Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Παρασκευή 1η Ιουλίου

Posted: 30 Jun 2011 09:38 PM PDT

1, 2/7, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Την κωμωδία του Αριστοφάνη «Ειρήνη» ανεβάζει η «Θεατρική Διαδρομή» σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη και σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ. Ο Πέτρος Φιλιππίδης κρατά και το ρόλο του Τρυγαίου. Παίζουν επίσης οι ηθοποιοί Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Γαλίτης, Ορέστης Τζιόβας, Τάκης Παπαματθαίου, Γιώργος Γαλίτης κ.α. Τα σκηνικά είναι του Γιάννη Κόττη, τα κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, η μουσική του Μίνωα Μάτσα.

1,2/7, Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδα...

Δείτε live τη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα (30.06.11)

Posted: 30 Jun 2011 11:09 AM PDT

Για τριακοστή έβδομη μέρα συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις και οι συνελεύσεις των «Αγανακτισμένων» σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και φυσικά στο Σύνταγμα.

H αναμετάδοση θα διαρκέσει όση ώρα είναι ανοιχτό το STOPCARTEL TV-GR. Tα σχόλια συντελεστών του καναλιού απηχούν τις προσωπικές τους απόψεις.

 

 

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

Posted: 30 Jun 2011 10:38 AM PDT

«Το "μνημονιο 1" οδήγησε τη χώρα σε οικονομικό αδιέξοδο και την πολιτική της ηγεσία σε αναξιοπιστία. Το Μεσοπρόθεσμο υπόσχεται ότι θα γλιτώσει τη χώρα από τη χρεο­κοπία και το μόνο που είναι βέβαιο είναι ότι θα οδηγήσει τον ελληνικό λαό στην κατάθλιψη και τον μαρασμό.

Είναι πλέον σαφές ότι επιχειρείται ένας "ανήθικος βανδαλισμός" που αποσκοπεί στην εξουθένωση του ελληνικού λαού και την ουσιαστική χρεοκοπία της πραγματικής οικονο­μίας». Απόσπασμα από ανακοίνωση της Αριστε­ρής Πρωτοβουλίας του Π...

Έντονη κριτική Μαρτένς στον Σαμαρά

Posted: 30 Jun 2011 10:07 AM PDT

«Κίτρινη κάρτα» για το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν υπερψήφισε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο έδωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς στον Αντώνη Σαμαρά, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έγκριση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ειδικότερα, ο Βέλγος πρώην πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ στις 23 Ιουνίου «οι περισσότεροι ηγέτες από την πολιτική μας οικογένεια» κάλεσαν μετ' επιτάσεως τον Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει την κυβέρνηση σε αυτού...

Ο Βενιζέλος έχει «όρεξη»…

Posted: 30 Jun 2011 09:59 AM PDT

Τι opengov και κουραφέξαλα. Ο Βενιζέλος δεν βλέπει την ώρα να τελειώνει με τις διαδικασίες του Μεσοπρόθεσμου προκειμένου να αρχίσει να καταπίνει... αμάσητα διάφορα στελέχη - γενι­κούς γραμματείς στο υπουργείο Οικονομικών. Αν πιστέψουμε τα σχεδόν πανομοιότυπα ρεπορ­τάζ σε τρεις κυριακάτικες εφημερίδες... Α.Χ.

Ικανοποίηση Μπαρόζο-Ρομπέι για τον Εφαρμοστικό

Posted: 30 Jun 2011 09:39 AM PDT

Την ικανοποίησή τους για την υπερψήφιση του εφαρμοστικού νόμου από το ελληνικό κοινοβούλιο, εξέφρασαν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Φαν Ρομπέι και ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανούελ Μπαρόζο.

Σε κοινή γραπτή δήλωση τους επί του θέματος, τονίζουν ότι η ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου συνιστά το δεύτερο καθοριστικό βήμα για την επιστροφή της Ελλάδας σε βιώσιμη τροχιά, χαρακτηρίζοντάς την ως «πράξη υπευθυνότητας».

Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν ότι πληρούνται πλέον οι προϋποθέσεις για την ...

Παπανδρέου:Θα έχουμε δύσκολες και κρίσιμες μάχες

Posted: 30 Jun 2011 09:32 AM PDT

«Κρίσιμο σταθμό στη δύσκολη πορεία της χώρας» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τις δυο ψηφοφορίες του κοινοβουλίου για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για τις δύσκολες και κρίσιμες μάχες που θα υπάρξουν προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει μπροστά κάνοντας σε μικρό χρονικό διάστημα ιστορικές αλλαγές.

Αυτή τη φορά οι αλλαγές, σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, θα αφορούν το χώρο της εκπαίδευσης και...

Φωτογραφίες από τα χθεσινά γεγονότα

Posted: 30 Jun 2011 09:30 AM PDT

Aν μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, τότε γιατί κοιτώντας αυτές τις εικόνες δε βρίσκεις λέξη να περιγράψεις το τι συνέβη…;

Κ.Μ.

Ο Α. Μπέος στην απολογία του δείχνει UEFA

Posted: 30 Jun 2011 09:15 AM PDT

Ο Αχιλλέας Μπέος, στην απολογία του στον τακτικό ανακριτή, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας, φαίνεται να έχει εντοπίσει τον «ένοχο» της προσωπικής του δίωξης. Μην μπερδεύεστε! Δεν είναι τα διάφορα, τουλάχιστον «περίεργα», σχόλιά του για… «μιλημένους», «μπράβους», «προστασία», «φίλους», αλλά οι… υπάλληλοι της UEFA.

Όπως αποκαλύπτει το «tovima.gr», ο κ. Μπέος ανέφερε στον ανακριτή: «Η άκρως συκοφαντική αναφορά των υπαλλήλων της UEFA ότι αποτελώ αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και ότι είμαι ευρέως...

Αποκαλυπτικός ο Π. Γιαννακόπουλος

Posted: 30 Jun 2011 09:14 AM PDT

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Present Days». Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ξεκαθάρισε πως είναι οριστικό ότι θα πουληθεί η ομάδα μπάσκετ, ενώ ανέφερε πως για ένα χρόνο υπήρχε πρόθεση από μέρος του να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης.

-Γεγονός, ωστόσο, είναι ότι ενώ δεν συνηθίζετε να χαλάτε… χατίρια στον κόσμο της ομάδας σας, κάτι τέτοιο έγινε σε ότι έχει ν...

Τι τρέχει με τους «κυρίους»; (2)

Posted: 30 Jun 2011 09:05 AM PDT

«Εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ», χωρίς σχέση με κόμματα και οργανώσεις και κυνηγημένοι από «αναρχικούς -αντιεξουσιαστές-ασφαλίτες » δηλώνουν οι «πρωταγωνιστές» του επίμαχου βίντεο, που εμφανίζει δυο άντρες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ξύλα και σίδερα ανά χείρας,  στην πλατεία Συντάγματος, να συνομιλούν χαλαρά με τους άνδρες των ΜΑΤ και στη συνέχεια  να μπαίνουν στη Βουλή και να βρίσκουν καταφύγιο στην διμοιρία που βρίσκεται εκεί…

Mάλιστα, με όνομα χρήστη «Απόστολος Σουκαράς» αναρτήθηκε και σχετικό βίν...

Την υπερβολική βία της αστυνομίας καταδικάζει η Διεθνής Αμνηστία

Posted: 30 Jun 2011 08:51 AM PDT

Την υπερβολική βία από τις δυνάμεις της αστυνομίας κατά την διάρκεια των επεισοδίων που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία, ενώ η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πία Αρεκίλντε δήλωσε ότι δεν είναι ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δίνει μαθήματα στην Ελλάδα, αλλά αναμένει από κάθε κράτος-μέλος να σέβεται το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά.

Η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας έχει ως εξής:

«Ρίψη δακρυγόνων κατά τη σύγκρουση της ελ...

Παράνομη η απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Posted: 30 Jun 2011 08:40 AM PDT

Το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την απεργιακή κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η οποία ωστόσο έχει ανασταλεί από την Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι κατά της απεργιακής κινητοποίησης είχε προσφύγει η διοίκηση της ΔΕΗ.

Ο εκπρόσωπος της ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ, εργατολόγος Δ.Περπατάρη, χαρακτήρισε «πρωτοφανή» την εν λόγω δικαστική απόφαση διότι όπως υποστηρίζει απαγορεύει τη μελλοντική επανάληψη της απεργίας με τα ίδια αιτήματα.

Παράλληλα, ο Δ. Περπατάρης ανέφερε ότι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης.

Ένας Τσάρος στην πλατεία...

Posted: 30 Jun 2011 08:31 AM PDT

Ο Μπενί –Τσαρος κάλεσε τους αγανακτισμένους στο γραφείο του στο υπουργείο Οικονομικών να συζητήσουν «σοβαρά» για την κατάσταση.

Τι συζήτηση θα μπορούσε να είναι αυτή θα σας γελάσω. Υποθέτω δε ότι το «σοβαρό» θα περιοριζόταν στη χρήση της νομικίστικης γλώσσας εκ μέρους του Βενιζέλου. Από εκεί και πέρα δεν μπορεί να είναι σοβαρή και πολιτισμένη μια συζήτηση πους έχει ως "κάτω" κείμενο το εξής πνεύμα: «Κοίτα, θα σου πάρω το κεφάλι, αλλά θα σου αφήσω τα χέρια και τα πόδια»...Από την άλλη σιγά να μ...

Γιατί όλα έχουν και κάποιο όριο......

Posted: 30 Jun 2011 07:48 AM PDT

Γράφει η Δέσπω

Αυτή την ώρα που η βαρβαρότητα απέναντι στους απεργούς και εργαζόμενους πολίτες αυτής της χώρας, εξελίσσεται , απεγνωσμένοι και φοβισμένοι πολίτες , οι οποίοι αντιμετωπίζουν το πραγματικό πρόσωπο του συστήματος που μέχρι τώρα στήριζαν, ανώριμα σκεπτόμενοι , καταφεύγουν στον προσφιλή τους αντικομμουνισμό, φωνάζοντας στο που ακούω, Που είναι η Παπαρήγα και το ΚΚΕ να παλέψει εδώ μαζί μας ;;;;; Τους ρωτώ λοιπόν, χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ την Παπαρήγα και το κόμμα της, αλλά γιατί ...

Γερμανία: Συμφώνησαν τράπεζες και κυβέρνηση για το πακέτο διάσωσης

Posted: 30 Jun 2011 07:40 AM PDT

Σε συμφωνία με τις γερμανικές τράπεζες για την ελληνική βοήθεια κατέληξε η κυβέρνηση της Γερμανίας σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το ύψος της γερμανικής συμμετοχής σε ελληνικά ομόλογα θα ανέλθει στα 10δισ. ευρώ, ενώ οι γερμανικές τράπεζες δέχτηκαν την παράταση των ομολόγων που λήγουν το 2014, ύψους 2 δισ. ευρώ

Στο μεταξύ, οι Γερμανοί τραπεζίτες σε συνάντηση με το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο ζήτησαν νέες εγγυήσεις προ...

Ό,τι αξίζει, πονάει…

Posted: 30 Jun 2011 06:59 AM PDT

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Αντώνης Φώτσης θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα, καθώς μόνο οι υπογραφές απομένουν για να φορέσει ο διεθνής φόργουορντ τη φανέλα των Καταλανών. Όπως αναφέρει ο στίχος στο διάσημο τραγούδι του συγκροτήματος Πυξ Λαξ, «ό,τι αξίζει, πονάει…» και η εξαιρετική απόδοση του Φώτση στα φετινά ματς του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ώστε οι «μπλαουγκράνα» να βάλουν… λυτούς και δεμένους, ώστε να τον αποκτήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες...

Δίωξη στους συλληφθέντες των επεισοδίων

Posted: 30 Jun 2011 06:06 AM PDT

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος σε βάρος των 17 συλληφθέντων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, άσκησε ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Τα αδικήματα που προσάπτονται αφορούν ανά περίπτωση: διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής, απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών και εξύβριση.

Σημειώνεται ότι προσήχθησαν στον Εισαγγελέα 16 νεαροί, καθώς ο 17ος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο φρουρούμενος. Η δικογραφία της υπόθεσης έχει διαβιβαστεί στο...

Κλειστό λόγω χημικών...

Posted: 30 Jun 2011 05:45 AM PDT

Το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι τα γραφεία δεν θα λειτουργήσουν σήμερα καθώς η ατμόσφαιρα… είναι αποπνικτική.

Συγκεκριμένα, παράγοντες του υπουργείου σημείωσαν ότι λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών κατά τα χθεσινά επεισόδια, όσο και λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε παρακείμενο κτίριο, τα γραφεία στην οδό Νίκης θα μείνουν κλειστά. Ίσως θα έπρεπε να ζητήσουν να ενταχθούν στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών…

Μια σκέψη είναι να συμβουλευτούν τον κόσμο, που...

Ρέιντερς:«Πιθανή η έγκριση της 5ης δόσης»

Posted: 30 Jun 2011 05:38 AM PDT

Θα εγκριθεί μάλλον η εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου ύψους 12 δισ. ευρώ για την Ελλάδα από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης στη συνάντησή τους την Κυριακή, 3 Ιουλίου, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς.

Ο κ. Ρέιντερς είπε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνάντησης αξιωματούχων του ΟΟΣΑ στο Παρίσι: «Αναμένω ότι θα μάλλον θα μπορέσουμε να ρυθμίσουμε την καταβολή της επόμενης δόσης [...] δηλαδή των 12 δισ. ευρώ. Έχουμε πει ότι ...

Χωρίς λόγια....

Posted: 30 Jun 2011 04:57 AM PDT

Είτε κλαίει από συγκίνηση, είτε από τα δακρυγόνα, είτε για την κατάντια μας, η εικόνα παραμένει συγκλονιστική...

Η.Τ.Α.

Ένταση στη Βουλή για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Posted: 30 Jun 2011 04:52 AM PDT

«Η Κερατέα ήταν η προθέρμανση για ό,τι ακολούθησε στο Σύνταγμα» τόνισε μεταξύ άλλων από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Ο κ. Παπουτσής ανέφερε ότι την προηγούμενη περίοδο στις διαδηλώσεις που γινόντουσαν στην πλατεία Συντάγματος συμμετείχαν φιλήσυχοι πολίτες τονίζοντας όμως ότι «σε χρόνο που αποφασίζουν, ρίχνουν μολότοφ» και κάνουν «αντάρτικο πόλεων».

Παράλληλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη καταδίκασε τα επεισόδια, ενώ για την αποπνικτική ατμόσφαιρα π...

Ποινή-μαμούθ στον Μπέο

Posted: 30 Jun 2011 04:21 AM PDT

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την πρωινή της συνεδρίαση, επέβαλε ποινή-μαμούθ στον Αχιλλέα Μπέο για τις «ομορφιές» που έκανε στην αναμέτρηση Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός . Το «αφεντικό» των «ερυθρόλευκων» της Μαγνησίας, θα μείνει έξω από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τα επόμενα 4 χρόνια. Είναι μία πρωτοφανής ποινή για τα δεδομένα της ΕΠΟ, η οποία φαίνεται πως εκφράζει έτσι τη βούλησή της για «κάθαρση» του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η α...

«Ζητάω συγγνώμη εκ μέρους των συναδέλφων μου»

Posted: 30 Jun 2011 03:52 AM PDT

«Συγγνώμη» εκ μέρους των συναδέλφων του για όσα έγιναν χθες στο Σύνταγμα, ζήτησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρ. Φωτόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν υπήρξε πολιτική εντολή, υπογράμμισε: «Δεν μπορώ να δεχθώ ότι κάθε απλός αστυνομικός λειτουργεί αυτοβούλως. Τότε είμαστε άτακτο σώμα».

Ο Χρήστος Φωτόπουλος είπε: «Εγώ βροντοφωνάζω ένα μεγάλο "όχι". Αν αυτό είναι δημοκρατία και αποτελεσματική λειτ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές