρα που δεν είναι πιο ισχυρός από την ίδια, που αδυνατεί να πάρει πρωτοβουλίες και να ακολουθήσει τους ρυθμούς της. Ωστόσο δεν μπορεί να αντέξει και στο πλάι ενός άνδρα «δυνάστη» που θα προσπαθήσει να της βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι και θα της περιορίσει την αυτοέκφραση της.

Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις
«Θα κάνουμε ότι θες εσύ, πες το κι έγινε»:
Μπορεί στην αρχή της γνωριμίας και της σχέσης, να την γοητεύσει το γεγονός ότι μπορεί η ίδια να πάρει αποφάσεις, στην πορεία όμως θα βαρεθεί. Θέλει να έχει πλάι της έναν άνδρα που θα μπορεί να παίρνει και αυτός πρωτοβουλίες.

«Κουράστηκα με τις εξόδους, αν θέλεις χαλαρώνουμε στο σπίτι»:
Η γυναίκα Κριός όσο και ερωτευμένη να είναι δεν μπορεί να κλειστεί μέσα στο σπίτι.

«Τέρμα το γυμναστήριο αν θέλεις να τα πάμε εμείς οι δύο καλά»:
Εδώ γελάνε ...η γυναίκα Κριός δεν μπορεί ποτέ και για κανέναν να κόψει τις δραστηριότητές της. Ακόμα και αν το κάνει θα βαρεθεί τόσο πολύ, που στη συνέχεια θα ξενερώσει και με τη σχέση της!


Ταύρος
Δύσκολα η γυναίκα Ταύρος θα βαρεθεί τον άνδρα που έχει επιλέξει να είναι δίπλα της, γιατί η επιλογή της θα έχει προκύψει μετά από πολλή σκέψη αλλά και δοκιμασίες. Ωστόσο στα αρχικά στάδια μίας γνωριμίας ή ενός φλερτ, θα ξενερώσει αν διαπιστώσει ότι ο άνδρας που έχει απέναντί της είναι ασυνεπής, λεει ψεματάκια ή τα οικονομικά του είναι αρκετά προβληματικά και μαζί του δεν μπορεί να έχει μία καλή μελλοντική αποκατάσταση για γάμο και οικογένεια.

Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις
« Σε πειράζει να αναβάλουμε το σημερινό μας ραντεβού; Τώρα θυμήθηκα ότι είχα κανονίσει να βγω με τον φίλο μου για μπύρες»:
Φυσικά και την πειράζει, ο λόγος σου πρέπει να είναι συμβόλαιο και να είσαι απόλυτα συνεπής σε ότι της έχεις τάξει...

«Με μένα ξέχνα τα μονόπετρα, τους γάμους και τα βαφτίσια, αν θέλεις μόνο να περνάμε καλά»:
Μην περιμένεις να σου πει «Ok», απλά δεν πρόκειται να ασχοληθεί μαζί σου, γιατί η Ταυρίνα δεν είναι υπέρ των ελεύθερων σχέσεων!

« Χρωστάω σε δάνεια, πιστωτικές και ο μισθός μου δεν φτάνει ούτε για τα βασικά. Ξέχνα τις διακοπές, τα λούσα και τη διασκέδαση»:
Αν η Ταυρίνα δεν μπορεί να βασιστεί πάνω σου, τότε αργά ή γρήγορα θα αγανακτήσει και θα ψάξει για κάτι άλλο!


Δίδυμος
Σύντομα θα αρχίσει να χασμουριέται μία γυναίκα Δίδυμος, στο πλάι ενός άνδρα που είναι ακοινώνητος, εσωστρεφής και που δεν του αρέσει να εξελίσσεται, να επικοινωνεί και να ενημερώνεται. Αν το αρσενικό που έχει δίπλα της δεν καταφέρνει να την ερεθίζει εγκεφαλικά, τότε δεν βρίσκει κανένα απολύτως ενδιαφέρον και βαριέται! Η γυναίκα Δίδυμος δεν θα μπορούσε να δεχτεί την καταπίεση, την ζήλια και τις υπερβολικές απαιτήσεις!

Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις
« Δεν βρίσκω το λόγο να μιλάμε στο τηλέφωνο 3 φορές την ημέρα, τι άλλο πια να πούμε, τα έχουμε εξαντλήσει όλα»!
Αν φίλε μου νομίζεις ότι δεν έχεις να πεις κάτι παραπάνω με μία γυναίκα Δίδυμο, τότε καλύτερα θα ήταν να αρχίσεις να ψάχνεις για κάτι άλλο.

«Μη μου το παίζεις εμένα ξύπνια, μάλλον δεν ξέρεις τι λες. Εγώ έχω δίκιο ότι και να πεις»:
Αν κάνεις το λάθος να αμφισβητήσεις τα λόγια της ή να χλευάσεις τις γνώσεις της ...τότε μην περιμένεις να μείνει για πολύ δίπλα σου!

«Θα κάνεις αυτό που σου λεω, αν θέλεις να τα πάμε καλά»:
Η γυναίκα Δίδυμος, δεν «σηκώνει» από τελεσίδικες κουβέντες, απειλές και ούτε μπορείς να την κάνεις του χεριού σου! Μόνο με την επικοινωνία και τη συζήτηση θα καταφέρεις να την φέρεις στα νερά σου. Αν προσπαθήσεις να τις επιβληθείς, το παιχνίδι είναι χαμένο!


Καρκίνος
Την παραμελείς; Την μειώνεις μπροστά σε τρίτους; Δεν τις δείχνεις τα συναισθήματά σου και λειτουργείς απόμακρα; Τότε η γυναίκα Καρκίνος, θα νιώσει δυστηχισμένη και όταν διαπιστώσει ότι η κατάσταση δεν αλλάζει, θα αρχίσει να χάνει το ενδιαφέρον της.


Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις
«Μαζί δεν μπορούμε να έχουμε κάτι παραπάνω από μία ελεύθερη σχέση»:
Αν νομίζεις ότι ξεκαθαρίζοντας ευθέως τη θέση σου, θα εκτιμήσει την ειλικρίνειά σου και θα ενδώσει, τότε θα ανακαλύψεις πόσο λάθος είσαι. Η γυναίκα Καρκίνος θέλει αφοσίωση, τρυφερότητα και συναισθηματική σταθερότητα!

«Δηλαδή ποιος κανόνας το λεει ότι πρέπει να σε πάρω τηλέφωνο κάθε μέρα και ότι κάθε Σάββατο πρέπει να βρεθούμε»:
Η γυναίκα Καρκίνος, θέλει κάθε ώρα και στιγμή να παίρνει συναισθηματική επιβεβαίωση από το άνδρα που έχει δίπλα της. Αν δεν της τηλεφωνείς ή αν αμελείς να την βλέπεις, αργά ή γρήγορα θα την δεις να απομακρύνεται!

«Εντάξει, τρώγονται τα φαγητά σου αλλά δεν είναι και σαν της μαμάς μου»:
Της αρέσει να περιποιείται τον άνδρα που έχει δίπλα της, να του μαγειρεύει και να τον φροντίζει σαν να είναι μικρό παιδί. Αν κάνεις όμως το λάθος και την συγκρίνεις με τη μαμά σου, ή προσβάλεις τις ικανότητες της στην μαγειρική ...ετοιμάσου να δεις ένα άλλο πρόσωπο!


Λέων
Η λαμπερή Λιονταρίνα, δεν μπορεί να αντέξει στο πλάι της έναν άνδρα που θα είναι μίζερος, τσιγκούνης ή αρκετά φλερτατζής! Αν λοιπόν βαριέσαι τις εξόδους, τα ταξίδια και την διασκέδαση ή δεν θυμάσαι την επέτειο, τα γενέθλια και τη γιορτή της και φλερτάρεις αδιάκοπα με άλλες, η Λιονταρίνα θα αρχίσει σιγά – σιγά να σε περιφρονεί.

Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις
«Νομίζω ότι τον τελευταίο καιρό τσίμπησες κάποια κιλάκια! Αυτή η κοπέλα του φίλου μου του Κώστα, χτυπιέται με τις ώρες στα γυμναστήρια, αλλά έχει ένα κορμί λαμπάδα»:
Έθιξες την εμφάνισή της που με τόσο πολύ κόπο προσπαθεί να την διατηρεί στην εντέλεια; Η Λιονταρίνα θα σε κολλήσει στον τοίχο & αν συνεχίσεις να την προσβάλλεις, όχι μόνο θα ξενερώσει, αλλά θα σε κάνει να το μετανιώσεις πικρά!

Την ημέρα των γενεθλίων της : «Εντάξει μωρέ, πώς κάνεις έτσι; Ξέχασα τα γενέθλιά σου, δεν είναι και κάτι τόσο σημαντικό»:
Αν δεν είναι σημαντικά τα γενέθλία της Λιονταρίνας σου για σένα, τότε σε λίγο καιρό δεν θα της είσαι ούτε και εσύ σημαντικός!

«Πωπω ρε παιδί μου, τι γυναικάρες είναι αυτές που κυκλοφορούν γύρω μου. Θέλει κάποιος να Αγιάσει και δεν μπορεί»:
Βρίσκεται έξω για διασκέδαση και κοιτάς σαν ξερολούκουμο κάθε θηλυκό, παραμελώντας τη Λιονταρίνα σου; Το βέβαιο είναι ότι θα βρεθεί κάποιος άλλος να την κοιτάξει και αυτή πολύ γρήγορα θα ξενερώσει μαζί σου !


Παρθένος
Η γυναίκα Παρθένος χάνει πολύ εύκολα και γρήγορα το ενδιαφέρον της απέναντι στον άνδρα που είναι ασυνεπής, επιπόλαιος και δεν περιποιείται την εμφάνισή του. Αν λοιπόν την στήνεις στα ραντεβού σας, δείχνεις πώς δεν σέβεσαι τη σχέση σας και όταν συναντιέστε είσαι αξύριστος και ατημέλητος ...τότε να περιμένεις ότι το ενδιαφέρον της δεν θα παραμείνει το ίδιο!


Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις
Μετά το πρώτο ραντεβού: «Τι θα λεγες να έρθεις από το σπίτι μου να κάνουμε τρελίτσες»;
Μπορεί να έχεις καταφέρει να της ξυπνήσεις το ερωτικό ενδιαφέρον , όμως δεν είναι πρόθυμη να ενδώσει ερωτικά αν δεν έχεις καταφέρει να κερδίσεις πρώτα την εμπιστοσύνη της! Αν λοιπόν μετά το πρώτο σας ραντεβού, αρχίσεις τις «ανήθικες» προτάσεις, τότε θα σκεφτεί ότι είσαι επιπόλαιος και δεν θα ξανά ασχοληθεί!

«Τώρα τον χειμώνα δεν μπορώ να κάνω κάθε μέρα μπάνιο και να ξυρίζομαι, αν θες κάποιον που να είναι συνέχεια στην τρίχα, τότε βρες κανένα άλλο κορόιδο»:
Δεν φόρεσες την κολόνια σου; Άφησες αξύριστο το προσωπάκι σου ή το μαλλί σου είναι εντελώς απεριποίητο και περιμένεις η γλυκιά Παρθένος να νιώσει ερωτική έλξη; Σίγουρα θα αποτύχεις, θα ξενερώσει από τα πρώτα λεπτά.

Σε ρώτα για την δουλειά σου αλλά και για τους στόχους και τις φιλοδοξίες που έχεις για την καριέρα και τα οικονομικά σου, και εσύ απαντάς: «Μια ζωή την έχουμε και αν δεν την γλεντήσουμε....Θα θελα πολύ να μην δουλεύω, όσο για τα λεφτά, εντάξει μωρέ δεν χρειάζεται να ζοριστούμε κιόλας, έχω και κάποιες πιστωτικές...εξάλλου όλοι χρωστάμε»:
Το έχασε το παιχνίδι φίλε μου αν δείξεις ότι δεν υπολογίζεις το χρήμα ή ότι δεν έχεις διάθεση για πρόοδο στη δουλειά σου! Η γυναίκα Παρθένος εκτός από ότι θα στραβομουτσουνιάσει ενδέχεται να μην σου δώσει καμία επιπλέον ευκαιρία!


Ζυγός
Η γυναίκα Ζυγός ξενερώνει όταν ο άνδρας δίπλα της γίνεται πιεστικός, ζηλιάρης ή έχει πολλά νεύρα που τα ξεσπάει στη σχέση! Αν συμπεριφερθείς απέναντί της με απαιτητικό τρόπο και της επιβάλεις τις επιθυμίες σου, με επιβλητικό αλλά επίμονο τρόπο, θα αρχίσει να απομακρύνεται!


Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις
«Δεν υπάρχει φιλία ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα, για αυτό το καλό που σου θέλω είναι να κόψεις τα πολλά – πολλά με τον κολλητό σου»:
Η γυναίκα Ζυγός είναι αρκετά κοινωνική, έχει αρκετές παρέες και φυσικά οι φίλοι της είναι και άντρες. Αν προσπαθήσεις να την αποκόψεις από τις φιλίες της, δεν θα είναι ευτυχισμένη και δεν θα αργήσει η στιγμή που θα βρει τον αντικαταστάτη σου!

«Απορώ γιατί κάθεσαι ντύνεσαι και στολίζεσαι συνέχεια σαν να ετοιμάζεσαι για βραδινή έξοδο! Μήπως τρέχει τίποτα; Κομμένα τα μίνι και τα ντεκολτέ»:
Η γυναίκα Ζυγός είναι κοκέτα, της αρέσει να ντύνεται και να στολίζεται και να είναι πάντα όμορφη. Νιώθει την ανάγκη πάνω από όλα για τον εαυτό της, να διατηρεί μία προσεγμένη και ελκυστική εμφάνιση. Μην την κάνεις λοιπόν να χάσει τον εαυτό της ...γιατί μετά θα την χάσεις!

«Όλος ο μισθός σου φεύγει στα Hondos, αν θέλεις να κάνουμε οικογένεια θα πρέπει να σταματήσεις τα λούσα και τις πολυτέλειες»:
Μπορεί να είναι αρκετά σπάταλη και να της αρέσει να ντύνεται με την τελευταία λέξη της μόδας, όμως αυτό είναι ένα «χούι» της που δεν θα το ξεπεράσει ποτέ! Δεν θα θελήσει να έχει για πάντα δίπλα της έναν άντρα, που της βάζει φρένο στην καταναλωτική της μανία!


Σκορπιός
Μπορεί στα αρχικά στάδια μίας γνωριμίας και σχέσης, η γυναίκα Σκορπιός να βρίσκει ιδιαίτερα γοητευτικό έναν άνδρα που της αφήνει ένα μυστήριο να πλανιέται στον αέρα, ή την κάνει να ζηλεύει, όμως στην πορεία και στην εξέλιξη του δεσμού, τα πράγματα αλλάζουν. Ξενερώνει με τα ψέματα, την κοροϊδία, την απάτη, την έλλειψη σταθερότητας και ασφάλειας.


Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις
Έχεις κανονίσει ραντεβού μαζί της και ξαφνικά σου προτείνουν τα φιλαράκια σου να πάτε για μπύρες, της τηλεφωνείς λοιπόν και της λες : «Βρε μωρό μου, με πονά το κεφάλι μου απόψε, θα κοιμηθώ νωρίς, αν είναι τα λέμε αύριο».
Το ίδιο βράδυ σε συναντά τυχαία, ενώ είσαι με την παρέα σου και τα πίνετε! Μπορεί να μην σου πει τίποτα, το βέβαιο είναι ότι θα ξενερώσει και στη συνέχεια θα σου είναι και αυτή όλο δικαιολογίες!

Την κοιτάζεις όλο νόημα και της λες «Αγάπη μου, είσαι η μοναδική γυναίκα της ζωής μου, θέλω να είμαστε για πάντα μαζί ...δεν έχω μάτια για κάτι άλλο»...
.στη συνέχεια σε πιάνει στα πράσα να ανταλλάσσεις ροζ μηνυματάκια ή να φλερτάρεις με κάποια άλλη γυναίκα! Μην περιμένεις να σου δώσει δεύτερη ευκαιρία, θα διαγράψει αυτόματα όλα τα συναισθήματα που έτρεφε για σένα και θα σε εκδικηθεί με την αδιαφορία της!

«Θα σου μιλήσω ειλικρινά, έχω βαρεθεί πλέον το κρεβάτι μαζί σου, νομίζω ότι με παραμελείς και δεν είσαι μαζί μου όπως πρώτα»:
Μειώνεις τις ερωτικές ικανότητες της γυναίκας Σκορπιού; Αυτό που σίγουρα θα σου απαντήσει είναι «Ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα»!


Τοξότης
Η γυναίκα Τοξότης ξενερώνει όταν με έναν άνδρα δεν έχουν τις ίδιες απόψεις ή παρόμοια ενδιαφέροντα. Χάνει κάθε ενδιαφέρον όταν οι απόψεις του συντρόφου της είναι «κολλημένες»! βαριέται στο πλάι ενός άνδρα που δεν έχει προσωπική ζωή και δραστηριότητες.


Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις
«Να πάμε ταξιδάκι;;; Ξέχασέ το, καλά είμαστε και στο σπίτι μας»:
Η γυναίκα Τοξότης είναι ταξιδιάρα και της αρέσουν οι μικρές αποδράσεις από την πόλη. Αν δεν είσαι πρόθυμος να ξεφεύγεις μαζί της από την ρουτίνα της καθημερινότητας, τότε σίγουρα θα βαρεθεί όλο τα ίδια και τα ίδια!

«Βρες παραπάνω χρόνο για μένα, θέλω να είμαστε συνέχεια μαζί»:
Έχεις τόσες πολλές δραστηριότητες και ενδιαφέροντα, που θεωρεί πολύ βαρετό να ασχολείται διαρκώς μόνο μαζί σου και με τη σχέση σας. Αν την πιέσεις να αποχωριστεί τις αγαπημένες της συνήθειες θα προτιμήσει να αποχωριστεί εσένα.

«Απομάκρυνε το σκυλάκι σου από κοντά μου, σιχαίνομαι τα ζώα, διάλεξε ή εμένα ή τον Κούκι»:
Η γυναίκα Τοξότης είναι φιλόζωη! Θα σχηματίσει πολύ άσχημη άποψη αν διαπιστώσει ότι δεν έχεις φιλικές διαθέσεις και εσύ για τα ζώα. Αν της θέσεις και το τελεσίδικο να επιλέξει ανάμεσα σε σένα και το ζωάκι της, μην έχεις την ψευδαίσθηση ότι θα σε προτιμήσει!


Αιγόκερως
Η γυναίκα Αιγόκερως ξενερώνει με τους άνδρες που έχουν πολύ φιλελεύθερες ιδέες. Μισεί την ασυνέπεια και την έλλειψη στόχων φιλοδοξιών και προγράμματος στη ζωή. Αν καταλάβει ότι στη ζωή σου επικρατεί χάος, μην περιμένεις να σου δώσει και τόση πολύ σημασία.


Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις
«Θέλω μία σχέση μόνο για να περνάμε καλά, δεν σκέφτομαι το μέλλον»:
Να περάσει καλά μόνος σου αγοράκι μου, θα σου απαντήσει η Αιγοκερίνα! Της φαίνεται βαρετό να έχει δίπλα της έναν άνδρα που σκέφτεται μόνο το σήμερα και όχι το αύριο. Προσβάλλεται όταν ένας άνδρας δεν θέλει μελλοντική πορεία μαζί της.

«Θέλω να μείνω αιώνια εργένης! Τα παιδάκια με εκνευρίζουν και η οικογένεια δεν είναι στα σχέδιά μου»:
Ο προορισμός της Αιγοκερίνας είναι να γίνει σύζυγος και μητέρα. Δεν μπορεί ούτε στιγμή να βρεθεί στο πλάι ενός άνδρα, που δεν σκέφτεται ποτέ του να κάνει οικογένεια. Ακόμα και αν ο γάμος δεν είναι στα άμεσα σχέδιά της, θέλει να είναι με έναν άνθρωπο που αγαπά την οικογενειακή ζωή!

«Να προγραμματίσουμε από τώρα τι θα κάνουμε τα Χριστούγεννα και το Πάσχα; Όλα αυτά μου φαίνονται πολύ μακρινά»:
Η γυναίκα Αιγόκερως είναι οργανωτική, σκέφτεται πάντα μπροστά και θέλει στη ζωή της να επικρατεί πρόγραμμα. Αν εσύ είσαι της τελευταίας στιγμής, αργά ή γρήγορα θα την κουράσεις!


Υδροχόος
Η γυναίκα Υδροχόος ξεκινά να χασμουριέται όταν βλέπει έναν άνδρα να κάθεται διαρκώς μπροστά από την TV με την πιτζάμα και τις παντόφλες, χωρίς να δείχνει κανένα ενδιαφέρον για περιπέτεια, κοινωνική ζωή, διασκέδαση!


Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις
«Δεν νομίζεις ότι πρέπει να μαζευτείς λίγο; Ο νους σου είναι μονάχα στις εκδηλώσεις και στα σούρτα φέρτα»:
Η γυναίκα Υδροχόος ανανεώνεται όταν συμμετέχει σε δραστηριότητες, σε συλλόγους και όταν έχει ένα πρόγραμμα γεμάτο. Της αρέσει η παρέα, η διασκέδαση και απεχθάνεται την κλεισούρα στο σπίτι. Αν προσπαθήσεις να της τα στερήσεις όλα αυτά, γρήγορα θα την στερηθείς!

Ενώ έχετε πάει για περίπατο, σε βλέπει ξαφνικά να πετάς στο δρόμο σκουπίδια ή να μιλάς απότομα σε ένα παιδάκι που ζητιανεύει.
Αμέσως θα την δεις να αλλάζει το ύφος της και να αγριεύει. Αν της απαντήσεις : «Εντάξει μωρέ, πώς κάνεις έτσι, δεν νομίζεις ότι γίνεσαι υπερβολική», θα κάνεις μαζί της τον τελευταίο σας καβγά. Η γυναίκα Υδροχόος έχει πολλές κοινωνικές ευαισθησίες …το ίδιο επιθυμεί και από τον άνδρα που την συνοδεύει!

«Διάλεξε τι θες, θα είμαστε φίλοι ή εραστές, γιατί και τα δύο δεν γίνεται»:
Πολλές φορές μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι ότι είσαι ο κολλητός της φίλος, ενώ εσύ προτιμάς να είναι η κοπέλα σου και δεν συμφωνείς ότι μπορείτε να είστε φιλαράκια. Αν της θέσεις το δίλημμα να διαλέξει αν προτιμά να είστε φίλοι ή εραστές, τότε σίγουρα θα σε κρατήσει ως φίλο, γιατί δίνει μεγαλύτερη αξία στη φιλία!


Ιχθύς
Η γλυκιά Ιχθύς αποφεύγει την μοναξιά στα αισθηματικά της, γι'αυτό και όταν ξενερώνει με έναν άνδρα, υποχωρεί και κάνει συμβιβασμούς μέχρι να βρει τον αντικαταστάτη του. Αν την αποπέρνεις, πληγώνεις τα συναισθήματά της και δεν της συμπεριφέρεσαι με τρυφερότητα και αγάπη, σίγουρα θα αρχίσουν τα ματάκια της να ψάχνουν για κάτι άλλο …


Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις
«Είσαι πολύ γλυκανάλατη. Δεν γίνεται να είμαστε συνέχεια αγκαλίτσες και φιλάκια»:
Μετά από μία τέτοια ατάκα, ετοιμάσου να την παρηγορήσεις γιατί θα ξεσπάσει σε γοερά κλάματα. Αν δεν της δείχνεις την αγάπη σου με τρυφερότητα, σύντομα θα αναζητήσει κάτι άλλο …

«Με πιέζεις ασφυκτικά με την αγάπη σου. Προσγειώσου στην πραγματικότητα, δεν ζούμε σε παραμύθι»:
Συμβιβάσουμε το γεγονός ότι η συναισθηματική Ιχθύς, θέλει να ζει το ρομάντζο της! Αν απεχθάνεσαι τους ρομαντισμούς, αλλά και τον υπερβολικό συναισθηματισμό της, τότε και αυτή από την πλευρά της θα αρχίσει να απομακρύνεται …

«Κλάψε όσο θέλεις, εγώ δεν αλλάζω! Έτσι ήμουν, έτσι είμαι και έτσι θα είμαι»:
Αδιαφορείς όταν στεναχωριέται; Την απομακρύνεις; Δεν έχεις την διάθεση για να προσπαθήσεις για τη σχέση σας; Κάποιος άλλος θα βρεθεί διαθέσιμος να καλύψει τα συναισθηματικά κενά που της αφήνεις….
himaira



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Δώδεκα μυστικά για την «Coca Cola»

Posted: 10 Jan 2012 01:36 PM PST


Πολλοί μύθοι και αλήθειες κρύβονται πίσω από την Coca Cola
, που έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο συζητήσεων για την παρασκευή της και τις ουσίες που περιέχει στη σύνθεσή της, οι οποίοι παρόλα αυτά την ταξίδεψαν από ένα μικρό φαρμακείο στην Ατλάντα -όπου δημιουργήθηκε- σε πάνω από 200 χώρες του κόσμου!


1. Είναι η πιο αναγνωρίσιμη λέξη στον κόσμο μετά τη λέξη «OK».

2. Εφευρέθηκε από τον John Pemberton αρχικά για τη θεραπεία των πονοκεφάλων και το αυθεντικό αντίγραφο της συνταγής βρίσκεται ασφαλισμένο στην τράπεζα «SunTrust Bank» στην Ατλάντα από το 1919.

3. Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ οι αστυνομικοί έχουν στο περιπολικό δύο γαλόνια Coca Cola για να καθαρίζουν τα αίματα από τους δρόμους μετά από ένα δυστύχημα.

4. Η παραγωγή της Coca Cola είναι ίση με τη παραγωγή νερού στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, δηλαδή περίπου 1,5 εκατ. λίτρα ανά δευτερόλεπτο.

5. Σερβίρεται και ζεστή (όπως ο καφές) σε διάφορες χώρες του κόσμου.

6. Περιείχε κοκαΐνη μέχρι το 1905, η οποία εχρησιμοποιείτο νόμιμα εκείνη την εποχή (τέλη 19ου-αρχές 20ού αι.) ως αναλγητικό φάρμακο, αφού η πρώτη χρήση της Coca Cola ήταν φαρμακευτική. Στις αρχές του 20ού αι. η κοκαΐνη αντικαταστάθηκε από την καφεΐνη.

7. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό της τουαλέτας (το κιτρικό οξύ καθαρίζει ότι έχει μείνει πάνω σε υαλώδη αντικείμενα), την αφαίρεση του λίπους αλλά και για να λασκάρετε τις σκουριασμένες βίδες.

8. Αποτελεί άριστο καταπραϋντικό στα τσιμπημάτων μεδουσών.

9. Περισσότερες από 15.000 Coca Cola, όλων των τύπων, καταναλώνονται σε όλον τον κόσμο κάθε δευτερόλεπτο.

10. Λίγη Coca Cola στο μαγείρεμα του χοιρινού, κάνει το κρέας τρυφερό και ζουμερό.

11. Για να αφαιρέσετε λεκέδες γράσου από κάποιο ρούχο, προσθέστε μια Coca Cola στο πλυντήριο μαζί με το απορρυπαντικό και κάντε μια κανονική πλύση. Οι λεκέδες θα εξαφανιστούν.

12. Για να μεταφερθεί το κύριο συμπυκνωμένο διάλυμα της Coca Cola πρέπει το φορτηγό να φέρει το σήμα «Hazardous Material», που σημαίνει «Υλικό Υψηλού Κινδύνου».

zougla.gr

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Αυτά τα μικρά πράγματα που κάνουν την ζωή μας ευκολότερη...

Posted: 10 Jan 2012 01:30 PM PST



Η καθημερινότητα μερικές φορές είναι δύσκολη και κουραστική
.
Βρήκαμε μερικά μικρά πράγματα για την κουζίνα που κάνουν την ζωή μας ευκολότερη και καλύτερη!
Δείτε τα..

































himaira



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Θαυματουργές συμβουλές για καλές νοικοκυρές!

Posted: 10 Jan 2012 01:24 PM PST



Λίγο ή πολύ, όλες οι γυναίκες ασχολούμαστε με τις δουλειές του σπιτιού
. Όσο δύσκολες και απαιτητικές και αν είναι υπάρχουν μικρά μυστικά που μπορεί να μας λύσουν τα χέρια.



Ρούχα ξεχασμένα στο πλυτήριο : Αν ξεχάσατε τα πλυμένα ρούχα μέσα στο πλυντήριο η λύση είναι να τα ξαναπλύνετε μόνο με μισή δόση αμμωνίας και όχι απορρυπαντικού.

Μυρμήγκια και κατσαρίδες : Ψεκάστε με χυμό λεμονιού στα σημεία που τα σιχαμερά αυτά έντομα φωλιάζουν στο σπίτι σας και θα εξαφανισθούν στη στιγμή, μιας και δεν αντέχουν τη μυρωδιά του.

Ανοξείδωτος νεροχύτης : Για να γυαλίσει δεν έχετε παρά να τον τρίψετε με ξύδι.

Πλυντήριο πιάτων : Η ζωή του πλυντηρίου σας μπορεί να παραταθεί, αν δεν το φορτώνετε πολύ, αν χρησιμοποιείτε τα ίδια προϊόντα και αν τα σκεύη φροντίζετε να τα τοποθετείτε στη θέση που πρέπει.

Ναφθαλίνη : Πριν τη βάλετε στα ρούχα σας, για να μπορέσετε να αποφύγετε τους λεκέδες που αφήνει, μπορείτε να την τυλίξετε σε ύφασμα.


Ποτό στο χαλί : Αν πέσει ποτό στο χαλί σας, τοποθετήστε μία παχιά στρώση από αλάτι. Αφού το αφήσετε για αρκετή ώρα, σκουπίστε με την ηλεκτρική.

Τουαλέτα και πουρί : Για να λάμψει και να απολυμανθεί η λεκάνη της τουαλέτας σας, ρίξτε σε αυτή το βράδυ λευκό ξύδι. Το πρωί βράστε νερό και ρίξτε το καυτό με τη βοήθεια μιας κατσαρόλας.

Λουλούδια στο βάζο : Αν είναι κοντά και το βάζο σας ψηλό, τότε δέστε τους από ένα καλαμάκι. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να στηριχθούν όρθια στ βάζο σας και επιπλέον θα μπορούν να παίρνουν νερό.

Σιδέρωμα : Το σωστό άπλωμα των ρούχων αλλά και το σωστό και περιποιημένο δίπλωμα τους όταν τα μαζέψουμε από το σχοινί, θα σας βοηθήσει να τα σιδερώσετε γρήγορα και χωρίς πολύ κόπο.

Λίπασμα για τις γλάστρες σας : Για τα φυτά εσωτερικών χώρων τα βρασμένα φύλλα τσαγιού του βουνού, θα γίνουν ένα πολύ καλό λίπασμα.

Καθαρισμός μπάνιου : Τα πορσελάνινα και μόνο μέρη του μπάνιου μπορείτε να πλύνετε με το καθαριστικό του φούρνου, ψεκάζοντας και αφού αφήσετε για λίγα λεπτά, ξεβγάζετε με χλιαρό νερό.

mylady


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Περίεργα πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις

Posted: 10 Jan 2012 01:19 PM PST


* Το αρχαιότερο γνωστό λαχανικό είναι ο αρακάς
.

* Για να μπορέσει κάποιος να δει το ουράνιο τόξο, θα πρέπει να έχει γυρισμένη την πλάτη του στον ήλιο.


* Οι άντρες της φυλής Walibri στην κεντρική Αυστραλία χαιρετιούνται μεταξύ τους ...πιάνοντας ο ένας …το πέος του άλλου και όχι με την κλασσική χειραψία.

* Τα αντισυλληπτικά χάπια που παίρνουν οι γυναίκες κάνουν και για τους θηλυκούς γορίλες.

* Τα σαρκοβόρα ζώα δεν τρώνε άλλο ζώο το οποίο έχει χτυπηθεί από αστραπή.

* Τα ιγκουάνα μπορούν να αυτοκτονήσουν.

* Το νερό που πίνουμε έχει ηλικία 3 δις ετών.

* Μόνο δύο θηλυκά θηλαστικά έχουν παρθενικό υμένα: οι άνθρωποι και τα άλογα.

* Τα μυρμήγκια δεν κοιμούνται ποτέ.

* Τα πρόβατα που θάβονται από χιονοστιβάδες, μπορούν να επιζήσουν μέχρι και 2 εβδομάδες.

* Κανείς δεν γνωρίζει που είναι θαμμένος ο Μότσαρτ.

* Οι Εσκιμώοι χρησιμοποιούν ψυγεία για να προστατεύσουν το φαγητό τους από το ψύχος.

* Εκατομμύρια δέντρα φυτεύονται τυχαία από σκίουρους που θάβουν τους καρπούς και ξεχνάνε μετά που τους έχουν βάλει.

* Το κραγιόν περιέχει λέπια ψαριού.

* Τα φιστίκια είναι ένα από τα συστατικά του δυναμίτη.

* Οι αγελάδες βγάζουν περισσότερο γάλα όταν ακούνε μουσική.

* Η εθνική ορχήστρα του Μονακό είναι μεγαλύτερη σε αριθμό από το στρατό του.

* Κάθε χρόνο, ο ήλιος χάνει 360 εκατομμύρια τόνους.

* Τα κάσιους ανήκουν στην οικογένεια των δηλητηριωδών κισσών.

* Τα M&Ms φτιάχτηκαν για να μπορούν οι στρατιώτες να τρώνε σοκολάτα χωρίς να κολλάνε τα χέρια τους

* Τα αναπαραγωγικά όργανα του σαλιγκαριού βρίσκονται στο κεφάλι του.

* Ένα παιδί μέσης ηλικίας 4 ετών, κάνει γύρω στις 400 ερωτήσεις την ημέρα.

* Κάθε χρόνο, τα θύματα γαϊδάρων είναι περισσότερα από τα θύματα αεροπορικών δυστυχημάτων.

* Όσοι πάσχουν από σχιζοφρένεια δεν χασμουριούνται σχεδόν ποτέ

* Το σεξ μεταξύ των φιδιών διαρκεί από 6 μέχρι 12 ώρες

* Τα άλογα, τα κουνέλια και οι αρουραίοι δεν κάνουν εμετό.

* Το ζώο με τον μεγαλύτερο εγκέφαλο, συγκριτικά με το υπόλοιπο σώμα του, είναι το μυρμήγκι.

* Περισσότερα χαρτονομίσματα του παιχνιδιού Monopoly τυπώνονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, συγκριτικά με τα αληθινά χαρτονομίσματα.

* Στην αρχαία Αίγυπτο, όταν πέθαινε μία γάτα, ο ιδιοκτήτης της ήταν υποχρεωμένος να ξυρίσει τα φρύδια του, σε ένδειξη πένθους.

* Τα κουνούπια ελκύονται περισσότερο από τη μυρωδιά των ανθρώπων που έχουν φάει πρόσφατα μπανάνα

* Καθημερινά, κατά μέσο όρο, 12 νεογέννητα βρέφη παραδίδονται σε λάθος γονείς.
* Στην αρχαία Ρώμη, όταν ένας άνδρας κατέθετε στο δικαστήριο, έπρεπε να ορκιστεί στους όρχεις του!….

* Το 50% των θηλυκών πολικών αρκούδων έχουν πέος.

* Η σοκολάτα μπορεί να σκοτώσει τα σκυλιά, καθώς έχει άμεσες επιπτώσεις στον εγκέφαλο και το
νευρικό του σύστημα. Οι σκαντζόχοιροι επιπλέουν στο νερό.

* Οι χελώνες μπορούν να αναπνεύσουν από τον πρωκτό τους.

* Όλοι οι άνθρωποι έχουν 4 ρουθούνια.

* Πάνω από 1 δισεκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν από μαρμότες (αγριοπόντικα).

* Οι γαρίδες είναι τα πιο θορυβώδη όντα στον ωκεανό..

* Ο Χίτλερ δεν ήταν χορτοφάγος

* Η ψαλίδα (το ζωύφιο) έχει δύο πέη.

* Στη Σελήνη, μυρίζει σαν μπαρούτι.

* Κατά μέσο όρο, κάθε χρόνο σκοτώνονται 10 άνθρωποι από τις αυτόματες μηχανές πωλήσεων.

* Η πρώτη νησίδα ασφαλείας σε δρόμο κατασκευάστηκε με δικά του έξοδα από τον
Συνταγματάρχη Pierrepoint, έξω από τη λέσχη του στο Λονδίνο. Σκοτώθηκε, στην προσπάθειά του να περάσει τη νησίδα.

* Οι άνθρωποι και τα δελφίνια είναι τα μόνα είδη που κάνουν σεξ για ευχαρίστηση.

* Ο Πάπας Ιωάννης ο 12ος και ο Αττίλας ο Ούνος πέθαναν και οι δύο την ώρα που έκαναν σεξ.

Οι Μογγόλοι ρίχνουν αλάτι στο τσάι τους αντί για ζάχαρη.

* Η Disneyland στις Η.Π.Α. είναι μεγαλύτερη από τις πέντε μικρότερες χώρες του κόσμου μαζί.

* Καθημερινά, στην Ιαπωνία, σημειώνονται κατά μέσο όρο 90 αυτοκτονίες.

* Όλοι οι αριθμοί σε μία ρουλέτα έχουν άθροισμα 666.

* Η κύρια βιβλιοθήκη στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, βουλιάζει κατά μία ίντσα κάθε χρόνο, γιατί
όταν χτίστηκε, οι μηχανικοί δεν υπολόγισαν το βάρος όλων των βιβλίων που θα τοποθετούνταν στο κτίριο

* Ορισμένα λιοντάρια ζευγαρώνουν πάνω από 50 φορές την ημέρα.

* Στην Αρχαία Ελλάδα, τα παιδιά των πλουσίων οικογενειών βυθίζονταν σε ελαιόλαδο κατά τη
γέννησή τους για να παραμείνουν καραφλά για όλη τους τη ζωή.

* Ο Γκάντι δεν επέτρεψε στη σύζυγό του να πάρει πενικιλίνη για να σώσει τη ζωή της από την πνευμονία, αλλά ο ίδιος πήρε κινίνη για να σωθεί από την ελονοσία.

* Κάθε σταγόνα θαλασσινού νερού περιέχει περίπου 1 δισεκατομμύριο άτομα χρυσού

* Το συνολικό βάρος του παγκόσμιου πληθυσμού των μυρμηγκιών είναι μεγαλύτερο από το
συνολικό βάρος του ανθρώπινου πληθυσμού.

* Ο παγκόσμιος πληθυσμός μπορεί να χωρέσει μέσα στα σύνορα του Τέξας.

* Ο αριθμός των εν ζωή ανθρώπων πάνω στη Γη σήμερα είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό όλων των νεκρών ανθρώπων στα χρονικά.
himaira


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

10 σημάδια που "Φωνάζουν" ότι έρχεται ο χωρισμός..

Posted: 10 Jan 2012 01:14 PM PST


Έχεις πιάσει τον εαυτό σου τελευταία να κοιτάει στο ταβάνι ή σε όποιο άσχετο
σημείο για ώρα και να αναρωτιέσαι τι συμβαίνει με τον φίλο σου και αν τελικά θα συνεχίσει ή όχι; Join the club. Ήρθε η ώρα να παρατηρήσεις μερικά σημάδια και να διαπιστώσεις αν αξίζει να μείνεις ή να πάρεις τα μπογαλάκια σου και να πας σε άλλη αγκαλιά....



5 σημάδια από σένα


Amber Alert
Δε μιλάς καθόλου στις φίλες/φίλους σου για εκείνον σε τέτοιο βαθμό που σε ρωτάνε εκείνοι. "Μα καλά το αγόρι σου τι κάνει; Ζει;", σε ρωτούν και εσύ απαντάς ένα ξερό ναι και αλλάζεις κουβέντα. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις η αλλαγή θέματος είναι τόσο απότομη όσο η αλλαγή που θα κάνει ένας άσχετος dj που από trance θα σου βάλει Χάρη Κωστόπουλο.

Τω καιρώ εκείνω
Ας αφήσουμε όμως τις αγκαλίτσες, τις αναφορές σε φίλους και ας πάμε στο ζουμί. Σεξ. Καταρχάς, θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνετε σεξ ή ακόμα διαβάζεις το κείμενο και προσπαθείς να θυμηθείς; Αν μετά τα πολλά θυμήθηκες και ήταν όταν οι Calexico ήρθαν στην Ελλάδα (2009) τότε η σχέση σου έχει τελειώσει. Γιατί μην κοροϊδευόμαστε, σχέση χωρίς σεξ δεν είναι ερωτική. Φιλική ίσως.

Καλύτερα να μασάς παρά μιλάς
Η φωνή του σου τρυπάει τα τύμπανα. Κάποτε όταν την άκουγες ήταν κελάηδισμα, σου άναβε τη φαντασία όμως τώρα... σου έρχεται να τον κοπανήσεις στον τοίχο και να φωνάξεις "σκάσεεε". Δεν τον αντέχεις λεπτό, βρίσκεις τρόπους να μη μιλάει -ακούς μουσική στο mp3, κάνεις πως κοιμάσαι, του βάζεις ένα μπολ γίγας στο σαλόνι γεμάτο μέχρι όσο δεν πάει με ποπ κορν. Ακόμα είστε μαζί είπαμε;

Αλλάξανε τα φαντασιο-πλάνα μου
Τελευταία έχεις πιάσει τον εαυτό σου να φαντασιώνεται τρόπους εξόντωσής του. Την ώρα δηλαδή που θα θελήσει να πει κάτι και εσύ για αδιευκρίνιστο λόγο θα θεωρήσεις ότι πάει να το παίξει έξυπνος/η σκέφτεσαι πως θα ήταν η ζωή χωρίς αυτόν. Οι kinky φαντασιώσεις σου έχουν βρει άλλον πρωταγωνιστή και ο παλιός θα μπορούσε να ήταν υποψήφιο θύμα στην 10η Εντολή. Τςτςτς ντροπή λέμε...

Άσε με βλέπω μπάλα
Προτιμάς να δεις ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στην Κολοπετινίτσα και τα Άνω Κρεμαστά και ας είσαι γυναίκα ή να μιλήσεις στο Skype με μια ξεχασμένη σου συμμαθήτρια (την οποία έχεις να δεις 12 χρόνια) παρά να καθίσεις με το έτερον ήμισυ και να κάνετε αγκαλίτσες. Μπορεί τα μάτια σου να κλείνουν από τη βαρεμάρα λόγω του αγώνα (διότι μεταξύ μας σιγά το ενδιαφέρον) αλλά το να κάτσεις έστω και μια ώρα με τη σχέση σου φαντάζει εφιάλτης.

5 σημάδια από εκείνον


Όταν το τηλέφωνο -δε- χτυπήσει
Είσαι έτοιμη να πάρεις τηλέφωνο την Αγγελική Νικολούλη και να δηλώσεις εξαφάνιση. Λίγο πριν σχηματίσεις το νούμερο του σταθμού ξάφνου χτυπάει το τηλέφωνο. "Έλα σόρρυ έχω μπλέξει" ακούς από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. "Θα σε πάρω πιο βραδάκι", θα συμπληρώσει. Φυσικά, το επόμενο τηλέφωνο έγινε το μεσημέρι της άλλης μέρας μαζί με ένα σωρό άθλιες δικαιολογίες.

Και παίρνω -χωρίς εσένα- σβάρνα τα ξενυχτάδικα
Και εκεί που ακούγατε την ίδια μουσική και μισούσε τα μπουζούκια τελευταία δεν έχει αφήσει πίστα για πίστα χωρίς να την επισκεφτεί. Έχει πάει σε όλα τα σχήματα ακόμα και της Εθνικής Οδού. Η πρότασή σου να πας μαζί θα πέσει στο κενό. Το "έλα μωρέ λίγο θα κάτσω" μεταφράζεται θα είμαι μέχρι στις 05.00 το πρωί και δε θέλω να έρθεις. Μην κάθεσαι να κλαις και θυμάσαι που μια φορά η δόλια του ζήτησες να πάτε στην Πέγκυ Ζήνα και αυτόματα έβγαλε από την τηλεόραση όλα τα ελληνικά κανάλια που παίζουν μουσική, ακόμα και το Athina TV.

Στρίβειν δια του... σεξ
Ερχόμαστε και πάλι στο σεξ... Αλλά αυτή τη φορά από την πλευρά του άλλου. Έχεις τις ορεξούλες σου για παιχνίδια αλλά το αίσθημα μια πονοκέφαλο έχει και μια καούρες. Πας να δώσεις ένα ντεπονάκι για να πάρει τα πάνω του και ως δια μαγείας ο πόνος έφυγε. (χωρίς να το πάρει) Μετά από το πήγαινε-έλα του πόνου κουράστηκε το... μωράκι σου και πρέπει να ξεκουραστεί να κοιμηθεί. Εσύ όμως φρόντισε να ξυπνήσεις.

Φλερτάροντας με τη φλόγα
Τελευταία σιγοτραγουδάς το "Θα σου βγάλω τα ματάκια και θα στα κάνω χάντρες" με έντονη διάθεση να πραγματοποιήσεις αυτόν τον βαθυστόχαστο στίχο αφού τα ματάκια της... αγάπης σου κοιτάνε δεξιά και αριστερά. Όχι δε χαζεύουν κάποιο ακριβό αυτοκίνητο ή τις βιτρίνες αλλά μέρη σώματος άλλων γυναικών και ανδρών που θα ήθελαν να τα εξερευνήσουν ενδελεχώς... Και αν πας να πεις κάτι, έτσι για να το κόψει, θα σε "στολίσει" και θα σε βγάλει και τρελό.

Τα πειστήρια σου έπεσαν από τα χέρια
Εκεί που σηκώνεσαι από καρέκλες, πολυθρόνες, ντιβάνια (που λέει και μια τηλεοπτική ψυχή) και φεύγεις τρέχοντας είναι στην περίπτωση που έχεις πειστήρια ότι σε απατάει. Μην τυχόν και πιστέψεις ότι η γυναικεία κολόνια στα ρούχα του ήταν από λάθος της πωλήτριας η οποία ήταν τόσο απρόσεκτη που τον ψέκασε με γυναικείο άρωμα. Ούτε ότι φοράει κασκόλ επειδή κρυώνει ενώ η θερμοκρασία είναι στους 30 βαθμούς (πάνω από το μηδέν). Ούτε ότι η φωτογραφία που βγήκε αγκαλιά με μια άλλη γυναίκα ήταν επειδή είχε πιει πολύ και είχε κέφι.

Νοήμων άνθρωπος είσαι, τα συμπεράσματα σου τα έχεις βγάλει ήδη. Όπως και τις αποφάσεις σου. Και αν τα πράγματα δεν αποδείχτηκαν τόσο καλά να θυμάσαι πως ένα τέλος είναι ο προάγγελος της αρχής ενός καινούργιου κεφαλαίου στη ζωή σου.
queen

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Τέσσερα αδέρφια νεκρά στο πάρτυ γενεθλίων της μητέρας τους!

Posted: 10 Jan 2012 01:08 PM PST



Σοκ έχει προκαλέσει το γεγονός ότι τέσσερα αδέρφια έχασαν την ζωή τους
στην Βρετανία κατά την διάρκεια του εορτασμού των γενεθλίων της μητέρας τους.

Ο λόγος για δύο δίδυμα τετράχρονα τον...

Holly και την Ella καθώς επίσης και τα αδέρφια τους Jordan, δύο χρονών και Reece 19 χρονών.
Όλα τα παιδιά πέθαναν όταν φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η φωτιά όπως αναφέρει η The Sun, ξέσπασε σε μία από τις κρεβατοκάμαρες, αλλά προκάλεσε ζημιές και σε άλλα δωμάτια του σπιτιού.
Βέβαια, ο 19χρονος αδερφός τους παροσπάθησε να τα σώσει αλλά δεν τα κατάφερε.

Η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει μερικούς από τους καλεσμένους του πάρτι, οι οποίοι έφυγαν προτού φτάσουν στο σημείο της πυρκαγιάς οι αξιωματικοί.

Εντωμεταξύ, ο παππούς των παιδιών έμαθε για το περιστατικό από την τηλεόραση.
«Ευχόμουν να μην ήταν αλήθεια» είπε ο 56χρονος Keith Smith.
«Ήταν τα γενέθλια της 36χρονης κόρης μου. Είναι φοβερό πώς εξελίχθηκε το πάρτι» πρόσθεσε.
24gr


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Τώρα είναι άντρας ή γυναίκα;

Posted: 10 Jan 2012 01:01 PM PST




Ιδού το ερώτημα...Πιο πολύ με άντρα μοιάζει αλλά την
βλέπουμε να τρέχει σε γυναικείο αγώνα.
Τα σχόλια δικά σας















himaira



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Οι 6 κατηγορίες ελεύθερων γυναικών

Posted: 10 Jan 2012 12:54 PM PST


Αναρωτιέστε καμιά φορά εσείς οι ελεύθεροι εκεί έξω "Πως γίνεται οι γυναίκες να είναι
περισσότερες από εμάς κι όμως να είμαστε μπουκάλα;" Μην το σκέπτεστε πολύ. Οι παρακάτω γυναίκες βρίσκονται στην ελεύθερη αγορά περιμένοντας...τον ιππότη πάνω στο άσπρο άλογο. Ας τις γνωρίσουμε λοιπόν.


1. Η άσχημη
Έχει τριψήφιο αριθμό κιλών ή για να κυκλοφορήσει έξω χρειάζεται σακούλα. Η ζυγαριά ενιότε την διαολοστέλνει όποτε κάθεται πάνω της. Εδώ και χρόνια κυνηγάει τους γκόμενους με το ντουφέκι και όταν μιλάει στο τηλέφωνο θα ζητήσιε να μάθει info για τον κάθε τυχαίο που γνώρισαν χθες στο club, αλλά η κολλητή της πήρε τηλέφωνο, αλλά δε βγήκε γιατί δεν ήταν σε φάση, αλλά αυτή ήθελε το τηλέφωνό του επειδή θέλει να τον φάει, αλλά αυτός δεν την γουστάρει και...ΟΥΦ!!!!!

Αφού ρε κοπέλα μου είσαι σαν μπουχέσα, αφού δεν σταυρώνεις γκόμενο, αφού ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ σε φτύνουνε γιατί είσαι σαν ανάποδο γαμώτο...τι σκατά κάνεις στη ζωή σου; Γιατί δεν κάνεις δίαιτα; Η αν σε μουτζώνει ακόμα κι ο καθρέφτης, γιατί δεν κάνεις καμιά διακριτική πλαστική μπας και στρώσει το πράμα;

Αν δεν τα σκέφτεσαι όλα αυτά σοβαρά και κάνεις πλέον παρέα με αράχνες, ε αυτοκτόνα να μην πιάνεις και χώρο. Αλλά πριν το κάνεις τουλάχιστον ΞΥΠΝΑ.

2. Η ξενέρωτη
Είναι ο ορισμός της καριόλας, για χάρη της οποίας φτιάχτηκε το συγκεκριμένο blog. Είναι η ΨΩΝΑΡΑ με κεφαλαία γράμματα. Προτιμάει να βγαίνει με τις φίλες της για ποτό και να περνάει καλά, ενώ για να τα φτιάξει με κάποιον θα πρέπει να είναι ή επώνυμος ή να έχει λογαριασμό τραπέζης με 6 ψηφία minimum. Αν της φέρουν κανέναν καινούργιο στην παρέα, θα τον χαιρετίσει με χειραψία 10χρονου (το χέρι ακίνητο). Αν της μιλήσει κανένας άγνωστος σε μπαρ τότε θα του απαντήσει μονολεκτικά μέχρι να φύγει ή...δεν θα του απαντήσει καν.

Συχνάζει σε ψωνισμένα μαγαζιά τύπου Suite Bar στη Κηφησιά και κάτι W ή DC. Χειμερινό, καλοκαιρινό, βρέξει-χιονίσει, το clubάκι της θα το πάει. Θα χορέψει και με την κολλητή της σε σημείο "κολοτριψίματος", μετά θα πάει σε κανένα Κιάμο ή Μαρτάκη να του κωλοτριφτεί κι αυτουνού στο καμαρίνι (λες κι αυτήν περίμεναν μια ζωή) κι όταν γυρίσει σπίτι θα κάνει add μερικούς ακόμα φίλους στο Facebook για να πάρουν μάτι το πόσο ωραία είναι στις 650 photos με τα 8.328 likes. Μόνο κάντε την add στο profile B, γιατί το Α γέμισε.

Κι όλα αυτά γιατί η καριόλα η μαμά είπε "Όταν μεγαλώσεις να πάρεις τον καλύτερο". Για πάτα το μηδέν. Όταν φτάσεις τα 35 όμως, εκεί ή θα παρακαλάς ή θα σου μείνουν οι Louis Vuitton για παρέα.

3. Η αγάμητη
Επικίνδυνο είδος γυναίκας που εγκυμωνεί κινδύνους. Για έναν ανεξήγητο λόγο, η κοπέλα αυτή θεωρεί ότι μια ζωή είχε τον μαλακομαγνίτη. Γι' αυτό και δεν έχει πλησιάσει άντρα. Πέρασε από το στάδιο "φάσωμα" αρκετές φορές, αλλά τον σύρτη δεν τον έβαλε. Ενδέχεται να έχει φτάσει μέχρι και 25 χρονών και να είναι ακόμα παρθένα. Κοινώς, ο εγκέφαλός της βρίσκεται σε άλλο κόσμο.

Μόλις τον "φάει" από τον πρώτο, θα γλυκαθεί. Μετά θα θέλει κι άλλους. Γιατί θα θέλει επιτέλους να ζήσει τη ζωή της και μάλιστα το συντομότερο δυνατό για να πάρει πίσω όλα τα χρόνια που έχασε. Ε όταν στην πέφτανε μωρή βουτυρομπεμπέκα εσύ που ήσουνα; Κράταγες ασπίδα;

4. Η χωρισμένη
Άμα την ρωτήσεις τι κάνει στη ζωή της θα σου απαντήσει "χωρισμένη". Όχι ελεύθερη. "Χωρισμένη". Γιατί "Όλοι οι άντρες είναι γουρούνια", "Δεν ξανακάνω σχέση γιατί δεν αξίζετε" και κολοκύθια τούμπανα. Στο Facebook το status έχει κολλήσει στο "Widowed" με φωτογραφίες του πρώην και η γκόμενα δεν έχει εγκέφαλο για να καταλάβει πως αν το γυαλί ραγίσει δεν ξανακολλάει. Μάλλον...το ανάποδο. Πρέπει να της κολλήσεις το γυαλί στον εγκέφαλο για να ξεκολλήσει και να καταλάβει ότι πρέπει να ψάξει για κάτι άλλο.

Αν βγεις μαζί της για καφέ, θα αρχίσει να σου μιλάει για τον πρώην της. Αν δεις το κινητό της στάνταρ θα έχει ακόμα φωτογραφίες δικές του. Και το καλύτερο απ' όλα δε στο είπα. Της ρίχνει κάνα λούτσο που και που, έτσι για να φύγουν τα πολλά.

5. Η πουτάνα
Όπου δει οικόπεδα με αγγουριές πάει και κάθεται πάνω. Η πουτάνα μπορεί να είναι είτε μόνη της, είτε με γκόμενο. Η ουσία είναι ότι πηδιέται αριστερά και δεξιά με όποιον βρει!

Αν είναι μόνη της τότε θα την δεις να έρχεται και να σου μιλάει στο μπαρ (κι εσύ θα ψάχνεσαι να βρεις πως έγινε αυτό). Αν είναι με γκόμενο τότε θα κάνει κάτι μαζί σου αν την γνωρίσεις στο άσχετο (π.χ. υπάλληλος σε άλλη εταιρεία που συνεργάζεσαι) άρα είσαι έξω από τον κύκλο της και δεν κινδυνεύει να την ρουφιανέψεις.

Όταν θα βγείτε είναι defacto ότι θα γαμήσεις. Το δίνει 1.10 στο στοίχημα. Μετά όμως μην περιμένεις πολλά πολλά στα τηλέφωνα. Ειδικά αν έχει γκόμενο θα την δεις να μη σηκώνει τηλέφωνο, να αργεί να απαντήσει στα μηνύματα κτλ. Τα SMS της συχνά μιλάνε για sex, καθ' ότι η γκόμενα είναι αχόρταγη. Βέβαια ποτέ δεν παίζει να βρει έναν μαλάκα να την ανεχτεί γιατί θα ψάχνεται διαρκώς. Εκτός κι αν φτάσει τα 30 οπότε θα αρχίσει να "χτυπάει" το βιολογικό καμπανάκι.

6. H φυσιολογική
Η νορμάλ γκόμενα που είναι ταυτόχρονα και διαθέσιμη, συνήθως συναντάται εκτός Αθήνας (καθ' ότι οι περισσότερες Αθηναίες είναι καβαλημένες ψωνάρες, βλέπε κατηγορία 2). Αν είναι Αθηναία τότε θα την βρεις είτε σε περιοχές του κέντρου, είτε προς Πειραιά και γύρω περιοχές. Άντε και στα Δυτικά Προάστεια.

Πολύ απλά θα είναι μόνη της γιατί χώρισε πρόσφατα. Για να καταλάβεις ότι ανήκει σε αυτή την κατηγορία, θα το δεις από την ματιά που θα σου ρίξει στο μπαρ ή στο πάρτι. Η θα βάλει την φίλη της να μάθει για σένα. Απλά μίλα της για 1-2 ώρες και στη συνέχεια δώστης το κινητό σου και πες της να σου κάνει αναπάντητη. Αν σου κάνει αναπάντητη και μετά βγείτε τότε ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Αν δεν σου κάνει τότε δεν ανήκει σε καμία από τις 6 κατηγορίες, άρα χέστο. Μόνο πρόσεξε, όταν βγείτε μην της την πέσεις απο το πρώτο ραντεβού, γιατί δεν ανήκει στην κατηγορία 5.
to-gamato


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Δήλωση-Σοκ: « Όταν ήμουν έφηβος έπεσα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από παιδόφιλους»

Posted: 10 Jan 2012 12:46 PM PST



Γνωστός ηθοποιός αποφάσισε να βγει δημοσίως και να πει το
μεγάλο του μυστικό... αυτό που κουβαλούσε μέσα του τόσα χρόνια! .
O λόγος για τον...


Corey Feldman, ο οποίος είναι 40 χρονών πια και αποκάλυψε ότι όταν ήταν έφηβος είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από παιδόφιλους.

Ο ηθοποιός είναι αποφασισμένος να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα δύο παιδόφιλων που είναι «διάσημοι».


Μέσω ενός βιβλίου, το οποίο ετοιμάζει, θα αποκαλύψει τα πάντα για την παιδική και εφηβική του ηλικία, θα μάθουμε άγνωστες πτυχές της ζωής του!
gossip247


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Ένα του φιλί την έκανε να τον ψάξει σε όλο το Internet!

Posted: 10 Jan 2012 12:41 PM PST


Τη φίλησε, του έδωσε λάθος νούμερο και εκείνη έκανε έρευνες σε
Facebook και Twitter για τον βρει. Τελικά τον βρήκε. Με μια όχι και τόσο ευτυχή κατάληξη.

Ίσως σας φανεί παραμύθι ή ένα μεγάλο ψέμα. Όμως είναι αλήθεια.
Ο λόγος για μια 33χρονη γυναίκα η οποία στις διακοπές της στην Ίμπιζα αντάλλαξε ένα καυτό φιλί με έναν γοητευτικό άνδρα. Ωστόσο, ένα λάθος νούμερο όταν του έδωσε το τηλέφωνό της την έκανε να κινήσει τις "μεγάλες δυνάμεις" των social networks για να τον βρει.

Η Julia Cross είχε πάει τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Ίμπιζα και ένα βράδυ σε κάποιο club φλέρταρε με έναν γοητευτικό άνδρα. Η κατάληξη της βραδιάς ήταν ένα καυτό φιλί την ώρα που ανέτειλε ο ήλιος. Εκείνη του έδωσε το νούμερο του κινητού της για να επικοινωνήσουν αλλά έκανε κάποιο λάθος στα νούμερα -λίγο το ποτό, λίγο το ξενύχτι, λίγο ο έρωτας- με αποτέλεσμα να μην ξαναμιλήσουν.

Οι στιγμές που πέρασε με τον Martin τις καρφώθηκαν στο μυαλό και τις έγιναν εμμονή. Θέλοντας να τον ξανασυναντήσει οπωσδήποτε έκανε ολόκληρη έρευνα σε Facebook και Twitter για να τον βρει. Τέσσερα πράγματα γνώριζε η Julia για τον μυστηριώδη άνδρα. Τον έλεγαν Martin, εργαζόταν ως προγραμματιστής στο βόρειο Λονδίνο ενώ καταγόταν από την περιοχή Maidenhead.


Το μυστήριο λύθηκε μόλις πριν από λίγες ώρες όταν ο Martin O'Kane έγραψε στο Twitter για το ότι έμαθε για τις έρευνες της Julia και ότι ελπίζει να είναι καλά. Μετά έστειλε μήνυμα στην καμπάνια Find Martin (βρες τον Μάρτιν) στο Facebook γράφοντας ότι είναι πολύ κολακευμένος από την αναζήτηση που έκανε η γυναίκα.

Ωστόσο, η έρευνα τελικά δεν είχε happy end με φιλιά και λουλούδια μια και ο Martin έχει σχέση… Όπως είπε ο ίδιος μετά τις διακοπές τους στην Ίμπιζα προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Julia αλλά επειδή δεν είχε το σωστό νούμερο δεν κατάφερε να κάνει κάτι. Και μετά αποφάσισε να επιστρέψει στην πρώην κοπέλα του με την οποία διατηρούν δεσμό μέχρι σήμερα.

Πάντως αν κρίνει κανείς από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Daily Mail από τον λογαριασμό του Martin O'Kane στο Facebook φαίνεται "άτακτος" αφού έχει πολλές φωτογραφίες με διαφορετικές γυναίκες από νυχτερινές εξόδους του.

cosmo.gr



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Οι «αριθμοί» της γυναικείας σεξουαλικότητας

Posted: 10 Jan 2012 12:35 PM PST



Αν υπάρχει ένας λόγος -πέρα από απλή διαστροφή- να διαβάζεις
γυναικεία περιοδικά, είναι για τα «διαμαντάκια» που κρύβουν στις σελίδες τους.
Τιτλοφορούνται με φράσεις όπως «Μυστικά για τις γυναίκες που οι άντρες δεν ξέρουν» και παρέχουν όλη την τελευταία πληροφόρηση πάνω σε φλέγοντα γυναικεία ζητήματα.


Ξεπατικώνοντας λοιπόν τις τελευταίες αποκαλύψεις πάνω στη γυναικεία σεξουαλικότητα, να τα δεδομένα που ρίχνουν φως σε όσα λένε οι γυναίκες μεταξύ τους αλλά ποτέ σε σένα.

1. Μόνο το 30% των γυναικών έχουν οργασμό σε κάθε σεξουαλική πράξη.

2. Το 50% των γυναικών έχουν προσποιηθεί οργασμό τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.

3. Οι μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο από τις νεότερες.

4. Το 80% των γυναικών είναι σίγουρο, ότι όλοι οι άντρες απατούν.

5. Το 80% των γυναικών παίρνουν βάρος μετά τον γάμο τους.

6. Πολύ λίγες είναι οι γυναίκες που θέλουν να πραγματοποιήσουν τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις (τόσο λίγες που δεν μπήκαν καν στον κόπο να παραθέσουν ποσοστό).


himaira


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Σκηνοθέτησε το θάνατο της κόρης της για έξτρα άδεια!

Posted: 10 Jan 2012 12:29 PM PST

Φαίνεται πως μία εβδομάδα επιπλέον διακοπών αξίζει περισσότερο από
τη ζωή του παιδιού σου...
Τουλάχιστον έτσι πρέπει να σκέφτηκε μια καθηγήτρια από τη Νέα Υόρκη, η οποία σκηνοθέτησε το θάνατο της κόρης της, ώστε να παρατείνει τις διακοπές της.

Η Joan Barnett, εργαζόταν σε ένα λύκειο του Μανχάταν και προκειμένου να "κερδίσει" μια εβδομάδα επιπλέον διακοπών, ισχυρίστηκε πως η κόρη της πέθανε από καρδιακή προσβολή στην Costa Rica.
Η μητέρα όμως, δεν σταμάτησε εκεί, αφού πλαστογράφησε και το πιστοποιητικό θανάτου για την κόρη της, ώστε να το παρουσιάσει στους εργοδότες της.
Όμως ένας υπάλληλος του σχολείου συνέκρινε το πιστοποιητικό με αληθινά πιστοποιητικά από την Costa Rica και συνειδητοποίησε πως υπήρχαν μικρές διαφορές.
Αξιωματούχοι της Costa Rica ενημέρωσαν τον υπάλληλο πως η χώρα εκδίδει τα εν λόγω πιστοποιητικά μόνο όταν περάσουν πέντε χρόνια από το θάνατο ενός προσώπου.
Ένα περαιτέρω ενοχοποιητικό στοιχείο ήταν το γεγονός πως η Barnett έκλεισε τα αεροπορικά της εισιτήρια για την Costa Rica, τρεις εβδομάδες νωρίτερα από την ημερομηνία που αναγραφόταν στο πιστοποιητικό.
Όταν αποκαλύφθηκε πως η κόρη της είναι μια χαρά στην υγεία της, η μητέρα έχασε τη δουλειά της, ενώ κατηγορήθηκε και για πλαστογραφία.

himaira



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Γεννήθηκε πρόωρα για να γνωρίσει την ετοιμοθάνατη αδερφή της

Posted: 10 Jan 2012 12:27 PM PST

Μια μητέρα αποφάσισε να γεννήσει τρεις εβδομάδες νωρίτερα
, για να γνωρίσει η ετοιμοθάνατη κόρη της την αδερφή της...

Η ιστορία της Πάολα είναι συγκλονιστική, αφού όταν ήταν 6 μηνών έγκυος μέσα στην ευτυχία, έμαθε ότι η Κέιτι, η 10 ετών κόρη της, πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου και δεν της μένει πολύς χρόνος. Δεν είχε στην διάθεση της ούτε τρεις μήνες, για να γνωρίσει την αδερφή της, που περίμενε πώς και πώς να έρθει στην ζωή όλο το προηγούμενο διάστημα.
Μην έχοντας άλλη επιλογή η Πάολα αποφάσισε να γεννήσει πρόωρα, προκειμένου να γνωρίσει η Κέιτ την αδερφή της.
«Όταν συνειδητοποίησα ότι ήμουν έγκυος και ότι η Κέιτ μπορεί να μην γνωρίσει το μωρό, πανικοβλήθηκα. Ήθελα να γεννήσω όσο πιο νωρίς γίνεται. Ο γιατρός συμφώνησε να γεννήσω τρεις εβδομάδες νωρίτερα, για να γνωριστούν τα παιδιά μου», λέει και δακρύζει.
«Η Κέιτ αγαπάει την Σκάρλετ και φαίνεται να έχει ένα ξεχωριστό τρόπο μαζί της. Με το που την βάλουμε στην αγκαλιά της αρχίζει να γελάει», προσθέτει.
Πάντως, η Σκάρλετ παρόλο που γεννήθηκε πρόωρα, είναι υγιέστατη και παρά το νεαρό της ηλικίας της, μόλις λίγων ημερών,καταφέρνει να προσφέρει πολύ χαρά στα μέλη της οικογένειας της, που τόσο την χρειάζονται…


himaira


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Εντυπωσιακά αγάλματα του κόσμου

Posted: 10 Jan 2012 12:24 PM PST



Οι περισσότεροι θαυμάζουν το Άγαλμα το Ελευθερίας και αυτό γιατί
είναι το πιο πολυδιαφημισμένο.
Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα αγάλματα που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά (ή σε κάποιες περιπτώσεις πιο περίεργα)





Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή



Το Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή εικονίζει τον Ιησού Χριστό με απλωμένα τα χέρια και βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο, πάνω από το Ρίο ντε Τζανέιρο. Στέκεται με απλωμένα τα χέρια σαν να καλωσορίζει τον κόσμο, σε ύψος 710μέτρων. Έχει ύψος 32 μέτρα , ζυγίζει 1.000 τόνους και μάλιστα είναι εγκατεστημένο με τρόπο ώστε να ατενίζει την πόλη του Ρίο. Το άγαλμα θεμελιώθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1931.


Mother Motherland


Το «Μάνα μάνα γη» βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο. Είναι 40 ετών και την περίοδο που ολοκληρώθηκε ήταν το ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο. Φτάνει τα 102 μέτρα ( 40 μέτρα είναι η βάση) και ζυγίζει 530 τόνους. Το σπαθί που κραδαίνει είναι 16 μέτρα και ζυγίζει 9 τόνους ενώ η ασπίδα είναι 13 μέτρα σε ύψος και 8 σε πλάτος.


Lord Shiva


Το άγαλμα που δεσπόζει στον ναό Μουρουντεσουάνα στην Ινδία φτάνει τα 37 μέτρα και χρειάστηκαν δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί.


Το άγαλμα του Τζέκινς Χαν


Βρίσκεται 54 χλμ μακριά από την Ουλάν Μπατόρ στην Μογγολία. Το άγαλμα έχει ύψος 40 μέτρα και βρίσκεται πάνω σε μία βάση από ατσάλι ύψους 10 μέτρων η οποία στηρίζεται σε 36 κολώνες. Το κόστος του έφτασε τα 4,1 εκάτ. δολάρια.


Ο μεγάλος Βούδας


Με ύψος κάτι περισσότερο από 88 μέτρα ο Μεγάλος Βούδας του Λινγκ Σαν φτιαγμένος από μπρούτζο, ζυγίζει πάνω από 700 τόνους.


Το μνημείο Mamayev


Βρίσκεται στο Βόλγκογκαρτν στην Ρωσία και αποτελεί μνημείο για την μάχη του Στάλιγκραντ. Το συνολικό ύψος του είναι 85 μέτρα και το βάρος 8.000 τόνοι. Μόνο το σπαθί έχει μήκος 33 μέτρα και ζυγίζει 14 τόνους!


Ο Βούδας του Wat Muang


Έχει ύψος 92 μέτρα και πλάτος 63 μέτρα . Βρίσκεται στον μοναστήρι Wat Muang στην Ταϊλάνδη και χρειάστηκαν 18 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1990!


Leshan giant Buddha


O γιγάντιος Βούδας έχει υψος 71 μέτρα και βρίσκεται στο Leshan, China


Kannon statue of Narita-san Temple


Έχει ύψος 62 μέτρα και βρίσκεται στην Ιαπωνία. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1981.


African Renaissance Statue in Dakar


Έχει ύψος 49 μέτρα , βρίσκεται στη Σενεγάλη και ολοκληρώθηκε μέσα στο 2010. Συμβολίζει τα 50 χρόνια από την ανεξαρτησία της αφρικανικής χώρας. Αντιδράσεις έχουν προκληθεί τόσο από το κόστος όσο και από τον συμβολισμό του αγάλματος, με τους επικριτές να κάνουν λόγο για μη ισλαμικές φιγούρες.


Laykyun Setkyar - Myanmar (Burma)


Ο όρθιος Βούδας έχει ύψος 130 μέτρα ( 14 μέτρα είναι η βάση) και είναι το δεύτερο πιο ψηλό άγαλμα στο κόσμο!
Βρίσκεται στην πρώην Βιρμανία ή Μπούρμα.


Lord Murugan statue


Έχει ύψος 42,7 μέτρα και βρίσκεται στη Μαλαισία. Ολοκληρώθηκε το 2006.


Statue of Maitreya


Έχει ύψος 32 μέτρα και βρίσκεται στην Ινδία. Ολοκληρώθηκε το 2010.

himara


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές