Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Μακαρονάδα με στήθος κοτόπουλο.

Posted: 12 Oct 2011 12:34 PM PDT

1 πακέτο μακαρόνια NΊ10 1 στήθος κοτόπουλο σε μικρούς κύβους Μισή κούπα κρασί λευκό ξηρό 1 κούπα σάλτσα ντομάταςc Παρμεζάνα τριμμένη Λίγο δυόσμο ή βασιλικό τριμμένο Ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια όχι πολύ να κρατάνε λίγο και τα σουρώνετε. Σ' ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο να ροδίσει. Αφού ροδίσει το σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύετε. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και το δυόσμο. Αφήνετε να βράσει η σάλτσα σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα την ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύετε ελαφρά. Μπορείτε να σερβίρετε τα μακαρόνια και τη σάλτσα από πάνω χωρίς να τα ανακατέψετε όλα μαζί. Πασπαλίζετε τέλος με την παρμεζάνα και σερβίρετε.

κρύα σούπα από την Ισπανία

Posted: 12 Oct 2011 12:24 PM PDT

Περιγραφή

Μία δροσερή καλοκαιρινή σούπα για τις μέρες που κάνει πολύ ζέστη για μαγείρεμα. Κατάλληλη για χορτοφάγους και βίγκανς. Gazpacho - κρύα σούπα από την Ισπανία

Τι χρειαζόμαστε:

5 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες 2 μέτρια αγγούρια, ξεφλουδισμένα και κομμένα 1 μεγάλο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο 1 μέτρια πράσινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη 2 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο 1 κουτ.σούπας ντοματοπελτέ Ό φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 4 φλιτζάνια κρύο νερό 4 κουτ. γλυκού αλάτι

 

Πως το κάνουμε:

    Ανακατέψτε το αγγούρι , την ντομάτα, το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά και το σκόρδο σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέστε ανακατεύοντας νερό, ξύδι και αλάτι. Πολτοποιήστε το μίγμα στο μούλτι, προσθέτοντας δύο φλιτζάνια κάθε φορά. Χτυπήστε το ελαιόλαδο μαζί με τον ντοματοπελτέ με ένα χτυπητήρι μέχρι να γίνει πουρές. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί. Σκεπάστε το μπολ καλά με αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη. Βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να γίνει η σούπα πολύ δροσερή

 

Mελιτζάνες βούκες

Posted: 12 Oct 2011 12:16 PM PDT

Περιγραφή

Μελιτζάνες κομμένες σε βουκίτσες, μαγειρεμένες στη κατσαρόλα, νόστιμες και υγιεινές. Πλούσια συνταγή σε νοστιμιά και απλή σε υλικά.
Mελιτζάνες βούκες

 

Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό μελιτζάνες μακρόστενες 1 ματσάκι μαϊντανό 1 κούπα δυόσμο 2 μεγάλα κρεμμύδια 3-4 σκελίδες σκόρδο 5-6 μικρές ντομάτες ώριμες η ένα κουτι κονσέρβα. 1/2 κ.σ αλάτι 1/2 κ.σ πιπέρι 1 κούπα λάδι

Πως το κάνουμε:

    Σε μιά κατσαρόλα ρίχνουμε τριμμένο το κρεμμύδι μαζί με το λάδι, το μαραίνουμε ελάχιστα. Προσθέτουμε τις κομμένες μελιτζάνες [βουκίτσες], ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά να μαραθούν λιγάκι και αυτές, ρίχνουμε και τις ντομάτες τριμμένες στο μούλτι, τον μαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το δυόσμο. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε τη φωτιά στο ελάχιστο έτσι που το φαγητό μας να τελειώσει με την ντομάτα σαν υγρό και νερό καθόλου. Κλείνουμε το καπάκι και περιμένουμε να βράσει αρκετή ώρα μια και βράζει σε πολύ χαμηλή φωτιά. Το φαγητό μας έγινε όταν χαθούν σχεδόν όλα τα υγρά του και μείνει μόνο με τη σάλτσα του. Σερβίρετε με τριμμένο κασέρι και γκούντα αφού το ψήσουμε στο μικροκυμάτων μέχρι να λυώσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό αυτού του φαγητού είναι, ότι βράζει με τη ντομάτα του, αν βάλετε νερό δεν θα γίνει νόστιμο. Συνοδεύεται με τυρί φέτα και ζεστό ψωμί.....

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές