Συνταγές μαγειρικής |
- Σούπα με κυδώνια (μύδια) (Επιλεγμένη Συνταγή)
- Πατάτες γιαχνί
- Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδας
Σούπα με κυδώνια (μύδια) (Επιλεγμένη Συνταγή) Posted: 14 Sep 2011 05:45 PM PDT Υλικά για 6 μερίδες Μισό κιλό κυδώνια βρασμένα με τον χυμό τους 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 4 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες 3 Μεσαίες πατάτες, σε κύβους Αλάτι και πιπέρι 1 / 2 κουταλάκι θυμάρι 150 ml χυμό ντομάτας 600 ml ζεστό νερό Προετοιμασία Βάλτε το κρεμμύδι στο τηγάνι και τσιγαρίστε για 5 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες, τις πατάτες, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι, και τσιγαρίστε για άλλα 2 λεπτά. Σβήστε με το χυμό των μυδιών και προσθέστε τον χυμό της ντομάτας. Όταν βράσει μειώστε την θερμοκρασία καλύψτε και σιγοβράστε για 15 λεπτά, ή μέχρι οι πατάτες είναι έτοιμες. Ρίξτε τα κυδώνια και σιγοβράστε για ακόμη 5 λεπτά. Σερβίρεται ζεστή. |
Posted: 14 Sep 2011 05:44 PM PDT * 1 κιλό πατάτες * 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα * 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη * 1/2 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες * 3 κουταλιές της σούπας σέλινο * 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο * 1 κύβο λαχανικών * αλάτι * πιπέρι Προετοιμασία Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τοκρεμμύδι, το σκόρδο, και τις πατάτες. Προσθέτουμε 2½ ποτήρια νερό και τον κύβο λαχανικών. Αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα και το σέλινο. Σινεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να πήξει η σάλτσα. |
Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδας Posted: 14 Sep 2011 05:31 PM PDT Υλικά: 5 χοιρινές μπριζόλες 1/4 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη χυμός 1/2 λεμονιού 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί 2 κοφτές κουταλιές της σούπας μουστάρδα αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα αχνίζουμε χωρίς ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρέας, το αχνίζουμε 2-3 λεπτά και κατόπιν βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι και αφήνουμε 2-3 λεπτά ακόμη να σοταριστεί καλά από όλες τις πλευρές το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τη μουστάρδα, που την αραιώσαμε σε λίγο νερό και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθούν οι μπριζόλες. Για γαρνίρισμα μπορούμε να βάλουμε κροκέτες πατάτας. |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου