Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Κάποια «την ψώνισε»: Τί έκανε η JLo και ξεπέρασε κάθε όριο σνομπισμού;

Posted: 29 Nov 2012 05:17 AM PST


Κάποια «την ψώνισε»: Τί έκανε η JLo και ξεπέρασε κάθε όριο σνομπισμού;
Mάλλον έχασε την επαφή με τον πλανήτη Γη  
Την είχαν κατηγορήσει και στο παρελθόν ότι το παίζει diva, αλλά μάλλον τώρα η όμορφη Jennifer Lopez το παράκανε. Μπορεί στο παρελθόν οι απαιτήσεις της να ήταν πολύ μεγάλες, αλλά τώρα «την έχει δει περίεργα» και αρνείται να μιλάει σε... κοινούς θνητούς. Ναι καλά διαβάσατε. Μια θεότητα όπως η Jen, δε δέχεται να απαντάει σε απλούς ανθρώπους οι οποίοι της απευθύνουν άμεσα το λόγο.

Η ιστορία έχει ως εξής: Η διάσημη performer ταξίδευε με την United Airlines, όταν η αεροσυνοδός τη ρώτησε ευγενικά τι θα ήθελε να πιεί, τότε λοιπόν, η Lopez όχι μόνο δεν της απάντησε αλλά της γύρισε επιδεικτικά την πλάτη και απευθύνθηκε στους προσωπικούς της συνεργάτες ζητώντας τους να της μεταφέρει ότι θέλει να πιεί μια Diet Coca Cola.
Τόσο δύσκολο της ήταν να απαντήσει στην αεροσυνοδό! Η κοπέλα, δήλωσε ότι ένιωσε πολύ άσχημα, καθώς η star έδειξε ότι δεν ήθελε ούτε καν να την κοιτάξει. Και φαίνεται τόσο γλυκιά στις ταινίες! φέρεται να είπε η αεροσυνοδός.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Lopez αρνιόταν να συναναστραφεί με ανθρώπους πέραν των συνεργατών της, αφού πρόσφατα είχε αρνηθεί να μιλήσει σε ανθρώπους που της ζήταγαν αυτόγραφο στο ξενοδοχείο που διέμενε. Πωλητές, ξενοδοχειακοί υπάλληλοι και σερβιτόροι είναι στη μαύρη λίστα για την τραγουδίστρια.

Τι να πεις. Θλιβερό να βλέπεις ανθρώπους να μην πατάνε στα πόδια τους. Μάλλον ξέχασε από πού ξεκίνησε και εκείνη!

30άρης που έχει πάρει τα μυαλά της Μάρως Κοντού! (PHOTOS)

Posted: 29 Nov 2012 05:16 AM PST


undefined
Ένας 30χρονος μελαχρινός είναι ο άνδρας που έχει πάρει τα μυαλά της Μάρως Κοντού!


 Και το όνομα αυτού; Γιώργος Παράσχος! Ο hot 30άρης δούλεψε αρχικά σε οικοδομές, σε υδραυλικά και ηλεκτρολογικά γιατί -καθώς φαίνεται- πιάνει το χεράκι του! Με το κορμί που έχει βρέθηκε στο μόντελινγκ αλλά και εργάστηκε ως personal trainer, ενώ τελικάτον κέρδισε η υποκριτική. Η γνωριμία του με την Μάρω Κοντού έγινε μέσω του ηθοποιού Γιώργου Καραμίχου, ο οποίος σκηνοθετεί την παράσταση «Ελισάβετ, Γυναίκα Από Σύμπτωση», στην οποία η Μάρω Κοντού έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, εκείνον της βασίλισσας της Μεγάλης Βρετανίας. Τι κάνει ο Γιώργος με την γνωστή ηθοποιό;
 
 

Υποδύεται το... one night stand της, αποκαλύπτοντας μάλιστα το κορμί – κόλαση που διαθέτει! Μία φίλη του ήταν εκείνη που τον παρότρυνε να περάσει από οντισιόν για τον ρόλο ενός όμορφου άνδρα, που θα εμφανιζόταν για λίγα λεπτά στο τέλος της παράστασης. Μετά από αυτό, ο 30χρονος αποφάσισε να αφήσει την Θεσσαλονίκη και να μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να σπουδάσει υποκριτική στη σχολή του Τάσου Χαλκιά! «Όταν βρέθηκα για πρώτη φορά στο σανίδι για τις ανάγκες ενός μικρού ρόλου, κατάλαβα την διαφορά. Η αύρα του κόσμου, το χειροκρότημα, με γέμισε τόσο πολύ, που χωρίς δεύτερη σκέψη πήρα την απόφαση να σπουδάσω υποκριτική», λέει ο ίδιος στην εφημερίδα «Espresso». «Ξέρω ότι έχω δουλειά μπροστά μου αλλά δεν με νοιάζει. Θέλω να αποδείξω ότι ο Γιώργος Παράσχος δεν είναι μόνο ένας καλογυμνασμένος στο σώμα ηθοποιός, αλλά και με περιεχόμενο», δηλώνει ο 30χρονος -που τον έχουμε δει και στην παράσταση «Naked Boys Singing»- και δεν ξεχνά να ευχαριστήσει δημόσια την Μάρω Κοντού για τις συμβουλές που του έδωσε ώστε να γίνει καλύτερος!

Σημαντικό «όπλο» η διατροφή Η κυτταρίτιδα αφορά ...

Posted: 29 Nov 2012 05:14 AM PST


Σημαντικό «όπλο» η διατροφή 

 Η κυτταρίτιδα αφορά στη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών και μια μειοψηφία αντρών, ανεξάρτητα αν έχουν παραπανίσια κιλά ή όχι. Η συγκεκριμένη «πάθηση» προέρχεται από την εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό. Οφείλεται στην κακή τοπικά αιμάτωση και διόγκωση των λιποκυψελών. Ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και το δέρμα παρουσιάζει μια εικόνα που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού. Στην ιατρική με τον όρο κυτταρίτιδα περιγράφεται μια έντονη φλεγμονή του δέρματος και του λιπώδους ιστού.

 Κατηγορίες 
 H κυτταρίτιδα εμφανίζεται κυρίως στους μηρούς, στους γλουτούς, στο στομάχι, στην κοιλιά, στις γάμπες και στα χέρια. Χωρίζεται σε τρείς κατηγορίες, ανάλογα με τη σοβαρότητά της. Η κυτταρίτιδα Α σταδίου, γνωστή και ως «χαλαρή κυτταρίτιδα» γίνεται αντιληπτή μόνο σε ψηλάφηση Η κυτταρίτιδα Β σταδίου, που ονομάζεται και «οιδηματική», αποκαλύπτεται σε όρθια στάση Η κυτταρίτιδα Γ σταδίου, η πιο προχωρημένης μορφής κυτταρίτιδας, ονομάζεται «συμπαγής» Όπως έχει ήδη προαναφερθεί, πολύ περισσότερο κινδυνεύουν οι γυναίκες. Κυτταρίτιδα επίσης εμφανίζουν άτομα με καθιστικό τρόπο ζωής, με κληρονομικότητα, άνθρωποι που υπερκαταναλώνουν αλκοόλ, κάνουν κακή διατροφή ακόμη και οι καπνιστές. Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται επίσης σε ανθρώπους με κακή κυκλοφορία του αίματος ή με διάφορες ορμονικές παθήσεις.

 Η κατεστραμμένη ψυχολογία 
 Η «πάθηση» συνοδεύεται από μεγάλα αισθητικά προβλήματα, τα οποία «ισοπεδώνουν» κυριολεκτικά την ψυχολογία του ατόμου. Υπάρχουν γυναίκες οι οποίες φτάνουν στο σημείο να αποφεύγουν ακόμη και τη θάλασσα, λόγο του φόβου της «αποκάλυψης». Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι γύρω από τη κυτταρίτιδα έχει στηθεί ολόκληρη βιομηχανία.

 Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπιση 
 Το βασικότερο όλων είναι η διατροφή. Η υψηλή ποιότητα των τροφών σε συνδυασμό με τη σωστή ποσότητα, μπορεί να μεγιστοποιήσει την άμυνα απέναντι στη «φλούδα πορτοκαλιού». Όταν μιλάμε για ποιότητα στη διατροφή αναφερόμαστε σε γεύματα με χαμηλά λιπαρά, φυτικές ίνες αλλά και υψηλά ποσοστά πρωτείνης. Παράλληλα, οι ποσότητες των γευμάτων θα πρέπει να είναι πάντοτε μικρές, ενώ αντίθετα τα γεύματα, τακτικά στη διάρκεια της ημέρας. Η γυμναστική μπορεί και να προστατέψει αλλά και να βελτιώσει την υπάρχουσα κατάσταση. Ως ιδανικό πρόγραμμα συστήνεται ο συνδυασμός αερόβιας με αναερόβια δραστηριότητα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κύριο μέλημα είναι η βελτίωση της κυκλοφορίας, η μείωση του λιπώδους ιστού, αλλά και η αύξηση του μυικού ιστού. Με λίγα λόγια αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η η σωματική σύσταση και όχι απλά το βάρος. Η επαρκής ενυδάτωση είναι απαραίτητη, ενώ το κάπνισμα επιβαρύνει την ήδη κακή κυκλοφορία. Το σημαντικότερο όπλο φυσικά και σε αυτή τη μάχη είναι η συνολική αλλαγή του τρόπου ζωής, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι καμία μέθοδος δεν απαλλάσσει ριζικά από το πρόβλημα αφού ο κίνδυνος κυριολεκτικά «παραμονεύει». Η μάχη με την κυτταρίτιδα είναι μια μαραθώνια προσπάθεια και όχι ένας αγώνας ταχύτητας.

Κάνατε δίαιτα και χαλάσατε το χαμόγελό σας; Κανένα πρόβλημα

Posted: 29 Nov 2012 05:12 AM PST


Κάνατε δίαιτα και χαλάσατε το χαμόγελό σας; Κανένα πρόβλημα
Όταν η παρατεταμένη διατροφή μας χαλάει τα δόντια ο οδοντίατρός μας είναι εδώ για να μας βοηθήσει.
Η υπερβολική δίαιτα έχει αντίκτυπο στην εικόνα του προσώπου, γιατί τα κάνει να δείχνει υπερβολικά λεπτό με έντονες γωνίες. Εφόσον υπάρχουν παράλληλα και αισθητικά οδοντιατρικά προβλήματα, μπορεί κανείς να αυξήσει τη στήριξη των μυών του προσώπου, κάνοντας πιο έντονες τις εξωτερικές επιφάνειες των δοντιών με bonding ή όψεις πορσελάνης. 

Οι εργασίες αυτές «φουσκώνουν» τα δόντια όπου χρειάζεται, ώστε να «γεμίσει» το πρόσωπο χωρίς τη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής. Το μόνο που απαιτείται είναι ένας πολύ προσεκτικός σχεδιασμός του χαμόγελου, ώστε να επιτευχθούν και οι δύο στόχοι.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Posted: 29 Nov 2012 05:09 AM PST



Ο εισαγγελέας παρενέβη την Τρίτη στο «Χωριό του Αη Βασίλη» στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης Λάρισας, μετά και τη δημόσια καταγγελία του... προέδρου του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας κ. Ντίνου Διαμάντου.

Η καταγγελία αφορούσε στις συνθήκες παραχώρησης από τον Δήμο Λαρισαίων της έκτασης στη Σκεπαστή Αγορά σε ιδιώτη, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει «ένδειξη κρυφής συναλλαγής».

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας κ. Νίκη Μπόλη διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι δημόσιες καταγγελίες του προέδρου του ΤΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Δημοτική Αρχή εξετάζει το ενδεχόμενο να απαντήσει στον πρόεδρο του εκπαιδευτικού ιδρύματος με κατάθεση αγωγής.

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....

Posted: 29 Nov 2012 03:07 AM PST

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....


Μία εβδομάδα χωρίς τηλέφωνο

Posted: 29 Nov 2012 12:02 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... «Εδώ και μία εβδομάδα δεν έχουμε τηλέφωνο, παίρνουμε στις υπηρεσίες του ΟΤΕ και μας λένε ότι αργεί ο εργολάβος να επισκευάσει τη βλάβη που υπάρχει στα καλώδια», καταγγέλλει
αναγνώστης , που μένει στην Άνω Γλυφάδα.

Σημειώνει ότι πολλά σπίτια στην περιοχή, είναι χωρίς τηλέφωνο και ιντερνετ , αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΤΕ, πληροφορούν τους καταναλωτές, ότι, από την περασμένη Πέμπτη, υπάρχει βλάβη σε καλώδιο, που έχει αναλάβει να επισκευάσει εργολάβος.

Μην πετάξεις τη στάχτη από το τζάκι. Δες πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις

Posted: 28 Nov 2012 11:53 PM PST

Είναι πολύ ευχάριστο να ζεσταινόμαστε το χειμώνα από την φωτιά, με μια ξυλόσομπα ή τζάκι! Από αυτή τη φυσική ζέστη φωτίζεται το σπίτι, ψήνεται το φαγητό, στεγνώνονται τα ρούχα, ζεσταίνεται το νερό, και ….

φυσικά μένει στο τέλος η πολύτιμη στάχτη! Δεν πετάμε την στάχτη, δεν είναι καθόλου άχρηστη ή… σκουπίδι. Συνεχίζουμε να την χρησιμοποιούμε, όπως έκαναν και παλιά και αυτό μας κάνει να νοιώθουμε απερίγραπτη χαρά! Η στάχτη από ξύλα είναι η σκόνη που έμεινε από την καύση τους . Ξύλα εννοούμε μόνο φυσικά, όχι με βαφές, κόλες ή επεξεργασμένα. Πρέπει να προσέχουμε να μην πετάμε μέσα στην φωτιά πλαστικά, αποτσίγαρα, ή οτιδήποτε άλλο σκουπίδι που μπορεί να μολύνει την στάχτη. Περιμένουμε να κρυώσει εντελώς και μετά την συλλέγουμε. Από την στάχτη ξεχωρίζουμε την άσπρη στάχτη που έχει μείνει πάνω-πάνω από τα καρβουνάκια και την αποθηκεύουμε σε ένα μεταλλικό δοχείο με καπάκι. Τα καρβουνάκια τα κρατάμε σε άλλο δοχείο. Δεν πετάμε τίποτα, γιατί όλα χρειάζονται! Πάμε τώρα να αναλύσουμε τι περιέχει η στάχτη και είναι τόσο πολύτιμη! Η στάχτη περιέχει κυρίως ανθρακικό ασβέστιο από 25% έως 45%(το οποίο είναι ένα ανόργανο αλάτι με χημικό τύπο CaCO3.), λιγότερο από 10 % περιέχει Κάλιο (Κ), και λιγότερο από 1% φωσφορικό άλας. Υπάρχουν ιχνοστοιχεία σιδήρου, μαγγανίου, ψευδαργύρου, χαλκού και μερικά βαρέα μέταλλα (όπως ο μόλυβδος, το κάδμιο, το νικέλιο και το χρώμιο). Δεν περιέχει άζωτο. Ωστόσο αυτοί οι αριθμοί ποικίλλουν ανάλογα με την θερμοκρασία καύσης των ξύλων. Η καύση επηρεάζει πολύ τη σύνθεση και την ποσότητά της στάχτης, και κατά συνέπεια υψηλότερη θερμοκρασία μειώνει την απόδοση της στάχτης. Οπότε για καλύτερη ποιότητα στάχτης η χαμηλή θερμοκρασία είναι ιδανικότερη. Σκληρά ξύλα συνήθως παράγουν περισσότερη στάχτη από τα μαλακά, όπως των κωνοφόρων και ο φλοιός και τα φύλλα παράγουν γενικά πιο πολύ στάχτη από το εσωτερικό ξυλωδών τμημάτων του δέντρου. Κατά μέσο όρο, η καύση των ξύλων δίνει περίπου 6-10% στάχτες.
Παρακάτω θα αναλύσουμε τις χρήσεις της στάχτης, για να μπορούμε να γνωρίζουμε πώς να την χρησιμοποιήσουμε!
Χρήσεις της στάχτης
1. Μπορούμε να φτιάξουμε αλισίβα, απλά βράζουμε 2 με 3 κουταλάκια στάχτη σε 1 μπρίκι με νερό και μετά την σουρώνουμε με ένα φίλτρο του καφέ. Είναι το καλύτερο απορρυπαντικό γενικής χρήσης, καθαρίζει, λευκαίνει και απολυμαίνει ρούχα, πατώματα, τζάμια, ασημικά, πιάτα, σκουριές που έχουν ποτίσει στα μάρμαρα, κα.
2. Βουτάμε ένα υγρό πανί σε στάχτη ή σε αλισίβα και: καθαρίζει τις γυάλινες πόρτες από το τζάκι. Τρίβουμε τα τζάμια με ένα υγρό σφουγγάρι βουτηγμένο στη στάχτη. Μια πάστα από στάχτη και νερό μπορεί να αφαιρέσει τους λεκέδες από τα έπιπλα.
3. Αν θέλουμε να φύγει γρήγορα ένας λεκές από τα ρούχα την στιγμή που έγινε, βάζουμε πάνω του λίγη στάχτη και μετά από πέντε λεπτά τον τρίβουμε με ψίχα ψωμιού.
4. Η στάχτη χρησιμοποιείται για να διώξουμε τις άσχημες οσμές. Απλά την βάζουμε πάνω σε οτιδήποτε μυρίζει άσχημα. Πχ. Σε παλιές τουαλέτες, τουαλέτα της γάτας.
5. Για να ξεμυρίσει το ψυγείο μας βάζουμε μέσα ένα πιάτο με καρβουνόσκονη (από ξυλοκάρβουνο), και την ανανεώνουμε μέχρις ότου φύγει κάθε μυρωδιά.
6. Χρησιμοποιείται και στο πλύσιμο των δοντιών.
7. Μπορούμε να λουστούμε πολύ φυσικά με την αλισίβα, και να χρησιμοποιήσουμε ξύδι στο ξέβγαλμα, αυτό ευνοεί περισσότερο το λιπαρό μαλλί.
8. Την αλισίβα την χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας σε πολλά γλυκά και φαγητά, όπως στην παρασκευή μουσταλευριάς, στα μελομακάρονα, στο ψωμί. Εκτός από την υπέροχη γεύση και την βελούδινη υφή που δίνει στα φαγητά μας καθαρίζει το έντερο από τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Το ψωμί γίνεται πιο αφράτο και το βοηθά να μην τρίβεται.
9. Για μεγάλο χρονικό διάστημα η στάχτη του ξύλου έχει χρησιμοποιηθεί στη γεωργία, δεδομένου ότι ανακυκλώνει τα θρεπτικά συστατικά πίσω στην γη. Η στάχτη χρησιμοποιείται και ως λίπασμα, αλλά δεν περιέχει άζωτο. Επίσης δεσμεύεται διοξείδιο του άνθρακα από τους μικροοργανισμούς μέσα στο χώμα η ανάπτυξη των οποίων ενισχύεται από τη στάχτη και η γη γίνεται πιο εύφορη. Λόγω της παρουσίας του ανθρακικού ασβεστίου εξουδετερώνεται η οξύτητα του εδάφους, αυξάνοντας το pH του και αυξάνει την δραστηριότητα των βακτηρίων του εδάφους. Η αύξηση της αλκαλικότητας του εδάφους επηρεάζει την θρέψη των φυτών. Θρεπτικές ουσίες είναι πιο εύκολα διαθέσιμες στα φυτά, όταν το έδαφος είναι ελαφρώς όξινο. Αλλά επειδή αυξάνεται πολύ το pH του εδάφους με την προσθήκη μεγάλων ποσοτήτων μπορεί να κάνει κακό παρά καλό. Η στάχτη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε φυτά που αγαπάνε όξινα εδάφη, όπως είναι οι πατάτες, τα βατόμουρα. Είναι καλο να χρησιμοποιείται με φειδώ και γίνεται τακτικά έλεγχος του PH του εδάφους.
10. Δυναμώνει τα φυτά που αγαπούν το ασβέστιο, όπως είναι οι ντομάτες, τα αμπέλια, οι φασολιές, το σπανάκι, ο αρακάς, τα αβοκάντο, τα σκόρδα κα. Ακόμα ευδοκιμούν και οι τριανταφυλλιές. Μπορούμε να προσθέσουμε 1 / 4 φλιτζανιού σε κάθε λάκκο κατά τη φύτευση.
11. Μια κουταλιά στάχτη ανά 1000 λίτρα νερό δυναμώνει υδρόβια φυτά.
12. Βοηθάει τα φυτά να μην παγώσουν τον χειμώνα αν ρίξουμε πάνω τους μια στρώση από στάχτες.
13. Απωθεί ζώα, τίποτα δεν πλησιάζει την στάχτη! Με την στάχτη απομακρύνονται από τον κήπο διάφορα έντομα και παράσιτα όπως γυμνοσάλιαγκες και σαλιγκάρια κα.
14. Διώχνει τα μυρμήγκια αν ρίξουμε λίγη στάχτη στην μυρμηγκοφωλιά τους. Δεν μπορούν να μεταφέρουν την στάχτη όποτε θα αλλάξουν φώλια!
15. Σκορπίζουμε στάχτη στις γωνίες και στα σκοτεινά σημεία της αποθήκης μας ή του σπιτιού μας. Όσο υπάρχει στάχτη δεν θα πλησιάζουν ποντίκια, κατσαρίδες, έντομα.
16. Απωθεί τις ψείρες (στο τριχωτό της κεφαλής), τους ψύλλους και τα τσιμπούρια από τα κατοικίδια ζώα. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα μίγμα στάχτης μαζί με ξύδι ώστε να γίνει μια πηχτή λάσπη και να την αλείψουμε στο τριχωτό.
17. Απωθεί τον σκόρο. Μπορούμε να ρίξουμε στάχτη στα ρούχα μας και μετά να τα αποθηκεύσουμε και όταν θα θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε απλά τα τινάζουμε. Μπορούν έτσι να μείνουν αρκετά χρόνια χωρίς να πάθουν τίποτα απολύτως.
18. Η ποτάσα (Υδροξείδιο του καλίου, ΚΟΗ) μπορεί να παραχθεί από στάχτη και αποσταγμένο νερό, η οποία με τη σειρά της μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή σαπουνιού. Η διαδικασία είναι λίγο πολύπλοκη και χρονοβόρα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί η ποτάσα είναι καυστική.
19. Χρησιμοποιείται στα αιώνια αυγά, τα οποία είναι κονσερβοποιημένα αυγά που φτιάχνουν στην Ανατολή και χρησιμοποιούνται στην κουζίνα τους. Τα αυγά μπορούν να διατηρηθούν με μείγμα πηλού, στάχτης, αλάτι, ασβέστη, και φλοιού του ρυζιού για αρκετές εβδομάδες έως αρκετούς μήνες, ανάλογα με τη μέθοδο της επεξεργασίας.
20. Η σόδα (Ανθρακικό νάτριο Na2CO3, σόδα πλυσίματος) μπορεί να παραχθεί από την στάχτη. Η σόδα είναι γνωστή για την καθημερινή χρήση της ως αποσκληρυντικό του νερού.
Na2SO4 + CaCO3 + 2 C → Na2CO3 + 2 CO2 + CaS
Η σόδα παράγεται από βράσιμο του μίγματος στάχτης και νερού, και στη συνέχεια συλλέγεται όταν το νερό εξατμιστεί.
21. Η στάχτη λιώνει τον πάγο επειδή περιέχει αλάτι. Είναι λίγο πιο από το αλάτι ή άλλες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στις μέρες μας.
22. Φίλτρο
Τα κάρβουνα που μένουν από την καύση (τα μαύρα κομμάτια, όχι η γκρι / λευκή στάχτη) μπορούμε να τα χτυπήσουμε με ένα σφυρί και στη συνέχεια να τα αλέσουμε με ένα γουδοχέρι ή μπλέντερ και να πάρουμε μια λεπτή σκόνη. Η σκόνη αυτή από τα κάρβουνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φίλτρο.
23. Χρησιμοποιείται για να φιλτράρουμε το κρασί μας αν μας βρήκε λίγο θολό.
24. Αν το νερό πηγής μας έχει σκουλήκια ή κυπρίνους μπορούμε να το φιλτράρουμε την στάχτη και παίρνουμε ένα πεντακάθαρο νερό.
25. Αφύγρανση
Κομμάτια από άνθρακα (κάρβουνο) τοποθετούνται σε μεταλλικά δοχεία με τρύπες και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση υγρασίας σε μέρη όπως τα ντουλάπια, τα υπόγεια, κάτω από τους νεροχύτες κλπ.
26. Σβήνουμε τη φωτιά , πολύ εύκολα και γρήγορα πετώντας στάχτη πάνω της.
27. Τα παλιά χρόνια χρησιμοποιούσαν για την συντήρηση των σπόρων όπως των φασολιών μεγάλα πήλινα δοχεία που από πάνω τα κάλυπταν με παχύ στρώμα από στάχτη. Αυτό βοηθούσε να μην τα φάνε τα σκαθάρια. Μία μελέτη στη Νιγηρία δείχνει ότι η στάχτη ξύλου αφυδατώνει τους σπόρους και τους καθιστά λιγότερο επιρρεπή σε μόλυνση.
28. Χρησιμοποιείται σε πληγές για να σκοτώσει κάθε μικρόβιο και να γίνει η επούλωση πολύ γρήγορα. Διαλύουμε λίγο χειροποίητο σαπούνι μέσα στην αλισίβα και πλένουμε με αυτό την πληγή χωρίς να την ξεπλύνουμε μετά.
29. Ψυγείο χωρίς ηλεκτρικό. Μπορούμε να διατηρήσουμε φρούτα και λαχανικά χωρίς να πάθουν τίποτα για πολλές μέρες έως και χρόνια! Σκάβουμε έναν λάκκο, τον γεμίζουμε με στάχτη τοποθετούμε τα λαχανικά έτσι ώστε να μην έρχονται σε επαφή το ένα με το άλλο αλλά ούτε και με το χώμα. Σκεπάστε τον λάκκο με ,ένα ξύλο και τα αφήνουμε.
30. Παλιά για να διατηρήσουν την πυτιά, την βάζανε μέσα σε ένα κέρατο, το γεμίζανε με στάχτη, το σφραγίζανε με λάσπη και κρεμούσανε σε ένα δέντρο. Το αφήνανε εκεί για χρόνια χωρίς να πάθει τίποτα απολύτως η πυτιά.
Σίγουρα θα υπάρχουν και αλλες χρήσεις που δεν ανακάλυψα ακόμα!!!



www.katohika.grRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σου κόβουν το ρεύμα;

Posted: 28 Nov 2012 11:02 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΧΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΩΝ 3 ΕΦΙΑΛΤΩΝ

Posted: 28 Nov 2012 11:01 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΑΥΤΗ Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ
"Οn Wednesdays"
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ"
  
Δειτε την πολύ μικρή αυτή ταινία με μεγάλη προσοχή, διότι θα είναι μια συχνή εικόνα στα πολυκαταστήματα της Ελλάδας.
 
Μιας Ελλάδας που θα είναι στο ευρώ, αλλά δεν θα έχει ευρώ
να αγοράσει τίποτε....
 


Είναι να μη σου τύχει ...

Posted: 28 Nov 2012 10:52 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Δείτε αστείες φωτογραφίες από δυσάρεστα απρόοπτα ...













Πέντε πράγματα για τα οποία μετανιώνουν οι ετοιμοθάνατοι...

Posted: 28 Nov 2012 10:49 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Για πολλά χρόνια δούλεψα στην παρηγορητική φροντίδα ασθενών, κυρίως σε αυτούς που γυρνούσαν στα σπίτια τους για να πεθάνουν. Έζησα ξεχωριστές στιγμές, όντας μαζί τους για τις τελευταίες 3 με 12 εβδομάδες της ζωής τους.

Οι άνθρωποι ωριμάζουν πολύ όταν αντιμετωπίζουν το θάνατό τους.Έχοντας βιώσει μεγάλη γκάμα συναισθημάτων (άρνηση, φόβο, θυμό, στεναχώρια, περισσότερη άρνηση) στο τέλος ένιωθαν την πολυπόθητη αποδοχή: Κάθε ασθενής γαλήνευε, τελικά, πριν πεθάνει.

Όταν τους ρωτούσα αν μετάνιωναν για κάτι ή αν θα έκαναν κάτι διαφορετικά, είδα ότι υπήρχαν πολλά κοινά στις απαντήσεις τους. Να πέντε – αυτά που άκουσα πιο συχνά:

1. Εύχομαι να είχα το κουράγιο να ζήσω τη ζωή μου όπως την ήθελα στ' αλήθεια, κι όχι όπως περίμεναν οι άλλοι να τη ζήσω. Όταν κανείς συνειδητοποιεί ότι η ζωή του σχεδόν τελείωσε, βλέπει πιο καθαρά πόσα (σημαντικά) όνειρά του δεν πραγματοποίησε. Οι περισσότεροι δεν είχαν κάνει ούτε τα μισά και τώρα έφευγαν ξέροντας ότι γι' αυτό έφταιγαν οι επιλογές που είχαν κάνει – ή δεν είχαν κάνει.
Είναι σημαντικό να προσπαθήσεις να πραγματοποιήσεις κάποια απ' τα όνειρά σου – με το που χάνεις την υγεία σου ίσως να είναι αργά.

2. Εύχομαι να μην δούλευα τόσο σκληρά.Αυτό μου το είπαν σχεδόν όλοι οι άντρες ασθενείς μου. Έχασαν τα παιδικά χρόνια του γιου ή της κόρης τους, δεν έζησαν όσο θα μπορούσαν συντροφιά με το έτερό τους ήμισυ, δεν διασκέδασαν όσο ήθελαν.
Απλοποιώντας τον τρόπο ζωής σας και κάνοντας συνειδητές επιλογές κατά τη διάρκειά της είναι δυνατόν να ζήσετε με λιγότερα απ' όσα νομίζετε. Και δημιουργώντας περισσότερο χώρο στη ζωή σας, γίνεστε πιο ευτυχισμένοι και ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες – πιο ταιριαστές με τον νέο τρόπο ζωής σας.

3. Εύχομαι να είχα το κουράγιο να εκφράσω τα συναισθήματά μου.Πολλοί άνθρωποι καταπίεζαν τα συναισθήματά τους για αποφύγουν τσακωμούς ή για να μη στεναχωρήσουν τους άλλους. Το αποτέλεσμα ήταν πως συμβιβάστηκαν με μια μέτρια ζωή. Πολλές ανίατες ασθένειές τους σχετίζονταν, εν μέρει, με την πικρία και την αναπόφευκτη μνησικακία που κουβαλούσαν σ' ολόκληρη τη ζωή τους.
Δε μπορούμε να ελέγχουμε τις αντιδράσεις των άλλων. Παρ' ό,τι όμως οι άλλοι μπορεί αρχικά να αντιδράσουν άσχημα αν αρχίσετε να μιλάτε με ειλικρίνεια, μακροπρόθεσμα οι σχέσεις σας θα γίνουν πιο υγιείς και πιο ουσιαστικές. Αν δεν γίνουν, τότε απλώς ξεφορτώνεστε μια τοξική σχέση απ' τη ζωή σας. Σε κάθε περίπτωση κερδίζετε.

4. Εύχομαι να είχα κρατήσει επαφή με τους φίλους μου.Συχνά οι ασθενείς δεν είχαν συνειδητοποιήσει πλήρως τα ωφέλη μιας παλιάς, καλής φιλίας – μέχρι τότε. Και τότε συχνά ήταν αργά για να εντοπίσω τα άτομα απ' το παρελθόν τους.
Πολλοί είχαν απορροφηθεί τόσο με τις ζωές τους που είχαν αφήσει καταπληκτικές φιλίες να μαραθούν. Συχνά οι ετοιμοθάνατοι μετάνιωναν βαθιά που δεν είχαν "ξοδέψει" περισσότερα σε μια φιλία. Όλοι ανεξαιρέτως νοσταλγούν τους φίλους τους όταν πεθαίνουν.
Ούτε τα λεφτά ούτε η κοινωνική θέση απασχολούν τους ανθρώπους τις τελευταίες στιγμές της ζωής. Αυτό που μένει τότε σε όλους είναι η αγάπη και οι σχέσεις τους με άλλους ανθρώπους. Κυρίως όμως η αγάπη.

5. Εύχομαι να είχα αφήσει τον εαυτό μου να νιώσει ευτυχισμένος.Παραδόξως γι' αυτό μετανιώνουν πολλοί ετοιμοθάνατοι. Οι περισσότεροι δεν είχαν καταλάβει, μέχρι το παρά πέντε, ότι η ευτυχία είναι επιλογή. Είχαν μείνει προσκολλημένοι σ' αυτά που είχαν μάθει, στις συνήθειές τους. Η "ασφάλεια" του οικείου δεν τους είχε αφήσει να αλλάξουν ποτέ.

Ο φόβος της αλλαγής τούς είχε κάνει να υποκρίνονται στους άλλους (αλλά και στους εαυτούς τους!) ότι ήταν απολύτως ευχαριστημένοι με τη ζωή τους, όπως ακριβώς ήταν. Τώρα όμως μου έλεγαν πως ήθελαν να γελάσουν και πάλι με την ψυχή τους, να σαχλαμαρίσουν ξανά…

ΥΓ. Όταν είσαι στο νεκροκρέβατό σου, το τελευταίο πράγμα που σε απασχολεί είναι το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα.
Πόσο τέλειο θα 'ταν αν μπορούσες να ελευθερωθείς απ' όλα αυτά, να αφεθείς και να χαμογελάσεις αβίαστα ξανά – πολύ πριν από το θάνατό σου…"

Σκελετός Κενταύρου?

Posted: 28 Nov 2012 10:46 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η αλήθεια για τον σκελετό του Κενταύρου. Από το 1994 στην βιβλιοθήκη Hodges του πανεπιστημίου Tennessee στο Knoxville των Η.Π.Α, εκτίθεται ένα...
πραγματικά καταπληκτικό έκθεμα. Μέσα σε μία γυάλινη προθήκη υπάρχει ο σκελετός ενός ενήλικα κενταύρου μαζί με διάφορα αγγεία που αποτελούσαν τα ταφικά κτερίσματα. Στην επιγραφή της προθήκης διαβάζουμε ότι είναι ο ένας από τους τρεις σκελετούς κενταύρων που βρέθηκαν το 1980 σε ανασκαφή 8 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Βόλου και χρονολογείται στην δεκάτη τρίτη χιλιετία π.Χ. 

Στο πίσω μέρος της προθήκης υπάρχει μία πινακίδα με την ανατομία του κενταύρου, τον χάρτη της Ελλάδας και μία απεικόνιση κενταύρου από την ζωφόρο του Παρθενώνα. Μία τρίτη πινακίδα στα δεξιά της προθήκης αναγράφει την φράση "πιστεύεται στους Κενταύρους?". 
Η επίσημη θέση του πανεπιστημίου είναι ότι το έκθεμα πρόκειται για απάτη. Τον σκελετό τον κατασκεύασε ο Bill Willers,καθηγητής του πανεπιστημίου του Wisconsin – Oshksosh και συνάμα καλλιτέχνης, ο οποίος συνδύασε τον σκελετός ενός πόνυ Shetland με τον σκελετό ενός ανθρώπου που χρησιμοποιούνταν από το πανεπιστήμιο του στο μάθημα της ανατομίας αλλά λόγω της παλαιότητας του αντικαταστάθηκε από έναν πλαστικό. 

Σύμφωνα και πάλι με την άποψη του πανεπιστημίου για να καταφέρει ο Willers να κάνει τον σκελετό να φαίνεται ακόμη πιο παλιός, τον εμπότισε πολλές φορές με τσάι με αποτέλεσμα να αποκτήσει ένα καφέ χρώμα για να ταιριάζει οπτικά με σκελετούς της ίδιας περιόδου. Ο σκελετός εκτέθηκε για πρώτη φορά στην στα μέσα του 1980 στην γκαλερί Madison, αλλά και σε πολλά πανεπιστήμια πριν καταλήξει στον αχυρώνα (;) κάποιου φίλου του καλλιτέχνη. 
Το πανεπιστήμιο του Tennessee κινητοποιήθηκε το 1992 για να αγοράσει τον σκελετό του κενταύρου και μετά από δύο χρόνια κατάφερε τελικά να τον αποκτήσει. Από το 1992 μέχρι το 1994 μάζευε τα χρήματα για την απόκτηση του κενταύρου από διάφορους χρηματοδότες και ευεργέτες του πανεπιστημίου. 
Στο εν λόγω πανεπιστήμιο υπάρχουν δύο αίθουσες με σκελετούς, η μία φιλοξενεί αληθινούς σκελετούς και η άλλη ψεύτικους. Αυτό που θα περίμενε κάποιος θα ήταν ο σκελετός του κενταύρου να εκτίθεται στην αίθουσα με τους ψεύτικους σκελετούς, όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο γιατί πολύ απλά αυτός εκτίθεται στην αίθουσα με τους αληθινούς. Αυτό πρόκειται λοιπόν για μία "φάρσα" που κάνει το πανεπιστήμιο (σύμφωνα με τα λεγόμενα του πάντα) στους φοιτητές του, με σκοπό να τους παραπλανήσουν για να αφυπνίσουν αυτοί το κριτικό τους πνεύμα Μέχρι εδώ όλα καλά. 

Ωραία η φάρσα και πρωτότυπη θα σκεφτόταν κάποιος. Όμως για σκεφτείτε λίγο μερικά πραγματάκια που ίσως δεν προσέξατε πριν. Η τιμή που πουλήθηκε ο κένταυρος στο πανεπιστήμιο δεν έγινε ποτέ γνωστή. Όμως για να καταφέρει το πανεπιστήμιο να τον αγοράσει μάζευε τα χρήματα για δύο ολόκληρα χρόνια. Συμπεραίνω λοιπόν πως για να υπάρχει μία τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην συγκέντρωση των χρημάτων, ο σκελετός δεν ήταν διόλου φθηνός, πράγμα πολύ περίεργο για έναν σκελετό αποτελούμενο από οστά ενός πόνυ και ενός σκελετού ανθρώπου για μαθήματα ανατομίας. 

Αφού λοιπόν ο φερόμενος καλλιτέχνης του σκελετού κατάφερε τόσο απλά και εύκολα να φτιάξει έναν σκελετό κενταύρου, που μπορεί να παραπλανεί τους φοιτητές του πανεπιστημίου, γιατί το πανεπιστήμιο μπήκε στην διαδικασία να μαζέψει τόσα χρήματα και να αγοράσει τον συγκεκριμένο σκελετό, ενώ μπορούσε "τόσο εύκολα" να κατασκευάσει έναν δικό του; Μην μου πείτε ότι δεν μπορούσε να προμηθευτεί δύο παρόμοιους σκελετούς και να τους ενώσει! Αφού ήταν τόσο εύκολο λοιπόν γιατί δεν το έκανε; Μήπως πάλι τους έλειπε το τσάι για να τον κάνουν και αυτόν να δείχνει παλιός; Μήπως μας λένε ψέμματα λοιπόν; Μήπως ο σκελετός δεν είναι ψεύτικος και πράγματι βρέθηκε στον Βόλο; Δεν ξέρω τι συμπέρασμα μπορεί να βγάλει ο καθένας σας διαβάζοντας τα παραπάνω, όμως εγώ θα ήθελα να κλείσω το άρθρο με μία φράση που περικλείει όλη την ουσία. "Μόνο τα μικρότερα μυστικά χρειάζονται κάλυψη, τα μεγάλα προστατεύονται από την δημόσια δυσπιστία"

xorisoria.org

Αύξηση πορνείας 1500% στην Αθήνα!

Posted: 28 Nov 2012 10:43 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Τρομακτικές διαστάσεις έχει πάρει η πορνεία στην Αθήνα καθώς έχει αυξηθεί 1500% ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μόνο ένας οίκος ανοχής λειτουργεί νόμιμα... Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που διοργανώθηκε από το Τμήμα Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, του ΕΚΚΕ και....
του Συνηγόρου του Πολίτη.

Πιο συγκεκριμένα βάσει των στοιχείων η πορνεία έχει αυξηθεί κατά 1.500%, τη στιγμή που σε όλη την Αθήνα υπάρχει μόνο ένας οίκος ανοχής που λειτουργεί με άδεια, όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, που ήταν παρών στην ημερίδα.

Το παραεμπόριο προβάλλει ως πρόβλημα για το 65% των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης, οι ληστείες έχουν διπλασιαστεί και οι κλοπές και οι διαρρήξεις έχουν αυξηθεί κατά 50% σε διάστημα μίας δεκαετίας (2000-2009).

Είναι χαρακτηριστικό πως η Αθήνα από το 2005 και μετά κρατά τα πρωτεία της πλέον ανασφαλούς πρωτεύουσας στην Ευρώπη.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ Ο έρωτας με την Πόπη Τσαπανιδου και ο γάμος που δεν έγινε

Posted: 28 Nov 2012 10:42 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Ο Κώστας Βαξεβάνης δεν ήταν ποτέ από τους ανθρώπους που απασχολούν τα media με την προσωπική του ζωή.
Την πολυετή σχέση του με την Πόπη Τσαπανίδου προσπάθησαν και οι δυο να την κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Κάτι που αρχικά ήταν εύκολο, καθώς όταν γνώρισε την Πόπη Τσαπανίδου εκείνη ήταν μια απλή ρεπόρτερ του MEGA.
Χήρα με τρεις κόρες, οι δύο δίδυμες, δούλευε πεισματικά για να μεγαλώσει τα παιδιά της και να κάνει το επάγγελμα που αγαπά.
Στο πρόσωπο του Κώστα Βαξεβάνη βρήκε το στήριγμα που χρειαζόταν
για να παλέψει πιο σκληρά και να καταξιωθεί στο δημοσιογραφικό χώρο.
Η εφημερίδα NEWS του Σαββατοκύριακου σε δημοσίευμά της αφιερωμένο στο προφίλ του μαχητικού δημοσιογράφου, αφιερώνει και μερικές αράδες στη σχέση του με την Πόπη Τσαπανίδου.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την NEWS, άνθρωποι που τους έζησαν από κοντά μιλούν για ένα ερωτευμένο ζευγάρι.
Έχτισαν το σπίτι τους στην Άνοιξη, καθώς η Πόπη αγαπούσε τη φύση, χωρίς όμως να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας.
Ο ίδιος ο Κώστας είχε πει πως μετακόμισε στην Άνοιξη από έρωτα...
"Από το 2000 η Αθήνα είναι για μένα μια μακρινή νυχτερινή θέα απ' το μπαλκόνι του σπιτιού μου. Μετακόμισα στην Άνοιξη, σ' ένα σπίτι από πέτρα και ξύλο. Μετακόμισα από έρωτα. Μερικές φορές νομίζω πως υπάρχω λόγω έρωτος - πώς αλλιώς θα υπήρχα; Ένα σπίτι με κήπο, σκυλιά, μποστάνι. Οι έρωτες κάποια στιγμή τελειώνουν...".
Η σχέση τους κράτησε οκτώ περίπου χρόνια, γράφει η εφημερίδα, με τον Κώστα να αναλαμβάνει και το ρόλο του πατέρα για τις τρεις κόρες της, ενώ μαζί μεγάλωσαν και τα δυο του παιδιά από τον προηγούμενο του γάμο.
Λίγο πριν το διαζύγιο της Πόπης από την κρατική τηλεόραση ήρθε και ο χωρισμός του δημοσιογραφικού ζευγαριού. Ένα τέλος που δεν ήταν κοινή απόφαση, ενώ οι σχέσεις τους για κάποιο καιρό μετά ήταν τεταμένες, όπως συμβαίνει σε όλους τους μεγάλους έρωτες που τελειώνουν.
Ο χωρισμός τους απασχόλησε περισσότερα τα media απ' ό,τι η ίδια τους η σχέση... Λογικό, καθώς επήλθε τη στιγμή που και οι δύο ήταν πλέον γνωστοί παρουσιαστές εκπομπών.
Ο χρόνος, όπως γίνεται σε αυτές σε αυτές τις περιπτώσεις, λειτούργησε ως γιατρικό και τα χρόνια που πέρασαν βοήθησαν στο να είναι σήμερα δύο καλοί φίλοι, καταλήγει το δημοσίευμα.
Το radar.gr ανέτρεξε στο αρχείο του και σας παρουσιάζουμε μια φωτογραφία από την εποχή που το ζευγάρι ήταν μαζί, ευτυχισμένο. Αυτό φαίνεται στο πρόσωπο του Κώστα Βαξεβάνη, που κυριολεκτικά λάμπει έτοιμος να απολαύσει το πανάκριβο πούρο του.

Παράξενες ασπίδες

Posted: 28 Nov 2012 10:39 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Οι ασυνήθιστα θαυματουργές, και Παράξενες ασπίδες των αρχαίων Ελλήνων Τι ήταν τα περίφημα ιερά όπλα πού υπήρχαν μέσα στο άδυτο του ναού του Απόλλωνος, και τα οποία με,,,
θαυμαστό τρόπο βρέθηκαν μπροστά από τον ναό όταν έφθαναν στο τέμενος του θεού οι βάρβαροι Πέρσες για να το συλήσουν? Μια ιδέα για το τί μπορεί να ήταν κάποιο από τα ιερά αυτά όπλα μας δίνει ό θρύλος του Άβαντος, πού αναφέρεται στην θαυματουργή ασπίδα του «Άβαντεία ασπίς» οι περιπέτειες της οποίας έχουν ως έξης: Κάποτε κάποιος έφηβος έτρεψε σε φυγή ολόκληρο στράτευμα με την μαγική δύναμη της άσπίδος του, ή οποία αργότερα περιήλθε στον Δαναό, πού την ανήρτησε, αφιερώνοντας την στο Ηραίον του Αργούς. 
Ό Λυγκεύς έτόλμησε να ξεκρεμάσει το αφιέρωμα και να το προσφέρει στον γιό του Άβαντα, ό όποιος μόνον με αυτή καθυπέταξε τους αντιπάλους του, διότι ή παρουσία της άσπίδος έτρεπε σε φυγή τους εχθρούς. Με την παράδοση αυτή συνδεόταν και το πανάρχαιο έθιμο σύμφωνα με το όποιο οι νικητές των αγώνων του Αργούς ελάμβαναν εκτός από τον στέφανο και για έπαθλο μια ασπίδα. Αυτή την παράδοση περί Άβαντείας άσπίδος χρησιμοποίησε εντέχνως ό Βιργίλιος, για να κολακεύσει τον αυτοκράτορα Αύγουστο, πού ένίκησε τόν Αντώνιο στο Ακτιο (31 π.Χ.). 
Οι θεοί ετάχθησαν τάχα υπέρ του Οκταβιανού Αυγούστου και τον έκαναν ικανό να παραλαβή την θαυματουργή ασπίδα, την οποία ό Αινείας φεύγοντας από την Τροία κρέμασε στην πύλη του ναού τού Απόλλωνος στο Ακτιο. Αλλά δεν ήταν συνηθισμένες ασπίδες και εκείνες του Ηρακλέους και του Αχιλλέως. Ή Ασπίς Ηρακλέους είναι ένα από τα πιο περίεργα αρχαιοελληνικά κείμενα και αναφέρεται στην περίφημη ασπίδα τού μεγίστου θρυλικού ήρωος του Ελληνισμού. Ό θείος ποιητής Ησίοδος περιγράφει αυτήν ως ουράνια: «Χερσί γε μήν σάκος είλε παναίολον, ουδέ τις αυτό ούτ' έρρηξε βαλών ούτ' έθλασε θαύμα ίδέσθαι πάν μέν γάρ κύκλω τιτάνω λευκώ τ' έλέφαντι ήλέκτρω θ' ύπολαμπές έην χρυσω τε φαεινω λαμπόμενον, κυάνου δέ διά πτύχες ήλήλαντο...» (στ. 139-143). Πήρε λοιπόν στα χέρια του την ασπίδα πού ήταν σαν πανάλαφρο μπαλόνι (σάκος παναίολον), πού κανένας ποτέ δεν την έσχισε ή την έσπασε χτυπώντας την, και ήταν θαυμάσιο να την κοιτάζεις. 

Γιατί ολόκληρη ή κυκλική της επιφάνεια λαμποκοπούσε από τιτάνιο, και από λευκό ελεφαντόδοντο κι από κεχριμπάρι κι άστραφτε από το χρυσάφι το λαμπερό, την διαπερνούσαν δε πολλές βαθυγάλαζες ταινίες... Από την συνέχεια του κειμένου φαίνεται ότι στην μέση της άσπίδος βρισκόταν ένας δράκος, του όποιου τα μάτια έλαμπαν σαν την φωτιά και πού είχε μια σειρά λευκά δόντια, τρομερά και απλησίαστα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσει κανείς στην αναφορά του Ησιόδου, ότι πάνω στο φρικτό του μέτωπο (τού δράκοντα) πετούσε ή Εριδα ή τρομερή πού ξεσηκώνει ταραχές ανάμεσα στους άνδρες, ή καταραμένη πού συνηθίζει να παίρνει τον νουν και τον λογισμό των ανδρών, εκείνων πού με έχθρα πολεμούν τον γιό τού Διός. 

Μήπως ευρισκόμεθα ενώπιον ενός άγνωστου όπλου πού προκαλούσε μανία και πανικό στους εχθρούς; (Αυτό είναι το ερώτημα πού ανακύπτει από το προαναφερθέν σημείο της περιγραφής τού θεϊκού ποιητή Ησιόδου). Προβληματισμό προκαλούν οι αμέσως ακολουθούντες στίχοι: «τών καί ψυχαί μέν χθόνα δύνουσ' Άϊδος εϊσω αυτών, όστέα δέ σφι περί ρινοΐο σαπείσης Σειρίου άζαλέοιο μελαίνη πύθεται αϊη» (στίχοι 151-153). Το απόσπασμα αυτό μεταφράζεται ως εξής: «Οι ψυχές εκείνων μπαίνοντας στην γη χώνονται βαθειά στον Άδη, και τα κόκκαλα τους, μόλις οι σάρκες, πού τα περιβάλλουν, λειώσουν από το κάμα τού Σειρίου, σαπίζουν μέσα στην μαύρη γη». Στους στίχους αυτούς, όπως υποστηρίζει ό Θεόδωρος Άξιώτης στην «ΑΡΓΩ», τονίζεται ότι ο κυριότερος ρόλος της άσπίδος ήταν εκείνος των ουρανίων ταξιδιών !.

H ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε από δημάρχους να «καρφώσουν» εργαζόμενους!

Posted: 28 Nov 2012 10:38 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Απίστευτες μεθόδους χρησιμοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. και κατ' επέκταση το κράτος, σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες του notioanatolika.gr, προκειμένου να «πείσει» τους εργαζόμενους των ΟΤΑ να μην διαμαρτύρονται για το ενδεχόμενο να απολυθούν διά της μεθόδου της διαθεσιμότητας.

Όπως αποκαλύπτει το notioanatolika.gr, τρεις δήμαρχοι της.....
ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων, οι Θανάσης Ζούτσος του Δήμου Παλλήνης, ο Χρήστος Μάρκου του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας και ο Δημήτρης Δάβαρης του Δήμου Παιανίας – Γλυκών Νερών εκλήθησαν στο μέγαρο της Γενική Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών προκειμένου να καταθέσουν εάν κατά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εργαζομένων των δήμων τους και των καταλήψεων των δημαρχείων υπήρξαν κάποιοι διαμαρτυρόμενοι οι οποίοι προκάλεσαν βίαια επεισόδια και φθορές!
Οι δήμαρχοι έλαβαν εισαγγελική παραγγελία και ως εκ τούτου έπρεπε να καταθέσουν οπωσδήποτε. Βέβαια σύμφωνα με τις πληροφορίες του notioanatolika.gr κανείς από τους τρεις δημάρχους της περιοχής μας δεν «έδωσε» εργαζόμενους παρά το γεγονός ότι σε κάποιες, τουλάχιστον, περιπτώσεις υπήρξαν εντάσεις κατά τη διάρκεια των καταλήψεων.
Όπως γίνεται κατανοητό πάντως, το κράτος διά της αστυνομίας προσπαθεί να μειώσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, φοβούμενο ενδεχομένως ότι μια διαμαρτυρία διαρκείας όπως αυτή της ΠΟΕ – ΟΤΑ είναι δυνατόν να δημιουργήσει τσουνάμι αντιδράσεων και από άλλες ομάδες εργαζομένων αλλά και συνολικότερα πολιτών οι οποίοι πλήττονται από τα μέτρα του μνημονίου 3.


notioanatolika.gr

Οι νόμοι της φυσικής και ο Αϊνστάιν αποδεικνύουν την ύπαρξη φαντασμάτων;;!!

Posted: 28 Nov 2012 10:31 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το ghost-hunting είναι ένα «άθλημα» το οποίο είναι ευρέως διαδεδομένο στο εξωτερικό, ενώ το τελευταίο διάστημα φαίνεται να «απλώνει τα δίχτυα του» και στη…
χώρα μας (βλ W ReSearching Team). Βέβαια, παρ'όλες τις προσπάθειες των ghost-hunters ανά τον κόσμο, με τις συνεχείς έρευνές τους σε εγκαταλελειμένα σπίτια, εργοστάσια, παλιά κτίρια, νεκροταφεία, κ.τ.λ., οι οποίες τις περισσότερες φορές συνοδεύονται από τον κατάλληλο εξοπλισμό, ακόμα δεν είμαστε στη θέση να ισχυριστούμε με βεβαιότητα ότι ναι, τα φαντάσματα υπάρχουν. 

Πολλοί ghost hunters, ωστόσο, πιστεύουν ότι οι ισχυρισμοί για την ύπαρξη των φαντασμάτων υπάρχει στη μοντέρνα φυσική, και συγκεκριμένα στον… Αϊνστάιν, ο οποίος προσέφερε μία επιστημονική βάση πάνω στο θέμα. Albert Einstein Head.jpeg 1302838219 Οι νόμοι της φυσικής και ο Αϊνστάιν αποδεικνύουν την ύπαρξη φαντασμάτων;;!! Για παράδειγμα, ο ερευνητής φαντασμάτων John Kachuba στο βιβλίο του Ghosthunters (2007) αναφέρει: «Ο Einstein απέδειξε ότι όλη η ενέργεια που υπάρχει στο σύμπαν είναι σταθερή και ότι δε μπορεί ούτε να δημιουργηθεί αλλά ούτε και να καταστραφεί… Οπότε, τι ακριβώς συμβαίνει στην ενέργειά μας όταν πεθαίνουμε; Αν δε μπορεί να καταστραφεί, πιθανόν να μπορεί να μεταμορφώνεται σε ένα άλλο είδος ενέργειας. 

Ποιά είναι αυτή η νέα μορφή ενέργειας; Μήπως μπορούμε να πούμε ότι η εξέλιξη αυτή έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία των φαντασμάτων;» Η ομάδα παραφυσικών φαινομένων Tri County Paranormal αναφέρει: «Ο Einstein είπε ότι η ενέργεια δε μπορεί να δημιουργηθεί ή να καταστραφεί αλλά μπορεί μόνο να αλλάξει από μία μορφή σε μία άλλη. Όταν είμαστε ζωντανοί, έχουμε ηλεκτρική ενέργεια στο σώμα μας. Τι συμβαίνει στην ηλεκτρική αυτή ενέργεια όταν πεθαίνουμε; Σίγουρα, δεν υπάρχει εύκολη απάντηση στο ερώτημα αυτό». 

Στην πραγματικότητα, η απάντηση ίσως είναι τελικά πολύ απλή. Όταν ένας άνθρωπος πεθαίνει, η ενέργεια του σώματός του πηγαίνει όπου πηγαίνει και η ενέργεια όλων των οργανισμών: στο περιβάλλον. Όταν ένας άνθρωπος πεθαίνει, η ενέργειά του απελευθερώνεται με τη μορφή ενέργειας και μεταβιβάζεται ουσιαστικά στα ζώα και τα φυτά που μας «τρώνε». Αν, επίσης, το σώμα μας αποτεθρώθηκε, τότε η ενέργεια γίνεται θερμότητα και φως και διαχέεται στο περιβάλλον. ghost on tracks1 Οι νόμοι της φυσικής και ο Αϊνστάιν αποδεικνύουν την ύπαρξη φαντασμάτων;;!! Όταν καταναλώνουμε νεκρά φυτά και ζώα, καταναλώνουμε ταυτόχρονα την ενέργειά τους και τη χρησιμοποιούμε για δική μας χρήση. 

Η τροφή μεταβολίζεται όταν αφομοιώνεται και οι χημικές αντιδράσεις συμβαίνουν όταν το ζωό χρειάζεται να ζήσει, να τρέξει, να αναπαραχθεί, κτλ. Η ενέργεια αυτή δεν υπάρχει με τη μορφή «ηλεκτρομαγνητικής-πνευματικής σφαίρας», αλλά με τη μορφή θερμότητας και χημικής ενέργειας. Πολλοί ghost hunters ισχυρίζονται ότι μπορούν να εντοπίσουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δημιουργούνται από τα φαντάσματα. 

Και εφ'όσον ισχύει ότι οι διαδικασίες μεταβολισμού των ζωντανών οργανισμών δημιουργούν χαμηλά επίπεδα ηλεκτρικών ρευμάτων, αυτά παύουν να υφίστανται ότι οι οργανισμοί πεθαίνουν. Επειδή η πηγή της ενέργειας σταματάει, σταματούν και οι ηλεκτρικές διεργασίες – ακριβώς όπως μία λάμπα παύει να εκπέμπει φως όταν διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Η περισσότερη από την "ενέργεια" που αφήνει πίσω του ένας νεκρός άνθρωπος χρειάζεται χρόνια για να επανενταχθεί στο περιβάλλον με τη μορφή τροφής. 

Η υπόλοιπη διαλύεται αμέσως μετά το θάνατο και δεν έχει μορφή τέτοια η οποία να μπορεί να εντοπιστεί χρόνια μετά από τις συσκευές εντοπισμού ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που χρησιμοποιούνται από τους κυνηγούς φαντασμάτων. Μπορεί πολλοί ghost hunters να βασίζονται πάνω στις θεωρίες του Einstein και μπορεί τα φαντάσματα πράγματι να υπάρχουν, ωστόσο ούτε ο Einstein ούτε οι νόμοι της φυσικής προτείνουν ότι τα φαντάσματα είναι αληθινά…

Αστροναύτης σκαλισμένος σε ναό του 1102 μ.Χ.!

Posted: 28 Nov 2012 10:28 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν έναν σκαλισμένο αστροναύτη στην πρόσοψη του καθεδρικού ναού της Σαλαμάνκα,στην Ισπανία.Βρίσκεται σε έναν καθεδρικό ναό που κτίστηκε το έτος 1102 μ.Χ!Η κατασκευή του νέου καθεδρικού ναού της Σαλαμάνκα ξεκίνησε το 1513. Η Παλιά Μητρόπολη, που βρίσκεται σε κοντινή...
απόσταση, είναι το κτίριο που χρονολογείται από το 1100 μ.Χ. περίπου. Οι ίδιες φωτογραφίες έχουν αναρτηθεί σε μια σειρά από διαδικτυακά φόρουμ και blogs στα οποία έχουν δημιουργήσει πολύ συζήτηση.Κάποιοι σχολιαστές μάλιστα προτείναν ότι ο αστροναύτης έχει προστεθεί χρησιμοποιώντας λογισμικό επεξεργασίας εικόνας,ενώ άλλοι κατέληξαν σε πιο εξωτικές εξηγήσεις, όπως το ταξίδι στο χρόνο, επισκέψεις από εξωγήινους στην αρχαιότητα και εκπληκτικές προβλέψεις για το μέλλον. Τί συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα; 
Πιό προσγειωμένοι παρατηρητές έχουν επισημάνει το προφανές συμπέρασμα, το οποίο είναι ότι ο σκαλισμένος αστροναύτης προστέθηκε στο κτίριο σε πολύ πιο πρόσφατες εποχές. Και αυτή η πιο λογική εξήγηση για το "μυστήριο" και είναι απολύτως σωστή. Ο αστροναύτης, μαζί με άλλα σύγχρονα σύμβολα προστέθηκε στον καθεδρικό ναό το 1992 κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης στον καθεδρικό ναό. Το πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για την αποκατάσταση,ο Jeronimo Garcia, φέρεται να επέλεξε έναν αστροναύτη ως ταιριαστό σύμβολο του εικοστού αιώνα.

Είναι μια παράδοση των κατασκευαστών καθεδρικό ναό και συντηρητές να περιλαμβάνει ένα σύγχρονο σύμβολο για το κτίριο ως υπογραφή στο έργο τους.Αν παρατηρήσετε γύρω από τον αστροναύτη ο γύψος φαίνεται πιο καινούριος από ότι παραπάνω. Έτσι, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει μυστήριο γύρω από τον "αστροναύτη" του καθεδρικού ναού απολύτως κανένα.Συμβαίνουν και αυτά,αλλά όμως δεν σημαίνει ότι άλλα ευρήματα με αστροναύτες δεν είναι πραγματικά και εκτός τόπου και χρόνου όπως γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας στο www.anexigita.com για αντικείμενα των Μάγιας που αποδεικνύουν τις επαφές τους με εξωγήινους.


xorisoria.org 

«Μου κόστισε πολύ η εμπλοκή μου στην πολιτική»

Posted: 28 Nov 2012 10:22 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Μετάνιωσε η Βάνα Μπάρμπα για την εμπλοκή της στην πολιτική; «Μου κόστισε πολύ. Είδα πράγματα που δεν μου άρεσαν. Ο καθένας κοιτούσε το συμφέρον του και την πάρτη του. Άλλοι ήθελαν να πάρουν λεφτά για να...
έρθουν στο κόμμα, άλλοι συμμετέχουν ιδιοτελώς. Δεν αναφέρονται στον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο όποιος μου είναι πολύ συμπαθής, αλλά στους γύρω μου. Καμιά φορά οι τεράστιες «αυλές» είναι και τεράστια λάθη. Ειδή καταστάσεις για τις οποίες αναρωτιόμουν «Παναγιά μου, τι κάνω εγώ εδώ πέρα»; Αργότερα με είδαν ανταγωνιστικά, υπήρχε πόλεμος του τύπου: «Τι δουλειά έχει αυτή εδώ; Ήρθε να μας πάρει το ψωμί». Χαζά και γελοία πράγματα» δήλωσε στο Θέμα η ηθοποιός.

xorisoria.org

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι πλησιάζει παγκόσμιος κατακλυσμός

Posted: 28 Nov 2012 10:19 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Σύμφωνα με Γερμανούς επιστήμονες από το Ινστιτούτο Κλιματικών Αλλαγών του Πότσδαμ, οι κάτοικοι των χαμηλών παράκτιων περιοχών σε ολόκληρο τον κόσμο ήδη σύντομα ενδέχεται να
αντιμετωπίσουν την απειλή να πλημμυρίσουν.

Αξιοποιώντας πρόσφατα στοιχεία από δορυφόρους διαπίστωσαν ότι τα τελευταία 20 χρόνια το ύψος των ωκεανών αυξανόταν κατά μέσο όρο 3,2 χιλιοστόμετρα ετησίως, 60 % ταχύτερα από ό,τι υπολόγιζαν οι ειδικοί του ΟΗΕ. 

Τα αποτελέσματα των ερευνών παρουσιάστηκαν στη διάσκεψη του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση των αλλαγών του κλίματος, η οποία διεξάγεται στην πρωτεύουσα του Κατάρ Ντόχα από 26 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου. 

Αιγιάλεια: Ξεκίνησε η πληρωμή της σταφίδας

Posted: 28 Nov 2012 10:02 PM PST

Από την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου ξεκίνησε η πληρωμή της σταφίδας στους παραγωγούς, ανάλογα με το χρόνο παράδοσης του προϊόντος. Η τιμή προκαταβολής, όπως έχει ορίσει το
διοικητικό συμβούλιο της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών είναι στο 1,45€/κιλό.

«Από τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου ξεκίνησε η πληρωμή της σταφίδας, για όσους έχουν προσκομίσει το προϊόν τους μετά τον Αύγουστο και μετά σειρά έχει ο Σεπτέμβριος», ανάφερε στο aigialeianews, ο πρόεδρος της Π.Ε.Σ. Θανάσης Σωτηρόπουλος, συμπληρώνοντας:

«Κάθε Δευτέρα θα γίνεται η πληρωμή και θα βγαίνει ανακοίνωση. Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και να έχουν εξοφληθεί όλοι οι παραγωγοί. Μέσα σ' αυτό το χρονικό διάστημα θα μπει, κατά τις υποσχέσεις του Υπουργείου, και το υπόλοιπο 50% της στρεμματικής ενίσχυσης, των δικαιωμάτων όπως λέμε, για να το καταλάβει και ο κόσμος, γιατί είναι κι άλλοι που δεν έχουν στρεμματική ενίσχυση, αλλά έχουν δικαιώματα από άλλες καλλιέργειες».

Πηγή: aigialeianewsRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Νέα Τάξη Πραγμάτων και "βρωμοέλληνες" τεμπέληδες

Posted: 28 Nov 2012 09:59 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Το σχέδιο είναι πολύ απλό και βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή. Πρώτα ο σκοπός τους ήταν να αφήσουν τους Έλληνες να ξοδεύουν περισσότερα από όσα ήταν το επιτρεπτό όριο στο κατά κεφαλήν εισόδημα ανά οικογένεια...

Άφησαν επίτηδες τους Έλληνες να υπερκαταναλώνουν, να ξοδεύουν αλόγιστα, να γίνουν τεμπέληδες (όχι όλοι... αναφέρομαι σε συγκεκριμένη κάστα νεοελλήνων) για να μπορέσουν μετά να δικαιολογήσουν όλα τα απάνθρωπα μέτρα που είχαν σκοπό να εφαρμόσουν εις βάρος του Ελληνικού λαού, μέχρι να τον απομονώσουν από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ταυτόχρονα δούλευε το σχέδιο του εποικισμού της χώρας μας από φτηνό ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό, κακοποιά στοιχεία, αλλά και ανθρώπους χωρίς μόρφωση οι οποίοι όμως είναι φανατικοί ισλαμιστές και ταυτόχρονα αντιδημοκράτες.

Στο σχέδιο έχουν πάρει μέρος και Έλληνες... από δημοσιογράφους και λοιπούς τηλεμαϊντανούς καλεσμένους σε πάνελ ντροπής, έως πολιτικοί και εκπαιδευτικοί.. που πούλησαν την πατρίδα τους για να πάρουν μερικές χιλιάδες ευρώ που είναι βαμμένα με το αίμα συμπατριωτών τους...

Είναι τυχαία όλα αυτά ή είναι καθοδηγούμενα; ΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ; Ποιός δολοφονεί το εθνικό φρόνημα του λαού; Και τώρα, ποιός ωφελείται;

Τώρα όμως βρισκόμαστε στο στάδιο της συκοφαντίας και της διεθνούς κατακραυγής.

Γίναμε οι "βρωμοέλληνες" της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Μεγάλο ρόλο σ αυτό (και όχι τυχαία) έπαιξαν και οι δηλώσεις του ακατονόμαστου πρώην πρωθυπουργού που κατήγγειλε τον λαό που δήθεν έπρεπε να υπηρετεί.

Επόμενο στάδιο να μας πετάξουν έξω από το euro σαν το άψυχο κουφάρι ενός παιδόφιλου βιαστή ανηλίκων που μόλις εκτέλεσαν οι δήμιοι του. Ενώ πρώτα είχαν διαπομπεύσει και τον γυρόφερναν σε δρόμους και στενά για να τον φτύνουν όλοι. Το επόμενο στάδιο είναι και το πιο απλό από όλα όσα είχαν προηγηθεί. Εφόσον δεν θα μας συμπαθεί κανείς, θα είμαστε αποκομμένοι από τις διεθνές αγορές και τα λόμπι εξουσίας της Νέας Τάξης Πραγμάτων, θα έρθει και ο διαμελισμός της Ελλάδος. Ανάλογα τα συμφέροντα και τα οικονομικά σχέδια που έχουν βάλει οι παγκόσμιοι ηγέτες, στόχοι είναι η Θράκη, η Κρήτη, τα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία, αλλά και η Ήπειρος.

Το προσκείμενο στην Αμερικανική κυβέρνηση περιοδικό Stratfor σας το λέει κατάμουτρα: «η Ελλάς δεν έχει καμία γεωστρατηγική θέση για την Δύση και συνεπώς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ». Τότε όμως που θα υπάρξει αντίδραση από τους καταρρακωμένους Έλληνες, θα βγάλουν το κρυφό τους χαρτί.

Τον Δούρειο Ίππο της λαθρομετανάστευσης. Την συνέχεια την ξέρετε. Έρχονται πολύ δύσκολα χρόνια για την χώρα.

Τώρα μπαίνει το ιστορικό δίλημμα.... Ή γινόμαστε Ήρωες ή ραγιάδες.

Ίσως πολλοί από εσάς που διαβάζεται αυτή την ανάρτηση να με κατηγορείται ότι κινδυνολογώ, αλλά για σκεφτείτε το λίγο καλύτερα. Και πείτε ποιο λέτε να είναι το μέλλον της Ελλάδος, στα επόμενα 2 με 3 χρόνια αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο;

pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr

Ο Νόμος Του Ενός και η Χρυσή Εποχή της Ατλαντίδας

Posted: 28 Nov 2012 09:55 PM PST

Οραματισμοί του Έντγκαρ Κέυσυ για την Ατλαντίδα
Ο Έντγκαρ Κέυσυ παραμένει ίσως ο πλέον αξιόπιστος και γνήσιος «δίαυλος» των τελευταίων 150 ετών. Οι ιατρικού περιεχομένου υπαγορεύσεις του και εκείνες περί προηγουμένων ζωών και παρελθόντων πολιτισμών
επικροτούνται και μελετώνται από εκατομμύρια στο ίδρυμά του, τον Σύλλογο Έρευνας Και Διαφώτισης (Association forResearch and Enlightenment, A.R.E.), που βρίσκεται στην Βιρτζίνια Μπητς, της πολιτείας Βιρτζίνια. Διευθύνων Σύμβουλος του Συλλόγου είναι ο αξιότιμος Τζων Βαν Άουκεν.
Έχει γράψει περισσότερα από εικοσιπέντε βιβλία πάνω στις υπαγορεύσεις του Έντγκαρ Κέυσυ και έχει πάρει μέρος στο πρόγραμμα Διερεύνηση Ατλαντίδας. Θα είναι ένας από τους προνομιακούς ομιλητές στις 12 Δεκεμβρίου 2012 και θα μιλήσει για «Την Ατλαντίδα Του Έντγκαρ Κέυσυ».


Σύμφωνα με τον Έντγκαρ Έβανς Κέυσυ, γιο του Έντγκαρ Κέυσυ, πάνω από επτακόσιες από τις δυόμισι χιλιάδες και πλέον υπαγορεύσεις ζωής αναφέρονται σε ενσαρκώσεις στην Ατλαντίδα. Ο Κέυσυ είπε, ότι κατά τη Χρυσή Εποχή της Ατλαντίδας βρισκόταν στη διακυβέρνηση της χώρας μια πολύ πνευματική κοινότητα, που είχε την ονομασία «Νόμος του Ενός». Ο Νόμος του Ενός είχε κυρίως σαν βάση την περιοχή της Ατλαντίδας που ονομαζόταν Ποσείδια. Ο Νόμος του Ενός, όπως δηλώνεται στις υπαγορεύσεις του Κέυσυ, κατείχε τα ανώτερα πρότυπα συνείδησης, που επετεύχθησαν ποτέ στη Γη. Τα μέλη αυτής της κοινότητας ήσαν ικανά να συνεχίζουν να δονούνται στο ύψιστο επίπεδο φωτός και ενέργειας και παρέμειναν πολύ κοντά και πιστοί στον έναν Δημιουργό/Θεό, ακόμα και όταν οι άλλες ομάδες στην Ατλαντίδα άρχισαν να παίρνουν τον κατήφορο, προτιμώντας την επιδίωξη της εξουσίας και των υλικών αποκτημάτων έναντι της αγάπης.



Ο Κέυσυ μιλάει για μια Ατλαντίδα, που ήταν εξαιρετικά προηγμένη επιστημονικά, με πολύπλοκη, υψηλής εξέλιξης τεχνολογία, η οποία καθιστούσε δυνατή τη χρήση αεροσκαφών, αεροστάτων ενός πολύ ιδιαίτερου τύπου, υποβρυχίων, ανελκυστήρων, ενός συστήματος μεταδόσεων παρόμοιου με την τηλεόραση, ακόμη και ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Η τεχνολογία των κρυστάλλων χρησιμοποιείτο για να τροφοδοτεί με ενέργεια τα πάντα. Κάποιοι κρύσταλλοι προορίζονταν για χρήσεις στη βιομηχανία και την παραγωγή ενέργειας και άλλοι ήσαν Ναϊτικοί Κρύσταλλοι, που χρησίμευαν για την παραγωγή υψήσυχνων ενεργειακών πεδίων, τα οποία αξιοποιούνταν στη ρύθμιση του συστήματος των τσάκρας, στην εφαρμογή θεραπείας, στα κοσμικά ταξίδια, στην εκπαίδευση, ακόμη και στην ανανέωση του σώματος.
Οι βιομηχανικοί κρύσταλλοι χρησιμοποιούνταν σαν πηγές παραγωγής ενέργειας, για την εκπομπή ενεργειακών πεδίων, για την δημιουργία οπτικών αγροτικών συνθηκών, για την δημιουργία υπερ-διαστασιακών σηράγγων, την ενεργοποίηση της κίνησης υλικών αντικειμένων, την εκσκαφή σηράγγων της Έσω Γης μέσω εξάχνωσης και για τη δημιουργία «ακτίνων έλξης».

Στο διάστημα που ονομάστηκε «Χρυσή Εποχή» πολλές ψυχές στον πλανήτη δεν βρίσκονταν ακόμη σε «ανθρώπινα σώματα». Πολλοί εξωγήινοι εκδηλώνονταν σε ενεργειακή μορφή, ειδικά οι Σείριοι, οι Πλειάδιοι και οι Αρκτούριοι. Εκείνοι που βρίσκονταν σε ανθρώπινο σώμα, είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ζωές εξαιρετικά μεγάλης διάρκειας – μερικοί μέχρι και 10.000 χρόνια – χάρις στη διεργασία ανανέωσης.

Μετά τη δεύτερη διάσπαση της Ατλαντίδας, η ήπειρος διαμελίστηκε σε πέντε νησιά, τα τρία κυριότερα των οποίων ονομάζονταν Άρυα (το μεγαλύτερο), Ογκ και Ποσείδια. Το μεγαλύτερο μέρος της συνοχής χάθηκε και οι άνθρωποι της Άρυας βρέθηκαν κάτω από το καθεστώς μιας στρατοκρατικής, εταιρειοκρατικής ηγεσίας. Οι Αρυανοί, με πονηρία και εξαπάτηση, απέκτησαν τον έλεγχο των τεχνολογιών.
Σύμφωνα με τον Κέυσυ, η Ατλαντίδα καταστράφηκε από μαζικές εκρήξεις τεράστιου μεγέθους. Η τελική καταστροφή προήλθε από κακή χρήση της ανώτερης τεχνολογίας από μέρους της Άρυας Ομάδας, σε μια τακτική εντελώς αντίθετη προς εκείνη της ομάδας του Νόμου Του Ενός της Ποσίδειας. Η τελική καταστροφή διήρκεσε για μια περίοδο μηνών… όχι απλά ημερών ή εβδομάδων, αλλά μηνών. Το τέλος ήρθε γύρω στο 10.500 π.Χ.

Όλες οι υπαγορεύσεις έχουν δώσει την ένδειξη, ότι υπήρξαν πολλές προειδοποιήσεις και ότι πολλοί Άτλάντιοι ήσαν, στην πραγματικότητα, ικανοί να διαφύγουν πριν από την τελική «καταβύθιση». Μερικοί αναζήτησαν την ασφάλεια πηγαίνοντας στην Ευρώπη και στην Αφρική, ενώ κάποιοι κατέφυγαν στη Βόρεια και τη Νότια Αμερική.
Μολονότι πολλές από τις υπαγορεύσεις ζωής που δόθηκαν από τον Κέυσυ ήσαν διατυπωμένες στη «βιβλική» ορολογία, πράγμα που τις έκανε αρκετά δυσνόητες σε πρώτη ματιά, η πολύ προσεκτική μελέτη των κειμένων και η συνένωση πολλών από αυτά, σαν να ήσαν κομμάτια ενός παζλ, μας έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε κάποια γενική «επισκόπηση» της ιστορίας της Ατλαντίδας, σύμφωνα με την αφθονία των πληροφοριών του Κέυσυ.
Οι αρχαιότατοι Ατλάντειοι περιγράφονται από τον Κέυσυ σαν προβολές διανοητικής ενέργειας (σ.τ.μ.: προβολές σκέψης, σκεπτομορφές), που είχαν ημι-φυσική μορφή, στην οποία συνυπήρχαν αμφότερα τα φύλα, αρσενικό και θηλυκό, στο ίδιο σώμα. Αυτά τα Ατλάντεια ενεργειακά όντα – που εξέπεμπαν δονήσεις ενέργειας αγνού λευκού φωτός – άρχισαν να παίρνουν σταδιακά μια περισσότερο υλική υπόσταση και πυκνότητα και να επιδίδονται σε δραστηριότητες καθαρής ιδιοτέλειας. Αυτές οι εγκλωβισμένες στην ύλη προβολές σκεπτομορφών, στο πέρασμα του χρόνου, άρχισαν να διαχωρίζονται σε δυο ομάδες: Εκείνους που ακολουθούσαν τον Νόμο Του Ενός και εκείνους που επέλεξαν να ακολουθήσουν του Υιούς Του Βελιάλ, με έδρα την νήσο Άρυα.

Οι οπαδοί του Νόμου Του Ενός εξακολούθησαν να διατηρούν τα ύψιστα πρότυπα συνείδησης και ήσαν ικανοί να συνεχίσουν να δονούνται στο ύψιστο επίπεδο φωτός και ενέργειας. Και εξακολούθησαν να μένουν πιστοί και συνεπείς προς τον ένα Δημιουργό Θεό. Ήσαν μια καλοπροαίρετη κοινωνία αγάπης, με μητριαρχικές, φιλειρηνικές και φιλόστοργες ιδιότητες και απόψεις.
Οι οπαδοί του Νόμου Του Ενός ήσαν εντελώς ειρηνικοί, απολύτως κατά της βίας και ήσαν ως κοινωνία κάπως ευάλωτοι στις δελεαστικές και συγκαλυμμένες πολιτικές δολοπλοκίες της ομάδας των Αρύων. Κατ' επέκταση, η μη επιθετικότητα και η προσήλωση στην ειρήνη και την εντιμότητα που ετηρείτο από την κοινωνία του Νόμου Του Ενός, έγιναν τα εργαλεία που χρησιμοποίησαν οι Άρυοι, για να στήσουν μια πολύπλοκη και πειστική απάτη, που τους έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσουν τον έλεγχο των κρυστάλλων.

Οι Άρυοι επιδόθηκαν στην συσσώρευση εξουσίας και χρησιμοποίησαν την προηγμένη τεχνολογία, περιλαμβανομένων των δυνατοτήτων της γενετικής μηχανικής και των ενεργειών των κρυστάλλων, για τον αθέμιτο στόχο του παγκόσμιου ελέγχου.
Ανέπτυξαν μια φυλή γενετικά κατασκευασμένων «σκλάβων εργατών». Η κοινωνική μερίδα των Αρύων άρχισε να χρησιμοποιεί την τεχνολογία προκειμένου να κυριαρχήσει στον κόσμο. Ο κρύσταλλος Tuaoi χρησιμοποιείτο για τη δημιουργία σεισμών σε άλλες περιοχές και για την παραγωγή ακτίνων θανάτου. Αυτή η καταστροφική χρήση αποσταθεροποίησε το σύστημα και οδήγησε στην καταστροφή του δορυφορικού μητρικού συστήματος κρυστάλλων. Η συντριβή και η έκρηξή του προκάλεσε μια σειρά σεισμών και εκρήξεων σε ολόκληρο το σύστημα ενέργειας.
Οι περισσότεροι από τους επιζήσαντες από τη μερίδα του Νόμου Του Ενός μετανάστευσαν στην Αίγυπτο, στη Βολιβία, στο Γιουκατάν και στο Αρκάνσας. Για μερικές γενιές κάποιες περιοχές κράτησαν ένα υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο και διατήρησαν την τεχνολογία. Όμως με τις εκτάσεις της ξηράς χαμένες (σ.τ.μ.: προφανώς υπονοούνται οι εκτάσεις ξηράς που κατελάμβαναν παλαιότερα την έκταση του Ατλαντικού ωκεανού), με τον καιρό οι περιοχές περιήλθαν σε απομόνωση και αποδιοργάνωση.
Η Ατλαντίδα είχε χαθεί.
Αφότου ήρθε το τέλος, υπήρξε μια εκ των υστέρων αναγνώριση από τη μεριά της κοινωνίας του Νόμου Του Ενός, ότι η ουτοπία είχε χαθεί. Όμως υποσχέθηκαν να επιστρέψουν κάποια μέρα και ποτέ πια να μη σταθούν αφελείς ή εξαπατημένοι. Η επιστροφή συμβαίνει το 2012. Ήσουν εσύ μέλος της κοινωνίας του Νόμου Του Ενός; Νιώθεις το ηχηρό κάλεσμα της Επιστροφής;
Πριν οι Άρυοι πάρουν την κυριαρχία της Ατλαντίδας στο τελικό στάδιο της καταστροφής της, μια όμορφη, ειρηνική και υψηλής πνευματικότητας μητριαρχική κοινωνία, που ονομαζόταν «ο Νόμος Του Ενός», ηγεμόνευε με εξαιρετική αρμονία για πάνω από 20.000 χρόνια, σε μια περίοδο που ο Κέυσυ ονόμασε «Χρυσή Εποχή της Ατλαντίδας».
Το διάστημα της Χρυσής Εποχής του Νόμου Του Ενός στην Ποσείδια κατάφερε την ύψιστη συχνότητα Αγάπης, που πραγματοποιήθηκε ποτέ στον πλανήτη Γη. Εκείνοι τώρα επανέρχονται.


Πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Posted: 28 Nov 2012 09:49 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ    
                                Αγρίνιο,  27 Νοεμβρίου 2012
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση: Χαρ.Τρικούπη 10
30 100  Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο
Τηλ.: 2641 0 22495, 2641 3 60302
FAX: 2641 0 48498 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Δίκτυο Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Δήμο Αγρινίου»

Η διατήρηση και ανάπτυξη ισχυρών κοινωνικών δομών και αξιόπιστων μηχανισμών παρέμβασης για την απρόσκοπτη παροχή κοινωνικών υπηρεσιών σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, αποτελεί βασικό στοιχείο της πολιτικής του Δήμου Αγρινίου.

Ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, σε συνθήκες παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης και καλπάζουσας ανεργίας, με τη φτώχεια να απειλεί μεγάλα στρώματα του πληθυσμού, η αυξημένη κοινωνική φροντίδα και προστασία, η αλληλεγγύη και η προαγωγή της υγείας, κρίνονται επιβεβλημένες και οφείλουν να μετουσιώνονται σε θεσμικές πολιτικές στήριξης και ενίσχυσης των κοινωνικά ασθενέστερων.

Με γνώμονα αυτό, ο Δήμος Αγρινίου, από τον Απρίλιο του 2012, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και την  ΔΙΑΣΤΑΣΗ Κοινωνική Επιχείρηση, κατέθεσε πρόταση και πέτυχε να εξασφαλίσει την ένταξη του έργου «Δίκτυο Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Δήμο Αγρινίου»στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ 2007-2013.

 

Το έργο επικεντρώνεται στην υποστήριξη ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, μέσω ενός πλέγματος Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων. 

Στο πλαίσιο του έργου, η υλοποίηση του οποίου αρχίζει σήμερα, θα ενισχυθούν τέσσερις υπάρχουσες κοινωνικές δομές ενώ θα δημιουργηθούν και τρεις νέες. Οι δομές αυτές είναι:

- Κοινωνικό Παντοπωλείο

- Ανοιχτό κέντρο ημερήσιας υποδοχής αστέγων

- Δομή παροχής Συσσιτίων

- Κοινωνικό φαρμακείο

- Δημοτικός Λαχανόκηπος

- Τράπεζα χρόνου

- Γραφεία Διαμεσολάβησης

 

Οι παραπάνω Δομές καλύπτουν συμπληρωματικά τις διαφορετικές ανάγκες των ωφελούμενων, παρέχοντάς τους ολοκληρωμένη υποστήριξη. Κάθε επιμέρους Κοινωνική Δομή λειτουργεί συμπληρωματικά με τις υπόλοιπες και όλες μαζί εντάσσονται σε ένα ενιαίο ολοκληρωμένο σχέδιο, που κύριο στόχο έχει την αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και των συνεπειών που αυτό συνεπάγεται, τόσο σ' αυτούς που πλήττονται άμεσα από αυτό, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό - οικονομικό περιβάλλον.

Τροχαίο ατύχημα στην Παραβόλα

Posted: 28 Nov 2012 09:44 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε εχθές το μεσημέρι στην Παραβόλα στην είσοδο του χωριού στην γέφυρα.Νεαρός με δίκυκλο από γειτονικό χωριό
με κατεύθυνση προς Αγρίνιο πέρασε την νησίδα της γέφυρας αντίθετα με μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το ταξί του κ. Γιαννακά ο οποίος έστριβε κανονικά στην νησίδα με κατεύθυνση προς Παραβολα. Ο νεαρός τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες ενώ από πλευράς του κ. Γιαννακά υπήρξαν σοβαρές υλικές ζημιές στο ταξί.

paravolapress.blogspot.gr

Ερώτηση Μπαρμπαρούση για την πιθανότητα κατάργησης της Σμηναρχίας μάχης Ακτίου

Posted: 28 Nov 2012 09:39 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΣΤΑΤΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΜΗΝΑΡΧΙΑΣ ΜΑΧΗΣ ΑΚΤΙΟΥ»
Η τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής Βόνιτσας, Πρέβεζας και Λευκάδας είναι ανάστατη από το ενδεχόμενο μετατροπής της 131ης ενισχυμένης Σμηναρχίας Μάχης Ακτίου σε ενισχυμένο Αεροπορικό Απόσπασμα. Ήδη το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας με την υπ' αριθμόν 207/2012 απόφαση του εξέδωσε σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας. Η 131η Σμηναρχία Μάχης Ακτίου παρέχει σήμερα τις εξής υπηρεσίες: Υποστήριξη του Κρατικού Αερολιμένα Ακτίου (Πολιτικά αεροσκάφη). Στάθμευση ελικοπτέρου έρευνας και διάσωσης για αποστολές Πολιτικής Προστασίας. Πυροσβεστική κάλυψη με αεροπλάνα για την ευρύτερη περιοχή. Παραθεριστικό κέντρο Αεροπορίας. Ραντάρ Λευκάδας-υποστήριξη (Διοικητική –Ιατρική). Αεροδρόμιο Αγρινίου-
υποστήριξη (Διοικητική- Ιατρική). Ο εκάστοτε Διοικητής είναι ο Φρούραρχος για την περιοχή ευρύτερα. Ενεργεί για επισκευές βλαβών διερχομένων αεροσκαφών. Εξυπηρετεί τη μονάδα θαλασσίων μεταφορών εμπορευμάτων (FOB) Ακτίου. Απασχολεί 350 εργαζόμενους (Πολιτικό και στρατιωτικό Προσωπικό) οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Ενισχύει την τοπική οικονομία και τις υπηρεσίες της περιοχής.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Πόσο ακόμη θα υποβαθμίσει το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων καταργώντας στρατιωτικές μονάδες σε όλη την επικράτεια;
2) Δεδομένων των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας και των υπηρεσιών που παρέχει η μονάδα προτίθεται να θέσει τέρμα στις φήμες και τα σχέδια για μετατροπή της 131 Σμηναρχίας Μάχης Ακτίου σε Αεροπορικό Απόσπασμα;
Αθήνα, 27-11-2012
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
Βουλευτής ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ




Πηγή: aerasnews.gr

Αγρίνιο:Το πασίγνωστο ουζερί του Παπαδόπουλου

Posted: 28 Nov 2012 09:31 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Σαράντα πέντε χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει φέτος ένα απο τα πασίγνωστα «στέκια»του Αγρινίου το ουζερί του Σωτήρη Παπαδοπούλου που αποτελεί καθημερινό σημείο συνάντησης ανθρώπων διαφορετικών τάξεων,ηλικιών,αντιλήψεων καθώς και διαφορετικών πολιτικών προτιμήσεων και κυρίως οπαδών διαφορετικών ποδοσφαιρικών ομάδων.Στου
«Παπαδόπουλου»πολιτικοί,επιστήμονες,υπάλληλοι,εργάτες,αγρότες με ουζάκι,τσίπουρο και κρασί παραμερίζουν εκείνα που τους χωρίζουν και γίνονται όλοι μια παρέα .Βέβαια δε λείπουν οι ζωηρές και καμμία φορά ομηρικές συζητήσεις το φάσμα των οποίων είναι απεριόριστο…Μίκης Θεοδωράκης,Δημήτρης Μητροπάνος(τον συνέδεαι βαθειά φιλία με τον Σωτήρη Παπαδόπουλο )Λουκάς Νταλάρας(πατέρας του Γιώργου Νταλάρα)Μπάμπης Γκολές,Αννα Φόνσου είναι ορισμένοι απο τους εκατοντάδες επώνυμους που γνώρισαν την ατμόσφαιρα του μαγαζιού.Αν και φανατικός με τον Παναιτωλικό και την ΑΕΚ ο Σωτήρης Παπαδόπουλος θεωρεί απο τιs πιο ξεχωριστές στιγμές του μαγαζιού του την παρουσία τους σε αυτό του Μίμη Δομάζου ,της Βίκυς Μοσχολιού και του Βασίλη Κωνσταντίνου.Ο Σωτήρης αρέσκεται να χαρακτηρίζει το ουζερί ως το στέκι
της πολιτικής και ίσως όχι άδικα μιας και απο εκεί περνάνε βουλευτές,δήμαρχοι και άλλοι παράγοντες του δημόσιου βίου.Μάλιστα ο αείμνηστος δήμαρχος Αγρινίου της μεταπολίτευσης Στέλιος Τσιτσιμελής στις πρώτες δημοτικές εκλογές μετά την πτώση της Χούντας πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία στο πατάρι του ουζερί!!Μια σαράντα πεντάχρονη ιστορία δε μπορεί ούτε κατ´ελάχιστο να καταγράφει σε λίγες αράδες .Εκείνο όμως που μπορεί να γραφεί με σαφήνεια είναι ότι το συγκεκριμένο στέκι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας πολλών Αγρινιωτών .



Πηγή: aerasnews.gr

Σαν σήμερα

Posted: 28 Nov 2012 09:29 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...1812: Τελειώνει στη Ρωσία η μάχη της Μπερεζίνα, που ξεκίνησε στις 26 του μήνα, με πανωλεθρία των γάλλων εισβολέων του Ναπολέοντα.
1822: Ο Στάικος Σταϊκόπουλος κυριεύει το Παλαμήδι του Ναυπλίου και υψώνει τη Γαλανόλευκη. Την ίδια μέρα, οι Έλληνες επαναστάτες, υπό τους Νικηταρά, Τσόκρη και Χατζηχρήστο, νικούν τον Δελή Αχμέτ μπέη στην Κορτέσα Κορινθίας.
1826: Ο Γάλλος φιλέλληνας Φαβιέρος, επικεφαλής 480 ανδρών, σπάει την πολιορκία της Ακρόπολης των Αθηνών από τον Κιουταχή κι εφοδιάζει τους πολιορκημένους με πυρίτιδα για έναν ολόκληρο μήνα.
1830: «Νοεμβριανή Εξέγερση»: Οι Πολωνοί εξεγείρονται κατά των Ρώσων κατακτητών.
1899: Ο Ελβετός επιχειρηματίας Χανς Γκάμπερ και άλλα 11 άτομα ιδρύουν την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα.
1906: Ιδρύεται η αυτοκινητοβιομηχανία Lancia από τον ραλίστα και μηχανικό Βιτσέντσο Λάντσια.
1907: Ο πρίγκιπας Γεώργιος παντρεύεται την πριγκίπισσα Μαρία Βοναπάρτη με θρησκευτικό γάμο στο μητροπολιτικό ναό Αθηνών.
1908: Κατά τη γενική συνέλευση των μελών του, καταρτίζεται το πρώτο καταστατικό του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, που είναι από τα πρώτα ελληνικά αθλητικά σωματεία. Φέρει την ονομασία «Οθωμανικός Ελληνικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Ο Ηρακλής».
1912: Αρχίζει ο αγώνας για την κατάληψη των Ιωαννίνων.
1918: Η Σερβία προσαρτά το Μαυροβούνιο.
1929: Στην Ελλάδα ξεσπούν επεισόδια μεταξύ φοιτητών και χωροφυλακής, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων του Υπουργείου Παιδείας και της Συγκλήτου για τις εξετάσεις.
1932: Καταπλέουν στον Πειραιά τα νέα αντιτορπιλικά «Ύδρα» και «Κουντουριώτης». Την ίδια μέρα, η Σοβιετική Ένωση υπογράφει σύμφωνο μη επίθεσης με τη Γαλλία.
1934: Ο βασιλιάς της Αγγλίας Γεώργιος Ε' παντρεύεται την πριγκίπισσα της Ελλάδας Μαρίνα.
1944: Η Αλβανία απελευθερώνεται από τις δυνάμεις του Άξονα.
1963: Οι Beatles κυκλοφορούν την επιτυχία τους «I Want to Hold Your Hand». Οι προπωλήσεις φθάνουν το 1.000.000.
1964: Πνίγεται στο αίμα ο επίσημος εορτασμός στο Γοργοπόταμο για την ανατίναξη της ομώνυμης γέφυρας από αντιστασιακούς το 1942. Έκρηξη στο χώρο της εκδήλωσης προκαλεί τον θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό 45.
1967: Συμφωνία Πιπινέλη – Τσαγλαγιαγκίλ για την απόσυρση της Ελληνικής Μεραρχίας από την Κύπρο, μετά τα γεγονότα στη Κοφίνου.
1975: Οι Queen ανεβαίνουν στο Νο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι Bohemian Rhapsody.
Γεννήσεις
1338 – Λάιονελ της Αμβέρσας, δούκας του Κλάρενς
1797 – Γκαετάνο Ντονιτσέτι, Ιταλός συνθέτης
1803 – Κρίστιαν Ντόπλερ, Αυστριακός φυσικός και μαθηματικός
1832 – Λουίζα Μέι Άλκοτ, Αμερικανίδα συγγραφέας
1898 – Κλάιβ Στέιπλς Λιούις, Βρετανός συγγραφέας
1976 – Μιχάλης Κακιούζης, διεθνής μπασκετμπολίστας, αρχηγός της εθνικής Ελλάδος
1978 – Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Έλληνας τερματοφύλακας
Θάνατοι
1643 – Κλαούντιο Μοντεβέρντι, Ιταλός μουσικοσυνθέτης.
1694 – Μαρτσέλο Μαλπίγκι, Ιταλός ιατρός.
1939 – Φίλιπ Σάιντεμαν, Γερμανός πολιτικός, που διετέλεσε και καγκελάριος.
1981 – Νάταλι Γουντ, Αμερικανίδα ηθοποιός.
1986 – Κάρι Γκραντ, Βρετανός ηθοποιός.
2001 – Τζωρτζ Χάρρισον, Βρετανός τραγουδιστής, μέλος του συγκροτήματος Beatles.

Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ξέρεις τι λέει η πιάτσα; Θα σου πούμε…

Posted: 28 Nov 2012 09:24 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
…επειδή και εσύ είσαι της πιάτσας και όχι του σαλονιού, θα σου πούμε.
Η πιάτσα λέει ότι παίζεις αυτόν τον πρόστυχο ρόλο στο θέμα της εξεταστικής για το μνημόνιο και των δικογραφιών Πεπόνη στην βουλή, επειδή σου έστειλαν μήνυμα με το σκάνδαλο Καρούζου.
Έτσι εσυ παραπέμπεις στις καλένδες, δεν φανερώνεις τις δικογραφίες ούτε καν στα κόμματα και σε αντάλλαγμα το σκάνδαλο Καρούζου με τα 10 δις Ευρώ, πήγε ξαφνικά στα αζήτητα.
Και τι να τους απαντήσουμε βρε Βαγγέλη σε αυτούς τους κακόπιστους;
Που είναι ο Καρούζος;
Που είναι οι μηνύσεις που θα έκανες;
Που είναι η διερεύνηση της υπόθεσης;
Που είναι οι φάκελλοι Πεπόνη;
Που είναι η δικογραφία για το μνημόνιο;
Πως διάολο βρε Βαγγέλη θα ψηφίσουν οι βουλευταράδες μας για την ενεργοποίηση του άρθρου '86 αν δεν έχουν δει τον φάκελλο;
Αυτό το όνομα θα αφήσεις στην ιστορία βρε Βαγγέλη;


olympia.gr

Σε ρόλο σερβιτόρου ο πρώην σύζυγος της Μπακογιάννη…

Posted: 28 Nov 2012 09:22 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Η πρόσφατη νυχτερινή έξοδος μιας παρέας στο μεζεδοπωλείο «Μαύρο Πρόβατο» στο Παγκράτι επιφύλασσε μια ενδιαφέρουσα έκπληξη. Σε ρόλο

σερβιτόρου στη συγκεκριμένη ταβέρνα συνάντησαν τον πάλαι ποτέ κορυφαίο χρηματιστή και γνωστό για το ενδιαφέρον του προς την τέχνη Μανώλη Βάρσο!
Εκείνος, με την αριστοκρατική του φυσιογνωμία και την υψηλή γευσιγνωσία του, τους βοήθησε να περάσουν μια αξέχαστη βραδιά με γαύρο μαρινάτο, χουνκιάρ μπεγεντί, καραμανλίδικο λουκάνικο από τη Δράμα, σαρικόπιτα με ξινομυζήθρα από τα Χανιά, γαρίδες με μαραθόριζα και πολλά άλλα.
Παράλληλα, οι γνώσεις του χρηματιστή γύρω από το κρασί, που αγγίζουν το επίπεδο ενός διακεκριμένου sommelier, συνέβαλαν στην επιλογή του κατάλληλου συνοδευτικού οίνου. Δεν γνωρίζουμε αν είναι η κρίση ή η αναζήτηση μιας ισορροπίας για τον χαμένο έρωτά του που οδήγησε τον πρώην σύζυγο της Αλεξίας Μπακογιάννη στο «Μαύρο Πρόβατο».Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i-Live News - Ζωντανά !

Posted: 29 Nov 2012 01:11 AM PST

i-Live News - Ζωντανά !

Link to News i-live

Μαλλιά: Συμβουλές για να κρατήσει το χτένισμα όλη μέρα

Posted: 28 Nov 2012 02:33 AM PST

Ειδήσεις Γυναίκα: Οι περισσότερες γυναίκες που περιποιούνται τον εαυτό τους θέλουν το χτένισμά τους να διαρκεί όλη τη μέρα. Υπάρχουν απλές και ανέξοδες συμβουλές που θα βοηθήσουν το χτένισμά σας να...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Καιρός: Νεφώσεις και βροχές σε όλη τη χώρα

Posted: 28 Nov 2012 01:40 AM PST

Τοπικές βροχές, καταιγίδες και νεφώσεις περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 28 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα, με ενίσχυση των νοτίων ανέμων σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στην Αττική θα υπάρχουν...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Βρετανίδα σταρ προκαλεί… σοκ και δέος χωρίς Makeup

Posted: 28 Nov 2012 03:05 PM PST


Η 30χρονη Βρετανίδα σταρ της τηλεόρασης, Chloe Sims, δείχνει....
όμορφη και λαμπερή καθώς έχει «φτιαχτεί» για μια βραδινή έξοδο στην πόλη. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τις στιγμές που είναι άβαφη… Δείτε την στις παρακάτω φωτογραφίες.



Έχω την πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο...

Posted: 28 Nov 2012 03:04 PM PST


Τυχερός αισθάνεται ο σύζυγός της Cindy

Crawford.. Ο Rande Gerber, σύζυγος της Cindy Crawford, καμαρώνει ότι έχει την πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο και όχι άδικα. Η ηθοποιός είναι ....
ομολογουμένως μία πολύ όμορφη γυναίκα και διαθέτει ένα από τα πιο ωραία σώματα.

Σε συνέντευξη που έδωσαν στο περιοδικό «Haute Living», μιλούν για τη σχέση τους ενώ η ηθοποιός μοιράζεται με τους αναγνώστες το μυστικό για μία δυνατή σχέση. Σύμφωνα λοιπόν με την ίδια, κλειδί για έναν επιτυχημένο γάμο είναι η φιλία.

«Είμαστε μαζί περίπου 20 χρόνια και το θεμέλιο της σχέσης μας είναι ότι έχουμε μία πολύ δυνατή φιλία. Αρέσει ο ένας στον άλλο και σεβόμαστε πολύ ο ένας τον άλλο. Διασκεδάζουμε μαζί. Η ζωή μας έχει στρες, και το να είσαι γονιός έχει πολύ στρες, αλλά και πάλι βρίσκουμε χρόνο ο ένας για τον άλλο. Φερόμαστε μεταξύ μας σαν να είμαστε φίλοι κι αυτό είναι όμορφο, αλλά ακόμη μου αρέσει να τον κοιτάζω κι αυτό δεν πρέπει να υποτιμηθεί» εξομολογείται η Cindy Crawford.

Ο Gerber πρόσθεσε: «Είμαστε τυχεροί. Κάνουμε αυτό που αγαπάμε και φτιάχνουμε το πρόγραμμά μας όπως θέλουμε. Έχω την πιο όμορφη γυναίκα σε ολόκληρο τον κόσμο. Τη βλέπω ακριβώς όπως την έβλεπα όταν την πρωτοαντίκρισα. Την κοιτάζω το πρωί που κοιμάται και ξέρω πόσο τυχερός είμαι».





Απίστευτο!!Δολοφονικό ψάρι τρέφεται με...

Posted: 28 Nov 2012 03:03 PM PST


Ένα εξωτικό ψάρι ονόματι πάκου, που σκοτώνει

άνδρες ξεσκίζοντας τα γεννητικά τους όργανα, σκόρπισε τον τρόμο στους κατοίκους του Ιλινόις των ΗΠΑ, αφού εντοπίστηκε στα...

νερά μιας ιδιαίτερα δημοφιλούς λίμνης, όπου παραθερίζουν οικογένειες!

Γνωστό στην Πάπουα Γουινέα ως "O κόφτης των όρχεων" (!), το φονικό ψάρι πάκου είναι υπαίτιο για τον θάνατο δύο ψαράδων της περιοχής, που πέθαναν από αιμορραγία αφού δέχθηκαν επίθεση από πάκου που τους ξέσκισε τους όρχεις.

Στις 7 Ιουνίου, το εξωτικό ψάρι εντοπίστηκε από ψαρρά στη λίμνη Lou Yaeger του Ιλινόις και οι έντρομοι κάτοικοι δεν τολμούν να πλησιάσουν τη λίμνη

Η πρώτη εκτίμηση ήταν ότι πρόκειται για πιράνχας, ωστόσο το η Διέυθυνση Φυσικών Πόρων του Ιλινόις επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για πάκου.

Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη εκτίμηση για το πώς βρέθηκε το συγκεκριμένο τροπικό ψάρι στα νερά της λίμνης. Φαίνεται πως κάποιοι εισήγαγαν πάκου λαθραία στην Αμερική, αλλά οι Αρχές δεν έχουν προβεί σε επίσημη ανακοίνωση για να μη τρομοκρατηθεί περεταίρω ο κόσμος.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές