Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

www.tsekouratoi.gr


www.tsekouratoi.gr


Ο νέος Κ.Ο.Κ. του "Ράδιο Αρβύλα" για τον Κίμωνα Κουλούρη!

Posted: 11 Jan 2012 03:18 PM PST


Πολλές εκπομπές ασχολήθηκαν με το θέμα του Κίμωνα Κουλούρη...
O καινούργιος κώδικας οδικής κυκλοφορίας....!




himaira


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Στο σφυρί τα όπλα των Μπόνι και Κλάιντ

Posted: 11 Jan 2012 03:11 PM PST


Στο περίφημο gun clip της ταινίας η Μπόνι (Φαίη Νταναγουέη) παίζει με το φακό και το ..
. όπλο του συντρόφου της με μοναδικό τρόπο. Ογδόντα χρόνια μετά τις ληστείες και τους φόνους που διέπραξε το θρυλικό ζεύγος Μπόνι και Κλάιντ, η ιστορία τους συνεχίζει να συναρπάζει.
Αυτό τουλάχιστον ελπίζει μια οικογένεια στο Μιζούρι που δημοπρατεί δύο σπάνια όπλα, τα οποία πιστεύεται ότι ανήκαν στο διαβόητο ζευγάρι κακοποιών.

Πρόκειται για δύο ημιαυτόματα όπλα, ένα 45άρι υποπολυβόλο Thompson και μια καραμπίνα Winchester, η οποία χρονολογείται το 1897. Τα όπλα ανήκουν... σε δισέγγονους ενός αστυνομικού, ο οποίος τα απέκτησε από αξιωματούχο της αστυνομίας που είχε λάβει μέρος στην έφοδο της 13ης Απριλίου του 1933 στο κρησφύγετο του Κλάιντ Μπάροου και της Μπόνι Ελίζαμπεθ Πάρκερ.


Το 45άρι Thompson- γνωστό ως Thommy Gun- και η καραμπίνα Γουίντσεστερ, για 40 χρόνια βρίσκονταν «αφανή» στο μουσείο της αστυνομίας Σπρίνγκφιλντ. Ενας από τους ιδιοκτήτεςτων όπλων δήλωσε ότι η οικογένεια επιθυμεί να επιστρέψει τα όπλα σε κάποιον που «εκτιμά τα όπλα αντίκες και την ιστορία τους».

Το εάν ανήκαν όντως τα όπλα αυτά στους Μπόνι και Κλάιντ δεν έχει αποδειχθεί, ωστόσο η οικογένεια είναι βέβαιη ότι πρόκειται για τα συλλεκτικά κομμάτια.


«Είναι δώρο ενός αστυνομικού σε έναν άλλο. Δεν υπήρχε λόγος να φτιαχτεί και ένα παραμύθι που να τα συνοδεύει» δήλωσε μέλος της οικογένειας στην κατοχή της οποίας βρίσκονται τα όπλα.

Ωστόσο, ο Ρόμπερτ Μέγιο, ιδιοκτήτης οίκου δημοπρασιών στο Μιζούρι που πραγματοποιεί τη δημοπρασία αρνήθηκε να εκτιμήσει το ποσό έναντι του οποίου αναμένεται να πουληθούν τα όπλα.

Ο Ντέιβιντ Εσλικ, διευθυντής του Ιστορικού Μουσείου του Σπρίνγκφιλντ - Γκριν, είναι ένας εκ των παρατηρητών που δεν θέλησε να τοποθετηθεί για το θέμα. Δήλωσε ότι τα όπλα δεν έχει αποδειχθεί αν όντως άνήκαν στους Μπόνι και Κλάιντ.

Το διαβόητο ζευγάρι κακοποιών έδρασε στις κεντρικές ΗΠΑ στη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης (1931-1935). Λήστεψαν αρκετές τράπεζες ενώ σκότωσαν εννέα αστυνομικούς, αλλά και πολίτες που βρέθηκαν στο διάβα τους.



himaira


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Απίστευτη διαφήμιση! Δείτε τι έκρυβε η χαριτωμένη κοπελίτσα...

Posted: 11 Jan 2012 03:04 PM PST


Τα φαινόμενα απατούν είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει η παρακάτω ευφάνταστη ιαπωνική διαφήμιση για σούσι.

Ένας νεαρός και μια κοπέλα φλερτάρουν, όταν ξαφνικά ένας σκύλος τους τρομάζει...


Ο «λεοντόκαρδος» νεαρός έχει παγώσει από το φόβο του και η... κοπέλα ψάχνει να βρει τρόπο να απωθήσει το λυκόσκυλο.

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, τελικά, και η κοπέλα αποδεικνύεται «παλικάρι»!
«Ένας σεφ πρέπει να αντιλαμβάνεται αμέσως τα υλικά που του δίνονται και να ξεχωρίζει εκείνα που είναι υψηλής ποιότητας», καταλήγει το διαφημιστικό.



himaira


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

«Ροζ» πολιτικά σκάνδαλα που συγκλόνισαν τον κόσμο

Posted: 11 Jan 2012 02:56 PM PST


Τα πολιτικά σκάνδαλα αποτελούσαν ανέκαθεν την αποκάλυψη της διαφθοράς, το ξεμπρόστιασμα προσωπικοτήτων με ισχύ στην πολιτική ζωή
του τόπου και την υποβίβαση της ίδιας της πολιτικής. Τα «ροζ» πολιτικά σκάνδαλα μπορεί να μεταφραστούν ως μία καλή ευκαιρία να πουλήσουν φύλλα οι εφημερίδες, να αμαυρώσουν το όνομα του «άτακτου πολιτικού» και κατ'επέκταση το κόμμα από το οποίο προέρχεται ή ως μία ακόμα προέκταση..
ενός ουσιαστικότερου πολιτικού σκανδάλου, με σκοπό μάλιστα συχνά να αποπροσανατολίσουν από αυτό.

Με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου, που αποτελεί αναμφισβήτητα το πιο καυτό «ροζ» (και άλλων αποχρώσεων) πολιτικό σκάνδαλο που αντιμετώπισε ποτέ η Ελλάδα, θυμηθήκαμε την «ροζ» εποχή του Κλίντον, των Κέννεντι, του Καρόλου και άλλων πολιτικών προσώπων που πέρασαν και άφησαν τον «λεκέ» τους στην παγκόσμια ιστορία.

Μεγάλη Αικατερίνη

Αν υπήρχαν εφημερίδες στην εποχή της, οι σεξουαλικές ανησυχίες της τσαρίνας Αικατερίνης της Ρωσίας θα έκαναν σίγουρα πολλά πρωτοσέλιδα. Στα χρόνια της βασιλείας της, από το 1762 και για 34 ακόμα χρόνια, η -για τους φίλους- «Kitty» ήρθε σε επαφή με αμέτρητους εραστές, τους οποίους μάλιστα προβίβαζε σε πολιτικά αξιώματα, για όσο της έκανε κέφι, και μετά τους συνταξιοδοτούσε με καθόλου ευκαταφρόνητα χρηματικά πόσα και κτηματικές περιουσίες. Σχετικά με το θάνατό της, κακόβουλες φήμες αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι πέθανε όταν την πλάκωσε ένα άλογο κατά τη διάρκεια κτηνοβασίας. Στην πραγματικότητα όμως ο θάνατός της προήλθε από εγκεφαλικό. Η ιστορία είναι καμιά φορά βαρετή!


Οικογένεια Κέννεντι – Μέριλιν Μονρόε

Βάσιμες φήμες φέρουν την σούπερ σέξι σταρ της δεκαετίας του '50 να διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Κέννεντι ή τον αδερφό του, και πρόεδρο της Αμερικής, Τζον, ή και με τους δύο. Αυτό, όμως, δεν αποτελεί σκάνδαλο από μόνο του. Οι φήμες φουντώνουν γύρω από τον θάνατο της Μέριλιν, αφού τόσο η καλή της φίλη Jeanne Carmen όσο και -για ένα διάστημα σύζυγός της- Joe DiMaggio υποστηρίζουν ότι «οι Κέννεντι τη σκότωσαν».

Λέγεται, μάλιστα, πως η Μέριλιν ξεκίνησε κάποιο ειδύλλιο με τον Τζον, ο οποίος σύντομα τη βαρέθηκε και την «πέρασε» στον αδερφό του. Όταν και εκείνος κουράστηκε με την ψυχαναγκαστική της συμπεριφορά και τον ασταθή της χαρακτήρα, έδωσε εντολή στους βοηθούς του να την κρατήσουν μακριά του. Φοβούμενος, ωστόσο, ότι εκείνη θα διαδώσει τη σχέση τους και θα βλάψει την καριέρα του, κάποια στιγμή την επισκέφθηκε, τσακώθηκαν άσχημα και εκείνη, έπειτα, εντελώς αποκαρδιωμένη αυτοκτόνησε. Αν, ωστόσο, στον θάνατό της εμπλέκονται οι Κέννεντι, με την κάλυψη του FBI, όπως στηρίζουν κάποιοι, είναι κάτι που δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα.


Το σκάνδαλο Profumo

Στο Ηνωμένο Βασίλειο του 1961, ο τότε Υπουργός σε θέματα Πολέμου, Τζον Προφούμο, συνάπτει ερωτικό δεσμό με την αρτίστα Christine Keller, η οποία ήταν ταυτόχρονα και ερωμένη ενός διάσημου Ρώσου κατασκόπου, υπαλλήλου του σοβιετικού προξενείου στο Λονδίνο. Η σχέση τους διάρκεσε μερικές μόνο εβδομάδες πριν την λήξει ο ίδιος ο Προφούμο, αλλά δεν άργησε να γνωστοποιηθεί έναν χρόνο αργότερα Αντιλαμβάνεστε τι σήμαινε αυτό για το House of Commons των Άγγλων και μάλιστα εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου. Ο Προφούμο ενώ στην αρχή αρνήθηκε τα πάντα, αναγκάστηκε λόγο των αποδεικτικών στοιχείων να παραδεχτεί τη σχέση αυτή και παραιτήθηκε, ενώ ένα μήνα μετά παραιτήθηκε και ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης Harold MacMillan. (Γεγονότα του σκανδάλου Προφούμο απεικονίζονται στην ταινία του 1989 «Scandal»).


Ανδρέας Παπανδρέου – Δήμητρα Λιάνη

Μικρότερο φυσικά σε ένταση από την πρόσφατη «Ζαχοπουλειάδα», το σκάνδαλο που δημιουργήθηκε με την παράνομη -αρχικά- σχέση του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου με την πολύ νεότερή του, αεροσυνοδό, Δήμητρα Λιάνη, έδωσε τροφή σε όλα τα (σκανδαλοθηρικά και μη) μέσα της Ελλάδας και του εξωτερικού για πολλά χρόνια. Δεν ήταν λίγα αυτά που γράφτηκαν και ειπώθηκαν για την Λιάνη. Ο ξένος Τύπος τη χαρακτήρισε «προικισμένη αεροσυνοδό», οι γυμνόστηθες φωτογραφίες της έκαναν το γύρο του κόσμου, ενώ η μεγάλη διαφορά ηλικίας των δύο εραστών σχολιάστηκε συχνά με κακεντρέχεια.

Ο «γυναικάς» Παπανδρέου πάντως δεν πτοήθηκε. Ζήτησε διαζύγιο από την τότε σύζυγό του Μαργαρίτα και, επιστρέφοντας από το ταξίδι τους στην Αγγλία, με το γνωστό «νεύμα» του στις σκάλες του αεροπλάνου κάλεσε τη Δήμητρα δίπλα του και επισφράγισε έτσι τη σχέση τους, η οποία εξελίχθηκε σε γάμο.


Πρίγκιπας Κάρολος – Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς

Το Μπάκινγκχαμ έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα μέσα με σκάνδαλα και παράνομα ειδύλλια. Το μακροβιότερο αυτών αφορά τον παράνομο δεσμό του Καρόλου με την Καμίλα που διάρκεσε 33 ολόκληρα χρόνια και ολοκληρώθηκε, μετά τη θάνατο της Νταϊάνα, με τον πολυσυζητημένο γάμο τους. Περιττεύει να επεκταθούμε στα εκατομμύρια δημοσιεύματα όλων αυτών το χρόνων με παρασκήνια, φωτογραφίες και βίντεο της σχέσης αυτής. Αξίζει, όμως, να προσθέσουμε ότι μέρους του σκανδάλου σχετίζεται και με τον θάνατο της Diana, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για δολοφονία, η οποία μπορεί και να σχετίζεται με τη βασιλική οικογένεια.


Μπιλ Κλίντον – Μόνικα Λεβίνσκι

Αναμφισβήτητα το πιο πολύ-δημοσιευμένο «ροζ» πολιτικό σκάνδαλο όλων των εποχών, αφού αφορούσε άμεσα τον ίδιο τον πρόεδρο της Αμερικής, Μπιλ Κλίντον. Από το Νοέμβριο του 1995 μέχρι τον Μάρτιο του 1997, ο Κλίντον είχε μία σειρά σεξουαλικών επαφών με την υπάλληλο του Λευκού Οίκου Μόνικα Λουίνσκι, με τις μυστικές τους συναντήσεις να λαμβάνουν χώρα μέσα ή κοντά στο πολυσυζητημένο Οβάλ Γραφείο. Το ειδύλλιο δημοσιοποιήθηκε το 1998 με αφορμή την υπόθεση της Paula Jones, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ μήνυσε τον Κλίντον για σεξουαλική παρενόχληση.

Στην κατάθεσή του ο Κλίντον αρνήθηκε την όποια ερωτική σχέση με την Λουίνσκι, κάτι που οδήγησε στο να κατηγορηθεί για ψευδομαρτυρία και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης καθώς και σε μία αναφορά του Κένεθ Σταρ, 453ων σελίδων, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την σχέση του προέδρου με την Λουίνσκι. Μέρος των «λεπτομερειών» ήταν, άλλωστε, και ο περίφημος «λεκές» στο μπλε φόρεμα της Λουίνσκι που με εξέταση DNA μπορούσε να επιβεβαιώσει τα πάντα. Το αποτέλεσμα; Ο Κλίντον αθωώθηκε, αλλά η έκταση που είχε πάρει το σκάνδαλο ήταν αρκετή για να βλάψει την καριέρα του (ή και να ωφελήσει την μετέπειτα πολιτική καριέρα της συζύγου του, Χίλαρυ).


Τα σκάνδαλα Φόλεϋ και Κρεγκ

Δύο επιφανείς Αμερικανοί πολιτικοί, ο Μαρκ Φόλεϋ και ο Λάρυ Κρεγκ, και οι δύο του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων εξευτελίστηκαν κυριολεκτικά από τα αμερικανικά μέσα πριν λίγο καιρό με αφορμή τις παράνομες σεξουαλικές τους δραστηριότητες.

Στην πρώτη περίπτωση, ο Φόλεϋ, ένθερμος «σταυροφόρος» ενάντια στην παιδική κακοποίηση, παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2006 από το Κογκρέσο, μετά από βάσιμους ισχυρισμούς ότι έστελνε προκλητικά e-mail και μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου σε ανήλικα αγόρια που λάμβαναν τότε μέρος σε εκπαιδευτικά κυβερνητικά προγράμματα. Εκείνος υποστήριξε ότι έστελνε τη μηνύματα με σκοπό να εξυπηρετήσει τα παιδιά, στην περίπτωση που χρειάζονταν κάποια συστατική επιστολή. Ο δικηγόρος του προσπάθησε να βρει «ελαφρυντικά» όπως ο βιασμός του Φόλεϋ από έναν παπά όταν ήταν έφηβος και το πρόβλημα αλκοολισμού που είχε, η υπόθεση ωστόσο δεν έχει κλείσει και οι κατηγορίες για παιδοφιλία ακόμα εκκρεμούν.

Ο Λάρυ Κρέγκ, από την άλλη, φαίνεται πως είχε άλλες προτιμήσεις. Τον Ιούνιο του 2007 συνελήφθη για ασέλγεια σε ανδρικές τουαλέτες του αεροδρομίου της Μινεάπολης και μάλιστα εις βάρος αστυνομικού (με πολιτικά), ενώ τον Αύγουστο, όταν δημοσιεύτηκε το συμβάν από εφημερίδα, ο Κρεγκ παραδέχτηκε την ενοχή του για ανάρμοστη συμπεριφορά. Δήλωσε, μάλιστα, ότι αν δεν ανακληθεί η κατηγορία για ασέλγεια σκοπεύει να παραιτηθεί από το αξίωμά του ως γερουσιαστής του Αϊντάχο. Κι όμως, επειδή την δόξαν δεν εμίσησεν κανείς και παρά το μέγεθος του σκανδάλου, ένα μήνα μετά ο Κρεγκ άλλαξε γνώμη και αρνείται πλέον να παραιτηθεί, ενώ δεν σκοπεύει να συμμετέχει στις εκλογές του Νοεμβρίου.

himaira


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Nicolas Steno: Η Google τιμά τον πατέρα της γεωλογίας

Posted: 11 Jan 2012 02:43 PM PST


Nicolas Steno: Σήμερα 11 Ιανουαρίου 2012 η Google με το νέο της doodle στο οποίο τα έξι γράμματα της μηχανής
αναζήτησης εμφανίζονται ως κομμάτια της γης σε επίπεδα γεωλογικής ανάλυσης, τιμά την 374η επέτειο γέννησης του "πατέρα της γεωλογίας" Nicolas Steno.


Ο Δανός επιστήμονας που γεννήθηκε σαν σήμερα 11 Ιανουαρίου του 1638 και πέθανε στις 25 Νοεμβρίου του 1686, ασχολήθηκε με την ανατομία και την γεωλογία και την στρωματολογία στις επιστήμες στις οποίες θεωρείται πρωτοπόρος.


Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον σχηματισμό των στρωμάτων βράχου και με τα απολιθώματα που θεωρούνται ιδιαίτερα κεντρικής σημασίας για την ανάπτυξη της σύγχρονης γεωλογίας.

Η ευσέβεια του και η προσήλωση του στην θρησκεία, έχει επίσης αξιολογηθεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες με σκοπό την αγιοποίηση του.

Γεννήθηκε ως Niels Stensen στην Κοπεγχάγη και μετά τον θάνατο του πατέρα του η μητέρα του ξαναπαντρεύτηκε. Το 1660 έφυγε για να σπουδάσει ιατρική στην Ολλανδία, και μετά πήγε στην Ιταλία όπου και έγινε μέρος ομάδας ερευνητών που ακολουθεί τα βήματα της μαθηματικής προσέγγισης του Γαλιλαίου στην επιστήμη.

Το έργο του σχετικά με τα δόντια του καρχαρία που πιάστηκε από ψαράδες κοντά στην πόλη του Λιβόρνο, τον οδήγησε στο ερώτημα του πώς σε στερεά αντικέιμενα θα μπορούσαν να βρεθούν σε άλλα στερεά αντικείμενα, όπως πέτρες ή στρώματα βράχων.

Η στρωματογραφία, της οποίας θεωρείται ο "πατέρας" είναι ιδιαίτερος κλάδος της Γεωλογίας και συγκεκριμένα της Ιστορικής Γεωλογίας, που αντικείμενο έρευνας και μελέτης είναι η τάξη και η θέση των στρωματοποιημένων πετρωμάτων του στερεού φλοιού της Γης. Συγκεκριμένα η στρωματογραφία εξετάζει την στρωματική διαμόρφωση των υλικών από τα οποία αποτελούνται τα επιφανειακά ιζηματογενή στρώματα της Γης. Από την εξέταση αυτή προσδιορίζονται οι στρωματογραφικές λιθολογικές ενότητες και κατά συνέπεια τα στρωματογραφικά όρια (stratigraphic boundaries) που μπορεί να βασίζονται είτε σε φυσικές διαφορές, είτε στη φύση των λιθολογικών τύπων που συνιστούν τα στρώματα αυτά, είτε ακόμη σε φυσικές και οργανικές διαφορές που σχετίζονται σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Με αυτόν τον τρόπο προσδιορίζει τη χρονολογική διαδοχή τους και καθορίζει τα διάφορα στάδια εξέλιξής τόσο της γης όσο και κατ΄ επέκταση των μορφών ζωής αλλά και της ιστορίας άλλων πλανητικών σωμάτων.

Κατέληξε σε αυτό που είναι τώρα αναφέρεται ως νόμος του Στενό της επαλληλίας. Ο νόμος της υπέρθεσης, γνωστός και ως αρχή της επαλληλίας είναι θεμελιώδης για την ερμηνεία της ιστορίας της γης, γιατί σε οποιαδήποτε δεδομένη θέση υποδεικνύει τις σχετικές ηλικίες των στρωμάτων και των απολιθωμάτων τους.

Ανακηρύχθηκε όσιος το 1987 από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ, ολοκληρώνοντας το πρώτο βήμα προς την ανακήρυξή του ως Άγιο.



himaira


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Όταν ήσουν παιδί vs τώρα

Posted: 11 Jan 2012 02:35 PM PST




Όταν ήμασταν ακόμη παιδιά, αντιμετωπίζαμε..
.


πολλές καταστάσεις εντελώς διαφορετικά σε σχέση με τώρα… Το CollegeHumor παρουσιάζει μερικές από αυτές με χιουμοριστικό τρόπο, που κρύβει πάντως μεγάλες αλήθειες!




Χιονισμένες μέρες



himaira


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Οι σκύλοι διαβάζουν τα μάτια;

Posted: 11 Jan 2012 02:20 PM PST


Μαντικές ικανότητες φαίνεται ότι διαθέτει ο «καλύτερος φίλος του ανθρώπου» καθώς, σύμφωνα με ούγγρους επιστήμονες
, μπορεί να «διαβάζει» το βλέμμα και να κατανοεί τις προθέσεις των «συνομιλητών» του.



Όπως αναφέρουν οι ερευνητές της Ακαδημίας Επιστημών της Ουγγαρίας με δημοσίευση τους στο επιστημονικό έντυπο «Current Biology», πέρα από την ικανότητα να αναγνωρίζουν και να κατανοούν λέξεις τα χαριτωμένα τετράποδα μπορούν να αντιλαμβάνονται τις γενικότερες επικοινωνιακές μας προθέσεις μέσω του βλέμματος. Συγκεκριμένα, παρακολουθούν το βλέμμα του συνομιλητή τους με την προσήλωση ενός δίχρονου παιδιού.

«Αυξάνονται συνεχώς τα ευρήματα που υπογραμμίζουν ότι οι άνθρωποι και οι σκύλοι μοιράζονται συγκεκριμένες κοινωνικές δεξιότητες» τονίζει ο ερευνητής δρ Ζσεφ Τοπάλ. «Ο τρόπος επικοινωνίας των σκύλων μοιάζει με εκείνον ενός παιδιού ηλικίας από έξι μηνών έως δύο ετών» προσθέτει.

Τετράποδη επικοινωνία
Από τη μελέτη φάνηκε ότι οι σκύλοι παρακολουθούν τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούμε οπτική επαφή μαζί τους προκειμένου να κατανοήσουν τι ακριβώς προσπαθούμε να τους πούμε και γιατί τους μιλάμε.

«Οι σκύλοι, όπως και τα μικρά παιδιά, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε νύξεις που μπορεί να σηματοδοτούν τις προθέσεις μας» εξηγεί ο δρ Τοπάλ.

Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων, οι επιστήμονες εξέτασαν τις αντιδράσεις των σκύλων σε ένα βίντεο στο οποίο ο ομιλητής επαναλάμβανε την πρόταση «Γειά σου, σκύλε!» με διαφορετικό τόνο στη φωνή του και πραγματοποιώντας διαφορετική οπτική επαφή κάθε φορά.

Με τη βοήθεια μιας νέας τεχνολογίας παρακολούθησης των κινήσεων των ματιών, οι ειδικοί είδαν ότι τα χαριτωμένα ζωάκια έχουν την ικανότητα να «διαβάζουν» το βλέμμα και τον ενθουσιασμό του συνομιλητή τους, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα παιδιά. Με τον τρόπο αυτό, είναι σε θέση να γνωρίζουν πότε τους απευθύνουμε τον λόγο αλλά και να «μαντεύουν» τι σκεφτόμαστε.

Παρά το γεγονός ότι τα νέα ευρήματα επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά τις ανεπτυγμένες επικοινωνιακές ικανότητες των σκύλων για την ώρα δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος ο μηχανισμός που κρύβεται πίσω από την εγκεφαλική επεξεργασία των νύξεων.

himaira


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Έπεσε το κινητό σε νερό; Δείτε τι να κάνετε!

Posted: 11 Jan 2012 02:12 PM PST


Σας έπεσε το κινητό σας τηλέφωνο στο νερό καταλάθος; Μην απελπίζεστε!
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε ώστε να μπορέσετε ίσως να το σώσετε!

Άσχημο αλλά συμβαίνει καμιά φορά. Εκεί που καθόμαστε ωραία και καλά, ξαφνικά πέφτει το κινητό μας μέσα σε μια λακούβα με νερό και νεκρώνει...


Τα καλά νέα είναι ότι δεν ήρθε και η καταστροφή, μπορούμε να σώσουμε το κινητό τηλέφωνο!

Τα κακά νέα είναι ότι υπάρχει και περίπτωση να μην καταφέρετε να το σώσετε τελικά.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Όλο το μυστικό βρίσκεται στον χρόνο!
Δράστε γρήγορα, πολλές φορές είναι θέμα δευτερολέπτων, ώστε πλέον να μην λειτουργήσει ποτέ!

Αφαίρεση μπαταρίας

Αυτό που πρέπει να κάνετε για αρχή, είναι να αφαιρέσετε την μπαταρία του αμέσως, μην επιχειρήσετε να το απενεργοποιήσετε.
Έτσι ξερά: αφαιρέστε γρήγορα την μπαταρία!

Αυτό θα αποτρέψει τυχόν βραχυκύκλωμα των κυκλωμάτων του, με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να αχρηστευτούν.

Σκουπίστε την μπαταρία με ένα πανί και αφήστε την σε ξηρό περιβάλλον ώστε να στεγνώσει πλήρως. Υπάρχει περίπτωση βέβαια η μπαταρία να μην ξαναλειτουργήσει, αλλά μπορείτε εύκολα να την αντικαταστήσετε.

Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να την αντικαταστήσετε με καινούρια, ακόμα και αν λειτουργήσει.


Σκούπισμα κυκλωμάτων κινητού τηλεφώνου

Έπειτα, ανοίξτε το κινητό τηλέφωνο και σκουπίστε τα βρεγμένα κυκλώματα με ένα πανί με ικανότητα απορρόφησης νερού.

Κάντε το απαλά, σε σημείο μόνο να το ακουμπάτε ώστε να απορροφηθεί το νερό.

Το ιδανικό θα ήταν να λύσσετε ότι μπορείτε από τα ηλεκτρονικά του μέρη και να τα σκουπίσετε προσεκτικά ένα προς ένα.



Αν δεν έπεσε σε νερό ακριβώς...

Αν σας έπεσε το κινητό μέσα πχ σε σούπα, ή στη θάλασσα(που περιέχει αλάτι), κλπ, αφού έχετε αφαιρέσει την μπαταρία, φροντίστε να το πλύνετε με καθαρό νερό.

Αν έχει αφαιρεθεί η μπαταρία, μετά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ξεπλύνετε τα βρεγμένα από πχ θαλασσινό νερό κυκλώματα, με φρέσκο νεράκι, ώστε να φύγουν τυχόν αλάτια ή άλλες ουσίες που υπήρχαν στο υγρό που έπεσε.

Δοκιμάστε να ρίξετε λίγο οινόπνευμα ώστε να αφαιρεθούν τυχόν πχ αλάτια που επιμένουν να είναι προσκολλημένα σε κάποιες επιφάνειες των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων.


Το στέγνωμα της υπομονής

Αφήστε το κινητό σας κοντά σε κάποια θερμάστρα(όχι πολύ κοντά), για τουλάχιστον 3 μέρες! Μη νομίζετε ότι επειδή φαίνεται να στέγνωσε μέσα σε 1 ημέρα, ότι έχει στεγνώσει ολοκληρωτικά!

Μέσα σε "απόκρυφα" σημεία, έχει ακόμα κάποια υγρασία, την οποία δεν θα μπορέσουμε να αντιληφθούμε.

Κάντε λιγάκι υπομονή και δώστε του χρόνο να στεγνώσει πλήρως, μην βιάζεστε, είναι πολύ σημαντικό αυτό!

Γιατί από τη στιγμή που θα το επαναλειτουργήσετε και θα κυκλοφορήσει ρεύμα στο ηλεκτρονικό του κύκλωμα, αν υπάρχει και η ελάχιστη υγρασία, πιθανόν να το καταστρέψει από βραχυχκύκλωμα.


Συμβουλές

Γενικά πάντως, είναι καλό να κρατάμε τις επαφές μας, αποθηκευμένες όχι μέσα στο κινητό μας τηλέφωνο, αλλά στην κάρτα sim.

Έτσι σε περίπτωση κάποιας ζημιάς, να μην χάσουμε και τις επαφές μας μαζί με το κινητό μας τηλέφωνο.

Αν τώρα έχουμε και πολύτιμες φωτογραφίες, βίντεο, κλπ, φροντίστε να τα κρατάτε και κάπου αλλού backup (πχ στον υπολογιστή σας).

Να θυμάστε: το κινητό σας τηλέφωνο, δεν θα ζήσει για πάντα... θα σας αφήσει τότε που δεν το περιμένετε...

Καλή επιτυχία!

himaira


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Κι όμως είναι ψάρι!

Posted: 11 Jan 2012 02:00 PM PST


Όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες το ψάρι είναι πραγματικό και δεν είναι προϊόν photoshop
. Τα δόντια αλλά και το στόμα αυτού του ψαριού πραγματικά θυμίζουν ανθρώπινο στόμα...






himaira


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Δείτε πως μεταφέρει το ..."σκύλο" του!!! (PHOTOS)

Posted: 11 Jan 2012 01:54 PM PST


Αν δεν έχετε βρει ακόμα ένα τρόπο για να μεταφέρεται το αγαπημένο σας "σκύλο"...... δοκιμάστε τον παρακάτω!!!












ΠΡΩΤΟΔΗΜΟΣΙΕΎΤΗΚΕ ΑΠΟ :
Thepla-NET
(thepla-net.blogspot.com)


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Ένα εντυπωσιακό "σπήλαιο"… γοτθικού ρυθμού!!! (PHOTOS)

Posted: 11 Jan 2012 01:49 PM PST


Η Jeita Grotto είναι ένα από τα «θαύματα της φύσης» που βρίσκεται στο...





Λίβανο, 20 χιλιόμετρα βόρεια της Βηρυτού, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Μέσης Ανατολής. Ανακαλύφθηκε το 1836 από τον αιδεσιμότατο William Thomson και αποτελείται κυρίως από ασβεστολιθικά πετρώματα.Έχει συνολικό μήκος πάνω από 9 χιλιόμετρα ενώ χωρίζεται σε δύο εντυπωσιακά κομμάτια. Το ανώτερο τμήμα απιοτελείται από τρεις αίθουσες, η πρόσβαση στις οποίες γίνεται μέσω ενός τούνελ μήκους 117 μέτρων. Το κατώτερο τμήμα διασχίζεται από έναν ποταμό και είναι προσβάσιμο μόνο με βάρκα.

Βασικά χαρακτηριστικά του σπηλαίου είναι ότι διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους σταλακτίτες στον κόσμο, ύψους 8 μέτρων, αλλά και πολλές αίθουσες που θυμίζουν εντυπωσιακά γοτθικά κτίρια, εξαιτίας των ιδιόμορφων σχηματισμών από τον ασβεστόλιθο.

Οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες έχουν δημιουργήσει στο εσωτερικό του σπηλαίου ένα ασυνήθιστο τοπίο, το οποίο προκαλεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών τόσο με τα χρώματα όσο και με τους γοτθικού ρυθμού σχηματισμούς του, καθιστώντας τη Jeita Grotto το μοναδικό σπήλαιο-γκαλερί στον κόσμο!

Η Jeita Grotto συγκεντρώνει ετησίως πάνω από 300.000 τουρίστες, ενώ πολύ συχνά οι αίθουσές της χρησιμοποιούνται για διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, μουσικού κυρίως περιεχομένου.

perierga.gr - Ένα σπήλαιο-γκαλερί... γοτθικού ρυθμού!


perierga.gr - Ένα σπήλαιο-γκαλερί... γοτθικού ρυθμού!


perierga.gr - Ένα σπήλαιο-γκαλερί... γοτθικού ρυθμού!


perierga.gr - Ένα σπήλαιο-γκαλερί... γοτθικού ρυθμού!

perierga.gr - Ένα σπήλαιο-γκαλερί... γοτθικού ρυθμού!

perierga.gr - Ένα σπήλαιο-γκαλερί... γοτθικού ρυθμού!

perierga.gr - Ένα σπήλαιο-γκαλερί... γοτθικού ρυθμού!

perierga.gr - Ένα σπήλαιο-γκαλερί... γοτθικού ρυθμού!

perierga.gr - Ένα σπήλαιο-γκαλερί... γοτθικού ρυθμού!

perierga.gr - Ένα σπήλαιο-γκαλερί... γοτθικού ρυθμού!

perierga.gr - Ένα σπήλαιο-γκαλερί... γοτθικού ρυθμού!

the planet
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Το "μουσικό" δάσος των... μπαμπού!!! (PHOTOS)

Posted: 11 Jan 2012 01:44 PM PST


Είναι σίγουρα ένα από τα πλέον εντυπωσιακά δάση του πλανήτη,
που αφήνει άναυδο τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή. Και όχι μόνο λόγω της απίστευτης φυσικής ομορφιάς του αλλά κυρίως εξαιτίας του...




γεγονότος ότι ο ιδιαίτερος ήχος που παράγεται από τον άνεμο ανάμεσα στις φυλλωσιές των μπαμπού αποτελεί έναν από τους 100 διατηρητέους και αναγνωρίσιμους ιαπωνικούς ήχους!


Το «Δάσος των Μπαμπού» βρίσκεται στο Sagano της Ιαπωνίας και αναπτύχθηκε εδώ και αιώνες από τη βασιλική οικογένεια της Ιαπωνίας Hata, αποτελώντας έναν επίγειο «παράδεισο» για τον αυτοκράτορα, ο οποίος απολάμβανε το κυνήγι ανάμεσα στα πυκνά φυλλώματα των γιγάντιων μπαμπού.

perierga.gr - Το "μουσικό" δάσος των μπαμπού!

Αυτό που εντυπωσίαζε, μάλιστα, τους ευγενείς που τον συνόδευαν ήταν ο ήχος ανάμεσα στις φυλλωσιές των δέντρων, που συχνά τον παρομοίαζαν με «μια άρτια μουσική εκτέλεση»!

perierga.gr - Το "μουσικό" δάσος των μπαμπού!

Από τότε μέχρι σήμερα ο ήχος παραμένει ο ίδιος, αποτελώντας έναν από τους 100 πιο αναγνωρίσιμους ιαπωνικούς ήχους. Όσοι έχουν επισκεφθεί το δάσος συμφωνούν πως αποτελεί από μόνο του όχι μόνο ένα «θαύμα της φύσης» αλλά και ένα φυσικό δημιούργημα της μουσικής τέχνης, που θα ζήλευαν οι μεγαλύτεροι μαέστροι και μουσικοί του κόσμου.

perierga.gr - Το "μουσικό" δάσος των μπαμπού!

Κατά μήκος του δάσους ο επισκέπτης θα συναντήσει ενδιαφέροντες ναούς και ιερά της ιαπωνικής παράδοσης, πολλά εστιατόρια και καταστήματα, αφού ολόκληρη η γύρω περιοχή αποτελεί ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.

perierga.gr - Το "μουσικό" δάσος των μπαμπού!

Πώς αλλιώς, άλλωστε, αφού η ίδια η φύση προνόησε για ένα… μουσικό διάλειμμα πέρα από τα καθιερωμένα και, μάλιστα, σε συνδυασμό με την απόλαυση ενός καταπληκτικού τοπίου!

perierga.gr - Το "μουσικό" δάσος των μπαμπού!
perierga.gr - Το "μουσικό" δάσος των μπαμπού!

perierga.gr - Το "μουσικό" δάσος των μπαμπού!

perierga.gr - Το "μουσικό" δάσος των μπαμπού!

perierga.gr - Το "μουσικό" δάσος των μπαμπού!

perierga.gr - Το "μουσικό" δάσος των μπαμπού!

perierga.gr - Το "μουσικό" δάσος των μπαμπού!
perierga.gr - Το "μουσικό" δάσος των μπαμπού!
the planet



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Χτίστηκε κτίριο 30 ορόφων σε... "360 ώρες"!!! (VIDEO)

Posted: 11 Jan 2012 01:39 PM PST


Απίστευτο κι όμως αληθινό: Κατάφεραν να χτίσουν ένα ολόκληρο 30όροφο ξενοδοχείο 17.000 τετραγωνικών μέτρων σε μόλις 360 ώρες, δηλαδή 15 μέρες!


Το απίστευτο αυτό έργο κατασκευάστηκε κοντά στην...


λίμνη Dongting, στην επαρχία Χουνάν στην Κίνα, από μια κινεζική εταιρεία με την χρήση προκατασκευασμένων modules (με ακρίβεια + / – 0,2 χιλιοστά κατά τη διαδικασία κατασκευής) σε μια βάση χάλυβα με διαγώνια χαλύβδινα στηρίγματα.


Το ξενοδοχείο είναι τόσο σταθερό που μπορεί να αντέξει σε ένα σεισμό μεγέθους 9 ρίχτερ, όπως δοκιμάστηκε και από την κινέζικη Ακαδημία της Οικοδομικής Έρευνας (δείτε τη σχετική σκηνή με τη διαδικασία δοκιμής, στο 1:49). Όπως ισχυρίζονται το κτήριο αυτό είναι πέντε φορές πιο αντισεισμικό από τα συμβατικά κτίρια.



Δείτε ένα εκπληκτικό timelapse video με την κατασκευή του 30όροφου ξενοδοχείου.


the planet
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Ρίχνει ένα i-Pad από το… Διάστημα και "επιβιώνει"!!! (VIDEO) - Throws an i-Pad from... Space and "survives"!!!

Posted: 11 Jan 2012 01:28 PM PST


Η εταιρεία κατασκευής θηκών προστασίας για i-Pad G-Form βάλθηκε να…




τρελάνει τους καταναλωτές! Με ποιο τρόπο; Προσπαθώντας να αποδείξει πως το i-Pad είναι απολύτως ασφαλές μέσα στις θήκες που κατασκευάζει, ακόμη και σε πολύ δύσκολες συνθήκες… επιβίωσης, επέλεξε κάθε extreme(!) μέσο με σκοπό την… καταστροφή του! Αρχικά χρησιμοποίησε μπάλες του μπόουλινγκ, με τις οποίες «χτυπούσε» τις εν λόγω συσκευές… μέχρι «θανάτου», αποδεικνύοντας περίτρανα την αντοχή των θηκών, αφού τα i-Pad έβγαιναν… αλώβητα! Τίποτα, όμως, δεν ήταν αρκετό!


Έτσι, τελευταίο της επίτευγμα αποτελεί το γεγονός ότι αποφάσισε να στείλει ένα i-Pad στο Διάστημα(!), αφού το «έκλεισε» μέσα σε μια από τις θήκες προστασίας της. Η συσκευή απογειώθηκε με τη βοήθεια ενός μπαλονιού, ενώ αρκετές κάμερες τοποθετήθηκαν στην επιφάνειά της θήκης, προκειμένου να καταγράψουν το εκπληκτικό ταξίδι του i-Pad στα 100.000 πόδια! Το αποτέλεσμα; Μετά από μια συνταρακτική διαδρομή στους… αιθέρες, το i-Pad προσγειώθηκε στη Γη χωρίς ούτε μία «γρατσουνιά», εν πλήρη λειτουργία… Απίστευτο; Δείτε και μόνοι σας!


the planet





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Οι μαϊμούδες των πολικών... "θερμοκρασιών"!!! (PHOTOS)

Posted: 11 Jan 2012 01:21 PM PST


Στα πιο βόρεια μέρη της Ιαπωνίας, η χιονόπτωση
είναι αρκετά συχνή και η μέση θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι -5 °C ενώ αρκετές φορές πέφτει στους -15 °C.

Ακόμα και σε αυτές τις θερμοκρασίες ωστόσο, ζουν κάποια εκπληκτικά ζώα. Ένα είδος μαϊμούδων, οι...




μακάκοι, επίσης γνωστοί και σαν μαϊμούδες του χιονιού, περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας στα ζεστά νερά των θερμών πηγών της περιοχής για να μπορέσουν να ανταπεξέρθουν στο ακραίο κρύο.

Perierga.gr - Οι μαϊμούδες του χιονιού



Perierga.gr - Οι μαϊμούδες του χιονιού



Perierga.gr - Οι μαϊμούδες του χιονιού



Perierga.gr - Οι μαϊμούδες του χιονιού



Perierga.gr - Οι μαϊμούδες του χιονιού



Perierga.gr - Οι μαϊμούδες του χιονιού



Perierga.gr - Οι μαϊμούδες του χιονιού



Perierga.gr - Οι μαϊμούδες του χιονιού



Perierga.gr - Οι μαϊμούδες του χιονιού



Perierga.gr - Οι μαϊμούδες του χιονιού



Perierga.gr - Οι μαϊμούδες του χιονιού



Perierga.gr - Οι μαϊμούδες του χιονιού



Perierga.gr - Οι μαϊμούδες του χιονιού

the planet
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

ΕΦΕΥΡΕΣΗ: Πίνεις "καφέ" και γυρίζει η σελίδα της "εφημερίδας" μόνη της!!! (CRAZY VIDEO)

Posted: 11 Jan 2012 01:10 PM PST

Ένα από τα πράγματα που απολαμβάνει πολύς
κόσμος το πρωί είναι η ανάγνωση της εφημερίδας μαζί με μία κούπα ζεστού καφέ. Μερικοί όμως, σαν τον τύπο της φωτογραφίας, βαριούνται πολύ να γυρίσουν την σελίδα.



Την λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα έρχεται να λύσει η εφεύρεση του...



συγκεκριμένου τύπου. Βέβαια αν είναι κάθε φορά που θέλεις να γυρίζεις την σελίδα της εφημερίδας να σπας τόσα πράγματα… άστο καλύτερα!!!


the planet





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Μοναχοί σκοτώνουν κυνηγόσκυλο "εν ψυχρώ"μπροστα στα μάτια του κυνηγού.Δείτε αυτό το τραγικο Βίντεο που κρατάει ο κυνηγός το νεκρό σκυλί στα χέρια του....

Posted: 11 Jan 2012 01:08 PM PST



Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ενός νεαρού άνδρα ότι ένας μοναχός από την Ιερά Μονή Oμπλού της Πάτρας, βγήκε έξω και εκτέλεσε εν ψυχρώ ένα σκυλί με μία καραμπίνα…



Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής. Όπως αναφέρει το isthmos, o νεαρός άνδρας ήθελε να εκπαιδεύσει το σκυλί του στο κυνήγι.

Έτσι όταν πήγε στην περιοχή του Ομπλού λίγο έξω από την Πάτρα, είδε τον ρασοφόρο να βγαίνει από το μοναστήρι και να δολοφονεί το σκυλί του μπροστά στα μάτια του.

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία ενώ
οι μοναχοί είχαν κλειστεί στην ιερά μονή. Αστυνομικός πήγε και
παρέλαβε το όπλο για το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρχε άδεια.

Ο ιδιοκτήτης του σκυλιού υπέβαλε ήδη μήνυση στο 5ο αστυνομικό τμήμα Πάτρας, ενώ παρέμβαση υπήρξε και από φιλοζωική οργάνωση.

Δείτε την δήλωση που έκανε ο ιδιοκτήτης του σκυλιού στο Achaia TV..







KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Γυναίκα – άντρας: 25 γονιδιακές διαφορές !

Posted: 11 Jan 2012 01:07 PM PST









1. Οι γυναίκες έχουν το γονίδιο του συνδυασμού των χρωμάτων. Ξέρουν ποιο χρώμα ταιριάζει με ποιο.

Οι άντρες σκέπτονται ότι αφού το κόκκινο είναι ωραίο και το πράσινο επίσης, γιατί να μη βάλουμε δυο ωραία χρώματα μαζί.


2. Οι άντρες μιλάνε με προτάσεις και οι γυναίκες με παραγράφους. Οι άντρες αρχίζουν μια πρόταση… και οι γυναίκες την τελειώνουν.


3. Οι γυναίκες μπορούν να θυμούνται κάθε λέξη του διαλόγου που έγινε
πριν από ένα μήνα ανάμεσα σε αυτές και τον σύντροφό τους. Οι άντρες
μπορούν να θυμούνται την τελική ταχύτητα αυτοκινήτων που δεν πρόκειται
να αποκτήσουν.



4. Οι γυναίκες μπορούν να καταλάβουν τις άλλες γυναίκες. Οι άντρες ποτέ.



5. Οι γυναίκες έχουν το γονίδιο που τις εμποδίζει να παρκάρουν ένα
αυτοκίνητο ανάμεσα σε δυο λευκές ίσιες γραμμές σε ένα άδειο παρκινγκ.



6. Οι γυναίκες έχουν ενσωματωμένο ημερολόγιο στον εγκέφαλο που τους
επιτρέπει να θυμούνται όλες τις επετείους.Αυτό απουσιάζει από τον
εγκέφαλο των αντρών.



7. Στους γάμους οι γυναίκες πρώτα κλαίνε και μετά μεθάνε. Οι άντρες πρώτα μεθάνε και μετά… κλαίνε.



8. Οι άντρες έχουν το γονίδιο που τους επιτρέπει να ακούνε το άνοιγμα μιας μπύρας από τρία δωμάτια μακριά.



9. Οι γυναίκες μπορούν να μυρίσουν βρόμικα αθλητικά παπούτσια από 300
μέτρα.Οι άντρες μόνο αν τους τα βάλεις κάτω από την μύτη τους και αν δεν
είναι τα δικά τους.



10. Όταν κάποιος αγοράζει καινούριο αυτοκίνητο οι άντρες τον ρωτάνε τι μάρκα είναι και οι γυναίκες τι χρώμα.



11. Οι άντρες πληρώνουν για κάτι που τους χρειάζεται 300 euro ενώ αξίζει
100.Οι γυναίκες πληρώνουν 100 euro για κάτι που αξίζει 300 και δεν το
χρειάζονται.



12. Οι γυναίκες τρώνε τσίλι όταν τους αρέσει, οι άντρες πάντα, για να αποδείξουν ότι μπορούν.



13. Οι γυναίκες δεν θα σκότωναν, θα μπορούσαν όμως να σε κάνουν να αυτοκτονήσεις.



14. Οι γυναίκες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το σεξ για να καταφέρουν
αυτό που θέλουν.Οι άντρες δεν θα μπορούσαν, επειδή αυτό που θέλουν
είναι το σεξ.
















15. Οι γυναίκες δεν βρίσκουν διεγερτικό το να παρακολουθούν δυο άντρες να κάνουν σεξ…..


16. Οι άντρες θεωρούν ότι 2 η ώρα το πρωί είναι καλή ώρα για να κοιμάται
κανείς.Οι γυναίκες θεωρούν την ίδια ώρα κατάλληλη για να μιλήσουν για
τη σχέση τους.



17. Οι γυναίκες έχουν το «να πάρει, τελειώνει το χαρτί υγείας στο μπάνιο
και πρέπει να το αντικαταστήσω» γονίδιο.Οι άντρες έχουν το «να πάρει,
μου φέρνεις χαρτί υγείας;» γονίδιο.



18. Οι άντρες έχουν το γονίδιο που τους επιτρέπει να κοιμούνται όταν ένα μωρό κλαίει.



19. Οι γυναίκες παραγγέλλουν μπρόκολο για γαρνίρισμα στην μπριζόλα τους και τρώνε τις πατάτες των αντρών.



20. Οι γυναίκες θυμούνται όλα τα ρούχα που έχουν φορέσει την τελευταία
δεκαετία.Οι άντρες δεν θυμούνται τι φορούσαν την προηγούμενη μέρα αν δεν
κοιτάξουν στο πάτωμα.



21. Οι άντρες έχουν το γονίδιο που τους εμποδίζει να παρακολουθούν
ποδόσφαιρο και να μιλάνε συγχρόνως.Οι γυναίκες έχουν το γονίδιο του να
παρακολουθούν τηλεόραση, να βαφούν τα νύχια τους, να μιλάνε στο
τηλέφωνο και να πίνουν και καφέ.



22. Οι άντρες βλέπουν το γυμναστήριο σαν φυσική δραστηριότητα. Οι γυναίκες το βλέπουν σαν κοινωνική.



23. Αν ρωτήσεις μια γυναίκα για το πως να πας κάπου, θα σε οδηγήσει μέσω καταστημάτων.



24. Οι γυναίκες έχουν το «τα παίρνω όλα προσωπικά» γονίδιο.



25. Οι άντρες έχουν το γονίδιο να απαντάνε σε δύσκολες ερωτήσεις με ένα μμμμμ..














KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Οι κανόνες του Sex που πρέπει να καταργηθούν!

Posted: 11 Jan 2012 12:56 PM PST



Μπορείτε να μου πείτε γιατί υπάρχουν κανόνες στο sex? Το 2012 ήρθε και μαζί του έφτασε η ώρα να σπάσουμε τους...
κανόνες
και να ξεπεράσουμε τα ταμπού που μπορεί να έχουμε στη σεξουαλική μας
ζωή.

Άλλωστε, όλη μας η ζωή διέπεται απο κανόνες και νόμους που
οφείλουμε να υπακούμε, οπότε δεν νομίζω να χρειαζόμαστε
περισσότερους..Ας τους καταργήσουμε λοιπόν...


Κανόνας 1ος: Σε
καμία περίπτωση δεν πρέπει να φαντασιωνόμαστε κάποιον άλλον όταν
κάνουμε sex με τον/την σύντροφό μας!Κάτι τέτοιο είναι λάθος απο τη φύση
του. Οι φαντασιώσεις δεν απαγορεύονται αφού όπως λένε και οι ειδικοί, η
φαντασίωση πολύ απλά δεν ανήκει στην πραγματικότητα αλλά στη φαντασία.


Γι
αυτό λοιπόν, μην σας προβληματίζει αν σκέφτεστε τη Μέγκαν Φόξ ή την
Αντζελίνα Τζολί καθώς και η σύντροφός σας πιθανόν κάποια στιγμή να
ονειρεύεται πως δίπλα της έχει τον Μπράντ Πίτ ή τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Η
σχέση σας είναι σίγουρα υγιής.Άλλωστε οι έρευνες έχουν δείξει πως οι
γυναίκες φαντασιώνονται πιο συχνά απο τους άνδρες.Ελευθερώστε λοιπόν τη
φαντασία σας!Κανένας δεν μπορεί να μαντέψει τι κρύβεται στους τέσσερις
τοίχους του μυαλού σας...


Κανόνας 2ος: Δεν πρέπει ποτέ να κάνεις σέξ στο πρώτο ραντεβού!
Μα
ποιός το λέει αυτό? Ποιός μπορεί να καθορίσει και να υποδείξει πότε
είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να κάνεις σέξ? Αυτό βεβαίως το
ταμπού αφορά πιο πολύ τις γυναίκες!Καιρός, λοιπόν, να τις ενημερώσουμε
πως, πλέον, αυτά έχουν ξεπεραστεί.Αν πραγματικά υπάρχει χημεία και
σαρκική έλξη απο την πρώτη κιόλας συνάντηση είναι πραγματικά ευλογία να
καταλήξετε στο κρεβάτι αφού σίγουρα θα περάσετε μια απίστευτη
βραδιά.Λένε πως τις ευκαιρίες τις αρπάζεις, δεν τις αφήνεις να σε
προσπεράσουν...


Κανόνας 3ος: Απαγορεύονται οι τσόντες!
Εμείς
λέμε ναι στις τσόντες! Οι ταινίες πορνό προσφέρουν ψυχαγωγία και
αποτελούν έναν καλό τρόπο να ελευθερώσεις τις φατασιώσεις σου..να
εμπνευστείς και να τολμήσεις διαφορετικά πράγματα. Επίσης, σου ανεβάζουν
τη λίμπιντο και αποδίδεις και καλύτερα..

Αργολίδα: Ανήλικη έζησε την κόλαση στα χέρια πέντε αδίστακτων

Posted: 11 Jan 2012 12:43 PM PST



Την κόλαση έζησε μία ανήλικη κοπέλα από τη Ρουμανία στα χέρια πέντε αδίστακτων στην Αργολίδα.




Οι πέντε άνδρες μετέφεραν την...



ανήλικη από την Κόρινθο όπου διέμενε, στο σπίτι
τους στη Νέα Κίο Αργολίδας, όπου με χρήση βίας και απειλές ασελγούσαν
εις βάρος της, ενώ παράλληλα την προωθούσαν στην πορνεία, έναντι αδράς
αμοιβής.

Οι δράστες, ηλικίας από 21 έως 29 ετών συνελήφθησαν σήμερα στο σπίτι όπου διέμεναν, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση.

Τρελά ερωτευμένη; 5 κινήσεις ίσως τον φρικάρουν

Posted: 11 Jan 2012 12:34 PM PST



Είναι ο άντρας της ζωής σου ...

έχεις πάθει τρελό λαλά μαζί του από την πρώτη ημέρα
(και έχουν περάσει μόλις 7 ημέρες άντε ένα μήνας) και επειδή ο έρωτας
καμιά φορά μας οδηγεί σε ακρότητες, ιδού οι πέντε αθώες κινήσεις που θα
κάνεις και θα φρικάρουν κάθε αρσενικό...


1. Εμφανίζεσαι στο σπίτι του χωρίς προειδοποίηση:


Μπορεί να μην απάντησε σε ένα μήνυμα που του έστειλες, μπορεί να μην
πρόλαβε να σηκώσει το τηλέφωνο σε κάποια κλήση σου ή μπορεί να άκουσες
περίεργους θορύβους όταν τον πήρες λες και δεν ήταν σπίτι. Έτσι,
αποφασίζεις να πας στο σπίτι του, να χτυπήσεις το κουδούνι με το έτσι
θέλω και να δεις τι συμβαίνει τελικά. Τα κακά μαντάτα μαθαίνονται
γρήγορα. Σκέψου απλά πως μια τέτοια επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά μπορεί
να θέλει να δηλώσει πως ζητά κάτι χαλαρό μαζί σου. Αντίθετα, η δική σου
συμπεριφορά μπορεί να κριθεί ακόμα και ανισόρροπη.

Το χειρότερο είναι να τον περιμένεις στο πλατύσκαλό του να επιστρέψει
σπίτι του και να του βάλεις και τις φωνές που δεν απάντησε. Εκεί χάνεις
και το δίκιο και τον αυτοσεβασμό σου.


2. Κόβεις την μέθοδο αντισύλληψης χωρίς να του το πεις



Μπορεί να του είπες πως παίρνεις το χάπι, μπορεί να χρησιμοποιείτε
προφυλακτικό αλλά το να ζητήσεις από μόνη σου να παίρνετε πιο χαλαρές
προφυλάξεις, ειδικά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη γνωριμία
σας, είναι ένα βήμα που μπορεί να οδηγήσει στον γκρεμό.

Το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί το παλικάρι είναι πως θέλεις να τον
τυλίξεις με μια τυχαία εγκυμοσύνη. Ακόμα κι αυτό να μην σκεφτεί, πόσο
σίγουρη είσαι εσύ η ίδια πως θέλεις να εμπιστευτείς έναν άνθρωπο που
γνωρίζεις ελάχιστα, να γίνει πατέρας ενός παιδιού που μπορεί να μην
θέλει ή να σε κολλήσει με κάποιο ευκολοφόρετο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο
νόσημα.


3. Κάνεις διαρρύθμιση του σπιτιού του (και πιάνεις και κάποιο συρτάρι με πρωτοβουλία σου)



Κάθε φορά που πιάνεις τη σκούπα και το φαράσι και αναλαμβάνεις να του
καθαρίσεις το σπίτι, νιώθεις λες και επιμελείσαι το δικό σου σπιτάκι!
Κάθε φορά που επισκέπτεσαι το τσαρδί του, θέλεις με πόθο να αφήσεις μια
οδοντόβουρτσα, ένα σκουλαρίκι, ένα στριγκάκι, έτσι για να επιστρέψεις.
Το να γίνεις συγκάτοικός του χωρίς καμία επίσημη κουβέντα, είναι πέρα
για πέρα λάθος. Η ύπουλη κατάληψη του χώρου του, μπορεί να γυρίσει
μπούμερανγκ και εύκολα να ακούσεις το αξιοθρήνητο ''με πιέζεις''.


4. Έγινες κολλητή με τη μαμά και τους φίλους του:



Πήρες την πρωτοβουλία να σηκώσεις το τηλέφωνό του (αυτό κι αν θα τον
φρικάρει) και από τότε προσπάθησες να γίνεις φίλη με τη μαμά του και να
κάνεις τους κολλητούς του να σε λατρέψουν. Αν εκείνος δεν θέλει να
μείνει μαζί σου ή να κάνει κάτι πιο σοβαρό μαζί σου, μην έχεις την
αυταπάτη πως θα μείνει με σένα επειδή σε λατρεύει η μαμά ή ο κολλητός
του! Ίσα ίσα που οι πολλές φίλιες χωρίς την θέλησή του, μπορεί να έχουν
το αρνητικό αντίκτυπο και να νιώσει πως μπαίνεις τόσο στη ζωή του, όσο
δεν θέλει... ακόμα τουλάχιστον!


5. Τον κατασκοπεύεις ιντερνετικά και όχι μόνο:



Καλή είναι η ζήλεια αλλά το να γίνεις η σκιά του παντού, μόνο να τον
φρικάρει μπορεί! Αν στην μία μέρα που βγαίνετε, ζητήσεις να δηλώσετε τη
σχέση σας σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, αν καταγράφεις ακόμα και τις φορές
που πηγαίνει στην τουαλέτα, αν δεν μπορεί ούτε μια γνωστή του να του
στείλει μήνυμα χωρίς να μουτρώσεις, αποχαιρέτα τον σύντροφο που χάνεις.

10 σημάδια που "Φωνάζουν" ότι έρχεται ο χωρισμός..

Posted: 11 Jan 2012 12:29 PM PST



Έχεις πιάσει τον εαυτό σου τελευταία να κοιτάει στο ταβάνι ή ...σε όποιο άσχετο σημείο για ώρα




και
να αναρωτιέσαι τι συμβαίνει με τον φίλο σου και αν τελικά θα συνεχίσει ή
όχι; Join the club. Ήρθε η ώρα να παρατηρήσεις μερικά σημάδια και να
διαπιστώσεις αν αξίζει να μείνεις ή να πάρεις τα μπογαλάκια σου και να
πας σε άλλη αγκαλιά....




5 σημάδια από σένα



Amber Alert

Δε μιλάς καθόλου στις φίλες/φίλους σου για εκείνον σε τέτοιο βαθμό που
σε ρωτάνε εκείνοι. "Μα καλά το αγόρι σου τι κάνει; Ζει;", σε ρωτούν και
εσύ απαντάς ένα ξερό ναι και αλλάζεις κουβέντα. Συνήθως σε τέτοιες
περιπτώσεις η αλλαγή θέματος είναι τόσο απότομη όσο η αλλαγή που θα
κάνει ένας άσχετος dj που από trance θα σου βάλει Χάρη Κωστόπουλο.

Τω καιρώ εκείνω

Ας αφήσουμε όμως τις αγκαλίτσες, τις αναφορές σε φίλους και ας πάμε στο
ζουμί. Σεξ. Καταρχάς, θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνετε σεξ
ή ακόμα διαβάζεις το κείμενο και προσπαθείς να θυμηθείς; Αν μετά τα
πολλά θυμήθηκες και ήταν όταν οι Calexico ήρθαν στην Ελλάδα (2009) τότε η
σχέση σου έχει τελειώσει. Γιατί μην κοροϊδευόμαστε, σχέση χωρίς σεξ δεν
είναι ερωτική. Φιλική ίσως.

Καλύτερα να μασάς παρά μιλάς

Η φωνή του σου τρυπάει τα τύμπανα. Κάποτε όταν την άκουγες ήταν
κελάηδισμα, σου άναβε τη φαντασία όμως τώρα... σου έρχεται να τον
κοπανήσεις στον τοίχο και να φωνάξεις "σκάσεεε". Δεν τον αντέχεις λεπτό,
βρίσκεις τρόπους να μη μιλάει -ακούς μουσική στο mp3, κάνεις πως
κοιμάσαι, του βάζεις ένα μπολ γίγας στο σαλόνι γεμάτο μέχρι όσο δεν πάει
με ποπ κορν. Ακόμα είστε μαζί είπαμε;

Αλλάξανε τα φαντασιο-πλάνα μου

Τελευταία έχεις πιάσει τον εαυτό σου να φαντασιώνεται τρόπους εξόντωσής
του. Την ώρα δηλαδή που θα θελήσει να πει κάτι και εσύ για
αδιευκρίνιστο λόγο θα θεωρήσεις ότι πάει να το παίξει έξυπνος/η
σκέφτεσαι πως θα ήταν η ζωή χωρίς αυτόν. Οι kinky φαντασιώσεις σου έχουν
βρει άλλον πρωταγωνιστή και ο παλιός θα μπορούσε να ήταν υποψήφιο θύμα
στην 10η Εντολή. Τςτςτς ντροπή λέμε...

Άσε με βλέπω μπάλα

Προτιμάς να δεις ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στην Κολοπετινίτσα και τα
Άνω Κρεμαστά και ας είσαι γυναίκα ή να μιλήσεις στο Skype με μια
ξεχασμένη σου συμμαθήτρια (την οποία έχεις να δεις 12 χρόνια) παρά να
καθίσεις με το έτερον ήμισυ και να κάνετε αγκαλίτσες. Μπορεί τα μάτια
σου να κλείνουν από τη βαρεμάρα λόγω του αγώνα (διότι μεταξύ μας σιγά το
ενδιαφέρον) αλλά το να κάτσεις έστω και μια ώρα με τη σχέση σου
φαντάζει εφιάλτης.

5 σημάδια από εκείνον


Όταν το τηλέφωνο -δε- χτυπήσει

Είσαι έτοιμη να πάρεις τηλέφωνο την Αγγελική Νικολούλη και να δηλώσεις
εξαφάνιση. Λίγο πριν σχηματίσεις το νούμερο του σταθμού ξάφνου χτυπάει
το τηλέφωνο. "Έλα σόρρυ έχω μπλέξει" ακούς από την άλλη άκρη της
τηλεφωνικής γραμμής. "Θα σε πάρω πιο βραδάκι", θα συμπληρώσει. Φυσικά,
το επόμενο τηλέφωνο έγινε το μεσημέρι της άλλης μέρας μαζί με ένα σωρό
άθλιες δικαιολογίες.

Και παίρνω -χωρίς εσένα- σβάρνα τα ξενυχτάδικα

Και εκεί που ακούγατε την ίδια μουσική και μισούσε τα μπουζούκια
τελευταία δεν έχει αφήσει πίστα για πίστα χωρίς να την επισκεφτεί. Έχει
πάει σε όλα τα σχήματα ακόμα και της Εθνικής Οδού. Η πρότασή σου να πας
μαζί θα πέσει στο κενό. Το "έλα μωρέ λίγο θα κάτσω" μεταφράζεται θα
είμαι μέχρι στις 05.00 το πρωί και δε θέλω να έρθεις. Μην κάθεσαι να
κλαις και θυμάσαι που μια φορά η δόλια του ζήτησες να πάτε στην Πέγκυ
Ζήνα και αυτόματα έβγαλε από την τηλεόραση όλα τα ελληνικά κανάλια που
παίζουν μουσική, ακόμα και το Athina TV.

Στρίβειν δια του... σεξ

Ερχόμαστε και πάλι στο σεξ... Αλλά αυτή τη φορά από την πλευρά του
άλλου. Έχεις τις ορεξούλες σου για παιχνίδια αλλά το αίσθημα μια
πονοκέφαλο έχει και μια καούρες. Πας να δώσεις ένα ντεπονάκι για να
πάρει τα πάνω του και ως δια μαγείας ο πόνος έφυγε. (χωρίς να το πάρει)
Μετά από το πήγαινε-έλα του πόνου κουράστηκε το... μωράκι σου και πρέπει
να ξεκουραστεί να κοιμηθεί. Εσύ όμως φρόντισε να ξυπνήσεις.

Φλερτάροντας με τη φλόγα

Τελευταία σιγοτραγουδάς το "Θα σου βγάλω τα ματάκια και θα στα κάνω
χάντρες" με έντονη διάθεση να πραγματοποιήσεις αυτόν τον βαθυστόχαστο
στίχο αφού τα ματάκια της... αγάπης σου κοιτάνε δεξιά και αριστερά. Όχι
δε χαζεύουν κάποιο ακριβό αυτοκίνητο ή τις βιτρίνες αλλά μέρη σώματος
άλλων γυναικών και ανδρών που θα ήθελαν να τα εξερευνήσουν ενδελεχώς...
Και αν πας να πεις κάτι, έτσι για να το κόψει, θα σε "στολίσει" και θα
σε βγάλει και τρελό.

Τα πειστήρια σου έπεσαν από τα χέρια

Εκεί που σηκώνεσαι από καρέκλες, πολυθρόνες, ντιβάνια (που λέει και μια
τηλεοπτική ψυχή) και φεύγεις τρέχοντας είναι στην περίπτωση που έχεις
πειστήρια ότι σε απατάει. Μην τυχόν και πιστέψεις ότι η γυναικεία
κολόνια στα ρούχα του ήταν από λάθος της πωλήτριας η οποία ήταν τόσο
απρόσεκτη που τον ψέκασε με γυναικείο άρωμα. Ούτε ότι φοράει κασκόλ
επειδή κρυώνει ενώ η θερμοκρασία είναι στους 30 βαθμούς (πάνω από το
μηδέν). Ούτε ότι η φωτογραφία που βγήκε αγκαλιά με μια άλλη γυναίκα ήταν
επειδή είχε πιει πολύ και είχε κέφι.

Νοήμων άνθρωπος είσαι, τα
συμπεράσματα σου τα έχεις βγάλει ήδη. Όπως και τις αποφάσεις σου. Και
αν τα πράγματα δεν αποδείχτηκαν τόσο καλά να θυμάσαι πως ένα τέλος είναι
ο προάγγελος της αρχής ενός καινούργιου κεφαλαίου στη ζωή σου.

5 παραμύθια που σου σερβίρει ο καλός σου!

Posted: 11 Jan 2012 12:22 PM PST



Παρόλο που το ρομάντζο πηγαίνει χεράκι, χεράκι με τις ...σχέσεις, η αφέλεια μιας ερωτευμένης γυναίκας την οδηγεί συχνά στο να τρώει το παραμύθι από τον αγαπημένο της.




Ξέχνα τα σενάρια αγάπης και φαντασίας των ταινιών, ξέχνα τα μυθιστορήματα που διάβαζες μικρή, αρνήσου το κουτόχορτο που σε ταΐζει και κατάρριψε επιτέλους τους μύθους που στοιχειώνουν την πραγματικότητα που ζεις.


1ο παραμύθι:
"όσο είμαστε μακρυά ο έρωτας μας θα φουντώσει": η ιδέα του να περνάτε κάποιον καιρό χώρια, είναι συνηθισμένη τακτική των αντρών που θέλουν λίγο χώρο για τον εαυτό τους και μόνο. Εκεί πέφτει και η ανάλογη ατάκα: ''θα δεις πόσο πολύ θα μου λείψεις την εβδομάδα που θα πάω διακοπές στη Μύκονο με τους κολλητούς''.

Και η πραγματικότητα: "μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα λησμονούνται". Αν ο καλός σου ζητάει τέτοιες ώρες ή ημέρες απομόνωσης από εσένα, κάτι δεν πάει καλά. Μια φορά την εβδομάδα με τους φίλους είναι φυσιολογική απαίτηση, μια εβδομάδα το καλοκαίρι μόνος, θα το καταπιείς. Ένα μήνα σε άλλη ήπειρο, μην το φας το παραμύθι.


Σίγουρα θα σου στείλει κανένα γλυκό μηνυματάκι, για να δείξει το ενδιαφέρον του, αλλά μην τσιμπήσεις. Αν θέλει να είναι μακρυά, πρόβλημά του. Ενημέρωσέ τον πως και σένα θα σου λείψει μεν, αλλά εύχεσαι να σε βρει εκεί που σε άφησε (όταν γυρίσει) δε.


2ο παραμύθι:
"η αγάπη μας θα τα νικήσει όλα". Αν ο Τζον Λένον έπεισε όλο τον κόσμο πως το μόνο που χρειάζεσαι είναι η αγάπη, εύλογα σκέφτεσαι πως κάποιο δίκιο θα είχε. Με τον ίδιο τρόπο, ο καλός σου σε έπεισε πως η αγάπη σας θα νικήσει όλα τα εμπόδια που σας χωρίζουν και ας μιλάμε για διαφορετικές θρησκείες, πολιτικές αντιλήψεις ή ακόμα και οικονομικό στάτους.

Και η πραγματικότητα: "όταν η φτώχεια μπαίνει, η αγάπη δραπετεύει απ' το παράθυρο". Είτε το θέλεις είτε όχι, οι στέρεες σχέσεις χτίζονται επάνω σε σταθερά θεμέλια. Αν αρχικά παραβλέψεις αυτά τα θεμέλια, εξ' αιτίας του πάθους, εν καιρώ θα τα βρεις μπροστά σου. Γιατί εσύ μπορείς να αγαπήσεις έναν άνθρωπο διαφορετικής εθνικότητας, το περιβάλλον στο οποίο ζεις όμως, δύσκολα θα το αποδεχτεί.


Ακόμα κι αν τώρα ζεις το παραμύθι της παντοδύναμης αγάπης, πρέπει να προετοιμαστείς για μελλοντικές καταστάσεις που θα διχάσουν εσένα και τον αγαπημένο σου. Ο μακροχρόνιος σχεδιασμός είναι η μοναδική δικλείδα ασφαλείας που έχεις. Γιατί μπορεί η αγάπη σας να μην έχει σύνορα. Όμως είσαι διατεθειμένη να θυσιάσεις το πλουμιστό σου νυφικό για ένα μουσουλμανικό γάμο;



3ο παραμύθι:
"ο έρωτας είναι τυφλός". Φυσικά και ο αγαπημένος σου ερωτεύτηκε τα εσωτερικά χαρίσματα και την καλοσύνη της ψυχής σου. Ή τουλάχιστον αυτό αναγνώρισε ως το μεγαλύτερο προσόν που διαθέτεις. Με αυτό το σκεπτικό και μηδέν τύψεις, έβαλες δέκα κιλά από την ημέρα που σε γνώρισε.

Και η πραγματικότητα: ''Ο έρωτας από τα μάτια πιάνεται..''. Μην έχεις αυταπάτες. Ο καλός σου δεν πρόλαβε να δει κανένα εσωτερικό σου χάρισμα στο κλαμπάκι που σε γνώρισε. Μάλλον το καυτό μίνι σου τον εντυπωσίασε, τουλάχιστον στην αρχή. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να είσαι διαρκώς στην τρίχα!


Όμως πρέπει να φροντίζεις τον εαυτό σου τακτικά. Πώς να αντέξει την τρίχα κάγκελο στα πόδια σου, ο καημένος; Σκέψου πως κι εσύ από την πλευρά σου δεν θα έβλεπες με καλό μάτι αντίστοιχες λεπτομέρειες που τον απομυθοποιούν.


4ο παραμύθι:
''σου δείχνει την αγάπη του με πράξεις''. Για περισσότερο από ένα χρόνο που διαρκεί η σχέση σας, περιμένεις με αγωνία να σου πει το πολυπόθητο Σ'ΑΓΑΠΑΩ. Ουχί. Όποτε η κουβέντα πηγαίνει προς τα εκεί, σου θυμίζει πως δεν είναι καλός στα λόγια, αλλά δείχνει την αγάπη του εμπράκτως, που το θεωρεί και πιο σημαντικό.

Και η πραγματικότητα: ''χρόνια προσπαθώ, αυτό που χρόνια αποφεύγεις, το Σ'ΑΓΑΠΩ, το Σ'ΑΓΑΠΩ''. Γυναίκα είσαι και σου αρέσουν και τα δώρα, και οι πράξεις αγάπης και τα μονόπετρα και όλα αυτά τα συγκινητικά. Αλλά δεν μπορεί... Κάπου εκεί βαθιά, έχεις μεγάλη ανάγκη να ακούσεις και μια καλή κουβέντα από τον αγαπημένο σου, έναν λόγο λατρείας, έστω ότι είσαι πολύ όμορφη σήμερα.

Ένας άντρας που φοβάται τόσο τις λέξεις, ανήκει σε δύο κατηγορίες: είτε είπε μια φορά τα μεγάλα λόγια και την πάτησε, είτε δεν αισθάνεται ακόμα έτοιμος να τα πει. Θύμισε του πως οι πράξεις είναι καλές, αλλά θέλεις να ακούσεις κάποια στιγμή και τα λόγια που θα έπρεπε να τις συνοδεύουν.


5ο παραμύθι:
''Μα δεν τελειώσαμε, το χρόνο απλά για λίγο τον παγώσαμε''. Τον θυμάσαι ακόμα με δάκρυα στα μάτια να σε βάζει στο υπεραστικό λεωφορείο, φωνάζοντας πως δεν τελειώσατε ακόμα! Από τότε δεν τον έχεις ξαναδεί... Εσύ, σαν πιστή Πηνελόπη κράτησες τα λόγια του φυλακτό και περιμένεις ακόμα να ξαναγυρίσει. Βλέπεις και τη Μακρυπούλια με τον Ρέμο που όλα-δεν-τελειώνουν και παίρνεις έξτρα κουράγιο.


Και η πραγματικότητα: Πηνελόπη ξύπνα... ο Οδυσσέας το κάνει με την Κίρκη''. Η Ωραία Κοιμωμένη περίμενε τον πρίγκηπα 1.000 χρόνια, η Χιονάτη καμιά εκατοστή, αλλά εσένα σε κόβω σαν την μπάμπω στις Μεγάλες Προσδοκίες του Ντίκενς, να περιμένεις τον σύντροφο που σε παράτησε ντυμένη με το νυφικό.

Εν τω μεταξύ ο Οδυσσέας έχει γυρίσει όλο τον κόσμο, περιστοιχίζεται από καμιά δεκαριά πιπίνια (όταν δεν κάνει σεξ με την Κίρκη), οι μνηστήρες κουράστηκαν να περιμένουν και άλλαξαν φύλλο και 'συ χρειάζεσαι λιποαναρρόφηση για να αφαιρέσεις τα ψωμάκια από το καθισιό που έριξες περιμένοντας.

Και η αλήθεια: μπορείς να διατηρείς τον ρομαντισμό και την ευαισθησία που διαθέτεις ως χαρακτήρας, χωρίς να γίνεσαι υποχείριο κανενός. Ξέχνα τον πρίγκηπα ή τον ιππότη καβάλα στο άλογο και συμβιβάσου με ένα σύγχρονο μέσο αστό.

Τουλάχιστον θα γλυτώσεις τα φιλιά με αμφίβια. Γιατί αντίθετα απ' ότι λένε τα παραμύθια, υπάρχουν κάτι πρίγκιπες που μεταμορφώνονται σε βατράχους στο άψε, σβήσε. Και άντε να τους κυνηγάς στα λασπόνερα και τις λιμνούλες!

Tips για ένα καθαρό πρόσωπο

Posted: 11 Jan 2012 12:18 PM PST



Κάθε φορά που χρησιμοποιούμε γαλάκτωμα πρέπει να ξεβγάζουμε το πρόσωπό μας ...

με άφθονο νερό




Μύθος: Το γαλάκτωμα δεν δημιουργεί καμία δερματική αντίδραση αν
παραμείνει στο δέρμα. Απλώς το ξέβγαλμα με νερό ενισχύει την αίσθηση της
απόλυτης καθαριότητας.




Πρέπει να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας πρωί και βράδυ, είτε έχουμε μακιγιάζ είτε όχι.





Αλήθεια: Τα προϊόντα καθαρισμού δεν αφαιρούν μόνο το μακιγιάζ
Απομακρύνουν επίσης τους ρύπους και το πλεονάζον σμήγμα. Επίσης
προετοιμάζουν το «έδαφος» έτσι ώστε τα συστατικά του serum και της
ενυδατικής κρέμας να απορροφηθούν τέλεια.




Οι λοσιόν λόγω της λεπτόρρευστης υφής τους ενδείκνυνται μόνο για λιπαρά δέρματα.




Μύθος: Αυτό ίσχυε παλιότερα. Σήμερα μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο
λοσιόν ειδικές για ξηρές επιδερμίδες, με εμπλουτισμένη σύνθεση, που
αποτρέπει την αφυδάτωση.


Τι κρύβεται κάτω από το Βατικανό;

Posted: 11 Jan 2012 12:07 PM PST



Τα υπόγεια που βρίσκονται κάτω από το Βατικανό
και τα μυστικά που κρύβουν, έχουν κατά καιρούς πυροδοτήσει δεκάδες
σενάρια και θεωρίες.












Μια μεγάλη υπόγεια πολιτεία με κρύπτες, μυστικά περάσματα και
δαιδαλώδεις στοές, συνθέτουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά
μυστηρίου που υπήρξαν ποτέ!







Η "κατάρα" του Αγίου και οι "περίεργες" συμπτώσεις.







Η υπόθεση ότι εκεί βρίσκονται τα οστά του Απόστολου Πέτρου, παραμένει
για αιώνες ένα μεγάλο ερωτηματικό. Αν και η μόνη ιστορική αναφορά που
υποστηρίζει ότι ο Αγιος Πέτρος μαρτύρησε και θάφτηκε στα υπόγεια του
Βατικανού προέρχεται από τον Γαΐο και ανάγεται στα 200 μ.Χ., εν τούτοις
για τους καθολικούς αποτελεί σχεδόν βεβαιότητα! Μια πεποίθηση που
οδήγησε και τον Μεγάλο Κωνσταντίνο στην ανέγερση της Βασιλικής του Αγίου
Πέτρου, στο σημείο αυτό.







Το 1624 ξεκίνησαν οι πρώτες έρευνες στις στοές του Βατικανού, για την
αναζήτηση των οστών του Απόστολου Πέτρου, οι οποίες όμως δεν κράτησαν
πολύ, αφού συνοδεύτηκαν από μία σειρά "περίεργων" συμπτώσεων:







ο Πάπας Ουρβανός VIII αρρώστησε, δεκάδες εργάτες έχασαν μυστηριωδώς τη
ζωή τους, ενώ σταδιακά επικράτησε η η δοξασία ότι ο Αγιος δεν ήθελε να
διαταραχθεί η ησυχία του και γι αυτό έστελνε κατάρα σε όποιον τολμούσε
να τον ενοχλήσει! Ο φόβος αυτός, σταμάτησε για τουλάχιστον 300 χρόνια
κάθε έρευνα στην περιοχή.







Τα αρχαία συγγράμματα με τα μεγάλα μυστικά!







Οι τεράστιες βιβλιοθήκες που εκτείνονται σε δεκάδες χιλιόμετρα κάτω από
τη γη του Βατικανού, φέρονται να περιέχουν έναν αμύθητο θησαυρό αφού δεν
είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν, πως ανάμεσα στα βιβλία που
φιλοξενούνται σε αυτές, υπάρχουν αρχαία συγγράμματα που θεωρούνται
χαμένα ή παραμένουν άγνωστα στο ευρύ κοινό! Κείμενα που αν ποτέ δοθούν
στη δημοσιότητα θα αποκαλύψουν μυστικά και αλήθειες που θα αλλάξουν για
πάντα την ιστορία της ανθρωπότητας!







Η νεκρόπολη παπων και πρωτοχριστιανων







Ακριβώς κάτω από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, βρίσκεται η "νεκρόπολη
των παπων" ενώ λίγο παραπέρα βρίσκονται θαμμένοι και πολλοί
Πρωτοχριστιανοί. Η νεκρόπολη του υπόγειου Βατικανού, έγινε ευρέως γνωστή
μέσα από το βιβλίο του Dan Brown "Illuminati". Οι περίφημες "τρύπες
φιδιώ" που αναφέρονται στο βιβλίο και στην πραγματικότητα είναι "σωλήνες
για νεκρικές σπονδές", περιγράφονται με γλαφυρό τρόπο από τον
συγγραφέα:







"Οι πρωτοχριστιανοί πίστευαν στην ανάσταση των νεκρών, γι αυτό
χρησιμοποιούσαν τις τρύπες αυτές για να ταΐζουν τους νεκρούς, χύνοντας
μέλι και γάλα στις κρύπτες κάτω από το Βατικανό", γράφει.







Η χρονομηχανή του πατέρα Ernetti!







Μία ακόμη θεωρία για τους θησαυρούς που κρύβει το υπόγειο Βατικανό,
είναι αυτή της χρονομηχανής του πατέρα Ernetti. Ο γάλλος καθολικός
ιερέας Francois Brune μέσα από το βιβλίο του "Το νέο μυστήριο του
Βατικανού", υποστηρίζει οτι ένας καθολικός ιερέας - ο πατέρας Ernetti
Pelegrino- λίγο πριν ξεψυχήσει το 1994 του έκανε μια μεγάλη αποκάλυψη:
πως κατάφερε να δημιουργήσει μια μηχανή του χρόνου με την οποία
κατέγραψε την στιγμή της Σταύρωσης του Ιησού! Η χρονομηχανή -σύμφωνα με
τον Fracois Brune- βρίσκεται στα υπόγεια του Βατικανού!!




Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές