Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για το Σάββατο 15 Οκτωβρίου

Posted: 15 Oct 2011 04:41 AM PDT

Η παράσταση «Ο Κόκκινος Βράχος», ένα από τα δημοφιλέστερα ρομαντικά μυθιστορήματα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο. Η Ρούλα Πατεράκη επιχειρεί μια εναλλακτική ανάγνωση του έργου. Ξαναδιαβάζει σήμερα τον «Κόκκινο Βράχο», παράλληλα με «Φωτεινή Σάντρη», το θεατρικό έργο, αλλά και την «Ζωή μου σαν μυθιστόρημα», την αυτοβιογραφία του συγγραφέα και καταθέτει τη δική της εκδοχή μιας παράξενης και συνάμα συναρπαστικής ερωτικής ιστορία...

Εφιάλτης…

Posted: 14 Oct 2011 10:44 AM PDT

Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του ελληνικού λαού, αν αληθεύει ότι η πρόταση που έκανε η Ντόρα για συμμε­τοχή των τριών πρώην πρωθυπουργών Σημίτη, Μητσοτάκη, Καραμανλή σε συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατί­ας με τους αρχηγούς των κομμάτων με θέμα την οικονομική κρίση υποκρύπτει ουσιαστικά την επαναφορά του… πάπι της στο προσκήνιο. Πολλοί κακεντρε­χείς φίλοι της λένε ότι ελπίζει να μην του κάτσει καμιά στραβή και επανέλθει ως άλλος Ζολώτας σε καμιά οικου­μενική κυβέρνηση. Κάπου στα 90 και ...

Οι «βραβευμένοι»... του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας

Posted: 14 Oct 2011 10:33 AM PDT

Ο Ηλίας Ιωσηφίδης, ο Βασίλης Λουλές και ο Νίκος Μεγγρέλης πήραν τα 3 βραβεία Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας. Στη χώρα μας το ντοκιμαντέρ έχει και ιστορία και θεατές και μας έχει προσφέρει πολλές θετικές εκπλήξεις. Για τον Νίκο Μεγγρέλη και το «Πεθαίνοντας για την αλήθεια» έχουμε ξαναγράψει. Το «Φιλιά εις τα παιδιά» του Λουλέ, το οποίο είδαμε, και αφορά στα μικρά εβραιόπουλα που σώθηκαν χάρη στη βοήθεια των χριστιανών γειτόνων τους στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμ...

Σε ιδιώτες η αποκομιδή σκουπιδιών - κλιμακώνεται η κόντρα

Posted: 14 Oct 2011 09:56 AM PDT

Τρεις ιδιωτικές εταιρείες θα αναλάβουν την αποκομιδή των απορριμμάτων στην Αττική, αρχίζοντας από ευαίσθητους για τη δημόσια υγεία χώρους. Με ανακοίνωση της, η Περιφέρεια Αττικής ενημέρωσε πως τα απορριματοφόρα θα ξεκινήσουν το έργο της αποκομιδής από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και τα σχολεία σε συνεργασία με την Εισαγγελία, την Αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι σχετικές αποφάσεις πάρθηκαν από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, σε εφαρμογή...

Τι να φταίει, τι να φταίει...;

Posted: 14 Oct 2011 09:26 AM PDT

Τι λείπει, τι φταίει και οι δημοσκοπήσεις δεν ξεκολλά­νε; Αυτό κάθισαν και σκέφτηκαν στη Νέα Δημοκρατία, ανέλυσαν τις ποιοτικές έρευνες και είδαν ότι η άκριτη υιοθέτηση κάθε συντεχνιακού συμφέροντος και ειδικά η πλήρης ταύτιση με τους ταξιτζήδες δημιούργησαν συνθήκες απώθησης του πολιτικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας στους νοικοκυραίους. Και βγήκαν στο ξέφωτο κατά των συνδικαλιστών, μπας και ξεκολλήσουν… Α.Χ

«Παιδιά του πολέμου» δίχως… πόλεμο

Posted: 14 Oct 2011 09:14 AM PDT

Του Παναγιώτη Τσόγκα

Στους περισσότερους Έλληνες προκάλεσαν εντύπωση τα επεισόδια που έκαναν Κροάτες οπαδοί πριν και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Ελλάδα-Κροατία στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπως επίσης και η εισβολή και επίθεση εναντίον τους μιας ισχυρής ομάδας κουκουλοφόρων. Για όσους παρακολουθούν στενά όμως το… DNA των κοινωνιών στις δημοκρατίες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τα επεισόδια ήταν απλώς, ακόμη ένα κρούσμα έξαρσης της εθνικιστικής βίας.

Οι Κροάτες τα… έσπασαν σε διάφορα σημεία του Πειραι...

Άνοδος 0,42% στο Χ.Α

Posted: 14 Oct 2011 08:34 AM PDT

Με άνοδο της τάξεως του 0,42% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, φτάνοντας τις 775,59 μονάδες βάσης.

Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 46,64 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασαν οι εταιρείες Ακίντητης Περιουσίας, Πετρελαίου – Αερίου και Τεχνολογίας, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι δείκτες Κοινής Ωφελείας, Ταξιδίων - Αναψυχής και Τροφίμων - Ποτών.

Από το σύνολο των τίτλων, 102 μετοχές ενισχύθηκαν, 61 υποχώρησαν και 31 παρέμειν...

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Μπαρόζο

Posted: 14 Oct 2011 08:27 AM PDT

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είχε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα, την προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αλλά και για θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας, μεταξύ των οποίων και αυτά που αφορούν την υποστήριξη του ΕΣΠΑ.

Νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου είχε σειρά συναντήσεων με τους υπουργούς Δημήτρη Ρέππα, Παύλο Γερουλάνο και Γιώργο Παπακωσνταντίνου.

Φάτε μάτια ψάρια;

Posted: 14 Oct 2011 08:22 AM PDT

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτο Θεάτρου επιμένει να υπάρχει. Παρά τις ανυπέρβλητες οικονομικές δυσκολίες και την απαξίωση από την Πολιτεία. Η πλατφόρμα «Σύστημα Αθήνα» του ΔΙΘ, που έκλεισε 4 χρόνια ζωής, άλλοτε με καλά και άλλοτε με μέτρια αποτελέσματα, έχει ως στόχο την προώθηση του ελληνικού θεάτρου και χορού στο εξωτερικό. Αφού, λοιπόν, είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει φέτος να πραγματοποιήσει τις δράσεις του, οργάνωσε ημερίδα στο Μουσείο της Ακρόπολης για τις προκλήσεις και τις ευ...

Ο Κούγιας μηνύει την Πειθαρχική Επιτροπή

Posted: 14 Oct 2011 08:11 AM PDT

Ο Αλέξης Κούγιας πέρασε στην… αντεπίθεση και κατέθεσε μηνύσεις κατά του προέδρου, των μελών και του γραμματέα της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ που δικασαν την Παναχαϊκή προ ημερών, για κατάχρηση εξουσίας, για παράβαση καθήκοντος και για πλαστογραφία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα της Παναχαϊκής αναφέρει:

«Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει ότι πριν από μία ώρα, κατόπιν όπως φαίνεται αιτήματος των μελών της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, ο Κατσής και ο γραμματέας της πειθαρχικής επιτροπής της...

Του έμειναν μόνο 84 σύζυγοι

Posted: 14 Oct 2011 07:57 AM PDT

του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά, λέει μια παλιά παροιμία. Κάθε κανόνας όμως έχει και εξαιρέσεις. Και στα βουνά της Αριζόνα η τρέλα ζει και βασιλεύει.

Ο Ουόρεν Τζεφς, είναι ο ιδρυτής της «Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των τελευταίων ημερών».

Η αίρεση βρίσκεται σε μια απομονωμένη περιοχή στα ορεινά της πολιτείας και αριθμεί 5.000 πιστούς . Στον μικρόκοσμό της, οι ξένοι δεν είναι καλοδεχούμενοι. Οι πιστοί ζούσαν ξεκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο και υπάκουαν στις διατα...

Οι κινητοποιήσεις των "Αγανακτισμένων" παγκοσμίως

Posted: 14 Oct 2011 07:28 AM PDT

951 πόλεις, σε 82 χώρες συμμετέχουν στις 15 Οκτωβρίου στο παγκόσμιο κίνημα των «Αγανακτισμένων» που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο.

Οι πρωτεργάτες Ισπανοί ζουν με την ελπίδα το κάλεσμα τους, να βρει ανταπόκριση σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες. «Από την Αμερική μέχρι την Ασία και από την Αφρική στην Ευρώπη» πολίτες όλου του κόσμου έλαβαν την πρόσκληση.

Ήδη έχει δημιουργηθεί ένας ηλεκτρονικός ιστότοπος με την ονομασία: «United for #globalchange» , η οποία καλεί τους πολίτες να «καταλάβουν τις π...

Κατέθεσαν προσφυγή στη Χάγη κατά του ΓΑΠ

Posted: 14 Oct 2011 07:16 AM PDT

Δύο Ελληνίδες, οι Όλγα Γεωργίου Γεριτσίδου  και Τάνυα – Μαρία Γεριτσίδου, κατέθεσαν προσφυγή κατά του πρωθυπουργού, μη αναγνωρίζοντάς τον ως νόμιμα εκλεγμένο.

Δείτε τι γράφουν:

«Δεδομένης της ολοένα και χειρότερης αντι-ανθρωπιστικής και κατάφωρα αντι-δημοκρατικής και ανθελληνικής κατάστασης στην Ελλάδα υπό την μη δημοκρατικώς νομιμοποιούμενη κυβέρνηση του Γεωργίου Α. Παπανδρέου, ο οποίος όπως προδήλως αποδεικνύεται αναρριχήθηκε στην εξουσία με ψευδεπίγραφο προεκλογικό πρόγραμμα, κατάργησε, περι...

Υποβάθμισε τον ΟΤΕ η Standard & Poor's

Posted: 14 Oct 2011 07:12 AM PDT

Από ΒΒ- σε Β υποβάθμισε το αξιόχρεο του ΟΤΕ ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέας υποβάθμισης.

Στην σχετική ανακοίνωσή της η S&P αναφέρει ότι η επιδεινούμενη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα αποτελέσει τροχοπέδη στην κερδοφορία και την ικανότητα του οργανισμού να αναχρηματοδοτήσει το χρέος του.

Παράλληλα τονίζει ότι μειώνει τη μακροπρόθεσμη αξιολόγησή της σε Β «κυρίως γιατί θεωρούμε ότι αυξάνεται το ρίσκο της Ελλάδας και ότι ο ΟΤΕ δεν διαθ...

Αυτόφωρη διαδικασία για τα σκουπίδια με εντολή εισαγγελέα

Posted: 14 Oct 2011 06:53 AM PDT

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για το θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών, κ. Ράικου προχώρησε σε έκδοση μίας τρίτης εντολής, μέσω της οποίας ζητά να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία εις βάρος όποιου θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Παράλληλα ζητάει να εντοπιστούν ποιοι ευθύνονται για την τέλεση των αξιόποινων πράξεων της μόλυνσης του περιβάλλοντος και της έκθεση του πληθυσμού σε κίνδυνο και τα συγκεκριμένα πρόσωπα να συλληφθούν κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Επιπλέον, η κ. Ράικου...

Περικοπές αποδοχών σε όλους τους καταληψίες στο Δημόσιο

Posted: 14 Oct 2011 06:30 AM PDT

Μαχαίρι στις αποδοχές όλων όσων πραγματοποιούν καταλήψεις δημοσίων κτηρίων προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος. «Οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων ως μορφή συνδικαλιστικής κινητοποίησης με απόφαση ή κάλυψη συνδικαλιστικών οργανώσεων, θεωρούνται απεργίες, οι οποίες είναι προφανώς παράνομες και καταχρηστικές» τόνισε.

Ο Η. Μόσιαλος συμπλήρωσε: «Η παράνομη και καταχρηστική απεργία συνεπάγεται αντίστοιχη περικοπή αποδοχών και η περικοπή αυτή θα γίνει από την...

«Τα κοράκια ας επιστρέψουν στη γωνιά τους»

Posted: 14 Oct 2011 06:12 AM PDT

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκανε δεκτή την έφεση του Διαγόρα Ρόδου, κατά της πρωτόδικης ποινής υποβιβασμού του, με αποτέλεσμα οι ιθύνοντες της ομάδας να… ξεσπάσουν με μία οργισμένη ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο σκληρός και σχεδόν μοναχικός αγώνας που δώσαμε για τη σωτηρία του Διαγόρα μας, δικαιώθηκε! Με την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ αποκαταστάθηκε πλήρως η τάξη και κυρίως ένα όνομα "βαρύ σαν ιστορία", όπως είναι αυτό του "Γηραιού"!

Οι "λασπολόγοι" και...

Κατά του «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων ο Μιχάλης Σάλας

Posted: 14 Oct 2011 06:04 AM PDT

Κατά του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων τίθεται ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλας, επισημαίνοντας ότι «είναι λυπηρό, όσοι οφείλουν, να μην καταλαβαίνουν τις συνέπειες ενός μιας τέτοιας ενέργειας».

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι «όσοι υποστηρίζουν το κούρεμα των ομολόγων χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Στην πρώτη ανήκουν εκείνοι που δεν έχουν να χάσουν τίποτα, ούτε από την κατάρρευση της Ελλάδας και φυσικά ούτε από τα χαρτοφυλάκια τους....

Προκαταρκτική εξέταση για τα επεισόδια στη ΚΕΔΕ

Posted: 14 Oct 2011 05:46 AM PDT

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου για τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη στα γραφεία της ΚΕΔΕ εναντίον του δημάρχου Νεάπολης - Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη και άλλων δημάρχων.

Η κ. Ράικου ζήτησε συγκεκριμένα να εντοπιστούν και να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε όσους επιτέθηκαν στον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και να ερευνηθεί αν δέχθηκαν επίθεση και άλλα πρόσωπα που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο.

Μέρκελ: Προσοχή στο κούρεμα!

Posted: 14 Oct 2011 05:45 AM PDT

Προσοχή, όσον αφορά στις επιπτώσεις που θα έχει ενδεχόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους, συστήνει η Ανγκελα Μέρκελ, ενώ ζητεί εκ νέου την αλλαγή των συνθηκών προκειμένου να μπορούν να τιμωρούνται οι «δημοσιονομικοί παραβάτες».

Η Γερμανίδα καγκελάριος, αναφέρθηκε στην περικοπή του χρέους λέγοντας πως: «δεν αποτελεί πανάκεια» και τονίζοντας ότι «να επιχειρηθεί, μόνο εφόσον έχει προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να αποφευχθούν τα χειρότερα».

Παράλληλα, η Ά. Μέρκελ πρόσθεσε ότι δεν μπο...

Πλαφόν στα καύσιμα επιβάλλει η κυβέρνηση

Posted: 14 Oct 2011 05:44 AM PDT

Το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε την επιβολή πλαφόν στα καύσιμα, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, καθώς οι τελωνειακοί προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, η ανώτατη τιμή της αμόλυβδης και της super βενζίνης  καθώς και του πετρελαίου κίνησης θα μπουν σε ισχύ από τις 15/10/2011. Επιβάλλεται στη μέση τιμή ανά νομό της Πέμπτης, για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο για την πλήρη εξομάλυνση της αγοράς.

Η ηγεσία του υπουργείου έλαβε την απόφαση γι...

«Η Γερμανία δεν είναι στρατός κατοχής»

Posted: 14 Oct 2011 04:05 AM PDT

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 για τη στάση της Γερμανίας στο πρόβλημα της χώρας ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός είπε ότι «κυβέρνη­ση και αντιπολίτευση πρέπει να πουν στη Γερμανία και στην κυ­ρία Μέρκελ ότι δεν είναι στρατός κατοχής». Κάτι τρέχει εκεί στη Βουλή και στο ΠΑΣΟΚ. Ακόμη και οι καθηγητές έχουν βγει στα κάγκελα… Α.Χ

Τσάκας: «Κάντε τον να τρελαθεί περισσότερο»

Posted: 14 Oct 2011 03:41 AM PDT

Κάλεσμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού να γεμίσει το ΟΑΚΑ στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη και να «φτιάξει» τον Πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ, απηύθυνε ο Βλάσσης Τσάκας, με δηλώσεις του σε αθλητική εφημερίδα.

Ο εκπρόσωπος του Σαουδάραβα Πρίγκιπα σχολίασε στην εφημερίδα «Goalnews»: «Ασφαλώς το παιχνίδι αυτό δεν έχει σχέση με το να ''ψηθεί'' ο πρίγκιπας. Είναι ήδη ''ψημένος'' και το έχουν καταλάβει όσοι πρέπει. Η απόφαση είναι ήδη ειλημμένη. Απλώς θέλω να δω το γήπεδο γεμάτο, προκειμένου να πάρει μια γ...

Μηχανοκίνητη πορεία των ιδιοκτητών ταξί προς τη Βουλή

Posted: 14 Oct 2011 03:15 AM PDT

Περίπου 1.500 ιδιοκτήτες ταξί με τα οχήματά τους και μηχανάκια, πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην φτάσει το νομοσχέδιο Ραγκούση στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή.

"Δεν τους στηρίζει ούτε η κοινοβουλευτική ομάδα παρά μόνο η κυρία του 1%", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λυμπερόπουλος και πρόσθεσε:

"Τα παπαγαλάκια που μας κατηγορούν για σκληρές δηλώσεις δεν ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές