Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


'Πλούσια' τονοσαλάτα

Posted: 13 Aug 2011 12:45 PM PDT

Τι χρειαζόμαστε: 1 κούπα ρύζι βρασμένο 2-3 αυγά βρασμένα καλά 6-7 μέτριες πίκλες 1 μικρή κονσέρβα τόνο 3-4 κ.σ. μαγιονέζα μισό κρεμμύδι αλάτι πιπέρι Στα γρήγορα Κατηγορία Με θαλασσινά Διάφορες σαλάτες Μέθοδος Κατσαρόλας Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Αβγά Σερβίρει 2-3 άτομα Πως το κάνουμε: Βράζουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στο μπολ όπου θα ετοιμάσουμε τη σαλάτα μας. Βράζουμε τα αυγά μέχρι να στερεοποιηθεί ο κρόκος, τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ. Ψιλοκόβουμε τις πίκλες και τις ρίχνουμε κι αυτές. Ψιλοκόβουμε και το κρεμμυδάκι και ανοίγουμε την κονσέρβα του τόνου πετώντας το λάδι και στραγγίζοντας τον όσο μπορούμε. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με την μαγιονέζα και η σαλάτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε! Λίγα μυστικά ακόμα Τη συνταγή αυτή την έμαθα από τη μητέρα μου, δεν ξέρω από που προέρχεται αλλά ξέρω σίγουρα πως της ταιριάζει το μπόλικο πιπέρι! Διαβάστε περισότερο: 'Πλούσια' τονοσαλάτα http://www.sintagespareas.gr/sintages/plousia-tonosalata.html#ixzz1Uw6FkC2Z

Tortillas με μελιτζάνες και κεμπάπ

Posted: 13 Aug 2011 12:44 PM PDT

Τι χρειαζόμαστε: 4 μεγάλες tortillas 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200γρ - 2%) 3 κεμπάπ 1 μεσαία μελιτζάνα 1 κρεμμυδάκι ξερό (ψιλοκομμένο) 4 πιπεριές Φλωρίνης (είχα έτοιμες) 1 τοματάκι (pummaro μικρό) 300 γρ. φέτα λίγες σταγόνες hot chilli Στα γρήγορα Κατηγορία Κιμάδες Με κρεατικά Δυσκολία Εύκολο Γρήγορο Σερβίρει 2 πεινασμένους ή 4 λιτοδίαιτους Πως το κάνουμε: Αρχικά έκοψα σε κύβους τη μελιτζάνα και την άφησα να ξεπικρίσει για κανα 15' σε νερό. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωταρουμε τα κομμάτια της μελιτζάνας μαζί με το κρεμμύδι. Κόβουμε τα ωμά κεμπαπ σε μπουκίτσες (με το χέρι) και τα σωτάρουμε μαζί με τα προηγούμενα. Οταν σωθούν τα υγρά προσθέτουμε το ντοματάκι, 4-5 σταγόνες chilli, και 2-3 ποτηρια νερό και άφηνουμε να σιγοβράσει και να μείνει σχεδόν στεγνό. Σε κάθε τορτίγια, βάζουμε: 2 κουταλιές από το μείγμα, 2 κουταλιές γιαούρτι, 75 γρ. ψιλοκομμένη φέτα και απο μία πιπεριά φλωρίνης. Λίγα μυστικά ακόμα Η συνταγή δέχεται πολλές παραλλαγές... υποθέτω! Όπως και φαντάζομαι ότι γίνεται με απλό κιμά. Απλά μοσχομύρισε το σπίτι από τα μπαχάρια του κεμπάπ και έτσι βγήκε ένα Ανατολίτικο-Ελληνικό-Μεξικάνικο αποτέλεσμα. Διαβάστε περισότερο: Tortillas με μελιτζάνες και κεμπάπ http://www.sintagespareas.gr/sintages/tortillas-me-melitzanes-kai-kempap.html#ixzz1Uw5mrWDs

American swirl chocolate cheesecake

Posted: 13 Aug 2011 12:42 PM PDT

Τι χρειαζόμαστε: Για τη βάση: 2 κούπες τριμμένο μπισκότο OREO 4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο 1 βανίλια 1/4 κ. γλυκού αλάτι Για την κρέμα: 700 γραμμάρια τυρί κρέμα τύπου philadelphia 3/4 κούπας ζάχαρη 3 μεγάλα αυγά 1 κούπα πηχτή κρέμα γάλακτος 1 κ. σούπας χυμό λεμονιού 1 κ. σούπας βανιλια 85 γρ. σοκολάτα λιωμένη Δοκιμάστε να φτιάξετε τη συνταγή με μαργαρίνη Βιτάμ για ένα πιο υγιεινό και γευστικό αποτέλεσμα. Στα γρήγορα Κατηγορία Τούρτες και κορμοί Διατροφή Χορτοφαγική Πλούσια σε ενέργεια Πλούσια σε ασβέστιο Περιέχει Σοκολάτα Σερβίρει 12 Πως το κάνουμε: Προθερμένουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου. Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψάκι μας (διαμέτρου 23 εκατοστών με αποσπόμενο πάτο). Ανακατεύουμε μαζί το τριμμένο μπισκότο, τη βανίλια, το αλάτι και τέλος το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Πατάμε το μίγμα στο κάτω μέρος του ταψιού και ψήνουμε για 8 λεπτα. Έπειτα το βγάζουμε από τον φούρνο και περιμένουμε μέχρι να κρυώσει εντελώς. Έχουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου (είναι πολύ σημαντικό για να μη μας σπάσει το γλυκό στο ψήσιμο). Προθερμένουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει (υδρόλουτρο). Τυλίγουμε το ταψάκι με τρεις στρώσεις αλουμινόχαρτο για να αποτρέψουμε τυχόν διαρροές. Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει και να γίνει κρεμμώδες. Προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα τέσσερα λεπτά μέχρι το τυρί κρέμα να γίνει "ελαφρύ". Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά (περίπου ένα λεπτό) και μαζεύοντας το μίγμα από τα πλαΐνά με ένα κουτάλι. Κατεβάζουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Το μίγμα πρέπει να γίνει "ανάλαφρο". Σε ένα ξεχωριστό μπωλ ανακατέψτε μαζί περίπου το ένα τρίτο του μίγματος και τη σοκολάτα. Ρίξτε το υπόλοιπο μίγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση. Έπειτα ρίξτε το μίγμα σοκολάτας από πάνω σε κουταλιές. Με ένα μαχαίρι περιστρέψτε απαλά το μίγμα σοκολάτας μέσα στο υπόλοιπο μίγμα έτσι ώστε να δημιουργηθούν "στρόβιλοι". Ψήνουμε το γλυκό για περίπου 70 - 80 λεπτά σε υδατόλουτρο για να μη μας "σπάσει" (το ταψάκι μας με το γλυκό μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί με το ζεστό νερό). Γενικά δεν πρέπει να ροδίσει από πάνω. Μόλις ψηθεί κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το γλυκό μέσα για μία ώρα ακόμα. Μετά τη μία ώρα αφαιρούμε το γλυκό από το υδατόλουτρο και το αφήνουμε να κρυώσει στον πάγκο. Το βάζουμε στο ψυγείο το βράδυ και το φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα. Διαβάστε περισότερο: American swirl chocolate cheesecake http://www.sintagespareas.gr/sintages/american-swirl-chocolate-cheesecake.html#ixzz1Uw5QihVh

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές