Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

PERIERGAA


PERIERGAA


Βροχή από Περσείδες: Δείτε live το φαινόμενο μέσα από το site της NASA

Posted: 13 Aug 2011 07:50 AM PDT


Λένε πως όταν πέφτει ένα αστέρι, κάνε μια ευχή και εκείνη θα πραγματοποιηθεί.

Τι γίνεται όμως όταν χιλιάδες μικρές φωτεινές λάμψεις «σκίζουν» τον έναστρο ουρανό;


Στις 12 και 13 Αυγούστου χιλιάδες μικρές νιφάδες αστρικής σκόνης, πιο γνωστές και ως «Περσείδες», θα κάνουν την εμφάνισή τους στον ουρανό, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα.
Σύμφωνα με τη NASA, το φαινόμενο γίνεται ορατό στη Γη μία φορά το χρόνο και συγκεκριμένα τον Αύγουστο
Υπεύθυνος για το φαινόμενο αυτό είναι ο κομήτης Swift-Tuttle, ο οποίος διαχέει στο διάστημα χιλιάδες αστρονιφάδες, οι οποίες, καθώς εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης, δημιουργούν ένα φαντασμαγορικό θέαμα.
Το φαινόμενο αναμένεται φέτος να είναι ορατό μόνο στις Η.Π.Α. και αναμένεται να ξεκινήσει στις 05:00 (ώρα Ελλάδοςτο πρωί του Σαββάτου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε live το φαινόμενο μέσα από το site της NASA
Οι αστρονόμοι επισημαίνουν ότι για την καλύτερη παρατήρηση των Περσειδών, θα πρέπει να βρεθούμε σε περιοχή που έχει απόλυτο σκοτάδι. Στην Ελλάδα το θέαμα θα είναι ορατό, ιδίως αν κοιτάξει κανείς στον ουρανό σε κατεύθυνση βορειοανατολική. Όσο πιο καθαρός είναι ο νυχτερινός ουρανός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα πιο εντυπωσιακό θέαμα. Ωστόσο αυτό που ίσως να δυσκολέψει την κατάσταση είναι το φεγγάρι, που βρίσκεται στην παραμονή της πανσελήνου του Αυγούστου. Τέλος πάντων, μια σκιά στο φως του φεγγαριού θα βρεθεί, καλή διάθεση να υπάρχει.
Τα της επιστήμης…Ο κομήτης αρχίζει να συναντιέται με την τροχιά της Γης από τις αρχές του Αυγούστου και χρειάζεται 130 χρόνια για να πραγματοποιήσει μια πλήρη περιφορά γύρο από τον ήλιο. Τα μετέωρα ή αλλιώς τα πεφταστέρια, είναι μικροί διαστημικοί βράχοι που εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα υπό χαμηλή γωνία πρόσπτωσης και φαίνεται να καίγονται αργά. Όσο πλησιάζουν στο έδαφος, με ταχύτητα γύρω στα 60χλμ ανά δευτερόλεπτο διαλύονται από την τριβή και την υπερθέρμανση, αφήνοντας φωτεινά ίχνη.

 

 

 

 

 



http://ierosagon.org

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ταξίδι στο βασίλειο του μικρόκοσμου

Posted: 13 Aug 2011 07:42 AM PDT

Γύρω μας συμβαίνουν χιλιάδες πράγματα που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε. Το συγκεκριμένο βίντεο παρουσιάζει όσα όμορφα και παράξενα συμβαίνουν γύρω μας, χωρίς να τα καταλαβαίνουμε, με τη βοήθεια ενός φακού MP-E 65mm.






Στο βασίλειο του μικρόκοσμου, όλα όσα μας φαίνονταν οικεία, είναι εντελώς διαφορετικά.


macro kingdom from clemento on Vimeo.










http://logioshermes.blogspot.com
http://www.planitikos.com

Ένα υπερ-φάρμακο για όλους τους ιούς.

Posted: 13 Aug 2011 07:33 AM PDT

Επιστήμονες του ΜΙΤ πιστεύουν ότι ανακάλυψαν ένα φάρμακο το οποίο «εξολοθρεύει» σχεδόν όλους τους ιούς! Η θεραπεία που είναι γνωστή με το ακρωνύμιο DRACO οδηγεί τα μολυσμένα από ιούς κύτταρα στην αυτοκαταστροφή.






Όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής πειράματα των ειδικών που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «PLoS ONE», το DRACO είναι αποτελεσματικό ενάντια σε ρινοϊούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα, ενάντια στον ιό της γρίπης, στον ιό της πολιομυελίτιδας, στον ιό του δάγκειου πυρετού ακόμη και ενάντια στον ιό HIV του AIDS. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η σούπερ αντι-ιική θεραπεία θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε μια δεκαετία.

Επανάσταση ενάντια στις ιογενείς λοιμώξεις

Όπως ανέφερε ο δρ Μάικ Ράιντερ, επικεφαλής της μελέτης σχετικά με το νέο υπερ-φάρμακο «είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν κάποιοι ιοί τους οποίους δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε με το DRACO, ωστόσο δεν τους έχουμε εντοπίσει ακόμη. Η ανακάλυψη των αντιβιοτικών έφερε επανάσταση στη θεραπεία των βακτηριακών λοιμώξεων και εμείς ελπίζουμε ότι η δική μας θεραπεία θα φέρει επανάσταση στην αντιμετώπιση των ιογενών λοιμώξεων».


Η ομάδα του ΜΙΤ εκμεταλλεύθηκε τις φυσικές άμυνες του οργανισμού ενάντια στις λοιμώξεις προκειμένου να κάνει το φάρμακο αποτελεσματικό.

Όταν ένας ιός μολύνει τον ανθρώπινο οργανισμό κάνει «αεροπειρατεία» στους εσωτερικούς μηχανισμούς του προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει αντίγραφα του εαυτού του και να πολλαπλασιαστεί. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας δημιουργεί μακριές αλυσίδες RNA, οι οποίες εντοπίζονται μόνο στα μολυσμένα κύτταρα και όχι στα υγιή.

Τα ανθρώπινα κύτταρα συνήθως αντιδρούν σε αυτήν την επίθεση παράγοντας πρωτεΐνες που προσδένονται στο ιικό RNA και σταματούν τον πολλαπλασιασμό του ιού. Ωστόσο πολλοί ιοί καταφέρνουν να ξεγελάσουν τα ανθρώπινα κύτταρα και να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο τους.

Με σύμμαχο την απόπτωση

Ο δρ Ράιντερ και οι συνεργάτες του εκμεταλλεύθηκαν έτσι άλλη μια φυσική διαδικασία που ονομάζεται απόπτωση και αφορά σε αυτοκτονία των κυττάρων.


Κατάφεραν έτσι να αναπτύξουν τη θεραπεία η οποία εισέρχεται στα μολυσμένα με το RNA του εκάστοτε ιού κύτταρα, σταματά τον πολλαπλασιασμό του ιού εντός τους και στη συνέχεια οδηγεί τα κύτταρα σε αυτοκτονία ώστε να κατατροπώσει την ιογενή λοίμωξη.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια αυτής της «μάχης» τα υγιή κύτταρα παραμένουν ανέπαφα.

Εξολόθρευση 15 ιών

Σε πειράματα στο εργαστήριο το DRACO εξολόθρευσε 15 διαφορετικούς ιούς, συμπεριλαμβανομένων ιών που προκαλούν κοινό κρυολόγημα καθώς και δύο στελέχη του ιού της γρίπης. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν χορηγήθηκε σε ποντίκια με γρίπη τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα πέθαιναν, έσωσε τη ζωή τους.

Ο δρ Ράιντερ τονίζει ότι η θεραπεία έχει τόσο ταχεία δράση ώστε εάν ληφθεί εγκαίρως μπορεί να εξαφανίσει αμέσως τα συμπτώματα της λοίμωξης. Προκαταρκτικά τεστ δείχνουν επίσης ότι μπορεί να δράσει και προληπτικά, γεγονός που σημαίνει ότι ίσως είναι σε θέση να αποτρέψει εξαρχής τη λοίμωξη με έναν ιό.

Στο άκουσμα των νέων ευρημάτων άλλοι ειδικοί εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς όπως υπογράμμισαν, η νέα θεραπεία δρα με έναν ασυνήθιστο τρόπο που απαιτεί ενδελεχείς και μακροχρόνιες μελέτες προτού θεωρηθεί ασφαλής για εφαρμογή στον άνθρωπο.




http://www.planitikos.com
http://www.tovima.gr

Το πρώτο ζώο με τεχνητό γενετικό κώδικα δημιούργησαν ερευνητές

Posted: 13 Aug 2011 07:22 AM PDT


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ δημιούργησαν για πρώτη φορά ζώο το οποίο περιέχει τεχνητές πληροφορίες στον γενετικό του κώδικα.

Το επίτευγμα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Εταιρείας Χημικών αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο στους βιολόγους ώστε να έχουν πλήρη έλεγχο των μορίων από τα οποία αποτελούνται οι ζωντανοί οργανισμοί.

Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε νηματώδεις σκώληκες του είδους Caenorhabditis elegens – ο C. Elegans που έχει μήκος μόνο ενός χιλιοστού και αποτελείται από περίπου χίλια κύτταρα αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα πειραματικά μοντέλα των επιστημόνων.

«Επέκταση» του γενετικού κώδικα

Η διαφορά των C.elegans …εργαστηρίου σε σύγκριση με τους φυσιολογικούς έγκειται στο ότι ο γενετικός κώδικάς τους έχει «επεκταθεί» ώστε να συνθέτει βιολογικά μόρια που δεν είναι γνωστά στον φυσικό κόσμο. Στους ζωντανούς οργανισμούς τα γονίδια είναι εκείνα που τους επιτρέπουν να συνθέτουν το βιολογικό «οπλοστάσιό» τους, δηλαδή τα μόρια των πρωτεϊνών με βάση απλούστερους δομικούς λίθους που ονομάζονται αμινοξέα. Μόλις 20 αμινοξέα τα οποία δημιουργούν συνδυασμούς μεταξύ τους αποτελούν τη βάση των δεκάδων χιλιάδων πρωτεϊνών οι οποίες είναι απαραίτητες για την ύπαρξη και τη διατήρηση της ζωής. Τώρα ο Σεμπάστιαν Γκρέις και ο Τζέισον Τσιν από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ τροποποίησαν το γενετικό «οπλοστάσιο» του νηματώδη σκώληκα ώστε να περιέχει ένα 21ο αμινοξύ το οποίο δεν υπάρχει στη φύση.

Πρωτεΐνες κατά παραγγελία
Σύμφωνα με τον δρα Τσιν ο οποίος εργάζεται στο Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Κέιμπριτζ (πρόκειται για το ίδιο εργαστήριο στο οποίο ο Φράνσις Κρικ και ο Τζέιμς Γουάτσον ανακάλυψαν για πρώτη φορά τη διπλή έλικα του DNA) η νέα τεχνική μπορεί να οδηγήσει σε δημιουργία πρωτεϊνών κατά παραγγελία οι οποίες θα βρίσκονται υπό τον απόλυτο έλεγχο του ανθρώπου.

Η νέα εξέλιξη βασίζεται σε πολυετή έρευνα η οποία ξεκίνησε στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Σκριπς στη Λα Χόγια των ΗΠΑ όπου ο δρ Τσιν εργαζόταν πριν από 10 χρόνια. Στο αμερικανικό Ινστιτούτο αναπτύχθηκαν τεχνικές οι οποίες είχαν οδηγήσει στη δημιουργία ενός βακτηρίου – συγκεκριμένα του E.coli – το οποίο περιείχε τεχνητές πληροφορίες στον γενετικό του κώδικα. Ωστόσο δεν είχε ποτέ επιτευχθεί κάτι αντίστοιχο σε ένα ολόκληρο ζώο.

Εφαρμογή σε πολλά ζώα

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η μέθοδος θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε μια ευρεία γκάμα ζώων. Ο δρ. Τσιν σημειώνει ότι οποιοδήποτε τεχνητό αμινοξύ θα είναι δυνατόν να επιλέγεται ώστε να διαθέτει συγκεκριμένες ιδιότητες ανάλογα με τη βούληση των επιστημόνων. Τα ειδικά σχεδιασμένα αυτά αμινοξέα θα μπορούν να ελέγχονται μέσω του φωτός. Το επόμενο βήμα για την ερευνητική ομάδα είναι η διεξαγωγή μιας λεπτομερούς μελέτης στα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου του C. Elegans. Στόχος των επιστημόνων θα είναι να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν συγκεκριμένους νευρώνες ανάλογα με την επιθυμία τους με χρήση μικροσκοπικών ακτινών λέιζερ.







http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/
http://texnologiatoyayrio.blogspot.com

Μικρά έργα τέχνης σε οξειδωμένες μπανάνες!

Posted: 13 Aug 2011 06:14 AM PDT


Ο Αυστραλός καλλιτέχνης Jun Gil Park, σκαλίζει σχέδια σε μπανάνες,  αφήνοντας τη φυσική οξείδωση της φλούδας να αποκαλύψει την εικόνα!

Ο Park παρατήρησε τυχαία καθώς γρατζουνούσε μια μπανάνα κρατώντας μια οδοντογλυφίδα, οτι λίγη ώρα αργότερα η  οξείδωση  της μπανάνας έδινε μια παράξενη ομορφιά στα σχέδια του.
Για αναδημοσίευση του άρθρου, παρακαλούμε αναφέρετε την πηγή και το link του άρθρου.


http://www.lostateminor.com
http://siteseeing.gr

Κάντε τατουάζ με τον ήλιο!!!(video)

Posted: 13 Aug 2011 06:08 AM PDT


Εάν πάρετε το  αρνητικό μιας φωτογραφίας και το τοποθετούσατε στο δέρμα σας κάνοντας ηλιοθεραπεία ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα; Αυτη η ερώτηση έγινε απο ένα αναγνώστη του Petapixel και η απάντηση που προέκυψε ύστερα απο σχετικό πείραμα ήταν οτι η φωτογραφία θα αποτυπωθεί στο δέρμα σαν να επρόκειτο για τατουάζ!

Βέβαια  το τατουάζ δεν θα είναι ιδιαίτερα καλοσχηματισμένο και λεπτομερές, ωστόσο το περίγραμμα θα διακρίνεται με ευκολία, ιδιαίτερα μάλιστα αν μαυρίζετε έντονα.







http://www.petapixel.com
http://siteseeing.gr

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ ! ! ! Πολύ δυνατό… Αυτό πρέπει το δεί κάθε άνθρωπος που έχει τα κλειδιά ενός οχήματος και την ικανότητα της οδήγησης

Posted: 13 Aug 2011 03:20 AM PDT


Είναι ίσως μία από τις πιο έντονες καμπάνιες που έχουμε δει ποτέ.
Προβάλλεται στην Τηλεόραση της Αυστραλίας.
Αξίζει τον κόπο, "Προωθήστε το" και ίσως να σωθεί μια ζωή σήμερα ή αύριο ή στο μέλλον.
Να το μοιραστείτε με όποιον οδηγό γνωρίζετε...



Email:Siglitiki

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές