Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Σκεπάστε τα ακροκέραμα...

Posted: 11 Jan 2012 01:04 PM PST

Της Τζένης Κ.
Αμάν, οι Τούρκοι μας πιάνουνε στο σηριαλικό ύπνο και βάζουνε τώρα φωτιές και στα διατηρητέα μας …. Δώσε θάρρος στο μεμέτη, και σου καίει και το πιο κεντρικό βιλαέτι… Προχθές, έγινε δυστυχώς παρανάλωμα το ιστορικό ξενοδοχείο «Ακροπόλ»
που δέσποζε στοιχειωμένο στη συμβολή των απόκληρων οδών Πατησίων και Μάρνης. Άλλο ένα πλήγμα για το πολύπαθο Κέντρο που εδώ και καιρό αποδομείται , για να ανοικοδομηθεί εκεί και τότε από τις απελευθερωτικές οικονομικές δυνάμεις που αρριβάρουν πανταχό...

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου

Posted: 11 Jan 2012 11:21 AM PST

Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου… τραγουδώντας: «Πάρε ό,τι θέλεις δοσατζή από μια χώρα που δεν ζει…» και με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τον τρόπο που τρόικα και κυβέρνηση ετοιμάζουν προσωρινό δίμηνο μνημόνιο για να μαζέψουν τα ρέστα σε μισθούς και συντάξεις, να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων μας και να ολοκληρώσουν τη διάλυση της μεσαίας τάξης. Όταν το καταφέρουν θα έρθει και το νέο, οριστικό και μόνιμο μνημόνιο.

ΠΑΣΟΚ: Παπανδρέου, επίδοξοι πρόεδροι και λοιποί παρατρεχάμενοι ...

Επιλογή η αυτασφάλιση;

Posted: 11 Jan 2012 11:01 AM PST

Με αυτασφάλιση μπορούν να συμπληρώσουν ασφαλιστικό χρόνο και να κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα οι απολυμένοι ηλικίας 55 έως 64 ετών, εφόσον παραμένουν άνεργοι για τρεις τουλάχιστον συνεχείς μήνες. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται με τον πρόσφατο νόμο για την «αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας» . Α.Χ

 

Σε θρίλερ εξελίσσεται η πορεία του PSI

Posted: 11 Jan 2012 10:46 AM PST

Λίγες ώρες πριν φτάσει στην Αθήνα ο Τσαρλς Νταλάρα, νέες πληροφορίες του Reuters αναφέρουν πως εμπόδια ανακύπτουν στις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων.
Σύμφωνα με τις πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου και παρά τις θετικές ενδείξεις των τελευταίων ημερών οι διαβουλεύσεις δεν εξελίσσονται ομαλά και πιθανόν να χρειαστεί αύξηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης στο ελληνικό πρόγραμμα.
Σύμφωνα με άλλη πηγή που επικαλείται το Reuters η «πορεία των διαβουλεύσεων είν...

Επανασύσταση του ΥΕΝ ζήτησαν οι εφοπλιστές

Posted: 11 Jan 2012 10:44 AM PST

Με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης το προεδρείο ζήτησε την επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και ο πρόεδρος της Ένωσης τόνισε συγκεκριμένα ότι  «θέλουμε ένα υπουργείο να έχει την πρωτοκαθεδρία, τη διαμορφούμενη παγκόσμια ναυτιλιακή πολιτική. Δεν κάνουμε ούτε προτάσεις, ούτε έχουμε αιτήματα».

«Εμείς αυτό που θέλουμε είναι η επανασύσταση του υπουργείου με το Λιμενικό Σώμα, όπως ήταν, για το καλό ...

Ο …παράδεισος της ΕΡΤ

Posted: 11 Jan 2012 10:37 AM PST

Η ανευθυνότητα της ΕΤ1 δεν γνωρίζει ούτε γιορτές ούτε σχόλες αφού κατάφερε να προβάλλει στους δέκτες μας λάθος ταινία, λάθος μέρα. Όσοι κάθισαν σπίτι στις 30 Δεκεμβρίου παρακολούθησαν το πρώτο μισάωρο της ταινίας του Παναγιώτη Φαφούτη «Παράδεισος», έναν μήνα πριν βγει στις αίθουσες αντί της προγραμματισμένης ταινίας «Παράδεισος στη Δύση» του Κώστα Γαβρά. Παράδεισος κι ο ένας, παράδεισος κι ο άλλος, θα μας πείτε. Ναι, μόνο που η ΕΡΤ, ως συμπαραγωγός της ταινίας του Φαφούτη , δεσμευόταν αυτονόη...

«Σφαγή» των εργαζομένων

Posted: 11 Jan 2012 10:17 AM PST

Της Μιχαλούς

Στο απόσπασμα στήνει τον   13ο και τον 14ο μισθό του ιδιωτικού τομέα η Τρόικα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. …Το σχέδιο έχει μπει για τα καλά σε εφαρμογή. Πληρωμές Ινδίας  για το "φτωχό" Νότο και αρχής γενομένης από την Ελλάδα.

Η προπαγάνδα που στήνουν τώρα έχει να κάνει με τον βασικό μισθό της Ισπανίας όπου λένε ότι είναι λιγότερος από τον δικό μας και δεν κάνει!

Το είπε κατ' επανάληψη και ο «συνάδελφος» κ. Καψής. «Η τρόικα συνεχώς μας λέει το επιχείρημα ότι στην Ισπανία, που έχ...

Το Ελληνικό και τα «κορόιδα» οι Αμερικανοί

Posted: 11 Jan 2012 09:32 AM PST

Της Βάλιας Μπαζού

Tους κατοίκους του Σικάγου τους έπιασαν κορόιδο και τους οδηγούν στην υπανάπτυξη!

Οι απαράδεκτες αρχές της αµερικανικής µεγαλούπολης µε µια απόφαση - σοκ καταστρέφουν µια από τις µεγαλύτερες αδόµητες αστικές εκτάσεις που υπάρχουν στις ΗΠΑ και τη µετατρέπουν σε πάρκο!

Μάλιστα οι µωροφιλόδοξοι θέλουν το πάρκο τους να είναι το µεγαλύτερο σε όλες τις ΗΠΑ! Για τέτοια κατάντια µιλάµε... Γιατί, βλέπετε, τα Αµερικανάκια είναι… «Αµερικανάκια» και δεν ξέρουν τι εστί αστική ανάπλαση και...

Σε αξιολόγηση φορείς και προσωπικό του Δημοσίου

Posted: 11 Jan 2012 09:23 AM PST

Τους φορείς του Δημοσίου οι οργανικές μονάδες και το προσωπικό των οποίων θα αξιολογηθούν ανακοίνωσαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους εξής φορείς:

Υπουργεία και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου εποπτείας τους

Η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, Ενημέρωσης

Αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες

Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές

Οι ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού...

Δώσε κι εσύ κάτι. Μπορείς.

Posted: 11 Jan 2012 08:37 AM PST

Οι εκδόσεις Ψυχογιός δίνουν, για κάθε βιβλίο που πουλούν, 0,10 ευρώ σε κοινωφελείς σκοπούς. Μέχρι στιγμής, έχουν δοθεί 75.000 ευρώ για τα Παιδικά Χωριά SOS, 20.000 για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, 42.000 ευρώ για υποτροφίες φοιτητών, και έπεται συνέχεια. Αυτά να τα βλέπουν όλοι, όχι μόνο οι εκδότες. Α.Α

Συμφωνία για τις εκλογές των νέων συμβουλίων διοίκησης

Posted: 11 Jan 2012 08:37 AM PST

Με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι των πρυτάνεων προκειμένου να λυθεί το θέμα της εκλογής των νέων συμβουλίων διοίκησης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η λύση φαίνεται να έχει βρεθεί και η χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τις εκλογές των συμβουλίων διοίκησης αναμένεται να αποδεσμευθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος αναφέρει ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές σε όλα τα Ιδρύματα, όμως οι πρυτάνεις αναμένεται να διευκολύνουν τις επιτροπές για ...

Γάλλος δημοσιογράφος σκοτώθηκε στη Χομς

Posted: 11 Jan 2012 08:31 AM PST

Ο δημοσιογράφος Ζιλ Ζακιέ του τηλεοπτικού δικτύου France 2 σκοτώθηκε την Τετάρτη στην πόλη Χομς, προπύργιο των εξεγερμένων κατά του καθεστώτος Άσαντ, στη Συρία.
Ένας ακόμα ρεπόρτερ τραυματίστηκε.
«Η τηλεόραση του France 2 μόλις έμαθε με πολύ μεγάλη λύπη για το θάνατο του ρεπόρτερ Ζιλ Ζακιέ στη Χομς», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός, ενώ διευκρινίζει ότι δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι συνθήκες του θανάτου του.
Σύμφωνα με δηλώσεις ακτιβιστών στη Χομς που ...

Μικρή σύγκλιση Βορίδη-οδηγών ταξί για την απελευθέρωση του επαγγέλματος

Posted: 11 Jan 2012 08:13 AM PST

Σχεδόν συγκλίνουσες απόψεις υπήρξαν κατά τη συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μάκη Βορίδη με το προεδρείο των ιδιοκτητών ταξί, με αντικείμενο την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Ο υπουργός ενημέρωσε τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές για τα κυριότερα σημεία του νομοσχεδίου που προωθεί και το οποίο, θα είναι έτοιμο την επόμενη εβδομάδα για να ψηφιστεί και να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες Ταξί αφού ανέλυσαν στον κ.Βορίδη τη διαμάχη που είχαν με τον προκάτοχό τ...

Συνάντηση Παπαδήμου - ΚΕΔΕ

Posted: 11 Jan 2012 08:01 AM PST

Με τους εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, παρουσία των υπουργών Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση και Επικρατείας Παντελή Καψή.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η φορείς της Αυτοδιοίκησης θα ανταποκριθούν στις ανάγκες της εποχής και έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με το υπουργείο Οικονομικών για τον προϋπολογισμό του 2012 και τις αποδόσεις στους δήμους, που αφορούν 450 εκατ. ευρώ.

Τέλος οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυ...

Spiegel: Η κρίση ωφελεί τη Γερμανία

Posted: 11 Jan 2012 07:33 AM PST

Η ευρωπαϊκή κρίση δημιουργεί συνθήκες που ωφελούν τη γερμανική οικονομία, αναφέρει σήμερα το Der Spiegel και προσθέτει ότι εξαιτίας της κρίσης απολαμβάνει αρνητικά επιτόκια στο δανεισμό της από τις αγορές, πτώση της ανεργίας και εκτίναξη των εξαγωγών.

Σύμφωνα με το Spiegel, η χώρα απολαμβάνει το όνειρο του κάθε δανειολήπτη, καθώς οι τράπεζες πληρώνουν για να την δανείσουν, σε ένα πρωτοφανές σκηνικό στην οικονομική ιστορία, που εξέπληξε ακόμη και τους ίδιους τους υπεύθυνους του γερμανικού οργαν...

Μέρκελ: Προτεραιότητα η διασφάλιση του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας

Posted: 11 Jan 2012 07:31 AM PST

Πρώτα πρέπει να διασφαλιστεί το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας και να ολοκληρωθεί επιτυχώς το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων και μετά θα αντιμετωπιστούν τα διαρθρωτικά προβλήματα στην ευρωζώνη, διεμήνυσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, κατά τη συνάντησή της με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.
«Η πρώτη υποχρέωση της ευρωζώνης φέτος είναι να επιλυθεί το θέμα του δεύτερου δανειακού προγράμματος για την Ελλάδα και να οριστικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες προκειμένου να ...

Σαρωτικές αλλαγές για δικηγόρους και συμβολαιογράφους

Posted: 11 Jan 2012 06:35 AM PST

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος δρομολογούνται σαρωτικές αλλαγές στο άνοιγμα των επαγγελμάτων των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων. Παράλληλα, στο μέτωπο των οδικών μεταφορών, μετατέθηκε για τις 29 Φεβρουαρίου 2012 η πλήρης απελευθέρωση τους.
Ειδικότερα για τους δικηγόρους και τους συμβολαιογράφους, βάσει του σχεδίου νόμου προβλέπεται η δυνατότητα σύστασης σε δυο ή περισσότερους δικηγόρους εταιρείας στην περιφέρεια στην οποία ο ένας από ...

Εξασθενές χρώμιο σε εμφιαλωμένα νερά!

Posted: 11 Jan 2012 06:32 AM PST

Στοιχεία- σοκ για την ανίχνευση του καρκινογόνου εξασθενούς χρωμίου και σε εμφιαλωμένα νερά που κυκλοφορούν ευρέως στην ελληνική αγορά παρουσίασαν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ανεξάρτητου δειγματοληπτικού ελέγχου που πραγματοποίησαν, ποσότητες εξασθενούς χρωμίου και μάλιστα μέχρι 22 ppb, ανιχνεύθηκαν σε τρείς ετικέτες εμφιαλωμένου νερού που κυκλοφορούν στη χώρα μας . Για να καταλάβουμε την επικινδυνότητα  της ποσότητας εξασθενούς χρωμίου που ανιχνεύθηκε, αρκεί να αναφέ...

Δολοφονία Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα

Posted: 11 Jan 2012 06:27 AM PST

Άρχισαν τα όργανα -ή  μάλλον το πράγμα σοβάρεψε. Χθες γράφαμε  για την ανησυχία των δυτικών  κρατών σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα  του Ιράν. Πριν προλάβει να στεγνώσει  το μελάνι ή πριν προλάβει να αναρτηθεί  το άρθρο η υπόθεση παίρνει διαστάσεις πολιτικού θρίλερ.

Ένας κορυφαίος  πυρηνικός επιστήμονας του Ιράν σκοτώθηκε χθες την Τεχεράνη από  τρομοκρατική επίθεση.

Ο Μοστάφα Αχμάντι Ροστάν θεωρείτο κορυφή στον τομέα της χημείας και ήταν ο διευθυντής του εργοστασίου επεξεργασίας ουρανίου στην ...

«Η εσωκομματική εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός» λέει ο Βαλυράκης

Posted: 11 Jan 2012 06:24 AM PST

O βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία πρόθεση να συμμετάσχει στην επικείμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «το τοπίο είναι θολό και δεν προβλέπεται να ξεκαθαρίσει το Σαββατοκύριακο».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Βαλυράκης υπογράμμισε, απευθυνόμενος στα κορυφαία στελέχη του κινήματος, ότι «η εσωκομματική εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός» και τάχθηκε υπέρ της τήρησης των καταστατικών διαδικασιών ενώ ερωτηθείς αν φο...

Στο τελικό στάδιο η συμφωνία για το PSI, σύμφωνα με τον Ρεν

Posted: 11 Jan 2012 06:23 AM PST

Την εκτίμηση ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το PSI και ότι θα υπάρξει συμφωνία, εξέφρασε ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στο BBC. 

Ωστόσο απόφυγε να απαντήσει αναφορικά με το αν το κούρεμα πρέπει να είναι πάνω από 50% αναφέροντας όμως ότι θα είναι καλύτερα να βασίζεται στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Τέλος αναφερόμενος στα σενάριο εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος το...

Γραμματοκομιστής ο διοικητής του Αγίου Όρους…

Posted: 11 Jan 2012 06:16 AM PST

Χρειάζεται πολλά να πούμε για τις ευθύνες της πολιτείας, για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν κάποιοι στο Άγιο Όρος, ώστε να αποκαλυφθεί τι ακριβώς επιδιώκουν… Όμως πρέπει να επισημάνουμε και τις ευθύνες του πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους όχι μόνο για τις βατοπεδινές ανταλλαγές, για τις οποίες σιωπούσε ενώ ήταν υποχρέωσή του να τις αποτρέψει, αλλά και για όσα συμβαίνουν σήμερα…

Ανεξάρτητα λοιπόν από τις ευθύνες που έχει ο ίδιος ο διοικητής, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι ταπεινωτικό ...

Λίστα με «φορολογικούς παραδείσους» δημοσίευσε το ΥΠΟΙΚ

Posted: 11 Jan 2012 05:56 AM PST

Τον κατάλογο με τις 47 χώρες που δεν έχουν συνάψει με την Ελλάδα σύμβαση διοικητικής συνδρομής στο φορολογικό τομέα, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Τα μη συνεργάσιμα κράτη για το 2012 καθορίστηκαν μετά από απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και είναι εκείνα τα οποία:

- Δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Η κατάστασή τους σχετικά με τη διαφάνεια και την ανταλλαγή των πληροφοριών σε φορολογικά θέματα έχει εξεταστεί από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας κα...

ΙΟΒΕ: «Μια πολιτική σταθερότητα βελτιώνει την οικονομία»

Posted: 11 Jan 2012 05:53 AM PST

Η σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης με το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης συνεργασίας, οδήγησε σε οριακή έστω βελτίωση του κλίματος στην οικονομία, επισημαίνει το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών στην τελευταία έρευνα οικονομικής συγκυρίας, που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος του ΙΟΒΕ ανήλθε το Δεκέμβριο στις 70,4 μονάδες, από 68,6 τον προηγούμενο μήνα.Η βελτίωση εκπορεύεται από οριακές βελτιώσεις στις επιχειρηματικές προσδοκίες στις Κατασκευές και στ...

Θρίλερ στην Κύπρο με ρωσικό πλοίο που μετέφερε πυρομαχικά

Posted: 11 Jan 2012 05:49 AM PST

Πλοίο ρωσικών συμφερόντων που μετέφερε φορτίο πυρομαχικών στη Συρία ζήτησε ανεφοδιασμό ενώ βρισκόταν ανοικτά της Λεμεσού.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέφανο Στεφάνου, το πλοίο αποδεσμεύτηκε τελικώς, αφού άλλαξε προορισμό και δεν θα πάει στη Συρία.
Πρόσθεσε επίσης ότι η Κύπρος δεν ήταν στον προορισμό του πλοίου, αλλά βρέθηκε στο λιμάνι Λεμεσού για ανεφοδιασμό, εξαιτίας της θαλασσοταραχής που επικρατούσε στην περιοχή.
Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Το Υπουργείο Εξω...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές