Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για το Σάββατο 14 Ιανουαρίου

Posted: 14 Jan 2012 05:47 AM PST

Ο «Γυάλινος Κόσμος» του Τένεσι Ουίλιαμς παρουσιάζεται στο Θέατρο Δημήτρης Χορν, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου. Πρόκειται για μια νέα ματιά στο έργο που έκανε διάσημο τον Ουίλιαμς, καθιερώνοντάς τον ως έναν από τους κορυφαίους θεατρικούς συγγραφείς του 20ού αιώνα. Ο «Γυάλινος Κόσμος» είναι το πιο αυτοβιογραφικό έργο του, ένα έργο-ανάμνηση για τη μητέρα και την αδελφή του. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ναταλία Τσαλίκη, Αντίνοος Αλμπάνης, Κωνσταντίνος Γαβαλάς και Αμαλία Νίνου.

Info: Θ...

«Au revoir» λέει η Γαλλία στην άριστη αξιολόγηση

Posted: 13 Jan 2012 12:22 PM PST

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν επιβεβαίωσε ότι επίκειται υποβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από την κορυφαία αξιολόγηση AAA στο ΑΑ+ από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's.

Ο κ   Μπαρουέν υπογράμμισε ότι η υποβάθμιση δεν είναι καταστροφή καθώς το AA+ παραμένει μία καλή αξιολόγηση. Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι France 2 τόνισε «δεν υπαγορεύουν οι οίκοι αξιολόγησης τη γαλλική πολιτική» και ότι η Γαλλία δεν θα προχωρήσει σε νέο σχέδειο λιτότητας αλλά η κυβέρνηση θα προτείνει ...

Παπαδήμος: Αναγκαία η ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής σύμβασης

Posted: 13 Jan 2012 10:52 AM PST

Μετά τις εξελίξεις που θέλουν τον επικεφαλή του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα να κάνει λόγο για παύση των διαπραγματεύσεων του PSI, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «μέχρι να ολοκληρωθούν το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων και η ψήφιση της νέας δανειακής συμφωνίας με την τρόικα, η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με οξείς οικονομικούς κινδύνους».

Παράλληλα, όπως φαίνεται να δήλωσε μιλώντας στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, «μόνο όταν έ...

Μια από τα ίδια

Posted: 13 Jan 2012 10:41 AM PST

Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ τίμησε τον ελληνικό πολιτισμό με… μία από τα ίδια. Συγκεκριμένα το Πρόγραμμα Πολιτισμικής Πολιτικής του Κέντρου Διεθνών Σχέσεων Weatherhead εγκαινίασε τον θεσμό «Τιμώντας τον Ελληνικό Πολιτισμό» παρουσιάζοντας το έργο των πιο σημαντικών εκπροσώπων μας. Και ποιους επέλεξε; Τον Δημήτρη Μυταρά, τον Παντελή Βούλγαρη, τη Λυδία Κονιόρδου, τον Νάνο Βαλαωρίτη κ.λπ. Όχι πως δεν είναι αξιόλογοι. Αλλά έχουμε βαρεθεί να τους βραβεύουμε κι εμείς οι ίδιοι. Χάρβαρντ είναι αυτό. ...

Συνάντηση Σαρκοζί - Μπαρουέν για την υποβάθμιση της Γαλλίας

Posted: 13 Jan 2012 10:14 AM PST

Με τον υπουργό Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν θα συναντηθεί ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της επικείμενης υποβάθμισης του αξιόχρεου της Γαλλίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard&Poor's.

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος αναμένεται σύμφωνα με πηγές της γερμανικής ιστοσελίδας Der Tagespiegel από την Ευρωπαϊκή Ένωση να υποβαθμίσει και την Αυστρία.

Σε αναστολή των κινητοποιήσεων προχωρούν οι γιατροί

Posted: 13 Jan 2012 10:04 AM PST

Από τη Δευτέρα, νοσοκομειακοί γιατροί, ελεύθεροι επαγγελματίες και γιατροί του ΙΚΑ θα βρίσκονται στις θέσεις τους «ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε ασφαλισμένο να βρει τον γιατρό που έχει ανάγκη, να πάρει το φάρμακο ή την περίθαλψη που χρειάζεται», σημειώνει η Ομοσπονδία των γιατρών του ΙΚΑ, .

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών που διαμαρτύρεται για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, καλεί τα μέλη του να μην προχωρήσουν σε σύμβαση με τον νέο φορέα, μέχρι πλήρους διευθέτησης των υφιστάμενων εκκρεμοτήτων, εν...

Σύλληψη υπαλλήλου της ΔΕΗ για «φακελάκι»

Posted: 13 Jan 2012 09:25 AM PST

Στη σύλληψη υπαλλήλου της ΔΕΗ προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. καθώς ζήτησε λεφτά προκειμένου να μη βεβαιώσει μια παράβαση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 39χρονος υπάλληλος ζήτησε από αλλοδαπή υπήκοο Λευκορωσίας 1.800 ευρώ, για να μη βεβαιώσει παρέμβαση στο μετρητή της Δ.Ε.Η που διαπίστωσε σε έλεγχο που διενέργησε στο σπίτι της.

Ο υπάλληλος συνελήφθη στον Πειραιά μετά από προσυνεννοημένο ραντεβού της γυναίκας με την οποία είχαν συμφωνήσει να του παραδώσει τελικά το ποσό των 500 ευρώ.

 

Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα στις Η.Π.Α. χαρακτηρίζει ως θαυμάσια πράξη την δολοφονία Ιρανών επιστημόνων!

Posted: 13 Jan 2012 09:21 AM PST

Γράφει ο Δημοσιογράφος Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης

Ένας εκ των υποψηφίων για το χρίσμα για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις Η.Π.Α. με τους Ρεπουμπλικάνους, ο Rick Santorum, μιλώντας στο Greenville της South Carolina χαρακτήρισε ως «θαυμάσια» πράξη την δολοφονία Ιρανών επιστημόνων. Ο Santorum μάλιστα απείλησε όλους όσους εργάζονται στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ, τονίζοντας ότι «δεν είναι ασφαλείς». Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος επεσήμανε στην επίμαχη ομιλία του ότι «ορισμένες φορές επιστ...

Σε στρατόπεδα εργασίας όσοι δεν θρήνησαν τον Κιμ Γιονγκ-Ιλ

Posted: 13 Jan 2012 09:07 AM PST

Πολύμηνη καταδίκη σε στρατόπεδα εργασίας επέβαλε η Βόρεια Κορέα σε όσους πολίτες δεν θρήνησαν "σωστά" μετά το θάνατο του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Σύμφωνα με τη νοτιοκορεάτικη εφημερίδα Daily NK, η οποία επικαλείται μία ανώνυμη πηγή, όσοι καταδικάστηκαν σε έξι μήνες καταναγκαστικά έργα κατηγορήθηκαν ότι δεν πήραν μέρος στις οργανωμένες τελετές πένθους ή ότι δεν κατάφεραν να κλάψουν ή να δείξουν ειλικρινή θλίψη στις τελετές.

Άλλοι Βορειοκορεάτες εστάλησαν σε στρατόπεδα επανεκπαίδευσης ή εκδ...

Νέο φοροχαράτσι

Posted: 13 Jan 2012 08:57 AM PST

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης Ιστορικός-Εκδότης

Τελικά τα δυσάρεστα στη φορολογική συμπεριφορά της κυβέρνησης συνεχίζονται. Πλησιάζει η ώρα που θα επιβληθούν τα αντικειμενικά κριτήρια ως προς την αξιολόγηση των επιχειρήσεων.Σύμφωνα με το νέα μέτρα,ο επιτηδευματίας θα Πληρώσει την ετήσια φορολογία του με βάση το ύψος των καταθέσεων,την ροή Των επιχειρηματικών συναλλαγών και το ύψος των ετήσιων δαπανών. Η εξέλιξη αυτή αν συνδυαστεί με την πλήρη υποβάθμιση του αφορόλητου ορίου θα φέρει πλήρη παν...

Ο Αθανάσιος Κατσάμπας ορίστηκε νέος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Posted: 13 Jan 2012 08:49 AM PST

Ύστερα από την αποχώρηση του Π. Ρουμελιώτη, νέος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ορίστηκε με απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου,ο Αθανάσιος Κατσάμπας, μέχρι πρότινος ανώτερο στέλεχος του ΔΝΤ.

Ιερέας ομολόγησε 280 περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Posted: 13 Jan 2012 08:30 AM PST

Ο Γερμανός ιερέας, που κατονομάζεται μόνο ως Αντρέας Λ. παραδεχτηκε στο δικαστήριο στο Μπράουνσβαϊγκ, 280 περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης εις βάρος τριών αγοριών μέσα στην τελευταία δεκαετία, υποστηρίζοντας ότι δεν θεωρούσε ότι έκανε κάτι μεμπτό.

Όπως είπε ο ίδιος πρώτα κακοποίησε επανειλημμένως τον εννιάχρονο γιο μιας χήρας την οποία είχε προσεγγίσει στην ενορία του. Όταν η γυναίκα άρχισε να έχει υποψίες, απαγορεύθηκε στον ιερέα να έχει επαφές με το αγόρι και στράφηκε σε δύο αδερφούς, ηλι...

Σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη προχωρούν τα ΜΜΕ

Posted: 13 Jan 2012 08:28 AM PST

H Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ μαζί με τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι τα ΜΜΕ θα προβούν σε 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Τρίτης 17 Ιανουαρίου έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση σημειώνει:

» Καλούμε τους συναδέλφους μας σε 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, το ΑΠΕ, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από 06.00 της...

O Che Guevara δεν οδηγούσε Mercedes!

Posted: 13 Jan 2012 08:10 AM PST

Μάλλον δεν τα υπολόγιζαν καλά οι άνθρωποι της Mercedes – Benz, αφού στην παρουσίαση του νέου προγράμματος «Car Together» είχαν για φόντο τη θρυλική φωτογραφία του Che Guevara που τράβηξε ο φωτογράφος Alberto Korda, με το σήμα της εταιρείας στον μπερέ.

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και αρνητικές από όλα τα στρατόπεδα, τόσο από τους «θαυμαστές» του ιστορικού ηγέτη της επανάστασης, όσο και από τους πολέμιους του. Χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για βεβήλωση της μνήμης του Che Guevara, ενώ από την ά...

Στην Αθήνα ο Ράιχενμπαχ

Posted: 13 Jan 2012 07:53 AM PST

Την Αθήνα θα επισκεφτεί στις 17 Ιανουαρίου ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Task Force της ΕΕ για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ και θα συναντηθεί με μέλη του υπουργικού συμβουλίου, με εκπροσώπους φορέων και Οργανισμών καθώς και με Πρέσβεις ξένων χωρών στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, θα συναντηθεί με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη,  τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο και τους εκπροσώπους των επαγγελματικών και παραγωγικών Ενώ...

Απόφαση του ΣτΕ υπέρ της συνέχισης κατασκευής ΧΥΤΑ σε Γραμματικό και Κερατέα

Posted: 13 Jan 2012 07:29 AM PST

 

Με απόφαση του το Συμβούλιο της Επικρατείας άνοιξε το δρόμο για τη συνέχιση της κατασκευής ΧΥΤΑ στις θέσεις «Μαύρο Βουνό» Γραμματικού και «Βραγόνι» Κερατέας.

Το Ε' Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις των δήμων Γραμματικού και Κερατέας Λαυρεωτικής, με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις του 2009, με τις οποίες παρατάθηκε έως 30 Οκτωβρίου 2013 η χρονική διάρκεια ισχύος των υπουργικών αποφάσεων που ενέκριναν τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία «Ολοκλ...

Κύμα φυγής των Αλβανών μεταναστών από την Ελλάδα

Posted: 13 Jan 2012 07:26 AM PST

Το περιοδικό Economist σε νέο του άρθρο εστιάζει στις επισπτώσεις που έχει η οικονομική κρίση στους μετανάστες και κυρίως στους Αλβανούς που όπως επισημαίνεται επιστρέφουν μαζικά στη χώρα τους.

«Είναι Κυριακή μεσημέρι και τα παιδιά ξεχύνονται από τις τάξεις στη Θεσσαλονίκη. Οι γονείς που περιμένουν τα παιδιά να τελειώσουν το μάθημα φαίνονται ταραγμένοι καθώς μιλάνε με μία δασκάλα. Οι γονείς μιλούν αλβανικά. Τα παιδιά μεταξύ τους μιλούν ελληνικά. Πολλά νέα παιδιά αν και είναι αλβανικής καταγωγή...

Δυσαρέσκεια Μεσσηνίας Χρυσοστόμου για την απόφαση της ΔΙΣ υπέρ του Εφραίμ

Posted: 13 Jan 2012 07:15 AM PST

Έντονα ενοχλημένος εμφανίζεται ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, σχετικά με τη σημερινή ανακοίνωση συμπαράστασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου , στον Εφραίμ.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας:

«Δυσάρεστη έκπληξη προξένησε το περιεχόμενο του σημερινού Ανακοινωθέντος της Δ.Ι.Σ ., σχετικά με τη διαδικασία και την προφυλάκιση του Αρχιμ. Εφραίμ, όταν μάλιστα σε όλη αυτή την υπόθεση καθίσταται μέρος του όλου ζητήματος και ο Πρόεδρος της...

Πριν τις εκλογές ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Posted: 13 Jan 2012 07:08 AM PST

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να γίνει εισήγηση προς το Εθνικό Συμβούλιο στην οποία θα περιλαμβάνεται η εκλογή νέου προέδρου από τη βάση πριν από τις εθνικές εκλογές αλλά μετά την ολοκλήρωση του PSI.

Παράλληλα αποφασίστηκε να διεξαχθεί συνέδριο του κόμματος τον προσεχή Ιούνιο και να γίνει προγραμματική συνδιάσκεψη πριν τις εκλογές.

Nωρίτερα γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλης Καρχιμάκης, στην εισήγησή του πρότεινε πρ...

Παράταση έως τη Δευτέρα για τέλη κυκλοφορίας και πινακίδες

Posted: 13 Jan 2012 06:53 AM PST

Εκ νέου παράταση μέχρι την Δευτέρα 16/1 για την κατάθεση πινακίδων και τα τέλη κυκλοφορίας έδωσε το υπουργείο Οικονομικών

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, λόγω της αυξημένης προσέλευσης των πολιτών στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. για την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας, παρατείνεται μέχρι και τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 η καταβολή των οφειλόμενων τελών κυκλοφορίας, καθώς και η θέση των οχημάτων σε ακινησία.

Σε απολογία για το «πόθεν έσχες» κλήθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Posted: 13 Jan 2012 06:45 AM PST

Ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, κλήθηκε να καταθέσει στον εισαγγελέα Εφετών, Γαληνό Μπρη, για ανειλικρινή δήλωση «πόθεν έσχες» του έτους 2010.

Ειδικότερα, το «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού θα ελεγχθεί ξανά από εισαγγελικό λειτουργό, μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε με στοιχεία από την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών.

Όπως σημείωνε το πόρισμα, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό ει...

Κουλούρης: "Η ψυχολογία μου είναι χάλια"

Posted: 13 Jan 2012 06:39 AM PST

Ο Κίμωνας Κουλούρης ξαναχτυπά! Λίγες μέρες μετά το περιστατικό με την αστυνομία δίνει συνέχεια στην ιστορία του λέγοντας πως η ψυχολογία του «είναι χάλια» και πως περνά δύσκολες ώρες στη σχέση του με την κόρη του.

Σύμφωνα με νέες δηλώσεις του τις οποίες δημοσιεύει ο ιστότοπος gossip-tv.gr, ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι «όλες αυτές τις ημέρες η κοινή γνώμη ασχολείται με το τεράστιο αυτό «έγκλημα», με τον «κακό Κίμωνα Κουλούρη».

«Αν είναι δυνατόν! Όταν έχω το κορίτσι μου, 15 χρονών, περικυκλωμένο ...

«Καπηλεία Ζαχαριάδη»

Posted: 13 Jan 2012 06:22 AM PST

Για «καπηλεία του Ζαχαριάδη» κατηγορεί ο Μάκης Μαΐλης το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ με κείμενό του στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» αναφορικά με τη στρατηγική του ΚΚΕ στην κατοχή και σήμερα. Μεταξύ άλλων αναφέρει και το... μνημειώδες: «Η πολιτική τους [σ.σ.: του ΣΥΝ] ... δεν τους επιτρέπει να επικαλούνται ούτε λαθεμένες θέσεις του Ζαχαριάδη, ο οποίος σε όλη του τη ζωή αγωνιζόταν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και για τη δικτατορία του προλεταριάτου»! Α.Χ.

Το ΙIF μιλάει για «παύση» των διαπραγματεύσεων του PSI

Posted: 13 Jan 2012 06:21 AM PST

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Τσαρλς Νταλάρα και ο Ζαν Λεμιέρ επισημαίνεται ότι «η πρόταση που κατέθεσε η επιτροπή των ιδιωτών πιστωτών δεν έχει αποδώσει μία παραγωγική ανταπόκριση από όλες τις πλευρές, παρά τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, που να είναι συμβατή με την εθελοντική ανταλλαγή του ελληνικού χρέους και της συμφωνίας της 26ης/27ης Οκτωβρίου».

Πάντως, αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα μεταξύ του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, του υπουργού Οικονομ...

Σεραφείμ: "Αν επικρατήσει το Ισλάμ, η τύχη σας είναι προδιαγεγραμμένη"

Posted: 13 Jan 2012 06:10 AM PST

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΑΥΓΗ» που άσκησε κριτική στην πρωτοβουλία του να προσφύγει κατά της ανέγερση Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα, εξέδωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Ο Σεραφείμ στην ανακοίνωση μιλά: «για έλλειψη δημοκρατικής συνειδήσεως και επίδειξη φασίζουσας τακτικής στην πράξη που φαλκιδεύει την αριστερή ιδεολογία». Παράλληλα, σημειώνει πως: «αν επικρατήσει το Ισλάμ και στη χώρα μας, η τύχη σας είναι προδιαγεγραμμένη» και επισείει τον κίνδυνο το...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές