Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

kinitro news


kinitro news


ΣΟΚ: Καίνε τα αδέσποτα σε φούρνους

Posted: 23 Oct 2011 08:52 PM PDT

Ενόψει του Euro 2012…

Με απάνθρωπες μεθόδους προσπαθούν να τακτοποιήσουν οι αρχές της Ουκρανίας το θέμα των αδέσποτων ζώων, ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου που η χώρα συνδιοργανώνει με την Πολωνία το καλοκαίρι του 2012.

Ουκρανοί ακτιβιστές διαμαρτύρονται εδώ και πολλά χρόνια για τις βάρβαρες πρακτικές αλλά εις μάτην. Λίγους μήνες, όμως, πριν το Euro 2012 η κατάσταση για τα τετράποδα που κυκλοφορούν αδέσποτα στην Ουκρανία έχει επιδεινωθεί.

Οι αρχές εγκατέλειψαν τη μέθοδο δηλητηρίασης με την μυοπαραλυτική ουσία ditiline και υιοθέτησαν μια «μοντέρνα και περιβαλλοντικά ασφαλή», όπως τη χαρακτήρισαν.

Εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά και γατιά φυλακίζονται και οδηγούνται σε ένα κινητό κρεματόριο, όπου καίγονται ζωντανά σε θερμοκρασία 900 βαθμών Κελσίου.

Οι ακτιβιστικές οργανώσεις προσπαθούν να συγκεντρώσουν υπογραφές ώστε να πείσουν τις ουκρανικές αρχές να σταματήσουν άμεσα το έγκλημα αυτό που γίνεται. Μέχρι στιγμής, το έγγραφο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο έχουν υπογράψει 300.000 άνθρωποι.


kinitro news

Γιατί δεν παραιτείται ο Παπούλιας;

Posted: 23 Oct 2011 08:48 PM PDT



Η χώρα ζει τις πιο δραματικές στιγμές από τη Χούντα και μετά. Η χρεοκοπία έχει χτυπήσει για τα καλά την καρδιά της Ελλάδας. Η κοινωνική έκρηξη είναι ορατή πλέον.

Οι πολιτικές δυνάμεις στην πλειοψηφία τους αδυνατούν να παρέμβουν. Τα δύο μεγάλα κόμματα συνυπεύθυνα για την καταστροφή της χώρας, ερίζουν ποιο θα σώσει (ξανά) την Ελλάδα.

Οι πολιτικοί στην πλειοψηφία τους, άβουλοι και μοιραίοι. Ο μόνος που θα μπορούσε να δώσει τη λύση και να λυτρώσει τη χώρα είναι ο πρόεδρος της δημοκρατίας.

Ο οποίος αντί να καταθέτει στεφάνια και να πραγματοποιεί εθιμοτυπικές βεγγέρες θα μπορούσε έστω και την ύστατη στιγμή να κάνει κάτι για να δικαιολογήσει την παρουσία του στο προεδρικό μέγαρο: να παραιτηθεί και η χώρα να πάει σε πρόωρες εκλογές, ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για την τύχη του.

Οι πολίτες τον τίμησαν αρκετά αυτά τα χρόνια που είναι πρόεδρος. Μήπως ήρθε η ώρα να τους το ανταποδώσει, κάνοντας το ελάχιστο; Να παραιτηθεί!




kinitro news

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ Α.Ε.Κ.: Παραιτήθηκε όλη η διοίκηση της, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει!

Posted: 23 Oct 2011 08:43 PM PDT

Μετά τη λήξη του αγώνα στην Κρήτη, η ΠΑΕ ανακοίνωσε τις παραιτήσεις όλων των μελών του Δ.Σ. -οι οποίες, όπως αναφέρει, είχαν τεθεί στη διάθεση του Νίκου Νοτιά από τις 6 Οκτωβρίου. Όπως αναφέρεται στην ...

ανακοίνωση της ΑΕΚ: «Είναι εμφανές ότι η ομάδα μας νοσεί σε πολλά επίπεδα και αντιμετωπίζει προβλήματα τα οποία αντικειμενικά ξεπερνούν την προσπάθεια που καταβάλλει η παρούσα Διοίκηση. Για τους λόγους αυτούς στις 6 Οκτωβρίου οι κ.κ. Σταύρος Αδαμίδης, Χάρης Κοσμάτος, Κωνσταντίνος Καπετανάκης, Δημήτρης Καψής και Μάκης Κασνακίδης, έθεσαν γραπτώς τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του μεγαλομετόχου κ. Νίκου Νοτιά, οι οποίες θα ενεργοποιηθούν στην εξαγγελθείσα Έκτακτη Γενική Συνέλευση, όπου και προσδοκούμε πως θα βρεθεί άμεση και μακροπρόθεσμη λύση για το μέλλον της ΑΕΚ. Μέχρι την ημερομηνία της ανωτέρω Γ.Σ, η παρούσα Διοίκηση θα συνεχίσει την προσπάθειά της έτσι ώστε η επόμενη Διοίκηση να αναλάβει την ΑΕΚ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, τηρουμένων πάντα των δύσκολων εδώ και τόσο καιρό συνθηκών. Καλούμε για άλλη μια φορά όλους τους Αεκτσήδες να πορευτούμε ενωμένοι αφήνοντας πίσω μας τεχνητές και μη διχόνοιες και διαφορές και στηρίζοντας τους παίκτες και τον προπονητή μας. Η ΑΕΚ είναι πάνω από όλους μας».

ή: NeNewsbeast.grwsbeast.g

kinitro news

Επόμενος στόχος η Ελλάδα;

Posted: 23 Oct 2011 10:34 AM PDT


Με αφορμή την ανακοίνωση της Μόσχας για τον ερχομό του αεροπλανοφόρου "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" από την Βόρεια Θάλασσα, ώστε να βρεθεί κοντά στην περιοχή της κυπριακής γεώτρησης του "Οικοπέδου 12", σχεδόν τρία χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία στην περιοχή, αναδημοσιεύουμε παλιότερο άρθρο του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη!





Ένα κείμενο του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη, το οποίο είχε δημοσιευτεί πριν απο ενάμιση χρόνο περίπου αλλά φαίνεται σήμερα να είναι ακόμα πιο επίκαιρο απο τότε. Αξίζει να το διαβάσουμε και να αναλογιστούμε τη κατάσταση που βρισκόμασταν τότε, που βρισκόμαστε τώρα και που θα βρισκόμαστε μετά απο λίγο(ίσως πολύ λίγο χρονικό διάστημα).





10/1/2009
Αρχιμ. Νεκταρίου Μουλατσιώτη
Γέροντος Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος
και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος


Τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Πατρίδα μας και στα Βαλκάνια, δημιουργούν σε κάθε λογικό άνθρωπο προβληματισμό. Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι όσοι έχουν διαβάσει τις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, που αναφέρονται στο βιβλίο του Μητροπολίτη πρ. Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη, αθώς και τις προφητείες του οσίου Γέροντος Παϊσίου. Πριν εξετάσουμε τις προφητείες, θα ήθελα να δούμε πρώτα τα πολιτικά και τα εθνικά γεγονότα που συμβαίνουν στον τόπο μας και στα Βαλκάνια. Έχοντας τις προφητείες των δυο ανωτέρω Αγίων μας, ελεύθερα μετά μπορούμε να κάνουμε τις ανάλογες συγκρίσεις.

Πολιτικά και Εθνικά Γεγονότα

Η Αμερική τεμαχίζει την πρώην πανίσχυρη Γιουγκοσλαβία σε μικρά κρατίδια, στηρίζοντας Καθολικούς και Μουσουλμάνους. Τοποθετεί δε μετά, πάντοτε κατόπιν εθνικών εκλογών, κυβερνήσεις της αρεσκείας της. Ένα παρόμοιο σχέδιο έχει η Αμερική, ισχυρίζονται αρκετοί ειδήμονες και για την Ελλάδα. Το σχέδιο αυτό η Αμερική το έχει βαφτίσει «Σχέδιο Κίσινγκερ», το οποίο προβλέπει φυσικά το διαμελισμό της Ελλάδος. Το νέο κρατίδιο ξεκινά από την Άρτα και πάνω, με την ονομασία Μεγάλη Αλβανία. Το δεύτερο κρατίδιο έχει να κάνει με τα Σκόπια, όπου δημιουργείται το κράτος της Μακεδονίας που φθάνει έως τη Λάρισα. Το τρίτο κρατίδιο είναι η Θράκη.

Σας θυμίζουμε τι είχε πει η πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Άννα Ψαρούδα Μπενάκη στις 12/3/2005 προς τον ορκιζόμενο νεοεκλεγέντα Πρόεδρο κ. Κάρολο Παπούλια: «Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης...». Το «Σχέδιο Κίσινγκερ» της Αμερικής ήταν και είναι γνωστό στην πολιτική ηγεσία της χώρας μας. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, γνώστης φυσικά του σχεδίου αυτού, φρόντισε να ανατρέψει τα σχέδια της Αμερικής. Πώς; Μα φυσικά κάνοντας συμφωνίες μετά της Ρωσίας. Η πιο ισχυρή συμφωνία μετά της Ρωσίας, εκτός της αδείας που έδωσε η χώρα μας να



περάσει ο αγωγός «Μπουργκάς» μέσα από όλη την βόρειο Ελλάδα, είναι η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδος – Ρωσίας, η οποία προβλέπει ότι εάν κινδυνεύσει ο ρωσικός αγωγός Μπουργκάς, από Αλεξανδρούπολη έως Ηγουμενίτσα, η Ρωσία έχει το δικαίωμα να επέμβει με τις δυνάμεις του στρατού της, για να προστατεύσει τα συμφέροντά της εντός του ελληνικού εδάφους. Αυτό ανατίναξε στον αέρα, το «Σχέδιο Κίσινγκερ» της Αμερικής. Πώς θα δημιουργηθεί τώρα η Μεγάλη Αλβανία, το κράτος της Μακεδονίας μέχρι τη Λάρισα και το κράτος της Θράκης; Αν τολμήσει κάτι τέτοιο η Αμερική, θα αντιμετωπίσει το ρωσικό στρατό. Πανέξυπνη η κίνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο οποίος έχοντας τις πλάτες πλέον των Ρώσων τολμά και λέει και ένα ισχυρό ΟΧΙ στα Σκόπια. Ο Καραμανλής γίνεται ενοχλητικός πλέον για την Αμερική. Πρέπει να πέσει. Έτσι αρχίζουν τα «παρατράγουδα». Οι φωτιές που κατέκαψαν όλη την Πελοπόννησο και την Ελλάδα, που ανάγκασαν τον Υπουργό της Κυβέρνησης κ. Βύρωνα Πολύδωρα να πει στις 26/8/2007 ότι: «δεχόμεθα ασύμμετρη απειλή», που για εμάς σημαίνει ότι δεχόμεθα απειλή από μια χώρα, που δεν μπορούμε να συγκριθούμε μαζί της. Όλα αυτά γίνονται προεκλογικά. Η Αμερική πιστεύει ότι ο Καραμανλής δεν θα μπορέσει να πάρει τις εκλογές στις 2/10/2007, τα εκδοτικά λόμπυ της χώρας μας, μιλούν συνέχεια για ανίκανη Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει ακόμα και τις φωτιές. Τελικά ο Καραμανλής παίρνει τις εκλογές έστω και με 2 παραπάνω βουλευτές, κάτι που με τίποτα δεν το περίμενε η Αμερική. Ακολουθεί τον Μάρτιο, το ΟΧΙ στα Σκόπια και ξεκινά αμέσως από τα «αμερικάνικα συμφέροντα» ο πόλεμος κατά του Καραμανλή. Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες του άρθρου μας, ότι όταν η Ελληνική Κυβέρνηση το 1973 είχε πει ΟΧΙ στην Αμερική, για την προσγείωση πολεμικών αεροσκαφών στην Κύπρο, που πήγαιναν προς ενίσχυση του Ισραήλ, μετά από 6 μήνες περίπου χάσαμε την μισή Κύπρο. Μετά το ΟΧΙ στα Σκόπια για την ένταξή τους στο Νάτο, οι Τούρκοι απειλούν σήμερα το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι. Τυχαίο; Όλους τους προηγούμενους μήνες, έχουμε συνεχείς «αποκαλύψεις» με υπαρκτά ή και εντελώς ανύπαρκτα σκάνδαλα εις βάρος της Ελληνικής Κυβερνήσεως, όπως Ζαχόπουλος, Ομόλογα, Καρτέλ, Siemens, Βατοπαίδι, Κάψιμο Αθήνας, Κοινωνικές αναταραχές κτλ. Στόχος και πάλι ένας: Να φανεί ανίκανη η Κυβέρνηση Καραμανλή στα μάτια των Ελλήνων, (κάτι που συνεχώς επαναλαμβάνουν σχεδόν όλα τα Μ.Μ.Ε.), ώστε η Αμερική να μπορέσει να ρίξει τον Καραμανλή οδηγώντας τον σε εκλογές ή να τον κάνει να προσκυνήσει…
Εάν βλέπατε ότι η οικογένειά σας, δεχόταν ξαφνικά την μια ημέρα επίθεση της εφορίας, μετά από λίγες μέρες της Νομαρχίας, μετά από λίγες μέρες πάλι της Πολεοδομίας κ.ο.κ., θα πιστεύατε ότι οι «επισκέψεις» όλων αυτών των υπηρεσιών στο σπίτι σας, θα ήταν τυχαίες; Ή ότι κάποιος θέλει να εξοντώσει την οικογένειά σας; Το αυτό συμβαίνει με την ελληνική Κυβέρνηση. Μόνο χαζοί ή κομματικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να το δουν, ποιος είναι πίσω από όλα αυτά και γιατί κάνει πόλεμο κατά της σημερινής Ελληνικής Κυβέρνησης. Όσα προαναφέραμε, είναι τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην πολιτική και εθνική σκηνή μας. Για να δούμε τώρα τι λέγουν οι προφητείες των Αγίων μας και να τις συγκρίνουμε με τις πολιτικές και εθνικές εξελίξεις.




Προφητείες Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και του Οσίου Γέροντος Παϊσίου


1ον «Αν ο πόλεμος πιάσει από πάνω, θα πάθετε πολλά δεινά. Αν πιάσει από κάτω θα πάθετε λίγα». (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός) Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο Άγιος Κοσμάς, βρίσκεται στην Ήπειρο όταν προφητεύει, άρα η Αλβανία και τα Σκόπια είναι από πάνω του. Το Αγαθονήσι και το
Φαρμακονήσι είναι γεωγραφικά από κάτω. Κατά δύναμην ερμηνεία: Αν η Αμερική επιτύχει τελικά να εφαρμόσει το «Σχέδιο Κίσινγκερ», που θέλει την Ελλάδα να φτάνει στη Λάρισα, τότε θα χυθεί πολύ αίμα για να το πετύχουν αυτό οι Αμερικανοί. Αν ο πόλεμος ξεκινήσει από κάτω, τότε θα πάθουμε λίγα δεινά. Από κάτω βρίσκεται όμως και το Ισραήλ, που ήδη βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.



2ον «Όταν δείτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά νερά, τότε θα έλθει το ποθούμενο». (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός) Κατά δύναμην ερμηνεία: Το ποθούμενο όλοι γνωρίζουμε, για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, είναι η απελευθέρωση της Κωνσταντινούπολης. Τι είναι όμως το χιλιάρμενο; Αρμενίζω σημαίνει ταξιδεύω, είναι καράβι που έχει κάνει χίλια ταξίδια; Άρμενα όμως λέγονται και τα κατάρτια των καραβιών. Την εποχή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, υπήρχαν καράβια ακόμη με κατάρτια. Θα πρέπει να προσέξουμε ότι, ο Άγιος δεν λέγει τα χιλιάρμενα, οπότε να εννοήσουμε ότι θα είναι καράβια πολλά, που στο σύνολό τους θα έχουν χίλια κατάρτια, αλλά λέγει το χιλιάρμενο. Ένα δηλαδή καράβι μεγάλο, το οποίο θα έχει δύναμη και ισχύ όσο θα είχαν, όλα μαζί τα καράβια με τα χίλια κατάρτια. Αυτό είναι το χιλιάρμενο.
Ξαφνικά βλέπουμε, με την άδεια της ελληνικής Κυβερνήσεως, να παρουσιάζεται στα ελληνικά νερά για ασκήσεις, -εντελώς τυχαία;- ένα τεράστιο ρωσικό πολεμικό καράβι, μήκους 991 πόδια, με 2646 άτομα πλήρωμα, 12 μαχητικά αεροπλάνα, 24 ελικόπτερα και 12 εκτοξευτές πυραύλων με βεληνεκές 400 χιλιομέτρων κ.α. Όσοι είδαν αυτό το καράβι από τηλεοράσεως είπαν, αυτό είναι το χιλιάρμενο! Πώς όμως ξαφνικά ήρθε ρωσικός στόλος να κάνει ασκήσεις κοντά στο Ελληνικό νησί Αγαθονήσι και πηγαινοέρχεται το χιλιάρμενο μέχρι Κρήτη; Έχει μιλήσει άραγε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας, δια τα όσα μας κάνει η Αμερική και ότι υπάρχει περίπτωση πολέμου εις βάρος της Ελλάδος, εκ μέρους της Τουρκίας με τις πλάτες των Η.Π.Α.; Ας μη ξεχνούμε ότι η Αμερική, για να εξασφαλίσει τα συμφέροντά της και να πάρει τα πετρέλαια από το Ιράκ και να τοποθετήσει στη χώρα αυτή αμερικάνικη Κυβέρνηση, έπεισε τα περισσότερα Κράτη, ότι ο Σαντάμ Χουσείν έχει πυρηνικά όπλα και κινδυνεύει ο πλανήτης από ένα τρομοκράτη! Το αποτέλεσμα γνωστό, έκανε πόλεμο, σκότωσε τον Σαντάμ, τοποθέτησε δική της Κυβέρνηση, πήρε τα πετρέλαια και φυσικά τα πυρηνικά όπλα δεν βρέθηκαν! Το ίδιο προσπαθεί να κάνει στην Ελλάδα και στον Πρωθυπουργό της, τον Καραμανλή; Εδώ τα πράγματα όμως είναι σήμερα πιο δύσκολα. Διότι έχει ανακατευθεί η Ρωσία. Θα τολμήσει η Αμερική να εφαρμόσει το «Σχέδιο Κίσινγκερ»; Για να δούμε τι έχει πει και ο όσιος Γέροντας Παΐσιος.



3ον «Όταν θα είναι ο καιρός για τα σπανάκια…». (Οσίου Γέροντος Παϊσίου) Μία παρέα στρατιωτικών περίμενε στον φράχτη του γέροντα, στην Παναγούδα. Σήκωσαν τα μάτια και κοίταξαν τον γέροντα να έρχεται προς το μέρος τους. Άνοιξε την συρματένια πόρτα του φράχτη και τους καλωσόρισε. Τους έβαλε να καθίσουν κάτω από ένα δέντρο και άρχισε την συζήτηση μαζί
τους. Κάποια στιγμή, ένας από την παρέα του είπε:
- Δεν αντέχω άλλο γέροντα. Θα παραιτηθώ από το στράτευμα…
Ο γέροντας γύρισε, τον κοίταξε και του είπε:
- Εσύ δεν θα παραιτηθείς. Εσύ θα είσαι ο αρχηγός της άμυνας
της χώρας μας όταν θα μας επιτεθούν οι Τούρκοι…
Όλοι κοιτάχτηκαν γεμάτοι έκπληξη.
- Και πότε θα γίνει γέροντα αυτό; Τον ρώτησαν…
- Όταν θα είναι ο καιρός για τα σπανάκια… τους είπε και άλλαξε την κουβέντα…
Έχουν περάσει χρόνια πολλά από τότε, ο γέροντας Παΐσιος «κοιμήθηκε» και ο
αξιωματικός παρέμεινε στο στράτευμα και προόδευσε.
Είναι ο σημερινός αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο κ. Γράψας…
Υπάρχουν άραγε προφητείες; Και αν ναι, τι μέλλει γενέσθαι, μιας και διανύουμε ήδη
την εποχή για τα σπανάκια…

4ον «Οι Ρώσοι θα έχουν συμφέροντα από την Ελλάδα και μετά τον πόλεμο θα χαρίσουν στους Έλληνες την Πόλη». (Οσίου Γέροντος Παϊσίου)
Κατά δύναμην ερμηνεία:
Όταν ο όσιος Γέροντας Παΐσιος, έλεγε τα ανωτέρω λόγια, ουδεμία συμφωνία
είχε υπάρξει μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας για τον αγωγό «Μπουργκάς».
Η Ελλάδα όμως σήμερα, εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ρωσίας και η Ρωσία
έχει κάθε λόγο, να προστατεύσει την Ελλάδα απ' όπου διέρχεται ένας από τους
μεγαλύτερους αγωγούς φυσικού αερίου της Ρωσίας. Αν τολμήσει η Αμερική και βάλει τους Τούρκους να μας χτυπήσουν, τότε η Ρωσία να είστε σίγουροι ότι θα επέμβει υπέρ της Ελλάδος, για να προστατεύσει τα συμφέροντά της. Έτσι θα εκπληρωθεί και η προφητεία του Γέροντος Παϊσίου. Η Ρωσία θα καταλάβει την Κωνσταντινούπολη και τα στενά των Δαρδανελίων, για να ανακόψει τον τουρκικό ανεφοδιασμό εις βάρος της Ελλάδος και μετά μη συνορεύοντας η Ρωσία μετά της Κωνσταντινουπόλεως, θα χαρίσει την Πόλη στους Έλληνες.

5ον «Η Ελλάδα δεν θα πάθει κακό από τον πόλεμο, αλλά θα έλθει μεγάλη πείνα για μερικούς μήνες. Να είστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσετε». (Οσίου Γέροντος Παϊσίου) Κατά δύναμην ερμηνεία:
Εάν ξεσπάσει πόλεμος και ανακατευθεί η Ρωσία, σίγουρα θα υπάρξει ανάμιξη της Αμερικής και άλλων δυνάμεων. Η Ελλάδα κατά τον όσιο Γέροντα Παΐσιο δεν θα πάθει κακό από τον πόλεμο, αλλά, ίσως από την διεθνή απομόνωση που θα δεχθεί, να διέλθει μεγάλη πείνα. Αν υπολογίσουμε και την διεθνή οικονομική κρίση, τότε η πείνα θα είναι ισχυρή.

Αυτά αναφέρουν μερικές από τις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού
και του Οσίου Γέροντος Παϊσίου.Αν συγκρίνουμε τώρα τις εξελίξεις στα πολιτικά και εθνικά μας θέματα, μαζί με τις προφητείες των Αγίων, τότε βλέπουμε ότι είμαστε ίσως ενώπιον μεγάλων
εξελίξεων. Όλα όμως τα ανωτέρω γεγονότα μαρτυρούν και βοούν ένα γεγονός. Ότι η Ορθοδοξία και ο Χριστιανισμός είναι πίστη αληθινή. Αναδεικνύει αγίους, που πριν εκατοντάδες ή δεκάδες χρόνια μας μετέφεραν, όσα ο Θεός τους είπε στο δικό τους αυτί. Ξεκάθαρα βλέπουμε, πως το χέρι του Θεού κρύβεται πίσω από την ανθρώπινη ιστορία. Ξεκάθαρα οι πιστοί, ως νέος Ισραήλ βλέπουν το χέρι του Θεού να κατευθύνει το ανθρώπινο γένος. Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι στόχος και σχέδιο του Θεού είναι ένα, η σωτηρία του ανθρώπου. Οι άγιοι υπηρέτησαν με ταπείνωση αυτό το σχέδιο, έχοντας σκοπό την μετάνοια και τη σωτηρία αυτού του λαού. Η μόνη οδός σωτηρίας μας είναι η ταπείνωση και η μετάνοια, που είναι η μόνη ικανή να ανατρέψει όλα τα δεινά και να τα μεταφέρει σε άλλη εποχή, που οι άνθρωποι δεν θα θέλουν να μετανοήσουν. Είθε αυτή η εποχή της αμετανοησίας να μην είναι η δική μας γενεά.

http://www.pentapostagma.gr

kinitro news

Η τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του Ν. Καζαντζάκη Nikos Kazantzakis - Μια συνέντευξη του 1957

Posted: 23 Oct 2011 10:31 AM PDT

http://www.greekvillage.com/kazantzakis/iindex.jpg«Το μεγαλύτερο εμπόδιο στον άνθρωπο είναι, φαντάζομαι, η έλλειψη πίστης σ' ένα ιδανικό ανώτερο από το Εγώ του. Αν δεν πιστεύει κανείς σ' ένα πράγμα ανώτερο από τον εαυτό του, δεν μπορεί να είναι ...



[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]



kinitro news

Κορίτσια που του αρέσει να βγάζουν φωτογραφίες γυμνά...!

Posted: 23 Oct 2011 10:26 AM PDT

Και άλλα hot κορίτσια που του αρέσει να βγάζουν φωτογραφίες γυμνά...!

Αντέχετε άλλη μια δόση από μερικά ακόμα sexy κορίτσια γυμνά?














sportygossip


kinitro news

Live streaming Άρης-ΠΑΟΚ (20:30)

Posted: 23 Oct 2011 10:18 AM PDT




Παρακολουθείστε μέσα από τα παρακάτω link σε live streaming τον αγώνα του Άρη με τον ΠΑΟΚ.

kinitro news

Αποκάλυψη: Ο Γιώργος Παπανδρέου και η αμερικανική υπηκοότητα!

Posted: 23 Oct 2011 10:08 AM PDT


Αναρωτιέμαι πόσο πιο παράνομη μπορεί να είναι μια κυβέρνηση την στιγμή που ο ίδιος της ο πρωθυπουργός κατέχει ΠΑΡΑΝΟΜΑ το ύψιστο αυτό αξίωμα! Διαβάστε την ανάλυση που βρήκα στο www.diavatirio.com και θα καταλάβετε.

Μου ζητήθηκε πρόσφατα να αναλύσω το θέμα της αμερικανικής ιθαγένειας του Γιώργου Παπανδρέου, δεδομένου ότι σύντομα μπορεί να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Πράγματι είναι εξαιρετικά σπάνιο για πρωθυπουργό μιας χώρας να κατέχει παράλληλα και αλλοδαπή ιθαγένεια - πόσο μάλλον για κάποιον που είναι αλλογενής κατά τρία τέταρτα. Τα μοναδικά παραδείγματα πρωθυπουργών και αρχηγών κρατών με αλλοδαπή ιθαγένεια είναι αυτό του Alberto Fujimori, πρώην προέδρου του Περού με ιαπωνική και περουβιανή ιθαγένεια και του John Turner, πρώην πρωθυπουργού του Καναδά με καναδική και βρετανική ιθαγένεια. (όμως ο Turner γεννήθηκε το 1929 όταν όλοι οι πολίτες του Καναδά ήταν Βρετανοί και δεν υπήρχε ακόμα η έννοια της καναδικής ιθαγένειας)

Είναι γεγονός ότι η ιθαγένεια είναι ένδειξη υποταγής σε μια χώρα και στους νόμους της, και ως εκ τούτου οι ψηφοφόροι βλέπουν ιδιαίτερα αρνητικά τους υποψήφιους με διπλή ιθαγένεια. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου, παραιτήθηκε δημόσια και επίσημα της αμερικανικής ιθαγένειας προτού εκλεγεί βουλευτής. Το ίδιο έκανε και η Michelle Jean που παραιτήθηκε της γαλλικής υπηκοότητας πριν να γίνει Κυβερνήτης του Καναδά. Το ενδεχόμενο δε ο Barack Obama να διατηρεί και την κενυατική ιθαγένεια καυτηριάστηκε ιδιαίτερα, μέχρι που αποδείχτηκε ότι ο Obama δεν θα μπορούσε να κατέχει την ιθαγένεια της Κένυας η οποία δεν επιτρέπει την πολλαπλή ιθαγένεια.

Καταρχήν, θα πρέπει να ερευνήσουμε αν ο Παπανδρέου πράγματι είναι πολίτης των ΗΠΑ. Εφόσον γεννήθηκε στις ΗΠΑ και δεν έκανε ποτέ αίτηση αποποίησης ιθαγένειας σε αμερικανικό προξενείο, και εφόσον οι ΗΠΑ δεν του αφαίρεσαν την ιθαγένεια επειδή έδρασε με τρόπο ασυμβίβαστο και με πρόθεση να χάσει την αμερικανική ιθαγένεια, ο Παπανδρέου είναι ακόμα αμερικανός πολίτης. Εξάλλου, είναι ευρέως γνωστό ότι τα παιδιά του έχουν διπλή ιθαγένεια (πράγμα αδύνατον εάν ο ίδιος δεν ήταν αμερικανός) και υπάρχουν και αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο Παπανδρέου ταξίδεψε στο Λονδίνο προκειμένου να ανανεώσει το αμερικανικό του διαβατήριο χωρίς το θέμα να πάρει την δημοσιότητα που θα έπαιρνε αν το ανανέωνε στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. (Πηγή: «Η Εύα Γεωργίου Παπανδρέου Αποκαλύπτει», σελ. 35)

Το επόμενο βήμα είναι να ελέγξουμε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει η αμερικανική υπηκοότητα στα μελλοντικά του καθήκοντα ως πρωθυπουργού της χώρας. Πέρα από το γεγονός ότι ο όρκος του να υπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας πάνω από όλα είναι ασυμβίβαστος με την ιδιότητα του αμερικανού πολίτη, υπάρχουν και ορισμένες πολύ σημαντικές υποχρεώσεις που έχουν όλοι οι αμερικανοί πολίτες (άρα και ο Παπανδρέου) σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία. Οι υποχρεώσεις των αμερικανών πολιτών είναι οι εξής:
1) Να κάνουν φορολογική δήλωση κάθε χρόνο στην αμερικανική κυβέρνηση και να πληρώνουν φόρους πάνω σε όλα τα εισοδήματα τους, ανεξάρτητα του που διαμένουν και το από που προέρχονται αυτά τα εισοδήματα
2) Κάθε φορά που έρχονται στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο αμερικανικό διαβατήριο, χωρίς την δυνατότητα να απολαμβάνουν διπλωματικής ασυλίας, μια και όλοι οι αμερικανοί πολίτες είναι ίσοι και έχουν ίσα δικαιώματα.
3) Να διατηρούν πίστη και υποταγή στις ΗΠΑ και ποτέ να μην κηρύξουν πόλεμο εναντίων των ΗΠΑ ή να βοηθήσουν τους εχθρούς των Ηνωμένων Πολιτειών. Όποιος αμερικανός πολίτης παραβεί τα ανωτέρω, μπορεί να καταδικαστεί για εσχάτη προδοσία και να αντιμετωπίσει ακόμα και την ποινή του θανάτου.

Από τα ανωτέρω είναι φανερό ότι η ιδιότητα του αμερικανού πολίτη είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν μπορεί να ταξιδεύει στην Αμερική χωρίς διπλωματική ασυλία, ούτε μπορεί να ζυγιάζει την κάθε του κίνηση μήπως και βοηθήσει εχθρούς των ΗΠΑ. Πάνω από όλα όμως, ο πρωθυπουργός της ελληνικής δημοκρατίας δεν πρέπει να αφήνει καμία σκιά σχετικά με την πίστη του στην πατρίδα. Αν ο κύριος Παπανδρέου ήταν Αυστραλός με αμερικανική ιθαγένεια, δεν θα μπορούσε να γίνει ούτε καν βουλευτής, αν ήταν Βρετανός δεν θα μπορούσε να γίνει ούτε καν διπλωμάτης. Αν ήταν δε κινέζος, θα είχε αυτόματα χάσει την κινεζική ιθαγένεια. Για αυτούς τους λόγους, πιστεύουμε ότι θα ήταν σκόπιμο ο Γιώργος Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει το θέμα της ιθαγένειας του, και χωρίς περαιτέρω χρονοτριβές να αποποιηθεί την αμερικανική ιθαγένεια με επίσημη δήλωση του στο αμερικανικό προξενείο.

Σημείωση 1: Η αίτηση για ανανέωση του αμερικανικού διαβατήριου ρωτάει τον αιτούντα αν ανέλαβε αξίωμα σε τρίτη χώρα με πρόθεση να χάσει την αμερικανική ιθαγένεια. Ο κ. Παπανδρέου δηλαδή θα πρέπει κάθε φορά που ανανεώνει το αμερικανικό διαβατήριο του να γράφει ότι, ναι μεν ανέλαβε πρωθυπουργός τις Ελλάδας, αλλά χωρίς να θέλει να χάσει την αμερικανική ιθαγένεια. Πιθανόν εκεί να αναγράφει και άλλα για να είναι σίγουρος ότι η αίτηση του δεν θα απορριφθεί - όπως ότι ο όρκος που έδωσε σαν πρωθυπουργός ήταν τυπικός κ.λ.π.

Σημείωση 2: Πρόσφατα υπέπεσαν στην αντίληψη μου και ορισμένες ακόμα περιπτώσεις αρχηγών κρατών με διπλή, αμερικανική ιθαγένεια ως εξής: O Valdas Adamkus, πρόεδρος της Λιθουανίας το διάστημα 1998-2003 και 2004-2009 είχε πολιτογραφηθεί αμερικανός πολίτης την δεκαετία του 1950 - αλλά αποποιήθηκε την αμερικανική ιθαγένεια με δήλωση του στο αμερικανικό προξενείο πριν αναλάβει τα καθήκοντα του ως πρόεδρος της Λιθουανίας. Επίσης, υπάρχουν αναφορές ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε την αμερικανική ιθαγένεια, αλλά επίσης την αποποιήθηκε με δήλωση του στο αμερικανικό προξενείο το 1982, αφού η ισραηλινή νομοθεσία δεν επιτρέπει σε όσους κατέχουν αλλοδαπή ιθαγένεια να είναι μέλη του ισραηλινού κοινοβουλίου. Ο Παπανδρέου τι έκανε;

Οι ευθύνες του πολιτειακού συστήματος οπως καταλαβαίνετε είναι τεράστιες!

Δεν μπορεί ΝΟΜΙΚΑ πλέον ο πρωθυπουργός να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του!

Οφείλει και πρέπει να παραιτηθεί άμεσα !

Ο ελληνικός λαός τίθεται πλέον ενώπιον των ευθυνών του.

Καλείται να γίνει, ως οφείλει, ΔΙΚΑΣΤΗΣ των ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, δια της εκλογής μιας νέας ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ αποφασισμένης να δικάσει τους υπεύθυνους!

Η ώρα της πληρωμής έφθασε, και αυτή την φορά θα πληρώσουν αυτοί που πραγματικά χρωστάνε!

kinitro news

Διακοπή του ποδοσφαιρικού αγώνα ΟΦΗ-ΑΕΚ γιατί στο γήπεδο αναρτήθηκε πανό εναντίον της τρόικας, με πολιτικό και όχι…

Posted: 23 Oct 2011 09:15 AM PDT

…υβριστικό περιεχόμενο!
Τι σκατά συμβαίνει με τα λαμόγια διαιτητές;
Χθες με τον Παναθηναϊκό, προχτές με τον ΠΑΟΚ, που στο διάλο θέλενε να πάνε το «πράμα»;
Ανέλαβαν ρόλο χωροφυλάκων των τροϊκανών στα γήπεδα κατ' επιταγή της κυβέρνησης γΑΠ;
Μήπως ως αντάλλαγμα θα γλιτώσουν από τα...
στημένα της παράγκας που κονομάνε εκατομμύρια;
Λέμε, μήπως;
Όσο για τα σαΐνια της κυβέρνησης που σκέφτηκαν αυτή τη μέθοδο για να καταπνίξουν τη λαϊκή οργή, μάλλον θα έχουμε άσχημα αποτελέσματα!

sibilla

kinitro news

Δείτε ζωντανά τον αγώνα Πανιώνιος-Ολυμπιακός

Posted: 23 Oct 2011 08:19 AM PDT

Κι όμως είναι αληθινά!!! Εσείς τι λέτε?

Posted: 23 Oct 2011 08:16 AM PDT

Δείτε όταν το γυναικείο στήθος ξεπερνα το φυσιολογικό μέγεθος….
by ierosagon
huge female breast02
huge female breast03
huge female breast04
huge female breast05
huge female breast06
huge female breast07
huge female breast09
huge female breast10
huge female breast11
huge female breast13
huge female breast15
huge female breast16
huge female breast17
huge female breast18
huge female breast19
huge female breast20
huge female breast21
huge female breast22
huge female breast23
huge female breast24
huge female breast25
huge female breast27
huge female breast28
huge female breast29
huge female breast34
huge female breast35
huge female breast36
huge female breast37
huge female breast38
huge female breast39
huge female breast40


http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCcD1n7Is-qt3_pHq58uJf3bRxWiNvirxU6-dvjj0ZexGA6uI4Tw

Τα γυμνά της άλλης Αλεξανδράτου

Posted: 23 Oct 2011 07:50 AM PDT


Απολαύστε την αδερφή της Τζούλιας Αλεξανδράτου… γυμνή..



kinitro news

Η M. Carey δείχνει για πρώτη φορά φωτογραφίες των δίδυμων παιδιών της!

Posted: 23 Oct 2011 07:46 AM PDT

Έχουν περάσει έξι ολόκληροι μήνες από την ημέρα που η Μariah Carey έφερε στον κόσμο τα δίδυμα μωρά της, Morocan και Monroe.
Ωστόσο, η διάσημη τραγουδίστρια διάλεξε τώρα να δείξει στους αγαπημένους της fans φωτογραφίες των παιδιών της και μάλιστα, πολλές!

Η Mariah Carey δεν έδωσε τις φωτογραφίες στον τύπο όπως θα περίμενε κανείς, αλλά δημιούργησε για αυτόν τον σκοπό ένα site, το dembabies.com. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύονται φωτογραφίες των μωρών.

Στο site υπάρχουν άπειρες φωτογραφίες που δείχνουν τα μωρά της να φορούν μπουρνούζια και να παίζουν με παπάκια όταν έχουν μόλις βγει από το μπάνιο αλλά και την ίδια την Μariah Carey με τον σύντροφό της Nick Cannon να είναι μεταμφιεσμένοι και να κρατούν τα μωρά στην αγκαλιά τους…

Οι δυο τους έγραψαν στο site, χαρακτηριστικά: "Ψάχναμε πολύ καιρό πώς να δημοσιεύσουμε τις πρώτες φωτογραφίες των μωρών μας. Δεν θέλαμε να κάνουμε το κλασικό, να τις δώσουμε στον τύπο (όχι, φυσικά ότι υπάρχει κάτι κακό σε αυτό!). Έτσι, αποφασίσουμε να μοιραστούμε μαζί σας την εμπειρία της οικογένειας με ένα ιδιαίτερο φωτογραφικό άλμπουμ".

Και συνεχίζουν γράφοντας: "Η μητρότητα και η πατρότητα είναι η πιο συγκλονιστική εμπειρία που σου αλλάζει όλη σου την ζωή. Δεν μπορούμε να περιγράψουμε με λόγια την αγάπη που νιώθουμε για αυτά τα δύο πλάσματα".
Η Mariah και ο Nick ανέβασαν αυτό το site αφού τα δύο μωρά τους έκαναν το τηλεοπτικό τους ντεμπούτο στο show της Barbara Walters το προηγούμενο βράδυ.


Στο show αυτό οι δύο ευτυχισμένοι γονείς άνοιξαν τις πόρτες του σπιτιού τους και μίλησαν για την συγκλονιστική εμπειρία τους ως γονείς.

Μάλιστα, οι γονείς τους διάλεξαν για τα δίδυμα Roc και Roe όπως τα φωνάζουν, επίσημη ενδυμασία. Ο μικρός εμφανίστηκε με ένα επίσημο ανοιχτό καφέ κοστούμι ενώ η Monroe η οποία πήρε το όνομά της από την Marilyn εμφανίστηκε με μπεζ φόρεμα με τούλι.

Σε όλη την διάρκεια της εκπομπής τα μικρά φαίνεται να απολάμβαναν την διαδικασία, ενώ ο γιος της Mariah το ευχαριστήθηκε ιδιαίτερα όταν η μαμά του του τραγούδησε. "Ανταποκρίνονται στην μουσική!", είπε η Mariah ενώ ο σύζυγός της φάνηκε να παίρνει άλλη θέση: "Θέλουμε να κάνουν σημαντικές καριέρες από το να ασχοληθούν με την ψυχαγωγία. Η εκπαίδευσή τους είναι αυτή που προέχει", είπε.
Επιπλέον, το ζευγάρι μίλησε για την πολύ άσχημη και επίπονη εγκυμοσύνη που είχε η Mariah αλλά και για την μεταξύ τους σχέση. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2008, ενώ αυτός ήταν ο δεύτερος γάμος της διάσημης τραγουδίστριας μετά τον παραγωγό Tommy Motola. "Είχα πολύ άσχημη εμπειρία και φοβόμουν τον γάμο", είπε η ίδια στο show αλλά δήλωσε ότι πλέον διανύει μια πολύ ευτυχισμένη περίοδο και πως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Στη συνέχεια ο Nick έκανε αναπαράσταση της πρότασης γάμου που έκανε στην σύζυγό του ενώ έδειξαν για πρώτη φορά και το σπίτι τους που θυμίζει μικρό παλάτι…

tlife


kinitro news

ΔΕΙΤΕ: Ήθελε να γίνει πιο αισθησιακή αλλά….

Posted: 23 Oct 2011 07:39 AM PDT

Δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε τι εννοούμε….



kinitro news

Η απόδειξη της προδοσίας με την υπογραφή ΓΑΠ και “Ιζνογκούντ”. Δώρο το άρθρο 37. Αποκλειστικά δικό τους έργο η εξαθλίωση

Posted: 23 Oct 2011 06:33 AM PDT



Ιδού η "προδοσία" του Ελληνικού λαού με την ενυπόγραφη ευγενική χορηγία και πρόταση του πρωθυπουργεύοντος εντεταλμένου και του "ιζνογκούντ" υπουργού οικονομικών.
Ιδού το έργο τουΤζέφρυ Μινέϊρο Τσαντ Παπανδρέου.Οι γνωρίζοντες από το παρελθόν της ιστορίας της χώρας μας, και οι γνωρίζοντες από το ποιόν αυτών που θέλουν να εγκαταστήσουν την παγκόσμια διακυβέρνηση, ας δουν το επίθετο για να καταλάβουν την προέλευση. Και ΟΧΙ μην παραμυθιάζεστε….ο ΓΑΠ δεν είναι πιόνι. Όχι δεν είναι άβουλος και έρμαιο της όποιας Τρόϊκας που βολεύει να πυροβολάμε. Το έχουμε αποδείξει και δείξει πολλές φορές. Είναι αυτός που έχει μιλήσει σε όλα τα κανάλια και πανεπιστήμια του κόσμου για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση που ευαγγελίζεται για την χώρα που με το ζόρι έμαθε τη γλώσσα της για να επιτελέσει το έργο του. ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΣΤΕ


Το άρθρο 37 κανείς δεν τους το ζήτησε. Το έκαναν δώρο.
Στις 2 πίτσες η 3η δώρο.
Εσείς, καθίστε και δείτε τηλεόραση τα επεισόδια και δείτε τα παπαγαλάκια που... σας προσφέρονται απλόχερα από τους χορηγούς της εξουσίας. Δεν βαριέστε, όπως στα περισσότερα πράγματα της ζωής σας, αφήστε τους άλλους να κάνουν κουμάντο στη ζωή σας. Σ.Σ. Με λύπη και απογοήτευση διαπιστώνω ότι……τουλάχιστον στην Χούντα του 67 ήταν όλοι Έλληνες. Σε αντίθεση με το σήμερα…….Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ


Τα μέτρα που αναφέρει ότι έχουν αποφασισθεί αναφέρει ο κ. Βενιζέλος ότι είναι τα εξής:
-Μείωση του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ με εξαίρεση ατόμων άνω των 65 και κάτω των 30 ετών.
-Μείωση των συντάξεων άνω των 1.200 ευρώ κατά 20% και κατά 40% για τους συνταξιούχους κάτω 55 ετών με σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ. Προαναγγέλλει επίσης «μεταρρύθμιση των επικουρικών συντάξεων» και «σημαντική μείωση» του εφάπαξ.
-Μείωση μισθών στο Δημόσιο τομέα (στενό και ευρύτερο) κατά μέσο όρο 20% μέσω αλλαγής του μισθολογίου.
-Τοποθέτηση 30.000 εργαζόμενων του Δημοσίου σε εφεδρεία και δέσμευση για επανακαθορισμό ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι.
-Εσοδα από τη νομιμοποίηση αυθαίρετων.
Στην επιστολή δεν γίνεται καμία αναφορά στο ζήτημα των κλαδικών συμβάσεων.
Καμία απαίτηση και δέσμευση για το άρθρο 37!!!
Καληνύχτα σας….Loutraki One (τα ντοκουμέντα από το φιλικόExoMatiakaiVlepo)


kinitro news

Σε κατάσταση πλήρους διάλυσης βρίσκεται η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Posted: 23 Oct 2011 06:15 AM PDT


http://static.parapolitika.gr/0/images/article_thumbs_cropped/vouli_600_375_933158684.jpg
Παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν οι κυβερνητικοί βουλευτές προκειμένου να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο τα...
πράγματα δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει.

Πληροφορίες ανέφεραν στο apospasma.gr, ότι δύο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να ανεξαρτιτοποιηθούν στη διάρκεια της αυριανής μέρας. Ο ένας πολιτεύεται στην επαρχία και η άλλη σε μία από τις δύο περιφέρειες Αττικής.

Οι δύο έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Είναι πολιτικοί φίλοι του Βαγγέλη Βενιζέλου.

kinitro news

Ο "ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ" ΧΤΥΠΗΣΕ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΡΙΧΤΕΡ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ...

Posted: 23 Oct 2011 06:01 AM PDT


Σεισμός μεγέθους 6,6 Βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στο Βαν της Ανατολικής τουρκίας. Η ισχυρή σεισμική δόνηση της οποίας το επίκεντρο εντοπίστηκε στο χωριό Τabanlı, σημειώθηκε στη 13:41.
Ο σεισμός έγινε αισθητός στις γύρω πόλεις όπως Bitlis, Siirt, Batman, Erzurum, Bingöl, Ağrı,Muş και Diyarbakır.

Οι νεκροί από τα πρώτα πλάνα που έρχνται από την περιοχή πρέπεινα είναι πάρα πολλοί, αφού έχουν αταρρεύσει κτίρια στις γύρω πόλεις, ενώ κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίναι στα ορεινά χωριά που βρίσκονται σχεδόν απομονωμένα και με παλιά και επίκινδυνα κτίσματα. Στην περιοχή μεταβαίνει αυτή τη στιγμή ολόκληρη η πολιτική ηγεσία ης τουρκίας με επικφαλή τον Ερντογάν. Εκτιμάται ότι ίσως το μέγεθος του σεισμού να είναι μεγαλύτερο από αυτό που δόθηκε αρχικά.


Μεταξύ αυτών των κτιρίων σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταρρεύσει φοιτητικές εστίες και ξενοδοχεία. 

 Το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε νωρίτερα το Βαν υπάρχουν νεκροί και ότι προκλήθηκαν υλικές ζημιές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

φωτό hurriyet
φωτό hurriyet

Το Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 1041 (GMT) και είχε εστιακό βάθος πέντε χιλιόμετρα, ενώ το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο αρχικά ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,6 βαθμοί.


Φωτο Hurriyet
Φωτο Hurriyet

To σημείο του χάρτη όπου έγινε ο σεισμός

Φωτό Hurriyet
Φωτό Hurriyet

Τα σωστικά συνεργεία εργάζονται για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων που φέρεται ότι έχουν παγιδευτεί σε κτίριο στο Βαν, που βρίσκεται κοντά στην ιρανική μεθόριο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 50 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Βαν.



Η τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που δείχνουν κατεστραμμένα κτίρια και οχήματα και πανικόβλητους κατοίκους να τρέχουν στους δρόμους.
Φωτό Hurriyet
Φωτό Hurriyet

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και δεν λειτουργούν οι τηλεφωνικές γραμμές. Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στο Βαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή. To Yπουργείο Υγείας στέλνει ελικόπτερα και αεροσκάφη για τη μεταφορά τραυματιών, ενώ ο Στρατός στέλνει μεταγωγικά αεροσκάφη.

Το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε ότι μετά τον σεισμό ακολούθησαν μετασεισμοί και ότι το επίκεντρο της δόνησης ήταν το χωριό Ταμπανλί, βόρεια της πόλης Βαν. Mεγάλες οι ζημιές στο αεροδρόμιο του Βαν. Τα αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια προσγειώνονται στο Ερζερούμ.

kinitro news

"Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε"

Posted: 23 Oct 2011 04:17 AM PDT

Του Γ.Γ.

Σίγουρα ο καιρός προσφέρεται για διάβασμα. Ενώ, λοιπόν, είχα προμηθευτεί 3 ογκώδη βιβλία για να διαβάσω τις λίγες μέρες που θα ξεφύγω απ' την τερατούπολη, η κριτική που έκανε ο Δημήτρης Καζάκης –ένας οικονομολόγος-αναλυτής που έχω εκτίμηση στις απόψεις του- για το βιβλίο που Νίκου Μπογιόπουλου «Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε», από τις εκδόσεις Λιβάνη –αλήθεια, δεν θα ρωτούσε κάποιος κακεντρεχείς  γιατί ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» δεν εξέδωσε το βιβλίο του από την «Σύγχρονη Εποχή»;- με έκανε να το προμηθευτώ κι αυτό το βιβλίο.

Είναι εντυπωσιακό πάντως τα ιδιαίτερος κολακευτικά λόγια που γράφει ο Δημήτρης Καζάκης για το πόνημα του δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη». Κι αυτό γιατί ναι μεν μπορεί να προέρχεται από την μήτρα του ΚΚΕ ο Δ. Καζάκης –θήτεψε σε επιτελικές θέσεις του-  όμως πολύ συχνά όμως, ο ίδιος έχει στιγματίσει την θέση του ΚΚΕ απέναντι στην καπιταλιστική οικονομική κρίση, όπως παράλληλα  του έχει ασκηθεί δριμιά κριτική από το όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τις πολιτικές απόψεις που είχε εκφράσει. (Βασικά τον έπαιρνε η «μπάλα» γιατί ένα διάστημα πριν διαχωρίσει την θέση του ο Δ. Καζάκης άνηκε στην «Σπίθα» του Μίκη Θεοδωράκη).

Και ναι μεν μπορεί να θεωρεί, ο Δ. Καζάκης "κολοβή" την όλη ανάληση του Ν. Μπογιόπουλου εστιάζοντας στις γνωστές θέσεις που έχει, σε αντίθεση με το ΚΚΕ, για την αντιμετώπιση του εξωτερικού δημόσιου χρέους όμως δεν παύει να εντυπωσιάζει ο θετικός τρόπος που αντιμετωπίζει το βιβλίο του συντάκτη του "Ριζοσπάστη".

Ας δούμε όμως τον τρόπο με τον οποίον αναφέρεται ο Δημήτρης Καζάκης στον ιστότοπο του για το βιβλίο του Νίκου Μπογιόπουλου.



Το βιβλίο του Νίκου Μπογιόπουλου, «Είναι ο Καπιταλισμός, Ηλίθιε», εκδόσεις Λιβάνη, αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη. Από δυο απόψεις. Αφενός γιατί πρόκειται για ένα πολύ προσιτό και ευκολοδιάβαστο βιβλίο για τον μέσο αναγνώστη που αναζητά να μάθει τι συμβαίνει με την σημερινή κρίση. Κι αφετέρου γιατί διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ακόμη μαρξιστική φλόγα στο σημερινό ΚΚΕ.
Για να είμαστε ειλικρινείς δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά. Τον Ν. Μπογιόπουλο τον γνωρίζουμε από τις επιφυλλίδες και τις παρεμβάσεις του μέσα από τις στήλες του Ριζοσπάστη, αλλά και από τις δημόσιες εμφανίσεις του όλο αυτό το διάστημα που και εύστοχες υπήρξαν και αποκαλυπτικές και αρκούντως τεκμηριωμένες. Κι αυτό πρέπει να το τονίζουμε ιδιαίτερα σήμερα.
Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά δυστυχώς η τεκμηριωμένη παρέμβαση είναι είδος εξαιρετικά δυσεύρετο στις μέρες μας. Ιδίως στην αριστερά.

Η κυρίαρχη προπαγάνδα δεν έχει ανάγκη κανενός είδους τεκμηρίωση. Ασκείται στην πνευματική τρομοκρατία και καταστολή με όλα τα μέσα. Θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από την αριστερά. Να όμως που δεν συμβαίνει. Όσο πιο αριστερό, μαρξιστή, κομμουνιστή, ή δεν ξέρω κι εγώ τι, θεωρεί κάποιος τον εαυτό του, τόσο περισσότερο νιώθει ότι έχει την άδεια να συνθηματολογεί ασύστολα χωρίς να νοιάζεται για τον τρόπο που η ίδια η πραγματικότητα τεκμηριώνει ή δεν τεκμηριώνει τα λεγόμενά του. Πρόκειται για την κατάρα του αχαλίνωτου σεχταρισμού. Και μάλιστα ενός σεχταρισμού αισχίστου είδους, του γραφειοκρατικού σεχταρισμού με βάση τον οποίο κάθε ηγετική ομάδα αναπαράγει τον εαυτό της ως φορέα του αλάθητου και της απόλυτης αλήθειας. Όσο πιο μακριά κρατιέται η αλήθεια της από την πραγματικότητα, από την αληθινή ζωή και τα δεδομένα της, τόσο πιο απόλυτη φαντάζει στους πιστούς οπαδούς. Όπως ακριβώς συμβαίνει πάντα με κάθε είδους θρησκοληψία.

Ο Ν. Μπογιόπουλος δεν ανήκει σ' αυτήν την κατηγορία. Δεν γράφει για τους οπαδούς της άποψής του, ούτε για την δική του προσωπική αυτοεπιβεβαίωση. Γράφει για τον απλό κόσμο. Ψάχνει τον τρόπο που οδηγεί στην κοινή λογική του αναγνώστη του, όχι για να του περάσει ένα σύνθημα, αλλά για να του αποκαλύψει την εσωτερική αλληλουχία των γεγονότων που βιώνει ο ίδιος και γενικά η κοινωνία. Γράφει σαν μαρξιστής, σαν κομμουνιστής, αλλά όχι απαραίτητα για μαρξιστές και κομμουνιστές. Γράφει για όλους. Προσπαθεί να πείσει με το καλοζυγισμένο επιχείρημα, τα άφθονα στοιχεία που παραθέτει, την κοινή λογική που διαθέτει κάθε καλής προαίρεσης άνθρωπος. Δεν πυροβολεί την νοημοσύνη του αναγνώστη του με κλισέ εγχειριδίου. Ούτε γράφει σαν να τον μαλώνει γιατί δεν ξέρει, ή γιατί δεν έχει ακόμη καταλάβει. Νοιάζεται σαν συγγραφέας να γίνει κατανοητός ακόμη και από τον πιο πολιτικά αμύητο αναγνώστη του βιβλίου του. Κι αυτό είναι ένα ιδιαίτερα πολύτιμο προσόν που δυστυχώς έχει αφοριστεί προ πολλού από την αριστερά γενικά, αλλά και από το ίδιο το ΚΚΕ.

Ο Ν. Μπογιόπουλος είναι από τους ελάχιστους σήμερα μαρξιστές και κομμουνιστές που δεν φοβούνται να εκθέσουν τις πεποιθήσεις τους στην δοκιμασία και στην τριβή της πραγματικότητας. Είναι ο μόνος που γνωρίζω από τον χώρο του επίσημου ΚΚΕ, ο οποίος γράφει ανελλιπώς για την κρίση από το ξεκίνημά της. Κανένας άλλος δεν τόλμησε να δοκιμάσει τις αναλυτικές του ικανότητες με συστηματική αρθρογραφία και παρέμβαση στα τεκταινόμενα της κρίσης. Εκτός βέβαια από την προσφυγή στα γνωστά κλισέ: Καπιταλισμός, πλουτοκρατία, ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Δεν χρειάζονται πολλά-πολλά, γιατί όσο πιο πολύ ασκείται ο εγκέφαλος στην σκέψη, στον προβληματισμό, τόσο μεγαλύτερες γίνονται οι απαιτήσεις των «κάτω» προς τους «πάνω». Κι αυτό οι γραφειοκράτες το τρέμουν πολύ περισσότερο απ' όσο τρέμει ο διάολος το λιβάνι.

Ο Ν. Μπογιόπουλος δεν ήταν ποτέ των κλισέ και το βιβλίο του το αποδεικνύει. Γι' αυτό και κατά τη γνώμη μας έχει αυτή την αποδοχή από τον κόσμο, όχι μόνο του ΚΚΕ, αλλά και ευρύτερα. Ο απλός κόσμος ξέρει πότε του υποτιμάς την νοημοσύνη, ή πότε πας να τον κοροϊδέψεις και σε πληρώνει πάντα με το ίδιο νόμισμα. Η αποδοχή του Νίκου από το ευρύ κοινό, αποδεικνύει ότι και ο ίδιος δεν είναι σκάρτος. Όπως νοιάζεσαι για τον κόσμο, έτσι κι ο κόσμος νοιάζεται για σένα. Και το να νοιάζεσαι με κάθε ειλικρίνεια από τα βάθη του είναι σου για τον απλό κόσμο, για αυτό που ονομάζουμε εργατική τάξη και λαό, είναι η αληθινή πεμπτουσία του να είσαι και να δηλώνεις κομμουνιστής. Κι ο Νίκος ανήκει σ' αυτήν την σπάνια σήμερα κατηγορία των κομμουνιστών που με υπερηφάνεια αποτυπώνονται στους στίχους του ποιητή της Ρωμιοσύνης: …εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου, απ' τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο.

Στο βιβλίο του Ν. Μπογιόπουλου θα βρει ο αναγνώστης ένα πανόραμα της σημερινής κρίσης με όλα τα βασικά δεδομένα της. Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος ο αναγνώστης εξοικειώνεται με τις διαστάσεις της παγκόσμιας κρίσης του καπιταλισμού. Στο δεύτερο μέρος με την εκδήλωση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα και την ευρωζώνη. Και στο τρίτο μέρος ο συγγραφέας προσπαθεί να σκιαγραφήσει τα πολιτικά προτάγματα που αποτελούν λογική απόρροια της κρίσης. Το βιβλίο απευθύνεται στον γενικό αναγνώστη, γι' αυτό και δεν είναι σωστό να περιμένει κανείς κάποια θεωρητική πραγματεία επί του θέματος. Ωστόσο, ακροθιγώς θέτει ορισμένα θεμελιώδη θεωρητικά ερωτήματα που τους μαρξιστές, ή όσους θεωρούν ακόμη τον εαυτό τους μαρξιστή, οφείλουν να τους απασχολούν.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα είναι, τι είναι το δημόσιο χρέος. Η συνήθης απάντηση που δίνεται αριστερά και δεξιά, είναι αυτή που επέβαλε η κυρίαρχη προπαγάνδα, δηλαδή ότι το δημόσιο χρέος είναι προϊόν της δημοσιονομικής πολιτικής και των ελλειμμάτων του κράτους. Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της μιλούν γενικά για σπάταλο και διεφθαρμένο κράτος, ενώ η αριστερά σύσσωμη μιλά για κρατικές παροχές στο κεφάλαιο. Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Τα κράτη στον καπιταλισμό δεν δανείζονται γιατί έχουν ελλείμματα, αλλά δημιουργούν ελλείμματα για να ενισχύσουν με κάθε τρόπο τον δανεισμό από τις αγορές κεφαλαίου. Με άλλα λόγια τα κράτη φορτώνονται χρέη πρώτα και κύρια γιατί δεν πρέπει να λιμνάσουν οι αγορές δανείσιμου κεφαλαίου. Κι έτσι μέσω των χαριστικών παροχών και της αναδιανομής εισοδήματος, τα κράτη εξασφαλίζουν την ανακύκλωση του κεφαλαίου.

Γι' αυτό άλλωστε και το φαινόμενο της κρίσης χρέους δεν εμφανίζεται σε όλες τις περιόδους του καπιταλισμού, αλλά μόνο σε περιόδους υπερσυσσώρευσης πλασματικού κεφαλαίου σαν την σημερινή. Ιδίως σε διεθνές επίπεδο, μιας και ο δανεισμός και μάλιστα ο δημόσιος ήταν και παραμένει η πρωταρχική μορφή εξαγωγής του κεφαλαίου παγκόσμια. Ειδικά για την Ελλάδα ήταν καθ' όλη την διάρκεια της ιστορίας της ένας από τους βασικούς μοχλούς οικονομικής και πολιτικής εξάρτησης και υποτέλειας στις μεγάλες δυνάμεις και τον ιμπεριαλισμό.

Ο Ν. Μπογιόπουλος επιχειρεί να θέσει το θέμα όπως πρέπει. Με τα πόδια κάτω και το κεφάλι πάνω, ξεκινώντας από τον τρόπο που αντιλαμβανόταν το χρέος ο Μαρξ. Αν και δεν προχωρεί σε μια ταξική ανατομία του δημόσιου χρέους, όπως θα έπρεπε, απέχει παρασάγγας από τους πλείστους δήθεν μαρξιστές του χώρου του και της υπόλοιπης αριστεράς, που αντιμετωπίζουν το χρέος ως πάρεργο του καπιταλισμού, ή σαν κάτι το εντελώς δευτερεύον και το ασήμαντο για την ταξική προσέγγιση της κρίσης. Αντίθετα προσπαθεί να φωτίσει την εξέλιξη της οικονομικής και πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα μέσα από την οπτική του χρέους, όπως αρμόζει σ' έναν αληθινό μαρξιστή. Παραθέτει τις συγκεκριμένες ιστορικές παραμέτρους του δημόσιου δανεισμού ως οργανικό στοιχείο στην ανάπτυξη του ελληνικού καπιταλισμού από την εποχή της ίδρυσης του νεοελληνικού κράτους και προχωρά στην ανάλυση των μύθων που πλασάρει σήμερα η κυρίαρχη προπαγάνδα.

Εκεί όπου το βιβλίο του Ν. Μπογιόπουλου παρουσιάζει την κύρια αδυναμία του είναι στο κλείσιμό του με την (αναγκαστική;) υιοθέτηση της στείρας θέσης του ΚΚΕ περί λαϊκής οικονομίας και λαϊκής εξουσίας. Στην ουσία είναι σαν ο ίδιος ο συγγραφέας να ναρκοθετεί όλη την προηγούμενη ανάλυσή του. Κι αυτό γιατί η λύση του προβλήματος δεν μπορεί να δοθεί αν, όταν και όποτε φτάσουμε στην λαϊκή εξουσία, αλλά προτάσσοντας σήμερα σαν άμεσα αιτήματα την μονομερή διαγραφή του χρέους και την έξοδο από το ευρώ σαν πρώτο βήμα για την αποδέσμευση από την ΕΕ ως προγραμματική βάση ενός ευρύτατου λαϊκού μετώπου, σαν το παλιό ΕΑΜ.

Αν οι επιτελείς του σημερινού ΚΚΕ πίστευαν στ' αλήθεια ότι η διαγραφή του χρέους, η απαλλαγή από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν γίνεται χωρίς λαϊκή εξουσία, τότε θα έτρεχαν να θέσουν από μόνα τους αυτά τα αιτήματα χωρίς να νοιάζονται για το αν θα υιοθετήσει κανείς και την πρότασή τους για λαϊκή εξουσία. Η ίδια η πράξη θα οδηγούσε αναγκαστικά όποιον παλεύει σήμερα για διαγραφή του χρέους, για απαλλαγή από ΕΕ και ΝΑΤΟ στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι για να τα κατορθώσεις χρειάζεσαι λαϊκή εξουσία. Αν λοιπόν πίστευαν σ' αυτό που προτείνουν θα έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους όλο και πλατύτερα στρώματα, όλο και περισσότεροι να δεχτούν να παλέψουν για διαγραφή του χρέους, για αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ, χωρίς αναγκαστικά να αποδέχονται την λαϊκή εξουσία.

Δεν το κάνουν. Αντίθετα, λένε ότι πρώτα πρέπει να δεχτείς την δική μας πρόταση εξουσίας και έπειτα να παλέψουμε για τα αιτήματα αυτά. Κι αυτό το κάνουν για έναν και μόνο λόγο: να διαλύσουν εκ προοιμίου κάθε δυνατότητα ανάπτυξης ενός ευρύτατου κινήματος μέσα στον λαό, το οποίο προτάσσοντας την διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ευρώ ως πρώτο βήμα για την αποδέσμευση από την ΕΕ, κοκ, να απειλήσει καίρια την κυρίαρχη πολιτική της άρχουσας τάξης. Κι έτσι η θαυμάσια ανάλυση του Ν. Μπογιόπουλου που απευθύνεται στον απλό εργαζόμενο για να του εξηγήσει τι συμβαίνει με την κρίση και το χρέος μένει κολοβή.

Blood Runs Cold (2011) DVDRip XviD-TASTE

Posted: 23 Oct 2011 03:47 AM PDT





http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSdTOX90O7XyLOqVCO5YsDOixVvhb1S6gt5hqlWVxA_f0C9vTymdibVfLEHVw



Στοιχεία Ταινίας:
Είδος Ταινίας: HORROR
Ελληνική Πρεμιέρα: Άγνωστη
Σκηνοθέτης: Sonny Laguna
Σενάριο: Tommy Wiklund, Sonny Laguna
Ηθοποιοί: Ralf Beck, Elin Hugoson and Hanna Oldenburg
Υπότιτλοι: Ελληνικοί, Ενσωματωμένοι
Διάρκεια: 80' Λεπτά
Μέγεθος: 700 MB
Imdb: 4.4/10



ΕΝΣΩΜΑΤΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ
https://www.rapidshare.com/files/1727480100/Blood.Runs.Gold.11.DVDRip.part1.rar https://www.rapidshare.com/files/2242083333/Blood.Runs.Gold.11.DVDRip.part2.rar https://www.rapidshare.com/files/1914708264/Blood.Runs.Gold.11.DVDRip.part3.rar
Υπόθεση
H Winona, μια επιτυχημένη καλλιτέχνης θέλει να ξεφύγει από την αγχωτική ζωή της και έτσι
αποφασίζει να περάσει λίγες μέρες σε ένα απομακρυσμένο σπίτι απο την πόλη, όμως αμέσως
αντιλαμβάνεται ότι στο σπίτι δεν είναι μόνη της.





kinitro news

Τραγικό θάνατο βρήκε ο Μάρκο Σιμονσέλι κατά τη διάρκεια του γκραν πρι στη Μαλαισία-(Βίντεο)

Posted: 23 Oct 2011 03:31 AM PDT

Υπέκυψε, τελικά, ο Μάρκο Σιμονσέλι μετά την πτώση που είχε κατά τη διάρκεια του γκραν πρι της Μαλαισίας.



Τραγικό θάνατο βρήκε ο Μάρκο Σιμονσέλι μετά τη πτώση του, στην οποία κατά τη διάρκεια του αγώνα της Μαλαισίας. Ο άτυχος αναβάτης μεταφέρθηκε άμεσα στο ιατρικό κέντρο, ωστόσο εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Δείτε το βίντεο...











kinitro news

Οι συνταγές της πείνας - Τι έτρωγαν οι Ελληνες την εποχή της κατοχής .

Posted: 23 Oct 2011 03:09 AM PDT



Τα …γκουρμέ της Κατοχής
Γαϊδουροκεφαλές …φιλέτο, χόρτα γιαχνί και σαρδέλες για δώρο
Τέτοιο καιρό, πριν από 70 περίπου χρόνια, τον Απρίλη του 1941, οι Γερμανοί έμπαιναν στην Αθήνα (27 Απρίλη) και ξεκινούσε για την Ελλάδα η κατοχή. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, τα τρόφιμα εξαφανίζονται, η πείνα γίνεται μόνιμος σύντροφος του ελληνικού πληθυσμού με αποτέλεσμα περίπου 40.000 συμπατριώτες μας να χάσουν τη ζωή τους το χειμώνα του ΄41 – ΄42.

Γιατί τα θυμηθήκαμε όλα αυτά;
Τα φαγητά που έτρωγε ο κόσµος στη γερµανοκρατούµενη Αθήνα, οι «Συνταγές της… πείνας» (εκδόσεις Οξυγόνο 2011), είναι το αντικείµενο πρωτότυπης ιστορικής έρευνας της γνωστής ιστορικού Ελένης Νικολαΐδου*, που αναδεικνύει ανάγλυφα ιστορίες καθηµερινής τρέλας στην κατεχόµενη πόλη.

Στα χρόνια της Κατοχής, τα χόρτα ήταν στο επίκεντρο των συνταγών στα αλµυρά φαγητά και η σταφίδα στα γλυκά
«Παίρνετε τις ντοµάτες, αν τις βρείτε, τις λειώνετε, τις βράζετε και µετά ρίχνετε τις ελιές: 5 µε 6 ελιές για κάθε άτοµο της οικογένειας. Να µια νόστιµη σούπα που δεν την είχατε σκεφτεί πριν». Τέτοιου τύπου συµβουλές έδιναν καθηµερινά οι εφηµερίδες της Κατοχής, καθώς οι ελλείψεις προϊόντων, οι αστρονοµικές τιµές, η µαύρη αγορά έκαναν την επιβίωση δύσκολη και έφερναν την ασιτία προ των πυλών.

Αν σε κάποιον είχε περισσέψει από το µεσηµέρι ένα πιάτο φασολάκια γιαχνί, ο περίφηµος Νίκος Τσελεµεντές στη στήλη του σε εφηµερίδα πρότεινε: «Ψιλοκόψτε το περίσσευµα, ρίξτε το στην κατσαρόλα, ρίξτε και αρκετό νερό, βάλτε και µερικές ελιές και έτοιµη η σούπα». Στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνά της µε τίτλο «Οι συνταγές της… πείνας», η ιστορικός Ελένη Νικολαΐδου παρουσιάζει όλες τις λεπτοµέρειες της δύσκολης καθηµερινότητας του Αθηναίου στην Κατοχή µαζί µε περισσότερες από εβδοµήντα σελίδες µε τις συνταγές που χρησιµοποιούσαν τότε οι άνθρωποι για να στρώνουν ένα τραπέζι, έστω και εκ των ενόντων. Φασολάκια χωρίς φασόλια, µουσταλευριά χωρίς… µούστο, βλίτα ογκρατέν, βλιτοκεφτέδες, βιεννέζικο «νόκερλ» από πατάτες, λάχανο µε κάστανα, µελιτζάνεςµε πουρέ πατάτας, κολοκύθια γεµιστά µε τραχανά, σπανακοπίλαφο, σέσκουλα πουρέ, κυδωνόπαστο, µαρµελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη, τσάι πορτοκαλιού.

Τα χόρτα ήταν στο επίκεντρο των συνταγών στα αλµυρά και η σταφίδα στα γλυκά. Η σταφίδα άλλωστε, λόγω της µεγάλης θερµιδικής της αξίας, έσωσε κόσµο στην Κατοχή.

Επιπλέον, όλα αυτά είχαν όνοµα και µάλιστα ευφάνταστο: λέγονταν «πολεµικά εδέσµατα».

Μπορεί και να τα… ξαναχρειαστούµε, λέει µεταξύ σοβαρού και αστείου η συγγραφέας Ελένη Νικολαΐδου που, εκτός από το ότι συµβουλεύτηκε µια εκτενή βιβλιογραφία, αποδελτίωσε τρεις εφηµερίδες της εποχής: τα «Αθηναϊκά Νέα», την «Καθηµερινή» και τη «Βραδυνή». Ενώ ταυτόχρονα κατέγραψε και το βασικό χρονολόγιο της κατοχικής Αθήνας µε τις διαδικασίες παράδοσης της πόλης, τις τρεις κυβερνήσεις (Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλου, Ράλλη) της περιόδου αυτής, τις πρώτες απεργίες των δηµοσίων υπαλλήλων, τις πρώτες αντιστασιακές ενέργειες, τις µαζικές εκτελέσεις. Το αποτέλεσµα είναι εντυπωσιακό. Διαβάζοντας µαθαίνουµε λ.χ. ότι παγωτά και πάστες φτιάχνονταν από σταφιδίνη. Και ότι είδος µεγάλης κατανάλωσης ήταν η σταφιδόπαστα που φτιάχνεται από µαύρες σταφίδες και μοιάζει µε κέικ.
Διαβάζουµε ότι στα περισσότερα εξοχικά κέντρα οι πελάτες τότε προσέρχονταν µε τα φαγητά τους. Και ότι δεν ήταν λίγα τα εξοχικά κέντρα που νοίκιαζαν τα καθίσµατά τους µε µοναδική υποχρέωση του πελάτη να πάρει ένα ποτήρι κρύο νερό.
Στα Χαυτεία υπήρχαν ζαχαροπλαστεία που πωλούσαν γλυκίσµατα ακατάλληλα προς βρώση, κατασκευασµένα µε τσουένι (ρίζα κέθρου) και άλλες επιβλαβείς ουσίες. Το σαπούνι ήταν σπάνιο. Κάποιοι αετονύχηδες πωλούσαν νέο είδος σαπουνιού που, αν το χρησιµοποιούσες, κατέστρεφες τα ρούχα σου ή βρώµιζες το σώµα σου χειρότερα από πριν.

Οι γάµοι γίνονταν µε µαύρα κουφέτα! Επειδή τα κουφέτα ήταν πανάκριβα και δυσεύρετα, έφτιαχναν κουφέτα από καμένη ζάχαρη.

Ως νόστιµο χειµωνιάτικο φρούτο οι άνθρωποι κατανάλωναν κούµαρα. Τα κούµαρα έχουν γλυκιά γεύση, αλλά είναι γεµάτα µε σκληρούς σπόρους και πρέπει να τρώγονται σε µια συγκεκριµένη φάση ωρίµανσης, ενώ δεν αντέχουν σχεδόν καθόλου µετά τη συγκομιδή.

Οι τιµές των βιβλίων δεκαπλασιάστηκαν µέσα στους πρώτους µήνες του 1942. Κι επειδή από τους πρώτους ήδη µήνες της Κατοχής είχαν επιταχθεί τα αυτοκίνητα, η βενζίνη είχε έλλειψη και τα µέσα µεταφοράς σπάνιζαν, οι Αθηναίοι διένυαν τις περισσότερες αποστάσεις µε τα πόδια. Τα γαϊδούρια έγιναν της µόδας, αλλά ένα γαϊδουράκι κόστιζε όσο κόστιζε προπολεµικά µια µοτοσυκλέτα. Αργότερα τα έσφαζαν κι αυτά για το κρέας τους.

Σαρδέλες για δώρο
Στις γιορτές, οι Αθηναίοι συνέχιζαν να ανταλλάσσουν επισκέψεις, αλλά για δώρα έδιναν τρόφιµα. Τα καταστήµατα πλάσαραν στις βιτρίνες ως καλύτερα δώρα µεγάλες στολισµένες σακούλες που περιείχαν δύο κοµµάτια µαντολάτο, δύο κοµµάτια παστέλι, πενήντα φιστίκια, πενήντα αµύγδαλα κ.ο.κ. Οι βασιλόπιτες από χαρουπάλευρο και σταφίδες κόστιζαν µια περιουσία. Τα Χριστούγεννα του 1941 ένα µαγαζί πωλούσε για πρωτοχρονιάτικο δώρο παστές σαρδέλες. Ο καθένας πωλούσε ό,τι µπορούσε. Κατάστηµα που προπολεµικά πωλούσε µόνο ηλεκτρικά είδη τώρα δίπλα στην ηλεκτρική συσκευή είχε ένα µικρό, πανάκριβο γλυκό,50 δραχµές το κοµµάτι. Και τα γνωστά ανθοπωλεία της Βασιλίσσης Σοφίας στη Βουλή πουλούσαν επίσης µελιτζάνες, κολοκυθάκια και παντζάρια…

Γάτες και σκύλοι
Τον πρώτο χειµώνα της Κατοχής εξαφανίστηκαν από την Αθήνα γάτες και σκύλοι για ευνόητους λόγους. Η Αστυνοµία συνέλαβε κάποιον που προσπαθούσε να πουλήσει σκύλο ράτσας «λουλού» ως αρνάκι γάλακτος. Αλλος συνελήφθη να πουλάει κοκκινιστές γάτες στην κατσαρόλα, ενώ µια γάτα ήταν γδαρµένη και την πωλούσε για κουνέλι. Σε µια συνοικία της Αθήνας, τον Ασύρµατο, µια γυναίκα έσφαζε σκυλιά, τα µαγείρευε και τα πουλούσε ως φαγητό. Οταν πιάστηκε, είχε µαγειρέψει έναν σκύλο µε κολοκυθάκια. Το σκληρό κρέας είχε βάλει σε υποψίες έναν πελάτη που µασούσε το κρέας και δεν µπορούσε να το καταπιεί.

Σύμφωνα με την Ελένη Νικολαΐδου το Μάρτιο του 1942 συνελήφθη κάποιος που είχε µαζί του τρεις γαϊδουροκεφαλές και τις πήγαινε σε εστιατόριο. Ο εν λόγω πολίτης έσφαζε συστηµατικά γαϊδούρια και τα καλύτερα κοµµάτια των ζώων τα πωλούσε σε πολυκατοικίες του Κολωνακίου ως… µοσχαρίσια φιλέτα. Τα λιγότερο καλά τα πήγαινε σε άλλες συνοικίες. Στην Καισαριανή διέθεταν κατά σύστηµα το κοινό αλογίσιο κρέας, το οποίο γινόταν ανάρπαστο. Ο Τύπος, µάλιστα, δεν δίστασε να επιδοκιµάσει την πρακτική: «Σ' όλον τον κόσµον τρώγεται τοάλογον. Και εφ' όσον έχει επιστηµονικώς διαπιστωθεί ότι είναι κατάλληλον προς βρώσιν είναι ακατανόητον, µε τας σηµερινάς µάλιστα δυσχερείας, να το κρατάµε µακριά από τις κουζίνες µας»

http://www.teamgr.gr/index.php?option=com_kunena&view=latest&do=latest&Itemid=284


kinitro news

Πώς να ζήσετε με 6.000 ευρώ το χρόνο στην Ελλάδα...

Posted: 23 Oct 2011 02:50 AM PDT

Η μείωση των μισθών στην Ελλάδα κατά το 2010 και το 2011 ήταν η μεγαλύτερη διεθνώς και δυστυχώς τόσο η Τρόικα, όσο η κυβέρνηση αλλά και διεθνείς τράπεζες προβλέπουν περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Τελικά, ο βασικός μισθός στην Ελλάδα μπορεί να φτάσει μέχρι και στα 550 ευρώ το μήνα στον ιδιωτικό τομέα ενώ με το επίδομα ανεργίας κοντά στα 400 ευρώ, την ανεργία σε επίπεδα ρεκόρ και την part time εργασία να γίνεται η νέα full time εργασία, αξίζει κανείς να δει πώς μπορεί κάποιος να

επιβιώσει στην Ελλάδα του μέλλοντος (ή του παρόντος) με εισόδημα 500 ευρώ το μήνα.

Τα μεγαλύτερα έξοδα είναι το κόστος του ενοικίου ή ενός στεγαστικού δανείου αλλά πλέον και τα έξοδα συντήρησης ενός σπιτιού αφού το πετρέλαιο, το ρεύμα και οι ειδικοί φόροι έχουν απογειωθεί στα ύψη προκειμένου να πληρωθούν οι δανειστές της χώρας. Όλα τα παραπάνω κοστίζουν τουλάχιστον 350 ευρώ το μήνα και έτσι απομένουν στην καλύτερη περίπτωση απομένουμε μόνο 200 ευρώ για τροφή, έξοδα μετακίνησης, τηλεπικοινωνίας και προσωπικά έξοδα, δηλαδή λιγότερο από 7 ευρώ την ημέρα.

Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να περικόψουμε τα έξοδα κατοικίας και ο καλύτερος τρόπος γι' αυτό είναι να αγοράσουμε ένα τροχόσπιτο (μεταχειρισμένα ακόμη και με 700 ευρώ). Στη συνέχεια και αν δεν έχουμε ήδη, αγοράζουμε ένα μικρό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο (με λίγο ψάξιμο και 1500 ευρώ βρίσκουμε που κάνει τη δουλειά) έναν φορητό υπολογιστή (ένας καλός πλέον και με 300 ευρώ) κάνουμε μία γρήγορη σύνδεση στο ιντερνετ με στικάκι (ακόμη καλύτερα παρκάρουμε σε σημεία με δωρεάν wi fi ιντερνέτ), προσθέτουμε ένα συνδρομητικό online πακέτο που να μας παρέχει και κανάλια τηλεόρασης (ταινίες, αθλητικά, όλα τα βασικά κανάλια κλπ) και μαζί με αυτό και το κινητό μας για να πετύχουμε την καλύτερη τιμή (περίπου 60 ευρώ το μήνα όλα μαζί).

Τώρα έχουμε το δικό μας αυτοκίνητο, σπίτι, συνδρομητική τηλεόραση, χωρίς ενοίκιο, κοινόχρηστα, φόρους, ηλεκτρικό, πετρέλαιο, δημοτικά τέλη και ούτω καθεξής. Μας απομένουν, λοιπόν, περίπου 490 ευρώ το μήνα για να καλύψουμε το φαγητό, τα προσωπικά μας έξοδα και τα έξοδα μετακίνησης. Με 80 ευρώ την εβδομάδα στο σούπερ μάρκετ για φαγητό (μια χαρά) μας μένουν 170 ευρώ το μήνα για άλλα προσωπικά έξοδα και μετακινήσεις (ασφάλεια και φόρο αυτοκινήτου λιγότερο από 0,8 ευρώ την ημέρα).

Ειδικά μάλιστα το καλοκαίρι, μπορούμε να μετακινηθούμε σε ένα παραθαλάσσιο μέρος και να έχουμε και το εξοχικό μας!

XrimaNews.gr




kinitro news

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το υπό ίδρυση κόμμα των Στρατιωτικών καλεί την κυβέρνηση να παραιτηθεί με το καλό ή... με τη βία!

Posted: 23 Oct 2011 02:36 AM PDT




Το υπό ίδρυση κόμμα των Στρατιωτικών, (που λόγω Συνταγματικού κωλύματος φαίνονται οι Απόστρατοι) με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, με την οποία καλεί την κυβέρνηση να παρατηθεί, διαφορετικά αυτό ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με τη βία από τον ίδιο...

τον λαό. Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι η χώρα βαίνει προς το χάος και ανεξέλεγκτες καταστάσεις ενδεχομένως να λάβουν χώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Με τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση καταρρέει και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας της. Δεν πρόκειται μόνο περί των πρωτοφανών, αντιλαϊκών , αντικοινωνικών και ανθελληνικών μέτρων από μια αυτονομαζόμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση, αλλά περί αποκαλύψεως του συστηματικού ψεύδους και της εξαπάτησης με τα οποία καθησυχάζει το Λαό μέχρι να καταφέρει τα κτυπήματά της. Πόσες φορές τους τελευταίους μήνες ο Πρωθυπουργός και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών δεν διαβεβαίωσαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα θιγούν οι μισθοί και οι συντάξεις; Είναι ολοφάνερο ότι ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή του είναι πλήρως αναξιόπιστοι. Οι προεκλογικές τους υποσχέσεις απέχουν πολύ πέραν των συνήθων ψευδών που είχε συνηθίσει να ανέχεται ο Λαός από τους επαγγελματίες πολιτικούς. Με την καταστρεπτική πολιτική τους δεν σώζουν τη Χώρα από τη χρεοκοπία αλλά οδηγούν το Λαό στην εξαθλίωση.


Η Κυβέρνηση απέτυχε να κυβερνήσει τον τόπο προστατεύοντας τα συμφέροντα του Λαού. Οφείλει αμέσως να παραιτηθεί και η Χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές χωρίς τη συμμετοχή των υπαρχόντων πολιτικών κομμάτων τα οποία άμεσα πρέπει να διαλυθούν. Ο πολιτικός τους βίος τερματίσθηκε, Αν δεν το πράξουν μόνοι τους θα το πράξει βίαια ο Λαός. Και δεν πρόκειται μόνο περί του κυβερνώντος κόμματος αλλά όλων των κομμάτων. Αν έχουν την παραμικρή αίσθηση ευθύνης πρέπει σήμερα να παραιτηθούν από το βουλευτικό τους αξίωμα. Αλλά δεν πρόκειται γιατί είναι συνένοχοι στα εγκλήματα κατά του Λαού. Δεν τους απαλλάσσει σε τίποτα από τις ευθύνες τους επειδή δεν ανήκουν στην κυβερνώσα παράταξη. Έχουν όλοι τις ίδιες ευθύνες γιατί υπηρετούν το ίδιο ανθελληνικό και αντιλαϊκό σύστημα εξουσίας.


Η Χώρα βαίνει προς το χάος και τις ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Είναι βέβαιο πως οι βουλευτές και τα κόμματα θα εξαφανισθούν όταν θα έρθει το τέλος αφού έχουν εξασφαλίσει τις καταθέσεις τους για τους ιδίους και τις οικογένειες τους. Αλλά ο Λαός θα τους αναζητήσει και από την οργή του δεν θα γλυτώσει κανείς. Τώρα είναι η ευκαιρία, όσοι βρίσκονται στο Κοινοβούλιο και αισθάνονται Έλληνες, να παραιτηθούν άμεσα και να ωθήσουν την ανθελληνική Κυβέρνηση στην πτώση. Άλλως είναι συνένοχοί τους.


Καλούμε τα μέλη μας, τους φίλους μας, τους επισκέπτες της σελίδας μας να κινητοποιηθούν δυναμικά στους χώρους τους και να αξιώσουν την παραίτηση της Κυβέρνησης και διάλυση όλων των κομμάτων της Βουλής. Άμεση προκήρυξη εκλογών και ανάδειξη συντακτικής Βουλής για να τεθεί τέλος στην άθλια μεταπολίτευση με την ψήφιση νέου Συντάγματος. Έλεγχος των υπευθύνων, καταδίκη και δήμευση των περιουσιών τους. Επιτέλους να σταματήσει η διαφθορά και να ανασχεθεί η κατρακύλα του Έθνους. πηγή


kinitro news

Live Stream Panionios – Olympiacos

Posted: 23 Oct 2011 02:14 AM PDT

PanioniosOlympiacos
Όπως αναφέρουν οι παρακάτω ιστοσελίδες, για την σημερινή (18:15 μ.μ. ώρα Ελλάδος) αναμέτρηση Panionios – Olympiacos θα υπάρχει Live Streaming από τα links:





* Το site δεν φέρνει καμία ευθύνη για τα live stream αν κολλάνε ή αν δεν παίζουν.
** Τα links ανοίγουν 5-10 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα συνήθως.

kinitro news

Έκαψαν εφορίες στο κέντρο της Αθήνας!

Posted: 23 Oct 2011 02:03 AM PDT

Στόχος επίθεσης έγινε το βράδυ του Σαββάτου ο πρώτος όροφος κτιρίου που στεγάζει την Δ και την Η ΔΟΥ Αθηνών. Η φωτιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική ενώ οι δράστες αναζητούνται.



Το περιστατικό έγινε στις 23.25 στη συμβολή των οδών Κωλέττη και Μπενάκη στο κέντρο της Αθήνας.



'Αγνωστοι ανεβηκαν με σκάλα στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου, έσπασαν το τζαμι γραφείου και πέταξαν στο εσωτερικό αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό που αποτελείτο απο γκαζάκια.



Απο την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά η οποία επεκτάθηκε και κατέστρεψε ολόκληρο τον όροφο, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στην πρόσοψη του δεύτερου ορόφου.



Η πυρκαγιά σβήστηκε απο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο.



Στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν υπολείμματα απο πέντε γκαζάκια.



Προανάκριση για την ενέργεια διενεργεί η Κρατρική Ασφάλεια.

newsit.gr

kinitro news

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές