Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

PERIERGAA


PERIERGAA


Φονικα " . . . τραπουλοχαρτα !

Posted: 25 Jun 2011 06:11 AM PDT


Δείτε το βίντεο!







newsbeast.gr 

Η μεγαλύτερη λέξη στον κόσμο.

Posted: 25 Jun 2011 06:08 AM PDT


Η μεγαλύτερη λέξη στον κόσμο αναφέρεται στις 'Εκκλησιάζουσες' του Αριστοφάνη. Η λέξη αρχίζει στον στίχο 1.169 και αποτελεί μια ολόκληρη μαγειρική συνταγή που προφέρεται απνευστί επί σκηνής.
Συγκεκριμένα πρόκειται για συνταγή κυκεώνα, 'αχταρμά' νεοελληνιστί, στην οποία το φαγητό είναι συνονθύλευμα τροφών.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η αριστοφανική λέξη έχει καταγραφεί ως η μεγαλύτερη πραγματική λέξη στον κόσμο στο ΒιΒλίο των Ρεκόρ "Guinness" 

Δείτε τη λέξη:

Λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιολιπαρομελιτοκατακεχυμενοκιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστεραλεκτρυονοπτοπιφαλλιδοκιγκλοπελειολαγωοσιραιοβαφητραγανοπτερυγών.







http://a-pistefto.blogspot.com

Ψυχολογικά τεστ: Δείτε ποιοι -νομίζετε πως- είστε

Posted: 25 Jun 2011 06:05 AM PDT

Τι είναι αυτό που μας ενθουσιάζει τόσο πολύ κάθε φορά που τυχαία «πέφτουμε» πάνω σε κάποιο ... ψυχολογικό τεστ που κάποιος φίλος έδειξε σε έναν άλλον φίλο και σκοπό έχει να αναδείξει άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας μας;

Η απάντηση βρίσκεται ακριβώς στην λέξη «άγνωστο». Όπως επιτυχώς αναπτύσσονται οι συζητήσεις περί ζωδίων, ονείρων και διάφορων άλλων μαντικών τεχνών, το ίδιο και με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αντιμετωπίζονται τα πιο «επιστημονικά τεκμηριωμένα» ψυχολογικά τεστ που ρίχνουν φως σε πτυχές της ιδιοσυγκρασίας μας και μας βοηθούν να καταλάβουμε λίγο καλύτερα τον εαυτό μας. Είναι όμως, πράγματι, έτσι;
«Ο λόγος που ενδιαφέρει τον κάθε έναν από εμάς να κάνει ένα ψυχολογικό τεστ είναι ουσιαστικά για να προβάλλει σε αυτό το πώς βλέπει τον εαυτό του ή να τον κατηγοριοποιήσει», λέει η ψυχολόγος του In2life. «Τα τεστ λοιπόν που συναντάμε στο διαδίκτυο ή σε διάφορα άλλα μαζικά μέσα αποτελούν ούτε λίγο ούτε πολύ μετρήσεις, λιγότερο ή περισσότερο έγκυρες, ορισμένων χαρακτηριστικών της προσωπικότητας και των ικανοτήτων μας. Η βαθμολογία μας στη συνέχεια συγκρίνεται με τον μέσο όρο της βαθμολογίας ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος – και έτσι κατατασσόμαστε σε ένα ορισμένο σημείο του συνεχούς για τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ή ικανότητες. Υπάρχουν όμως επιφυλάξεις και για την εγκυρότητα των τεστ, ειδικά των online, και για την αξιοπιστία των αυτοαναφορών μας, στις οποίες βασίζονται οι μετρήσεις. Εδώ μπαίνει η έρευνα – οι φίλοι μας, αλλά ακόμη και οι άγνωστοι, είναι συχνά πολύ πιο αξιόπιστοι από εμάς στην αξιολόγησή μας».


Συνεπώς, παρακάτω δεν θα δείτε σοβαρά τεστ ψυχοπαθολογίας με σταθμισμένες ψυχομετρικές κλίμακες, αλλά οκτώ ενδιαφέροντες τρόπους για να περάσετε λίγο ελεύθερο, ψυχαγωγικό χρόνο απαντώντας σε ερωτήσεις που πιθανώς δεν έχετε θέσει ποτέ στον εαυτό σας και βγάζοντας ίσως κάποια συμπεράσματα για τον χαρακτήρα σας και τον τρόπο που σκέφτεστε.


Τεστ προσωπικότητας
Μία «σχολή» θεωρίας προσωπικότητας που αναγνωρίζει πέντε μεγάλους παράγοντες που διακρίνουν την προσωπικότητα του καθενός κυκλοφόρησε το εξής τεστ:
Five Factor Model of Personality (απαιτείται καλή γνώση αγγλικών)
www.personal.psu.edu/~j5j/IPIP/ipipneo120.htm


Ένα ακόμα τεστ προσωπικότητας που διερευνά περισσότερους παράγοντες είναι το παρακάτω (ελληνικά):
www.test101.gr/takeTest.aspx?idTest=273&promotion=trueΤεστ πολιτικού προσανατολισμού
Εδώ θα δείτε ένα πολύ ενδιαφέρον τεστ που θα σας βοηθήσει να κατηγοριοποιήσετε τις πολιτικές σας απόψεις (απαιτείται καλή γνώση αγγλικών):
www.politicalcompass.org/test


Τεστ ευφυΐας - νοημοσύνης
Με ενδιαφέρουσες ερωτήσεις αλλά αμφισβητούμενης αξιοπιστίας (ελληνικά)
paroutsas.jmc.gr/iqtest/classic.htm


Διάφορα διασκεδαστικά ψυχολογικά τεστ
Εδώ θα βρείτε τεστ για κάθε… προβληματισμό σας , όπως «τι τύπος φοιτητή είστε;», «πόσο επιτυχημένος θα είστε στην ζωή σας;», «πόσο φοβάστε;», «πόσο βαριέστε;».
community.sparknotes.com/sparktests


Με αυτά τα οπτικά τεστ θα συνειδητοποιήσετε πόσο παρατηρητικοί είστε και πόσο καλά βλέπετε
www.visualdna.com/


Σχεδιάστε ένα γουρούνι και δείτε τι λέει το σχέδιο αυτό για το υποσυνείδητό σας –πολύ αστείο!
drawapig.desktopcreatures.com/


Κάντε αυτό το τεστ και δείτε το ζώο που κρύβεται μέσα σας.
www.animalinyou.com/test.php








24ωρο
http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Θέαση παράξενου όντος σε σπίτι

Posted: 25 Jun 2011 03:46 AM PDT

Σε ένα προάστιο της Κατερίνης, μια μικρή πόλης στους πρόποδες του Ολύμπου στη βόρεια Ελλάδα, οι κάτοικοι μιλάνε για ένα μυστηριώδες νανοειδή «ερπετοειδές» το οποίο μπαίνει στα σπίτια τους.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Ιωάννου, η ξαδέρφη του Δανάη Μεταξά, 40 χρονών και ο άντρας της Σπύρος είδαν το πλάσμα «πολλές φορές μέσα στο σπίτι τους». Ο Ιωάννου προσθέτει πως «πολλές φορές προσπάθησαν να το πιάσουν αλλά αυτό έμοιαζε να έχει την ικανότητα να εξαφανίζεται. Ο Ιωάννου λέει πως το ζευγάρι περιέγραψε το πλάσμα σε αυτόν λέγοντας πως έχει ύψος μόνο τρία πόδια «με ερπετοειδή καφέ δέρμα και με λευκά μαλλιά». Επιπλέον πρόσθεσαν «πως ήταν τόσο τρομοκρατημένοι που αναγκάστηκαν και ζήτησαν βοήθεια από την εκκλησία και από πολλούς θρησκευόμενους ανθρώπους. Σκέφτηκαν πως ήταν κάποιος δαίμονας ή κάτι τέτοιο πρόσθεσε ο Ιωάννου. «Τα ρούχα του πλάσματος έμοιαζαν με αυτά που φοράνε οι Άραβες και πιο συγκεκριμένα με ρούχα που φοράνε στην Αλγερία ή στο Ιράκ.



http://www.paranormap.net
http://strangehellas.blogspot.com
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com

Το πιο τριχωτό κορίτσι του κόσμου δηλώνει επιτέλους "χαρούμενο"!

Posted: 25 Jun 2011 03:24 AM PDT

  Η περίπτωση της 11χρονης Σουπάτρα Σασουφάν από την Μπανγκόκ, είναι μία από τους μόλις 50 γνωστές σε όλο τον κόσμο που υποφέρουν από το σύνδρομο Ambras, με βασικό σύμπτωμα την υπερβολική τριχοφυΐα, κυρίως στο πρόσωπο!
  Αν και εμφανίστηκε ως γενετική ανωμαλία από την εποχή του Μεσαίωνα ακόμη, παρέμεινε για πολλές δεκαετίες μία "άγνωστη" πάθηση που από πολλούς ταυτιζόταν με τον "μύθο" των λυκανθρώπων!

   Η μικρή Σουπάτρα, από πολύ μικρή ηλικία είχε να αντιμετωπίσει τα κοροϊδευτικά σχόλια των ανθρώπων, ενώ η κατάσταση έγινε αφόρητη όταν έφτασε η στιγμή να πάει στο σχολείο. Οι συμμαθητές της την αποκαλούσαν "μαϊμού" και "λυκάνθρωπο" κι εκείνη προσπαθούσε με καθε τρόπο να αντέξει!
   Πριν από λίγο καιρό όμως, μιλώντας στην βρετανική Daily Mail, η 11χρονη σήμερα μικρούλα, δήλωσε ότι επιτέλους είναι χαρούμενη! Οχι, δεν βρέθηκε τρόπος να αντιμετωπίσει το πρόβλημά της αλλά μία διάκριση ήταν εκείνη που μετέτρεψε το "ελάττωμα" σε "προτέρημα"!
















 

  Η θέση που κέρδισε στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες ως "το πιο τριχωτό κορίτσι στον κόσμο", της χάρισε, όπως λέει η ίδια, αυτοπεποίθηση και την έκανε εξαιρετικά δημοφιλή ανάμεσα στους συμμαθητές της!
  "Είμαι πολύ χαρούμενη που συμπεριλαμβάνομαι στα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες! Πολλοί άνθρωποι πρέπει να κάνουν πολλά για να συμπεριληφθούν σε αυτά. Εγώ το μόνο που έκανα εγώ ήταν να απαντήσω σε μερικές ερωτήσεις και στη συνέχεια μου το έδωσαν ", δήλωσε η Σουπάτρα στην εφημερίδα.



http://www.pyles.tv

Η κατακόμβη των εφτά παίδων στην Έφεσο. Δείτε το βίντεο!

Posted: 25 Jun 2011 03:21 AM PDT

Σύμφωνα με την Ορθόδοξη Θεολογία, ο θάνατος δεν είναι δημιούργημα του Θεού, αλλά αποτέλεσμα της αμαρτίας. Ο άνθρωπος πλάσθηκε από τον Θεό με τη δυνατότητα να ζει αιώνια. Γι' αυτό και δεν μπορεί να συμβιβασθεί με την ιδέα του θανάτου, και ούτε η παράταση της βιολογικής ζωής τον ικανοποιεί. Αυτό που θέλει είναι να νικήσει τον θάνατο και να ζει για πάντα! Οι εφτά παίδες το κατάφεραν.
Ποιοί ήταν οι εφτά παίδες!
  Στην Έφεσο της Μικράς Ασίας, οι επτά παίδες ή επτά κοιμωμένοι αποτελούν κάτι μεταξύ θρύλου και πραγματικότητας.
  Σύμφωνα με τον θρύλο, στην 'Εφεσο πριν την αποδοχή του Χριστιανισμού ως επίσημης θρησκείας, ζούσαν επτά χριστιανοί : ο Αντωνίνος, ο Διονυσίος, ο Εξακουστιδιανός, ο Ιαμβλίχος, ο Κωνσταντίνος, ο Μαξιμιλιανός και ο Μαρτινιανός.
  Όταν τον 3ο αιώνα κατα την εποχή του  αυτοκράτορα Δεκίου ξέσπασαν διωγμοί κατά των Χριστιανών, οι επτά  παίδες μοίρασαν την περιουσία τους στους  φτωχούς και κρύφτηκαν σε μία σπηλιά μέχρι να τελειώσει ο διωγμός. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα αναγκάζονταν να αρνηθούν την πίστη τους. Κάποια στιγμή οι διώκτες τους εντόπισαν το σπήλαιο και όρμηξαν μέσα για να τους συλλάβουν.
  Τότε οι επτά παίδες προσευχήθηκαν στο Θεό κατά την διάρκεια της νύχτας να πεθάνουν για να μην πέσουν στα χέρια των διωκτών τους. Ο Θεός εισάκουσε τη δέηση τους και έγινε το θαύμα: τους έριξε σε βαθύ ύπνο που κράτησε 309 χρόνια ! Ο βασιλιάς ανακάλυψε την κρυψώνα τους και διέταξε να σφραγιστεί η σπηλιά.
Ξύπνησαν μετά από 309 χρόνια!


  Τριακόσια εννιά χρόνια αργότερα , επί Θεοδοσίου του Μικρού, ένας βοσκός βρήκε και αποσφράγισε το σπήλαιο. Τότε οι επτά παίδες ξύπνησαν από τον βαθύ αυτόν ύπνο νομίζοντας πως κοιμούνται μόνο ένα 24ωρο.
  Με έντονη την αίσθηση της πείνας ένας από αυτούς κατέβηκε στην Έφεσο να ψωνίσει τρόφιμα. Στα χέρια του κρατούσε νομίσματα της δικής του εποχής και οι  κάτοικοι της πόλης νόμισαν ότι βρήκε θησαυρό από αρχαία νομίσματα και τον έσυραν στις Αρχές για ανάκριση.
 Εκείνος αποκάλυψε την αληθινή ιστορία του  και όλοι μαζί έτρεξαν στο σπήλαιο, για να δουν τους επτά παίδες που έζησαν το θείο θαύμα,  από κοντά. Την ώρα που συνομιλούσαν, οι παίδες είπαν ότι νυστάζουν και θέλουν να κοιμηθούν. Και πράγματι έγειραν το κεφάλι και κοιμήθηκαν για πάντα!
  Στο σημείο εκείνο οι κάτοικοι έχτισαν μια εκκλησία η οποία ανακαλύφθηκε πολλά χρόνια αργότερα από αρχαιολογικές ανασκαφές. Μαζί βρέθηκαν επιγραφές αφιερωμένες στους επτά κοιμωμένους . Για όσους πιστεύουν αληθινά, ακόμη και σήμερα αυτοί οι επτά είναι ένας "οδηγός" με επτά καντήλια που λάμπουν μέσα στο σπήλαιο όπως ο Αυγερινός στο χάραμα. Εκείνοι που δε μπορούν να πιστέψουν, δεν μπορούν να πάρουν τη χάρη αυτού του θαύματος!!
  Ο θρύλος αυτός  είναι διαδεδομένος τόσο στον ανατολικό όσο και στον δυτικό  Χριστιανικού κόσμο αλλά και στους  Μουσουλμάνους μιας και το Κοράνιο τους αφιερώνει τη σούρα 18  με τίτλο "το Σπήλαιο". Η μνήμη τους γιορτάζεται στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία στις 4 Αυγούστου, ενώ στη Δυτική στις 27 Ιουλίου.
  Το θαύμα των "επτά κοιμωμένων" αποτελεί συχνά ένα πεδίο διαφωνίας και προστριβών μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων όπως θα διαπιστώσετε στο βίντεο που ακολουθεί:
 
 
 
 
 http://www.pyles.tv/
http://a-pistefto.blogspot.com

Οφθαλμαπάτες: Κάτι δεν πάει καλά, ε;

Posted: 25 Jun 2011 03:14 AM PDT

Μετρήστε τα άτομα της εικόνας. Όταν αλλάξουν θέση τα σώματά τους, ξαναμετρήστε τα. Κάτι δεν πάει καλά, ε;

Αριθμός ατόμων

Οφθαλμαπάτες: Τα τετράγωνα Α και Β έχουν ακριβώς το ίδιο…χρώμα!

Posted: 25 Jun 2011 02:57 AM PDT

Όσο κι αν σας φαίνεται αδύνατον κι απίστευτο, τα τετράγωνα Α και Β έχουν ακριβώς το ίδιο…χρώμα!
Χρώμα τετραγώνων

Δεν το πιστεύετε; Δοκιμάστε να «τραβήξετε» χρώμα από το Α ως το Β. Βλέπετε καμμιά διαφορά στον χρωματικό τόνο;
 Δείτε την εικόνα πιο κάτω.


Χρώμα τετραγώνων - Επαλήθευση
 
 
 
http://www.pare-dose.net

Νέο μεγάλο σκάνδαλο εμπλέκει άλλα 170 άτομα!

Posted: 25 Jun 2011 02:49 AM PDT

Νέο μεγάλο σκάνδαλο εμπλέκει άλλα 170 άτομα!Νέο σκάνδαλο αναμένεται να συνταράξει, πάλι, τα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο του Σαββάτου της εφημερίδας «Goal news» μετά τις συλλήψεις για το κύκλωμα με τους στημένους αγώνες, η δικαιοσύνη ερευνά ένα νέο σκάνδαλο, το οποίο αφορά ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, λευκά συμβόλαια και κατ' επέκταση φοροδιαφυγή.

Μια υπόθεση, που σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα θα φέρει στη δικαιοσύνη άλλα 170 άτομα!
Στην υπόθεση αυτή φέρονται να εμπλέκονται άτομα που είναι αναμεμειγμένα και στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα όσοι παράγοντες εμπλέκονται, προωθούσαν τα παράνομα κερδισμένα (μεγάλα) ποσά στις ΠΑΕ που διοικούσαν, συμφωνώντας με ποδοσφαιριστές που αγόραζαν στις ομάδες τους στη σύναψη «λευκών» συμβολαίων.
Τα χρήματα τα έδιναν, αλλά κάτω από το τραπέζι! Η φοροδιαφυγή έγκειται στο γεγονός ότι στα συμβόλαια αναγραφόταν μόνο ο μισθός του παίκτη με αποτέλεσμα να αποδίδονται στην εφορία ελάχιστοι φόροι.


http://www.tsantiri.gr

Ο "ΑΓΝΩΣΤΟΣ" ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ

Posted: 25 Jun 2011 02:46 AM PDT

1587474
Άγνωστη πόλη των Μάγια, η οποία βρισκόταν κρυμμένη σε ζούγκλα της Κεντρικής Αµερικής, εδώ και εκατοντάδες χρόνια, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι, µε τη βοήθεια σύγχρονης τεχνολογίας.

Η πυκνή βλάστηση στο τροπικό δάσος της Γουατεµάλας, έκρυβε -άψογα- την πόλη Χολτούν, που σημαίνει "Λίθινη Κεφαλή" και ανήκε στους απόγονους των Μάγια.

Εκεί υπήρχαν σκόρπιες πέτρες, που δημιούργησαν υποψίες στους αρχαιολόγους, ενώ εμφανίζονταν και µεγάλες τελετουργικές γύψινες µάσκες ύψους, που κοσµούσαν τις κορυφές διαφόρων κτιρίων της πόλης.


Οι ειδικοί χάρη στα GPS και την τεχνολογία της ηλεκτρονικής µέτρησης της απόστασης, κατάφεραν να εντοπίσουν -περίπου- 100 κτίρια.

Για τους μη γνώστες δεν ήταν απλά, παρά ένας λόφος. Και όμως ήταν ολόκληρη πόλη.

Εκεί, εντοπίστηκε, επίσης ένα αστρονοµικό παρατηρητήριο, ένα γήπεδο και διάφορες κατοικίες.

Από το 600 π.Χ. μέχρι το 900 µ.Χ., η Λίθινη Κεφαλή αποτελούσε το περιφερειακό αστικό κέντρο της Αυτοκρατορίας των Μάγια.

ΑΡΑΓΕ ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑΜΜΕΝΑ  ΚΑΙ ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΑ; 



http://www.liako.gr
http://www.apocalypsejohn.com

Δυο αστεροειδεις σε αποσταση «αναπνοης»

Posted: 25 Jun 2011 02:41 AM PDT

Δύο αστεροειδείς σε απόσταση «αναπνοής»
Επιστήμονες και ερασιτέχνες αστρονόμοι προετοιμάζονται για την έλευση του αστεροειδή 2011 MD που αναμένεται να περάσει πάνω από τη Γη τη Δευτέρα. Ο αστεροειδής θα περάσει σε απόσταση περίπου 20 χιλιάδων χλμ από τον πλανήτη μας και θα είναι ορατός ακόμη και από ένα μικρό οικιακό τηλεσκόπιο. Τον Νοέμβριο αναμένεται να μας πλησιάσει ένας γιγάντιος αστεροειδής ο οποίος αν κατέληγε στη Γη θα προκαλούσε ανυπολόγιστες καταστροφές.


Ο ένας θα περάσει ξυστά από τη Γη τη Δευτέρα και ο άλλος έρχεται τον Νοέμβριο
Την Δευτέρα θα περάσει ξυστά από την Γη ο αστεροειδής 2011 MD
 
Ο επισκέπτης της Δευτέρας

Ο αστεροειδής 2011 MD είναι ένας διαστημικός βράχος με διάμετρο 10-50 μέτρα και η έλευση του έγινε γνωστή προχθές όταν τον εντόπισε ένα ρομποτικό τηλεσκόπιο στο Νέο Μεξικό που ασχολείται με την αναζήτηση διαστημικών σωμάτων που μπορεί να αποτελέσουν πιθανή απειλή για την Γη.


Το κοντινότερο πέρασμά του από τη Γη θα γίνει τη Δευτέρα 27 Ιουνίου πάνω από το Νότιο Ημισφαίριο του πλανήτη. «Είμαστε βέβαiοι ότι θα περάσει πολύ κοντά αλλά τελικά θα μας προσπεράσει. Ακόμη όμως και αν εισέλθει στη γήινη ατμόσφαιρα δεν κινδυνεύουμε αφού είναι αρκετά μικρός και θα καταστραφεί  προσφέροντάς μας το εντυπωσιακό θέαμα μιας λαμπρής μπάλας φωτιάς που κινείται στον ουρανό.


Ο «υποψήφιος» Αρμαγεδδών


Πιο σοβαρή όμως είναι η περίπτωση του 2005 YU55 που αναμένεται να πλησιάσει τον πλανήτη μας στις αρχές Νοεμβρίου. Το κοντινότερο πέρασμά του συμβεί στις 8 Νοεμβρίου όταν ο αστεροειδής θα βρεθεί σε απόσταση 300 χιλιάδων χλμ από τη Γη.


Ο αστεροειδής 2005 YU55 έχει διάμετρο 400 μέτρων, ζυγίζει 50 εκατομμύρια τόνους και σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος διαστημικό σώμα που έχει πλησιάσει σε τόσο κοντινή απόσταση τη Γη. Σε περίπτωση που ο 2005 YU55 λοξοδρομήσει και πέσει στη Γη υπολογίζεται ότι θα καταστρέψει ο,τιδήποτε βρίσκεται σε ακτίνα δέκα χιλιάδων τετραγωνικών χλμ!



http://www.tovima.gr
http://www.apocalypsejohn.com

Η περίεργη ιστορία του Αγίου Γκαλκάνο και του Σπαθιού

Posted: 25 Jun 2011 02:37 AM PDT

Ο Ιππότης Γκαλκάνο γεννήθηκε στο Κιουσντάνο (Chiusdano) το 1148 και η παράδοση των Λατίνων λέει ότι του εμφανίστηκε 2 φορές ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην ηλικία των 20 ετών και του ζήτησε να αφήσει την κοσμική ζωή να αποσυρθεί και να γίνει ερημίτης. Ο Γκαλγκάνο ήταν Γιός ενός φεουδάρχη άρχοντα και πολλοί τον χαρακτήριζαν ατομιστή και αλαζόνα.




Μετά την εμφάνιση του Αρχάγγελου Μιχαήλ στον ύπνο του , ο Άγιος Γκαλγκάνο περνούσε σε ένα λόφο όταν έπεσε από το άλογό του και τότε είδε ένα άλλο όραμα στο οποίο ο Αρχάγγελος Μιχαήλ του υποδείκνυε να αφήσει την υλική ζωή. Έτσι ο Γκαλγκάνο μετατράπηκε σε ερημίτη γυρνώντας τα περίχωρα της Σιέννας και αποτραβήχτηκε από τα εγκόσμια.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΓΚΑΛΚΑΝΟ

Ο Γκαλκάνο αφού έγινε ερημίτης μοναχός θα κάνει το μοναδικό του θαύμα που ακόμα και σήμερα φαίνεται ,800 χρόνια αργότερα. Με μια κίνηση σφήνωσε το σπαθί του βαθιά στο βράχο (Φωτο). Αυτό πρακτικά είναι αδύνατο ο Ιππότης όμως Γκαλκάνο χάρη στην πίστη του στον θεό το κατάφερε.

ΘΑΥΜΑ Η ΑΠΑΤΗ ;

Μέχρι πρόσφατα το «θαύμα» ( δηλαδή το πώς σφήνωσε το σπαθί στον βράχο ) θεωρούνταν απάτη, αλλά η εξέταση που έγινε από τους επιστήμονες του
Πανεπιστημίου της Ιταλίας ανακάλυψαν ότι το μέταλλο του σπαθιού χρονολογείται από τον 12 αιώνα. Κοντά στο ιερό επίσης ανακαλύφθηκαν 2 μουμιοποιημένα χέρια τα οποία ανάγονται επίσης στον 12ο αιώνα. Ένα σπήλαιο που ανακαλύφτηκε κοντά στο ιερό (βράχο) και περιείχε μια εσοχή, που υποστηρίζονταν ότι ήταν ταφικός χώρος, όπου πιθανότατα είχε τοποθετηθεί το σώμα του ιππότη , έρχεται να προστεθεί στο σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων για την αυθεντικότητα του ξίφους του Αγίου Γκαλγκάνου.

Η ΕΠΙΒΑΙΒΕΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ;

Το έτος 1960 ένας βάνδαλος έσπασε το σπαθί στην προσπάθειά του να το εξάγει από τον βράχο. Κατόπιν κολλήθηκε ξανά στην θέση του με τσιμέντο. Επιστήμονες τρύπησαν το τσιμέντο με τρυπάνι, και έβαλαν βαθιά μέσα στον βράχο μια μικροκάμερα, για να δουν αν πράγματι το σπαθί συνέχιζε μέσα στον βράχο, αν είναι αυθεντικό ή απομίμηση ή αντίθετα, αν δεν υπήρχε κανένα πραγματικό σπαθί εκεί, παρά μόνο μια λαβή.
Επειδή το σπαθί φάνηκε τελικά ολόκληρο στην οθόνη τους, αποφασίσθηκε το σπάσιμο και η αφαίρεση του τσιμέντου με εργαλεία. Το αποτέλεσμα ήταν να αποκαλυφθεί ότι ολόκληρο το αρχαίο σπαθί βρίσκονταν μέσα σε μια σχισμή ενός βράχου, μέσα στην οποία το 1920, είχε χυθεί ρευστός - λιωμένος μόλυβδος.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ

Ο Άγιος Γκαλκάνο πέθανε τις 3 Δεκεμβρίου του 1181 στην ηλικία των 33 χρονών , την ημέρα γεννήσεως του Αγίου Φραγκίσκου .

 


24wro.blogspot
topeiraxtiri.blogspot.com
http://anoixti-matia.blogspot.com

Το πρώτο τροχαίο ατύχημα στην Ελλάδα

Posted: 25 Jun 2011 01:27 AM PDT

«Με επτά αυτοκίνητα θρηνούμε θύματα, φανταστείτε να γίνουν 70…»
Το πρώτο αυτοκινητιστικό τροχαίο, και μάλιστα θανατηφόρο ατύχημα, που αναφέρεται στην Ελλάδα έγινε την Κυριακή 4 Μαρτίου 1907 και ώρα 11.30 περίπου επί της Λεωφόρου Συγγρού, μετά την Πύλη του Αδριανού στο ύψος του εργοστασίου ΦΙΞ, υπό τις ακόλουθες συνθήκες, όπως μας τις περιέγραψαν οι εφημερίδες της εποχής εκείνης.

"Ο πρίγκηψ Ανδρέας μετά της συζύγου του Αλίκης και του Υπασπιστού του Μεταξά, οδηγούσε το αυτοκίνητό του στη λεωφόρο Συγγρού για να μεταβεί στο Παλαιό Φάληρο και εκείθεν εις Πειραιά. Όπισθεν και σε απόσταση 30-40 μ. ακολουθούσε το αυτοκίνητο του Νικολάου Σιμόπουλου Υπουργού, Βουλευτού Φθιώτιδος.

Όταν τα δυο αυτοκίνητα ευρίσκοντο προ της γέφυρας και πλησίον του Ζυθοπωλείου Φιξ, ο Σιμόπουλος ηθέλησε να υπερβεί το αυτοκίνητο του Πρίγκηπος, αυξάνων κατά τι την ταχύτητα του αυτοκινήτου του. Η οδός ήτο ελεύθερη από πεζούς και το αυτοκίνητο του Σιμόπουλου αφού προσπέρασε το προπορευόμενο, κατέλαβε το δεξιό της οδού και έβαινε κανονικώς επί της λεωφόρου. Ξαφνικά μία γυναίκα ευρισκόμενη με ένα παιδί επί του πεζοδρομίου εισήλθε επί της λεωφόρου και ευρέθη αντιμέτωπη με το αυτοκίνητο του Σιμόπουλου. Αυτός βλέποντας τον προφανή κίνδυνο ηθέλησε δι' ελιγμών ν' αποφύγει την μετά της γυναικός σύγκρουση, πλην όμως η άτυχη γυναίκα φοβηθείσα δεν εσταμάτησε αλλά έτρεξε να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να την ρίξει επί του εδάφους και να περάσει από το σώμα της. Φαίνεται ότι πάνω από το σώμα της άτυχης γυναίκας διήλθε και το αυτοκίνητο του Πρίγκηπος Ανδρέου, παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να ανακόψει την ταχύτητά του. Ούτω, το πρώτο τροχαίο ατύχημα στην Αθήνα, είχε διαπραχθεί.

Το πρώτο θύμα ήτο η άτυχη γυναίκα Ευφροσύνη Βαμβακά, ηλικίας 25 ετών, καταγόμενη από το Αργοστόλι, σύζυγος του σανδαλοποιού Θεοδώρου". Μετά την τέλεση του δυστυχήματος έγιναν οι ακόλουθες ενέργειες, ως μας τις περιέγραψαν οι εφημερίδες της εποχής.

"Ο βασιλεύς όταν επληροφορήθη υπό του Πρίγκηπος Ανδρέου, το γεγονός, έδωσε εντολή σ' αυτόν να τεθεί στην διάθεση του Εισαγγελέως και του Ανακριτή, καλώντας αμέσως στα ανάκτορα τον Διευθυντήν της Αστυνομίας κ. Δαμηλάτην εις τον οποίον συνέστησε να ενεργήσει αυστηρότατες ανακρίσεις για την ανακάλυψη της αληθείας και εύρεσιν του αληθούς ενόχου. Επίσης τον βασιλέα ενημέρωσε περί των πραγματικών περιστατικών και ο βουλευτής Νικόλαος Σιμόπουλος, όστις ετέθη στην διάθεση της δικαιοσύνης. Οι ανακρίσεις άρχισαν αμέσως. Η υπόθεση ανετέθη στον τακτικό ανακριτή κ. Λογοθέτη ο οποίος παρισταμένου και του Εισαγγελέως κ. Λυκουρέζου εξήτασε στο εισαγγελικό κατάστημα, τον υπασπιστή του Πρίγκηπος Ανδρέου, κ. Μεταξάν, τον σύζυγον της φονευθείσης γυναικός Θεόδωρον Βαμβακά και άλλους.

Ο εισαγγελεύς και ο Ανακριτής μετέβησαν στη συνέχεια στον τόπον του δυστυχήματος και ανέκριναν γείτονας τινάς. Ο κ. Λογοθέτης θα λάβη στη συνέχεια κατάθεση του Πρίγκηπος Ανδρέου και θα εξετάσει στη συνέχεια τον Νικόλαον Σιμόπουλον, υποβάλλοντας την δικογραφίαν στον Εισαγγελέα, όστις θα ασκήσει στην συνέχεια ποινικήν δίωξη για φόνο εξ αμελείας...".

(Αποσπάσματα από τις εφημερίδες «Ακρόπολις», «Καιροί» και «Εστία» της 5ης Μαρτίου 1907) 
 
 
 
http://topaliatzidiko.blogspot.comhttp://anoixti-matia.blogspot.com

Aυτοί οι άνθρωποι,κάνουν εκπληκτικά πράγματα

Posted: 24 Jun 2011 05:22 PM PDT

δείτε το σχετικό βίντεο
...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Τρελά κόλπα με τις μοτοσυκλέτες!!

Posted: 24 Jun 2011 03:08 PM PDT


δείτε το βίντεο



This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Επιθανάτιες εμπειρίες: Τι είπαν όσοι τις έζησαν !!

Posted: 24 Jun 2011 02:38 PM PDT


Σε ηλικία 30 ετών, η Μπάρμπαρα Γουέστφολ  υπεβλήθη σε χειρουργική  επέμβαση στην πλάτη της και της χορηγήθηκε ένα  παυσίπονο που περιείχε  κωδεΐνη. «Ξαφνικά ένιωσα ότι....
αιωρούμαι στο  ταβάνι του θαλάμου, όπου  νοσηλευόμουν. Όταν κοίταξα προς τα κάτω, είδα  τις νοσοκόμες και τον  γιατρό να βρίσκονται πανικοβλημένοι πάνω από το  σώμα μου,» θυμάται η  Γουέστφολ.



«Μετά, έκαναν όλοι ένα βήμα πίσω από το σώμα μου, που βρισκόταν   ξαπλωμένο στο κρεβάτι του θαλάμου και έβγαλαν μία κραυγή ανακούφισης. Το   επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι ότι βρισκόμουν και πάλι πίσω στο σώμα   μου. Όταν συνήλθα μου είπαν ότι ο οργανισμός μου αντέδρασε στην  κωδεΐνη  και δεν έπρεπε να ξαναπάρω ποτέ στη ζωή μου αυτή την ουσία. Για  την  ακρίβεια, μου είπαν ότι έπαθα «αναφυλακτικό σοκ.»

Δραματικό; Ναι. Ασυνήθιστο; Όχι
Η επιθανάτια εμπειρία της Γουέστφολ είναι ίδια με πολλών άλλων ανθρώπων   που ισχυρίστηκαν ότι υπήρξαν αυτόπτεις μάρτυρες του ίδιου τους του   θανάτου. Όλοι την περιέγραψαν σαν να έβλεπαν τον εαυτό τους στο σινεμά,   μόνο που έλειπαν τα ποπ-κορν.

Κάποιοι, όπως η Γουέστφολ, είπαν πως ένιωσαν σαν να αιωρούνται στο   ταβάνι. Άλλοι υποστήριξαν πως βρέθηκαν σε ένα τούνελ με πολύ δυνατό αλλά   ζεστό φως στην άκρη του, ενώ ορισμένοι είπαν πως αγαπημένα τους   πρόσωπα, που έχουν φύγει από τη ζωή πολύ καιρό πριν, τους καλούσαν να   πάνε κοντά τους.

«Ποτέ δεν έχω ζήσει ο ίδιος επιθανάτια εμπειρία αλλά κάποια άτομα που   εμπιστεύομαι πολύ, έξυπνοι και μορφωμένοι άνθρωποι, που πατούν γερά στη   γη και δεν είναι αιθεροβάμονες, μου περιέγραψαν αυτές τις εμπειρίες,»   δηλώνει ο Ντάγκλας Τέιλορ,  εκπρόσωπος της εκκλησιαστικής οργάνωσης  Unitarian Universalist στο  Binghamton. «Και είμαι πεπεισμένος ότι  υπάρχουν πολλά περισσότερα  πράγματα εκεί πάνω που δεν γνωρίζουμε.»





«Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον είναι πως οι άνθρωποι   πρωτοανέφεραν τέτοιου είδους εμπειρίες πριν από 2.000 χρόνια,» δήλωσε ο  Ντάγκλας Σρέιντερ, καθηγητής φιλοσοφίας στο State University of New York  στην Oneonta, που έχει κάνει έρευνα πάνω στις επιθανάτιες εμπειρίες.
Μία από τις πρώτες αναφορές στις μεταθανάτιες εμπειρίες χρονολογείται   πριν από 2.500 χρόνια και συναντάται στην «Πολιτεία» του Πλάτωνα, ένας   φιλοσοφικός διάλογος του Αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου για τη διάπλαση της   ηθικής.

«Στο τέλος της «Πολιτείας» ο Πλάτωνας  αφηγείται την ιστορία ενός  στρατιώτη, του Ηρός. Όλοι πίστευαν πως ο  στρατιώτης έπεσε νεκρός στο  πεδίο της μάχης. Βρισκόταν ανάμεσα στα  άψυχα κορμιά των στρατιωτών που  προορίζονταν για τη νεκρική πυρά και  λίγο πριν ανάψει η φωτιά, ο Ηρός  σηκώθηκε όρθιος και είπε σε όλους πως  συνάντησε αγγέλους-φύλακες που τον  μετέφεραν μέσω ενός τούνελ στον τόπο  της Θείας Δίκης μία κλασική  επιθανάτια εμπειρία.»
pathfinder.gr

Από τη ζωή στο θάνατο και πάλι πίσω


από την Serina


Άραγε   ποια είναι η «διαδικασία της μετάβασης από τη ζωή στο θάνατο»; Πολλοί   ασχολήθηκαν και πολλές μαρτυρίες υπάρχουν. Όμως ποιος μπορεί να είναι   σίγουρος; Μελέτες επιστημόνων, αλλά και μεταφυσικών και παραψυχολογικών   κύκλων, κατέγραψαν διάφορες μαρτυρίες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.   Άνθρωποι που έφθασαν στο κατώφλι του θανάτου και επέστρεψαν, έχουν   περιγράψει την ιστορία τους. Και το περίεργο είναι πως όσοι «έζησαν» μια   τέτοια εμπειρία συμφωνούν μεταξύ τους σε πάρα πολλά σημεία.








Ο  Αμερικανός παιδίατρος Μέλβιν Μορς,  κατά τη διάρκεια μιας έρευνάς του,  μίλησε με περίπου 100 παιδιά,  ηλικίας 6-10 χρόνων, που κινδύνεψαν να  πεθάνουν και είχαν «επιθανάτιες  εμπειρίες». Από τις μαρτυρίες αυτές,  βγήκε το συμπέρασμα ότι «ο θάνατος  είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία, ο  Θεός υπάρχει, όπως υπάρχει και η  μετά θάνατον ζωή». Οι εμπειρίες των  παιδιών δεν διαφέρουν πολύ από  αυτές των μεγάλων, μόνο που είναι πιο  ειλικρινείς κι αγνές. Όταν τα  παιδιά αυτά μιλούν για τη «Φωτεινή  παρουσία», δεν την ταυτίζουν με τη  θεότητα της Θρησκείας τους και δεν  προσπαθούν να κάνουν πιο  ενδιαφέρουσα τη διήγησή τους, προσθέτοντας  δικές τους πινελιές.






Αν δεν θυμούνται κάτι τα παιδιά,  λένε απλά «δεν  θυμάμαι», χωρίς να προσπαθούν να καλύψουν τα κενά με τη  φαντασία τους.  Τα παιδιά που... πεθαίνουν για λίγο, έχουν πολύ πιο  συχνά από τους  ενήλικες «επιθανάτιες εμπειρίες» και τις δέχονται πολύ  πιο εύκολα από  τους μεγάλους, οι οποίοι συνήθως ντρέπονται να μιλήσουν  γι' αυτές, για  μην τους περάσουν για τρελούς.

Στις ζωγραφιές τους απεικονίζουν τη  «Φωτεινή παρουσία» περιτριγυρισμένη  από αγγέλους και σχεδόν πάντοτε  καταφέρνουν να αποδώσουν τη γαλήνια  ατμόσφαιρα της απόλυτης ευτυχίας,  την οποία έζησαν στην ολιγόλεπτη  «απουσία» τους. Όπως είναι φυσικό, όλες  σχεδόν οι επιθανάτιες εμπειρίες  των ασθενών έχουν καταγραφεί σε  νοσοκομεία, όπου τα μηχανήματα  διαπιστώνουν τη στιγμή του θανάτου κι η  επαναφορά γίνεται με τη βοήθεια  των γιατρών.








•  Σε πρώτη φάση, οι «κλινικά  νεκροί» ασθενείς αισθάνονται ότι «βγαίνουν»  από το σώμα τους κι από  κάποιο σημείο του χειρουργείου παρακολουθούν τις  αγωνιώδεις προσπάθειες  των γιατρών να τους επαναφέρουν. Συχνά μπορούν  να περιγράψουν με  απόλυτη ακρίβεια τι ακριβώς τους έκαναν κατά τη  διάρκεια της «απουσίας  τους», αφήνοντας άναυδους τους γιατρούς που  παίρνουν μέρος στη διάσωσή  τους.




• Σε  μια δεύτερη φάση,  αισθάνονται ότι ταξιδεύουν μέσα σ' ένα τούνελ και ότι  στο τέλος του  υπάρχει ένα υπέροχο τοπίο, λουσμένο στο φως. Εκεί  συνήθως, συναντούν τη  φωτεινή παρουσία, που όλοι οι πιστοί ταυτίζουν με  το Θεό και βλέπουν  ξαφνικά όλη τους τη ζωή να περνάει πανοραμικά από  μπροστά τους.  Αισθάνονται περήφανοι για τις «καλές» τους πράξεις κι  απογοητευμένοι  για τις «κακές», καθώς η φωτεινή παρουσία είναι γεμάτη  από αγάπη για  όλους. Κάποιοι, εκτός από τη φωτεινή παρουσία, βλέπουν κι  αγαπημένα  τους πρόσωπα που έχουν πεθάνει. Αλλά μήπως κάτι ανάλογο δε  συμβαίνει  και στα όνειρα; Μετά απ' αυτήν την εμπειρία, κανείς δεν θέλει  να  γυρίσει πίσω, αλλά το «φως» τους εξηγεί ότι έχουν κάποιες ακόμη   υποχρεώσεις να εκπληρώσουν πίσω στη Γη, πριν φύγουν οριστικά.




•  Η τρίτη και τελευταία φάση  της επιστροφής είναι συνήθως η πιο  δυσάρεστη, καθώς ο «παράδεισος»  χάνεται από μπροστά τους κι επιστρέφουν  πίσω για να δώσουν τη μάχη για  τη ζωή  τους.




Όπως   όταν ξυπνάμε κι αφήνουμε στη μέση ένα ωραίο όνειρο. Διάφορα   παραδείγματα έχουν καταγραφεί, κι αναφέρομαι ενδεικτικά σε κάποια από   αυτά, μέσα από αρχεία ερευνών πάνω στο θέμα:


Η περίπτωση της κυρίας Τ.Τ. (η κυρία θέλησε να μείνει ανώνυμη)


«Όπως   έχανα τις αισθήσεις μου άκουσα μια φωνή να λέει: «Δεν έχει πίεση την   χάνουμε». Μέσα σε κλάσματα του δευτερόλεπτου βρισκόμουν έξω από το σώμα   μου. Δεν ένοιωθα πια πόνους. Βρισκόμουν ψηλά σε μια γωνιά του δωματίου   και παρακολουθούσα τους γιατρούς που προσπαθούσαν να σώσουν τη ζωή  εμένα  και του παιδιού μου. Μετά κάποιος από τους γιατρούς φώναξε,   αναστατωμένος: "Να πάρει η ευχή". Ξαφνικά βρέθηκα σ' ένα διαφανές   τούνελ, περιτριγυρισμένο από σύννεφα. Αισθανόμουν ένα υπέροχο συναίσθημα   αγάπης και ζεστασιάς που προερχόταν από ένα χρυσό φως.








Μέσα στο φως  υπήρχε μια "σοφή  παρουσία", η οποία έμοιαζε να γνωρίζει τα πάντα για  μένα. Ο,τι είχα  κάνει στη ζωή μου, καλό και κακό, κατά περίεργο τρόπο  ήταν εκεί μπροστά  μου. Ήθελα να προχωρήσω μέσα στο φως και να γίνω ένα  με αυτό, αλλά η  φωτεινή παρουσία μου έδειξε ότι πρέπει να γυρίσω πίσω  στη Γη για να  φροντίσω τα δύο παιδιά μου. Την ίδια στιγμή ήμουν πάλι  μέσα στο σώμα  μου και στους πόνους του τοκετού. Εκείνη τη στιγμή  γεννιόταν ο γιος μου  κι άκουσα όλους να φωνάζουν: «επανήλθε, είναι  ζωντανή!».






Η περίπτωση της δικηγόρου Α. Χ.:


«Έχανα   κι έβρισκα τις αισθήσεις μου, περιμένοντας να με μεταφέρουν στο   νοσοκομείο, όταν κάποια στιγμή ένιωσα να σβήνω και να βγαίνω από το σώμα   μου. Ήθελα να δω το μωρό μου και ξαφνικά βρέθηκα πάνω από την κούνια   του. Την ίδια στιγμή όμως ένιωθα να ταξιδεύω μέσα σ' ένα τούνελ, στην   άκρη του οποίου υπήρχε ένα φως. Αισθανόμουν μια απίστευτη γαλήνη και   αναρωτιόμουν που βρισκόμουν, την ώρα που θα έπρεπε να είμαι με το μωρό   μου. Ταυτόχρονα όμως ήθελα να πάω στο φως. Ήξερα ότι υπήρχε κάποιος   εκεί. Δεν σκέφθηκα ούτε στιγμή το Θεό, αλλά ήξερα ότι «κάποιος» ή «κάτι»   ήταν εκεί, κι αυτό το κάτι μ έκανε να νιώθω απερίγραπτη αγάπη, χαρά,   γαλήνη και ευτυχία».


Η περίπτωση του Δ. Μ., επιχειρηματία:






«Ξαφνικά  οι γιατροί και το  χειρουργείο χάθηκαν από μπροστά μου και βρέθηκα να  ταξιδεύω σ' ένα  σκοτεινό τούνελ, που ήταν σαν χάρτινος κύλινδρος,  παρόμοιος με αυτόν  που τυλίγουν τα χαρτιά τουαλέτας, μόνο που ήταν  τεραστίων διαστάσεων.  Στο τέλος του κυλίνδρου υπήρχε ένα υπέροχο μπλε  φως, μα όσο κι αν  προσπαθούσα να φθάσω εκεί δεν τα κατάφερνα. Είχα,  όμως, την αίσθηση ότι  εκεί υπήρχε ο Θεός, κι ήταν τόσο γαλήνια κι  όμορφα, όπως οι περιγραφές  του Παραδείσου που μου έκανε η μητέρα μου,  όταν ήμουνα μικρός» (!).








Η περίπτωση της κας Μπράντι:


Η   γυναίκα ήταν επάνω σε έναν γυμνό μεταλλικό χειρουργικό πάγκο   Αμερικάνικου Νοσοκομείου. Το κορμί της είχε τοποθετηθεί μέσα σε έναν από   τους ειδικούς σάκους που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά πτωμάτων στο   νεκροτομείο. Ακόμη και η χάρτινη ταμπελίτσα με τα στοιχεία της είχε   δεθεί στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού της. Οι γιατροί είχαν διαπιστώσει το   θάνατό της την προηγούμενη νύχτα και ειδοποίησαν τα δυο παιδιά της.

Αλλά μόλις αυτά πλησίασαν, συνειδητοποίησαν ότι η μητέρα τους   προσπαθούσε απεγνωσμένα να αναπνεύσει! Όπως δήλωσαν οι γιατροί που την   παρακολουθούσαν και την... έστειλαν στο νεκροτομείο, η 75χρονη Έμα   Μπράντι δεν είχε παλμό και δεν ανέπνεε μετά από καρδιακή προσβολή που   υπέστη. Η κ. Μπράντι, μετά το ταξίδι θανάτου που έκανε, διεμήνυσε στους   συγγενείς της ότι εκεί που πήγε και γύρισε, είδε τους γονείς της ήταν   νεκροί 25 χρόνια και τον Ιησού, ο οποίος την έστειλε πίσω. (10-2-92) -Η   Δ.Σ., όταν γεννούσε τη δεύτερη κόρη της και κινδύνεψε να πεθάνει, είδε   ένα τούνελ μέσα από το οποίο πήγαινε προς ένα άσπρο φως, όπως  αποκάλυψε.

-Ο  καρδιοχειρουργός Σ.Π.,  αποκάλυψε 9-10-94, σε εκπομπή, ότι 9 ετών  πνίγηκε, αλλά επανήλθε. Στο  μεσοδιάστημα ένοιωθε μια ηρεμία, κι ότι  περνούσε από το σκοτάδι στο  φως.


-Ο σκηνοθέτης Ν.Φ. που έπαθε ανακοπή και τον επανέφεραν είπε: «δεν κατάλαβα τίποτα, δε θυμάμαι τίποτα σχετικό».




-Ο  ζωγράφος Σ.Π.  μετά από τροχαίο ατύχημα έπεσε σε κώμα και κατόπιν υπέστη  ανακοπή  καρδιάς. Στην διάρκεια της προσπάθειας ανάνηψης από τους  γιατρούς δεν  υπήρχε καμία αντίδραση. Όταν επανήλθε περιέργαψε ότι  βρέθηκε σε ένα  καταπράσινο λιβάδι. Έτρεχε και έπαιζε και καθόλη τη  διάρκεια αισθανόταν  απόλυτη ηρεμία και ευτυχία. Όταν επανήλθε περιέγραψε  το γεγονός  χαρακτηριστικά αναφέροντας: «Ήμουν τόσο ευτυχισμένος. Ξάφνου  μια  εκτυφλωτική λάμψη διέκοψε τη ευτυχία μου και είδα τριγύρω γιατρούς  να  μου χαμογελούν... Αν αυτό που βίωσα ήταν ο θάνατος, επιθυμώ να   ξαναγυρίσω αυτή τη στιγμή...»






Πολλές  είναι οι καταγραφές, που  έχουν στην πλειοψηφία μία κοινή βάση και λόγω  αυτής, δεν είναι δυνατόν  να παραμείνουμε αδιάφοροι. Υπάρχει σίγουρα ένα  μυστήριο στο «μετά την  παρούσα ζωή», κάτι που γοήτευσε και γοητεύει στην  πορεία των αιώνων τον  άνθρωπο. Δεν μπορούμε ίσως να είμαστε απόλυτα  σίγουροι. Ωστόσο, συχνά,  νοιώθουμε πως όλα όσα υπάρχουν, δεν μπορεί να  τελειώνουν εδώ και τώρα!








Οι ετοιμοθάνατοι ακούν την ίδια μουσική


Πολλοί   άνθρωποι που βρέθηκαν κοντά στα θάνατο δήλωσαν ότι τις δύσκολες  εκείνες  ώρες άκουγαν μια μουσική. Λεπτομέρειες δημοσιεύτηκαν σε  πανεπιστημιακή  έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ. Ήδη καθηγητές  μουσικής έχουν  καταφέρει να αναπαράγουν τη μουσική που ισχυρίζονται ότι  ακούν οι  ετοιμοθάνατοι. Πρόκειται για μια απαλή μουσική, λέει ο δρ  Τζόελ Φανκ,  καθηγητής ψυχολογίας στο Κολέγιο Πλαίμουθ. Ο δρ Φανκ  πραγματοποίησε την  έρευνα σε 60 ανθρώπους που είχαν φθάσει πολύ κοντά  στο θάνατο. Ανθρώπους  που ένιωσαν το θάνατο να πλησιάζει. Η καρδιά τους  σταμάτησε για λίγο  και μετά άρχισε πάλι να λειτουργεί. Ο γιατρός  έπαιξε διάφορα είδη  μουσικής. Περίπου το 50% των ανθρώπων θυμόταν  ξεκάθαρα τον ήχο. Ήταν η  ίδια μουσική για όλους. Όταν την άκουγαν  έκλειναν τα μάτια και ξεσπούσαν  σε κλάματα....








www.astrolife.gr
http://dinatos.blogspot.com

Οι μαύρες τρύπες στρέφονται τώρα πιο γρήγορα από ποτέ

Posted: 24 Jun 2011 12:16 PM PDT

blackholessp

Γιγάντιες μαύρες τρύπες στα κέντρα των γαλαξιών περιστρέφονται τώρα πιο γρήγορα από κάθε άλλη στιγμή στην ιστορία του σύμπαντος, ισχυρίζονται επιστήμονες. Συγκεκριμένα ο Alejo Martinez-Sansigre του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ και ο Steve Rawlings της Οξφόρδης, σύγκριναν θεωρητικά μοντέλα περιστρεφόμενων μαύρων οπών με παρατηρήσεις στα ραδιοφωνικά, οπτικά και ακτίνες Χ μήκη κύματος, που έγιναν χρησιμοποιώντας μια ποικιλία παρατηρητηρίων και διαπίστωσαν ότι οι θεωρίες μπορούν να εξηγήσουν πολύ καλά τον πληθυσμό των υπερβαρέων μαύρων οπών με πίδακες.

Μια καλλιτεχνική εικόνα μιας υπερβαρέας μαύρης τρύπας με τους εντυπωσιακούς πίδακες της στο κέντρο του γαλαξία PKS 0521-36
Χρησιμοποιώντας δε ραδιοφωνικές παρατηρήσεις, οι δύο αστρονόμοι ήταν σε θέση να πάρουν ένα δείγμα του πληθυσμού των μαύρων οπών, και να μελετήσουν την εξάπλωση της ισχύος των πιδάκων. Εκτιμώντας εν συνεχεία το πως αυτές αποκτούν το υλικό τους, με τη διαδικασία της προσαύξησης, οι δύο επιστήμονες θα μπορούσαν να συμπεράνουν το πόσο γρήγορα περιστρέφονται αυτά τα αντικείμενα.
Οι παρατηρήσεις τους δίνουν επίσης πληροφορίες για το πώς έχουν εξελιχθεί τα σπιν σε αυτές τις υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες. Στο παρελθόν, όταν το Σύμπαν είχε το μισό από το σημερινό μέγεθος του, σχεδόν όλοι οι υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες είχαν πολύ χαμηλά σπιν (ιδιοπεριστροφή), ενώ σήμερα ένα μικρό μέρος από αυτές έχουν πολύ υψηλά σπιν. Έτσι, κατά μέσο όρο, αυτές περιστρέφονται πιο γρήγορα από ποτέ.
Τα συμπεράσματα έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό Monthly Notices της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας.


Πηγή: physorg
http://www.physics4u.gr

Η ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

Posted: 24 Jun 2011 11:11 AM PDT

http://www.tactical-life.com/online/wp-content/uploads/2010/11/winchester-sxp-defender-12-gauge.jpgΓραφει ο Δ.Μ. "El Mylonel"

1.Εισαγωγή



Είναι γεγονός ότι οι καιροί που διανύουμε είναι οι πιο δύσκολοι που έχουμε δει ως Έλληνες εδώ και δεκαετίες, από οικονομικής τουλάχιστον άποψης. Συνεπεία αυτής της συνεχιζόμενης κρίσης, σε.... συνδιασμό με την δραματική αύξηση της λαθρομετανάστευσης, είναι η συνεχώς αυξανομένη εγκληματικότητα.


Η μικρό-εγκληματικότητα (ληστείες, κλοπές, διαρρήξεις κλπ) είναι αυτή που ο μέσος πόλιτης αντιμετωπίζει καθημερινά και από την οποία προσπαθεί προστατεύσει τον εαυτό του και τους οικείους του. Ειδικά μετά τα τελευταία περιστατικά (δολοφονία εν ψυχρώ άτυχου 44χρονου απο λαθρομετανάστες εγκληματιές στην Ηπείρου, 2 συνεχόμενες εκτελέσεις κοσμηματοπωλών, εκτέλεση αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. απο «ομογενείς» εγκληματίες και πολλά ακόμα) η αγωνία και ο φόβος του καθενός απο εμάς έχει κορυφωθεί, σε σημείο που να μην νιώθουμε ασφαλείς ούτε μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Σκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι να προωθήσει την αυτοδικία, ούτε να προτρέψει τον ανάγνωστη να υποκαταστήσει τις αρμόδιες αρχές αλλά να υποδείξει μερικά νόμιμα μέσα με τα οποία μπορεί να αμυνθεί ο μέσος Έλληνας πολίτης σε περίπτωση που αντιμετωπίζει οπλισμένο αντίπαλο και η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Ένα απο τα πίο πρόσφορα μέσα για κάτι τέτοιο είναι η καραμπίνα για πολλούς και διάφορους λόγους που θα δούμε στην συνέχεια.


2.Καραμπίνα


Έκδοση Αδείας Κατοχής Κυνηγετικών Όπλων (άρθρο 8 παρ. 1 Ν. 2168/1993)


Απαιτούμενα δικαιολογητικά :


1. Αίτηση του ενδιαφερομένου, μετά των προβλεπομένων κάθε φορά από τις ισχύουσες διατάξεις ενσημοχαρτοσήμων.


2. Τιμολόγιο αγοράς από έμπορο της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, από το οποίο να προκύπτει η νόμιμη προέλευση του συγκεκριμένου κυνηγετικού όπλου ή ανταλλακτικής κάννης αυτού, ή υπεύθυνη δήλωση του πωλητή, εφόσον η αγορά πραγματοποιήθηκε από ιδιώτη, με την απαραίτητη υποβολή στην περίπτωση αυτή της άδειας κατοχής ή του δελτίου κατοχής του συγκεκριμένου όπλου.


Εφόσον δεν υπάρχει άδεια ή δελτίο κατοχής, ο πωλητής αναφέρει στην ως άνω δήλωσή του την πηγή προέλευσης του συγκεκριμένου όπλου.


3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του ενδιαφερομένου ότι δεν εμπίπτει στις απαγορευτικές διατάξεις του άρθρου 18 του Ν. 2168/1993.


Στην ίδια δήλωση αναφέρεται πόσα ακόμη κυνηγετικά όπλα κατέχει ο δηλών, ως και ότι το προς αγορά όπλο πληροί τις αναφερόμενες στο άρθρο 1 παρ. 1 εδάφ. β΄ του Ν. 2168/1993 προϋποθέσεις.


4. Ιατρικό πιστοποιητικό από ιατρό νευρολόγο-ψυχίατρο ή παθολόγο, από το οποίο να προκύπτει η κατάσταση της ψυχικής υγείας του ενδιαφερομένου.


5. Αντίγραφο ποινικού μητρώου δικαστικής ή γενικής χρήσης (άρθρο 577 Κ.Π.Δ., όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 10 του Ν. 1805 /1988)


6. Δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες.


Για χορήγηση άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου σε άτομα που έχουν ήδη εφοδιασθεί με άδεια αγοράς του συγκεκριμένου όπλου, δεν απαιτείται Υπεύθυνη δήλωση Ν. 1599/1986, Ιατρικό πιστοποιητικό και αντίγραφο ποινικού μητρώου δικαστικής ή γενικής χρήσης.


Δεν απαιτείται επίσης ιατρικό πιστοποιητικό και αντίγραφο ποινικού μητρώου για τη χορήγηση άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου, εφόσον ο ενδιαφερόμενος έχει εφοδιασθεί με άδεια κατοχής άλλου κυνηγετικού όπλου και δεν έχει παρέλθει τριετία από την ημερομηνία χορήγησης της άδειας αυτής.


Η καραμπίνα ως όπλο κατατάσσεται στα κυνηγητικά όπλα. Συγκεκριμένα ο νόμος 2168/93 (ΦΕΚ 147/Α/3-9-93) «Περι όπλων και εκρηκτικών» ορίζει στο αρθρο 1 παρ1.β «Κυνηγετικά όπλα είναι τα επωμιζόμενα μονόκανα και δίκανα, επαναληπτικά και ημιαυτόματα όπλα, που έχουν το εσωτερικό της κάνης τους λείο και όχι ραβδωτό, μήκος κάνης τουλάχιστον πενήντα εκατοστών του μέτρου και συνολικό μήκος τουλάχιστον ενός (1) μέτρου, σταθερό, μη πτυσσόμενο κοντάκι, λειτουργούν με δύναμη πού παράγεται από την καύση πυρίτιδας, προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την άσκηση θήρας ή εξάσκηση στη σκοποβολή, φέρουν συνολικά μέχρι τρία φυσίγγια και δεν δύναται να δεχθούν περισσότερα από τρία φυσίγγια. Τα όπλα αυτά κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες Α' και Β'. Στην κατηγορία Α' υπάγονται όσα έχουν κάνη μήκους μέχρι 60 εκατοστών και στην κατηγορία Β' τα λοιπά κυνηγετικά όπλα, στα οποία περιλαμβάνονται και λειόκανα όπλα μικρού διαμετρήματος τύπου FLOBERT.».Η απόκτηση ενός κυνηγητικού όπλου είναι σχετικά εύκολη για έναν Έλληνα πολίτη φτάνει να πληρεί τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο άρθρο 8 του ανωτέρω νόμου. Ακόμα και τα πιο απολυταρχικά καθεστώτα δεν απαγόρευσαν την κατοχή κυνηγητικών όπλων γιατί χρησιμοποιούνται πρωτίστως για το κυνήγι, μια πανάρχαια συνήθεια του ανθρώπου. Η εύκολη σχετικά απόκτηση του, το μικρό κόστος καθώς, η ευκολία χειρισμού του αλλά και η τεράστια δύναμη του ως μέσο ανάσχεσης (stοpping power) καθιστούν το κυνηγητικό όπλο ένα από τα ιδανικά πυροβόλα όπλα αυτοάμυνας. Στις Η.Π.Α. αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή όπλα (είναι γνωστό ότι κάθε αστυνομικό περιπολικό διαθέτε μια επαναληπτική καραμπίνα) ενώ και αρκετές δικες μας αστυνομικές και στρατιωτικές υπηρεσίες έχουν στο οπλοστάσιο τους κυνηγητικά όπλα


3.Κατηγορίες


Τα λειόκανα όπλα διακρίνονται, ανάλογα με τον τρόπο σύνδεσης της κάννης με τη βάση τους, σε δύο κατηγορίες: Τα αρθρωτά και τις καραμπίνες. Αρθρωτά είναι εκείνα που η κάννη (ή οι κάννες) συνδέεται με την βάση δια μέσου ενός πείρου (άρθρωση) και περιστρεφόμενη γύρω απ' αυτόν οπλίζει τον μηχανισμό πυροδότησης και ταυτόχρονα δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να γεμίσει το όπλο με φυσίγγια τα οποία τοποθετούνται «με το χέρι» απ' ευθείας στη θαλάμη.


Τα αρθρωτά όπλα διακρίνονται σε: Μονόκαννα (αυτά που φέρουν μία κάννη), και σε Δίκαννα (αυτά που φέρουν δύο κάννες),τα οποία με την σειρά τους, διακρίνονται σε Πλαγιόκαννα (οι κάννες είναι τοποθετημένες η μια δίπλα στην άλλη) και σε Αλληλεπίθετα (οι κάννες είναι τοποθετημένες η μια επάνω στην άλλη). Καραμπίνες είναι τα όπλα εκείνα που η κάννη τους είναι σταθερή πάνω στη βάση, ακλόνητη, και τα φυσίγγια τοποθετούνται πρώτα στην αποθήκη και ακολούθως ένας ειδικός μηχανισμός αφενός τα προωθεί στη θαλάμη και αφετέρου οπλίζει τον μηχανισμό πυροδότησης. Οι καραμπίνες διακρίνονται σε δύο υποκατηγορίες: (α)τις επαναληπτικές (Είναι αυτές που μετά από κάθε βολή, ο μηχανισμός προώθησης του φυσιγγίου από την αποθήκη στη θαλάμη, καθώς και ο μηχανισμός εξώλκευσης του κάλυκα και όπλισης του πυροδοτικού μηχανισμού λειτουργούν χειρωνακτικά από τον χειριστή). Σ' αυτή την κατηγορία ανήκουν: Οι καραμπίνες με μοχλό οπλίσεως τον ξυστό (Αποκαλούνται και χράπα χρούπα ή pump action), οι καραμπίνες με κινητό ουραίο ή bolt action και οι καραμπίνες με μοχλό οπλίσεως τον υποφυλακτήρα της σκανδάλης ή lever action, και (β) τις Ημιαυτόματες ή αυτογεμείς: Είναι οι καραμπίνες που μετά από κάθε βολή, ο μηχανισμός προώθησης του φυσιγγίου από την αποθήκη στη θαλάμη και ο μηχανισμός εξώλκευσης του κάλυκα και όπλισης του πυροδοτικού μηχανισμού λειτουργούν αυτόματα, εκμεταλλευόμενοι την ενέργεια που παράγεται από την καύση της πυρίτιδας και με κάθε τράβηγμα της σκανδάλης πυροδοτούν μόνον ένα φυσίγγιο (Εικ. 2.8).


Εμείς επί του παρόντος θα ασχοληθούμε με τις επαναληπτικές (πιο γνωστές ως χράπα χρούπα) διαμετρήματος 12 GA. Για λόγους ευκολίας αλλά και κατανόησης θα τις αποκαλούμε στο εξής απλά καραμπίνες. Οι επαναληπτικές καραμπίνες έχουν ένα μεγάλο αριθμό πλεονεκτημάτων και γι' αυτό θεωρούνται πρόσφορες για αυτοάμυνα καθώς και για αστυνομική/στρατιωτική χρήση. Καταρχάς έχουν ιδιαίτερα χαμηλή τιμή απόκτησης (ξεκινάει από 300 ευρώ) γεγονός που τις κάνει προσιτές και ελκυστικές. Το βάρος τους είναι σχετικά χαμηλό (μια μέση επαναληπτική καραμπίνα ζυγίζει γύρω στα 3,5 kg.) ενώ μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλων των ειδών τα φυσίγγια χωρίς φόβο εμπλοκής διότι η όπλιση γίνεται χειροκίνητα. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα επιλογής μη θανατηφόρων (non-lethal) φυσιγγίων ελαφριάς γόμωσης που περιέχουν σκάγια καουτσούκ ή πλαστικά, τα οποία είναι ιδανικά για αυτοάμυνα λόγω του ότι απλά ανασχέτουν τον επιτιθέμενο και δεν προκαλούν θανατηφόρες βλάβες (με απλά λόγια μας γλιτώνουν από μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες). Επίσης λόγω της αυξημένης ζήτησης και της ευρείας κυκλοφορίας των επαναληπτικών καραμπινών μπορούμε να βρούμε μια μεγάλη γκάμα αξεσουάρ (κοντάκια, υποφυλακτήρες, αορτήρες) που μας επιτρέπουν να την «φέρουμε στα μέτρα μας». Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι δεν έχουν υπερβολικές απαιτήσεις σε συντήρηση και λίπανση λόγω του εξαιρετικά απλού μηχανισμού τους. Τέλος έχουν πολύ μεγάλη ισχύ ανάσχεσης και θεωρούνται ιδιαίτερα θανατηφόρες. Ο συνταγματάρχης Jeff Cooper, πρώην πεζοναύτης, βετεράνος του Βιετνάμ και της Κορέας, συγγραφέας, εκπαιδευτής σε πολλές σχολές Αστυνομίας και Στρατού, συνήθιζε να αφηγείται οτι στις αναφορές ένοπλων συμπλοκών που του υπέβαλλαν οι κατώτεροι του/εκπαιδευόμενοι του, όταν χρησιμοποιούταν καραμπίνα το περιστατικό «έληγε» σε μια ή δυο το πολύ βολές.


4.Δημοφιλή Μοντέλα που συναντάμε


Εν συντομία, ορισμένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα επαναληπτικών καραμπινών, διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, είναι τα εξής:


MOSSBERG 590 A1
http://www.frontierfirearms.ca/images/590A1SPXseparate.jpg


Διαθέτει κάνη 51 εκ., αποθήκη 6 έως 9 φυσιγγίων, ασφάλεια, μαύρα συνθετικά μέρη, υποδοχές για αορτήρα, σκοπευτικά ενώ μπορεί να χρησιμοποιήσει φυσίγγια τύπου magnum. Κατασκευάζεται στην Αμερική, χρησιμοποιείται από αρκετά σώματα ασφαλείας ξένων χωρών.


MAVERICK 88 SECURITY
http://www.maverickarms.com/pages/images/guns/31023big.gif


Έχει ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά με την MOSSBERG 590 A1, συναρμολογείται από θυγατρική εταιρία της MOSSBERG και έχει χαμηλότερο κόστος απόκτησης λόγω του ότι αρκετά μέρη της κατασκευάζονται στο Μεξικό.


Remington 870™ Express® Synthetic
http://www.gundirectory.com/guns/20712-1.jpg


Από τις πιο γνωστές καραμπίνες αυτοάμυνας, αρκετά αστυνομικά τμήματα στις ΗΠΑ είχαν μια σε κάθε περιπολικό. Η απλή έκδοση διαθέτει κάνη 51 εκ., ασφάλεια, μπροστινό σκοπευτικό και γεμιστήρα 7 φυσιγγίων.


Winchester SXP
http://www.fieldandstream.com/files/imagecache/photo-gallery/photo/23/winsxp.jpg


Διαθέτει κάνη 66 εκ., αποθήκη 5 φυσιγγίων, υποδοχές αορτήρα, ασφάλεια και ράγα σκόπευσης. Κατασκευάζεται στην Αμερική.

Benelli M3 Convertible

http://www.lisc.net/bm3c.gif

Πρόκειται για μια εξαιρετικά πρωτοποριακή ιταλική καραμπίνα η οποία είναι και ημιαυτόματη και επαναληπτική! Κατά τα' άλλα έχει ίδιες δυνατότητες με τα περισσότερα μοντέλα της αγοράς, όπως εμπρός-πίσω σκοπευτικά, αποθήκη 5 φυσιγγίων και μια ευρεία γκάμα διαθέσιμων αξεσουάρ.

Πέρα από τις παραπάνω υπάρχουν αρκετές ακόμα που λόγω περιορισμένου χώρου δεν μπορούμε να αναφέρουμε. Σίγουρα μια έρευνα αγοράς θα σας επιτρέψει να βρείτε μια η οποία να ταιριάζει στο χέρι σας και στην …τσέπη σας.

5.Αξεσουάρ

Λόγω της ευρείας διάδοσης των κυνηγητικών/σκοπευτικών όπλων αυτού του τύπου, μια μεγάλη γκάμα αξεσουάρ είναι διαθέσιμη. Αυτό επιτρέπει στον καθένα και τροποποιήσει το προσωπικό του όπλο, πάντα μέσα στα πλαίσια που επιτρέπει ο νόμος, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του και τις ικανότητές του. Ενδεικτικά σας παραθέτουμε ορισμένα αλλά η ποικιλία είναι τεράστια, τόσο σε είδη, όσο και σε μάρκες:

Το εύρος των πυρομαχικών που μπορεί κανείς να βρεί στην ελληνική αγορά για τις επαναληπτικές καραμπίνες είναι πραγματικά τεράστιο και καλύπτουν κάθε «βαλάντιο». Ύπάρχουν φυσίγγια κατάλληλα για κάθε κυνήγι (λαγού, πουλιών, αγριόχοιρων κλπ), σκοποβολή, αστυνομική/στρατιωτική χρήση και αυτοάμυνα., φυσίγγια ελαφριών γομόσεων, βαρέων γομόσεων (magnum), διασποράς, μονόβολα και πολλά ακόμα.Εμείς θα ασχοληθούμε με ορισμένα απο κάθε κατηγορία που μας ενδιαφέρουν. Καταρχάς λόγω του αυστηρού νομικού πλασίου που θέτει το ελληνικό σύστημα νόμων σχετικά με την αυτοάμυνα θα συνιστούσαμε τα πρώτα τουλάχιστον φυσίγγια σε μια καραμπίνα που προορίζεται για αυτοάμυνα να ειναι μη-θανατηφόρα. Τα μη-θανατηφόρα φυσίγγια περιέχουν σκάγια απο πλαστικό ή καουτσούκ και σκοπό έχουν να προκαλέσουν αρκετό πόνο στον επιτιθέμενο ώστε να σταματήσει την επιθεσή του. Χρησιμοποιούνται σε πολλές χώρες και για τον έλεγχο πλήθους κατά τις διαδηλώσεις.Άλλο ένα πολύ χρήσιμο φυσίγγιο για άμυνα ειναι το γνωστό στους κυνηγούς αγριογούρουνων εννιάβολο. Το εννιάβολο, όπως φανερώνει και το όνομα του, περιέχει εννέα μολύβδινα σκάγια διαμέτρου περίπου 8mm, τα οποία μόλις εξέλθουν απο την κάνη του όπλου «ανοίγουν» και καλύπτουν ένα μεγάλο εμβαδό. Είναι θανατηφόρα και συνήθως σε μικρές αποστάσεις (κάτω των δέκαπέντε μέτρων) περισσότερα απο ένα μολύβδινα σκάγια πετυχαίνουν τον στόχο. Για να κάνετε την σύγκριση κάθε μολύβδινο σκάγι έχει το μέγεθος ενός βλήματος περιστρόφου 32''. Για το ΄τελος αφήσαμε το μονόβολο, ένα φυσίγγι το οποίο όμως πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή λόγω του ότι είναι εξαιρετικά θανατηφόρο. Το μονόβολο περιέχει μόνο ένα σκάγι το οποίο μπορεί να έχει μυτερό ή στρογγυλό σχήμα, να έχει ραβδώσεις ή να είναι λείο να περιέχεται εντός πλαστικού κελυφίου το οποίο απορρίπτεται πριν φτάσει τον στόχο (sabot) και πολλά ακόμα χαρακτηριστικά. Ανεξάρτητα απο αυτά το γεγονός είναι ένα: το μονόβολο αποτελεί εξαιρετικά δυνατό, διατρητικό και συνεπώς θανατηφόρο πυρομαχικό γιαυτό και πρέπει να χρησιμοποιείται με μεγάλη προσοχή και όπου κρίνεται πραγματικά απαραίτητο. Είναι γνωστό οτι διαπερνά ξύλινες πόρτες, πόρτες και σιδερένια μέρη αυτοκινήτων, ακόμα και αλεξίσφαιρα τύπου ΙΙΙ. Συνεπώς η χρήση του εντός κατοικημένης περιοχής οπου υπάρχει αρκετός κόσμος εγκυμονεί τους τον κίνδυνο παράπλευρων απωλειών, πράγμα που κανείς δεν θέλει να συμβεί.

Πολλοί ρωτούν τι φυσίγγια να χρησιμοποιούν. Αυτό είναι προσώπικο θέμα που πρέπει να καθορίσει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης όπλου, λαμβάνοντας υπόψη τον πιθανό κίνδυνο που ίσως αντιμετωπίσει, τα διαθέσιμα χρήματα, το περιβάλλον που κινείται αλλά και τον σωματότυπο του (για παράδειγμα τα φυσίγγια magnum έχουν αυξημένη ανάκρουση που κάποιος μικρόσωμος χρήστης ίσως βρεί ενοχλητική). Μία κοινή τακτική στις ΗΠΑ είναι τα πρώτα ένα ή δύο φυσίγγια σε μία καραμπίνα που χρησιμοποιείται για αυτοάμυνα να είναι μη θανατηφόρα, τα επόμενα δυο ή τρία να είναι εννιάβολα και μετά τοποθετούνται εναλλάξ εννιάβολα με μονόβολα, για να καλυφθεί το ενδεχόμενο ο επιτιθέμενος να κινείται στον χώρο (όποτε τα εννιάβολα θα τον πλήξουν πιό ευκολα λόγω διασποράς) ή να είναι καλυμμένος πίσω απο κάποιο εμπόδιο (κάτι που ίσως διαπερνά το μονόβολο). Να υπενθυμίσουμε οτι για να κάνουμε κατι τέτοιο, δηλαδή να βάλλουμε εναντίον κάποιου, βασική προυπόθεση είναι οτι βρισκόμαστε σε άμυνα! Δεν πυροβολούμε κάποιον επειδή απλά μας απείλησε λεκτικά, εισέβαλε σπίτι μας ή άσκησε σωματική βία. Πάντα αντιδρούμε ανάλογα με την απειλή που δεχόμαστε και στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος.

7. Εξάσκηση

Πολλοί άνθρωποι φαντάζονται οτι με το να προμηθευτούν μια καραμπίνα ή ένα οποιοδήποτε άλλο όπλο και να το βάλουν στην ντουλάπα είναι καλυμένοι στο θέμα της αυτοάμυνας. Στην πραγματικότητα έχουν κάνει μια τρύπα στο νερό! Είναι σαν να αγοράζουμε το αυτοκίνητο και να νιώθουμε οτι αν χρειαστεί να οδηγήσουμε, απλά θα πάρουμε το τιμόνι στα χέρια μας και θα το επιτύχουμε. Η καραμπίνα, όπως και κάθε άλλο εργαλείο, θέλει εξοικείωση και εξάσκηση. Έτσι ώστε αν κάποτε να παραστεί ανάγκη να γνωρίζει ο αμυνόμενος τι άκριβώς πρεπει να κάνει και πώς. Φανταστείτε για παράδειγμα την στιγμη που κάποιος σας πυροβολεί να προσπαθείτε, υπο το τρομερό στρες και την αδρεναλίνη που εκκρίνεται εκείνη την ώρα, να απάντησετε στα πυρά και να μην μπορείτε, γιατί δεν έχετε οπλίσει το κλείστρο (δεν έχει δηλαδή φυσίγγιο στην θαλάμη). Για να κάνει κάποιος αυτη την κίνηση κτήμα του και να μπορεί να την κάνει αυτομάτως, χωρίς δηλαδή να το σκεφτεί, πρέπει να την έχει επαναλάβει εκατοντάδες φορές. Πρέπει να έχει εξασκηθεί λοιπόν πρίν το περιστατικό. Η εξάσκηση που χρειάζεται κάθε χρήστης ενός όπλου, και σύμφωνα με όλα τα εγχειρίδια αυτοάμυνας, χωρίζεται σε δύο επιμέρους τομείς: στην ξηρά προπόνηση και την προπόνηση με αληθινά πυρά. Συνοπτικά, ξηρά προπόνηση μπορεί να γίνει και σπίτι μας και περιλαμβάνει γέμιση-απογέμιση του όπλου, όπλιση, προβολές (δηλαδή να φέρνουμε τα σκοπευτικα στα μάτια μας) και πολλές ακόμα ασκήσεις που θα δούμε αναλυτικά σε επόμενο άρθρο. Η προπόνηση με αληθινά πυρά γίνεται στο σκοπευτήριο και περιλαμβάνει βολές σε στόχους σταθερούς ή κινούμενους. Είναι εξίσου σημαντική, αν οχι περισσότερο, με την ξηρά προπόνηση, γιατί μπορούμε να δούμε πως συμπεριφέρεται το όπλο μας, τις δυνατότητες του κλπ. Είναι λοιπόν απολύτως αναγκαίο για τον κάτοχο ενός όπλου να εξασκείται τακτικά για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε μια ένοπλη συμπλοκή και για να νιώθει σίγουρος για τις ικανότητες του.

8. ΦΥΛΑΞΗ ΟΠΛΟΥ

Η φύλαξη του όπλου είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς, ειδικά όταν υπάρχουν μικρά παιδία στο σπίτι. Ο ταγματάρχης J.Farnam (πρώην στρατιωτικός,αστυνομικός, ιδρυτής της Defence Training International και εκπαιδευτής αυτοάμυνας) διδάσκει οτι απο την στιγμή που θα παρουσιαστεί ο κίνδυνος έως την στιγμή που το όπλο θα βρεθεί στα χέρια του ιδιοκτήτη του, δεν πρέπει να μεσολαβούν περισσότερα απο 5 δευτερόλεπτα. Σε γενικές γραμμές όσο πιό ασφάλες είναι ένα όπλο, και όσο πιο καλά φυλαγμένο το έχει κάποιος, τόσο πιό δύσκολα θα το ανακτήσει σε περίπτωση ανάγκης. Δεν υπάρχει χρυσός κανόνας, ούτε μπορεί κάποιος να υποδείξει την τέλεια λύση, αλλά η προσωπική γνώμη του γράφοντος είναι ότι το όπλο πρέπει να φυλάσσεται σε μέρος που να μπορεί να βρεθεί στα χέρια του νόμιμου ιδιοκτήτη του εύκολα σε περίπτωση συμπλοκής, με μια κλειδαριά σκανδάλης, ώστε να μην είναι δυνατόν να χρησιμοποιήθει απο άλλους, Τα πυρομαχικά πρέπει να φυλάσσονται ξεχωριστά.

Να θυμάστε ότι είστε υπεύθυνοι για την φύλαξη του όπλου σας κατά τον νόμο και η πλημμελής φύλαξη τιμωρείται (ν.2168/93/αρθρ.7/παρ.6:Οι κάτοχοι των ειδών, που αναφέρονται στο άρθρο αυτό, υποχρεούνται να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή φύλαξη τους και να μην παραχωρούν αυτά σε τρίτα πρόσωπα. Οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές δύνανται να υποδεικνύουν εγγράφως στους ενδιαφερόμενους τη λήψη των κατά την κρίση τους επιβαλλομένων μέτρων ασφαλείας., παρ.8β. Με φυλάκιση μέχρις ενός (1) έτους τιμωρούνται οι παραβάτες των διατάξεων των παραγράφων 2, περίπτ. η, 3, 4 και 6 του παρόντος άρθρου.). Μια καλή λύση θα ήταν και η αγορά – τοποθέτηση ενός οπλοκιβωτίου το οποίο τοποθετείται με βίδες στο πάτωμα και στον τοίχο, είναι ατσάλινο, και συνήθως έχει εσωτερικά και δεύτερο ντουλαπάκι ασφαλείας με κλειδί (για τα πυρομαχικά), ενώ έχουμε δυνατότητα επιλογής διαστάσης και αριθμού θέσεων όπλων. Τα οπλοκιβώτια ξεκινάνε από τις, προσιτές, τιμές των 330 ευρώ και μας επιτρέπουν να έχουμε ένα καλό επίπεδο ασφάλειας σπίτι μας.

9.Επιλογος

Ελπίζουμε μέσα απο αυτό το άρθρο να πήρατε μια μικρή ιδέα για το τί είναι η καραμπίνα, πως μπορεί να αποκτηθεί και γιατί θεωρείται ιδανικό όπλο για αυτοάμυνα! Σε επομένο άρθρο θα αναφέρουμε ασκήσεις για ξηρά προπόνηση μαζί με φωτογραφικό οδηγό!

Δεν ξεχνάμε!

Ø Η οπλοφορία με κυνηγητικά/σκοπευτικά όπλα απαγορεύεται!

Ø Ο νόμος τιμωρεί την πλημμελή φυλαξη του όπλου και την απώλεια του.

Ø Τα όπλα κυνηγιού/σκοποβολής μεταφέρονται πάντα άδεια, στην θήκη τους και με τα φυσίγγια ξεχωριστά.

Ø Δεν σημαδεύουμε κανέναν με το όπλο μας χωρίς λόγο, έστω και αν είναι άδειο.

πηγές:

"The Tactical Shotgun: The Best Techniques And Tactics For Employing The Shotgun In Personal Combat" by Gabriel Suarez

"Gun Digest Book of the Tactical Shotgun" By Scott W. Wagner

"The Gun Digest Book of Personal Protection & Home Defense" by Robert K. Campbell

" The Farnam method of defensive shotgun and rifle shooting" by J.Farnam

"Combat Shotgun DVD- Concepts, Skills, and Tactics for Employing Shotguns in Personal Combat" by Louis Awerbuck

http://www.shotgunworld.com
http://www.tacticalshotguns.com/
http://www.kysyp.gr/
http://dexiextrem.blogspot.com

http://anti-ntp.blogspot.com 

Μεταφορά μηνυμάτων με τηλεπάθεια

Posted: 24 Jun 2011 07:43 AM PDT

Συνθετική τηλεπάθεια
Πόσες φορές δεν ευχηθήκατε να μπορούσατε να επικοινωνήσετε με κάποιον χωρίς λόγια… Μια νέα εταιρεία επιστημονικής και στρατιωτικής έρευνας σκοπεύει να κάνει το όνειρο μας πραγματικότητα, βοηθώντας μας να αποστείλουμε γραπτά ή ηχητικά μηνύματα μόνο με τη σκέψη μας.
Γνωστή ως συνθετική τηλεπάθεια, η τεχνολογία αυτή βασίζεται στην ανάγνωση της ηλεκτρικής δραστηριότητας στον εγκέφαλο, χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτροεγκεφαλογράφο. Παρόμοια τεχνολογία κυκλοφορεί ήδη στο εμπόριο και χρησιμοποιείται στον έλεγχο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών μέσω της σκέψης.

«Πιστεύω ότι τελικά όλη αυτή η τεχνολογία θα εξελιχθεί σε έναν ακόμα τρόπο επικοινωνίας,» σχολιάζει ο Mike D'Zmura, από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και υπεύθυνος του προγράμματος.
«Θα χρειαστεί αρκετή έρευνα και πολύ χρόνος, όμως θα υπάρξουν επίσης πολλές εμπορικές εφαρμογές.»
Η ιδέα της επικοινωνίας μέσω της σκέψης δεν είναι καινούργια. Στις αρχές του 1960, ένας ερευνητής προσάρμοσε τον ηλεκτροεγκεφαλογράφο στο κεφάλι του και με λίγη εξάσκηση κατάφερε να σταματάει και να ξεκινάει τις ταλαντούμενες ηλεκτρικές τάσεις, κύματα άλφα του εγκεφάλου του για να συνθέτει μηνύματα κώδικα Μορς.
Ο στρατός έχει χρηματοδοτήσει ερευνητές έχοντας δυο συγκεκριμένους σκοπούς. Πρωταρχικός στόχος είναι η σύνθεση ενός μηνύματος χρησιμοποιώντας, όπως το θέτει ο D'Zmura, «την αδύναμη φωνή μέσα στο κεφάλι μας». Το επόμενο βήμα είναι η αποστολή αυτού του μηνύματος σε ένα συγκεκριμένο άτομο ή αντικείμενο, επίσης με την ισχύ της σκέψης. Από τη στιγμή που το μήνυμα θα φτάσει στον δέκτη, θα μπορεί να φανερωθεί ως κείμενο ή ως ηχητικό μήνυμα.
Παρότι η χρηματοδότηση προέρχεται από το στρατό και η αρχική χρήση προορίζεται για στρατιωτικές εφαρμογές, ο D'Zmura θεωρεί ότι η επικοινωνία που θα βασίζεται στη σκέψη θα φέρει την επανάσταση ακόμα και στην καθημερινή μας ζωή.
Οι συσκευές των παιχνιδομηχανών που βασίζονται σε ηλεκτροεγκεφαλογράφο θεωρούνται από πολλούς ύποπτες, όμως ο D'Zmura πιστεύει ότι τελικά θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε κάποιο καπέλο ή κάλυμμα.
Κάποια άλλη εφαρμογή αυτού του συστήματος θα μπορούσαμε να δούμε σε ασθενείς που πάσχουν από την ασθένεια Lou Gehrig ή ALS. Καθώς η ασθένεια προχωράει, οι ασθενείς που έχουν υγιή εγκέφαλο αρχίζουν σιγά σιγά να χάνουν τον έλεγχο των μυών τους. Η συνθετική τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ένας τρόπος επικοινωνίας για αυτούς τους ασθενείς.
Ένας από τους πρώτους τομείς εφαρμογής της επικοινωνίας μέσω της σκέψης είναι ο κόσμος των παιχνιδιών, αναφέρει ο Paul Sajda από το πανεπιστήμιο Columbia.
Οι εμπορικά διαθέσιμες συσκευές ηλεκτροεγκεφαλογράφων υπάρχουν και επιτρέπουν στους χρήστες τους να διαχειρίζονται εικονικά αντικείμενα μόνο με τη σκέψη, όμως η σκέψη για τη μετακίνηση μιας πέτρας είναι πολύ πιο απλή από την εντολή για τη συγκέντρωση ατόμων.
Μια από τις πιο σημαντικές δυσκολίες στη σύνθεση μηνυμάτων είναι η ίδια η λειτουργία του ηλεκτροεγκεφαλογράφου, ο οποίος δεν είναι ιδιαίτερα συγκεκριμένος. Οι μηχανισμοί είναι σε θέση να εντοπίσουν ένα σήμα μέσα σε 1 έως 2 εκατοστά.
Η τοποθέτηση ηλεκτροδίων ανάμεσα στο ανθρώπινο κρανίο και τον εγκέφαλο θα μπορούσαν να προσφέρει πιο ακριβή αποτελέσματα, όμως είναι ακριβά και απαιτούν επεμβατική χειρουργική.
Για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα, οι επιστήμονες θα πρέπει να αποκτήσουν καλύτερη κατανόηση για τις λέξεις και τις φράσεις που ενεργοποιούν συγκεκριμένες εγκεφαλικές περιοχές. Για τη δημιουργία ενός λεπτομερούς χάρτη του εγκεφάλου, οι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν επίσης Λειτουργική Απεικόνιση Μαγνητικού Συντονισμού και Μαγνητοεγκεφαλογράφημα.
Κάθε μια τεχνολογία έχει τα δικά της προτερήματα και αδυναμίες. Ο ηλεκτροεγκεφαλογράφος ανιχνεύει εγκεφαλική δραστηριότητα μόνο στις εξωτερικές πτυχές του εγκεφάλου. Το Μαγνητοεγκεφαλογράφημα διαβάζει την εγκεφαλική δραστηριότητα στις πτυχώσεις, όμως είναι πολύ μεγάλο για να εισαχθεί μέσα στο κεφάλι.
Τέλος η μέθοδος της Λειτουργικής Απεικόνισης Μαγνητικού Συντονισμού ανιχνεύει εγκεφαλική δραστηριότητα με μεγαλύτερη ακρίβεια, όμως πρόκειται για ένα βαρύ και ακριβό μηχανισμό.
Απ'Α όλες τις παραπάνω τεχνολογίες, ο ηλεκτροεγκεφαλογράφος είναι ο πιο οικονομικός, ελαφρύς και αρκετά γρήγορος μηχανισμός για τη δημιουργία μιας συσκευής εμπορικά διαθέσιμης. Ο χάρτης που έχει αναπαραχθεί από τις τρείς αυτές τεχνολογίες θα βοηθήσει τους υπολογιστές να μαντέψουν ποια λέξη ή φράση σκέφτεται ένα άτομο, όταν τμήμα του εγκεφάλου του φαίνεται να ενεργοποιείται στον ηλεκτροεγκεφαλογράφο.
Η χαρτογράφηση των εγκεφαλικών αποκρίσεων στο μεγαλύτερο τμήμα της αγγλικής γλώσσας είναι ένα τεράστιο ζήτημα και ο D'Zmura αναφέρει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 15-20 χρόνια προτού η επικοινωνία, που θα βασίζεται στην σκέψη, γίνει πραγματικότητα. Ο Sajda, ο οποίος ασχολείται με την έρευνα της απεικόνισης μέσω του ηλεκτροεγκεφαλογράφου, δήλωσε σκεπτικός αλλά και ενθουσιασμένος με τη νέα τεχνολογία.
«Υπάρχουν τεχνικά εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεραστούν όμως, όπως ξέρουμε, πριν από 20 χρόνια οι άνθρωποι ποτέ δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι θα ήταν εφικτή η επικοινωνία μεταξύ δυο ατόμων μέσω internet.»
Σε εκείνους που μπορεί να είναι προβληματισμένοι με τη νέα μέθοδο επικοινωνίας, ο D'Zmura λέει ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν. Η σύνθεση μηνυμάτων μέσω του εγκεφάλου θα συμπεριλαμβάνει διάφορες συνειδητές σκέψεις και εκπαίδευση. Η συσκευή θα έχει επίσης διακόπτη απενεργοποίησης.




Himaira
http://alldaynews4you.gr

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ....Ο ισόβιος διεθνής πρόεδρος της Τεκτονικής Εταιρείας των Ιλουμινάτι είναι Ελληνας;

Posted: 24 Jun 2011 07:30 AM PDT

Ο ισόβιος διεθνής πρόεδρος της Τεκτονικής Εταιρείας των Ιλουμινάτι είναι Ελληνας, με καταγωγή από την Αθήνα, χριστιανός στο θρήσκευμα που εκκλησιάζεται συχνά, νέος στην ηλικία, μόλις τριάντα πέντε ετών, με πολλές διακρίσεις και πλούσιο συγγραφικό έργο και έχει πετύχει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό όλων των ιλουμινάτι, των απανταχού πεφωτισμένων δηλαδή, ανεξαρτήτως βαθμού, φύλου και ηλικίας...
ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ...

Ο κύριος Νικόλαος Λάος τον Αύγουστο του 2008 εξελέγη παμψηφεί από το 12μελές συμβούλιο των μεγάλων αξιωματικών ισόβιος πρόεδρος «ενός παγκόσμιου οργανισμού που ανοίγει τις πύλες του σε άνδρες και γυναίκες που ζητούν να ασχοληθούν με τη μελέτη και την άσκηση του ιλουμινατικού ελευθεροτεκτονισμού σε συνάφεια με τα μεγάλα, φιλοσοφικά, επιστημονικά και πολιτικά προβλήματα», όπως ο ίδιος δηλώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Espresso της Κυριακής», την πρώτη του σε ημερήσιο Τύπο, διευκρινίζοντας πως η εταιρεία δεν είναι θρησκευτικό ίδρυμα και είναι συνέχεια της βαυαρικής ιλουμινατικής εταιρείας.

Πώς αντιμετώπισαν οι ιλουμινάτι την εκλογή ενός Ελληνα στη θέση του ισόβιου προέδρου, ρωτάμε τον κ. Λάο: «Δεν υπάρχει πρόβλημα καταγωγής και μάλιστα η ελληνική ιδιότητα στους ιλουμινάτι είναι καθ' όλα δημοφιλής. Η ιλουμινατική εταιρεία αφιερώνει και έναν από τους βαθμούς της στην αρχαία Ελλάδα δίνοντας έμφαση στην αναζήτηση της σοφίας και στο αθηναϊκό πολιτικό σύστημα. Είναι πολιτικοποιημένη και παιδαγωγημένη, δηλαδή με ελληνικές αξίες σαν σύστημα από την ίδρυσή της. Προτάσσει τον ελληνικό λόγο και όχι τον ανατολικό μυστικισμό. Επίσης, σε ό,τι αφορά το θέμα της ελληνικότητας, η ιλουμινατική εταιρεία, αφού ολοκληρώσει κάποιος τους εννέα βαθμούς (σύνολο δεκατρείς), έχει και μία λέσχη περαιτέρω φιλίας μεταξύ των μελών της, η οποία δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ και έχει έμβλημά της την Αθηνά Παλλάδα».


Σε ερώτησή μας πού έχει έδρα και παρουσία η εταιρεία, ο κ. Λάος αποκαλύπτει ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται πλέον και στην Ελλάδα: «Η κεντρική μονάδα οργάνωσης της εταιρείας είναι το Λονδίνο και η παρουσία της εταιρείας είναι στις ΗΠΑ, στην Ελβετία, τη Γερμανία και φυσικά την Αγγλία. Επιπλέον, η παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα είναι γεγονός. Υπάρχει ένας ικανός αριθμός ανθρώπων ώστε να μπορούν να αποτελούν μια επίσημη περιφέρεια της ιλουμινατικής εταιρείας».


Οσοι αναρωτιούνται ποιος είναι ο σκοπός της εταιρείας, η απάντηση είναι ότι η έρευνα και η αναζήτηση σε φιλοσοφικό και πολιτικό επίπεδο είναι ο σκοπός της. «Ασχολούμαστε με τη συστηματική παρακολούθηση των εξελίξεων στην επιστήμη την πολιτική και τη φιλοσοφία και σκοπός μας είναι να εργαζόμαστε μεθοδικά σε αυτό το πεδίο και να προωθούμε τις δικές μας αρχές» διευκρινίζει ο Ελληνας πρόεδρος των ιλουμινάτι.


Ο κ. Λάος σημειώνει ότι η εταιρεία «δεν φιλοδοξεί να μετατραπεί σε ένα μαζικό κίνημα, δεν ανήκει στον χώρο του εσωτερισμού και είναι περισσότερο ένα κλειστό think tank». Διευκρινίζει ακόμη ότι «δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα αλλά ένας οργανισμός φιλίας», που σημαίνει ότι το ένα μέλος βοηθά το μέλος εκείνο που έχει ανάγκη. «Η αλληλοβοήθεια είναι καταστατική μας αρχή» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Λάος.



Οι μασόνοι

Στη ερώτησή μας ότι οι μασόνοι μάλλον δεν έχουν καμία σχέση με τον χριστιανισμό και την Εκκλησία, απαντά: «Αυτό που λέγεται για τους μασόνους λέγεται γιατί πιθανόν να έχουν υπ' όψιν τους την ελληνική μασονία ή άλλους μασόνους. Στην Αγγλία, όπου εγώ συμμετέχω επίσης και στον τεκτονισμό, όλες οι μεγάλες περιφερειακές στοές του τεκτονισμού μία φορά τον μήνα οργανώνουν ακόμη και ομαδικό εκκλησιασμό, όπου πηγαίνουν εν στολή πλήρη και με τα λάβαρά τους μέσα στην αγγλικανική εκκλησία την Κυριακή (σ.σ. να σημειωθεί ότι η Αγγλικανική Εκκλησία δείχνει ανοχή στον τεκτονισμό ή και τον αποδέχεται, κάτι που δεν συμβαίνει με την Καθολική και την Ορθόδοξη Εκκλησία). 
 
Δηλαδή, σκέπτεστε να κάνετε το ίδιο και στην Ελλάδα, τον ρωτάμε. «Εμείς στην πλειονότητά μας εκκλησιαζόμαστε ατομικά, θεωρούμε μεγάλο αριθμό των μελών μας μέλη του χριστιανικού κόσμου και από εκεί και πέρα πιστεύω ότι υπάρχει στην Ελλάδα μια μεγάλη προκατάληψη και από την πλευρά της Εκκλησίας και από την πλευρά όμως πολλών τεκτόνων, οι οποίοι δυστυχώς εν Ελλάδι έχουν εγγράψει την τεκτονική κουλτούρα με διαφορετικό τρόπο από ό,τι την έχω μάθει εγώ» μας απάντησε ο κ. Λάος.


Αναρχικός καπιταλισμός

Η συζήτησή μας με τον πεφωτισμένο ισόβιο πρόεδρο συνεχίζεται και μας αποκαλύπτει όσα του επιτρέπονται: «Το πολιτικό μας πρόταγμα είναι ο αναρχικός καπιταλισμός, αυτό που στην Αμερική ονομάζουν "ελευθεριακή πολιτική οικονομία" για να το αντιδιαστείλουν από τον φιλελευθερισμό. Η υφιστάμενη μορφή δημοκρατίας δεν μας αρκεί, διότι έχουμε πολύ πιο προχωρημένες αντιλήψεις περί ανθρωπισμού και ελευθερίας» δηλώνει ο κ. Λάος, ο οποίος ήδη συγγράφει το 16ο βιβλίο του με τίτλο «Το κοσμοείδωλο της ελευθερίας» και εκεί θα αναλύεται η ιδεολογία του αναρχικού καπιταλισμού.

«Δεν είμαστε σατανιστές»

Η Τεκτονική Εταιρεία των Ιλουμινάτι δεν έχει σχέση με τον εωσφορισμό και τον σατανισμό. Αυτό δηλώνει κατηγορηματικά ο κ. Λάος και διαθέτει ιστορικά στοιχεία που το αποδεικνύουν. Ακόμη, σε ερώτησή μας σε ποιον Θεό αναφέρονται, ποιον Θεό επικαλούνται οι μασόνοι ιλουμινάτι μας απαντά:

«Στον Θεό ως την πηγή που δίνει νόημα στην ύπαρξη. Την πηγή του νοήματος του κόσμου. Σε πρώτη φάση αναφερόμαστε σε ένα υπέρτατο ον, αλλά στη συνέχεια, επειδή ασχολούμαστε κυρίως με το πνευματικό υπόβαθρο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, ασχολούμαστε μεθοδικά με τον Χριστιανισμό όπως τον γνωρίζουμε μέσα από τις επίσημες χριστιανικές Εκκλησίες, διότι ο Χριστιανισμός είναι αυτός που βρίσκεται στο υπόβαθρο του ευρωπαϊκού ανθρωποτύπου».


Επιλογή Πεφωτισμένων με... e-mail

Εδώ οι ιλουμινάτι πρωτοτυπούν, αφού καμία άλλη μασονική εταιρεία, τάγμα ή στοά επιλέγει τα μέλη της με τον τρόπο αυτόν. Μέλος των πεφωτισμένων μπορεί να γίνει κάποιος αφού προταθεί από κάποιο ήδη μέλος, αλλά και γραπτώς αφού υποβάλει το αίτημά του ηλεκτρονικά, κάτι που έχει ξεκινήσει να γίνεται από το 2008. «Θέλουμε να διευρύνουμε τον κύκλο μας για λόγους που συνδέονται με τη δημόσια παρουσία της εταιρείας, η οποία αποφασίστηκε στο Λονδίνο στο πλαίσιο σοβαρών ανακατατάξεων που έχουν συμβεί στην παγκόσμια τεκτονική οικογένεια». 
 
Πριν υποβάλετε ηλεκτρονικά το αίτημά σας, διαβάστε ποια προσόντα πρέπει να έχετε, όπως συνοπτικά μας τα αναφέρει ο Ελληνας ισόβιος πρόεδρος: «Δύο κατηγοριών είναι τα προσόντα: να ενστερνίζεται τους σκοπούς της εταιρείας και να έχει τις μίνιμουμ προϋποθέσεις συνεισφοράς σε αυτό. Δηλαδή, ένας καλώς σκεπτόμενος φίλος της ελευθερίας είναι ιδανικό. Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι master-general@illuminati-freemasonry.org.

Το τυπικό

1ος Βαθμός: Νεόφυτος
2ος Βαθμός: Αθηναίος
3ος Βαθμός: Β Ιλουμινάτος
4ος Βαθμός: Μαθητής του Ιλουμινατικού Τεκτονισμού
5ος Βαθμός: Εταίρος του Ιλουμινατικού Τεκτονισμού
6ος βαθμός: Διδάσκαλος του Ιλουμινατικού Τεκτονισμού
7ος Βαθμός: Α Ιλουμινάτος
8ος βαθμός: Διευθύνων Ιλουμινάτος
9ος βαθμός: Επόπτης
10ος βαθμός: Πρίγκιψ Ιλουμινάτος
11ος βαθμός: Φιλόσοφος
12ος βαθμός: Κυβερνήτης Ιλουμινάτος
13ος βαθμός: Είναι τιμητικός
 


http://ksipnistere.blogspot.com
http://tosokaki.blogspot.com

Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ (video)

Posted: 24 Jun 2011 07:24 AM PDT




mouses
http://ksipnistere.blogspot.com 

Παγκράτιον - Η Σπαρτιατική Πολεμική Τέχνη (video)

Posted: 24 Jun 2011 06:46 AM PDT

Η Σπαρτιατική Τέχνη του πολέμου προερχόμενη απο την αρχαία Ελλάδα.

Πέθανε από έμφραγμα στην… κηδεία της!

Posted: 24 Jun 2011 06:28 AM PDT

Πέθανε από έμφραγμα στην… κηδεία της!
Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην πόλη Kazan της Ρωσίας. Μια 49χρονη γυναίκα πέθανε από καρδιακή προσβολή όταν ξύπνησε και είδε σοκαρισμένη ότι οι συγγενείς της περίλυποι ετοιμάζονταν να την κηδέψουν!

Η Fagilyu Mukhametzyanov είχε δηλωθεί λανθασμένα νεκρή από τους γιατρούς, όμως τελικά πέθανε στην πραγματικότητα όταν ξυπνώντας είδε ότι βρισκόταν μέσα σε ένα φέρετρο και ήταν περικυκλωμένη από οικογένεια και συγγενείς οι οποίοι θρηνούσαν τον χαμό της.
Όπως ανέφερε ο σύζυγός της Fagili Mukhametzyanov, του είπαν ότι η γυναίκα του πέθανε από έμφραγμα όταν κατέρρευσε στο πάτωμα της κουζίνας του σπιτιού τους από ισχυρούς πόνους στο στήθος. Οι θλιβερές διαδικασίες προχώρησαν και η κηδεία της ετοιμάστηκε. Όμως την τελευταία στιγμή, όπως περιγράφει ο άντρας της η γυναίκα ξύπνησε…«Τα μάτια της ανοιγόκλεισαν και την πήγαμε αμέσως στο νοσοκομείο. Μάταια όμως γιατί έζησε για ακόμα 12 μόνο λεπτά, πριν πεθάνει για τα καλά» είπε.
Ο 51χρονος άνδρας αυτή τη στιγμή είναι θυμωμένος και το μόνο που θέλει είναι απαντήσεις. «Δεν ήταν νεκρή όταν έλεγαν ότι είναι, και θα μπορούσαν να την έχουν σώσει». Τώρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του νοσοκομείου διενεργείται έρευνα για να αποδοθούν πιθανές ευθύνες.




Πηγή: protothema.gr
http://www.otherside.gr

Γιατί η Καμπάλα είναι σατανική

Posted: 24 Jun 2011 06:22 AM PDT

από τον Henry Makow Ph.D
To Καμπαλικο Δόγμα της καταστροφής παρέχει ένα κλειδί για την κατανόηση στα παγκόσμια γεγονότα.
Σύμφωνα με την Καμπάλα, το οποίο είναι το μυστικό δόγμα του....
Ιουδαϊσμού και του Τεκτονισμού, "κακό και καταστροφή [είναι] ενδημικά παράγοντες στη διαδικασία της δημιουργίας. Χωρίς το κακό θα μπορούσε να υπάρχει καλό, χωρίς καταστροφή, η δημιουργία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ". (Καμπάλα:. Εισαγωγή στην ιουδαϊκού μυστικισμού, από τον Βύρωνα Ν. Sherwin, σ. 72)
Καβαλιστές πιστεύουν ότι το παλαιό (Χριστιανικό Δόγμα)  πρέπει
να καταστραφή ανελέητα πριν από τη Nεα (σατανική) Τάξη Πραγμάτων, με βάση την Καμπάλα, μπορεί να οικοδομηθεί.
Το σύνθημα των Illuminati: «τάξη από το χάος." Ως εκ τούτου, το Κομμουνιστικό Μανιφέστο υποστηρίζει την καταστροφή του έθνους, της θρησκείας και της οικογένειας και τη μεταφορά όλου του ιδιωτικού πλούτου προς όφελος των Illuminati τραπεζίτων, με το πρόσχημα του κράτους.
Το Δόγμα της καταστροφής εξηγεί γιατί ο πόλεμος και η επανάσταση έχει χαρακτηριστεί σαν όργιο της γενοκτονίας, τρόμου και καταστροφής.
Εξηγεί την εξορία του Θεού από το δημόσιο λόγο και την ευρεία αποδοχή στην βωμολοχία, πορνογραφία και τον αποκρυφισμό. Εξηγεί την επίθεση κατά των δύο φύλων και την προώθηση της ομοφυλοφιλίας σε ετεροφυλόφιλους.
Αυτό εξηγεί το γιατί η ανθρωπότητα φαίνεται καταραμένοι από ατελείωτες κρίσεις και καταστροφές - οικονομική, πολιτική και φυσική. Πιστεύω ότι έχουν κατασκευαστεί από τους Illuminati για  να επιτεθεί και να καταστρέψει κάτι που δίνει την αίσθηση του υγιούς θείας τάξης - πνευματική ή φυσική.
Η σημερινοί Illuminati αναπτύχθηκαν από την σατανική "Sabbatean-Frankist" εβραϊκή αίρεση κατά τον 17ο και 18ο αιώνα. Οι τραπεζίτες και το ήμισυ των Εβραίων της Ευρώπης ενέκρινε την παρούσα επιδημία να εξαπλωθεί και στην ελίτ  μέσω Τεκτονισμού( Μασονία)
Έτσι, οι Illuminati Εβραίοι χαρακτηρίζουν το «εβραϊκό» ρόλο όσον αφορά την καταστροφή του πολιτισμού.
Για παράδειγμα, στο βιβλίο "You Gentiles» (1924) Maurice Samuel γράφει:

«Σε όλα είμαστε καταστροφείς-ακόμη και στα μέσα της καταστροφής που χρησιμοποιούμε για  ανακούφιση ... Εμείς, οι Εβραίοι, εμείς, οι καταστροφείς, θα παραμείνουμε οι καταστροφείς για πάντα. Τίποτα απο που κάνετε μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις μας. Θα καταστρέφουμε για πάντα γιατί θέλουμε έναν κόσμο δικό μας. "(Σελ. 155)

Το 1928, ο Marcus Ravage, ένα εβραιός  βιογράφος των Rothschild έγραψε ένα δοκίμιο με τίτλο, "Η αληθινή υπόθεση εναντίον των Εβραίων."

«Δεν έχετε αρχίσει να εκτιμειται το πραγματικό βάθος της ενοχής μας. Είμαστε εισβολείς. . Είμαστε υπονομευτές. Έχουμε  καταλάβει  τοφυσικό σας κόσμο, τα ιδανικά σας, το πεπρωμένο σας, και παίξαμε ολεθρια μαζί τους. Είμαστε υποκίνητες όλων τών μεγάλων πολέμων, όχι μόνο του ρωσικού, αλλά κάθε μεγάλης επανάστασης στην ιστορία σας. Έχουμε φερει την  διχόνοια και τη σύγχυση και απογοήτευση στη προσωπική και δημόσια ζωή σας. Το κάνουμε ακόμα. Κανείς δεν μπορεί να πει για πόσο καιρό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. "

(Το περιοδικό CENTURY 1928, τόμ. 115, τεύχος 3, σελ. 346-350.)

Οι περισσότεροι εβραίοι (και οι φιλελεύθεροι / αριστεροί γενικά) δεν το γνωρίζουν αυτό Καμπαλιστικό οικόπεδο σχέδιο. Έχουν εξαπατηθεί και χειραγωγούνται από ψευδή  ιδανικά της «κοινωνικής δικαιοσύνης» και «ισότητας».

ΓΙΑΤΙ Η Καμπάλα είναι σατανική

θρησκεία σημαίνει «να γνωρίσουν και να υπακούσουν" το Θεό. Σε κάθε αληθινή θρησκεία, ο Θεός αποτελεί απόλυτα πνευματικά ιδεώδη - την αγάπη, την αλήθεια, τη δικαιοσύνη, την καλοσύνη, την ομορφιά, την αρμονία - καθαρό και μη κεκραμένο. 
Το κακό είναι η απουσία του Θεού, ακριβώς όπως το σκοτάδι είναι η απουσία του φωτός.
Η καμπάλα είναι σατανικη επειδή λέει το κακό είναι μέρος του Θεού: δηλαδή «Ο Θεός έχει δύο πλευρές? και στην ουσια ένα πράγμα? Ό, τι βιώνουμε ως κακό είναι τόσο Θείο όπως αυτό που βιώνουμε ως καλό."
Εξ ου και η έκφραση που χρησιμοποιείται ευρέως σημερα: «Είναι όλα καλά." "It's all good."

Η εξήγηση της Καμπαλα συνεχίζει:

"Πολλά κείμενα στην Καμπάλα, συμπεριλαμβανομένου του Zohar, λένε ότι ο σκοπός δεν είναι να καταστραφει το κακό, αλλά να το επιστρέψει στην πηγή του . Σε Hasidism Χαμπάντ, αναφέρεται ότι το κακό υπάρχει ως μέρος της Θείας Αποκάλυψης. Πράγματι, για να πιστεύουν ότι το κακό είναι πραγματικά ξεχωριστό από τον Θεό είναι, η ίδια, η ουσία του κακού, που είναι ακριβώς η ψευδαίσθηση του διαχωρισμού. "
"Να αφεθει  η πραγματικότητα του ξεχωριστου κακου, και να αποδοχτούμε ότι η Sitra achra [ακαθαρσία, απόκρυφη, το κακό] είναι μια πλευρά της Θεότητας, είναι εύκολο σε χαρτί και πολύ δύσκολο στην πραγματικότητα. ... Παρόλα αυτά, στο βαθμό που είναι δυνατό να το πράξει, η έννοια είναι πράγματικά αλλάζει τη ζωή μας. Όλα είναι μια γεύση της Θεότητας. "
Οι Καμπαλιστές, επίσης, πιστεύουν σε "λύτρωση μέσω της αμαρτίας», δηλαδή σκόπιμα εκθειάζουν το Παλιο νόμο κάνοντας κακό (μοιχεία, αιμομιξία, παιδοφιλία.) Η καταστροφή του πολιτισμού (δηλαδή το χάος) θα προκαλέσει την επιστροφή του Μεσσία (ο αντι-Χριστός) που θα ανοικοδομήσει τον κόσμο σύμφωνα με τις Καμπαλιστηκές προδιαγραφές, και με τους Illuminati τραπεζίτες να παριστάνουν τον Θεό.
Στην αληθινή θρησκεία,  δεν υπακούς τον Θεό κάνοντας το κακό.

Οι Καβαλιστές, επίσης, πιστεύουν ότι ο Θεός είναι άγνωστος και δεν έχει καμία μορφή. Αντίθετα, η αληθινή θρησκεία διδάσκει οτι ο  Θεός είναι παρών στην ανθρώπινη ψυχή. Υπακούοντας αυτή τη φωνή, (συνείδηση​​) είναι αυτό που μας κάνει ανθρώπους.



Οπώς και να το αποκαλέσουμε ,πεφωτισμό , εκκοσμίκευση,σατανισμό, ή παγανισμο Είναι όλα Καμπάλα.

Στο σύγχρονο δυτικό πολιτισμό δεν έχει καμία ηθική νομιμοποίηση (και χωρίς μέλλον), επειδή βασίζεται σε μια εξέγερση ενάντια στο Θεό, ο οποίος εκπροσωπεί το μονοπάτι της πνευματικής μας ανάπτυξης.

Η ανθρωπότητα είναι υπό την κατοχή εκ πρόθεσεως ψυχοπαθών που θέλουν να καταστρέψουν την «παλιά τάξη» και να κτίσουν μια παράξενη,  βίαιη, διεφθαρμένη δυστοπία στη θέση του.

Οι ψυχοπαθείς αυτοί ελέγχουν της κυβέρνησής μας και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Έτσι, είναι σε θέση να αγοράσουν τους  ηγέτες μας και να εξαπατήσουν την κοινωνία ώστε να αγκαλιάζει την ίδια της την πτώση.

 
 
 
http://anti-ntp.blogspot.com
Από το thesecretrealtruth
http://kalyterotera.blogspot.com

Πόλεις κτισμένες στο χείλος του γκρεμού

Posted: 24 Jun 2011 06:05 AM PDT



Θαυμάστε 5 πόλεις που βρίσκονται στις πιο απρόσμενες τοποθεσίες που κόβουν την ανάσα. Πόλεις κυριολεκτικά κτισμένες στο χείλος του γκρεμού…

Ronda, Ισπανία








Manarola, Ιταλία








Castellfolit de la Roca, Ισπανία






Bonifacio, Κορσική






Σαντορίνη, Ελλάδα



 
 
 
otherside.gr
himaira.blogspot.com/ 
http://kokoraki.blogspot.com

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές