Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....

Posted: 27 Nov 2012 03:29 AM PST

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....


Τα έξι πιο φρικιαστικά μέρη του κόσμου

Posted: 27 Nov 2012 12:03 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Αυθεντικά μακάβριες, απίστευτα παράξενες, και με πολλή δόση μυστηρίου: Οι παρακάτω περιοχές θα σου πουν τη δική τους ιστορία, μόνο που στις περισσότερες περιπτώσεις έχει γραφτεί με αίμα. 
Ανθρώπινα οστά, ακέφαλες κούκλες και ένας θάλαμος θανάτου. Κάποια μέρη στον πλανήτη κρύβουν την ιστορία τους πίσω από ένα τεράστιο πέπλο μυστηρίου. Το σηκώσαμε και κρυφοκοιτάξαμε.

1. Aokigahara, Ιαπωνία


Κάποιοι το αποκαλούν "δάσος αυτοκτονίας", για άλλους είναι γνωστό ως το νεκρικά ήσυχο δάσος στη βάση του βουνού Φούτζι. Το μέρος έχει μια ιστορική σύνδεση με τους δαίμονες της ιαπωνικής μυθολογίας, και είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές μέρος στον κόσμο για αυτοκτονίες, (μετά την γέφυρα Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο) μιας και 54 άνθρωποι έδωσαν τέλος στη ζωή τους εδώ το 2010. Μάλιστα, όσοι έρχονται για πεζοπορία, συνήθως χρησιμοποιούν πλαστική ταινία για να σηματοδοτήσουν τη διαδρομή τους και να μην χαθούν.

2. Πάρκο Ψυχαγωγίας, Chernobyl 



Την 28η Απριλίου του 1986 ο πυρηνικός αντιδραστήρας του Chernobyl διαλύθηκε, αλλά οι αρχές χρειάστηκαν 48 ώρες για να ειδοποιήσουν τους ντόπιους να απομακρυνθούν από την περιοχή με τη μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή στον κόσμο. Τότε, ολόκληρη η περιοχή, μεταξύ αυτής και το λούνα πάρκ στο Pripyat, μετατράπηκε σε ένα απέραντο νεκροταφείο.



3. Αγορά βουντού Akodessewa, Τόγκο

Ουρές, δέρματα και κρανία ζώων είναι μόλις μερικά από τα... υλικά που μπορεί κανείς να αγοράσει από τους πάγκους του Street Market Akodessewa. Κι αν για σένα φαντάζει εφιάλτης, για τους συλλέκτες βουντού είναι ένας πραγματικός παράδεισος. Η Αγορά Akodessewa στην πρωτεύουσα του Τόγκο, Λομέ, αναγνωρίζεται ως η μεγαλύτερη αγορά φετίχ στον κόσμο, αφού εκεί κάθε επαγγελματίας του βουντού θα βρει ό, τι χρειάζεται για τα τελετουργικά του. Οι έμποροι voodoo που συγκεντρώθηκαν από όλη την Δυτική Αφρική φέρνοντας τα προϊόντα τους είναι βέβαιο ότι θα έχουν κάτι και για εσένα: εντάξει, εσύ δε θα τα χρησιμοποιήσεις σε κάποια τελετή, αλλά θα σου προτείνουν να φύγεις με ένα κεφάλι γαζέλας. Κάτι για ενθύμιο.

4. Το νησί με τις Κούκλες, λίμνη Teshuilo, Μεξικό 

Το αρρωστημένο "χόμπυ" ενός ερημίτη κατοίκου της περιοχής Xochimilco, κοντά στην πόλη του Μεξικού στοιχειώνει ακόμα την περιοχή. Όταν ο Julian Santana Barrera ανακάλυψε το σώμα ενός νεκρού κοριτσιού σε ένα κοντινό κανάλι, άρχισε να συλλέγει κούκλες και να τις κρεμά στα δέντρα της λίμνης Teshuilo, προκειμένου να προστατέψει το Xochimilco από τα κακά πνεύματα. Ο Barrera έζησε 50 χρόνια στην περιοχή και πέθανε το 2001. Φυσικά, η (αξιόλογη σε μέγεθος) συλλογή που άφησε πίσω του παραμένει στο "νησί με τις κούκλες" μέχρι και σήμερα.



5. Νησί Hashima, Ιαπωνία 

Αν έχεις δει το Skyfall, κάτι θα σου θυμίζει. Το νησί Hashima απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα μακριά από το Ναγκασάκι και μεταξύ 1887 και 1974 αποτελούσε μέρος εξαγωγής του άνθρακα. Στη δεκαετία του 1960, το πετρέλαιο αντικατέστησε τον άνθρακα σε όλη την Ιαπωνία και το κατοικημένο τότε νησί Hashima (ενδεικτικά το 1959 είχε πληθυσμό 5.259 άτομα) εγκαταλείφθηκε. Πλέον είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο ως το "Νησί φάντασμα", ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που το επισκέπτονται σαν αξιοθέατο.



6. Ψυχιατρείο Gonjiam, Κορέα 
Το -πλέον- εγκαταλελειμμένο, βρώμικο κτίριο στο Gyeonggi της Κορέας είναι γεμάτο από σκουριασμένα συρματοπλέγματα και καρέκλες εξέτασης που αποσυντίθενται χρόνο με τον χρόνο. Το ψυχιατρείο, σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, έκλεισε πριν από περίπου 10 χρόνια όταν οι ασθενείς του άρχισαν να πεθαίνουν μυστηριωδώς. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. 







VIDEO: H Πάολα ξεσηκώνει με στρι. .νγκ στη πίστα!!! ΠΗΓΗ : PERIERGAA: VIDEO: H Πάολα ξεσηκώνει με στρι. .νγκ στη πίστα!!!

Posted: 26 Nov 2012 11:55 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Είναι από αυτές τις στιγμές στη ζωή που και δεν μπορείς να περιγράψεις αυτό που βλέπεις με πολλά λόγια… καθώς την ίδια στιγμή δηλώνεις αμήχανα το πόσο φθονείς όλους όσοι βρέθηκαν στον χώρο όπου και τραγουδούσε το «σκυλί του πολέμου» Παολα με την φόρμα εργασίας της.

Όπου σκυλί του πολέμου μη με παρεξηγήσετε. Χαρακτηρίζω έτσι εκείνους που κάνουν με μεγάλη επιθυμία την δουλειά τους και δεν κολλάνε πουθενά.

Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση κολλάνε όλοι και όχι στην φωνή της.

Που αναμφισβήτητα έχει. Αλλά στο κορμί της. Πατριώτες δείτε το Τσιγγανόπουλο να ρίχνει στο καναβάτσο μέχρι και Βραζιλιάνα. Eκεί στο 3ο λεπτό.

Παρακαλούνται οι καρδιοπαθείς να αποφύγουν το περιεχόμενο του Video




http://www.verikoko.net
http://periergaa.blogspot.com 

Τρομερή αλλαγή: Αγνώριστος ο πρώην παίκτης του... πρώτου Big Brother! ΠΗΓΗ : PERIERGAA: Τρομερή αλλαγή: Αγνώριστος ο πρώην παίκτης του... πρώτου Big Brother!

Posted: 26 Nov 2012 11:52 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η ριζική αλλαγή του..

Είναι από τις περιπτώσεις παικτών ριάλιτι στην Ελλάδα που έχει γίνει αγνώριστος!

Ο λόγος για τον τότε αγαπητό στον κόσμο Κώστα Μπόβολο, ο οποίος συμμετείχε στο πρώτο Big Brother στην Ελλάδα μαζί με τον Τσάκα, τον Πρόδρομο και τα άλλα παιδιά που είχαν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας μας!




Ο Κώστας αμέσως μετά το ριάλιτι επέστρεψε πίσω στον τόπο καταγωγής του στην Άρτα, όπου και μένει μέχρι και σήμερα! Έχει φύγει τελείως από τα φώτα της δημοσιότητας και εργάζεται στην καφετέρια της περιοχής του!





kamikaze.gr


Τον βρήκε η γυναίκα του κρεμασμένο στην κληματαριά

Posted: 26 Nov 2012 11:42 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Τραγικό τέλος έδωσε στη ζωή του 60χρονος στη Μακρυνίτσα Πηλίου Κρεμασμένος στη κληματαριά του σπιτιού του βρέθηκε ένας ...
άντρας, 60 περίπου χρόνων, από την γυναίκα του, στην Μακρυνίτσα Πηλίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το ΕΚΑΒ, ο άντρας αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα το τελευταίο διάστημα, ενώ εργαζόταν σε Τραπεζικό Υποκατάστημα της πόλης του Βόλου.

Ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής σε στατιστικά

Posted: 26 Nov 2012 11:41 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κόμπαζε πριν λίγες μέρες Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Διευθυντής Ενημέρωσης Mega channel ότι: "Στο Mega, τον Ενημερωτικό Τομέα του οποίου διευθύνω, κανένας Χρυσαυγίτης δε βρήκε φιλόξενο βήμα σε κανένα δελτίο ή ενημερωτική εκπομπή μετά τις εκλογές. Ούτε μία φορά. Σε αντίθεση με άλλους σταθμούς, που ψαρεύουν τηλεθεατές, φιλοξενώντας συχνότατα τον Κασιδιάρη και την παρέα του, εμείς δεν.....
πρσκαλέσαμε ποτέ ούτε έναν – σε βάρος της τηλεθέασής μας. Στα δελτία μας καταγράφουμε μόνο την υποχρεωτική (από το ΕΣΡ) δραστηριότητα του κόμματος και του αρχηγού του…"

Και δεν λέμε... πραγματικά τιμητική η διάκριση να μας φοβούνται και να μας αποκλείουν αυτού του τύπου τα κανάλια. Είναι πραγματικά ξεχωριστή τιμή που μας δείχνει ότι κινούμαστε προς την σωστή, αγνή κατεύθυνση. Όμως ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ένα ψεμματάκι στην όλο θράσσος δήλωση του. Είπε ότι στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού γίνεται μόνο η υποχρεωτική από το ΕΣΡ κατάγραφη της δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής. Και αυτό φυσικά για να βρίσουν και να συκοφαντήσουν, αλλά τέλος πάντων. Το ψέμμα λοιπόν, που έχει κοντά ποδάρια όπως λέει ο θυμόσοφος Λαός μας είναι ότι ακολουθείται η νομιμότητα, σύμφωνα με το ΕΣΡ.

Το ΕΣΡ, λοιπόν, έδειξε ότι ενώ το ποσοστό της Χρυσής Αυγής (στις εκλογές... γιατί άμα πάρουμε το δημοσκοπικό, δεν θα πρέπει να παίζουν και τίποτε άλλο) είναι 6,9% η προβολή από το megaλο κανάλι βρίσκεται μόλις στο 2,5%. Αντιστοίχως για τον ΑΝΤ1 τα ποσοστά είναι κατά τι καλύτερα, αλλά και πάλι μακρυά από την νομιμότητα, δηλαδή στο 3,7%.

Θα επιβάλλει άραγε το ΕΣΡ τα πρόστιμα που αναλογούν στον ΑΝΤ1 και το MEGA;

Τέσσερις συλλήψεις για ρατσιστική επίθεση στη Λούτσα

Posted: 26 Nov 2012 11:40 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Επιτέθηκαν σε σπίτι Πακιστανών με σφυρί και πέτρες ενώ έριξαν βενζίνη στην αυλή Τέσσερις νεαροί, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος, ηλικίας 17, 19, 20 και 23 χρόνων, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, επιτέθηκαν σε σπίτι...Πακιστανών στη Λούτσα. Ο ένας με σφυρί έσπασε τα τζάμια του ισογείου όπου διέμεναν οι δύο αλλοδαποί, ο δεύτερος έριχνε πέτρες από το παράθυρο και ο τρίτος έριχνε βενζίνη στην αυλή για να κάψει μία μοτοσικλέτα. Στις φωνές των Πακιστανών, οι τέσσερις νεαροί εγκατέλειψαν το διαμέρισμα των δύο αλλοδαπών, επιβιβάστηκαν σε ΙΧ που το οδηγούσε ένας από τους τέσσερις και εξαφανίστηκαν. Στη συνέχεια έφθασε η αστυνομία και, έπειτα από έρευνες, συνέλαβε το απόγευμα και τους τέσσερις, από τους οποίους ο ένας μένει στη Λούτσα και οι τρεις στα Σπάτα. Αστυνομικές πυγές δήλωναν ότι πρόκειται για καθαρά ρατσιστικό χτύπημα. Σε βάρος και των τεσσάρων σχηματίστηκε δικογραφία και αύριο οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Ένα περίεργο εύρημα σε ένα εξίσου περίεργο σημείο

Posted: 26 Nov 2012 11:38 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Στις 29 Αυγούστου 1964, το πλοίο Eltanin βρισκόταν χίλια περίπου μίλια νότια του ακρωτηρίου Χορν της Ανταρκτικής και έκανε έρευνες κατεβάζοντας ειδικές βολίδες στο νερό που τραβούσαν... 
φωτογραφίες του πυθμένα με τη βοήθεια ειδικής κάμερας. Μια από αυτές τις φωτογραφίες κατέγραψε ένα παράξενο αντικείμενο που βρισκόταν σε βάθος 4.115 μέτρων. Μια μυστηριώδη κεραία. Το σχήμα της είναι τελείως συμμετρικό, οι πέντε απολήξεις της είναι κανονικοί σταυροί και στρέφονται η μία σε σχέση με τις άλλες με γωνία ακριβώς 15 μοιρών, ώστε όλες μαζί να καλύπτουν έναν πλήρη κύκλο χωρισμένο σε τέσσερα τεταρτημόρια. Οι πρώτες σκέψεις ήταν ότι επρόκειτο για κάποιο μηχάνημα το οποίο έπεσε εκεί από κάποιο πλοίο, αλλά αυτό δεν εξηγεί την ακριβή τοποθέτηση της κεραίας: Είναι απόλυτα κάθετη ως προς τον πυθμένα. Ή τοποθέτηση της από κάποιο υποβρύχιο απορρίφθηκε, γιατί δεν υπήρχε τότε κανένα βαθυσκάφος που να μπορεί να κατέβει σε τέτοιο βάθος. Μια απομυθοποιητική -αλλά πολύ πειστική- εξήγηση που κυκλοφόρησε είναι ότι πρόκειται για κάποιου είδους θαλάσσιο φυτό, ένας σπόγγος «Cladorhiza Concrescens». Κάποιοι βιολόγοι όμως απορρίπτουν την εξήγηση αυτή, γιατί η φυτική ζωή δεν μπορεί να επιβιώσει σε τέτοιο βάθος όπου δεν φτάνει το φως του Ήλιου. Η πιο παράξενη ερμηνεία που δόθηκε για αυτό το αντικείμενο το συνδέει με το ενεργειακό πλέγμα της Γης και ισχυρίζεται ότι είναι ένας αρχαίος αναμεταδότης ενέργειας, ο οποίος ξέμεινε εκεί από έναν αρχαίο πολιτισμό. Ερευνητής του σκάφους Eltanin είπε: (Δυστυχώς, δεν μπορούμε να βγάλουμε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα για το τι μπορεί να είναι αυτό το αντικείμενο, γιατί η «κεραία» αλλά και το σημείο στο οποίο βρίσκεται, δεν βοηθούν καθόλου στο να γίνει μία πλήρης έρευνα).

ΣΟΚ στο Αγρίνιο: Οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε 13χρονη

Posted: 26 Nov 2012 11:36 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Η άτυχη 13χρονη επέβαινε πάνω σε ποδήλατο όταν ο οδηγός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες παρέσυρε και τραυμάτισε το κορίτσι...

Η 13χρονη μεταφέρθηκε... στο Νοσοκομείο Αγρινίου ευτυχώς με ελαφρά τραύματα, ενώ ο οδηγός ο οποίος και τράπηκε σε φυγή αμέσως μετά το ατύχημα αναζητείτε μέχρι αυτή την ώρα από την αστυνομία.




Πηγή: newsbomb.gr

Αρχαίοι Εξωγήινοι (4x2) ~ Προφητείες για το τέλος του κόσμου Το διαβάσαμε από το: Αρχαίοι Εξωγήινοι (4x2) ~ Προφητείες για το τέλος του κόσμου http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/11/4x2.html#ixzz2DPFJkrEi

Posted: 26 Nov 2012 11:34 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Αρχαία ημερολόγια που προβλέπουν τη θανάσιμη αντίστροφη μέτρηση και μία ισχυρή γαλαξιακή ευθυγράμμιση που προκαλεί κύμα φυσικών καταστροφών.

Θα μπορούσε πράγματι ο πλανήτης μας να οδηγείται προς την εξαφάνιση ή μήπως υπάρχει μία «αντζέντα» ακόμη πιο βαθιά;

Τι θα συμβεί την 21η Δεκεμβρίου 2012; Μήπως «Αυτοί», θα επιστρέψουν; 







ΠΗΓΗ

10 σημάδια πως σε απατάει

Posted: 26 Nov 2012 11:32 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Χριστούγεννα πλησιάζουν, σε λίγες μέρες οι τάρανδοι θα είναι ξανά επίκαιροι. Φρόντισε να μην είσαι ένας από αυτούς...
Η κοινή αντίληψη θέλει τις γυναίκες να απιστούν πιο δύσκολα απ' όσο οι άντρες.
Οι έρευνες, ωστόσο, θέλουν το 19% των γυναικών να παραδέχονται πως έχουν απατήσει τους συντρόφους τους, δηλαδή μόνο 4% λιγότερο από το 23% των άπιστων αντρών. Όταν μιλάμε για απιστία, δεν διαφέρουμε και τόσο πολύ τελικά.

Το κέρατο φύλο δεν κοιτά και για την ακρίβεια συμβαίνει και στους καλύτερους. Ας πούμε, αν έφαγε κέρατο αυτός ο λεχρίτης ο RobertPattinson, για τον οποίο λιποθυμάει ο μισός γυναίκειος πληθυσμός, τι σε κάνει να πιστεύεις πως δεν θα σου συμβεί κι εσένα; Και από την άλλη, πως μπορείς να καταλάβεις αν ανήκεις στο κλαμπ των κερατωμένων, ώστε να παρατήσεις της άπιστη (ή να τη συγχωρέσεις όπως ο Pattinson);Ποτέ δεν θα μπορέσεις να είσαι σίγουρος, εκτός αν την πιάσεις επί το έργονή αν εκείνη το παραδεχθεί.
Υπάρχουν όμως πάντα σημάδια για να σε ξυπνήσουν από το λήθαργο και να σε βάλουν σε υποψίες. Εμείς σου παρουσιάζουμε 10 από αυτά.

Έχει σταματήσει να είναι γκρινιάρα
Θα περίμενε κανείς πως μια άπιστη γυναίκα είναι μια δυσαρεστημένη γυναίκα και κατά συνέπεια οι καυγάδες θα έπρεπε να είναι πιο συχνοί, όχι πιο σπάνιοι. Κι όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει το αντίθετο. Μια δυσαρεστημένη γυναίκα που βρίσκει"παρηγοριά" σε ένανξένο άντρα, κατά κανόνα κουλάρειμε τα προβλήματα που υπάρχουν με τον δικό της. Δεν είναι πια και τόσο σημαντικό το αν ξέχασες να ανάψεις τον θερμοσίφωνα μπροστά στο γεγονός ότι εκείνη έλαβε λουλούδια στο γραφείο από τον θαυμαστή της. Δεν κοίταξε καν το ρολόι ώστε να σου φωνάξει που άργησες να γυρίσεις από τις μπύρες με τον Κώστα, διότι πέρασε όλο το βράδυ να μιλάει στο facebook με το νέο της φλερτ. Δεν προλαβαίνει να θυμώσει με το γεγονός ότι δεν κανόνισες τίποτα για την επέτειό σας, διότι είναι πολύ απασχολημένη να κανονίζει κρυφή συνάντηση με τον εραστή της. Ξαφνικά έχεις περάσει σε δεύτερη μοίρα. Τα καλά νέα είναι πως η γκρίνια της, που τόσο σου την έσπαγε, έχει μειωθεί. Τα κακά νέα είναι πως ίσως σε απατάει. Τι να κάνεις, σε αυτή τη ζωή δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Βλέπεις το σεξ με το τηλεσκόπιο
Και γιατί κάνετε σεξ, αφού εκείνη αντλεί ικανοποίηση  από αλλού; Σε αντίθεση με έναν άπιστο άντρα, που μπορεί να μοιράζει τον ερωτισμό του σε δύο ή και περισσότερουςστόχους, οι γυναίκες είναι συνήθως προσηλωμένες σεξουαλικά σε έναν κάθε φορά, εκείνον που τις ικανοποιεί περισσότερο. Θα το καταλάβεις ότι συμβαίνει αν ξαφνικά δεν έχει ποτέ όρεξη για σεξ, σου λέει πως είναι νυσταγμένη, πιασμένη, φουσκωμένη και άλλα γεροντίστικα για να σε αποφύγει. Ενίοτε θα ανταποκρίνεται στις πρωτοβουλίες σου, κυρίως για να μην υποπτευθείς τίποτα, αλλά μια γυναίκα που σε απατάει σίγουρα δεν θα σε πλησιάζει εκείνη πρώτη ερωτικά. Και γιατί είναι χορτάτη αλλά κυρίως γιατί δεν την αφήνουν οι τύψεις της να το κάνει.

Έχει ομορφύνει
Ίσως το πιο κλασικό σημάδι απιστίας, ισχύει και για τα δύο φύλα. Νέες συνδρομές στα γυμναστήρια, απώλεια κιλών, νέο κούρεμα, νέο μακιγιάζ και ολοκαίνουργια ρούχα. Ακόμη πιο δυνατά στριγγλίζει το καμπανάκι αν παρατηρήσεις στο συρτάρι της και νέα εσώρουχα, τα οποία εσύ δεν έχεις δει φορεμένα ποτέ. Ένας εραστής στη ζωή της σημαίνει γενική ανανέωση -εσωτερική και εξωτερική- και ένα θαυμάσιο κίνητρο για να φροντίσει περισσότερο τον εαυτό της. Και αν ξαφνικά τη δεις να περνάει διπλάσια ώρα το πρωί να ετοιμαστεί για το γραφείο, μπορείς να έχεις και μια καλή πρώτη εικόνα για το που βρίσκεται αυτός ο νέος θαυμαστής (και ενδεχομένως εραστής) της.
Μια νέα φίλη εμφανίζεται από το πουθενά
Η δεσποινίς Άλλοθι. Μπορείς να θυμηθείς πόσο καιρό ακούς για εκείνη; Είναι από τότε ξεκίνησε και το φλερτ μαζί του. Μπορείς να θυμηθείς πόσες φορές συναντήθηκε μαζί της για ποτά; Είναι τα βράδια που η δικιά σου κυλιόταν σε ξένα σεντόνια. Εντάξει, ας μην είμαστε τόσο απόλυτοι, υπάρχει πάντα η περίπτωση να έχει απλά διευρύνει τον κοινωνικό της κύκλο.Όμως οι πραγματικά αθώες γυναίκες, οι πιστές, δεν έχουν κανένα λόγο να μη θέλουν να σε συστήσουν στις φίλες τους, νέες ή παλιές, και –γιατί όχι;- να βγαίνετε για εκείνα τα ποτά όλοι μαζί. Όσο λιγότερα ξέρεις για αυτή τη νέα μυστηριώδη φίλη, τόσο η περίπτωση μυρίζει κάλυψη από χιλιόμετρα.

Σε κρατάει σε απόσταση ασφαλείας από το κινητό της
Παίρνει το κινητό μαζί της ακόμη και για να πάει στο μπάνιο της καφετέριας, το έχει μονίμως στο αθόρυβο, το κλείνει τα βράδια "για να μην σας ενοχλεί" και εννοείται πως δεν ο κωδικός κλειδώματός του είναι επτασφράγιστο μυστικό. Είναι απολύτως κατανοητό πως δεν θες να πέσεις τόσο χαμηλά ώστε να ψαχουλέψεις, αλλά από την άλλη, αυτά περί αξιοπρέπειας και περί σεβασμού του προσωπικού χώρου έχουν νόημα μόνο στις κανονικές συνθήκες,  όταν αντιλαμβάνεσαι ότι ο άλλος είναι εντάξει απέναντί σου και όταν υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη. Εδώ, η εμπιστοσύνη έχει κάνει φτερά. Εσύ ακόμα κρατάς τους τύπους; 

Αποστασιοποιείται από τους κοντινούς σου
Ξαφνικά δεν θέλει και τόσο να τα λέει με την αδερφή σου, να επισκέπτεστε τους γονείς σου και να έρχονται από το σπίτι οι κολλητοί σου. Οποιαδήποτε γυναίκα διαθέτει έστω και μια υποψία συνείδησης, θα κρατήσει αποστάσεις από τους δικούς σου ανθρώπους όταν αρχίσει να σε απατάει. Ειδικά αν είναι αρχάρια στην απιστία, δεν θα μπορεί να διαχειριστεί τη Πέμπτη να αναστενάζει με τον εραστή της και την Κυριακή να ανταλλάσσει tips για κοκκινιστό με τη μαμά σου. Ομοίως, θα προσπαθήσει να σε κρατήσει σε απόσταση και από το δικό της στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, διότι αυτές οι συναντήσεις θα είναι άβολες πλέον και για εκείνη αλλά και για εκείνους που ξέρουν και αποδοκιμάζουν τις πράξεις της.
Σε έχει αφήσει λάσκα
Από εκεί που πάντα είχε μια πρόταση για τους δυο σας, τώρα ξαφνικά περιμένει από εσένα να της προτείνεις εξόδους και δραστηριότητες και, ακόμη και όταν το κάνεις, δεν είναι σίγουρο πως θα είναι διαθέσιμη να ακολουθήσει. Οι γυναίκες έχουν μια τάση να θέτουν ως πρώτη προτεραιότητά τους της σχέση τους και να θέλουν να περνάνε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με τα αγόρια τους. Αν τον τελευταίο καιρό συνειδητοποιείς πως περνάς περισσότερο χρόνο με τους κολλητούς σου παρά μαζί της, ίσως δεν θα έπρεπενα πανηγυρίζεις για την ελευθερία σου.

Σου μιλάει για εκείνον (κι όμως, γίνεται)
Ακούγεται παράλογο να σου μιλάει το κορίτσι σου έτσι απροκάλυπτα για τον τύπο με τον οποίο σε κερατώνει, αλλά δεν συμβαίνει επίτηδες - το κάνουν ασυναίσθητα ακόμη και οι πιο έξυπνες. Σε μια παραλλαγή της γνωστής παροιμίας, η κοπέλα σου θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. Ειδικά στην αρχή του φλερτ με εκείνον, τον έχει μέσα στο μυαλό της τόσο έντονα, που το όνομά του μπορεί να πετάγεται σε κάθε άσχετη συζήτηση, από το τι πιστεύει ο νέος φίλος της από το γυμναστήριογια την κυβέρνηση Σαμαρά (λες και σε νοιάζει), μέχρι πόσο καλός είναι στη γιόγκα αυτός ο νέος της φίλος (που να του βουλώσουν τα τσάκρας). Προσοχή λοιπόν στο άσχετο namedropping. Ίσως αξίζει να το ψάξεις παραπάνω.  

Θέλει να ξέρει το πρόγραμμά σου
Όχι από αγνό ενδιαφέρον για σένα, αλλά από αγνό ενδιαφέρον για να καλύψει τα νώτα της. Τι διαφορά θα της κάνει αν θα γυρίσεις από τη δουλειά στις 5 ή στις 6; Γιατί ξαφνικά τη νοιάζει αν θα πας για μπάσκετ και πως διάολο τον τελευταίο καιρό ξέρει απ' έξω πότε παίζει η ομάδα σου; Γιατί σε ρωτάει τι ώρα σκοπεύεις να πέσεις για ύπνο; Όλα αυτά τη βοηθάνε ώστε να βάλει σφήνες μέσα στην ημέρα της τα ραντεβού της με τον άλλον όσο εσύ είσαι πολύ απασχολημένος και πολύ στον κόσμο σου. Μην τη διευκολύνεις. Ξύπνα.

Αναπολεί τον πρώτο σας καιρό
Μια νέα ερωτική περιπέτεια θυμίζει σε κάποιον που βρίσκεται σε μια μακροχρόνια σχέση πως και με τον άνθρωπο που έχει καιρό δίπλα της κάποτε υπήρξαν παθιασμένοι εραστές.Αναπολώντας εκείνον τον παλιό, καλό καιρό, δικαιολογεί κατά κάποιο τρόπο μέσα της τις πράξεις της, κατηγορώντας εσένα που έπαψες να είσαι εκδηλωτικός μαζί της (και άρα την οδήγησες να αναζητήσει το ρομάντζο, τον έρωτα και το πάθος κάπου αλλού). Έτσι λοιπόν,το "γιατί δεν μου στέλνεις πια μηνύματα;" προκύπτει από το γεγονός πως το κινητό της έχει γεμίσει με μηνύματα από εκείνον. Το "θυμάσαι τότε που βγαίναμε και πίναμε μέχρι το πρωί;" θα έρθει μετά από μια καταπληκτική έξοδο οινοποσίας μαζί του,η οποία φρέσκαρε τη μνήμη της. Και φυσικά, τα παράπονα για ό,τι δεν της κάνεις πια στο κρεβάτι ίσως είναι όλα όσα την ανάβουν τώρα στο κρεβάτι μαζί του. Θα ήθελε πολύ να της τα έδινες όλα αυτά εσύ, ώστε να μη χρειαζόταν να τα αναζητήσει αλλού. Ή τουλάχιστον έτσι λέει συνεχώς στον εαυτό της, για να νιώθει λιγότερο κατάπτυστη τσούλα απ' όσο είναι.

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ!!ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΚΡΥΨΑΝ!!!

Posted: 26 Nov 2012 11:25 PM PST

Η ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΩΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
μελέτη της Εριέττας Μέρτζ

Η πρώτη που...
ετόλμησε να έρθει αντιμέτωπη προς...
την επικρατούσα άποψη ότι οι περιπλανήσεις του Οδυσσέως έγιναν μέσα στην Μεσόγειο ήταν η Αμερικανίδα Εριέττα Μέρτζ (Henrietta Mertz) η οποία το 1965 εξέδωσε στο Σικάγο των Η.Π.Α. το βιβλίο " The Wine Dark Sea" (τίτλος στα Ελληνικά "ΟΙΝΩΨ ΠΟΝΤΟΣ" εκδόσεις ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ -1995)και αργότερα το 1967 τα "Αργοναυτικά" δια των οποίων με μεγάλη πειστικότητα -στηριζόμενη στις δικές της προσωπικές έρευνες και εξερευνήσεις στην Β. και Ν. Αμερική- διατυπώνει την θέση ότι το ταξίδι του Οδυσσέως είχε και ένα σημαντικό σκέλος εκτός Μεσογείου. Η άποψη της κ. Μέρτζ είναι ότι ο Οδυσσέας ταξίδεψε μέχρι τις ακτές της Αμερικής βοηθούμενος από τα θαλάσσια ρεύματα. Η κ. Μέρτζ εντόπισε τα μέρη που επισκέφθηκε ο Οδυσσέας με βάση την ταχύτητα που κινούνται τα θαλάσσια ρεύματα και την διάρκεια των ταξιδιών από σταθμό σε σταθμό όπως αναφέρονται στην Οδύσσεια. Οι απόψεις της κ. Μέρτζ ενισχύονται και από αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί στην Αμερικανική ήπειρο.

Σχεδιάγραμμα που παρουσιάζει την περιπλάνηση του Οδυσσέα μετά την πτώση της Τροίας βάσει των διαπιστώσεων της Εριέττας Μέρτζ (η οποία μελέτησε εδάφιο προς εδάφιο το κείμενο του Ομήρου σε συνδυασμό με διάφορες νεότερες ανακαλύψεις και παρατηρήσεις που αναφέρονται από τον ίδιο τον Όμηρο π.χ. διάρκεια ταξιδιού κλπ). Στον χάρτη επισημαίνονται η περιοχή που υπήρξαν οι Σειρήνες , σε ποιο σημείο της Αμερικάνικης ηπείρου ήταν η Σκύλλα και η Χάρυβδης και μέσο ποίας οδού ο Οδυσσέας επέστρεψε στην Ιθάκη βοηθούμενος καθ' όλη την διαδρομή από το ρεύμα του κόλπου (Gulf stream) .

β) η μελέτη του Ζίγκφριντ Πετρίδη

Οι Έλληνες έχουν μία αποδεδειγμένη ναυτική ιστορία που ξεκινάει τουλάχιστον από το 7.250 π. Χ. όπως αποδεικνύεται από τα ευρήματα του σπηλαίου Φράχθι στην Αργολίδα.
«...Η μοναδικότης του Ελληνικού γεωγραφικού χώρου, ήτοι η παρουσία εις μικράν σχετικώς έκτασιν, το Αιγαίον Πέλαγος, εκατοντάδων νήσων, επέτρεψε εις τους προϊστορικούς κατοίκους του, λίαν ενωρίς την ανάπτυξιν της δια θαλάσσης επικοινωνίας. Με την πάροδο των ετών και την απόκτησιν πείρας θαλασσίων ταξιδίων, οι Αιγαίοι ναυτικοί έγιναν τολμηρώτεροι, πλεύσαντες προς βορράν εις τον Εύξεινον πόντον, προς νότον εις Αίγυπτον και "Φοινίκην" και δυσμάς εις Ιταλίαν και Ιβηρίαν. Ανακαλύψαντες ότι η θάλασσα εις ην εταξίδευον περιεβάλλεντο παντού υπό ξηράς με μία μόνον έξοδον, δεν εδίστασαν να εξέλθουν τραπέντες όπως είδομεν προς βορράν (σημ. της ΑΕΙ- Κασσιτερίδες νήσοι = Αγγλία) δια τον κασσίτερον και δια το ήλεκτρον, αλλά και προς δυσμάς ως θ' αποδείξωμεν...» ("ΟΔΥΣΣΕΙΑ" ελληνική έκδοση, σελίδα 139)

Η Ελληνική γραμματεία είναι πλούσια σε αναφορές για τις γεωγραφικές γνώσεις των αρχαίων προγόνων μας. Στην μελέτη του κ. Πετρίδη παρουσιάζονται στοιχεία που αφορούν τις

γεωγραφικές γνώσεις για περιοχές :


- του Βορρά (υπερβορέα)


- της Ανατολής (Ασίας)


- του Νότου (Αιθιοπία, Κυρηναϊκή, Αίγυπτος, λοιπή βόρεια Αφρική)


- και της Δύσεως (Ιταλία, νήσοι δυτικώς της Ιταλίας α) Σαρδηνία, β) Κορσική γ) Έλβα δ) Καπρί ε) Ίσκια , Ιβηρική χερσόνησος, Γαλλία, βόρειο-ανατολική Ευρώπη, Βρετανία - Ιρλανδία



Από την Ελληνική γραμματεία προκύπτει ότι οι Έλληνες έχουν μεγάλη εξοικείωση με τις αστρονομικές παρατηρήσεις (παράδειγμα οι αστρονομικές αναφορές των Ορφικών ύμνων) και οι ναυτικοί της εποχής χρησιμοποιούν τους αστερισμούς για να προσανατολίζονται κατά την διάρκεια της νυχτερινή πλεύση τους.
Μεγάλη βαρύτητα στην έρευνα του ταξιδιού του Οδυσσέως έχουν οι αστρονομικές αναφορές της Οδύσσειας. Αναφέρεται από τον Όμηρο ότι «ΑΡΚΤΟΝ Θ' ΗΝ ΚΑΙ ΑΜΑΞΑΝ ΕΠΙΚΛΗΣΙΝ ΚΑΛΕΟΥΣΙΝ, ΗΤ' ΑΥΤΟΥ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ Τ' ΩΡΙΩΝΑ ΔΟΚΕΥΕΙ, ΟΙΗ Δ' ΑΜΜΟΡΟΣ ΕΣΤΙ ΛΟΕΤΡΩΝ ΩΚΕΑΝΟΙΟ ΤΗΝ ΓΑΡ ΔΗ ΜΙΝ ΑΝΩΓΕ ΚΑΛΥΨΩ, ΔΙΑ ΘΕΑΩΝ, ΠΟΝΤΟΠΟΡΕΥΟΜΕΝΑΙ ΕΠ' ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΕΙΡΟΣ ΕΧΟΝΤΑ» (ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ Ε 273) δηλαδή : "και την 'Αρκτον (Μ. 'Αρκτο) που την ονομάζουν και 'Αμαξα, που κλωθογυρίζει αυτού και παραφυλάει τον Ωρίωνα και που μονάχ' αυτή είναι αμέτοχη στα λουσίματα του Ωκεανού, (σημ. της ΑΕΙ : δηλαδή ο αστερισμός είναι αειφανής - δεν πέφτει κάτω από τον ορίζοντα) τον συμβούλεψε λοιπόν η υπέροχη θεά η Καλυψώ να ταξιδεύει έχοντας στ' αριστερό του χέρι αυτήν".
Στο κείμενο αυτό περιέχονται σημαντικότατες πληροφορίες. «...Ο Όμηρος ομιλεί περί "Ωκεανού" και όχι "Πόντου" και όπως είδομεν "Ωκεανόν" οι αρχαίοι Έλληνες ωνόμαζαν την περιβάλλουσαν την οικουμένην θάλασσαν (σημ. της ΑΕΙ : η θάλασσα έξω από τις Ηράκλεις στήλες) περί αυτού συμφωνεί και ο Στράβων "ΤΑΥΤΑ ΓΑΡ ΠΑΝΤΑ ΦΑΝΕΡΩΣ ΕΝ ΤΩ ΑΤΛΑΝΤΙΚΩ ΠΕΛΑΓΕΙ ΠΡΑΤΤΟΜΕΝΑ ΔΗΛΟΥΤΑΙ" (c26) δηλαδή : Όλα αυτά είναι καταφανές ότι δηλούνται (υπό του Ομήρου) ως τελούμενα εις τον Ατλαντικόν"...» ("ΟΔΥΣΣΕΙΑ" ελληνική έκδοση, σελίδα 182)


Η πολυετή εμπειρία του Ζ. Πετρίδη ως ιστιοπλόου τον βοήθησε να επιβεβαιώσει ή και να διορθώσει (όπου αυτό ήταν απαραίτητο) τα συμπεράσματα της Ε. Μέρτζ, με βάση τις αναφορές που υπάρχουν από τον Όμηρο για την διάρκεια του ταξιδιού από σταθμό σε σταθμό και τις επιπρόσθετες λεπτομέρειες που τυχόν αναφέρονται (π.χ. κατεύθυνση ανέμου, πορεία πλοίου, περιγραφές των νησιών κλπ).
Παράδειγμα : ΑΙΟΛΙΑ
«..Γράφει ο Όμηρος : "ΔΩΚΕ ΜΟΙ ΕΚΔΕΙΡΑΣ ΑΣΚΟΝ ΒΟΟΝ ΕΝΝΕΩΡΟΙΟ, ΕΝΘΑ ΔΕ ΒΥΚΤΑΩΝ ΑΝΕΜΟΝ ΚΑΤΕΔΗΣΕ ΚΕΛΕΥΘΑ, ΚΕΙΝΟΝ ΓΑΡ ΤΑΜΙΗΝ ΑΝΕΜΩΝ ΠΟΙΗΣΕ ΚΡΟΝΙΩΝ ΗΜΕΝ ΠΑΥΜΕΝΑΙ ΗΔ' ΟΡΝΥΜΕΝ ΟΝ Κ' ΕΘΕΛΗΣΙΝ. ΝΗΙ Δ' ΕΝΙ ΓΛΑΦΥΡΗ ΚΑΤΕΔΕΙ ΜΕΡΜΙΘΙ ΦΑΕΙΝΗ ΑΡΓΥΡΕΗ, ΗΝΑ ΜΗΤΙ ΠΑΡΑΠΝΕΥΣΗ ΟΛΙΓΟΝ ΠΕΡ, ΑΥΤΑΡ ΕΜΟΙ ΠΝΟΙΗΝ ΖΕΦΥΡΟΥ ΠΡΟΕΗΚΕΝ ΑΗΝΑΙ, ΟΦΡΑ ΦΕΡΟΙ ΝΗΑΣ ΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ" (ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ Κ19)


Δηλαδή "Μου 'δωσε ένα ασκί εννιάχρονου βοδιού, που το έγδαρε, κι έκλεισε κει μέσα τις κινήσεις των ανέμων με τα πολλά τους βουητά, γιατί εκείνον είχε κάμει ο γιός του Κρόνου επιστάτη στους ανέμους, για να σταματάη και να αμολάη όποιον του αρέσει. Κι έδεσε το ασκί μέσα στο βαθουλωτό καράβι με γυαλιστερή, ασημένια κλωστή, για να μην φυσάει έστω και λίγο. 'Αφησε μονάχα τον Ζέφυρο (δυτικό) να φυσάει για χάρη μου, για να πάη στην πατρίδα και τα πλοία κι εμάς τους ίδιους."
Ώστε ο Αίολος παρακληθείς υπό του Ωδυσσέως, εδέσμευσεν όλους τους ανέμους, αφήσας μόνο τον ούριον δι' αυτόν, Ζέφυρον - δυτικός, όπερ σημαίνει ότι ο Οδυσσεύς ευρίσκετο δυτικώς της Ιθάκης και περίπου στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με αυτήν.
Και η διήγησις συνεχίζει :
"ΕΝΝΗΜΑΡ ΜΕΝ ΟΜΩΣ ΠΛΕΟΜΕΝ ΝΥΚΤΑΣ ΤΕ ΚΑΙ ΗΜΑΡ, ΤΗ ΔΕΚΑΤΗ Δ' ΗΔΗ ΑΝΕΦΑΙΝΕΤΟ ΠΑΤΡΙΣ ΑΡΟΥΡΑ" (ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ Κ2 δηλαδή : " Εννιά μερόνυχτα συνέχεια ταξιδεύαμε και στις δέκα άρχισε να ξεχωρίζει πια η γη της πατρίδας" (σημ. της ΑΕΙ : άρα η νήσος Αιολία πρέπει να είναι ένα νησί που να ευρίσκεται δυτικά της Ιθάκης και να απέχει απόσταση που ισοδυναμεί με ταξίδι επί 9 μέρες με ευνοϊκό άνεμον)
Η απόστασις νήσοι Lipari - νήσος Ιθάκη δεν υπερβαίνει τα 270 μίλια και δια 9-ήμερον πλούν η μέση ταχύτης είναι : 270:9: 4=1,25 κόμβοι, αλλά μία ωριαία ταχύτητα πλεύσης 1,25 κόμβων δεν είναι "εύνοια" του Αιόλου, αλλά μαρτύριο...


Αντιθέτως η απόστασις : νήσος Μαγιόρκα - Σαρδηνία - Σικελία - Ιθάκη είναι 870 μίλια και δια 9-ήμερον πλούν η μέση ταχύτης είναι : 870:9:24=4,03 κόμβοι, δηλαδή μία ταχύτης ενός ήρεμου θαλάσσιου περιπάτου, δεκτή από πάσης απόψεως. 'Αρα να η "νήσος του Αιόλου"...» ("ΟΔΥΣΣΕΙΑ" ελληνική έκδοση, σελίδα 216)


Από τα ανωτέρω συμπεραίνεται ότι ο Οδυσσέας δεν έφτασε στην Αμερικανική ήπειρο από τύχη, παρασυρόμενος από τα θαλάσσια ρεύματα (άποψη την οποία έχει η κ. Ε. Μέρτζ).


Αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες είχαν και ποντοπόρα πλοία, ισχυροτάτης κατασκευής, ταχέα και ευέλικτα.


Γνώριζαν πολύ καλά και την ναυτική τέχνη, αλλά και την τέχνη του ναυτίλου, εκμεταλλευόμενοι τις δυο κινητήριες δυνάμεις των πλοίων : τα κουπιά και τα πανιά. για να οδηγήσουν τα σκάφη τους εκεί που επιθυμούσαν.




Οι εικόνες καθώς και μέρος των κειμένων προέρχονται από τα βιβλία του Ζ. Πετρίδη


α) ΟΔΥΣΣΕΙΑ - μία ναυτική εποποιία των Ελλήνων εις την Αμερικήν (Αθήνα 1994)







http://hellenic-news.blogspot.gr

Νεκρό δελφίνι στη Σαλαμίνα

Posted: 26 Nov 2012 11:22 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Νεκρό δελφίνι στη Σαλαμίνα
Οι φωτογραφίες αυτές έχουν τραβηχτεί στην παραλία Κανάκια, στην Σαλαμίνα. Είναι ένα νεκρό δελφίνι. Το βρήκαν σε αυτό το σημείο οι κάτοικοι της περιοχής, μόλις χθες. Τα αίτια του θανάτου του, παραμένουν άγνωστα. 







ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ,ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ.. ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΑΣ!!

Posted: 26 Nov 2012 11:20 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...AKOYTE ΚΥΡΙΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ;ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ..

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ Γ@ΜΩ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΕΣ...!!! ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ...!!!

Καταζητείται από την Ελληνική Αστυνομία ένας από τους τέσσερις προφυλακισμένους για τη δολοφονία αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον Μάρτιο του 2011 στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη.

Τότε η αστυνομία μετά από έρευνες δυο μηνών είχε καταφέρει να συλλάβει συνολικά τέσσερα άτομα τα οποία κατηγορήθηκαν ότι συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή. Μάλιστα είχαν σχηματιστεί δυο διαφορετικές δικογραφίες, η μια αφορούσε την ληστεία που είχε προηγηθεί νωρίτερα στις Αχαρνές και η δεύτερη για τη δολοφονία των αστυνομικών. Το δικαστήριο για τη ληστεία έγινε στα τέλη Οκτωβρίου και ένας από τους κατηγορούμενους αθωώθηκε για τη συμμετοχή του στη ληστεία. Όταν επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού όμως αφέθηκε ελεύθερος, παρόλο που σε βάρος του εκκρεμούσε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συνειδητοποίησαν το λάθος ενημέρωσαν την Εισαγγελία και αυτή με την πλευρά της το Τμήμα Αναζητήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας δίνοντας την εντολή για ενεργοποίηση του παλιού εντάλματος σύλληψης.

Παρόλο που αναζητείται από τα τέλη Οκτωβρίου δεν έχουν βρεθεί τα ίχνη με τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι μπορεί να μην βρίσκεται στην Ελλάδα. 

enikos

Ποια Ελληνίδα ηθοποιός ζητά «συνοδό» μέσω internet;

Posted: 26 Nov 2012 11:17 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ελληνίδα ηθοποιός έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter πώς ζητάει συνοδό... και φυσικά μετά πληρωμής!

Ο λόγος για την... Γιούλικα Σκαφιδά η οποία έγραψε χαριτολογώντας πως ψάχνει συνοδό για να δουν μαζί την κινηματογραφική ταινία "Holy Motors" και συμπλήρωσε πώς δίνεται αμοιβή!



Gossiptv

Το μόνο που δεν έχουμε δει! Παπάς τα έφτιαξε με τρανσέξουαλ!

Posted: 26 Nov 2012 11:15 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Το ειδύλλιο εκτυλίσσεται στην Πάτρα σε μυστική γκαρσονιέρα

Ερωτική σχέση- σκάνδαλο, με εντυπωσιακή τρανσέξουαλ διατηρεί ιερέας της περιοχής της Πάτρας, προκαλώντας τα καυστικά σχόλια του κόσμου, με τις κοινές μεταμεσονύχτιες εμφανίσεις τους. 
Πρόκειται για παπά νυμφευμένο που ξεχωρίζει για την σωματική του διάπλαση και έχει «σπιτώσει» την τρανσέξουαλ, σε γκαρσονιέρα που έχει ενοικιάσει ο ίδιος στην περιοχή Αγ. Σοφίας- Αγ. Αλεξίου της Πάτρας ( ο ιερέας δεν ιερουργεί σε αυτές τις συνοικίες)! 
Η συγκεκριμένη τρανσέξουαλ, είναι από την Θεσσαλονίκη και βρίσκεται στην Αχαϊκή πρωτεύουσα τους τελευταίους 5 μήνες. Από τις πρώτες ημέρες ελεύσεως στην πόλη μας και ευρισκόμενη σε τραγική οικονομική κατάσταση, ξεκίνησε να εξασκεί το αρχαιότερο των επαγγελμάτων, κάνοντας «πιάτσα» κυρίως στην περιοχή της παραλιακής οδού. Λόγω της προκλητικής εμφάνισής της, αρκετοί ήταν οι συμπολίτες που είχαν αντιληφθεί την παρουσία της, στο χώρο του παλαιού κολυμβητηρίου και στην πλαζ.

ΤΗΣ ΝΟΙΚΙΑΣΕ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ
Όταν έγινε η γνωριμία της με τον συγκεκριμένο παπά, σχεδόν ακαριαία ξεκίνησε και η ερωτική τους σχέση, που εξελίχθηκε σε παθιασμένο δεσμό! Η σεξουαλική εξάρτηση του ρασοφόρου από την τρανσέξουαλ, τον οδήγησε στην ενοικίαση γκαρσονιέρας σε γειτονιά της Πάτρας, στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας στην περιοχή Αγ. Σοφίας- Αγ. Αλεξίου.
Εκεί πλέον διαμένει με έξοδα του ιερέα η τρανσέξουαλ, χώρος που έχει μεταβληθεί σε ερωτική φωλιά του παράνομου ζευγαριού. 
Όπως η ίδια η τρανσέξουαλ διαδίδει, ο παπάς ερεθίζεται ακόμα περισσότερο όταν στο κρεβάτι τους σχηματίζεται ερωτικό τρίγωνο, με την συμμετοχή και άλλου προσώπου. Λέει, ότι ικανοποιείται με την παρακολούθηση των προκαταρκτικών σεξουαλικών παιχνιδιών μεταξύ της ίδιας και του τρίτου προσώπου, (το οποίο συχνά αλλάζει), με τον ιερωμένο να μπαίνει στο «τερέν» του πόθου, ενώ έχει κάνει την ανάλογη «προθέρμανση»...

«ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ» ΣΤΗΝ ΠΛΑΖ
Όμως οι παρουσίες τους, δεν περιορίζονται μόνο στο διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου, αφού φαίνεται ότι τις νύχτες ο παπάς, κάνει ...αγρυπνίες: Αποχωρίζεται τα ράσα και εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι διατηρεί μικρή γενειάδα, περνάει απαρατήρητος για τους πολλούς με τα πολιτικά του ρούχα. Μαζί πραγματοποιούν νυχτερινές βόλτες, στο μαύρο αμάξι του ιερέα, με κυριότερο προορισμό την πλαζ του ΕΟΤ, το Ρίον και τον Ψαθόπυργο, ενώ στο σαλόνι του αυτοκινήτου, ζωντανεύουν σκηνές δόξας, από το παλιό σουξέ του Κώστα Τουρνά «Δεν το ξανακάνω σ' Autobianki»...
Αμφίβολο είναι, εάν η πρεσβυτέρα του παπά, έχει υποψιαστεί παραμικρό, καθώς εδώ μάλλον ισχύει το γνωμικό «ο κόσμος το 'χει τούμπανο...»

dete.gr

Τα μυστικά Δρακόσπιτα της Εύβοιας

Posted: 26 Nov 2012 11:08 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Τα μυστικά Δρακόσπιτα της Εύβοιας Κάπου στη Νοτιοδυτική Εύβοια μεταξύ Στύρων και Καρύστου υπάρχουν διάσπαρτα κάποια άγνωστα στον πολύ κόσμο μεγαλιθικά κτίσματα. Κανείς δεν γνωρίζει πότε και από ποιους χτίστηκαν, προσδίδοντας τους έτσι μυστήριο και βοηθώντας τη λαϊκή φαντασία να δημιουργήσει μύθους γύρω από αυτά τα κτίσματα. Αυτά είναι τα λεγόμενα Δρακόσπιτα της νοτιοδυτικής Εύβοιας Αντίθετα με τους αρχαίους...
δράκοντες, οι οποίοι ήταν μυθικά τέρατα με σώμα φιδιού που έβγαζαν καπνούς και φωτιές από τα στόματα τους και τις περισσότερες φορές είχαν τρία κεφάλια, οι δράκοντες των πιο σύγχρονων εποχών ήταν μυθικά τέρατα στα οποία ο λαός αποδίδει ανθρώπινη περίπου μορφή και καταπληκτική δύναμη. Συχνά μάλιστα οι δράκοι τα βράδια μεταμορφώνονταν σε διάφορα πλάσματα και πήγαιναν να δουν τις κοπέλες που αγαπούσαν. ΦΑΝΤΑΣΙΑ. Στη λαϊκή φαντασία οι δράκοι φυλάνε ένα θησαυρό, μία μοναδική πηγή νερού και άλλα τέτοια, ενώ άλλες φορές ζούνε εις βάρος των ανθρώπων καταφεύγοντας σε λεηλασίες και απαγωγές όμορφων κοριτσιών. Η έλλειψη γνώσεων γύρω από τα εντυπωσιακά αυτά οικοδομήματα κέντρισε τη λαϊκή φαντασία να πλέξει παραμύθια και μύθους γύρω από αυτά, δίνοντας τους την ονομασία "Δρακόσπιτα", μια που μόνο γιγαντόσωμα πλάσματα με εκπληκτική δύναμη θα μπορούσαν να τα έχουν χτίσει. Πρώτοι κάτοικοι της Εύβοιας αναφέρονται οι Κουρήτες, οι οποίοι ήταν πολύ καλοί γνώστες της μεταλλουργίας. Κοιτίδα τους θεωρείται η Κρήτη. Οι Κουρήτες ήταν αυτοί που, σύμφωνα με τη μυθολογία. έκρουαν τις ασπίδες του σε ένα είδος χορού για να καλύψουν τα κλάματα του μικρού Δία, έτσι ώστε να μην τον αντιληφθεί ο πατέρας του ο Κρόνος. Μετά τους Κουρήτες εγκαθίστανται στην Εύβοια οι Πελασγοί, οι Λέλεγες, οι Δρύοπες, οι Ίωνες και οι Αιολείς. Όταν ο Ηρακλής έδιωξε τους Δρύοπες από τον Παρνασσό και την Οίτη, ένα μέρος αυτών εγκαταστάθηκε στην Κάρυστο και τα Στύρα. Σύμφωνα με μια εκδοχή ίσως ήταν οι Δρύοπες αυτοί που κατασκεύασαν τα Δρακόσπιτα. Μια από τις φυλές που επίσης κυριάρχησε στην Εύβοια ήταν και οι ?βαντες, που ήταν Αιολική φυλή από τη Φωκίδα. Γενάρχης τους ήταν ο ?βας, που καταγόταν από την Αίγυπτο και εγγονός του ήταν ο μυθικός ήρωας Περσέας. Ο Όμηρος μας πληροφορεί ότι οι Αβαντες με αρχηγό τον Ελεφήνωρα εκστράτευσαν στην Τροία στο πλευρό των Αχαιών με 40 πλοία. Αδιάψευστος μαρτυράς της μεγαλειώδους εκείνης εποχής είναι η ακρόπολη των Στύρων, η οποία χρονολογείται από την Μυκηναϊκή εποχή. Μάλιστα ένα από τα αρχαία ονόματα της Ευβοίας είναι και το Αβάντις. Η Εύβοια πήρε το όνομα της από την Εύβοια, νύμφη και κόρη του ποταμού Ασωπού. Παλαιότερα επικρατούσε και η ονομασία "Χαλκίς", λόγω των πλούσιων κοιτασμάτων χαλκού. Παντού στην Εύβοια υπάρχουν αρχαίες μεταλλουργικές εγκαταστάσεις. Οι Ευνοείς ίδρυσαν πολλές αποικίες και μετέδωσαν το χαλκιδικό και κυμαϊκό αλφάβητο στη Δύση. Στη νοτιοδυτική Εύβοια, στα ορεινά, σε μια περιοχή που εκτείνεται από τα Στύρα μέχρι την Κάρυστο, υπάρχουν τα λιγοστά και μυστηριώδη Δρακόσπιτα. Ο αριθμός τους δεν ξεπερνάει τα είκοσι πέντε. Αν εξαιρέσουμε 4 με 5 Δρακόσπιτα, τα υπόλοιπα βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση. Το Δρακόσπιτο της Όχης Το σημαντικότερο και εντυπωσιακότερο, είναι το Δρακόσπιτο της Όχης, χωρίς αυτό να μειώνει την αξία των άλλων Δρακόσπιτων, όπως π.χ. αυτού των Καψάλων, που βρίσκεται μισή ώρα από τα Στύρα, στη διαδρομή προς την Κάρυστο, σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από τον ασφαλτόδρομο. Αρκετά εντυπωσιακά είναι και τα τρία Δρακόσπιτα στη θέση Πάλλη Λάκα Δραγκό, έξω από τα Στύρα. Το όρος Όχη, με υψόμετρο 1.399 μέτρων, δεσπόζει στη νότια Εύβοια. Από κάτω του βρίσκεται ο κόλπος της Καρύστου με την ομώνυμη πόλη. Στις πλαγιές της Οχης είναι χτισμένο από το 1962 το καταφύγιο Οχης της Ομοσπονδίας Εκδρομικών Σωματείων Ελλάδος. Το μονοπάτι που υπάρχει οδηγεί εκτός από την κορυφή του όρους και στο περίφημο Δρακόσπιτο της Οχης. Χτισμένο σε υψόμετρο άνω των 1.300 μέτρων, ανάμεσα στις "μύτες" των δύο κορυφών του βουνού, το Δρακόσπιτο αυτό εντυπωσιάζει με τον όγκο του. Δεν θα ήταν υπερβολή να κάνουμε λόγο για ένα θαύμα της αρχιτεκτονικής. Εκεί κοντά του βρίσκεται και η μικρή, λιθόχτιστη εκκλησία του Προφήτη Ηλία Το κτίσμα δεν έχει ούτε μια καμπύλη γραμμή.Είναι χτισμένο από μεγάλους μονοκόμματους ογκόλιθους που τέμνονται κάθετα μεταξύ τους, δίνοντας στο οικοδόμημα μια μοναδική βαρύτητα μορφής και κατασκευής. Το πρώτο επιβλητικό στοιχείο είναι η πύλη του, η οποία αποτελείται από τρεις μεγάλιθους εφαρμοσμένους τέλεια μεταξύ τους σε σχήμα "Π". Ο όγκος τους είναι εντυπωσιακός. Μόνο ο ένας από τους δύο κάθετους μεγάλιθους έχει βάρος που ξεπερνά τους 2 τόνους! Το ύψος του φτάνει τα 2.ίο μέτρα, το πλάτος του τα 1.40 μέτρα και το πάχος του τα 0.25 μέτρα. Το δεύτερο πιο εντυπωσιακό κομμάτι του οικοδομήματος βρίσκεται ακριβώς πάνω από την πύλη και πρόκειται για μία εντυπωσιακών διαστάσεων μεγαλιθική πλάκα που αποτελεί μέρος της εξίσου εντυπωσιακής οροφής. Το μήκος της πλάκας αυτής φτάνει τα 4 μέτρα, το πλάτος της τα 2.5 μέτρα και το πάχος της τα 0.40 μέτρα, ενώ το βάρος της ξεπερνάει τους 10 τόνους! Αμέσως γεννιέται το ερώτημα, ποιοι και με ποιο τρόπο ανέβασαν αυτήν την πλάκα σε ύψος 2.5 μέτρων από το έδαφος. Η απάντηση ακόμη δεν έχει δοθεί. Ένα άλλο θαυμαστό στοιχείο του Δρακόσπιτου είναι η τέλεια ισορροπία που κρατάει τόσες χιλιάδες χρόνια τις μονολιθικές πλάκες της οροφής στην θέση τους. Δεν υπάρχει καμία υποστηρικτική κολόνα, η στέγη όμως παραμένει στη θέση της με αξιοθαύμαστη ισορροπία. Ένα μικρό τμήμα της μόνο έχει καταπέσει, χωρίς να γνωρίζουμε το πότε και το γιατί. Οι τεράστιες μονολιθικές πλάκες της οροφής είναι προσαρμοσμένες με απόλυτη ακρίβεια, επιτυγχάνοντας την απόλυτη ισορροπία. Αυτό το σύστημα στέγασης λέγεται εκφορικό σύστημα. Για την κατασκευή όμως ενός τέτοιου συστήματος απαιτούνται τέλειοι υπολογισμοί Το κτίσμα δεν έχει ούτε μια καμπύλη γραμμή. Είναι χτισμένο από μεγάλους μονοκόμματους ογκόλιθους που τέμνονται κάθετα μεταξύ τους, δίνοντας στο οικοδόμημα μια μοναδική βαρύτητα μορφής και κατασκευής. Το πρώτο επιβλητικό στοιχείο είναι η πύλη του, η οποία αποτελείται από τρεις μεγάλιθους εφαρμοσμένους τέλεια μεταξύ τους σε σχήμα "Π". Ο όγκος τους είναι εντυπωσιακός. Μόνο ο ένας από τους δύο κάθετους μεγάλιθους έχει βάρος που ξεπερνά τους 2 τόνους! Το ύψος του φτάνει τα 2.ίο μέτρα, το πλάτος του τα 1.40 μέτρα και το πάχος του τα 0.25 μέτρα. Το δεύτερο πιο εντυπωσιακό κομμάτι του οικοδομήματος βρίσκεται ακριβώς πάνω από την πύλη και πρόκειται για μία εντυπωσιακών διαστάσεων μεγαλιθική πλάκα που αποτελεί μέρος της εξίσου εντυπωσιακής οροφής. Το μήκος της πλάκας αυτής φτάνει τα 4 μέτρα, το πλάτος της τα 2.5 μέτρα και το πάχος της τα 0.40 μέτρα, ενώ το βάρος της ξεπερνάει τους 10 τόνους! Αμέσως γεννιέται το ερώτημα, ποιοι και με ποιο τρόπο ανέβασαν αυτήν την πλάκα σε ύψος 2.5 μέτρων από το έδαφος. Η απάντηση ακόμη δεν έχει δοθεί. Ένα άλλο θαυμαστό στοιχείο του Δρακόσπιτου είναι η τέλεια ισορροπία που κρατάει τόσες χιλιάδες χρόνια τις μονολιθικές πλάκες της οροφής στην θέση τους. Δεν υπάρχει καμία υποστηρικτική κολόνα, η στέγη όμως παραμένει στη θέση της με αξιοθαύμαστη ισορροπία. Ένα μικρό τμήμα της μόνο έχει καταπέσει, χωρίς να γνωρίζουμε το πότε και το γιατί. Οι τεράστιες μονολιθικές πλάκες της οροφής είναι προσαρμοσμένες με απόλυτη ακρίβεια, επιτυγχάνοντας την απόλυτη ισορροπία. Αυτό το σύστημα στέγασης λέγεται εκφορικό σύστημα. Για την κατασκευή όμως ενός τέτοιου συστήματος απαιτούνται τέλειοι υπολογισμοί. Επάνω στο φαρδύ τοίχο του οικοδομήματος τοποθετείται μια μεγάλη πλάκα που εξέχει λίγο προς το εσωτερικό. Επάνω σε αυτή την πλάκα, τοποθετείται μία δεύτερη που εξέχει λίγο περισσότερο από την πρώτη και επάνω στη δεύτερη μία τρίτη με τον ίδιο τρόπο και ούτω καθεξής μέχρι που οι τελευταίες πλάκες συναντήσουν τις αντίστοιχες του απέναντι τοίχου. Τα βάρη των πλακών πρέπει να υπολογιστούν πολύ καλά γιατί αλλιώς το κέντρο βάρους την στέγης θα βρεθεί έξω από την βάση στήριξης (που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο τοίχος του Δρακόσπιτου) και όλη η στέγη θα καταρρεύσει. Για να δώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια σε αυτό το σύστημα στέγασης οι κατασκευαστές των Δρακόσπιτων φαίνεται πως χρησιμοποιούσαν και μεγάλους ογκόλιθους, που τους τοποθετούσαν πάνω στις πλάκες της οροφής, στο τμήμα το οποίο εφάπτεται πάνω στους τοίχους, σαν αντίβαρα. Αυτό το εκφορικό σύστημα της στέγης και η τέλεια συναρμογή του είναι ένα αρχιτεκτονικό επίτευγμα, ακατόρθωτο ίσως ακόμη και σήμερα για πολλούς αρχιτέκτονες. Μυστήριο επίσης παραμένει το πώς μπόρεσαν οι άνθρωποι εκείνης της εποχής με ία μέσα που διέθεταν, να υψώσουν αυτούς τους μεγάλιθους βάρους τόσων πολλών τόνων ακόμη και σε ύψος άνω των 2.5 μέτρων. Ή μήπως έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμη; Το Δρακόσπιτο της Οχης έχει 12.6 μέτρα μήκος, 7-7 μέτρα πλάτος και μέγιστο ύψος 3 μέτρα Πρόκειται δηλαδή για ένα κτίσμα το εμβαδόν του οποίου πλησιάζει τα 100 τετραγωνικά μέτρα. Η συναρμογή των ογκόλιθων στα πλαϊνά τοιχώματα, έχει γίνει χωρίς να χρησιμοποιηθεί το παραμικρό συνδετικό υλικό. Κι όμως οι πέτρες έχουν πελεκηθεί τόσο τέλεια και έχουν ταιριάξει η μία με την άλλη έτσι που να μην αφήνουν το παραμικρό κενό. Η δε ευθυγράμμιση τους είναι άψογη, δημιουργώντας ένα τέλειο παραλληλεπίπεδο πλευρικού τοιχώματος. Ποια όμως μπορεί να ήταν η χρήση ενός τέτοιου οικοδομήματος; Το 1959 ο καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής της Θεσσαλονίκης Νικόλαος Μουτσόπουλος, έκανε έρευνα και ανασκαφές στα Δρακόσπιτα της Νότιας Εύβοιας. Σε αυτό της Οχης, βρήκε στο εσωτερικό του αγγεία που χρονολογούνται από τον 70 π.Χ. αιώνα (Αρχαϊκή περίοδος) και έπειτα. έξω από το κτίσμα εντοπίστηκε ένας αποθέτης, δηλαδή μια υπόγεια κατασκευή που περιείχε οστά ζώων, όστρακα, θραύσματα από αγγεία και μερικά άλλα μικροαντικείμενα, το πιθανότερο κατάλοιπα από θυσίες (λέγεται ακόμα ότι βρέθηκε και ένα όστρακο που είχε χαραγμένο επάνω του ένα άγνωστο είδος γραφής). Σύμφωνα με τον καθηγητή Ν. Μουτσόπουλο πρόκειται περί λατρευτικού κτίσματος που χτίστηκε από τους Δρύοπες πριν το γόο π.Χ. Η μυθολογία ενισχύει αυτήν την εκδοχή καθώς λέει πως στην κορυφή της Οχης έσμιξε ο Δίας με την Ήρα. ίσως λοιπόν τα Δρακόσπιτα να ήταν κτίσματα αφιερωμένα στον Δία και την Ήρα. Άλλοι αρχαιολόγοι και ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχει κατασκευαστεί πριν τον Τρωικό Πόλεμο, ενώ ένας ξένος ερευνητής υποστήριξε ότι ίσως να πρόκειται για το αρχαιότερο κτίσμα στην Ευρώπη. Πολλά Δρακόσπιτα βρίσκονται κοντά σε αρχαία λατομεία. Έτσι δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από καταφύγια λατόμων, ενώ άλλοι ερευνητές λένε ότι πρόκειται για ταφικά μνημεία. Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα μπορεί να δώσει μόνο μια πιο εκτεταμένη αρχαιολογική, τοπογραφική και γεωλογική έρευνα. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα, είναι ότι η Εύβοια κατοικήθηκε από πολύ νωρίς, ήδη από την Παλαιολιθική εποχή ενώ τη Νεολιθική εποχή ήταν ήδη πυκνοκατοικημένη, με αξιόλογες πόλεις και ναυτικό. Τη μεγαλύτερη της άνθηση τη γνώρισε την Πρωτοελλαδική εποχή(3200-2100 π.Χ.), περίοδο κατά την οποία ανέπτυξε εμπορικές σχέσεις με τα νησιά του Αιγαίου και την Μικρά Ασία. Τη μεγάλη της ακμή την οφείλει στην καίρια γεωγραφική θέση της, στα εύφορα εδάφη της και στο μεγάλο ορυκτό πλούτο της. Η μοναδικότητα των Δρακόσπιτων μαρτυρεί ότι δημιουργήθηκαν από φορείς ντόπιου πληθυσμού με εντυπωσιακές γνώσεις αρχιτεκτονικής και κατεργασίας της πέτρας. Για την ώρα μόνο αβέβαιες υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε για το ποιοι ήταν οι κατασκευαστές τους, αλλά και για τον τόπο καταγωγής τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ελληνικές πυραμίδες όπως αυτή του Ελληνικού τις οποίες κάποιοι ερευνητές τις χρονολογούν γύρω στα 300 π.Χ. ενώ κάποιοι άλλοι που στηρίζονται στη μέθοδο χρονολόγησης της θερμοφωταύγειας τις τοποθετούν γύρω στα 2.720 π.Χ. Ούτε για αυτές έχει δοθεί μια ικανοποιητική εξήγηση, ίσως μια πιο εκτεταμένη έρευνα να φέρει στο φως ένα κομμάτι του άγνωστου ελληνικού πολιτισμού και να δημιουργήσει καινούργια ερωτήματα, αλλά και να δώσει απαντήσεις σε αυτά. Για την ώρα, οι γιγαντόσωμοι δράκοι ίσως να παραμένουν οι φρουροί ενός θησαυρού γνώσεων που δεν τον χωράει ο νους μας. Στην τοποθεσία Μύλοι της Καρύστου, σε ένα απόκρημνο τοπίο, εκεί όπου κάποτε ήταν ένα αρχαίο λατομείο, κάποιες λευκές κολόνες ξεχωρίζουν στο χώμα. Πρόκειται για μονολιθικούς κολοσσιαίους κίονες, οι οποίοι αφέθηκαν εκεί στην πλαγιά όταν σταμάτησε πια η ζήτηση τους. Το μέγεθος τους είναι εντυπωσιακό. Οι μεγαλύτεροι έχουν μήκος 11 μέτρα και μέγιστη διάμετρο 2.2 μέτρα. Το βάρος τους ξεπερνά τους 40 τόνους. Οι κίονες αυτοί ανήκουν στην ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο και η ύπαρξη τους ήταν πασίγνωστη. Χρησιμοποιήθηκαν σε πολλά σπουδαία μνημεία τόσο της ελληνιστικής και ρωμαϊκής εποχής όσο και σε μεταγενέστερα όπως ο ?γιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη, η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη και άλλα. Ο τρόπος που οι άνθρωποι εκείνων των εποχών εξόρυσσαν ένα τόσο μεγάλο κομμάτι συμπαγούς μαρμάρου, το επεξεργάζονταν τέλεια και το τοποθετούσαν στα πλοία με τέτοιο τρόπο ώστε αυτά να μη βυθίζονται, είναι μια πρόκληση για τους ερευνητές. Ακόμη και αν αυτοί οι κίονες κείτονται εγκαταλελειμμένοι σε εκείνη την πλαγιά της Οχης, έχουν να μας θυμίσουν πόσα πολλά στοιχεία αγνοούμε για την τεχνογνωσία των πολιτισμών του παρελθόντος.


xorisoria.org

Είδηση για το "χάπι της επόμενης ημέρας" που ΣΟΚΑΡΕΙ!

Posted: 26 Nov 2012 10:53 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Η Alyce Clark, ετών 19 κατέρρευσε μέσα στο σπίτι της ένα μήνα αφού πήρε το χάπι. Μέσα στο ασθενοφόρο έπαθε 7 απανωτές καρδιακές προσβολές και οι γιατροί πίστεψαν πως δεν πρόκειται να συνέλθει ποτέ....

Οι εξετάσεις έδειξαν εκατοντάδες θρόμβους στο αίμα της και κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει από που προέρχονται. Όταν η άτυχη κοπέλα συνήλθε μετά από 2 μέρες στην εντατική, και μετά από ισχυρές δόσεις αντιπηκτικών αίματος, είπε στους γιατρούς πως ένα μήνα πριν είχε πάρει το Χάπι!

Το γεγονός αυτό έφερε στο φως πολλές νέες έρευνες για τις πάρα πολύ κακές επιδράσεις του Χαπιού. Σύμφωνα με μία από αυτές οι 15 από τις 30 γυναίκες που θα το πάρουν ανάμεσα σε 100,000 θα εμφανίσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους θανατηφόρους θρόμβους στο αίμα τους.

Η νεαρή κοπέλα δήλωσε πως αφού έγινε καλά οι γιατροί της ομολόγησαν πως αν ήταν άνω των 25 δεν θα είχε επιζήσει. Ήταν πολύ τυχερή που έκανε αυτό το λάθος στα 19 της.
sx-news

Η πιο πρωτότυπη διαφήμιση για αντρικά εσώρουχα!

Posted: 26 Nov 2012 10:49 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...






ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ:Έκοψε τα δάχτυλα της συζύγου του για να μη μπορεί να σπουδάσει!

Posted: 26 Nov 2012 10:48 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Της έδεσε τα μάτια και της είπε «σου έχω μια έκπληξη»...


Mε την ποινή ισόβιας φυλάκισης βρίσκεται αντιμέτωπος ένας ζηλιάρης σύζυγος ο οποίος έκοψε τα δάχτυλα της συζύγου του επειδή άρχισε να πηγαίνει στο πανεπιστήμιο χωρίς την άδεια του.

Ο 30 ετών Rafiqul Islam, έδεσε τα μάτια της συζύγου του Hawa Akhter και της έκλεισε το στόμα λέγοντας της ότι θα της έκανε ένα δώρο έκπληξη. 

Αντιθέτως όμως, κρατώντας το χέρι της, της έκοψε και τα πέντε δάχτυλα του δεξιού της χεριού, ενώ ένας συγγενής του τα πέταξε στη συνέχεια στα σκουπίδια για να είναι σίγουροι ότι δεν θα μπορούν να τα ξανακολλήσουν οι γιατροί.

Ο Rafiqul Islam που είναι μετανάστης εργάτης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προειδοποίησε τη σύζυγο του ότι θα υποστεί σοβαρές συνέπειες αν δεν εγκαταλείψει τις σπουδές της. Εκείνη αρνήθηκε, επομένως επιστρέφοντας στο Μπαγκλαντές όπου και ζει η σύζυγος του, προέβη στην αποτρόπαια αυτή πράξη.


















Η Hawa μαθαίνει προς το παρόν να γράφει με το αριστερό της χέρι και δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει τις σπουδές της. 

soknews.gr

Και τώρα κάτι που όλους μας ενδιαφέρει γιατί μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω..

Posted: 26 Nov 2012 10:39 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Γιατί ο Ντόναλντ θα είναι πάντα καλύτερος από το Μίκυ;

 Λίγο πολύ όλοι έχουμε ρίξει μια ματιά στα κόμιξ της Disney.Είτε επειδή είμαστε μανιακοί συλλέκτες,είτε επειδή έτυχε να βρούμε ένα τεύχος στο τραπέζι ενός φίλου είτε επειδή νομίζουμε ότι στο «μέρος» λειτουργούν ως καθαρτικό,είτε ως παιδιά... 


Πιάνοντας λοιπόν ένα τέτοιο τεύχος πιθανότατα να βρούμε στο εξώφυλλο τον πιο διάσημο αρουραίο του κόσμου,τον Mickey.Κάπως έτσι μεγαλώσαμε,ακούγοντας για το Mickey,ένα εκ των παλαιοτέρων καρτούν.Πολλοί τον έχουν θεοποιήσει,άλλοι τον μισούν,άλλωνών τους προκαλεί φρίκη η ιδέα ενός ποντικού να μιλάει,να λύνει μυστήρια, να γαμάει και να δέρνει.Εγώ προσωπικά ανήκω στη δεύτερη και στη τρίτη κατηγορία,αφού ο ήρωας των καρτούν που συμπαθώ είναι φυσικά ο Donald. Εξηγούμαι, ο Mickey,σε κάθε ιστορία, θα πιάσει τον κακό, θα ρίξει τη Minnie , τρελό παρεό με το Γκούφυ, μέχρι και ο πλούτο αντί να το κυνηγάει το κωλοπόντικο,τον ανέχεται. Από την άλλη ο Donald, θα γλυστρίσει στη μπανανόφλουδα εκεί που πάει να πιάσει τον Μουργόλυκο, τη Daisy θα του τη φάει ο Ghastone, θα τον κλάσει ο Θείος Σκρουτζ αφού του χρωστάει τουλάχιστον 3 απιθανικομύρια και ο Τσιπ και ο Ντέηλ για άλλη μια φορά θα τον ρεζιλέψουν. Πως γίνεται λοιπόν κάποιος που ξέρει τη σκατίλα που περνάει ο Donald σε κάθε ιστορία να ταυτιστεί με τον αρουραίο; Εγώ,πιάνοντας ένα τέυχος Κόμιξ στα χέρια μου, θέλω να γελάσω.Δε θέλω να θαυμάσω.Θέλω να δω αναποδιές,θέλω ο πρωταγωνιστής να τα πιει όλα,θέλω να συμπάσχω μαζί του.Όχι να πω ουαου , ο ένα μέτρο κι ένα μίλκο έπιασε τον Μαύρο Πιτ 200 κιλά ντουβάρι που άνετα μπορεί να τον πλακώσει στις σφαλιάρες. Θέλω να δω τον Donald παρέα με τον Θείο σκρούτζ να κυνηγάνε τη Μάτζικα και να την πιάνουν μετά από δεκάδες αναποδιές.Θέλω να δω τον Donald να προσπαθεί ο κακομοίρης να τα βγάλει πέρα με τα δανεικά.Να αναζητά λίγη από τη τύχη του Γκαστόνε.Να προσπαθεί να συναντήσει τις προσδοκίες του Χιουη,του Λιούη και του Ντιούη.Να ψάχνει λίγα κέρματα στη φόδρα του καναπέ,για να αγοράσει λουλούδια στη Daisy.Να προσπαθεί να κερδίσει την κόντρα με το μισητό γείτονα,τον κύριο Τζόουνς.Αφού λίγο πολύ έτσι είμαστε κι εμείς στην καθημερινότητα,προσπαθούμε να επιβληθούμε,να βρούμε χρήματα,να μην απογοητέυσουμε δικούς μας ανθρώπους,να κλέψουμε λίγη από την δυσεύρετη τη ρημάδα τη τύχη,να ρίξουμε την κοπέλα της καρδιάς μας,και να τα βγάλουμε πέρα με ανθρώπους εριστικούς(σπασαρχίδες). Από την άλλη το γαμίδι το ποντίκι,η Minnie του ανήκει,είναι ευκατάστατος,είναι fakamao, είναι είναι είναι.Ε άει σηχτήρ.Γιατί να θέλω να διαβάσω μια ιστορία που ο πρωταγωνιστής θα βγει αλώβητος,δε θα βρει καμιά αναποδιά και ουσιαστικά 20 σελίδες εξυμνούν τη γαματοσύνη του; Ο Donald είναι τσαμπουκάς, είναι οξύθυμος είναι χαβαλετζής,και πάντα χαμογελαστός μέσα στην ατυχία του.Δηλαδή όλα όσα θα θέλαμε να γίνουμε,και προσπαθούμε. Ο Donald μπορεί να είναι πάπια,μα ουσιαστικά είναι άνθρωπος,ο Mickey μπορεί να είναι ποντίκι,μα ουσιαστικά είναι ο Superman.Ξέρω πολλοί μπορεί να πείτε ρε μαλάκα,δε βλέπεις το βαθύτερο νόημα,ότι ακόμα και ο πιο μικρός μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα.Και τα τέτοια μου κουνιούνται.Αν θέλω υπερηρωικές πράξεις,έχω τον Μπάτμαν έχω τον Spiderman,υπάρχουν τέλoς πάντων πολλοί από την Marvel. Εν κατακλείδι,όταν έχω σχεδιαστές σα τον Ντον Ρόσα να σχεδιάζουν τις περιπέτειες των παπιών με τόση μαεστρία,χιούμορ και λεπτομέρεια,πως μπορεί κανείς να προτιμήσει το Mickey από το Donald;


ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΓΑΛΑΣ!!!

Posted: 26 Nov 2012 10:34 PM PST

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο το καταχρεωμένο δημόσιο του Μεσσήνιου που πληρώνεται απο το υστέρημα του καθημερινά δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού χωραέι κι άλλους...Ακόμα και τα κυριολεκτικά χρυσά μιας και έχουν βγάλει πολλά εκατομμύρια, παιδιά του μπάσκετ Παναγιώτη Φασούλα και Γιώργο Σιγάλα...Δεν το πιστεύετε; Το επίσημο έγγραφο της κυβέρνησης θα σας πείσει...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FASOYLASSIGALAS

Η Ριάνα πάλι ΤΣΙΤΣΙΔΙ στο twitter! [φωτο]..

Posted: 26 Nov 2012 10:25 PM PST

Το twitter έχει γίνει προέκταση του εαυτού της και ό,τι κάνει φροντίζει να ...το αναρτά αμέσως, για να μην μείνει -προφανώς- κανένας από τους θαυμαστές της παραπονεμένος.



Η Ριάνα (Rihanna) ξαναχτύπησε το βράδυ της Κυριακής, ανεβάζοντας στο λογαριασμό της μια ημί-τσίτσιδη φωτογραφία της, με το ενημερωτικό hashtag #LondonNightLife. Είναι το δεύτερο φωτογραφικό κρούσμα της γνωστής τραγουδίστριας μέσα σε λίγες ώρες, μετά τις φωτογραφίες που ανέβασε με τον πρώην της, Κρις Μπράουν (Kris Brown), να μοιμάται στο κρεβάτι

Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε στην... καλλιτεχνική της ασπρόμαυρη πόζα, η τραγουδίστρια είναι γυμνή από τη μέση και πάνω και μας δείχνει την πλάτη της. Από κάτω φορά ένα κολλητό σορτσάκι, ώστε να αναδεικνύονται τα "γεμάτα" προσόντα της και φορά ψηλές κάλτσες!
Τι να πουν και οι άμοιροι οι παπαράτσι, με την Ριάνα να μοιράζει τις εικόνες της στο twitter, τους έχει καταστρέψει τη δουλειά! Ψέματα;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Φίδι του δάγκωσε τον όρχι και τι έκανε;

Posted: 26 Nov 2012 10:19 PM PST

Τη ζωή του να περνάει μπροστά από τα μάτια του είδε ένας 29χρονος Βρετανός τουρίστας που έκανε διακοπές στην Τανζανία, όταν βγήκε στη μέση της νύχτας να ουρήσει στην ύπαιθρο κι ένα φίδι τον δάγκωσε στον όρχι.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα Sun,
μετά από ξενύχτι με ένα φίλο του που ταξίδευαν μαζί, θέλησε να επισκεφτεί την τουαλέτα, αλλά επειδή στην περιοχή το νερό είναι πολύτιμο, αποφάσισε να βγει στον κήπο έξω από το δωμάτιο όπου έμεναν, ώστε να μη χρειαστεί να τραβήξει το καζανάκι.
Ενώ λοιπόν ξαλάφρωνε στους θάμνους μέσα στα μαύρα σκοτάδια, πετάχτηκε από το πουθενά ένα φίδι – τίγρης, το οποίο είναι ιδιαίτερα δηλητηριώδες, και τον δάγκωσε. Ο άντρας γύρισε τρομαγμένος στο δωμάτιό του και παρακάλεσε το φίλο του να ρουφήξει το δηλητήριο, αλλά ο άλλος αρνήθηκε κατηγορηματικά.
Ωστόσο, δεν τον παράτησε στην τύχη του, αλλά τον πήγε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου οι γιατροί ανέλαβαν και τελικά κατάφεραν να τον σώσουν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...πηγή

BINTEO} ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΊ ΕΊΝΑΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΚΑΙ ΤΡΏΝΕ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ.ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝ ΣΟΚΑΡΕΣΤΕ ΜΗΝ ΔΕΙΤΕ ΤA ΒΙΝΤΕΟ.

Posted: 26 Nov 2012 10:12 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Πακιστανός στην Πάρο,έφαγε το πρόσωπο της 15χρονης.Κανείς δεν το λέει και δεν τολμάει.
Όταν ακούτε,ότι αφαίρεσαν μάτια,χείλη μύτη ή ακρωτηρίασαν ή ξεκοιλιάσαν,να ξέρετε ότι τα τρώνε επιτόπου!!!
Διάφορα γελοία νεοταξικά και ανθελληνικά σάιτ ή μπλογκς,βγαίνουν και προσπαθούν να πείσουν ότι οι Πακιστανοί είναι καλοί και εμείς οι Έλληνες είμαστε οι ρατσιστές και ότι οι καημένοι βιαστές Πακιστανοι και δολοφόνοι και κανίβαλοι είναι τα καλά παιδιά!ΟΥΣΤ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...
Τέτοια σάιτ για παράδειγμα είναι:
http://www.koutipandoras.gr/?p=24455
http://grassrootreuter.wordpress.com/
Και πολλά άλλα,αλλά δεν θα συνεχίσω για να μην φύγω απο το θέμα.
Παρακάτω απο το βίντεο,θα σας βάλω και διάφορα λινκ που οι Πακιστανοί τα ζώα,τρώνε σκύλους κ.λ.π.
Δείτε το βίντεο και κρίνετε...

Εδώ δείτε πως έτρωγαν τους ανθρώπους:

 Εδώ δείτε πως τρώνε τα γαιδούρια:  
 



kostasedessa.blogspot.gr


Μια σύντομη ιστορία του Μνημονίου

Posted: 26 Nov 2012 10:07 PM PST


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i-Live News - Ζωντανά !

Posted: 27 Nov 2012 01:17 AM PST

i-Live News - Ζωντανά !

Link to News i-live

Το κάπνισμα βλάπτει και τον εγκέφαλο

Posted: 27 Nov 2012 12:51 AM PST

Ειδήσεις Υγεία: Το κάπνισμα εκτός από το υπόλοιπο σώμα, βλάπτει και τον εγκέφαλο επηρεάζοντας τη μνήμη και την ικανότητα μάθησης και ανάγνωσης, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα....

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Σχολείο εκπαιδεύει… καλούς ψεύτες!

Posted: 27 Nov 2012 01:09 AM PST



Αν πεις ψέματα, ο Άη Βασίλης δεν θα σου φέρει δώρο...







έλεγαν οι μαμάδες στα παιδιά για να τα αποτρέψουν από την ψευτιά, τη μυθοπλασία και την πλάνη. Οι μαθητές, όμως, στο σχολείο Perse of Cambridge στη Βρετανία πρέπει να πουν το καλύτερο και εξυπνότερο ψέμα και μάλιστα ανταμείβονται γι' αυτό, αφού λαμβάνουν την εύνοια του διευθυντή, παίρνουν κιόλας τους καλύτερους βαθμούς στο τρίμηνο. Τα πράγματα φαίνεται ότι αλλάζουν κατά πολύ, ή έστω παραλλάσσονται…



Οι μαθητές στο βρετανικό σχολείο μπορούν να αποφύγουν την τιμωρία σε ήσσονος σημασίας αδικήματα εάν καταφέρουν να πουν… το καλύτερο ψέμα, και μάλιστα μέσα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα! Όσο πιο έξυπνες και γρήγορες είναι οι δικαιολογίες τους για κάποιο παράπτωμα τόσο περισσότερα… μπόνους παίρνουν, τα οποία μεταφράζονται όχι μόνο σε «συγχώρεση» αλλά και σε βαθμούς. Ο διευθυντής Ed Elliott, μιλώντας στο BBC, είπε σχετικά:



«Είναι κι αυτό ένα μάθημα ζωής που ενισχύει παράλληλα και τις δεξιότητες επικοινωνίας των παιδιών. Επιθυμώ να δημιουργήσω στα παιδιά μια γρήγορη σκέψη, να ενισχύσω την… ετοιμολογία τους. Η αποφυγή της τιμωρίας είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξουν μια ιστορία, να πουν μια σύντομη δικαιολογία. Άλλωστε μόνο έτσι θα μπορέσουν να αναπτύξουν τη γοητεία και την ευγλωττία που απαιτούνται για την επόμενη γενιά των Βρετανών επιχειρηματιών και των δημιουργών του πλούτου»!



Πολλοί είναι αυτοί που αντιδρούν, βέβαια, σε αυτή τη φιλοσοφία του διευθυντή, κατηγορώντας τον ότι «προετοιμάζει τους πολιτικούς της επόμενης γενιάς». Κατά άλλους, η λογική αυτή αποτελεί μια λαμπρή ιδέα και χαρακτηρίζεται ως ένα είδος ρητορικής και όχι ψέμα.

Το σεξ δεν επιταχύνει τον τοκετό

Posted: 26 Nov 2012 10:34 PM PST


Οι έγκυοι που ήθελαν να επιταχύνουν τον τοκετό, χρόνια τώρα βασίζονταν σε μία παραδοσιακή μέθοδο: το σεξ. Μία νέα μελέτη, όμως... δείχνει πως με ή χωρίς σεξ, το μωρό θα γεννηθεί όποτε θέλει αυτό.

Όπως γράφουν στη «Βρετανική Επιθεώρηση Μαιευτικής-Γυναικολογίας» (BJOG) ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Malaya, στη Μαλαισία, χώρισαν σχεδόν 1.100 εγκύους σε δύο ομάδες, ενθαρρύνοντας εκείνες της πρώτης ομάδας να κάνουν συχνά σεξ με στόχο να επιταχύνουν τον τοκετό.

Στις υπόλοιπες εθελόντριες είπαν πως αν ήθελαν μπορούσαν να κάνουν σεξ, διότι είναι ασφαλές, αλλά είναι άγνωστη η πιθανή επίδρασή του στον τοκετό.

Όλες οι γυναίκες διήνυαν την 35η έως 38η εβδομάδα της κυήσεως (η εγκυμοσύνη διαρκεί 40 εβδομάδες).

Στη συνέχεια, οι ερευνητές παρακολούθησαν τις εθελόντριές τους έως ότου γέννησαν, για να καταγράψουν πόσο θα διαρκούσε κάθε κύηση και εάν θα χρειάζονταν τελικά ιατρικές παρεμβάσεις για να αρχίσει ο τοκετός ή θα γεννούσαν φυσιολογικά.

Το 85% των γυναικών της πρώτης εβδομάδας ακολούθησαν τη σύστασή τους και έκαναν σεξ τρεις φορές κατά μέσον όρο έως ότου γεννήσουν, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις εθελόντριες της δεύτερης ομάδας ήταν 80%, αν και έκαναν σεξ δύο φορές κατά μέσον όρο μέχρι να γεννήσουν.

Τα ποσοστά προκλητού τοκετού, όμως, ήταν παρόμοια στις δύο ομάδες: 22% για την ομάδα που ενθαρρύνθηκε να κάνει σεξ και 20,8% για την άλλη ομάδα – μία διαφορά τόσο μικρή, ώστε μπορεί και να είναι τυχαίο εύρημα, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Επιπλέον, και στις δύο ομάδες η μέση διάρκεια των κυήσεων ήταν 39 εβδομάδες.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι με ή χωρίς σεξ, δεν υπάρχει διαφορά στον χρόνο του τοκετού, γράφουν οι ερευνητές.

Από την πλευρά του, ο δρ Τζόναθαν Σάφιρ, από το Κολέγιο Ιατρικής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο ο οποίος έχει μελετήσει επισταμένα για τις λαϊκές δοξασίες για τον τοκετό, εκτιμά ότι τα νέα ευρήματα υποστηρίζουν την επιστημονική άποψη πως το σεξ δεν επιταχύνει τον τοκετό.

«Αν και η νέα μελέτη είναι η πρώτη προσπάθεια να καταγραφεί προσεκτικά η συσχέτιση σεξ και τοκετού, ανάλογα ευρήματα είχαν και προγενέστερες μελέτες στις οποίες οι γυναίκες κλήθηκαν να θυμηθούν τις σεξουαλικές εμπειρίες τους στη διάρκεια της κυήσεως», είπε.

Και πρόσθεσε: «Τουλάχιστον η μελέτη επιβεβαίωσε ότι το σεξ είναι ασφαλές κατά το τέλος της κυήσεως, εφ' όσον βεβαίως δεν υπάρχει ιατρική αντένδειξη γι' αυτό».

Φθινει το ονειρο της ανεξαρτησιας στην Καταλονια!

Posted: 26 Nov 2012 10:33 PM PST


Καθώς τα αποτελέσματα γίνονταν γνωστά από χθες το βράδυ, μια βαθιά ανάσα ανακούφισης έβγαινε από τη Μαδρίτη, ενδεικτική του πόσο σημαντική ήταν η χθεσινή ψηφοφορία στην Καταλονία. Αυτή η ανάσα έγινε κραυγή ευχαρίστησης, όταν ο πρόεδρος της Καταλονίας Αρτουρ Μας, αναγνώρισε, ότι είναι «μακριά» από την απόλυτη πλειοψηφία που επιθυμούσε, ώστε να μπορέσει μελλοντικά να πείσει τους συμπολίτες του να ανεξαρτητοποιηθούν από την Ισπανία. Αν και οι αυτονομιστές επικράτησαν, η εκλογική δύναμη του εθνικιστικού κόμματος του Μας, μετά τα σχεδόν οριστικά αποτελέσματα, μειώθηκε σε 50 βουλευτές έναντι των 62 που κατείχε προηγουμένως, στην περιφερειακή συνέλευση των 135 εδρών. 


Μιλώντας στους οπαδούς του εθνικιστικού CiU, ο Μας παραδέχθηκε ότι, το κόμμα του δεν λαμβάνει την πλειοψηφία, και ότι βρίσκεται πολύ χαμηλότερα στα ποσοστά σε σύγκριση με τα αποτελέσματα πριν από δύο χρόνια. «Πρέπει να ανοίξει μια περίοδος προβληματισμού, σχετικά με τις γενικές πολιτικές στην Καταλονία τις επόμενες ημέρες», είπε ο Μας. «Η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα πρέπει να εγκαταλείψει τους στόχους της», συμπλήρωσε.

Η σύγκρουση με την κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας προέρχεται από την άρνηση της Μαδρίτης να παραχωρήσει στην Καταλονία αυξημένη φορολογική αυτονομία, γεγονός που είχε ουσιαστικά προκαλέσει τις εκλογές. Ο Μας ήλπιζε να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία, για την υποστήριξη του σχεδίου διεξαγωγής δημοψηφίσματος, για την αυτοδιάθεση της περιοχής.

Αρκούνται στον έλεγχο της βουλής
Τέσσερα αυτονομιστικά κόμματα αναμένεται να αποτελέσουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της Καταλονίας, βάσει της καταμέτρησης του 25% των ψήφων των τοπικών εκλογών. Όμως, το μεγαλύτερο από αυτά, το CiU, θα έχει απώλεια εδρών, σε σχέση με αυτές που είχε μέχρι τη διάλυση της Βουλής. Το εθνικιστικό CiU συγκεντρώνει προς το παρόν 47 έδρες, από 62 που είχε.
Η Δημοκρατική Αριστερά της Καταλονίας, το αριστερό ERC, διπλασιάζοντας τις έδρες του, συγκεντρώνει 21 έδρες. Δύο άλλα αυτονομιστικά κόμματα συγκεντρώνουν μαζί άλλες 15 έδρες.
Επομένως, σύμφωνα με το Reuters, τέσσερα αυτονομιστικά κόμματα της Καταλονίας θα μοιραστούν το 60% των ψήφων.

ΔΕΙΤΕ OΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ EYROGROYP (BINTEO)

Posted: 26 Nov 2012 10:27 PM PST




Η συνέντευξη τύπου του Eurogroup
 Δείτε όλη την συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup...
Δείτε το βίντεο

Popout

Ο Ερντογάν αφόρισε τον... Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή

Posted: 26 Nov 2012 10:26 PM PST

o-erntogan-aforise-ton-soyleiman-ton-megaloprepiΑκόμα και ο κ. Ερντογάν απηύδησε με τον... 
Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, κατηγορώντας τους συντελεστές της εκπομπής ότι παραπλανούν τον κόσμο.

«Ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής πέρασε όλη του την ζωή πάνω στο άλογο. Δεν είναι ο χαρακτήρας που απεικονίζεται στην τηλεοπτική σειρά», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, ενοχλημένος προφανώς από το γεγονός ότι το σίριαλ ασχολείται με τις ίντριγκες στο χαρέμι του σουλτάνου. 

«Αυτά δεν θα άρεσαν στους προγόνους μας» απεφάνθη ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Καταδικάζω τον παραγωγό της σειράς και τον ιδιοκτήτη του καναλιού». 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι «έχουν ειδοποιηθεί οι αρχές και αναμένεται η Δικαιοσύνη να λάβει τη σωστή απόφαση».

Οι αποφάσεις του Eurogroup… κωδικοποιημένες

Posted: 26 Nov 2012 10:24 PM PST

undefinedΜε τη βοήθεια του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, σας παρουσιάζουμε την δέσμη μέτρων που λήφθηκαν από τη Σύνοδο του Eurogroup σε τίτλους:- Επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 4,55% το 2016 (αντί το 2014), ώστε να δοθεί χώρος και χρόνος στην οικονομία να αναπτυχθεί. - Οργάνωση επαναγοράς ιδίων ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών πιστωτών, η οποία θα λάβει χώρα στις 12 Δεκεμβρίου. Η τιμή της επαναγοράς δεν προσδιορίστηκε, αλλά η προσφορά δεν θα ξεπερνά τις τελικές τιμές των ελληνικών ομολόγων στις 23 Νοεμβρίου, δηλ. περίπου 35% της ονομαστικής τους αξίας. - Σε περίπτωση που η επαναγορά τελεσφορήσει, το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα και η ευρωζώνη θα εξετάσει τα κάτωθι: - Μείωση κατά 100 μονάδων βάσης του επιτοκίου στα διμερή δάνεια που δόθηκαν στην Ελλάδα με το πρώτο πακέτο βοήθειας, Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία δεν θα συμμετάσχουν, μιας και λαμβάνουν και οι ίδιες βοήθεια. - Μείωση της αμοιβής του EFSF στα δάνεια που χορηγεί στην Ελλάδα κατά 10 μονάδες βάσεις. - Επέκταση της ωρίμανσης των δανείων στην Ελλάδα, διμερών και από τον EFSF, κατά 15 χρόνια. - Καμία καταβολή τόκων από την Ελλάδα γα 10 χρόνια όσον αφορά στα δάνεια από τον EFSF. - Επιστροφή των κερδών που κατέγραψε η ΕΚΤ από την αγοραπωλησία ελληνικών ομολόγων, ώστε να εξυπηρετηθεί το χρέος από το 2013 και εντεύθεν. Πηγές της ευρωζώνης αναφέρουν ότι το ποσό αυτό ανέρχεται σε 11 δισ. ευρώ περίπου. - Τα κράτη της ευρωζώνης θα εξετάσουν την λήψη περαιτέρω μέτρων, μεταξύ αυτών νέας μείωσης του επιτοκίου στα διμερή δάνεια προς την Ελλάδα, ώστε να βοηθήσουν την Ελλάδα να καταστήσει το χρέος της βιώσιμο, όταν η Ελλάδα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα και εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις του μεταρρυθμιστικού προγράμματος. - Η αναλογία χρέους/ΑΕΠ θα πέσει στο 175% το 2016, στο 124% το 2020 και σημαντικά κάτω του 110% το 2022. - Οι χώρες της ευρωζώνης θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την Ελλάδα μέχρι να επανακτήσει πρόσβαση στις αγορές, αν η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. - Η Ελλάδα θα λάβει 34,4 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο, 10,6 εκ των οποίων θα χρησιμεύσουν για την χρηματοδότηση του προϋπολογισμού και 23,8 για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Περαιτέρω 9,3 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν για την Ελλάδα σε τρεις δόσεις κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, αν η Ελλάδα πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από τους πιστωτές. Η επίσημη απόφαση για την εκταμίευση των χρημάτων θα ληφθεί στις 13 Δεκεμβρίου, αν οι εθνικές διαδικασίες επικύρωσης της συμφωνίας έχουν ολοκληρωθεί και υπό τον όρο εκπλήρωσης των στόχων από την επαναγορά ομολόγων.

ΠΟΕ - ΟΤΑ: Στάση εργασίας κατά της διαθεσιμότητας

Posted: 26 Nov 2012 10:22 PM PST

 - : ά ί ά  όΣε μαζική συμμετοχή στη σημερινή πανελλαδική στάση εργασίας και τις συγκεντρώσεις...
διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες των νομών όλης της χώρας κατά του μέτρου διαθεσιμότητας καλεί τους εργαζόμενους η ΠΟΕ-ΟΤΑ. 

Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει συγκεκριμένα τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11.00 έως τις 15.00 για την πρωινή βάρδια και από τις 15.00 έως τις 19.00 για την απογευματινή βάρδια. Παράλληλα προγραμματίζει συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί, στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα και πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης. Στις 12 το μεσημέρι θα ακολουθήσει συγκέντρωση συμπαράστασης στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τους τρεις συλληφθέντες εργαζομένους. 

«Με την συνέχιση και κλιμάκωση των πολυήμερων και πολύμορφων αγώνων μας είμαστε αποφασισμένοι να αναγκάσουμε την άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο της διαθεσιμότητας-απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση», τονίζει σε σχετική της ανακοίνωση η Ομοσπονδία. 
Προειδοποιεί μάλιστα ότι «αν γίνει η αρχή, τότε ακόμα 25.000 χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν το 2013 στην ίδια θέση, στον προθάλαμο της ανεργίας».

Στο μεταξύ, με άλλη ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους συλλόγους-μέλη της σε συνεννόηση με τους αρμόδιους Διευθυντές και τους αιρετούς να προχωρήσουν στην αποστολή των στοιχείων που αφορούν μόνο τους επίορκους υπαλλήλους.

ΥΠΕΣ: Στόχος είναι να αποφύγουμε τις απολύσεις

Ο στόχος είναι να αποφύγουμε απολύσεις αλλά και να διασφαλίσουμε δημόσιες δαπάνες για να μπορέσουμε να τρέξουμε γρήγορα και αναπτυξιακά, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφερόμενος στο ζήτημα της διαθεσιμότητας και τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται.

Όπως τόνισε ο ίδιος, όσο γρηγορότερα αναρτηθούν οι λίστες των υποψηφίων τόσο γρηγορότερα θα επισημανθούν και οι εξαιρέσεις οι οποίες δεν πρέπει να θιγούν και τόσο γρηγορότερα θα απορροφηθούν και στις λειτουργικές θέσεις όσοι είναι απαραίτητοι.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Posted: 26 Nov 2012 10:20 PM PST


Δείτε το δελτίο καιρού 

Τοπικές νεφώσεις αναμένουμε την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι οποίες στα βόρεια τις πρωινές ώρες θα είναι αυξημένες και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Τρίτης και από τα δυτικά, όπου θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα έντονα φαινόμενα κατά τη διάρκεια του επόμενου τριημέρου θα επηρεάσουν ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 4 έως 16 στη βόρεια Ελλάδα, 5 έως 20 στη δυτική Ελλάδα, 5 έως 18 στο βόρειο Αιγαίο και από 7 έως 20 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι, με ένταση από 3 έως 4 μποφόρ, ενώ από το βράδυ θα στραφούν σταδιακά σε νότιους και θα ενισχυθούν. Στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι άνεμοι, από 2 έως 5 και τοπικά τις βραδυνές ώρες 6 μποφόρ.

Popout

«Η συμπεριφορά του Κασιδιάρη αρμόζει σε κύκλους του υποκόσμου»

Posted: 26 Nov 2012 10:18 PM PST


Την έντονη αντίδραση της Ιπποκράτους προκάλεσαν όσα διαδραματίστηκαν σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη, με πρωταγωνιστή... τον βουλευτή του κόμματος, Ηλία Κασιδιάρη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζεται ότι «οι απαράδεκτες απειλές και ύβρεις του Ηλία Κασιδιάρη δεν στρέφονται μόνο κατά της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και εναντίον της νομιμότητας και της ίδιας Δημοκρατίας», επισημαίνοντας ότι «είναι ευθύνη της συντεταγμένης Πολιτείας και την Δικαιοσύνης να αντιδράσει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Την ημέρα που ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας γιόρταζε την εποποιία της εθνικής αντίστασης ενάντια στο ναζισμό και την ιδεολογία του μίσους, τη στιγμή που η χώρα μας δίνει έναν αγώνα για την επιβίωσή της και απαιτείται εθνική ενότητα, η Χρυσή Αυγή εκδήλωσε για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο στην Κρήτη, το νησί που έχει γεννήσει ήρωες της Δημοκρατίας και έχει πληρώσει βαρύτατο τίμημα για τους δημοκρατικούς του αγώνες.

Οι απαράδεκτες απειλές και ύβρεις του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη δεν στρέφονται μόνο κατά της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία έκανε απλά τη δουλειά της προσπαθώντας να αποφύγει τα προσχεδιασμένα επεισόδια της νεοναζιστικής οργάνωσης, αλλά και εναντίον της νομιμότητας και της ίδιας Δημοκρατίας. Συμπεριφορές σαν κι αυτή του εν λόγω βουλευτή, αλλά και συναδέλφων του από το ίδιο κόμμα, αρμόζουν σε κύκλους του υποκόσμου και όχι σε εκλεγμένους εκπροσώπους στη Βουλή των Ελλήνων.

Είναι ευθύνη της συντεταγμένης Πολιτείας και την Δικαιοσύνης να αντιδράσει και να πράξει όσα προβλέπονται στο πλαίσιο των νόμων και του Συντάγματος για την προστασία του πολιτεύματος και της κοινωνίας από τις έκνομες και μολυσματικές δραστηριότητες φασιστικών οργανώσεων και κομμάτων».

Σοκάρει με την δήλωσή της παίκτρια του Dancing with the stars.

Posted: 26 Nov 2012 10:14 PM PST


DWTS: Δήλωση βόμβα: Ποια παίκτρια δήλωσε: «Πήγα εκεί για να συμμετέχω σε 3-4 live  και μετά θα φύγω»
Σοκάρει με την δήλωσή της παίκτρια του Dancing with the stars. «Δεν πιστεύω ότι θα βγω πρώτη.
Εγώ πήγα εκεί για να συμμετέχω σε 3-4 live  και μετά θα φύγω» είπε σε συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα ηΒάνα Μπάρμπα και συνέχισε αναφορικά με το αν για εκείνη το show είναι έκπτωση: «Η δουλειά είναι εξαιρετική, αλλά στην αρχή πίστευα ότι εγώ δεν χωράω σε αυτή. Περνούσα μια φάση θλίψης με όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας. Έλεγα: «πώς θα πάω εγώ να δώσω γέλιο στον κόσμο;» Την συγκεκριμένη πρόταση την δέχτηκα πρώτον για την Φαίδρα και δεύτερον γιατί θεώρησα ότι ο χορός είναι ψυχοθεραπεία.»
Όσο για τον Γιάννη Λάτσιο, είπε πως: «Στα πρώτα μας ραντεβού με τον κύριο Λάτσιο πίστευα ότι μου έλεγε μπούρδες για να με πείσει, επιμένοντας μάλιστα να κάνω δοκιμαστικά κάποιες πρόβες για να δω αν θα μου αρέσει. Μετά την πρώτη πρόβα ήθελα να πάω να χορέψω! Είναι τόσο ωραίο πράγμα ο χορός!»
Τι απαντά σε όσους λένε πως έχει ασυλία; «Αυτά είναι ψέμματα. Καταρχάς εγώ δεν ακούω τι λένε. Ούτε καν τα κολακευτικά σχόλια δεν λαμβάνω σοβαρά υπόψην μου. Ένα τσακ θέλεις για να νομίσεις μετά ότι τα κάνεις όλα υπέροχα.»

6.000 στρέμματα στους δημότες για εκπαίδευση και παραγωγή λαχανικών

Posted: 26 Nov 2012 11:27 AM PST


Ολοκληρωμένο σχέδιο περιβαλλοντικής ανάπτυξης του Δήμου Παύλου που θα οδηγήσει και στην αναβάθμιση των Δυτικών συνοικιών συνολικά παρουσίασε σήμερα Δευτέρα... ο δήμαρχος Διαμαντής Παπαδόπουλος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Το σχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει τη διάθεση 6.000 στρεμμάτων περιαστικής γης στην υπηρεσία της πόλης. Τα συγκεκριμένα στρέμματα ανήκουν στο δήμο και προβλέπεται μέσα από τη διαμόρφωση του εδάφους, των καλλιεργειών αλλά και τη χρήση του νερού να δώσουν έναν νέο τρόπο ανάπτυξης στην τοπική κοινωνία.

Ο Διαμαντής Παπαδόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Επιχειρούμε να κάνουμε αυτό που η Ελλάδα δεν έκανε τα τελευταία 40 χρόνια Να αξιοποιήσουμε τις ευλογίες που μας δίνει ο τόπος μας Η αξιοποίηση της περιαστικής ζώνης μέσω ενός πρότυπου και ποιοτικού σχεδιασμού θα δώσει διέξοδο στην κοινωνία που απειλείται από την ανεργία και τη φτώχεια Το μοντέλο ανάπτυξης που θα ακολουθηθεί θα συνδυάζει την αγροτική παραγωγή, τις νέες καλλιέργειες και τεχνολογίες».

Από την πλευρά του ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα βοηθήσει για να υλοποιηθεί η πρόταση του δήμου παρέχοντας τόσο κονδύλια όσο και τεχνογνωσία

Μετά τη συνάντηση ο Αθανάσιος Τσαυτάρης δήλωσε

«Μιλούμε για ένα δήμο που έχει στοιχεία τόσο αστικού περιβάλλοντος, όσο και περιαστικού, μιας πυκνοκατοικημένης αλλά και υποβαθμισμένης περιοχής που δικαιούται αυτήν την ανάσα Ο δήμος Παύλου Μελά μπορεί να γίνει πρότυπος δήμος φέρνοντας κοντά τον αστό με την αγροτική και ζωική διαδικασία και παραγωγή. Τέτοιες προσπάθειες είναι όχι μόνο επιθυμητές αλλά πρέπει και να υποστηριχθούν».

Ποιος γνωστός ρεπόρτερ αποκάλεσε “μπάζο” την Νικολέτα Ράλλη;

Posted: 26 Nov 2012 11:25 AM PST



Φωτιά έχει πάρει το twitter σήμερα καθώς ένας ρεπόρτερ από το star αποκάλεσε "μπάζο" την Νικολέτα Ράλλη.




Γνωστό site ανέρτησε στο τwitter μια είδηση, στην οποία ηΝικολέτα Ράλλη μιλούσε για την Ελονώρα Μελέτη και είπε πως ήταν σίγουρη ότι η εκπομπή της το μεσημέρι δεν θα πήγαινε καλά. Αμέσως στο tweet αυτό απάντησε οΝίκος Τσιλιμπουνιδάκης που έγραψε: "Μιλούν και οι ατάλαντες τώρα;;". Στην κουβέντα μπήκε και ηΕλεονώρα Μελέτη όμως, αν και δεν ασχολείται τελευταία με το twitter, και έγραψε: "Νίκο μου, μην αρπάζεσαι"!Στη συνέχεια ο ρεπορτερ Τσίλι έγραψε:"Έλα μωρέ με τα ΜΠΑΖΑ!"


Δείτε όλη την συζήτηση:




Ούτε ο Νταλάρας ψήφισε τη γυναίκα του

Posted: 26 Nov 2012 11:07 AM PST





Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Γιώργου Νταλάρα πως δεν ψήφισε ούτε μια φορά στη ζωή του ΠΑΣΟΚ, καθώς και ότι δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά για κανέναν πολιτικό.

Τι λέτε τώρα;;;;;Κοίτα από τι μπορεί να πεθάνει ο άνθρωπος!!!!

Posted: 26 Nov 2012 11:07 AM PST


Υπάρχουν περισσότεροι από 3.000 τρόποι να πεθάνει κανείς, σύμφωνα με τα πιστοποιητικά θανάτου. Εκτός από τους πιο συνηθισμένους όμως, υπάρχουν και κάποιοι που πραγματικά μας εκπλήσσουν!...


  «Τελευταία Έξοδος, μια εγκυκλοπαίδεια του θανάτου» και παρουσιάζει σε νούμερα τα πιο περίεργα αίτια θανάτων που έχουν καταγραφεί ποτέ. 

«Final Exits, an encyclopedia of how we die» του Michael Largo. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία που σχετίζονται με το θάνατο. 

Ο αμερικανός συγγραφέας πέρασε πάνω από 10 χρόνια συλλέγοντας πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία σχετικά με διάφορους τρόπους με τους οποίους έχουν πεθάνει κατά καιρούς άνθρωποι. Εμείς στεκόμαστε σε όσους μας εντυπωσίασαν… μέχρι θανάτου. 

 

- 1500 θάνατοι από καρκίνο των πνευμόνων αποδίδονται ευθέως στα δημοφιλή σε όλους αντικολλητικά τηγάνια, των οποίων η επικάλυψη από αλουμίνιο είναι κατεστραμμένη ή γδαρμένη. 

- Παρόλο που οι ανισόπεδες διαβάσεις προστατεύονται από ειδικούς φράκτες αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, κάθε χρόνο σκοτώνονται 17 άτομα από αντικείμενα που έπεσαν από ψηλά στο αυτοκίνητό τους. 

- 17.903 άνθρωποι έχουν πεθάνει από οδοντογλυφίδες από το 1900. 

Για του λόγου του αληθές: 

Ο Αμερικανός συγγραφέας Sherwood Anderson εξομολογήθηκε ότι έγραφε καλύτερα όταν έπινε αλκοόλ. Το 1941, ενώ βρισκόταν σε ένα πάρτι ήπιε πολύ. Από μπροστά του περνούσαν οι δίσκοι με τα ορεκτικά και εκείνος, ενώ συνομιλούσε με κάποιον, άπλωσε το χέρι του και πήρε ένα λουκάνικο Φρανκφούρτης που ήταν περασμένο σε μια οδοντογλυφίδα. Χωρίς να το καλοσκεφτεί, το έβαλε στο στόμα του και το κατάπιε. Αρχικά δεν κατάλαβε τίποτα. Μια εβδομάδα αργότερα, ενώ ταξίδευε με ένα υπερωκεάνιο, πέθανε από περιτονίτιδα- η οδοντογλυφίδα που είχε καταπιεί προκάλεσε αυτή τη φλεγμονή στο στομάχι του. 

- Κάθε χρόνο, 3.761 άνθρωποι πεθαίνουν ενώ είναι απασχολημένοι με αυτοερωτικές δραστηριότητες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αυτοερωτική ασφυξία που θεωρείται ότι αυξάνει την ερωτική ικανοποίηση, ενώ επιτυγχάνεται με απαγχονισμό, στραγγαλισμό ή πνιγμό. 

- Από το 1850, 6.613 άνθρωποι πέθαναν μετά από χρήση «ισπανικής μύγας», η οποία εδώ και αιώνες κατέχει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις όσων αναζητούν τρόπους για να αυξήσουν τη σεξουαλική αντοχή τους. Πρόκειται για μια ουσία που εξάγεται από τοξικό σκαθάρι, που περιέχει δηλητήριο. Αν επαλειφθεί στο δέρμα ή τα γεννητικά όργανα περισσότερο από όσο πρέπει μπορεί να προκαλέσει το θάνατο. 

- Από το 1986, 3.113 άνθρωποι παγιδεύτηκαν και βρήκαν τραγικό θάνατο από γκαραζόπορτες και ηλεκτρικές καγκελόπορτες. 

 

Είκοσι πέντε άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από αλκοολική βουλιμία, η οποία ορίζεται ως η επιθυμία κατανάλωσης περισσότερων από πέντε ποτών για τους άντρες και περισσότερων από τεσσάρων για τις γυναίκες. 

- Έξι άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως από κεραυνούς κατά τη διάρκεια τουρνουά γκόλφ. 

- 6.530 άνθρωποι εισάγονται στο νοσοκομείο και 500 πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας της δηλητηρίασής τους από υδράργυρο. 

- Από το 1958 έχουν αναφερθεί 415 θάνατοι που οφείλονται στην αλλεργία στο σπέρμα. 

- Από το 1970, 34.831 θάνατοι έχουν αποδοθεί στους δυνατούς ήχους. 

- Στο Empire State Building έχουν σκοτωθεί συνολικά 2.110 άνθρωποι. 

 

- Το 2003, 120.000 άνθρωποι πέθαναν απροσδόκητα εξαιτίας ιατρικών λαθών. 

- 5.988 θεατές έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια αγώνων από το 1900. 

- Πενήντα επτά παιδιά έχουν στραγγαλιστεί στα δίκτυα του καλαθιού μπάσκετ από το 1990. 

- Το 1999 αναφέρθηκαν 4.657 θάνατοι που οφείλονται σε ασθένειες που μεταδόθηκαν ή προκλήθηκαν από κατσαρίδες. 

- Από το 1965 5.901 ενήλικες και παιδιά έχουν πεθάνει εγκλωβισμένοι σε πορτ παγκάζ αυτοκινήτων. 

- Κάθε χρόνο, 1900 περίπου άνθρωποι (οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι παιδιά) πεθαίνουν από αλλεργικές αντιδράσεις στα τσιμπήματα των μεδουσών. 

- 1.134 άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο χρησιμοποιώντας πατίνια. Περίπου το 90% των θανάτων θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν οι χρήστες φορούσαν κράνος. 

- Το 2004 διεπράχθησαν 3.890 ανθρωποκτονίες που είχαν ως κίνητρο την ερωτομανία, την παρακολούθηση και την παθολογική αγάπη. 

Ένα παράδειγμα ερωτικής αυταπάτης 

Η Μargaret Mary Ray παρακολουθούσε επί δέκα χρόνια τον κωμικό και παρουσιαστή του Late Night Show David Letterman. H Ray πίστευε πως εκείνη και ο David ήταν αδερφές ψυχές. Το 1988 έκλεψε την Porsche του, κατασκόπευε το σπίτι του στο Κονέκτικατ με κιάλια και συνελήφθη περισσότερες από 12 φορές επειδή τον παρακολουθούσε. Το 1998, σε ηλικία 46 ετών αυτοκτόνησε γονατίζοντας μπροστά από ένα τρένο εν ώρα κινήσεως. 

- Πάνω από 1.400 άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο από τα μπάζα που πέφτουν -στους δρόμους. 

- Από το 1965, 8.981 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από οδοκαθαριστικά οχήματα. 

- 9.334 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το 1965 από πτώσεις σε βόθρους ή αποχετεύσεις. 

- Εικοσι τέσσερις άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας των αναθυμιάσεων του ποπκόρν το 2003. Οι εργαζόμενοι στις εταιρίες παρασκευής ποπκόρν αλλά και όσοι παρασκευάζουν ποπκόρν στους φούρνους μικροκυμάτων μολύνονται από μια σπάνια ασθένεια των πνευμόνων η οποία προκαλείται από ένα από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται ως ενισχυτικά γεύσης. 

 

- Από το 2001, 981 παιδιά έχουν σκοτωθεί αγοράζοντας παγωτό. 

- 18.983 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από το 1977 εξαιτίας των παπουτσιών. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα 

Το 1999 μια 24χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο αυτοκίνητό της. Είχε υποστεί κάταγμα κρανίου όταν σκουντούφλησε με τα ψηλοτάκουνα παπούτσια της. Ντροπιασμένη, ζήτησε από τη φίλη της να πάει μόνη στο πάρτυ. Όλοι νόμιζαν ότι έμεινε στο αυτοκίνητο για να καθαρίσει τα ρούχα της όμως εκείνη πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία. 

- Το χασμουρητό την ώρα της οδήγησης το 2004 προκάλεσε 1.400 θανάτους. 

* To βιβλίο αυτό βραβεύτηκε το 2006 με το Bram Stoker non- fiction award, ενώ περιλαμβάνει μελέτες έως το 2005. 

Πώς να κρατήσετε τη σκόνη μακριά για περισσότερο

Posted: 26 Nov 2012 11:07 AM PST


Ένα έξυπνο tip που θα σας λύσει τα χέρια! 

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από τα σκονισμένα έπιπλα, ειδικά όταν μόλις έχετε κάνει γενική καθαριότητα. 

Αν λοιπόν θέλετε, να την κρατήσετε μακριά, όχι φυσικά για πάντα..

αλλά για αρκετές μέρες, σας έχουμε ένα tip το οποίο κυριολεκτικά θα σας σώσει. Σε ένα βρεγμένο πανί ή στο ξεσκονόπανο σας, ρίξτε αρκετή ποσότητα baby oil και ξεσκονίστε όπως θα κάνατε συνήθως. 

Το λάδι, εκτός του ότι κρατάει τη σκόνη μακριά για περισσότερες μέρες, χρησιμεύει και στη συντήρηση των επίπλων ενώ τους δίνει και μία χαρακτηριστική γυαλάδα. Δοκιμάστε το! 

Πέθανε «η ηρωίδα του 21ου αιώνα»

Posted: 26 Nov 2012 11:07 AM PST


Η πρώην δήμαρχος του Tiquicheo Maria Santos Gorrostieta βρέθηκε νεκρή.
«Η ηρωίδα του 21ου αιώνα» όπως την αποκαλούσαν στο Μεξικό για τον αγώνα της ενάντια στα καρτέλ ναρκωτικών και μητέρα τριών παιδιών βρέθηκε μαχαιρωμένη σε δρόμο της περιοχής αν και επίσημη αιτία θανάτου ήταν... σύμφωνα με την αστυνομία, χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι.Τα χέρια και τα πόδια της ήταν δεμένα και η μέση και το στήθος της είχαν σημάδια από εγκαύματα, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι δράστες, πριν τη σκοτώσουν τη βασάνισαν.
Το πτώμα της εντόπισαν κάτοικοι της κοινότητας του San Juan Tararameo ενώ πήγαιναν στη δουλειά. Η οικογένεια της είχε δηλώσει την εξαφάνισή της από τις 14 Νοεμβρίου.
Η πρώτη απόπειρα δολοφονίας εναντίον της έγινε τον Οκτώβριο του 2009, στο El Limone, όταν ένοπλοι «γάζωσαν» με σφαίρες το αυτοκίνητο που οδηγούσε η ίδια και στο οποίο επέβαινε και ο σύζυγός της.
Η επίθεση παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή, αλλά η Gorrostieta κατάφερε να κερδίσει τη μάχη και να βγει ζωντανή. Η Gorrostieta, που εξελέγη το 2008, πριν ακόμα ξεπεράσει το σοκ δέχτηκε μία ακόμα επίθεση.
Η νέα απόπειρα δολοφονίας εναντίον της έγινε τρεις μήνες μετά, όταν ομάδα μασκοφόρων της έστησε ενέδρα και άρχισε να εξαπολύει εναντίον της πυρά. Από τις 30 σφαίρες που καρφώθηκαν στο βανάκι, τρεις την «βρήκαν» στο σώμα. Παρόλα αυτά είχε καταφέρει να διαφύγει τον κίνδυνο και να σταθεί ξανά στα πόδια της.
 



 

 

Το "Πουλάκι τσίου" έβγαλε τα αγόρια έξω από τα ρούχα τους! (video)

Posted: 26 Nov 2012 11:07 AM PST


ΔΕΙΤΕ πως μεταμορφώθηκαν τρία αγόρια για να οπτικοποιήσουν το "Πουλάκι τσίου"...



Το τραγούδι "Το Πουλάκι τσίου" συνεχίζει να κάνει μια άκρως επιτυχημένη πορεία και στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να έχει γίνει νούμερο ένα hit σε όλη τη χώρα! Πολλοί βάζουν την κάμερα του κινητού τους τηλεφώνου και αρχίζουν να χορέυουν στους ρυθμούς του τραγουδιού και το ανεβάζουν στο ίντερνετ! Κάτι αντίστοιχο έκαναν και τα τρία αγόρια που θα δείτε παρακάτω...

Όμως το παραέκαναν, αφού έβγαλαν τα παντελόνια τους, φόρεσαν γυναικεία ρούχα, έβαλαν κατακόκκινο κραγιόν και το πάρτυ άρχισε...!
Popout

Είπε στα παιδιά ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης και βρέθηκε στο τμήμα!

Posted: 26 Nov 2012 11:07 AM PST


Με χειροπέδες οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα ένας 24χρονος Καναδός που θέλησε να «κλέψει» τα Χριστούγεννα από τα μικρά παιδιά.

Όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πόλη Κίνγκστον, Στιβ Κούπμαν, ο νεαρός -που ήταν μεθυσμένος- εμφανίστηκε στην καθιερωμένη παρέλαση των γιορτών με περίεργη κόμμωση και έλεγε στα παιδιά που συμμετείχαν πως «δεν υπάρχει Αη Βασίλης».

«Είναι πραγματικά αχαρακτήριστο το γεγονός ότι κάποιος θα τολμούσε, και μάλιστα τέτοιες μέρες, να πει στα παιδιά ότι ο Aη Βασίλης δεν είναι πραγματικός» ανέφερε ο Κίνγκστον συμπληρώνοντας όμως πως με αυτό θα μπορούσε να συμφωνήσει.

Ο 24χρονος, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατηγορήθηκε για δημόσια αναστάτωση υπό την επήρεια αλκοόλ και αφέθηκε ελεύθερος αφού πλήρωσε εγγύηση.

Ελληνίδα ηθοποιός ζητά συνοδό μέσω internet

Posted: 26 Nov 2012 11:07 AM PST


Ελληνίδα ηθοποιός έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter πώς ζητάει συνοδό... και φυσικά μετά πληρωμής!

Ελληνίδα ηθοποιός ζητά «συνοδό» μέσω internet

Ο λόγος για την... 


Γιούλικα Σκαφιδά η οποία έγραψε χαριτολογώντας πως ψάχνει συνοδό για να δουν μαζί την κινηματογραφική ταινία "Holy Motors" και συμπλήρωσε πώς δίνεται αμοιβή!
Πάτα "Μου αρέσει" και μετά "Επιβεβαίωση" για να δεις όλο το άρθρο

Κάνοντας Like συμβάλετε στην αύξηση της δημοτικότητας του site και μας βοηθάτε να το κρατήσουμε δωρεάν για πάντα. Πρόκειται για εκούσια ενέργεια και βασίζεται στην καλή διάθεση του χρήστη να διαδώσει το θέμα, που σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι προσβλητικό. Βασιζόμαστε στην πρόθεσή σας να μας βοηθήσετε, κάνοντας like.

Huffington Post: Οι ομοφυλόφιλοι στην Ελλάδα ζουν μέσα στον φόβο

Posted: 26 Nov 2012 11:07 AM PST


Η αμερικανική ιστοσελίδα Huffington Post, σε ρεπορτάζ της από την Ελλάδα, κάνει λόγο για την έξαρση ομοφοβικής και ρατσιστικής βίας στην χώρα μας, ως προϊόν της οικονομικής κρίσης.
Στο δημοσίευμα περιέχονται μαρτυρίες της γκέι κοινότητας της Αθήνας, που καταγγέλλουν βίαιες, στοχευμένες επιθέσεις εναντίον τους και κατηγορούν τις Αρχές ότι αδιαφορούν για το θέμα, ενώ παραπονούνται και για την στάση περαστικών που παραμένουν αμέτοχοι.

Από τα πραγματικά αυτά περιστατικά, το ρεπορτάζ εξάγει το συμπέρασμα ότι τα φαινόμενα ομοφοβίας και ρατσισμού αποτελούν μέρος της «νέας πραγματικότητας» στην Ελλάδα του σήμερα, όπου η οικονομική κρίση και η άνοδος του εθνικισμού προκαλεί αύξηση στα εγκλήματα μίσους κατά των μειονοτήτων.

Από τον συντάκτη επικρίνεται το νομικό καθεστώς της χώρας μας, βάσει του οποίου οι ομοφυλόφιλοι, ναι μεν προστατεύονται στον χώρο εργασίας, όχι όμως και από τους ποινικούς νόμους. Ελάχιστες ανάλογες περιπτώσεις αναφέρονται στην αστυνομία, μιας και τα θύματα φοβούνται περαιτέρω δυσμενή μεταχείριση. Την ίδια ώρα, η αστυνομία δεν έχει εκπαιδευτεί καταλλήλως ώστε να αντιμετωπίζει την ομοφοβία και, στις περισσότερες περιπτώσεις, ενθαρρύνει τα θύματα να μην υποβάλλουν κατηγορίες. Παράλληλα, υπενθυμίζεται η επιβολή προστίμου σε τηλεοπτικό σταθμό το 2003 λόγω προβολής σκηνής που εμφάνιζε δύο άντρες να φιλιούνται.

Οι ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι οι επιθέσεις σε ομοφυλόφιλους έχουν φθάσει, σύμφωνα με μαρτυρίες, τις τουλάχιστον δύο κάθε μήνα, χωρίς να προσμετρώνται όσες δεν αναφέρονται στις Αρχές. Σπείρες ατόμων που οδηγούν μοτοσικλέτες και φορούν μαύρα, συχνά δε φέρουν και μαχαίρια, περιπολούν φιλικές προς γκέι περιοχές της Αθήνας και επιτίθενται φραστικά και σωματικά σε όσους μοιάζουν να είναι ομοφυλόφιλοι. Η κατάσταση έγινε χειρότερη τα τελευταία τρία χρόνια, αφού κατ' αυτό το χρονικό διάστημα επιδεινώθηκε η αντιμετώπιση των μειονοτήτων από την ήδη συντηρητική ελληνική κοινωνία. Η αυξημένη φτώχεια και πολιτική αστάθεια οδήγησε στην άνοδο της Χρυσής Αυγής, που πλειοδοτεί στις κοινωνικές ανησυχίες και στην μετατροπή των αδυνάτων στα εξιλαστήρια θύματα της κρίσης. Γίνεται λόγος σε γνωστά επεισόδια με μετανάστες, όπως και σε εκείνα κατά την προβολή της παράστασης Corpus Christi, και σύγκριση με τις πρώτες ημέρες του ναζιστικού κόμματος στην Γερμανία.

Άλλη μια άσχημη εικόνα για την χώρα μας ταξιδεύει ανά την υφήλιο …

Αποκλειστικό: Ύποπτη γκάφα των αρχών! Άφησαν ελεύθερο κατηγορούμενο για την δολοφονία των δυο ανδρών της Ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη!

Posted: 26 Nov 2012 11:07 AM PST




- Ως δια μαγείας από το φάκελό του είχε εξαφανιστεί η κατηγορία για ανθρωποκτονία
- Ήταν μέλος της 4μελούς συμμορίας που είχε σκοτώσει τους 2 αστυνομικούς την 1η Μαρτίου 2011 στο Ρέντη
- Τα θύματά τους ήταν 22 και 23 ετών!
- Δικάστηκε στις αρχές Οκτωβρίου για την ληστεία που έγινε σε περίπτερο στο Μενίδι το ίδιο βράδυ και αθωώθηκε
- Δεν έγιναν οι απαραίτητες διασταυρώσεις και ο δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος!
- Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε ΕΔΕ στις φυλακές Κορυδαλλού και δεν προέκυψαν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων
- Εν αναμονή γραπτής ανακοίνωσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης

Η 1η Μαρτίου 2011 ήταν μια από τις ημέρες που βύθισε στο πένθος την ΕΛ.ΑΣ και βεβαίως τις οικογένειες των δυο αστυνομικών, μόλις 22 και 23 ετών που έπεφταν νεκροί από τον καταιγισμό πυρών με αδίστακτους κακοποιούς στο Ρέντη. Τότε, στα εγκληματολογικά εργαστήρια είχαν συλλεγεί τουλάχιστον 100 κάλυκες!
Δυο μήνες αργότερα, τέσσερα άτομα συλλαμβάνονταν για την συμμετοχή σε αυτό το μακελειό. Όλοι τους ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Από τον Μάϊου του 2011 μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 οι άνθρωποι αυτοί ήταν προφυλακισμένοι και ΔΕΝ είχαν δικαστεί  για τις δολοφονίες των 2 ειδικών φρουρών.

Στις 2 Οκτωβρίου του 2012 γίνεται η δίκη για την ληστεία του περιπτέρου στο Μενίδι που είχε προηγηθεί της συμπλοκής. Και ο ένας από τους 4, ο Γιώργος Μερζίδης, αθωώνεται και μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού.
Τότε οι φυλακές ενημερώνονται ότι έχει γίνει άρση της προφυλακισης τους συγκεκριμένου κατηγορούμενου για το μακελείο στο Ρέντη και ζητείται να αποφυλακιστεί.
Κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να διασταυρώσει τα στοιχεία και να δει ότι ο άνθρωπος αυτός είναι υπόδικος για ανθρωποκτονίες! Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φάκελος του συγκεκριμένου ανθρώπου είχε για λίγες ώρες "εξαφανιστεί!" Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που προέκυψαν, όταν ο φάκελος βρέθηκε από αυτόν ως δια μαγείας είχε εξαφανιστεί η κατηγορία για ανθρωποκτονία!

Έτσι, ο αδίστακτος κακοποιός περνάει ελεύθερος την πύλη των φυλακών. Τέλος Οκτωβρίου, συνειδητοποιούν ότι έχουν αφήσει ελεύθερο έναν αδίστακτο κακοποιό και ενεργοποιείται ένταλμα σύλληψης του.

Αστυνομικοί πηγαίνουν σπίτι του αλλά φυσικά εκείνος είναι άφαντος... Για το συγκεκριμένο θέμα είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ.

  Πηγές του Newsit από τις φυλακές Κορυδαλλού επιμένουν ότι ο άνθρωπος ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος είναι κατηγορούμενος για την ληστεία στο Μενίδι και την ανθρωποκτονία των 2 ειδικών φρουρών.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ

Το μακελειό στου Ρέντη με τους δύο νεκρούς αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και δύο σοβαρά τραυματίες συναδέλφους των θυμάτων είχε γίνει την 1η Μαρτίου.

Είχε προηγηθεί ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι, ο ιδιοκτήτης του οποίου είχε τηλεφωνήσει στην Αμεση Δράση και είχε αναφέρει τη μάρκα και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των δραστών.

Τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες, εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα το αυτοκίνητο στη λεωφόρο Κηφισού στο Περιστέρι και το ακολούθησαν, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Αμεσης Δράσης, με αποτέλεσμα να σταλούν ενισχύσεις.

Στον παράδρομο της Κηφισού, όμως, στο ύψος της λαχαναγοράς του Ρέντη, ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι ληστές σταμάτησε απότομα και οι τρεις άγνωστοι που ήταν μέσα άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ και πιστόλι κατά των αστυνομικών.

Οι τέσσερις αστυνομικοί δέχτηκαν καταιγισμό πυρών πάνω στις μοτοσικλέτες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο στο κεφάλι, ένας στο στομάχι και ο τέταρτος στο γόνατο. Οι δύο υπέκυψαν σχεδόν αμέσως στα τραύματά τους. Δύο άλλοι αστυνομικοί από αυτούς που ακολουθούσαν τους μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ δέχτηκαν από μία σφαίρα στα κράνη χωρίς να τραυματιστούν, ενώ σε άλλους δύο οι σφαίρες σφηνώθηκαν στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους. Λίγη ώρα μετά το μακελειό εντοπίστηκε στο Μοσχάτο το αυτοκίνητο των δραστών.

Τα θύματα

Γ. Ευαγγελινέλης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Περιστέρι. Ο πρόωρος θάνατος του πατέρα του τον υποχρέωσε να αναζητήσει εργασία αμέσως μόλις τελείωσε το σχολείο. Αντί να δουλέψει στο εργοστάσιο ξυλείας στο οποίο ήταν συνιδιοκτήτης ο πατέρας του, προτίμησε να καταταγεί, τον Οκτώβριο του 2008, στην Ελληνική Αστυνομία. Οι φίλοι του έλεγαν ότι δεν κρατούσε τα χρήματα από τον μισθό του, αλλά τα έδινε για να συντηρήσει τη μητέρα και τη μικρότερη αδερφή του.

Γ. Σκυλογιάννης

Γεννήθηκε στο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων και ήταν το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά ενός υπαλλήλου καθαριότητας του Δήμου Τρικάλων. Δούλευε από μικρός ως σερβιτόρος για να βοηθήσει την οικογένειά του. Στην EΛ. ΑΣ. κατετάγη το καλοκαίρι του 2009 και υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής. Εμενε σε ένα δυάρι με τη 19χρονη αδερφή του και την 20χρονη φίλη του.

Βάλτε τέλος στο jet lag... με ένα ζευγάρι γυαλιά

Posted: 26 Nov 2012 11:07 AM PST


Το jet lag είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι κάνουν πολύωρες αεροπορικές πτήσεις. Η διαφορά ώρας κάνει τους επιβάτες να νιώθουν εκτός τόπου και χρόνου. 

Η τεχνολογία έρχεται να λύσει και αυτό το πρόβλημα με έναν απλό τρόπο: ένα ζευγάρι γυαλιών που εκπέμπουν πράσινο φως.

Η εφεύρεση, σύμφωνα με τον καθηγητή Λίον Λακ που τα εφηύρε, επενεργεί στο βιολογικό ρολόι του ανθρώπου και τον βοηθά να μην… χάνει τον μπούσουλα μετά από μία πολύωρη πτήση.

Το πράσινο φως στέλνει ερεθίσματα στο τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την ρύθμιση του βιολογικού ρολογιού. Υπαγορεύει στον εγκέφαλο τι ώρα πρέπει να κοιμηθεί και τι ώρα πρέπει να ξυπνήσει.

Η ίδια εφεύρεση, που ονομάζεται Re-Timer, μπορεί να βοηθήσει και ανθρώπους που υποφέρουν από αϋπνίες, αλλά και ανθρώπους που δουλεύουν με κυλιόμενες βάρδιες και δυσκολεύονται να αλλάζουν τις ώρες του ύπνου τους.

Popout

Το αυτοκίνητο που δεν έγινε ποτέ!

Posted: 26 Nov 2012 11:07 AM PST



Στην έκθεση του Σικάγο το 1933 έκανε την εμφάνισή του το φουτουριστικό 

αυτοκίνητο «Dymaxion Car» το οποίο ήταν έμπνευση του Μπάκμινστερ Φούλερ.



Είχε αεροδυναμικό σχεδιασμό, καινοτομικά χαρακτηριστικά και δεν
έμοιαζε με κανένα άλλο μοντέλο της αγοράς. Διέθετε αλουμινένιο σκελετό 
και τρεις ρόδες, δύο μπροστά και μία πίσω. Ο οδηγός καθόταν μπροστά και 
ήταν περιστοιχισμένος από παράθυρα προκειμένου να έχει την καλύτερη 
δυνατή ορατότητα. Η μηχανή βρισκόταν πίσω και διέθετε χώρους για 
συνολικά 11 άτομα. Το μήκος του έφτανε τα 6,50 μέτρα και το βάρος του 
τον μισό τόνο. Ο οδηγός είχε τη δυνατότητα να ελέγξει και τι γίνεται από
πίσω του με ένα ειδικό τηλεσκόπιο. 


Μπορούσε να κινηθεί με ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου, μόλις 7,8 
λίτρα ανά 100χλμ και να πιάσει ταχύτητα έως 190 χλμ/ώρα. Το πιο 
εντυπωσιακό του όμως χαρακτηριστικό ήταν ότι μπορούσε, χάρη στον πίσω 
τροχό, να στρίψει απότομα σε στενά δρομάκια, αλλά και να κάνει στροφή 
γύρω από τον εαυτό του, καταφέρνοντας έτσι να παρκάρει με ευκολία ακόμα 
και σε θέσεις ελάχιστα μεγαλύτερες από το μήκος του. 


Δυστυχώς το αυτοκίνητο δεν προχώρησε ποτέ στην παραγωγή. Αιτία 
στάθηκε ένα δυσάρεστο γεγονός την ημέρα της επίδειξής του. Το αυτοκίνητο
συγκρούστηκε με ένα άλλο όχημα και αναποδογύρισε, με αποτέλεσμα να 
σκοτωθεί ο οδηγός και να τραυματιστούν σοβαρά δύο από τους επιβάτες. 


Χωρίς να έχει καμία οικονομική στήριξη, ο Μπάκμινστερ Φούλερ 
αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθειά του. Εντέλει κατασκευάστηκαν 
μόλις τρία πρωτότυπα οχήματα, ένα από τα οποία σώζεται ως τις μέρες μας.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές