Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Σούπα με κυδώνια (μύδια) (Επιλεγμένη Συνταγή)

Posted: 14 Sep 2011 05:45 PM PDT

Υλικά για 6 μερίδες Μισό κιλό κυδώνια βρασμένα με τον χυμό τους 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 4 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες 3 Μεσαίες πατάτες, σε κύβους Αλάτι και πιπέρι 1 / 2 κουταλάκι θυμάρι 150 ml χυμό ντομάτας 600 ml ζεστό νερό

Προετοιμασία Βάλτε το κρεμμύδι στο τηγάνι και τσιγαρίστε για 5 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες, τις πατάτες, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι, και τσιγαρίστε για άλλα 2 λεπτά. Σβήστε με το χυμό των μυδιών και προσθέστε τον χυμό της ντομάτας. Όταν βράσει μειώστε την θερμοκρασία καλύψτε και σιγοβράστε για 15 λεπτά, ή μέχρι οι πατάτες είναι έτοιμες. Ρίξτε τα κυδώνια και σιγοβράστε για ακόμη 5 λεπτά. Σερβίρεται ζεστή.

Πατάτες γιαχνί

Posted: 14 Sep 2011 05:44 PM PDT

* 1 κιλό πατάτες * 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα * 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη * 1/2 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες * 3 κουταλιές της σούπας σέλινο * 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο * 1 κύβο λαχανικών * αλάτι * πιπέρι Προετοιμασία Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τοκρεμμύδι,

το σκόρδο, και τις πατάτες.  Προσθέτουμε 2½ ποτήρια νερό  και τον κύβο λαχανικών. Αφήνουμε να βράσουν για

15 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα και το σέλινο.  Σινεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν

οι πατάτες και να πήξει η σάλτσα.

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδας

Posted: 14 Sep 2011 05:31 PM PDT

Υλικά: 
5 χοιρινές μπριζόλες 1/4 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη χυμός 1/2 λεμονιού 1/2  φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί 2 κοφτές κουταλιές της σούπας μουστάρδα αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση: 

Σε μια κατσαρόλα αχνίζουμε χωρίς ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρέας, το αχνίζουμε 2-3 λεπτά  και κατόπιν βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι και αφήνουμε 2-3 λεπτά ακόμη να σοταριστεί καλά από όλες τις πλευρές το κρέας.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τη μουστάρδα, που την αραιώσαμε σε λίγο νερό και  ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθούν οι μπριζόλες.

Για γαρνίρισμα μπορούμε να βάλουμε κροκέτες πατάτας.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές