Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

kinitro news


KINITRO NEWS

kinitro news


45 Τετραγωνικά (2011)

Posted: 05 Oct 2011 10:52 AM PDT


http://narodneiportal.ru/uploads/posts/2011-09/1315425857_34573573.jpg
Η Χριστίνα είναι μια νεαρή πωλήτρια, αντιπροσωπευτικό μέλος της γενιάς των 700 ευρώ
(η οποία προσφάτως καλωσόρισε την γενιά των 500), που αποφασίζει να ζήσει μόνη της σε ένα
διαμέρισμα 45m2 μακριά από ό,τι της στερεί το δικαίωμά της στην ελευθερία. Η κάμερα του Τζίτζη
καταγράφει την καθημερινότητα των νέων ανθρώπων σε μια αφιλόξενη πόλη όπως η πρωτεύουσα,
που αντί να προσφέρει ευκαιρίες, αφαιρεί κάθε προοπτική. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο γοητεύει η
πρωτοεμφανιζόμενη σε ταινία μεγάλου μήκους Εφη Λογγίνου.

Όνομα: 45 Τετραγωνικά
Πρωτότυπος τίτλος: 45 Τετραγωνικά
Released: 2011
Είδος: ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ,Δραματική
Σκηνοθεσία:Στράτος Τζίτζης
Πρωταγωνιστούν:Εφη Λογγίνου,Ράνια Οικονομίδου,Αλεξάνδρα Παλαιολόγου,Αντίνοος Αλμπάνης,Γιώργος Γιαννόπουλος,Ειρήνη Αντύπα,Δημήτρης Μαυρόπουλος,Θάνος Γραμμένος

Trailer




http://www.fileserve.com/file/qVS27kx/45tetragwnika.part2.rar
http://www.fileserve.com/file/ZRckbn5/45tetragwnika.part1.rar
http://www.fileserve.com/file/6cvK6CH/45tetragwnika.part3.rar

http://www.filesonic.com/file/1844790031/45tetragwnika.part1.rar
http://www.filesonic.com/file/1844789981/45tetragwnika.part2.rar
http://www.filesonic.com/file/1844778031/45tetragwnika.part3.rar

http://www.wupload.com/file/137783145/45tetragwnika.part3.rar
http://www.wupload.com/file/137783151/45tetragwnika.part1.rar
http://www.wupload.com/file/137783153/45tetragwnika.part2.rar



Πηγή:kontra

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ!

Posted: 05 Oct 2011 09:17 AM PDT

Απίστευτο και όμως αληθινό. Σχεδόν 10 ολόκληρα χρόνια μετά την είσοδό μας στο ευρώ ορισμένες τράπεζες στέλνουν λογαριασμούς με υπόλοιπα και σε…. ελληνικές δραχμές!!!! Όπως προκύπτει από το έγγραφο κίνησης λογαριασμού που αποστέλλει μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες στη χώρα μας, στις επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεται, εκτός από την αναγραφή του υπολοίπου σε ευρώ, τους ενημερώνει και για την μετατροπή του υπολοίπου σε GRD ( δηλαδή Greek drachmas!!!), παρά το γεγονός ότι ουδέποτε στο παρελθόν ακολουθούσε το συγκεκριμένο μοντέλο.
Να σημειωθεί ότι οι μόνες Δημόσιες υπηρεσίες που συνεχίζουν να κάνουν την μετατροπή της αξίας και σε δραχμές είναι οι εφορίες. Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται να προστεθεί στις πληροφορίες που αναφέρουν ότι ένα από τα μεγαλύτερα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας έχει ήδη ζητήσει την μετατροπή του λογισμικού του και σε άλλο νόμισμα και συγκεκριμένα στη δραχμή.

guesswork-world

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυτός ΔΕΝ είναι ξεσηκωμός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Posted: 05 Oct 2011 07:42 AM PDT

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αυτός,ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ,thessaloniki aftos,apokleistiko vinteo

Ένας διαδηλωτής στη σημερινή πορεία του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη βρήκε την ευκαιρία να πει στους συναδέλφους του πως αυτό που κάνουν δεν είναι ξεσηκωμός! Μόλις έφτασε η πορεία στο πρώην ΥΜΑΘ είπαν από τον τηλεβόα στους διαδηλωτές να διαλυθούν. Αυτός τους έκραξε, λέγοντάς τους πως αυτό που κάνουν δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ! "To τσουνάμι έφτασε τα 30 μέτρα!", είπε χαρακτηριστικά. Ο τύπος, καθαρόαιμος Σαλονικιός, είναι όλα τα λεφτά! Δείτε το βίντεο:

Πηγή:thousandnews

guesswork-world

Σαλπάρει για το… «Οικόπεδο 12» η φρεγάτα «ΥΔΡΑ»

Posted: 05 Oct 2011 07:29 AM PDT


Το Πολεμικό Ναυτικό επιβεβαίωσε την είδηση του απόπλου της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» και διευκρίνισε ότι η μετάβασή του στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου εντάσσεται στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης «ACTIVE ENDEAVOUR» για την ασφάλεια στη Μεσόγειο.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον του ΝΑΤΟ για τις εξελίξεις στην περιοχή είναι αυτονόητο, αφού ένα κράτος-μέλος, η Τουρκία, έχει εγείρει αξιώσεις, οι οποίες ασχέτως του αν είναι σύννομες ή παράνομες, απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια, κυρίως όμως αυξάνουν την πιθανότητα σύγκρουσης με ένα άλλο μέλος της Συμμαχίας, την Ελλάδα.

Κατά συνέπεια, η ΝΑΤΟϊκή παρουσία στην περιοχή στόχο έχει να κατευνάσει τα πνεύματα και να επικοινωνήσει προς κάθε ενδιαφερόμενο το μήνυμα ότι η Ατλαντική Συμμαχία ενδιαφέρεται για τη σταθερότητα και την ηρεμία στην περιοχή.

guesswork-world

Στο “ κόκκινο” η ΕΛ.ΑΣ

Posted: 05 Oct 2011 07:10 AM PDT

Σε ύψιστη επιφυλακή η Αστυνομία, λόγω σημαντικών πληροφοριών περί προβοκάτσιας που αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες. Η είδηση αυτή διέρρευσε και οι λόγοι της διαρροής της είναι που προκαλούν περισσότερη ανησυχία ακόμη και από το επίπεδο επιφυλακής της ΕΛ.ΑΣ.
Από χθες η Ελληνική Αστυνομία διατάχθηκε να βρίσκεται σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» λόγω πληροφοριών που αναφέρονται σε προβοκάτσια. Είναι όμως αλήθεια κάτι τέτοιο ή η κυβέρνηση επέλεξε να επιβάλλει τον τρόμο του επικείμενου θανάτου αθώων, προκειμένου να αποφύγει την οργή (και όχι την αγανάκτηση) των Ελλήνων πολιτών; Τα παραδείγματα της Marfin (οι δολοφόνοι συνεχίζουν να παραμένουν ασύλληπτοι και να κυκλοφορούν ελεύθεροι, ελέω… «ανικανότητας» της ΕΛ.ΑΣ.), οι επιθέσεις με τόνους χημικών κατά πολιτών και η γενικότερη ασκούμενη βία των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. προϊδεάζουν για κυβερνητικές αποφάσεις που όχι μόνο δεν συνάδουν με το Σύνταγμα της χώρας, αλλά το καταλύουν στο όνομα του… χρέους!!!
Η αναμενόμενη προβοκάτσια (είτε γίνει είτε δεν γίνει) σαφέστατα στηρίζει το μνημονιακό καθεστώς του Γιώργου Παπανδρέου. Σαφέστατα επιβάλλει τον τρόμο στους πολίτες, ενώ εάν πραγματοποιηθεί θα δώσει τη δυνατότητα για επιβολή σκληρότατων αστυνομικών μέτρων και ουσιαστικής μεταβολής του πολιτεύματος σε αστυνομοκρατούμενο καθεστώς (σε αντικατάσταση των συνταγματαρχών, για να μην «χτυπάει» άσχημα). Εάν η προβοκάτσια δεν πραγματοποιηθεί, αλλά καταφέρει να μειώσει το κύμα των πολιτών που βγαίνουν από σήμερα στους δρόμους, τότε θα έχει επιτύχει την καθήλωση της δίκαιης οργής των Ελλήνων πολιτών. Στην περίπτωση όμως που η προβοκάτσια δεν πραγματοποιηθεί και δεν μειωθεί ο όγκος των οργισμένων, τότε θα πρέπει να περιμένουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ενώ πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν την σοβαρή περίπτωση «χειρισμού» (από την πλευρά της κυβέρνησης πάντα) εθνικών θεμάτων στο Αιγαίο. Η περίπτωση δημοψηφίσματος χαρακτηρίζεται ως πυροτέχνημα που ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί στο τελευταίο δεκαήμερο του τρέχοντος μηνός Οκτωβρίου.
Κάποιοι, σαφέστατα προβοκάτορες της πληροφόρησης, αποφάσισαν να τεντώσουν το σχοινί, στην προσπάθειά τους να εκφοβίσουν είτε τους πολίτες (με αποκαθήλωση του δημοκρατικού πολιτεύματος), είτε τον ίδιο τον πρωθυπουργό (με αποκαθήλωσή του από την πρωθυπουργία). Οι ίδιοι, άλλωστε (οι διαρρέοντες τα περί προβοκάτσιας), ισχυρίζονται πως την επόμενη Δευτέρα ο Γιώργος Παπανδρέου (διαισθανόμενος την έλλειψη οιουδήποτε πολιτικού, ιδεολογικού ή ηθικού ερείσματος) ενδέχεται να προκηρύξει εκλογές και αυτό θα είναι ένα γεγονός που θα αλλάξει τους σχεδιασμούς της τρόικας, η οποία διαπιστώνει πως ο χρόνος παραμονής της στην Ελλάδα μειώνεται ταχύτατα και αντιμετωπίζει σοβαρά το ενδεχόμενο βίαιης απομάκρυνσής της από την «διάσωση» (ουσιαστική καταλήστευση) της Ελλάδας.
Μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο που διαμορφώνει η ύψιστη ετοιμότητα της ΕΛ.ΑΣ. για επικείμενη «προβοκάτσια», γίνεται σαφέστατο πως η χώρα δεν διοικείται, δεν ελέγχεται και κυρίως έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι σε ένα ιδιότυπο παρακράτος που δεν διστάζει να χρησιμοποιεί την λέξη (ή την ίδια την πράξη) προβοκάτσια, για να επιβάλει τα συμφέροντά του. Εάν ο ίδιος ο πρωθυπουργός ή μέλη της κυβέρνησης μετέχουν σε έναν τέτοιο σχεδιασμό, τότε η εκτροπή του πολιτεύματος υφίσταται… Επειδή, όμως, θεωρείται άκρως παρακινδυνευμένη μία τέτοια υπόθεση, κι επειδή προφανέστατα ο πρωθυπουργός (με σύσσωμη την σημερινή κυβέρνηση) άγεται και φέρεται από εντολείς που χωρίς ενδοιασμούς δεν διστάζουν να βυσσοδομήσουν στο Ελληνικό Σύνταγμα, θεωρούμε πως η ανυπαρξία της κυβέρνησης είναι εξόφθαλμη και πως επείγεται η μεταφορά της ευθύνης για την πορεία της χώρας στον λαό. Όποιος και με ό,ποιον τρόπο ή επιχείρημα δεν επιθυμεί ή αποφεύγει τις εκλογές, τότε συναινεί στην εξαθλίωση της χώρας και στην μετατροπή της σε προτεκτοράτο και την Κινεζοποίηση των Ελλήνων.
Οι προβοκάτσιες και οι διαρρέουσες φήμες γύρω από αυτές, ενισχύουν, συντηρούν ή γεννούν καθεστώτα και όχι δημοκρατικά πολιτεύματα…

kinitro news

Με κινητοποιήσεις διαρκείας προειδοποιούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων

Posted: 05 Oct 2011 01:28 AM PDT

Γενικευμένες αντιδράσεις στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων

Με κινητοποιήσεις διαρκείας προειδοποιούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων  Γενικευμένες αντιδράσεις στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις της κυβέρνησης με συγκεκριμένα συνδικάτα που αντιδρούν στην προωθούμενη απελευθέρωση των επαγγελμάτων. Φαρμακοποιοί, δικηγόροι και ιδιοκτήτες ταξί, φορτηγών και βυτιοφόρων έχουν κηρύξει «πόλεμο» στις κυβερνητικές αποφάσεις. Οι φαρμακοποιοί, που προχωρούν σε 24ωρη απεργία στις 19 Οκτωβρίου, δηλώνουν ότι δεν θα εφαρμόσουν το νέο διευρυμένο ωράριο, δεν θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ από 1ης Νοεμβρίου σταματούν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων σε ασφαλισμένους των οποίων το Ταμείο δεν έχει εξοφλήσει τις οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς.
Οι ιδιοκτήτες ταξί προετοιμάζονται για νέο γύρο κινητοποιήσεων, ενώ επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, οι οποίοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για κινητοποιήσεις διαρκείας.


Πηγή:

kinitro news

"Να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη ο Πρωθυπουργός και οι οικονομικοί υπουργοί του μνημονίου"‏

Posted: 05 Oct 2011 01:23 AM PDT

Νίκος Χουντής :
«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη ο Πρωθυπουργός του Μνημονίου και οι οικονομικοί υπουργοί των κυβερνήσεών του, αν οι καταγγελίες για σκόπιμο φούσκωμα των ελλειμμάτων αποδειχτούν»
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash που κυκλοφορεί σήμερα και σε ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για ενδεχόμενο τεχνητό φούσκωμα του ελλείμματος του 2009 εκ μέρους της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι
Απέναντι σε αυτές τις αποκαλύψεις: "Η αντίδραση που μπορεί να υπάρξει είναι πολιτική. Η αμφισβήτηση της συμφωνίας με την Τρόικα, η πολιτική καταγγελία της κυβέρνησης και του ΔΝΤ, η συνολική αμφισβήτηση των...
συμφωνηθέντων. Αν οι καταγγελίες για σκόπιμο φούσκωμα των ελλειμμάτων αποδειχτούν, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη ο Πρωθυπουργός του Μνημονίου, και τουλάχιστον, οι οικονομικοί υπουργοί των κυβερνήσεών του. Αυτό δεν εξυπηρετεί μόνο αυτονόητους λόγους δικαιοσύνης. Η αμφισβήτηση των συμφωνηθέντων που λεηλατούν την Ελλάδα, δεν μπορεί να ξεκινήσει, αν δεν αμφισβητηθεί η δημοκρατική νομιμοποίηση αυτής της κυβέρνησης να δεσμεύει τον ελληνικό λαό. Επειδή με ρωτάτε εάν υπάρχει προηγούμενο σας θυμίζω ότι μόλις πρόσφατα η Ισλανδική Βουλή παρέπεμψε στο ειδικό δικαστήριο, τον πρώην Πρωθυπουργό Geir H. Haarde για το ρόλο που διαδραμάτισε στην οικονομική κατάρρευση πριν από δύο χρόνια"


Πηγή:

guesswork-world

“Ξέφραγο αμπέλι” για τους λαθρομετανάστες ο Έβρος

Posted: 05 Oct 2011 01:12 AM PDT


Παρά το γεγονός ότι εδώ και ένα χρόνο δυνάμεις της Frontex έσπευσαν στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα, το κύμα των μεταναστών όχι μόνον δεν περιορίστηκε, αλλά ήταν μεγαλύτερο από το 2010. Ακόμα και αυτές τις ημέρες, παρά τις προσπάθειες των Ελλήνων συνοριοφυλάκων και της Frontex, εκατοντάδες εισέρχονται παράνομα στη χώρα. Στην πλειοψηφία τους όλοι αυτοί φτάνουν στην Αθήνα, με την ελπίδα ότι θα φύγουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ομως, εξαιτίας της απαράδεκτης πολιτικής ασύλου που ακολουθεί η κυβέρνηση, παγιδεύονται εδώ, περιθωριοποιούνται και, τελικά, κλείνονται σε γκέτο.

Ακρως ενδιαφέρον είναι ότι οι μετανάστες άλλαξαν τα δρομολόγια εισόδου τους και αποφεύγουν τα σημεία που φυλάσσονται καλύτερα. Ετσι, ενώ πέρυσι οι περισσότεροι έμπαιναν κυρίως από περιοχή στο βόρειο κομμάτι του Νομού Εβρου, κοντά στα τριεθνή, φέτος μπαίνουν από περάσματα, νοτιότερα. Στο σημείο που πέρυσι είχε γίνει «σουρωτήρι» από τους πρόσφυγες, επειδή εκεί τα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι χερσαία, δεδομένου ότι ο ποταμός Εβρος περνάει μέσα από την Τουρκία, και, άρα, το πέρασμα είναι ευκολότερο, προωθείται η κατασκευή του περίφημου φράχτη. Η φετινή εμπειρία, ωστόσο, δείχνει ότι ο φράχτης δεν θα σταματήσει το κύμα, αφού οι μετανάστες θα συνεχίσουν να αναζητούν εναλλακτικούς δρόμους εισόδου, πολλοί από τους οποίους, μάλιστα, θα είναι από επικίνδυνα σημεία του ποταμού. Γεγονός που αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες πνιγμών και, κατά συνέπεια, τη διεθνή κατακραυγή σε βάρος της χώρας μας.

Στο μεταξύ, ενώ η οικονομική κρίση μαίνεται στην Ελλάδα, η κυβέρνηση καθυστερεί να αξιοποιήσει τους μεγάλους κοινοτικούς πόρους για τη μετανάστευση. Είναι ενδεικτικό, σημειώνει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Παπανικολάου, ότι «όσον αφορά στο ζήτημα κατασκευής των νέων κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών στη χώρα μας, που εξήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός στις 19 Μαΐου, μέχρι τέλη Ιουλίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει λάβει κανένα αίτημα χρηματοδότησης από την Ελλάδα για την κατασκευή εγκαταστάσεων κράτησης». Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα, τονίζει ο ίδιος, «έχει στη διάθεσή της σημαντικούς οικονομικούς πόρους της τάξης των 325 εκατ. ευρώ. Χρήματα τα οποία καλείται να χρησιμοποιήσει μέχρι το 2013. Πρόκειται για μία σημαντική ευκαιρία, την οποία δεν μπορούμε να χάσουμε. Η πλήρης αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων δεν μπορεί να περιμένει άλλο».

Την ίδια στιγμή, πάντως, που η Ελλάδα παρουσιάζει δυστοκία στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, είναι υποχρεωμένη να ξοδεύει μεγάλα ποσά για τα «κέντρα υποδοχής» που διαθέτει στο Νομό Εβρου. «Κέντρα» που επανειλημμένως έχουν υποστεί τη δριμύτατη ευρωπαϊκή και διεθνή κριτική για τις απαράδεκτες συνθήκες στις οποίες «φιλοξενούνται» οι μετανάστες. Μόνο και μόνο για εφοδιασμό με φαγητά και άλλα είδη για το σημαντικότερο «κέντρο» στο νομό, λίγο έξω από την Ορεστιάδα, εκτιμάται ότι πρέπει κάθε μήνα να διατίθενται πάνω από εκατό χιλιάδες ευρώ. Εάν σε αυτά προστεθούν τα έξοδα για το ιατρικό προσωπικό που πρέπει να παρακολουθεί τους εκατοντάδες μετανάστες που συλλαμβάνονται κάθε μέρα και οδηγούνται εκεί, καθώς και τους μισθούς των αστυνομικών που διατίθενται εκεί, τα έξοδα για καύσιμα των λεωφορείων και των μίνι βαν της Αστυνομίας που οργώνουν την περιοχή για να μαζέψουν τους μετανάστες, τότε τα ποσά ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μηνιαίως. Αντίστοιχα ποσά διατίθενται και για άλλα μικρότερα «κέντρα».

Να σημειωθεί, ανέφεραν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στον Ελεύθερο Τύπο, ότι τα έξοδα λειτουργίας αυτών των «κέντρων» διοχετεύονται μέσω των Αστυνομικών Διευθύνσεων του νομού, από κονδύλια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Την αρμοδιότητα αυτή είχε μέχρι πέρυσι η Νομαρχία και κατόπιν η Περιφέρεια. Το γεγονός και μόνο ότι η Αστυνομία έχει επιβαρυνθεί και με αυτή την αρμοδιότητα, δείχνει ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει ούτε στοιχειωδώς εκείνους τους οργανωτικούς μηχανισμούς διαχείρισης του μείζονος προβλήματος της μετανάστευσης.

Θανάσης Αργυράκης, στον 'Ελεύθερο Τύπο"


Πηγή:

kinitro news

Απεργοσπάστη, η απεργία σε συμφέρει!

Posted: 04 Oct 2011 10:38 PM PDT

Πακιστανοί χτύπησαν και έκλεψαν σκύλον για να τον φάνε.Κυνηγούν σκύλους και γάτες στις γειτονιές της Αθήνας

Posted: 04 Oct 2011 10:10 PM PDT

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ελληνική κοινωνία αλλά ιδιαίτερα στους φιλόζωους της χώρας η πρακτική κυρίως των Πακιστανών αλλά και άλλων λαθρομεταναστών στην προτίμηση των διάφορων κατοικίδιων, κυρίως σκύλων για χρήση τροφής.


Η αποτρόπαια διατροφική τους συνήθεια, αυτή τη φορά εκδηλώθηκε στη Ραφήνα.


Ας δούμε τι έγινε…:

Την περασμένη Πέμπτη ομάδα ενόπλων Πακιστανών, έξω από τον Μαρινόπουλο της Ραφήνας, επετέθη σ' έναν αδέσποτο σκύλο τον οποίο φρόντιζαν και συντηρούσαν οι υπάλληλοι του σούπερ μάρκετ.
Χτύπησαν με λοστό το άτυχο ζώο και την ώρα που βγήκε να τους σταματήσει ο διευθυντής του καταστήματος, επετέθησαν και σε κείνον. Το ίδιο ακριβώς συνέβη κι όταν άλλος περαστικός επιχείρησε να τους σταματήσει.
Στη συνέχεια οι Πακιστανοί πήραν τον χτυπημένο σκύλο και εξαφανίστηκαν.
Οι υπάλληλοι του καταστήματος ειδοποίησαν την Αστυνομία η οποία όμως είχε άλλες δουλειές και είπε απλώς ότι θα….ερευνήσει το θέμα.
Το γεγονός μαθεύτηκε γρήγορα στην κοινωνία της Ραφήνας και σύμφωνα με δηλώσεις κατοίκων, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Κι αυτό διότι αποτελεί διατροφική τους συνήθεια.
Κατά συνέπεια λοιπόν η τύχη του άτυχου ζωντανού είναι γνωστή…


Παρόμοια γεγονότα παρατηρούνται και σε γειτονιές της Αθήνας όπως ο Άγιος Παντελεήμονας, η πλατεία Βικτωρίας, η πλατεία Αττικής κ.α. όπου τα συμπαθή κατοικίδια γάτες και σκύλοι έχουν στοχοποιηθεί από τους λαθραίους…


Πηγή:now24.gr

guesswork-world

Πρέπει να σταματήσει το Μανιάτικο μοιρολόι

Posted: 04 Oct 2011 10:02 PM PDT

Η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές, ταπεινώνεται, εξευτελίζεται, εκλιπαρεί.
Είναι κάτι που μας πληγώνει και μας εξοργίζει.
Τα έχουμε πει για τα αίτια αυτής της κατάντιας.
Είναι μια κατάσταση που κορυφώθηκε τη χειρότερη δυνατή στιγμή για τα συμφέροντα της χώρας. Την ώρα που γίνονται σημεία και τέρατα στην περιοχή μας, που διαμορφώνονται νέες καταστάσεις στο χώρο της ενέργειας, εμείς έχουμε βρεθεί ξεβράκωτοι.
Ολο το θέμα είναι να προσπαθήσουμε να σταθούμε στα πόδια μας. Δεν μας ταιριάζει αυτή η μίζερη κατάσταση. Μπορούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς σε ένα λιγότερο καταναλωτικό κράτος με σημαντικά μικρότερο ΑΕΠ. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα περίφημα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να στήσουμε κάτι υγιές και μακροπρόθεσμα βιώσιμο. Μένοντας μέσα στη συμμαχία των χοντρών βορείων αλλά διεκδικώντας ανάλογα με τη γεωστρατηγική μας θέση. Οι φρίτσιδες το ξέρουν ότι είμαστε γωνιακό μαγαζί, αλλά θεωρούν ότι βρήκαν την ευκαιρία να μας δώσουν ένα μάθημα. Να τους στείλουμε και εμείς το μήνυμα ότι όλα έχουν ένα όριο και αν το ξεπεράσουν να τους πούμε να πάνε να δουν αν ερχόμαστε.
Αν βγούμε από αυτό το χάος με το δημόσιο λιγότερο γραφειοκρατικό και και τον ιδιωτικό τομέα λιγότερο διαπλεκόμενο και κρατικοδίαιτο ίσως κάτι να έχουμε κερδίσει από αυτή την κρίση.


Πηγή:

kinitro news

"50 φορές μεγαλύτερο το κοίτασμα της Κύπρου από το Λεβιάθαν"!

Posted: 04 Oct 2011 09:58 PM PDT

Η αγωνία πλέον για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Κύπρο,έχουν να κάνουν με τις ποσότητες που θα εντοπιστούν. Στις αρχές Δεκεμβρίου θα είναι γνωστά τα πρώτα επίσημα στοιχεία,αλλά αν πιστέψουμε όσα υποστήριξε καθηγητής ,τα κοιτάσματα της Κύπρου,είναι "50 φορές μεγαλύτερα από το Λεβιάθαν"!

"Η Κύπρος θα γίνει η.........



πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης μετά τον εντοπισμό και την οικονομική εκμετάλλευση του φυσικού αερίου", δήλωσε ο καθηγητής στο Κολέγιο Μηχανικών Κάλλεν του Πανεπιστημίου του Χιούστον, Μιχάλης Οικονομίδης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, στο πλαίσιο του διεθνούς Συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2011», στη Λεμεσό, ο κ. Οικονομίδης ανέφερε ότι όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στην ύπαρξη τεραστίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου. 

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι το κοίτασμα της Κύπρου στο Οικόπεδο 12, όπου γίνεται η γεώτρηση, «είναι τουλάχιστον 50 φορές πιο μεγάλο» από το κοίτασμα στο οικόπεδο Λεβιάθαν στο Ισραήλ. 



Ο κ. Οικονομίδης μίλησε ακόμη για έλλειψη αναγκαίου σχεδιασμού σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα του εντοπισμού των υδρογονανθράκων, εκφράζοντας παράλληλα την ανάγκη σύστασης ενός φορέα που θα συντονίσει όλες τις ενέργειες σε σχέση με την οικονομική εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.

Ερωτηθείς αν η Κύπρος μπορεί να καταστεί ενεργειακό κέντρο, ο κ. Οικονομίδης απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας ότι «η θέση της Κύπρου θα είναι πολύ σημαντική για την Ευρώπη». 



Εξάλλου, σε ομιλία του στην ενότητα του Συνεδρίου για την «Ενέργεια», ο Καθηγητής ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο εντοπισμός και η οικονομική εκμετάλλευση του φυσικού αερίου θα βάλουν την Κύπρο στην ελίτ των αναπτυγμένων χωρών στον τομέα της ενέργειας. 

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι το κατά κεφαλήν εισόδημά της Κύπρου «θα αυξηθεί κατά 70% εντός της επόμενης δεκαετίας» και «η Κύπρος θα γίνει η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης». 

Ο κ. Οικονομίδης ανέφερε ακόμη στην ομιλία του ότι οι υδρογονάνθρακες θα συνεχίσουν να αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας και πως δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις στο εγγύς μέλλον. 


http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8737Πηγή:heraklion1.blogspot.com/

guesswork-world

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές