Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Το έγκλημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Posted: 18 Nov 2012 01:43 AM PST


Οι περισσότεροι θα θυμάστε τον ενθουσιασμό με τον οποίο υποδέχθηκε ο ελληνικός λαός, τον ορισμό της Κατερίνας Καλαγκμπόρ, ως εκπροσώπου νεολαίας του κόμματος. Δυστυχώς, σε μια ακατανόητη κίνηση, ο πρόεδρος της νεολαίας των ΑΝ.ΕΛΛ. Αποσκίτης, την έδιωξε από το κόμμα επειδή ..κυκλοφόρησαν κάποιες φωτογραφίες της από τις διακοπές της στη Μύκονο στις οποίες εμφανίζεται στην παραλία με μαγιό, όπως εξήγησε η ίδια.

Έτσι, εμφανίστηκε πετώντας τα ΟΛΑ έξω, στην ομώνυμη εκπομπή του ΑΝΤ1 και απέδειξε ότι χάνουμε που τη χάσαμε...

Popout

ΑΠΟ ΟΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Posted: 18 Nov 2012 01:35 AM PST


ΑΠΟ ΟΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Σε τουλάχιστον 3.500 ανεβάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι
υπολογισμοί των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ - ΟΤΑ τους υπό απόλυση - διαθεσιμότητα εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Υπενθυμίζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάνει λόγο για 2.000 υπαλλήλους που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ωστόσο η αρχική συμφωνία με την τρόικα προέβλεπε ο αριθμός αυτός να ανέλθει στις 5000.
Αν και τα επίσημα στοιχεία (και) της (τελευταίας) απογραφής ουδέποτε δόθηκαν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόσο στην ΑΔΕΔΥ όσο και στην ΠΟΕ - ΟΤΑ,  σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η έρευνα των συνδικαλιστών σε συνδυασμό με ανεπίσημα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους καταλήγουν στα εξής αριθμητικά στοιχεία σε σχέση με τους ΙΔΑΧ Δ.Ε. που εμπίπτουν στις κατηγορίες τις οποίες και καθορίζει ο νόμος για το μεσοπρόθεσμο και η εγκύκλιος Μανιτάκη:
Οι τρεις «δεξαμενές»
- Στους ΟΤΑ οι οποίοι σηκώνουν και το μεγαλύτερο βάρος, ανέρχονται περίπου 1.500 υπάλληλοι δήμων (κυρίως) και περιφερειών της κατηγορίας ΙΔΑΧ Δ.Ε. Διοικητικού, Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού - Οικονομικού, Διοικητικών Γραμματέων από τους συνολικά 96.000 (με βάση τα  τελευταία στοιχεία της απογραφής του 2012), πρόκειται να οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα - απόλυση εντός του 2012.
-  Στο Δημόσιο περίπου 1.100 με 1.300 από τους υπόλοιπους 527.000 υπαλλήλους του Δημοσίου (επίσης στοιχεία της απογραφής του 2012) θα δουν την πόρτα της εξόδου.
-  Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν και οι 880 πειθαρχικά ελεγκτέοι υπάλληλοι για τους οποίους μίλησε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείο Εσωτερικών.
Δηλαδή, συνολικά 3.480 με 3.680 υπάλληλοι θα δουν την πόρτα της διαθεσιμότητας ή της εξόδου από το Δημόσιο.
55.000 οι ΙΔΑΧ στο Δημόσιο
Να σημειωθεί ότι με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία από τους περίπου 55.000 ΙΔΑΧ του Δημοσίου (στοιχεία απογραφής του 2012), οι 22.000 είναι στην κατηγορία ΔΕ, εκ των οποίων παραπάνω από τους μισούς (11.700) σε δήμους και περιφέρειες.

Τα πυροτεχνήματα για το Χρυσό Ιωβηλαίο του Κουβέιτ στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες

Posted: 18 Nov 2012 01:28 AM PST




Στις 10 Νοεμβρίου του 2012 ήταν το χρυσό ιωβηλαίο (50 χρόνια) του Κουβέιτ και το γιόρτασαν με πυροτεχνήματα αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που αποτέλεσε ρεκόρ και μπήκε στο Βιβλίο Γκίνες.



77.282 πυροτεχνήματα χρησιμοποιήθηκαν σε μια τελετή διάρκειας μιας ώρας, για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ημέρα που ο τελευταίος εμίρης Sheikh Abdullah al-Salem al-Sabah ανακοίνωσε ότι το Κουβέιτ είχε γίνει η πρώτη αραβική χώρα στον Περσικό Κόλπο με σύνταγμα και βουλή.




Λύση-κοκτέιλ από τους Ευρωπαίους για την Ελλάδα

Posted: 18 Nov 2012 01:19 AM PST


ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ Η ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 
Μηδενικά επιτόκια για τα δάνεια προς την Ελλάδα. Επιστροφή κερδών από τα ομόλογα ΕΚΤ - τραπεζών. Επιμήκυνση της περιόδου ωρίμανσης του ελληνικού χρέους.

Η επίτευξη ενός «διατλαντικού συμβιβασμού» για τη διάσωση της Ελλάδας είναι το ζητούμενο στο μεθαυριανό Eurogroup, εν μέσω της εντεινόμενης διαμάχης Eυρωζώνης-ΔΝΤ σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Το κοκτέιλ των λύσεων στην υπό διαμόρφωση λύση περνά μέσα από...
τη δραστική μείωση -έως και τον μηδενισμό- των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας, την αποποίηση των κερδών της ΕΚΤ από την πώληση ελληνικών ομολόγων σε τιμές υψηλότερες από την αγορά τους.

Επίσης, δρομολογείται η εμπλοκή των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών με την παροχή των κερδών τους επί ελληνικών ομολόγων που θα δοθούν στα ίδια τα κράτη, τα οποία με τη σειρά τους θα χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα. Η μορφή αυτής της χρηματοδότησης είναι το αντικείμενο εντατικών διαβουλεύσεων μεταξύ των 17 χωρών του ευρώ. Παράλληλα, εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι προτάσεις για την επιμήκυνση της περιόδου ωρίμανσης του ελληνικού χρέους.

Με αυτά τα εργαλεία, η Ευρωζώνη εκτιμά ότι μπορεί να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό των περίπου 13,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, έως το 2014, χωρίς να απαιτηθεί νέος δανεισμός και φυσικά χωρίς νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, το οποίο απορρίπτεται με συντριπτική πλειοψηφία, αν όχι ομοφώνως, από τις χώρες του ευρώ.

Η Ευρωζώνη-με τη θετική στάση της Γερμανίας, η οποία έχει κάνει πλέον «στροφή» και ζητά στήριξη της Ελλάδας- θέλει λύση πάση θυσία και εμφανίζεται διατεθειμένη να αποδεχθεί ακόμη και τη μερική λύση υπέρ της χώρας μας, δηλαδή έως το 2014, σε μια προσπάθεια άμεσης εκτόνωσης της ελληνικής κρίσης.

Ωστόσο, το ΔΝΤ, με το «πυρηνικό όπλο» της αποχώρησης από τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας, διαφωνεί και επιμένει σε συνολική λύση τώρα. Η Ουάσιγκτον απορρίπτει επίσης τη θέση των Eυρωπαίων για μετάθεση του στόχου για βιώσιμο χρέος στα επίπεδα του 120% από το 2020 στο 2022.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Eυρωπαίοι εταίροι διαμηνύουν στο Ταμείο ότι με τις συνδυασμένες προτάσεις που επεξεργάζονται και οι οποίες βρίσκονται σε φάση οριστικοποίησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι απολύτως έτοιμοι «να κάνουν το καθήκον τους» προς την Αθήνα και πιέζουν την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για ανάλογη θετική στάση.

«Ναυαρχίδα» της λύσης που προωθεί η Ευρωζώνη είναι η καταβολή της δόσης «μαμούθ» των 44 δισ. ευρώ με την εφάπαξ εκταμίευση των τριών δόσεων που απομένουν για το 2012 (των 31,3 δισ. ευρώ του Ιουνίου, των 5 δισ. του Σεπτεμβρίου και των 8,3 δισ. ευρώ του Δεκεμβρίου).

Το γερμανικό... ja
Το Βερολίνο εμφανίζεται να έχει συναινέσει σε αυτή τη δόση, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλίσει τα κατάλληλα ανταλλάγματα. Πρόκειται για την ισχυροποίηση του μηχανισμού ελέγχου των στόχων του προϋπολογισμού σε φορολογικά έσοδα, δαπάνες και αποκρατικοποιήσεις, που θα ελέγχονται σε μηνιαία βάση, ώστε να αποφεύγεται ενδεχόμενος εκτροχιασμός.

Πάντως, θετικό γεγονός είναι ότι έχει αποκλειστεί πλέον η ιδέα του κλειστού λογαριασμού υπό την ΕΚΤ, αλλά προωθείται ρύθμιση σύμφωνα με την οποία η εκταμίευση των δόσεων στον ειδικό λογαριασμό αποπληρωμής του χρέους στην Τράπεζα της Ελλάδος θα γίνεται λίγο πριν από την ανάγκη εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων.

Ιδιαίτερη σημαντική είναι επίσης η διαδικασία έγκρισης της βοήθειας προς την Ελλάδα αύριο από την Μπούντεσταγκ, η οποία, εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς, θα δώσει το κατάλληλο στίγμα για έμπρακτη αλληλεγγύη προς την Αθήνα και στα υπόλοιπα Κοινοβούλια των κρατών-μελών που πρέπει να τοποθετηθούν έως τις 26 Νοεμβρίου, όταν θα συνέλθει εκ νέου το Eurogroup για το οριστικό πράσινο φως. Αξιοσημείωτο είναι ότι και η ΕΚΤ έχει συναρτήσει τη θέση της από τις τελικές αποφάσεις του Βερολίνου.

Σταθμοί για τη δόση-μαμούθ
  • Αύριο το γερμανικό Κοινοβούλιο αποφασίζει για την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος και την εκταμίευση της δόσης.
  • Τρίτη 20 Νοεμβρίου συνεδριάζει το Εurogroup για να αποφασίσει για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού από την επιμήκυνση και να καθορίσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα για τη δόση.
  • Δευτέρα 26 Νοεμβρίου το Eurogroup δίνει την τελική έγκριση.
  • Πρώτο δεκαήμερο Δεκεμβρίου το αργότερο φθάνει στην Ελλάδα η «επιταγή».
Βρυξέλλες: Β. Δεμίρης

Απίστευτο! Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας εισέβαλε στο γήπεδο και απέκρουσε σουτ! (Video)

Posted: 18 Nov 2012 01:15 AM PST



Σε μία απίστευτη φάση πρωταγωνίστησε ο Μάρκος Χουάρες ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Σαν Μάρτιν στο παιχνίδι
με αντίπαλο την Μπελ-Βίλε μπήκε μόνος του στο γήπεδο και έγινε ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, αφού έσωσε την ομάδα του με μια εντυπωσιακή απόκρουση! Ο Χουάρες, ο οποίος έκανε ζέσταμα πίσω από το τέρμα της ομάδας του, όταν κατάλαβε πως ο τερματοφύλακας του θα δεχόταν γκολ, μπήκε μέσα στο γήπεδο και απέκρουσε την μπάλα σαν γκολκίπερ. Έπειτα ο διαιτητής της αναμέτρησης αρχικά απέβαλε τον αναπληρωματικό γκολκίπερ και στη συνέχεια έδωσε έμμεσο, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο για την Μπελ-Βίλε, που όμως τελικώς πήρε τη νίκη με 1-0.

Δείτε το video
Popout

Νέα εφαρμογή του Facebook για εύρεση εργασίας

Posted: 18 Nov 2012 12:58 AM PST

Το Facebook επεκτείνεται και στην αγορά εύρεσης εργασίας, δημιουργώντας ειδική εφαρμογή, που θα...περιλαμβάνει αγγελίες από υπηρεσίες όπως το Monster και το Branch Out.Η εφαρμογή έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου. Σε αυτήν, ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση σε 1,7 εκατομμύρια αγγελίες για εύρεση εργασίας. Η πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα συνεργασίας ανάμεσα στο Facebook και το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, αλλά και με τρεις μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.Η εφαρμογή εύρεσης εργασίας αποτελεί μια σημαντική αλλαγή στη γραμμή "πλεύσης" του Facebook, καθώς έως τώρα οι δραστηριότητές του ήταν επικεντρωμένες σχεδόν αποκλειστικά στην προσωπική δικτύωση μέσω Ίντερνετ. Αυτή η «στροφή» του Facebook, αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τη διαδικτυακή πύλη LinkedIn, η οποία κατέχει τα πρωτεία παγκοσμίως στον τομέα της εύρεσης εργασίας με 187 εκατομμύρια χρήστες.

Αποκαλυπτικές «προφητείες» για το τέλος του κόσμου (pics)

Posted: 18 Nov 2012 12:55 AM PST


Εκτός συναγωνισμού η προφητεία των Μάγιας, καθώς η δικαίωσή της... εκκρεμεί! Ο ευαγγελιστής Harold Camping που αναστάτωσε με τα «προφητικά» του λόγια το 2011 δεν μπορεί να ξεχαστεί εύκολα. Το τέλος του κόσμου που θα συνέβαινε στις 21 Μαΐου 2011 έκανε πολλούς ανθρώπους να ανησυχήσουν, ενώ άλλους τόσους να πάρουν μέτρα για το σκηνικό καταστροφής που σκιαγραφούσε ο Camping.Σήμερα έχουμε μπροστά μας το ημερολόγιο των Μάγιας και αυτούς που το διαβάζουν με αποκαλυπτικό τρόπο: το νέο τέλος του κόσμου έρχεται στις 21 Δεκεμβρίου 2012, τακτοποιείστε λοιπόν τις εκκρεμότητές σας! Με αφορμή τα εφιαλτικά αυτά σενάρια, ας δούμε κάποιες από τις μυριάδες «προφητείες» που έκαναν τον κόσμο να πιστεύει ότι οι μέρες του είναι μετρημένες... William MillerΟ William Miller είναι ενδεχομένως ο πλέον περιώνυμος ψευδοπροφήτης της Ιστορίας. Στις αρχές της δεκαετίας του 1840 άρχισε να κηρύσσει το τέλος του κόσμου, προβλέποντας τη Δευτέρα Παρουσία και ένα εφιαλτικό αποκαλυπτικό σκηνικό για τη Γη. Είχε μάλιστα «προβλέψει» και το διάστημα στο οποίο θα συνέβαινε η καταστροφή του κόσμου, από τις 21 Μαρτίου 1843 ως τις 21 Μαρτίου 1844. Οι δημόσιοι λόγοι του και το διαφημιστικό υλικό της διδασκαλίας του (αφίσες, πίνακες και επιστολές) κατάφεραν να πείσουν γύρω στους 100.000 ανθρώπους, που έμειναν γνωστοί ως «Millerites», οι οποίοι πούλησαν όλα τα υπάρχοντά τους και κατέφυγαν στα βουνά, περιμένοντας το τέλος. Όταν βέβαια το τέλος δεν έφτασε ποτέ, κανένα πρόβλημα, άλλαξε απλώς την ημερομηνία: 22 Οκτωβρίου ήταν η νέα Μέρα της Κρίσης! Κι όταν με το καλό ήρθε η 23 Οκτωβρίου και ο κόσμος έστεκε ακόμα όρθιος, οι πιστοί «Μιλλερίτες» είχαν και πάλι τη δικαιολογία έτοιμη...Harold CampingΗ περίφημη «πρόβλεψη» του Harold Camping για το τέλος του κόσμου στις 21 Μαΐου 2011 δεν ήταν η πρώτη του. Το 1992, ο ευαγγελιστής είχε εκδώσει το γνωστό βιβλίο με τίτλο «1994?», στο οποίο ισχυριζόταν ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου 1994 ο Χριστός θα επέστρεφε και το τέλος του κόσμου θα ήταν γεγονός. Ο Camping βάσισε τις προβλέψεις του σε υπολογισμούς και ημερομηνίες της Βίβλου και ήταν «99,9% σίγουρος» ότι οι πράξεις του ήταν σωστές. Ο πλανήτης δεν καταστράφηκε ωστόσο το 1994, ούτε βέβαια και στις 31 Μαρτίου 1995, η επόμενη πρόβλεψη του Camping μετά τη σεπτεμβριανή αποτυχία... Ο William Branham και η πεντηκοστιανή πρόβλεψηΛίγο πριν από το ηλιοβασίλεμα της 28ης Φεβρουαρίου 1963, οι κάτοικοι της βορειοδυτικής Αριζόνα παρατηρούσαν ένα μυστηριώδες σύννεφο να γλιστρά πάνω από την έρημο. Την ίδια μέρα, ο πεντηκοστιανός πάστορας William Branham (ο οποίος και ίδρυσε τη γνωστή θρησκευτική αίρεση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο) ισχυρίστηκε ότι ανέβηκε στο βουνό Sunset και συναντήθηκε με τους 7 αγγέλους, οι οποίοι του αποκάλυψαν το νόημα των 7 σφραγίδων της Αποκάλυψης! Τις επόμενες 7 νύχτες ο Branham έψελνε 7 κηρύγματα, εξηγώντας το νόημα των 7 σφραγίδων. Κατέληξε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι ο Ιησούς θα επέστρεφε στη γη κάποια στιγμή του... 1977. Ο πάστορας δεν έζησε βέβαια να δει την αποτυχημένη του πρόβλεψη, καθώς σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον Δεκέμβριο του 1965.Οι Αναβαπτιστές του MunsterΣτα ταραχώδη χρόνια που ακολούθησαν την Προτεσταντική Μεταρρύθμιση, πολυάριθμες ριζοσπαστικές αιρέσεις και σέχτες αναδύθηκαν, προφητεύοντας το τέλος του κόσμου. Οι Αναβαπτιστές ήταν ίσως η δημοφιλέστερη σχισματική κίνηση: το 1530, μια ομάδα της αίρεσης κατέλαβε τη γερμανική πόλη του Munster, τη χαιρέτισε ως τη «Νέα Ιερουσαλήμ» και περίμενε την επιστροφή του Ιησού. Ο Jan Bockelson, ράφτης από την ολλανδική πόλη του Λάιντεν, αυτο-αναγορεύτηκε «Μεσσίας των τελευταίων ημερών», παντρεύτηκε ένα τσούρμο γυναικών και κήρυξε το τέλος του κόσμου, κάνοντας τη ζωή στην πόλη το λιγότερο εφιαλτική. Η «προφητεία» για το τέλος του κόσμου δεν επαληθεύτηκε, μια μετριοπαθέστερη ωστόσο εκδοχή της έμελλε να συμβεί: η κατάληψη του Munster από τους Αναβαπτιστές θα τελείωνε σε μια αιματοβαμμένη πολιορκία το 1535, ενώ το τέλος του Bockelson θα ήταν ακόμα τραγικότερο: τα γεννητικά του όργανα αποκόπηκαν και καρφώθηκαν στις πύλες της πόλης...Το βιβλίο «Late Great Planet Earth» και άλλα προφητικά συγγράμματα Αν διαβάζετε τον Hal Lindsey, θα μεταφέρετε προφανώς συχνά την ημερομηνία του «τέλους του κόσμου» στις καλένδες σας! Το «Late Great Planet Earth», το πλέον ευπώλητο «δοκιμιακό» βιβλίο της δεκαετίας του '70(!), προέβλεψε το τέλος του κόσμου κάποια στιγμή πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 1988. Τα επόμενα βιβλία του μετέφεραν απλώς τη Μέρα της Κρίσης για τα τέλη του 1980, του 1990 και φυσικά του 2000. Οι αποτυχημένες ωστόσο προβλέψεις του Lindsey έκαναν κάτι περισσότερο από λάθος προφητείες: έκαναν δημοφιλές το είδος των «προφητικών» βιβλίων. Ακολουθώντας το παράδειγμα του Lindsey, ο Edgar Whisenant δημοσίευσε το 1988 το πόνημά του «88 Reasons Why the Rapture Will Be in 1988», το οποίο πούλησε πάνω από 4,5 εκατομμύρια αντίτυπα. Κι όταν το τέλος δεν ήρθε το '88, απτόητος ο Whisenant προέβλεψε τη νέα πλανητική καταστροφή το 1993 και κατόπιν το 1994 (με μπεστ-σέλερ βιβλία να εξηγούν αναλυτικά τους λόγους). Τα πλέον δημοφιλή «προφητικά» βιβλία ωστόσο είναι η περιώνυμη σειρά «Left Behind» των Tim LaHaye και Jerry Jenkins, οι οποίοι δεν παραθέτουν ακριβή ημερομηνία, ζωγραφίζουν ωστόσο με τα πλέον ζωηρά χρώματα τις τελευταίες στιγμές της ανθρωπότητας. Οι 16 νουβέλες της σειράς έχουν πουλήσει πάνω από 63 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.MillenniumΗ μέρα που θα έφτανε το τέλος του τεχνολογικού μας πολιτισμού -άρα και το πρακτικό τέλος της ανθρωπότητας- πήρε σάρκα και οστά: ολάκερο το παγκόσμιο δίκτυο υπολογιστών θα κατέρρεε την 1η Ιανουαρίου 2000, επαληθεύοντας τις προφητείες των Λουδιτών και των άλλων πολέμιων της τεχνολογίας. Το υπαρκτό πρόβλημα, το οποίο και συζητούσαν επί μήνες οι αναλυτές και οι πληροφορικοί, ήταν ότι οι περισσότεροι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ήταν προγραμματισμένοι να κρατούν μητρώα ημερομηνιών μόνο με τα τελευταία δύο ψηφία, γεγονός που θα έκανε τη χρονιά 2000 να εγγραφεί ενδεχομένως ως 1900, διαλύοντας μια και καλή τον εύτακτο κόσμο των κομπιούτερ. Αυτό ωστόσο δεν συνέβη: παρά τα όποια μικροπροβλήματα μικρής κλίμακας, η πρωτοχρονιά ήρθε και δεν έφερε στις βαλίτσες της τίποτα περισσότερο από το παραδοσιακό... hangover!H αίρεση των ΔαυιδιστώνΟ David Koresh οδήγησε τους Davidians, το ανίερο παρακλάδι της Εκκλησίας των Χιλιαστών, στην καταδίκη μέσα στις εγκαταστάσεις τους στο Τέξας το 1993. Πώς το κατάφερε; Έπεισε τους πιστούς του ότι ήταν πράγματι ο Χριστός και τους συμβούλευσε να ετοιμαστούν για τη Μέρα της Κρίσης, με το να αποσυρθούν σε μια απομονωμένη περιοχή. Όταν ωστόσο οι Αρχές πληροφορήθηκαν ότι οι Davidians είχαν μετατρέψει το σπίτι τους σε οπλοστάσιο, τον Φεβρουάριο του 1993, αποφάσισαν να κάνουν έλεγχο: οι Δαυιδιστές αρνήθηκαν και άνοιξαν πυρ. Τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν στις συμπλοκές, όπως και έξι μέλη της αίρεσης. Ο Koresh έπεισε τους πιστούς του ακολούθους να παραμείνουν στο βουνό Καρμέλ και να μην παραδοθούν. Για 50 ολόκληρες μέρες η Αστυνομία πολιορκούσε το σπίτι. Στις 19 Απριλίου ωστόσο το FBI αποφάσισε να δράσει, όρμησε στις εγκαταστάσεις και ξέσπασε φωτιά (η πηγή της οποίας παραμένει μέχρι και σήμερα αντικείμενο διαμάχης). Δεκάδες Davidians σκοτώθηκαν εκείνη τη μέρα, ανάμεσα στους οποίους και ο ίδιος ο Koresh. Και ο κόσμος παρέμεινε και πάλι άθικτος...Charles Taze RussellΤο ξέσπασμα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου φρίκαρε όλη την ανθρωπότητα, για κάποιους ωστόσο σήμαινε και κάτι παραπάνω: ήταν η κοινότητα των Zion's Watch Tower Tract Society, μια ομάδα που είναι σήμερα γνωστή ως «Μάρτυρες του Ιεχωβά». Ο ιδρυτής τους, Charles Taze Russell, είχε προφητεύσει και στο παρελθόν την... αόρατη έλευση του Ιησού κάπου στα 1874, η νέα του πρόβλεψη μιλούσε ωστόσο για τη Δευτέρα Παρουσία το 1914. Όταν άρχισε ο Πρώτος Παγκόσμιος, ο Russell τον ερμήνευσε ως ατράνταχτη απόδειξη και αναντίρρητο σημάδι του τέλους του κόσμου. Η Ιστορία έμελλε ωστόσο να τον διαψεύσει...Η μεγάλη φωτιά του Λονδίνου το 1666Στο βιβλίο της Αποκάλυψης, το «666» είναι το σημάδι του Διαβόλου. Δεν ήταν λοιπόν καθόλου περίεργη η ανησυχία της χριστιανικής Ευρώπης καθώς η χρονιά 1666 πλησίαζε, ούτε και βοήθησε στους φόβους της η επιδημία πανούκλας που ξέσπασε τον προηγούμενο χρόνο στο Λονδίνο, η οποία και αφάνισε 100.000 ανθρώπους, το 1/5 των κατοίκων της πόλης. Στις 2 Σεπτεμβρίου 1666, μια φωτιά ξεπήδησε από φούρνο του Λονδίνου και κατέκαψε πάνω από 13.000 κτίρια και δεκάδες χιλιάδες κατοικίες. Αυτό ήταν, το τέλος του κόσμου ερχόταν ολοταχώς! Παρά το γεγονός βέβαια ότι η πυρκαγιά κατέστρεψε την πόλη, ο αριθμός των θυμάτων ήταν μικρός σε σχέση με την καταστροφή (10 άνθρωποι), γεγονός που κατεύνασε την ανησυχία και υποβίβασε το τέλος του κόσμου σε απλή καταστροφή...2012Το 2012 ήταν η νέα αγαπημένη χρονιά των ψευδοπροφητών: από τον ισχυρισμό ότι οι άνθρωποι θα υποστούν φυσικές και πνευματικές μεταλλάξεις μέχρι και την υποτιθέμενη σύγκρουση της Γης με έναν πλανήτη που ονόμασαν Nibiru ή με την κοντινότερη διαθέσιμη μαύρη τρύπα! Η δημοφιλέστερη ωστόσο «προφητεία» έχει να κάνει με το τέλος του κόσμου όπως αυτό ανασυγκροτείται από το ημερολόγιο των Μάγιας. Οι πανεπιστημιακοί μελετητές εμμένουν στη θέση τους ότι ο τρόπος που διαβάζουν κάποιοι το ημερολόγιο είναι λάθος, αυτό ωστόσο δεν πτοεί τους «προφήτες» από το να προβλέψουν ότι το νέο τέλος του κόσμου έρχεται στις 21 Δεκεμβρίου 2012: ο τέταρτος κόσμος -στον οποίο ζούμε τώρα- θα φτάσει στο τέλος του τη συγκεκριμένη ημερομηνία, άρα ο κόσμος θα καταστραφεί. Πού το περίεργο;

Κάνουν σεξ την ώρα της ιπποδρομιακής κούρσας (video)

Posted: 18 Nov 2012 12:40 AM PST


Γνωρίζοντας προφανώς ότι θα γίνουν... διάσημοι, δύο θεατές μιας ιπποδρομιακής κούρσας «συνελήφθησαν» από την τηλεοπτική κάμερα να υποδύονται ότι κάνουν σεξ, την ώρα μετάδοσης ιπποδρομιακής κούρσας....Τουλάχιστον αυτό φαίνεται ότι συμβαίνει, αφού την ώρα της... πράξης ο τρίτος της παρέας δείχνει να γελάει. Γεγονός είναι πάντως ότι ο... «καβαλάρης» που πρωταγωνιστεί στο βίντεο που ακολουθεί έχει κατεβάσει το παντελόνι του.Δείτε το βίντεο...
Popout


Τα τρία σενάρια για τον ενιαίο φόρο ακινήτων – τι θα γίνει με τις αντικειμενικές αξίες

Posted: 18 Nov 2012 12:37 AM PST

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ληφθούν οι οριστικέςαποφάσεις για την κλίμακα βάσει της οποίας θα υπολογίζεται ο ενιαίος φόρος ακινήτων. Τις οριστικές αποφάσεις θα λάβουν οι πολιτικοί αρχηγοί καθώς η διακομματική θα....


τους προτείνει τρία εναλλακτικά σενάρια.

1.Το πρώτο σενάριο, προβλέπει αφορολόγητο 100.000 ευρώ

2.Το δεύτερο σενάριο προβλέπει αφορολόγητο 50.000 ευρώ ενώ

3.Το τρίτο σενάριο δεν προβλέπει κανένα αφορολόγητο

Όσον αφορά στις αντικειμενικές αξίες, αποφασίστηκε να υπάρξει επικαιροποίησή τους αλλά όχι άμεσα. Η επικαιροποίηση θα μπορεί να φέρει μειώσεις σε κάποιες περιοχές και αυξήσεις σε κάποιες άλλες. Πάντως, στη διακομματική επιτροπή, δεν προσδιορίστηκε ο χρόνος κατά τον οποίο θα γίνει η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών.

Όσο ευνοϊκότερη θα είναι η απόφαση όσον αφορά στο αφορολόγητο, τόσο χειρότερη θα είναι όσον αφορά στο ύψος των συντελεστών. Θα ξεκινούν από 0,1% και θα φτάνουν στο 1,5% έως 2%.

Τα αγροτεμάχια θα ενσωματωθούν στη φορολογητέα περιουσία ενώ θα εξεταστεί το ενδεχόμενο απαλλαγών για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Όσον αφορά στον τρόπο φορολόγησης των ακινήτων που ανήκουν στα νομικά πρόσωπα θα υπάρχει διαφοροποίηση ανάλογα με το αν:

Τα ακίνητα χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των αναγκών της επιχείρησης ή
Αν η επιχείρηση τα εκμεταλλεύεται
Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο φορολόγησης και της εκκλησιαστικής περιουσίας με εξαίρεση των λατρευτικών χώρων. Η οριστική απόφαση, αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

fpress.gr

5 μυστικά κατά των μαύρων κύκλων

Posted: 18 Nov 2012 12:35 AM PST


Όσo περισσότερα tips & tricks μαθαίνουμε κατά των μαύρων κύκλων τόσο το καλύτερο!






Δύο αγαπημένες makeup artists των celebrities μίλησαν στο elle.com και αποκάλυψαν η κάθε μια τον δικό της τρόπο να τους καμουφλάρει και να κάνει το βλέμμα να δείχνει ξεκούραστο και νεανικό.



1. Προτιμήστε ένα κρεμώδες concealerΈνα κοινό λάθος που κάνουν οι γυναίκες όταν θέλουν να καλύψουν τους μαύρους κύκλους είναι ότι χρησιμοποιούν προϊόντα που είναι πολύ ξηρά για την επιδερμίδα τους. Για αυτό, η Tamah Krinsky (αγαπημένη expert της Alexa Chung και της Christy Turlington) συμβουλεύει: «Επιλέξτε ένα ελαφρύ, κρεμώδες concealer το οποίο "σπάει" ούτε μπαίνει στις λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια».

2. Χρησιμοποιείστε το makeup ως concealerΑν δεν φοράτε concealer γιατί περιορίζεστε στα εντελώς βασικά του μακιγιάζ η Krinsky προτείνει να χρησιμοποιήσετε το φον ντε τεν σας ως concealer: «Αν χρησιμοποιείτε υγρό φον ντε τεν πάρτε μια μικρή ποσότητα στο χέρι σας και αφήστε το να στεγνώσει για λίγη ώρα. Όσο πιο πολύ μένει εκτεθειμένο στον αέρα τόσο περισσότερο συμπυκνώνονται οι χρωστικές του και έτσι μπορείτε να το φορέσετε εύκολα και ως concealer. Αν χρησιμοποιείτε κρεμώδες φον ντε τεν, προσοχή στην ποσότητα: ξεκινήστε με ελάχιστο προϊόν και "χτίστε" την κάλυψη που θέλετε».

3. Προσοχή στα σημείαΑυτό που γνωρίζουν σχεδόν όλες οι γυναίκες είναι ότι το concealer φοριέται σε όλη τη ζώνη, κατά μήκος του κάτω βλεφάρου. «Λάθος!» λέει η Tamah Krinsky. «Θα πρέπει να απλώνετε το concealer σας εκεί ακριβώς που υπάρχουν οι μαύροι κύκλοι, δηλαδή στο ημικύκλιο από την εσωτερική γωνία του κάτω βλεφάρου μέχρι περίπου το κέντρο του και προς το μάγουλο. Χρησιμοποιείστε το δάχτυλό σας ή ένα πινέλο και απλώστε απαλά το προϊόν ακριβώς πάνω στους μαύρους κύκλους και στη συνέχεια, κάντε καλό blending του προϊόντος γύρω από τα μάτια».

4. Κίτρινη βάση για καμουφλάζ«Η επιλογή της σωστής απόχρωσης concealer είναι το Α για να τους "σβήσετε". Αν δεν είστε σίγουρη, προτιμήστε ένα προϊόν που να έχει κίτρινη βάση, και που να είναι μια ιδέα πιο ανοιχτό από τον τόνο της επιδερμίδας σας», συμβουλεύει η Kristin Gallegos, αγαπημένη της Chloe Sevigny. «Αυτό θα καμουφλάρει τους μοβ ή μπλε κύκλους κάτω από τα μάτια και θα δώσει φως στην περιοχή. Προσοχή, όμως, στην ποσότητα- μην υπερβάλλετε!»

5. Λύση express για τις σακούλεςΕκείνα τα πρωινά που ξυπνάτε με πρησμένα μάτια, δοκιμάστε το tip της Gallegos: «Βάλτε στην κατάψυξη ένα κουτάλι για δέκα λεπτά και τοποθετήστε το στα μάτια σας μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι πολύ σημαντικό να φοράτε κρέμα ματιών δύο φορές τη μέρα, ειδικά τη νύχτα. Προτιμήστε τις φόρμουλες που περιέχουν βιταμίνη C και καφείνη, που βοηθούν στην βελτίωση της μικροκυκλοφορίας και δίνουν λάμψη στο βλέμμα.»

queen.gr

Διατητής που προκαλεί... ανατροπές

Posted: 18 Nov 2012 12:33 AM PST




Διατητής που προκαλεί... ανατροπέςΗ Βραζιλιάνα «αρχόντισσα» των αγώνων, βγάζει τα ρούχα της

Αυτή είναι η διαιτητής που κάνει τους παίκτες να... εύχονται να πάρουν κόκκινη κάρτα. Λέγεται Άννα Πάουλα Ολιβέιρα και είναι από τη Βραζιλία. 

Προς τέρψιν οπαδών και παικτών, η Άννα Πάουλα αποφάσισε να πρωταγωνιστήσει και εκτός γηπέδων, ποζάροντας ημίγυμνη. 

Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η αντίδραση των παικτών στην φωτογράφισή της, αλλά σίγουρα, πολλοί είναι αυτοί που θα θέλουν να την πλησιάσουν για να διαμαρτυρηθούν. Επειδή δεν έβγαλε όλα τα ρούχα. 









K. Μητσοτάκης: Δεν φοβάμαι το θάνατο...

Posted: 18 Nov 2012 12:31 AM PST

Για το θάνατο και την απώλεια της συζύγου του Μαρίκας μιλάει ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.Σε κοινή συνέντευξη με τον γιατρό του κ. Σωτήρη Ράπτη στην εφημερίδα TA NEA, ο κ. Μητσοτάκης εξομολογείται: «Δυστυχώς, η Μαρίκα προηγήθηκε από μένα, δεν το περίμενα. Περίμενα ότι... θα έρθει δεύτερη».
«Εμένα η μεγάλη επιθυμία τώρα και....

γι' αυτό παρακαλώ τον Θεό είναι να πεθάνω όρθιος. Δεν φοβήθηκα ποτέ τον θάνατο και ούτε τον φοβάμαι. Είμαι απόλυτα προετοιμασμένος», αναφέρει.

«Άλλωστε» συνεχίζει, «είμαι 94 χρόνων. Με περιμένει και μένα αυτό το μικρό ταπεινό νεκροταφείο που έχει δεχθεί ήδη τη Μαρίκα, με θαυμάσια θέα. Όλα τα πράγματα έχουν το τέλος τους, δεν υπάρχει αμφιβολία γι΄ αυτό. Αγαπώ τη ζωή και όσο ζήσω θέλω να είμαι υγιής. Αλλά η αρρώστια δεν είναι όνειδος κι ούτε είναι εις βάρος κανενός το να είναι ασθενής. Προσωπικά, δόξα τω Θεώ, είχα μια μακρά ζωή, δεν μπορώ να παραπονούμαι…».

«Έκανα μια πειθαρχημένη ζωή αν και τις απολαύσεις τις αγάπησα όλες» τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός. «Δεν υπάρχει κάτι που να μην το έκανα. Και το πιοτό μου αρέσει και το τσιγάρο μου άρεσε, αλλά το έκοψα πριν από πενήντα πέντε με εξήντα χρόνια. Εξακολουθώ όμως να καπνίζω το ένα με τα δύο τσιγάρα γιατί δεν θέλω να στερηθώ αυτή την απόλαυση. Κατάφερα όμως να μη γίνω δούλος καμίας αδυναμίας. Κι ελπίζω να ισχύσει ως το τέλος, που άλλωστε πλησιάζει», συμπληρώνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Η τρόικα κάνει μπίζνες

Posted: 18 Nov 2012 12:23 AM PST


Η ασφυκτική επιτροπεία στις τράπεζες απειλεί με αφελληνισμό - Εννέα στις δέκα επιχειρήσεις θα πτωχεύσουν ή θα πουληθούν αναγκαστικά στους ξένους
Με αποικιοκρατικό τρόπο επιχειρείται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία αντί να στηρίζει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, δημιουργεί συνθήκες που οδηγούν στον αφελληνισμό του εγχώριου τραπεζικού συστήματος και στην επιδείνωση της ύφεσης.

Από τη μια, οι όροι τους οποίους επιβάλλει η τρόικα απομακρύνουν τους υφιστάμενους μετόχους και διευκολύνουν την έλευση μεγάλων ευρωπαϊκών ομίλων και από την άλλη, η τοποθέτηση κοινοτικών επιτρόπων απειλεί με πτώχευση τις περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις και μεταφέρει στο εξωτερικό τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ετσι, δημιουργούνται η αίσθηση και η εντύπωση ότι η τρόικα επιχειρεί να κάνει μπίζνες με το ελληνικό δράμα. Οπως επισημαίνουν τραπεζικοί κύκλοι «το τραπεζικό σύστημα είναι το κυκλοφορικό σύστημα της οικονομίας.

Οποιος το ελέγχει, ελέγχει τη δυναμική, τους φορείς και...
την κατεύθυνση της ανάπτυξης για τις επόμενες δεκαετίες». Είναι προφανές ότι οι όροι που επιβάλλουν οι δανειστές μας δεν αφορούν μόνο τον έλεγχο των τραπεζών αλλά και των ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν δανειοδοτηθεί από το τραπεζικό σύστημα και στην ουσία ελέγχονται από αυτό. Οι περισσότερες επιχειρήσεις κρατιούνται στη ζωή χάρη στις συνεχείς ρυθμίσεις των δανείων τους και τη λιγοστή χρηματοδότηση που τους παρέχουν σήμερα οι τράπεζες.

Αν οι τράπεζες τους τραβήξουν το χαλί, εφαρμόζοντας αυστηρά τρα-πεζικά κριτήρια όπως προβλέπει η τοποθέτηση επιτρόπων με πρωτοφανείς εξουσίες που υπερβαίνουν ακόμα και αυτές του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργου Προβόπουλου, μοιραία θα οδηγηθούν σε πτώχευση. Τραπεζικές πηγές εκτιμούν ότι 9 στις 10 ελληνικές επιχειρήσεις μπορεί να αντιμετωπίσουν την απειλή της πτώχευσης στους επόμενους 6 μήνες. Πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξουν ανακατατάξεις σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, επιχειρήσεις θα αλλάξουν χέρια, θα διευκολυνθεί η δράση επενδυτικών κεφαλαίων που αγοράζουν αντί πινακίου φακής τον έλεγχο εταιρειών από τις τράπεζες, των επονομαζόμενων distress funds και θα δημιουργηθεί χώρος για την έλευση ξένων εταιρειών στην ελληνική αγορά.

Με άλλα λόγια, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δημιουργεί βάση ανακατανομής του πλούτου στην Ελλάδα, όχι σε επίπεδο τάξεων αλλά μεταφοράς πλούτου σε ξένους. «Δεν μπορούμε να βλέπουμε μόνο τα EBITA και άλλους χρηματοοικονομικούς δείκτες για να στηρίξουμε μια επιχείρηση όταν γνωρίζουμε ό-τι τα θεμελιώδη στοιχεία της είναι ισχυρά και ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες επειδή έχει πέσει ο τζίρος εξαιτίας της ύφεσης. Μπορούμε να κάνουμε υπομονή για 2-3 χρόνια διότι γνωρίζουμε ότι όταν ανακάμψει η οικονομία η επιχείρηση θα επιστρέψει και πάλι σε κέρδη και οι δείκτες της θα βελτιωθούν» αναφέρουν τραπεζικές πηγές. Ηδη αρκετοί επιχειρηματίες έχουν αντιληφθεί το νέο περιβάλλον και προσπαθούν να μειώσουν την έκθεσή τους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Μάλιστα, όσοι είναι εξωστρεφείς και έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις ξένες τράπεζες, το κάνουν ήδη.

Για κάποιους και η μεταφορά της έδρας στο εξωτερικό της ΦΑΓΕ και της 3Ε συνδέεται με την εξέλιξη αυτή. Επιπλέον, πολλοί εκτιμούν ότι ο μηχανισμός των επιτρόπων θα οδηγήσει σε ακαμψίες, στρεβλώσεις και διαφθορά στις τράπεζες, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. «Ουσιαστικά, για τα επόμενα πέντε χρόνια οι ελληνικές τράπεζες είναι πολύ πιθανόν να αδρανοποιηθούν και η λειτουργία τους να επιστρέψει στο καθεστώς της δεκαετίας του '80, όταν δεν μπορούσε κανείς να κουνήσει ούτε μια πέτρα χωρίς την απόφαση της Επιτροπής Νομισματικών και Πιστωτικών Θεμάτων και η χορήγηση ή η ρύθμιση ενός δανείου απαιτούσε μπαξίσι της τάξεως του 10%» εκτιμούν τραπεζικοί κύκλοι.

Οι επίτροποι θα έχουν δικαίωμα να παρεμβαίνουν σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας και κυρίως σε εκείνα που καθορίζουν την πολιτική χορηγήσεων και εξοικονόμησης πόρων. Αυτό σημαίνει ότι θα ελεγχθούν και πάλι όλα τα δάνεια και οι εγγυήσεις που έχουν δοθεί σε κόμματα, πολιτικά πρόσωπα, συγγενικά πρόσωπα, επιχειρήσεις, δημόσιους οργανισμούς κτλ. Συγκεκριμένα, τίθενται υπό αυστηρό έλεγχο τα δάνεια προς μετόχους, μέλη του διοικητικού συμβουλίου, διευθυντές της τράπεζας αλλά και εργαζομένους, καθώς και αυτά προς συγγενικά πρόσωπα των προαναφερθέντων.

Ακόμη, τα δάνεια προς αυτές τις κατηγορίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τον ετήσιο ρυθμό αύξησης των χορηγήσεων της κάθε τράπεζας, ενώ το ύψος των δανείων ορίζεται στο πενταπλάσιο των ετήσιων αποδοχών τους για τα ενυπόθηκα δάνεια ή στο πενταπλάσιο των μηνιαίων αποδοχών τους για τα μη εξασφαλισμένα δάνεια. Επίσης, αυστηρός θα είναι ο έλεγχος για τα δάνεια προς τα πολιτικά κόμματα, όπως και για τα επιχειρηματικά δάνεια, τα οποία θα πρέπει να παρακολουθούνται ξεχωριστά. Στην ίδια κατεύθυνση θα επανεξεταστεί η πολιτική των επιτοκίων καταθέσεων, του ύψους των αμοιβών, αλλά και οι δαπάνες για διαφήμιση. Επίσης, η πολιτική των αμοιβών θα υπαγορεύεται από τις μακροπρόθεσμες αποδόσεις, ενισχύοντας τη μορφή των μπόνους, σε συνάρτηση με την απόδοση.

Ελεγχοι σε όλες τις χορηγήσεις

από ασφυκτικό κλοιό θέτουν οι δανειστές της χώρας τις διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων, εν όψει της διοχέτευσης στο σύστημα και της δεύτερης δόσης του πακέτου των 50 δισ. ευρώ, η οποία θα αποτελέσει την «καύσιμη ύλη» για την πλήρη αναδιοργάνωσή του μετά το καταστροφικό, όπως αποδείχθηκε για τον κλάδο, «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Η Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θέλουν να διασφαλίσουν την εφαρμογή των σχεδίων αναδιάρθρωσης των ελληνικών τραπεζών, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος κύκλου συγχωνεύσεων και της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης. Από τα μέσα του ερχόμενου Ιανουαρίου μόνιμες Επιτροπές Εποπτείας (monitoring trustees), οι οποίες θα αποτελούνται από στελέχη ελεγκτικών / συμβουλευτικών εταιρειών, θα εγκατασταθούν, έπειτα από έγκριση της Ευρωπαϊκής

Επιτροπή σε όλες τις τράπεζες

Οι ομάδες αυτές θα είναι πανίσχυρες. Θα ελέγχουν τους μάνατζερ και θα διαθέτουν μόνιμη πρόσβαση στα πρακτικά των διοικητικών συμβουλίων, των εκτελεστικών και άλλων σημαντικών επιτροπών που ασχολούνται με θέματα όπως η διαχείριση ρίσκου και οι εσωτερικές διαδικασίες. Με τις εξουσίες αυτές θα είναι σε θέση να παρακολουθούν την πορεία υλοποίησης των συμφωνηθέντων πλάνων εξυγίανσης και να ενημερώνουν την Κομισιόν σε περίπτωση που υπάρχει απόκλιση από τους στόχους Μαζί τους παρατηρητές, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), οι οποίοι θα τοποθετηθούν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), θα αποτελούν «τα μάτια και τα αφτιά» της τρόικας στον εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Οι Επιτροπές Εποπτείας θα αποστέλλουν κάθε τρίμηνο στις Βρυξέλλες, υπό τις οδηγίες των οποίων θα λειτουργούν, εκθέσεις για την πρόοδο των σχεδίων αναδιάρθρωσης των τραπεζών που επιτηρούν.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Οι πολιτικές εφημερίδες

Posted: 18 Nov 2012 12:21 AM PST


Οι πολιτικές εφημερίδες....







































Είχε τελικά ηγετική φυσιογνωμία ο Αδόλφος Χίτλερ ;

Posted: 18 Nov 2012 12:13 AM PST


Είχε τελικά ηγετική φυσιογνωμία ο Αδόλφος Χίτλερ ;

Το ερώτημα που καίει τους ερευνητές από τότε μέχρι σήμερα. Πώς ένας τόσο καλλιεργημένος λαός όπως ο γερμανικός εμπιστεύθηκε την ηγεσία του στον Α. Χίτλερ ;

Ο Χίτλερ ήταν το αρχέτυπο ενός χαρισματικού ηγέτη. Δεν ήταν ένας φυσιολογικός πολιτικός, κάποιος που θα υποσχόταν να μειώσει τους φόρους και να παρέχει καλύτερο υγειονομικό σύστημα, αλλά ένας άνδρας με θρησκευτική συνείδηση που προσέφερε σχεδόν πνευματικούς στόχους... αυτόν της λύτρωσης και της σωτηρίας! Καθοδηγείτο από μία αίσθηση προσωπικού πεπρωμένου το οποίο αποκαλούσε «πρόνοια». Πριν από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένα μηδέν, ένας εκκεντρικός άνθρωπος που δεν μπορούσε να συνάψει σχέσεις, ανίκανος να συζητήσει, γεμάτος με μίσος και προκατάληψη.

Αλλά όταν ο Αδόλφος μίλησε στις μπιραρίες του Μονάχου στον απόηχο της ήττας της Γερμανίας, ξαφνικά οι αδυναμίες του θεωρήθηκαν ως δύναμη.
Τα μίση του βρήκαν ανταπόκριση στους Γερμανούς που αισθάνονταν ταπεινωμένοι από τους όρους της Συνθήκης των Βερσαλλιών κι αναζητούσαν κάποιον να κατηγορήσουν για την ήττα. Η αδυναμία του να κάνει διάλογο θεωρήθηκε ως ισχύς χαρακτήρα και η αδυναμία του να κάνει μία απλή συζήτηση θεωρήθηκε ως στοιχείο ενός σπουδαίου άνδρα που ξεχώριζε από το πλήθος.

Κυρίως, όμως, ο Χίτλερ ανακάλυψε ότι μπορούσε να συνδεθεί με το κοινό του, κι αυτή η σύνδεση ήταν η βάση για τη μελλοντική επιτυχία του. Αυτή ήταν που πολλοί την αποκάλεσαν χάρισμα.

Αλλά ο Χίτλερ δεν υπνώτιζε τα πλήθη. Δεν αισθάνονταν όλοι αυτή τη... χαρισματική ένωση καθώς έπρεπε κάποιος να έχει την προδιάθεση να τον πιστέψει για να μπορεί να τη βιώσει. Αρκετοί που άκουγαν τις ομιλίες του τον θεωρούσαν βλάκα. Από τα μέσα έως το τέλος της δεκαετίας του '20, στην ανθηρή εποχή της χώρας, μόνο μία χούφτα φανατικών θεωρούσαν χαρισματικό τον Χίτλερ κι αυτό αποδεικνύεται από το εκλογικό αποτέλεσμα του 1928, οπότε κι έλαβε το 2,6% των ψήφων. Κι όμως πέντε χρόνια μετά έγινε Καγκελάριος της Γερμανίας και ηγέτης της πιο δημοφιλούς πολιτικής παράταξης της χώρας.

Αυτό που άλλαξε ήταν η οικονομική κατάσταση. Παράλληλα με το κραχ της Wall Street το 1929, εξίσου μεγάλη ήταν η ανεργία στη Γερμανία και οι τράπεζες είχαν –σχεδόν- χρεοκοπήσει. Όπως λένε Γερμανοί της εποχής, ο κόσμος πεινούσε και οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Ακριβώς αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Χίτλερ και παρουσιάστηκε ως λυτρωτής και σωτήρας. Ο κόσμος τον έβλεπε και τον άκουγε και ταυτιζόταν μαζί του. Πίστευαν ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει ίδιον όφελος, αλλά σκέφτεται μόνο το καλό της χώρας τους. Ο Χίτλερ τους επαναλάμβανε ότι ήταν η Αρεία φυλή και γι' αυτό ξεχωριστοί και καλύτεροι από όλους τους υπόλοιπους, κάτι που βοήθησε να ισχυροποιήσει αυτή τη χαρισματική σύνδεση μεταξύ του ηγέτη και των οπαδών του.


Δεν έκρυψε ποτέ το μίσος ή την απέχθειά του στη δημοκρατία ή την πίστη του στη χρήση βίας. Αλλά κυρίως επετίθετο φραστικά μόνο εναντίον προσεκτικά διαλεγμένων εχθρών όπως οι Κομουνιστές και οι Εβραίοι. Καθώς η πλειονότητα των Γερμανών δεν ανήκε σ' αυτές τις δύο μειονότητες, εφόσον αγκάλιασαν με θέρμη τον νέο κόσμο των Ναζιστών, ήταν σχετικά ελεύθεροι από τη δίωξη, τουλάχιστον μέχρι τα πράγματα να αρχίσουν να πηγαίνουν στραβά στον πόλεμο για τους Γερμανούς. Σε μία οικονομική κρίση, εκατομμύρια άνθρωποι αποφάσισαν να πιστέψουν έναν αντισυμβατικό ηγέτη που νόμιζαν ότι διέθετε χάρισμα γιατί απευθύνθηκε στους φόβους τους, τις ελπίδες και την επιθυμία να κατηγορήσουν άλλους για τη δική τους δυστυχία. Και το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό για δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

Τα δάνεια των κομμάτων...

Posted: 18 Nov 2012 12:10 AM PST






ΤΟ ΒΗΜΑ

Seleo.gr News 17-11-12 ΑΠΘ Θεσσαλονικης

Posted: 17 Nov 2012 12:48 PM PST

Seleo.gr Newsletter

Ως "αιχμαλώτους πολέμου" βγάζουν τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ τους συλληφθέντες! (video)

Δείτε τον τρόπο με τον οποίο οι δυνάμεις των ΜΑΤ κάνουν ομαδικές προσαγωγές στους χώρους του ΑΠΘ! Read More


Με πορεία απαντούν οι φοιτητές στην εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Με συγκροτημένη πορεία "απαντούν" στις αστυνομικές δυνάμεις αυτή τη στιγμή οι φοιτητές που βρίσκονται στους χώρους του ΑΠΘ. Είχε Read More

Δείτε το VIDEO από την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση οι αστυνομικές δυνάμεις "έσπασαν" το πανεπιστημιακό άσυλο με τέτοιο τρόπο. Read More


 

______________________

"Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/98 (ΦΕΚ 290 τεύχος Α) και την οδηγία
2002/31/CE της ΕΕ, το e-mail αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί
spam διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από
τη λίστα παραληπτών"

www.seleo.gr

Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε το Newsletter μας, πατήστε εδώ: Unsubscribe

Καποιους τους απασχολει και αυτο...

Posted: 17 Nov 2012 05:08 AM PST

Καποιους τους απασχολει και αυτο...

Link to Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ

Πόσο «μη ερωτική» μπορεί να είναι η φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών;

Posted: 16 Nov 2012 08:36 PM PST


<span...

H Miranda Kerr στο πάρτι του W magazine

Posted: 16 Nov 2012 08:33 PM PST


Μετά την πολυσυζητημένη πόζα της Angelina Jolie στα φετινά Όσκαρ, ολοένα και περισσότερες επώνυμες κυρίες επιλέγουν να ποζάρουν κατά τον ίδιο τρόπο ...

Η «χρυσή» Kate Moss δεν έλαμψε τελικά

Posted: 16 Nov 2012 08:29 PM PST


H Kate Moss σε ένα πάρτι όπου έδωσε το παρών τη Πέμπτη, αν και ντυμένη με ένα αστραφτερό χρυσό μακρύ φόρεμα, δεν κατάφερε να λάμψει. Παρόλο που κατά...

To καλλιτεχνικό ταλέντο του Mario Balotelli

Posted: 16 Nov 2012 08:26 PM PST


O Mario Balotelli φαίνετα...

Το δεύτερο μεγαλύτερο σύστημα εμπορίας ρύπων βρίσκεται στην Καλιφόρνια

Posted: 16 Nov 2012 08:22 PM PST


<p class="Mso...

Έφθασε τις 200.00 μονάδες η παραγωγή του Citroen DS3

Posted: 16 Nov 2012 08:18 PM PST


Τις 200.00...

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για το νέο Dodge Viper

Posted: 16 Nov 2012 08:16 PM PST


Ένα από τα πιο επιβλη...

Lamborghini Aventador με απόδοση 1.200 ίππους…

Posted: 16 Nov 2012 08:13 PM PST


<p class="MsoNo...

To Skoda Superb με κινητήρα diesel και κατανάλωση 5 λτ./100χλμ.

Posted: 16 Nov 2012 08:11 PM PST


<p class="MsoNormal"...

Από 14.990 ευρώ η νέα γενιά του Toyota Auris

Posted: 16 Nov 2012 08:09 PM PST


Σε περίπου έναν μή...

Τέλος του μήνα έρχεται το νέο KIA cee’d

Posted: 16 Nov 2012 08:07 PM PST


Μέχρι τα τέλη του Νοέμβ...

Το… 7θέσιο Chevrolet Orlando αλλάζει τα δεδομένα

Posted: 16 Nov 2012 08:05 PM PST


Οι ανάγκες και οι επιλογές του αγοραστικού κοινού έχουν αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια. ...

Έξι νέες μοτοσικλέτες παρουσιάζει η Honda το 2013

Posted: 16 Nov 2012 08:01 PM PST

Μεγάλες αλλαγές θα υπάρξουν στη γκάμα των μοντέλων της Honda το 2013 με την παρουσίαση των νέων και...

Το Fiat Linea σε πολύ προσιτή τιμή και με κινητήρα diesel

Posted: 16 Nov 2012 07:56 PM PST


Ανανεωμένο επιστρέφει στην ελληνική αγορά το μικρομεσαίο σεντάν της Fiat με την ονομασία Linea....

Το νέο Subaru Forester θα φτάνει μέχρι και τους 280 ίππους

Posted: 16 Nov 2012 07:53 PM PST


Από τη Τετάρτη ξεκίνησε...

Κυβερνητική εντολή για να μην κόβεται το ρεύμα στους φτωχούς ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Posted: 16 Nov 2012 11:39 AM PST

Κυβερνητική εντολή για να μην κόβεται το ρεύμα στους φτωχούς ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να δώσει εντολή για να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία διακοπών ρεύματος σε άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και όσους βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, μετά και τη δημοσιοποίηση στοιχείων για 30.000 διακοπές μηνιαίως. Υπενθυμίζει ότι από τον Ιούνιο προειδοποιούσε για τέτοια φαινόμενα και ζητούσε να υπάρξει άμεσα μέριμνα, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ένα κοινωνικό αγαθό απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση. Στον πιο δύσκολο χειμώνα της μεταπολεμικής περιόδου, «τα τρία κόμματα της κυβέρνησης δείχνουν το βάρβαρο πρόσωπο της πολιτικής τους» τονίζει.

Βροχερό το Σάββατο - Πρόβλεψη και για καταιγίδες

Posted: 16 Nov 2012 11:38 AM PST


Στα κεντρικά και νότια βροχές και στις νοτιότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ύφεση από το απόγευμα.
Πιο αναλυτικά 

Μακεδονία, Θράκη
<br style="font-family: arial, sans-serif; font-size: ...

Την εκτέλεση άνδρα στη Γάζα ανακοίνωσε η Χαμάς

Posted: 16 Nov 2012 11:37 AM PST

Μέλη της ένοπλης πτέρυγας της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς εκτέλεσαν σήμερα στη Γάζα έναν άνδρα τον οποίο κατηγόρησαν ως «συνεργάτη» του Ισραήλ, όπως έγινε γνωστό από παλαιστινιακές πηγές.

«Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ εκτέλεσαν έναν συνεργάτη (του Ισραήλ) που παρέδωσε στον ισραηλινό κατακτητή πληροφορίες για τις θέσεις της αντίστασης και για τις τοποθεσίες απ' όπου εκτοξεύονται ρουκέτες», είπε μία από τις πηγές αυτές, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία της.

Άλλοι μάρτυρες και νοσοκομειακές πηγές διευκρίνισαν ότι η σορός του άνδρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλ Σ...

Αρουραίος επιτέθηκε σε νήπιο

Posted: 16 Nov 2012 11:36 AM PST

Η 30χρονη Lindsey Molyneux από το Λονδίνο ξύπνησε από τις κραυγές αγωνίας της 16 μηνών κόρης της και έτρεξε στο δωμάτιο της. Όταν μπήκε μέσα είδε την μικρή Lolly που μέχρι εκείνη την ώρα κοιμόταν στην κούνια της μαζί με τη δίδυμη αδερφή της.

«Την άκουσα να κλαίει πολύ δυνατά και πήγα να δω τι συμβαίνει. Την πήρα στην αγκαλιά μου γιατί έτρεμε. Πίστεψα ότι είχε δει εφιάλτη και την πήρα μαζί μου στην κουζίνα. Τότε έκανε εμετό και όταν την άφησα κάτω είδα ότι ήταν γεμάτη αίματα. Τρόμαξα και άρχισα να φωνάζω τον άντρα μου. Δε μπορούσα να βρω από πού αιμορραγούσε από την ταραχή μου. Μετά είδα ένα σημάδι από δαγκωματιά στο χέρι της. Πήρα τηλέφωνο στο νοσοκομείο και ενώ μιλούσα με μια νοσοκόμα είδα έναν τεράστιο αρουραίο» είπε η Lindsey.
<br style="font-family:...

«Το σπίτι μου, είναι ένας ναός του Βούδα»: Δήλωση-Σοκ Ελληνίδας σταρ! [φωτο]

Posted: 16 Nov 2012 11:35 AM PST


Για την αγάπη της για τον Βούδα και όχι μόνο μίλησε σε συνέντευξη της η πασίγνωστη 
Ελληνίδα ηθοποιός!

Την μεταφυσική πλευρά της προσωπικότητας της αποκάλυψε σε ...

πρόσφατη συνέντευξη της η Τόνια Σωτηροπούλου. «Κάνω 
κρυσταλλοθεραπεία, έχω διάφορα γούρια και φυλαχτά, τα οποία παίρνω μαζί 
μου στις οντισιόν» εξομολογήθηκε η ηθοποιός ενώ αποκάλυψε και την 
ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτύξει με το Βούδα. «"Το σπίτι μου είναι 
λίγο ναός από κρυστάλλους και Βούδες. Μου προκαλεί γαλήνη όλο αυτό», 
είπε στην κάμερα του Star, το 10 δευτερολέπτων κορίτσι του James Bond!


<div style="margin: 0px; c...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές