Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Golshifteh Farahani: Η γυμνή φωτογραφία και η εξορία!

Posted: 25 Jan 2012 05:06 AM PST

Golshifteh Farahani: Η γυμνή φωτογραφία και η εξορία!Μια ηθοποιός που έχει παίξει στο πλευρό του Leonardo DiCaprio και του Russell Crowe έχει εξοριστεί από τη χώρα της, το Ιράν επειδή πόζαρε «γυμνή» στη γαλλική Madame Le Figaro.

Η πανέμορφη Golshifteh Farahani υποστηρίζει ότι δεν είναι ευπρόσδεκτη στην πατρίδα της γιατί προσβάλει τα χρηστά ήθη. Η επίμαχη και προσβλητική φωτογραφία είναι ασπρόμαυρη και απεικονίζει την 28χρονη Farahani να ποζάρει στο φακό κρατώντας με τα χέρια της το στήθος της.

Η φωτογραφία έφτασε στο Ιράν έκανε το γύρο του κόσμου και του διαδικτύου μέσω της προσωπικής της σελίδας στο facebook.

Και ενώ πολλοί είναι εκείνοι που καταδικάζουν την τόλμη της ηθοποιού και την στήνουν στον τοίχο κάποιοι άλλοι λιγότερο συντηρητικοί υποστηρίζουν πως είναι καιρός πια οι γυναίκες του Ιράν να νιώθουν πιο απελευθερωμένες.

Ο θυμός των Ιρανών όμως δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Farahani πόζαρε γυμνή αλλά στο ότι αποφάσισε να έρθει σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τους αυστηρούς κώδικες του Ισλάμ.

Τώρα η ηθοποιός ζει στο Παρίσι αφού από πέρσι εγκατέλειψε οριστικά την πατρίδα της. Η ίδια μιλώντας στην Daily Telegraph είπε: «Η κυβέρνηση μου είπε ειρωνικά πως δεν είμαι επιθυμητή και η πατρίδα μου δεν έχει ανάγκη από καλλιτέχνες και ηθοποιούς σαν εμένα και να πάω αλλού να προσφέρω τις υπηρεσίες μου».

Η Farahani ξεκίνησε την ηθοποιία από την ηλικία των 6. Η πρώτη της συμμετοχή σε ταινία ήταν το 1998, στο «The Pear Tree» όπου σε ηλικία 14 ετών κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού. Αμέσως έγινε διάσημη και πολύ αγαπητή στην πατρίδα της και το 2006 εκπροσώπησε το Ιράν στο διαγωνισμό καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας με την ταινία «M For Mother».

Η καριέρα της απογειώθηκε το 2008 με τη συμμετοχή της στην ταινία του Ridley Scott «Body Of Lies» όπου απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Μάλιστα η Farahani έγινε η πρώτη Ιρανή που έπαιξε στο Χόλιγουντ.

Πηγή: dailymail










Συγκλονίζει ο φρικτός θάνατος του νεαρού ζευγαριού

Posted: 25 Jan 2012 04:59 AM PST

Συγκλονίζει ο φρικτός θάνατος του νεαρού ζευγαριούΠροβληματισμό στις διωκτικές αρχές της Θεσσαλονίκης προκάλεσε αργά χθες το βράδυ η ταυτοποίηση των δύο πτωμάτων, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, που είχαν βρεθεί το περασμένο Σάββατο σε προχωρημένη σήψη σε αγροτική περιοχή του Λαγκαδά.

Πρόκειται για έναν 16χρονο πομακικής καταγωγής από την Ξάνθη και μια 15χρονη Βορειοηπειρώτισσα. Τα σπίτια των παιδιών βρίσκονται σε κοντινή απόσταση στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης και οι δυο τους, όπως προκύπτει από τις πρώτες καταθέσεις, είχαν ερωτικό δεσμό. Η εξαφάνισή τους δηλώθηκε πριν από έναν μήνα κι έκτοτε δεν είχε βρεθεί ίχνος τους.

Ο ιατροδικαστής που έφτασε στο σημείο διαπίστωσε ότι τα παιδιά είχαν χτυπηθεί στο κεφάλι και το στήθος με βαρύ αντικείμενο, πιθανόν κάποιο σκαπτικό εργαλείο ή τσεκούρι.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι το διπλό έγκλημα έγινε σε άλλη περιοχή και ότι τα θύματα μεταφέρθηκαν στον σκουπιδότοπο του Λαγκαδά.

Ως αργά χθες εξετάζονταν στην Ασφάλεια μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες οι δύο νέοι σκόπευαν να κλεφτούν, γεγονός που είχε προκαλέσει αντιδράσεις στις οικογένειές τους.

Ο Ελληνας κροκοδειλάκιας στο κυνήγι του δολοφόνου

Posted: 25 Jan 2012 04:58 AM PST

Ο Ελληνας κροκοδειλάκιας στο κυνήγι του δολοφόνουΣτον… Ελληνα «Κροκοδειλάκια» έχουν βασίσει τις ελπίδες τους οι αρχές της Ουγκάντα προκειμένου να γλιτώσουν τα μικρά παιδιά από τα σαγόνια ενός κροκόδειλου δολοφόνου!

Ο λόγος για τον 29χρονο Ελληνοκύπριο Πίτερ Προδρόμου που αν και μένει μόνιμα στο Λονδίνο, έχει ως ειδικότητα το κυνήγι κροκοδείλων.

Ο ειδικός, που εμφανίζεται συχνά σε εκπομπές που αφορούν την άγρια ζωή και τη φύση, δείχνει να είναι η τελευταία ελπίδα για τις αρχές της αφρικανικής χώρας προκειμένου να εξολοθρευτεί ένας κροκόδειλος που φέρεται να έχει ήδη κατασπαράξει πολλά παιδιά.

Είναι τέτοια η απόγνωση των κατοίκων της περιοχής στις οποίες κάνει τις επιθέσεις ο κροκόδειλος, που απειλούν ότι θα δηλητηριάσουν όλους τους κροκοδείλους!

«Συχνά μου ζητούν να βοηθήσω σε προβλήματα που έχουν σχέση με κροκοδείλους. Μπορεί να πάρει μία εβδομάδα για να εντοπίσω τον συγκεκριμένο κροκόδειλο. Θα χρησιμοποιήσω μεθόδους για να τον προσελκύσω που μπορεί να φαίνονται αρχικά περίεργες, όπως μια μεγάλη κούκλα με ανθρώπινη μυρωδιά. Φυσικά, υπάρχουν πολλοί κροκόδειλοι στην περιοχή, αλλά ο κροκόδειλος που θα επιτεθεί γρήγορα και άγρια στην κούκλα θα είναι πιθανότατα ο κροκόδειλος που επιτίθεται στα παιδιά» δήλωσε ο Προδρόμου λίγο προτού φύγει από το Λονδίνο για την Ουγκάντα.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί, αλλά και τα συμπεράσματα που έχει βγάλει για τη συμπεριφορά των άγριων ζώων, είναι πράγματα που ο Προδρόμου μοιράζεται με τους λάτρεις της άγριας φύσης σε διαλέξεις που δίνει σε σχολεία και πανεπιστήμια.

«Από μικρός ήθελα να ασχοληθώ με το κυνήγι κροκοδείλου και πηγαίνω συχνά στη Φλόριντα όπου ο πληθυσμός αυτών των ζώων είναι μεγάλος» εξηγεί ο νεαρός Ελληνοκύπριος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα «Evening Standard».

Ο Προδρόμου δήλωσε επίσης ότι έχει αποκτήσει μεγάλο σεβασμό γι' αυτά τα ζώα, ενώ αποκαλύπτει ότι ο μεγαλύτερος σε μέγεθος κροκόδειλος που έχει πιάσει είχε μήκος σχεδόν έξι μέτρα!

Συγκλονίζει η ιστορία της κοπέλας που για 10 χρόνια είχε φυλακισμένη ο ίδιος της ο πατέρας!

Posted: 25 Jan 2012 04:47 AM PST

Συγκλονίζει η ιστορία της κοπέλας που για 10 χρόνια είχε φυλακισμένη ο ίδιος της ο πατέρας!

Συγκλονίζει η ιστορία της κοπέλας από την Παλαιστίνη την οποία είχε φυλακισμένη ο ίδιος της ο πατέρας για δέκα χρόνια σε σκοτεινά δωμάτια…

Εκείνη 20 χρονών τώρα, για πρώτη φορά ξεσπά, και εξομολογείται με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια, πώς κατάφερε να επιζήσει.

Κανένας δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος από την ιστορία της Baraa Melhem, η οποία άντεξε αυτόν τον ατελείωτο εφιάλτη ακούγοντας ραδιόφωνο, βλέποντας στον ύπνο της την μέρα που θα αντικρύσει ξανά τον ήλιο ενώ είχε βρει μια μικρή χαρά στο μήλο με το οποίο τρεφόταν κάθε μέρα…

Η 20χρονη κοπέλα με τα θλιμμένα μάτια, είπε πως απολαμβάνει την αίσθηση που έχει η ελευθερία μετά από μια δεκαετία κακοποίησης ενώ ελπίζει με την εμπειρία της να βοηθήσει κι άλλες κοπέλες.

«Η ζωή μου μόλις ξεκίνησε» δήλωσε με συγκρατημένο χαμόγελο η νεαρή γυναίκα κρατώντας στα χέρια της μια κούκλα, καθώς δεν έζησε ποτέ την παιδική ηλικία όπως θα έπρεπε.

Την Baraa έσωσαν οι Παλαιστινιακές Αρχές στο West Bank της Qalqiliya το Σάββατο. «Ήταν σε αξιοθρήνητη κατάσταση» αποκάλυψε ένας αστυνομικός.

Ο πατέρας της Baraa και η μητριά της, και οι δύο Άραβες πολίτες του Ισραήλ, βρίσκονται στα χέρια των Ισραηλινών Αρχών ενώ ο πατέρας θα οδηγηθεί την Τετάρτη στο δικαστήριο.

Η 20χρονη είπε πως την κακοποιούσαν, την τάιζαν ελάχιστα και σπάνια ενώ την ξεκλείδωναν από τα σκοτεινά δωμάτια μόνο το βράδυ για να κάνει δουλειές στο σπίτι.

Της είχαν δώσει μόνο μία κουβέρτα, ένα ραδιόφωνο και ένα ξυραφάκι ενώ πατέρας και μητριά της έλεγαν να αυτοκτονήσει.

«Δεν μισώ τον πατέρα μου. Αλλά μισώ όσα έκανε σε μένα. Γιατί τα έκανε όλα αυτά; Δεν μπορώ να καταλάβω!»προσθέτει η αθώα Baraa.

Όπως η ίδια αποκαλύπτει, η πρώτη φορά που την κλείδωσαν στο μπάνιο ήταν όταν ήταν 10 χρονών και είχε φύγει μακριά από το σπίτι. Η αστυνομία την έφερε πίσω στο σπίτι της και ο πατέρας της την ανάγκασε να υπογράψει ένα χαρτί που έλεγε πως θέλει να ξαναπάει στο σχολείο. Οι γονείς της χώρισαν όταν εκείνη ήταν τεσσάρων χρονών και ο πατέρας της πήρε την επιμέλεια.

Τώρα η Baraa μένει μαζί με την μητέρα της στο Maysoun, σε αραβική γειτονιά της Jerusalem.

«Για μένα αυτό που ζω τώρα στο υπέροχο δωμάτιό μου είναι παράδεισος…»

Η μητέρα της που είναι ξαναπαντρεμένη, είχε συμφωνήσει να κρατήσει ο άντρας της την κόρη τους γιατί σε εκείνη δεν ήταν βίαιος ενώ στον γιο τους ήταν. Του έριχνε σπρέι στα μάτια. Έτσι αποφάσισε να πάρει μαζί της μόνο τον γιο της.

Η 20χρονη είπε πως ο πατέρας της τρομοκρατούσε και τα ετεροθαλή αδέρφια τους η τύχη των οποίων όμως ήταν καλύτερη από την δική της. Δεν τους επέτρεπε να φύγουν από το σπίτι όταν εκείνος δεν ήταν παρόν ενώ όπως σημείωσε ήταν διανοητικά καθυστερημένα και δεν πήγαιναν σχολείο.

«Φόβος, φόβος και πάλι φόβος. Αυτή ήταν η ζωή μου».

Το ραδιόφωνο της κρατούσε μοναδική συντροφιά ενώ μια μέρα η διάθεση της ανέβηκε όταν άκουσε πως το ζώδιο της ήταν το λιοντάρι, που σημαίνει πως έχει μια δυνατή και φλογερή προσωπικότητα.

Όσο ζούσε με τον πατέρα της, είχαν μετακομίσει δύο φορές. Σε κάθε σπίτι που πήγαιναν την κλείδωναν. Στο τελευταίο την είχαν μέσα σε ένα δωμάτιο το οποίο όπως περιέγραψε μοιάζει με μικροσκοπικό μπάνιο.

Ο πατέρας της την απειλούσε λέγοντάς της πως αν επιχειρήσει αν δραπετεύσει θα την βίαζε μέχρι να μείνει έγκυος . Μετά της έλεγε πως θα την σκοτώσει και πως θα ισχυριζόταν στην αστυνομία πως το έκανε επειδή τους είχε ατιμάσει.

Συγκλονίζει το γεγονός πως μόλις ελευθερώθηκε και αντίκρισε τον ήλιο νόμισε πως τυφλώθηκε από την λάμψη του. «Είναι αυτός ο ήλιος που τόσο χρόνια ονειρευόμουν; Είναι αυτός;….»

Τέλος όταν ερωτήθηκε αν θα ήθελε ποτέ να παντρευτεί είπε «Αν η βία που βίωσα ήταν μεταξύ πατέρα και κόρης, τότε τι μπορεί να συμβαίνει μεταξύ ενός άντρας και της συζύγου του… Όχι δεν θα ήθελα ποτέ να μάθω».

Έδιναν αλκοόλ σε μαθητές σε σχολική εκδήλωση!

Posted: 25 Jan 2012 04:32 AM PST

Έδιναν αλκοόλ σε μαθητές σε σχολική εκδήλωση!Προσπάθεια για διοργάνωση χοροεσπερίδας χωρίς αλκοόλ έκανε το 1ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου, αφού πρώτα όμως Σύλλογος και 15μελές συμφώνησαν με τη θέση της Ένωσης Γονέων, να μην καταναλώσουν αλκοόλ όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι γονείς.

Ωστόσο φάνηκε ότι κάποιοι δεν είχαν αντιληφθεί ότι μπορεί να υπάρξει διασκέδαση χωρίς οινοπνευματώδη ποτά και μάλιστα σε μια μαθητική εκδήλωση. Έτσι στη διάρκεια της χοροεσπερίδας, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, ήρθε αντιμέτωπο με ενήλικες που κέρναγαν τα παιδιά αλκοόλ και μάλιστα όταν τους έγινε παρατήρηση κάποιοι αποχώρησαν – παίρνοντας και τα χρήματά τους πίσω – διότι όπως είπαν δεν είχαν ενημερωθεί ότι απαγορευόταν η κατανάλωση αλκοόλ.

Τα μέλη του Συμβουλίου, μάζεψαν αρκετά μπουκάλια ουίσκι και επειδή η κατάσταση από ένα σημείο και μετά ήταν ανεξέλεγκτη, αναγκάστηκε να λήξει τη χοροεσπερίδα.

Σε έγγραφο του το ΔΣ του Συλλόγου, μεταξύ άλλων αναφέρει σχετικά:

Η εμπειρία αυτής της προσπάθειας, ήταν οδυνηρή. Ήταν ακόμα όμως μια αφορμή για αναστοχασμό και προβληματισμό, διαπιστώσεις αναθεωρήσεις και προτάσεις. Οι σύλλογοι γονέων δεν πρέπει να αναλαμβάνουν και να στηρίζουν τέτοιες εκδηλώσεις οι οποίες όχι μόνο δεν εξυπηρετούν οικονομικά το σκοπό για τον οποίο γίνονται, άλλα δημιουργούν μια σειρά από προβληματικές καταστάσεις.

Τα χρήματα που δαπανώνται από κάθε οικογένεια για αυτού του είδους τις εκδηλώσεις είναι αποδεδειγμένα περισσότερα από το όφελος. Στην πραγματικότητα χρηματοδοτούμε και υποστηρίζουμε ένα συγκεκριμένο τυποποιημένο τρόπο διασκέδασης.

Κοιμήθηκε οικοδόμος και ξύπνησε πολυεκατομμυριούχος!Γιορτάζουν, γιορτάζουν και το φωνάζουν…! Ο λόγος για τον Gareth και την Catherine Bulla από το Man

Posted: 25 Jan 2012 04:31 AM PST

Κοιμήθηκε οικοδόμος και ξύπνησε πολυεκατομμυριούχος!Γιορτάζουν, γιορτάζουν και το φωνάζουν…! Ο λόγος για τον Gareth και την Catherine Bulla από το Mansfield στο Nottinghamshire της Αγγλίας που κέρδισαν στο λόττο 41 εκ. λίρες δηλαδή 49 εκατ. περίπου ευρώ…

Ο Gareth που ήταν οικοδόμος, τώρα θα έχει μια παραμυθένια ζωή.

Ο Gareth αγόρασε το «μαγικό» χαρτάκι λίγο πριν την κλήρωση, όταν η βροχή τον ανάγκασε να σταματήσει να δουλεύει.

Η κυρία Bull ανακάλυψε πως έγιναν πολυεκατομμυριούχοι όταν ο σύζυγός της περπατούσε στο υπνοδωμάτιό τους κουνώντας πέρα δώθε το δελτίο.

Στην συνέχεια λες και δεν είχε συμβεί τίποτα πήραν τους δύο γιους τους και τους πήγαν στο μάθημα ποδοσφαίρου. Ακόμα δεν τους έχουν πει ότι η μαμά και ο μπαμπάς κέρδισαν τόσα λεφτά.

Όσο για το τι θα κάνουν τόσα χρήματα; Πέρα από πολυτελή σπίτια και οτιδήποτε θα έκανε ο καθένας στην θέση τους, θα δώσουν ένα ποσό σε φιλανθρωπίες για τον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού καθώς η μητέρα της κυρίας Bull είχε χτυπηθεί από την νόσο 5 χρόνια πριν…

Τρώει πόρτα λόγω της πρόστυχης εμφάνισής της

Posted: 25 Jan 2012 04:30 AM PST

Τρώει πόρτα λόγω της πρόστυχης εμφάνισής τηςΖει το δικό της μαρτύριο η Λίζα Γούντμαν. Η 28χρονης, αν και δείχνει εμφανώς παραπάνω, έχει κόλλημα να τα πετάει έξω και να κάνει clubbing…

Το πρόβλημά της είναι βέβαια ότι η μητέρα τεσσάρων παιδιών τρώει πόρτα στα νυχτερινά μαγαζιά που θέλει να μπει λόγω εμφάνισης!
Έτσι, η οργισμένη μητέρα δεν μπορεί πλέον να διασκεδάζει σε τρία μαγαζιά του Γουόρτσεστερ, αφού η κοντή φούστα, οι μακριές μπότες και τα «αποκαλυπτικά» μπλουζάκια της δεν θεωρούνται «κυριλέ».

«Πού είναι το πρόβλημα μ' αυτά που φοράω; Δεν βλάπτω κανέναν. Τα ρούχα καλύπτουν το σώμα μου και εγώ απλώς θέλω να περάσω καλά. Στις παμπ δεν είχα ποτέ πρόβλημα, γιατί λοιπόν προκαλώ μόνο στα νυχτερινά κέντρα; Υπάρχουν κορίτσια σε ηλικία 20 χρονών, των οποίων η ενδυμασία είναι εμφανώς πιο προκλητική», λέει με παράπονο και οργή μαζί η 28χρονη και προσθέτει: «Θέλω να βγαίνω έξω και να δείχνω αρκετά σέξι. Πέρυσι, αφού χώρισα με το σύντροφό μου, ήμουν τόσο αναστατωμένη που έκανα πλαστική στήθους και γυμναζόμουν συνεχώς για να αποκτήσω το σώμα που είχα πριν από τις τέσσερις γέννες. Τα ρούχα μου δεν κοστίζουν πάνω από 50 λίρες, αλλά σε συνδυασμό με τη κομψή εμφάνισή μου, δείχνουν εντυπωσιακά».

Δεν είναι πάντα αυτό που νομίζεις!

Posted: 25 Jan 2012 04:27 AM PST

Δεν είναι πάντα αυτό που νομίζεις!Πόσοι «γάτοι» καταφέρνουν να δουν στη φωτογραφία αυτό που πραγματικά είναι περίεργο και όχι αυτό που θέλουν;

Αντίστροφη μέτρηση για Βελόπουλο στο ΛΑΟΣ

Posted: 25 Jan 2012 04:25 AM PST

Αντίστροφη μέτρηση για Βελόπουλο στο ΛΑΟΣΈξω φρενών είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης με τον βουλευτή του Κυριάκο Βελόπουλο για το γεγονός ότι τον ενέπλεξε στο κύκλωμα τοκογλυφίας και εκβιασμού της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες του diktionews.gr ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πνέει τα μένεα κατά του Κ. Βελόπουλου και ήδη με εύσχημο αλλά και σαφή τρόπο του δείχνει την έξοδο από το κόμμα περισσότερο γιατί εξέθεσε τον ίδιο λόγω του ότι τον… έσυρε σε επαφές και συναντήσεις με τους Καραμπέρη και Λαμπάκη των οποίων το ποιόν δεν γνώριζε ο Γ. Καρατζαφέρης.

Αυτό τουλάχιστον διαρρέεται από τα κεντρικά γραφεία της οδού Καλλιρόης προσπαθώντας να διασκεδαστεί η οποιαδήποτε αρνητική εντύπωση έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της φωτογραφίας στην οποία εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ να συντρώγει με τον Καραμπέρη.

«Δεν ξέρουμε τι έχει κάνει στη Θεσσαλονίκη» ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε κορυφαίο στέλεχος του ΛΑΟΣ όταν ρωτήθηκε σχετικά για τις όποιες διασυνδέσεις του κ. Βελόπουλου στη συμπρωτεύουσα.

Πτωχεύει μέχρι την Παρασκευή ο Πέτρος Κωστόπουλος;

Posted: 25 Jan 2012 04:24 AM PST

Πτωχεύει μέχρι την Παρασκευή ο Πέτρος Κωστόπουλος;Ντόμινο θυμίζει η κατάσταση που επικρατεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το ένα «λουκέτο» διαδέχεται το άλλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πέτρος Κωστόπουλος, ιδιοκτήτης της IMAKO, έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99.

Από πέρυσι, είχαν ξεκινήσει τα προβλήματα στη μισθοδοσία των εργαζομένων του ομίλου στον οποίο μέχρι πρόσφατα εκτός από περιοδικά και ηλεκτρονικές σελίδες lifestyle κυρίως περιεχομένου, συμπεριλαμβάνονται και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Sfera και Nitro.

Κι ενώ ο ίδιος ο Πέτρος Κωστόπουλος με ανακοίνωση του προς τους εργαζόμενους στις αρχές Σεπτεμβρίου, τους είχε διαβεβαιώσει πως το πρόβλημα ρευστότητας φτάνει στο τέλος του, η κατάσταση φαίνεται να είναι πολύ πιο δυσάρεστη από ό,τι κι ο ίδιος υπολόγιζε.

Οι εργαζόμενοι- και κυρίως εκείνοι των οποίων οι αμοιβές ξεπερνούν σε μηνιαία βάση τα 1.000 ευρώ- παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως η κατάθεση της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα θα γίνει μέχρι την Παρασκευή.

Γιατί οι ομοφυλόφιλοι ονομάζονται και «αδελφές»;

Posted: 25 Jan 2012 04:22 AM PST

Γιατί οι ομοφυλόφιλοι ονομάζονται και «αδελφές»;

Παρ' ότι στην σύγχρονη εποχή, η ομοφυλοφιλία αποτάσσεται -υποκριτικά- από την χριστιανική Εκκλησία, ως κάτι ανόσιο και μιαρό, εν τούτοις δεν ήταν ανέκαθεν αυτή η στάση της…

Στο Βυζάντιο, η ιδιαιτερότητα αυτή, όχι μόνο ήταν ανεκτή, αλλά είχε ουσιαστικά και την εκκλησιαστική κάλυψη, καθώς η νόμιμη συμβίωση ή και γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων, δεν ήταν σπάνιο φαινόμενο.

Καθώς, η ομοφυλοφιλία, δεν ήταν -ούτε και είναι- άγνωστο φαινόμενο στις τάξεις της Εκκλησίας (τουναντίον μάλιστα), για να δώσει μια νομιμοφάνεια στις σχέσεις αυτές, επινόησε την λεγόμενη «αδελφοποίηση» (ή «αδελφοποιία»). Με την ορολογία αυτή, νοείται η με θρησκευτική τελετή -δήθεν πνευματική- ένωση δύο ανδρών, για την οποία γράφτηκε και επίσημη ευχή «εις Αδελφοποιίαν πνευματικήν», που διαβαζόταν από τον ιερέα μπροστά από το Ευαγγέλιο. Η «Ακολουθία της Αδελφοποιίας» όμως, είναι ολόιδια με την Ακολουθία του –γνωστού ετερόφυλου- Γάμου (ζευγάρι εμπρός από τον ιερέα, Ευαγγέλιο, κεριά, κουμπάρος, συγγενείς κ.τ.λ.).

Στην πραγματικότητα δηλαδή, δεν πρόκειται για καμμία πνευματική ένωση, αλλά για κανονικό γάμο μεταξύ ανδρών και ευλογία από τον ιερέα της σαρκικής ομοφυλόφιλης ένωσης. Αυτό ομολογείται και από το ίδιο το «Πηδάλιον», στο οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά, ότι οι άνδρες κατά την αδελφοποιησία «υπανδρεύονται αναμεταξύ των». Το «Πηδάλιον» απαγορεύει τέτοιες τελετές χαρακτηρίζοντας τους νυμφίους ως «ψευδαδελφοποιητούς», που ικανοποιούν «τας ηδονάς και τα σαρκικά των θελήματα»: «Η δε λεγομένη αδελφοποιησία είναι εμποδισμένη από το λε' κεφ. του ιγ΄ τίτλου του ε' βιβλίου του νόμου (σελ. 217, της Γιουρ Γραικόρ.) τελείως να μην γίνεται, και αποβεβλημένη εστίν από την Εκκλησίαν του Χριστού… Όθεν η τοιαύτη αδελφοποιησία όχι μόνον δεν γίνεται, ή λογίζεται τελείως εμπόδιον εις το να υπανδρεύωνται αναμεταξύ των οι τοιούτοι ψευδαδελφοποιητοί, αλλ' ουδέ όλως πρέπει να γίνεται. Απόβλητον γάρ εστι τούτο από την Εκκλησίαν του Χριστού, ως πολλών κακών και απωλείας πρόξενον ψυχικής εις τους περισσοτέρους, και ύλη δια να πληρόνουν τινες τας ηδονάς και τα σαρκικά των θελήματα, καθώς η δοκιμή μυρία έδειξε τα παραδείγματα κατά διαφόρους καιρούς και τόπους». («Πηδάλιο», «Περί συνοικεσίων», κεφάλαιο Ι').

Τις ίδιες λέξεις (αδελφοποίησις, αδελφοποίητος) χρησιμοποιούν οι ιστορικοί στην περίπτωση της ένωσης στην εκκλησία των μετέπειτα Αρμένιου αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Βασιλείου Α' και του μοναχού Νικολάου…

Περί το 840, ρακένδυτος, με ένα ραβδί στο χέρι κι ένα δισάκι στον ώμο έφτασε ο Βασίλειος μια Κυριακή απόγευμα αναζητώντας την τύχη του στην Κωνσταντινούπολη. Αφανισμένος από την κούραση, κατασκονισμένος κι ενώ κόντευε να νυχτώσει πλάγιασε κάτω από τα προπύλαια της εκκλησίας του Αγίου Διομήδη, που βρήκε μπροστά του, όπου δεν άργησε να αποκοιμηθεί βαθιά, χωρίς καθόλου να προσέξει και όπως έτυχε.

Ο Νικόλαος, ηγούμενος του μοναστηριού, που παράρτημά του ήταν η εκκλησία (σύμφωνα με το Theophanes Continuatus, 5.9, σελ.223, ή προσμονάριος σύμφωνα με τον Συμεών το Λογοθέτη, «Περί Μιχαήλ και Θεοδώρας», 11, εκδ. Μπέκερ, σελ. 656) με έκπληξή του βλέπει τον καλοφτιαγμένο κοιμώμενο νέο. Το πρωί τον ξυπνά, τον προσκαλεί να τον ακολουθήσει και τον καθίζει στο τραπέζι. Του κάνει λουτρό και του δίνει καινούρια ρούχα («λούσας αυτόν και ιμάτιον περιβαλών»), συζούν («ομώροφον είχε και ομοδίαιτον», «Χρονικό» του Γεωργίου του Μοναχού στον Ίστριν, 2:5) και τελικά η γνωριμία τους πολύ σύντομα καταλήγει σε γάμο· ενώνονται με τελετή στην εκκλησία: «Τη δευτέρα ημέρα απελθών μετ' αυτού εις το λουτρόν ήλλαξεν αυτόν και ελθών εν τη εκκλησία εποίησεν αδελφοποίησιν μετ' αυτού και συνηυφραίνοντο εν αλλήλοις» (Γεωργίου Μοναχού στον Μόραβτσικ, σελ. 120.) Η τελευταία φράση θυμίζει το βιβλικό «και συνευφραίνου μετά γυναικός της νεότητός σου» ("Παροιμίαι", 5:18), που αναφέρεται σε σχέση άνδρα και γυναίκας.

Στην ένωση αυτή, δεν υπάρχει καμμία νύξη φυλετικής ή οικογενειακής παραμέτρου για τη σχέση, ούτε για ανταλλαγή αί­ματος. Δεν έχει στρατιωτική σημασία, ούτε αναφέρονται συνθήκες, που να την προκάλεσαν (π.χ. διάσωση από κίνδυνο, σοβαρή ασθένεια κ.λπ.) Τόσο ο Βασίλειος όσο και ο Νικόλαος είχαν ζώντες αδελφούς με τους οποίους διατηρούσαν τακτικές και στενές επαφές, έτσι η πράξη τους δεν ήταν αποτέλεσμα επιθυμίας να αποκτήσουν αδελφό. Για τον -αγράμματο- Βασίλειο αναφέρονται τουλάχιστον δύο αδελφοί, οι Βάρδας και Μαριανός, οι οποίοι μάλιστα τον βοήθησαν στην μετέπειτα οργάνωση της δολοφονίας του αυτοκράτορα Μιχαήλ Γ΄, ο δε Νικόλαος είχε αδελφό έναν γιατρό, ο οποίος φρόντισε να έρθει ο Βασίλειος σε επαφή με την αυτοκρατορική αυλή.

Πρόκειται καθαρά για μια προσωπική σχέση, που έγινε για τους προσωπικούς λόγους του καθενός. Ο ηγούμενος «ευφραίνετο» από τον καλοφτιαγμένο Βασίλειο, ο οποίος, αν δεν είχε βρει τον ηγούμενο, πιθανόν θα συνέχιζε να κοι­μάται στους δρόμους. Για την ιστορία, ας αναφερθεί πως ο Βασίλειος έκανε και δεύτερο γάμο με άνδρα, αυτή τη φορά με τον γιο μιας πλούσιας χήρας, τον Ιωάννη.

Για λόγους κοινωνικού κατατρεγμού η Εκκλησία -αντίθετη στην παράδοσή της- με εγκυκλίους της (7/2/1834, 26/9/1862) απαγόρευσε τελικά την τελετή της αδελφοποιίας, απειλώντας με τιμωρίες τους παραβάτες λαϊκούς και ιερείς. Αδελφοί και αδελφές λέγονται οι μοναχοί/ές, αδελφάτα τα θρησκευτικά σωματεία, ενώ από την τελετή της αδελφοποιίας προέκυψε και ο χαρακτηρισμός των ομοφυλοφίλων: Αδελφές.


ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΙΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΙΝ
(Άγιον Όρος, μονή Παντελεήμονος, φύλλα 60-62)

Ποιεί ο ιερεύς ευλογητόν, τρισάγιον, Παναγία τριάς, Πατέρ ημών, ότι σου έστιν, απολυτίκιον της ημέρας, και κοντάκιον και του αγίου της μονής, ωσαύ­τως και το κοντάκιον και θεοτόκιον. Είτα τίθησιν το άγιον Ευαγγέλιον εν τω αναλογίω και τίθησι τας δεξιάς χείρας επάνω αυτού οι μέλλοντες αδελφοί ποιηθήναι, κρατούσι δε κηρούς άπτοντας και ο ιερεύς λέγει τας ευχάς μεγαλοφώνως.

Αγαπητοί ηκούσατε την ευαγγελικήν φωνήν την λέγουσαν, του Κυρίου δεήθωμεν, ταύτα εντέλλομαι υμίν ίνα αγαπάτε αλλήλους και του μεγάλου Παύλου λέγοντος· η αγάπη ου ζηλοί, η αγάπη ου περπερεύεται, ουκ ασχημονεί, η αγάπη ου ζητεί τα εαυτής, ου λογίζεται το κακόν, η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει εν Χριστώ τω Θεώ ημών, ως και Δαβίδ προφητικώς φάσκει· ιδού δη τι καλόν, ή τι τερπνόν άλλ' ή τό κατοικείν αδελφούς άμα εν αγάπη Θεού. Πορεύεσθε πάντοτε νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

Είτα λέγει την συναπτήν· εν ειρήνη του Κυρίου δεηθώμεν.
Υπέρ της άνωθεν ειρήνης και τής σωτηρίας των ψυχών ημών, του Κυρί­ου δεηθώμεν…
Και αλλάσσουν τας χείρας αυτών εν τω Αγίω Ευαγγελίω. ο έχων ά­νω τίθησιν υποκάτω. Είτα επεύχεται ο ιερεύς λέγων την ευχήν ταύτην του Κυρίου δεήθωμεν.

Δέσποτα Κύριε ο Θεός ημών, ο ποιήσας τον άνθρωπον κατ' εικόνα σην και ομοίωσιν, και δους αυτώ εξουσίαν πάσης σαρκός αιδίου, ο ευδοκήσας τους αγίους σου αποστόλους Φίλιππον και Βαρθολομαίον αδελ­φούς γενέσθαι, ου δεσμουμένους φύσεως, αλλά πνεύματος αγίου κοινω­νία, ο και τους αγίους σου μάρτυρας Σέργιον και Βάκχον αδελφούς γενέ­σθαι αξιώσας, αυτός ευλόγησον και τους δούλους σου τούτους, όδεινα και όδεινα, ου δεσμουμένους φύσεως αλλά πίστεως τρόπω· δός αυτοίς, Κύριε, του αγαπάν αλλήλους αμισήτους και ασκανδαλίστους είναι πάσας τας ημέρας της ζωής αυτών· πρεσβείαις της αγίας Θεοτόκου και πάντων των αγί­ων σου, ότι σον το κράτος και σου έστιν ή βασιλεία και η δύναμις και η δόξα, του πατρός και του υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Του Κυρίου δεηθώμεν. Κύριε ο Θεός ημών, ο εν τη κατά σάρκα σου οικονομία Ιάκωβον και Ιωάννην, υιούς Ζεβεδαίου, ου κατηξιώσας αδελφούς γενέσθαι, αλλά μαθητάς και αποστόλους αναδείξας· αυτός και νυν, τους δούλους σου τού­τους τους πνευματικήν αγάπην εαυτούς αγαπήσαντας, εν ειρήνη και ομονοία διατήρησον πάσας τας ημέρας της ζωής αυτών, εργαζομένους τας εντολάς σου. Και κατεύθυνον την οδόν αυτών, την λαμπάδα αυτών άσβεστον διατήρησον, συγκαταρίθμων αυτούς μετά των πέντε φρονίμων παρ­θένων, σώσον, ελέησον αυτούς ένεκεν του ονόματός σου το επεκεκλημένον υπ' αυτούς και καταξίωσον αυτούς χάριν ευρείν ενώπιόν σου, ό­τι ουκ ην τα σαρκικά ως τα πνευματικά.

Ότι ελεήμων και φιλάνθρωπος Θεός υπάρχεις, και σοι την δόξαν αναπέμπομεν τω Πατρί και τω Υιώ και τω Αγίω Πνεύματι. Αμήν.
Του Κυρίου δεήθωμεν.

Κύριε ο Θεός ημών, ο συναθροίσας τους αγίους σου αποστόλους εν νεφέλαις και ενώσας αυτούς ενταύθα αδελφούς εν διλήμματι αγίω, εις ειρήνην και σωφροσύνην εις αγάπην ανυπόκριτον και εις έργα αγαθά εργαζομένους τας εντολάς σου, χάριτι και οικτιρμοίς και φιλανθρωπία του μονογενούς σου Υιού, μεθ' ου ευλογητός ει, συν τω παναγίω και αγαθώ και ζωοποιώ σου πνεύματι. Αμήν.
Του Κυρίου δεηθώμεν…

Ελέησον ημάς, ο Θεός, κατά το μέγα σου έλεος –δεόμεθά σου- έτι δεόμεθα υπέρ των γενομένων αδελφών όδεινα και όδεινα ελέους, υγείας, ζωής, και σωτήριας, και αφέσεως των αμαρτιών είπομεν.
Ότι αγαθός και φιλάνθρωπος Θεός υπάρχεις, και σοι την δόξαν αναπέμπομεν.

Τροπάριον ήχος πλάγιος β'.
Τω συνδέσμω ταις αγάπαις συνδεόμενοι οι αυτάδελφοι τω δεσπόζοντι των όλων εαυτούς Χριστώ αναθεμένοι, ωραίους πόδας εξατενίζοντες ευαγγελιζόμενοι πάσιν ειρήνην.
Και ασπάζονται το Άγιον Ευαγγέλιον και αλλήλους και απόλυσις.


Συνελήφθη για πορνεία η τρανσέξουαλ παίχτρια ριάλιτι Δήμητρα Παξινού

Posted: 25 Jan 2012 04:16 AM PST

Συνελήφθη για πορνεία η τρανσέξουαλ παίχτρια ριάλιτι Δήμητρα ΠαξινούΗ γνωστή τρανσέξουαλ παίχτρια ριάλιτι και ηθοποιός από την Ελλάδα, η Δήμητρα Παξινού, συνελήφθη στη Λάρνακα ως ύποπτη σχετικά με υπόθεση πορνείας!

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα εξαήμερης κράτησης εναντίον δύο ατόμων, μιας 38χρονης τρανσέξουαλ και ενός 34χρονου και οι δύο από την Ελλάδα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διατήρησης οίκου ανοχής, αποζείν από κέρδη πορνείας και συνομωσίας προς διάπραξη πλημμελήματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η 38χρονη η οποία έχει κάνει χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, είναι γνωστή τρανσέξουαλ στην Ελλάδα ενώ ήταν επίσης ηθοποιός και πρωταγωνίστρια σε ριάλιτι σόου. Η τρανσέξουαλ συνελήφθη χθες το βράδυ σε διαμέρισμα στη οδό Καραολή και Δημητρίου στη Λάρνακα μαζί με 34χρονο συνεργάτη της επίσης από την Ελλάδα, ο οποίος έκανε τη δουλειά του εισπράκτορα.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε γύρω στις 9 χθες το βράδυ ύστερα από πληροφορίες για διεξαγωγή πορνείας στο διαμέρισμα, με άτομο που ήταν πληροφοριοδότης της Αστυνομίας. Ο συνεργάτης της Αστυνομίας, μετέβη σε διαμέρισμα στην οδό Καραολή και Δημητρίου και πλήρωσε 50 ευρώ με σημαδεμένα χαρτονομίσματα στον 34χρονο για να έχει σεξουαλική επαφή με την 38χρονη.

Της σύλληψης των δύο ατόμων προηγήθηκε έρευνα από μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων Λάρνακας, σε συνεργασία με μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λάρνακας και του Τμήματος Μικροπαραβάσεων.

Σήμερα οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο και εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα εξαήμερης προσωποκράτησης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η 38χρονη παραδέχθηκε ότι επιδίδετο σε πορνεία τις τελευταίες δύο εβδομάδες που βρίσκεται στην Κύπρο και κατονόμασε Κύπρια ως τη μαστροπό της. Η Κύπρια αναζητείται ενώ η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η 38χρονη είχε σεξουαλικές επαφές έναντι αμοιβής με τουλάχιστον 15 πελάτες.

Η …νεκρική μάσκα του Στάλιν στο σφυρί! (φωτογραφίες)

Posted: 25 Jan 2012 04:11 AM PST

Η ...νεκρική μάσκα του Στάλιν στο σφυρί! (φωτογραφίες)Ποιος θα ήθελε το πρόσωπο του Στάλιν στο σαλόνι του;

Κι όταν λέμε το πρόσωπο, μη φανταστείτε ότι μιλάμε για κάποιο πίνακα-προσωπογραφία του, αλλά για τη "νεκρική μάσκα" του!!

Όποιος ενδιαφέρεται γίνεται δημοσπρασία η οποία αναμένεται να …αφήσει πολύ χρήμα!

Η χάλκινη μάσκα που βλέπετε στις φωτογραφίες, λέγεται ότι απεικονίζει το πρόσωπο του Στάλιν, αφού είχε αφήσει τη τελευταία του πνοή.

Υποτίθεται ότι οι πιστοί του την έφτιαξαν για να διατηρήσουν τις τελευταίες "γαλήνιες" στιγμές του.

Βέβαια το πόσο μετά το θάνατό του έφτιαξαν τη νεκρική μάσκα είναι συζητήσιμο, αφού ο "πατερούλης" έμεινε ταριχευμένος κάμποσα χρόνια.

Η δημοπρασία γίνεται από οίκο του Λονδίνου. Ποιος θα πληρώσει για να πάρει το Στάλιν στο σαλόνι του;

Το μικρότερο αυτοκίνητο στον κόσμο… η λύση στο κυκλοφοριακό!

Posted: 25 Jan 2012 04:04 AM PST

Το μικρότερο αυτοκίνητο στον κόσμο... η λύση στο κυκλοφοριακό!Η μάρκα Peel είναι εντελώς άγνωστη για τους Έλληνες. Η συγκεκριμένη κατασκεύαζε τα μικρότερα αυτοκίνητα στον κόσμο και, όπως φαίνεται, θα ξεκινήσει και πάλι την παραγωγή.

Μια βρετανική ομάδα αποφάσισε να τη «ζωντανέψει» και πάλι και μάλιστα με την παραγωγή δύο μοντέλων, του P50 και του Trident. Και τα δύο θα είναι εφοδιασμένα με κινητήρα 49 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 3,5 ίππους, ενώ θα υπάρχει και εναλλακτική λύση με… ηλεκτροκινητήρα. Ο τελευταίος θα αποδίδει 1,6 ίππους και θα μπορεί να κινήσει το μικρό αυτό όχημα με 25 χλμ./ώρα και για 80 χιλιόμετρα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα video που είχε γυρίσει παλαιότερα η εκπομπή Top Gear και στο οποίο αποτυπώνονται ξεκάθαρα οι ευκολίες αλλά και οι δυσκολίες που μπορεί να συναντήσει κανείς οδηγώντας το Peel.

Μέσω του Taxis η πληρωμή της δόσης του Ιανουαρίου για την έκτακτη εισφορά

Posted: 25 Jan 2012 04:03 AM PST

Μολονότι οδεύουμε προς το τέλος του μήνα, οι περισσότεροι φορολογούμενοι δεν έχουν λάβει ακόμα το ειδοποιητήριο για την πληρωμή της δόσης του Ιανουαρίου για την έκτακτη εισφορά, ενώ η προθεσμία λήγει στις 31 Ιανουαρίου.

Αν και είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ολιγοήμερης παράτασης, καλό είναι όσοι πολίτες είναι πιστοποιημένοι χρήστες του Taxisnet να εκτυπώσουν από την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr τα ειδοποιητήρια τους και να πληρώσουν κανονικά τη δόση τους στην Εφορία ή στις τράπεζες.

Εναλλακτικά, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στις ΔΟΥ για την εξόφληση της δόσης.

Η έκτακτη εισφορά εξοφλείται μέχρι και σε έξι μηνιαίες δόσεις με ελάχιστο ποσό τα 300 ευρώ, εκτός από την τελευταία δόση.

Βόλος: Διευθύντρια τράπεζας εκφόβιζε δανειολήπτρια

Posted: 25 Jan 2012 04:00 AM PST

Βόλος: Διευθύντρια τράπεζας εκφόβιζε δανειολήπτριαΜε παρέμβαση της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου και εντολή του εισαγγελέα κλήθηκε από την Αστυνομία διευθύντρια τράπεζας στο Βόλο, γιατί εκφόβιζε δανειολήπτρια, σε περίπτωση που δεν δέχονταν τη ρύθμιση της τράπεζας.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΝ.ΚΑ. Βόλου κάνει λόγο για εκβιαστικές τακτικές και ασυδοσία των τραπεζών έναντι των δανειοληπτών. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΝ.ΚΑ , διευθύντρια μεγάλης τράπεζας στο Βόλο, έστειλε μήνυμα εκφοβισμού σε οφειλέτρια, απειλώντας την ότι θα της επιδώσει στο χώρο εργασίας της, με δικαστικό επιμελητή προσημείωση του ακινήτου της, αν δεν δεχθεί τη ρύθμιση που προτείνει η τράπεζα. Η Ένωση Καταναλωτών υποστηρίζει ότι το μήνυμα εκφοβισμού ήρθε σαν συνέχεια συνεχών ενοχλήσεων υπαλλήλων της τράπεζας που μετέβαιναν μάλιστα στο χώρο εργασίας της παρανόμως, με αποτέλεσμα να της δημιουργήσουν πρόβλημα ακόμα και απόλυσης.Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου ζήτησε αμέσως τη παρέμβαση του εισαγγελέα και μετά από εντολή του κλήθηκε η διευθύντρια της τράπεζας από τις αστυνομικές αρχές για συστάσεις.

Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου, τονίζει ότι στην προσπάθεια στήριξης των πολιτών που εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου 3869/2010 έχει ενημερώσει πάνω από 1000 υπερχρεωμένους δανειολήπτες για το νόμο ενώ χειρίζεται 650 περίπου φακέλους αιτήσεων ένταξης στις ρυθμίσεις, οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς.

Σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες καταγγελίες, στην ΕΝ.ΚΑ., κάποιες τράπεζες:

- στις προτάσεις για ρυθμίσεις δανείων και στις προτάσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού κωλυσιεργούν, απαντούν μετά από μήνες ή καθόλου.

- αρνούνται να τις παραλάβουν και αντιπροτείνουν «ρυθμίσεις» με χαμηλότερα ποσά δόσεων αλλά με ίδια ή υψηλότερα επιτόκια και αιώνιες δόσεις που αυξάνουν τελικά την οφειλή.

- δεν χορηγούν βεβαιώσεις οφειλών εντός 5 ημερών όπως είναι από το νόμο υποχρεωμένες

- παρακρατούν παράνομα από τους λογαριασμούς των δανειοληπτών μισθούς, συντάξεις ακόμα και τα επιδόματα ανεργίας.

- δεν αναγράφουν, όπως έχουν υποχρέωση, το επιτόκιο εκτοκισμού στις βεβαιώσεις οφειλών, προφανώς για να μην αποκαλυφθούν τα «ληστρικά» τους επιτόκια και οι Ειρηνοδίκες υπολογίσουν με πόσα επιπλέον χρήματα έχουν επιβαρυνθεί οι δανειολήπτες.

Δημοσιογράφος κρατείται όμηρος στη Σομαλία

Posted: 25 Jan 2012 03:50 AM PST

Ένας ξένος δημοσιογράφος ο οποίος απήχθη στη Σομαλία κρατείται όμηρος , παρότι ορισμένα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως έχει αφεθεί ελεύθερος.

Ο Μάικλ Σκοτ Μουρ απήχθη από ενόπλους το Σάββατο κοντά στο Γκαλκάγιο, μια πόλη της κεντρικής Σομαλίας η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις δύο αποσχισμένες πολιτείες Πούντλαντ και Γκαλμουντούγκ.

BBC: Χωρίς υποκλοπές αλλά με δαπάνες 310,000 λιρών σε ιδιωτικούς ντετέκτιβς

Posted: 25 Jan 2012 03:46 AM PST

Η παραδοχή του γενικού διευθυντή του BBC Μark Thomson ότι δαπανήθηκαν περίπου 310,000 λίρες τα τελευταία 6 χρόνια σε ιδιωτικούς ντετέκτιβς, αποτελεί σήμερα πρώτη είδηση στα διεθνή site γύρω από τα media.

Στην περιβόητη έρευνα Levenson, η οποία ξεκίνησε με αφορμή τα σκάνδαλα υποκλοπών της News Corp. και στη συνέχεια εξαπλώθηκε στο σύνολο των βρετανικών μέσων, ο γενικός διευθυντής του BBC παραδέχθηκε ότι σε 232 περιπτώσεις από το 2005 χρησιμοποιήθηκαν ιδιωτικοί ντετέκτιβς, προκειμένου να ερευνήσουν διάφορα περιστατικά.

Ο Thomson τόνισε ότι οι ερευνητές χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να εξασφαλιστεί κάποια πληροφορία ή να υπάρξει ασφάλεια στις έρευνες των δημοσιογράφων του δικτύου.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι ουδέποτε το BBC δεν προέβη σε υποκλοπές και ότι πάνω απ΄όλα ήταν δουλειά τους να υπηρετούν την πατρίδα και να λένε την αλήθεια μέσα από τη δημοσιογραφία.

Στην κατάθεσή του ο Thomson ανέφερεμάλιστα και μερικά περιστατικά στα οποία χρησιμοποιήθηκαν οι υπηρεσίες ντετέκτιβς, όπως για το αν ένας παιδόφιλος ήταν επιβάτης μιας πτήσης...

Facebook: Τώρα και νυχτερινό club!

Posted: 25 Jan 2012 03:45 AM PST

Πρώτα ήρθε το φαινόμενο του Facebook στο διαδίκτυο. Μετά ήρθε η ταινία «The Social Network». Τώρα έρχεται και το νυχτερινό κλαμπ!

Που να το φανταζόταν ο Mark Zuckenberg ότι η ιδέα του θα έβρισκε «στέγη» σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Βραζιλίας ως club διασκέδασης!

Πρόκειται για ένα ανεπίσημο κλαμπ με το όνομα Facebook, ένα επιχειρηματικό βήμα του 30χρονου Humbert Camacho από την πόλη Epitaciolândia, στα σύνορα Βραζιλίας – Βολιβίας.

«Το concept του Facebook έχει να κάνει με τη φιλία, την ανταλλαγή ιδεών, τα πάρτι, τις περιπέτειες και τις φωτογραφίες. Έτσι θέλαμε να φτιάξουμε ένα club με αυτές ακριβώς τις βάσεις, όπου οι παρέες θα μπορούν να διασκεδάζουν, να χαλαρώνουν και να μοιράζονται εμπειρίες», ανέφερε ο ιδιοκτήτης στην Guardian.

«Ήθελα εδώ και καιρό να ανοίξω ένα κλαπμ διασκέδασης και προσπαθούσα να βρω ένα trendy όνομα. Και σκεφτήκαμε το «Facebook». Όλοι μιλάνε για το Facebook», πρόσθεσε.

facebook-nightclub-brazil-007

Αγάπη Στασινοπούλου: Η ελληνική μου καταγωγή με έμαθε να είμαι γενναιόδωρη...

Posted: 25 Jan 2012 03:43 AM PST

Η συγγραφέας και αδερφή της Arianna Huffington, Αγάπη Στασινοπούλου μίλησε στην βρετανική εφημερίδα Metro για την καριέρα της, την διάσημη αδελφή της και 'αφεντικό' της Huffington Post, αλλά και για τις ελληνικές της ρίζες.

Με αφορμή το νέο της αυτοβιογραφικό βιβλίο 'Unbinding The Heart', το οποίο περιέχει 32 ιστορίες από τη ζωή της, η Στασινοπούλου μιλά για τα μαθήματα που πήρε στη ζωή, από σημαντικά μέχρι απλά, καθημερινά πράγματα.

Μιλά για τις αποτυχίες που είχε στην αρχή, όταν δοκίμασε την τύχη της στο θέατρο, σε ένα έργο με τίτλο ''Οι Έλληνες'', όπου δεν κατάφερε να πάρει τον ρόλο.

Για τις ρίζες της η Στασινοπούλου είπε ότι οι Έλληνες ξέρουν να διασκεδάζουν τη ζωή και να είναι φιλόξενοι, καθώς οι οικογένειες μένουν μαζί και ο ένας στηρίζει τον άλλο. ''Το ότι γεννήθηκα στην Ελλάδα με έμαθε να είμαι γενναιόδωρη'', είπε.

Για τη διάσημη αδερφή της, Αριάννα, τόνισε πως η σχέση τους δεν ήταν ποτέ ανταγωνιστική, αφού καθεμία έχει τη δική της προσωπικότητα.

Μάλιστα, η μητέρα τους έλεγε πως η Αγάπη έχει κλίση στις τέχνες ενώ η Αριάννα στις πνευματικές δραστηριότητες. Μεγάλωσαν στην Αθήνα σε ένα μικρό διαμέρισμα αλλά τα έβγαζαν πέρα. Η μητέρα τους όμως πάντα ονειρευόταν να σπουδάσουν στο Λονδίνο. Τώρα πλέον είναι πολύ κοντά με την αδελφή της.

Έχοντας γράψει βιβλία για τους θεούς στην αρχαία Ελλάδα, είπε ότι η ίδια μοιάζει με την Περσεφόνη, που ονειρεύεται, ενώ η Αριάννα μοιάζει με την Αθηνά, τη θεά της σοφίας.

Σήμερα και οι δυό τους είναι εξέχουσες προσωπικότητες στις ΗΠΑ, με συχνές προσκλήσεις ακόμα και στον Λευκό Οίκο...

Στην Τουρκία μπαίνει ο Όμιλος Μέρντοχ

Posted: 25 Jan 2012 03:41 AM PST

Στην Τουρκία για αγορά ΜΜΕ ετοιμάζεται να μπει ο Ομιλος Μέρντοχ. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του CNN Turk ο γίγαντας του τύπου κ. Ρούπερτ Μέρντοχ (με την εταιρεία του News Corp) διαθέτει 1 δις δολ. για την αγορά της εφημερίδας Sabah και του τηλεοπτικού δικτύου ATV.

Η πρώτη μουσουλμάνα σε καμπάνια της Lancome (pics)

Posted: 25 Jan 2012 03:41 AM PST

H Hanaa Ben Abdesslem είναι η πρώτη μουσουλμάνα που υπέγραψε ως κεντρικό πρόσωπο της γνωστής εταιρίας καλλυντικών Lancome.

Το 22χρονο μοντέλο από την Τυνησία θα είναι το πρόσωπο που διαφημίζει το make-up Teint Idole Ultra 24h και ξεκίνησε την καριέρα της πέρυσι από την σχεδιάστρια Vivienne Westwood.

«Γνώρισα μια γυναίκα με καταγωγή από την Αραβία, την Sophie Galal, που συμφωνεί με τις απόψεις και τις ιδέες μου για το επάγγελμα του μοντέλου στον αραβικό κόσμο και από τότε έγινε μάνατζέρ μου», είπε ηHanaa Ben Abdesslem στο περιοδικό People.

article-0-0F830E8900000578-37_634x839

article-0-0F830BF500000578-849_634x928

Ο Γιώργος Καραμέρος υποψήφιος με τους Οικολόγους Πράσινους!

Posted: 25 Jan 2012 03:39 AM PST

Είναι ένας από τους πιο συμπαθείς και low profile δημοσιογράφους και παρουσιαστές των ελληνικών media.

Τώρα ο Γιώργος Καραμέρος αποφασίζει να ασχοληθεί και με την πολιτική και μάλιστα θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές στη Β' Αθηνών με τους «Οικολόγους Πράσινους». Επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων θα τεθούν Ιωάννα Κοντούλη και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος ενώ εκτός δυάδας μένει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Ο δημοσιογράφος στήριξε στο συνέδριο των Οικολόγων την Ιωάννα Κοντούλη, η οποία θα είναι επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας, και φαίνεται ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επικοινωνιακή πολιτική.

Τέλος στο καθημερινό φύλλο της εφημερίδας "Αγγελιοφόρος"

Posted: 25 Jan 2012 03:39 AM PST

Μετά τις συνεχείς απολύσεις έσκασε σήμερα και η βόμβα στον δημοσιογραφικό κόσμο της Θεσσαλονίκης.

Η «Εκδοτική Βορείου Ελλάδας», ιδιοκτήτρια εταιρεία της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», γνωστοποίησε και επίσημα την απόφασή της να αναστείλει την καθημερινή έκδοση και να διατηρήσει μόνο το κυριακάτικο φύλλο.

Από 1η Φεβρουαρίου, θα εκδίδεται μόνο το Κυριακάτικο φύλλο.

Ας μας βομβαρδίσει κάποιος να… σωθούμε!

Posted: 25 Jan 2012 03:37 AM PST

Η λύση για την πολυπόθητη ανάπτυξη της χώρας είναι μια. Έλληνες, μην αγωνιάτε. Τη βρήκε ο ρηξικέλευθος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Και είναι ο βομβαρδισμός. Ναι, καλά διαβάσατε. Αν βρεθεί κάνας καλός Χριστιανός να μας βομβαρδίσει, μετά θα δούμε Θεού πρόσωπο. Είναι βέβαιο. Θα βγούμε από την κρίση και θα αρχίσουμε να ζούμε μέσα στα πλούτη.

Η αλήθεια είναι ότι τα «νέα» για το καινούριο χτύπημα του «ρηξικέλευθου» μου τα έχει στείλει η «ανταποκρίτριά» μου από τη Θεσσαλονίκη εδώ και λίγες μέρες. Περιμένουν υπομονετικά στο inbox μου, αφού η επικαιρότητα δεν τους επέτρεψε να πάρουν σειρά. Ναι, είναι κομματάκι παλιό το happening, αλλά με «έτρωγε» το πληκτρολόγιο και δε μπορούσα να μη το γράψω.

Τι είπε, λοιπόν, ο «λαοπρόβλητος» δήμαρχος; Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο είναι περί ΝΑΤΟ. Ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος έχει καταγγείλει τη διοίκηση του δήμου ότι θα πάρει μέρος σε διεθνές συνέδριο υπό τη σκέπη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου. Στη «θεσμική» -λίγο πολύ- απάντηση του αντιδημάρχου Πρασίνου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, αντιδρά εκ νέου ο κ. Ζαριανόπουλος, υπενθυμίζοντας πως τα νατοϊκά αεροσκάφη έριξαν βόμβες στο Βελιγράδι. Και διερωτάται ειρωνικά: «έτσι γίνεται η ανάπτυξη;». Τότε είναι που σκάει η αεροπορική επιδρομή του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη επί του άμαχου πληθυσμού: «Και με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη. Έτσι οι Σέρβοι βρίσκονται εδώ που βρίσκονται σήμερα»!

Δηλαδή, ο «θεός» Μπουτάρης μας άνοιξε τα μάτια. Ένας βομβαρδισμός! Αντε δύο, βαριά-βαριά! Και σωθήκαμε! Κάποιος να μας βομβαρδίσει, καλέ. Μήπως να το ζητήσουμε ευγενικά από τον Ομπάμα; Αν και, εδώ που τα λέμε, μάλλον δε θα χρειαστεί καν να παρακαλάμε αριστερά-δεξιά Ακόμη ένα εξάμηνο να βάλουμε τον Παπανδρέου πρωθυπουργό, θα αρχίσει να μας βομβαρδίζει σύσσωμη η Ευρώπη. Την πρώτη βόμβα θα τη ρίξει η Μέρκελ με τα χεράκια της. Έλληνες, μην πτοείστε. Θα αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας. Άλλωστε, στην κατάσταση που βρισκόμαστε, σα φτύσιμο εξ ουρανού θα μας φανεί ο βομβαρδισμός. Και, επειδή εμείς γέφυρα δεν έχουμε και ποτάμι δεν περνά, θα μαζευτούμε όλοι στην παραλία και, χέρι – χέρι πιασμένοι, θα τραγουδάμεΘεοδωράκη που και πάλι αντικαθεστωτικός θα είναι.

Πάνω από όλα αυτά, όμως, η πρόταση του Γιάννη Μπουτάρη αναδεικνύει την πλέρια δημοκρατικότητα που πηγάζει μέσα από την ψυχή του ηγέτη. Στάνταρ του αξίζει ένα άγαλμα! Ε, ρε γλέντια κυρ' Γιάννη…

Α, μην το ξεχάσω! Παίζει και το άλλο από τα κατορθώματα του «ρηξικέλευθου»:

ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΕΙ ΛΑΣΤΙΧΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ!

Θεσσαλονικείς (και Θεσσαλονικιές)! Εσείς που κατοικείτε στο κέντρο της πόλης! Αν κάποιο πρωί ξυπνήσετε και βρείτε το αυτοκίνητό σας με δύο λάστιχα σκασμένα, μην τρομάξετε. Είναι το χόμπι του δημάρχου Μπουτάρη… Οπως ο ίδιος ομολόγησε, απέτυχε να λύσει το κυκλοφοριακό στην πόλη, γιατί οι κάτοικοι είναι «γαϊδούρια» (δε το λέω εγώ, συμπατριώτη Θεσσαλονικιέ, μη μου μουτρώνεις, ο αγαπητός μας κυρ' Γιάννης το λέει). Κι έτσι, πλέον, ο «ρηξικέλευθος» κυκλοφορεί τα βράδια στο κέντρο και, όπου βλέπει παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, πάει και τους σκάει τα λάστιχα. Και, μάλιστα, όχι μόνο το ένα.Γιατί, αν είναι σκασμένο το ένα, στην τελική σηκώνεις τα μανίκια, ανεβάζεις το αμάξι στο γρύλλο, βάζεις τη ρεζέρβα και γραμμή για το βουλκανιζατέρ. Οοοχι. Δυο-δυο τα σκάει τα λάστιχα σε κάθε αμάξι ο «ρηξικέλευθος», για να είναι βέβαιος ότι ο Θεσσαλονικιός που διέπραξε το έγκλημα το παράνομου παρκαρίσματος θα «βλαστημήσει».

Ωραία μέθοδος αυτή. Λοιπόν, κ. Καμίνη και άλλοι δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων της χώρας, αρχίστε να σκάτε λάστιχα. Θα έχετε μεγάλη επιτυχία. Αν δεν σας εντοπίσουν κάνα βράδυ και σας δείρουν, θα λύσετε το κυκλοφοριακό.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές