Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Τρίτη 21 Ιουνίου

Posted: 21 Jun 2011 04:15 AM PDT

21/6, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, έξι σύνολα δίνουν συναυλίες εναλλάξ σε δύο σκηνές στον κήπο του Μεγάρου. Πρόκειται για τα Χάλκινα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, το Melos Brass, τα Χάλκινα της ΕΡΤ, την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και το Κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Συνάντηση Παπανδρέου - Ρομπάι για μεσοπρόθεσμο και νέο πακέτο στήριξης

Posted: 20 Jun 2011 10:59 AM PDT

Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της Ελλάδας και η πορεία διαμόρφωσης του νέου πακέτου στήριξης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Ο κ. Ρομπάι ζήτησε νέες προσπάθειες προσαρμογής και τόνισε ότι η ψήφιση του μεσοπρόθεσμού αποτελεί βασική προυπόθεση για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης και ότι για το νέο πακέτο στήριξης εξετάζεται η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλ...

Κόντρα ΔΑΚΕ –Κ.Μητσοτάκη για τις αποκρατικοποιήσεις

Posted: 20 Jun 2011 10:56 AM PDT

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του σχετικά με τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα και γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης.

Από το βήμα της βουλής, ο Κ.Μητσοτάκης εξέφρασε την αντίθεσή του στην αφίσα, που κυκλοφόρησε η ΔΑΚΕ και στην οποία αναφέρεται: «Δεν πουλάμε, όχι στους κατακτητές, τους κερδοσκόπους, τους τοκογλύφους. Ανατροπή τώρα. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».
«Ευτυχώς τις δικές μας θέσεις δεν τις καθορίζουν οι συνδικαλισ...

Την Πέμπτη έρχονται τα δύσκολα

Posted: 20 Jun 2011 10:08 AM PDT

Στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου επιρρίπτει τις ευθύνες για την διαστρέβλωση των θέσεων της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόσο στη Βουλή όσο και στις κατ' ιδίαν συναντήσεις επέμενε ότι άνθρωποι υψηλά ιστάμενοι στη κυβέρνηση έπαιξαν βρόμικο ρολό στις επαφές που είχαν με τους ευρωπαίους εταίρους

Την ερχομένη Πέμπτη πάντως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος θα επιχειρήσει να αντιστρέψει την κακή εικόνα που έχει το κόμμα του στο εξωτερικό

Να ...

Δείτε live τη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα (20.06.11)

Posted: 20 Jun 2011 09:14 AM PDT

Για εικοστή έβδομη μέρα συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις και οι συνελεύσεις των «Αγανακτισμένων» σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και φυσικά στο Σύνταγμα.

H εικόνα αναμεταδίδεται από το STOPCARTEL TV-GR και η αναμετάδοση θα διαρκέσει όση ώρα είναι ανοιχτό το κανάλι. Tα σχόλια συντελεστών του καναλιού απηχούν τις προσωπικές τους απόψεις.

Μερική διαγραφή του χρέους ζητεί ο Μ. Ανδρουλάκης

Posted: 20 Jun 2011 08:57 AM PDT

«Οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν να επιβάλλουν τον τελικό πολιτικό διακανονισμό του χρέους, με μερική διαγραφή του και με μακροχρόνιο αναπρογραμματισμό μέσω της έκδοσης εγγυητικού ευρωομολόγου», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Παράλληλα σημείωσε ότι «δεν θα πρέπει να αποδειχθούμε προηγουμένως ιδανικοί αυτόχειρες ή να σπάσουμε πρώτοι στο ολέθριο παιχνίδι της αναμονής».

«Σχοινοβατούμε πάνω από μια διπλή άβυσσο, άβυσσο εκτός ...

Ε, όχι και στην καρέκλα της Τίνας…

Posted: 20 Jun 2011 08:49 AM PDT

…Είπαν οι συνεργάτες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου όταν επιθεώρησαν το υπουργικό γραφείο στην οδό Αμαλιάδος 17 όπου βρίσκονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος. Για τα δεδομένα του νέου υπουργού και μικρό είναι και μακριά από τα κέντρα των αποφάσεων αφού κατοικοεδρεύει στους ταπεινούς Αμπελοκήπους. Οπότε, ο νέος υπουργός θα εγκατασταθεί στην οδό Μεσογείων, όπου βρίσκεται το κομμάτι της Ενέργειας. Τώρα, βέβαια, εκεί επικρατεί συνωστισμός αλλά όλοι οι καλοί χωράνε… ΒαΜπ

Συνέδριο για τα ...φιλέτα της Υγείας

Posted: 20 Jun 2011 08:06 AM PDT

Την  ώρα που εδώ γίνεται του … «ανασχηματισμού» κάποιοι βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να λάβουν μερίδιο από την πίτα που βρίσκεται υπό μοιρασιά: οι Financial Times διοργανώνουν για πρώτη φορά Στρατηγικό Συνέδριο για το Ελληνικό Σύστημα Υγείας αύριο στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας και την Boussias Communications, υπό την αιγίδα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Εκ των «επιφανών» ομιλητών είναι: ο υπουργός Υγε...

O Σηφουνάκης και το βρώμικο '89...

Posted: 20 Jun 2011 06:35 AM PDT

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ν. Σηφουνάκης σχετικά με τη συγκέντρωση Αγανακτισμένων πολιτών, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων μεγάλης έκθεσης στη Μαρίνα της Μυτιλήνης, την Παρασκευή 17 Ιούνη. Να θυμίσουμε πως στο συγκεκριμένο συμβάν και κατά την αποχώρηση του αναπληρωτή υπουργού, ο Α. Σγαζτζός, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου εκπαιδευτικών Λέσβου, βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου του.

Στην ανακοίνωση του Ν. Σηφουνάκη, όχι μόνο δεν υπάρχει μια συγγνώμη, αλλά δε γίνεται καμία απολύτως αναφορά στον τρ...

Αντίπαλος στα μέτρα του

Posted: 20 Jun 2011 06:24 AM PDT

Ο νικητής του ζευγαριού της αναμέτρησης Ραντ Βελιγραδίου - Τρε Πένε θα είναι ο πρώτος... ευρωπαϊκός αντίπαλος στην ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 14 Ιουλίου, σε Σερβία ή Σαν Μαρίνο, ανάλογα με τον αντίπαλο. Ο επαναληπτικός είναι προγραμματισμένος για τις 21 Ιουλίου.

Σύμφωνο γειτονικής ειρήνης

Posted: 20 Jun 2011 06:12 AM PDT

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Τους φίλους τους διαλέγουμε, τους συγγενείς, τους συναδέλφους και τους γείτονες όχι. Οπότε αναγκαστικά κάνουμε συμβιβασμούς στα όρια της ευγένειας και της όσο το δυνατόν αρμονικής συνύπαρξης.

Ενίοτε υπάρχουν προβλήματα όμως. Τα οποία συνήθως λύνονται με διάλογο. Τι γίνεται όμως όταν τα λόγια δεν είναι αρκετά; Τότε το λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Στην επαρχία Τζοχόρ της Μαλαισίας, δύο γείτονες είχαν αξεπέραστα προβλήματα. Τα οποία προήλθαν από τον… σκύλο του ενός.

Ο οποίος γάβ...

Έκτακτο Eurogroup στις 3 Ιουλίου για την Ελλάδα

Posted: 20 Jun 2011 06:10 AM PDT

Έκτακτο Eurogroup θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου, σύμφωνα με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να συζητήσουν για την οριστικοποίηση του νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι « αποφάσισα να συγκαλέσω έκτακτη σύνοδο του Eurogroup την Κυριακή 3 Ιουλίου» και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι τις 3 Ιουλίου το ελληνικό κοινοβούλιο θα έχει υιοθετήσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

«Η έγκριση του ελληνικού κοινοβουλίο...

Διευρύνθηκε η μαύρη τρύπα του ελλείμματος

Posted: 20 Jun 2011 05:45 AM PDT

Κοντά στα 10 δις ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης για το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα ανήλθε στα 9,967 δις ευρώ από τα 7,328 δις ευρώ του πρώτου τριμήνου.

Παράλληλα, στο κόκκινο βρίσκονται και οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου, έχοντας φθάσει τα  6,101 δις ευρώ.  Τα 2,542 δις ευρώ αφορούν σε οφειλές των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης, τα 1,721 δις είναι χρέος των νοσοκομείων, τα 892 εκατ. ευρώ χρέη των υπουργείων και τα υπόλοιπα 738 εκατ. ευρώ οφε...

Ευ. Βενιζέλος: Το προέχον είναι η εθνική ενότητα

Posted: 20 Jun 2011 05:30 AM PDT

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, νέος υπουργός Οικονομικών, δήλωσε από το Συμβούλιο του Eurogroup ότι «η εθνική ενότητα για την Ελλάδα τίθεται ως προϋπόθεση από τους εταίρους μας, ενώ έπρεπε να είναι αποτέλεσμα του ενστίκτου αυτοσυντήρησης του έθνους μας».

Παράλληλα, τόνισε από το Λουξεμβούργο πως «το προέχον είναι να διαμορφωθεί μια καθαρή σχέση εμπιστοσύνης, να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, να εκταμιευτεί η πέμπτη δόση, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί, από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού...

Ο Λουκάνικος σε διαφημιστική καμπάνια

Posted: 20 Jun 2011 05:07 AM PDT

Με το σλόγκαν «Εγώ είμαι η Αντίσταση» και φωτογραφία του διάσημου πλέον, Έλληνα σκύλου διαδηλωτή, Λουκάνικου, ξεκινά τη νέα διαφημιστική της καμπάνια η εταιρία Nikon. Η διαφήμιση αφορά διαγωνισμό που ζητά από τους αναγνώστες τις… φωτογραφίες τους που θα μπορούσαν να δημοσιευτούν σε διαφημίσεις.

Ο Λουκάνικος έγινε ιδιαίτερα γνωστός το τελευταίο διάστημα, μετά και την «έντονη» συμμετοχή του στις διαδηλώσεις των Αγανακτισμένων. Το BBC μάλιστα δημοσιοποίησε βίντεο με αποσπάσματα από τις συμμετοχές...

Οι ακροβάτες του ονείρου

Posted: 20 Jun 2011 04:39 AM PDT

Της Δώρας Αμαραντίδου

Η αμφισβήτηση του νόμου της βαρύτητας είναι η πρωταρχική ιδέα. Ο χορευτικός πρωταθλητισμός είναι το μέσο. Η ψευδαίσθηση είναι η πρόκληση. Η ακροβασία είναι το σίγουρο ρίσκο. Το χιούμορ είναι το θέλγητρο. Η γοητεία είναι ο στόχος. Σε λίγες μέρες Οι ''Momix'' ξαναχτυπούν. Οι ''ταχυδακτυλουργοί ακροβάτες'', ''μάγοι χορευτές'', ''παραβάτες των φυσικών νόμων''- όπως είναι οι εύστοχοι χαρακτηρισμοί που τους προσδίδονται- μετά τις αλλεπάλληλες sold out εμφανίσεις τους σε Αθήνα κ...

Μόσιαλος: Η κυβέρνηση κάνει συνεχή διαπραγμάτευση του Μνημονίου

Posted: 20 Jun 2011 04:35 AM PDT

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος προέβη σε δηλώσεις, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση κάνει συνεχή διαπραγμάτευση του Μνημονίου στην πράξη».

Από το βήμα της Βουλής, υπογράμμισε κατά την ομιλία του «στη Σύνοδο Κορυφής, το Μάρτιο, πετύχαμε την επέκταση των χρονικών ορίων αποπληρωμής του δανείου που θα δώσει ανάσα μέχρι το 2015 πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ και τη μείωση των επιτοκίων που θα μας δώσει 6 δισ. ευρώ.

Παράλληλα εστίασε στο γεγονός ότι ο κόσμος απαιτεί την ...

Ο Π. Οικονόμου και οι «τραμπούκοι» του διαδικτύου…

Posted: 20 Jun 2011 04:13 AM PDT

Στην… αντεπίθεση πέρασε ο Παντελής Οικονόμου, μετά το σάλο που προκλήθηκε στο διαδίκτυο από πολίτες που του τα «έψαλλαν» κατηγορώντας τον ότι αφαίρεσε από την ιστοσελίδα του άρθρο  που είχε γράψει κατά του Μνημονίου και ότι άλλαξε απόψεις μόλις ανέλαβε πόστο στην κυβέρνηση. Το επίμαχο άρθρο που είχε «χαθεί» από το site του, επανεμφανίστηκε τελικά το Σάββατο…

Κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μίλησε για «τραμπούκους, κακοποιούς κι ...

Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για τη Δευτέρα 20 Ιουνίου

Posted: 20 Jun 2011 04:12 AM PDT

20/6, Θέατρο Λυκαβηττού

Ο Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας ξεκινούν τις καλοκαιρινές συναυλίες τους. Επόμενος σταθμός, την Τετάρτη 22 Ιουνίου, στη ''Βαβυλωνία'' του Μύλου Θεσσαλονίκης.

20/6, Χώρος Πολιτισμού@ Ρουφ

Κωνσταντινουπόλεως 10, Αθήνα

Ξεκινά το Athens Fringe Festival με τη παράσταση ''Ένα καπέλο από ψάθα Ιταλίας'' που ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα Περιβαλλοντικού- Πολιτιστικού Συλλόγου Κρυονερίου Αττικής, ''Δρυάδες'' στις 8.00μ.μ. Το φεστιβάλ, που διαρκεί έως τις 26 Ιουνίου, πραγματοποιείται και στ...

Amy likes Wine(house)

Posted: 20 Jun 2011 03:46 AM PDT

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Η εταιρεία που διοργανώνει μεθαύριο στο Φάληρο το eject φεστιβάλ ανακοίνωσε σήμερα ότι το βαρύ όνομα της συναυλίας, η Αγγλίδα ντίβα Amy Winehouse, δεν θα εμφανιστεί. Όχι ότι ο Moby, οι Blackfield και οι Vaccines είναι άσχημοι αλλά η «λευκή με τη φωνή νέγρας» ήταν η headliner της ιστορίας.

Η Winehouse όμως έπεσε για άλλη μια φορά θύμα της αδυναμίας της στο αλκοόλ και τις κάθε λογής ουσίες και το ελληνικό κοινό δεν θα τη δει από κοντά.

Το κακό φάνηκε από το Σάββατο στο Βε...

Επιβεβαιώνει ο Π. Παυλόπουλος ότι ο Καραμανλής ήταν στο στόχαστρο

Posted: 20 Jun 2011 03:45 AM PDT

Επιβεβαίωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος ότι υπήρχε έγγραφο της ΕΥΠ που προειδοποιούσε για σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, αλλά και ότι ο πρώην πρωθυπουργός το γνώριζε.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει το δημοσίευμα, όμως, πρόσθεσε: «Το περιεχόμενο του εγγράφου και το δημοσίευμα μιλούν για την ουσία και πώς αξιολογήθηκε τότε το συγκεκριμένο περιστατικό». 

Όταν ρωτήθηκε αν ο κ. Καραμανλής είχε ενημέρωση για το θέμα...

Αντίο με πάρτι…

Posted: 20 Jun 2011 03:43 AM PDT

Η αποχώρηση του Τζιμπρίλ Σισέ από τον Παναθηναϊκό φαίνεται πως είναι οριστική και αμετάκλητη. Ο Γάλλος επιθετικός, μάλιστα, θα δώσει για το σκοπό αυτό ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι για τους φίλους του στην Ελλάδα, στις 24 Ιουνίου στο κλαμπ «Gaz» της Χαλκίδας.

Η πρόσκληση αναφέρει «The best farewell party ever», ήτοι «το καλύτερο αποχαιρετιστήριο πάρτι που έγινε ποτέ». Ήδη αρκετοί καλεσμένοι, ανάμεσά τους και παίκτες του Παναθηναϊκού, έχουν λάβει τις σχετικές προσκλήσεις για το πάρτι στο οποίο ο Σ...

Oριστικά στην Α2 η ΑΕΚ

Posted: 20 Jun 2011 03:39 AM PDT

Στην Α2 κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της θα παίξει τη νέα σεζόν η ΑΕΚ.

Το ΑΣΕΑΔ έκανε δεκτή την προσφυγή του Ηλυσιακού κατά της πρωτόδικης απόφασης του αθλητικού δικαστή και η ΑΕΚ υποβιβάζεται οριστικά στην Α2. «Το ΑΣΕΑΔ δέχεται την προσφυγή της ΚΑΕ Ηλυσιακός και απορρίπτει την πρόσθετη παρέμβαση της ΚΑΕ ΑΕΚ. Ακυρώνει την απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ », αναφέρει η λιτή ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως η ΑΕΚ, που είχε τερματίσει 13η και θα υποβιβαζόταν στην Α2, έκανε καταγγελία ...

Ετοιμάζουν τη διάλυση της λέσχης στην Ιπποκράτους

Posted: 20 Jun 2011 02:53 AM PDT

Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορούν φήμες σχετικά με την τύχη της Πανεπιστημιακής λέσχης στο κέντρο, του γνωστού και ως «Αναγνωστηρίου στην Ιπποκράτους 15». Στο Έθνος της Κυριακής 5 Ιουνίου, δημοσιεύτηκε η «λίστα του Πάγκαλου» με 85 δημόσιους φορείς οι οποίοι μέχρι τον Οκτώβριο αναμένεται να ανασυγκροτηθούν, να συγχωνευτούν ή να καταργηθούν. Ανάμεσα τους βρίσκεται και η Πανεπιστημιακή λέσχη του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα, τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι εργαζόμενοι στη λέσχη αλλά και τη...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές