Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου

Posted: 26 Jan 2012 03:01 AM PST

H σκηνοθέτις Μαρία Ηλίου και ο ιστορικός σύμβουλος Αλέξανδρος Κιτροέφ, ύστερα από τέσσερα χρόνια έρευνας σε δύο ηπείρους, παρουσιάζουν ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ και μια φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Σμύρνη: η καταστροφή του κοσμοπολιτισμού » στο Μουσείο Μπενάκη. Το ντοκιμαντέρ και η ομώνυμη φωτογραφική έκθεση τεκμηριώνονται με σπάνιο οπτικό υλικό από τα αρχεία της Αμερικής και της Ευρώπης. Για πρώτη φορά δημοσιεύονται άγνωστες εικόνες της Σμύρνης από ιδιωτικές συλλογές.

Info: Διάρκεια έκθεσης έ...

Το περιοδικό για την υγεία «IN VITRO» κυκλοφορεί την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, ένθετο στο «ΠΟΝΤΙΚΙ»

Posted: 26 Jan 2012 01:08 AM PST

Την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, μαζί με το «ΠΟΝΤΙΚΙ» θα κυκλοφορήσει ένθετο και το γνωστό έγκυρο περιοδικό για την υγεία «In Vitro».  'Ετσι οι αναγνώστες του  «Π»  από τις 26 Ιανουαρίου και κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα, θα έχουν την δυνατότητα να διαβάζουν ένα από τα πλέον έγκυρα ιατρικά περιοδικά που κυκλοφορεί εδώ και τρία χρόνια ως free press στα νοσοκομεία και γενικότερα στον χώρο της υγείας.

Με θέματα που καλύπτουν ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων για όλες τις ηλικίες το In Vitro απευθύνεται όχι μ...

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου και ένθετο το περιοδικό υγείας “IN VITRO”

Posted: 25 Jan 2012 11:09 PM PST

ΤΟ «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου με πρωτοσέλιδο τίτλο «Κυβέρνηση αχρήστων!» και πλούσιο ρεπορτάζ για το πώς οι τοκογλύφοι και οι κουκουλοφόροι τους ονειρεύονται και στήνουν τον «μεγάλο συνασπισμό». Οι επιτελάρχες της καταστροφής φορούν από τώρα κοστούμια και ταγιέρ… «αρίστων». Με προεκλογικές χειροπέδες «δένουν» οι επόπτες την επόμενη κυβέρνηση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Ενώ εγχωρίως μετράμε τα κουκιά του PSI, Μέρκελ και Λαγκάρντ, που όλο και κάτι παραπάνω γνωρίζουν, βλέπουν ότι μας έρχεται...

Διαβάστε στο ΠΟΝΤΙΚΙ art που κυκλοφορεί μαζί με το «Π»

Posted: 25 Jan 2012 08:15 PM PST

Θόδωρος Αγγελόπουλος
Έφυγε ο παγκόσμιος Έλληνας

Ο σημαντικότερος πρεσβευτής του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού έφυγε ξαφνικά. Χάθηκε μέσα στο πλάνο που δημιουργούσε για την τελευταία ταινία του «Η άλλη θάλασσα», που δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ. Μαζί του χάθηκε ένας ολόκληρος κόσμος ποίησης και εικόνων.

Συνέντευξη: Σλάβα Πολούνιν
Ένας κλόουν εξομολογείται. Όχι κάποιος τυχαίος, αλλά ο σπουδαιότερος του κόσμου, που έρχεται στα μέρη μας και φέρνει μια...χιονοθύελλα. Ένα διάσημο σόου για μικρά και μεγάλα ...

Μαθήματα υποτέλειας…

Posted: 25 Jan 2012 07:53 PM PST

Του Δημήτρη Μυ

"Σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και, αν υπήρχε, θα κρατούσε δύο με τρεις ώρες" και ως εκ τούτου "δεν υπάρχει η ανάγκη να αγοράζει η Ελλάδα συνεχώς όπλα": Αυτά είπε σε ομιλία του προ ημερών στο Βερολίνο ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Σημίτης και εκ πρώτης όψεως έχει δίκιο. Όμως…

Όμως, ο Σημίτης υπήρξε πρωθυπουργός της χώρας επί μια οκταετία και ως εκ τούτου, καλό θα ήταν σε μια επόμενη ομιλία του ή δημόσια τοποθέτησή του να μας πληροφορήσει...

Κυψελιώτες προσοχή!

Posted: 25 Jan 2012 05:45 PM PST

Της Βάλιας Μπαζού

Εάν πριν από επτά χρόνια οι κάτοικοι ή καλύτερα ορισμένοι κάτοικοι της Κυψέλης δεν είχαν κινητοποιηθεί, το κτήριο της πρώην Δημοτικής Αγοράς στη Φωκίωνος Νέγρη, θα είχε γίνει σήμερα ακόμα ένα πολυώροφο κτήριο- γκαράζ.

Ποτέ μην λες ποτέ, όμως, σε αυτή την πόλη αφού άρχισαν πάλι τα περίεργα παιγνίδια από το δήμο… Και άρχισαν από τη στιγμή που αποφασίστηκε να αρθεί η παραχώρηση του κτηρίου στον ΚΥΑΔΑ για άγνωστους λόγους και χωρίς επαρκή αιτιολόγηση.

Όπως καταγγέλλουν οι πολίτες ...

Έφυγε ο παγκόσμιος Έλληνας

Posted: 25 Jan 2012 05:38 PM PST

Της Χρυσούλας Παπαϊωάννου

Τον θυμάμαι στα γυρίσματα που έκανε στο Ελληνικό για την ταινία του «Η σκόνη του χρόνου», στους χώρους του παλιού αεροδρομίου, μέσα σε μια τεράστια και σκοτεινή αποθήκη, ένα… τοπίο στην ομίχλη. Ήταν το 2008 και ήμαστε συγκεντρωμένοι καμιά εικοσαριά, άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο «ψαρωμένοι». Περιμέναμε μες στο κοφτερό ανοιξιάτικο κρύο να ανοίξουν οι σιδερένιες θεόρατες πόρτες της αποθήκης για να μπούμε στο γύρισμα της ταινίας, που εξελισσόταν παράλληλα με την Ισ...

Μα γιατί το τραγούδι να’ ναι λυπητερό…

Posted: 25 Jan 2012 04:36 PM PST

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

…που έλεγε και  ο συχωρεμένος Νίκος Παπάζογλου. Αυτό έμαθαν για τα καλά οι υπεύθυνοι  του νοσοκομείου «Ιντέγκρις Χελθ» στην Οκλαχόμα μετά το δικαστικό στραπάτσο που έπαθαν από τον τραγουδιστή της κάντρι Γκαρθ Μπρουκς.

Ο Μπρούκς, το μεγαλύτερο όνομα αυτή τη στιγμή στην κάντρι με δεκάδες βραβεία Γκράμι στο σπίτι του, μήνυσε το νοσοκομείο για απάτη και δικαιώθηκε.

Ο τραγουδιστής έχασε  από καρκίνο τη μητέρα του το 1999 και έξι χρόνια αργότερα συμφώνησε  με τον πρόεδρο του ...

Ελένη Βιτάλη

Posted: 25 Jan 2012 03:30 PM PST

Κοίτα να δεις τι παράξενα video games παίζει η ζωή. Στην εποχή του Internet τίποτα δεν μένει κρυφό. Ούτε να αντιγράψει κανείς δεν μπορεί της μέρες της. Μέχρι να πεις τσα σε…τσάκωσαν. Κάπως έτσι την «πάτησε» και η διάσημη Αμερικανίδα λολίτα της ποπ Λάνα Ντελ Ρέι όταν ξένοι μουσικόφιλοι αντιλήφθηκαν ότι η τεράστια επιτυχία της «Video Games» είναι copy paste του τραγουδιού «Δρόμοι που αγάπησα», που είχε ερμηνεύσει η Ελένη Βιτάλη πριν από 22 ολόκληρα χρόνια. Αρκεί να ακούσει κανείς προσεκτικά τα ...

Οι Απόγονοι

Posted: 25 Jan 2012 03:26 PM PST

Του Δημήτρη Κανέλλη

Βαθμολογία ***

 

Ο Αλεξάντερ Πέιν δημιουργεί ένα μικρό κινηματογραφικό διαμάντι, που δίνει προτεραιότητα στις σχέσεις, στο συναίσθημα και στο δικαίωμα του ανθρώπου για αλλαγή και μεταμόρφωση. Απολαυστικός ο Κλούνεϊ, με το ειρωνικό και πικρό χιούμορ να κυριαρχούν.

 

Σκηνοθεσία: Αλεξάντερ Πέιν.

Πρωταγωνιστούν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζούντι Γκριρ, Σέιλιν Γούντλι, Ρόμπερτ Φόρστερ.

Ο Ματ Κινγκ, ένας αδιάφορος σύζυγος και πατέρας, βλέπει ξαφνικά τη βολεμένη ζωή του να ανατρέπεται καθώς η γυν...

Παραδόθηκε το πόρισμα της Επιτροπής Περιβάλλοντος στον Κάρολο Παπούλια

Posted: 25 Jan 2012 10:45 AM PST

Το προεδρείο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και του παρέδωσε το πόρισμά του για το 2011, επισημαίνοντας ότι είναι απολύτως λανθασμένη η άποψη ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί πολυτέλεια.
Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν επί των βασικών συμπερασμάτων του πορίσματος, ενώ του απηύθυναν πρόσκληση στον Κάρολο Παπούλια -την οποία και απεδέχθη- για κοινή επίσκεψη σε περιοχές ιδιαίτερης περιβαλλο...

Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές…

Posted: 25 Jan 2012 10:41 AM PST

Της Μιχαλούς

Εξαθλίωσαν τα λαϊκά στρώματα οδηγώντας τα στην ανεργία, δημιούργησαν τριτοκοσμικές εργασιακές συνθήκες και εργασιακή ζούγκλα , λεηλάτησαν την δημόσια περιουσία μας ή τέλος πάντων ότι έχει απομείνει… Όμως δεν τους φθάνει θέλουν να μας κουρέψουν γουλί και μετά να μας ξεβρακώσουν κανονικά…

Κύκλοι των Βρυξελλών χθες το έλεγαν ξεκάθαρα,  η επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την κρίση δανεισμού στην ευρωζώνη, κατέστησε την ελληνική Οικονομία ασύμβατη με το ευρώ. Απ...

Δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας το 2014

Posted: 25 Jan 2012 10:39 AM PST

Δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο θα διεξαχθεί το φθινόπωρο του 2014, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Άλεξ Σάλμοντ.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός διευκρίνισε πως οι Σκοτσέζοι θα κληθούν να απαντήσουν στο «σύντομο, σαφές και καθαρό» ερώτημα εάν «συμφωνούν η Σκωτία να γίνει ανεξάρτητη χώρα;»

Ο κ. Σάλμοντ υπογράμμισε ακόμα πως το έθνος «έχει και τους φυσικούς πόρους και τους ανθρώπους και την κοινωνία με τα οποία θα μπορούσε να φτιάξει μία καλύτερη χώρα». Τόνισε, ωστ...

Παρέδωσαν πινακίδες

Posted: 25 Jan 2012 10:05 AM PST

Πάνω από 250.000 λιγότερα οχήματα Ι.Χ. και Δ.Χ. θα κινηθούν φέτος, καθώς χιλιάδες φορολογούμενοι παρέδωσαν τις πινακίδες για να μην πληρώσουν τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας. Η κατάθεση πινακίδων φέτος ξεπέρασε το 30%-40% σε σχέση με τα τέλη του 2010, όταν είχαν αποσυρθεί περί τα 160.000-170.000 οχήματα.

Βάσει του προϋπολογισμού, το κράτος υπολόγιζε να εισπράξει 1,3 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας του 2012. Τώρα τα έσοδα θα είναι μειωμένα κατά περίπου 300 εκατ. ευρώ.  Α.Χ.

Στις 9 Φεβρουαρίου η απόφαση για την παραμονή των οικονομικών εισαγγελέων

Posted: 25 Jan 2012 09:50 AM PST

Το ζήτημα του εάν θα γίνουν δεκτές οι παραιτήσεις που έχουν υποβάλλει οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης θα αποφασιστεί από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου στις 9 Φεβρουαρίου.

Διευκρινίζεται ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν υποβάλλει μαζί με την παραίτηση τους και αίτηση αντικατάστασης.

Εισηγητής του 15μελούς Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου που θα κρίνει την παραμονή των εισαγγελέων ή όχι στη θέση του έχει τεθεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου...

Ατρόμητος όνομα και πράγμα

Posted: 25 Jan 2012 09:43 AM PST

Σε περσινά μονοπάτια βαδίζει ο Ατρόμητος που πήρε πολύ μεγάλη νίκη – πρόκριση στην Τούμπα με το 2-1 επί του ΠΑΟΚ και πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Μια πρόκριση δίκαιη που ήρθε με δραματικό τρόπο και έκανε περήφανους τους φίλους της ομάδας.
Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 27' όταν ο Σαλπιγγίδης έκανε το γύρισμα και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τόμας. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Λίνο και άνοιξε το σκορ. Ο Ατρόμητος δικαιολογημένα διαμαρτύρεται πάντως αφού στο ξεκίνημα της φάσης ο Σαλπιγγίδης ...

Πρώτη νίκη για τη Δόξα

Posted: 25 Jan 2012 09:41 AM PST

Εντάξει με μια νίκη κανείς δεν σώζεται αλλά η Δόξα Δράμας πήρε το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα και ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο. Επιβλήθηκε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης χάρη σε γκολ του Ουέλλινγκτον στο 6' σε ένα ματς όπου πρωταγωνίστησε ο δυνατός αέρας.
Στο πρώτο μέρος οι Δραμινοί ήταν καλύτεροι αλλά στην επανάληψη ο Αστέρας κυριάρχησε. Δεν μπόρεσε όμως να φτάσει στην ισοφάριση αφού έχασε απίστευτες ευκαιρίες με τους Σολάκη, Ουσέρο, Φορμίκα και Φρανκού.

Διαβεβαιώσεις από Energa και Hellas Power για το τέλος ακινήτων

Posted: 25 Jan 2012 09:23 AM PST

Η καταβολή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων προς το Δημόσιο «θα γίνει κανονικά και δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους πελάτες που το έχουν εξοφλήσει» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εταιρείες Energa και Hellas Power.

Παράλληλα και οι δύο εταιρείες αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι θα προσφύγουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατά των αποφάσεων για την απαγόρευση συμμετοχής τους στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα Παναγιώτη Νικο...

Μέρκελ: Στο χέρι μας να παραμείνουμε ενωμένοι

Posted: 25 Jan 2012 09:19 AM PST

«Είναι στο χέρι μας να παραμείνει η Ευρώπη ενωμένη... η Ευρώπη δεν είναι ο μοναδικός πονοκέφαλος για την παγκόσμια οικονομία», δηλώνει η Άγκελα Μέρκελ.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία της λίγο πριν το ετήσιο οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, η γερμανίδα καγκελάριος είπε, μεταξύ άλλων: «Χρειαζόμαστε νέες μεθόδους για την αντιμετώπιση της κρίσης, η οποία κλιμακώνεται», ενώ επεσήμανε ότι η Ευρώπη πρέπει να έχει νομική και συνταγματική ομπρέλα για την αντιμετώπιση του χρέους. Σε άλλο σημείο της ομιλίας της...

Στην αναθέρμανση των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας στοχεύει ο Σαμαράς

Posted: 25 Jan 2012 09:03 AM PST

«Στόχος μας είναι μια όχι ευκαιριακή αλλά μακροπρόθεσμη συνεργασία των δύο χωρών» διεμήνυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ μετά τη συνάντηση που είχε με Ρώσους αξιωματούχους στη Μόσχα.
Ειδικότερα, ο Α.Σαμαράς συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Κρεμλίνου Σεργκέι Ιβάνοφ και την πρόεδρο της Γερουσίας Βαλεντίνα Ματβιγιένκο.
«Σε μια στιγμή μεγάλης δοκιμασίας για τον Ελληνικό λαό, βρίσκομαι εδώ, στη Μόσχα, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα μας, πρωτοβουλίες για οικονομική συνεργασία σε όλα τα επ...

Διεθνές Βραβείο «Θόδωρος Αγγελόπουλος»

Posted: 25 Jan 2012 09:01 AM PST

Το Διεθνές Βραβείο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» καθιέρωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμα του διάσημου Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Το βραβείο θα απονέμεται κάθε Νοέμβριο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ η κηδεία του Θόδωρου Αγγελόπουλου θα γίνει την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο παππούς ροκάρει

Posted: 25 Jan 2012 08:48 AM PST

Της Ιωάννας Μπλάτσου

Ένα σύγχρονο ελληνικό έργο που αποτυπώνει με ακρίβεια, χιούμορ αλλά και κριτική διάθεση την ελληνική πραγματικότητα. Ένα λαμπερό καστ με πρωταγωνιστή τον Κώστα Βουτσά. Και η Δήμητρα Παπαδοπούλου σε μεγάλα κέφια στην παράσταση «Ο παππούς έχει πίεση» στο θέατρο Ήβη.

Πριν από λίγες εβδομάδες έγραφα σε αυτήν εδώ τη στήλη για τον Ισπανό Πέδρο Αλμοδόβαρ και τις θεατρικές «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης». Σήμερα, θα σας γράψω για την ελληνική, θηλυκή εκδοχή του Αλμοδόβαρ, τη...

Μετρό κατά της ανεργίας

Posted: 25 Jan 2012 08:31 AM PST

Τον επόμενο μήνα υπολογίζεται να υπογραφεί η σύμβαση για την επέκταση της γραμμής 3 του μετρό από το Χαϊδάρι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μέσω της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλλού, της Νίκαιας και των Μανιάτικων. Η σύμβαση θα κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για ενημέρωση σε 10 ημέρες.

Η νέα επέκταση θα έχει μήκος 7,6 χιλιόμετρα και προϋπολογισμό 515 εκατ. ευρώ. Με την ολοκλήρωσή της θα συνδεθεί για πρώτη φορά απευθείας το αεροδρόμιο με το λιμάνι του Πειραιά. Τα 6,5 από τα 7,6 χιλιόμετ...

Στο +4,81% το ΧΑ

Posted: 25 Jan 2012 08:28 AM PST

Με κέρδη της τάξεως του +4,81% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών φτάνοντας τις 737,26 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 63,83 εκατομμύρια ευρώ με τον τραπεζικό κλάδο να ενισχύεται κατά 12%.

Συνολικά, από τις μετοχές που βρίσκονταν υπό διαπραγμάτευση, οι 111 σημείωσαν άνοδο, οι 51 υποχώρησαν και οι 24 παρέμειναν σταθερές.

Σκοτώθηκε ο επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου στη Συρία

Posted: 25 Jan 2012 08:26 AM PST

Νεκρός έπεσε από πυροβολισμούς ο επικεφαλής της συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, Αμπντούλραζάκ Τζμπερό, κατά τη διάρκεια ταξιδιού της στην Ιντλίμπ στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.
Υπενθυμίζεται ότι παρά την παράταση της αποστολής του Αραβικού Συνδέσμου στη χώρα, 30 περίπου παρατηρητές από χώρες του Κόλπου αναχώρησαν από τη Συρία, κατόπιν σχετικής απόφασης των κυβερνήσεων τους, οι οποίες θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να καταδικάσουν τη συρι...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές