Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Εντσιλάδας με γαλοπούλα

Posted: 20 Aug 2011 09:11 AM PDT

Εντσιλάδας με γαλοπούλα

Τι χρειαζόμαστε:

250 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα 4 αυγά 250 γρ ζαμπόν γαλοπούλας (κατά προτίμηση καπνιστό) 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο 6 ντομάτες 1 κουταλιά πολτό ντομάτας ή κέτσαπ 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη τυρί τριμμένο αλάτι, πιπέρι πάπρικα, τσίλι (προαιρετικά)

Πως το κάνουμε:

    Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι μαζί με τα 3 αυγά, λίγο αλάτι και τα 2/3 από το γάλα .Θα έχετε έτσι έναν πηκτό χυλό. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι λίγο ελαιόλαδο ρίχνουμε λίγο από το χυλό (περίπου 2/3 από την κουτάλα που σερβίρουμε τη σούπα)και ψήνουμε την πιτούλα μας. Μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε από την άλλη. Με αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε πίτες χρησιμοποιώντας όλο το χυλό ανανεώνοντας όποτε χρειάζεται το λάδι στο τηγάνι. Αναμιγνύουμε το υπόλοιπο γάλα, ένα αυγό, αλάτι, πιπέρι και αν θέλουμε λίγη πάπρικα ή και τσίλι. Βουτάμε κάθε πιτούλα στο μίγμα και ξαναπερνάμε μια μια πίτα από το τηγάνι(χωρίς λάδι) και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση ως εξής:

    Κόβουμε το ζαμπόν και τις ντομάτες σε κυβάκια.  Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζαμπόν και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον πολτό ή την κέτσαπ. Αφήνουμε τη γέμιση να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να έχουμε μια γέμιση σχετικά στεγνή. Βάζουμε λίγη από τη γέμιση σε κάθε πίτα και την τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό. Κάνουμε το ίδιο με όλες τις πίτες και τις τοποθετούμε σφιχτά τη μια δίπλα στην άλλη σε πυρέξ. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και τοποθετούμε στο φούρνο για λίγο μέχρι να λιώσει το τυρί. Καλή επιτυχία!!!

Fajitas χοιρινά 2

Posted: 20 Aug 2011 09:10 AM PDT

Fajitas χοιρινά 2

Τι χρειαζόμαστε:

Συστατικά σάλτσας για μαρινάρισμα

2 κουταλιές σούπας ξύδι 2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκάλι 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/4 κουταλάκι του γλυκού bottled hot pepper sauce

 

Για το τηγάνισμα

450 gr άπαχο χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλο (μπούτι) 1 κουταλιά σούπας μαγειρικό λάδι 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες και χωρισμένο σε δαχτυλίδια 1 μέτρια πράσινη πιπεριά σε λεπτές φέτες κομένες σε μπουκιές

 

Προαιρετικά για το σερβίρισμα

1 πακέτο τορτίγιες αλευριού Κομμένο μαρούλι Πράσινο κρεμμύδι

Πως το κάνουμε:

    Κόψτε το κρέας σε λωρίδες πάχους 1 περίπου εκατοστού και μήκους τόσο ώστε να χωράει στο στόμα. Ετοιμάζουμε την σάλτσα στην οποία θα μαρινάρουμε το κρέας ανακατεύοντας σε ένα βαθύ μπωλ το ξύδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, την ρίγανη, το κύμινο, το αλάτι και την hot pepper sauce. Βάζουμε το κρέας στο μπωλ και ανακατεύουμε ώστε η σάλτσα να παει παντού. Αφήνουμε το κρέας για τουλάχιστον 30 λεπτά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάναιτε το λάδι σε ψηλή φωτιά για 1 λεπτό περίπου. Προσθέστε το χοιρινό, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Τηγανίστε ανακατεύοντας για 5 περίπου λεπτά ή μέχρι το χοιρινό να μην είναι πια ροζ και τα λαχανικά να είναι τραγανά και μαλακά. Για σερβίρισμα, γεμίζουμε αμέσως την τορτίγια με το μείγμα του χοιρινού. Εάν επιθυμούμε προσθέτουμε το μαρούλι, πράσινο κρεμμύδι και salsa. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένο τυρί τσένταρ και κομμένη ντομάτα.

Μεξικάνικη σαλάτα με μπέικον και καλαμπόκι

Posted: 20 Aug 2011 09:09 AM PDT

Μεξικάνικη σαλάτα με μπέικον και καλαμπόκι

Τι χρειαζόμαστε:

1 κονσέρβα μαύρα ή κόκκινα φασόλια 1 κονσέρβα καλαμπόκι 1/2 μαρούλι ψιλοκομμένο 1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη πιπεριά 2 - 3 κρεμμυδάκια φρέσκα 150 γρ. μπέικον 7-8 ελιές περίπου (καλύτερα κομμένες ροδέλλες ή χωρίς κουκούτσι) Μαγιονέζα 1 κουταλιά κέτσαπ Ταμπάσκο (προαιρετικά και όσο θέλει ο καθένας) Κρουτόν (προαιρετικά)

Πως το κάνουμε:

    Ψιλοκόβουμε το μαρούλι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τις πιπεριές τις κόβουμε σε μακρόστενα κομματάκια. Ξεπλένουμε καλά σε σουρωτήρι τα φασόλια και το καλαμπόκι από τα υγρά της κονσέρβας. Τσιγαρίζουμε το μπέικον χωρίς λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να βγάλει ό,τι τυχόν λάδι έχει (να είναι δηλαδή εντελώς στεγνό). Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε βαθιά διάφανη σαλατιέρα. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με την κέτσαπ σε ένα μπωλάκι χωριστά και προσθέτουμε το ταμπάσκο δοκιμάζοντας ενδιάμεσα για να βγει όσο καυτερό το θέλουμε. Τέλος καλύπτουμε τη σαλάτα από πάνω με το μίγμα αυτό της μαγιονέζας και το στρώνουμε με ένα κουτάλι να είναι ομοιογενές. Γαρνίρουμε με πιπεριές κομμένες ροδέλλες και ελιές.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές