Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου

Posted: 25 Jan 2012 07:23 AM PST

Η έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Απέργη εγκαινιάζεται στον πολυχώρο «Αγγέλων Βήμα». Μέσα από σαράντα έργα με λάδι μεγάλων, μεσαίων και μικρών διαστάσεων σε καμβά, ξύλο και άλλες κατασκευές, ο ζωγράφος, που έχει καταγωγή από την Τήνο, αγγίζει το θέμα των «Εαυτών» και πιο συγκεκριμένα των πολλαπλών χαρακτήρων που «φοράμε» στην καθημερινότητά μας. Μέσα από τα πορτρέτα μπορεί κανείς «να αναγνωρίσει τη δική του μάχη ή τη δική του συμβιωτική σχέση με τον εαυτό του».

Info: Αγγέλων Βήμα, Σατωβριανού 36...

Φερέιρα: "Έβαλαν τον Δούρο επειδή ήθελε ο Ολυμπιακός"

Posted: 24 Jan 2012 11:34 AM PST

Σε μια ομιλία ιδιαίτερη επιθετική προς την ΚΕΔ και τα πεπραγμένα της, προέβη στην προπόνηση της Τρίτης στους παίκτες του Παναθηναϊκού ο Ζεσουάλντο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός άφησε αιχμές για την εκτός αγωνιστικών χώρων… αντιμετώπιση που έχουν οι «πράσινοι», λέγοντας: «Θα κάνουν ότι μπορούν να μας σταματήσουν. Έβαλαν τον Δούρο επειδή τον ήθελε ο Ολυμπιακός».

Ο τεχνικός του τριφυλλιού αναφέρθηκε επίσης στο ματς με τον Λεβαδειακό που θα δώσει η ομάδα του τονίζοντας ότι η διαφορά πρέπει να π...

Τραυματίστηκε σε τροχαίο ο Θ. Αγγελόπουλος

Posted: 24 Jan 2012 11:14 AM PST

Σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο γνωστός σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος, μετά από τροχαίο ατύχημα που συνέβη λίγο μετά τις 7 σήμερα Τρίτη στον περιφερειακό δρόμο της Δραπετσώνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σκηνοθέτης βρισκόταν στο σημείο για τα γυρίσματα της νέας του ταινία, όταν και παρασύρθηκε από μηχανή την ώρα που περνούσε το οδόστρωμα στο ύψος του τούνελ.

Τη μηχανή οδηγούσε ειδικός φρουρός, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, ενώ στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο πο...

Σοβαρά τραυματισμένος ο Θόδωρος Αγγελόπουλος από τροχαίο

Posted: 24 Jan 2012 11:03 AM PST

Σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, μετά από τροχαίο ατύχημα που συνέβη στις 7 το απόγευμα της Τρίτης στον περιφερειακό δρόμο της Δραπετσώνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκηνοθέτης βρισκόταν στο σημείο για γύρισμα και τη στιγμή που διέσχιζε το οδόστρωμα, μετά το πρώτο τούνελ του περιφερειακού, παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα που οδηγούσε ειδικός φρουρός, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο που παρέλαβε τον σκηνοθέτη και τον μετέφερε...

ΣΕΒ: Πάγωμα κατώτατου μισθού και διατήρηση 13ου-14ου μισθού

Posted: 24 Jan 2012 10:36 AM PST

Υπέρ του παγώματος του κατώτατου μισθού «για όσο διαρκεί η κρίση» και διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού, τάσσεται ο ΣΕΒ, λίγο πριν τη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για το καυτό θέμα των εργασιακών, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη.

Αναλυτικότερα, ο ΣΕΒ ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Τρίτη πως προσέρχεται στον κοινωνικό διάλογο «χωρίς κόκκινες γραμμές», αλλά με δύο βασικές θέσεις οι οποίες έχουν ως εξής: «Υπερασπιζόμαστε το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων και επιδιώκουμε να διασφα...

Ουρές για τον Εφραίμ!

Posted: 24 Jan 2012 10:33 AM PST

Ουρές σχηματίζονται 3 φορές την εβδομάδα στο επισκεπτήριο του γέροντα Εφραίμ στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο πιο περιζήτητος και προνομιούχος κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού εξομολογεί τους πιστούς που τον επισκέπτονται από όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsit.gr στο θυρωρείο των φυλακών εξηγεί πως τον Εφραίμ μπορούν να δούν μόνο οι συγγενείς πρώτου βαθμού. Για όλους τους υπόλοιπους που θέλουν να επισκεφτουν κάποιον η διαδιακασία είναι να στείλεις φαξ με το όνομά σου και ποιον κρατο...

Νέα κατάθεση Κουσελά

Posted: 24 Jan 2012 10:05 AM PST

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς καλείται σε νέα κατάθεση, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου για τις λίστες μεγαλοοφειλετών.

Ο κ. Κουσελάς καλείται για συμπληρωματική κατάθεση, προκειμένου να διευκρινίσει αν τελικά υπήρχε ή όχι λίστα αλλά και αν ο ίδιος μίλησε ή όχι για την ύπαρξη τέτοιου καταλόγου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η έρευνα αφορά δηλώσεις του πρώην υφυπουργού στον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ περί ύπαρξης λίστας μεγαλοοφειλετών στο υπουργείο Οικονομικών...

Στα 21,726 δισ. ευρώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2011

Posted: 24 Jan 2012 09:52 AM PST

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα,  στα 21,726 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 21,712 δισ. ευρώ, διαμορφώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το δωδεκάμηνο Ιανουάριου - Δεκεμβρίου 2012.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού και όχι το σύνολο των δημοσιονομικών δεδομένων για το 2011 με βάση τα οποία θα διαμορφωθεί το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το οποίο λαμβάνεται υπόψη για τους στόχους του μεσοπρόθεσμου πρ...

Τα λεφτά μας στους τόκους

Posted: 24 Jan 2012 09:43 AM PST

Όσα προέβλεπε το μνημόνιο από περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, έκτακτες φορολογίες και «χαράτσια» σε εισοδήματα και ακίνητα, δηλαδή όλες οι θυσίες του ελληνικού λαού, πήγαν στις τσέπες των τοκογλύφων. Το 2011 πληρώσαμε 3 δισ. ευρώ παραπάνω σε τόκους σε σχέση με αυτούς του 2010. Α.Χ.

Αντικατάσταση των δύο οικονομικών εισαγγελέων ζητά ο Παπαϊωάννου

Posted: 24 Jan 2012 09:27 AM PST

Την αντικατάσταση των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου με υπομνημά του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Ολόκληρο το υπόμνημα του υπουργού έχει ως εξής:

«Παρακαλούμε όπως αποφασίσετε για την αντικατάσταση ή μη του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών κ. Γρηγόριου Πεπόνη του Ζήκου και του αναπληρωτή του Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών κ. Σπυρίδωνα Μουζακίτη του Θεοδώρου γι...

Η άγνωστη, μικρή μας πόλη

Posted: 24 Jan 2012 09:05 AM PST

Της Βασιλικής Τζεβελέκου

Με φόντο το φυσικό σκηνικό του εγκαταλειμμένου αρχοντικού στον τρίτο όροφο του κτηρίου του CAMP στην πλατεία Κοτζιά, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθανίτης παρουσιάζει την ειδική βιντεο-εγκατάσταση που ονομάζει «Πόλη Κρυμμένη». Είναι το δικό του πορτρέτο για την Αθήνα, μέσα από τη συρραφή εικόνων από τις μεγάλου μήκους ταινίες του. Δεν πρόκειται για μια εικαστική εγκατάσταση, αλλά για ένα κινηματογραφικό εγχείρημα που αναδεικνύει μια «Πόλη Κρυμμένη» μέσα στην πόλη. Μια άλλη πό...

Θετικός απολογισμός

Posted: 24 Jan 2012 09:00 AM PST

Σε θετική τροχιά βρίσκεται η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. και αυτό αναμένεται να αποτυπωθεί στα αποτελέσματα της χρήσης 2011 καθώς η εταιρεία - με επίσημη ανακοίνωση - προβλέπει περαιτέρω αύξηση των πωλήσεών της και ιδιαίτερα των πωλήσεων εξωτερικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εξαγωγές της ΕΑΒ το 2010 - και παρά τις συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης- ανήλθαν σε 80 εκατ. ευρώ περίπου, η δε ετήσια αύξηση σε σχέση με το 2009 ανήλθε στο 37%. Προβλέπει επίσης αύξηση του θετικού λειτουργικού απο...

Μπουτάρης: «Οι Έλληνες δεν χρειάζονται χρήματα, αλλά πειθαρχία»

Posted: 24 Jan 2012 08:51 AM PST

Η Ελλάδα είναι μέρος του ευρωπαϊκού προβλήματος, αλλά όχι το ευρωπαϊκό πρόβλημα", επισημαίνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Hamburger Abendblatt. Τονίζει δε ότι «αυτό που χρειάζονται κυρίως οι Έλληνες δεν είναι χρήματα, αλλά πειθαρχία».

«Σε έναν πεινασμένο δεν δίνεις ψάρι, αλλά του μαθαίνεις να ψαρεύει», τονίζει ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Γερμανία, σε μια προσπάθεια συντονισμού της ε...

Συγκίνηση στην κηδεία του Ι.Κεφαλογιάννη

Posted: 24 Jan 2012 08:39 AM PST

Την Τρίτη αποχαιρέτησαν συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες τον Ιωάννη Κεφαλογιάννη που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 79 ετών.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε από το Α΄Νεκροταφείο της Αθήνας, ενώ τον επικήδειο λόγο εκφώνησε η κόρη του εκλιπόντος, βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη. «Μια αστραπή είναι η ζωή πατέρα, μα προλαβαίνουμε. Καλό ταξίδι. Σε λατρεύουμε» είπε σε κλίμα συγκίνησης, ενώ μίλησε για όλη την πολιτική διαδρομή του Ιωάννη Κεφαλογιάννη.Από τον πολιτικό κόσμο ...

To «μουτράκι» της ποπ

Posted: 24 Jan 2012 08:38 AM PST

Της Κορίννας Λασκαρίδου

Ξεκίνησε με ένα lap-top και σήμερα ο πρώτος δίσκος της συγκαταλέγεται ανάμεσα στους δέκα πιο πετυχημένους της χρονιάς που πέρασε. Η Μαριέττα Φαφούτη συνεχίζει ακάθεκτη να δημιουργεί μουσική, δική της μπάντα και live εμφανίσεις, με τον αισιόδοξο τίτλο «Back to Happiness».

«Πίσω στην ευτυχία» «Μουσική είναι το πώς ακούγονται τα συναισθήματα» έγραψε ένας ανώνυμος φιλόσοφος και αυτή η φράση μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω τα τραγούδια που συνθέτουν την πρώτη δισκογραφική δο...

Προειδοποιεί το ΔΝΤ για βαθιά ύφεση στην Ευρωζώνη

Posted: 24 Jan 2012 08:09 AM PST

Το καμπανάκι του κινδύνου κρούει  το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ευρωζώνη, με το ενδεχόμενο να διολισθήσει σε βαθιά ύφεση εάν δεν ληφθούν μέτρα για την ανάσχεση της κρίσης χρέους.

Στην αναθεωρημένη έκθεση του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, το ΔΝΤ προβλέπει για φέτος ύφεση 0,5% και για το 2013 ανάπτυξη 0,8%, ενώ στις προηγούμενες εκτιμήσεις έκανε λόγο για ανάπτυξη 2,1% και 1,5% αντίστοιχα.

Παράλληλα, προχώρησε στην υποβάθ...

Νέα παρέμβαση Χρυσοχοϊδη: "Όχι μόνο δε διάβασα, ούτε καν ασχολήθηκα με τη διαπραγμάτευση"

Posted: 24 Jan 2012 08:09 AM PST

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη σε πρωινή εκπομπή, ότι ποτέ δε διάβασε το μνημόνιο, ο υπουργός Ανάπτυξης επανήλθε στο θέμα, αυτή τη φορά μέσω της προσωπικής του σελίδα στο Facebook.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός επανήλθε στο θέμα, προσθέτοντας μάλιστα, μεταξύ άλλων ότι «ούτε καν» ασχολήθηκε με τις «δήθεν διαπραγματεύσεις».

Διαβάστε τι έγραψε στην ανάρτηση στην σελίδα του το μεσημέρι:

«Ναι, επαναλαμβάνω ότι το μνημόνιο δεν το διάβασα. Δεν ασχολήθηκα, όχι με το κείμενο, αλ...

Σόκ στους Βορειοηπειρώτες

Posted: 24 Jan 2012 08:09 AM PST

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης Ιστορικός-Εκδότης

Το αλβανικό κράτος συνεχίζει τον πόλεμο νεύρων προς τους `Ελληνες της Βόρειας Ηπείρου.Τώρα επινόησε τη διακοπή ρεύματος σε ελληνικά χωριά.Το αποτέλεσμα είναι τραγικό γιατί οι νοικοκυρές δεν μπορούν να κάνουν τις δουλειές του σπιτιού Ενώ οι άνδρες δεν μπορούν να εργαστούν στις επιχειρήσεις τους. `Υστερα από την έγκριση της δημογεροντίας,οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους και μιλάνε στους ρεπόρτερ για αδικία.Τους είναι αδιανόητο να πιστέψουν ότι τα ...

Ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο - Μεγάλη πτώση

Posted: 24 Jan 2012 07:44 AM PST

Μεγάλη πτώση καταγράφει ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. της τάξης του -5%. Οι ισχυρές πιέσεις επιστρέφουν, μετά την αντίστοιχη χθεσινή άνοδο. Πριν από λίγη ώρα, ο δείκτης τιμών υποχωρούσε κατά 5,5%, στις 703 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώνεται στα 60,3 εκατομμύρια ευρώ.

61 μετοχές ενισχύονται, 103 καταγράφουν απώλειες και 16 παραμένουν σταθερές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, πρόκειται καθαρά για μια συνεδρίαση ρευστοποιήσεων, για την αποκόμιση κερδών. Εξάλλου, τις τελευταίες ημέρες υπή...

Ελένη Μενεγάκη - Η χαρά του τσαντάκια

Posted: 24 Jan 2012 07:39 AM PST

Μπορεί να μην ξέρουμε τι τρέχει με τους Έλληνες, πάντως κάτι μάθαμε ότι τρέχει με την Ελένη Μενεγάκη. Βλέπετε η οικονομική κρίση έχει επιπτώσεις στη ζωή της γνωστής παρουσιάστριας και δεν είναι μόνο καφέδες, χαμόγελα και κους κους. Σε πρόσφατο ντοκιμαντέρ που παρουσιάστηκε στη σουηδική τηλεόραση από την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου , δίπλα στη Λιάνα Κανέλλη και μια οικογένεια στο Πέραμα που ζει με κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα είδαμε και την Ελένη Μενεγάκη να εκφράζει την άποψή της για την κρίση. Μάθαμε ότ...

Σύλληψη για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 1,6 εκατ. ευρώ

Posted: 24 Jan 2012 07:09 AM PST

Στη σύλληψη επιχειρηματία του Βόλου για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Αστυνομία.

Πρόκειται για μια 44χρονη γυναίκα ιδιοκτήτρια εταιρείας μεταλλικών κατασκευών.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Παράταση από Cosmote και Wind

Posted: 24 Jan 2012 07:07 AM PST

Παρατείνονται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2012 τα εκπτωτικά προγράμματα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας Cosmote και Wind για τους ανέργους και τους συνταξιούχους.

Οι συγκεκριμένοι συνδρομητές θα έχουν για διάστημα ενός χρόνου έκπτωση 15% στο μηνιαίο πάγιο όλων των προγραμμάτων συμβολαίου που θα ενεργοποιηθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως και τις 31 Μαρτίου.

Από την πλευρά της η Wind ανακοίνωσε ότι οι προσφορές της για τους δικαιούχ...

«Αθάνατη Ελλάδα...»

Posted: 24 Jan 2012 07:05 AM PST

Αυτή τη φράση θα μπορούσε άνετα να αναφωνήσει κανείς μαθαίνοντας ότι το δικαστικό μέγαρο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών 26ης Οκτωβρίου και Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη και λειτουργεί καθημερινά εδώ και χρόνια με χιλιάδες κόσμου να μπαινοβγαίνει είναι... αυθαίρετο. Αυτό ακριβώς προκύπτει από την «έκθεση αυτοψίας αυθαιρέτου» που έκανε τριμελής επιτροπή του Τμήματος Ελέγχου της Πολεοδομίας Θεσσαλονίκης, έπειτα από καταγγελία και έλεγχο. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν...

Σε επιλεκτική χρεοκοπία η Ελλάδα από την S&P

Posted: 24 Jan 2012 06:54 AM PST

Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας θα υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας και η συμφωνία για την ανταλλαγή των ομολόγων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Στην σχετική ανκοίνωσή του ο οίκος τονίζει πως η χρεοκοπία της Ελλάδας έστω και υπό τον τεχνικό αυτό όρο δεν σημαίνει αυτομάτως πως καταστρέφεται  η αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν είναι αυτονόητο, ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές