Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

www.tsekouratoi.gr


www.tsekouratoi.gr


Το μαχαίρι του Τζακ του Αντεροβγάλτη

Posted: 06 Nov 2011 02:06 PM PST

Το μαχαίρι του Τζακ του ΑντεροβγάλτηΙσχυρίζεται
ότι είναι ο δισ-δισ-δισέγγονός του Τζακ του Αντεροβγάλτη... και έχει στην
κατοχή του ένα μαχαίρι με λεπίδα 15 εκατοστών που άνηκε στο φημισμένο
δολοφόνο που δεν ήταν άλλος από τον Σερ Τζον Γουίλιαμς σύμφωνα με τους
ισχυρισμούς του.


Ο λόγος για τον Τόνι Γουίλιαμς που είναι
συγγραφέας και όπως αποκάλυψε βρετανική εφημερίδα Sun, ότι ψάχνοντας
στα υπάρχοντα του μακρινού συγγενή του, βασικού υπόπτου για τους φόνους
που διέπραξε ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, βρήκε το μαχαίρι.


Όπως
αναφέρει χαρακτηριστικά μπορεί αυτό από μόνο του να μην αποτελεί
απόδειξη, ωστόσο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο προ-προ-πάππους του
δούλευε ως χειρουργός στο Ανατολικό Λονδίνο, όπου σφαγιάστηκαν πέντε
πόρνες από τον Τζακ, και λίγο μετά τους φόνους έφυγε από τη βρετανική
πρωτεύουσα, προκαλεί υποψίες.


Ισχυρίζεται λοιπόν ότι το μαχαίρι
που ανακάλυψε ταιριάζει με τις περιγραφές του φονικού όπλου που
χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις. "Ο ιατροδικαστής είχε πει τότε ότι σε
όλους τους φόνους χρησιμοποιήθηκε το ίδιο, ιδιαιτέρως κοφτερό μαχαίρι,
με μήκος λάμας 15 εκατοστών και ελαφριά κλίση προς τα πάνω, όπως περίπου
ήταν εκείνη την εποχή ένα χειρουργικό νυστέρι", ανέφερε.


Ο
συγγραφέας αποκάλυψε ακόμα ότι σε οικογενειακά ημερολόγια, ανακάλυψε ότι
οι κοντινοί συγγενείς του Σερ Τζον Γουίλιαμς, τον φώναζαν χαϊδευτικά
"θείο Τζακ". "Για μένα η υπόθεση έχει πλέον κλείσει. Είμαι πεπεισμένος
ότι αυτός ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης", κατέληξε.




24ωρο
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μίλησαν τα όπλα στο Ρέθυμνο

Posted: 06 Nov 2011 01:59 PM PST

Μίλησαν τα όπλα σήμερα το πρωί στο Ρέθυμνο.
..

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο άτομα νεαρής ηλικίας 22 και 26 ετών αντίστοιχα, φιλονίκησαν με... αποτέλεσμα ό ένας από τους δύο να βγάλει όπλο και να πυροβολήσει τον άλλο με συνέπεια τον ελαφρύ τραυματισμό του πρώτο ατόμου στο πόδι.



Συγκεκριμένα ο 22χρονος για άγνωστο λόγο έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τον 26χρονο τραυματιζοντας τον χαμηλά στο πόδι, ενώ μετά την πράξη του το έβαλε στα πόδια και εξαφανίστηκε. Ο 26χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομέιο Ρεθύμνο, ενώ ο νεαρός δράστης που είχε εμπλακεί και σε άλλο ανάλογο επεισόδιο πριν απο λίγες εβδομάδες αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.






KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν ερωτεύεστε;

Posted: 06 Nov 2011 01:55 PM PST

Όταν ερωτεύεστε οι ορμόνες στο σώμα σας..
.

παρουσιάζουν αξιοσημείωτες αλλαγές. Στους άνδρες, η… ορμόνη τεστοστερόνη που μεταξύ άλλων αυξάνει την επιθετικότητα και τη σεξουαλική ορμή, μειώνεται.

Αντίθετα στις γυναίκες, η τεστοστερόνη που συνήθως βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και είναι υπεύθυνη για τη σεξουαλική ορμή των γυναικών, αυξάνεται.

Και στα δύο φύλα αυξάνεται σημαντικά η κορτιζόνη που είναι η κατ΄ εξοχήν ορμόνη του στρες.

Το γεγονός ότι η τεστοστερόνη μειώνεται στους άνδρες ενώ αυξάνεται στις γυναίκες, ερμηνεύεται από τους ερευνητές ως μια προσπάθεια της φύσης να μειώσει τις διαφορές μεταξύ των δύο. Η μείωση των διαφορών συμβάλλει στη σύναψη στενών και ισχυρών σχέσεων μεταξύ των ερωτευμένων.

Σε έρευνες με ερωτευμένους που εξέταζαν τη δραστηριοποίηση νευρικών κυκλωμάτων στον εγκέφαλο, φάνηκε ότι υπάρχει αδρανοποίηση των κυκλωμάτων εκείνων που σχετίζονται με την άσκηση κριτικής προς τους άλλους ανθρώπους και την κοινωνία γενικότερα.

Οι ορμονικές αλλαγές και η απενεργοποίηση της κριτικής διάθεσης του εγκεφάλου, βοηθούν στη διαμόρφωση καλύτερων και πιο στενών σχέσεων στο ερωτευμένο ζευγάρι.

Εξ άλλου είναι γνωστό ότι οι ερωτευμένοι τυφλώνονται από την αγάπη τους και δεν βλέπουν τα λάθη ή τις ατέλειες του αγαπημένου ή της αγαπημένης τους.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από την ανακάλυψη Ιταλών ερευνητών σχετικά με τις μεταβολές της τεστοστερόνης στα δύο φύλα κατά τον έρωτα. Στη σχετική έρευνα εξετάσθηκαν τα επίπεδα ορμονών σε 12 άνδρες και 12 γυναίκες που δήλωσαν ότι ήσαν ερωτευμένοι για 6 μήνες.

Τα αποτελέσματα από τους 24 ερωτευμένους συγκρίθηκαν με τα αντίστοιχα αποτελέσματα από 24 άλλους άνδρες και γυναίκες που είτε ήσαν μόνοι ή είχαν σταθερές μακροχρόνιες σχέσεις.

Ορισμένοι επιστήμονες, εκφράζοντας κριτική για τα ευρήματα και τα συμπεράσματα των Ιταλών ερευνητών, δηλώνουν ότι οι αλλαγές της τεστοστερόνης που παρατηρούνται πιθανόν να οφείλονται σε έντονη σεξουαλική δραστηριότητα. Σχετικά αναφέρουν ότι η περίοδος του έρωτα συνοδεύεται και από έντονο, συχνό σεξ.

Οι Ιταλοί ερευνητές όμως απέκλεισαν το ενδεχόμενο αυτό διότι τα άτομα που ήσαν στην ομάδα των 24 που δεν βρισκόντουσαν σε ερωτική φάση, είχαν ανάλογη σεξουαλική δραστηριότητα. Εξ άλλου προηγούμενες έρευνες έδειξαν στους άνδρες ότι το έντονο και συχνό σεξ, αυξάνει την τεστοστερόνη στο αίμα.

Δυστυχώς όμως όπως γνωρίζουμε, η ευτυχία του αρχικού έρωτα δεν διαρκεί για πάντα. Με τον ίδιο τρόπο που εμφανίζονται οι ορμονικές αλλαγές κατά την έναρξη του έρωτα, εξαφανίζονται όταν περάσουν από ένα έως δύο χρόνια.

Οι Ιταλοί ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα τεστοστερόνης στα ερωτευμένα ζευγάρια από ένα μέχρι δύο χρόνια μετά την έναρξη του έρωτά τους και βρήκαν ότι η τεστοστερόνη επέστρεψε στα φυσιολογικά της επίπεδα.

Βλέπουμε λοιπόν ότι αυτό που για αιώνες οι άνθρωποι ήξεραν, ότι η αγάπη μας κάνει περίεργα και τρελά πράγματα, τώρα εξηγείται με ορμονικές αλλαγές και με τροποιοιήσεις της δραστηριότητας του εγκεφάλου.

Οι ανακαλύψεις αυτές έχουν πολλές προεκτάσεις. Αρχικά μας επιτρέπουν να καταλάβουμε καλύτερα τι συμβαίνει μέσα μας όταν μας κτυπά ο έρωτας.

Παράλληλα όμως ορισμένοι γιατροί βλέπουν εδώ την ευκαιρία για θεραπευτικές παρεμβάσεις σε άτομα που έχουν δυσκολίες στο να συνάψουν ερωτικές σχέσεις ή ακόμη στο να έχουν μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Αυτό φυσικά είναι ακόμη πρόωρο με βάση τα επιστημονικά δεδομένα που διαθέτουμε σήμερα. Αναμφίβολα όμως, ο τομέας αυτός των ερευνών έχει ακόμη πολλά να μας αποκαλύψει που θα είναι χρήσιμα τόσο για την κατανόηση της ψυχολογίας και συμπεριφοράς μας αλλά και για θεραπευτικούς σκοπούς.






KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διαβάστε την γυναικεία γεωγραφία και θα μάθετε πολλά!!!

Posted: 06 Nov 2011 01:49 PM PST

Διαβάστε την γυναικεία γεωγραφία και θα μάθετε πολλά..
.



- Μεταξύ 18 και 20 χρόνων, η γυναίκα είναι σαν την Αφρική: είναι άγρια, χαρακτηρίζεται από φυσική ομορφιά και…. βρίθει μυστηριωδών και γόνιμων περιοχών προς εξερεύνηση…

- Από τα 21 ως τα 30 η γυναίκα είναι σαν την Αμερική: ανεπτυγμένη, έτοιμη για μπίζνες, ειδικά με όσους διαθέτουν μεγάλα κεφάλαια..

- Από τα 31 ως τα 35 η γυναίκα είναι σαν την Ινδία: αισθησιακή, χαλαρή, σε πλήρη άνθηση και έχει επίγνωση της ομορφιάς της.

- Από τα 36 ως τα 40 η γυναίκα είναι σαν τη Γαλλία: θελκτικά ώριμη και πάντα ένας υπέροχος προορισμός!

- Από τα 41 ως τα 50 η γυναίκα είναι σαν την Γιουγκοσλαβία: ένας χαμένος πόλεμος, που μετρά πληγές από τα λάθη του παρελθόντος. Η μόνη λύση είναι ένα μεγάλο και φιλόδοξο πρόγραμμα…






KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ποιο είναι το πιο περίεργο σνακ στην Ισλανδία;

Posted: 06 Nov 2011 01:45 PM PST

Δεν είμαστε σίγουροι αν θα το δοκιμάζαμε.
..



Μπορεί να αγαπάμε τη χώρα της Ισλανδίας, μπορεί να θέλουμε σαν τρελοί να επισκεφτούμε το Ρέικιαβικ, μπορεί να σεβόμαστε απεριόριστα τη μουσική σκηνή της χώρας αλλά …αυτό το σνακ μάλλον θα το προσπερνούσαμε.

Φαίνεται πως οι Ισλανδοί προτιμούν ως καθημερινό σνακ το "kæstur hákarl" που ουσιαστικά είναι σάπιος καρχαρίας. Η συγκεκριμένη ποικιλία του καρχαρία είναι μάλιστα δηλητηριώδης προτού ετοιμαστεί το πιάτο και έχει μια απίστευτα δυνατή οσμή. Η επώδυνη διαδικασία έχει ως εξής.. αρχικά κόβεται το κεφάλι του καρχαρία και θάβεται το σώμα στην άμμο. Στη συνέχεια τοποθετούνται πολλές πέτρες από πάνω για να βγάλουν όλα τα υγρά από το σώμα του. Ο πεθαμένος καρχαρίας μένει εκεί για 6-12 εβδομάδες! Μετά ξεθάβεται και κόβεται σε κομματάκια που μένουν να στεγνώσουν επί μήνες. Το σνακ είναι έτοιμο προς κατανάλωση.






KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα μανιτάρια τους έστειλαν στο... νοσοκομείο!

Posted: 06 Nov 2011 01:42 PM PST

Τα μανιτάρια τους έστειλαν στο...νοσοκομείο! Μπορεί να έμοιαζαν λαχταριστά.
..

έστειλαν όμως στο νοσοκομείο μια παρέα Ηρακλειωτών!

Τέσσερα άτομα κάθισαν στο ίδιο τραπέζι για να απολαύσουν ένα δείπνο, το οποίο περιελάμβανε και ... άγρια μανιτάρια! Τα μανιτάρια αυτά επιφύλασσαν δυσάρεστες εκπλήξεις για την παρέα, που κατέληξε σε κλινική με τροφική δηλητηρίαση!



Οι τέσσερις είναι εκτός κινδύνου αφού οι γιατροί έδρασαν άμεσα, ωστόσο η παρέα σίγουρα θα το σκεφτεί πολύ πριν ξαναφάει άγρια μανιτάρια! Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι, σε κάθε περίπτωση, όσοι μαζεύουν άγρια μανιτάρια, καθώς οι διαφορές των δηλητηριωδών με τα "αθώα" πολλές φορές είναι μικρές και δυσδιάκριτες...






KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Επτά ανήλικοι κρατούμενοι στο νοσοκομείο

Posted: 06 Nov 2011 01:35 PM PST

Παραλίγο τραγωδία..
.

στις 2.30 τα ξημερώματα στα κρατητήρια των αστυνομικών εγκαταστάσεων στην Αμυγδαλέζα, όταν ανήλικοι αλλοδαποί κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στο κελί τους, όπου κρατούνταν συνολικά επτά άτομα. Οι ανήλικοι κρατούνταν σε ένα από τα διαμερίσματα του Ειδικού Χώρου Παραμονής Αλλοδαπών και επρόκειτο να απελαθούν.



Σύμφωνα με τα έως στιγμής στοιχεία, τη φωτιά πιθανότατα έβαλε νεαρός Αλγερινός σε κουβέρτες και στρώματα, διαμαρτυρόμενος για την κράτησή του, ενώ προηγουμένως είχε σφηνώσει στην κλειδαριά του λουκέτου το δόντι απο πλαστικό πιρούνι, για να μην μπορούν οι φύλακες να ανοίξουν με το κλειδί.



Κάποιοι από τους κρατούμενους κοιμούνταν και επικράτησε πανικός όταν ο θάλαμος γέμισε καπνους.



Οι αστυνομικοί, όταν διαπίστωσαν ότι το λουκέτο ήταν «παγιδευμένο», έκοψαν με ηλεκτρικό τροχό την κλειδαριά και έβγαλαν τους επτά ανήλικους, από τους οποίους οι δύο έπαθαν εγκαύματα στην προσπάθεια τους να σβήσουν τη φωτιά και οι άλλοι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.



Όλοι μεταφέρθηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.



Για τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε και ένας από τους αστυνομικούς.



Οι ανήλικοι κρατούνταν περίπου 2-3 μήνες, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απέλασής τους, ενώ η φωτιά μπήκε πιθανόν με αναπτήρα, που τους άφηναν να έχουν για να καπνίζουν.








KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Με ποιον θέλει να συνεργαστεί η Έλενα;

Posted: 06 Nov 2011 01:27 PM PST


Ο έρωτας, ο γάμος, η δημιουργία οικογένειας, αλλά και η επιθυμία.
.. της
να συνεργαστεί με τον Χρήστο Φερεντίνο ήταν μερικά από τα θέματα για τα
οποία μίλησε στο ένθετο «Real Life» της εφημερίδας «Real News» η Έλενα
Παπαβασιλείου.


Η 31χρονη παρουσιάστρια παραδέχθηκε πως είναι ερωτευμένη με τον σύντροφό
της, Αλιόσα Γκρίσιν, παρά τις φήμες που τους ήθελαν να έχουν χωρίσει.
Θα ήθελε στο μέλλον να αποκτήσει τη δική της οικογένεια; «Δεν αγχώνομαι.
Θέλω να κάνω οικογένεια κάποια στιγμή, αλλά μάλλον δεν έχει χτυπήσει το
βιολογικό μου ρολόι». Πάρα το γεγονός πως η ίδια είναι παιδί χωρισμένων
γονιών, η ιδέα να μείνει για πάντα μαζί με έναν άνθρωπο δεν την
τρομάζει: «Οι γονείς μου παντρεύτηκαν σε μια πολύ τρυφερή ηλικία. Το ότι
δεν θέλησαν να συνεχίσουν τον γάμο τους δεν πάει να πει ότι δεν μείναμε
οικογένεια. Πιστεύω πολύ στον θεσμό της οικογένειας και είμαι
αθεράπευτα ρομαντική. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει το "για πάντα μαζί".
Αν πάρεις την απόφαση να παντρευτείς, δεν σκέφτεσαι το πότε θα χωρίσεις»
είπε.


Η παρουσία της στην εκπομπή «Μες την καλή χαρά» σχολιάστηκε έντονα:
«Κάθε αλλαγή θέλει και μια προσαρμογή. Ο ντόρος που δημιουργήθηκε δεν
βοήθησε. Πιέστηκα και στενοχωρήθηκα και τελικά αυτό που με βοήθησε ήταν ο
χρόνος και κάποιες κουβέντες που έκανα με τους συνεργάτες μου». Αν και
έχει έξι χρόνια τηλεοπτικής εμπειρίας, δεν νιώθει ακόμα έτοιμη
παρουσιάστρια: «Αισθάνομαι ακόμα πολύ νέα στον χώρο και συνεχώς μαθαίνω
καινούργια πράγματα. Αν φτάσει κάποιος στο σημείο να νομίσει πως τα
ξέρει όλα, παύει να εξελίσσεται» τόνισε.


Έχει σκεφτεί τον εαυτό της ποτέ εκτός τηλεόρασης; «Φυσικά! Όλοι είμαστε
αναλώσιμοι. Όποιος δεν το έχει σκεφτεί ή είναι αφελής, ή έχει έπαρση ή
έχει τρελό μέσο» δήλωσε. Η σέξι εμφάνιση που έχει η ίδια είναι ένα μέσο
για να παραμείνει στα τηλεοπτικά πλατό; «Δεν αρκεί ένα πράγμα μόνο.
Θέλει πολλή δουλειά, τύχη και ανθρώπους να πιστέψουν σε σένα και να σου
δώσουν ευκαιρίες» είπε, αλλά συμπλήρωσε πως δεν νιώθει sex symbol:
«Νιώθω το κορίτσι της διπλανής πόρτας».


Ανάμεσα στις πρωινές εκπομπές του ΑΝΤ1 και του MEGA, ποια προτιμά; «Από
πέρυσι μου άρεσαν πολύ ως δίδυμο η Φαίη και ο Γιώργος και έχουν φτιάξει
μια δεμένη ομάδα που κολλάς και τους βλέπεις. Όσο για τον Χρήστο
Φερεντίνο, μου αρέσει πολύ ως παρουσιαστής. Έχει μεγάλη εμπειρία, έξυπνο
χιούμορ και θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ κάποια στιγμή μαζί του»
υποστήριξε.








KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Γυναίκα ετών 82 με ρήξη... παρθενικού υμένα!

Posted: 06 Nov 2011 01:23 PM PST

Γυναίκα ετών 82 με ρήξη... παρθενικού υμένα!Άναυδοι έμειναν γιατροί νοσοκομείου, όταν αντίκρισαν να μεταφέρεται
εσπευσμένα μία γυναίκα 82 ετών με...ρήξη του παρθενικού υμένα!

«Δράστης»
του απίστευτου περιστατικού φέρεται να είναι ο 32χρονος Αλβανός
κηπουρός, που εργάζεται επί χρόνια στη μονοκατοικία της ηλικιωμένης
γυναίκας.


Η 82χρονη φαίνεται να διασκέδασε ιδιαίτερα το γεγονός,
διότι ανέφερε στους γιατρούς του νοσοκομείου ότι δεν υπήρξε θύμα βιασμού
και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι «ίσως η επόμενη φορά να είναι
και...καλύτερη!»







KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ελληνική βραδιά στην αλβανική τηλεόραση

Posted: 06 Nov 2011 01:19 PM PST



Στην Ελληνική μουσική ήταν αφιερωμένη η μουσική...
εκπομπή "Kenget e
Shekullit" (Τραγούδια του Αιώνα), του αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού "TV
KLAN". Επίσημη καλεσμένη ήταν η λαϊκή τραγουδίστρια Κατερίνα Κούκα, η
οποία... έμεινε έκπληκτη από την θερμή υποδοχή του
κοινού. Τα έντονα χειροκροτήματα, πριν γίνει η μετάφραση και η συνοδεία
του κοινού στις ερμηνείες των τραγουδιών, δείχνουν πόσο έχει εισδύσει
στην Αλβανία η ελληνική μουσική και γλώσσα, παρά τον έντονο ανθελληνισμό
που καλλιεργούν κάποια μέσα ενημέρωσης στην Αλβανία.

Κορυφαία
στιγμή της βραδιάς ήταν όταν ο Κορυτσαίος παρουσιαστής της εκπομπής
Παντελή Λάτσο, ζήτησε από την κ. Κούκα να τραγουδήσει το «Συννεφιές»,
που ήταν το αγαπημένο τραγούδι της μητέρας του που έχασε πριν από λίγα
χρόνια.






KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τον σκότωσε μετά από καβγά

Posted: 06 Nov 2011 01:14 PM PST

Tην φρίκη έζησαν χθες το μεσημέρι κάτοικοι στα Αλάτσατα
...

Πιο συγκεκριμένα στην τρίτη πάροδο της Ληλαντίων, ακούστηκαν φωνές, ενώ λίγο αργότερα έπεσε... στο έδαφος ένα 17 χρονο παιδί με δύο μαχαιριές στην καρδιά. Χθες στην μία το μεσημέρι τσακώθηκε με τον 25 χρονο συγκάτοικο του με αποτέλεσμα ο δράστης να πάρει το κουζινομάχαιρο και να τον σκοτώσει. Στην συνέχεια τον άφησε αιμόφυρτο στο σαλόνι του σπιτιού και εξαφανίστηκε. Οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία. Ύστερα από αξιολόγηση των στοιχείων, μετά από λίγες ώρες, έπιασαν τον 25χρονο ομοεθνή του όπου πριν λίγα χρόνια είχαν έρθει στην χώρα μας από το Αφγανιστάν.






KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ένα θαύμα της φύσης

Posted: 06 Nov 2011 01:06 PM PST



Ο βασιλικός πολτός είναι η φυσική παχύρρευστη, βιολογική ουσία
που...
παράγουν οι νεαρές εργάτριες μέλισσες και χρησιμεύει για την
αποκλειστική διατροφή της βασίλισσας.
Είναι γεννημένες από τα ίδια
αυγά με τις υπόλοιπες μέλισσες και το μοναδικό στοιχείο που τις
διαφοροποιεί είναι η διατροφή τους. Αποτέλεσμα αυτής της διαφορετικής
διατροφής, είναι ότι οι βασίλισσες είναι κατά μέσο όρο 42% μεγαλύτερες
σε μέγεθος, ζουν 40-50 φορές περισσότερο και ταυτόχρονα, παράγουν
περισσότερο από 2.500 αυγά καθημερινά, που αντιστοιχούν σε μέγεθος
περισσότερο από 2,5 φορές τον όγκο τους.

Οι τροφοί-μέλισσες
(δηλαδή οι μέλισσες που τρέφουν τα μικρά σκουλήκια πριν γίνουν νύμφες),
αφού φάνε μέλι και γύρη και τα επεξεργαστούν σε ειδικούς αδένες που
βρίσκονται στο φάρυγγά τους, παράγουν αυτό τον πολτό που μοιάζει με
κρέμα. Επομένως, κατανοεί κανείς το λόγο που ονομάστηκε βασιλικός, μια
και με αυτόν τρέφεται σε όλη τη διάρκεια της ζωής της η
βασίλισσα-μέλισσα.
Η γεύση του βασιλικού πολτού είναι υπόξινη,
ελαφρά καυστική και το χρώμα του υποκίτρινο-υπόλευκο. Με τον ίδιο πολτό
τρέφονται και τα μικρά σκουλήκια που προορίζονται για βασίλισσες. Εκείνα
που προορίζονται να γίνουν εργάτριες τρέφονται μόνο επί τρείς
συνεχόμενες ημέρες με αυτόν και στη συνέχεια πολύ αραιότερα.
Ιστορική αναδρομή :

Τη
δεκαετία του 50, δύο προϊόντα από το μελίσσι προτάθηκαν ως διαιτητικά
και θεραπευτικά για τον άνθρωπο: η γύρη και ο βασιλικός πολτός.
Παίρνοντας ως έναυσμα τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στη βασίλισσα
μέλισσα και τις εργάτριες, όσον αφορά τον τρόπο ζωής τους αλλά και τη
διάρκεια που ζουν, οι ερευνητές κατέληξαν σε πολύ ενδιαφέροντα
συμπεράσματα για τα αποτελέσματα που έχει η χρήση αυτού του φυσικού
δυναμωτικού.

Συγκεκριμένα ο βασιλικός πολτός είναι γνωστός από το
1954, όταν ο πάπας Πίος ο 12ος, ο οποίος πλησίαζε το θάνατο από βαθειά
γηρατειά, κατανάλωσε βασιλικό πολτό και ανέκαμψε μυστηριωδώς. Από τότε
οι φήμες για τις θεραπευτικές του δράσεις έχουν πάρει τεράστιες
διαστάσεις.

Χημική Σύσταση :
υγρασία 65%
πρωτεΐνες 14%
υδατάνθρακες 12%
λιπίδια 5% και
ανόργανα στοιχεία 1%
Το
υπόλοιπο ποσοστό αποτελείται από διάφορες ενώσεις όπως το
10-υδροξυδεκενοϊκό οξύ, η γλουβουλίνη, νουκλεϊκά οξέα όπως το DNA και το
RNA βιταμίνες της ομάδας Β, η βιαταμίνη C, το παντοθενικό οξύ,η
βιοπτερίνη, η νεοπτερίνη, η ακετυλοχολίνη, γενετήσιες ορμόνες
(οιστραδιόλη, τεστοστερόλη, προγεστερόλη) και άλλες. Αρκετά συστατικά
του βασιλικού πολτού παραμένουν απροσδιόριστα.

Φυσικές ιδιότητες :
Το
χρώμα του Βασιλικού Πολτού έχει μεγάλη σημασία γιατί αποτελεί δείκτη
της φρεσκότητας και της καταλληλότητας του. Ο φρέσκος πολτός έχει
ασπρουδερό λαμπερό χρώμα. Η υφή του είναι ζελατινώδη παχύρρευστη αλλά με
την πάροδο του χρόνου μεταβάλλεται σε συμπαγή. Χαρακτηρίζεται από
ελαφρύ δριμύ άρωμα και όξινη γεύση που οφείλεται στο πολύ χαμηλό PΗ που
έχει (2,5 - 4).

Περί βασιλικού πολτού. . .
Ο βασιλικός πολτός
δεν είναι θαυματουργή πανάκεια. Το κλειδί για να καταλάβει κανείς πως
είναι δυνατόν να δρα με φαινομενικά αντίθετους τρόπους (αφενός να βοηθά
άτομα με αϋπνία και αφετέρου άτομα που υποφέρουν από κόπωση να μην
αποκοιμούνται), είναι να τον θεωρήσει σαν έναν καταλύτη που προσφέρει τα
απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό και με αυτόν τον τρόπο
εξισορροπεί τη λειτουργία του και βελτιώνει το μεταβολισμό.
Αυτό το
υπόλευκο γαλακτώδες υποκατάστατο που παράγεται από τις μέλισσες, είναι η
μοναδική τροφή της μέλισσας βασίλισσας. Σημειώνεται εδώ ότι οι
βασίλισσες μέλισσες δεν γεννιούνται αλλά γίνονται. Ζουν αποκλειστικά από
τον βασιλικό πολτό και σε αυτόν οφείλουν το μεγάλο μέγεθος, τη
γονιμότητα και τη μακροβιότητά τους.









KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η μεγαλύτερη οικογένεια του κόσμου με 181 μέλη σε σπίτι 100 δωματίων!

Posted: 06 Nov 2011 01:04 PM PST


Η μεγαλύτερη οικογένεια του κόσμου με 181 μέλη σε σπίτι 100 δωματίων!Γνωρίστε
μεγαλύτερη οικογένεια του κόσμου, η οποία έχει έδρα την...

Baktwang, στην
Ινδία, και ζει σε ένα τετραώροφο σπίτι με 100 δωμάτια.


Ο
επικεφαλής της οικογένειας είναι ο Ziona Chana, ένας εργαζόμενος σε
κατασκευές, και τα 181 μέλη της οικογένειάς του περιλαμβάνουν: αυτόν,
τις 39 γυναίκες του, 94 παιδιά, 14 νύφες και 33 εγγόνια.


Το μικρότερο παιδί του Ziona είναι πέντε ετών και ο 67χρονος επιμένει ότι είναι ευλογημένος.

"Θεωρώ
τον εαυτό μου τυχερό άνθρωπο που είμαι σύζυγος 39 γυναικών και
επικεφαλής της μεγαλύτερης οικογένειας στον κόσμο", δήλωσε στα μέσα
ενημέρωσης.


Υπάρχει μια ιεραρχία διοίκησης που θυμίζει στρατιωτική εκπαίδευση στο 100-δωματίων τετραώροφο σπίτι της οικογένειας.



Η
Πρώτη γυναίκα του, η Zathiangi, 71 ετών, οργανώνει όλους τους άλλους,
όταν πρόκειται για δουλειές του σπιτιού. Όλες οι γυναίκες στην
οικογένεια πρέπει να αναλαμβάνουν εκ περιτροπής να κοιμούνται στο διπλό
κρεβάτι του Ziona, το οποίο όπως αποδεικνύεται είναι μάλλον ένα
εξαιρετικά "εύφορο μέρος".


Ο Ziona ανήκει και είναι ο ηγέτης της
χριστιανικής σέκτας Chana, η οποία περιλαμβάνει περίπου 4.000 οπαδούς
και επιτρέπει την πολυγαμία. Οι γάμοι του χαρακτηρίζονται ως ευγενική
χειρονομία, καθώς πολλές από τις συζύγους του ήταν πρώην φτωχές και
ορφανές γυναίκες του χωριού.


Εκτός από το τιτάνιο έργο του
πλυσίματος των ρούχων, μπορείτε να φανταστείτε πως θα είναι να ετοιμάζει
κάποιος το γεύμα σε αυτό το νοικοκυριό;










KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Την κάνουν όπως όπως για επαρχία

Posted: 06 Nov 2011 12:56 PM PST


«Την κάνουν» όπως όπως για επαρχίαΑνταλλάσσουν την περιουσία τους και αναζητούν την τύχη τους σε νέους...
τόπους
Ανεργία, περικοπές, φουσκωμένοι λογαριασμοί,
ακρίβεια. 'Οσο περισσότερο βουλιάζουμε στην ύφεση τόσο μεγαλώνει το κύμα
φυγής από τα μεγάλα αστικά κέντρα. H εσωτερική μετανάστευση αυξάνεται,
αφού οι συνθήκες ζωής -κυρίως στην Αθήνα- γίνονται ασφυκτικές.


Πολλοί επιλέγουν τη σιγουριά που ενδεχομένως τους προσφέρει ο τόπος
καταγωγής τους, ωστόσο υπάρχουν και ορισμένοι πιο τολμηροί, που
αναζητούν την τύχη τους σε άλλον τόπο διά της ανταλλαγής περιουσίας.


Μια τέτοια ιδιότυπη περίπτωση είναι αυτή του κ. Νίκου Παπακωνσταντίνου.
Δέκα μήνες πριν, έμεινε άνεργος, αφού το μαγαζί στο οποίο εργαζόταν 20
ολόκληρα χρόνια δεν πήγαινε καλά, η πελατεία ολοένα και μειωνόταν και
έτσι ο ιδιοκτήτης αναγκάστηκε να τον απολύσει.


Σήμερα, απελπισμένος από την τροπή που έχει πάρει η ζωή του, αποφάσισε
να ανταλλάξει μέσω αγγελίας στο Διαδίκτυο τη μοναδική του περιουσία, ένα
οικόπεδο στην περιοχή του Γέρακα με ένα μικρό σπίτι σε οποιαδήποτε
επαρχιακή πόλη. Ο κ. Παπακωνσταντίνου γνωρίζει καλά ότι με αυτό τον
τρόπο θα χάσει ό,τι του έχει απομείνει, αλλά δεν τον ενδιαφέρει, γιατί
προέχει το θέμα της καθημερινής επιβίωσης.




Ο Νίκος Παπακωνσταντίνου μπροστά στο οικόπεδό του στον Γέρακα, το οποίο
προσπάθησε να το πουλήσει αλλά δεν βρήκε αγοραστή. Σήμερα το ανταλλάσσει
με ένα μικρό σπίτι στην επαρχία.







Ο 47χρονος εργαζόταν από το 1991 σε χρωματοπωλείο στην Αγία
Παρασκευή, ως πωλητής. Στο παρελθόν είχε αλλάξει πολλές δουλειές.
Οικοδομή, βενζινάδικα, όπου έβρισκε μεροκάματο. Το ίδιο προσπάθησε να
κάνει και τώρα όταν έμεινε χωρίς σταθερό εισόδημα, όμως μέχρι σήμερα δεν
τα έχει καταφέρει.


«Ανταλλάσσω το οικόπεδό μου, 131 τ.μ., το οποίο έχει άδεια οικοδομής
2011, με μικρό σπίτι στην επαρχία. Εφτασα σε αυτό το σημείο επειδή, αν
και προσπάθησα να το πουλήσω στην τιμή των 90.000 ευρώ, κανείς δεν
αγοράζει. Λίγο καιρό πριν η τιμή πώλησης του οικοπέδου θα ήταν
διπλάσια», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο κ. Παπακωνσταντίνου.


Ο κ. Παπακωνσταντίνου αποφάσισε να φτάσει στη λύση της ανταλλαγής
όταν διαπίστωσε ότι το οικόπεδο δεν πρόκειται να πωληθεί όσο κι αν
«ρίξει» την τιμή.


«Δεν με ενδιαφέρει αν θα χάσω την περιουσία μου. Εδώ τίθεται θέμα
επιβίωσης. Είμαι αποφασισμένος να τα αφήσω όλα πίσω μου και να πάω στην
επαρχία, όπου είναι ακόμη πιο ανθρώπινες οι συνθήκες ζωής.
Αναζητώ ένα μικρό σπιτάκι με χωράφι που θα φυτεύω μόνος μου και θα έχω
τα ζώα μου. Τουλάχιστον με αυτό τον τρόπο θα έχω εξασφαλίσει την τροφή
μου. Αρκεί να υπάρχει φαΐ... Αλλωστε πιάνουν τα χέρια μου και δεν
χρειάζομαι περισσότερα πράγματα. Μεγάλωσα στον Γέρακα όταν ακόμη ήταν
...χωριό... και μπορώ να ζήσω με αυτό τον τρόπο», συμπληρώνει.


Από την ημέρα που έβαλε την αγγελία στο Διαδίκτυο, πριν από τρεις
μήνες, μόνο δύο άτομα έχουν ενδιαφερθεί. Από την Ανδρο και από την Τζιά.


«Δυστυχώς δεν προχωρήσαμε σε ανταλλαγή γιατί τα σπίτια δεν ήταν
κατοικήσιμα και είχαν μεγάλα προβλήματα. Ελειπαν οι σκεπές, τα πατώματα
κ.ά. Δεν είχα χρήματα να τα επισκευάσω. Ισως βρεθεί κάτι άλλο. Κάποιος
που θέλει να έρθει στην Αθήνα».


Ο Νίκος Παπακωνσταντίνου από την ημέρα που έμεινε άνεργος ζει με το
επίδομα του ΟΑΕΔ. Τα πάγια έξοδα είναι δυσβάστακτα και οι συνεχείς
προσπάθειες που έχει κάνει για να βρει δουλειά πέφτουν στο κενό. «Το
επίδομα ανεργίας είναι 545 ευρώ και το ενοίκιο του σπιτιού μου φτάνει
στα 500 ευρώ. Πώς θα ζήσω την οικογένειά μου; Δυστυχώς είναι και η
γυναίκα μου άνεργη εδώ και ενάμιση χρόνο και για να τα βγάλουμε πέρα μας
βοηθούν οικονομικά η 23χρονη κόρη μας, που είναι φοιτήτρια αλλά
παράλληλα εργάζεται, και η ηλικιωμένη μητέρα μου με τη σύνταξή της»,
συμπληρώνει.


Ο 47χρονος αναρωτιέται πώς έφτασε σε αυτό το σημείο. «Δεν με φόβιζε η
ανεργία. Ελεγα πως μόνο ο τεμπέλης δεν βρίσκει δουλειά. Είναι απίστευτο
αυτό που συμβαίνει τώρα στη χώρα μας. Εδώ και 10 μήνες δεν κατάφερα να
κάνω ούτε ένα μεροκάματο. Ισως να είναι πιο εύκολο για τα νεότερα άτομα
να βρουν δουλειά. Στη δική μου περίπτωση τίθεται και το θέμα της
ηλικίας». Παλαιότερα η οικογένεια Παπακωνσταντίνου ζούσε αξιοπρεπώς με
τα λιγοστά χρήματα που έβγαζε. Είχα τη δουλειά μου, το αμάξι μου και
ποτέ δεν έκανα περιττά έξοδα. Τώρα πια κυκλοφορώ με το ποδήλατο γιατί
δεν έχω χρήματα ούτε καν για τη βενζίνη μου. Σκέφτομαι να καταθέσω τις
πινακίδες του αυτοκινήτου μου, αφού είναι αδύνατον να το συντηρήσω. Εχω
χάσει τον ύπνο μου και για να μην ξοδευόμαστε αγοράζουμε τρία μήλα, τρία
πορτοκάλια, αλλιώς θα μείνουμε στον δρόμο».




KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Άμεση έκδοση αδειών για γεωτρήσεις νότια της Κρήτης

Posted: 06 Nov 2011 12:49 PM PST



Την άμεση έκδοση αδειών για γεωτρήσεις νότια
της Κρήτης αλλά και την
προώθηση του project Ήλιος, μεγάλα κομμάτια του οποίου βρίσκουν
εφαρμογή στο νησί...έθεσε ως βασικές προτεραιότητες
της κυβέρνησης συνεργασίας που θα προκύψει ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη
διάρκεια της δραματικής συνεδρίασης της Βουλής για παροχή ψήφου
εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Το πολιτικό θρίλερ που εκτυλίσσεται
αυτές τις ημέρες άφησαν στο περιθώριο τις νέες αυτές «δεσμεύσεις», που
αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι ο «ενεργειακός» πλούτος της Κρήτης
αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο οποιασδήποτε μελλοντικής αναπτυξιακής
πολιτικής.

Πριν από περίπου ένα μήνα, από το βήμα της ΔΕΘ, ο
Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε εξαγγείλει την προκήρυξη διεθνούς
διαγωνισμού για την προσέλκυση εξειδικευμένων εταιρειών, που θα
αναλάβουν να διενεργήσουν προκαταρκτικές σεισμικές έρευνες νότια της
Κρήτης, για τον εντοπισμό περιοχών όπου είναι πιθανό να υπάρχει
πετρέλαιο.




KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μαλαισία: Απαγορεύτηκε το βιβλίο του «Ισλαμικού Σεξ»

Posted: 06 Nov 2011 12:42 PM PST

Απαγορεύτηκε, από τις αρχές της Μαλαισίας, η έκδοση του βιβλίου «Ισλαμικό Σεξ», ένα βιβλίο- οδηγό για το πώς οι μουσουλμάνες μπορούν να ικανοποιούν τον άντρα τους στο κρεβάτι με τον καλύτερο τρόπο. Tips, συμβουλές και πρακτικές εφαρμογές απαραίτητες για κάθε γυναίκα.
Η αφορμή για την έκδοση του βιβλίο του καλού «Ισλαμικού Σεξ», στηρίζεται σε εκτιμήσεις ότι μόνο ένα χαμηλό ποσοστό μουσουλμάνων γυναικών ικανοποιούν τις σεξουαλικές ανάγκες του συζύγου τους.
Στο βιβλίο, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, συμβουλές όπως «μια υπάκουη γυναίκα» οφείλει να συμμετέχει σε ομαδικό σεξ μαζί με τις άλλες γυναίκες του συζύγου της!!!
Μετά την απαγόρευση του συγκεκριμένου οδηγού, πρόστιμο ύψους 50,000 ringgit (11.468 ευρώ) επιβάλλεται σε όποιον ή καλύτερα όποια έχει στην κατοχή της το βιβλίο, ενώ η αναπαραγωγή του βιβλίου τιμωρείται με φυλάκιση τριών ετών.



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Γιατρός κάνει τα καστανά μάτια… μπλε!

Posted: 06 Nov 2011 12:36 PM PST



Ο γιατρός Gregg Homer ισχυρίζεται πως

μπορείτε να το κάνετε χωρίς πλέον να φοράτε έγχρωμους φακούς επαφής.




Συγκεκριμένα,
ο εν λόγω γιατρός ισχυρίζεται πως εδώ και δέκα χρόνια εργάζεται σε μία
μέθοδο η οποία στηρίζεται στην χρήση λέιζερ.


Μάλιστα όπως υποστηρίζει όσοι είναι καστανομάτηδες έχουν στρώμα μπλε χρώματος κάτω από το καφέ.


«Χρησιμοποιούμε
λέιζερ το οποίο είναι ρυθμισμένο σε τέτοια ένταση που επιτρέπει την
απομάκρυνση στρώματος από την επιφάνεια της ίριδας», είπε ο κ. Homer.


Όπως
τόνισε, όσοι αποφασίσουν να έχουν μπλε μάτια δεν μπορούν ξανά να
αποκτήσουν πίσω το καστανό χρώμα ενώ η διαβεβαίωσε ότι σε καμιά
περίπτωση δεν επηρεάζεται η όραση από την επέμβαση αυτή.


Σε περίπτωση που η εταιρία βρει 15 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε 18 μήνες θα κάνει εγχειρήσεις και εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πορνοστάρ η νέα ιδιοκτήτρια της ομάδας Sheffield Wednesday!

Posted: 06 Nov 2011 12:29 PM PST



Υπήρξε πορνοστάρ,
σύμβολο του σεξ και εξώφυλλο


του Playboy και τώρα θέλει να αγοράσει την
Sheffield Wednesday!



Ο λόγος για τη Sybil Danning, η οποία θέλει να
επεκτείνει τη δραστηριότητά της και στον...ποδοσφαιρικό τομέα. Μαζί με
τον μεγιστάνα σύζυγό της, Horst Lach, έχουν κάνει ήδη συζητήσεις με τον
τωρινό ιδιοκτήτη της ομάδας, Milan Mandarich, για να αγοράσουν τις
''κουκουβάγιες''.














KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Τον πυροβόλησα γιατί βίαζε με τηλεπάθεια τη γυναίκα μου"

Posted: 06 Nov 2011 12:21 PM PST


Σε κρίσιμη
κατάσταση νοσηλεύεται
41χρονος από
το Σέντερβιλ των ΗΠΑ ο οποίος
δέχτηκε πυροβολισμό από το γείτονά του, επειδή, όπως ισχυρίστηκε ο
δράστης, απειλούσε τον ίδιο και τη γυναίκα του...με τηλεπάθεια.






Όσο
απίθανο κι αν ακούγεται, όταν οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 53χρονο
Μάικλ Σέλενεϊτ για απόπειρα δολοφονίας του γείτονά του, Τόνι Πιρς,
διαμαρτυρήθηκε έντονα, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

Όπως
εξήγησε, ο Πιρς απειλούσε με τηλεπάθεια να σκοτώσει τον ίδιο και τη
γυναίκα του, ενώ επίσης με τηλεπάθεια, είχε επανειλημμένα βιάσει τη
σύζυγό του. Μάλιστα, όπως είπε, το είχε καταγγείλει αρκετές φορές στην
αστυνομία, αλλά κανένας δεν είχε αναλάβει δράση και για αυτό αναγκάστηκε
να το κάνει μόνος του.

Ως αποτέλεσμα, ο Πιρς, ο οποίος σύμφωνα με
την αστυνομία είναι αθώος, χαροπαλεύει, καθώς η σφαίρα κατέστρεψε
ζωτικά του όργανα, ενώ ο Σέλενεϊτ αντιμετωπίζει ισόβια ποινή φυλάκισης
.



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα 10 εγκλήματα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο!

Posted: 06 Nov 2011 12:15 PM PST



Εγκλήματα
πάθους, εκδίκησης, εγκλήματα


δίχως έλεος και εγκλήματα από συμφέρον!

Δείτε τα 10 πιο ανατριχιαστικά ειδεχθή εγκλήματα που συγκλόνισαν την
Ελλάδα και καθήλωσαν πολλούς τηλεθεατές στις οθόνες των τηλεοράσεων.



1. O απαγχονισμένος δημοτικός υπάλληλος
Μέχρι
και σήμερα, εξακολουθούν να αγνοούνται οι δολοφόνοι του 48χρονου
γραμματέα του δήμου Εγνατία Κοσμά Βακουφάρη που βρέθηκε στην αγχόνη τον
Απρίλιο του 2004, καθώς η αστυνομία δεν έχει βρει κανένα ίχνος των
δραστών. Ο άτυχος γραμματέας βρέθηκε απαγχονισμένος σε ερημική περιοχή
στη Ρεντίνα, ενώ οι δράστες είχαν κόψει τα τέσσερα δάχτυλα του ενός
χεριού του. Ο ιατροδικαστής είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο αυτοκτονίας,
επισημαίνοντας πως οι δολοφόνοι ήταν αυτοί που τον κρέμασαν.




2. Παθολογική ζήλια
Σε
έναν κάδο σκουπιδιών, στην οδό Αιλιανού 12, στα Κάτω Πατήσια, βρέθηκε
τεμαχισμένη στις 25 Ιουνίου 1987 η 18χρονη Ζωή Γαρμανή. Τα τεμαχισμένα
μέλη της νεαρής είχε βρει στον κάδο απορριμμάτων ένας συλλέκτης, ο
Κώστας Βουζίκας, ο οποίος έψαχνε, όπως είχε πει, για γραμματόσημα. Το
κεφάλι της κοπέλας βρέθηκε σε άλλο σημείο, επί της οδού Αχαρνών και
Πιπίνου.
Ο 27χρονος τότε σύζυγός της Παναγιώτης Φραντζής, τότε
φοιτητής της ΑΣΟΕΕ και πλασιέ, δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι σκότωσε τη
γυναίκα του, αλλά υποστήριξε ότι η σύζυγός του είχε τραυματισθεί μετά
από έντονο καβγά. "Έσπρωξα τη Ζωή, η οποία έπεσε πάνω στην ντουλάπα και
εκεί άφησε την τελευταία της πνοή. Φοβήθηκα και, προκειμένου να αποφύγω
τις συνέπειες, τεμάχισα το πτώμα της", είχε πει. Ωστόσο, ο ιατροδικαστής
στην έκθεσή του είχε υποστηρίξει τότε ότι η κοπέλα έφερε ίχνη
στραγγαλισμού. Το κίνητρο, όπως είχε ειπωθεί, ήταν η παθολογική ζήλια
του Παναγιώτη Φραντζή, ο οποίος παραδόθηκε μόνος του στις αρχές, όταν
βρέθηκαν τα τεμαχισμένα μέλη.




3. Έπεσε η αυλαία...
Συγκλονισμένος
παραμένει ο χώρος της έβδομης τέχνης από τη στυγνή δολοφονία του
ηθοποιού Νίκου Σεργιαννόπουλου, που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του με 21
μαχαιριές στις 4 Ιουνίου. Το πάρτι που προηγήθηκε με τη συμμετοχή φίλων
του, οι τελευταίες περιπέτειες που είχε με την αστυνομία, καθώς ήταν
χρήστης ναρκωτικών, αλλά ειδικά η επιτυχημένη καριέρα του ήταν αρκετά
για να προκαλέσουν το έντονο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για την τύχη
του ηθοποιού από τη Δράμα.
Κατηγορούμενος για τη δολοφονία είναι
30χρονος Γεωργιανός, ο οποίος κατάφερε και έμεινε κρυμμένος για σχεδόν
δύο μήνες, μέχρι που επέστρεψε στα στέκια του, στην πλατεία Βικτορίας.
Οι αστυνομικοί, που παρακολουθούσαν στενά την περιοχή, όντας σίγουροι
ότι θα εμφανιζόταν, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια
Αττικής, όπου ομολόγησε τη δολοφονία του διάσημου ηθοποιού. Στην
απολογία του ισχυρίστηκε πως ο ηθοποιός ήταν αυτός που του πρότεινε να
πάει στο σπίτι του και εκείνος πρώτος του προέταξε το μαχαίρι, γι' αυτό
αντέδρασε. Στη συνέχεια αναστάτωσε το σπίτι, ώστε να μπερδέψει τους
αστυνομικούς και να το εμφανίσει σαν ληστεία, και έφυγε.




4.Οι σατανιστές της Παλλήνης
Ήταν
παραμονές Πρωτοχρονιάς του έτους 1994, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση των
"σατανιστών της Παλλήνης", που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η "σατανική
τριάδα", στις αρχές της δεκαετίας του 90, κατηγορήθηκε ότι αποπλανούσε
νεαρά κορίτσια, μεταξύ των οποίων και ανήλικα, και όλοι μαζί επιδίδονταν
σε ομαδικά σεξουαλικά όργια και τελετές μαύρης μαγείας.
Στις 27
Αυγούστου 1992 οι τρεις τους οδήγησαν τη 14χρονη Δώρα Συροπούλου σε
ερημική τοποθεσία στη Σέσι Κορωπίου. Ο Κατσούλας και ο Δημητροκάλλης
έγδυσαν τη μικρή, της φόρεσαν χειροπέδες και την υποχρέωσαν να γονατίσει
κρατώντας ένα κερί. Στη συνέχεια τη χτύπησαν με ένα ξύλο στο κεφάλι,
αλλά εκείνη διατήρησε τις αισθήσεις της, για να τη στραγγαλίσουν
αργότερα. Όταν βεβαιώθηκαν πως η κοπέλα είχε πεθάνει, ασέλγησαν πάνω στο
πτώμα της και μετά το περιέλουσαν με βενζίνη και έβαλαν φωτιά. Επόμενο
θύμα τους ήταν η Γαρυφαλλιά Γιούργα, την οποία πλησίασαν τη Μεγάλη
Τετάρτη, 14 Απριλίου 1993, και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς της
ζήτησαν να μπει στο αυτοκίνητό τους και να τους ακολουθήσει. Η τύχη της
ήταν ίδια με αυτή της Δώρας Συροπούλου.




5. Αναζητούσε στα ΜΜΕ το θύμα του!
"Ήταν
ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου. Όταν μου είπε πως θα χωρίζαμε, λίγες
ημέρες πριν παντρευτούμε, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου", είχε πει ο
23χρονος Γιώργος Σκιαδόπουλος, ο ναυτικός που δολοφόνησε την 30χρονη
Ελληνοαμερικανίδα Τζούλι Μαρί Σκάλι.
Στις 8 Ιανουαρίου 1999 ο
Σκιαδόπουλος στραγγάλισε το πρώην μοντέλο, έκοψε το κεφάλι, έβαλε το
σώμα σε μια βαλίτσα και το πέταξε σε λίμνη της Καβάλας. Έκοψε το κεφάλι
της αρραβωνιαστικιάς του με πριόνι, επειδή δεν χωρούσε στη βαλίτσα, και
το πέταξε για να μη βρεθεί ποτέ. Χαρακτηριστικό του σφοδρού έρωτα που
έτρεφε για την Αμερικανίδα ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι
παράτησε την καριέρα του, για να εξασκήσει το επάγγελμα του οδηγού ταξί,
ώστε να είναι συνεχώς κοντά της.
Eπί 18 μέρες ο μηχανικός του
εμπορικού ναυτικού προσπαθούσε να κρύψει το φοβερό του έγκλημα. Μάλιστα,
έβγαινε τότε στα τηλεοπτικά κανάλια από το κέντρο της Αθήνας και
εκλιπαρούσε να τον βοηθήσουν να βρεθεί η σύντροφός του.




6. Σκότωσε και τεμάχισε την έγγειο σύντροφό του
Εγκυος
στον όγδοο μήνα της ήταν η 25χρονη Ουκρανή Ελένα Σατούλοβα, που
δολοφονήθηκε από τον 24χρονο γεωργιανό σύντροφό της Χριστοφόρ Παρασκευόφ
το Δεκέμβριο του 2004 στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.
Ένας
οικογενειακός καβγάς ήταν αρκετός για τον Γεωργιανό να σφάξει την άτυχη
γυναίκα μέσα στο διαμέρισμά τους. Στη συνέχεια τεμάχισε το πτώμα,
κόβοντας το κεφάλι και τα χέρια της, τα οποία πέταξε στον Αλιάκμονα και
μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί. Στόχος του ήταν να εξαφανίσει καθετί
αναγνωρίσιμο (δακτυλικά αποτυπώματα και πρόσωπο), για να μη βρεθούν ποτέ
τα στοιχεία ταυτότητας του θύματος.
Το υπόλοιπο σώμα, που
μετέφερε μέσα σε σακούλες σκουπιδιών, πέταξε σε χωματερή του Αιγινίου
Πιερίας, όπου το βρήκαν τυχαία δύο Ρουμάνοι που έμεναν κοντά και
ειδοποίησαν την αστυνομία. Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη, καθώς
συγγενείς του που έμεναν στην Κατερίνη αποκάλυψαν τη σχέση του με την
25χρονη. Ο ίδιος ομολόγησε αποκαλύπτοντας ότι κίνητρο του εγκλήματος
ήταν μια διαφωνία που είχε με τη σύντροφό του.




7. Την έκαψαν ζωντανή για να εισπράξουν τα χρήματα της ασφάλειας
Ενα
"σατανικό ζευγάρι" ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία έστησε ολόκληρη
φρικιαστική επιχείρηση, παίρνοντας την ιδέα από… αστυνομική ταινία.
Παραπλάνησαν την 39χρονη Σκοπιανή Βιολέτα Βελιανόφσκα ότι ήθελαν να την
απασχολήσουν στο εστιατόριό τους στη Γερμανία και την επιβίβασαν στο
αυτοκίνητό τους.
Το Νοέμβριο του 2003, στην εθνική οδό Έδεσσας –
Φλώρινας, αφού την υπνώτισαν, έβαλαν φωτιά και την έκαψαν ζωντανή,
μπροστά στα μάτια του 1χρονου γιου τους. Στη συνέχεια ο βασικός
κατηγορούμενος Νικόλαος Γκεσόπουλος υποστήριξε στην αστυνομία ότι η
νεκρή ήταν η σύζυγός του, που έπεσε θύμα τροχαίου, "αναγνώρισε" μάλιστα
στο νεκροτομείο το πτώμα της τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του. Σκοπός
τους κατηγορήθηκαν ότι ήταν να εισπράξουν 1.500.000 ευρώ, ποσό για το
οποίο είχε ασφαλιστεί η σύζυγός του, Μαρία Γκεσοπούλου, η οποία μετά το
στυγερό έγκλημα κρύφτηκε στο πατρικό σπίτι της οικογένειας στους Λόφους
της Φλώρινας.
Το έγκλημα αποκαλύφτηκε από τον ίδιο τον
Γκεσόπουλο, ο οποίος από τη φωτιά που έβαλε κάηκε στο χέρι και στη
συνέχεια ομολόγησε, επιρρίπτοντας τις ευθύνες του σατανικού σχεδίου στη
γυναίκα του. Και οι δύο καταδικάστηκαν και είναι στη φυλακή.




8. Δολοφονία σε ενεχυροδανειστήριο
"Μετά
τη δεύτερη μαχαιριά, δεν μπορούσα να καταλάβω τι έκανα, με είχε πιάσει
αμόκ". Ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 26χρονης Λευκοθέας
Τσενικίδου ομολόγησε με κυνικό τρόπο τη δολοφονία της νεαρής, που
εξιχνιάστηκε σχεδόν δύο χρόνια μετά την τέλεσή της, το βράδυ της 22ας
Φεβρουαρίου 2002.
Το πτώμα της άτυχης 26χρονης βρέθηκε με 19
μαχαιριές κυρίως στο λαιμό μέσα στο ενεχυροδανειστήριο του πατέρα της,
στον ημιώροφο της πολυκατοικίας στην οδό Εγνατία 12, στο κέντρο της
Θεσσαλονίκης. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο για την πρωτοφανή
αγριότητα του εγκλήματος.
Το κίνητρο των δύο δραστών ήταν η
ληστεία, όπως αποκαλύφτηκε μετά τη σύλληψή τους, αφού εντοπίστηκαν τα
στοιχεία ταυτότητάς τους από ένα δακτυλικό αποτύπωμα που άφησαν στη
γυάλινη πόρτα του καταστήματος. Οι ίδιοι ομολόγησαν πως έπεισαν την
κοπέλα να ανοίξει στην ασφαλισμένη πόρτα του καταστήματος,
προσποιούμενοι τους πελάτες.




9. Δολοφόνησε όλη του την οικογένεια
Η
ανατριχιαστική ιστορία του 24χρονου φοιτητή Νομικής από την Καβάλα
Θεόφιλου Σεχίδη είχε κάνει τον γύρο του κόσμου. Ήταν Αύγουστος του 1996,
όταν αποκαλύφθηκε ότι ο νεαρός είχε δολοφονήσει τον 55χρονο πατέρα του
Δημήτρη, την 50χρονη μητέρα του Ελένη, την 32χρονη αδελφή του Ερμιόνη,
την 75χρονη γιαγιά του Ερμιόνη και τον θείο του Βασίλη, 57 χρόνων.
Η
πενταπλή δολοφονία είχε διαπραχθεί στις 19 και 20 Μαΐου 1996. Ο Σεχίδης
δολοφόνησε τα μέλη της οικογένειάς του, στη συνέχεια τεμάχισε τα
πτώματά τους, τα τοποθέτησε σε πλαστικές σακούλες και τα μετέφερε με το
αυτοκίνητό του με φεριμπόουτ στην Καβάλα, όπου τα εξαφάνισε στο
σκουπιδότοπο της Νέας Κάρβαλης. "Τους ξέκανα πριν με ξεκάνουν", είχε πει
τότε στους αστυνομικούς. "Tους σκότωσα, γιατί δεν μου αποκάλυπταν ποια
ήταν η πραγματική μου μητέρα", δήλωσε στο δικαστήριο, που τον καταδίκασε
πέντε φορές ισόβια.




Κυνικός μέχρι την τελευταία στιγμή της
ανάκρισης, εξέπληξε μέχρι και τους αστυνομικούς με την ψυχρότητα με την
οποία αντιμετώπιζε όσα έκανε. "Τι ήταν η πέμπτη, αφού είχαν σκοτώσει
τους τέσσερις", είχε πει για τη γιαγιά του.




10. Την αποκεφάλισε και έκανε βόλτες με το κεφάλι της
Σε
κατάσταση αμόκ ο νεαρός Θανάσης Αρβανίτης σκότωσε την άτυχη 25χρονη
δασκάλα Αδαμαντία Κάρκαλη, αποκεφάλισε το πτώμα της και στη συνέχεια με
απίστευτη ψυχραιμία περιέφερε το κεφάλι της στα σοκάκια του νησιού
προκαλώντας σοκ και αποτροπιασμό σε όσους τον συναντούσαν.
Λίγα
λεπτά μετά τις 7.00 το απόγευμα στο χωριό Βουρβούλος, γείτονες
τηλεφώνησαν στην αστυνομία και είπαν ότι στο σπίτι στο οποίο διέμεναν ο
Θανάσης Αρβανίτης και η σύζυγός του Αδαμαντία Κάρκαλη γινόταν άγριος
καβγάς. Σύμφωνα με τους ίδιους, δεν ήταν η πρώτη φορά, ενώ όπως
χαρακτηριστικά ανέφεραν, η κοπέλα απέφευγε να βγαίνει από το σπίτι της
για να μη φαίνονται τα σημάδια από τα χτυπήματα που δεχόταν από τον
άντρα της.
Πριν φτάσει η αστυνομία ο 31χρονος, σε κατάσταση αμόκ,
πέταξε έξω από το σπίτι αποκεφαλισμένο το σκύλο της κοπέλας. Στη
συνέχεια δολοφόνησε την 25χρονη και αφού την αποκεφάλισε βγήκε στην αυλή
κρατώντας το κομμένο κεφάλι. Είχε διανύσει μια απόσταση περίπου 800
μέτρων όταν τον εντόπισαν οι αστυνομικοί.





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ VIDEO: Φάλαινα κόντεψε να καταπιεί γυναίκα έξω από την Καλιφόρνια

Posted: 06 Nov 2011 12:10 PM PST



Μια κολυμβήτρια που έκανε σερφ.
..



έξω από την ακτή της Σάντα Κρουζ παραλίγο να καταλήξει στο στομάχι μιας μεγάπτερης φάλαινας που κατάπινε αντζούγιες. Σε
ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, η φάλαινα αναδύεται
κατακόρυφα με το στόμα ανοιχτό, λίγα μέτρα από την σέρφερ και δύο
άνδρες που έκαναν καγιάκ. Η γυναίκα πηδάει έντρομη στο καγιάκ και το
κήτος εξαφανίζεται στα βάθη.
Οι
μεγάπτερες φάλαινες, γνωστές για τα υποβρύχια τραγούδια τους,
μαζεύονται σε ομάδες έξω από τις ακτές της Σάντα Κρουζ κυνηγώντας
αντζούγιες, πλαγκτόν και μικρά καρκινοειδή. Η τακτική τους είναι να
τρομάζουν τα κοπάδια για να τα αναγκάσουν να ανέβουν κοντά στην
επιφάνεια όπου δεν έχουν οδό διαφυγής.

Οι αρχές της Καλιφόρνια ζητούν από τους τουρίστες να μην πλησιάζουν τις
φάλαινες σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων, προειδοποιώντας τους
ότι τα κήτη προστατεύονται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία και η
παρενόχλησή τους τιμωρείται με πρόστιμα από 2.500 έως 32.000 δολάρια.

Σύμφωνα όμως με την τοπική εφημερίδα Santa Cruz Sentinel, τους
τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί τουλάχιστον δύο ατυχήματα -στο πρώτο
αναποδογύρισε ένα καγιάκ και στο δεύτερο εμβολίστηκε ένα ιστιοφόρο.
Μια τρίτη επικίνδυνη προσέγγιση απαθανατίστηκε τον Οκτώβριο από Καλιφορνέζο φωτογράφο Πολ Σράουμ.





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λιποθύμησε on camera την ώρα που της έκανε πρόταση γάμου!

Posted: 06 Nov 2011 12:05 PM PST


Σίγουρα
είναι μία στιγμή που

όλες οι γυναίκες ονειρεύονται και την έχουν
φανταστεί στο μυαλό τους!

Ο αγαπημένος τους γονατίζει, βγάζει ένα
δαχτυλίδι και κάνει την πρόταση...

Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας φαίνεται όμως πως
αγχώθηκε υπερβολικά όταν αυτή η μοναδική στιγμή έφτασε και κατέρρευσε.
Για κακή της τύχη αυτό έγινε on camera!



Άλλωστε ήταν τα γενέθλιά της και ο αγαπημένος της είχε κανονίσει να της
κάνει εκτός από το πάρτι έκπληξη και την πρόταση. Είχε καλέσει όλους
τους φίλους τους και ήθελε να καταγράψει όλες τις στιγμές.



Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η λιποθυμία της μέλλουσας συζύγου του! Δείτε το βίντεο:





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ξεκαρδιστικό βίντεο με δύο σκύλους που τρώνε σε εστιατόριο!

Posted: 06 Nov 2011 12:00 PM PST

Ένα απίστευτο βίντεο

που θα σας ρίξει στα πατώματα από το γέλιο!

Δύο
σκύλοι απολαμβάνουν ένα γεύμα σε...πολυσύχναστο εστιατόριο!

Τα
αφεντικά τους βρίσκονται καλά κρυμμένα από πίσω, διαβεβαιώνοντας ότι το
βίντεο γυρίστηκε σε μία λήψη χωρίς μοντάζ. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν
μια μικρή πρόβα από πριν με τα μαχαιροπίρουνα για να τα συνηθίσουν τα
σκυλάκια και να μην τραυματιστούν. Οι κινήσεις των χεριών, αντίθετα, δεν
ήταν ούτε προμελετημένες ούτε προβαρισμένες, αλλά το κάθε αφεντικό
ακολουθούσε αυθόρμητα την αίσθηση των κινήσεων του σκύλου. Απολαύστε!




KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Το αιώνιο Δωρικό ιδεώδες της τιμής και του αίματος .

Posted: 06 Nov 2011 11:57 AM PST






Είναι γεγονός ότι στους

περισσότερους, από
όσους σήμερα ασχολούνται με την Αρχαία Ελληνική Ιστορία, είναι πλέον
δημοφιλής η Αθήνα από την Σπάρτη.


Αυτό πάντοτε βεβαίως κάτω από την
καθοδήγηση του κατεστημένου των Πανεπιστημίων, που στην εποχή μας
μοιραία είναι και αυτό φιλελεύθερο και… δημοκρατικό. Η Αρχαία Σπάρτη
φαντάζει στα μάτια των πολλών σήμερα σαν ένα απόλυτα τυραννικό
στρατιωτικό καθεστώς. Φυσικά και δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Η Σπάρτη
υπήρξε ένα πρότυπο πολιτείας, στην οποία κυριαρχούσε η Δικαιοσύνη, η
Ισοπολιτεία και προπαντός το κοινό συμφέρον, η Τιμή, η Αξιοπρέπεια και
το Καθήκον.








Ένα από τα πρώτα μέτρα που έλαβε ο Λυκούργος ήταν ως γνωστόν η κατάργηση
του νομίσματος και η αντικατάστασή του με δύσχρηστα ογκώδη σιδερένια
νομίσματα. Χιλιάδες χρόνια αργότερα, ένας μεγάλος του πνεύματος και της
τέχνης της σύγχρονης εποχής, ο Βάγκνερ, τοποθετούσε στον χρυσό του Ρήνου
όλα τα κακά του κόσμου. Το χρήμα ήταν το κακό και αυτό ο Λυκούργος το
είχε διαπιστώσει πριν από 27 ολόκληρους αιώνες.


Η απόλυτη Κοινωνική Δικαιοσύνη, που επικρατούσε στην Αρχαία Σπάρτη,
οδήγησε κάποιους στο ηλίθιο συμπέρασμα ότι το πολίτευμα των
Λακεδαιμονίων ήταν… κομμουνιστικό! Φυσικά μια τέτοια άποψη δεν έχει την
οποιαδήποτε σχέση με την λογική. Στην Αρχαία Σπάρτη, κριτήριο για τον
καθορισμό των αξίων και των αρίστων δεν ήταν το χρήμα, αλλά η αρετή. Ας
διαβάσουμε πως ο Πλούταρχος περιγράφει την κατάσταση της κοινωνίας της
Σπάρτης:





"Δεύτερο έργο του Λυκούργου, και το πιο τολμηρό απ' όλα, είναι ο
αναδασμός της γης. Υπήρχε τότε φοβερή ανισότητα και έρχονταν στην πόλη
πολλοί ακτήμονες και άποροι επειδή τα πλούτη είχαν συσσωρευτή σε
ελάχιστους. Γι' αυτό, πολεμώντας την αναισχυντία και το φθόνο και το
έγκλημα και την τρυφηλότητα και τα δύο άλλα νοσήματα της πολιτείας, που
είναι παλαιότερα και σοβαρότερα, τον πλούτο και τη φτώχεια, έπεισε όλους
ανεξαιρέτως τους πολίτες να τα βάλουν όλα στη μέση για να γίνη
αναδασμός και να ζουν μεταξύ τους όλοι ίσοι και μ ε ίση περιουσία,
επιδιώκοντας να πρωτεύουν στην αρετή, σαν να μην υπήρχε καμιά άλλη
ανάμεσά τους διαφορά και ανισότητα παρά αυτή που την ορίζει η καταδίκη
του κακού και ο έπαινος του καλού πολίτη. Και κάνοντας πράξη το έργο του
μοίρασε την άλλη λακωνική γη σε τριάντα χιλιάδες κλήρους για τους
περιοίκους κι αυτήν που αποτελούσε την Σπάρτη σε εννιά χιλιάδες (γιατί
τόσοι έγιναν οι κλήροι των Σπαρτιατών).»




«…λένε πως όταν κάποτε αυτός, ύστερα από πολύ χρόνο, γύριζε από ένα
ταξίδι και είδε να έχουν πριν λίγο θερίσει στους αγρούς, καμαρώνοντας
τους σωρούς, ίσους τον ένα δίπλα στον άλλο, χαμογέλασε και είπε σ'
αυτούς που ήταν μαζί του, πως η Λακωνική ολόκληρη μοιάζει με χώρα που
ανήκει σε αδέλφια, που μόλις έκαναν τη μοιρασιά».




Το μέγα ζητούμενον σε όλους τους μελετητές της αρχαίας Ιστορίας είναι
γιατί ούτε η Αθήνα, ούτε η Σπάρτη κατόρθωσαν να επιτύχουν αυτό που
επέτυχε η Ρώμη. Δηλαδή, την δημιουργία μιας μεγάλης αυτοκρατορίας.
Απαντήσεις με τον νόμο της λογικής θα μπορούσαν να υπάρξουν πολλές.
Καμμία όμως δεν θα ήταν ικανοποιητική. Προπαντός γιατί η Ιστορία δεν
ερμηνεύεται με την λογική και η αιτιοκρατία δεν είναι ικανή να
ερμηνεύσει τους ρυθμούς του κόσμου τούτου. Πολλοί απορούν γιατί η Σπάρτη
δεν άντεξε στο χρόνο και αποδίδουν μάλιστα την παρακμή της στον απόλυτο
χαρακτήρα των νόμων του Λυκούργου. Όχι δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Ο
Αρχαίος Ελληνικός Απολλώνιος πολιτισμός, ήταν ο πολιτισμός του χώρου σε
αντίθεση με τον σημερινό δυτικό φαουστιανό πολιτισμό, που είναι ο
πολιτισμός του χρόνου. Ως εκ τούτου και η Αρχαία Σπάρτη φυσικό ήταν να
στέκεται πάνω από τον χρόνο. Δεν είναι τυχαίο ότι αδιάψευστοι μάρτυρες
της αιωνιότητος του Ελληνικού πολιτισμού στέκουν τα λάμποντα στον ήλιο
μαρμάρινα σημάδια του μεγάλου λαού μας. Χαρακτηριστικά γράφει γι' αυτό
ακριβώς το θέμα στο περισπούδαστο έργο του «Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ» ο
Όσβαλντ Σπένγκλερ: «Ο λίθος είναι το μέγα σύμβολο του πέρα από τον χρόνο
αποτελέσματος του γίγνεσθαι». Αυτό ακριβώς ήταν η Αρχαία Σπάρτη: μία
Πολιτεία Αιώνια!


strangehellas





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η ιστορία του Playboy !!!

Posted: 06 Nov 2011 11:53 AM PST



Η προέλευση του Playboy bunny, η

κύρια πηγή εσόδων του κολοσσού



και άλλα τρία πράγματα που θέλετε να μάθετε για το αντρικό περιοδικό που άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε ένα αθώο... λαγουδάκι.





1. Το Playboy δεν λεγόταν αρχικά Playboy Η αρχική ιδέα του Χιου Χέφνερ για την ονομασία του νέου του περιοδικού ήταν Stag Party, αλλά δεν μπορούσε να «βαπτιστεί» έτσι λόγω ομοιότητας με ένα άλλο περιοδικό ονόματι Stag- η διεύθυνση του περιοδικού απείλησε να τον μηνύσει αν έβαζε αυτόν τον τίτλο. Η ονομασία Playboy ήταν στην πραγματικότητα ιδέα ενός συνεργάτη του Χέφνερ, του Έλντον Σέλερς, του οποίου η μητέρα εργαζόταν παλιότερα σε μια εταιρία με ίδιο όνομα, την Playboy Automotive Company.





2. Το Playboy κατάργησε πρώτο το φυλετικό διαχωρισμό Το show PlayboyΆs Penthouse έκανε πρεμιέρα στα τέλη του 1959 και ήταν ένας τρόπος για να αποδείξει ο Χέφνερ στο κοινό ότι ο εκδότης του περιοδικού δεν ήταν κανένας… ανώμαλος και ρατσιστής. «Προσπαθούμε να μην υιοθετήσουμε το στυλ του περιοδικού στην εκπομπή αυτή. Ας την έχουμε στο μυαλό μας σαν μια εβδομαδιαία συνάντηση των ανθρώπων που γουστάρουμε και που μας γουστάρουν». Με αυτή τη σκέψη, ο Χέφνερ φιλοξένησε στο show του για πρώτη φορά Αφροαμερικάνους και λευκούς να χορεύουν και να διασκεδάζουν μαζί. Επίσης, το Playboy ήταν από τα μοναδικά περιοδικά που έβαλε στις σελίδες του σταρ όπως την Έλα Φιτζέραλντ και τον Νατ Κινγκ Κολ.











3.Το λαγουδάκι του Playboy είναι κρυμμένο σχεδόν σε κάθε εξώφυλλο Το κεφάλι του λαγού- σήμα κατατεθέν του περιοδικού- άρχισε να παίζει κρυφτό με τους αναγνώστες τη δεκαετία του 60, ως ένας τρόπος να ιντριγκάρουν το κοινό να το ψάξει. Μέχρι τα μέσα του 70, η διεύθυνση του Playboy είχε δεχθεί πάρα πολλά γράμματα όπου οι αναγνώστες παραπονιόνταν ότι δεν μπορούν με τίποτα να το ανακαλύψουν, ώστε οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να προσφέρουν tips για την ανεύρεση του. Βέβαια, ακόμα και πριν αποσυρθεί το κουνελάκι από τα πρωτοσέλιδα ήταν τόσο αναγνωρίσιμο, ώστε ακόμα κι αν έστελνες ένα γράμμα στο περιοδικό με ένα ζωγραφισμένο κουνέλι χωρίς διεύθυνση παραλήπτη, το γράμμα έφτανε στον προορισμό του.





4. Το logo του Playboy σχεδιάστηκε σε μισή ώρα Όταν ο Χέφνερ και οι συνεργάτες του σκέφτονταν για το τι θα είναι η μασκότ του περιοδικού, κατέληξαν στο λαγουδάκι γιατί είχε χαριτωμένες σεξουαλικές αναφορές και το έντυσαν με κοστούμι για να είναι πιο σοφιστικέ. Δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει τη φιγούρα ενός άντρα για σύμβολο για να διαφοροποιηθεί από τα περιοδικά Esquire και The New Yorker. Ο σχεδιαστής του λαγού έχει δηλώσει στο παρελθόν «Αν ήξερα πόσο σημαντικό ρόλο θα έπαιζε ο λαγός θα τον είχα σχεδιάσει καλύτερα. Έκανα ένα μόνο σχέδιο, που μου πήρε μισή ώρα, κι αυτό ήταν.»





5. Η οικονομική αυτοκρατορία του Playboy χτίστηκε πάνω στα πριβέ clubs κι όχι στο ίδιο το περιοδικό Το πρώτο τεύχος του περιοδικού εξαντλήθηκε γρήγορα και μέσα σε λίγα χρόνια η εταιρία είχε αρκετά χρήματα και αναγνωρισιμότητα για να αποκτήσει το δικό της τηλεοπτικό show. Παρόλα αυτά τα μεγαλύτερα κέρδη της έφεραν τα ομώνυμα clubs και καζίνο στα οποία επεκτάθηκε τη δεκαετία του 60. Σε αυτούς του χώρους και ειδικότερα στα νυχτερινά κέντρα, οι πελάτες ήταν μέλη με το δικό τους προσωπικό «κλειδί» για να μπαίνουν σε αυτόν τον παράδεισο όπου σέξι γυναίκες σέρβιραν ποτά με κοντές φούστες. Μέχρι το τέλος του 1961, τα πριβέ clubs του είχαν 132 χιλιάδες μέλη και κέρδη ύψους 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ανεβάζοντας τα στη θέση με τα πιο πολυσύχναστα κι επιτυχημένα clubs στον κόσμο.





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές